Lediga jobb Kultur, Bibliotek, Umedalen i Umeå

Se alla lediga jobb från Kultur, Bibliotek, Umedalen i Umeå. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Umeå som finns inom det yrket.

Bibliotekarie till Umedalens bibliotek

Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande, kulturliv av nationell betydelse. När en svensk stad skulle utses till Europas kulturhuvudstad 2014 föll valet på Umeå. Här finns bland annat ett operahus, fyra uppskattade museer, tongivande festivaler, en skulpturpark i världsklass, konstgallerier, en europeisk filmfestival och musik-, dans- och teatergrupper för alla åldrar. Umedalens bibliotek är ett av närbiblioteken med biblioteks... Visa mer
Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande, kulturliv av nationell betydelse. När en svensk stad skulle utses till Europas kulturhuvudstad 2014 föll valet på Umeå. Här finns bland annat ett operahus, fyra uppskattade museer, tongivande festivaler, en skulpturpark i världsklass, konstgallerier, en europeisk filmfestival och musik-, dans- och teatergrupper för alla åldrar.Umedalens bibliotek är ett av närbiblioteken med biblioteksservice för närområdet och är placerat mitt i Umedalens skulpturpark.

Biblioteket är integrerat i Västangårdsskolans lokaler och ger service till förskolor och skolor i området. Vi erbjuder ett varierat kulturprogram för barn och bra biblioteksservice för vuxna. Biblioteket ingår i Umeå kulturs organisation och ligger organisatoriskt inom avdelningen Bibliotek tillsammans med övriga 10 bibliotek i kommunen.

Vi söker nu en vikarierande bibliotekarie till Umedalens bibliotek.

Dina arbetsuppgifter 
Du kommer att ge service och vägledning till bibliotekets brukare och målgrupper med syfte att främja litteratur, läsning, kunskapsförmedling, digital kompetens och fri åsiktsbildning. Särskild uppmärksamhet ska ägnas åt bibliotekets prioriterade målgrupper.

Andra arbetsuppgifter som ingår är: Kvalificerat referensarbete, medieplanering och läsfrämjande verksamhet. Du kommer även arbeta med att tillgängliggöra och lyfta fram bibliotekets medier och aktiviteter. Dokumentation, utvärderings- och utvecklingsarbete ingår också i arbetet.

Om dig
Vi söker dig som har akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande om arbetsgivaren bedömer likvärdig, samt tidigare erfarenhet av biblioteksarbete.

Vi ser gärna att du har ett inkluderat förhållningssätt och förmåga att skapa goda möten. Du har vana av att kommunicera, samarbeta och arbeta utåtriktat med fokus på hög servicegrad. Din känsla för ett gott bemötande är stark och du tycker om att möta människor i alla åldrar. Vi tror också att du är kreativ, nyfiken och omvärldsorienterad.

Din pedagogiska förmåga är god och du är bekväm med att tala inför större och mindre grupper. Du bör också ha goda IT-kunskaper och idéer om hur IT- och e-mediaanvändande kan utvecklas. Gedigna kunskaper om och eget intresse för litteratur för både barn och vuxna ser vi som en självklarhet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan. Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat, deltid 80%, från och med 2020-01-01 till och med 2020-06-30.
Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.

Om Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre