Lediga jobb Umeå kommun, Kultur, Bibliotek i Umeå

Se alla lediga jobb från Umeå kommun, Kultur, Bibliotek i Umeå. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Umeå som finns inom det yrket.

Bibliotekarier till Tegs och Grubbes bibliotek

Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande, kulturliv av nationell betydelse. När en svensk stad skulle utses till Europas kulturhuvudstad 2014 föll valet på Umeå. Här finns bland annat ett operahus, fyra uppskattade museer, tongivande festivaler, en skulpturpark i världsklass, konstgallerier, en europeisk filmfestival och musik-, dans- och teatergrupper för alla åldrar. Umeå kommun kultur ansvarar för biblioteken och biblioteksb... Visa mer
Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande, kulturliv av nationell betydelse. När en svensk stad skulle utses till Europas kulturhuvudstad 2014 föll valet på Umeå. Här finns bland annat ett operahus, fyra uppskattade museer, tongivande festivaler, en skulpturpark i världsklass, konstgallerier, en europeisk filmfestival och musik-, dans- och teatergrupper för alla åldrar.Umeå kommun kultur ansvarar för biblioteken och biblioteksbussen i Umeå kommun, samt kulturaktiviteter för barn och unga, kultur för seniorer, konstverksamhet och Kvinnohistoriskt museum.

Nu söker vi nya medarbetare till biblioteken på Grubbe och Teg!

Grubbes bibliotek är ett närbibliotek med biblioteksservice och kulturprogram. Biblioteket är ett integrerat folk- och skolbibliotek och ligger i Grubbeskolans lokaler och ger service till förskolor och skolor i närområdet. Vi har utställningar och ett blandat kulturprogram för både vuxna och barn.

Tegs bibliotek är ett närbibliotek med folkbiblioteksservice för närområdet. Vi erbjuder biblioteksservice och ett varierat kulturprogram för barn.

Biblioteken ingår i Umeå kulturs organisation och ligger organisatoriskt inom avdelningen Bibliotek tillsammans med övriga 10 bibliotek i kommunen.


Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ge service och vägledning till bibliotekets brukare och målgrupper med syfte att främja litteratur, läsning, kunskapsförmedling, digital kompetens och fri åsiktsbildning. Särskild uppmärksamhet ska ägnas åt bibliotekets prioriterade målgrupper.Andra arbetsuppgifter som ingår är: kvalificerat referensarbete, medieplanering och läsfrämjande verksamhet. Du kommer även arbeta med att tillgängliggöra och lyfta fram bibliotekets medier och aktiviteter. Dokumentation, utvärderings- och utvecklingsarbete ingår också i arbetet.


Om dig
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Vi ser det som positivt om du har tidigare erfarenhet av biblioteksarbete.

Vi söker dig som har ett inkluderande förhållningssätt och förmåga att skapa goda möten. Du har vana av att kommunicera, samarbeta och arbeta utåtriktat med fokus på hög servicegrad. Din känsla för ett gott bemötande är stark och du tycker om att möta människor i alla åldrar.

Vi tror också att du är kreativ, nyfiken och omvärldsorienterad. Din pedagogiska förmåga är god och du är bekväm med att tala inför större och mindre grupper. Du bör också ha goda IT-kunskaper och idéer om hur IT- och e-mediaanvändande kan utvecklas. Gedigna kunskaper om och eget intresse för litteratur för både barn och vuxna ser vi som en självklarhet.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten på Grubbebiblioteket: Tillsvidareanställning, heltid. 70% av tjänsten är placerad på Grubbebiblioteket, övriga 30% på Stadsbiblioteket.

Tjänsten på Tegs bibliotek: Vikariat, heltid, från och med 2019-09-02 till och med 2020-02-29.

Om Umeå kommunUmeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Bibliotekarie, vikariat, till Ersboda bibliotek

Umeå kultur ansvarar för biblioteken och biblioteksbussen i Umeå kommun, samt kulturaktiviteter för barn och unga, kultur för seniorer, konstverksamhet och Kvinnohistoriskt museum. Ersbodabiblioteket finns i stadsdelen Östra Ersboda, inrymt i Ersboda Folkets Hus. Biblioteket är ett av närbiblioteken med biblioteksservice, utställningar och varierad programverksamhet för både barn och vuxna. Biblioteket ingår i Umeå kulturs organisation och ligger organi... Visa mer
Umeå kultur ansvarar för biblioteken och biblioteksbussen i Umeå kommun, samt kulturaktiviteter för barn och unga, kultur för seniorer, konstverksamhet och Kvinnohistoriskt museum.

Ersbodabiblioteket finns i stadsdelen Östra Ersboda, inrymt i Ersboda Folkets Hus. Biblioteket är ett av närbiblioteken med biblioteksservice, utställningar och varierad programverksamhet för både barn och vuxna. Biblioteket ingår i Umeå kulturs organisation och ligger organisatoriskt inom avdelningen Bibliotek tillsammans med övriga 10 bibliotek i kommunen.

Vi söker nu en vikarierande bibliotekarie till Ersbodabiblioteket.

Dina arbetsuppgifter
På Ersbodabiblioteket kommer du i nära samarbete med övriga kollegor ge service och vägledning till bibliotekets brukare och målgrupper med syfte att främja litteratur, läsning, kunskapsförmedling, digital kompetens och fri åsiktsbildning. Du kommer att vägleda besökare utifrån deras informationsbehov i det fysiska och digitala biblioteket. Särskild uppmärksamhet ska ägnas åt bibliotekets prioriterade målgrupper.

Andra arbetsuppgifter som ingår är: läsfrämjande verksamhet och medieplanering, tillgängliggöra och lyfta fram bibliotekets medier och aktiviteter samt planera programverksamhet.

Arbetsgruppen är liten och du behöver vara beredd att arbeta med olika arbetsuppgifter, till exempel bokuppsättning, medieurval och visningar. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.


Om dig
Vi söker dig som har akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser det som positivt om du har tidigare erfarenhet av biblioteksarbete. 

Du är bra på att kommunicera och samarbeta. Du har ett inkluderande förhållningssätt och förmåga att skapa goda möten. Du är van vid att arbeta utåtriktat med fokus på hög servicegrad och tycker om att möta människor. Du har en stark känsla för ett gott bemötande och du är intresserad av att arbeta med inriktning mot alla våra målgrupper.

Du är kreativ, nyfiken och omvärldsorienterad samt har god pedagogisk förmåga och kan tala inför större och mindre grupper. Vidare tror vi att du har goda IT-kunskaper och idéer om hur IT- och e-medieanvändande kan utvecklas. Att du har gedigna kunskaper om och eget intresse för litteratur för både barn och vuxna ser vi som en självklarhet.

Övrigt
Vikariat, heltid. Från och med 2020-02-24 till och med 2020-12-31.

Välkommen med din ansökan! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.
Om Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Bibliotekarier, vikariat, till Umeå stadsbibliotek

Umeå kommuns kulturförvaltning ansvarar för kommunens folkbibliotek, kulturaktiviteter för barn och unga, kultur för seniorer, konstverksamhet, Kulturskolan samt Kvinnohistoriskt museum. Nu söker vi två vikarier till Umeå stadsbibliotek. Stadsbiblioteket, som ligger i kulturhuset Väven, ingår tillsammans med tio närbibliotek och en biblioteksbuss i avdelningen Bibliotek. Vi söker nu två vikarierande bibliotekarier till Umeå stadsbibliotek, vill du var... Visa mer
Umeå kommuns kulturförvaltning ansvarar för kommunens folkbibliotek, kulturaktiviteter för barn och unga, kultur för seniorer, konstverksamhet, Kulturskolan samt Kvinnohistoriskt museum.

Nu söker vi två vikarier till Umeå stadsbibliotek.

Stadsbiblioteket, som ligger i kulturhuset Väven, ingår tillsammans med tio närbibliotek och en biblioteksbuss i avdelningen Bibliotek.

Vi söker nu två vikarierande bibliotekarier till Umeå stadsbibliotek, vill du vara en del av vårt team?

Dina arbetsuppgifter
Som bibliotekarie kommer du att arbeta med att vägleda bibliotekets alla målgrupper utifrån deras informationsbehov och frågor. Du kommer framför allt att tjänstgöra vid bibliotekets informationsdiskar. Du behöver vara beredd att jobba med andra arbetsuppgifter som ingår i bibliotekets uppdrag enligt bibliotekslagen och andra styrdokument.

Om dig
Vi söker dig som har akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap.

Du har ett inkluderande förhållningssätt och förmåga att skapa goda möten. Du trivs med att arbeta utåtriktat med fokus på hög servicegrad. Du tycker om att möta människor i alla åldrar. Du har god samarbetsförmåga och kan även arbeta självständigt.

Kväll- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.

Välkommen med din ansökan! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.

