Lediga jobb som Fysioterapeut/Sjukgymnast i Umeå

Se lediga jobb som Fysioterapeut/Sjukgymnast i Umeå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Umeå som finns hos arbetsgivaren.

Fysioterapeut, Psykiatriska kliniken i Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Psykiatriska kliniken vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå är Norrlands största psykiatriska klinik med drygt 400 medarbetare. Vi har tre allmänpsykiatriska vårdavdelningar, rättspsykiatrisk verksamhet, ett flertal specialiserade öppenvårds- och behandlingsenheter. Under 2022 f... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Psykiatriska kliniken vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå är Norrlands största psykiatriska klinik med drygt 400 medarbetare. Vi har tre allmänpsykiatriska vårdavdelningar, rättspsykiatrisk verksamhet, ett flertal specialiserade öppenvårds- och behandlingsenheter. Under 2022 flyttar hela psykiatriska kliniken till helt nybyggda lokaler som ligger i närheten av östra station där det finns mycket goda möjligheter till pendling.

Arbetsterapi och fysioterapienheten är en klinikövergripande öppenvårdsenhet som är riktade mot patienter som är 18 år och äldre som har en pågående behandlingskontakt på klinikens olika enheter.

Som Fysioterapeut samarbetar du kring avgränsade insatser med patienten, andra behandlare samt övrigt nätverk.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna består av psykiatrisk fysioterapeutiskt behandlingsarbete.
Behandlingen utgår från ett helhetsperspektiv där såväl medicinska, somatiska, psykologiska och sociala aspekter beaktas. Din viktigaste uppgift är att visa på sambandet mellan rörelse och hälsa och hur rörelse kan bidra till ett aktivt och balanserat liv. Du initierar och genomför fysioterapeutiska insatser utifrån de kartläggningar och bedömningar du gjort.
Arbetet innefattar behandling både individuellt och i grupp. De metoder som används vid mottagningen är huvudsakligen Basal Kroppskännedom och anpassad fysisk aktivitet.

KVALIFIKATIONER
Leg. Fysioterapeut / Sjukgymnast
Det är meriterande med erfarenhet av arbete med psykisk ohälsa / psykiatri. Utbildning i Basal Kroppskännedom och erfarenhet av att arbeta med förändrade levnadsvanor är också meriterande men inget krav.
För att lyckas i rollen som fysioterapeut är du trygg i din roll, har ett gott etiskt förhållningssätt och god samarbetsförmåga. Du behöver också trivas med att arbeta självständigt. Som fysioterapeut tar du ett eget ansvar för planering, genomförande och uppföljning av ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot fysioterapi

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, sam... Visa mer
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.


Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på:https://umu.se/jobba-hos-oss/


Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

På institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering bedriver vi forskning och undervisning inom våra sex ämnesområden: Arbetsterapi, Fysioterapi, Geriatrik, Idrottsmedicin, Rehabiliteringsmedicin och Rättsmedicin.Beskrivning
Institutionen för Samhällsmedicin och Rehabilitering, Enheten för fysioterapi, söker en doktorand inom området rörelse- och stödjeorganens sjukdomar.

Vår forskargrupp studerar människans rörelsebeteende med tonvikt på tillstånd efter sjukdom eller skada. Den aktuella tjänsten rör ett projekt om korsbandsskador: konsekvenser av skadan och skillnader i rörelsekontroll hos personer med korsbandsskada jämfört med knäfriska kontrollpersoner. Fokus är på rörelseanalys med laboratoriebaserad metodologi (kinematik, kinetik, elektromyografi-registrering) samt hjärnavbildningstekniker. Projektet omfattar även kliniska tester och frågeformulär för uppföljning av behandling. Forskningen syftar till att utveckla kliniska tränings- och mätmetoder och utgör multiprofessionellt samarbete med bl.a. ortopedi, strålningsvetenskaper, medicinsk teknik och statistik.

Arbetsuppgifter
Anställningen som doktorand omfattar utbildning på forskarnivå på heltid under fyra år. Sökande måste vara tillgänglig att påbörja anställningen under tidig vår 2022.

I anställningen ingår även att doktoranden genomgår forskarutbildningsprogrammet vid Umeå universitet, deltar i seminarier och journal clubs samt deltar på minst en vetenskaplig konferens.

Kvalifikationer
Högskoleutbildning som legitimerad fysioterapeut eller motsvarande (t.ex. kompetens inom biomekanik, idrottsvetenskap eller bioingenjör med medicinska kvalifikationer), omfattande 240 hp med examen inom för projektet relevant område. Sökande ska ha kunskap i anatomi och fysiologi. Det är önskvärt att den sökande har erfarenhet av kliniskt arbete inom rörelse- och stödjeorganens sjukdomar, helst med träning och rehabilitering av knäskador samt kunskaper i biomekanik och mätning av rörelseförmåga hos personer med funktionsnedsättningar. Erfarenhet av laboratoriebaserade rörelseanalysmetoder inkluderande ”3D motion capture”, kraftregistrering, elektromyografi och användandet av analysprogram som Visual 3D eller liknande är också meriterande. Meriterande är även erfarenhet av hjärnavbildningstekniker och databearbetning med statistikprogram, samt av vetenskaplig publicering. Bedömningen av behöriga sökande grundar sig på den sökandes meriter och förutsättningar att tillgodogöra sig forskarutbildningen.

För att kunna antas till utbildning på forskarnivå krävs att den sökande har 1) nödvändiga kunskaper från högskoleutbildning, 2) erfarenhet som bedöms i relation till forskarutbildningsområdet, samt 3) nödvändiga språkkunskaper i engelska, både skriftliga och muntliga kunskaper avses.


Så här ansöker du

Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem, ansökan ska skrivas på engelska och innehålla följande:

- Curriculum Vitae, styrkt (max 5 sidor)
- En kort beskrivning av dig själv, varför du är intresserad av positionen och hur du kan bidra till forskningen. Inkludera eventuella tidigare forskningsresultat/erfarenheter och/eller kvalifikationer av särskilt intresse för den aktuella positionen (max 2 sidor)
- Kopior av examensbevis

En lista med tre referenspersoner inklusive deras titlar och kontaktuppgifter.

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Fysioterapeut, Neurorehab Sävar, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Neurorehab Sävar är en enhet som ingår i Neuro- Huvud- Hals Centrum, NHHC. Vid Neurorehab Sävar arbetar vi i interdisciplinära team med kartläggning, bedömning och rehabiliteringsinsatser för personer med neurologiska sjukdomar och stroke. Verksamheten består av en avdelning med 5... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Neurorehab Sävar är en enhet som ingår i Neuro- Huvud- Hals Centrum, NHHC. Vid Neurorehab Sävar arbetar vi i interdisciplinära team med kartläggning, bedömning och rehabiliteringsinsatser för personer med neurologiska sjukdomar och stroke. Verksamheten består av en avdelning med 5-dygnsvård (6 vårdplatser), dagrehabilitering, och mottagningsverksamhet samt ett utredningsteam som utreder vuxna med medfödda och tidigt förvärvade tillstånd samt neuropsykiatriska frågeställningar. Vi är ackrediterade enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation) för vårt diagnosprogram och utvecklar kontinuerligt metoder och arbetssätt för att öka kvalitet och patientsäkerhet. Vi befinner oss i dagsläget i Umeå vid Norrlands Universitetssjukhus, byggnad 26.

Vi söker nu en fysioterapeut till vår verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Som Fysioterapeut hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre. Du jobbar med patienter både individuellt och i grupp.

Du arbetar i neurologiskt rehabiliteringsteam tillsammans med arbetsterapeut, kurator, sjuksköterska, läkare och rehabiliteringsassistenter. Teamet kan vid behov konsultera psykolog och logoped. Kontakter med externa aktörer som exempelvis arbetsgivare och kommun förkommer. Undersökning inklusive testning med olika mätinstrument, bedömning och rehabiliterande behandling utifrån rehabiliteringsplan med teamgemensamma mål. Undervisning till patienter och närstående förekommer i grupp i programverksamhet samt individuellt efter behov. Att leda gruppträning samt att handleda personal och studenter ingår i arbetsuppgifterna. Arbetet innebär såväl teamarbete som självständigt arbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är Legitimerad fysioterapeut. Erfarenhet av neurologisk rehabilitering och samarbete i team är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta utifrån ICF, samt att du har ett intresse för att arbeta evidensbaserat och att aktivt delta i arbetet med att utveckla vår verksamhet.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Visa mindre

Sommarvikariat fysioterapeut till Äldre- och Funktionshinderomsorgen

Ansök    Dec 10    Umeå kommun    Fysioterapeut/Sjukgymnast
Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Vi söker dig som är intresserad av ett flexibelt och utvecklande arbete där individen är i centrum. Verksamheten och arbetsformerna ska kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. I vår värdegrund utgår vi från ledorden Medborgarfokus, Öppenhet, Tillit och Ständiga förbättringar. ... Visa mer
Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Vi söker dig som är intresserad av ett flexibelt och utvecklande arbete där individen är i centrum. Verksamheten och arbetsformerna ska kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. I vår värdegrund utgår vi från ledorden Medborgarfokus, Öppenhet, Tillit och Ständiga förbättringar.

Vi vill att våra medarbetare ska ha det bra och skapa en hållbar situation med bra arbetsmiljö och hög patientsäkerhet. En viktig del är en möjlighet till återhämtning och semester. Därför söker vi fysioterapeuter som semestervikarier.


Vi erbjuder dig
Vi vill att du ska känna dig trygg hos oss och att du kommer att trivas.

Det vi kan erbjuda är bland annat:

- verksamhetsanpassad introduktion utifrån individuell erfarenhet.
- ett omväxlande arbete.
- personcentrerat arbetssätt.
- möjlighet att i lagom takt växa i rollen som fysioterapeut.


Dina arbetsuppgifter
Som fysioterapeut inom Vård och omsorgsboende arbetar du med multisjuka äldre. I arbetet ingår att förebygga, bedöma och behandla funktionsnedsättningar samt att förskriva hjälpmedel. Teamarbete och handledning av personal är en viktig del i arbetet.

Som fysioterapeut inom Hemsjukvården arbetar du med sedvanliga arbetsuppgifter som fysioterapeut på primärvårdsnivå. Arbetet sker i ordinärt boende och du ansvarar för rehabiliterande insatser i ett nära samarbete med andra professioner.

Som fysioterapeut inom Funktionshinderomsorgen ansvarar du för habilitering/rehabiliteringen för personer med LSS beslut inom gruppen unga vuxna. Du ansvarar för att de rehabiliterande insatserna fungerar på ett bra sätt för våra brukare och samordnar kontakter med andra yrkesgrupper inom kommunen, primärvård och Region Västerbotten. Arbetet innebär att handleda mindre och större personalgrupper.


Om dig
Vi söker både dig som är nyutexaminerad eller erfaren fysioterapeut/sjukgymnast. Erfarenhet från arbete inom hemsjukvård, funktionshinderomsorg och/eller äldreomsorg är önskvärt. Har du erfarenhet av bedömning och utprovning av hjälpmedel är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att dokumentera i Treserva eller annan datajournal.

Du har god initiativförmåga och är bra på att tänka nytt. Du har förmåga att jobba självständigt samtidigt som du ser vikten av samarbete med olika yrkesprofessioner där även personen själv har en aktiv roll.

Självklart har du ett gott, respektfullt bemötande och är lyhörd och öppen. Du är bra på att samarbeta och vill bidra till en god kommunikation och samverkan med andra aktörer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetet kräver att du har B-körkort. 

Inför sommaren 2022 kan vi erbjuda ett bostadserbjudande. Läs mer om dethttps://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/jobbamedvardochomsorg/sommarjobbinomvardochomsorg/bonusvardochomsorgsommar2021.4.75060b33175f2f3ac3a34f5.html


Övrigt
Vikariat med start 2022-06-06 till och med 2022-08-29 eller enligt överenskommelse.
Intervjuer, urval och tillsättning sker löpande.

Konkurrenskraftig och individuell lönesättning. Vi erbjuder 1500 kr extra/vecka om du arbetar minst fyra veckor sammanhängande på heltid under perioden 2022-06-20 till 2022-08-14.

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Fysioterapeut/sjukgymnast (vikariat), Geriatriskt centrum, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Geriatriskt centrum är en specialistklinik för patienter med behov av både akut och planerad geriatrisk vård och rehabilitering. En bred bedömning av den äldre patientens medicinska, fysiska, psykiska och sociala funktionsförmåga vid sjukdom utförs av interprofessionella team. Diag... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Geriatriskt centrum är en specialistklinik för patienter med behov av både akut och planerad geriatrisk vård och rehabilitering. En bred bedömning av den äldre patientens medicinska, fysiska, psykiska och sociala funktionsförmåga vid sjukdom utförs av interprofessionella team. Diagnostik, behandling och rehabilitering bedrivs i sluten- och öppenvård med patientens individuella behov i fokus.

Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsmiljö där du som medarbetare är en mycket viktig del. Vi skapar förutsättningar för att förbättra patienternas livskvalité och du kan vara med och bidra med detta arbete. Patientens vård, rehabilitering och behandling utgår från patientens individuella behov och sker i väl fungerande team.

I huvudsak kommer du att jobba vid avdelning 2 och avdelning 4 men vi hjälps åt inom hela kliniken på Geriatriskt centrum.
Avdelning 2 bedriver psykogeriatrisk specialiserad vård, behandling och rehabilitering av personer med kognitiva sjukdomar och beteendemässiga och psykiska symtom vid demenssjukdom (BPSD) oavsett ålder. Avdelningen arbetar med omvårdnadsstrategier och personcentrerad vård.

Avdelning 4 bedriver främst ortopedisk- men även allmängeriatrisk vård och rehabilitering. Patienter kommer från ortopeden men även andra avdelningar vid NUS. Patienter som är äldre än 70 år och som opereras för höftfraktur kommer, i ett samarbete med ortopedkliniken, till avdelningen efter operation och avslutad vårdtid på uppvakningsavdelning.


Nu söker vi en fysioterapeut/sjukgymnast på heltid med placering 75 % på Geriatriskt centrum, resterande tid inom annan verksamhet i Region Västerbotten. Du kan även välja en sysselsättningsgrad på enbart 75 %. Anställningen är ett vikariat till och med 2022-08-31 med möjlighet till förlängning

Tillträde omgående enligt överenskommelse. Rekryteringen sker löpande så välkommen med din ansökan så snart du kan!

ARBETSUPPGIFTER
Som fysioterapeut/sjukgymnast hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

.Arbetsuppgifterna innefattar fysioterapeutisk kartläggning, bedömning och utredning med åtgärdsprogram och rådgivning. Du bidrar med din specifika kompetens i rehabilitering för äldre samt har tillsammans med teamet ansvar för ärendehantering och metodutveckling.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Det är meriterande om du har kunskap inom geriatrisk rehabilitering och kognitiva sjukdomar.

Du är lyhörd inför den unika situationen och de människor du möter. Du har god förmåga att prioritera, ser värdet av god kommunikation och trivs med att dela med dig och ta emot nya kunskaper och erfarenheter. Din inställning bidrar till ett bra arbetsklimat, där vi alla samarbetar för att nå bästa vårdkvalitet för våra patienter. I rollen är det viktigt att kunna hantera omprioriteringar, bidra till att hitta lösningar och vara flexibel i sitt arbetssätt.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut/Sjukgymnast, Vuxenhabiliteringen råd o stöd, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Habiliteringscentrum är en basenhet som består av barn-, ungdom- och vuxenhabilitering samt synrehabilitering och hörselrehabilitering. Verksamheten ger rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS samt habilitering och rehabilitering till barn, ungdomar och vuxna med bestående ... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Habiliteringscentrum är en basenhet som består av barn-, ungdom- och vuxenhabilitering samt synrehabilitering och hörselrehabilitering. Verksamheten ger rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS samt habilitering och rehabilitering till barn, ungdomar och vuxna med bestående funktionsnedsättningar. Habiliteringscentrum är en länsverksamhet med ca 170 medarbetare med arbetsplatser i Lycksele, Skellefteå och Umeå. Verksamhetens uppgift är att bidra till god hälsa och bästa möjliga funktionsförmåga samt goda villkor för ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i samhällslivet för de barn, ungdomar och vuxna som vi möter.

Vi söker nu en legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast.

ARBETSUPPGIFTER
Som fysioterapeut hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga. Fysioterapeutens viktigaste uppgift är att visa sambandet mellan rörelse och hälsa och hur rörelse kan bidra till ett aktivt och balanserat liv.

Vi söker en fysioterapeut/sjukgymnast som ska arbeta med vuxna personer med neuropsykiatriska och psykiatriska diagnoser.

Som fysioterapeut/sjukgymnast arbetar du utifrån ett hälsoorienterat perspektiv och med konsultativa insatser utifrån de kartläggningar och bedömningar som du genomför. Arbetet sker ofta i personens hem- och närmiljö. Du kommer att samverka med personens nätverk och aktuella aktörer inom hälso- och sjukvård, kommun m fl.

Som fysioterapeut bidrar du med din specifika kompetens till teamets arbete. Du medverkar aktivt i utvecklingsarbete i verksamheten. Förutom den egna yrkesinsatsen ingår även ansvar för ärendehantering och habiliteringsplanering för brukare tillsammans med övriga medarbetare. Samverkan med andra vårdgivare och myndigheter ingår i arbetet. Handledning av fysioterapeutstudenter är också en del av arbetet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast, magisterexamen är meriterande. Du har erfarenhet av att arbeta med habilitering/rehabilitering och gärna med personer med psykiatriska och neuropsykiatriska diagnoser. Vi vill också att du har god kunskap om stora och varaktiga funktionsnedsättningar och om vilka konsekvenser det kan få i personens liv. Du har erfarenhet av att arbeta med att förändra levnadsvanor.

Du kan på ett bra sätt samverka och förmedla kunskap till den enskilde, familj och övriga nätverk och du har god förmåga att samarbeta, skapa nätverk och självständigt planera ditt arbete. Vi ser gärna att du har kompetens i MI-samtalsmetodik och ett intresse av att aktivt delta i verksamhetsutveckling.

Du har körkort eftersom arbetet innebär resor.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut, Barn- och ungdomscentrum, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Barn- och Ungdomscentrum Västerbotten är en länsklinik med cirka 400 anställda och ansvarar för all specialistvård i länet för barn och ungdom i åldrarna 0 -18 år. Vi har verksamhet i Umeå, Skellefteå och Lycksele. Nu söker vi en fysioterapeut för ett vikariat med eventuell möjlig... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Barn- och Ungdomscentrum Västerbotten är en länsklinik med cirka 400 anställda och ansvarar för all specialistvård i länet för barn och ungdom i åldrarna 0 -18 år. Vi har verksamhet i Umeå, Skellefteå och Lycksele.

Nu söker vi en fysioterapeut för ett vikariat med eventuell möjlighet till förlängning. Vi söker en fysioterapeut på heltid med placering 75 % på Barn- och Ungdomscentrum, resterande tid inom annan verksamhet i Region Västerbotten. Du kan även välja en anställning på enbart 75 %.

Som fysioterapeut hos oss ingår du i den paramedicinska gruppen och vårt uppdrag spänner över hela basenheten. Vi erbjuder en trevlig och uppskattad arbetsplats med viktiga uppdrag som vi känner oss stolta över. Vi har alltid barnen i fokus, vi brinner för deras välfärd och vårt mål är att göra vårt yttersta för dem. Vi är nyfikna på vad du kan bidra med. Urval och intervjuer sker löpande, så vänta inte med att skicka din ansökan.

Att jobba som fysioterapeut hos oss på Barn- och Ungdomscentrum är ett ansvarsfullt, viktigt och ibland komplext arbete. Har du en vilja att jobba med barn och har de egenskaper och intresseområden som krävs för detta viktiga uppdrag så hoppas vi att du söker då finns alla förutsättningar för att det ska bli fantastiskt trevligt, givande och utvecklande för dig, dina kollegor och barnen vi vårdar!

ARBETSUPPGIFTER
Som fysioterapeut hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre. Du arbetar i både öppen- och slutenvård med barn och ungdomar mellan 0-18 år. Arbetet är till stor del planerat men det tillkommer även uppgifter på kort varsel som behöver hanteras och som kan innebära omprioriteringar. Tillsammans med arbetsterapeut och övriga fysioterapeutkollegor har du en tät dialog kring det dagliga arbetet och gruppen är också ett värdefullt stöd för varandra.

Arbetet på våra avdelningar innebär bl.a att ansvara för mobilisering, rehabilitering, träning och andningsgymnastik för barn som är i behov av fysioterapeut, inklusive inför och efter operationer. Du kommer även att arbeta med utprovning av gånghjälpmedel och instruerande informationsinsatser till familjen och avdelningspersonalen.

Som fysioterapeut förekommer även uppgifter i öppenvården. Vi arbetar teambaserat för att ge stöd till barn/ungdomar och deras familjer vid svåra eller långvariga sjukdomar och tillstånd.

I din roll är du aktiv i klinikens utvecklingsarbeten och bidrar till en helhetssyn som gör vårdprocessen bättre och tryggare. Samverkan med familjen, skola, förskola samt andra vårdgivare är en naturlig del av arbetet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet som fysioterapeut och gärna erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Annan erfarenhet av att jobba inom vården kan också vara värdefullt.

Du tar ansvar för din uppgift och är lyhörd inför den unika situationen och de människor du möter. Du har god förmåga att prioritera, ser värdet av god kommunikation och trivs med att dela med dig och ta emot nya kunskaper och erfarenheter. Din inställning bidrar till ett bra arbetsklimat, där vi alla samarbetar för att nå bästa vårdkvalitet för våra patienter. I rollen är det viktigt att kunna hantera omprioriteringar, bidra till att hitta lösningar och vara flexibel i sitt arbetssätt.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas inför anställning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut, Kirurgcentrum, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Kirurgcentrum är en länsklinik där Umeå och Skellefteå ingår. Kirurgcentrum ansvarar för kirurgin i norra sjukvårdsregionen som omfattar de fyra nordligaste länen. Verksamheten bedrivs såväl på avdelningar med dygnet-runt verksamhet som på mottagningar måndag till fredag under dagt... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Kirurgcentrum är en länsklinik där Umeå och Skellefteå ingår. Kirurgcentrum ansvarar för kirurgin i norra sjukvårdsregionen som omfattar de fyra nordligaste länen. Verksamheten bedrivs såväl på avdelningar med dygnet-runt verksamhet som på mottagningar måndag till fredag under dagtid. Vi bedriver opererande verksamhet som är både akut och planerad och vi ger vård både före och efter operation. Omvårdnaden präglas hos oss av en helhetssyn där många olika yrkeskategorier är engagerade och samarbetar i team för att ta väl hand om de som kommer till oss.

Kirurgcentrum består av två mottagningar, en endoskopienhet och tre vårdavdelningar. Mottagningen har både planerad mottagningsverksamhet samt att vi utför mindre operationer och behandlingar. På mottagningen pågår ständigt förbättringsarbete kring patientflödet och produktionen.

ARBETSUPPGIFTER
Som fysioterapeut hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Din viktigaste uppgift är att hjälpa nyopererade patienter att röra sig rätt och säkert.

Som fysioterapeut/sjukgymnast arbetar du utifrån ett hälsoorienterat perspektiv och bidrar med din kompetens till teamets arbete. Tillsammans med kollegor i andra professioner ansvarar du för ärendehantering och gemensam planering för patienter. Du initierar och genomför fysioterapeutiska insatser utifrån de kartläggningar och bedömningar du gjort. Arbetet kan ske såväl individuellt som i grupp.

KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Magisterexamen kan vara meriterande.

Du ser värdet av ett gott samarbete och har lätt för att skapa nätverk. Du trivs med att dela med dig och ta emot nya kunskaper och erfarenheter och har ett intresse för verksamhetsutveckling. Din inställning bidrar till ett bra arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa behandlingskvalitet för våra patienter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet såsom ansvarstagande, flexibilitet och personlig mognad.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Sjukgymnast/Fysioterapeut, Ålidhem Hälsocentral, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Primärvårdsområde Öst är en basenhet med två hälsocentraler bestående av stad-land och stor-liten hälsocentral. Till basenhetens uppdrag hör även primärvårdsjouren. Våra hälsocentraler inom basenheten är: Ålidhems hälsocentral: Ligger på Tvistevägen nära Ålidhems centrum i Umeå. Hä... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Primärvårdsområde Öst är en basenhet med två hälsocentraler bestående av stad-land och stor-liten hälsocentral. Till basenhetens uppdrag hör även primärvårdsjouren.
Våra hälsocentraler inom basenheten är:
Ålidhems hälsocentral: Ligger på Tvistevägen nära Ålidhems centrum i Umeå. Hälsocentralen har ca 22 000 listade
invånare och ca 86 medarbetare. Primärvårdsjouren är för närvarande placerad här.

Holmsund Obbola hälsocentral: Ligger centralt i Holmsund ca 1,5 mil utanför Umeå. Hälsocentralen har ca 7 300 listade
invånare och ca 33 medarbetare.

Vi söker nu en sjukgymnast/fysioterapeut för en tillsvidareanställning - Är det dig vi söker?

Tillträde enligt överenskommelse.

ARBETSUPPGIFTER
Som sjukgymnast/fysioterapeut hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Du möter barn, ungdomar, vuxna och äldre och arbetar med bedömning, behandling och rådgivning kring olika rehabiliteringsbehov. I arbetet ingår bland annat att enskilt utföra funktionsbedömningar, behandlingar och att ge träningsinstruktioner. Förutom att du arbetar självständigt i olika patientkontakter så bedrivs verksamheten både individuellt och i grupp.

Den person som vi söker kommer att jobba med snabbare bedömningar på hälsocentralen men även med längre patientkontakter i vår nya enhet belägen en bit ifrån den nuvarande verksamheten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast, gärna med erfarenhet från arbete inom sjukvården eller hälsocentral. Det är meriterande om du har kunskap inom akupunktur, basal kroppskännedom, multimodal rehabilitering, artrosskola samt fysisk aktivitet på recept.

Du ska vara van vid självständigt arbete och ha lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier inom hälsocentralen. Vidare ska du ha god initiativförmåga, vara flexibel och vara öppen för förändringar inom verksamhetsområdet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Arbetsterapeut/fysioterapeut till VO Arbetssökande, Umeå

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta ... Visa mer
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?
Enheten Sök Sydöstra Västerbotten vid Arbetsförmedlingen i Umeå
Vi söker en Fysioterapeut/Arbetsterapeut till vårt arbete bland arbetssökande.

Vi är en enhet med drygt 80 medarbetare som ger lokal och digital service till arbetssökande och arbetsgivare i Umeåregionen – Umeå, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln, Vännäs och Bjurholm. 

Arbetsbeskrivning
Inom ramen för uppdraget ingår att du som Arbetsterapeut tar aktiv del i arbetet med den arbetsmarknadspolitiska bedömningen. I alla kontakter med kund har du ett stödjande och vägledande förhållningssätt. Du bidrar till att utveckla den arbetssökandes kunskap om sina förutsättningar samt att stärka motivation och orientering mot arbete. Det sker genom samtal och aktivitetsbaserade utredningar. Dokumentation utgör ett viktigt och återkommande inslag i arbetsuppgifterna.

Arbetsförmedlingen genomgår en digital utveckling som i alla delar genomsyrar vårt arbete, varför du har såväl vilja som förmåga att nyttja digitala verktyg – samt att kunna vara verksam inom alla kundleveransområden. En stor del av arbetet kommer att innebära att du arbetar med anpassningar av arbetsplats/studieplats. I den framtida myndigheten kommer samarbetet med fristående aktörer vara centralt, detta kommer att ställa nya och förändrade krav på dig i din roll. Även arbetet med- och kunskap kring arbetsmiljölagstiftning och arbetsmarknadens olika delar, villkor och krav är en del av rollen.

Grundläggande krav för tjänsten
- Socialstyrelsens legitimation gällande arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast
- Erfarenhet av arbete som arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast
- B-körkort

Övriga meriter för tjänsten
- Erfarenhet av aktivitetsbaserad utredning och bedömning av arbetsförmåga
- Erfarenhet av att arbeta med arbetslivsinriktad rehabilitering
- Kunskap om arbetsmiljölagstiftningen och arbetsmarknadens olika delar, villkor och krav
- Erfarenhet och kunskap av att arbeta med digitala verktyg

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap och chefskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

- Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
- Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
- Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

 
Vårt erbjudande
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning om du inte redan arbetar på myndigheten. Placeringsorten är Umeå.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-11-18.

Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk. Visa mindre

Fysioterapeut/Ergonom till vår enhet i Umeå

Feelgood är Sveriges ledande hälsoföretag för det moderna arbetslivet. Vi hjälper företag och organisationer att förbättra produktivitet och sänka kostnader genom att arbeta systematiskt och förebyggande med arbetsmiljö, hållbar hälsa, ledarskap, medarbetarskap och vid behov rehabilitering eller krishantering. Vi har idag 700 medarbetare som möter kunderna både digitalt och på ca 120 platser i Sverige. Totalt omfattar Feelgoods 8 000 kunder 800 000 medarb... Visa mer
Feelgood är Sveriges ledande hälsoföretag för det moderna arbetslivet. Vi hjälper företag och organisationer att förbättra produktivitet och sänka kostnader genom att arbeta systematiskt och förebyggande med arbetsmiljö, hållbar hälsa, ledarskap, medarbetarskap och vid behov rehabilitering eller krishantering.

Vi har idag 700 medarbetare som möter kunderna både digitalt och på ca 120 platser i Sverige. Totalt omfattar Feelgoods 8 000 kunder 800 000 medarbetare. Feelgood grundades 1995 och ägs sedan 2021 av den finska vårdkoncernen Terveystalo Healthcare OY

Läs mer på www.feelgood.

I Umeå är vi idag ca 30 medarbetare som arbetar i team gentemot våra olika kundföretag och levererar tjänster inom arbetsmiljö, hälsoutveckling och rehabilitering. Vi håller till i ljusa och fräscha lokaler vid älven. Positiv inställning, innovation, helhetssyn och en stark vilja att åstadkomma goda resultat kännetecknar vår kultur och arbetsgemenskap.

Som fysioterapeut/ergonom hos oss arbetar du utifrån ett konsultativt förhållningssätt till våra kunder och deras medarbetare. Det innebär att du tillsammans med kunden utvecklar en gemensam bild av vad de behöver och deras förutsättningar. Du förstår det hälsostrategiska sammanhanget i vår affär och nyttan vi skapar för kunden. Du tar ansvar för och levererar mot egna mål i rätt tid samt håller en hög kvalitet i alla leveranser och säkerställer en hög kundnöjdhet. I rollen ingår bland annat bedömningar och utredningar i den fysiska arbetsmiljön och/eller anpassningar utifrån fysisk funktion hos den kundanställda kopplat till arbetet. Individuella arbetsplatsanpassningar, ergonomigenomgångar, arbetsmiljökartläggningar och utbildningar/föreläsningar inom ergonomi, arbetsliv och hälsa. Arbetet sker ofta ute hos kund och på vår enhet där besöken sker fysiskt/digitalt.

Vi söker dig som är leg. fysioterapeut, gärna med vidareutbildning i ergonomi, arbetsmiljö och hälsa eller motsvarande. Du förstår helhetssynen av människan i arbetslivet och vill arbeta på ett förebyggande och promotivt sätt. Du är kommunikativ och kan arbeta självständigt samtidigt som du förstår vikten av teamets tvärprofessionella kunskap. Du har hög social kompetens och är en god lagspelare. Du är intresserad av att hålla utbildningar vilket innebär att pedagogisk skicklighet värderas högt. Du har goda IT-kunskaper. Du behärskar svenska och det engelska språket i tal och skrift. Det är av vikt att du har körkort och tillgång till bil.

Har du frågor kontakta konsultchef Jimmy Lundqvist via mail [email protected]

Sista ansökningsdatum är 8/12. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Fysioterapeut (specialist), Smärtcentrum, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovationer ger resultat. Smärtcentrum ingår i Neuro-Huvud-Halscentrum (NHHC) vid Norrlands Universitetssjukhus (NUS). Verksamheten består av smärtmottagning, smärtrehabilitering samt smärtenhet. Målet för verksamheten är att i norra regionen bedriva nationellt ledande högspecialiserad bedömning, behandli... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovationer ger resultat.

Smärtcentrum ingår i Neuro-Huvud-Halscentrum (NHHC) vid Norrlands Universitetssjukhus (NUS). Verksamheten består av smärtmottagning, smärtrehabilitering samt smärtenhet. Målet för verksamheten är att i norra regionen bedriva nationellt ledande högspecialiserad bedömning, behandling och rehabilitering för patienter med smärta. Smärtcentrum har ett nära samarbete med andra verksamheter samt inom centrat för att optimera patientflödet och handläggningen. Smärtcentrum har en gemensam remissingång och remisserna fördelas sedan utifrån de olika enheternas uppdragsområde:
• Smärtenhetens uppdrag är att erbjuda bedömning och behandling vid svår smärta hos inneliggande patienter, samt invasiv behandling vid akut och långvarig smärta.
• Smärtrehabiliteringens uppdrag är att bedriva interdisciplinär bedömning och rehabilitering vid långvarig komplex icke-malign smärta i rörelse- och stödjeorgan för personer i arbetsför ålder.
• Smärtmottagningens uppdrag är att bedriva bedömning, samt ge behandlingsförslag för icke-malign komplex smärta hos personer över 18 års ålder

Smärtrehabiliteringen består av mottagning och rehabiliteringsprogram, där man jobbar i team. Det övergripande syftet är att förbättra funktion, aktivitetsnivå och delaktighet i arbetsliv och fritid för patienterna. Vi arbetar kontinuerligt med utveckling och förbättring av vår verksamhet och ser deltagande i utvecklingsarbete som en självklar del i arbetet. Möjlighet ges utifrån Region Västerbottens avtal att nyttja friskvårdstimme samt flexibel arbetstid.

ARBETSUPPGIFTER
Som fysioterapeut hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

Arbetet med bedömning och rehabilitering utförs i interdisciplinära team tillsammans med andra yrkeskategorier, där man träffar patienterna både enskilt och i grupp. Arbetet som fysioterapeut innebär sedvanliga arbetsuppgifter med bedömning och intervention, både individuellt och i grupp. Rehabiliteringsinsatserna sker patientcentrerat med ett kognitivt, beteendeinriktat förhållningssätt. Kontakter med externa aktörer samt handledning av personal och studenter ingår i arbetet.
För dig som har en specialisering inom smärta/smärtrehabilitering, tillkommer, utöver ovanstående arbetsuppgifter, ett särskilt uppdrag att vara kunskapsbärare, kunskapsförmedlare och kunskapsutvecklare.
För dig som har en magisterexamen och är intresserad av att bli specialist inom smärta/smärtrehabilitering finns det möjlighet att få handledning på Smärtcentrum.

KVALIFIKATIONER
• Legitimerad fysioterapeut med specialistkompetens inom smärta/smärtrehabilitering, alternativt fysioterapeut med magister/masterexamen eller minst 60 avklarade högskolepoäng på avancerad nivå, som är intresserad av vidareutbildning till specialist inom smärta/smärtrehabilitering.
• Minst fem års yrkeserfarenhet inom professionen under de senaste tio åren.
• Erfarenhet inom området smärta och/eller rehabilitering är meriterande.
• Som person trivs du med att arbeta i team, under eget ansvar, har god organisations- och samarbetsförmåga och är flexibel.
• Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Visa mindre

Fysioterapeut/sjukgymnast till Habiliteringscentrum, Neuropsykologiska reha

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Habiliteringscentrum är en basenhet som består av barn och ungdomshabiliteringen, särskilt stöd och habilitering för vuxna samt synrehabilitering och hörselrehabiliteringen. Verksamheten ger rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS samt habilitering och rehabilitering till ba... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.
Habiliteringscentrum är en basenhet som består av barn och ungdomshabiliteringen, särskilt stöd och habilitering för vuxna samt synrehabilitering och hörselrehabiliteringen. Verksamheten ger rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS samt habilitering och rehabilitering till barn, ungdomar och vuxna med bestående funktionsnedsättningar.

Habiliteringscentrum är en länsverksamhet med ca 170 medarbetare med arbetsplatser i Vilhelmina, Lycksele, Skellefteå och Umeå. Verksamhetens uppgift är att bidra till god hälsa och bästa möjliga funktionsförmåga samt goda villkor för ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i samhällslivet för de barn, ungdomar och vuxna som vi möter.

Neuropsykologiska rehabiliteringsteamet för barn och ungdomar med förvärvade hjärnskador söker nu en fysioterapeut/sjukgymnast.

ARBETSUPPGIFTER
Som fysioterapeut/sjukgymnast hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Neuropsykologiska rehabiliteringsteamet tar emot specialistvårdsremisser från norra sjukvårdsregionen. Arbetsuppgifterna innefattar fysioterapeutisk kartläggning, bedömning och utredning med åtgärdsprogram och rådgivning. Fysioterapeuten/sjukgymnasten bidrar med sin specifika kompetens i rehabilitering för barn och ungdomar med förvärvade hjärnskador och deras familjer samt har tillsammans med teamet ansvar för ärendehantering och metodutveckling.

Det finns goda möjligheter till personlig utveckling inom yrkesrollen. Arbetet är till största delen teambaserat. För att du ska komma in i verksamheten på bästa sätt erbjuder vi dig en introduktion anpassad utifrån dina erfarenheter och behov. Vi tillämpar flextid och har friskvård på arbetstid.

KVALIFIKATIONER
För detta jobb behöver du vara utbildad fysioterapeut/sjukgymnast och ha erfarenhet av yrket. Vi ser gärna att du har en specialistutbildning.

Vi söker dig som är en god kommunikatör då vi samarbetar med många andra vårdgivare. Du har en god samarbetsförmåga, god planeringsförmåga och kan arbeta självständigt såsom i team samt har förmågan att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.

Du har ett intresse för utvecklingsfrågor och ny kunskap inom området och professionen. Du har erfarenhet av att arbeta med förvärvade hjärnskador hos barn och ungdomar eller erfarenhet av rehabilitering samt erfarenhet av tester som t ex GMFM, Movement ABC-2, BOT-2, Buffalo treadmill, VOMS, Rand 36 och mBESS.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut till Funktionshinderomsorgen

Ansök    Okt 13    Umeå kommun    Fysioterapeut/Sjukgymnast
Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Vi söker nu en fysioterapeut som vill stärka vårt team! Vi erbjuder dig Vi vill att du ska känna dig trygg hos oss och att du kommer att trivas. Därför vill vi veta vad som är viktigt för dig. Det vi kan erbjuda är bland annat: - verksamhetsanpassad introduktion utifrån individuell erfarenhet. - et... Visa mer
Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Vi söker nu en fysioterapeut som vill stärka vårt team!

Vi erbjuder dig
Vi vill att du ska känna dig trygg hos oss och att du kommer att trivas. Därför vill vi veta vad som är viktigt för dig. Det vi kan erbjuda är bland annat:

- verksamhetsanpassad introduktion utifrån individuell erfarenhet.

- ett omväxlande arbete.

- personcentrerad vård.

- möjlighet att i lagom takt växa i rollen som fysioterapeut.

Läs gärna mer om dina förmåner som medarbetare i Umeå kommun https://www.umea.se/umeakommun/naringslivocharbete/jobbochpraktik/jobbamedoss/formanersommedarbetare.4.1a2f41f611f8f82255680007555.html

Dina arbetsuppgifter
Som fysioterapeut inom Funktionshinderomsorgen ansvarar du för habilitering/rehabiliteringen inom ditt kompetensområde, inom funktionshinderomsorgens bostäder med särskilt stöd och för gruppbostäder i Funktionshinderomsorgen för vuxna. Du ansvarar för att de rehabiliterande insatserna fungerar på ett bra sätt för våra brukare och samordnar kontakter med andra yrkesgrupper inom kommunen, primärvård och Regionen. Arbetet innebär att handleda mindre och större personalgrupper.

Om dig
Vi söker både dig som är legitimerad fysioterapeut. Vi ser gärna att du har erfarenhet av funktionshinderområdet . Har du erfarenhet av bedömning och utprovning av hjälpmedel samt erfarenhet av Treserva eller annan datajournal är det meriterande. 

Du har god initiativförmåga och är bra på att tänka nytt. Du har förmåga att jobba självständigt samtidigt som du ser vikten av samarbete med olika yrkesprofessioner där även personen själv har en aktiv roll. Självklart har du ett gott, respektfullt bemötande och är lyhörd och öppen i kontakterna med såväl personerna som vårdas och dess närstående. Du är bra på att samarbeta och vill bidra till en god kommunikation och samverkan med andra aktörer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Hund och katt finns på vissa boenden så du bör inte vara pälsdjursallergiker.Om Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 12 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Fysioterapeut till Cancercentrum, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Cancercentrum vid Norrlands Universitetssjukhus, NUS, erbjuder högspecialiserad vård vid onkologiska och hematologiska sjukdomar samt palliativ vård i hemmet. Våra patienter kommer från närområdet likväl som hela norra regionen. Under hela vårdtiden är cancerrehabilitering ett geno... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Cancercentrum vid Norrlands Universitetssjukhus, NUS, erbjuder högspecialiserad vård vid onkologiska och hematologiska sjukdomar samt palliativ vård i hemmet. Våra patienter kommer från närområdet likväl som hela norra regionen. Under hela vårdtiden är cancerrehabilitering ett genomgående förhållningssätt, som förutsätter samverkan mellan våra olika professioner. Vi möter patienter och deras anhöriga i såväl öppen- som slutenvård. Vi verkar även inom strålbehandling, klinisk forskning samt konsulterar inom hela norra sjukvårdsregionen.

Forskning, utbildning och utveckling är viktiga delar av vår verksamhet. På Cancercentrum bedrivs klinisk och internationell cancerforskning i nära samarbete med Umeå Universitet. Att arbeta inom Cancercentrum kan innebära samverkan med exempelvis RCC, Universitetet, andra kliniker vid NUS och sjukhus i Norra regionen.
Vår vision är att:
Arbetet genomsyras av ett personcentrerat förhållningssätt och ett nära teamsamarbete mellan vårdens professioner.
Vi har en god arbetsmiljö och hälsosamma arbetstider.
Sammanhållen vård för våra patienter.
Medarbetarna får möjlighet att utveckla verksamheten.
Ge bra förutsättningar för ledarskapet.
ARBETSUPPGIFTER
Som fysioterapeut hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga. Du får använda dina specialistkunskaper inom området. I nära samarbete med andra professioner träffar du människor som har olika rehabiliteringsbehov. Du ansvarar för bedömning av fysisk funktionsförmåga och rehabilitering av den enskilde patienten. Du ska även ha i åtanke dennes hemmiljö och fortsatta rehabiliteringsbehov. Du initierar behandling, träning och hjälpmedelsutprovning som utvecklar, rehabiliterar och bibehåller funktionsförmågan. Arbetet innebär också att ge handledning och stöd till enskild patient, närstående och personal i ett rehabiliterande förhållningssätt för att upprätthålla hälsa. Utöver det dagliga arbetet får du möjlighet att bidra i det löpande utvecklings- och förbättringsarbete som sker inom kliniken. Fysioterapeuterna har även nära samarbete med övrig vårdpersonal och har en självklar roll i teamen.
Du arbetar självständigt och har möjlighet att påverka din planering. Ditt arbete utgår både från mottagningen men kan även ske på vårdavdelningarna samt inom palliativ medicin. Du leder även olika grupper som bassängträning. Det finns goda möjligheter till personlig utveckling inom yrkesrollen samt i teamen.

Gruppen består av fyra fysioterapeuter som har ett nära samarbete och gott kollegialt utbyte av varandras kunskaper. Förutom dina kollegor kommer du även att arbeta nära de övriga paramedicinska professionerna som består av arbetsterapeuter, dietister samt kuratorer. För att du ska komma in i verksamheten på bästa sätt, erbjuder vi dig en introduktion anpassad utifrån dina erfarenheter och behov.


KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad fysioterapeut. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete som fysioterapeut inom hälso- och sjukvård. Vi ser gärna att du har en god förmåga att självständigt planera och strukturera ditt arbete, balanserat med att du kan jobba flexibelt och samarbetar väl. Vidare är det viktigt att du har förmåga att göra dig förstådd i tal och skrift. Körkort erfordras.
Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att träffa dig!


ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut/sjukgymnast, Primärvården Nord, Region Västerbotten

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Primärvårdsområde Nord består av Ersboda, Mariehem, Sävar och Robertsfors hälsocentral. Vi söker nu en sjukgymnast/fysioterapeut till Mariehems Hälsocentral. Mariehems Hälsocentral har ett upptagningsområde bestående av en blandad befolkning. Vi erbjuder ett stimulerande arbete vid... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Primärvårdsområde Nord består av Ersboda, Mariehem, Sävar och Robertsfors hälsocentral. Vi söker nu en sjukgymnast/fysioterapeut till Mariehems Hälsocentral. Mariehems Hälsocentral har ett upptagningsområde bestående av en blandad befolkning. Vi erbjuder ett stimulerande arbete vid en hälsocentral med en öppen atmosfär och kompetent personal. Utvecklings- och förbättringsarbete är viktiga processer som engagerar och stimulerar oss på arbetsplatsen.

Hälsocentralen är av Region Västerbotten utsedd till en innovationshälsocentral. Viktiga utvecklingsområden just nu är ett behovsanpassat vårdutbud och utveckling av digitala tjänster. Vi arbetar med ständigt förbättrad arbetsmiljö såväl ergonomiskt som psykosocialt.

ARBETSUPPGIFTER
Som sjukgymnast/fysioterapeut hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Du möter barn, ungdomar, vuxna och äldre och arbetar med bedömning, behandling och rådgivning kring olika rehabiliteringsbehov. I arbetet ingår bland annat att enskilt utföra funktionsbedömningar, behandlingar och att ge träningsinstruktioner. Förutom att du arbetar självständigt i olika patientkontakter så bedrivs verksamheten både individuellt och i grupp.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast, gärna med erfarenhet från arbete inom sjukvården eller hälsocentral. Det är meriterande om du har kunskap inom akupunktur, basal kroppskännedom, multimodal rehabilitering, artrosskola samt fysisk aktivitet på recept.

Du ska vara van vid självständigt arbete och ha lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier inom hälsocentralen. Vidare ska du ha god initiativförmåga, vara flexibel och vara öppen för förändringar inom verksamhetsområdet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Legitimerad Fysioterapeut/Sjukgymnast, Geriatriskt centrum, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Geriatriskt centrum är en specialistklinik för patienter med behov av både akut och planerad geriatrisk vård och rehabilitering. En bred bedömning av den äldre patientens medicinska, fysiska, psykiska och sociala funktionsförmåga vid sjukdom utförs av interprofessionella team. Diag... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Geriatriskt centrum är en specialistklinik för patienter med behov av både akut och planerad geriatrisk vård och rehabilitering. En bred bedömning av den äldre patientens medicinska, fysiska, psykiska och sociala funktionsförmåga vid sjukdom utförs av interprofessionella team. Diagnostik, behandling och rehabilitering bedrivs i sluten- och öppenvård med patientens individuella behov i fokus.

Avdelningen 1 har 20 vårdplatser med inriktning mot subakut allmängeriatrisk vård och rehabilitering samt så kallat snabbspår med övertagning av patienter från MAVA och infektionskliniken. Vi arbetar i team bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Logoped, kurator och dietist finns tillgängliga vid behov. Vi är också en utbildningsenhet för olika yrkeskategorier.

Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsmiljö där du som medarbetare är en mycket viktig del. Vi skapar förutsättningar för att förbättra patienternas livskvalité och du kan vara med och bidra med detta arbete. Vi är mycket stolta över att vi bedriver en studentundervisningsavdelning (SUA) där sjuksköterske- och undersköterskestudenter självständigt sköter patienterna under handledning. Vi välkomnar mångfald och 2016 blev avdelningen hbtq-diplomerad.

Nu söker vi en legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast för ett vikariat på 6 månader med möjlighet till förlängning. Tillträde omgående enligt överenskommelse. Rekryteringen sker löpande så välkommen med din ansökan så snart du kan!

ARBETSUPPGIFTER
I huvudsak kommer du att jobba vid avdelning 1 men du kommer även att arbeta vid övriga avdelningar inom Geriatriskt centrum. Arbetsuppgifterna innefattar fysioterapeutisk bedömning och utredning med åtgärdsprogram och rådgivning. Du bidrar med din specifika kompetens i rehabilitering för äldre samt har tillsammans med teamet ansvar för ärendehantering och metodutveckling.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast, gärna med erfarenhet från arbete inom sjukvård eller primärvård. Det är meriterande om du har kunskap inom multidisciplinär rehabilitering.

Du ska vara van vid självständigt arbete och ha lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier. Vidare ska du ha god initiativförmåga, vara flexibel och vara öppen för förändringar inom verksamhetsområdet.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Visa mindre

Fysioterapeut, Barn- och ungdomspsykiatrin, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken är en länsklinik med 4 enheter, varav mottagningar i Lycksele, Skellefteå och Umeå samt en slutenvårdsavdelning i Umeå. BUP är en specialistverksamhet som skapar förutsättningar för hälsa och tillfrisknande för barn och unga som riskerar att... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken är en länsklinik med 4 enheter, varav mottagningar i Lycksele, Skellefteå och Umeå samt en slutenvårdsavdelning i Umeå.
BUP är en specialistverksamhet som skapar förutsättningar för hälsa och tillfrisknande för barn och unga som riskerar att utveckla allvarliga psykiska problem samt ungdomar som lider av, eller är i inledningsfasen till att utveckla psykisk sjukdom. Idag finns vi i Umeå på Umedalen, men hösten 2022 flyttar vi in i sprillans nya lokaler på sjukhusområdet.

På BUP arbetar vi i tvärprofessionella team och arbetet sker i nära samarbete med patientens familj och övriga nätverk. Nu söker vi en fysioterapeut/sjukgymnast som brinner för barn och ungdomars hälsa och mående, som har visioner för framtidens fysioterapi inom barn och ungdomspsykiatri och som vill jobba med barn och tonåringar med neuropsykiatriska och psykiatriska diagnoser, inklusive ätstörning.


ARBETSUPPGIFTER
Som fysioterapeut hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Din viktigaste uppgift är att visa på sambandet mellan rörelse och hälsa och hur rörelse kan bidra till ett aktivt och balanserat liv. Som fysioterapeut/sjukgymnast arbetar du utifrån ett hälsoorienterat perspektiv och bidrar med din kompetens till teamets arbete. Tillsammans med kollegor i andra professioner ansvarar du för ärendehantering och gemensam planering för patienter. Som fysioterapeut på BUP arbetar du både i öppenvården och med barn/ungdomar som är inskrivna på vårdavdelningen. Du initierar och genomför fysioterapeutiska insatser utifrån de kartläggningar och bedömningar du gjort. Arbetet kan ske såväl individuellt som i grupp.

Att konsultera och samverka med skola, socialtjänst och andra delar inom sjukvården är en viktig del av arbetet. Du kommer också ansvara för handledning av fysioterapeutstudenter.

Tillsammans med länsklinikens andra fysioterapeut kommer du vara delaktig i att ta fram ett fysioterapiprogram för BUP i Västerbotten. Det innebär att vi gärna ser sökanden som har visioner för hur framtidens fysioterapi inom barn- och ungdomspsykiatrin kan formas.

KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Magisterexamen kan vara meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn- och ungdomspsykiatri samt har god kunskap om psykiatriska tillstånd och vilka konsekvenser de kan få i personens liv.

Har du tidigare arbetat med basal kroppskännedom eller liknande behandling ser vi det som meriterande. Erfarenhet av att arbeta med förändrade levnadsvanor är också en fördel.

Du ser värdet av ett gott samarbete och har lätt för att skapa nätverk. Du trivs med att dela med dig och ta emot nya kunskaper och erfarenheter och har ett intresse för verksamhetsutveckling. Din inställning bidrar till ett bra arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa behandlingskvalitet för våra patienter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet såsom ansvarstagande, flexibilitet och personlig mognad.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställningserbjudande.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Leg fysioterapeut/sjukgymnast till Habiliteringscentrum i Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Habiliteringscentrum är en basenhet som består av barn och ungdomshabiliteringen, särskilt stöd och habilitering för vuxna samt synrehabilitering och hörselrehabiliteringen. Verksamheten ger rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS samt habilitering och rehabilitering till b... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Habiliteringscentrum är en basenhet som består av barn och ungdomshabiliteringen, särskilt stöd och habilitering för vuxna samt synrehabilitering och hörselrehabiliteringen. Verksamheten ger rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS samt habilitering och rehabilitering till barn, ungdomar och vuxna med bestående funktionsnedsättningar.

Habiliteringscentrum är en länsverksamhet med ca 170 medarbetare med arbetsplatser i Vilhelmina, Lycksele, Skellefteå och Umeå. Verksamhetens uppgift är att bidra till god hälsa och bästa möjliga funktionsförmåga samt goda villkor för ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i samhällslivet för de barn, ungdomar och vuxna som vi möter.

Neuropsykologiska rehabiliteringsteamet för barn och ungdomar med förvärvade hjärnskador söker nu en leg. fysioterapeut/sjukgymnast och vi ser gärna att du har en specialistutbildning

ARBETSUPPGIFTER
Neuropsykologiska rehabiliteringsteamet tar emot specialistvårdsremisser från norra sjukvårdsregionen. Arbetsuppgifterna innefattar fysioterapeutisk kartläggning, bedömning och utredning med åtgärdsprogram och rådgivning. Fysioterapeuten bidrar med sin specifika kompetens i rehabilitering för barn och ungdomar med förvärvade hjärnskador och deras familjer samt har tillsammans med teamet ansvar för ärendehantering och metodutveckling.

Arbetet är till största delen teambaserat.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig;

- Som är en god kommunikatör då vi samarbetar med många andra vårdgivare.
- Har en god samarbetsförmåga
- Har en god förmåga att uttrycka sig väl i såväl tal som skrift
- Har en god planeringsförmåga och att kan arbeta självständigt såsom i team.
- Har ett intresse för utvecklingsfrågor och ny kunskap inom området och professionen.
- Har erfarenhet att arbeta med förvärvade hjärnskador hos barn och ungdomar.
- Har erfarenhet av rehabilitering.
- Har erfarenhet av tester som t ex GMFM, Movement ABC-2, BOT-2, Buffalo treadmill, VOMS, Rand 36 och mBESS

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar flextid och har friskvård på arbetstid.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Sjukgymnast/Fysioterapeut, Primärvårdsområde Nord, Sävar

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Primärvårdsområde Nord består av Ersboda, Mariehem, Sävar och Robertsfors hälsocentral. Denna tjänst är förlagd på Sävars hälsocentral, arbete vid annan hälsocentral kommer att förekomma. Sävar hälsocentral erbjuder god hälso- och sjukvård till befolkningen i kommundelen, belägen ... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Primärvårdsområde Nord består av Ersboda, Mariehem, Sävar och Robertsfors hälsocentral. Denna tjänst är förlagd på Sävars hälsocentral, arbete vid annan hälsocentral kommer att förekomma.

Sävar hälsocentral erbjuder god hälso- och sjukvård till befolkningen i kommundelen, belägen 15 km norr om Umeå. I området bor 6600 personer, varav 2650 i tätorten Sävar. Vid hälsocentralen arbetar drygt 25 erfarna medarbetare med bred kompetens inom hälso- och sjukvård. Vi har ett bra arbetsklimat och är pigga på förändringar och nya idéer.

ARBETSUPPGIFTER
Som sjukgymnast/fysioterapeut hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Du möter barn, ungdomar, vuxna och äldre och arbetar med bedömning, behandling och rådgivning kring olika rehabiliteringsbehov. I arbetet ingår bland annat att enskilt utföra funktionsbedömningar, behandlingar och att ge träningsinstruktioner. Förutom att du arbetar självständigt i olika patientkontakter så bedrivs verksamheten både individuellt och i grupp.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast, gärna med erfarenhet från arbete inom sjukvården eller hälsocentral. Det är meriterande om du har kunskap inom multimodal rehabilitering, artrosskola samt fysisk aktivitet på recept.

Du ska vara van vid självständigt arbete och ha lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier inom hälsocentralen. Vidare ska du ha god initiativförmåga, vara flexibel och vara öppen för förändringar inom verksamhetsområdet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Vik.Leg fysioterapeut/sjukgymnast till Barn- och ungdomshabiliteringen Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Habiliteringscentrum är en basenhet som består av barn och ungdomshabiliteringen, särskilt stöd och habilitering för vuxna samt synrehabilitering och hörselrehabiliteringen. Verksamheten ger rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS samt habilitering och rehabilitering till b... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Habiliteringscentrum är en basenhet som består av barn och ungdomshabiliteringen, särskilt stöd och habilitering för vuxna samt synrehabilitering och hörselrehabiliteringen. Verksamheten ger rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS samt habilitering och rehabilitering till barn, ungdomar och vuxna med bestående funktionsnedsättningar.

Habiliteringscentrum är en länsverksamhet med ca 170 medarbetare med arbetsplatser i Vilhelmina, Lycksele, Skellefteå och Umeå. Verksamhetens uppgift är att bidra till god hälsa och bästa möjliga funktionsförmåga samt goda villkor för ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i samhällslivet för de barn, ungdomar och vuxna som vi möter.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en fysioterapeut/sjukgymnast som ska arbeta med barn och ungdomar som har stora och varaktiga funktionsnedsättningar och deras föräldrar. Arbetet sker i team och planering sker i samverkan med barn, ungdomar och föräldrar.
Vi ger habilitering enligt Hälso- och sjukvårdslagen. I arbetslaget finns kurator, psykolog, specialpedagog, logoped och arbetsterapeut.

Som fysioterapeut arbetar du med bedömning av rörelseförmåga och ger behandling och rådgivning utifrån barnets/ungdomens svårigheter och individuella förutsättningar. Behandling för barn och ungdomar kan ges enskilt eller i grupp. I arbetet ingår också utprovning av hjälpmedel för förflyttning, ortoser med mera samt samarbete med specialistsjukvård. Rådgivning och information till föräldrar/nätverk ingår också i arbetet

Du bidrar med din specifika kompetens i teamets arbete. Du ansvarar för individuell planering för brukare tillsammans med övriga medarbetare. Du förväntas också delta i planering och genomförande av utbildningar och gruppverksamhet för brukare/närstående och nätverk. Vi medverkar i kvalitetsregister som CPUP, MMCUP

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
• är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast .
• har god erfarenhet inom yrkesområdet/professionen
• har god kunskap om stora och varaktiga funktionsnedsättningar och om vilka konsekvenser det kan få i personens liv
samt förmåga att förmedla detta till enskilda, familj och övriga nätverk.
• har erfarenhet av arbete med hjälpmedel för sittande, förflyttning, personlig vård och kognition för personer med funktionsnedsättning
• har god förmåga att arbeta i team såväl som självständigt.
• har god förmåga att samarbeta, skapa nätverk och självständigt planera sitt arbete
• har körkort då arbetet innebär resor.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut, Neurorehab Sävar, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Neurorehab Sävar är en enhet som ingår i Neuro- Huvud- Hals Centrum, NHHC. Vid Neurorehab Sävar arbetar vi i interdisciplinära team med kartläggning, bedömning och rehabiliteringsinsatser för personer med neurologiska sjukdomar och stroke. Verksamheten består av en avdelning med 5... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Neurorehab Sävar är en enhet som ingår i Neuro- Huvud- Hals Centrum, NHHC. Vid Neurorehab Sävar arbetar vi i interdisciplinära team med kartläggning, bedömning och rehabiliteringsinsatser för personer med neurologiska sjukdomar och stroke. Verksamheten består av en avdelning med 5-dygnsvård (6 vårdplatser), dagrehabilitering, och mottagningsverksamhet samt ett utredningsteam som utreder vuxna med medfödda och tidigt förvärvade tillstånd samt neuropsykiatriska frågeställningar. Vi är ackrediterade enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation) för vårt diagnosprogram och utvecklar kontinuerligt metoder och arbetssätt för att öka kvalitet och patientsäkerhet. Vi befinner oss i dagsläget i Umeå vid Norrlands Universitetssjukhus, byggnad 26.

Vi söker nu en fysioterapeut till vår verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Som Fysioterapeut hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre. Du jobbar med patienter både individuellt och i grupp.

Du arbetar i neurologiskt rehabiliteringsteam tillsammans med arbetsterapeut, kurator, sjuksköterska, läkare och rehabiliteringsassistenter. Teamet kan vid behov konsultera psykolog och logoped. Kontakter med externa aktörer som exempelvis arbetsgivare och kommun förkommer. Undersökning inklusive testning med olika mätinstrument, bedömning och rehabiliterande behandling utifrån rehabiliteringsplan med teamgemensamma mål. Undervisning till patienter och närstående förekommer i grupp i programverksamhet samt individuellt efter behov. Att leda gruppträning samt att handleda personal och studenter ingår i arbetsuppgifterna. Arbetet innebär såväl teamarbete som självständigt arbete.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är Legitimerad fysioterapeut. Erfarenhet av neurologisk rehabilitering och samarbete i team är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta utifrån ICF, samt att du har ett intresse för att arbeta evidensbaserat och att aktivt delta i arbetet med att utveckla vår verksamhet.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut (vik.), Neurorehab NUS, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Neurorehab NUS hör till centrum NHHC (neuro-huvud-hals centrum) som arbetar med utredning, behandling och rehabilitering av sjukdomar och skador på nervsystem, hjärna, öron, näsa, hals. Underlaget för vår verksamhet är patienter med behov av högspecialiserad vård från norra Sverige... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Neurorehab NUS hör till centrum NHHC (neuro-huvud-hals centrum)
som arbetar med utredning, behandling och rehabilitering av sjukdomar och skador på nervsystem, hjärna, öron, näsa, hals. Underlaget för vår verksamhet är patienter med behov av högspecialiserad vård från norra Sverige.

Neurorehab består av en slutenvårdsenhet och en dagvårdenhet för rehabilitering av patienter med ryggmärgsskador och/ eller traumatiska hjärnskador.

ARBETSUPPGIFTER
Som fysioterapeut / sjukgymnast hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

Du bidrar med din specifika kompetens och samverkar med kollegor och övriga yrkesgrupper. I arbetsuppgifterna ingår att samverka med andra verksamheter samt dokumentation och överrapporteringar.
Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt och har förmåga att fatta beslut och göra egna bedömningar. Du har även förmåga att planera och organisera din arbetsdag på ett effektivt sätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
• är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast
• har god förmåga att arbeta i team
• är flexibel och ansvarstagande

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeuter till Hälso- och sjukvård Äldre, Hemsjukvård

Ansök    Jul 23    Umeå kommun    Fysioterapeut/Sjukgymnast
Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. I hemsjukvården ordinärt boende jobbar 14 arbetsterapeuter, fem fysioterapeuter samt två rehabkoordinatorer. Vi kommer under hösten 2021-2022 att stärka upp hemsjukvården med tre fysioterapeuter. Detta för att kunna arbeta mer förebyggande och personcentrerat och på detta sätt möjliggöra för patienterna att ... Visa mer
Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.I hemsjukvården ordinärt boende jobbar 14 arbetsterapeuter, fem fysioterapeuter samt två rehabkoordinatorer.

Vi kommer under hösten 2021-2022 att stärka upp hemsjukvården med tre fysioterapeuter. Detta för att kunna arbeta mer förebyggande och personcentrerat och på detta sätt möjliggöra för patienterna att bo kvar hemma och leva ett aktivt liv. Vi ser ett stort behov av att stärka samarbetet med andra aktörer inom kommunen men även regionen. Dessa tre fysioterapeuter kommer ingå i den ordinarie fysioterapeutgruppen och kommer att vara delaktiga i att utveckla nuvarande arbetssätt.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet sker i ordinärt boende och du ansvarar för rehabiliterande insatser i ett nära samarbete med andra professioner.

Som fysioterapeut arbetar du i förebyggande, funktionsbevarande och funktionshöjande syfte. Du kommer i ditt dagliga arbete ha dialog med olika professioner inom kommunen men även med Region Västerbotten samt privata aktörer.

Om dig

Vi söker både dig som är nyutexaminerad eller erfaren fysioterapeut. Erfarenhet från arbete inom hemsjukvård är meriterande.

Du har god initiativförmåga och är bra på att tänka nytt. Du har förmåga att jobba självständigt samtidigt som du ser vikten av samarbete med olika yrkesprofessioner där även personen själv har en aktiv roll.

Självklart har du ett gott, respektfullt bemötande och är lyhörd och öppen. Du är bra på att samarbeta och vill bidra till en god kommunikation och samverkan med andra aktörer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetet kräver att du har B-körkort. 

Välkommen med din ansökan! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.

Övrigt
Två vikariat med start 2021-09-01 till och med 2022-12-31.
Intervjuer, urval och tillsättning sker löpande.

Om Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare.  Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i 8 förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner här

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Leg fysioterapeut/ergonom till Previa i Umeå

Ansök    Jun 22    AB Previa    Fysioterapeut/Sjukgymnast
Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Vi ser den mänskliga faktorn som den viktigaste resursen i dagens arbetsliv. Previa har 1 200 anställda och finns över hela landet med egna enheter. Previa ingår i Falck Healthcare som är Skandinaviens största koncern inom hälsa i arbetslivet. Läs mer på www.previa.se. Vill du utvecklas och satsa på framtiden med oss på Previa? Vi hjälper våra kunder att skapa resultat genom människor. Det gör vi g... Visa mer
Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Vi ser den mänskliga faktorn som den viktigaste resursen i dagens arbetsliv. Previa har 1 200 anställda och finns över hela landet med egna enheter. Previa ingår i Falck Healthcare som är Skandinaviens största koncern inom hälsa i arbetslivet. Läs mer på www.previa.se.

Vill du utvecklas och satsa på framtiden med oss på Previa?
Vi hjälper våra kunder att skapa resultat genom människor. Det gör vi genom att effektivisera organisationer, utveckla ledare, skapa engagemang hos medarbetare och bidra till positiva arbetsmiljöer hos våra kunder.

Som leg fysioterapeut/ergonom i Previa har du en mycket viktig roll i arbetet med att skapa värde och resultat för våra kunder. Vi söker dig som har ett särskilt intresse för människan i arbete. Du kommer att arbeta konsultativt mot våra kunder gällande arbetsrelaterad ohälsa i förebyggande och hälsofrämjande insatser på såväl individ-, grupp- och organisationsnivå. Du är också en viktig länk i våra kundteam som består av kompetens inom teknik, beteendevetenskap, organisationsutveckling, medicin och hälsoutveckling.

Du kommer bl.a. att arbeta med:

• Bedömning och behandling gällande t. ex rörelseapparaten och stress
• Arbetsförmågeutredning
• Belastningsergonomisk kartläggning på individ- såväl som grupp- och organisationsnivå
• Belastningsergonomisk riskbedömning och intervention
• Arbetsmiljöutbildningar
• Hälsofrämjande arbete


Vi söker en leg fysioterapeut/ergonom gärna med erfarenhet från företagshälsa. God erfarenhet av bedömning och behandling av besvär från rörelseapparaten. Erfarenhet av arbete som ergonom i olika arbetsmiljöer och helst genomförd ergonomiutbildning är också önskvärda kvalifikationer. Det är meriterande om du har erfarenhet av TIPPA. Du har en förmåga och intresse av att leverera i digitala verktyg och vara delaktig i Previas digitala resa. Du ska vara van vid och intresserad av att hålla utbildningar för större eller mindre grupper vilket innebär att pedagogisk skicklighet värderas högt. Meriterande är även dokumenterade kunskaper i förflyttningsteknik inom vården. Du behärskar svenska i tal och skrift.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor, deras hälsa och arbetsmiljö. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra i syfte att uppnå ökad nytta för våra kunder. Som person är du målmedveten, initiativrik, nyfiken och affärsinriktad med lösningsfokus.

Som fysioterapeut/ergonom i Previa arbetar du som konsult utifrån våra värderingar – värdeskapande, samspelande och modiga.

Vi erbjuder dig:

• Ett arbete i en av Sveriges hetaste framtidsbranscher
• Trevliga kollegor och arbete i team med andra yrkesgrupper
• Möjlighet till kompetensutveckling inom företagshälsa
• Intressanta kunder, både inom privat och offentlig sektor


Övrigt:
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tjänstgöringsgrad 100 %. Tillträde efter överenskommelse. Tjänsten kan innebära resor vilket innebär att du måste ha körkort och gärna tillgång till egen bil i tjänsten. Arbetstid helgfria vardagar 8-17.

Är du intresserad?
Vid frågor är du välkommen att kontakta Konsultchef Simone Öhrner på [email protected] alternativt tel nr 070-4342241.

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-11. Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi undanber oss kontakt från annonserings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Fysioterapeut (vik.), Neurorehab Sävar, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Neurorehab Sävar är en enhet som ingår i Neuro- Huvud- Hals Centrum, NHHC. Vid Neurorehab Sävar arbetar vi i interdisciplinära team med kartläggning, bedömning och rehabiliteringsinsatser för personer med neurologiska sjukdomar och stroke. Verksamheten består av en avdelning med 5... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Neurorehab Sävar är en enhet som ingår i Neuro- Huvud- Hals Centrum, NHHC. Vid Neurorehab Sävar arbetar vi i interdisciplinära team med kartläggning, bedömning och rehabiliteringsinsatser för personer med neurologiska sjukdomar och stroke. Verksamheten består av en avdelning med 5-dygnsvård (6 vårdplatser), dagrehabilitering, och mottagningsverksamhet.

Vi söker nu en vikarierande fysioterapeut på deltid 75% till vår verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Som Fysioterapeut hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre. Du jobbar med patienter både individuellt och i grupp.

Du kommer i huvudsak att arbeta i ett av våra diagnosspecifika team. I teamet arbetar du tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, kurator, läkare, sjuksköterska och rehabiliteringsassistenter. Kontakter med externa aktörer förekommer. Arbetet innebär såväl teamarbete som självständigt arbete.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad fysioterapeut.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut, Infektionskliniken, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. På infektionskliniken vill vi ta tillvara på kunskap och utveckla varje medarbetare. Vi erbjuder ett varierande och spännande arbete med många olika sjukdomstillstånd. Du finns nära övrig personal i ett roligt arbetslag med mycket humor. Om du lockas av att utveckla verksamhet samt... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

På infektionskliniken vill vi ta tillvara på kunskap och utveckla varje medarbetare. Vi erbjuder ett varierande och spännande arbete med många olika sjukdomstillstånd. Du finns nära övrig personal i ett roligt arbetslag med mycket humor. Om du lockas av att utveckla verksamhet samt din egen roll så har du goda möjligheter till det här hos oss.

På vårdavdelningen vårdas patienter som utreds eller behandlas för olika infektioner. Sjukdomstillstånd såsom sepsis (blodförgiftning), lunginflammation, njurbäckeninfektion, hud- och mjukdelsinfektioner, tarminfektioner, influensa, hjärtklaffsinfektioner och tuberkulos är vanligt förekommande. Patienterna har ofta andra diagnoser som bidrar till att sjukhusvård behövs. Det kan handla om hjärtkärlsjukdom, diabetes och olika neuromuskulära sjukdomar mm.

Kliniken strävar efter en jämlik vård som utgår från patientens individuella behov. Patienter och anhöriga ska känna sig delaktiga i den vård som ges. Patientsäkerhet och en god arbetsmiljö står högt i fokus.

Infektionskliniken är en läns- och regionklinik med bred verksamhet och med status Universitetssjukvårdsenhet. Kliniken har en vårdavdelning med 19 vårdplatser och en mottagning för akut och planerad verksamhet. Slutenvården består främst av akutsjukvård inom infektionsområdet.

ARBETSUPPGIFTER
Som Fysioterapeut hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

Du kommer bidra med din specifika kompetens på vår vårdavdelning med patienten i centrum. Du gör egna bedömningar och behandlar det som är relaterat till och /eller påverkar patientens infektionssjukdom, exempelvis mobilisering och andningsgymnastik. Du instruerar och tränar patienten i gång- och förflyttningsteknik och provar ut hjälpmedel. Du samverkar även med andra fysioterapeuter inom Region Västerbotten för att upprätthålla en fungerande vårdkedja för patienten.

Du arbetar nära arbetsterapeut och med att utveckla ert samarbete. Tillsammans utvecklar ni ert arbete med andra yrkesgrupper. I din roll ingår även att utbilda och stödja personalen i ett funktionsbevarande och rehabiliterande förhållningssätt. På sjukhuset finns möjlighet till att delta i nätverksträffar med andra fysioterapeuter.

KVALIFIKATIONER
För det här jobbet behöver du vara legitimerad fysioterapeut med ett driv för utveckling inom din profession i samverkan med övrig verksamhet. Vi ser gärna att du har en magister- eller masterexamen.

Arbetet kräver både att du kan arbeta självständigt, prioritera och göra bedömningar utifrån ett helhetsperspektiv på patienten. Det är en fördel att ha en bred bas att stå på i ditt yrke och erfarenhet av att arbeta teambaserat.

God samarbetsförmåga är av stor vikt. Du är positiv till förändringsarbete som ger ett mervärde för patienter och verksamhet och du tar ansvar för att kontinuerligt utveckla kliniskt tillämpad fysioterapi. Du medverkar också aktivt till en god arbetsmiljö.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut till Cancercentrum, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. CANCERCENTRUM på Norrlands Universitetssjukhus (NUS) är spetskompetens i norra sjukvårdsregionen. Vi har avancerad teknisk utrustning och prioriterar forskning. Vi behandlar patienter med onkologiska och hematologiska sjukdomar i både sluten och öppenvård och erbjuder specialiserad... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

CANCERCENTRUM på Norrlands Universitetssjukhus (NUS) är spetskompetens i norra sjukvårdsregionen. Vi har avancerad teknisk utrustning och prioriterar forskning. Vi behandlar patienter med onkologiska och hematologiska sjukdomar i både sluten och öppenvård och erbjuder specialiserad sjukvård i hemmet samt cancerrehabilitering. Det finns även en avdelning för strålbehandling och en klinisk forskningsenhet på kliniken. Vi finns till största delen på Norrlands universitetssjukhus, men vi arbetar också i hemmiljö i hela Västerbotten och som konsult i norra sjukvårdsregionen. Vi vill att du som arbetar hos oss trivs och utvecklas inom vårt område.
Vår vision är att:
Arbetet genomsyras av ett personcentrerat förhållningssätt och ett nära teamsamarbete mellan vårdens professioner.
Vi har en god arbetsmiljö och hälsosamma arbetstider.
Sammanhållen vård för våra patienter.
Medarbetarna får möjlighet att utveckla verksamheten.
Ge bra förutsättningar för ledarskapet.


ARBETSUPPGIFTER
Som fysioterapeut hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.
Arbetet är förlagd till klinikens slutenvårdsavdelning samt öppenvård där fysioterapeuten/sjukgymnasten ingår i olika team. Du bidrar med din yrkeskompetens i bedömning och behandling av patienten. Arbetsuppgifterna är omväxlande och spänner över flera fält som neurologi, respiration/cirkulation, ortopedi samt lymfterapi.


KVALIFIKATIONER
Legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast.
Vi söker dig som kan arbeta självständigt, ta egna initiativ och är flexibel. Du bör ha lätt för att samarbeta då Du kommer att arbeta i flera team och med många olika professioner.
Erfarenhet från arbete inom cancervård samt lymfterapeututbildning är meriterande för denna tjänst.


ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Arbetsterapeut/sjukgymnast till VO Arbetssökande, Umeå

Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara... Visa mer
Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?
Arbetsförmedlingen, VO Arbetssökande, Region Nord

Inom ramen för uppdraget ingår att du som Arbetsterapeut tar aktiv del i arbetet med den arbetsmarknadspolitiska bedömningen.

I alla kontakter med kund har du ett stödjande och vägledande förhållningssätt.
Du bidrar till att utveckla den arbetssökandes kunskap om sina förutsättningar samt att stärka motivation och orientering mot arbete. Det sker genom samtal och aktivitetsbaserade utredningar. Dokumentation utgör ett viktigt och återkommande inslag i arbetsuppgifterna.
Arbetsförmedlingen genomgår en digital utveckling som i alla delar genomsyrar vårt arbete, varför du har såväl vilja som förmåga att nyttja digitala verktyg – samt att kunna vara verksam inom alla kundleveransområden.
En stor del av arbetet kommer att innebära att du arbetar med anpassningar av arbetsplats/studieplats.
I den framtida myndigheten kommer samarbetet med fristående aktörer vara centralt, detta kommer att ställa nya och förändrade krav på dig i din roll. 
Även arbetet med - och kunskap kring arbetsmiljölagstiftning och arbetsmarknadens olika delar, villkor och krav är en del av rollen. 

Kvalifikationer

- Socialstyrelsens legitimation gällande arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast
- Erfarenhet av arbete som arbetsterapeut/sjukgymnast
- B-körkort

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarkriterier:

- Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
- Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
- Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ, serviceinriktad och strukturerad. Du är lösningsorienterad, initiativrik samt mål- och resultatinriktad.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt 

Du kommer jobba med kompetenta, drivna kollegor i en organisation med högt engagemang och laganda.
Anställningen är på visstid och sträcker sig till 2021-12-31. Tillträde enligt överenskommelse.
Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, vilken ska vara inkommen senast den 29 mars 2021.
Vi tar emot din ansökan elektroniskt via vårt rekryteringssystem. Bifoga ett CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor elektroniskt.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk. Visa mindre

Fysioterapeut till Funktionshinderomsorgen

Ansök    Mar 16    Umeå kommun    Fysioterapeut/Sjukgymnast
Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Vi söker nu en fysioterapeut som vill stärka vårt team! Vi erbjuder dig Vi vill att du ska känna dig trygg hos oss och att du kommer att trivas. Därför vill vi veta vad som är viktigt för dig. Det vi kan erbjuda är bland annat: - verksamhetsanpassad introduktion utifrån individuell erfarenhet. - et... Visa mer
Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Vi söker nu en fysioterapeut som vill stärka vårt team!

Vi erbjuder dig
Vi vill att du ska känna dig trygg hos oss och att du kommer att trivas. Därför vill vi veta vad som är viktigt för dig. Det vi kan erbjuda är bland annat:

- verksamhetsanpassad introduktion utifrån individuell erfarenhet.

- ett omväxlande arbete.

- personcentrerad vård.

- möjlighet att i lagom takt växa i rollen som fysioterapeut.

Läs gärna mer om dina förmåner som medarbetare i Umeå kommun https://www.umea.se/umeakommun/naringslivocharbete/jobbochpraktik/jobbamedoss/formanersommedarbetare.4.1a2f41f611f8f82255680007555.html

Dina arbetsuppgifter
Som fysioterapeut inom Funktionshinderomsorgen ansvarar du för habilitering/rehabiliteringen inom ditt kompetensområde, inom funktionshinderomsorgens bostäder med särskilt stöd och för gruppbostäder i Funktionshinderomsorgen för vuxna. Du ansvarar för att de rehabiliterande insatserna fungerar på ett bra sätt för våra brukare och samordnar kontakter med andra yrkesgrupper inom kommunen, primärvård och Regionen. Arbetet innebär att handleda mindre och större personalgrupper.

Om dig
Vi söker både dig som är legitimerad fysioterapeut. Vi ser gärna att du har erfarenhet av funktionshinderområdet . Har du erfarenhet av bedömning och utprovning av hjälpmedel samt erfarenhet av Treserva eller annan datajournal är det meriterande. 

Du har god initiativförmåga och är bra på att tänka nytt. Du har förmåga att jobba självständigt samtidigt som du ser vikten av samarbete med olika yrkesprofessioner där även personen själv har en aktiv roll. Självklart har du ett gott, respektfullt bemötande och är lyhörd och öppen i kontakterna med såväl personerna som vårdas och dess närstående. Du är bra på att samarbeta och vill bidra till en god kommunikation och samverkan med andra aktörer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Hund och katt finns på vissa boenden så du bör inte vara pälsdjursallergiker.Om Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare.  Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i 8 förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner här

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Fysioterapeuter sökes till ett flertal uppdrag i Sverige

Ansök    Feb 18    Bonliva AB    Fysioterapeut/Sjukgymnast
Bidra med din kompetens där den behövs bäst. Vi söker nu fler fysioterapeuter som är intresserade av en mer flexibel anställning på konsultbasis. UPPDRAGEN Vi har flera uppdrag att välja bland med placeringar i hela landet inom bl.a. kommunal verksamhet, sjukhus och vårdcentral. Uppdragen är på både heltid och deltid samt av olika längd. De tillsätts löpande under året så fyll i intresseanmälan via länken så matchar vi dig med ett skräddarsytt upplägg ut... Visa mer
Bidra med din kompetens där den behövs bäst. Vi söker nu fler fysioterapeuter som är intresserade av en mer flexibel anställning på konsultbasis.


UPPDRAGEN
Vi har flera uppdrag att välja bland med placeringar i hela landet inom bl.a. kommunal verksamhet, sjukhus och vårdcentral. Uppdragen är på både heltid och deltid samt av olika längd. De tillsätts löpande under året så fyll i intresseanmälan via länken så matchar vi dig med ett skräddarsytt upplägg utifrån dina önskemål.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast, erfarenhet är meriterande. Du har även ett gott bemötande, en positiv grundinställning, god samarbetsförmåga och trivs i en arbetsledande roll.


VARFÖR BONLIVA?
? Alltid en fast kontaktperson som arbetar för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt före, under och efter uppdraget.
? Behjälpliga med boenden och resor om du arbetar på annan ort.
? Hög marknadsmässig ersättning som speglar din kompetens och uppdragets karaktär.
? Alltid full trygghet med full försäkring via vårt trygghetspaket och samarbete med SEB och AFA.


ANSÖKAN
Ansök direkt via länken så hör vi av oss till dig så fort som möjligt.


ENGAGERAT STÖD LÄNGS VÄGEN
När du arbetar tillsammans med oss gör vi allt för att du ska trivas och vi finns med hela vägen för att säkerställa att du mår bra och utvecklas i den riktning du vill. Det är viktigt att du som fysioterapeut erbjuds en marknadsmässig lön och vi erbjuder därför individuell lönesättning utifrån din erfarenhet och uppdragets karaktär. Vi betalar ut lön varje vecka och erbjuder våra konsulter en personlig kontaktperson. Om du arbetar på annan ort hjälper vi dig med boende och resor.
Vi är medvetna om vilken stress och tryck det kan vara inom vården runt om i landet och följer därför kontinuerligt upp hur just din arbetsplats är samt hur du blir bemött av patienter och kollegor.


OM OSS
Bonliva är Sveriges ledande vårdbemanningsföretag och är upphandlade i samtliga regioner samt flertalet kommuner och privata verksamheter. Med dedikerade team inom samtliga specialiteter är vår främsta uppgift att säkerställa att din kompetens kommer till rätt plats, att du utvecklas i den riktning du vill och att du får en marknadsmässig ersättning för din insats. Visa mindre

Fysioterapeut, Neurorehab Sävar

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Neurorehab Sävar är en enhet som ingår i Neuro- Huvud- Hals Centrum, NHHC. Vid Neurorehab Sävar arbetar vi i interdisciplinära team med kartläggning, bedömning och rehabiliteringsinsatser för personer med neurologiska sjukdomar och stroke. Verksamheten består av en avdelning med 5... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Neurorehab Sävar är en enhet som ingår i Neuro- Huvud- Hals Centrum, NHHC. Vid Neurorehab Sävar arbetar vi i interdisciplinära team med kartläggning, bedömning och rehabiliteringsinsatser för personer med neurologiska sjukdomar och stroke. Verksamheten består av en avdelning med 5-dygnsvård (6 vårdplatser), dagrehabilitering, och mottagningsverksamhet.

Vi söker nu en vikarierande fysioterapeut på 75% till vår verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Som Fysioterapeut hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre. Du jobbar med patienter både individuellt och i grupp.

Du kommer i huvudsak att arbeta i ett av våra diagnosspecifika team. I teamet arbetar du tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, kurator, läkare, sjuksköterska och rehabiliteringsassistenter. Kontakter med externa aktörer förekommer. Arbetet innebär såväl teamarbete som självständigt arbete.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad fysioterapeut.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Leg, Sjukgymnast/ fysioterapeut till konsultuppdrag i Örnsköldsvik

Vi söker Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med god datavana och som kan kommunicera väl på svenska i tal och skrift. Du ska vara ansvarstagande och kunna arbeta självständigt med att ta egna initiativ och fatta beslut inom professionens ansvarsområde. Du ska även vara strukturerad med förmåga att prioritera då arbetsuppgifterna är omväxlande och av olika karaktär. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Arbetsuppgifter Som ... Visa mer
Vi söker
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med god datavana och som kan kommunicera väl på svenska i tal och skrift.
Du ska vara ansvarstagande och kunna arbeta självständigt med att ta egna initiativ och fatta beslut inom professionens ansvarsområde. Du ska även vara strukturerad med förmåga att prioritera då arbetsuppgifterna är omväxlande och av olika karaktär.


Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Arbetsuppgifter
Som fysioterapeut på detta uppdrag arbetar du dagtid, vardagar. Du erbjuds en positiv arbetsmiljö med engagerade, kunniga och erfarna medarbetare. Arbetet ställer höga krav på självständighet då du själv har ansvar för att planera och strukturera dina dagar. Du ansvarar för att utföra fysioterapeutiska bedömningar och uppföljningar utifrån individens behov. Förutom ett nära samarbete med arbetsterapeut och rehabassistent samverkar du även med bland andra sjuksköterskor, biståndshandläggare, omvårdnadspersonal och anhöriga.

Anställning
Du kommer att bli anställd som konsult för Vårdlänken Bemanning och Rekrytering med varierande arbetstider och tjänstegrad efter överenskommelse.

Som konsult erbjuds du konkurrenskraftig lön och intressanta uppdrag. Vi erbjuder även:
•Introduktion för att du så snabbt som möjligt ska komma in i din roll
•Regelbundna utvecklingssamtal med din närmaste chef
•Kontinuerlig coachning för att följa hur du når dina uppsatta mål
•Inbjudningar till seminarier och konsultträffar
•Friskvårdsbidrag
Det finns flera fördelar med att välja att arbeta som konsult för Vårdlänken. Som konsult kan du alltid känna dig trygg med att din konsultchef förstår dina och kundens behov, eftersom din konsultchef själv har varit verksam inom samma arbetsområde som du arbetar inom. Det finns stora möjligheter att själv få välja arbetsplats och arbetstider. Behöver du komma i kontakt med Vårdlänken utanför kontorstid, finns alltid en bemannad jourtelefon.

Vårdlänken är ett auktoriserat bemanningsföretag. Det innebär att Vårdlänken varje år genomgår en revision genomförd av Almega. I revisionen kontrolleras bland annat att Vårdlänken betalar de skatter och avgifter som Skatteverket beslutat och i övrigt har sunda finanser. Det ställs också krav på att Vårdlänken har gedigna ansvarsförsäkringar för sina konsulter som är ute på arbetsplatser.

Kollektivavtal är ytterligare ett krav som ställs för att få bli ett auktoriserat bemanningsföretag. Genom Vårdlänkens kollektivavtal kan du känna dig trygg i att Vårdlänken betalar in pengar till din tjänstepension från den allra första kronan som du tjänar in genom dina uppdrag hos Vårdlänken. Skulle du råka ut för en olycka i arbetet, eller till och från arbetet, kan du också känns dig trygg med att Vårdlänken har de olycksfallsförsäkringar som arbetsmarknadens parter har beslutat om.

Ansökan
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Ansök genom att klicka på knappen ”Skicka ansökan”. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten var vänlig och kontakta kontaktpersonen för respektive annons. På vår hemsida http://vardlanken.se/lediga-jobb/ presenterar vi alla våra lediga uppdrag. Urval och intervjuer sker löpande, vi tar tacksamt emot din ansökan snarast.

Om oss
Vårdlänken Bemanning och Rekrytering hyr ut och rekryterar kompetent och kvalificerad personal så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, socionomer, chefer samt övrig vård- och omsorgspersonal.

Vi har över 23 års erfarenhet av bemanning inom vård och omsorg. Våra uppdragsgivare är både privata och offentliga aktörer inom hälsovård, sjukvård och omsorg över hela Sverige. Det gör oss till helhetsleverantör inom vård- och omsorgsområdet.

Läs mer om oss på vår hemsida www.vardlanken.se. Gå även in och gilla oss på Facebook www.facebook.com/vardlanken Visa mindre

Fysioterapeut/Sjukgymnast, Vuxenhabiliteringen råd o stöd, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Habiliteringscentrum är en basenhet som består av barn och ungdomshabilitering, särskilt stöd och habilitering för vuxna samt syn- och hörselrehabilitering. Verksamheten ger habilitering/rehabilitering samt rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS till barn, ungdomar och vuxn... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Habiliteringscentrum är en basenhet som består av barn och ungdomshabilitering, särskilt stöd och habilitering för vuxna samt syn- och hörselrehabilitering. Verksamheten ger habilitering/rehabilitering samt rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS till barn, ungdomar och vuxna med bestående funktionsnedsättningar. Habiliteringscentrum är en länsverksamhet med ca 170 medarbetare och arbetsplatser i Vilhelmina, Lycksele, Skellefteå och Umeå.

Verksamheten ger habilitering och rehabilitering till barn, ungdomar och vuxna med stora och varaktiga funktionsnedsättningar samt rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS. Vår uppgift är att bidra till god hälsa och bästa möjliga funktionsförmåga samt goda villkor för ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i samhällslivet för de barn, ungdomar och vuxna vi möter. Arbetet är tvärprofessionellt och bedrivs i team/arbetslag.

Vi söker nu en legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast.

ARBETSUPPGIFTER
Som fysioterapeut hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga. Vi söker en fysioterapeut/sjukgymnast som ska arbeta framförallt med vuxna personer med neuropsykiatriska och psykiatriska diagnoser. Del av tjänsten innebär arbete mot barn/ungdomar vid barn- och ungdomshabiliteringen. Även insatser till andra brukare inom verksamheten kan bli aktuellt.

Som fysioterapeut/sjukgymnast arbetar du utifrån ett hälsoorienterat perspektiv och med konsultativa insatser utifrån de kartläggningar och bedömningar som du genomför. Fysioterapeutens viktigaste uppgift är att visa sambandet mellan rörelse och hälsa och hur rörelse kan bidra till ett aktivt och balanserat liv. Arbetet sker ofta i personens hem- och närmiljö. Du kommer att samverka med personens nätverk och aktuella aktörer inom hälso- och sjukvård, kommun m fl.
Som fysioterapeut bidrar du med din specifika kompetens till teamets arbete. Förutom den egna yrkesinsatsen ingår även ansvar för ärendehantering och habiliteringsplanering för brukare tillsammans med övriga medarbetare. Samverkan med andra vårdgivare och myndigheter ingår i arbetet. Handledning av fysioterapeutstudenter är också en del av arbetet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
• är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast.
• har erfarenhet av att arbeta med habilitering/rehabilitering och gärna med personer med psykiatriska och neuropsykiatriska diagnoser. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med funktionshinder.
• har god kunskap om stora och varaktiga funktionsnedsättningar och om vilka konsekvenser det kan få i personens liv.
• har erfarenhet av att arbeta med att förändrade levnadsvanor
• du kan på ett bra sätt samverka och förmedla kunskap till den enskilde, familj och övriga nätverk.
• du har god förmåga att samarbeta, skapa nätverk och självständigt planera ditt arbete
• har kompetens i MI-samtalsmetodik
• intresse av verksamhetsutveckling
• har körkort eftersom arbetet innebär resor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Till följd av lagen om lämplighetskontroll skall utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.


ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har Region Västerbotten tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Rehabkoordinator, Stenbergska HC, Lycksele

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Stenbergska Hälsocentral ingår i regionens primärvård och ansvarar för hälso- och sjukvård på primärvårdsnivå för ca 8000 invånare. Här finns också Familjecentral och Ungdomshälsan. Vi är ca 35 medarbetare som arbetar fortlöpande med att få ett optimalt omhändertagande av våra pati... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Stenbergska Hälsocentral ingår i regionens primärvård och ansvarar för hälso- och sjukvård på primärvårdsnivå för ca 8000 invånare. Här finns också Familjecentral och Ungdomshälsan. Vi är ca 35 medarbetare som arbetar fortlöpande med att få ett optimalt omhändertagande av våra patienter samtidigt som vi uppnår en god arbetsmiljö.

Vi söker en medarbetare "fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator eller sjuksköterska" som på del av sin arbetstid har ett uppdrag som rehab-koordinator.


ARBETSUPPGIFTER
Som rehab-koordinator vid Stenbergska HC är du ett stöd för patienten i återgången till arbete. Du har också en samordnande funktion och har kontakter med andra vårdgivare, arbetsgivare, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och externa aktörer. Du arbetar preventivt med utbildning, information och rådgivning, samt med framtagande av rutiner och arbetsmaterial för att förtydliga processen.

Du ingår som en del i ett multiprofessionellt team, men som rehab-koordinator är din roll att fungera som spindeln i nätet, leda processen och vara den sammanhållande länken.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med för uppdraget passande utbildning, såsom fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator eller sjuksköterska.

Du bör ha erfarenhet och ett intresse av rehabiliteringsfrågor och försäkringsmedicinska frågor. Du är en person som tar ansvar för ditt eget arbete och driver det framåt med noggrannhet, engagemang och initiativkraft. God samarbetsförmåga värderas högt. Du är lösningsfokuserad, flexibel och har en god kommunikativ förmåga. Meriterande om du har vana av arbete kring sjukskrivnings-och rehabiliteringsprocessen, och/eller koordinatiorkörkort, alternativt vara inställd på att genomgå internutbildning inom området.

Utifrån dina önskemål om tjänstgöringsgrad finns möjligheter att kombinera arbetet med sedvanliga arbetsuppgifter vid hälsocentral inom din profession.


ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut/Sjukgymnast, Primärvårdsområde Syd, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Primärvårdsområde syd består av Teg, Hörnefors och Nordmalings hälsocentral. Denna tjänst är förlagd på hälsocentralen Teg. Vi söker er som vill arbeta i ett stabilt område i centrala Umeå. Vårt upptagningsområde har en blandad befolkning från både stad och landsbygd. I dagsläget ... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Primärvårdsområde syd består av Teg, Hörnefors och Nordmalings hälsocentral. Denna tjänst är förlagd på hälsocentralen Teg.

Vi söker er som vill arbeta i ett stabilt område i centrala Umeå. Vårt upptagningsområde har en blandad befolkning från både stad och landsbygd. I dagsläget är listan på 17600 och ökande. Vi har under de sista åren utvecklat ett teambaserat arbetssätt där vi har prioriterar kontinuitet, patientsäkerhet och kvalitet. Vi söker dig som tycker att det här låter intressant. Hör av dig så berättar vi mer!

ARBETSUPPGIFTER
Som sjukgymnast/fysioterapeut hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga. I ditt arbete är du ofta första instans för bedömning av besvär av muskuloskeletal karaktär.

Du möter barn, ungdomar, vuxna och äldre och arbetar med bedömning, behandling och rådgivning kring olika rehabiliteringsbehov. I arbetet ingår bland annat att enskilt utföra funktionsbedömningar, behandlingar och att ge träningsinstruktioner och patientutbildning. Du utför även bedömning och rådgivning via telefon. Förutom att du arbetar självständigt i olika patientkontakter så bedrivs verksamheten både individuellt och i grupp.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast, gärna med erfarenhet från arbete inom primärvård. Relevant vidareutbildning inom fysioterapi, funktionsbedömningar och kliniskt resonemang är meriterande liksom erfarenhet av multimodal rehabilitering, digitala vårdmöten, artrosskola samt fysisk aktivitet på recept.

Du ska vara van vid självständigt arbete och ha lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier inom hälsocentralen. Vidare ska du ha god initiativförmåga, vara flexibel och vara öppen för förändringar inom verksamhetsområdet.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Sommarvikariat fysioterapeut till Äldre- och Funktionshinderomsorgen

Ansök    Dec 10    Umeå kommun    Fysioterapeut/Sjukgymnast
Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Vi söker dig som är intresserad av ett flexibelt och utvecklande arbete där individen är i centrum. Verksamheten och arbetsformerna ska kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. I vår värdegrund utgår vi från ledorden Medborgarfokus, Öppenhet, Tillit och Ständiga förbättringar. ... Visa mer
Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Vi söker dig som är intresserad av ett flexibelt och utvecklande arbete där individen är i centrum. Verksamheten och arbetsformerna ska kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. I vår värdegrund utgår vi från ledorden Medborgarfokus, Öppenhet, Tillit och Ständiga förbättringar.

Vi vill att våra medarbetare ska ha det bra och skapa en hållbar situation med bra arbetsmiljö och hög patientsäkerhet. En viktig del är en möjlighet till återhämtning och semester. Därför söker vi fysioterapeuter som semestervikarier.

Vi erbjuder dig
Vi vill att du ska känna dig trygg hos oss och att du kommer att trivas.

Det vi kan erbjuda är bland annat:

- verksamhetsanpassad introduktion utifrån individuell erfarenhet.
- ett omväxlande arbete.
- personcentrerat arbetssätt.
- möjlighet att i lagom takt växa i rollen som fysioterapeut.

 Dina arbetsuppgifter
Som fysioterapeut inom Vård och omsorgsboende arbetar du med multisjuka äldre. I arbetet ingår att förebygga, bedöma och behandla funktionsnedsättningar samt att förskriva hjälpmedel. Teamarbete och handledning av personal är en viktig del i arbetet.

Som fysioterapeut inom Hemsjukvården arbetar du med sedvanliga arbetsuppgifter som fysioterapeut på primärvårdsnivå. Arbetet sker i ordinärt boende och du ansvarar för rehabiliterande insatser i ett nära samarbete med andra professioner.

Som fysioterapeut inom Funktionshinderomsorgen ansvarar du för habilitering/rehabiliteringen för personer med LSS beslut inom gruppen unga vuxna. Du ansvarar för att de rehabiliterande insatserna fungerar på ett bra sätt för våra brukare och samordnar kontakter med andra yrkesgrupper inom kommunen, primärvård och Region Västerbotten. Arbetet innebär att handleda mindre och större personalgrupper.

Om dig
Vi söker både dig som är nyutexaminerad eller erfaren fysioterapeut/sjukgymnast. Erfarenhet från arbete inom hemsjukvård, funktionshinderomsorg och/eller äldreomsorg är önskvärt. Har du erfarenhet av bedömning och utprovning av hjälpmedel är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att dokumentera i Treserva eller annan datajournal.

Du har god initiativförmåga och är bra på att tänka nytt. Du har förmåga att jobba självständigt samtidigt som du ser vikten av samarbete med olika yrkesprofessioner där även personen själv har en aktiv roll.

Självklart har du ett gott, respektfullt bemötande och är lyhörd och öppen. Du är bra på att samarbeta och vill bidra till en god kommunikation och samverkan med andra aktörer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetet kräver att du har B-körkort. 

Inför sommaren 2021 kan vi erbjuda ett bostadserbjudande. Läs mer om dethttps://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/jobbamedvardochomsorg/sommarjobbinomvardochomsorg/bonusvardochomsorgsommar2021.4.75060b33175f2f3ac3a34f5.html

Övrigt
Vikariat med start 2021-06-07 till och med 2021-08-27 eller enligt överenskommelse.
Intervjuer, urval och tillsättning sker löpande.

Om Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner här


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Sjukgymnast/fysioterapeut, Holmsund/Obbola Hälsocentral, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Holmsund/Obbola är två skärgårdssamhällen med ca 8500 invånare. De är belägna ca 15 km från Umeå centrum. Här finns skola med klasser från 1 till 9, badhus och sporthall samt ett antal butiker. Kollektivtrafiken är ett bra alternativ vid behov av pendling till Umeå Centrum, Univer... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Holmsund/Obbola är två skärgårdssamhällen med ca 8500 invånare. De är belägna ca 15 km från Umeå centrum. Här finns skola med klasser från 1 till 9, badhus och sporthall samt ett antal butiker. Kollektivtrafiken är ett bra alternativ vid behov av pendling till Umeå Centrum, Universitet eller Universitetssjukhus. Holmsund/Obbola Hälsocentral är ett naturligt val vid behov av vård för de boende i området. Hälsocentralen ingår tillsammans med Ålidhems hälsocentral och Primärvårdsjouren i basenheten Primärvård Öst, Umeå.

Vi välkomnar dig till vår kunniga och erfarna personalstyrka där vi tillsammans bidrar till utveckling av arbetsmetoder, patientsäkerhet, tillgänglighet samt god arbetsmiljö.

Nu söker vi en sjukgymnast/fysioterapeut till Holmsund/Obbola Hälsocentral – Är det dig vi söker?

ARBETSUPPGIFTER
Som sjukgymnast/fysioterapeut hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Du möter barn, ungdomar, vuxna och äldre och arbetar med bedömning, behandling och rådgivning kring olika rehabiliteringsbehov. I arbetet ingår bland annat att enskilt utföra funktionsbedömningar, behandlingar och att ge träningsinstruktioner. Förutom att du arbetar självständigt i olika patientkontakter så bedrivs verksamheten både individuellt och i grupp. Utifrån din kompetens är planen att du kommer att jobba 80% sjukgymnast och 20 % som rehabkoordinator.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast, gärna med erfarenhet från arbete inom sjukvården eller hälsocentral. Det är meriterande om du har kunskap inom akupunktur, basal kroppskännedom, multimodal rehabilitering, artrosskola samt fysisk aktivitet på recept. Vidare är det meriterande om du är utbildad rehabkoordinator.

Du ska vara van vid självständigt arbete och ha lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier inom hälsocentralen. Vidare ska du ha god initiativförmåga, vara flexibel och vara öppen för förändringar inom verksamhetsområdet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut/Sjukgymnast Barn- och ungdomshabiliteringen Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Habiliteringscentrum är en basenhet som består av barn och ungdomshabiliteringen, särskilt stöd och habilitering för vuxna samt synrehabilitering och hörselrehabiliteringen. Verksamheten ger rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS samt habilitering och rehabilitering till b... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Habiliteringscentrum är en basenhet som består av barn och ungdomshabiliteringen, särskilt stöd och habilitering för vuxna samt synrehabilitering och hörselrehabiliteringen. Verksamheten ger rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS samt habilitering och rehabilitering till barn, ungdomar och vuxna med bestående funktionsnedsättningar.

Habiliteringscentrum är en länsverksamhet med ca 170 medarbetare med arbetsplatser i Vilhelmina, Lycksele, Skellefteå och Umeå. Verksamhetens uppgift är att bidra till god hälsa och bästa möjliga funktionsförmåga samt goda villkor för ett självständigt liv och ett aktivt deltagande i samhällslivet för de barn, ungdomar och vuxna som vi möter.

Barn- och ungdomshabiliteringen söker en fysioterapeut/sjukgymnast

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en fysioterapeut/sjukgymnast som ska arbeta med barn och ungdomar som har stora och varaktiga funktionsnedsättningar och deras föräldrar. Arbetet sker i team och planering sker i samverkan med barn, ungdomar och föräldrar. Vi ger habilitering enligt Hälso- och sjukvårdslagen. I arbetslaget finns kurator, psykolog, specialpedagog, logoped och arbetsterapeut.

Som fysioterapeut arbetar du med bedömning av rörelseförmåga och ger behandling och rådgivning utifrån barnets/ungdomens svårigheter och individuella förutsättningar. Behandling för barn och ungdomar kan ges enskilt eller i grupp. I arbetet ingår också utprovning av hjälpmedel för förflyttning, ortoser med mera samt samarbete med specialistsjukvård. Rådgivning och information till föräldrar/nätverk ingår också i arbetet

Du bidrar med din specifika kompetens i teamets arbete. Du ansvarar för individuell planering för brukare tillsammans med övriga medarbetare. Du förväntas också delta i planering och genomförande av utbildningar och gruppverksamhet för brukare/närstående och nätverk. Vi medverkar i kvalitetsregister som CPUP, MMCUP

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
• är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast
• har god erfarenhet inom yrkesområdet/professionen
• har god kunskap om stora och varaktiga funktionsnedsättningar och om vilka konsekvenser det kan få i personens liv samt förmåga att förmedla detta till enskilda, familj och övriga nätverk
• har erfarenhet av arbete med hjälpmedel för sittande, förflyttning, personlig vård och kognition för personer med funktionsnedsättning
• har god förmåga att arbeta i team såväl som självständigt
• har god förmåga att samarbeta, skapa nätverk och självständigt planera sitt arbete
• har körkort eftersom arbetet innebär resor.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har Region Västerbotten tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Fysioterapeut/sjukgymnast

Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av 13 landsting och regioner. Vi har mottagningar på drygt 100 platser från Ystad i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnhälsovård och mödravård, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi oc... Visa mer
Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av 13 landsting och regioner. Vi har mottagningar på drygt 100 platser från Ystad i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnhälsovård och mödravård, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Vi är en trivsam, välfungerande arbetsplats med engagerade medarbetare. Vi värdesätter tillgänglighet, vänligt bemötande och engagemang. Vi arbetar ständigt med utveckling och förbättring av verksamheten. För oss är kvalitet och service en självklarhet.

Vi har drygt 18 000 listade och ca 50 anställda. Dragonen ligger centralt i Umeå i fina lokaler. Vi arbetar på uppdrag Hälsoval Västerbotten.Arbetsbeskrivning
Arbetet som fysioterapeut/sjukgymnast hos oss innebär självständiga bedömningar, undersökningar och behandlingar av patienter.

Vi erbjuder även olika typer av gruppverksamhet för våra patienter.

Vi är måna om att skapa delaktighet och utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare. Vi arbetar aktivt för att säkerställa att våra medarbetare har rätt och god kompetens för det arbete de utför. Vår organisation bygger på den lokala enhetens självstyre med engagemang och delaktighet från medarbetare vilket leder till korta beslutsvägar. Samtidigt finns en större organisation i bakgrunden som ger stöd och möjlighet till utveckling och erfarenhetsutbyte. Vi har många rehabiliteringsmottagningar inom organisationen och det finns därigenom ett gott kollegialt stöd och möjlighet till erfarenhets- och idéutbyte.

Kvalifikationer
Du som söker är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och trygg i både person och profession samt har ett patientfokuserat arbetssätt.

Som person är du positiv, trygg och empatisk och har förmågan att kunna organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett helhetstänk med patientens behov i fokus.

Övrig information
Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid först sex månaders provanställning.

Capio är en nordisk vårdgivare som erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark.  Den fysiska vården kompletteras med digitala tjänster och verktyg som möjliggör att patienten får hjälp digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs. Sedan november 2018 är Capio en del av Ramsay Santé, en ledande europeisk vårdgivare med totalt 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information om Capio och Ramsay Santé besök www.capio.se och www.ramsaygds.fr.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Visa mindre

Sjukgymnast/Fysioterapeut till Mariehems Hälsocentral, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Vi söker nu en sjukgymnast/fysioterapeut till Mariehems Hälsocentral. Mariehems Hälsocentral har ett upptagningsområde bestående av en blandad befolkning. Vi erbjuder ett stimulerande arbete vid en hälsocentral med en öppen atmosfär och kompetent personal. Utvecklings- och förbättr... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Vi söker nu en sjukgymnast/fysioterapeut till Mariehems Hälsocentral. Mariehems Hälsocentral har ett upptagningsområde bestående av en blandad befolkning. Vi erbjuder ett stimulerande arbete vid en hälsocentral med en öppen atmosfär och kompetent personal. Utvecklings- och förbättringsarbete är viktiga processer som engagerar och stimulerar oss på arbetsplatsen.

Hälsocentralen är av Region Västerbotten utsedd till en innovationshälsocentral. Viktiga utvecklingsområden just nu är ett behovsanpassat vårdutbud och utveckling av digitala tjänster. Vi arbetar med ständigt förbättrad arbetsmiljö såväl ergonomiskt som psykosocialt.

ARBETSUPPGIFTER
Som sjukgymnast/fysioterapeut hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Du möter barn, ungdomar, vuxna och äldre och arbetar med bedömning, behandling och rådgivning kring olika rehabiliteringsbehov. I arbetet ingår bland annat att enskilt utföra funktionsbedömningar, behandlingar och att ge träningsinstruktioner. Förutom att du arbetar självständigt i olika patientkontakter så bedrivs verksamheten både individuellt och i grupp.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast, gärna med erfarenhet från arbete inom sjukvården eller hälsocentral. Det är meriterande om du har kunskap inom multimodal rehabilitering, artrosskola samt fysisk aktivitet på recept.

Du ska vara van vid självständigt arbete och ha lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier inom hälsocentralen. Vidare ska du ha god initiativförmåga, vara flexibel och vara öppen för förändringar inom verksamhetsområdet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut till Cancercentrum, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. CANCERCENTRUM på Norrlands Universitetssjukhus (NUS) är spetskompetens i norra sjukvårdsregionen. Vi har avancerad teknisk utrustning och prioriterar forskning. Vi behandlar patienter med onkologiska och hematologiska sjukdomar i både sluten och öppenvård och erbjuder specialiserad... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

CANCERCENTRUM på Norrlands Universitetssjukhus (NUS) är spetskompetens i norra sjukvårdsregionen. Vi har avancerad teknisk utrustning och prioriterar forskning. Vi behandlar patienter med onkologiska och hematologiska sjukdomar i både sluten och öppenvård och erbjuder specialiserad sjukvård i hemmet samt cancerrehabilitering. Det finns även en avdelning för strålbehandling och en klinisk forskningsenhet på kliniken. Vi finns till största delen på Norrlands universitetssjukhus, men vi arbetar också i hemmiljö i hela Västerbotten och som konsult i norra sjukvårdsregionen. Vi vill att du som arbetar hos oss trivs och utvecklas inom vårt område.
Vår vision är att:
Arbetet genomsyras av ett personcentrerat förhållningssätt och ett nära teamsamarbete mellan vårdens professioner.
Vi har en god arbetsmiljö och hälsosamma arbetstider.
Sammanhållen vård för våra patienter.
Medarbetarna får möjlighet att utveckla verksamheten.
Ge bra förutsättningar för ledarskapet.


ARBETSUPPGIFTER
Som fysioterapeut hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.
Arbetet är förlagd till klinikens slutenvårdsavdelning och Palliativ medicin där fysioterapeuten/sjukgymnasten ingår i olika team. Du bidrar med din yrkeskompetens i bedömning och behandling av patienten. Arbetsuppgifterna är omväxlande och spänner över flera fält som neurologi, respiration/cirkulation och ortopedi.


KVALIFIKATIONER
Legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast.
Vi söker dig som kan arbeta självständigt, ta egna initiativ och är flexibel. Du bör ha lätt för att samarbeta då Du kommer att arbeta i flera team och med många olika professioner.
Erfarenhet från arbete inom sjukhusverksamhet och palliativ vård är meriterande.


ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Hedera Helse söker Fysioterapeut till Piteå!

