Lediga jobb Handelskammarens Service, AC län AB i Umeå

Se alla lediga jobb från Handelskammarens Service, AC län AB i Umeå. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Umeå som finns inom det yrket.

Projektledare Västerbottens Handelskammare

Västerbottens Handelskammare är en fristående och politiskt obunden organisation. Vi ägs av näringslivet och ska vara företrädare för företagen i länet. Handelskammaren driver utveckling och opinion inom tre fokusområden: internationalisering, kompetensförsörjning och infrastruktur. Handelskammaren har lokal närvaro i länet genom kontor i Skellefteå och Umeå. Internationellt är Handelskammaren en länk i en kedja av ca 13 000 handelskamrar över hela världen... Visa mer
Västerbottens Handelskammare är en fristående och politiskt obunden organisation. Vi ägs av näringslivet och ska vara företrädare för företagen i länet. Handelskammaren driver utveckling och opinion inom tre fokusområden: internationalisering, kompetensförsörjning och infrastruktur.
Handelskammaren har lokal närvaro i länet genom kontor i Skellefteå och Umeå. Internationellt är Handelskammaren en länk i en kedja av ca 13 000 handelskamrar över hela världen som bildar ett världsomspännande nätverk för affärskontakter. I Västerbotten har vi ca 220 medlemsföretag och vi företräder närmare 13 000 arbetstillfällen i länet.
Handelskammaren har en viktig roll i att hjälpa länets företag med såväl handelsdokument rörande import och export, som att tillhandahålla stöd och rådgivning vid internationella affärer. Nätverk, utbildningar, informationsträffar, event och inte minst projekt är några av våra framgångsrika verktyg.
Läs mer på www.handelskammaren.ac
Sverige och vår region är beroende av en stark framgångsrik export av tjänster, produkter och lösningar som våra företag utvecklar. Inom ramen för detta område har nu Västerbottens Handelskammare beviljats ett treårigt projekt ”Gateway2Export” som finansieras av Tillväxtverket, Region Västerbotten och Umeå kommun, med syfte att små- och medelstora företag i Västerbotten ska förbättra sina förutsättningar till ökade exportaffärer på en bredare geografisk marknad. Detta ska ske genom utvecklandet och testande av en långsiktigt hållbar struktur och metod.
Till projektet som skall pågå i 3 år (2020-2022) söker vi nu en projektledare på heltid.
Ditt nya jobb
Tjänsten innebär bl a att du:
•      Ansvarar för den samlade projektledningen och planeringen såväl övergripande strategiskt som operativt.
•      Säkerställa resultatet från initiering och start till slutrapportering avseende innehåll, aktiviteter, budget, tid och kvalitet.
•      Förhålla sig till och direktiv och projektplan och utifrån det koordinera projektet såväl internt som externt gentemot intressenter, partners och målgrupperna för projektet.
Vi söker dig som
•      Är van att arbeta självständigt i en snabbrörlig miljö och med stort ansvar kan leda projekt.
•      Har relevant högskoleutbildning eller motsvarande.
•      Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska både i tal och skrift.
•      Erfarenhet av projekt med många intressenter
•      Som person tror vi du är kommunikativ och flexibel i ditt sätt att arbeta med en förmåga att samordna, motivera och inspirera. Du trivs i en roll där du både i team men också självständigt skapar relationer och besitter en god samarbetsförmåga. 
•      Det är meriterande om du har erfarenhet av exempelvis affärsutveckling från näringslivet och/eller offentlig sektor, internationella affärer/projekt och näringslivets förutsättningar.
Motivera gärna så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst.
Övrigt:
•      Arbetet förutsätter resor inom Västerbotten
•      Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
•      Lön: Månadslön
•      Placering: Umeåregionen
Intresserad
Vänta inte - skicka din ansökan till [email protected] märk den Projektledare Gateway2Export
Vi kommer successivt att bedöma de ansökningar som inkommer och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Vid frågor, kontakta Anders Hjalmarsson, 070-5563905
 Välkommen med din ansökan senast 23/2. Visa mindre

