Lediga jobb Umeå Pastorat i Umeå

Se alla lediga jobb från Umeå Pastorat i Umeå. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Umeå som finns inom det yrket.

Kyrkogårdsarbetare

Beskrivning Svenska kyrkan i Umeå ansvarar för begravningar för alla som bor i Umeå och Tavelsjö, oavsett livsåskådning och religiös tillhörighet. Verksamheten bedrivs på fem kyrkogårdar. Begravningsverksamheten har 24 helårsanställda och under sommarperioden ca: 70 säsongsanställda. Vi är miljöcertifierade och arbetar för en hållbar verksamhet och framtid. Kyrkogårdarnas framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om kyr... Visa mer
Beskrivning
Svenska kyrkan i Umeå ansvarar för begravningar för alla som bor i Umeå och Tavelsjö, oavsett livsåskådning och religiös tillhörighet.

Verksamheten bedrivs på fem kyrkogårdar.

Begravningsverksamheten har 24 helårsanställda och under sommarperioden ca: 70 säsongsanställda. Vi är miljöcertifierade och arbetar för en hållbar verksamhet och framtid. Kyrkogårdarnas framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om kyrkogårdsförvaltningen: www.svenskakyrkan.se/umea/kyrkogard

Arbetet är självständigt och mestadels i utomhusmiljö. Du blir en del av ett arbetslag som i dagsläget består av nio helårsanställda fördelat på kyrkogårdarna Backen, Röbäck och Tavelsjö, vilket innebär att du kan komma att jobba på alla kyrkogårdarna i arbetsområdet.

Arbetsuppgifter
I tjänsten som kyrkogårdsarbetare ingår en mängd olika arbetsuppgifter, exempelvis:

- Grönyteskötsel och markarbeten
- Gravgrävning
- Snöröjning och halkbekämpning
- Tjänstgöring som vaktmästare vid begravningsakter
- Tillsyn och service, samt mindre reparationer av maskiner
- Arbetsledning av säsongsanställda i det dagliga arbetet

Kvalifikationer
Vi söker dig som har B-körkort och god datorvana.

Det är meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet av grönyteskötsel samt vana av kyrkogårdsarbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är ansvarstagande, strukturerad och har förmåga att organisera ditt arbete i samarbete med dina arbetskamrater. Noggrannhet och förmåga att hålla god ordning är viktigt i denna tjänst. Du behöver behärska svenska språket i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har en vana av att kommunicera med andra eftersom du som kyrkogårdsarbetare kommer möta många sörjande anhöriga samt övriga kyrkogårdsbesökare.

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på 100 %, tillträde enligt överenskommelse.

Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju. Visa mindre

Församlingspedagog till Tegs församling

Ansök    Sep 30    Umeå Pastorat    Församlingspedagog
Beskrivning Nu går en av våra fantastiska pedagoger i pension och vi söker en ny person som kan komplettera vårt arbetslag! Tegs församling är stort till ytan och rymmer både stad och landsbygd i en härlig mix! Tegskyrkan ligger på södra sidan om älven, nära centrala stan och kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Förs... Visa mer
Beskrivning
Nu går en av våra fantastiska pedagoger i pension och vi söker en ny person som kan komplettera vårt arbetslag!

Tegs församling är stort till ytan och rymmer både stad och landsbygd i en härlig mix! Tegskyrkan ligger på södra sidan om älven, nära centrala stan och kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför.

Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Församlingen har även en distriktskyrka i Röbäck, där närhet och det lilla sammanhanget är talande. Vår församling arbetar med öppenhet, gemenskap och värme - i vår församling ska alla kunna hitta sin plats. Kanske kan även du som församlingspedagog hitta din plats i vår församling?

 
Arbetsuppgifter
Arbetet som församlingspedagog i Tegs församling innebär att arbeta med barn i olika åldrar, från de allra minsta till konfirmander och unga vuxna. Detta gör vi tillsammans i utvecklande team där samarbete är viktigt och nya idéer värdesätts.

 
Kvalifikationer
Vi söker dig som har församlingspedagogexamen eller högskoleexamen inom pedagogik med erfarenhet av arbete inom Svenska kyrkan.

Du har erfarenhet av att arbeta med barn och känner dig trygg att förmedla kristen tro till människor i alla åldrar.
För att lyckas i rollen behöver du vara pedagogisk, lyhörd och skicklig i samarbetet mellan barn, föräldrar och arbetskamrater. Du behöver också ha en god administrativ förmåga och god kompetens gällande digitala lösningar. Du behöver också ha intresse för och kunskaper om att driva större satsningar med många deltagare i olika åldrar.
Vi värdesätter förmåga att bidra med nya idéer i långsiktiga perspektiv för att utforma visioner och mål, samt driv, uthållighet och engagemang för att uppnå dessa. 

Det är meriterande om du har musikalisk kompetens och spelar något instrument.

Vi utgår ifrån att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan då detta är ett krav för tjänsten.

 
Villkor
Arbetet är en tills vidare anställning på 100 %. Tillträde 1/1 – 2023 eller enligt överenskommelse. Arbete på kvällar och helger förekommer. Visa mindre

Präst till Tegs församling

Beskrivning En av våra fantastiska präster går vidare till nya möjligheter och vi söker därför en efterträdare. Tegs församling är stort till ytan och rymmer både stad och landsbygd i en härlig mix! Tegskyrkan ligger på södra sidan om älven, nära centrala stan och kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Församlingen har ... Visa mer
Beskrivning
En av våra fantastiska präster går vidare till nya möjligheter och vi söker därför en efterträdare.

Tegs församling är stort till ytan och rymmer både stad och landsbygd i en härlig mix! Tegskyrkan ligger på södra sidan om älven, nära centrala stan och kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Församlingen har även en distriktskyrka i Röbäck, där närhet och det lilla sammanhanget är talande.

Vår församling arbetar med öppenhet, gemenskap och värme - i vår församling ska alla kunna hitta sin plats. Kanske kan även du som komminister hitta din plats i vår församling?

 

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Tegs församling tillsammans med bl.a. diakoner, pedagoger och musiker. Som präst kommer du, tillsammans med andra präster, ansvara för kyrkliga handlingar, leda gudstjänster och utveckla gudstjänstlivet i församlingen. I arbetet finns olika inriktningar, men vi vill särskilt betona vikten av att vara en del i konfirmandarbetet.

 

Kvalifikationer
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som präst hos oss. Vi ser gärna att du är duktig på att samarbeta, har förmåga till nytänkande och trivs med att både arbeta med egna uppgifter och i team med andra.
Du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.Villkor
Tjänsten är tillsvidare, 100 % med tillträde 1 januari 2023 eller enligt överenskommelse. Visa mindre

Vik organist

Ansök    Sep 22    Umeå Pastorat    Organist
Beskrivning Umeå stads kyrka, Umeå stadsförsamling På grund av föräldraledighet söker vi nu en vikarierande musiker till Umeå stads kyrka. En tjänst med fokus på gudstjänster och kyrkliga handlingar. Låter det intressant? Läs vidare! Om församlingen och arbetet Umeå stads kyrka ligger i centrala Umeå och präglas av ett rikt gudstjänst- och musikliv. Gudstjänsterna är välbesökta och det finns en sjungande församling. Tjänsten har en tyngdpunkt på guds... Visa mer
Beskrivning
Umeå stads kyrka, Umeå stadsförsamling

På grund av föräldraledighet söker vi nu en vikarierande musiker till Umeå stads kyrka.

En tjänst med fokus på gudstjänster och kyrkliga handlingar. Låter det intressant? Läs vidare!

Om församlingen och arbetet

Umeå stads kyrka ligger i centrala Umeå och präglas av ett rikt gudstjänst- och musikliv. Gudstjänsterna är välbesökta och det finns en sjungande församling. Tjänsten har en tyngdpunkt på gudstjänster och kyrkliga handlingar. Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Umeå stads kyrka tillsammans med Ersbodakyrkan, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som befinner sig i starten att arbeta utifrån ett syftesdrivet och tillitsbaserat organiserande.

I kyrkan finns två orglar från Grönlunds orgelbyggeri. En på 3 manualer och 36 stämmor från tidigt 60-tal och en på 2 manualer och 18 stämmor i svensk romantisk stil invigd 2011. En mindre flygel från Steinway och en 2-manualig cembalo från Tornedalens cembalobyggeri. I församlingsgården Öst på stan bedrivs en stor del av verksamheten och är arbetsplats för arbetslaget som arbetar i tre olika team. Du kommer tillsammans med präst, organist, musikpedagog och vaktmästare ingå i teamet ”Kyrkorum och kultur” med ett särskilt uppdrag att utveckla just kyrkorummet och att möjliggöra olika insatser inom kulturens område.

 

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Umeå stads kyrka/Församlingsgården. I uppdraget ingår att:  

- Spela vid gudstjänster, främst i Umeå stads kyrka, såväl söndagar och under veckan
- Spela vid kyrkliga handlingar, ofta i begravningskapellen men också i pastoratets olika kyrkor
- Konsertverksamhet. Hålla egna orgelkonserter samt planera och genomföra konserter med övriga musiker
- Vara repetitionspianist för Oratoriekören
- Orgelundervisning
- Leda en ”sång-till-hälsa-kör” för daglediga
- Instrumentvård

Kvalifikationer
Vi söker dig med kyrkomusikexamen på B-nivå eller C-nivå eller utbildning som bedöms som likvärdig. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på 100 % med tillträde snarast. 

 

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, HR samt kommunikationsenhet.

 

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Diakon Ålidhem

Ansök    Aug 29    Umeå Pastorat    Diakon
Beskrivning Vill du möjliggöra för människor att finna delaktighet och gemenskap? Vill du vara med i arbetet att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel? Vill du möta människor som lever i utsatthet genom arbete inom pastoratets ekonomiska rådgivning? Vill du vara en del av vårt arbete inom kriminalvården? Ålidhems församling är en av sex församlingar i Umeå pastorat. Församlingen ligger i en expansiv del av Umeå och präglas av närheten till universit... Visa mer
Beskrivning
Vill du möjliggöra för människor att finna delaktighet och gemenskap?
Vill du vara med i arbetet att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel? Vill du möta människor som lever i utsatthet genom arbete inom pastoratets ekonomiska rådgivning? Vill du vara en del av vårt arbete inom kriminalvården?Ålidhems församling är en av sex församlingar i Umeå pastorat.

Församlingen ligger i en expansiv del av Umeå och präglas av närheten till universitetet och Norrlands universitetssjukhus, som båda ligger i närheten av Ålidhemskyrkan. Ålidhems församling har ca 13 000 medlemmar, ett 40-tal anställda och omfattar bl.a. Ålidhemskyrkan, Carlskyrkan (samarbetskyrka) Kyrkhörnan, Kyrkstugan och kyrkan på Campus. Arbetslaget präglas av mycket värme och kreativitet. Vi går mot att arbeta mer syftesdrivet och tillitsbaserat.
Vi vill ha ett fokus på att främja trygghet, skapa mötesplatser, motverka ensamhet och utsatthet. Vi lägger stor vikt vid att bli möjliggörare i stället för utförare. Det handlar inte om att vi skall vara ett varumärke utan om att vi ska bygga förtroende.

 

Arbetsuppgifter
I uppdraget ingår  
att bygga relation och skapa förtroendefulla samarbeten/möten med närhet till vår kaféverksamhet och vår gudstjänstfirande gemenskap.
att vara en del av diakonikollegiet i Ålidhems församling och Umeå pastorat.
att jobba tillsammans med övriga medarbetare i arbetslaget i församlingen och på plats i Ålidhemskyrkan. 
att finnas med i pastoratets arbete med ekonomisk rådgivning.
att vara en del i vårt arbete inom kriminalvårdenKvalifikationer
Vi söker dig som är vigd diakon enligt Svenska kyrkans ordning, eller inom kort är på väg att vigas, och ser dig själv som möjliggörare snarare än hjälpare. Du trivs när du får söka nya vägar och utveckla verksamhet tillsammans med andra. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg. Du har gedigen erfarenhet av samtal, är prestigelös och vill skapa förutsättningar för andra människor att komma till sin rätt och har erfarenhet av att möta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 230101 eller enligt överenskommelse. Viss kväll och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet. Där finns också en gemensam Diakonicentral.

 

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Vik organist

Ansök    Sep 13    Umeå Pastorat    Organist
Beskrivning Umeå stads kyrka, Umeå stadsförsamling På grund av föräldraledighet söker vi nu en vikarierande musiker till Umeå stads kyrka. En tjänst med fokus på gudstjänster och kyrkliga handlingar. Låter det intressant? Läs vidare! Umeå stads kyrka ligger i centrala Umeå och präglas av ett rikt gudstjänst- och musikliv samt ett diakonalt fokus. I församlingsgården Öst på stan bedrivs en stor del av verksamheten är arbetsplats på arbetslaget som arbe... Visa mer
Beskrivning
Umeå stads kyrka, Umeå stadsförsamling

På grund av föräldraledighet söker vi nu en vikarierande musiker till Umeå stads kyrka.

En tjänst med fokus på gudstjänster och kyrkliga handlingar. Låter det intressant? Läs vidare!

Umeå stads kyrka ligger i centrala Umeå och präglas av ett rikt gudstjänst- och musikliv samt ett diakonalt fokus. I församlingsgården Öst på stan bedrivs en stor del av verksamheten är arbetsplats på arbetslaget som arbetar i tre olika team. Du kommer tillsammans med präst, organist, musikpedagog och vaktmästare ingå i teamet ”Kyrkorum och kultur” med ett särskilt uppdrag att utveckla just kyrkorummet och att möjliggöra olika insatser inom kulturens område. Tillsammans med medarbetare, ideella och anställda i övriga team, bedrivs gudstjänst- och församlingslivet . Att vara en del av det gemensamma ansvaret för helheten är av vikt.

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Umeå stads kyrka tillsammans med Ersbodakyrkan, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som befinner sig i starten att arbeta utifrån ett syftesdrivet och tillitsbaserat organiserande.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Umeå stads kyrka/Församlingsgården. Arbetsuppgifter utförs också i andra kyrkor i Umeå stadsförsamling och Umeå pastorat. I uppdraget ingår att:  

Spela vid gudstjänster och kyrkliga handlingar

- Spela till körer
- Konsertverksamhet
- Orgelelever
- Sköta viss instrumentvård

 
Kvalifikationer
Vi söker dig som har organistexamen.

 

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg.

 

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på 100 % med tillträde snarast. 

 

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

 

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Diakon

Ansök    Jul 8    Umeå Pastorat    Församlingsdiakon
Beskrivning Vi söker nu en diakon till Ersbodakyrkan, Umeå stadsförsamling Har du hjärta för internationella frågor och migration? Vill du möta människor som lever i utsatthet? Vill du möjliggöra för människor att finna delaktighet och gemenskap? Vill du vara med och hitta nya sätt att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel? Läs vidare! Ersbodakyrkan ligger i en mångkulturell stadsdel i norra delarna av Umeå med cirka 10 000 invånare. Arbetslaget i Er... Visa mer
Beskrivning
Vi söker nu en diakon till Ersbodakyrkan, Umeå stadsförsamling

Har du hjärta för internationella frågor och migration? Vill du möta människor som lever i utsatthet? Vill du möjliggöra för människor att finna delaktighet och gemenskap? Vill du vara med och hitta nya sätt att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel? Läs vidare!

Ersbodakyrkan ligger i en mångkulturell stadsdel i norra delarna av Umeå med cirka 10 000 invånare.

Arbetslaget i Ersbodakyrkan består av 10 medarbetare som arbetar i två team med olika fokusområden – ”Mission och mångfald” samt ”Idealitet och Samhälle”. Teamen driver utveckling inom respektive fokusområden samtidigt som samverkan sker mellan teamen och medarbetare på arbetsplatsen och i övriga församlingen.

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Ersbodakyrkan tillsammans med Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som är i starten att arbeta utifrån ett syftesdrivet och tillitsbaserat organiserande.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Ersbodakyrkan och tillsammans med präst, diakon, pedagog och husmor ingå i teamet ”Mission och mångfald”. Tillsammans med övriga medarbetare i arbetslaget arbetar ni tillsammans med att vara kyrka på Ersboda. Du kommer också att vara en del av arbetet med integration både på Ersboda och i pastoratets gemensamma arbete.  

I uppdraget ingår bland annat att:  

Tillsammans med andra utveckla det internationella arbetet i Umeå pastorat Finnas med i pastoratets arbete med migration och integration och bland annat vara en del av juridisk rådgivning för asylsökande. Erbjuda ekonomisk rådgivning tillsammans med ett team av medarbetare I mötet med personer i utsatthet verka för stärkt egenmakt Bygga relationer och skapa förtroendefulla samarbeten Kvalifikationer
Vi söker dig som är diakonvigd enligt Svenska kyrkans ordning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg.

Vi utgår från att du är diakonvigd enligt Svenska kyrkans ordning, delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 221001 eller enligt överenskommelse. Visa mindre

Kantor till Tavelsjö församling

Ansök    Jul 15    Umeå Pastorat    Kantor
Nu söker vi en kantor till Tavelsjö församling! Beskrivning Tavelsjö är den till antalet invånare minsta men till ytan största församlingen i Umeå pastorat. Bygden domineras av jordbrukslandskap och församlingsborna är utspridda i ett antal byar med Tavelsjö som huvudort. I församlingen ingår Tavelsjö kyrka, församlingsgården, Svedjans kapell och kyrkans lägergård. Inom församlingens gränser ligger också Tavelsjö gamla och nya kyrkogård. På den senare ... Visa mer
Nu söker vi en kantor till Tavelsjö församling!

Beskrivning
Tavelsjö är den till antalet invånare minsta men till ytan största församlingen i Umeå pastorat.

Bygden domineras av jordbrukslandskap och församlingsborna är utspridda i ett antal byar med Tavelsjö som huvudort. I församlingen ingår Tavelsjö kyrka, församlingsgården, Svedjans kapell och kyrkans lägergård. Inom församlingens gränser ligger också Tavelsjö gamla och nya kyrkogård. På den senare finns Tavelsjö gravkapell.

 

Arbetsuppgifter
I den lilla församlingen är flexibilitet och nyfikenhet ett måste. Arbetslaget arbetar tätt tillsammans för att kyrkan mitt i byn ska vara en växtplats för alla åldrar. Musiken är en bärande del av gudstjänstlivet och kantorns uppgift är att ansvara för, och utveckla denna. I Tavelsjö församling finns även en stark körverksamhet och du kommer där att få arbeta med alla åldrar.

 

Kvalifikationer
Du är utbildad kantor med god förmåga att både samarbeta med andra och driva eget utvecklingsarbete. Du är nyfiken, engagerad i de verksamheter som bedrivs i församlingen och hittar ditt sätt att bidra till dessa.

 

Umeå pastorat utgörs av sex församlingar. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet. Visa mindre

Församlingsherde

Ansök    Aug 26    Umeå Pastorat    Kyrkoherde
Beskrivning Vi söker nu en församlingsherde till Västerbottens största församling - Umeå stadsförsamling. Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Umeå stads kyrka tillsammans med Västerslättskyrkan, Ersbodakyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Stadsförsamlingen är med sina 34 000 invånare Västerbottens största och har ungefär 40 anställda medarbetare och ett stort antal ideella medarbetare. Församli... Visa mer
Beskrivning
Vi söker nu en församlingsherde till Västerbottens största församling - Umeå stadsförsamling.

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Umeå stads kyrka tillsammans med Västerslättskyrkan, Ersbodakyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Stadsförsamlingen är med sina 34 000 invånare Västerbottens största och har ungefär 40 anställda medarbetare och ett stort antal ideella medarbetare. Församlingen rymmer en mångfald av traditioner och uttryck och som kyrka har vi förmånen att möta många människor vid våra olika mötesplatser. 

Svenska kyrkan i Umeå är just nu i ett spännande skede där vi går mot ett tillitsbaserat och syftesdrivet ledarskap och arbetssätt. 

Arbetsuppgifter
Som församlingsherde har du många kontaktytor och samspelar nära med både församlingsråd, medarbetare, ledningsgrupp och kyrkoherde. I församlingen finns idag fyra arbetsledare som tillsammans med församlingsherden utgör ledningen för församlingen. Du blir också del i pastoratets ledningsgrupp med ett kollegialt utbyte och goda möjligheter till samverkan i uppdraget att vara kyrka i Umeå med omnejd. Du kommer självklart också leda gudstjänster och utföra kyrkliga handlingar. Uppdraget rymmer stora möjligheter att vara med och påverka utvecklingen i församlingen och en frihet i arbetets utformning. 

Kvalifikationer
Du som söker är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och har flera års erfarenhet av arbetsledning. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av arbete med tillitsbaserat ledarskap och att leda genom andra, men ställs inte som krav för tjänsten. Du har ett coachande förhållningssätt och skicklig på att möta människor i olika situationer. Villkor och ansökan
Tjänsten är heltid och tillsvidare. Tillträde den 1 januari 2023 eller enligt överenskommelse. I ansökan bifogar du personligt brev, CV och prästbrev. Sista ansökningsdag är den 22 september. 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Präst med arbetsledning

Beskrivning Vi gör om vår organisation och söker därför efter ytterligare en präst som kommer att axla en del av församlingens arbetsledning. Tegs församling är stort till ytan och rymmer både stad och landsbygd i en härlig mix! Tegskyrkan ligger på södra sidan om älven, nära centrala stan och kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och k... Visa mer
Beskrivning
Vi gör om vår organisation och söker därför efter ytterligare en präst som kommer att axla en del av församlingens arbetsledning.

Tegs församling är stort till ytan och rymmer både stad och landsbygd i en härlig mix! Tegskyrkan ligger på södra sidan om älven, nära centrala stan och kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Församlingen har även en distriktskyrka i Röbäck, där närhet och det lilla sammanhanget är talande. Vår församling arbetar med öppenhet, gemenskap och värme - i vår församling ska alla kunna hitta sin plats.

 

Arbetsuppgifter
I nära samarbete med församlingsledaren ansvarar ni för församlingens målinriktade arbete. Du ansvarar dessutom för det teologiska perspektivet i församlingens ledningsgrupp.
Du har direkt arbetsledning för vissa medarbetare där du har en delegation i personalärenden där ditt huvudfokus ligger på att möjliggöra för medarbetarnas utveckling i sina uppdrag och möjliggöra för samverkan tillsammans. Som präst kommer du ansvara för kyrkliga handlingar, leda gudstjänster och utveckla gudstjänstlivet i församlingen. I arbetet ingår att möta människor i samband med dop, vigsel och begravning och i nära samarbete med medarbetarna vara med och utveckla gudstjänsts- och församlingslivet.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och har intresse för, eller erfarenhet av arbetsledning. Vi söker dig som har goda erfarenheter av att främja och utveckla ett ökat ideellt ansvarstagande. Du som söker är strukturerad och har en god självkännedom. Du är duktig på att bygga och bibehålla goda relationer och samspela med andra både inom och utom organisationen. Du har en förmåga att inspirera till utveckling av församlings- och gudstjänstliv. Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer att trivas i din roll som arbetsledande komminister.

 

Du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

 

Villkor
Tjänsten är tillsvidare, 100 % med tillträde 1 januari 2023 eller enligt överenskommelse. Visa mindre

Församlingspedagog till Tegs församling

Ansök    Jun 20    Umeå Pastorat    Församlingspedagog
Beskrivning Nu går en av våra fantastiska pedagoger i pension och vi söker en ny person som kan komplettera vårt arbetslag! Tegs församling är stort till ytan och rymmer både stad och landsbygd i en härlig mix! Tegskyrkan ligger på södra sidan om älven, nära centrala stan och kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Förs... Visa mer
Beskrivning
Nu går en av våra fantastiska pedagoger i pension och vi söker en ny person som kan komplettera vårt arbetslag!

Tegs församling är stort till ytan och rymmer både stad och landsbygd i en härlig mix! Tegskyrkan ligger på södra sidan om älven, nära centrala stan och kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför.

Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Församlingen har även en distriktskyrka i Röbäck, där närhet och det lilla sammanhanget är talande. Vår församling arbetar med öppenhet, gemenskap och värme - i vår församling ska alla kunna hitta sin plats. Kanske kan även du som församlingspedagog hitta din plats i vår församling?

 
Arbetsuppgifter
Arbetet som församlingspedagog i Tegs församling innebär att arbeta med barn i olika åldrar, från de allra minsta till konfirmander och unga vuxna. Detta gör vi tillsammans i utvecklande team där samarbete är viktigt och nya idéer värdesätts.

 
Kvalifikationer
Vi söker dig som har församlingspedagogexamen eller högskoleexamen inom pedagogik med erfarenhet av arbete inom Svenska kyrkan.

Du har erfarenhet av att arbeta med barn och känner dig trygg att förmedla kristen tro till människor i alla åldrar.
För att lyckas i rollen behöver du vara pedagogisk, lyhörd och skicklig i samarbetet mellan barn, föräldrar och arbetskamrater. Du behöver också ha en god administrativ förmåga och god kompetens gällande digitala lösningar. Du behöver också ha intresse för och kunskaper om att driva större satsningar med många deltagare i olika åldrar.
Vi värdesätter förmåga att bidra med nya idéer i långsiktiga perspektiv för att utforma visioner och mål, samt driv, uthållighet och engagemang för att uppnå dessa. 

Det är meriterande om du har musikalisk kompetens och spelar något instrument.

Vi utgår ifrån att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan då detta är ett krav för tjänsten.

 
Villkor
Arbetet är en tills vidare anställning på 100 %. Tillträde 1/1 – 2023 eller enligt överenskommelse. Arbete på kvällar och helger förekommer. Visa mindre

Kantor Umeå stadsförsamling

Ansök    Jun 23    Umeå Pastorat    Kantor
Beskrivning Kantor Västerslättskyrkan, Umeå stadsförsamling Vill du utveckla församlingslivet i Västerslättskyrkan Väst på stan i Umeå? Läs vidare! Om Västerslättskyrkan, Umeå stadsförsamling Västerslättskyrkan ligger i en del av Umeå som kommer att expandera de närmaste åren. Teamet i Västerslättskyrkan består av fem medarbetare som arbetar utifrån fokusorden ”Kropp, Själ och Ande”.   Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Ersbodakyrkan tillsamma... Visa mer
Beskrivning
Kantor

Västerslättskyrkan, Umeå stadsförsamling

Vill du utveckla församlingslivet i Västerslättskyrkan Väst på stan i Umeå? Läs vidare!

Om Västerslättskyrkan, Umeå stadsförsamling
Västerslättskyrkan ligger i en del av Umeå som kommer att expandera de närmaste åren.

Teamet i Västerslättskyrkan består av fem medarbetare som arbetar utifrån fokusorden ”Kropp, Själ och Ande”.  

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Ersbodakyrkan tillsammans med Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som befinner sig i starten av att arbeta utifrån ett syftesdrivet och tillitsbaserat organiserande.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av teamet i Västerslättskyrkan och tillsammans med präst, diakon, pedagog, husmor och ideella arbeta tillsammans med att vara kyrka Väst på stan. Arbetsuppgifter utförs också i andra kyrkor i Umeå stadsförsamling och pastoratet.
I uppdraget ingår att:  

Spela vid gudstjänster och kyrkliga handlingar

- Leda barnkör, alla-kan-sjunga-kör, samt kyrkokör
- Sköta viss instrumentvård

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad kyrkomusiker, lägst C-nivå.  

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg. 

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 220901 eller enligt överenskommelse. Visa mindre

Präst till Tegs församling

Beskrivning En av våra fantastiska präster går vidare till nya möjligheter och vi söker därför en efterträdare. Tegs församling är stort till ytan och rymmer både stad och landsbygd i en härlig mix! Tegskyrkan ligger på södra sidan om älven, nära centrala stan och kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Församlingen har ... Visa mer
Beskrivning
En av våra fantastiska präster går vidare till nya möjligheter och vi söker därför en efterträdare.

Tegs församling är stort till ytan och rymmer både stad och landsbygd i en härlig mix! Tegskyrkan ligger på södra sidan om älven, nära centrala stan och kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Församlingen har även en distriktskyrka i Röbäck, där närhet och det lilla sammanhanget är talande.

Vår församling arbetar med öppenhet, gemenskap och värme - i vår församling ska alla kunna hitta sin plats. Kanske kan även du som komminister hitta din plats i vår församling?

 

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Tegs församling tillsammans med bl.a. diakoner, pedagoger och musiker. Som präst kommer du, tillsammans med andra präster, ansvara för kyrkliga handlingar, leda gudstjänster och utveckla gudstjänstlivet i församlingen. I arbetet finns olika inriktningar, men vi vill särskilt betona vikten av att vara en del i konfirmandarbetet.

 

Kvalifikationer
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som präst hos oss. Vi ser gärna att du är duktig på att samarbeta, har förmåga till nytänkande och trivs med att både arbeta med egna uppgifter och i team med andra.
Du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.Villkor
Tjänsten är tillsvidare, 100 % med tillträde 1 januari 2023 eller enligt överenskommelse. Visa mindre

Präst till Tavelsjö församling

Nu söker vi en präst till Tavelsjö församling!   Beskrivning Tavelsjö är den till antalet invånare minsta men till ytan största församlingen i Umeå pastorat. Bygden domineras av jordbrukslandskap och församlingsborna är utspridda i ett antal byar med Tavelsjö som huvudort. I församlingen ingår Tavelsjö kyrka, församlingsgården, Svedjans kapell och kyrkans lägergård. Inom församlingens gränser ligger också Tavelsjö gamla och nya kyrkogård. På den senare... Visa mer
Nu söker vi en präst till Tavelsjö församling!
 

Beskrivning
Tavelsjö är den till antalet invånare minsta men till ytan största församlingen i Umeå pastorat.

Bygden domineras av jordbrukslandskap och församlingsborna är utspridda i ett antal byar med Tavelsjö som huvudort. I församlingen ingår Tavelsjö kyrka, församlingsgården, Svedjans kapell och kyrkans lägergård. Inom församlingens gränser ligger också Tavelsjö gamla och nya kyrkogård. På den senare finns Tavelsjö gravkapell.

 

Arbetsuppgifter
I den lilla församlingen är flexibilitet och nyfikenhet ett måste. Arbetslaget arbetar tätt tillsammans för att kyrkan mitt i byn ska vara en växtplats för alla åldrar. Prästens uppgift är att gå i täten, leda och utveckla verksamheten i när samarbeta med kollegor och ideella. Du kommer också att ingå i pastoratets prästkollegium som har regelbundna träffar och erfarenhetsutbyten. Konfirmandarbete sker i samverkan med övriga funktioner i pastoratet. I övrigt förekommer ofta samverkan med andra aktörer i Tavelsjö, som till exempel skola och äldreomsorg.

Kvalifikationer
Du är prästvigd i svenska kyrkan. Du har en förmåga att kombinera ett driv för utveckling med en lyhördhet för de erfarenheter som finns och de behov som organisationen har. Viktigt är också att kunna samarbeta, inspirera och leda samt våga komma med idéer och bidra till ett kreativt och utvecklande klimat. Du är nyfiken, engagerad i de verksamheter som bedrivs i församlingen och hittar ditt sätt att bidra till dessa.

 

Umeå pastorat utgörs av sex församlingar. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet. Visa mindre

Kantor till Tavelsjö församling

Ansök    Maj 31    Umeå Pastorat    Kantor
Nu söker vi en kantor till Tavelsjö församling! Beskrivning Tavelsjö är den till antalet invånare minsta men till ytan största församlingen i Umeå pastorat. Bygden domineras av jordbrukslandskap och församlingsborna är utspridda i ett antal byar med Tavelsjö som huvudort. I församlingen ingår Tavelsjö kyrka, församlingsgården, Svedjans kapell och kyrkans lägergård. Inom församlingens gränser ligger också Tavelsjö gamla och nya kyrkogård. På den senare ... Visa mer
Nu söker vi en kantor till Tavelsjö församling!

Beskrivning
Tavelsjö är den till antalet invånare minsta men till ytan största församlingen i Umeå pastorat.

Bygden domineras av jordbrukslandskap och församlingsborna är utspridda i ett antal byar med Tavelsjö som huvudort. I församlingen ingår Tavelsjö kyrka, församlingsgården, Svedjans kapell och kyrkans lägergård. Inom församlingens gränser ligger också Tavelsjö gamla och nya kyrkogård. På den senare finns Tavelsjö gravkapell.

 

Arbetsuppgifter
I den lilla församlingen är flexibilitet och nyfikenhet ett måste. Arbetslaget arbetar tätt tillsammans för att kyrkan mitt i byn ska vara en växtplats för alla åldrar. Musiken är en bärande del av gudstjänstlivet och kantorns uppgift är att ansvara för, och utveckla denna. I Tavelsjö församling finns även en stark körverksamhet och du kommer där att få arbeta med alla åldrar.

 

Kvalifikationer
Du är utbildad kantor med god förmåga att både samarbeta med andra och driva eget utvecklingsarbete. Du är nyfiken, engagerad i de verksamheter som bedrivs i församlingen och hittar ditt sätt att bidra till dessa.

 

Umeå pastorat utgörs av sex församlingar. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet. Visa mindre

Organist

Ansök    Apr 4    Umeå Pastorat    Organist
Då vår nuvarande organist går i pension söker vi nu en ny. Är du den vi söker? Beskrivning Tegs kyrka kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Här i Tegs kyrka har vi en av Luleå stifts bästa kyrkorglar och flera andra fina instrument. Tegskyrkan används också ofta till konserter av olika slag Arbetsuppgifter Du kom... Visa mer
Då vår nuvarande organist går i pension söker vi nu en ny.

Är du den vi söker?

Beskrivning
Tegs kyrka kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Här i Tegs kyrka har vi en av Luleå stifts bästa kyrkorglar och flera andra fina instrument. Tegskyrkan används också ofta till konserter av olika slag

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Tegs församling och delta i det gemensamma församlingsarbetet tillsammans med övriga i arbetslaget. I tjänsten som Organist kommer du att spela på gudstjänster, som regel varannan söndag, i Tegs församling samt på kyrkliga handlingar i övriga pastoratet. Du kommer att leda vuxenkör, delta vid andakter på vårdhem, spela på skolavslutningar och delta i annat arbete riktat mot skolor. I tjänsten ingår även orgelvård. I Tegs församling ligger stor tyngdpunkt på verksamhet för barn och familj samt andlig vägledning och reatret. Kvalifikationer
Vi söker dig som har Organistutbildning. Det är meriterande om du också är en god sångare. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du som söker har god förmåga till samarbete med andra och har också ett driv för självständigt arbete. Du är med andra ord en lagspelare som är med och bygger församling. Vi ser också att du är flexibel och öppen för till exempel olika typer av musik.        

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor Visa mindre

Församlingspedagog

Ansök    Maj 10    Umeå Pastorat    Församlingspedagog
Beskrivning Tegs kyrka kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Vi söker efter dig som vill hjälpa oss att driva vår församling och våra verksamheter framåt. Då en av våra uppskattade pedagoger ska vara tjänstledig en period söker vi nu en vikarie under hösten 2022, med eventuell möjlighet till förlängning. Du behövs här... Visa mer
Beskrivning
Tegs kyrka kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför.

Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Vi söker efter dig som vill hjälpa oss att driva vår församling och våra verksamheter framåt.

Då en av våra uppskattade pedagoger ska vara tjänstledig en period söker vi nu en vikarie under hösten 2022, med eventuell möjlighet till förlängning. Du behövs här!

Arbetsuppgifter
Arbetet som församlingspedagog i Tegs församling innebär att arbeta med barn ungdomar i olika åldrar. Detta gör vi tillsammans i utvecklande team där samarbete är viktigt och nya idéer värdesätts.

Kvalifikationer
Du är utbildad församlingspedagog eller motsvarande, till exempel högskoleexamen inom pedagogik. Du har också erfarenhet av att jobba med ungdomar i åldrarna 13-25 år. För att lyckas i rollen behöver du vara pedagogisk, lyhörd och skicklig i arbetet med ungdomar samarbetet med arbetskamrater. Vi värdesätter förmåga att bidra med nya idéer för att utforma visioner och mål, samt driv, uthållighet och engagemang för att uppnå dessa.  Vi utgår ifrån att du delar Svenska kyrkans värdegrund. Medlemskap i svenska kyrkan är ett krav så det utgår vi också ifrån att du är eller blir.

Villkor
Arbetet är en visstidsanställning på 100 %. Under perioden 2022-08-22 till och med 2022-12-31, eller enligt överenskommelse. Arbete på kvällar och helger förekommer.

 

Vi ser fram emot din ansökan! 

 

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet. Visa mindre

Diakon

Ansök    Apr 4    Umeå Pastorat    Diakon
Vill du vara med och skapa möten mellan människor så är detta kanske en tjänst för dig! Arbetsuppgifter I tjänsten ingår att fördjupa och utveckla vår samverkan med externa aktörer/andra organisationer i lokalsamhället. Syftet med samverkan är att skapa fler möten mellan människor i närområdet. Du ingår i Ålidhems församlings arbetslag och har ett nära samarbete med anställda och ideella medarbetare. Kvalifikationer Du är diakonvigd eller på väg ... Visa mer
Vill du vara med och skapa möten mellan människor så är detta kanske en tjänst för dig!Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår att fördjupa och utveckla vår samverkan med externa aktörer/andra organisationer i lokalsamhället.

Syftet med samverkan är att skapa fler möten mellan människor i närområdet. Du ingår i Ålidhems församlings arbetslag och har ett nära samarbete med anställda och ideella medarbetare.Kvalifikationer
Du är diakonvigd eller på väg dit. Du har en bred erfarenhet av möten med människor och är bekväm med vuxenpedagogiskt arbete. Du bör ha god struktur, förmåga att prioritera samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Flexibilitet ett måste, samt förmåga att samverka, även med övriga yrkeskategorier och ideella.

Vi utgår från att du delar https://www.svenskakyrkan.se/svenskakyrkansvardegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor
Tjänsten är visstid from 1/9 2022 tom 30/6 2023, med möjlighet till förlängning och utökning av sysselsättningsgrad.

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet. Visa mindre

Krematorietekniker

Om oss Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar och en kyrkogårdsförvaltning. Det finns också ett kansli med administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet. Kyrkogårdsförvaltningen består av två arbetsområden med 14 helårsanställda samt en expedition med 5 helårsanställda. Genom lyhördhet, tillit, uppmuntran och nyfikenhet skapar vi förutsättningar för verksamheten att utvecklas vilket uppskattas av dom vi finns till för.... Visa mer
Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar och en kyrkogårdsförvaltning.

Det finns också ett kansli med administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Kyrkogårdsförvaltningen består av två arbetsområden med 14 helårsanställda samt en expedition med 5 helårsanställda. Genom lyhördhet, tillit, uppmuntran och nyfikenhet skapar vi förutsättningar för verksamheten att utvecklas vilket uppskattas av dom vi finns till för. Här får du möjlighet att bidra med din kompetens och din person till en trivsam och professionell verksamhet! 

Tjänsten är placerad i norra delen av Umeå, en levande universitetsstad och en av de städer som växer mest i landet. Läs mer gärna på www.umea.se

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att du arbetar i huvudsak som krematorietekniker men vid behov även som kapellvaktmästare/kyrkogårdsarbetare. I rollen som krematorietekniker ingår underhåll på teknisk och mekanisk utrustning samt ansvara för egenkontroll och miljöredovisning samt kremera. I tjänsten ingår även administrativa uppgifter och budgetansvar. Arbetet är fysiskt ansträngande. 

Om dig
Vi söker dig som har utbildning inom teknik, med inriktning mot styr- och reglerteknik och/eller kunskap om förbrännings- och rökprocesser eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, till exempel krematorieteknik steg 1-3. Meriterande är om du är panncertifierad. Goda kunskaper att arbeta i modern datamiljö samt kunskap och förmåga inom service och administration. Även tidigare erfarenhet av arbete inom begravningsområdet är meriterande.

Att uttrycka sig väl i tal och skrift i svenska språket samt behärska engelska i tal, kunskap i andra språk är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet vid tillsättningen av denna tjänst.

För tjänsten krävs B-körkort.

Arbetstid/arbetsvillkor
Tillsvidare 100%, provanställning kan komma att tillämpas. 

För mer information om tjänsten kontakta:
Anna-Karin Danielsson, Kyrkogård- och krematorieföreståndare
Tel: 090-200 25 50
E-post: [email protected]

Fackliga företrädare
Peter Werner, KyrkA
Telefon: 0911-27 41 15
E-post: [email protected]  

Emelie Persson, Kommunal 
[email protected] 

Ansökan
Vi vill ha din ansökan senast den 30 Juni 2022. Om du är en av de som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Administrativ assistent

Ansök    Mar 23    Umeå Pastorat    Administrativ assistent
Kyrkogårdsförvaltningen i Umeå söker dig som vill ingå i ett arbetslag som arbetar med administration och service inom begravningsverksamheten. Beskrivning Svenska kyrkan i Umeå sköter på statens uppdrag begravningsverksamheten i Umeå pastorat. I vårt förvaltningsområde ingår Norra kyrkogården, Västra kyrkogården, Backens kyrkogård, Röbäcks kyrkogård och Tavelsjö kyrkogård. På Norra kyrkogården finns även vårt krematorium. Förvaltningen har cirka 20 hel... Visa mer
Kyrkogårdsförvaltningen i Umeå söker dig som vill ingå i ett arbetslag som arbetar med administration och service inom begravningsverksamheten.

Beskrivning
Svenska kyrkan i Umeå sköter på statens uppdrag begravningsverksamheten i Umeå pastorat. I vårt förvaltningsområde ingår Norra kyrkogården, Västra kyrkogården, Backens kyrkogård, Röbäcks kyrkogård och Tavelsjö kyrkogård. På Norra kyrkogården finns även vårt krematorium. Förvaltningen har cirka 20 helårsanställda, och under sommarsäsongen ytterligare ett sjuttiotal säsongsanställda.

Arbetsuppgifter
• Att svara på frågor som kommer via besökare, telefon och e-post
• Handläggning av begravningsärenden och gravskötselbeställningar
• Registreringsarbete i våra gemensamma systemKvalifikationer
Vi söker dig som:

- Uttrycker dig väl i tal och skrift
• Är van att arbeta med dator som verktyg
- Har lätt för att lära dig nya datasystem

 

Det är meriterande om du har:

- erfarenhet av att hjälpa kunder via telefon
- erfarenhet av orderhantering/beställningar
- dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete.

 

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som administrativ assistent. Som person är du noggrann och har ett gott ordningssinne. Du har initiativförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra.

Villkor
Anställningen är ett vikariat på heltid från 13 juni 2022 till 29 juli 2022, med eventuell möjlighet till förlängning. Arbetsplatsen är i församlingsgården, Östra Esplanaden 9. Visa mindre

Arbetsledare

Umeå stadsförsamling söker nu en arbetsledare, vill du leda syftesdrivet och tillitsbaserat? Då kan det här vara jobbet för dig!   Beskrivning Arbetslaget i Umeå stads kyrka, med församlingsgården Öst på stan, består av 18 medarbetare som arbetar i tre team med olika fokusområden – ”Samtal och ungdom”, ”Mötesplatser och diakoni” samt ”Kyrkorum och kultur”. Teamen driver utveckling inom respektive fokusområde samtidigt som samverkan sker mellan såväl t... Visa mer
Umeå stadsförsamling söker nu en arbetsledare, vill du leda syftesdrivet och tillitsbaserat? Då kan det här vara jobbet för dig!

 

Beskrivning
Arbetslaget i Umeå stads kyrka, med församlingsgården Öst på stan, består av 18 medarbetare som arbetar i tre team med olika fokusområden – ”Samtal och ungdom”, ”Mötesplatser och diakoni” samt ”Kyrkorum och kultur”.

Teamen driver utveckling inom respektive fokusområde samtidigt som samverkan sker mellan såväl teamen och medarbetare på arbetsplatsen och i övriga församlingen.

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Umeå stads kyrka tillsammans med Västerslättskyrkan, Ersbodakyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda.

Arbetsuppgifter
Fortsätta möjliggöra ett syftesdrivet och tillitsbaserat organiserande med huvudansvar för medarbetarna i arbetslaget i Umeå stads kyrka. Möjliggöra för medarbetare att utvecklas i uppdraget och samverka tillsammans. Se, lyssna, bekräfta och vägleda. Delegation i personalärenden, inkl arbetsmiljöansvar, och ekonomiska ärenden finns samtidigt som nära samverkan med församlingsherden sker.

Kvalifikationer
Du har kyrklig profilutbildning och erfarenhet av arbetsledning. Du vill lyfta syfte före schema och betona tillit mer än kontroll. Du har omsorg och kan leda tydligt och prestigelöst. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

 

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde 220601 eller enligt överenskommelse. Visa mindre

Diakon

Ansök    Mar 22    Umeå Pastorat    Diakon
Vi söker nu en Diakon till Ersbodakyrkan, Umeå stadsförsamling Tycker du om att skapa nya relationer? Vill du möjliggöra för människor att finna delaktighet och gemenskap? Vill du vara med och hitta nya sätt att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel? Läs vidare!   Om oss Ersbodakyrkan ligger i en mångkulturell stadsdel i norra delarna av Umeå med cirka 10 000 invånare. Arbetslaget i Ersbodakyrkan består av 10 medarbetare som arbetar i två team med ... Visa mer
Vi söker nu en Diakon till Ersbodakyrkan, Umeå stadsförsamling

Tycker du om att skapa nya relationer? Vill du möjliggöra för människor att finna delaktighet och gemenskap? Vill du vara med och hitta nya sätt att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel? Läs vidare!

 

Om oss

Ersbodakyrkan ligger i en mångkulturell stadsdel i norra delarna av Umeå med cirka 10 000 invånare.

Arbetslaget i Ersbodakyrkan består av 10 medarbetare som arbetar i två team med olika fokusområden – ”Mission och mångfald” samt ”Idealitet och Samhälle”. Teamen driver utveckling inom respektive fokusområden samtidigt som samverkan sker mellan teamen och medarbetare på arbetsplatsen och i övriga församlingen. Du kommer att ingå i teamet ”Idealitet och samhälle” med uppdraget att fördjupa befintliga, och söka nya, relationer med personer, föreningar och organisationer på Ersboda samt arbeta med möjliggörande av sammanhang, delaktighet och idealitet.

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Ersbodakyrkan tillsammans med Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som är i starten att arbeta utifrån ett syftesdrivet och tillitsbaserat organiserande.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del av arbetslaget i Ersbodakyrkan och tillsammans med präst, musiker, pedagog och vaktmästare ingå i teamet ”Idealitet och Samhälle”. Tillsammans med övriga medarbetare i arbetslaget arbetar ni tillsammans med att vara kyrka på Ersboda. I uppdraget ingår att:

· Bygga relationer och skapa förtroendefulla samarbeten

· Tillsammans med anställda och ideella medarbetare utveckla församlingslivet i Ersbodakyrkan med uppgift att möjliggöra delaktighet och gemenskap

· Medverka till sammanhang för daglediga och äldre som kan bryta ofrivillig ensamhet

· Ansvara för, och delta i, gudstjänstliv i Ersbodakyrkan och äldreboenden.

 

Om dig

Vi söker dig som är diakonvigd enligt Svenska kyrkans ordning.

 

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg.

Vi utgår från att du är diakonvigd enligt Svenska kyrkans ordning, delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

 

 

Arbetstid/arbetsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 220701 eller enligt överenskommelse.

 

För mer information om tjänsten kontakta: Församlingsherde

Anders Sandberg Telefon: 090-200 25 48 E-post: [email protected]

Arbetsledare Carolina Paulson Telefon: 090-200 26 16 E-post: [email protected]

 

Facklig företrädare

Peter Werner, KyrkaA

Telefon: 0911-27 41 15 E-post: [email protected]

 

Anneli Brage, Vision Telefon: 090-200 26 34 E-post: [email protected]

 

Ansökan

Vi vill ha din ansökan senast den 10 april. Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.

 

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Församlingsherde Tegs församling

OM ARBETET Tegs församling ligger på södra sidan av Ume älv och består av både landsbygd och tätort. Församlingen präglas av en öppenhet och vilja att finnas till för det omgivande samhället. I församlingen finns en rik verksamhet för barn, unga och familjer som samlar många deltagare. OM DIG Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och har flerårig erfarenhet av arbetsledning. Det är meriterande om du tidigare arbetat som chef och g... Visa mer
OM ARBETET
Tegs församling ligger på södra sidan av Ume älv och består av både landsbygd och tätort. Församlingen präglas av en öppenhet och vilja att finnas till för det omgivande samhället.
I församlingen finns en rik verksamhet för barn, unga och familjer som samlar många deltagare.
OM DIG
Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och har flerårig erfarenhet av arbetsledning.
Det är meriterande om du tidigare arbetat som chef och gått någon utbildning inom chefs- och ledarskap, men det är inget krav för tjänsten. Vi ser gärna att du har goda erfarenheter av att främja och utveckla ett ökat ideellt ansvarstagande. Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer att trivas i din roll som församlingsherde. Du som söker är strukturerad och har en god självkännedom. Du är duktig på att bygga och bibehålla goda relationer och samspela med andra både inom och utom organisationen. Du har en förmåga att inspirera till utveckling av församlings- och gudstjänstliv och en vilja att kombinera arbetet i församlingen med att aktivt bidra till en god samverkan mellan församlingarna i Umeå.
Tillträde den 15 augusti 2022 eller enligt överenskommelse.
VILL DU VETA MERA OM TJÄNSTEN?
Kontakta kyrkoherde Lena Fagéus via e-post: [email protected] eller telefon 076-110 82 67.
Kika gärna på våra filmer: www.svenskakyrkan.se/umea/jobb
FACKLIGA FÖRETRÄDARE
Vision: Anneli Brage, via e-post: [email protected] eller telefon 073-227 43 37.
KyrkA: Peter Werner via e-post: [email protected] eller telefon 0911-27 41 15
ANSÖKAN
Skicka din ansökan med CV, personligt brev och prästbrev senast den 26 april via e-post till: [email protected] , skriv "Församlingsherde Teg" i ämnesraden.
Vi ser fram emot din ansökan!
Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar med en omfattande verksamhet i tolv kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet. Visa mindre

Vaktmästare

Ansök    Mar 22    Umeå Pastorat    Kyrkvaktmästare
Beskrivning Tegs kyrka söker en vaktmästare när våra ordinarie är på sommarsemester! Tegs kyrka kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Vi söker efter dig som vill hjälpa till att hålla Himlaborgen igång under sommaren med allt vad det innebär. Arbetsuppgifter Du kommer få sköta ljud och ljus under gudstjänster, dop... Visa mer
Beskrivning
Tegs kyrka söker en vaktmästare när våra ordinarie är på sommarsemester! Tegs kyrka kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför.

Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Vi söker efter dig som vill hjälpa till att hålla Himlaborgen igång under sommaren med allt vad det innebär.

Arbetsuppgifter
Du kommer få sköta ljud och ljus under gudstjänster, dop och begravningar, se till att lokalerna är fräscha och rena genom städning, och du även jobba vid konserter.

Kvalifikationer
För att klara jobbet krävs det att du är serviceinriktad, och självgående. Du behöver också ha ett visst tekniskt kunnande, eftersom sådana uppgifter ingår i tjänsten. Vidare behöver du en god social förmåga då du kommer möta många människor i olika skeden av livet. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet.

Villkor
Vikariatet är mellan 1 juli till 7 augusti. I tjänsten ingår vaktmästaruppgifter främst i Tegs kyrka, men kan även vara andra lokaler i församlingen vid behov. Tjänsten innebär arbete dag, kväll och helg. Välkommen med din ansökan senast 10/4 Visa mindre

Sommarjobb som kyrkogårdsarbetare

Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med våra kompetenta medarbetare förvalta våra gröna begravnings- och kulturmiljöer? Skicka in din ansökan för säsongen 2022! Kyrkogårdsförvaltningen i Umeå sköter och ansvarar för driften av 5 kyrkogårdar. Under sommarperioden är vi ca 100 anställda, varav ca 70 medarbetare har säsongsanställning. Vi behöver inför varje säsong nyanställa några medarbetare. Har du goda kunskaper och intresse av a... Visa mer
Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med våra kompetenta medarbetare förvalta våra gröna begravnings- och kulturmiljöer? Skicka in din ansökan för säsongen 2022!
Kyrkogårdsförvaltningen i Umeå sköter och ansvarar för driften av 5 kyrkogårdar. Under sommarperioden är vi ca 100 anställda, varav ca 70 medarbetare har säsongsanställning.
Vi behöver inför varje säsong nyanställa några medarbetare. Har du goda kunskaper och intresse av att vårda grön miljö – välkommen till oss!
ARBETSUPPGIFTER
Förekommande arbeten inom kyrkogårdsskötsel såsom plantering av blommor, ogräsrensning, häckklippning, trädbeskärning och gräsklippning. Arbete med mindre lastmaskiner, hetvattentvätt och andra trädgårdsmaskiner kan också förekomma för de som har behörighet och utbildning för detta. Du kommer att arbeta både självständigt och i grupp. Arbetet är ofta fysiskt krävande och kräver god fysik. Vi arbetar utomhus oavsett väder.
OM DIG
Vi söker dig som har trädgårdsutbildning eller har införskaffat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet från exempelvis kyrkogård, trädgård/park och anläggningsarbete. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet samt förmågan att samarbeta med andra. Vi värdesätter att du vill vara en förebild för andra samt har en god social kompentens då jobbet innebär möten med besökare på kyrkogården. Maskinvana och behörighet gällande förekommande maskiner inom trädgårdsarbete och anläggning samt B-körkort är meriterande.
Du ska vara minst 18 år fyllda vid anställningens startdatum och ha god kunskap i svenska i tal och skrift.
Jobba på Norra och Västra kyrkogården
Arbetstiden är 40tim/vecka, måndag till fredag 07.00-16.00
Lön enligt avtal. De med anställningstid upp till 3 månader har timlön, de med längre anställningstid har månadslön.
Startdatum 2022 på Norra och Västra kyrkogården är 2 maj och 7 juni. De perioder du kan ansöka till är:
1: 2 maj-4 nov
2: 2 maj-23 sep
3: 7 jun-26 aug
4: 7 jun-23 sep
Startdatumen kommer vara 2 maj och 7 juni men om ovan angivna slutdatum inte skulle passa kan de anpassas efter överenskommelse. Ange i ansökan, under Övriga upplysningar, vilket senaste stoppdatum som gäller dig.
Ansökan görs via webbformulär på vår hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/umea/sommarjobb
Intervjuer och anställningar sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 4 mars. På grund av ett stort antal ansökningar kommer vi endast att kontakta de som erbjuds arbete.
För frågor, kontakta:
AnnaKarin Danielsson, kyrkogårdsföreståndare Norra och Västra kyrkogården
090-200 25 50, [email protected]
Emelie Persson, Kommunal
010-4429662, [email protected]
Jobba på på Backen, Röbäck och Tavelsjö kyrkogårdar
Arbetstiden är 40tim/vecka, måndag till fredag 07.00-16.00
Lön enligt avtal. De med anställningstid upp till 3 månader har timlön, de med längre anställningstid har månadslön.
Startdatum 2022 på Backen, Röbäck och Tavelsjös kyrkogårdar är 2 maj och 7 juni. De perioder du kan ansöka till är:
1: 2 maj-4 nov
2: 2 maj-23 sep
3: 7 jun-26 aug
4: 7 jun-23 sep
Startdatumen kommer vara 2 maj och 7 juni men om ovan angivna slutdatum inte skulle passa kan de anpassas efter överenskommelse. Ange i ansökan, under Övriga upplysningar, vilket senaste stoppdatum som gäller dig.
Ansökan görs via webbformulär på vår hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/umea/sommarjobb
Intervjuer och anställningar sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 4 mars. På grund av ett stort antal ansökningar kommer vi endast att kontakta de som erbjuds arbete.
För frågor, kontakta:
Malin Eriksson, kyrkogårdsföreståndare Backen, Röbäck, Tavelsjö kyrkogårdar
090-2002578, [email protected]
Emelie Persson, Kommunal
010-4429662, [email protected]
OM OSS
Svenska Kyrkan i Umeå vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om kyrkogårdsförvaltningen Visa mindre