Vi söker nu en fysioterapeut till friskvårdsanläggning i Piteå. Uppdraget sträcker sig ett år framåt och är planerat att börja så snart som möjligt. Om du ej har möjlighet att arbeta hela perioden finns det möjlighet till att korta ner uppdraget. Dina arbetsuppgifter Sedvanliga arbetsuppgifter på friskvårdsanläggning. Kompetens: Det är meriterande om du har erfarenhet av självständigt mottagningsarbete. Personliga egenskaper Som person är du positiv, e... Visa mer
Vi söker nu en fysioterapeut till friskvårdsanläggning i Piteå. Uppdraget sträcker sig ett år framåt och är planerat att börja så snart som möjligt. Om du ej har möjlighet att arbeta hela perioden finns det möjlighet till att korta ner uppdraget.
Dina arbetsuppgifter
Sedvanliga arbetsuppgifter på friskvårdsanläggning.
Kompetens:
Det är meriterande om du har erfarenhet av självständigt mottagningsarbete.
Personliga egenskaper
Som person är du positiv, empatisk, framåtsträvande och har förmågan att kunna organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har ett pedagogiskt och lösningsfokuserat förhållningssätt samt ett helhetstänk med patientens behov i fokus.
Vi erbjuder
Du får en engagerad konsultchef som arbetar nära dig
Stabila och trevliga uppdragsgivare
Möjlighet att påverka ditt schema
Trevligt boende ordnas vid behov
För mer information, kontakta konsultchef Ludvig, 0707686298. Mail: [email protected] Visa mindre

Företagsfysioterapeut, Företagshälsan, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Region Västerbottens företagshälsa är en intern företagshälsa och vi arbetar som en oberoende expertresurs inom arbetsmiljöområdet. Vårt arbete bedrivs i hela länet med mottagning i Umeå, Lycksele och Skellefteå där vi finns till för landstingets cirka 10 000 anställda. Företagshä... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Region Västerbottens företagshälsa är en intern företagshälsa och vi arbetar som en oberoende expertresurs inom arbetsmiljöområdet. Vårt arbete bedrivs i hela länet med mottagning i Umeå, Lycksele och Skellefteå där vi finns till för landstingets cirka 10 000 anställda.

Företagshälsans uppdrag är att arbeta främjande och förebyggande med hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering gentemot enskilda medarbetare, grupper och organisationen samt att vara ett konsultativt stöd till chefer och verksamheter.

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med nationell och internationell spetsforskning samt utbildning av hälso- och sjukvårdens alla professioner.

ARBETSUPPGIFTER
Som företagsfysioterapeut hos oss ger du viktig service och möjliggör insatser som påverkar många.

Arbetsuppgifterna är huvudsakligen att identifiera och beskriva sambanden mellan arbetsmiljö, organisation, produktivitet/arbetsförmåga samt hälsa inom ergonomi och rehabilitering. Förbättringsförslag/råd utarbetas gentemot alltifrån specifika problem i arbetsmiljön till generella organisatoriska och strategiska arbetsmiljöfrågor. Funktionsanalyser ligger till grund för mycket av arbetet på individnivå medan arbetet på gruppnivå främst utgörs av utbildningsinsatser/föreläsningar och översyner av arbetsplatser. Direkta mätningar utförs på arbetsplatser och flertal observationsinstrument används för dokumentation av belastningar i arbete som kan utgöra grund för riskbedömningar. Vidare utförs medicinska kontroller vid ergonomiskt belastande arbete och arbete sker i team med andra professioner i företagshälsan.

KVALIFIKATIONER
För att trivas i det här jobbet tror vi att du är en är positiv, driven och utvecklingsinriktad person. Vi sätter stort värde på din förmåga att kommunicera och skapa goda relationer, både med verksamhetsrepresentanter och kollegor. Som person är du förtroendeingivande och har förmåga att organisera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Det är meriterande om du har vidareutbildning inom ergonomiområdet och erfarenhet från arbete i företagshälsa.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Resor inom länet förekommer.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Sjukgymnast/Fysioterapeut till Ålidhems Hälsocentral, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Ålidhems hälsocentral ligger nära Norrlands Universitetssjukhus och Universitet. Totalt är vi ca 90 medarbetare med ett patientunderlag på drygt 21 000 invånare. Här finns barnfamiljer, internationell karaktär, studenter och en gnutta genuin Västerbottnisk landsbygd. Primärvårdjour... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Ålidhems hälsocentral ligger nära Norrlands Universitetssjukhus och Universitet. Totalt är vi ca 90 medarbetare med ett patientunderlag på drygt 21 000 invånare. Här finns barnfamiljer, internationell karaktär, studenter och en gnutta genuin Västerbottnisk landsbygd. Primärvårdjouren är lokaliserad till våra lokaler och är öppen kvällar och helger när hälsocentralerna är stängd.

Vi söker nu en sjukgymnast/fysioterapeut för ett vikariat till och med 2021-08-31. Vi hoppas att du blir nyfiken och kommer till oss med dina erfarenheter och ditt personliga engagemang!

ARBETSUPPGIFTER
Som sjukgymnast/fysioterapeut hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Du möter barn, ungdomar, vuxna och äldre och arbetar med bedömning, behandling och rådgivning kring olika rehabiliteringsbehov. I arbetet ingår bland annat att enskilt utföra funktionsbedömningar, behandlingar och att ge träningsinstruktioner. Förutom att du arbetar självständigt i olika patientkontakter så bedrivs verksamheten både individuellt och i grupp.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast, gärna med erfarenhet från arbete inom sjukvården eller hälsocentral. Det är meriterande om du har kunskap inom akupunktur, basal kroppskännedom, multimodal rehabilitering, artrosskola samt fysisk aktivitet på recept.

Du ska vara van vid självständigt arbete och ha lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier inom hälsocentralen. Vidare ska du ha god initiativförmåga, vara flexibel och vara öppen för förändringar inom verksamhetsområdet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Sjukgymnast/Fysioterapeut till Ålidhems Hälsocentral, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Ålidhems hälsocentral ligger nära Norrlands Universitetssjukhus och Universitet. Totalt är vi ca 90 medarbetare med ett patientunderlag på drygt 21 000 invånare. Här finns barnfamiljer, internationell karaktär, studenter och en gnutta genuin Västerbottnisk landsbygd. Primärvårdjour... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Ålidhems hälsocentral ligger nära Norrlands Universitetssjukhus och Universitet. Totalt är vi ca 90 medarbetare med ett patientunderlag på drygt 21 000 invånare. Här finns barnfamiljer, internationell karaktär, studenter och en gnutta genuin Västerbottnisk landsbygd. Primärvårdjouren är lokaliserad till våra lokaler och är öppen kvällar och helger när hälsocentralerna är stängd.

Vi söker nu en sjukgymnast/fysioterapeut för ett vikariat till och med 2021-04-30. Vi hoppas att du blir nyfiken och kommer till oss med dina erfarenheter och ditt personliga engagemang!

Rekryteringen sker löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt då tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

ARBETSUPPGIFTER
Som sjukgymnast/fysioterapeut hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Du möter barn, ungdomar, vuxna och äldre och arbetar med bedömning, behandling och rådgivning kring olika rehabiliteringsbehov. I arbetet ingår bland annat att enskilt utföra funktionsbedömningar, behandlingar och att ge träningsinstruktioner. Förutom att du arbetar självständigt i olika patientkontakter så bedrivs verksamheten både individuellt och i grupp.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast, gärna med erfarenhet från arbete inom sjukvården eller hälsocentral. Det är meriterande om du har kunskap inom akupunktur, basal kroppskännedom, multimodal rehabilitering, artrosskola samt fysisk aktivitet på recept.

Du ska vara van vid självständigt arbete och ha lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier inom hälsocentralen. Vidare ska du ha god initiativförmåga, vara flexibel och vara öppen för förändringar inom verksamhetsområdet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Yrkesutvecklare Fysioterapi, Enheten för utbildning, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Staben för Forskning och utbildning innefattar fem enheter med vardera enhetschef. Kliniskt forskningscentrum erbjuder praktiskt och administrativt stöd för klinisk forskning inkluderande Kliniskt Forskningscentrum och Forum Norr - regional nod för nationell samverkan kring klinisk... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Staben för Forskning och utbildning innefattar fem enheter med vardera enhetschef. Kliniskt forskningscentrum erbjuder praktiskt och administrativt stöd för klinisk forskning inkluderande Kliniskt Forskningscentrum och Forum Norr - regional nod för nationell samverkan kring kliniska studier. Registercentrum Norr arbetar med kvalitetsregister och att registerdata kommer till ökad användning för klinisk forskning och vårdens förbättringsarbete. Enheten för utbildning arbetar för att den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) för studenter inom medicinska fakulteten och utbildningen för AT/ST läkare fungerar på bästa sätt. Innovation och forskningsanslag arbetar med att stimulera till fler innovationer i vården och till fler externa forskningsanslagsansökningar. Familjemedicin är en universitetssjukvårdsenhet för primärvården i regionen.

Enheten för utbildning har ett brett uppdrag som förutom arbete med utbildningstjänster och verksamhetsintegrerat lärande även innefattar yrkes-/professionsutveckling, medicinsk biblioteksverksamhet och kliniskt träningscentrum. Du kommer till en arbetsplats med god sammanhållning och har stora möjligheter till kompetensutveckling och lärande i vardagen.


ARBETSUPPGIFTER
Som yrkesutvecklare hos oss skapar du förutsättningar för samarbeten, ny kunskap och en stark framtid. Vi söker dig som vill vara med och utveckla fysioterapi för framtidens hälso- och sjukvård.

I uppdraget ingår att leda och driva projekt med syfte att främja systematiskt kvalitets- och förbättringsarbete inom fysioterapi. Du driver och utvecklar nätverk med fysioterapeuter från såväl hälso- och sjukvård som akademi och fångar via dessa upp behov och utvecklingsområden. Du bistår som sakkunnig hälso- och sjukvårdens ledning och staber i fysioterapirelaterade frågor. Det ingår även att i samverkan med universitetet delta i att utveckla kvaliteten på handledning för studenter som gör sin verksamhetsförlagda utbildning i Region Västerbotten.


KVALIFIKATIONER
För detta jobb behöver du vara legitimerad fysioterapeut med flerårig yrkeserfarenhet och ha ett stort intresse för utvecklings- och utbildningsfrågor samt erfarenhet av samarbete med universitet inom utbildning och forskning. Vi ser gärna att du har undervisnings- och ledarerfarenhet och har disputerat. Du får gärna ha varit en drivande kraft i utvecklingsarbete eller projekt.

Du är en initiativrik, målinriktad och uthållig person som har ett processorienterat och systematiskt sätt att arbeta. Du är också en god kommunikatör och har lätt för att etablera goda relationer och nya samarbeten.


ÖVRIGT
Uppdraget som yrkesutvecklare är kopplat till hälso- och sjukvårdsförvaltningens stab för forskning och utbildning och är ett tilläggsuppdrag till befattning som fysioterapeut inom Region Västerbotten. Sysselsättningsgraden är 50% och uppdraget är tidsbegränsat till tre år.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Sjukgymnast/fysioterapeut, Medicincentrum, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Medicincentrum är en del av Norrlands universitetssjukhus och är en av de största klinikerna i länet med drygt 350 medarbetare. Hos oss pågår ett spännande utvecklingsarbete där vi ska påverka och utveckla framtidens vård inom det internmedicinska området. Att jobba på medicinmot... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Medicincentrum är en del av Norrlands universitetssjukhus och är en av de största klinikerna i länet med drygt 350 medarbetare. Hos oss pågår ett spännande utvecklingsarbete där vi ska påverka och utveckla framtidens vård inom det internmedicinska området.

Att jobba på medicinmottagningen ger dig möjlighet att kombinera teknik tillsammans med god och säker vård. Du har en viktig roll och ditt arbete bidrar till vårt mål att ge den bästa behandlingen en patient kan få. För att du ska ha möjlighet att växa i rollen och ge den bästa vården, vet vi att det är viktigt med trivsel på arbetet och att ha möjlighet till personlig utveckling. Därför arbetar vi målmedvetet med att främja din personliga och yrkesmässiga utveckling. Framförallt genom vårt kultur- och värdegrundsarbete och där är ett närvarande ledarskap en självklarhet. Du får en lång och genomtänkt inskolning, för att du ska vara säker i din roll. Hos oss är trygghet en viktig aspekt.

ARBETSUPPGIFTER
Som sjukgymnast/fysioterapeut hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga. Du möter och vårdar njurmedicinska patienter på mottagningen, dialysen och avdelningen. Du deltar aktivt i utvecklingen som ska bidra till framtidens vård. Detta då Medicincentrum i Umeå har en unik kompetens inom högspecialiserad vård. Arbetet består bland annat av bedömningar och träning av patienter på avdelningen, gruppträning, mottagningsbesök och samordning för patienter i olika skeden av sin njursjukdom. Handledning av student kan komma att ingå i arbetsuppgifterna.

KVALIFIKATIONER
För detta jobb behöver du vara legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut och ha intresse av att jobba med njurmedicinska patienter. Du känner ansvar och trivs i en miljö med varierande arbetsuppgifter och skiftande intensitet. Du arbetar i team och självständigt där samarbets- och initiativförmåga samt flexibilitet och noggrannhet är egenskaper du har.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut/Sjukgymnast Teg Hälsocentral

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Vi söker fysioterapeut/sjukgymnast till Teg HC Tegs hälsocentral är en av de större hälsocentralerna i Umeå, centralt belägen. Vi arbetar med patienter i alla åldrar från familjecentralen till våra SÄBO. Vårt psykosociala team har arbetat aktivt med sitt arbetssätt där vi jobbat... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Vi söker fysioterapeut/sjukgymnast till Teg HC

Tegs hälsocentral är en av de större hälsocentralerna i Umeå, centralt belägen. Vi arbetar med patienter i alla åldrar från familjecentralen till våra SÄBO. Vårt psykosociala team har arbetat aktivt med sitt arbetssätt där vi jobbat mot allt mer gruppbehandling för att kunna hantera flödet som ökar. Att kunna erbjuda en patientfokuserad och snabb process är viktigt för oss. Vi jobbar med grupper av olika typer men även individuell behandling i korta sessioner.

ARBETSUPPGIFTER
Du arbetar som fysioterapeut/Sjukgymnast med arbetsuppgifter som bland annat bedömning, behandling och rådgivning till patienter med besvär från rörelse- och stödjeorganen. Du deltar aktivt i vårt teamarbete med denna patientgrupp.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast, gärna med erfarenhet från arbete inom sjukvården. Vi söker dig som är van vid självständigt arbete och som har lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier inom hälsocentralen. Du bör ha god initiativförmåga, vara flexibel och öppen för förändringar inom verksamhetsområdet.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut till Neurokirurgen/NIVA Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Vi bygger en god hälsa och en bra livsmiljö i Västerbotten - vill du vara med och göra skillnad? Vårt huvuduppdrag är hälso- och sjukvård, tandvård, habilitering, rehabilitering och folkhälsoarbete. Landstinget ansvarar också för den högspecialiserade sjukvården inom norra sjukvård... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Vi bygger en god hälsa och en bra livsmiljö i Västerbotten - vill du vara med och göra skillnad? Vårt huvuduppdrag är hälso- och sjukvård, tandvård, habilitering, rehabilitering och folkhälsoarbete. Landstinget ansvarar också för den högspecialiserade sjukvården inom norra sjukvårdsregionen samt för forskning, utbildning och utveckling. "Ständigt bättre – Patienten alltid först!" är vår värdegrund och kompass när vi dagligen arbetar för en rättvis välfärd.

Vi söker dig som är fysioterapeut till våra team på Neurokirurgen/NIVA På avdelningen vårdas patienter med behov av neurokirurgisk åtgärd eller övervakning. Vi har 23 vårdplatser varav 9 intensivvårdsplatser. Du kommer att ingå i ett team av sjuksköterskor, undersköterskor och läkare där ni tillsammans arbetar mot gemensamt uppsatta mål.

Organisatoriskt tillhör NKK/NIVA NHHC (neuro-, huvud-, halscentrum) vid NUS. Detta innebär att du kommer att bli ett viktigt tillskott till de idag ca 650 personer som arbetar på centrumet. Inom de olika verksamheterna behandlas patienter ur olika aspekter på utredning, behandling och rehabilitering av sjukdomar och skador på nervsystem, hjärna, öron, näsa, hals. Du kommer som ny medarbetare i teamet bidra i arbetet med att ge högspecialiserad vård till patienter från hela norra regionen.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en fysioterapeut/sjukgymnast till Neurokirurgen/NIVA på NUS. Fysioterapeutens arbetsuppgifter är att inom sitt kompetensområde göra bedömning och genomföra/föreslå åtgärder och behandling som en del i ett team. Rehabiliteringsinsatserna sker patientcentrerat med ett kognitivt beteendeinriktat förhållningssätt. Ditt uppdrag omfattar rehabilitering i ett tidigt postoperativt skede, behandling av avdelningspatienter med akut hjärnskada eller sjukdom inom centrala nervsystemet.

Omfattning: 50% av sysselsättningsgraden är förlag på Neurokirurgen/NIVA

KVALIFIKATIONER
Leg sjukgymnast/ fysioterapeut. Erfarenhet krävs.
Tidigare erfarenhet av neurologiska funktionsnedsättningar är meriterande.ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut till Neurokirurgen/NIVA Umeå

Vi bygger en god hälsa och en bra livsmiljö i Västerbotten - vill du vara med och göra skillnad? Vårt huvuduppdrag är hälso- och sjukvård, tandvård, habilitering, rehabilitering och folkhälsoarbete. Landstinget ansvarar också för den högspecialiserade sjukvården inom norra sjukvårdsregionen samt för forskning, utbildning och utveckling. "Ständigt bättre Patienten alltid först!" är vår värdegrund och kompass när vi dagligen arbetar för en rättvis välfärd. ... Visa mer
Vi bygger en god hälsa och en bra livsmiljö i Västerbotten - vill du vara med och göra skillnad? Vårt huvuduppdrag är hälso- och sjukvård, tandvård, habilitering, rehabilitering och folkhälsoarbete. Landstinget ansvarar också för den högspecialiserade sjukvården inom norra sjukvårdsregionen samt för forskning, utbildning och utveckling. "Ständigt bättre Patienten alltid först!" är vår värdegrund och kompass när vi dagligen arbetar för en rättvis välfärd.

Vi söker dig som är fysioterapeut till våra team på Neurokirurgen/NIVA På avdelningen vårdas patienter med behov av neurokirurgisk åtgärd eller övervakning. Vi har 23 vårdplatser varav 9 intensivvårdsplatser. Du kommer att ingå i ett team av sjuksköterskor, undersköterskor och läkare där ni tillsammans arbetar mot gemensamt uppsatta mål.


Organisatoriskt tillhör NKK/NIVA NHHC (neuro-, huvud-, halscentrum) vid NUS. Detta innebär att du kommer att bli ett viktigt tillskott till de idag ca 650 personer som arbetar på centrumet. Inom de olika verksamheterna behandlas patienter ur olika aspekter på utredning, behandling och rehabilitering av sjukdomar och skador på nervsystem, hjärna, öron, näsa, hals. Du kommer som ny medarbetare i teamet bidra i arbetet med att ge högspecialiserad vård till patienter från hela norra regionen.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en fysioterapeut/sjukgymnast till Neurokirurgen/NIVA på NUS. Fysioterapeutens arbetsuppgifter är att inom sitt kompetensområde göra bedömning och genomföra/föreslå åtgärder och behandling som en del i ett team. Rehabiliteringsinsatserna sker patientcentrerat med ett kognitivt beteendeinriktat förhållningssätt. Ditt uppdrag omfattar rehabilitering i ett tidigt postoperativt skede, behandling av avdelningspatienter med akut hjärnskada eller sjukdom inom centrala nervsystemet.


KVALIFIKATIONER
Leg sjukgymnast/ fysioterapeut.
Tidigare erfarenhet av neurologiska funktionsnedsättningar är meriterande.ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeuter semestervikariat 2020 NUS/Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Norrlands universitetssjukhus, NUS, är det största sjukhuset i länet och i norra sjukvårdsregionen. Här bedrivs kvalificerad sjukvård, forskning och undervisning. Det är Norrlands största arbetsplats med ca 5600 anställda. Den vård och behandling som ges här har hög kvalitet och sj... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Norrlands universitetssjukhus, NUS, är det största sjukhuset i länet och i norra sjukvårdsregionen. Här bedrivs kvalificerad sjukvård, forskning och undervisning. Det är Norrlands största arbetsplats med ca 5600 anställda. Den vård och behandling som ges här har hög kvalitet och sjukhuset har flera år i rad legat på topp-placeringar när Dagens Medicin utsett bästa universitetssjukhus.

Vi söker nu fysioterapeuter till våra semestervikariat!

ARBETSUPPGIFTER
Som fysioterapeut hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre. Utifrån en helhetsgranskning av patientens hälsa och livssituation samt individuella förutsättning gör fysioterapeuten en bedömning av vilken behandling som behövs. Arbetsmetoderna skiftar beroende på patientens individuella problem och målsättning, men vanligt är en kombination av individuellt anpassad träning och smärtrehabilitering samt beteendeförändring.

KVALIFIKATIONER
Du som söker ska vara legitimerad fysioterapeut.

Du är en medmänsklig och positiv person. Du är bra på att samarbeta med olika människor i olika yrkeskategorier. Du är initiativtagande, ambitiös och ser möjligheter.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeuter till Äldre- och Funktionshinderomsorgen

Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Vi söker dig som är intresserad av ett flexibelt och utvecklande arbete där individen är i centrum. Verksamheten och arbetsformerna ska kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. I vår värdegrund utgår vi från ledorden Medborgarfokus, Öppenhet, Tillit och Ständiga förbättringar. V... Visa mer
Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Vi söker dig som är intresserad av ett flexibelt och utvecklande arbete där individen är i centrum. Verksamheten och arbetsformerna ska kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. I vår värdegrund utgår vi från ledorden Medborgarfokus, Öppenhet, Tillit och Ständiga förbättringar.

Vi vill att våra medarbetare ska ha det bra och skapa en hållbar situation med bra arbetsmiljö och hög patientsäkerhet. En viktig del är en möjlighet till återhämtning och semester. Därför söker vi fysioterapeuter som semestervikarier.

Vi söker fysioterapeuter till våra verksamheter Vård- och omsorgsboende, Hälso- och sjukvård i hemmet och Funktionshinderområdet.

Vi erbjuder dig
Vi vill att du ska känna dig trygg hos oss och att du kommer att trivas. Därför vill vi veta vad som är viktigt för dig. Det vi kan erbjuda är bland annat:

- verksamhetsanpassad introduktion utifrån individuell erfarenhet.

- ett omväxlande arbete.

- personcentrerad vård.

- möjlighet att i lagom takt växa i rollen som fysioterapeut.

Läs gärna mer om dina förmåner som medarbetare i Umeå kommun https://www.umea.se/umeakommun/naringslivocharbete/jobbochpraktik/jobbamedoss/formanersommedarbetare.4.1a2f41f611f8f82255680007555.html

Dina arbetsuppgifter
Som fysioterapeut inom vård och omsorgsboende arbetar du med multisjuka äldre. I arbetet ingår att förebygga, bedöma och behandla funktionsstörningar som begränsar rörelseförmåga eller livskvalitet. Du kommer att prova ut och ordinera tekniska hjälpmedel samt följa upp funktion och användning. Teamarbete och handledning av personal är en viktig del i arbetet.

Som fysioterapeut inom Hälso- och sjukvård i hemmet arbetar du med sedvanliga arbetsuppgifter som fysioterapeut på primärvårdsnivå. Arbetet sker i ordinärt boende och du ansvarar för rehabiliterandeinsatser i ett nära samarbete med andra professioner.

Som fysioterapeut inom Funktionshinderomsorgen ansvarar du för habilitering/rehabiliteringen inom ditt kompetensområde, inom funktionshinderomsorgens bostäder med särskilt stöd och för gruppbostäder i Funktionshinderomsorgen för vuxna. Du ansvarar för att de rehabiliterande insatserna fungerar på ett bra sätt för våra brukare och samordnar kontakter med andra yrkesgrupper inom kommunen, primärvård och Regionen. Arbetet innebär att handleda mindre och större personalgrupper.

Om dig
Vi söker både dig som är nyutexaminerad eller erfaren fysioterapeut/sjukgymnast. Erfarenhet från arbete inom hemsjukvård, funktionshinderomsorg och/eller äldreomsorg är önskvärt. Har du erfarenhet av bedömning och utprovning av hjälpmedel är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att dokumentera i Treserva eller annan datajournal.

Du har god initiativförmåga och är bra på att tänka nytt. Du har förmåga att jobba självständigt samtidigt som du ser vikten av samarbete med olika yrkesprofessioner där även personen själv har en aktiv roll. Självklart har du ett gott, respektfullt bemötande och är lyhörd och öppen i kontakterna med såväl personerna som vårdas och dess närstående. Du är bra på att samarbeta och vill bidra till en god kommunikation och samverkan med andra aktörer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Hund och katt finns på vissa boenden så du bör inte vara pälsdjursallergiker.

Arbetet kräver att du har B-körkort.

Övrigt
Vikariat 2020-06-08 till och med 2020-08-28.
Intervjuer, urval och tillsättning sker löpande.

Tips till dig som söker arbete inom vård och omsorg!
Fredag 27/12 klockan 13-15 finns chefer inom vård och omsorg på plats i Väven, kommunhörnan (ingång från Storgatan), och berättar mer om vad vi kan erbjuda. Vi bjuder på gofika. Välkommen!

Om Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Fysioterapeut, Neurorehab Sävar, Sävar

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Neurorehab Sävar är en enhet som ingår i Neuro- Huvud- Hals Centrum, NHHC. Vid Neurorehab Sävar arbetar vi i interdisciplinära team med kartläggning, bedömning och rehabiliteringsinsatser för personer med neurologiska sjukdomar och stroke. Verksamheten består av en avdelning med 5... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Neurorehab Sävar är en enhet som ingår i Neuro- Huvud- Hals Centrum, NHHC. Vid Neurorehab Sävar arbetar vi i interdisciplinära team med kartläggning, bedömning och rehabiliteringsinsatser för personer med neurologiska sjukdomar och stroke. Verksamheten består av en avdelning med 5-dygnsvård (12 vårdplatser), dagrehabilitering, och mottagningsverksamhet.


ARBETSUPPGIFTER
Som Fysioterapeut hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

Du kommer i huvudsak att arbeta i ett av våra diagnosspecifika team. I teamet arbetar du tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, kurator, läkare, sjuksköterska och rehabiliteringsassistenter. Kontakter med externa aktörer förekommer. Arbetet innebär såväl teamarbete som självständigt arbete.


KVALIFIKATIONER
Legitimerad fysioterapeut.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut till Hörnefors Hälsocentral

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Regionens primärvård bedriver bred primärvårdsverksamhet inom hela Region Västerbotten och möter patienter i alla åldrar, både i tätort och glesbygd. Med 33 hälsocentraler och sjukstugor finns vi där du finns. Vi arbetar aktivt med forskning och utveckling och tar tillvara medicins... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Regionens primärvård bedriver bred primärvårdsverksamhet inom hela Region Västerbotten och möter patienter i alla åldrar, både i tätort och glesbygd. Med 33 hälsocentraler och sjukstugor finns vi där du finns. Vi arbetar aktivt med forskning och utveckling och tar tillvara medicinska resultat för att erbjuda vård med hög kvalitet där patienten är delaktig. Vi vill att våra medarbetare ska vara delaktiga, ha inflytande och känna stolthet över att arbeta i regionens primärvård.

Hörnefors är en del av Umeå kommun med ca 4000 invånare. Vi har drygt 3600 listade patienter och Hälsocentralen ligger 3mil från Umeå. Det är lätt att ta sig till hit både med bil, buss och med Botniabanan. På Hörnefors hälsocentral arbetar du i ett väl fungerande team och kommer till en arbetsplats med stort hjärta och god sammanhållning. Vi vill vara lättillgängliga och erbjuda våra patienter ett engagerat omhändertagande och gott bemötande. Hos oss får patienterna med de flesta sjukdomstillstånd och stöd för att själv förbättra sin hälsa.
ARBETSUPPGIFTER
Som Fysioterapeut hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga. Du möter barn, ungdomar, vuxna och äldre och arbetar med bedömning, behandling och rådgivning när det gäller besvär från rörelse- och stödjeorganen samt deltar i vårt teamarbete.

KVALIFIKATIONER
För detta jobb behöver du vara fysioterapeut/sjukgymnast och ha erfarenhet av yrket. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete av primärvårdskaraktär.

Du är en närvarande och trygg person och är flexibel i ditt förhållningssätt. Vi ser att du har intresse för att arbeta med gruppverksamhet och fokusera på långsiktig verksamhetsutveckling. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet


ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut Primärvård

Om Praktikertjänst AB Från Karesuando i norr, till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner är vi hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer oss. Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt – och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äge... Visa mer
Om Praktikertjänst AB
Från Karesuando i norr, till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner är vi hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer oss.
Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt – och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äger Praktikertjänst.
Vår unika affärsmodell har funnits i snart 60 år, och innebär att företagets 1900 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör oss till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård.
Koncernen omsätter cirka 10 miljarder kronor och har drygt 9 000 medarbetare. Inom koncernen ingår även femton dotterbolag, flera inom specialistvård.

Om Citymottagningen
Vi är en verksamhet som ingår i Hälsovalet Västerbotten, belägen på Nygatan 19 B i centrala Umeå. Vår målsättning är att erbjuda en lättillgänglig hälso- och sjukvård med hög kvalitè. Vi som arbetar här är distriktsläkare, distriktssköterskor, psykiatrisjuksköterska, undersköterskor, arbetsterapeut/ rehabkoordinator, fysioterapeuter, barnmorskor och läkarsekreterare.
Vi har externa avtal med kurator, dietist och medicinsk fotvård.

Arbetsuppgifter
Som fysioterapeut hos oss möter du ungdomar, vuxna och äldre.
Du arbetar med bedömning, behandling och rådgivning när det gäller besvär från rörelse och stödjeorganen. Du bidrar med kunskap och engagemang som får patienten att känna sig trygg.

Övrig information
Vikariat på 8 månader då en av våra två fysioterapeuter skall vara föräldraledig. Tjänstgöringsgrad 100%.
Ansökan ska innehålla fullständigt CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Kvalifikationer
Legitimerad fysioterapeut.

Erfarenhet av Primärvård är meriterande.

Personliga egenskaper
Du har helhetssyn och ett bra bemötande mot patienter och medarbetare. Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga, har ett flexibelt arbetssätt och kan arbeta självständigt. Du bör ha god förmåga att planera och organisera arbetet. Patientens behov skall stå i centrum för ditt arbete. Visa mindre

Fysioterapeut/sjukgymnast till Backens Hälsocentral, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Regionen bedriver bred primärvårdsverksamhet inom Region Västerbotten och möter patienter i alla åldrar, både i tätort och glesbygd. Med 33 hälsocentraler och sjukstugor finns vi där du finns. Vi arbetar aktivt med forskning och utveckling och tar tillvara medicinska resultat för a... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Regionen bedriver bred primärvårdsverksamhet inom Region Västerbotten och möter patienter i alla åldrar, både i tätort och glesbygd. Med 33 hälsocentraler och sjukstugor finns vi där du finns. Vi arbetar aktivt med forskning och utveckling och tar tillvara medicinska resultat för att erbjuda vård med hög kvalitet där patienten är delaktig. Vi vill att våra medarbetare ska vara delaktiga, ha inflytande och känna stolthet över att arbeta i regionens primärvård.

Backens Hälsocentral ingår i regionens primärvård och ansvarar för hälso- och sjukvård på primärvårdsnivå för ca 10 200 invånare och är en forskningsinriktad hälsocentral. Vi är stolta över att bedriva Västerbottens första kliniska undervisningsmottagning för studenter, där studenter med stöd av handledning tar emot patienter. Vi är totalt 45 medarbetare som arbetar fortlöpande med att få ett optimalt omhändertagande av våra patienter samtidigt som vi uppnår en god arbetsmiljö.
ARBETSUPPGIFTER
Som Fysioterapeut hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga. Du möter barn, ungdomar, vuxna och äldre och arbetar med bedömning, behandling och rådgivning när det gäller besvär från rörelse- och stödjeorganen och deltar aktivt i vårt teamarbete.

KVALIFIKATIONER
För detta jobb behöver du vara fysioterapeut/sjukgymnast och ha erfarenhet av yrket. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete av primärvårdskaraktär samt om du tidigare arbetat med teambedömningar och gruppverksamhet.

Du är en närvarande och trygg person som är flexibel i ditt förhållningssätt. Vi ser att du har intresse för rådande evidens där tonvikt läggs vid smärtfysiologi samt att du arbetar mot en långsiktig verksamhetsutveckling.


ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut Infektionskliniken, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. På infektionskliniken vill vi ta tillvara på kunskap och utveckla varje medarbetare. Vi erbjuder ett varierande och spännande arbete med många olika sjukdomstillstånd. Du finns nära övrig personal i ett roligt arbetslag med mycket humor. Om du lockas av att utveckla verksamhet samt... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

På infektionskliniken vill vi ta tillvara på kunskap och utveckla varje medarbetare. Vi erbjuder ett varierande och spännande arbete med många olika sjukdomstillstånd. Du finns nära övrig personal i ett roligt arbetslag med mycket humor. Om du lockas av att utveckla verksamhet samt din egen roll så har du goda möjligheter till det här hos oss.

På vårdavdelningen vårdas patienter som utreds eller behandlas för olika infektioner. Sjukdomstillstånd såsom sepsis (blodförgiftning), lunginflammation, njurbäckeninfektion, hud- och mjukdelsinfektioner, tarminfektioner, influensa, hjärtklaffsinfektioner och tuberkulos är vanligt förekommande. Patienterna har ofta andra diagnoser som bidrar till att sjukhusvård behövs. Det kan handla om hjärtkärlsjukdom, diabetes och olika neuromuskulära sjukdomar mm.

Kliniken strävar efter en jämlik vård som utgår från patientens individuella behov. Patienter och anhöriga ska känna sig delaktiga i den vård som ges. Patientsäkerhet och en god arbetsmiljö står högt i fokus.

Infektionskliniken är en läns- och regionklinik med bred verksamhet och med status Universitetssjukvårdsenhet. Kliniken har en vårdavdelning med 19 vårdplatser och en mottagning för akut och planerad verksamhet. Slutenvården består främst av akutsjukvård inom infektionsområdet.

ARBETSUPPGIFTER
Som Fysioterapeut hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

Du kommer bidra med din specifika kompetens på vår vårdavdelning med patienten i centrum. Du gör egna bedömningar och behandlar det som är relaterat till och /eller påverkar patientens infektionssjukdom, exempelvis mobilisering och andningsgymnastik. Du instruerar och tränar patienten i gång- och förflyttningsteknik och provar ut hjälpmedel. Andra arbetsuppgifter som förekommer är att delta i ronder och vårdplaneringar och att dokumentera. Du samverkar även med andra fysioterapeuter inom Region Västerbotten för att upprätthålla en fungerande vårdkedja för patienten.

Du arbetar nära arbetsterapeut och med att utveckla ert samarbete. Tillsammans utvecklar ni ert arbete med andra yrkesgrupper. I din roll ingår även att utbilda och stödja personalen i ett funktionsbevarande och rehabiliterande förhållningssätt. På sjukhuset finns möjlighet till att delta i nätverksträffar med andra fysioterapeuter.

KVALIFIKATIONER
För det här jobbet behöver du vara legitimerad fysioterapeut.

Arbetet kräver både att du kan arbeta självständigt, prioritera och göra bedömningar utifrån ett helhetsperspektiv på patienten. Det är en fördel att ha en bred bas att stå på i ditt yrke och erfarenhet av att arbeta teambaserat.

God samarbetsförmåga är av stor vikt. Du är positiv till förändringsarbete som ger ett mervärde för patienter och verksamhet och du tar ansvar för att kontinuerligt utveckla kliniskt tillämpad fysioterapi.

Du medverkar också aktivt till en god arbetsmiljö.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Förste forskningsassistent, fysioterapi

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också. Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 14 institutioner och ett 80-tal ämnesinrikt... Visa mer
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.


Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 14 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

På institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering bedriver vi forskning och undervisning inom våra sex ämnesområden: Arbetsterapi, Fysioterapi, Geriatrik, Idrottsmedicin, Rehabiliteringsmedicin och Rättsmedicin.Beskrivning
Forskningen kommer att ske inom ramen för det Strategiska Forskningsområdet Vård, SFO-V, och dess satsning på utveckling av kunskap inom eHälsa.

Det strategiska forskningsområdet bedrivs i samarbete mellan Karolinska Institutet och Umeå universitet. Mer information om det strategiska forskningsprogrammet finns  på  https://www.umu.se/forskning/grupper/sfo-v/ 

Forskningsprojektet är riktat mot personal inom kommunal hemsjukvård som arbetar med personer med KOL. Kvalitativa data är insamlat. Placeringsort är Umeå.

Arbetsuppgifter
KOLwebben i kommunal hemsjukvård: Analysera insamlade, kvalitativa data i form av intervjuer på svenska med personal. KOLwebben i primärvård: Intervjua personer med KOL, analysera data.

Tillsammans med forskargruppen preparera för manus och publicering.

Kvalifikationer
Krav att ha erfarenhet av arbete med kvalitativ metod.

Önskvärt är erfarenhet av kvantitativ och mixad metod samt studier med webbaserade lösningar inom primär- och, eller kommunal hemsjukvård.

Villkor
Du som söker skall ha avlagt doktorsexamen inom fysioterapi samt ha god erfarenhet av arbete med kvalitativ metod och innehållsanalys. Nödvändigt att kunna läsa och förstå svenska.Så här ansöker du

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.

Din ansökan ska innehålla

 •   Curriculum Vitae

•   En kort beskrivning av dina forskningsintressen, varför du är intresserad av tjänsten (ange aktuellt referensnummer) och hur du kan bidra till det aktuella projektet (max 3 sidor)

•   En publikationsförteckning

•   Kopior av relevanta artiklar (max 5 st)

•   Kopior av relevanta examensbevis

•   Kopia på körkort

•   Namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Rehabkoordinator till Stressrehabilitering, Umeå

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med nationell och internation... Visa mer
Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med nationell och internationell spetsforskning samt utbildning av hälso- och sjukvårdens alla professioner.

Arbets- och beteendemedicinskt centrum (AB-centrum) har som övergripande uppdrag att förebygga, utreda, bedöma och bidra till att åtgärda arbets-, miljö- och livsstilsrelaterad ohälsa. Inom AB-centrum arbetar cirka 70 medarbetare vid fyra avdelningar; Arbets- och miljömedicin, Beteendemedicin, Livsmedicin och Stressrehabilitering. Forskning och undervisning bedrivs i nära samarbete med Avdelningen för hållbar hälsa, Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin vid Umeå universitet.

Inom Stressrehabilitering bedöms, behandlas och rehabiliteras patienter med stressrelaterad psykisk ohälsa, framförallt utmattningssyndrom. Målsättningen är att förbättra patientens hälsa, funktion och arbetsförmåga. Inom avdelningen arbetar cirka 24 medarbetare inom olika professioner. Verksamheten bedrivs i Umeå och Skellefteå. Stressrehabilitering är en certifierad hälsofrämjande arbetsplats.

ARBETSUPPGIFTER
Som Rehabkkordinator hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Som rehabkoordinator vid Stressrehab är du ett stöd för patienten och dess arbetsgivare vid planering av arbetsåtergång/ökning av arbetsinsatsen. Du genomför kartläggnings - och målsättningssamtal kring arbetsåtergång samt genomför uppföljningar. Du har en samordnande funktion och har kontakter med andra vårdgivare, arbetsgivare, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.

Du arbetar preventivt med utbildning, information och rådgivning. Administrativa arbetsuppgifter och kvalitetsarbete ingår också. Medverkan i olika forsknings- och utvecklingsprojekt kan vara aktuellt. Arbetet bedrivs såväl självständigt som i ett multiprofessionellt team. Arbetsuppgifter inom övriga avdelningar vid AB-centrum kan förekomma och arbetet innebär resor och arbete inom regionen.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut eller arbetsterapeut. Vi ser gärna att du har erfarenhet av patienter med stressrelaterad psykisk ohälsa och arbete med motiverande samtal samt arbetsrehabilitering. Dina kunskaper är goda kring sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen, kanske har du koordinatorkörkort. Det är meriterande om du har erfarenhet av teamarbete, utvecklingsarbete, forskning och undervisning.

Du är en person som tar ansvar för ditt eget arbete, utför det med god kvalitet och driver det framåt med noggrannhet, engagemang och initiativkraft. Du har en god kommunikationsförmåga och kan lyssna in och samarbeta med andra. Vidare kan du också hantera parallella arbetsuppgifter, är lösningsfokuserad och kan anpassa dig till förändringar i arbetssätt och verksamhet.


ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Leg. Fysioterapeut, Centrum för obstetrik och gynekologi VB, Umeå

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med nationell och internation... Visa mer
Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med nationell och internationell spetsforskning samt utbildning av hälso- och sjukvårdens alla professioner.

Vi kan erbjuda dig ett intressant arbete med trevliga arbetskamrater i trivsamma lokaler. Centrum för obstetrik och gynekologi, Umeå består av specialistmödravård, förlossning, BB, BB-hemvård och gynekologisk mottagning med cirka 150 medarbetare. Som universitetssjukhus och regionsjukhus behandlar/opererar vi majoriteten av regionens tumörfall. Vi är regionalt centra för ovarialcancer behandling och har ambitionen att även bli nationellt center för vissa diagnoser. Vi har ett väl inarbetat samarbete med cancercentrum.

Vi söker en fysioterapeut på heltid med placering 75 procent på Centrum för obstetrik och gynekologi, resterande tid inom Region Västerbotten.

Du kan även välja en anställning på enbart 75 procent.

ARBETSUPPGIFTER
Bedömning, behandling och rådgivning till patienter med besvär från rörelse- och stödjeorganen samt aktivt delta i vårt teamarbete med denna patientgrupp.

KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut. MET- och OMT utbildning är meriterande.

Vi söker en positiv person med stor ansvarskänsla, samarbetsförmåga, patientfokus och gott bemötande. Vidare söker vi en person med intresse av bäcken och bäckensmärta.

Du är trygg i din yrkesroll och som person är du positiv, serviceinriktad och ansvarstagande. Du är bra på att ta egna initiativ och är flexibel i ditt arbete.
Att kunna arbeta självständigt såväl som i team är av stor betydelse. Du uppskattar värdet av ett gott samarbete och bidrar själv till detta. Du ser ditt arbete som en viktig funktion och ser värdet av att använda rätt kompetens. Du gillar att delta i utvecklings- och förändringsprocesser.ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut, Affektiv mottagning, Umeå

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med nationell och internation... Visa mer
Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med nationell och internationell spetsforskning samt utbildning av hälso- och sjukvårdens alla professioner.

Inom Psykiatriska kliniken vid Norrlands universitetssjukhus pågår en verksamhetsutveckling där vi utvecklar och stärker organisationen. Kliniken är Norrlands största psykiatriska klinik med mer än 400 anställda.

Affektiv mottagning är ett multiprofessionellt team med profiluppdrag metodutveckling, diagnostik, behandling och rehabilitering av patienter med bipolära syndrom och depressioner.Mottagningen har ett antal år arbetat aktivt med att införa strukturerade behandlingslinjer och evidensbaserad psykiatrisk vård. Affektiv mottagning vänder sig till personer mellan 18 och 60 år som är i behov av psykiatrisk specialistvård. Mottagningen arbetar i två tvärprofessionella behandlingslinjer där vi strävar efter att nyttja de olika professionernas specifika kunskap på bästa sätt. Du som fysioterapeut ingår i båda behandlingslinjerna.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna består av psykiatrisk fysioterapeutiskt behandlingsarbete. Målgruppen är patienter med bipolära syndrom och depressionstillstånd, även psykiatrisk / neuropsykiatrisk samsjuklighet ingår. Behandlingen utgår från ett helhetsperspektiv där såväl medicinska, somatiska, psykologiska och sociala aspekter beaktas. Arbetet innefattar behandling både individuellt och i grupp. De metoder som används vid mottagningen är huvudsakligen Basal Kroppskännedom och anpassad fysisk aktivitet.


KVALIFIKATIONER
Legitimerad Fysioterapeut / Sjukgymnast.
Det är meriterande med erfarenhet av arbete med psykisk ohälsa / psykiatri.
Utbildning i Basal Kroppskännedom är meriterande men inte ett krav.

Du är van vid att arbeta självständigt. Arbetet kräver god samarbets-, organisations- och initiativförmåga. Som fysioterapeut vid mottagningen tar du ett eget ansvar för planering, genomförande och uppföljning av ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut/Sjukgymnast Teg Hälsocentral I Umeå

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med nationell och internation... Visa mer
Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med nationell och internationell spetsforskning samt utbildning av hälso- och sjukvårdens alla professioner.

Landstingets primärvård bedriver bred primärvårdsverksamhet inom hela Västerbottens län och möter patienter i alla åldrar, både i tätort och glesbygd. Med 33 hälsocentraler och sjukstugor finns vi där du finns. Vi arbetar aktivt med forskning och utveckling och tar tillvara medicinska resultat för att erbjuda vård med hög kvalitet där patienten är delaktig. Vi vill att våra medarbetare ska vara delaktiga, ha inflytande och känna stolthet över att arbeta i Landstingets primärvård. Viktiga utvecklingsområden för oss är behovsanpassat vårdutbud och utveckla digitala tjänster. Vi ser ett stort värde i samarbete med andra aktörer i samhället.