Övrigt
2 platser allmänna visstidsanställningar, deltid 75%, med start 2020-02-10 eller enligt överenskommelse till och med 2020-05-31, med eventuell möjlighet till förlängning.

Om Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Bibliotekarie till Sveriges depåbibliotek och lånecentral

Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande, kulturliv av nationell betydelse. När en svensk stad skulle utses till Europas kulturhuvudstad 2014 föll valet på Umeå. Här finns bland annat ett operahus, fyra uppskattade museer, tongivande festivaler, en skulpturpark i världsklass, konstgallerier, en europeisk filmfestival och musik-, dans- och teatergrupper för alla åldrar. Sveriges depåbibliotek och lånecentral är Kungliga bibliote... Visa mer
Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande, kulturliv av nationell betydelse. När en svensk stad skulle utses till Europas kulturhuvudstad 2014 föll valet på Umeå. Här finns bland annat ett operahus, fyra uppskattade museer, tongivande festivaler, en skulpturpark i världsklass, konstgallerier, en europeisk filmfestival och musik-, dans- och teatergrupper för alla åldrar.Sveriges depåbibliotek och lånecentral är Kungliga bibliotekets partner och nationellt kompetenscenter i frågor som rör kompletterande medieförsörjning och samlingsstrategier.

Vi erbjuder dig här en möjlighet att vara med och påverka biblioteksutvecklingen på nationell nivå. I uppdragen ingår bland annat att driva och utveckla depåbiblioteket som bibliotekens gemensamma fjärrlånemagasin, tillhandahålla spetstjänster kring fjärrlån, samt att erbjuda konsultativt stöd och kompetensutveckling inom kompletterande medieförsörjning.

Läs mer här: http://www.sverigesdepabibliotekochlanecentral.se/ och http://www.kb.se/bibliotek/Partners/ Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ha det övergripande ansvaret över förvärv av litteratur, både praktiskt och strategiskt, vid depåbiblioteket. Du kommer också att arbeta med katalogisering i Libris, med fjärrlånehantering samt övriga på enheten förekommande arbetsuppgifter. I arbetet ingår kontakt med bibliotek, exempelvis rådgivning vid gallring.

Om dig
Vi söker dig med examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Erfarenhet av biblioteksverksamhet på regional eller nationell nivå, kunskaper i katalogisering och i Dewey klassifikationssystem samt andra språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande.

Du är intresserad av biblioteksfrågor på nationell och internationell nivå. Som person är du engagerad, serviceinriktad och lösningsinriktad. Du har god samarbetsförmåga och bidrar till att skapa ett förtroendefullt och utvecklingsinriktat arbetsklimat.

Glöm inte att bifoga personligt brev och cv.

Om Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Bibliotekarie till Umeå stadsbibliotek

Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande, kulturliv av nationell betydelse. När en svensk stad skulle utses till Europas kulturhuvudstad 2014 föll valet på Umeå. Här finns bland annat ett operahus, fyra uppskattade museer, tongivande festivaler, en skulpturpark i världsklass, konstgallerier, en europeisk filmfestival och musik-, dans- och teatergrupper för alla åldrar. Umeå kommun kultur ansvarar för biblioteken och biblioteksb... Visa mer
Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande, kulturliv av nationell betydelse. När en svensk stad skulle utses till Europas kulturhuvudstad 2014 föll valet på Umeå. Här finns bland annat ett operahus, fyra uppskattade museer, tongivande festivaler, en skulpturpark i världsklass, konstgallerier, en europeisk filmfestival och musik-, dans- och teatergrupper för alla åldrar.Umeå kommun kultur ansvarar för biblioteken och biblioteksbussen i Umeå kommun, samt kulturaktiviteter för barn och unga, kultur för seniorer, konstverksamhet och Kvinnohistoriskt museum.

Umeå stadsbibliotek ligger på tre våningsplan i Väven, en byggnad skapad för gränsöverskridande samarbeten. Stadsbiblioteket verkar för det demokratiska samhällets utveckling och är en kulturell mötesplats tillgänglig för alla både fysiskt och digitalt. Biblioteket ingår i Umeåregionens bibliotekssamarbete med gemensamt mediebestånd och lånesystem.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med läsfrämjande och lässtimulerande verksamhet med inriktning mot barn och unga. Du har fokus på bibliotekslagens prioriterade målgrupper och arbetar i nära samarbete med enhetens övriga medarbetare. I arbetet ingår informationstjänst men också visningar, att tala inför grupper, handleda, utbilda och informera såväl bibliotekets besökare som grupper och individer utanför den egna verksamheten. I tjänsten kan även olika typer av programverksamhet ingå.

Om dig
Vi söker dig som har akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och erfarenhet av barn- och ungdomsbiblioteksverksamhet. Du behöver ha stort intresse för och kunskap om barns och ungas läslust och eget skapande. Du arbetar för barns och ungas delaktighet och med att ta tillvara barns och ungas perspektiv. Du är bra på att kommunicera och samarbeta samt har ett inkluderande förhållningssätt och förmåga att skapa goda möten. Du gillar att arbeta utåtriktat med fokus på hög servicegrad och tycker om att möta människor i alla åldrar. Du har en stark känsla för ett gott bemötande. Vi ser gärna att du vågar prova och utveckla nya metoder i biblioteksarbetet, såväl inom som utanför bibliotekets fysiska väggar.


Bifoga gärna personligt brev och cv.

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat, heltid, med start 2019-09-01 till och med 2020-02-29 med eventuell möjlighet till förlängning.

Om Umeå kommunUmeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Bibliotekarie med skolbiblioteksansvar till Umedalens bibliotek

Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande, kulturliv av nationell betydelse. När en svensk stad skulle utses till Europas kulturhuvudstad 2014 föll valet på Umeå. Här finns bland annat ett operahus, fyra uppskattade museer, tongivande festivaler, en skulpturpark i världsklass, konstgallerier, en europeisk filmfestival och musik-, dans- och teatergrupper för alla åldrar. Umeå kommun kultur ansvarar för biblioteken och biblioteksb... Visa mer
Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande, kulturliv av nationell betydelse. När en svensk stad skulle utses till Europas kulturhuvudstad 2014 föll valet på Umeå. Här finns bland annat ett operahus, fyra uppskattade museer, tongivande festivaler, en skulpturpark i världsklass, konstgallerier, en europeisk filmfestival och musik-, dans- och teatergrupper för alla åldrar.Umeå kommun kultur ansvarar för biblioteken och biblioteksbussen i Umeå kommun, samt kulturaktiviteter för barn och unga, kultur för seniorer, konstverksamhet och Kvinnohistoriskt museum.

Umedalens bibliotek är ett av närbiblioteken med biblioteksservice för närområdet och är placerat mitt i Umedalens skulpturpark. Biblioteket är integrerat i Västangårdsskolans lokaler och ger service till förskolor och skolor i området. Vi erbjuder ett varierat kulturprogram för barn och bra biblioteksservice för vuxna. Biblioteket ingår i Umeå kulturs organisation och ligger organisatoriskt inom avdelningen Bibliotek tillsammans med övriga 10 bibliotek i kommunen.


Dina arbetsuppgifter
Du kommer vara ansvarig för skolbiblioteksfunktionen och i det har du en viktig pedagogisk roll. I samarbete med lärare arbetar du med att utveckla elevernas medie- och informationskompetens och stimulerar till litteraturläsning. Undervisning i informationssökning och källkritik är en viktig uppgift men sedvanligt biblioteksarbete såsom handledning av elever och urval av barn- och ungdomslitteratur, oavsett typ av media, ingår också. I din roll kommer du lära eleverna att navigera i den komplexa textvärlden och i det ökade informationsflödet.Att aktivt arbeta med utvecklingen av digitala verktyg som pedagogiska och kompensatoriska hjälpmedel i samarbete med skolans pedagoger blir också en del av ditt arbete.
Om dig
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av undervisning i informationssökning/källkritik och du har ett intresse av information, kommunikation och teknik. Vi ser det som positivt om du har tidigare erfarenhet av biblioteksarbete. Det är även värdefullt om du har pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet.

För att trivas i rollen som bibliotekarie behöver du vara självgående och ta egna initiativ. Att vara intresserad av att driva utvecklingsarbete framåt och hitta nya former för att sprida läslust är ett stort plus. Du bör ha kompetens att matcha medier och innehåll utifrån elevers olika behov och sammanhang.

Du har ett inkluderande förhållningssätt och förmåga att skapa goda möten och vana vid att kommunicera, samarbeta och arbeta utåtriktat med fokus på hög servicegrad. Din känsla för ett gott bemötande är stark och du tycker om att möta människor i alla åldrar. Vi tror också att du är kreativ, nyfiken och omvärldsorienterad. Din pedagogiska förmåga är god och du är bekväm med att tala inför större och mindre grupper. Gedigna kunskaper om och eget intresse för litteratur för både barn och vuxna ser vi som en självklarhet.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

 Om Umeå kommunUmeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre