Lediga jobb som Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare i Umeå

Se lediga jobb som Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare i Umeå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Umeå som finns hos arbetsgivaren.

Vi söker vikarier till Furan!

Vi söker timvikarier till våra verksamheter på Furan. Tycker du att det vore intressant och givande att få chansen att jobba på våra LSS boenden så är du varmt välkommen med din ansökan! Verksamhetsbeskrivning Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till personer som omfattas av personkrets 1 i LSS, Lag om stöd och service till vissa funktionshindrad... Visa mer
Vi söker timvikarier till våra verksamheter på Furan.
Tycker du att det vore intressant och givande att få chansen att jobba på våra LSS boenden så är du varmt välkommen med din ansökan!
Verksamhetsbeskrivning
Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till personer som omfattas av personkrets 1 i LSS, Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Vi erbjuder våra hyresgäster bra bostäder där frihet och integritet råder. Servicen är individuellt anpassad för att alla ska kunna leva ett liv som andra, oavsett funktionshinder. Boendena har bemanning dygnet runt. På den dagliga verksamheten handleder, stödjer och hjälper man som personal arbetstagarna utifrån deras behov i deras arbetsuppgifter. Personalens bemötande gentemot hyresgästerna präglas av glädje och respekt.
Som personal på Furan stöder man hyresgästerna vid klädinköp, tandläkarbesök, när tider ska passas, etc. men fungerar också som en länk ut i samhället, vid tidsbeställningar, bankärenden, mm.
En meningsfull fritid är viktig för alla, vilket vi noga integrerar i vår verksamhet.


Arbetsbeskrivning
Som boendehandledare på Furan är man en kreativ medarbetare som arbetar för våra gemensamma mål samt har ett fint bemötande och förhållningssätt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att man stödjer, motiverar och hjälper våra hyresgäster på gruppbostaden utifrån deras individuella behov i det dagliga livet. Dag, kväll, helg och jourtjänstgöring.
Utbildning/Erfarenhet
Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och tycker det är viktigt med ett bra bemötande och förhållningssätt. Vi söker dig som är trygg, stabil, flexibel, positiv, ser möjligheter och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övriga villkor
I verksamheten finns pälsdjur av olika slag. Bil och körkort krävs då våra verksamheter är belägna ca 2,5 - 3 mil utanför Umeå. Visa mindre

Boendehandledare till Stödteamet

Boendestöd är en praktisk, pedagogisk och social insats som syftar till att underlätta för den enskilde att hantera sin vardag. Boendestöd är en insats som ger stöd för att engagera, uppmuntra och motivera den enskilde till självständighet genom att tillsammans med personal utföra aktiviteter. Den enskildes specifika behov avgör hur insatsen för boendestöd ska se ut och när insatsen ska utföras. Boendestöd kan ges i ordinärt boende eller till personer s... Visa mer
Boendestöd är en praktisk, pedagogisk och social insats som syftar till att underlätta för den enskilde att hantera sin vardag.

Boendestöd är en insats som ger stöd för att engagera, uppmuntra och motivera den enskilde till självständighet genom att tillsammans med personal utföra aktiviteter. Den enskildes specifika behov avgör hur insatsen för boendestöd ska se ut och när insatsen ska utföras. Boendestöd kan ges i ordinärt boende eller till personer som lever i hemlöshet. Enligt beprövad erfarenhet ger boendestöd i eget boende bland annat ökad förmåga att självständigt klara av sitt hemliv, ökad delaktighet i aktiviteter i samhället och ökad funktionsnivå.?? 

Nu söker vi en boendehandledare till stödteamet för boendestöd! 


Dina arbetsuppgifter
Som boendehandledare arbetar du dagligen med klienter utifrån individuell planering. Du medverkar och underlättar kontakten med olika intressenter, exempelvis vårdaktörer, myndigheter samt andra sociala kontakter, med syfte att klienten så småningom kan utveckla förmåga att klara detta mer självständigt. Du ger du stöd till personer med psykiska funktionshinder/diagnoser och neuropsykiatriska diagnoser i och utanför personens hem. I arbetet ska du vara behjälplig med bland annat; städ, tvätt, socialt stöd och handling.

Samarbete inom teamet och med andra enheter är en central del i arbetet. Arbetet består även av dokumentation och motivationsarbete genom till exempel evidens- och forskningsbaserade metoder som Ett självständigt liv (ESL), Motiverande samtal (MI), Resurser i möte med aggressivitet (REISMA) och Tydliggörande pedagogik (TP). Boendestödet utförs genom att tillsammans med den enskilde planera för, ta fram strategier och utföra olika vardagssysslor så att den enskilde ska bibehålla eller på sikt själv ska klara av att utföra sysslorna utifrån sina förutsättningar.?? Om dig
Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller som har en annan utbildning som bedöms likvärdig, exempelvis stödpedagog, socionom, psykolog eller arbetsterapeut. Du ska även ha erfarenhet av arbete inom vården. 

Det är meriterande om du har:
- Ytterligare utbildning inom psykiatri och pedagogik
- Erfarenhet av att jobba inom psykiatri/socialpsykiatri och/eller pedagogisk/specialpedagogisk verksamhet
- Erfarenhet av lågaffektivt bemötande vid hot- och våldssituationer. 

Du ska kunna behålla lugnet och ha ett gott bemötande mot personer som är påverkade, utåtagerande och verbalt aggressiva. Du har god samarbetsförmåga och klarar av att arbeta ensam under stundvis påfrestande och stressfulla situationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

På arbetsplatsen förekommer pälsdjur och rökning så du bör inte vara allergisk. 

För denna tjänst är B-körkort ett krav. 

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!


Övrigt
Tjänsten avser en tillsvidareanställning, heltid, med start 2024-09-01 eller enligt överenskommelse. Arbetstiderna är förlagda dag, kväll och helg. 
Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har cirka 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Här kan du ta del av hur det är att leva och bo i Umeå: https://www.gatewayumea.se/sv/move-to-umea

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte oss om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Arbetsledare i Daglig verksamhet

Vi söker: Tillsvidare anställning 80% VIkariat 100% Mariagården är en socialterapeutiskt LSS-verksamhet med impuls från Antroposofin beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fem gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Mariagården drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Om daglig verksamhet: Vi erbjuder daglig verksamhet för 25 arbetstagare och har flera verkstäder så som vävstuga, keramik, snickeri, storkök, bageri, allverks... Visa mer
Vi söker:
Tillsvidare anställning 80%
VIkariat 100%
Mariagården är en socialterapeutiskt LSS-verksamhet med impuls från Antroposofin beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fem gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Mariagården drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Om daglig verksamhet: Vi erbjuder daglig verksamhet för 25 arbetstagare och har flera verkstäder så som vävstuga, keramik, snickeri, storkök, bageri, allverkstad, popgrupp, kör och vedhantering. Vi har också djurhållning och under sommarhalvåret läggs ett stort fokus på våra odlingar och trädgårdar.
Som arbetsledare i daglig verksamhet ansvarar du för att både leda arbetet i en verkstad samt för stöttning och omsorg av våra arbetstagare. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor.
Vi lägger stor vikt vid hantverkskunnande och att skapa en meningsfull sysselsättning.
Mariagården erbjuder också ett levande och fritt kulturliv för både boende/arbetstagare och medarbetare. Som arbetsledarna i daglig verksamhet är du med och gestaltar och bär det kulturella innehållet under året.
Är du den vi söker? Har du kreativa och hantverksmässiga kunskaper som skulle passa i någon av våra verkstäder? Jobbar du gärna ute, både med fysiskt arbete i trädgård eller vedhantering? Gillar du rörelse och att göra utflykter i närområdet? Brinner du för att leda inom sång och musik till vardag och fest?
Kanske passar något av ovanstående in på dig, eller är du en mix av flera?
Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och/eller är utbildad inom passande hantverksområde. Vi söker dig som är kreativ, trygg och lugn och kan jobba lågaffektivt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Du kommer ingå i ett arbetslag om ca 14 personer och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Som anställd på Mariagården: Mariagården värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende/arbetstagare. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt.
Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över det egna arbetet. Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
När du jobbar på Mariagården får du ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Egen bil och körkort är ett krav.
Om tjänsterna:
Fast tjänst 80%
Vikariat 100% på ett år med stora möjligheter till förlängning eller fast tjänst.
Arbetstider dagtid måndag - fredag i huvudsak 8.15-16.15
Mariagården arbetar med 37 timmars vecka
Sista ansökningsdag 2 augusti. Intervjuer sker efter ansökningstiden gått ut.
Begäran om utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan anställning. Visa mindre

Boendehandledare vikariat 90-95%

Nu söker vi någon som kan jobba på ett vikariat i 6 månader med stor möjlighet till förlängning. Vikariatet startar 15/8 2024 men ser gärna om möjlighet finns att skolas in så snart som möjligt. Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Arbetstider: Dag, kväll, helg Du ska vara trygg, lugn och... Visa mer
Nu söker vi någon som kan jobba på ett vikariat i 6 månader med stor möjlighet till förlängning. Vikariatet startar 15/8 2024 men ser gärna om möjlighet finns att skolas in så snart som möjligt.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Arbetstider: Dag, kväll, helg
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra. Egen bil och körkort är ett krav.
Mariagården är en Socialterapeutiskt LSS-verksamhet med impulser från Antroposofin beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet. Vi stödjer våra boende i deras hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 5 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad. Visa mindre

Turmalinen söker medarbetare

Mariagården är en socialterapeutiskt LSS-verksamhet med impuls från Antroposofin beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fem gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Turmalinen är en av Mariagårdens fem gårdar och där lever idag fyra boende i en hemlik, lantlig miljö. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid även odl... Visa mer
Mariagården är en socialterapeutiskt LSS-verksamhet med impuls från Antroposofin beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fem gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Turmalinen är en av Mariagårdens fem gårdar och där lever idag fyra boende i en hemlik, lantlig miljö. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid även odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor.
Som medarbetare på Turmalinen delar vi på ansvaret kring vård och omsorg av de boende, den dagliga verksamheten, matlagning, djurskötsel, trädgård samt andra i ett hem vanligt förekommande sysslor. Boendet är bemannat dygnet runt, varierande arbetstider. Sovande journatt ingår i tjänsten.
Mariagården värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare. Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över det egna arbetet och schema så långt det är möjligt. Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner. Egen bil och körkort är ett krav.
Intervjuer sker löpande.
Omfattning: 100%.
Tillträde: snarast.
Begäran om utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan anställning. Visa mindre

Furan söker en Boendehandledare på schemarad

Furan söker en boendehandledare på 90 % till en tillsvidare tjänst med tillträde omgående till vårt LSS boende i Bodbyn. I arbetet ingår -dag,-kväll -helg och jourtjänstgöring Dina arbetsuppgifter Du skall utifrån en humanistisk människosyn vara delaktig i arbetet på ett LSS-boende där människor med intellektuell funktionsnedsättning bor. Varje hyresgäst har eget inflytande, delaktighet och självbestämmande i sin tillvaro. Stor vikt läggs vid bemötande o... Visa mer
Furan söker en boendehandledare på 90 % till en tillsvidare tjänst med tillträde omgående till vårt LSS boende i Bodbyn.
I arbetet ingår -dag,-kväll -helg och jourtjänstgöring


Dina arbetsuppgifter
Du skall utifrån en humanistisk människosyn vara delaktig i arbetet på ett LSS-boende där människor med intellektuell funktionsnedsättning bor. Varje hyresgäst har eget inflytande, delaktighet och självbestämmande i sin tillvaro. Stor vikt läggs vid bemötande och förhållningssätt.
Varje individs integritet skall respekteras för att ge varje hyresgäst ett bra boende och en rik fritid. Arbetet präglas av ett lösningsfokuserat arbetssätt. Furan är beläget i ett naturskönt Bullmark ca tre mil utanför Umeå. LSS boendet omfattar fem hyresgäster som bor i egna lägenheter, i samma hus med gemensamhetsutrymmen.
Många av våra hyresgäster på Furan är djurintresserade vilket innebär att vi har katt på boendet och lite olika djur i Furans dagliga verksamhet.
Du kommer att ingå i ett arbetslag, vilket ställer krav på att du har god förmåga att samarbeta med andra. Det kräver eget ansvar kring kontakter med andra i hyresgästens sociala nätverk och det är viktigt att ha förståelse för att vi arbetar med uppdragsbeskrivning och kvalitetskrav.


Vi söker dig som är utbildad undersköterska, fritidspedagog eller utifrån verksamhetens krav likvärdig utbildning. Du är social, ambitiös, gillar utmaningar och är flexibel. Du ska kunna arbeta både självständigt och i grupp, har stort tålamod och är intresserad av såväl omsorgsarbete som omvårdnadsarbete. Då arbetet innefattar dokumentation ser vi gärna att du har datorvana.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med personer med intellektuell funktionsnedsättning och om du kan tecken som stöd är det meriterande.
Du måste ha körkort och tillgång till bil då kommunikationerna är begränsade i Bodbyn.


Registerutdrag från polisen kommer att begäras.
Sök nu, rekrytering sker fortlöpande. Visa mindre

Vi söker semestervikarier till Furan!

Vi söker både timvikarier och semestervikarier till våra verksamheter på Furan, till både våra gruppbostäder och vår dagliga verksamhet! Tycker du att det vore roligt att jobba extra ibland och/eller vill du vikariera hos oss i sommar så är du varmt välkommen med din ansökan! Verksamhetsbeskrivning Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till persone... Visa mer
Vi söker både timvikarier och semestervikarier till våra verksamheter på Furan, till både våra gruppbostäder och vår dagliga verksamhet!
Tycker du att det vore roligt att jobba extra ibland och/eller vill du vikariera hos oss i sommar så är du varmt välkommen med din ansökan!
Verksamhetsbeskrivning
Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till personer som omfattas av personkrets 1 i LSS, Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Vi erbjuder våra hyresgäster bra bostäder där frihet och integritet råder. Servicen är individuellt anpassad för att alla ska kunna leva ett liv som andra, oavsett funktionshinder. Boendena har bemanning dygnet runt. På den dagliga verksamheten handleder, stödjer och hjälper man som personal arbetstagarna utifrån deras behov i deras arbetsuppgifter. Personalens bemötande gentemot hyresgästerna präglas av glädje och respekt.
Som personal på Furan stöder man hyresgästerna vid klädinköp, tandläkarbesök, när tider ska passas, etc. men fungerar också som en länk ut i samhället, vid tidsbeställningar, bankärenden, mm. En meningsfull fritid är viktig för alla, vilket vi noga integrerar i vår verksamhet.


Arbetsbeskrivning
Som boendehandledare/arbetshandledare på Furan är man en kreativ medarbetare som arbetar för våra gemensamma mål samt har ett fint bemötande och förhållningssätt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att man stödjer, motiverar och hjälper våra hyresgäster på gruppbostaden utifrån deras individuella behov i det dagliga livet. Dag, kväll, helg och jourtjänstgöring.
Som arbetshandledare arbetar man dagtid måndag till fredag.
Utbildning/Erfarenhet
Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och tycker det är viktigt med ett bra bemötande och förhållningssätt. Vi söker dig som är trygg, stabil, flexibel, positiv, ser möjligheter och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övriga villkor
I verksamheten finns pälsdjur av olika slag. Bil och körkort krävs då våra verksamheter är belägna ca 2,5 - 3 mil utanför Umeå. Visa mindre

Timanställda vid behov

Vi är i behov av timanställda som kan jobba vid ordinarie medarbetares frånvaro. Arbetstider: Dag, kväll, natt(vaken och jour), helg Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför k... Visa mer
Vi är i behov av timanställda som kan jobba vid ordinarie medarbetares frånvaro.
Arbetstider: Dag, kväll, natt(vaken och jour), helg
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Mariagården är en Socialterapeutiskt LSS-verksamhet med impulser från Antroposofin beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 5 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad. Visa mindre

Stödassistenter, nya Ostkroken

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Ostkroken är en ny gruppbostad enligt LSS med socialpsykiatrisk inriktning som öppnar i september 2024. Vi söker nu åtta stödassistenter som vill vara med och starta upp verksamheten. Fem tjänster för dag/kväll/helg och tre tjänster för vaken natt. Är du den vi söker? Samplanering med annan verksamhet ... Visa mer
Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Ostkroken är en ny gruppbostad enligt LSS med socialpsykiatrisk inriktning som öppnar i september 2024. Vi söker nu åtta stödassistenter som vill vara med och starta upp verksamheten. Fem tjänster för dag/kväll/helg och tre tjänster för vaken natt. Är du den vi söker?

Samplanering med annan verksamhet kommer att ske.Dina arbetsuppgifter
Arbetet innebär att och stödja personer med främst psykiska funktionsnedsättningar i deras vardag. Du kommer att jobba för att göra individen delaktig i en fungerande vardag och ha en meningsfull fritid och/eller sysselsättning.

Ditt arbetssätt präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd till individen. På så sätt möjliggör och skapar du förutsättningar för individen att själv tillvarata sina egna förmågor och bidra till personens självständighet. 

Du kommer att arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera enskilda insatser men också hela verksamheten, enskilt och tillsammans med andra.
Om dig
Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller som har annan utbildning som kan bedömas likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete inom vården. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen samt om du har erfarenhet av lågaffektivt bemötande vid hot- och våldssituationer. 

Som person är du lugn och trygg, engagerad och har god självkännedom. Du arbetar strukturerat och professionellt i samarbete med arbetslag, chef och övrigt nätverk. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Det är inte tillåtet med rökning inomhus på gruppbostaden men det kan förekomma. 

Intervjuer sker löpande. Välkommen in med din ansökan! 
Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Här kan du ta del av hur det är att leva och bo i Umeå: https://www.gatewayumea.se/sv/move-to-umea

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Stödassistenter, nya Ostkroken

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Ostkroken är en ny gruppbostad enligt LSS med socialpsykiatrisk inriktning som öppnar i september 2024. Vi söker nu åtta stödassistenter som vill vara med och starta upp verksamheten. Fem tjänster för dag/kväll/helg och tre tjänster för vaken natt. Är du den vi söker? Samplanering med annan verksamhet ... Visa mer
Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Ostkroken är en ny gruppbostad enligt LSS med socialpsykiatrisk inriktning som öppnar i september 2024. Vi söker nu åtta stödassistenter som vill vara med och starta upp verksamheten. Fem tjänster för dag/kväll/helg och tre tjänster för vaken natt. Är du den vi söker?

Samplanering med annan verksamhet kommer att ske.Dina arbetsuppgifter
Arbetet innebär att och stödja personer med främst psykiska funktionsnedsättningar i deras vardag. Du kommer att jobba för att göra individen delaktig i en fungerande vardag och ha en meningsfull fritid och/eller sysselsättning.

Ditt arbetssätt präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd till individen. På så sätt möjliggör och skapar du förutsättningar för individen att själv tillvarata sina egna förmågor och bidra till personens självständighet. 

Du kommer att arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera enskilda insatser men också hela verksamheten, enskilt och tillsammans med andra.
Om dig
Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller som har annan utbildning som kan bedömas likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete inom vården. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen samt om du har erfarenhet av lågaffektivt bemötande vid hot- och våldssituationer. 

Som person är du lugn och trygg, engagerad och har god självkännedom. Du arbetar strukturerat och professionellt i samarbete med arbetslag, chef och övrigt nätverk. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Det är inte tillåtet med rökning inomhus på gruppbostaden men det kan förekomma. 

Intervjuer sker löpande. Välkommen in med din ansökan! 
Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Här kan du ta del av hur det är att leva och bo i Umeå: https://www.gatewayumea.se/sv/move-to-umea

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Prova-på-dagar inom funktionshinderomsorgen

Är du intresserad av ett jobb där du får lära för livet och göra skillnad på riktigt? Har du ingen tidigare erfarenhet av jobbet - ta chansen, följ en av våra medarbetare och prova på hur det är att jobba en dag inom funktionshinderomsorgen. Under prova-på-dagen kommer du att få lön för dina arbetade timmar. Inom Funktionshinderomsorgen arbetar du med personer som har psykiska, fysiska och intellektuella funktionsvariationer. Ditt arbete är att stärk... Visa mer
Är du intresserad av ett jobb där du får lära för livet och göra skillnad på riktigt? Har du ingen tidigare erfarenhet av jobbet - ta chansen, följ en av våra medarbetare och prova på hur det är att jobba en dag inom funktionshinderomsorgen.

Under prova-på-dagen kommer du att få lön för dina arbetade timmar.Inom Funktionshinderomsorgen arbetar du med personer som har psykiska, fysiska och intellektuella funktionsvariationer. Ditt arbete är att stärka den enskildes förmåga att leva ett så självständigt liv som möjligt. Ditt stöd ska bidra till att skapa goda förutsättningar för ett fungerande boende, sysselsättning, hälsa och fritid. Du kan arbeta på LSS-boende, korttidsboende, daglig verksamhet, boendestöd eller inom personlig assistans för barn, ungdomar och vuxna.

I bildspelet som du hittar via länken nedan, får du en kort inblick i de olika verksamheterna. Kopiera länken i din webbläsare för att se bildspelet:

https://s3m.io/Y5ntwOm dig
Vi söker personer med olika erfarenheter och bakgrunder, även dig som kanske inte har hunnit skaffa dig så mycket arbetserfarenhet ännu. Det viktigaste för oss är att du har en hög arbetsmoral, en positiv inställning, är lyhörd samt respekterar såväl brukare som kollegor.

För arbetet krävs tillräckliga kunskaper i svenska i tal och skrift för att bland annat kunna kommunicera med brukare, dokumentera vårdinsatser samt erhålla medicindelegering. Du behöver vara 18 år.

Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska, finska och meänkieli, därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk.Anmäl ditt intresse
Du anmäler intresse genom att ”söka jobbet” och besvara frågorna. Om du blir aktuell för en prova-på-dag kommer vi att kontakta dig och du får då mer information om upplägget för dagen.

Perioden där prova-på-dagen kan göras sträcker sig mellan v. 13 – v. 22. Dag och tid bokas i samråd mellan den som ska prova-på och verksamheten. Arbetspasset kan vara förlagd dag- eller kvällstid.

Du förbinder dig inte till något ytterligare arbete men om du efter prova-på-dagen är intresserad av att jobba vidare hos oss och vi bedömer att det är möjligt, hjälper vi dig i processen mot att få ett extrajobb, ett sommarjobb eller en fast tjänst.Lön för prova-på-dagen
Lön utgår med schablonersättning för denna dag.

18 år 123,90 kr/h
19–20 år 126 kr/h
21–26 år 130 kr/h
27–31 år 135 kr/h
32 år och uppåt 140 kr/h

Individuell lönesättning utifrån erfarenhet och meriter blir aktuell vid en eventuell fortsatt anställning.
Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Här kan du ta del av hur det är att leva och bo i Umeå: https://www.gatewayumea.se/sv/move-to-umea

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Turmalinen söker medarbetare

Mariagården är en socialterapeutiskt LSS-verksamhet med impuls från Antroposofin beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fem gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Turmalinen är en av Mariagårdens fem gårdar och där lever idag fyra boende i en hemlik, lantlig miljö. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid även odl... Visa mer
Mariagården är en socialterapeutiskt LSS-verksamhet med impuls från Antroposofin beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fem gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Turmalinen är en av Mariagårdens fem gårdar och där lever idag fyra boende i en hemlik, lantlig miljö. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid även odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor.
Som medarbetare på Turmalinen delar vi på ansvaret kring vård och omsorg av de boende, den dagliga verksamheten, matlagning, djurskötsel, trädgård samt andra i ett hem vanligt förekommande sysslor. Boendet är bemannat dygnet runt, varierande arbetstider. Sovande journatt ingår i tjänsten.
Mariagården värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare. Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över det egna arbetet och schema så långt det är möjligt. Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner. Egen bil och körkort är ett krav.
Intervjuer sker löpande.
Omfattning: 50% med möjlighet att jobba extra under sommarperioden.
Tillträde: enligt överenskommelse.
Provanställning tillämpas.
Begäran om utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan anställning. Visa mindre

Stödassistenter, Ostkroken

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Ostkroken är en ny gruppbostad med inriktning mot psykiatri som öppnar i maj 2024. Vi söker nu åtta stödassistenter, både dag- och nattpersonal, som vill vara med att starta upp verksamheten. Är du den vi söker? Samplanering med annan verksamhet kommer att ske. Dina arbetsuppgifter Du kommer at... Visa mer
Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.Ostkroken är en ny gruppbostad med inriktning mot psykiatri som öppnar i maj 2024.

Vi söker nu åtta stödassistenter, både dag- och nattpersonal, som vill vara med att starta upp verksamheten. Är du den vi söker?

Samplanering med annan verksamhet kommer att ske.


Dina arbetsuppgifter
Du kommer att och stödja personer med främst psykiska funktionsnedsättningar i deras vardag. Du kommer att jobba för att göra individen delaktig i en fungerande vardag och ha en meningsfull fritid och/eller sysselsättning.

Ditt arbetssätt präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd till individen. På så sätt möjliggör och skapar du förutsättningar för individen att själv tillvarata sina egna förmågor och bidra till personens självständighet. 

Du kommer att arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera enskilda insatser men också hela verksamheten, enskilt och tillsammans med andra.

 

Om dig
Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller som har annan utbildning som kan bedömas likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av att arbete inom vården. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen.

Som person är du lugn och trygg, engagerad och har god självkännedom. Du arbetar strukturerat och professionellt i samarbete med arbetslag, chef och övrigt nätverk.

Intervjuer sker löpande. Välkommen in med din ansökan! 

Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Vi söker semestervikarier till Furan!

Vi söker både timvikarier och semestervikarier till våra verksamheter på Furan, till både våra gruppbostäder och vår dagliga verksamhet! Tycker du att det vore roligt att jobba extra ibland och/eller vill du vikariera hos oss i sommar så är du varmt välkommen med din ansökan! Verksamhetsbeskrivning Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till persone... Visa mer
Vi söker både timvikarier och semestervikarier till våra verksamheter på Furan, till både våra gruppbostäder och vår dagliga verksamhet!
Tycker du att det vore roligt att jobba extra ibland och/eller vill du vikariera hos oss i sommar så är du varmt välkommen med din ansökan!
Verksamhetsbeskrivning
Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till personer som omfattas av personkrets 1 i LSS, Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Vi erbjuder våra hyresgäster bra bostäder där frihet och integritet råder. Servicen är individuellt anpassad för att alla ska kunna leva ett liv som andra, oavsett funktionshinder. Boendena har bemanning dygnet runt. På den dagliga verksamheten handleder, stödjer och hjälper man som personal arbetstagarna utifrån deras behov i deras arbetsuppgifter. Personalens bemötande gentemot hyresgästerna präglas av glädje och respekt.
Som personal på Furan stöder man hyresgästerna vid klädinköp, tandläkarbesök, när tider ska passas, etc. men fungerar också som en länk ut i samhället, vid tidsbeställningar, bankärenden, mm. En meningsfull fritid är viktig för alla, vilket vi noga integrerar i vår verksamhet.


Arbetsbeskrivning
Som boendehandledare/arbetshandledare på Furan är man en kreativ medarbetare som arbetar för våra gemensamma mål samt har ett fint bemötande och förhållningssätt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att man stödjer, motiverar och hjälper våra hyresgäster på gruppbostaden utifrån deras individuella behov i det dagliga livet. Dag, kväll, helg och jourtjänstgöring.
Som arbetshandledare arbetar man dagtid måndag till fredag.
Utbildning/Erfarenhet
Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och tycker det är viktigt med ett bra bemötande och förhållningssätt. Vi söker dig som är trygg, stabil, flexibel, positiv, ser möjligheter och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övriga villkor
I verksamheten finns pälsdjur av olika slag. Bil och körkort krävs då våra verksamheter är belägna ca 2,5 - 3 mil utanför Umeå. Visa mindre

Handledare arbetsmarknad och integrationsavdelningen, arenor för prövning

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 700 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring 1 000 medarbetar... Visa mer
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 700 medarbetare.

Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring 1 000 medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Arbetsmarknad och integrationsavdelningen ansvarar för integration av nyanlända, arbetsmarknadsfrågor, verksamheten för nationella minoriteter och utsatta EU-migranter inom Umeå kommun. Vi hjälper till med vägledning, skapar möjligheter och bidrar till nya färdvägar för människor som behöver stöd för att komma in och vidare i samhälls- och arbetslivet. Som en del under arbetsmarknad och integrationsavdelningen finns arenor för prövning där vi tillhandahåller arbetsplatser för deltagare som erbjuds arbetslivsinriktad rehabilitering.Arenor för prövning
Arenor för prövning arbetar utifrån två huvudsakliga uppdrag, arbetsprövning och återbruk. Detta innebär att arenor för prövning erbjuder platser för deltagare som är i behov av stöd för att komma vidare mot egen försörjning – och arbetsmomenten finns inom det återbruksarbete som sker. Den arbetslivsinriktade rehabiliteringen sker i huvudsak i samverkan med Socialtjänst, Försäkringskassa, Arbetsförmedling och Region Västerbotten och återbruksarbetet sker i samverkan med Vakin samt internt Umeå kommun.

Som hjärta i vår verksamhet finns returbutiken. Med en total butiksyta på cirka 1 900 kvadrat­meter är vi Norrlands största återbruksbutik. Våra lokaler är fyllda bland annat med kläder, möbler, cyklar, husgeråd, böcker, leksaker, film, musik, tavlor och en del byggnadsmaterial.Din roll som handledare
Som handledare arbetar du i den dagliga produktionen, och du förväntas i din roll både hantera återbruket samt att finnas som stöd till deltagare på plats. Detta arbete sker som oftast parallellt, men i rollen som handledare förväntas du arbeta även självständigt med återbruksarbetet.  

När det gäller deltagare ska du vara ett stöd till deltagare i utförandet av arbetsuppgifter genom att visa och instruera. I många avseenden en kollega till deltagare med en fördjupad kunskap om verksamheten. I förekommande fall kan det finnas ett behov från deltagare att ha ett bollplank i frågor som rör verksamheten men även kunna vägleda i andra frågor. Du kommer även att fungera som ett stöd till arbetsledaren i frågor rörande utvärdering av personer som du handleder.

När det gäller återbruksarbetet arbetar du med flödet av återbruksvaror från återbrukshusen till kund i returbutiken. Arbetsuppgifterna handlar om sortering, översyn/genomgång av begagnade varor samt prismärkning, exponering/försäljning av varorna i returbutiken. I arbetet ingår kundbemötande och bemanna vår kassa.

Även övrigt förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella.Kvalifikationer
Vi söker dig som lägst har en gymnasieutbildning samt B-körkort. Det är meriterande om du har truckkort.  Du har från ditt tidigare yrkesliv dokumenterad erfarenhet av att handleda alternativt att arbeta i en stödjande funktion gentemot andra personer. Du har även erfarenhet av att arbeta i kassa och med kundbemötande alternativt annan erfarenhet från serviceyrke som bedöms likvärdig. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med återbruk är det extra meriterande.

På arbetet är det vanligt förekommande med fysiskt tunga arbetsmoment – vilket innebär att du som person inte ska ha några problem med att utföra denna typ av arbete.

Som person är du trygg i dig själv och inger förtroende. Du arbetar strukturerat, målinriktat, relationsskapande och lösningsorienterat. Du är lyhörd för deltagarnas förmågor och behov av anpassning, men arbetar utifrån att främja egenmakt och självbestämmande hos deltagaren.

Din samarbetsförmåga är mycket god. Det är viktigt att du delar vikten av, och står upp för arbetslivets basala krav.

Goda kunskaper i det svenska språket är ett krav. Övriga språk kan vara meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetstiden är schemalagd till dag/kväll samt helg. Visa mindre

Vi söker semestervikarier till Furan!

Vi söker både timvikarier och semestervikarier till våra verksamheter på Furan, till både våra gruppbostäder och vår dagliga verksamhet! Tycker du att det vore roligt att jobba extra ibland och/eller vill du vikariera hos oss i sommar så är du varmt välkommen med din ansökan! Verksamhetsbeskrivning Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till persone... Visa mer
Vi söker både timvikarier och semestervikarier till våra verksamheter på Furan, till både våra gruppbostäder och vår dagliga verksamhet!
Tycker du att det vore roligt att jobba extra ibland och/eller vill du vikariera hos oss i sommar så är du varmt välkommen med din ansökan!
Verksamhetsbeskrivning
Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till personer som omfattas av personkrets 1 i LSS, Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Vi erbjuder våra hyresgäster bra bostäder där frihet och integritet råder. Servicen är individuellt anpassad för att alla ska kunna leva ett liv som andra, oavsett funktionshinder. Boendena har bemanning dygnet runt. På den dagliga verksamheten handleder, stödjer och hjälper man som personal arbetstagarna utifrån deras behov i deras arbetsuppgifter. Personalens bemötande gentemot hyresgästerna präglas av glädje och respekt.
Som personal på Furan stöder man hyresgästerna vid klädinköp, tandläkarbesök, när tider ska passas, etc. men fungerar också som en länk ut i samhället, vid tidsbeställningar, bankärenden, mm. En meningsfull fritid är viktig för alla, vilket vi noga integrerar i vår verksamhet.


Arbetsbeskrivning
Som boendehandledare/arbetshandledare på Furan är man en kreativ medarbetare som arbetar för våra gemensamma mål samt har ett fint bemötande och förhållningssätt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att man stödjer, motiverar och hjälper våra hyresgäster på gruppbostaden utifrån deras individuella behov i det dagliga livet. Dag, kväll, helg och jourtjänstgöring.
Som arbetshandledare arbetar man dagtid måndag till fredag.
Utbildning/Erfarenhet
Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och tycker det är viktigt med ett bra bemötande och förhållningssätt. Vi söker dig som är trygg, stabil, flexibel, positiv, ser möjligheter och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övriga villkor
I verksamheten finns pälsdjur av olika slag. Bil och körkort krävs då våra verksamheter är belägna ca 2,5 - 3 mil utanför Umeå. Visa mindre

Semestervikarier sommar 2024

Mariagården erbjuder semestervikarier ett Guldkort på IKSU under semesterperioden. En grundlön på 149,69kr/timme, mer om du har relevant utbildning och erfarenhet. Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete men stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra. Tillsammans bidrar vi till en miljö me... Visa mer
Mariagården erbjuder semestervikarier ett Guldkort på IKSU under semesterperioden. En grundlön på 149,69kr/timme, mer om du har relevant utbildning och erfarenhet.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete men stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet. Arbetet innebär att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Arbetstider: Dag, kväll, journatt och helg
Mariagården är en socialterapeutiskt LSS-verksamhet med impuls från Antroposofin beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fem gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Egen bil och körkort är ett krav. det går inga bussar eller tåg ut till oss.
Vi har 5 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad. Visa mindre

Vikariat Boendehandledare 90-95%

Nu söker Mariagården en medarbetare på ett vikariat ca 90% med start så fort som möjligt Arbetstider: Dag, kväll, helg Om jobbet: Mariagården är en socialterapeutiskt LSS-verksamhet med impuls från anstroposofin, beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För alla... Visa mer
Nu söker Mariagården en medarbetare på ett vikariat ca 90% med start så fort som möjligt
Arbetstider: Dag, kväll, helg
Om jobbet:
Mariagården är en socialterapeutiskt LSS-verksamhet med impuls från anstroposofin, beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad. Visa mindre

Stödpersonal till Bärnstens- och Tjärbrännarvägen, Funktionhinderomsorgen

Bärnstensvägen och Tjärbrännarvägen är två särskilda boenden inom funktionshinderomsorgen i Umeå kommun. På boendena bor sex brukare vardera med olika funktionsnedsättningar. De bor i egna lägenheter och delar gemensamhetsutrymmen.   Vårt uppdrag och mål är att vi ska vara en resurs som frigör människors förmåga att leva ett självständigt liv. Det innebär att vi stöttar brukarna i deras vardag utifrån individuella förutsättningar, önskemål och behov. ... Visa mer
Bärnstensvägen och Tjärbrännarvägen är två särskilda boenden inom funktionshinderomsorgen i Umeå kommun.

På boendena bor sex brukare vardera med olika funktionsnedsättningar. De bor i egna lägenheter och delar gemensamhetsutrymmen.  

Vårt uppdrag och mål är att vi ska vara en resurs som frigör människors förmåga att leva ett självständigt liv. Det innebär att vi stöttar brukarna i deras vardag utifrån individuella förutsättningar, önskemål och behov.

Till boendena söker vi nu fler medarbetare med erfarenhet av att arbeta med människor med olika intellektuella funktionsnedsättningar. Dina arbetsuppgifter
Du handleder och stödjer personer med fysiska, psykiska och intellektuella funktionsnedsättningar i deras vardag. Du jobbar för att göra individen delaktig i en fungerande vardag och ha en meningsfull fritid och sysselsättning. Ditt arbetssätt präglas av lyhördhet, flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra och tillvarata brukarnas egna förmågor och därmed skapar förutsättningar till självständighet.
 
Du kommer att tillsammans med kollegor och enskilt arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera insatser. Du förväntas även skapa struktur och hålla strukturen för att öka tryggheten för dem vi är till för. Till båda verksamheterna finns en stödpedagog kopplad som handleder och stödjer personalen i det brukarnära arbetet. 

På båda boendena strävar vi efter att möjliggöra och erbjuda en aktiv fritid för våra brukare utifrån deras önskemål och behov. 

Båda verksamheterna samplanerar med varandra samt en tredje verksamhet som ligger i nära anslutning till Bärnstensvägen och Tjärbrännarvägen. Det innebär att du kommer att inskolas och även arbeta på de andra boendena utifrån i förväg gjord planering samt vid behov. Du erbjuds därmed möjlighet till kunskapsutveckling och erfarenhetsutbyte på fler verksamheter utöver den egna verksamheten. 

Om dig
Vi ser gärna att du är utbildad stödassistent/boendehandledare, undersköterska eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet från funktionshinderomsorg, intellektuella funktionsnedsättningar eller annan likvärdig vårderfarenhet.

Du har god förmåga att samarbeta och har ett professionellt bemötande mot brukare, anhöriga och andra aktörer runt våra brukare. Du är engagerad och har en vilja att dela våra värderingar och jobba mot uppsatta mål samt att arbeta med ständiga förbättringar.

Det är önskvärt om du har kunskap och erfarenhet av tecken som alternativ och kompletterande kommunikation (TAKK).

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Övrigt 
Två tjänster

- Tillsvidareanställning, heltid, från och med 2024-01-01 eller enligt överenskommelse. Schemalagd arbetstid, dag/kväll, helg och jourkombi (Bärnstensvägen). 
- Vikariat, heltid, från och med snarast eller enligt överenskommelse till och med 2024-08-04. Schemalagd arbetstid, dag/kväll, helg och jourkombi (Tjärbrännarvägen). . 

Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Socialarbetare/handledare till social matverksamhet

Umeå Stadsmission har sedan oktober 2023 en social matbutik, kallad Matmissionen. Matmissionen är ett koncept från Stockholms Stadsmission men finns nu på många platser i Sverige, Umeå är längst norr ut av dessa. Till Matmissionen söker vi en socialarbetare som är med och sköter den sociala matbutiken, arbetar med transport av matsvinn, sorterar in varor i butiken, arbetar i kassan etc. En stor del av arbetet är även att handleda personer i arbetsträning s... Visa mer
Umeå Stadsmission har sedan oktober 2023 en social matbutik, kallad Matmissionen. Matmissionen är ett koncept från Stockholms Stadsmission men finns nu på många platser i Sverige, Umeå är längst norr ut av dessa.
Till Matmissionen söker vi en socialarbetare som är med och sköter den sociala matbutiken, arbetar med transport av matsvinn, sorterar in varor i butiken, arbetar i kassan etc. En stor del av arbetet är även att handleda personer i arbetsträning samt volontärer i verksamheten.
Arbetet kräver att du som söker är väldigt flexibel och öppen för att arbetsuppgifterna kan förändras utifrån behovet på arbetsplatsen. Du möter dagligen människor i socioekonomisk utsatthet varför ett dokumenterat gott bemötande är ett krav och flerspråkighet är meriterande. Du behöver också ha förståelse för vikten av att följa livsmedelsregler och -hantering samt en förmåga att sätta gränser då det behövs.
Utbildning är inget krav men erfarenhet av socialt arbete eller liknande är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper samt goda tidigare referenser. Vi kommer att begära ut ett utdrag från belastningsregistret.
B-körkort är ett absolut krav.
Vi kommer att kalla sökanden till intervjuer löpande under ansökningstiden. Tillträde i januari 2024.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Boendestödjare inom LSS på Sveriges mest personaliga bemanningsföretag!

Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen! Tycker du om att arbeta med människor samtidigt som du har ett liv där du vill kunna påverka dina arbetstider själv? Bra - då har du kommit helt rätt till oss! PersonalExpressen är Sveriges största bemanningsföretag inom LSS och vi erbjuder konsultuppdrag till en lång rad olika verksamheter - såväl privata som kommunala. Våra kunder består av LSS-boenden och andra former av dagliga verksamheter som... Visa mer
Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen!
Tycker du om att arbeta med människor samtidigt som du har ett liv där du vill kunna påverka dina arbetstider själv? Bra - då har du kommit helt rätt till oss!
PersonalExpressen är Sveriges största bemanningsföretag inom LSS och vi erbjuder konsultuppdrag till en lång rad olika verksamheter - såväl privata som kommunala. Våra kunder består av LSS-boenden och andra former av dagliga verksamheter som har behov av personal.
Arbeta på dina egna villkor med högre lön!
Det finns två olika sätt att arbeta på när man är anställd hos oss. Det första alternativet innebär att du styr helt och hållet själv över din egen arbetstid där du anmäler dig som tillgänglig i vår app de dagar du själv vill arbeta. Genom detta kan du då bli bokad på olika dagsvikariat i olika verksamheter olika dagar. Det här ger dig en unik möjlighet att testa på att arbeta på olika arbetsplatser genom oss innan du väljer var du trivs bäst. Det går också utmärkt att kombinera detta alternativ med t.ex. studier eller med andra jobb när du i första hand är intresserad av att arbeta extra till en högre lön på de tider som passar dig.
Det andra alternativet innebär att du anmäler intresse till oss för ett längre uppdrag. Vi får många förfrågningar till oss löpande som varierar i både tjänstgöringsgrad och uppdragstid. Genom dessa två olika alternativ att arbeta med oss kommer du alltid att få ett uppdrag som passar just dig - oavsett hur du själv föredrar att jobba. Det går också utmärkt att variera mellan vilket av de två alternativen du föredrar. Många som jobbar tillsammans med oss väljer till exempel att arbeta på ett heltidsschema vissa delar av året för att andra delar av året arbeta lite mindre. Hos oss får du friheten att välja själv samt ett större utrymme att ge ditt privatliv prioritet under de perioder som det är viktigast för dig - vi är lyhörda som arbetsgivare och gör allt för att våra medarbetare ska trivas hos oss över lång tid!
Utöver friheten att välja själv hur du vill arbeta kommer du hos oss alltid att få en högre lön och bättre villkor än om du är anställd någon annanstans. Vi är framtidens arbetsgivare och vi förstår att du värdesätter en arbetsgivare högt som värdesätter dig högt tillbaka och som är beredd att kämpa för dig och dina arbetsvillkor - något våra skickliga förhandlare alltid kommer att göra för dig inför varje nytt uppdrag du påbörjar hos någon av de många verksamheter vi samarbetar med.
Vi erbjuder jobb såväl på dagtid som kvällar, nätter och helger. Vi är kort och gott det perfekta alternativet för dig som söker ett meningsfullt jobb inom LSS på dina egna villkor!
Vi finns i hela Sverige!
På PersonalExpressen har vi över 15 års erfarenhet av att bemanna inom skolan, vården och omsorgen. Våra hjärtan klappar för att vara där vi behövs som mest och där vi får göra skillnad för människor i deras vardag. Våra samarbetsverksamheter återfinns över hela landet. Mot bakgrund av detta tror vi att vi har goda möjligheter att hitta ett uppdrag åt dig som passar just dig - oavsett var i landet du bor idag!
Sök in till oss på PersonalExpressen redan idag!
Återigen hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen - vi ser fram emot att få börja arbeta tillsammans med dig och förhoppningsvis även att inom kort få hitta ditt första uppdrag genom oss!
Återigen hjärtligt välkommen till oss! Vi ser fram emot din ansökan redan idag! Visa mindre

Samhällsguide Röda Korset Umeå

Om jobbet Röda Korset söker en samhällsguide till det boende på Haga i Umeå för skyddsbehövande från Ukraina enligt massflyktsdirektivet. Tjänsten på halvtid är tidsbegränsad till ett år, ev möjlighet till förlängning finns efter första året om behovet av flyktingmottagning fortfarande finns. Tillsättning sker omgående eller enligt överenskommelse. Ansökningar hanteras löpande efter utannonseringen. Röda Korset är världens största humanitära nätverk och fi... Visa mer
Om jobbet
Röda Korset söker en samhällsguide till det boende på Haga i Umeå för skyddsbehövande från Ukraina enligt massflyktsdirektivet. Tjänsten på halvtid är tidsbegränsad till ett år, ev möjlighet till förlängning finns efter första året om behovet av flyktingmottagning fortfarande finns.
Tillsättning sker omgående eller enligt överenskommelse. Ansökningar hanteras löpande efter utannonseringen.
Röda Korset är världens största humanitära nätverk och finns i 186 länder. Föreningens mål är att förhindra och lindra mänskligt lidande, oavsett vem det drabbar och hur det än uppstår. Organisationen är politiskt och religiöst obundet.
I Umeå har Röda Korset de senaste åren haft en stark utveckling. I det lokala arbetet ingår att vara en kris- och beredskapsorganisation, och det strategiska och operativa arbetet utförs i samarbete andra föreningar.
Du som söker jobbet bör ha erfarenhet av ideellt engagemang då jobbet kräver en förståelse för ideell logik. Du har en god kunskap om hur det svenska samhället fungerar och erfarenhet av myndighetskontakt och/eller myndighetsutövande. Det är även meriterande om du har erfarenhet myndighetskontakt för nyanlända i Sverige. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Arbetsuppgiften består i att självständigt ansvara för kontakter med boende och samarbetsparter samt att möjliggöra för skyddsbehövande att ta kliv mot ett mer självständigt liv. Det är även meriterande med en akademisk examen.
Arbetsplatsen finns på boendet och sker i huvudsak på dagtid, viss verksamhet genomförs på kvällstid. Arbetet innebär att på individnivå och i grupp förmedla samhällsinformation och kontakter med det lokala föreningslivet i Umeå. I arbetet ingår även samverkansmöten och förmedling av information till berörda samhällsaktörer rörande aktuella behov hos flyktingarna. Nätverkande med näringsliv kan även ingå i rollen.
Intervjuer sker löpande. Tillsättning sker som tidigast 2023-12-13 eller enligt överenskommelse.
Vid frågor om tjänsten: ring tisdag, onsdag eller torsdag kl 10-12 på 070 103 58 45 Visa mindre

Furan söker en Boendehandledare på schemarad

Furan söker 2 boendehandledare på 70-100% för långtidsvikariat med tillträde omgående till vårt LSS boende i Bodbyn. I arbetet ingår -kväll,-dag -helg och jourtjänstgöring Dina arbetsuppgifter Du skall utifrån en humanistisk människosyn vara delaktig i arbetet på ett LSS-boende där människor med intellektuell funktionsnedsättning bor. Varje hyresgäst har eget inflytande, delaktighet och självbestämmande i sin tillvaro. Stor vikt läggs vid bemötande och... Visa mer
Furan söker 2 boendehandledare på 70-100% för långtidsvikariat med tillträde omgående till vårt LSS boende i Bodbyn.
I arbetet ingår -kväll,-dag -helg och jourtjänstgöring


Dina arbetsuppgifter
Du skall utifrån en humanistisk människosyn vara delaktig i arbetet på ett LSS-boende där människor med intellektuell funktionsnedsättning bor. Varje hyresgäst har eget inflytande, delaktighet och självbestämmande i sin tillvaro. Stor vikt läggs vid bemötande och förhållningssätt.
Varje individs integritet skall respekteras för att ge varje hyresgäst ett bra boende och en rik fritid. Arbetet präglas av ett lösningsfokuserat arbetssätt. Furan är beläget i ett naturskönt Bullmark ca tre mil utanför Umeå. LSS boendet omfattar fem hyresgäster som bor i egna lägenheter, i samma hus med gemensamhetsutrymmen.
Många av våra hyresgäster på Furan är djurintresserade vilket innebär att vi har katt på boendet och lite olika djur i Furans dagliga verksamhet.
Du kommer att ingå i ett arbetslag, vilket ställer krav på att du har god förmåga att samarbeta med andra. Det kräver eget ansvar kring kontakter med andra i hyresgästens sociala nätverk och det är viktigt att ha förståelse för att vi arbetar med uppdragsbeskrivning och kvalitetskrav.


Vi söker dig som är utbildad undersköterska, fritidspedagog eller utifrån verksamhetens krav likvärdig utbildning. Du är social, ambitiös, gillar utmaningar och är flexibel. Du ska kunna arbeta både självständigt och i grupp, har stort tålamod och är intresserad av såväl omsorgsarbete som omvårdnadsarbete. Då arbetet innefattar dokumentation ser vi gärna att du har datorvana.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med personer med intellektuell funktionsnedsättning och om du kan tecken som stöd är det meriterande.
Du måste ha körkort och tillgång till bil då kommunikationerna är begränsade i Bodbyn.


Registerutdrag från polisen kommer att begäras.
Sök nu, rekrytering sker fortlöpande. Visa mindre

Timanställda vid behov

Vi är i behov av timanställda som kan jobba vid ordinarie medarbetares frånvaro. Start omgående Arbetstider: Dag, kväll, natt(vaken och jour), helg Mariagården är en Socialterapeutiskt LSS-verksamhet med impulser från Antroposofin beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare so... Visa mer
Vi är i behov av timanställda som kan jobba vid ordinarie medarbetares frånvaro. Start omgående
Arbetstider: Dag, kväll, natt(vaken och jour), helg
Mariagården är en Socialterapeutiskt LSS-verksamhet med impulser från Antroposofin beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad. Visa mindre

Vikariat Boendehandledare 75-80%

Nu söker Mariagården en medarbetare på ett föräldravikariat ca 75-80% med start i november Arbetstider: Dag, kväll, helg, natt(jour) Om jobbet: Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas ... Visa mer
Nu söker Mariagården en medarbetare på ett föräldravikariat ca 75-80% med start i november
Arbetstider: Dag, kväll, helg, natt(jour)
Om jobbet:
Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad. Visa mindre

Prova-på-dagar inom funktionshinderomsorgen

Är du intresserad av ett jobb där du får lära för livet och göra skillnad på riktigt? Har du ingen tidigare erfarenhet av jobbet - ta chansen, följ en av våra medarbetare och prova på hur det är att jobba en dag inom funktionshinderomsorgen. Under prova-på-dagen kommer du att få lön för dina arbetade timmar. Funktionshinderomsorgen arbetar med personer som har psykiska, fysiska och intellektuella funktionsvariationer. Ditt arbete är att stärka den en... Visa mer
Är du intresserad av ett jobb där du får lära för livet och göra skillnad på riktigt? Har du ingen tidigare erfarenhet av jobbet - ta chansen, följ en av våra medarbetare och prova på hur det är att jobba en dag inom funktionshinderomsorgen.

Under prova-på-dagen kommer du att få lön för dina arbetade timmar.Funktionshinderomsorgen arbetar med personer som har psykiska, fysiska och intellektuella funktionsvariationer. Ditt arbete är att stärka den enskildes förmåga att leva ett så självständigt liv som möjligt. Ditt stöd ska bidra till att skapa goda förutsättningar för ett fungerande boende, sysselsättning, hälsa och fritid. Du kan arbeta på LSS-boende, korttidsboende, daglig verksamhet, boendestöd eller inom personlig assistans för barn, ungdomar och vuxna.

I bildspelet som du hittar via länken nedan, får du en kort inblick i de olika verksamheterna. Kopiera länken i din webbläsare för att se bildspelet:

https://streamio.com/api/v1/videos/61fba9e76f8d8de89f00000b/public_show?player_id=59eed3d56f8d8d20b5000001&subtitles=sv&link=trueOm dig
Vi söker personer med olika erfarenheter och bakgrunder, även dig som kanske inte har hunnit skaffa dig så mycket arbetserfarenhet ännu. Det viktigaste för oss är att du har en hög arbetsmoral, en positiv inställning, är lyhörd samt respekterar såväl brukare som kollegor.

För arbetet krävs tillräckliga kunskaper i svenska i tal och skrift för att bland annat kunna kommunicera med brukare, dokumentera vårdinsatser samt erhålla medicindelegering. Du behöver vara 18 år.

Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska, finska och meänkieli, därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk.Anmäl ditt intresse
Du anmäler intresse genom att ”söka jobbet” och besvara frågorna. Om du blir aktuell för en prova-på-dag kommer vi att kontakta dig och du får då mer information om upplägget för dagen.

Perioden där prova-på-dagen kan göras sträcker sig mellan v. 43 – v. 50. Dag och tid bokas i samråd mellan den som ska prova-på och verksamheten. Arbetspasset kan vara förlagd dag- eller kvällstid.

Du förbinder dig inte till något ytterligare arbete men om du efter prova-på-dagen är intresserad av att jobba vidare hos oss och vi bedömer att det är möjligt, hjälper vi dig i processen mot att få ett extrajobb, ett sommarjobb eller en fast tjänst.

Lön för prova-på-dagen
Lön utgår med schablonersättning för denna dag.

- 18 år 119,50 kr/h
- 19–20 år 122 kr/h
- 21–26 år 127 kr/h
- 27–31 år 135 kr/h
- 32 år och uppåt 140 kr/h

Individuell lönesättning utifrån erfarenhet och meriter blir aktuell vid en eventuell fortsatt anställning.

Följ oss på Instagram där vi heter @teamumeakommun!

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Läs mer om Umeå kommun https://www.umea.se/ och här hittar du information om hur det är att leva och bo i Umeå https://www.nykommun.se/kommun/umea/.


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Vi söker timvikarier till Furan!

Vi söker både timvikarier till våra verksamheter på Furan, till både våra gruppbostäder och vår dagliga verksamhet! Tycker du att det vore roligt att jobba extra så är du varmt välkommen med din ansökan! Verksamhetsbeskrivning Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till personer som omfattas av personkrets 1 i LSS, Lag om stöd och service till vissa... Visa mer
Vi söker både timvikarier till våra verksamheter på Furan, till både våra gruppbostäder och vår dagliga verksamhet!
Tycker du att det vore roligt att jobba extra så är du varmt välkommen med din ansökan!
Verksamhetsbeskrivning
Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till personer som omfattas av personkrets 1 i LSS, Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Vi erbjuder våra hyresgäster bra bostäder där frihet och integritet råder. Servicen är individuellt anpassad för att alla ska kunna leva ett liv som andra, oavsett funktionshinder. Boendena har bemanning dygnet runt. På den dagliga verksamheten handleder, stödjer och hjälper man som personal arbetstagarna utifrån deras behov i deras arbetsuppgifter. Personalens bemötande gentemot hyresgästerna präglas av glädje och respekt.
Som personal på Furan stöder man hyresgästerna vid klädinköp, tandläkarbesök, när tider ska passas, etc. men fungerar också som en länk ut i samhället, vid tidsbeställningar, bankärenden, mm. En meningsfull fritid är viktig för alla, vilket vi noga integrerar i vår verksamhet.


Arbetsbeskrivning
Som boendehandledare/arbetshandledare på Furan är man en kreativ medarbetare som arbetar för våra gemensamma mål samt har ett fint bemötande och förhållningssätt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att man stödjer, motiverar och hjälper våra hyresgäster på gruppbostaden utifrån deras individuella behov i det dagliga livet. Dag, kväll, helg och jourtjänstgöring.
Som arbetshandledare arbetar man dagtid måndag till fredag.
Utbildning/Erfarenhet
Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och tycker det är viktigt med ett bra bemötande och förhållningssätt. Vi söker dig som är trygg, stabil, flexibel, positiv, ser möjligheter och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övriga villkor
I verksamheten finns pälsdjur av olika slag. Bil och körkort krävs då våra verksamheter är belägna ca 2,5 - 3 mil utanför Umeå. Visa mindre

Boendehandledare, socialpsykiatri

Aya bedriver boendestöd för individer med utmaningar kopplade till det psykiatriska spektrat samt NPF-diagnoser. Vi söker nu ytterligare en medarbetare till vårt arbetslag. Tjänsten innefattar utförande av boendestöd. Arbetet är varierande utifrån vem du träffar och vilka uppgifter du för dagen har inplanerat. Aya har sin samlingslokal på Sandbacka, därifrån utgår vår verksamhet. Flertalet brukare bor i vårt direkta närområde, medans andra är utplacerade r... Visa mer
Aya bedriver boendestöd för individer med utmaningar kopplade till det psykiatriska spektrat samt NPF-diagnoser.
Vi söker nu ytterligare en medarbetare till vårt arbetslag. Tjänsten innefattar utförande av boendestöd. Arbetet är varierande utifrån vem du träffar och vilka uppgifter du för dagen har inplanerat.
Aya har sin samlingslokal på Sandbacka, därifrån utgår vår verksamhet. Flertalet brukare bor i vårt direkta närområde, medans andra är utplacerade runt om i Umeå.
Vi söker nu ytterligare en medarbetare. Framförallt söker vi någon att matcha mot en av våra brukare som har mycket tid beviljad under veckan. Därför ser vi med fördel att du är intresserad av att jobba långa pass måndag-torsdag. Ett eller flera pass i veckan beroende på hur ditt liv ser ut i övrigt. Självklart kommer även pass i övriga verksamheten kunna bli aktuella om intresse finns. Vi är bemannade 7 dagar i veckan mellan 8-20. För bästa möjliga matchning tror vi att du precis som brukaren är tjej ca 20-40år, förmåga att känna av när man skall vara ett socialt stöd eller den som behöver sätta gränser, ifrågasätta och vara bestämd. Du behöver vara anpassningsbar, ena stunden aktiv men samtidigt inte ha något emot att under ett pass bara vara inne, se film och ta det lugnt. En annan viktig egenskap är att kunna vara flexibel, planerna för dagen kan snabbt förändras utifrån den enskildes psykiska hälsa och det måste tas med ro.
Som medarbetare hos oss värdesätter vi dina personliga egenskaper högt. Vi tror att ett genuint intresse för individens utmaningar i förhållande till psykisk hälsa och en stor dos av medmänsklighet är avgörande för att du skall trivas hos oss. Att du som person är noggrann och pålitlig utifrån att arbetet till största del utförs självständigt är inte bara en önskan utan en självklarhet. Tidigare erfarenhet att arbeta med psykisk ohälsa är meriterande, men inget krav då personlig lämplighet väger tyngst.
Före anställning förutsätter vi att du inte har något emot att uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret utifrån att din arbetsplats är brukarens egna hem. Goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift är en förutsättning för att kunna utföra alla arbetsmoment samt att erhålla medicindelegering.
Välkommen med din ansökan, inskolning sker så snart som möjligt. Visa mindre

Boendehandledare, socialpsykiatri

Aya bedriver boendestöd för individer med utmaningar kopplade till det psykiatriska spektrat samt NPF-diagnoser. Vi söker nu ytterligare en medarbetare till vårt arbetslag. Tjänsten innefattar utförande av boendestöd. Arbetet är varierande utifrån vem du träffar och vilka uppgifter du för dagen har inplanerat. Aya har sin samlingslokal på Sandbacka, därifrån utgår vår verksamhet. Flertalet brukare bor i direkt närområde, medans andra är utplacerade runt om... Visa mer
Aya bedriver boendestöd för individer med utmaningar kopplade till det psykiatriska spektrat samt NPF-diagnoser.
Vi söker nu ytterligare en medarbetare till vårt arbetslag. Tjänsten innefattar utförande av boendestöd. Arbetet är varierande utifrån vem du träffar och vilka uppgifter du för dagen har inplanerat.
Aya har sin samlingslokal på Sandbacka, därifrån utgår vår verksamhet. Flertalet brukare bor i direkt närområde, medans andra är utplacerade runt om i Umeå.
Vi söker nu ytterligare en medarbetare. Framförallt söker vi någon att matcha mot en av våra brukare som har mycket tid beviljad under veckan. Därför ser vi med fördel att du är intresserad av att jobba långa pass måndag-torsdag. Ett eller flera pass i veckan beroende på hur ditt liv ser ut i övrigt. Självklart kommer även pass i övriga verksamheten kunna bli aktuella om intresse finns. Vi är bemannade 7 dagar i veckan mellan 8-20. För bästa möjliga matchning tror vi att du är en tjej ca 20-40år, förmåga att känna av när man skall vara ett socialt stöd eller den som skall sätta gränser, ifrågasätter och behöver vara bestämd. Du behöver vara anpassningsbar, ena stunden aktiv men samtidigt inte ha något emot att under ett pass bara vara inne, se film och ta det lugnt. En annan viktig egenskap är att kunna vara flexibel, planerna för dagen kan snabbt förändras utifrån den enskildes psykiska hälsa och det måste tas med ro.
Som medarbetare hos oss värdesätter vi dina personliga egenskaper högt. Vi tror att ett genuint intresse för individens utmaningar i förhållande till psykisk hälsa och en stor dos av medmänsklighet är avgörande för att du skall trivas hos oss. Samt att du som person är noggrann och pålitlig då arbetet till största del utförs självständigt. Tidigare erfarenhet att arbeta med psykisk ohälsa är meriterande, men inget krav då personlig lämplighet väger tyngst.
Vi ser det som en självklarhet att du kan uppvisa utdrag ur brottsregistret utan anmärkning före anställning. Goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift är en förutsättning för att kunna utföra alla arbetsmoment samt att erhålla medicindelegering.
Välkommen med din ansökan, inskolning sker så snart som möjligt. Visa mindre

Stödassistent till Bärnstensvägen, Funktionhinderomsorgen

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Bärnstensvägen är ett särskilt boende inom funktionshinderomsorgen i Umeå kommun. På boendet bor sex brukare med olika funktionsnedsättningar. De bor i egna lägenheter och delar gemensamhetsutrymmen.   Vårt uppdrag och mål är att vi ska vara en resurs som frigör människors förmåga att leva ett sjä... Visa mer
Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.Bärnstensvägen är ett särskilt boende inom funktionshinderomsorgen i Umeå kommun.

På boendet bor sex brukare med olika funktionsnedsättningar. De bor i egna lägenheter och delar gemensamhetsutrymmen.  

Vårt uppdrag och mål är att vi ska vara en resurs som frigör människors förmåga att leva ett självständigt liv. Det innebär att vi stöttar brukarna i deras vardag utifrån individuella förutsättningar, önskemål och behov.

Till boendet söker vi nu en medarbetare med erfarenhet av att arbeta med människor med olika intellektuella funktionsnedsättningar. 

Dina arbetsuppgifter
Du handleder och stödjer personer med fysiska, psykiska och intellektuella funktionsnedsättningar i deras vardag. Du jobbar för att göra individen delaktig i en fungerande vardag och ha en meningsfull fritid och sysselsättning. Ditt arbetssätt präglas av lyhördhet, flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra och tillvarata brukarnas egna förmågor och därmed skapar förutsättningar till självständighet.
 
Du kommer att, tillsammans med kollegor och enskilt, arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera insatser. Du förväntas även skapa struktur och hålla strukturen för att öka tryggheten för dem vi är till för. Till verksamheten finns en stödpedagog kopplad som handleder och stödjer personalen i det brukarnära arbetet. 

På boendet strävar vi efter att möjliggöra och erbjuda en aktiv fritid för våra brukare utifrån deras önskemål och behov. 

Boendet samplanerar med två andra verksamheter som ligger i nära anslutning till Bärnstensvägen. Det innebär att du kommer att inskolas och även arbeta på ett av de andra boendena utifrån i förväg gjord planering samt vid behov. Du erbjuds därmed möjlighet till kunskapsutveckling och erfarenhetsutbyte på fler verksamheter utöver den egna verksamheten. 

Om dig
Vi söker dig som är utbildad stödassistent/boendehandledare, undersköterska eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet från funktionshinderomsorg, intellektuella funktionsnedsättningar eller annan likvärdig vårderfarenhet.

Du har god förmåga att samarbeta och har ett professionellt bemötande mot brukare, anhöriga och andra aktörer runt våra brukare. Du är engagerad och har en vilja att dela våra värderingar och jobba mot uppsatta mål samt att arbeta med ständiga förbättringar.

Det är önskvärt om du har kunskap och erfarenhet av tecken som alternativ och kompletterande kommunikation (TAKK).

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Välkommen med din ansöka!

Övrigt 
En tjänst

- Tillsvidareanställning, heltid, från och med 2023-10-09 eller enligt överenskommelse. Schemalagd arbetstid, dag/kväll, helg och jourkombi 

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Läs mer om Umeå kommun https://www.umea.se/ och här hittar du information om hur det är att leva och bo i Umeå https://www.nykommun.se/kommun/umea/.


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Timanställda vid behov

Vi är i behov av timanställda som kan jobba vid ordinarie medarbetares frånvaro. Start omgående Arbetstider: Dag, kväll, natt(vaken och jour), helg Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För al... Visa mer
Vi är i behov av timanställda som kan jobba vid ordinarie medarbetares frånvaro. Start omgående
Arbetstider: Dag, kväll, natt(vaken och jour), helg
Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad. Visa mindre

Boendehandledare Turmalinen tillsvidareanställning

Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö? På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsva... Visa mer
Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö?
På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsvariationer såsom autism, autismliknande tillstånd, intellektuell funktionsnedsättning. Läs gärna mer om verksamheten på hemsidan: www.turmalinen.net.
Som medarbetare på Turmalinen delar vi på ansvaret kring vård och omsorg av brukarna, den dagliga verksamheten, matlagning, djurskötsel, trädgård samt andra i ett hem vanligt förekommande sysslor.
Vi ser gärna att du har erfarenhet och/eller vidareutbildning inom socialt arbete och/eller vård och omsorg.
Boendet är bemannat dygnet runt, varierande arbetstider. Sovande journatt förekommer.
Intervjuer sker löpande.
Omfattning: 60%
Tillträde: enligt överenskommelse
Provanställning tillämpas.
Begäran om utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan anställning. Visa mindre

Vikariat Boendehandledare 85-90%

Nu söker Mariagården en medarbetare på ett föräldravikariat ca 90% med start i september Arbetstider: Dag, kväll, helg Om jobbet: Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande ... Visa mer
Nu söker Mariagården en medarbetare på ett föräldravikariat ca 90% med start i september
Arbetstider: Dag, kväll, helg
Om jobbet:
Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad. Visa mindre

Tillsvidare Boendehandledare 100%

Nu söker Mariagården en medarbetare på fast tjänst 100% med start i september Arbetstider: Dag, kväll, helg, natt(jour) Om jobbet: Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande... Visa mer
Nu söker Mariagården en medarbetare på fast tjänst 100% med start i september
Arbetstider: Dag, kväll, helg, natt(jour)
Om jobbet:
Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Kreativ, pålitlig och trygg i dig själv. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad. Visa mindre

Stödassistent till Doktorsvägen

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Gruppboendet Doktorsvägen är beläget på Ålidhem. Gruppboendet är på bottenvåningen i ett hyreshus. Nu söker vi en stödassistent till vårt boende, är du den vi söker? Dina arbetsuppgifter Din uppgift som boendehandledare är att ha brukaren i fokus. Du handleder och stödjer personer med fysiska o... Visa mer
Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.Gruppboendet Doktorsvägen är beläget på Ålidhem.

Gruppboendet är på bottenvåningen i ett hyreshus.

Nu söker vi en stödassistent till vårt boende, är du den vi söker?


Dina arbetsuppgifter
Din uppgift som boendehandledare är att ha brukaren i fokus. Du handleder och stödjer personer med fysiska och intellektuella funktionsnedsättningar i deras vardag. Du kommer att jobba för att göra individen delaktig i en fungerande vardag och ha en meningsfull fritid och/eller sysselsättning. Du kommer att arbeta med brukare med olika typer av funktionsvariationer. 

Ditt arbetssätt präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd till individen. På så sätt möjliggör och skapar du förutsättningar för individen att själv tillvarata sina egna förmågor och bidra till personens självständighet. 

Du kommer att arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera enskilda insatser men också hela verksamheten, enskilt och tillsammans med andra.

Arbetstiden är förlagd dag/kväll, jour och helg.


Om dig
Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller som har annan utbildning som kan bedömas likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av att arbete med NPF. Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete med Autism, kommunikation med bildstöd och digitala hjälpmedel

Som person är du lugn och trygg, engagerad och har god självkännedom. Du arbetar strukturerat och professionellt i samarbete med arbetslag, chef och övrigt nätverk.

Välkommen in med din ansökan! 

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Läs mer om Umeå kommun https://www.umea.se/ och här hittar du information om hur det är att leva och bo i Umeå https://www.nykommun.se/kommun/umea/.


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Timvikarie Turmalinen

Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö? På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsva... Visa mer
Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö?
På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsvariationer såsom autism, autismliknande tillstånd, intellektuell funktionsnedsättning. Läs gärna mer om verksamheten på hemsidan: www.turmalinen.net.
Som medarbetare på Turmalinen delar vi på ansvaret kring vård och omsorg av brukarna, den dagliga verksamheten, matlagning, djurskötsel, trädgård samt andra i ett hem vanligt förekommande sysslor.
Vi ser gärna att du har erfarenhet och/eller vidareutbildning inom socialt arbete och/eller vård och omsorg. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Boendet är bemannat dygnet runt, varierande arbetstider. Sovande journatt förekommer.
Intervjuer sker löpande.
Begäran om utdrag ur belastningsregistret sker innan anställning. Visa mindre

Furan söker en Boendehandledare på schemarad

Furan söker en boendehandledare på ca.85-90 % för tillsvidareanställning med tillträde omgående till vårt LSS boende i Bodbyn. I arbetet ingår dag, -kväll -helg och jourtjänstgöring Dina arbetsuppgifter Du skall utifrån en humanistisk människosyn vara delaktig i arbetet på ett LSS-boende där människor med intellektuell funktionsnedsättning bor. Varje hyresgäst har eget inflytande, delaktighet och självbestämmande i sin tillvaro. Stor vikt läggs vid bemöt... Visa mer
Furan söker en boendehandledare på ca.85-90 % för tillsvidareanställning med tillträde omgående till vårt LSS boende i Bodbyn.
I arbetet ingår dag, -kväll -helg och jourtjänstgöring


Dina arbetsuppgifter
Du skall utifrån en humanistisk människosyn vara delaktig i arbetet på ett LSS-boende där människor med intellektuell funktionsnedsättning bor. Varje hyresgäst har eget inflytande, delaktighet och självbestämmande i sin tillvaro. Stor vikt läggs vid bemötande och förhållningssätt.
Varje individs integritet skall respekteras för att ge varje hyresgäst ett bra boende och en rik fritid. Arbetet präglas av ett lösningsfokuserat arbetssätt. Furan är beläget i ett naturskönt Bullmark ca tre mil utanför Umeå. LSS boendet omfattar fem hyresgäster som bor i egna lägenheter, i samma hus med gemensamhetsutrymmen.
Många av våra hyresgäster på Furan är djurintresserade vilket innebär att vi har katt på boendet och lite olika djur i Furans dagliga verksamhet.
Du kommer att ingå i ett arbetslag, vilket ställer krav på att du har god förmåga att samarbeta med andra. Det kräver eget ansvar kring kontakter med andra i hyresgästens sociala nätverk och det är viktigt att ha förståelse för att vi arbetar med uppdragsbeskrivning och kvalitetskrav.


Vi söker dig som är utbildad undersköterska, fritidspedagog eller utifrån verksamhetens krav likvärdig utbildning. Du är social, ambitiös, gillar utmaningar och är flexibel. Du ska kunna arbeta både självständigt och i grupp, har stort tålamod och är intresserad av såväl omsorgsarbete som omvårdnadsarbete. Då arbetet innefattar dokumentation ser vi gärna att du har datorvana.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med personer med intellektuell funktionsnedsättning och om du kan tecken som stöd är det meriterande.
Du måste ha körkort och tillgång till bil då kommunikationerna är begränsade i Bodbyn. Visa mindre

Vi söker semestervikarier till Furan!

Vi söker både timvikarier och semestervikarier till våra verksamheter på Furan, till både våra gruppbostäder och vår dagliga verksamhet! Tycker du att det vore roligt att jobba extra ibland och/eller vill du vikariera hos oss i sommar så är du varmt välkommen med din ansökan! Verksamhetsbeskrivning Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till persone... Visa mer
Vi söker både timvikarier och semestervikarier till våra verksamheter på Furan, till både våra gruppbostäder och vår dagliga verksamhet!
Tycker du att det vore roligt att jobba extra ibland och/eller vill du vikariera hos oss i sommar så är du varmt välkommen med din ansökan!
Verksamhetsbeskrivning
Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till personer som omfattas av personkrets 1 i LSS, Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Vi erbjuder våra hyresgäster bra bostäder där frihet och integritet råder. Servicen är individuellt anpassad för att alla ska kunna leva ett liv som andra, oavsett funktionshinder. Boendena har bemanning dygnet runt. På den dagliga verksamheten handleder, stödjer och hjälper man som personal arbetstagarna utifrån deras behov i deras arbetsuppgifter. Personalens bemötande gentemot hyresgästerna präglas av glädje och respekt.
Som personal på Furan stöder man hyresgästerna vid klädinköp, tandläkarbesök, när tider ska passas, etc. men fungerar också som en länk ut i samhället, vid tidsbeställningar, bankärenden, mm. En meningsfull fritid är viktig för alla, vilket vi noga integrerar i vår verksamhet.


Arbetsbeskrivning
Som boendehandledare/arbetshandledare på Furan är man en kreativ medarbetare som arbetar för våra gemensamma mål samt har ett fint bemötande och förhållningssätt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att man stödjer, motiverar och hjälper våra hyresgäster på gruppbostaden utifrån deras individuella behov i det dagliga livet. Dag, kväll, helg och jourtjänstgöring.
Som arbetshandledare arbetar man dagtid måndag till fredag.
Utbildning/Erfarenhet
Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och tycker det är viktigt med ett bra bemötande och förhållningssätt. Vi söker dig som är trygg, stabil, flexibel, positiv, ser möjligheter och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övriga villkor
I verksamheten finns pälsdjur av olika slag. Bil och körkort krävs då våra verksamheter är belägna ca 2,5 - 3 mil utanför Umeå. Visa mindre

Boendehandledare Natt 36%

Nu söker Mariagården 1 tillsvidare medarbetare vaken natt på 26%. Nätterna är förlagda ett till två pass per vecka mitt i veckan. Arbetstider: Vaken Natt vardag 21.15 - 07.15 Om jobbet: Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö f... Visa mer
Nu söker Mariagården 1 tillsvidare medarbetare vaken natt på 26%. Nätterna är förlagda ett till två pass per vecka mitt i veckan.
Arbetstider: Vaken Natt vardag 21.15 - 07.15
Om jobbet:
Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad. Visa mindre

Familjehem sökes

Skogsro familjehem arbetar på uppdrag av socialtjänsten med att hjälpa barn och unga som under längre eller kortare tid behöver bo utanför det egna hemmet. Vi arbetar med både geografisk och relationsmässig närhet som princip. Vi skapar relationer med våra familjehem och vi arbetar kontinuerligt med tät handledning. Hos oss är teamet runt barnet avgörande för att få till ett lyckosamt förändringsarbete. I Norrbotten, Västerbotten samt Västernorrland söker ... Visa mer
Skogsro familjehem arbetar på uppdrag av socialtjänsten med att hjälpa barn och unga som under längre eller kortare tid behöver bo utanför det egna hemmet. Vi arbetar med både geografisk och relationsmässig närhet som princip. Vi skapar relationer med våra familjehem och vi arbetar kontinuerligt med tät handledning. Hos oss är teamet runt barnet avgörande för att få till ett lyckosamt förändringsarbete.
I Norrbotten, Västerbotten samt Västernorrland söker vi nu nu flera kraftigt förstärkta familjehem samt jourfamiljer. I dessa uppdrag ställs höga krav på tillgänglighet och möjlighet till att vara närvarande kring den placerade. Minst en vuxen behöver vara hemma på heltid. Som familjehem hos oss kan man vara både ensamstående och par.
Ni får gärna ha tidigare erfarenhet av att ta emot placerade barn och unga.
Ni kommer få utbildning för att känna er tryggare i er roll som jour- eller familjehem och ni kommer att få ett arvode för ert uppdrag och en omkostnadsersättning för att täcka utgifter för det placerade barnet/ungdomen.
Vi kommer under hela placeringstiden träffa er minst en gång per vecka. Det finns även möjlighet till handledning via vår legitimerade psykolog. Ni kommer ha tillgång till dygnet runt-jour och förutsätts delta i forum, utbildningar och andra aktiviteter.
För att arbeta som familjehem åt Skogsro behöver man enligt våra rutiner genomgå en utredning för att bedöma lämplighet i uppdraget som familjehem.
Vi kommer även vilja begära in registerutdrag från bland annat belastningsregistret.
Rekrytering sker löpande. Hör gärna av dig till oss för mer information. Visa mindre

Stödassistenter till Teaterallén, Funktionhinderomsorgen

Teaterallén 114 är ett boende inom funktionshinderomsorgen som varit igång sedan 2019. På boendet bor 6 stycken unga aktiva brukare med olika funktionsvariationer och de bor i egna lägenheter och delar gemensamhetsutrymmen. Målet är att stötta brukarna till självständighet. Till boendet söker vi en person med erfarenhet av att arbeta med individer med olika intellektuella funktionsnedsättningar och särskilt meriterande om du har kunskap om npf-diagnoser... Visa mer
Teaterallén 114 är ett boende inom funktionshinderomsorgen som varit igång sedan 2019.

På boendet bor 6 stycken unga aktiva brukare med olika funktionsvariationer och de bor i egna lägenheter och delar gemensamhetsutrymmen. Målet är att stötta brukarna till självständighet. Till boendet söker vi en person med erfarenhet av att arbeta med individer med olika intellektuella funktionsnedsättningar och särskilt meriterande om du har kunskap om npf-diagnoser.

Nu söker vi en stödassistent till vårt boende!Dina arbetsuppgifter
Du handleder och stödjer personer med fysiska, psykiska och intellektuella funktionshinder i deras vardag. Du jobbar för att göra individen delaktig i en fungerande vardag och ha en meningsfull fritid och/eller sysselsättning. Ditt arbetssätt präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra och tillvarata personens egna förmågor och därmed skapa förutsättningar till självständighet.

Du kommer att arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera enskilt och tillsammans med andra. Du förväntas även skapa struktur och hålla strukturen för att öka tryggheten och därmed minska risken för utmanande beteende hos våra boende. Om dig
Vi söker dig som är utbildad stödassistent/boendehandledare, undersköterska eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av verksamhetsområdet intellektuell funktionsnedsättning, helst mot autismspektrat. Har du dessutom erfarenhet av hjälpmedel som till exempel personlyft ser vi det som meriterande.

Du har god förmåga att samarbeta och har ett professionellt bemötande mot brukare, anhöriga och andra aktörer runt våra brukare. Du är engagerad och har en vilja att dela våra värderingar och jobba mot uppsatta mål samt att arbeta med ständiga förbättringar.

Tillträde så snart som möjligt.

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Övrigt
Tjänsten avser ett vikariat, heltid, med start snarast, enligt överenskommelse till och med 2023-08-20.

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Boendestödjare med hög lön till LSS-boenden och andra verksamheter

Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen! Tycker du om att arbeta med människor samtidigt som du har ett liv där du vill kunna påverka dina arbetstider själv? Bra - då har du kommit helt rätt till oss! PersonalExpressen är Sveriges största bemanningsföretag inom LSS och vi erbjuder konsultuppdrag till en lång rad olika verksamheter - såväl privata som kommunala. Våra kunder består av LSS-boenden och andra former av dagliga verksamheter som... Visa mer
Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen!
Tycker du om att arbeta med människor samtidigt som du har ett liv där du vill kunna påverka dina arbetstider själv? Bra - då har du kommit helt rätt till oss! PersonalExpressen är Sveriges största bemanningsföretag inom LSS och vi erbjuder konsultuppdrag till en lång rad olika verksamheter - såväl privata som kommunala. Våra kunder består av LSS-boenden och andra former av dagliga verksamheter som har behov av personal.
Vi erbjuder jobb såväl på dagtid som kvällar, nätter och helger. Genom oss kommer du garanterat att hitta något som passar just dig och det går dessutom utmärkt att ha såväl studier som andra jobb vid sidan av att du arbetar med oss. Detta då vi erbjuder våra konsulter allt ifrån långa heltidsuppdrag till kortare deltidsuppdrag. Vi är kort och gott det perfekta alternativet för dig som söker ett meningsfullt jobb inom LSS på dina egna villkor!
PersonalExpressen har över 15 års erfarenhet av att bemanna inom skolan, vården och omsorgen. Våra hjärtan klappar för att vara där vi behövs som mest och att få göra skillnad i människors vardag!
Återigen hjärtligt välkommen till oss! Vi ser fram emot din ansökan redan idag! Visa mindre

Vikariat Boendehandledare 100%

Nu söker Mariagården en medarbetare på ett föräldravikariat 100% med start i september Arbetstider: Dag, kväll, helg, natt(jour) Om jobbet: Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välb... Visa mer
Nu söker Mariagården en medarbetare på ett föräldravikariat 100% med start i september
Arbetstider: Dag, kväll, helg, natt(jour)
Om jobbet:
Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad. Visa mindre

Boendehandledare 100%

Nu söker Mariagården tillsvidare medarbetare på 100% Arbetstider: Dag, kväll, helg, natt(jour) Om jobbet: Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid ... Visa mer
Nu söker Mariagården tillsvidare medarbetare på 100%
Arbetstider: Dag, kväll, helg, natt(jour)
Om jobbet:
Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad. Visa mindre

Prova-på-dagar inom funktionshinderomsorgen

Är du intresserad av ett jobb där du får lära för livet och göra skillnad på riktigt? Har du ingen tidigare erfarenhet av jobbet - ta chansen, följ en av våra medarbetare och prova på hur det är att jobba en dag inom funktionshinderomsorgen. Under prova-på-dagen kommer du att få lön för dina arbetade timmar. Funktionshinderomsorgen arbetar med personer som har psykiska, fysiska och intellektuella funktionsvariationer. Ditt arbete är att stärka den en... Visa mer
Är du intresserad av ett jobb där du får lära för livet och göra skillnad på riktigt? Har du ingen tidigare erfarenhet av jobbet - ta chansen, följ en av våra medarbetare och prova på hur det är att jobba en dag inom funktionshinderomsorgen.

Under prova-på-dagen kommer du att få lön för dina arbetade timmar.Funktionshinderomsorgen arbetar med personer som har psykiska, fysiska och intellektuella funktionsvariationer. Ditt arbete är att stärka den enskildes förmåga att leva ett så självständigt liv som möjligt. Ditt stöd ska bidra till att skapa goda förutsättningar för ett fungerande boende, sysselsättning, hälsa och fritid. Du kan arbeta på LSS-boende, korttidsboende, daglig verksamhet, boendestöd eller inom personlig assistans för barn, ungdomar och vuxna.

I bildspelet som du hittar via länken nedan, får du en kort inblick i de olika verksamheterna. Kopiera länken i din webbläsare för att se bildspelet:

https://streamio.com/api/v1/videos/61fba9e76f8d8de89f00000b/public_show?player_id=59eed3d56f8d8d20b5000001&subtitles=sv&link=trueOm dig
Du är en trygg person som är genuint intresserad av att jobba med människor och att få underlätta i någon annans vardag. Som person har du hög integritet, är lyhörd, empatisk och trivs med att arbeta självständigt.

För arbetet krävs tillräckliga kunskaper i svenska i tal och skrift för att bland annat kunna kommunicera med brukare, utföra vårddokumentation samt erhålla medicindelegering.

Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska, finska och meänkieli, därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk.Anmäl ditt intresse
Du anmäler intresse genom att ”söka jobbet” och besvara frågorna. Om du blir aktuell för en prova-på-dag kommer du att få ett mejl med mer information om upplägget för dagen.

Perioden där prova-på-dagen kan göras sträcker sig mellan v. 16 - v 22. Dag och tid bokas i samråd mellan den som ska prova-på och verksamheten. Dagen kan vara förlagd dag- eller kvällstid.

Om du efter prova-på-dagen är intresserad av att jobba vidare hos oss och vi bedömer att det är möjligt, hjälper vi dig i processen mot att få ett extrajobb, ett sommarjobb eller en fast tjänst.Lön för prova-på-dagen
Lön utgår med schablonersättning för denna dag.

- 18 år 119,50 kr/h
- 19–20 år 122 kr/h
- 21–26 år 127 kr/h
- 27–31 år 135 kr/h
- 32 år och uppåt 140 kr/h

Individuell lönesättning utifrån erfarenhet och meriter blir aktuell vid en eventuell fortsatt anställning.

Följ oss på Instagram där vi heter @teamumeakommun!

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Vikarie 100% sökes till Turmalinen

Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö? På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsva... Visa mer
Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö?
På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsvariationer såsom autism, autismliknande tillstånd, intellektuell funktionsnedsättning. Läs gärna mer om verksamheten på hemsidan: www.turmalinen.net.
Som medarbetare på Turmalinen delar vi på ansvaret kring vård och omsorg av brukarna, den dagliga verksamheten, matlagning, djurskötsel, trädgård samt andra i ett hem vanligt förekommande sysslor.
Vi ser gärna att du har erfarenhet och/eller vidareutbildning inom socialt arbete och/eller vård och omsorg.
Boendet är bemannat dygnet runt, varierande arbetstider. Sovande journatt förekommer.
Omfattning: 100%.
Intervjuer sker löpande.
Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.
Begäran om utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan anställning. Visa mindre

Vi söker timvikarier och semestervikarier till Furan!

Vi söker både timvikarier och semestervikarier till våra verksamheter på Furan, till både våra gruppbostäder och vår dagliga verksamhet! Tycker du att det vore roligt att jobba extra ibland och/eller vill du vikariera hos oss i sommar så är du varmt välkommen med din ansökan! Verksamhetsbeskrivning Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till persone... Visa mer
Vi söker både timvikarier och semestervikarier till våra verksamheter på Furan, till både våra gruppbostäder och vår dagliga verksamhet!
Tycker du att det vore roligt att jobba extra ibland och/eller vill du vikariera hos oss i sommar så är du varmt välkommen med din ansökan!
Verksamhetsbeskrivning
Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till personer som omfattas av personkrets 1 i LSS, Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Vi erbjuder våra hyresgäster bra bostäder där frihet och integritet råder. Servicen är individuellt anpassad för att alla ska kunna leva ett liv som andra, oavsett funktionshinder. Boendena har bemanning dygnet runt. På den dagliga verksamheten handleder, stödjer och hjälper man som personal arbetstagarna utifrån deras behov i deras arbetsuppgifter. Personalens bemötande gentemot hyresgästerna präglas av glädje och respekt.
Som personal på Furan stöder man hyresgästerna vid klädinköp, tandläkarbesök, när tider ska passas, etc. men fungerar också som en länk ut i samhället, vid tidsbeställningar, bankärenden, mm. En meningsfull fritid är viktig för alla, vilket vi noga integrerar i vår verksamhet.


Arbetsbeskrivning
Som boendehandledare/arbetshandledare på Furan är man en kreativ medarbetare som arbetar för våra gemensamma mål samt har ett fint bemötande och förhållningssätt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att man stödjer, motiverar och hjälper våra hyresgäster på gruppbostaden utifrån deras individuella behov i det dagliga livet. Dag, kväll, helg och jourtjänstgöring.
Som arbetshandledare arbetar man dagtid måndag till fredag.
Utbildning/Erfarenhet
Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och tycker det är viktigt med ett bra bemötande och förhållningssätt. Vi söker dig som är trygg, stabil, flexibel, positiv, ser möjligheter och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övriga villkor
I verksamheten finns pälsdjur av olika slag. Bil och körkort krävs då våra verksamheter är belägna ca 2,5 - 3 mil utanför Umeå. Visa mindre

Furan söker en Boendehandledare

Furan söker en boendehandledare på ca.75% för tillsvidareanställning med tillträde omgående. I arbetet ingår dag, -kväll -helg och jourtjänstgöring Dina arbetsuppgifter Du skall utifrån en humanistisk människosyn vara delaktig i arbetet på ett LSS-boende där människor med intellektuell funktionsnedsättning bor. Varje hyresgäst har eget inflytande, delaktighet och självbestämmande i sin tillvaro. Stor vikt läggs vid bemötande och förhållningssätt. Varje i... Visa mer
Furan söker en boendehandledare på ca.75% för tillsvidareanställning med tillträde omgående.
I arbetet ingår dag, -kväll -helg och jourtjänstgöring


Dina arbetsuppgifter
Du skall utifrån en humanistisk människosyn vara delaktig i arbetet på ett LSS-boende där människor med intellektuell funktionsnedsättning bor. Varje hyresgäst har eget inflytande, delaktighet och självbestämmande i sin tillvaro. Stor vikt läggs vid bemötande och förhållningssätt.
Varje individs integritet skall respekteras för att ge varje hyresgäst ett bra boende och en rik fritid. Arbetet präglas av ett lösningsfokuserat arbetssätt. Furan är beläget i ett naturskönt Bullmark ca tre mil utanför Umeå. LSS boendet omfattar fem hyresgäster som bor i egna lägenheter, i samma hus med gemensamhetsutrymmen.
Många av våra hyresgäster på Furan är djurintresserade vilket innebär att vi har katt på boendet och lite olika djur i Furans dagliga verksamhet.
Du kommer att ingå i ett arbetslag, vilket ställer krav på att du har god förmåga att samarbeta med andra. Det kräver eget ansvar kring kontakter med andra i hyresgästens sociala nätverk och det är viktigt att ha förståelse för att vi arbetar med uppdragsbeskrivning och kvalitetskrav.


Vi söker dig som är utbildad undersköterska, fritidspedagog eller utifrån verksamhetens krav likvärdig utbildning. Du är social, ambitiös, gillar utmaningar och är flexibel. Du ska kunna arbeta både självständigt och i grupp, har stort tålamod och är intresserad av såväl omsorgsarbete som omvårdnadsarbete. Då arbetet innefattar dokumentation ser vi gärna att du har datorvana.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med personer med intellektuell funktionsnedsättning och om du kan tecken som stöd är det meriterande.
Du måste ha körkort och tillgång till bil då kommunikationerna är begränsade i Bullmark. Visa mindre

Stödassistent till Tallen

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Vi fungerar som ett stöd för personer med psykiska funktionsnedsättningar och arbetar med de evidensbaserade metoderna ESL samt MI. Verksamhetens målsättning är att brukarna, med vårt stöd, ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Som boendehandledare hos oss samverkar du med dina kolle... Visa mer
Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.Vi fungerar som ett stöd för personer med psykiska funktionsnedsättningar och arbetar med de evidensbaserade metoderna ESL samt MI.

Verksamhetens målsättning är att brukarna, med vårt stöd, ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Som boendehandledare hos oss samverkar du med dina kollegor, andra enheter inom verksamheten samt externa aktörer.

Tallen är ett gruppboende för före detta missbrukare med kognitiva nedsättningar och psykisk ohälsa. Vi söker nu en ny medarbetare till vårt team.


Dina arbetsuppgifter
Du ingår i ett team som ger stöd till brukare i vardagen. Brukarna har beslut enligt Lag om stöd och service (LSS) och bor i särskilt boende. Arbetet innebär att stödja och hjälpa den enskilde, öka förståelsen och medvetenheten om sina behov samt stöd till att komma med i olika sociala sammanhang. Målsättningen är att skapa goda förutsättningar för vuxna med ovanstående problematik att få ett fungerande boende, sysselsättning, hälsa och fritid.Om dig
Vi ser gärna att du är utbildad undersköterska eller utifrån verksamhetens krav har likvärdiga kunskaper eller utbildning. Du har erfarenhet av missbruk och kognitiva nedsättningar.

Du är en lösningsfokuserad, stabil lagspelare. Du har en positiv grundsyn och ett stort engagemang för människor. Du har arbetat med lågaffektivt bemötande som metod i hot- och våldssituationer. Du är en strukturerad person som arbetar mot mål i genomförandeplaner samt dess dokumentation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, samt till att vara professionell i bemötandet.

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift. 

Då det kan förekomma pälsdjur på arbetsplatsen bör du inte vara allergisk.
Vi vill att du bifogar ett personligt brev och cv.
 
Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Välkommen med din ansökan!

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Sommarvikarie Turmalinen

Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö? På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsva... Visa mer
Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö?
På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsvariationer såsom autism, autismliknande tillstånd, intellektuell funktionsnedsättning. Läs gärna mer om verksamheten på hemsidan: www.turmalinen.net.
Som medarbetare på Turmalinen delar vi på ansvaret kring vård och omsorg av brukarna, den dagliga verksamheten, matlagning, djurskötsel, trädgård samt andra i ett hem vanligt förekommande sysslor.
Vi ser gärna att du har erfarenhet och/eller vidareutbildning inom socialt arbete och/eller vård och omsorg. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Boendet är bemannat dygnet runt, varierande arbetstider. Sovande journatt förekommer.
Intervjuer sker löpande.
Behovet är från maj-augusti. Skriv gärna i din ansökan när du kan arbeta. Turmalinen är även i behov av timvikarier fram till sommaren.
Begäran om utdrag ur belastningsregistret sker innan anställning. Visa mindre

Prova-på-dagar inom funktionshinderomsorgen

Är du intresserad av ett jobb där du får lära för livet och göra skillnad på riktigt? Har du ingen tidigare erfarenhet av jobbet - ta chansen, följ en av våra medarbetare och prova på hur det är att jobba en dag inom funktionshinderomsorgen. Under prova-på-dagen kommer du att få lön för dina arbetade timmar. Funktionshinderomsorgen arbetar med personer som har psykiska, fysiska och intellektuella funktionsvariationer. Ditt arbete är att stärka den en... Visa mer
Är du intresserad av ett jobb där du får lära för livet och göra skillnad på riktigt? Har du ingen tidigare erfarenhet av jobbet - ta chansen, följ en av våra medarbetare och prova på hur det är att jobba en dag inom funktionshinderomsorgen.

Under prova-på-dagen kommer du att få lön för dina arbetade timmar.Funktionshinderomsorgen arbetar med personer som har psykiska, fysiska och intellektuella funktionsvariationer. Ditt arbete är att stärka den enskildes förmåga att leva ett så självständigt liv som möjligt. Ditt stöd ska bidra till att skapa goda förutsättningar för ett fungerande boende, sysselsättning, hälsa och fritid. Du kan arbeta på LSS-boende, korttidsboende, daglig verksamhet, boendestöd eller inom personlig assistans för barn, ungdomar och vuxna.

I bildspelet som du hittar via länken nedan, får du en kort inblick i de olika verksamheterna. Kopiera länken i din webbläsare för att se bildspelet:

https://streamio.com/api/v1/videos/61fba9e76f8d8de89f00000b/public_show?player_id=59eed3d56f8d8d20b5000001&subtitles=sv&link=trueOm dig
Du är en trygg person som är genuint intresserad av att jobba med människor och att få underlätta i någon annans vardag. Som person har du hög integritet, är lyhörd, empatisk och trivs med att arbeta självständigt.

För arbetet krävs tillräckliga kunskaper i svenska i tal och skrift för att bland annat kunna kommunicera med brukare, utföra vårddokumentation samt erhålla medicindelegering.

Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska, finska och meänkieli, därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk.Anmäl ditt intresse
Du anmäler intresse genom att ”söka jobbet” och besvara frågorna. Om du blir aktuell för en prova-på-dag kommer du att få ett mejl med mer information om upplägget för dagen.

Perioden där prova-på-dagen kan göras sträcker sig mellan v. 16 - v 22. Dag och tid bokas i samråd mellan den som ska prova-på och verksamheten. Dagen kan vara förlagd dag- eller kvällstid.

Om du efter prova-på-dagen är intresserad av att jobba vidare hos oss och vi bedömer att det är möjligt, hjälper vi dig i processen mot att få ett extrajobb, ett sommarjobb eller en fast tjänst.Lön för prova-på-dagen
Lön utgår med schablonersättning för denna dag.

- 18 år 119,50 kr/h
- 19–20 år 122 kr/h
- 21–26 år 127 kr/h
- 27–31 år 135 kr/h
- 32 år och uppåt 140 kr/h

Individuell lönesättning utifrån erfarenhet och meriter blir aktuell vid en eventuell fortsatt anställning.

Följ oss på Instagram där vi heter @teamumeakommun!

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Vikarie 100% sökes till Turmalinen

Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö? På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsva... Visa mer
Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö?
På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsvariationer såsom autism, autismliknande tillstånd, intellektuell funktionsnedsättning. Läs gärna mer om verksamheten på hemsidan: www.turmalinen.net.
Som medarbetare på Turmalinen delar vi på ansvaret kring vård och omsorg av brukarna, den dagliga verksamheten, matlagning, djurskötsel, trädgård samt andra i ett hem vanligt förekommande sysslor.
Vi ser gärna att du har erfarenhet och/eller vidareutbildning inom socialt arbete och/eller vård och omsorg.
Boendet är bemannat dygnet runt, varierande arbetstider. Sovande journatt förekommer.
Omfattning: 100%.
Intervjuer sker löpande.
Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.
Begäran om utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan anställning. Visa mindre

Sommarvikarie Turmalinen

Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö? På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsva... Visa mer
Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö?
På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsvariationer såsom autism, autismliknande tillstånd, intellektuell funktionsnedsättning. Läs gärna mer om verksamheten på hemsidan: www.turmalinen.net.
Som medarbetare på Turmalinen delar vi på ansvaret kring vård och omsorg av brukarna, den dagliga verksamheten, matlagning, djurskötsel, trädgård samt andra i ett hem vanligt förekommande sysslor.
Vi ser gärna att du har erfarenhet och/eller vidareutbildning inom socialt arbete och/eller vård och omsorg. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Boendet är bemannat dygnet runt, varierande arbetstider. Sovande journatt förekommer.
Intervjuer sker löpande.
Behovet är från maj-augusti. Skriv gärna i din ansökan när du kan arbeta. Turmalinen är även i behov av timvikarier fram till sommaren.
Begäran om utdrag ur belastningsregistret sker innan anställning. Visa mindre

Boendehandledare 100%

Nu söker Mariagården tillsvidare medarbetare på 100% Arbetstider: Dag, kväll, helg, natt(jour) Om jobbet: Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid ... Visa mer
Nu söker Mariagården tillsvidare medarbetare på 100%
Arbetstider: Dag, kväll, helg, natt(jour)
Om jobbet:
Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad. Visa mindre

Vi söker timvikarier och semestervikarier till Furan!

Vi söker både timvikarier och semestervikarier till våra verksamheter på Furan, till både våra gruppbostäder och vår dagliga verksamhet! Tycker du att det vore roligt att jobba extra ibland och/eller vill du vikariera hos oss i sommar så är du varmt välkommen med din ansökan! Verksamhetsbeskrivning Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till persone... Visa mer
Vi söker både timvikarier och semestervikarier till våra verksamheter på Furan, till både våra gruppbostäder och vår dagliga verksamhet!
Tycker du att det vore roligt att jobba extra ibland och/eller vill du vikariera hos oss i sommar så är du varmt välkommen med din ansökan!
Verksamhetsbeskrivning
Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till personer som omfattas av personkrets 1 i LSS, Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Vi erbjuder våra hyresgäster bra bostäder där frihet och integritet råder. Servicen är individuellt anpassad för att alla ska kunna leva ett liv som andra, oavsett funktionshinder. Boendena har bemanning dygnet runt. På den dagliga verksamheten handleder, stödjer och hjälper man som personal arbetstagarna utifrån deras behov i deras arbetsuppgifter. Personalens bemötande gentemot hyresgästerna präglas av glädje och respekt.
Som personal på Furan stöder man hyresgästerna vid klädinköp, tandläkarbesök, när tider ska passas, etc. men fungerar också som en länk ut i samhället, vid tidsbeställningar, bankärenden, mm. En meningsfull fritid är viktig för alla, vilket vi noga integrerar i vår verksamhet.


Arbetsbeskrivning
Som boendehandledare/arbetshandledare på Furan är man en kreativ medarbetare som arbetar för våra gemensamma mål samt har ett fint bemötande och förhållningssätt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att man stödjer, motiverar och hjälper våra hyresgäster på gruppbostaden utifrån deras individuella behov i det dagliga livet. Dag, kväll, helg och jourtjänstgöring.
Som arbetshandledare arbetar man dagtid måndag till fredag.
Utbildning/Erfarenhet
Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och tycker det är viktigt med ett bra bemötande och förhållningssätt. Vi söker dig som är trygg, stabil, flexibel, positiv, ser möjligheter och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övriga villkor
I verksamheten finns pälsdjur av olika slag. Bil och körkort krävs då våra verksamheter är belägna ca 2,5 - 3 mil utanför Umeå. Visa mindre

Prova-på-dagar inom funktionshinderomsorgen

Är du intresserad av ett jobb där du får lära för livet och göra skillnad på riktigt? Har du ingen tidigare erfarenhet av jobbet - ta chansen, följ en av våra medarbetare och prova på hur det är att jobba en dag inom funktionshinderomsorgen. Under prova-på-dagen kommer du att få lön för dina arbetade timmar. Funktionshinderomsorgen arbetar med personer som har psykiska, fysiska och intellektuella funktionsvariationer. Ditt arbete är att stärka den en... Visa mer
Är du intresserad av ett jobb där du får lära för livet och göra skillnad på riktigt? Har du ingen tidigare erfarenhet av jobbet - ta chansen, följ en av våra medarbetare och prova på hur det är att jobba en dag inom funktionshinderomsorgen.

Under prova-på-dagen kommer du att få lön för dina arbetade timmar.Funktionshinderomsorgen arbetar med personer som har psykiska, fysiska och intellektuella funktionsvariationer. Ditt arbete är att stärka den enskildes förmåga att leva ett så självständigt liv som möjligt. Ditt stöd ska bidra till att skapa goda förutsättningar för ett fungerande boende, sysselsättning, hälsa och fritid. Du kan arbeta på LSS-boende, korttidsboende, daglig verksamhet, boendestöd eller inom personlig assistans för barn, ungdomar och vuxna.

I bildspelet som du hittar via länken nedan, får du en kort inblick i de olika verksamheterna. Kopiera länken i din webbläsare för att se bildspelet:

https://streamio.com/api/v1/videos/61fba9e76f8d8de89f00000b/public_show?player_id=59eed3d56f8d8d20b5000001&subtitles=sv&link=trueOm dig
Du är en trygg person som är genuint intresserad av att jobba med människor och att få underlätta i någon annans vardag. Som person har du hög integritet, är lyhörd, empatisk och trivs med att arbeta självständigt.

För arbetet krävs tillräckliga kunskaper i svenska i tal och skrift för att bland annat kunna kommunicera med brukare, utföra vårddokumentation samt erhålla medicindelegering.

Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska, finska och meänkieli, därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk.Anmäl ditt intresse
Du anmäler intresse genom att ”söka jobbet” och besvara frågorna. Om du blir aktuell för en prova-på-dag kommer du att få ett mejl med mer information om upplägget för dagen.

Perioden där prova-på-dagen kan göras sträcker sig mellan v. 9 och v. 17. Dag och tid bokas i samråd mellan den som ska prova-på och verksamheten. Dagen kan vara förlagd dag- eller kvällstid.

Om du efter prova-på-dagen är intresserad av att jobba vidare hos oss och vi bedömer att det är möjligt, hjälper vi dig i processen mot att få ett extrajobb, ett sommarjobb eller en fast tjänst.Lön för prova-på-dagen
Lön utgår med schablonersättning för denna dag.

- 18 år 119,50 kr/h
- 19–20 år 122 kr/h
- 21–26 år 127 kr/h
- 27–31 år 135 kr/h
- 32 år och uppåt 140 kr/h

Individuell lönesättning utifrån erfarenhet och meriter blir aktuell vid en eventuell fortsatt anställning.

Följ oss på Instagram där vi heter @teamumeakommun!

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Stödassistent till Bärnstens- och Tjärbrännarvägen, Funktionhinderomsorgen

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Bärnstensvägen och Tjärbrännarvägen är två särskilda boenden inom funktionshinderomsorgen i Umeå kommun. På boendena bor sex brukare vardera med olika funktionsnedsättningar. De bor i egna lägenheter och delar gemensamhetsutrymmen.   Vårt uppdrag och mål är att vi ska vara en resurs som frigör män... Visa mer
Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.Bärnstensvägen och Tjärbrännarvägen är två särskilda boenden inom funktionshinderomsorgen i Umeå kommun.

På boendena bor sex brukare vardera med olika funktionsnedsättningar. De bor i egna lägenheter och delar gemensamhetsutrymmen.  

Vårt uppdrag och mål är att vi ska vara en resurs som frigör människors förmåga att leva ett självständigt liv. Det innebär att vi stöttar brukarna i deras vardag utifrån individuella förutsättningar, önskemål och behov.

Till boendena söker vi nu tre personer med erfarenhet av att arbeta med människor med olika intellektuella funktionsnedsättningar. 

Dina arbetsuppgifter
Du handleder och stödjer personer med fysiska, psykiska och intellektuella funktionsnedsättningar i deras vardag. Du jobbar för att göra individen delaktig i en fungerande vardag och ha en meningsfull fritid och sysselsättning. Ditt arbetssätt präglas av lyhördhet, flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra och tillvarata brukarnas egna förmågor och därmed skapar förutsättningar till självständighet.
 
Du kommer att tillsammans med kollegor och enskilt arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera insatser. Du förväntas även skapa struktur och hålla strukturen för att öka tryggheten för dem vi är till för. Till båda verksamheterna finns en stödpedagog kopplad som handleder och stödjer personalen i det brukarnära arbetet. 

På båda boendena strävar vi efter att möjliggöra och erbjuda en aktiv fritid för våra brukare utifrån deras önskemål och behov. 

Båda verksamheterna samplanerar med varandra samt en tredje verksamhet som ligger i nära anslutning till Bärnstensvägen och Tjärbrännarvägen. Det innebär att du kommer att inskolas och även arbeta på de andra boendena utifrån i förväg gjord planering samt vid behov. Du erbjuds därmed möjlighet till kunskapsutveckling och erfarenhetsutbyte på fler verksamheter utöver den egna verksamheten. 

Om dig
Vi söker dig som är utbildad stödassistent/boendehandledare, undersköterska eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet från funktionshinderomsorg, intellektuella funktionsnedsättningar eller annan likvärdig vårderfarenhet.

Du har god förmåga att samarbeta och har ett professionellt bemötande mot brukare, anhöriga och andra aktörer runt våra brukare. Du är engagerad och har en vilja att dela våra värderingar och jobba mot uppsatta mål samt att arbeta med ständiga förbättringar.

Det är önskvärt om du har kunskap och erfarenhet av tecken som alternativ och kompletterande kommunikation (TAKK).

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Övrigt 
Tre tjänster

- Tillsvidareanställning, heltid, från och med 2023-03-01 eller enligt överenskommelse. Schemalagd arbetstid, dag/kväll, helg och jourkombi (Tjärbrännarvägen). 
- Två tillsvidareanställningar, heltid, från och med 2023-03-01 eller enligt överenskommelse. Schemalagd arbetstid, dag/kväll, helg och jourkombi (Bärnstensvägen). 

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Vikarie 100% sökes till Turmalinen

Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö? På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsva... Visa mer
Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö?
På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsvariationer såsom autism, autismliknande tillstånd, intellektuell funktionsnedsättning. Läs gärna mer om verksamheten på hemsidan: www.turmalinen.net.
Som medarbetare på Turmalinen delar vi på ansvaret kring vård och omsorg av brukarna, den dagliga verksamheten, matlagning, djurskötsel, trädgård samt andra i ett hem vanligt förekommande sysslor.
Vi ser gärna att du har erfarenhet och/eller vidareutbildning inom socialt arbete och/eller vård och omsorg.
Boendet är bemannat dygnet runt, varierande arbetstider. Sovande journatt förekommer.
Omfattning: 100%.
Intervjuer sker löpande.
Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.
Begäran om utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan anställning. Visa mindre

Timvikarie Turmalinen

Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö? På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsva... Visa mer
Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö?
På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsvariationer såsom autism, autismliknande tillstånd, intellektuell funktionsnedsättning. Läs gärna mer om verksamheten på hemsidan: www.turmalinen.net.
Som medarbetare på Turmalinen delar vi på ansvaret kring vård och omsorg av brukarna, den dagliga verksamheten, matlagning, djurskötsel, trädgård samt andra i ett hem vanligt förekommande sysslor.
Vi ser gärna att du har erfarenhet och/eller vidareutbildning inom socialt arbete och/eller vård och omsorg. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Boendet är bemannat dygnet runt, varierande arbetstider. Sovande journatt förekommer.
Intervjuer sker löpande.
Begäran om utdrag ur belastningsregistret sker innan anställning. Visa mindre

Sommarvikarie Turmalinen

Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö? På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsva... Visa mer
Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö?
På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsvariationer såsom autism, autismliknande tillstånd, intellektuell funktionsnedsättning. Läs gärna mer om verksamheten på hemsidan: www.turmalinen.net.
Som medarbetare på Turmalinen delar vi på ansvaret kring vård och omsorg av brukarna, den dagliga verksamheten, matlagning, djurskötsel, trädgård samt andra i ett hem vanligt förekommande sysslor.
Vi ser gärna att du har erfarenhet och/eller vidareutbildning inom socialt arbete och/eller vård och omsorg. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Boendet är bemannat dygnet runt, varierande arbetstider. Sovande journatt förekommer.
Intervjuer sker löpande.
Behovet är från maj-augusti. Skriv gärna i din ansökan när du kan arbeta. Turmalinen är även i behov av timvikarier fram till sommaren.
Begäran om utdrag ur belastningsregistret sker innan anställning. Visa mindre

Stödassistent till Anumark och Fruktvägen 3b

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Anumark Vi fungerar som ett stöd för personer med psykiska funktionsnedsättningar och arbetar med de evidensbaserade metoderna ESL samt MI. Verksamhetens målsättning är att brukarna, med vårt stöd, ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Som stödassistent hos oss samverkar du med dina ... Visa mer
Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.Anumark
Vi fungerar som ett stöd för personer med psykiska funktionsnedsättningar och arbetar med de evidensbaserade metoderna ESL samt MI.

Verksamhetens målsättning är att brukarna, med vårt stöd, ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Som stödassistent hos oss samverkar du med dina kollegor, andra enheter inom verksamheten samt externa aktörer. 

Fruktvägen 3b
Fruktvägen 3b  är en gruppbostad för äldre personer med intellektuella funktionsnedsättningar som behöver stöd och hjälp i sin vardag. Alla brukare bor i egen rum och får hjälp och stöd av personal dygnet runt. Boendet har gemensamt kök och allrum samt en stor trädgård där möjlighet för gemensamma aktiviteter finns.

Som stödassistent hos oss samverkar du med dina kollegor, andra enheter inom verksamheten samt externa aktörer. 

Dina arbetsuppgifter i Anumark
Du ingår i ett team som ger stöd till 5 brukare med psykiska funktionshinder. Brukarna har beslut enligt Lag om stöd och service (LSS) och bor i särskilt boende. Arbetet innebär att stödja och hjälpa den enskilde, öka förståelsen och medvetenheten om sina behov samt stöd till att komma med i olika sociala sammanhang. Målsättningen är att skapa goda förutsättningar för vuxna med ovanstående problematik att få ett fungerande boende, sysselsättning, hälsa och fritid. 


Dina arbetsuppgifter i Fruktvägen
Du ingår i ett team som handleder och stödjer 6 brukare med intellektuella funktionsnedsättningar. 

Du arbetar för att stärka den enskildes förmåga att leva ett självständigt liv utifrån sina förutsättningar. Ditt arbetssätt präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra en god vardag men även vård och insatser utifrån hälso- och sjukvårds beslut.Arbetsuppgifter som gäller båda arbetsplatserna
Du kommer att arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera verksamhetens olika delar inom kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi enskilt och tillsammans med andra. Du förväntas även skapa struktur och hålla strukturen.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg, tillämpar ett lågaffektivt bemötande och är van att dokumentera. Erfarenhet av psykisk ohälsa, intellektuellt funktionshinder, dubbeldiagnos samt missbruksproblematik är meriterande.

Har du  erfarenhet av arbete där situationer med hot och våld förekommit är det meriterande

Vi värdesätter ett professionellt förhållningssätt som innefattar ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Arbetet förutsätter en förmåga att arbeta självständigt och kunna ta egna initiativ .

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Vi önskar även engagemang och öppenhet för utvecklingsarbete såväl på den egna arbetsplatsen som inom hela verksamhetsområdet.

B-körkort är ett krav.

Vi vill att du bifogar ett personligt brev och cv.

Övrigt
-1 plats, Anumark och 1 plats Fruktvägen 3b. Tillsvidareanställning, heltid, med start 15 mars eller enligt överenskommelse.


Följ oss gärna på Instagram där i heter @teamumeakommun!

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Boendehandledare till Turmalinen tillsvidare

Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö? På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsva... Visa mer
Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö?
På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsvariationer såsom autism, autismliknande tillstånd, intellektuell funktionsnedsättning. Läs gärna mer om verksamheten på hemsidan: www.turmalinen.net.
Som medarbetare på Turmalinen delar vi på ansvaret kring vård och omsorg av brukarna, den dagliga verksamheten, matlagning, djurskötsel, trädgård samt andra i ett hem vanligt förekommande sysslor.
Vi ser gärna att du har erfarenhet och/eller vidareutbildning inom socialt arbete och/eller vård och omsorg.
Boendet är bemannat dygnet runt, varierande arbetstider. Sovande journatt förekommer.
Omfattning: 100%.
Intervjuer sker löpande.
Tillträde: 2023-03-13
Provanställning tillämpas.
Begäran om utdrag ur misstanke- och belastningsregistret sker innan anställning. Visa mindre

Stödassistent till Tallen

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Vi fungerar som ett stöd för personer med psykiska funktionsnedsättningar och arbetar med de evidensbaserade metoderna ESL samt MI. Verksamhetens målsättning är att brukarna, med vårt stöd, ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Som boendehandledare hos oss samverkar du med dina kolle... Visa mer
Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.Vi fungerar som ett stöd för personer med psykiska funktionsnedsättningar och arbetar med de evidensbaserade metoderna ESL samt MI.

Verksamhetens målsättning är att brukarna, med vårt stöd, ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Som boendehandledare hos oss samverkar du med dina kollegor, andra enheter inom verksamheten samt externa aktörer.

Tallen är ett gruppboende för före detta missbrukare med kognitiva nedsättningar och psykisk ohälsa. Vi söker nu en ny medarbetare till vårt team.


Dina arbetsuppgifter
Du ingår i ett team som ger stöd till brukare i vardagen. Brukarna har beslut enligt Lag om stöd och service (LSS) och bor i särskilt boende. Arbetet innebär att stödja och hjälpa den enskilde, öka förståelsen och medvetenheten om sina behov samt stöd till att komma med i olika sociala sammanhang. Målsättningen är att skapa goda förutsättningar för vuxna med ovanstående problematik att få ett fungerande boende, sysselsättning, hälsa och fritid.Om dig
Vi ser gärna att du är utbildad undersköterska eller utifrån verksamhetens krav har likvärdiga kunskaper eller utbildning. Du har erfarenhet av missbruk och kognitiva nedsättningar.

Du är en lösningsfokuserad, stabil lagspelare. Du har en positiv grundsyn och ett stort engagemang för människor. Du har arbetat med lågaffektivt bemötande som metod i hot- och våldssituationer. Du är en strukturerad person som arbetar mot mål i genomförandeplaner samt dess dokumentation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, samt till att vara professionell i bemötandet.

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift. 

Körkort är ett krav. Då det kan förekomma pälsdjur på arbetsplatsen bör du inte vara allergisk.
Vi vill att du bifogar ett personligt brev och cv.
 
Välkommen med din ansökan!

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Stödassistent till Kandidatvägen och Älgvägens korttidsboende

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Korttidsvistelse är en av insatserna i LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) som ska ge barnet/ungdomen miljöombyte och rekreation samt avlasta familjerna. Nu söker vi tre stödassistenter till Kandidatvägen och Älgvägen! Dina arbetsuppgifter I uppdraget ingår att tillsammans... Visa mer
Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.Korttidsvistelse är en av insatserna i LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) som ska ge barnet/ungdomen miljöombyte och rekreation samt avlasta familjerna.

Nu söker vi tre stödassistenter till Kandidatvägen och Älgvägen!

Dina arbetsuppgifter
I uppdraget ingår att tillsammans med övrig i personal arbeta utifrån vårt verksamhetsmål att stärka förmågan till att leva ett självständigt liv. Din uppgift blir att tillsammans med dina kollegor ansvara för att de barn som vistas på korttids får en trygg och meningsfull vistelse.

Du deltar i barnens aktiviteter så som promenader, pulkåkning, lekar i lekpark, pyssel och spel. I arbetet ingår sedvanliga hushållssysslor samt att dokumentera och upprätta genomförandeplan.


Arbetstiderna är förlagd till dag, kväll, jourkombi och helg.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad undersköterska, stödpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har utbildning av alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Du har erfarenhet av att arbeta med barn med NPF eller andra funktionsvariationer och har du erfarenhet av att arbeta med personer med epilepsi ser vi det som meriterande. Meriterande är även erfarenhet av arbete där hot och våld kan förekomma. Vi tror att du har goda datakunskaper samt är van att arbeta med struktur, planering, motivering och handledning.

Du har god förmåga att samarbeta och har ett professionellt bemötande mot brukare, anhöriga och andra aktörer runt våra brukare. Du är pedagogisk, engagerad och har en vilja att dela våra värderingar och jobba mot uppsatta mål samt att arbeta med ständiga förbättringar.

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Stödassistenter till Teaterallén, Funktionhinderomsorgen

Teaterallén 114 är ett boende inom funktionshinderomsorgen som varit igång sedan 2019. På boendet bor 5 stycken unga aktiva brukare med olika funktionsvariationer och de bor i egna lägenheter och delar gemensamhetsutrymmen. Målet är att stötta brukarna till självständighet. Till boendet söker vi en person med erfarenhet av att arbeta med individer med olika intellektuella funktionsnedsättningar och särskilt meriterande om du har kunskap om npf-diagnoser... Visa mer
Teaterallén 114 är ett boende inom funktionshinderomsorgen som varit igång sedan 2019.

På boendet bor 5 stycken unga aktiva brukare med olika funktionsvariationer och de bor i egna lägenheter och delar gemensamhetsutrymmen. Målet är att stötta brukarna till självständighet. Till boendet söker vi en person med erfarenhet av att arbeta med individer med olika intellektuella funktionsnedsättningar och särskilt meriterande om du har kunskap om npf-diagnoser.

Nu söker vi en stödassistent till vårt boende!Dina arbetsuppgifter
Du handleder och stödjer personer med fysiska, psykiska och intellektuella funktionshinder i deras vardag. Du jobbar för att göra individen delaktig i en fungerande vardag och ha en meningsfull fritid och/eller sysselsättning. Ditt arbetssätt präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra och tillvarata personens egna förmågor och därmed skapa förutsättningar till självständighet.

Du kommer att arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera enskilt och tillsammans med andra. Du förväntas även skapa struktur och hålla strukturen för att öka tryggheten och därmed minska risken för utmanande beteende hos våra boende. Om dig
Vi söker dig som är utbildad stödassistent/boendehandledare, undersköterska eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av verksamhetsområdet intellektuell funktionsnedsättning, helst mot autismspektrat. Har du dessutom erfarenhet av hjälpmedel som till exempel personlyft ser vi det som meriterande.

Du har god förmåga att samarbeta och har ett professionellt bemötande mot brukare, anhöriga och andra aktörer runt våra brukare. Du är engagerad och har en vilja att dela våra värderingar och jobba mot uppsatta mål samt att arbeta med ständiga förbättringar.

Tillträde så snart som möjligt.

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Boendehandledare 50% - 80 %

Nu söker Mariagården tillsvidare medarbetare på två olika tjänster, mellan 50 - 80% Arbetstider: Dag, kväll, helg, natt(jour) Om jobbet: Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefi... Visa mer
Nu söker Mariagården tillsvidare medarbetare på två olika tjänster, mellan 50 - 80%
Arbetstider: Dag, kväll, helg, natt(jour)
Om jobbet:
Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad. Visa mindre

Vi söker timvikarier till Furan!

Vi söker timvikarier till våra verksamheter på Furan, till våra gruppbostäder och vår dagliga verksamhet! Tycker du att det vore roligt att jobba extra ibland och/eller vill du vikariera hos oss, så är du varmt välkommen med din ansökan! Verksamhetsbeskrivning Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till personer som omfattas av personkrets 1 i LS... Visa mer
Vi söker timvikarier till våra verksamheter på Furan, till våra gruppbostäder och vår dagliga verksamhet!
Tycker du att det vore roligt att jobba extra ibland och/eller vill du vikariera hos oss, så är du varmt välkommen med din ansökan!
Verksamhetsbeskrivning
Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till personer som omfattas av personkrets 1 i LSS, Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Vi erbjuder våra hyresgäster bra bostäder där frihet och integritet råder. Servicen är individuellt anpassad för att alla ska kunna leva ett liv som andra, oavsett funktionshinder. Boendena har bemanning dygnet runt. På den dagliga verksamheten handleder, stödjer och hjälper man som personal arbetstagarna utifrån deras behov i deras arbetsuppgifter. Personalens bemötande gentemot hyresgästerna präglas av glädje och respekt.
Som personal på Furan stöder man hyresgästerna vid klädinköp, tandläkarbesök, när tider ska passas, etc. men fungerar också som en länk ut i samhället, vid tidsbeställningar, bankärenden, mm. En meningsfull fritid är viktig för alla, vilket vi noga integrerar i vår verksamhet.


Arbetsbeskrivning
Som boendehandledare/arbetshandledare på Furan är man en kreativ medarbetare som arbetar för våra gemensamma mål samt har ett fint bemötande och förhållningssätt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att man stödjer, motiverar och hjälper våra hyresgäster på gruppbostaden utifrån deras individuella behov i det dagliga livet. Dag, kväll, helg och jourtjänstgöring.
Som arbetshandledare arbetar man dagtid måndag till fredag.
Utbildning/Erfarenhet
Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och tycker det är viktigt med ett bra bemötande och förhållningssätt. Vi söker dig som är trygg, stabil, flexibel, positiv, ser möjligheter och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övriga villkor
I verksamheten finns pälsdjur av olika slag. Bil och körkort krävs då våra verksamheter är belägna ca 2,5 - 3 mil utanför Umeå. Visa mindre

Timanställda vid behov

Vi är i behov av timanställda som kan jobba vid ordinarie medarbetares frånvaro. Start omgående Arbetstider: Dag, kväll, natt(vaken och jour), helg Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För al... Visa mer
Vi är i behov av timanställda som kan jobba vid ordinarie medarbetares frånvaro. Start omgående
Arbetstider: Dag, kväll, natt(vaken och jour), helg
Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad. Visa mindre

Semestervikarier sommar 2023

Kom och jobba med oss på Mariagården 1. Grundlönen startar på 137kr/timme (högre om du har erfarenhet/utbildning) 2. Pedagogiska måltider som lagas ekologiskt 3. Träningskort på IKSU 4. Under sommaren gångavstånd till badsjö och hela året fantastisk natur runtomkring. Arbetstider: Dag, kväll, natt, journatt, helg Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattand... Visa mer
Kom och jobba med oss på Mariagården
1. Grundlönen startar på 137kr/timme (högre om du har erfarenhet/utbildning)
2. Pedagogiska måltider som lagas ekologiskt
3. Träningskort på IKSU
4. Under sommaren gångavstånd till badsjö och hela året fantastisk natur runtomkring.
Arbetstider: Dag, kväll, natt, journatt, helg
Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad. Visa mindre

Boendehandledare sökes till Turmalinen

Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö? På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsva... Visa mer
Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö?
På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsvariationer såsom autism, autismliknande tillstånd, intellektuell funktionsnedsättning. Läs gärna mer om verksamheten på hemsidan: www.turmalinen.net.
Som medarbetare på Turmalinen delar vi på ansvaret kring vård och omsorg av brukarna, den dagliga verksamheten, matlagning, djurskötsel, trädgård samt andra i ett hem vanligt förekommande sysslor.
Vi ser gärna att du har erfarenhet och/eller vidareutbildning inom socialt arbete och/eller vård och omsorg.
Boendet är bemannat dygnet runt, varierande arbetstider. Sovande journatt förekommer.
Omfattning: 100%.
Intervjuer sker löpande.
Tillträde: 2023-03-13
Provanställning tillämpas.
Begäran om utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer ske innan anställning. Visa mindre

Stödassistenter till Teaterallén, Funktionhinderomsorgen

Teaterallén 114 är ett boende inom funktionshinderomsorgen som varit igång sedan 2019. På boendet bor 5 stycken unga aktiva brukare med olika funktionsvariationer och de bor i egna lägenheter och delar gemensamhetsutrymmen. Målet är att stötta brukarna till självständighet. Till boendet söker vi en person med erfarenhet av att arbeta med individer med olika intellektuella funktionsnedsättningar och särskilt meriterande om du har kunskap om npf-diagnoser... Visa mer
Teaterallén 114 är ett boende inom funktionshinderomsorgen som varit igång sedan 2019.

På boendet bor 5 stycken unga aktiva brukare med olika funktionsvariationer och de bor i egna lägenheter och delar gemensamhetsutrymmen. Målet är att stötta brukarna till självständighet. Till boendet söker vi en person med erfarenhet av att arbeta med individer med olika intellektuella funktionsnedsättningar och särskilt meriterande om du har kunskap om npf-diagnoser.

Nu söker vi en stödassistent till vårt boende!Dina arbetsuppgifter
Du handleder och stödjer personer med fysiska, psykiska och intellektuella funktionshinder i deras vardag. Du jobbar för att göra individen delaktig i en fungerande vardag och ha en meningsfull fritid och/eller sysselsättning. Ditt arbetssätt präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra och tillvarata personens egna förmågor och därmed skapa förutsättningar till självständighet.

Du kommer att arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera enskilt och tillsammans med andra. Du förväntas även skapa struktur och hålla strukturen för att öka tryggheten och därmed minska risken för utmanande beteende hos våra boende. Om dig
Vi söker dig som är utbildad stödassistent/boendehandledare, undersköterska eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av verksamhetsområdet intellektuell funktionsnedsättning, helst mot autismspektrat. Har du dessutom erfarenhet av hjälpmedel som till exempel personlyft ser vi det som meriterande.

Du har god förmåga att samarbeta och har ett professionellt bemötande mot brukare, anhöriga och andra aktörer runt våra brukare. Du är engagerad och har en vilja att dela våra värderingar och jobba mot uppsatta mål samt att arbeta med ständiga förbättringar.

Tillträde så snart som möjligt.

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Vikarie 100% sökes till Turmalinen

Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö? På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsva... Visa mer
Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö?
På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsvariationer såsom autism, autismliknande tillstånd, intellektuell funktionsnedsättning. Läs gärna mer om verksamheten på hemsidan: www.turmalinen.net.
Som medarbetare på Turmalinen delar vi på ansvaret kring vård och omsorg av brukarna, den dagliga verksamheten, matlagning, djurskötsel, trädgård samt andra i ett hem vanligt förekommande sysslor.
Vi ser gärna att du har erfarenhet och/eller vidareutbildning inom socialt arbete och/eller vård och omsorg.
Boendet är bemannat dygnet runt, varierande arbetstider. Sovande journatt förekommer.
Omfattning: minst 100%.
Intervjuer sker löpande.
Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.
Begäran om utdrag ur misstanke- och belastningsregistret kommer ske innan anställning. Visa mindre

Timanställda vid behov

Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras... Visa mer
Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad.
Arbetstider: Dagtider, kvällstider, natt, helg
Behov av timanställda som kan jobba vid ordinarie medarbetares frånvaro. Start omgående Visa mindre

Boendehandledare 80 %

Om jobbet Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat so... Visa mer
Om jobbet
Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad.
Arbetstider: Dagtider, kvällstider, natt (jour) Visa mindre

Boendehandledare till Paradisgränd och Glädjens gränd

Boendestöd är en verksamhet som ger stöd till personer med bland annat psykisk-, neuropsykiatrisk-, eller intellektuell funktionsnedsättning. Vi är ca 100 medarbetare som på olika sätt strävar efter att utforma ett stöd till brukarna att leva ett så självständigt liv som möjligt. Nu söker vi boendehandledare till boendestöden som utgår från Paradisgränd och Glädjens gränd. Glädjens gränd är en liten verksamhet där vi ger stöd till ett fåtal brukare i n... Visa mer
Boendestöd är en verksamhet som ger stöd till personer med bland annat psykisk-, neuropsykiatrisk-, eller intellektuell funktionsnedsättning.

Vi är ca 100 medarbetare som på olika sätt strävar efter att utforma ett stöd till brukarna att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Nu söker vi boendehandledare till boendestöden som utgår från Paradisgränd och Glädjens gränd. Glädjens gränd är en liten verksamhet där vi ger stöd till ett fåtal brukare i närområdet. Paradisgränd är ett lite större boendestöd där vi tar oss mellan brukarna med cykel, buss eller bil. Det sker en samplanering mellan dessa verksamheterna så arbete på båda ställena kommer vara aktuellt. Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i brukarens hem med stöd- och omsorgsuppgifter. Arbetet är långsiktigt och består till stor del av motivationsarbete, stöd i vardagen som färdighetsträning, praktiska vardagssysslor och samtal. Vi arbetar med metoderna ESL och MI. Du är delaktig i att anpassa och utveckla verksamheten för att den ska svara mot de behov som finns. Om dig
Vi söker dig som är utbildad undersköterska, socionom eller liknande. Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta inom stöd och omsorg helst inom boendestöd eller psykiatri. För att trivas i rollen krävs att du är flexibel, tålmodig, lyhörd och har ett bra bemötande. 

Du har god samarbetsförmåga och samtidigt klarar du av att arbeta ensam under stundvis påfrestande och stressfulla situationer. Vi söker dig som gärna tar ett litet extra ansvar för verksamhet och planering och vill vara med och utveckla. 

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Pälsdjur kan finnas i brukarens hem och det förekommer rökning så du bör inte vara allergisk. 

B-körkort är ett krav.

Arbetstiden är förlagd dag/kväll och helg.

Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Boendehandledare, socialpsykiatri

Aya bedriver boendestöd för individer med utmaningar kopplade till det psykiatriska spektrat samt NPF-diagnoser. Vi söker nu ytterligare en medarbetare till vårt arbetslag. Tjänsten innefattar utförande av boendestöd i egen bostad. Jobbet blir både varierande och stimulerande eftersom inget arbetspass är det andra likt. Aya har sin samlingslokal på Sandbacka, därifrån utgår vår verksamhet. Flertalet brukare bor i direkt närområde, medans andra är utplacera... Visa mer
Aya bedriver boendestöd för individer med utmaningar kopplade till det psykiatriska spektrat samt NPF-diagnoser.
Vi söker nu ytterligare en medarbetare till vårt arbetslag. Tjänsten innefattar utförande av boendestöd i egen bostad. Jobbet blir både varierande och stimulerande eftersom inget arbetspass är det andra likt.
Aya har sin samlingslokal på Sandbacka, därifrån utgår vår verksamhet. Flertalet brukare bor i direkt närområde, medans andra är utplacerade runt om i Umeå.
Vi söker ytterligare en medarbetare. Heltid, deltid eller som timvikarie efter överenskommelse. Arbetstiden kan komma att bestå av dag, kväll samt helgpass.
Som medarbetare hos oss värdesätter vi dina personliga egenskaper högt. Vi tror att ett genuint intresse för individens utmaningar i förhållande till psykisk hälsa och en stor dos av medmänsklighet är avgörande för att du skall trivas hos oss. Samt att du som person är noggrann och pålitlig då arbetet till största del utförs självständigt. Tidigare erfarenhet att arbeta med psykisk ohälsa är meriterande, men inget krav.
Vi ser det som en självklarhet att du kan uppvisa utdrag ur brottsregistret utan anmärkning före anställning. Goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift är en förutsättning för att kunna utföra alla arbetsmoment.
Välkommen med din ansökan, anställning sker så snart som möjligt. Visa mindre

Undersköterskor och vårdbiträden till våra Vård- och omsorgsboenden

Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Vi söker nu fler undersköterske- och vårdbiträdeskollegor till våra Vård- och omsorgsboenden hos oss på Umeå kommun, är du rätt person för jobbet?    Dina arbetsuppgifter  Då behovet och omfattningen av vård ser olika ut för våra äldre så arbetar vi personcentrerat och stöttar individen utifrån de förutsättninga... Visa mer
Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Vi söker nu fler undersköterske- och vårdbiträdeskollegor till våra Vård- och omsorgsboenden hos oss på Umeå kommun, är du rätt person för jobbet? 
 
Dina arbetsuppgifter 

Då behovet och omfattningen av vård ser olika ut för våra äldre så arbetar vi personcentrerat och stöttar individen utifrån de förutsättningarna som dem har. Som utgångspunkt i vårt arbete vill vi fokusera på det friska hos personen och strävar alltid efter att bevara de förmågor som finns. Du och dina kollegor hjälper bland annat till med personlig omvårdnad och hygien, vid måltidssituationer samt i den social samvaron i våra gemensamma lokaler. På delegering av ansvarig sjuksköterska utför du även medicinska arbetsuppgifter samt dokumenterar åtgärder och hälsotillstånd.

Du arbetar även utifrån uppdraget som kontaktperson, där den äldres medbestämmande står i fokus. Därigenom säkerställer du att insatser utförs med god kvalitet enligt biståndsbeslut och genomförandeplan.  

 
Om dig 

Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller vårdbiträde alternativt att du har erfarenhet från vård och omsorg. Har du kunskap om demens och erfarenhet av arbete med personer med demenssjukdom är meriterande. 

När du arbetar på våra Vård- och omsorgsboenden på Umeå kommun gör du skillnad varje dag. Du blir en stor del i våra äldres liv och därför lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet, mognad och din empatiska förmåga. Det är viktigt för oss att du är tålmodig och lyhörd för vad personen behöver och vill. Du uppvisar ett stort engagemang för så väl brukare som verksamhet i samtliga relationer och handlingar. Arbetet är varierat och du ska trivas med att arbeta självständigt men du har samtidigt en god förmåga att samarbeta och samverka med kollegor, anhöriga och andra professioner.   

För oss är det viktigt att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift för att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor men även för att kunna skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering. 

Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska, finska och meänkieli www.umea.se/minoriteter. Därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk. 

Välkommen med din ansökan! Urval, intervjuer och tillsättning sker löpande så vänta inte med att skicka din ansökan. 
 

Övrigt 

Du kan se denna annons som en intresseanmälan till ett område eller boende. Om boendet du önskar inte har behov just nu så kommer vi att kontakta dig oavsett för att påbörja processen för att sen kunna hantera din ansökan snabbt om behov uppstår på enheten du önskar. Om du inte känner till våra boenden sen tidigare så finns information om samtliga i länken nedan:  

https://www.umea.se/omsorgochhjalp/aldresenior/vardochomsorgsboende/vardochomsorgsboenden.4.27a2de8b172da059ace2ced.html

Om dina betyg inte redan finns hos oss; kom ihåg att bifoga dina undersköterskebetyg, vårdbiträdesbetyg och betyg i svenska i din ansökan. 

Följd oss på Instagram där vi heter @teamumeakommun! Visa mindre

Vi söker timvikarier till Furan!

Vi söker timvikarier till våra verksamheter på Furan, till våra gruppbostäder och vår dagliga verksamhet! Tycker du att det vore roligt att jobba extra ibland och/eller vill du vikariera hos oss, så är du varmt välkommen med din ansökan! Verksamhetsbeskrivning Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till personer som omfattas av personkrets 1 i LS... Visa mer
Vi söker timvikarier till våra verksamheter på Furan, till våra gruppbostäder och vår dagliga verksamhet!
Tycker du att det vore roligt att jobba extra ibland och/eller vill du vikariera hos oss, så är du varmt välkommen med din ansökan!
Verksamhetsbeskrivning
Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till personer som omfattas av personkrets 1 i LSS, Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Vi erbjuder våra hyresgäster bra bostäder där frihet och integritet råder. Servicen är individuellt anpassad för att alla ska kunna leva ett liv som andra, oavsett funktionshinder. Boendena har bemanning dygnet runt. På den dagliga verksamheten handleder, stödjer och hjälper man som personal arbetstagarna utifrån deras behov i deras arbetsuppgifter. Personalens bemötande gentemot hyresgästerna präglas av glädje och respekt.
Som personal på Furan stöder man hyresgästerna vid klädinköp, tandläkarbesök, när tider ska passas, etc. men fungerar också som en länk ut i samhället, vid tidsbeställningar, bankärenden, mm. En meningsfull fritid är viktig för alla, vilket vi noga integrerar i vår verksamhet.


Arbetsbeskrivning
Som boendehandledare/arbetshandledare på Furan är man en kreativ medarbetare som arbetar för våra gemensamma mål samt har ett fint bemötande och förhållningssätt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att man stödjer, motiverar och hjälper våra hyresgäster på gruppbostaden utifrån deras individuella behov i det dagliga livet. Dag, kväll, helg och jourtjänstgöring.
Som arbetshandledare arbetar man dagtid måndag till fredag.
Utbildning/Erfarenhet
Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och tycker det är viktigt med ett bra bemötande och förhållningssätt. Vi söker dig som är trygg, stabil, flexibel, positiv, ser möjligheter och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övriga villkor
I verksamheten finns pälsdjur av olika slag. Bil och körkort krävs då våra verksamheter är belägna ca 2,5 - 3 mil utanför Umeå. Visa mindre

Boendehandledare 80 - 100%

Om jobbet Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat so... Visa mer
Om jobbet
Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad.
Arbetstider: Dagtider, kvällstider, natt (jour) och helg.
Vi behöver en person på en korttidsanställning och en person på en längre på minst ett år. Bägge med chans till förlängning. Start så fort som möjligt. Visa mindre

Timanställda vid behov

Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras... Visa mer
Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad.
Arbetstider: Dagtider, kvällstider, natt
Behov av timanställda som kan jobba vid ordinarie medarbetares frånvaro. Start omgående Visa mindre

Vikarie Turmalinen 50%

Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö? På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsva... Visa mer
Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö?
På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsvariationer såsom autism, autismliknande tillstånd, intellektuell funktionsnedsättning. Läs gärna mer om verksamheten på hemsidan: www.turmalinen.net.
Som medarbetare på Turmalinen delar vi på ansvaret kring vård och omsorg av brukarna, den dagliga verksamheten, matlagning, djurskötsel, trädgård samt andra i ett hem vanligt förekommande sysslor.
Vi ser gärna att du har erfarenhet och/eller vidareutbildning inom socialt arbete och/eller vård och omsorg.
Boendet är bemannat dygnet runt, varierande arbetstider. Sovande journatt förekommer.
Omfattning: minst 50%. Mer vid behov.
Intervjuer sker löpande.
Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.
Begäran om utdrag ur belastningsregistret kommer att ske innan anställning. Visa mindre

Timvikarie Turmalinen

Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö? På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsva... Visa mer
Tycker du, precis som vi, om att arbeta med människor som behöver stöd i sin vardag? Skulle du trivas med att göra det i en lantlig miljö?
På Turmalinen lever idag fyra brukare i en hemlik, lantlig miljö utanför Umeå. På gården, där även den dagliga verksamheten sker, finns det bl a djur, träverkstad och sommartid odlingar. Det dagliga stödet anpassas efter den enskildes önskemål, förutsättningar och förmågor. De som bor på Turmalinen har olika funktionsvariationer såsom autism, autismliknande tillstånd, intellektuell funktionsnedsättning. Läs gärna mer om verksamheten på hemsidan: www.turmalinen.net.
Som medarbetare på Turmalinen delar vi på ansvaret kring vård och omsorg av brukarna, den dagliga verksamheten, matlagning, djurskötsel, trädgård samt andra i ett hem vanligt förekommande sysslor.
Vi ser gärna att du har erfarenhet och/eller vidareutbildning inom socialt arbete och/eller vård och omsorg. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Boendet är bemannat dygnet runt, varierande arbetstider. Sovande journatt förekommer.
Intervjuer sker löpande.
Begäran om utdrag ur belastningsregistret kommer att ske innan anställning. Visa mindre

Boendehandledare till Vittervägens boendestöd, Tomtebo

Personalen arbetar med klienten i centrum och utgår ifrån dennes behov och resurser. Där målet är vår hjälp är att klienten ska kunna leva ett självständigt liv. En viktig del av uppdraget handlar om att samordna resurser runt personen, såväl i form av andra vårdaktörer och/eller myndigheter som från det sociala nätverket.  Arbetet är långsiktigt och består till stor del av personligt stöd i vardagen som praktiska sysslor, samtal, färdighetsträning.  N... Visa mer
Personalen arbetar med klienten i centrum och utgår ifrån dennes behov och resurser.

Där målet är vår hjälp är att klienten ska kunna leva ett självständigt liv. En viktig del av uppdraget handlar om att samordna resurser runt personen, såväl i form av andra vårdaktörer och/eller myndigheter som från det sociala nätverket.  Arbetet är långsiktigt och består till stor del av personligt stöd i vardagen som praktiska sysslor, samtal, färdighetsträning. 

Nu söker vi en boendehandledare till Vittervägens boendestöd!

Dina arbetsuppgifter
Som boendehandledare arbetar du dagligen med klienter utifrån individuell planering. Du medverkar och underlättar kontakten med olika intressenter, exempelvis vårdaktörer, myndigheter samt andra sociala kontakter, med syfte att klienten så småningom kan utveckla förmåga att klara detta mer självständigt. Du ger du stöd till personer med psykiska funktionshinder/diagnoser och neuropsykiatriska diagnoser i brukares hem. I arbetet ska du vara behjälplig med bland annat; städ, tvätt, socialt stöd och handling.

Samarbete inom teamet och med andra enheter är en central del i arbetet. Arbetet består även av dokumentation och motivationsarbete genom till exempel individuella samtal med MI och ESL som bas. Verksamheten har flexibel schemaläggning. Om dig
Vi söker dig som är utbildad undersköterska, socionom eller har likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom stöd och omsorg helst inom boendestöd eller psykiatrin. 

Du ska kunna behålla lugnet och ha ett gott bemötande mot personer som är påverkade, utåtagerande och verbalt aggressiva. Du har god samarbetsförmåga och samtidigt klarar du av att arbeta ensam under stundvis påfrestande och stressfulla situationer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

På arbetsplatsen finns pälsdjur samt att förekommer rökning så du bör inte vara allergisk.

B-Körkort är en merit

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. 

Övrigt
-1 plats tillsvidareanställning, heltid, med start 2022-10-01 eller enligt överenskommelse. 
Arbetstiden är förlagd dag/kväll och helg. 

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Timanställda vid behov

Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras... Visa mer
Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad.
Arbetstider: Dagtider, kvällstider, natt
Behov av timanställda som kan jobba vid ordinarie medarbetares frånvaro. Start omgående Visa mindre

Boendehandledare till Norra och Södra Resursteamet inom Ordinärt boendestöd

Individ- och familjeomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Norra och Södra Resursteamet ger insatser till vuxna som har behov av stöd. Målgruppen är framförallt personer med alkohol- och/eller drogmissbruk samt personer med en kombination av psykisk ohälsa och missbruk/beroende, så kallad dubbeldiagnos. Verksamheten ger även stöd till andra målgrupper. Ver... Visa mer
Individ- och familjeomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Norra och Södra Resursteamet ger insatser till vuxna som har behov av stöd. Målgruppen är framförallt personer med alkohol- och/eller drogmissbruk samt personer med en kombination av psykisk ohälsa och missbruk/beroende, så kallad dubbeldiagnos. Verksamheten ger även stöd till andra målgrupper. Verksamheterna bedriver ett systematiskt och samverkans grundat förändringsarbete som syftar till att möjliggöra ett så självständigt liv som möjligt för målgruppen samt för de med missbruk/beroende alkohol och drogfrihet samt längre nyktra perioder. Verksamheten bedrivs på uppdrag av socialsekreterare.

Förutom ovanstående målgrupper så arbetar teamen även mot olika inriktningar. 

Norra resursteamet

Har inriktning kvinnofrid och har ansvar för Juno, som är ett boende för kvinnor i behov av skyddat boende. 

Södra resursteamet

Har ansvar för våra kategoriboenden, där vi har hyresgäster med missbruk eller annan problematik.

Vi söker nu 1-3 boendehandledare till våra team!

Dina arbetsuppgifter
Du ingår i ett team som ger stöd till brukare. Brukarna har beslut enligt socialtjänstlagen och bor inom Umeå kommun. Vi arbetar för att skapa en god relation med varje brukare. Arbetet innebär att stödja och hjälpa den enskilde, öka förståelsen och medvetenheten hos dem om deras behov samt ge dem stöd i olika sociala sammanhang. Målsättningen är att skapa goda förutsättningar för brukarna att få en fungerande boendesituation, sysselsättning, hälsa och fritid. Som
boendehandledare hos oss samverkar du med dina kollegor, andra enheter inom verksamheten samt externa aktörer.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad socionom, undersköterska eller har likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg, med personer med psykisk ohälsa och/ eller missbruk.

Du behåller lugnet och har ett gott bemötande mot personer som är påverkade, utåtagerande och verbalt aggressiva. Du har god samarbetsförmåga och samtidigt klarar du av att arbeta ensam under stundvis påfrestande och stressfulla situationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

På arbetsplatsen finns pälsdjur och rökning förekommer så du bör inte vara allergisk.

B-körkort är ett krav.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Välkommen med din ansökan!

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Gruppledare till daglig verksamhet

Gruppledare daglig verksamhet Vill du jobba på ett företag där du bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt jobb? Välkommen till Furan. Furan söker nu en arbetshandledare med gruppledaransvar i daglig verksamhet. Furans dagliga verksamhet är beläget i ett naturskönt Bullmark ca tre mil utanför Umeå. Arbetet för våra arbetstagare på Furan liknar i hög grad en vanlig arbetsplats med uppdragsgivare som privatpersoner och by... Visa mer
Gruppledare daglig verksamhet
Vill du jobba på ett företag där du bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt jobb?
Välkommen till Furan.
Furan söker nu en arbetshandledare med gruppledaransvar i daglig verksamhet.
Furans dagliga verksamhet är beläget i ett naturskönt Bullmark ca tre mil utanför Umeå.
Arbetet för våra arbetstagare på Furan liknar i hög grad en vanlig arbetsplats med uppdragsgivare som privatpersoner och byaföreningar. Exempel på arbetsuppgifter är gräsklippning, snöskottning och vaktmästeri.
Verksamheten är indelad i mindre basgrupper som är individuellt anpassade. Vi arbetar med alternativ kommunikation som pictobilder, tecken som stöd och sociala berättelser.
På Furans Hus arbetar vi bland annat med djur som alpackor, kaniner m.fl.
Vi har också fina verkstadslokaler där det sjuder av aktivitet. Här bl. a. snickras, målas och pysslas.
I vårt växthus odlar vi olika örter, tomater, gurka och blommor mm.
Arbetsuppgifter:
Du skall utifrån en humanistisk människosyn vara delaktig i arbetet på en daglig verksamhet där människor med intellektuell funktionsnedsättning arbetar.
I uppdraget som gruppledare, i samråd med verksamhetschef, ingår ledning, administration, planering, samordning och uppföljning av verksamheten.
Som gruppledare kommer du även att ingå i Furans ledningsgrupp.
Du som gruppledare agerar förebild och deltar i enhetens samtliga arbetsuppgifter. Du ger medarbetarna stöd och återkoppling i deras dagliga arbete.
Att du har ett professionellt och ödmjukt förhållningssätt och bemötande ser vi som en självklarhet.
Tjänsten innebär tjänstgöring dagtid. I tjänsten ingår administrativ tid såväl som tid i verksamheten.
Verksamheten strävar aktivt mot att utvecklas och där kommer arbetsledaren/gruppledaren att ha en viktig roll.
Vi tillämpar lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Du bidrar och verkar för att skapa en god och attraktiv miljö för alla, såväl kollegor som arbetstagare.
Arbetstiderna är måndag-fredag- dagtid.
Kvalifikationer:
Vi söker dig som är utbildad undersköterska, fritidspedagog eller utifrån verksamhetens krav likvärdig utbildning. Du är social, ambitiös, gillar utmaningar och är flexibel. Du ska kunna arbeta både självständigt och i grupp, har stort tålamod och är intresserad av såväl omsorgsarbete som omvårdnadsarbete.
För att lyckas i denna roll behöver du ha intresse och erfarenhet av att utveckla verksamhet, metoder, rutiner och arbetssätt utifrån verksamhetens behov.
Erfarenhet av att leda grupper är ett krav.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med personer med intellektuell funktionsnedsättning och om du kan tecken som stöd är det meriterande.
Datorvana, erfarenhet av administrativa system, god svenska i tal och skrift, samt god kunskap om lagar som styr verksamheten är ett krav. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.
Vänta inte med att skicka in din ansökan, tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.
--------------- Visa mindre

Vi söker timvikarier till Furan!

Vi söker timvikarier till våran gruppbostad i Bodbyn. Tycker du att det vore roligt att jobba extra och/eller vill du vikariera hos oss så är du varmt välkommen med din ansökan! Rekrytering sker fortlöpande så skicka in din ansökan idag. Verksamhetsbeskrivning Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till personer som omfattas av personkrets 1 i LSS,... Visa mer
Vi söker timvikarier till våran gruppbostad i Bodbyn.
Tycker du att det vore roligt att jobba extra och/eller vill du vikariera hos oss så är du varmt välkommen med din ansökan!
Rekrytering sker fortlöpande så skicka in din ansökan idag.
Verksamhetsbeskrivning
Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till personer som omfattas av personkrets 1 i LSS, Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Vi erbjuder våra hyresgäster bra bostäder där frihet och integritet råder. Servicen är individuellt anpassad för att alla ska kunna leva ett liv som andra, oavsett funktionshinder. Boendena har bemanning dygnet runt. På den dagliga verksamheten handleder, stödjer och hjälper man som personal arbetstagarna utifrån deras behov i deras arbetsuppgifter. Personalens bemötande gentemot hyresgästerna präglas av glädje och respekt.
Som personal på Furan stöder man hyresgästerna vid klädinköp, tandläkarbesök, när tider ska passas, etc. men fungerar också som en länk ut i samhället, vid tidsbeställningar, bankärenden, mm. En meningsfull fritid är viktig för alla, vilket vi noga integrerar i vår verksamhet.


Arbetsbeskrivning
Som boendehandledare på Furan är man en kreativ medarbetare som arbetar för våra gemensamma mål samt har ett fint bemötande och förhållningssätt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att man stödjer, motiverar och hjälper våra hyresgäster på gruppbostaden utifrån deras individuella behov i det dagliga livet. Dag, kväll, helg och jourtjänstgöring.
På Furans Hus arbetar vi bland annat med djur som alpackor, kaniner m.fl.
Utbildning/Erfarenhet
Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och tycker det är viktigt med ett bra bemötande och förhållningssätt. Vi söker dig som är trygg, stabil, flexibel, positiv, ser möjligheter och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övriga villkor
I verksamheten finns pälsdjur av olika slag. Bil och körkort krävs då våra verksamheter är belägna ca 2,5 - 3 mil utanför Umeå. Visa mindre

Boendehandledare vikariat 100%

Om jobbet Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat so... Visa mer
Om jobbet
Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.
Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.
Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.
Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.
Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.
Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad.
Arbetstider: Dagtider, kvällstider, helg på ett rullande 6-veckorsschema.
Behov av 1 - 2 vikariat på minst ett år med chans till förlängning. Start 15 augusti 2022 Visa mindre

Stödpersonal till AROS Sysselsättning

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Aros är en verksamhet inom Funktionshinderomsorgen Umeå kommun som erbjuder sysselsättning med strukturerade arbetsuppgifter och hjälper personerna med att bibehålla och utveckla sina förmågor gällande bland annat arbetslivets basala krav. Vi möter personer med psykiska funktionsnedsättningar och d... Visa mer
Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.Aros är en verksamhet inom Funktionshinderomsorgen Umeå kommun som erbjuder sysselsättning med strukturerade arbetsuppgifter och hjälper personerna med att bibehålla och utveckla sina förmågor gällande bland annat arbetslivets basala krav.

Vi möter personer med psykiska funktionsnedsättningar och de med neuropsykiatriska diagnoser.

Aros erbjuder sysselsättning inom flera områden som servicegrupp, vedhantering, mat och bak, administration, montering, film, lageruppgifter m.m. Vi söker samarbete med föreningar och företag och delar av verksamheten bedrivs på andra platser i Umeå. Vi försöker skapa möjlighet till gemenskap, delaktighet, sysselsättning och struktur i vardagen. På Aros arbetar vi med att tillsammans med personen sätta upp mål för sysselsättningen och anpassar arbetsuppgifterna efter styrkor och de förutsättningar som personen har. Detta för att ge förutsättningar att träna på arbetslivets grundläggande krav och för vissa med sikte på framtida studier, praktik eller arbete.


Dina arbetsuppgifter
Som handledare på Aros arbetar du med att handleda deltagarnas sysselsättning utifrån deras förutsättningar och satta mål. Detta sker genom att hitta strukturer, planering, kommunicera och att delvis själv delta i utförandet av arbetsuppgifterna. Handledaren ansvarar även för upprättande av genomförandeplaner, journalföring, uppföljningar, kontakter med andra aktörer m.m. Du kommer att ha din placering i hantverksgruppen. På Aros arbetar personalen flexibelt, vilket innebär att du även förväntas kunna arbeta med de övriga grupperna då det behövs.


Om dig
Vi söker dig som har lägst gymnasieutbildning inom vård- och omsorg med inriktning mot psykisk funktionshinder/sjukdom eller erfarenhet och utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdigt. Du ska ha erfarenhet att arbeta med personer med psykisk funktionshinder och neuropsykiatri.

Det är meriterande om du har högskoleutbildning inom området psykisk funktionshinder/sjukdom eller likvärdigt. Utifrån att vi arbetar utifrån Arbetslivets basala krav, MI och Supported Training är det en fördel om du har utbildning och erfarenhet av dessa metoder. Även erfarenhet av att arbeta inom daglig verksamhet är meriterande.

Du ska ha ett genuint intresse för målgruppen och kunna vara flexibel. Arbetet sker även med andra aktörer som vård, myndigheter och privata företag, vilket är bra att ha erfarenhet av. Du bör vara stresstålig och klara av oförutsedda händelser i arbetet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
1 vikariat, heltid, från och med 2022-09-05 till och med 2023-03-31.

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Sommarvikarie till Stödboende

Nu söker vi vikarier till de sista arbetspassen under sommaren mellan 21/6-15/8. Ungbo är ett tillståndspliktigt stödboende för unga vuxna mellan 16-20år som placeras via Socialtjänst, 9 platser. Ungbo är till för ungdomar i behov av tillfälligt stöd och motivation. Ungdomarna bor i egna lgh i hyreshus där även personal finns tillgänglig dygnet runt. Boende får ej vara i aktivt missbruk eller kriminalitet. Ungbos mål är att stötta ungdomarna med sysselsät... Visa mer
Nu söker vi vikarier till de sista arbetspassen under sommaren mellan 21/6-15/8.
Ungbo är ett tillståndspliktigt stödboende för unga vuxna mellan 16-20år som placeras via Socialtjänst, 9 platser. Ungbo är till för ungdomar i behov av tillfälligt stöd och motivation. Ungdomarna bor i egna lgh i hyreshus där även personal finns tillgänglig dygnet runt. Boende får ej vara i aktivt missbruk eller kriminalitet.
Ungbos mål är att stötta ungdomarna med sysselsättning, rutiner, ADL, upprätthålla drogfrihet mm. Varje boende har en individuell planering och inga aktiviteter eller insatser sker i grupp.
Vi söker dig, man eller kvinna, som är över 21år samt uppfyller kraven på körkort och språkkunskaper. Tjänsten innebär arbete både dag, natt och helg med sovande jour på plats. Personal arbetar ensam. Verksamhetsbil finns att tillgå.
Vi söker dig som är en trygg vuxen, kan sätta gränser och arbetar lösningsfokuserat utifrån de boendes förutsättningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbete samt dokumentationsvana.
Utdrag från Polisens misstanke och belastningsregister är ett krav inför anställning. Visa mindre

Boendehandledare Sommarvikariat samt timvikarier

Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som server... Visa mer
Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.


Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.


Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.


Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.


Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.


Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.


Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad.


Arbetstider: Dagtider, kvällstider, helg på ett rullande 6-veckorsschema.


Vaken natt förekommer på en gruppbostad. Om du kan/önskar jobba vaken natt så skriv gärna det i ansökan!
Behovet av timvikarier är från nu och hela året. Sommarvikarier från början av Juni till slutet av September. skriv gärna i ansökan vilka veckor du är tillgänglig. Visa mindre

Boendehandledare till Norra och Södra Resursteamet inom Ordinärt boendestöd

Individ- och familjeomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Norra och Södra Resursteamet ger insatser till vuxna som har behov av stöd. Målgruppen är framförallt personer med alkohol- och/eller drogmissbruk samt personer med en kombination av psykisk ohälsa och missbruk/beroende, så kallad dubbeldiagnos. Verksamheten ger även stöd till andra målgrupper. Ver... Visa mer
Individ- och familjeomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Norra och Södra Resursteamet ger insatser till vuxna som har behov av stöd. Målgruppen är framförallt personer med alkohol- och/eller drogmissbruk samt personer med en kombination av psykisk ohälsa och missbruk/beroende, så kallad dubbeldiagnos. Verksamheten ger även stöd till andra målgrupper. Verksamheterna bedriver ett systematiskt och samverkans grundat förändringsarbete som syftar till att möjliggöra ett så självständigt liv som möjligt för målgruppen samt för de med missbruk/beroende alkohol och drogfrihet samt längre nyktra perioder. Verksamheten bedrivs på uppdrag av socialsekreterare.

Förutom ovanstående målgrupper så arbetar teamen även mot olika inriktningar. 

Norra resursteamet

Har inriktning kvinnofrid och har ansvar för Juno, som är ett boende för kvinnor i behov av skyddat boende. 

Södra resursteamet

Har ansvar för våra kategoriboenden, där vi har hyresgäster med missbruk eller annan problematik.

Vi söker nu 4 boendehandledare till våra team!

Dina arbetsuppgifter
Du ingår i ett team som ger stöd till brukare. Brukarna har beslut enligt socialtjänstlagen och bor inom Umeå kommun. Vi arbetar för att skapa en god relation med varje brukare. Arbetet innebär att stödja och hjälpa den enskilde, öka förståelsen och medvetenheten hos dem om deras behov samt ge dem stöd i olika sociala sammanhang. Målsättningen är att skapa goda förutsättningar för brukarna att få en fungerande boendesituation, sysselsättning, hälsa och fritid. Som
boendehandledare hos oss samverkar du med dina kollegor, andra enheter inom verksamheten samt externa aktörer.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad socionom, undersköterska eller har likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg, med personer med psykisk ohälsa och/ eller missbruk.

Du behåller lugnet och har ett gott bemötande mot personer som är påverkade, utåtagerande och verbalt aggressiva. Du har god samarbetsförmåga och samtidigt klarar du av att arbeta ensam under stundvis påfrestande och stressfulla situationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

På arbetsplatsen finns pälsdjur och rökning förekommer så du bör inte vara allergisk.

B-körkort är ett krav.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Välkommen med din ansökan!

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Boendehandledare Sommarvikariat samt timvikarier

Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som server... Visa mer
Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.


Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.


Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.


Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.


Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.


Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.


Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad.


Arbetstider: Dagtider, kvällstider, helg på ett rullande 6-veckorsschema.


Vaken natt förekommer på en gruppbostad. Om du kan/önskar jobba vaken natt så skriv gärna det i ansökan!
Behovet av timvikarier är från nu och hela året. Sommarvikarier från början av Juni till slutet av September. skriv gärna i ansökan vilka veckor du är tillgänglig. Visa mindre

Furan söker en Boendehandledare

Furan söker en boendehandledare för tillsvidareanställning med tillträde omgående. I arbetet ingår dag, -kväll -helg och jourtjänstgöring Dina arbetsuppgifter Du skall utifrån en humanistisk människosyn vara delaktig i arbetet på ett LSS-boende där människor med intellektuell funktionsnedsättning bor. Varje hyresgäst har eget inflytande, delaktighet och självbestämmande i sin tillvaro. Stor vikt läggs vid bemötande och förhållningssätt. Varje individs int... Visa mer
Furan söker en boendehandledare för tillsvidareanställning med tillträde omgående.
I arbetet ingår dag, -kväll -helg och jourtjänstgöring

Dina arbetsuppgifter
Du skall utifrån en humanistisk människosyn vara delaktig i arbetet på ett LSS-boende där människor med intellektuell funktionsnedsättning bor. Varje hyresgäst har eget inflytande, delaktighet och självbestämmande i sin tillvaro. Stor vikt läggs vid bemötande och förhållningssätt.
Varje individs integritet skall respekteras för att ge varje hyresgäst ett bra boende och en rik fritid. Arbetet präglas av ett lösningsfokuserat arbetssätt. Furan är beläget i ett naturskönt Bullmark ca tre mil utanför Umeå. LSS boendet omfattar fem hyresgäster som bor i egna lägenheter, i samma hus med gemensamhetsutrymmen.
Många av våra hyresgäster på Furan är djurintresserade vilket innebär att vi har katt på boendet och lite olika djur i Furans dagliga verksamhet.
Du kommer att ingå i ett arbetslag, vilket ställer krav på att du har god förmåga att samarbeta med andra. Det kräver eget ansvar kring kontakter med andra i hyresgästens sociala nätverk och det är viktigt att ha förståelse för att vi arbetar med uppdragsbeskrivning och kvalitetskrav.

Vi söker dig som är utbildad undersköterska, fritidspedagog eller utifrån verksamhetens krav likvärdig utbildning. Du är social, ambitiös, gillar utmaningar och är flexibel. Du ska kunna arbeta både självständigt och i grupp, har stort tålamod och är intresserad av såväl omsorgsarbete som omvårdnadsarbete. Då arbetet innefattar dokumentation ser vi gärna att du har datorvana.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med personer med intellektuell funktionsnedsättning och om du kan tecken som stöd är det meriterande.
För att tillgodose arbetsgruppens sammansättning ser vi gärna manliga sökanden.
Du måste ha körkort och tillgång till bil då kommunikationerna är begränsade i Bullmark. Visa mindre

Vi söker timvikarier och semestervikarier till Furan!

Vi söker både timvikarier och semestervikarier till våra verksamheter på Furan, till både våra gruppbostäder och vår dagliga verksamhet! Tycker du att det vore roligt att jobba extra ibland och/eller vill du vikariera hos oss i sommar så är du varmt välkommen med din ansökan! Verksamhetsbeskrivning Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till persone... Visa mer
Vi söker både timvikarier och semestervikarier till våra verksamheter på Furan, till både våra gruppbostäder och vår dagliga verksamhet!
Tycker du att det vore roligt att jobba extra ibland och/eller vill du vikariera hos oss i sommar så är du varmt välkommen med din ansökan!
Verksamhetsbeskrivning
Furan är en ideell förening naturskönt belägen i Bullmark och Bodbyn, utanför Umeå. Vi erbjuder daglig verksamhet och bostäder med särskild service till personer som omfattas av personkrets 1 i LSS, Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Vi erbjuder våra hyresgäster bra bostäder där frihet och integritet råder. Servicen är individuellt anpassad för att alla ska kunna leva ett liv som andra, oavsett funktionshinder. Boendena har bemanning dygnet runt. På den dagliga verksamheten handleder, stödjer och hjälper man som personal arbetstagarna utifrån deras behov i deras arbetsuppgifter. Personalens bemötande gentemot hyresgästerna präglas av glädje och respekt.
Som personal på Furan stöder man hyresgästerna vid klädinköp, tandläkarbesök, när tider ska passas, etc. men fungerar också som en länk ut i samhället, vid tidsbeställningar, bankärenden, mm. En meningsfull fritid är viktig för alla, vilket vi noga integrerar i vår verksamhet.


Arbetsbeskrivning
Som boendehandledare/arbetshandledare på Furan är man en kreativ medarbetare som arbetar för våra gemensamma mål samt har ett fint bemötande och förhållningssätt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att man stödjer, motiverar och hjälper våra hyresgäster på gruppbostaden utifrån deras individuella behov i det dagliga livet. Dag, kväll, helg och jourtjänstgöring.
Som arbetshandledare arbetar man dagtid måndag till fredag.
Utbildning/Erfarenhet
Vi söker dig som tycker om att arbeta med människor och tycker det är viktigt med ett bra bemötande och förhållningssätt. Vi söker dig som är trygg, stabil, flexibel, positiv, ser möjligheter och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övriga villkor
I verksamheten finns pälsdjur av olika slag. Bil och körkort krävs då våra verksamheter är belägna ca 2,5 - 3 mil utanför Umeå. Viss ersättning för bensinkostnader utgår. Visa mindre

Stödassistent till Målargränd, Funktionshinderomsorg

Självständigt och tillsammans med kollegor och andra professioner stödjer, handleder och hjälper du våra brukare utifrån gemensamma överenskommelser och arbetar mot målet att skapa förutsättningar för självständighet och ett gott liv. Målargränd är ett serviceboende för personer med intellektuella funktionsnedsättningar som behöver stöd och hjälp i sin vardag. Alla brukare bor i egen lägenhet och får hjälp och stöd av personal dagar, kvällar och helger.... Visa mer
Självständigt och tillsammans med kollegor och andra professioner stödjer, handleder och hjälper du våra brukare utifrån gemensamma överenskommelser och arbetar mot målet att skapa förutsättningar för självständighet och ett gott liv.

Målargränd är ett serviceboende för personer med intellektuella funktionsnedsättningar som behöver stöd och hjälp i sin vardag. Alla brukare bor i egen lägenhet och får hjälp och stöd av personal dagar, kvällar och helger. På enheten har vi sovande natt.

Nu söker vi en stödassistent till Målargränd!Dina arbetsuppgifter
Din uppgift som stödassitent blir att handleda och stödja personer med intellektuella funktionsnedsättningar i deras vardag.

Du arbetar för att stärka den enskildes förmåga att leva ett självständigt liv utifrån sina förutsättningar. Ditt arbetssätt präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra och tillvarata personens egna förmågor och därmed skapa förutsättningar till självständighet. Du kommer att arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera verksamhetens olika delar inom kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi enskilt och tillsammans med andra. Du förväntas även skapa struktur och hålla strukturen för att minska risken för hot och våld.Om dig
Vi söker dig som har pedagogisk utbildning alternativt är utbildad undersköterska, socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av hot och våld samt lågaffektivt bemötande. Meriterande är att du har utbildning i RESIMA som riktar sig mot att arbeta i verksamheter med hot och våld och att du har arbetat med intellektuell funktionsnedsättning.

Du har god förmåga att samarbeta och har ett professionellt bemötande mot brukare, anhöriga och andra aktörer runt våra brukare. Du är engagerad och har en vilja att dela våra värderingar och jobba mot uppsatta mål samt att arbeta med ständiga förbättringar.

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Då rökning förekommer bör du inte vara allergisk.
Hot och våld, samt tunga lyft kan förekomma på båda enheterna.

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Boendehandledare till Boendestöden inom Ordinärt boendestöd

Individ- och familjeomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. De geografiska boendestöden fungerar som ett stöd för personer med psykisk ohälsa, missbruk samt intellektuella funktionsnedsättningar och arbetar med de evidensbaserade metoderna ESL samt MI. Verksamhetens målsättning är att brukarna, med vårt stöd, ska kunna leva ett så självständigt liv som möjl... Visa mer
Individ- och familjeomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

De geografiska boendestöden fungerar som ett stöd för personer med psykisk ohälsa, missbruk samt intellektuella funktionsnedsättningar och arbetar med de evidensbaserade metoderna ESL samt MI. Verksamhetens målsättning är att brukarna, med vårt stöd, ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Stödet består av praktiska och sociala insatser i och utanför hemmet. De geografiska boendestöden är uppdelade på olika delar centrala Umeå samt byarna. 

Vi kommer inom den närmsta perioden starta upp en poolverksamhet inom de geografiska boendestöden. Som medarbetare i pool arbetar du som ersättare i verksamheten vid exempelvis korttidsfrånvaro. Du följer verksamhetens dagsschema som tilldelas dig i början på passet. Du ger medicin på delegering av sjuksköterska samt dokumenterar i Treserva i enlighet med verksamhetens rutiner. Arbetstiden är förlagd måndag till fredag dagtid, kväll och helg kan förekomma. Som person behöver du ha lätt för att skapa nya kontakter och ha ett flexibelt förhållningssätt. 

Norra och Södra Resursteamet ger insatser till vuxna som har behov av stöd. Målgruppen är framförallt personer med alkohol- och/eller drogmissbruk samt personer med en kombination av psykisk ohälsa och missbruk/beroende, så kallad dubbeldiagnos. Verksamheten ger även stöd till andra målgrupper. Verksamheterna bedriver ett systematiskt och samverkans grundat förändringsarbete som syftar till att möjliggöra ett så självständigt liv som möjligt för målgruppen samt för de med missbruk/beroende alkohol och drogfrihet samt längre nyktra perioder. Verksamheten bedrivs på uppdrag av socialsekreterare.

Sociala Stödteamet ger insatser till personer med framförallt psykisk ohälsa. En del av brukarna som verksamheten ger stöd till har en mer komplex problematik. Det kan handla om extrem social isolering, avsaknad av sjukdomsinsikt, som ett komplement till rättspsykiatrins öppenvård osv. Sociala Stödteamet arbetar med kontaktmannaskap där stor vikt läggs vid att skapa trygga och bärande relationer. För att kunna göra det har teamet ett flexibelt arbetssätt vilket innebär att de låter brukaren växa och utvecklas genom att stötta i självständighet och oberoende och hjälper personen att hitta verktyg och strategier för att klara tillvaron på egen hand samt ge stöd när det finns behov av det.

Vi söker nu boendehandledare till vårt team!

Dina arbetsuppgifter
Du ingår i ett team som ger stöd till brukare. Brukarna har beslut enligt socialtjänstlagen och bor inom Umeå kommun. Vi arbetar för att skapa en god relation med varje brukare. Arbetet innebär att stödja och hjälpa den enskilde, öka förståelsen och medvetenheten hos dem om deras behov samt ge dem stöd i olika sociala sammanhang. Målsättningen är att skapa goda förutsättningar för brukarna att få en fungerande boendesituation, sysselsättning, hälsa och fritid. Som
boendehandledare hos oss samverkar du med dina kollegor, andra enheter inom verksamheten samt externa aktörer.

Schemalagd arbetstid: dag, kväll och helg.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller har likvärdig utbildning. Har du erfarenhet av att arbeta med personer med psykisk ohälsa, missbruk eller funktionsnedsättningar är det meriterande.

Du behåller lugnet och har ett gott bemötande mot personer som är påverkade, utåtagerande och verbalt aggressiva. Du har god samarbetsförmåga och samtidigt klarar du av att arbeta ensam under stundvis påfrestande och stressfulla situationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

På arbetsplatsen finns pälsdjur och rökning förekommer så du bör inte vara allergisk.

B-körkort är ett krav.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Välkommen med din ansökan!

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Boendehandledare Sommarvikariat samt timvikarier

Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse. Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som server... Visa mer
Mariagården är en antroposofiskt socialterapeutiskt LSS-verksamhet beläget ca två mil utanför Umeå. Vi har fyra gruppbostäder och en omfattande daglig verksamhet. Verksamheten drivs sedan 1964 av en medarbetarförening utan vinstintresse.


Vi värnar om en utvecklande miljö för såväl medarbetare som boende. För allas välbefinnande lägger vi stor vikt vid estetik i ute och innemiljöer samt ekologisk/biodynamisk mat så långt det är möjligt. All mat som serveras på Mariagården lagas från grunden och utan onödiga tillsatser.


Vi erbjuder ett levande och fritt kulturliv för våra boende och medarbetare.Vi erbjuder kontinuerlig fortbildning efter ditt och verksamhetens behov.


Mariagården har en självförvaltande hållning och våra medarbetare har stort inflytande över sitt eget arbete och schema så långt det är möjligt.


Som tillsvidareanställd på Mariagården får du bidrag till förebyggande hälsovård, ett guld-kort på IKSU Sport/Spa och andra trevliga förmåner.


Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete eller jobbat inom psykiatri/socialpsykiatri. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller motsvarande och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du ska vara trygg, lugn och ha ett sinne för ordning och struktur. Du kommer ingå i ett arbetslag och behöver därför kunna samarbeta och kommunicera med andra.
Tillsammans bidrar vi till en miljö med utrymme för självbestämmande, delaktighet och trygghet.
Egen bil och körkort är ett krav. Att stödja våra boende i hemmamiljö i gruppbostad med fritidsaktiviteter, matlagning, städning, tvätt mm.


Vi har 4 gruppbostäder med 4-6 boende i varje. Kollegierna består av 6-12 medarbetare per gruppbostad.


Arbetstider: Dagtider, kvällstider, helg på ett rullande 6-veckorsschema.


Vaken natt förekommer på en gruppbostad. Om du kan/önskar jobba vaken natt så skriv gärna det i ansökan!
Behovet av timvikarier är från nu och hela året. Sommarvikarier från början av Juni till slutet av September. skriv gärna i ansökan vilka veckor du är tillgänglig. Visa mindre

Timvikarier sökes till våra omsorgsboenden i Hörnefors och Sörmjöle

Om Patia Patia har en rad olika verksamheter som socialtjänsten efterfrågar, såsom jour- och familjehem, skyddade boenden, HVB-hem för ungdomar med begynnande missbruk och kriminalitet, akut- och utredningshemför föräldrar/barn, stödboenden, gruppboenden enligt LSS, öppenvård m.m. Patia arbetar enbart på uppdrag av socialtjänsten. Om arbetsplatsen Vi söker vikarier till våra omsorgsboenden i Hörnefors och Sörmjöle. Omsorgsboendet riktar sig till vuxna s... Visa mer
Om Patia

Patia har en rad olika verksamheter som socialtjänsten efterfrågar, såsom jour- och familjehem, skyddade boenden, HVB-hem för ungdomar med begynnande missbruk och kriminalitet, akut- och utredningshemför föräldrar/barn, stödboenden, gruppboenden enligt LSS, öppenvård m.m. Patia arbetar enbart på uppdrag av socialtjänsten.

Om arbetsplatsen

Vi söker vikarier till våra omsorgsboenden i Hörnefors och Sörmjöle. Omsorgsboendet riktar sig till vuxna som är i behov av stöd i drogfrihet, har svårt att klara ett eget boende och som många gånger saknar sysselsättning.

Genom stöd i ansökan om bostad, arbete och utbildning samt i kontakten med myndigheter arbetar omsorgsboendet aktivt för att stärka den placerades egna förmåga att leva ett självständigt liv.

Arbetsuppgifter

Som vikarie hos oss kommer du delta i det dagliga arbetet på verksamheten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av klientnära arbete, vilket kan variera utifrån individens behov, personliga träffar med klienten och en rad administrativa uppgifter som journalföring. Det förekommer även besök och träffar utanför boendet i samband med möten hos myndigheter, sjukvård och hos socialtjänsten.

Arbetet innebär tjänstgöring varierat på dag, kväll, helg och sovande jour.

Din profil

Vi söker dig som är driftig, positiv och engagerad gärna med relevant utbildning för målgruppen alternativt erfarenhet av liknande arbete samt många år på arbetsmarknaden. Du är exempelvis behandlingsassistent, drog- & alkoholterapeut, undersköterska eller har annan likvärdig utbildning. Vidare är det ett krav att du behärskar det svenska språket i både tal och skrift.

Som person har du ett genuint människointresse. Utifrån dessa egenskaper arbetar du utifrån klientens individuella förutsättningar och önskemål. Du kan tillämpa ett lågaffektivt förhållningssätt och fatta självständiga beslut.

Körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vid anställning kommer vi att be om utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Kan du eller någon du känner Ukrainska? Då har vi jobb till dig!

Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen! Vi söker just nu efter personer som kan prata ukrainska och som har möjlighet att hjälpa till och jobba inom flera olika verksamhetsområden på bemanning tillsammans med oss. Vi samarbetar med många förskolor, skolor, vårdboenden och flyktingboenden som idag har stora behov av personal som kan hjälpa till att ta hand om de ukrainska flyktingar som kommer till Sverige med anledning av det hemska krig... Visa mer
Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen!
Vi söker just nu efter personer som kan prata ukrainska och som har möjlighet att hjälpa till och jobba inom flera olika verksamhetsområden på bemanning tillsammans med oss. Vi samarbetar med många förskolor, skolor, vårdboenden och flyktingboenden som idag har stora behov av personal som kan hjälpa till att ta hand om de ukrainska flyktingar som kommer till Sverige med anledning av det hemska kriget. Vi på PersonalExpressen vill naturligtvis göra allt i vår makt för att bidra! Om du har någon bekant som du vet också kan prata ukrainska och översätta till svenska eller engelska inom olika verksamhetsområden ser vi gärna att ni hör av er till oss.
Om oss på PersonalExpressen och vilka jobb vi har att erbjuda:
PersonalExpressen bemannar Sveriges förskolor, skolor, vårdboenden, flyktingboenden etc. med professionella, ambitiösa och jordnära bemanningskonsulter. Vi är ett starkt värdedrivet företag och är därmed noga med att de konsulter vi presenterar för våra kunder också möter våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral samt en hög grad av individuellt ansvarstagande. Det förväntar sig våra kunder av oss och det förväntar vi oss av våra konsulter.
PersonalExpressen har ett hundratal, såväl privata som kommunala, samarbetsverksamheter runt om i landet dit vi förmedlar konsulter löpande. På så vis får du, när du söker in till oss, möjligheten att använda dig av oss som din privata jobbförmedlare då vi löpande kommer att kunna erbjuda dig både fasta tjänster samt längre konsultuppdrag ute hos våra kunder.
Vi är övertygade om att du kommer att trivas utmärkt tillsammans med oss då vi är både lyhörda, lojala och långsiktiga i vårt arbete med att möta våra medarbetares individuella tankar, önskemål och målbilder för sig och sin karriär. Så har vi arbetat lyckosamt historiskt från vår sida och så kommer vi att arbeta lyckosamt i framtiden tillsammans med dig. Med oss vid din sida kommer du kort och gott att känna den positiva skillnaden det innebär att ha en personlig jobbpartner med dig på din karriärresa som vet precis vad just du vill få ut av dig själv och ditt yrkesliv!
Återigen hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen. Vi ser fram emot att ta emot din ansökan och hoppas att du är intresserad av att hjälpa oss med att göra skillnad för både våra kunder och framförallt för de ukrainska flyktingar som behöver vårt stöd just nu. Visa mindre