Vik. Inspirerande Kommunikatör till Arbetsmarknadskunskap

Vill du visa vägen för ungdomar genom att inspirerat föreläsa om jobben de inte visste fanns och vad som krävs för att få dem? Har du ett genuint intresse att vilja göra skillnad på arbetsmarknaden? Med rätt engagemang och energi kan jobbet som vikarierande Kommunikatör hos Västerbottens Handelskammare bli ditt. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att ansöka till denna tjänst utan skriv en träffsäker motivering och ansök till tjänsten direkt! För ... Visa mer
Vill du visa vägen för ungdomar genom att inspirerat föreläsa om jobben de inte visste fanns och vad som krävs för att få dem? Har du ett genuint intresse att vilja göra skillnad på arbetsmarknaden? Med rätt engagemang och energi kan jobbet som vikarierande Kommunikatör hos Västerbottens Handelskammare bli ditt. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att ansöka till denna tjänst utan skriv en träffsäker motivering och ansök till tjänsten direkt!
För oss handlar det om rätt personlighet och driv snarare än vad som står på ditt cv. Du som gillar utmaningen att på 60 minuter tända hopp och väcka engagemang – ansök nu!


Vi gör skillnad på riktigt!
Vi träffar människor, ansikte mot ansikte, och pratar om framtidens jobb och hur de ska ta sig dit. Dom flesta behöver lite bättre koll på arbetsmarknaden innan de väljer utbildning och jobb. Glappet på arbetsmarknaden ökar och branscher som teknik, vård och pedagogik skriker efter folk, medan digitaliseringen sakta äter upp de enklare jobben. ”Hur får jag plats på framtidens arbetsmarknad, och vad krävs av mig?”, är frågor en behöver fundera på. Inte bara för sig själv - utan för att Sverige ska fortsätta må bra.
Den viktigaste arenan är de möten vi har med människor i olika grupper.
Vårt uppdrag kommer från arbetsgivarna och studie- och yrkesvägledarna på olika utbildningar är våra bästa vänner. Målet är att polletten ska trilla ned så att en förstår att allt en gör, hur en beter sig, vad en person siktar mot faktiskt spelar roll. Med en väl utvecklad metod beskriver vi framtidens arbetsmarknad.
Din personlighet och ditt engagemang blir dina viktigaste redskap. Om och om igen får du chansen att möta nya grupper där ni tillsammans tänder idéer och ger verktyg för att ta sig ut på arbetsmarknaden. Vi arbetar också med grupper som föräldrar och skolpersonal för vi menar att det är viktigt att samtalen kan föras vidare hemma vid köksbordet eller i klassrummen.
DITT ARBETE?
Vi söker en vikarierande kommunikatör, då en av våra ordinarie skall vara föräldraledig. Primärt kommer du att arbeta i projektet Arbetsmarknadskunskap (AMK), en satsning för elever i högstadiet och deras föräldrar, men även skolpersonalen. Detta görs i samarbete mellan offentliga och privata arbetsgivare i Västerbottens län som gått samman för att berätta om framtidens jobb i olika branscher.
I din roll som kommunikatör kommer du att möta många olika människor, allt från ungdomar, lärare, föräldrar, politiker och företagsledare när du är ute och föreläser på skolorna runt om i Umeå och kranskommunerna samt i Lycksele. Uppdraget kommer att vara på 100 % (kan diskuteras) och sträcka sig fram till 2021-06-30 ev. längre.
Du kommer att vara ute i skolor träffa ungdomar men en viktig arbetsuppgift är också att ha tät kontakt med arbetsgivare. Du ska ha koll på vad de vill att du förmedlar till framtidens arbetstagare. Ena minuten kan du stå och hålla en föreläsning för hundra vilsna tonåringar medan du nästa stund kan diskutera autonoma fordons påverkan på samhället med en VD på ett globalt bolag.
Som kommunikatör i projektet Arbetsmarknadskunskap för Västerbottens Handelskammare kommer du att arbeta i ett team tillsammans med ytterligare en kommunikatör samt en ansvarig projektledare. Här samlas tidigare erfarenheter och kompetenser brett och du möts av ambitiösa och drivna kollegor som vill göra skillnad och inspirera ungdomar gällande arbetsmarknaden. Vi börjar så klart med att lära dig allt vi kan så att du snabbt kommer in i arbetet. Du behöver ha tillgång till bil, då det kommer bli en del resande. Ibland jobbar du kväll, då föräldramöten sällan ligger på dagtid.
VEM ÄR DU?
Du är en ”people person” som har lätt att få kontakt och samtala med alla. Vi tror att du har planeringsförmåga, ordning och reda, kreativitet, kritiskt tänkande och är reflekterande. Men att du samtidigt har förmåga att ständigt omvärdera det du trodde var rätt samt lösningsförmåga att i stunden, snabbt ställa om utifrån uppkommen situation.
Du drivs av att vilja hjälpa till och du gillar att ta in andra människors perspektiv och få folk att tänka om och tänka annorlunda. Du delar med dig av din goda energi, ödmjukhet och humor och du ger ett förtroendeingivande intryck.
Du har säkert räknat ut att det viktigaste i det här jobbet är din personlighet och arbetslivserfarenhet.


DU KOMMER ATT:
Föreläsa ute på skolor för elever och lärare, men även på föräldramöten och event.
Ansvara för administrativa arbetsuppgifter efter varje avslutad föreläsning/lektion, exempelvis registrera närvaro och utvärderingar.
Planera och strukturera upp dom dagliga föreläsningarna.Tjänsten passar dig som gillar att stå framför en grupp människor och tala och förhoppningsvis inspirera dem och på så sätt göra skillnad i deras liv.
Du ska även utstråla trygghet, stabilitet och har förmåga till självinsikt.


KRAV
Gymnasieexamen och arbetslivserfarenhet minst 5 år
Körkort och tillgång till bil då det förekommer resor dagligen i arbetet
Du behärskar det svenska och engelska språket då det förekommer dagligen i arbetet


ÖVRIGT
Tjänsten passar dig som tar tag i aktiviteter och ser till att hitta lösningar om förutsättningarna förändras.
Du tar ansvar för och driver dina arbetsuppgifter och ansvarsområden framåt på ett självständigt sätt.
Du talar tydligt och välformulerat och har inga problem med att anpassa budskapet till mottagaren.
Du kan anpassa dig till olika situationer och relationer samt att du kan uppvisa integritet i din yrkesroll om det krävs.
Du har en stark vilja att inspirera och påverka då ditt arbete kommer att göra skillnad.TJÄNSTEN ÄR ETT VIKARIAT!
Tillträde: 2021-01-01 ev. tidigare
Omfattning: 75-100 %
Anställningsform: Visstidsanställning t.o.m. 2021-06-30 ev. längre
Vardagar 8-17 med flexmöjligheter
Lön: Månadslön
Placering: Umeå
Skicka din ansökan idag till [email protected]
Ange "Vik. AMK" i ämnesraden
Vid frågor, kontakta Siv Forssén 010-130 82 52
Vi tillämpar löpande rekrytering, så tjänsten kan komma att tillsättas innan slutdatum.


Välkommen med din ansökan!


På www.handelskammaren.ac/arbetsmarknadskunskap/ och www.arbetsmarknadskunskap.se kan du läsa mer om satsningen. Visa mindre

Inspirerande Kommunikatör till Arbetsmarknadskunskap

Västerbottens Handelskammare är en privat näringslivsorganisation med ca 200 medlemsföretag. Vi arbetar för att göra vår region bättre för företag genom Nätverk, Kunskap och Inflytande. Vi driver projektet Arbetsmarknadskunskap i samarbete med näringsliv och offentlig sektor i syfte att få fler att välja utbildningar som leder till jobb. Vill du inspirera ungdomar genom att föreläsa om jobben de inte visste fanns och vad som krävs för att få dem? I rol... Visa mer
Västerbottens Handelskammare är en privat näringslivsorganisation med ca 200 medlemsföretag. Vi arbetar för att göra vår region bättre för företag genom Nätverk, Kunskap och Inflytande. Vi driver projektet Arbetsmarknadskunskap i samarbete med näringsliv och offentlig sektor i syfte att få fler att välja utbildningar som leder till jobb.


Vill du inspirera ungdomar genom att föreläsa om jobben de inte visste fanns och vad som krävs för att få dem?
I rollen som kommunikatör inom Arbetsmarknadskunskap arbetar du med att föreläsa för ungdomar om framtidens arbetsmarknad på ett inspirerande sätt. Med rätt energi och engagemang gör du skillnad för både individ och samhälle. Vänta inte med att ansöka till denna spännande tjänst – vi tillämpar löpande urval. För oss är det viktigare med rätt personlighet och driv snarare än vad som står på ditt cv.
Du som gillar utmaningen att på 60 minuter tända hopp och väcka engagemang – ansök nu!


Vi gör skillnad på riktigt!
De flesta behöver bättre koll på arbetsmarknaden innan de väljer utbildning och jobb. Glappet på arbetsmarknaden ökar och branscher som teknik, vård och pedagogik ropar efter folk, medan digitaliseringen sakta äter upp de enklare jobben.
”Hur får jag plats på framtidens arbetsmarknad, och vad krävs av mig?” är frågor en behöver fundera på. Inte bara för sig själv - utan för att Sverige ska fortsätta må bra.


Ditt nya arbete
Vårt uppdrag kommer från arbetsgivarna, målet är att tydliggöra för framtidens arbetskraft att allt man gör, hur man beter sig och att vad man siktar mot faktiskt spelar roll. Med en väl utvecklad metod beskriver vi var framtidens jobb finns och vad som krävs för att få dem.
I den här rollen får du som kommunikatör möta många olika grupper. Du kommer att vara ute i skolor i Umeåregionen och Lycksele och träffa ungdomar, men en viktig arbetsuppgift är också att ha tät kontakt med arbetsgivare. Du ska koll på vad de vill att du ska förmedla till framtidens arbetstagare. Ena stunden står du och håller en föreläsning för en klass vilsna tonåringar medan du nästa stund kan diskutera autonoma fordons påverkan på samhället med en VD på ett globalt bolag.
Som kommunikatör i projektet Arbetsmarknadskunskap för Västerbottens Handelskammare kommer du att arbeta i ett team tillsammans med ytterligare en kommunikatör samt en ansvarig projektledare. Här samlas tidigare erfarenheter och kompetenser brett och kollegorna du möts av är ambitiösa och drivna av att vilja göra skillnad och inspirera ungdomar gällande arbetsmarknaden.
Vi börjar så klart med att lära dig allt vi kan så att du snabbt kommer in i arbetet. Du behöver ha tillgång till bil, då det blir en del resande i Umeåregionen. Enstaka gånger jobbar du kväll, då föräldramöten sällan ligger på dagtid.

Din profil
Du är en ”people person” som kan få kontakt och samtala med alla. Vi tror att du har planeringsförmåga, ordning och reda, kreativitet, kritiskt tänkande och är reflekterande. Men att du samtidigt har förmåga att ständigt omvärdera det du trodde var rätt samt lösningsförmåga att i stunden, snabbt ställa om utifrån uppkommen situation.
Du drivs av att vilja hjälpa till och du gillar att ta in andra människors perspektiv och få folk att tänka om och tänka annorlunda. Du delar med dig av din goda energi, ödmjukhet och humor och du ger ett förtroendeingivande intryck.
Du har säkert räknat ut att det viktigaste i det här jobbet är din personlighet och arbetslivserfarenhet men en högskoleutbildning kan absolut vara en fördel.


DU KOMMER ATT:
Föreläsa ute på skolor för elever och lärare, men även på föräldramöten och event.
Ansvara för administrativa arbetsuppgifter efter varje avslutad föreläsning/lektion.
Planera och strukturera de dagliga föreläsningarna.

Tjänsten passar dig som gillar att stå inför en grupp människor och tala och förhoppningsvis inspirera dem och på så sätt göra skillnad i deras liv. Du ska även utstråla trygghet, stabilitet och har förmåga till självinsikt.


KRAV
Gymnasieexamen och arbetslivserfarenhet minst 5 år
Körkort och tillgång till bil då det förekommer resor i det dagliga arbetet.
Du behärskar det svenska och engelska språket då det förekommer dagligen i arbetet


ÖVRIGT
Tjänsten passar dig som tar tag i aktiviteter och ser till att hitta lösningar om förutsättningarna förändras.
Du tar ansvar för och driver dina arbetsuppgifter och ansvarsområden framåt på ett självständigt sätt.
Du talar tydligt och välformulerat och har inga problem med att anpassa budskapet till mottagaren.
Du kan anpassa dig till olika situationer och relationer samt att du kan uppvisa integritet i din yrkesroll om det krävs.

Du har en stark vilja att inspirera och påverka och vill att ditt arbete ska göra skillnad.


OM TJÄNSTEN
Omfattning: 100 %
Anställningsform: Visstidsanställning t.o.m. 2022-12-31 ev. längre
Vardagar 8-17 med flexmöjligheter
Lön: Månadslön
Placering: Umeå
Tillträde: snarast eller enl. överenskommelse
Vänta inte - skicka din ansökan idag till [email protected]
Ange: ”AMK-kommunikatör” i ämnesraden på mejlet
Vid frågor, kontakta Siv Forssén 010-130 82 52
Vi tillämpar löpande rekrytering, så tjänsten kan komma att tillsättas innan slutdatum.
Välkommen med din ansökan!


Läs mer om AMK på:
www.handelskammaren.ac/vara-projekt/arbetsmarknadskunskap/
www.arbetsmarknadskunskap.se Visa mindre

Inspirerande Kommunikatör till Arbetsmarknadskunskap / Viva

Västerbottens Handelskammare är en privat näringslivsorganisation med 135 medlemsföretag i Umeå-regionen. Vi arbetar för att göra vår region bättre för företag genom Nätverk, Kunskap och Inflytande. Vi driver projektet Arbetsmarknadskunskap i samarbete med näringsliv och offentlig sektor i syfte att få fler att välja utbildningar som leder till jobb. Arbetsgivarna i Umeå-regionen önskar anställa personer med rätt kompetens och vi vill förbättra matchningen... Visa mer
Västerbottens Handelskammare är en privat näringslivsorganisation med 135 medlemsföretag i Umeå-regionen. Vi arbetar för att göra vår region bättre för företag genom Nätverk, Kunskap och Inflytande. Vi driver projektet Arbetsmarknadskunskap i samarbete med näringsliv och offentlig sektor i syfte att få fler att välja utbildningar som leder till jobb. Arbetsgivarna i Umeå-regionen önskar anställa personer med rätt kompetens och vi vill förbättra matchningen!Vill du visa vägen för SFI- och vuxenstuderande inom VIVA genom att inspirerat föreläsa om jobben de inte visste fanns och vad som krävs för att få dem? Har du ett genuint intresse att vilja göra skillnad på arbetsmarknaden? Med rätt engagemang och energi kan jobbet som AMK-Kommunikatör hos Västerbottens Handelskammare bli ditt. För oss handlar det om rätt personlighet och driv snarare än vad som står på ditt cv. till denna tjänst utan skriv en träffsäker motivering och ansök direkt! Gillar du att på 60 minuter tända hopp och väcka engagemang – Ansök nu!Vi gör skillnad på riktigt! Glappet på arbetsmarknaden ökar och branscher som teknik, vård och pedagogik ropar efter folk, medan digitaliseringen sakta äter upp de enklare jobben. ”Hur får jag plats på framtidens arbetsmarknad, och vad krävs av mig?”, är frågor man behöver fundera på. Inte bara för sig själv - utan för att Sverige ska fortsätta må bra. Vi söker dig som vill medverka till att ge studerande inom VIVA - SFI/ Vux mer framtidstro.UPPDRAGETVi söker en kommunikatör som primärt kommer att arbeta i projektet Arbetsmarknadskunskap med VIVA som ansvarsområde. Det görs i samarbete med offentliga och privata arbetsgivare i Västerbotten som gått samman för att berätta om framtidens jobb i olika branscher. Vi satsar också på vuxenutbildningen och SFI-studerande inom VIVA.Som kommunikatör i projektet kommer du att arbeta i ett team tillsammans med två andra kommunikatörer och en ansvarig projektledare. Här samlas tidigare erfarenheter och kompetenser brett och kollegorna du möts av är ambitiösa och drivna av att vilja göra skillnad och inspirera studerande ungdomar och vuxna gällande arbetsmarknaden.Du får utbildning och vi delar med oss av vår kunskap så att du snabbt kommer in i arbetet. Du behöver ha tillgång till bil, då det kommer bli en del resande i Umeåregionen. Vid enstaka tillfällen jobbar du kväll.HURDen viktigaste arenan är de möten vi har med människor i olika grupper. Målet är att polletten ska trilla ned så att eleven förstår att allt den gör, hur den beter sig, vad den siktar mot faktiskt spelar roll. Med en väl utvecklad metod beskriver vi framtidens arbetsmarknad. I ditt arbete kommer du att möta många olika människor, allt från vuxenstuderande, nyanlända, ungdomar, lärare, föräldrar, politiker och företagsledare när du är ute och föreläser på olika utbildningar/grupper och skolor runt om i Umeåregionen.Men en viktig arbetsuppgift är också att ha tät kontakt med arbetsgivare, du ska ha koll på vad de vill att du ska förmedla till framtidens arbetstagare. Ena minuten kan du stå och hålla en föreläsning medan du nästa stund diskuterar autonoma fordons påverkan på samhället med en VD på ett globalt bolag.Din personlighet och ditt engagemang blir dina viktigaste redskap. Om och om igen får du chansen att möta nya grupper där ni tillsammans tänder idéer och ger verktyg för att ta sig ut på arbetsmarknaden. Uppdraget kommer att vara på 75–100 % och sträcka sig fram till 2019-12-31 med möjlighet till förlängning.VEMVi letar efter dig som vill jobba där du får utlopp för ditt driv och engagemang och får möjlighet att inspirera människor i Umeå-regionen. Du blir anställd av oss i Handelskammaren vilket ger dig ett stort kontaktnät med många möjligheter. Du känner framtidens arbetsmarknad och kan förmedla möjligheterna även till den som inte tror sig vara behövd.Om du känner att du är en social och framåt person med relevant erfarenhet och en högskoleutbildning eller likvärdig erfarenhet så kanske du är den vi söker! Lektionerna kommer att genomföras på svenska men det är positivt om du också kan kommunicera på fler språk.Vi tror att du har planeringsförmåga, ordning och reda, kreativitet, kritiskt tänkande och är reflekterande. Att du har förmågan att ständigt omvärdera det du trodde var rätt och lösningsförmåga att i stunden snabbt ställa om utifrån rådande situation.Du drivs av att vilja hjälpa till och gillar att ta in andra människors perspektiv och få folk att tänka om och tänka annorlunda. Du delar med dig av din positiva energi, är ödmjuk och har humor. Du ger ett förtroendeingivande intryck. Du har säkert räknat ut att det viktigaste i det här jobbet är din personlighet, men en högskoleutbildning kan absolut vara en fördel.I tjänsten kommer du att röra dig i hela Umeå-regionen så du behöver både körkort och tillgång till bil.DU KOMMER ATTFöreläsa ute i VIVA:s grupper inom SFI och vuxenutbildningarna för elever, lärare, men även i andra grupper och event inom Handelskammaren.Tjänsten passar dig som gillar att stå framför en grupp människor och tala och förhoppningsvis inspirera dem och på så sätt göra skillnad i deras liv.Du ska även utstråla trygghet, stabilitet och har förmåga till självinsikt.KRAVGymnasieexamen och arbetslivserfarenhet minst 5 årÖVRIGTTjänsten passar dig som tar tag i aktiviteter och ser till att hitta lösningar om förutsättningarna förändras. Du tar ansvar för och driver dina arbetsuppgifter och ansvarsområden framåt på ett självständigt sätt. Du talar tydligt och välformulerat och har inga problem med att anpassa budskapet till mottagaren. Du kan anpassa dig till olika situationer och relationer samt att du kan uppvisa integritet i din yrkesroll om det krävs.Start: 5 augusti eller enl. överenskommelseVardagar 8-17 med flexmöjligheterPlacering: UmeåSiv Forssén 010-130 82 52Vi tillämpar löpande rekrytering så välkommen med din ansökan reda idag!Läs mer: www.arbetsmarknadskunskap.se och www.handelskammaren.ac https://www.facebook.com/arbetsmarknadskunskapvasterbotten/ Visa mindre