Vi söker nu en Fysioterapeut/sjukgymnast till Teg Hälsocentral
Tegs hälsocentral finns i Tegs centrum. Vi har ca 17500 listade patienter. I vårt område bor det en stor variation av människor både äldre personer som barnfamiljer. Vi har en attraktiv familjecentral där vi samarbetar med kommunens öppna förskola och socialtjänsten. Vi värnar om möjligheten till fortbildning och vi avsätter tid för och arbetar aktivt med att fortlöpande utveckla och förbättra verksamheten.ARBETSUPPGIFTER
Du arbetar som Fysioterapeut/Sjukgymnast med arbetsuppgifter som bland annat bedömning, behandling och rådgivning till patienter med besvär från rörelse- och stödjeorganen. Du deltar aktivt i vårt teamarbete med denna patientgrupp.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad arbetsterapeut, gärna med erfarenhet från arbete inom sjukvården. Vi söker dig som är van vid självständigt arbete och som har lätt för att samarbeta med olika yrkeskategorier inom hälsocentralen. Du bör ha god initiativförmåga, vara flexibel och öppen för förändringar inom verksamhetsområdet.
Körkort B är ett krav.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut till mottagning med samverkansavtal med Region Västerbotten

Vikarie sökes till privat fysioterapeutmottagning i Umeå under 2020!Jag söker dig som är fysioterapeut/sjukgymnast och arbetat minst 2 år på heltid (eller motsvarande) de senaste 5 åren inom primärvård med personer som har smärta och skador i rörelseapparaten samt läst minst 45 hp fördjupning inom samma område efter grundutbildningen.Som vikarie har du möjlighet till en konkurrenskraftig lön, klinisk och vetenskaplig handledning samt att själv styra din ar... Visa mer
Vikarie sökes till privat fysioterapeutmottagning i Umeå under 2020!Jag söker dig som är fysioterapeut/sjukgymnast och arbetat minst 2 år på heltid (eller motsvarande) de senaste 5 åren inom primärvård med personer som har smärta och skador i rörelseapparaten samt läst minst 45 hp fördjupning inom samma område efter grundutbildningen.Som vikarie har du möjlighet till en konkurrenskraftig lön, klinisk och vetenskaplig handledning samt att själv styra din arbetstid. Din arbetsplats är en ersättningsetablering enligt nationella taxan med lokal i Badmintonstadion i Umeå med direkt tillgång till gym. I byggnaden finns även ett café.Jag som äger mottagningen är fysioterapeut, Med. Dr. med OMT 3 examen. Jag värdesätter ett evidensbaserat arbetssätt vilket i sammanhanget innebär att jag prioriterar att ge vård med fokus på kvalitet på både kort och lång sikt via patientutbildning och individanpassade interventioner baserade i rörelse/träning.Välkommen att höra av dig om du har frågor om vikariatet!Jag ser fram emot din ansökan och CV inklusive studieintyg. Frågor och ansökan skickas till [email protected]ökningar tas emot och bedöms löpande fram till 20 oktober 2019.Mer info om mig och min mottagning finns här: http://www.lbfysioterapi.se/om-mig/ Visa mindre

Rehabiliteringskoordinator , Stressrehabilitering , AB - centrum , Umeå

Vi söker nu två rehabiliteringskoordinatorer till Stressrehabilitering i Umeå, Arbets- och beteendemedicinskt centrum (AB-centrum). Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans... Visa mer
Vi söker nu två rehabiliteringskoordinatorer till Stressrehabilitering i Umeå, Arbets- och beteendemedicinskt centrum (AB-centrum).

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med nationell och internationell spetsforskning samt utbildning av hälso- och sjukvårdens alla professioner.

Arbets- och beteendemedicinskt centrum (AB-centrum) har som övergripande uppdrag att förebygga, utreda, bedöma och bidra till att åtgärda arbets-, miljö- och livsstilsrelaterad ohälsa. Inom AB-centrum arbetar cirka 70 medarbetare vid fyra avdelningar; Arbets- och miljömedicin, Beteendemedicin, Livsmedicin och Stressrehabilitering. Forskning och undervisning bedrivs i nära samarbete med Avdelningen för hållbar hälsa, Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin vid Umeå universitet.

Inom Stressrehabilitering bedöms, behandlas och rehabiliteras patienter med stressrelaterad psykisk ohälsa, framförallt utmattningssyndrom. Målsättningen är att förbättra patientens hälsa, funktion och arbetsförmåga. Inom avdelningen arbetar cirka 24 medarbetare inom olika professioner. Verksamheten bedrivs i Umeå och Skellefteå. Stressrehabilitering är en certifierad hälsofrämjande arbetsplats.

ARBETSUPPGIFTER
Som rehabkoordinator vid Stressrehab är du ett stöd för patienten och dess arbetsgivare vid planering av arbetsåtergång/ökning av arbetsinsatsen. Du genomför kartläggnings - och målsättningssamtal kring arbetsåtergång samt genomför uppföljningar. Du har en samordnande funktion och har kontakter med andra vårdgivare, arbetsgivare, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.

Du arbetar preventivt med utbildning, information och rådgivning. Administrativa arbetsuppgifter och kvalitetsarbete ingår också. Medverkan i olika forsknings- och utvecklingsprojekt kan vara aktuellt. Arbetet bedrivs såväl självständigt som i ett multiprofessionellt team. Arbetsuppgifter inom övriga avdelningar vid AB-centrum kan förekomma och arbetet innebär resor och arbete inom regionen.

Tjänsterna är tidsbegränsade tom 191231 med eventuell möjlighet till förlängning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut eller arbetsterapeut. Vi ser gärna att du har erfarenhet av patienter med stressrelaterad psykisk ohälsa och arbete med motiverande samtal samt arbetsrehabilitering. Dina kunskaper är goda kring sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen, kanske har du koordinatorkörkort. Det är meriterande om du har erfarenhet av teamarbete, utvecklingsarbete, forskning och undervisning.

Du är en person som tar ansvar för ditt eget arbete, utför det med god kvalitet och driver det framåt med noggrannhet, engagemang och initiativkraft. Du har en god kommunikationsförmåga och kan lyssna in och samarbeta med andra. Vidare kan du också hantera parallella arbetsuppgifter, är lösningsfokuserad och kan anpassa dig till förändringar i arbetssätt och verksamhet.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Leg Sjukgymnast / fysioterapeut till intensivvård - och postoperativa avdelnin

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med nationell och internation... Visa mer
Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med nationell och internationell spetsforskning samt utbildning av hälso- och sjukvårdens alla professioner.

Inom länskliniken Centrum för anestesi, operation, intensivvård Västerbotten, bedrivs akut och planerad operationssjukvård, anestesi med tillhörande postoperativ vård, intensivvård för barn och vuxna samt sterilteknisk verksamhet på region-och länsnivå i nära samarbete och samverkan med övriga kliniker i länet. Kliniken ansvarar också för länets och regionens helikopter- och flygläkarjourverksamhet. Vid kliniken finns även ett kliniskt träningscentrum KTC. I klinikens uppdrag ingår att bedriva forskning, utveckling och undervisning.
Centrum för anestesi, operation och intensivvård ansvarar bl.a. för allmän intensivvård för patienter med behov av högspecialiserad vård från hela norra sjukvårdsregionen.

Intensivvårdsverksamheten har en stark profilering mot neurointensivvård. I ett nära samarbete mellan klinikerna inom Norrlands universitetssjukhus arbetar vi med ständiga förbättringar, effektivisering av vårdkedjor och utveckling av såväl medarbetare som verksamheter för att erbjuda patienterna vård av hög kvalitet. De postoperativa avdelningarna ansvarar för den största delen av sjukhusets postoperativa vård samt en stor del av sjukhusets dagkirurgiska verksamhet.ARBETSUPPGIFTER
För att stärka rehabilitering, personcentrerad vård, patientsäkerhet och arbetsmiljö har intensivvårdsavdelningen tillsammans med postoperativa avdelningen identifierat ett ökat behov av fysioterapi. Vi söker av den anledningen en leg. sjukgymnast/fysioterapeut för en projektanställning under 2 år. Arbetstiden kommer att fördelas mellan de två avdelningarna.

Som leg. sjukgymnast/fysioterapeut ingår du i team bestående av sjuksköterska, undersköterska och läkare samt kurator. Som fysioterapeut ansvarar du tillsammans med vår andra sjukgymnast för fysioterapeutisk bedömning, sjukvårdande behandling samt rehabilitering/träning av patienter på de två enheterna. Som fysioterapeut/sjukgymnast inom intensivvård/postoperativ vård arbetar du framförallt med andningsträning, rörlighetsträning, styrketräning, balansträning, funktionell träning, positionering och mobilisering av intensivvårds och postoperativa patienter. Mobilisering av patienter sker i nära samarbete med övriga teamet runt patienten.

Information till samt handledning och undervisning av personal, patienter, studenter och närstående är en viktig del av arbetsuppgifterna liksom samarbete med fysioterapeuter inom andra verksamheter. I arbetet ingår även utvecklings- och förbättringsarbete.


KVALIFIKATIONER
Leg. Fysioterapeut/sjukgymnast.

Vi söker en engagerad person som vill arbeta med multiprofessionell, teambaserad vård där anpassbarhet och god samarbetsförmåga är av stor vikt. Arbetet bedrivs till stor del självständigt och det krävs att du kan ta egna initiativ och har en god förmåga att planera ditt arbete.
Erfarenhet av intensiv- och postoperativ vård eller akutsjukvård är meriterande.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och förmågor.


ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Fysioterapeut semestervikariat 2019 NUS / Umeå

Vi bygger en god hälsa och en bra livsmiljö i Västerbotten - vill du vara med och göra skillnad?Vårt huvuduppdrag är hälso- och sjukvård, tandvård, habilitering, rehabilitering och folkhälsoarbete. Landstinget ansvarar också för den högspecialiserade sjukvården inom norra sjukvårdsregionen samt för forskning, utbildning och utveckling. "Ständigt bättre - Patienten alltid först!" är vår värdegrund och kompass när vi dagligen arbetar för en rättvis välfärd.... Visa mer
Vi bygger en god hälsa och en bra livsmiljö i Västerbotten - vill du vara med och göra skillnad?Vårt huvuduppdrag är hälso- och sjukvård, tandvård, habilitering, rehabilitering och folkhälsoarbete. Landstinget ansvarar också för den högspecialiserade sjukvården inom norra sjukvårdsregionen samt för forskning, utbildning och utveckling. "Ständigt bättre - Patienten alltid först!" är vår värdegrund och kompass när vi dagligen arbetar för en rättvis välfärd.

Norrlands universitetssjukhus, NUS, är det största sjukhuset i länet och i norra sjukvårdsregionen. Sjukhuset ansvarar för en högspecialiserad vård och service till 876.000 människor. Den vård ochbehandling som ges här har hög kvalitet och sjukhuset har flera år i rad legat på topp-placeringar när Dagens Medicin utsett bästa universitetssjukhus.

Vi söker nu fysioterapeuter till våra semestervikariat!

ARBETSUPPGIFTER
Utifrån en helhetsgranskning av personens hälsa och livssitution samt individuella förutsättning gör fysioterapeuten en bedömning av vilken behandling som behövs. Arbetsmetoderna skiftar beroende på patientens individuella problem och målsättning, men vanligt är en kombination av individuellt anpassad träning och smärtrehab samt beteendeförändring.

KVALIFIKATIONER
Du som söker ska vara legitimerad fysioterapeut.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Förste forskningsassistent , fysioterapi

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också. Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinrikt... Visa mer
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.


Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

På institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering bedriver vi forskning och undervisning inom våra sex ämnesområden: Arbetsterapi, Fysioterapi, Geriatrik, Idrottsmedicin, Rehabiliteringsmedicin och Rättsmedicin.Beskrivning
Forskningen kommer att ske inom ramen för det Strategiska Forskningsområdet Vård, SFO-V, och dess satsning på utveckling av kunskap inom eHälsa.

Det strategiska forskningsområdet bedrivs i samarbete mellan Karolinska Institutet och Umeå universitet. Mer information om det strategiska forskningsprogrammet finns  på  https://www.umu.se/forskning/grupper/sfo-v/ 

Forskningsprojektet är riktat mot personal inom kommunal hemsjukvård som arbetar med personer med KOL. Kvalitativa data är insamlat. Placeringsort är Umeå.

Arbetsuppgifter
KOLwebben i kommunal hemsjukvård: Analysera insamlade, kvalitativa data i form av intervjuer på svenska med personal. KOLwebben i primärvård: Intervjua personer med KOL, analysera data.

Tillsammans med forskargruppen preparera för manus och publicering.

Kvalifikationer
Krav att ha erfarenhet av arbete med kvalitativ metod.

Önskvärt är erfarenhet av kvantitativ och mixad metod samt studier med webbaserade lösningar inom primär- och, eller kommunal hemsjukvård.

Villkor
Du som söker skall ha avlagt doktorsexamen inom fysioterapi samt ha god erfarenhet av arbete med kvalitativ metod och innehållsanalys. Nödvändigt att kunna läsa och förstå svenska.Så här ansöker du

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.

Din ansökan ska innehålla

 •   Curriculum Vitae

•   En kort beskrivning av dina forskningsintressen, varför du är intresserad av tjänsten (ange aktuellt referensnummer) och hur du kan bidra till det aktuella projektet (max 3 sidor)

•   En publikationsförteckning

•   Kopior av relevanta artiklar (max 5 st)

•   Kopior av relevanta examensbevis

•   Kopia på körkort

•   Namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Fysioterapeut till äldreomsorgen

Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Vi söker dig som är intresserad av ett flexibelt och utvecklande arbete där individen är i centrum. Verksamheten och arbetsformerna ska kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. I vår värdegrund utgår vi från ledorden Medborgarfokus, Öppenhet, Tillit och Ständiga förbättringar. V... Visa mer
Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Vi söker dig som är intresserad av ett flexibelt och utvecklande arbete där individen är i centrum. Verksamheten och arbetsformerna ska kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. I vår värdegrund utgår vi från ledorden Medborgarfokus, Öppenhet, Tillit och Ständiga förbättringar.

Vi vill att våra medarbetare ska ha det bra och skapa en hållbar situation med bra arbetsmiljö och hög patientsäkerhet. En viktig del är en möjlighet till återhämtning och semester. Därför söker vi fysioterapeuter som semestervikarier.

Vi söker en fysioterapeut till vår verksamhet Vård- och omsorgsboende.

Vi erbjuder dig 
Vi vill att du ska känna dig trygg hos oss och att du kommer att trivas. Därför vill vi veta vad som är viktigt för dig. Det vi kan erbjuda är bland annat:

- verksamhetsanpassad introduktion utifrån individuell erfarenhet.
- ett omväxlande arbete.
- personcentrerad vård.
- möjlighet att i lagom takt växa i rollen som fysioterapeut.

Läs gärna mer om dina förmåner som medarbetare i Umeå kommun http://www.umea.se/umeakommun/naringslivocharbete/arbetsmarknad/jobbahososs/dinaformaner.4.1a2f41f611f8f82255680007555.html

Dina arbetsuppgifter
Som fysioterapeut inom vård och omsorgsboende arbetar du med multisjuka äldre. I arbetet ingår att förebygga, bedöma och behandla funktionsstörningar som begränsar rörelseförmåga eller livskvalitet. Du kommer att prova ut och ordinera tekniska hjälpmedel samt följa upp funktion och användning. Du gör yrkesspecifika bedömningar och medverkar i teamet vid genomförandeplaner. Teamarbete och handledning av personal är en viktig del i arbetet.

Om dig 
Vi söker både dig som är nyutexaminerad eller erfaren fysioterapeut/sjukgymnast. Erfarenhet från arbete inom äldreomsorg är önskvärt. Har du erfarenhet av bedömning och utprovning av hjälpmedel är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att dokumentera i Treserva eller annan datajournal.

Du har god initiativförmåga och är bra på att tänka nytt. Du har förmåga att jobba självständigt samtidigt som du ser vikten av samarbete med olika yrkesprofessioner där även personen själv har en aktiv roll. Självklart har du ett gott, respektfullt bemötande och är lyhörd och öppen i kontakterna med såväl personerna som vårdas och dess närstående. Du är bra på att samarbeta och vill bidra till en god kommunikation och samverkan med andra aktörer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Hund och katt finns på vissa boenden så du bör inte vara pälsallergiker. Arbetet kräver att du har B-körkort.

Övrigt

Vikariat 2019-06-03 till och med 2019-08-19.


Om Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Projektassistent

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också. Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinrikt... Visa mer
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.


Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.Beskrivning
Vid institutionen för omvårdnad, som har ett hundratal anställda, bedrivs utbildning till sjuksköterska och röntgensjuksköterska, specialistutbildningar för sjuksköterskor, barnmorske-, magister- och masterutbildning samt forskarutbildning/forskning inom tre huvudämnen; omvårdnad, radiografi samt sexuell och reproduktiv hälsa.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en projektassistent. Arbetet innebär planering och genomförande av hembesök till gamla människor i Västerbotten (och eventuellt Norrbotten) inom ramen för SILVER-MONICA projekten.

Datainsamlingen innehåller bland annat en omfattande strukturerad intervju med olika skattningsinstrument för att kunna diagnostisera bland annat undernäring, depression, demens och livsgnista. Du kommer även att genomföra mätningar av fysisk aktivitet, längd och vikt, blodtryck mm.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en fysioterapeutexamen. Då arbetet sker bland mycket gamla människor är goda kunskaper i svenska språket ett krav. Eftersom hembesök ska genomföras i båda projekten och de är utspridda i norra delen av Sverige krävs körkort.
Erfarenhet av användning av skattningsskalor och undersökningsmetoder för äldre människor är ett krav.

För att kunna genomföra datainsamling i projektet SILVER-MONICA vill vi att du ska vara utåtriktad, kunna hantera etiska situationer och kunna arbeta självständigt. Vi vill också att du är en person som tar fullt ansvar för de arbetsuppgifter du genomför.

Har du kännedom om/erfarenhet av arbete i SILVER-MONICA projektet är det meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor
En stor del av arbetsveckan kommer att ske på olika orter i Västerbotten och kan även bli aktuellt i Norrbotten. Detta kan innebära att arbetet kräver övernattning på den ort där hembesöken genomförs.

Anställningen är tidsbegränsad och gäller för perioden 190701-191231.
Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Legitimerad fysioterapeut / sjukgymnast till Försvarshälsan Umeå

Försvarshälsan är en intern företagshälsovård som finns på samtliga garnisonsorter i landet. I Umeå är försvarshälsan placerad vid logistikenheten, Skyddscentrum, som tillhör Umeå Garnison med ca 200 anställda. Försvarshälsan bedriver hälso- och sjukvård inom ramen för företagshälsovård, anpassad för Försvarsmaktens samtliga frivillighets- och anställningsformer, såväl nationellt som internationellt. För rekryter och kadetter erbjuder vi sjuk- och hälsovår... Visa mer
Försvarshälsan är en intern företagshälsovård som finns på samtliga garnisonsorter i landet. I Umeå är försvarshälsan placerad vid logistikenheten, Skyddscentrum, som tillhör Umeå Garnison med ca 200 anställda. Försvarshälsan bedriver hälso- och sjukvård inom ramen för företagshälsovård, anpassad för Försvarsmaktens samtliga frivillighets- och anställningsformer, såväl nationellt som internationellt. För rekryter och kadetter erbjuder vi sjuk- och hälsovård motsvarande primärvård. Avdelningen består i dag av en läkare och två sjuksköterskor, varav den ena är medicinsk verksamhetschef.

Som fysioterapeut/sjukgymnast vid Försvarshälsan i Umeå kommer du att arbeta i en spännande och omväxlande miljö där du kan vara med och påverka ditt arbete. Mycket av arbetet bedrivs teambaserat i avdelningens tvärprofessionella arbetslag. Som anställd inom Försvarsmakten har du flera förmåner, bland annat möjlighet till fysisk träning på arbetstid upp till tre timmar i veckan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
- Pro-/preventivt arbete
- Bedömmande, behandlande och rehabiliterande insatser
- Rådgivande arbete
- Hantering av belastningsergonmiska ärenden
- Genomförande av utbildningsinsatser

Kvalifikationer
- Legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast
- Minst 5 års klinisk erfarenhet inom yrket
- Du kan uttrycka dig väl inom svenska i tal och skrift
- Vidareutbildning inom belastningsergonomi

Meriterande
- Teoretisk och praktisk erfarenhet av utbildningsinsatser
- Vidareutbildning inom OMT
- Utbildning och/eller klinisk erfarenhet av idrottsmedicin/idrottsskador
- Erfarenhet av företagshälsovård
- B-körkort

Personliga egenskaper
Arbetet är mångsidigt och kräver flexibilitet, nytänkande och god samarbetsförmåga. Samtidigt förväntas du kunna arbeta självständigt och tjänsten kräver ett initiativtagande förhållningssätt. Det är viktigt att du har en vilja och ett driv att vidareutveckla verksamheten vid försvarshälsan. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
- Tillträde: Enligt överenskommelse.
- Anställning: Tillsvidare, inleds med en provanställning i 6 månader.
- Lön: Individuell lönesättning.
- Arbetstid: Heltid (40 tim/veckan). Dagtid under vardagar (undantagsvis schemalagd tjänstgöring under andra tider).
- Arbetsort: Umeå.

Upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen lämnas gärna av:
Anders Sandström, Medisinsk verksamhetschef Försvarshälsan Umeå: 070-3595070 Anders.sandströ[email protected]
Cathrine Larsson, Sjuksköterska, 090-17 57 77 el. 070-611 01 54

Fackliga representanter
Peter Nilsson, SACO/F, vxl: 090 -17 55 00 
Peter Eriksson, OFR/O, vxl: 090-17 55 00
Mattias Jonsson, SEKO/F, vxl: 090-17 55 00

Varmt välkommen med din ansökan senast 2019-04-28

 

 

 

 

 

 


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets skyddscentrum, SkyddC, i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot strålning, smitta och gift så kallade CBRN-händelser. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla nationell och internationell beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom vårt sakområde. Vid SkyddC arbetar drygt 140 civilt och militärt anställda. Budgeten för enheten omsluter cirka 140 miljoner kronor per år.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre