Lediga jobb Umeå kommun, Kultur i Umeå

Se alla lediga jobb från Umeå kommun, Kultur i Umeå. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Umeå som finns inom det yrket.

Enhetschef till Kulturskola

Ansök    Maj 8    Umeå kommun , Kultur    Kulturchef
Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande, kulturliv av nationell betydelse. När en svensk stad skulle utses till Europas kulturhuvudstad 2014 föll valet på Umeå. Här finns bland annat ett operahus, fyra uppskattade museer, tongivande festivaler, en skulpturpark i världsklass, konstgallerier, en europeisk filmfestival och musik-, dans- och teatergrupper för alla åldrar. Kulturskolan genomgår just nu en förändring från att tidiga... Visa mer
Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande, kulturliv av nationell betydelse. När en svensk stad skulle utses till Europas kulturhuvudstad 2014 föll valet på Umeå. Här finns bland annat ett operahus, fyra uppskattade museer, tongivande festivaler, en skulpturpark i världsklass, konstgallerier, en europeisk filmfestival och musik-, dans- och teatergrupper för alla åldrar.Kulturskolan genomgår just nu en förändring från att tidigare varit uppdelad mellan en musikskola och ett kulturcentrum för barn och unga som företrädesvis arbetat med teater, till att bli en sammanhållen enhet.

Enhetscheferna kommer ha stort inflytande över kulturskolans utveckling både på kort och lång sikt.

Dina arbetsuppgifter
Tillsammans med en erfaren enhetschefskollega kommer du att leda, planera och utveckla verksamheten inom enheten utifrån det politiska uppdraget att förverkliga ambitionen om en sammanhållen kulturskola. Verksamheten består av cirka 55 medarbetare och du kommer att ha budget-, arbetsmiljö- samt personalansvar för en del av verksamheten. En ledningsgrupp kommer att inrättas inom kulturskolan i vilken du som enhetschef kommer att ingå.

Om dig
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller annan erfarenhet som vi finner likvärdig. Har du utöver detta någon form av chefs- eller ledarutbildning ser vi det som meriterande. Du har erfarenhet av ledarskap med personal-, budget- och verksamhetsansvar, gärna inom det kulturella fältet. Erfarenhet av att ha jobbat i en kommunal/politiskt styrd organisation är meriterande. Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Till detta uppdrag söker vi en trygg ledare med ett kreativt sinne som kan uppmuntra till samverkan och med­skapande. Du är själv välorganiserad och arbetar systematiskt för att säkerställa måluppfyllelse. Vi vill att du på ett engagerat sätt kan leda och inspirera dina medarbetare. Andra egenskaper som är nödvändiga är en god samarbetsförmåga, prestigelöshet och helhetssyn, då vi tillsammans bidrar till kulturskolans utveckling. I rollen har du många kontakter externt och internt och det är viktigt att du är lyhörd och kommunikativ. Vi strävar efter en organisation som kännetecknas av jämställdhet och mångfald i alla avseenden. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Glöm inte bifoga personligt brev och cv. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss.

Om Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Kulturkonsulent till Programavdelningen, Kultur

Ansök    Jan 8    Umeå kommun, Kultur    Bibliotekarie
I centrum av stadskärnan ligger kulturhuset Väven som bland annat innehåller Umeå stadsbibliotek, Umeå konsthall, Kvinnohistoriskt museum och Folkets bio. I Väven ges föreställningar och program i olika genrer. Vill du tillsammans med övriga medarbetare på Programavdelningen fortsätta utveckla programverksamheten? Nu söker vi dig som vill skapa förutsättningar för Umeå kommuns seniorer att ta del av konst och kultur. Läs mer om Kultur för seniorer http... Visa mer
I centrum av stadskärnan ligger kulturhuset Väven som bland annat innehåller Umeå stadsbibliotek, Umeå konsthall, Kvinnohistoriskt museum och Folkets bio.

I Väven ges föreställningar och program i olika genrer. Vill du tillsammans med övriga medarbetare på Programavdelningen fortsätta utveckla programverksamheten?

Nu söker vi dig som vill skapa förutsättningar för Umeå kommuns seniorer att ta del av konst och kultur. Läs mer om Kultur för seniorer https://www.umea.se/umeakommun/kulturochfritid/kultur/kulturforseniorer.4.bbd1b101a585d7048000177147.html.

Dina arbetsuppgifter
Som kulturkonsulent ansvarar du för att utveckla, samordna och genomföra kulturverksamhet för en vuxen/senior målgrupp i hela kommunen. Du förväntas skapa, underhålla och upprätta nätverk för genomförande av arrangemang. Fakturering, budgetansvar och ekonomisk uppföljning ingår i uppdraget.

Om dig
Vi söker dig som har adekvat universitetsutbildning inom kulturområdet, exempelvis kulturadministration, kulturanalys, kulturvetenskap, musik och teatervetenskap eller annan utbildning som kan prövas som likvärdig.

Du har mångårig erfarenhet av att arbeta med arrangemang och programverksamhet. Erfarenhet av projektledning, budgetering och kontraktsskrivning inom kulturproduktion är ett krav. Därtill är också erfarenhet av att underhålla och uppdatera webbplatser och sociala medier, publikvärdskap eller liknande meriterande. Du bör ha en god förmåga att ta projekt från idé till genomförande. Vi ser gärna att du har upparbetade nätverk inom kulturliv såväl lokalt som nationellt. Du behöver också ha goda datorkunskaper och vana att arbeta i Officepaketet.

Du är en prestigelös ”doer” som med lätthet rör dig mellan olika kulturuttryck. Du har lätt för att skapa kontakter, samarbeta och kommunicerar väl i tal och skrift. Har du andra språkkunskaper än svenska ser vi det som meriterande. Tjänsten ställer krav på god förmåga att kunna planera och strukturera arbetet. Stor vikt kommer att läggas vi personlig lämplighet.

Du bör ha B-körkort då vissa arrangemang sker på helg- och kvällstid över hela kommunen.

Välkommen med din ansökan. Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret

Om Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre