Lediga jobb som Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare i Umeå

Se lediga jobb som Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare i Umeå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Umeå som finns hos arbetsgivaren.

Kyrkogårdsarbetare

Beskrivning Svenska kyrkan i Umeå ansvarar för begravningar för alla som bor i Umeå och Tavelsjö, oavsett livsåskådning och religiös tillhörighet. Verksamheten bedrivs på fem kyrkogårdar. Begravningsverksamheten har 24 helårsanställda och under sommarperioden ca: 70 säsongsanställda. Vi är miljöcertifierade och arbetar för en hållbar verksamhet och framtid. Kyrkogårdarnas framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om kyr... Visa mer
Beskrivning
Svenska kyrkan i Umeå ansvarar för begravningar för alla som bor i Umeå och Tavelsjö, oavsett livsåskådning och religiös tillhörighet.

Verksamheten bedrivs på fem kyrkogårdar.

Begravningsverksamheten har 24 helårsanställda och under sommarperioden ca: 70 säsongsanställda. Vi är miljöcertifierade och arbetar för en hållbar verksamhet och framtid. Kyrkogårdarnas framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om kyrkogårdsförvaltningen: www.svenskakyrkan.se/umea/kyrkogard

Arbetet är självständigt och mestadels i utomhusmiljö. Du blir en del av ett arbetslag som i dagsläget består av nio helårsanställda fördelat på kyrkogårdarna Backen, Röbäck och Tavelsjö, vilket innebär att du kan komma att jobba på alla kyrkogårdarna i arbetsområdet.

Arbetsuppgifter
I tjänsten som kyrkogårdsarbetare ingår en mängd olika arbetsuppgifter, exempelvis:

- Grönyteskötsel och markarbeten
- Gravgrävning
- Snöröjning och halkbekämpning
- Tjänstgöring som vaktmästare vid begravningsakter
- Tillsyn och service, samt mindre reparationer av maskiner
- Arbetsledning av säsongsanställda i det dagliga arbetet

Kvalifikationer
Vi söker dig som har B-körkort och god datorvana.

Det är meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet av grönyteskötsel samt vana av kyrkogårdsarbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är ansvarstagande, strukturerad och har förmåga att organisera ditt arbete i samarbete med dina arbetskamrater. Noggrannhet och förmåga att hålla god ordning är viktigt i denna tjänst. Du behöver behärska svenska språket i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har en vana av att kommunicera med andra eftersom du som kyrkogårdsarbetare kommer möta många sörjande anhöriga samt övriga kyrkogårdsbesökare.

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på 100 %, tillträde enligt överenskommelse.

Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju. Visa mindre

Sommarpersonal till Hörnefors kyrkogård

Under perioden 1 juni till 31 augusti behöver vi flera kyrkogårdsarbetare för den intensiva sommarperioden när nya blommor ska planteras, gräset och häckarna klippas, ogräset rensas bort och gruset krattas. Andra praktiska uppgifter kan också ingå i arbetet. I första hand söker vi dig som kan arbeta under hela sommaren men start och slut på arbetsperioden är förhandlingsbart om du till exempel behöver ta hänsyn till pågående utbildning. Du är noggrann, pun... Visa mer
Under perioden 1 juni till 31 augusti behöver vi flera kyrkogårdsarbetare för den intensiva sommarperioden när nya blommor ska planteras, gräset och häckarna klippas, ogräset rensas bort och gruset krattas. Andra praktiska uppgifter kan också ingå i arbetet. I första hand söker vi dig som kan arbeta under hela sommaren men start och slut på arbetsperioden är förhandlingsbart om du till exempel behöver ta hänsyn till pågående utbildning.
Du är noggrann, punktlig, har förmåga att arbeta självständigt och är bra på att hugga i – arbetet kan tidvis vara fysiskt krävande. Har du maskinvana och tidigare erfarenhet av park- eller kyrkogårdsarbete är det ett stort plus. Du ska ha fyllt 18 år och ha minst AM-körkort och helst B-körkort så att du kan framföra åkgräsklippare och andra maskiner och fordon som vi använder på kyrkogården.
Kyrkogården är en plats där du möter du regelbundet människor i svåra livssituationer. Det betyder att du vid sidan av praktiska färdigheter också behöver ha en god social förmåga.
Mer information?
Lön: Timlön enligt kollektivavtal.
Arbetstid: Heltid, 1 juni – 31 augusti
Obs! Vi genomför intervjuer och anställningar löpande så skicka din ansökan redan idag. Visa mindre

Sommarjobb som kyrkogårdsarbetare

Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med våra kompetenta medarbetare förvalta våra gröna begravnings- och kulturmiljöer? Skicka in din ansökan för säsongen 2022! Kyrkogårdsförvaltningen i Umeå sköter och ansvarar för driften av 5 kyrkogårdar. Under sommarperioden är vi ca 100 anställda, varav ca 70 medarbetare har säsongsanställning. Vi behöver inför varje säsong nyanställa några medarbetare. Har du goda kunskaper och intresse av a... Visa mer
Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med våra kompetenta medarbetare förvalta våra gröna begravnings- och kulturmiljöer? Skicka in din ansökan för säsongen 2022!
Kyrkogårdsförvaltningen i Umeå sköter och ansvarar för driften av 5 kyrkogårdar. Under sommarperioden är vi ca 100 anställda, varav ca 70 medarbetare har säsongsanställning.
Vi behöver inför varje säsong nyanställa några medarbetare. Har du goda kunskaper och intresse av att vårda grön miljö – välkommen till oss!
ARBETSUPPGIFTER
Förekommande arbeten inom kyrkogårdsskötsel såsom plantering av blommor, ogräsrensning, häckklippning, trädbeskärning och gräsklippning. Arbete med mindre lastmaskiner, hetvattentvätt och andra trädgårdsmaskiner kan också förekomma för de som har behörighet och utbildning för detta. Du kommer att arbeta både självständigt och i grupp. Arbetet är ofta fysiskt krävande och kräver god fysik. Vi arbetar utomhus oavsett väder.
OM DIG
Vi söker dig som har trädgårdsutbildning eller har införskaffat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet från exempelvis kyrkogård, trädgård/park och anläggningsarbete. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet samt förmågan att samarbeta med andra. Vi värdesätter att du vill vara en förebild för andra samt har en god social kompentens då jobbet innebär möten med besökare på kyrkogården. Maskinvana och behörighet gällande förekommande maskiner inom trädgårdsarbete och anläggning samt B-körkort är meriterande.
Du ska vara minst 18 år fyllda vid anställningens startdatum och ha god kunskap i svenska i tal och skrift.
Jobba på Norra och Västra kyrkogården
Arbetstiden är 40tim/vecka, måndag till fredag 07.00-16.00
Lön enligt avtal. De med anställningstid upp till 3 månader har timlön, de med längre anställningstid har månadslön.
Startdatum 2022 på Norra och Västra kyrkogården är 2 maj och 7 juni. De perioder du kan ansöka till är:
1: 2 maj-4 nov
2: 2 maj-23 sep
3: 7 jun-26 aug
4: 7 jun-23 sep
Startdatumen kommer vara 2 maj och 7 juni men om ovan angivna slutdatum inte skulle passa kan de anpassas efter överenskommelse. Ange i ansökan, under Övriga upplysningar, vilket senaste stoppdatum som gäller dig.
Ansökan görs via webbformulär på vår hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/umea/sommarjobb
Intervjuer och anställningar sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 4 mars. På grund av ett stort antal ansökningar kommer vi endast att kontakta de som erbjuds arbete.
För frågor, kontakta:
AnnaKarin Danielsson, kyrkogårdsföreståndare Norra och Västra kyrkogården
090-200 25 50, [email protected]
Emelie Persson, Kommunal
010-4429662, [email protected]
Jobba på på Backen, Röbäck och Tavelsjö kyrkogårdar
Arbetstiden är 40tim/vecka, måndag till fredag 07.00-16.00
Lön enligt avtal. De med anställningstid upp till 3 månader har timlön, de med längre anställningstid har månadslön.
Startdatum 2022 på Backen, Röbäck och Tavelsjös kyrkogårdar är 2 maj och 7 juni. De perioder du kan ansöka till är:
1: 2 maj-4 nov
2: 2 maj-23 sep
3: 7 jun-26 aug
4: 7 jun-23 sep
Startdatumen kommer vara 2 maj och 7 juni men om ovan angivna slutdatum inte skulle passa kan de anpassas efter överenskommelse. Ange i ansökan, under Övriga upplysningar, vilket senaste stoppdatum som gäller dig.
Ansökan görs via webbformulär på vår hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/umea/sommarjobb
Intervjuer och anställningar sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 4 mars. På grund av ett stort antal ansökningar kommer vi endast att kontakta de som erbjuds arbete.
För frågor, kontakta:
Malin Eriksson, kyrkogårdsföreståndare Backen, Röbäck, Tavelsjö kyrkogårdar
090-2002578, [email protected]
Emelie Persson, Kommunal
010-4429662, [email protected]
OM OSS
Svenska Kyrkan i Umeå vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om kyrkogårdsförvaltningen Visa mindre

Kyrkogårdsarbetare för sommarsäsongen

Under perioden maj-oktober 2022 behöver vi förstärkning av fler kyrkogårdsarbetare till församlingens kyrkogårdar. Anställningarna sker löpande så lämna din ansökan redan idag. Som säsongsanställd vaktmästare arbetar du främst med skötsel av grönytor, grusgångar och planteringar på församlingens kyrkogårdar. Vi söker dig som är engagerad, noggrann och har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Det är också viktigt att du är postiv och bra på at... Visa mer
Under perioden maj-oktober 2022 behöver vi förstärkning av fler kyrkogårdsarbetare till församlingens kyrkogårdar. Anställningarna sker löpande så lämna din ansökan redan idag.
Som säsongsanställd vaktmästare arbetar du främst med skötsel av grönytor, grusgångar och planteringar på församlingens kyrkogårdar.
Vi söker dig som är engagerad, noggrann och har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Det är också viktigt att du är postiv och bra på att hantera stress.
Lämplig utbildning och/eller erfarenhet av trädgårds- eller kyrkogårdsarbete samt maskinvana är meriterande. Körkort med minst B-behörighet är ett krav. God fysik behövs då arbetet stundvis är fysiskt krävande.
Du kommer att ha församlingens samtliga kyrkogårdar som arbetsområde och i tjänsten kan viss arbetsledning av sommarpersonal ingå.
OMFATTNING & VARAKTIGHET
Heltid maj – oktober 2022 eller enligt överenskommelse.
ANSÖKAN
Vi genomför intervjuer löpande så skicka din ansökan så snart du kan. Visa mindre

Säsongsanställd kyrkogårdsarbetare

Nu söker vi en kyrkogårdsarbetare för perioden maj till och med oktober 2022. Du kommer att arbeta med gräsklippning, plantering, ogräsrensning och annat parkarbete. Andra praktiska uppgifter kan också ingå i arbetet. Vi söker dig som är noggrann, punktlig, har förmåga att arbeta självständigt och är bra på att ta i då arbetet tidvis är fysiskt krävande. Har du maskinvana och tidigare erfarenhet av park- eller kyrkogårdsarbete och/eller trädgårdsutbildnin... Visa mer
Nu söker vi en kyrkogårdsarbetare för perioden maj till och med oktober 2022.
Du kommer att arbeta med gräsklippning, plantering, ogräsrensning och annat parkarbete. Andra praktiska uppgifter kan också ingå i arbetet.
Vi söker dig som är noggrann, punktlig, har förmåga att arbeta självständigt och är bra på att ta i då arbetet tidvis är fysiskt krävande. Har du maskinvana och tidigare erfarenhet av park- eller kyrkogårdsarbete och/eller trädgårdsutbildning är det ett stort plus. Du måste ha fyllt 18 år och ha minst AM-körkort och helst B-körkort så att du kan framföra åkgräsklippare och andra maskiner och fordon som vi använder på kyrkogården.
I arbetet möter du regelbundet människor i svåra livssituationer vilket betyder att du vid sidan av praktiska färdigheter också behöver ha en god social förmåga.
Ansökan
Vi genomför intervjuer och anställning löpande så vänta inte med att skicka din ansökan. Visa mindre

Vikarierande kyrko- och kyrkogårdsvaktmästare

Under perioden mars – augusti 2022 behöver vi en vikarierande vaktmästare till församlingens kyrkogårdar. Möjlighet till förlängning av tjänsten finns. Som kyrko- och kyrkogårdsvaktmästare ingår du i ett arbetslag som främst arbetar med skötseln av grönytor, grusgångar och planteringar. I tjänsten ingår även snöröjning- och halkbekämpning, markarbeten och under perioder viss arbetsledning av säsongspersonal. Tjänstgöring vid gudstjänster, begravningar, dop... Visa mer
Under perioden mars – augusti 2022 behöver vi en vikarierande vaktmästare till församlingens kyrkogårdar. Möjlighet till förlängning av tjänsten finns.
Som kyrko- och kyrkogårdsvaktmästare ingår du i ett arbetslag som främst arbetar med skötseln av grönytor, grusgångar och planteringar. I tjänsten ingår även snöröjning- och halkbekämpning, markarbeten och under perioder viss arbetsledning av säsongspersonal. Tjänstgöring vid gudstjänster, begravningar, dop och vigslar kan också förekomma. Det innebär bland annat att du i förväg iordningställer lokalen samt agerar ljudtekniker.
Stationeringsorten för tjänsten är Sävar men du kommer att ha församlingens samtliga kyrkogårdar och kyrkor som arbetsområde. Helgtjänstgöring ingår.
Vi söker dig som har gymnasial alternativt eftergymnasial maskinförarutbildning eller motsvarande erfarenhet/utbildningsbevis som arbetsgivaren bedömer likvärdig. B-körkort är ett krav. God fysik behövs då arbetet stundvis är fysiskt krävande. Det är meriterande om du har erfarenhet av grönyteskötsel samt vana av kyrkogårdsarbete och gravgrävning.
Du är engagerad, ansvarstagande och har god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Det är också viktigt att du är positiv och bra på att hantera stress. Du behöver behärska svenska språket väl i såväl tal som skrift.
För att kunna söka tjänsten behöver du vara medlem i Svenska kyrkan.
OMFATTNING & VARAKTIGHET
Heltid 1 mars - 31 augusti 2022 eller enligt överenskommelse. Möjlighet till förlängning finns.
ANSÖKAN
Vi genomför intervjuer löpande så skicka din ansökan så snart du kan. Visa mindre

Sommarpersonal till Hörnefors kyrkogård

Nu söker vi sommarpersonal till kyrkogården för månaderna maj till augusti. Både vuxna och ungdomar som fyllt 18 år är välkomna att ansöka. Vi behöver sommarpersonal till Hörnefors kyrkogård under juni, juli och augusti. Anställningen kan sträcka sig över hela eller delar av perioden men vi kommer att prioritera sökande som kan arbeta en stor del av sommaren. Du kommer att arbeta med gräsklippning, plantering, ogräsrensning och annat parkarbete. Andra prak... Visa mer
Nu söker vi sommarpersonal till kyrkogården för månaderna maj till augusti. Både vuxna och ungdomar som fyllt 18 år är välkomna att ansöka.
Vi behöver sommarpersonal till Hörnefors kyrkogård under juni, juli och augusti. Anställningen kan sträcka sig över hela eller delar av perioden men vi kommer att prioritera sökande som kan arbeta en stor del av sommaren.
Du kommer att arbeta med gräsklippning, plantering, ogräsrensning och annat parkarbete. Andra praktiska uppgifter kan också ingå i arbetet.
Har du tidigare erfarenhet av park- eller kyrkogårdsarbete och/eller trädgårdsutbildning är det ett plus och du bör också ha minst AM-körkort och helst B-körkort så att du kan framföra åkgräsklippare och andra maskiner.
På kyrkogården möter du regelbundet människor i svåra livssituationer vilket betyder att arbetet vid sidan av praktiska färdigheter också ställer krav på god social förmåga.
Lön enligt kollektivavtal. Visa mindre

Säsongsanställd kyrkogårdsvaktmästare

Nu söker vi en vaktmästare till kyrkogården för perioden 3 maj till 29 oktober. Läs mer om arbetet och lämna din ansökan här senast 18 februari. Du kommer att arbeta med gräsklippning, plantering, ogräsrensning och annat parkarbete. Andra praktiska uppgifter kan också ingå i arbetet. Har du tidigare erfarenhet av park- eller kyrkogårdsarbete och/eller trädgårdsutbildning är det ett plus och du bör också ha minst AM-körkort och helst B-körkort så att du ... Visa mer
Nu söker vi en vaktmästare till kyrkogården för perioden 3 maj till 29 oktober. Läs mer om arbetet och lämna din ansökan här senast 18 februari.


Du kommer att arbeta med gräsklippning, plantering, ogräsrensning och annat parkarbete. Andra praktiska uppgifter kan också ingå i arbetet.
Har du tidigare erfarenhet av park- eller kyrkogårdsarbete och/eller trädgårdsutbildning är det ett plus och du bör också ha minst AM-körkort och helst B-körkort så att du kan framföra åkgräsklippare och andra maskiner.
På kyrkogården möter du regelbundet människor i svåra livssituationer vilket betyder att arbetet vid sidan av praktiska färdigheter också ställer krav på god social förmåga.
Lön enligt kollektivavtal. Visa mindre

Säsongsanställd vaktmästare till Sävar kyrkogård

Under perioden maj-oktober 2021 behöver vi förstärkning av en vaktmästare till församlingens kyrkogårdar. Som säsongsanställd vaktmästare arbetar du med skötsel av grönytor, grusgångar och planteringar på församlingens kyrkogårdar. I tjänsten ingår också viss arbetsledning av feriearbetande ungdomar. Vi söker dig som är engagerad, noggrann och har förmåga att arbeta självständigt. Lämplig utbildning och/eller erfarenhet av trädgårds- eller kyrkogårdsarbet... Visa mer
Under perioden maj-oktober 2021 behöver vi förstärkning av en vaktmästare till församlingens kyrkogårdar.
Som säsongsanställd vaktmästare arbetar du med skötsel av grönytor, grusgångar och planteringar på församlingens kyrkogårdar. I tjänsten ingår också viss arbetsledning av feriearbetande ungdomar.
Vi söker dig som är engagerad, noggrann och har förmåga att arbeta självständigt. Lämplig utbildning och/eller erfarenhet av trädgårds- eller kyrkogårdsarbete är meriterande, samt maskinvana. Körkort med minst B-behörighet är ett krav. God fysik behövs då arbetet stundvis är fysiskt krävande.
Stationeringsorten för tjänsten är Sävar men du kommer att ha församlingens samtliga kyrkogårdar som arbetsområde.
MER INFORMATION
Åke Gustafsson, teamledare kyrkogård: 090-71 25 21, [email protected]
Mia Hahn Nilsson, fackl. företrädare Vision: 090-71 25 17
Fackl. företrädare Kommunal: 010-442 96 62
OMFATTNING & VARAKTIGHET
Heltid 3 maj - 29 oktober 2021 eller enligt överenskommelse
LÖN
Månadslön, enligt kollektivavtal Visa mindre

Kyrkogårdsarbetare

Kyrkogårdsarbetare Backens arbetsområde Vi söker nu en kunnig och självständig kyrkogårdsarbetare till Backens arbetsområde och Röbäcks kyrkogård. Är det du? Begravningsverksamheten i Umeå Svenska kyrkan i Umeå sköter på uppdrag av staten kyrkogårdarna och begravningsverksamheten för alla som bor i Umeå och Tavelsjö, oavsett livsåskådning eller medlemskap i Svenska kyrkan. Om arbetet Tjänsten är ett vikariat tom 2021-04-30 och är förlagd till Backens... Visa mer
Kyrkogårdsarbetare
Backens arbetsområde
Vi söker nu en kunnig och självständig kyrkogårdsarbetare till Backens arbetsområde och Röbäcks kyrkogård. Är det du?


Begravningsverksamheten i Umeå
Svenska kyrkan i Umeå sköter på uppdrag av staten kyrkogårdarna och begravningsverksamheten för alla som bor i Umeå och Tavelsjö, oavsett livsåskådning eller medlemskap i Svenska kyrkan.


Om arbetet
Tjänsten är ett vikariat tom 2021-04-30 och är förlagd till Backens arbetsområde med särskilt ansvar för Röbäcks kyrkogård. Huvudsakliga arbetsuppgifter är skötsel av gräsytor, planteringar, grusytor samt mindre anläggningsarbeten. Arbetet utförs både för hand och med maskin. Vintertid även snöskottning samt beredskap för snöröjning. Arbetet innehåller även städning, samt en del tyngre och enformiga moment som ställer krav på en god fysik. I tjänsten ingår även att möta närstående och tjänstgöra vid begravning och urnsättning.


Om dig
Vi söker dig som är självgående och ansvarstagande, tar initiativ och har god samarbetsförmåga. Du har en god social kompetens och tycker om att arbeta tillsammans med andra. Du är en positiv och flexibel problemlösare och har både kunskap och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.


Krav för tjänsten
· Minst gymnasial utbildning, gärna inom trädgård/naturbruk.
· Erfarenhet av grönyteskötsel/kyrkogårdsskötsel.
· B-körkort
· Kunskap och erfarenhet att köra förekommande maskiner.


Meriterande
· Kunskap och erfarenhet av att utföra grundläggande anläggningsarbeten.
· Motorsågskörkort.
· Erfarenhet från arbetsledande befattning
· Hjullastarbehörighet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Om tjänsten
Tjänsten är ett vikariat på ca: 6 månader, från 15 oktober till den 30 april, med ev möjlighet till förlängning.

För mer information om tjänsten kontakta:
Kyrkogårdschef Ewa Larsson e-post: [email protected], tel: 090-200 2529


Facklig företrädare
Emelie Persson, Kommunal, e-post: [email protected], tel: 010-4429662Instruktioner för ansökan
Skicka CV och personligt brev till [email protected] senast den 14 september. Ange "Kyrkogårdsarbetare” i ämnesraden. Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.


Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar i samverkan med en omfattande verksamhet i 13 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet.
Svenska kyrkan är både en professionell organisation och landets största folkrörelse med många människor aktivt engagerade på olika sätt.
Svenska kyrkan arbetar internationellt för en mer rättfärdig värld.
Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/umea.Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Vaktmästare med gott hjärta, snabb hjärna och gröna fingrar

Nu letar vi efter en mångsidig vaktmästare som med lika god kompetens tar sig an kyrkogårdens planteringar och fastighetsunderhåll som mötet med sörjande, gudstjänstbesökare och barn i våra barngrupper. Är du rätt person för oss? En stor del av tjänsten är förlagd till kyrkogården där vi hoppas att du ska bidra med ny kompetens på trädgårdsområdet. Vi förutsätter att du har relevant trädgårdsutbildning och tidigare erfarenhet av att arbeta med offentliga p... Visa mer
Nu letar vi efter en mångsidig vaktmästare som med lika god kompetens tar sig an kyrkogårdens planteringar och fastighetsunderhåll som mötet med sörjande, gudstjänstbesökare och barn i våra barngrupper. Är du rätt person för oss?
En stor del av tjänsten är förlagd till kyrkogården där vi hoppas att du ska bidra med ny kompetens på trädgårdsområdet. Vi förutsätter att du har relevant trädgårdsutbildning och tidigare erfarenhet av att arbeta med offentliga parker och trädgårdar. Arbetet omfattar såväl planering och skötsel av planteringar som vård av grönytor, gravgrävning och snöskottning. Du är duktig på att arbeta med grönytemaskiner och du bör ha traktorkort och gärna också grävmaskinskort. Du kommer också att hantera andra maskiner som motorsågar, röjsågar och skylift. Är du redan utbildad och certifierad för dessa är det ett stort plus.
Utmärkande för Hörnefors församling är att vi är ett litet men flexibelt arbetslag där olika yrkesgrupper jobbar tätt tillsammans och bidrar där det behövs. Som vaktmästare får du vara beredd att hantera många olika arbetsuppgifter. Om det passar dig kan vi lova att du kommer att trivas hos oss.
Utöver arbetet med trädgårdsskötsel och fastighetsunderhåll ingår tjänstgöring vid gudstjänster, begravningar, dop och vigslar. Det innebär bland annat att du i förväg iordningsställer lokalen samt agerar ljudtekniker. Många av kyrkans aktiviteter är förlagda till lördag och söndag, arbetet innebär med andra ord regelbunden helgtjänstgöring.
Arbetet i den kyrkliga miljön, såväl på kyrkogården som i gudstjänster och annan verksamhet, ställer stora krav på personlig lämplighet och social kompetens. Som vaktmästare är du en nyckelperson för att tillsammans med präster, musiker och ideella se till att mötet med kyrkan ska bli så bra som möjligt för alla besökare. Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans tro och värderingar och för att vara aktuell för tjänsten måste du också vara medlem i Svenska kyrkan.
En mindre men inte oviktig del av ditt arbete är att under vinterhalvåret vara en resursperson och extra vuxen inom församlingens barn- och ungdomsarbete. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av att arbeta med barn men du behöver ha förmågan att möta barn i ögonhöjd och är duktig på att samarbeta och dela både arbete och ansvar med kollegor från olika yrkesgrupper.
Kontakten med barn och unga gör att du vid en eventuell anställning kommer att behöva visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.
Ansökningarna behandlas löpande så skicka gärna din så snart du kan.
I Hörnefors är det nära till både hav, natur och storstad. Kyrkan ligger mitt i samhället och trots att Umeå bara ligger 20 minuter bort med bil finns här en ett samhälle med en stark egen identitet. Arbetslaget präglas av både entreprenörsanda och prestigelöshet. Visa mindre

Sommarpersonal till Hörnefors kyrkogård

Nu söker vi sommarpersonal till kyrkogården för månaderna maj till augusti. Både vuxna och ungdomar födda 2002 eller tidigare är välkomna att ansöka. Vi behöver sommarpersonal till Hörnefors kyrkogård från 15 maj till och med 15 augusti. Anställningen kan sträcka sig över hela eller delar av perioden men vi kommer att prioritera sökande som kan arbeta en stor del av sommaren. Du kommer att arbeta med gräsklippning, plantering, ogräsrensning och annat parka... Visa mer
Nu söker vi sommarpersonal till kyrkogården för månaderna maj till augusti. Både vuxna och ungdomar födda 2002 eller tidigare är välkomna att ansöka.
Vi behöver sommarpersonal till Hörnefors kyrkogård från 15 maj till och med 15 augusti. Anställningen kan sträcka sig över hela eller delar av perioden men vi kommer att prioritera sökande som kan arbeta en stor del av sommaren.
Du kommer att arbeta med gräsklippning, plantering, ogräsrensning och annat parkarbete. Andra praktiska uppgifter kan också ingå i arbetet.
Har du tidigare erfarenhet av park- eller kyrkogårdsarbete och/eller trädgårdsutbildning är det ett plus och du bör också ha minst AM-körkort och helst B-körkort så att du kan framföra åkgräsklippare och andra maskiner.
På kyrkogården möter du regelbundet människor i svåra livssituationer vilket betyder att arbetet vid sidan av praktiska färdigheter också ställer krav på god social förmåga.
Lön enligt kollektivavtal. Visa mindre

Kyrkogårdsarbetare, Umeå

Sommarjobb, Umeå kyrkogårdar Kyrkogårdsförvaltningen Söker du sommarjobb och tycker om praktiskt arbete utomhus, blomplantering, gräsklippning eller annat parkarbete? Kyrkogårdsförvaltningen söker nu ett antal personer inför sommaren 2020. Du behöver vara 18 år eller äldre. Välkommen med din ansökan! Om arbetet Som sommarjobbare på kyrkogården får du arbeta med ogräsrensning, blomplantering, gräsklippning och annat parkarbete. Du kan också få utföra andra ... Visa mer
Sommarjobb, Umeå kyrkogårdar
Kyrkogårdsförvaltningen
Söker du sommarjobb och tycker om praktiskt arbete utomhus, blomplantering, gräsklippning eller annat parkarbete? Kyrkogårdsförvaltningen söker nu ett antal personer inför sommaren 2020. Du behöver vara 18 år eller äldre. Välkommen med din ansökan!
Om arbetet
Som sommarjobbare på kyrkogården får du arbeta med ogräsrensning, blomplantering, gräsklippning och annat parkarbete. Du kan också få utföra andra praktiska arbetsuppgifter. Arbetet är fysiskt ansträngande, förlagt utomhus. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer förläggas vid en av våra fem kyrkogårdar. Backens arbetsområde omfattar Backens kyrkogård, Röbäcks kyrkogård och Tavelsjö kyrkogård. Norra arbetsområdet omfattar Västra kyrkogården och Norra kyrkogården där även vårt krematorium finns. I din ansökan anger du vilken kyrkogård och vilken period du helst arbetar.
Anställningsvillkor:
Heltidsarbete, 40 timmar per vecka
Måndag till fredag, 07.00-16.00.
Lön enligt avtal. De med anställningstid upp till 3 månader har timlön, de med längre anställningstid har månadslön.

Anställningsperioder
Backens arbetsområde (Backen, Röbäck och Tavelsjö)
4 maj–30 oktober
10 juni–14 augusti
Norra arbetsområdet (Västra och Norra kyrkogården)
4 maj–30 oktober
4 maj–25 september
1 juni–10 juli *
13 juli–21 augusti *

* Det är möjligt att söka anställning för dessa två perioder som en sammanhängande period, det vill säga 1 juni–21 augusti 2020.
Om dig
Du är 18 år eller äldre.
Du tycker om praktiskt arbete utomhus.
Att hanterar Svenska språket i tal och skrift är ett krav.
Utbildning inom eller tidigare erfarenhet av kyrkogårds-, trädgårds- eller anläggningsarbete är meriterande.

Ansökan
Ansök senast 11 mars via formulär på vår webbplats:
www.svenskakyrkan.se/umea/sommarjobb
Intervjuer sker löpande. På grund av ett stort antal ansökningar kommer vi endast att kontakta de som erbjuds arbete. 
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter som du skickar in till oss: www.svenskakyrkan.se/umea/behandling-av-personuppgifter Visa mindre

Vi söker två säsongsanställda kyrkogårdsvaktmästare

Under perioden maj-oktober 2020 behöver vi förstärkning av två vaktmästare på församlingens kyrkogårdar. En av tjänsterna ger dig möjlighet att arbeta på Holmön - sommarparadiset i Kvarken. Som säsongsanställd vaktmästare arbetar du med skötsel av grönytor, grusgångar och planteringar på församlingens kyrkogårdar. I tjänsten ingår också viss arbetsledning av feriearbetande ungdomar. Vi söker dig som är engagerad, noggrann och har förmåga att arbeta självst... Visa mer
Under perioden maj-oktober 2020 behöver vi förstärkning av två vaktmästare på församlingens kyrkogårdar. En av tjänsterna ger dig möjlighet att arbeta på Holmön - sommarparadiset i Kvarken.
Som säsongsanställd vaktmästare arbetar du med skötsel av grönytor, grusgångar och planteringar på församlingens kyrkogårdar. I tjänsten ingår också viss arbetsledning av feriearbetande ungdomar.
Vi söker dig som är engagerad, noggrann och har förmåga att arbeta självständigt. Lämplig utbildning och/eller erfarenhet av trädgårds- eller kyrkogårdsarbete samt maskinvana är meriterande. Körkort med minst B-behörighet är ett krav.
God fysik behövs då arbetet stundvis är fysiskt krävande.
Stationeringsorten för den ena tjänsten är Sävar men du kommer att ha församlingens samtliga kyrkogårdar som arbetsområde. Till den andra tjänsten söker vi någon som kan ha ett större ansvar för Holmöns kyrkogård och under större delen av säsongen därför har Holmön som stationeringsort. Visa mindre