Präst

Samarbetskyrkopräst i Umeå landsförsamling Nu söker vi dig som vill vara med och leda utvecklingen av Grisbackakyrkan! Om Grisbackakyrkan och Umeå lands församling Grisbackakyrkan är en samarbetskyrka där verksamheten drivs av en EFS-förening. Huvudgudstjänst firas i stort sett alla sön- och helgdagar, utom på sommaren. Därtill varje vecka ett flertal bönesamlingar, Öppet Hus för daglediga, missionsträffar och samlingar för barn och familjer. Där finns... Visa mer
Samarbetskyrkopräst i Umeå landsförsamling
Nu söker vi dig som vill vara med och leda utvecklingen av Grisbackakyrkan!

Om Grisbackakyrkan och Umeå lands församling
Grisbackakyrkan är en samarbetskyrka där verksamheten drivs av en EFS-förening. Huvudgudstjänst firas i stort sett alla sön- och helgdagar, utom på sommaren. Därtill varje vecka ett flertal bönesamlingar, Öppet Hus för daglediga, missionsträffar och samlingar för barn och familjer. Där finns ett omfattande ungdomsarbete och ett diakonalt arbete (Blå Träffen m.m.) med inriktning på människor med intellektuell funktionsnedsättning. Förutom präst finns en musiker, en diakoniassistent och en ungdomskonsulent anställda av EFS samt ett stort antal engagerade medlemmar och andra som bidrar ideellt utifrån sina olika gåvor och intressen. Grisbackakyrkan är en del av Umeå landsförsamling som finns i en växande del av Umeå. Här finns också ett historiskt område med en medeltida kyrka i centrum.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för gudstjänsterna i Grisbackakyrkan och vara arbetsledare för de anställda. Tillsammans med dem, EFS-föreningens styrelse och alla ideellt engagerade ska du ta ansvar för verksamheten i Grisbackakyrkan. Du kommer även att medverka i sådan verksamhet som EFS Västerbotten driver.
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Umeå landsförsamling och som präst dela ansvaret för kyrkliga handlingar, konfirmandarbete, läger och gudstjänstlivet i församlingen. Församlingsherden i Umeå landsförsamling är din arbetsledare.
Förutom detta ser vi gärna att du bidrar med just dina speciella gåvor i de områden som du brinner för!

Om dig
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som präst hos oss. Vi ser gärna att du är duktig på att samarbeta och trivs med att både arbeta med egna uppgifter och i team med andra. Du har förmåga att på vår tids språk tolka och förmedla evangelium. Vidare har du ett inkluderande synsätt och förmåga att uppmuntra människor så att deras gåvor kommer i funktion i församlingen. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbetsleda andra, både anställda och ideella. Det är också meriterande om du sedan tidigare har kunskap om EFS. Du ska ha behörighet för prästtjänst i svenska kyrkan och vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund. B-körkort krävs för tjänsten.


Arbetstid/arbetsvillkor
Tjänsten är tillsvidare, 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Arbete på helger ingår och du kommer att ingå i jourschema.

Upplysningar
För mer information om tjänsten kontakta:
Malou Wirström, församlingsherde Umeå landsförsamling
Telefon: 090-200 28 07
Epost: [email protected]

Torkel Lindahl, EFS Grisbacka
Telefon: 070 397 85 23
Epost: [email protected]


Facklig företrädare
Peter Werner, KyrkA
Telefon: 0911-27 41 15
E-post: [email protected]

Anneli Brage, Vision
Telefon: 090-200 26 34
E-post: [email protected]


Instruktioner för ansökan
Skicka CV, personligt brev och prästbrev till [email protected] och skriv "Präst Grisbackakyrkan” i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 6 mars.
Vi ser fram emot din ansökan!
Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

EFS är en inomkyrklig missionsrörelse vars syfte är ”att på den evangelisk-lutherska bekännelsens grund främja Kristi rikes tillväxt” (ur stadgarna). Vår vision är att få se människor och samhällen förvandlade av Jesus. EFS vill som rörelse vara med och skapa bra förutsättningar för att människor ska få komma till tro på Jesus, växa i sitt lärjungaskap och hitta en gemenskap att känna sig hemma i. Visa mindre

Vaktmästare till Tegs Församling

Ansök    Feb 2    Umeå Pastorat    Kyrkvaktmästare
Tegs kyrka kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Vi söker efter dig som vill hjälpa oss att driva vår församling och våra verksamheter framåt. Du behövs här! Du kommer sköta ljud och ljus under gudstjänster, dop och begravningar. Du kommer också arbeta mycket med lokalvård och se till att lokalerna är fräscha och rena. F... Visa mer
Tegs kyrka kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Vi söker efter dig som vill hjälpa oss att driva vår församling och våra verksamheter framåt. Du behövs här!
Du kommer sköta ljud och ljus under gudstjänster, dop och begravningar. Du kommer också arbeta mycket med lokalvård och se till att lokalerna är fräscha och rena.
För att klara jobbet krävs det att du är serviceinriktad och självgående. Du behöver också ha ett visst tekniskt kunnande eftersom sådana uppgifter ingår i tjänsten. Utbildning inom städ är starkt meriterande. Vidare behöver du ha god social förmåga då du kommer möta många människor i olika skeden av livet. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.
Tjänsten är tillsvidare med start 1 april eller enligt överenskommelse. I tjänsten ingår vaktmästaruppgifter främst i Tegs kyrka, men även vid andra lokaler i församlingen vid behov. Tjänsten innebär arbete dag, kväll och helg.


För mer information
Arbetsledare Therese Ferngren Edlund [email protected] 090-200 29 66


Facklig företrädare
Kommunal [email protected]

Ansökan
Välkommen med din ansökan med personligt brev och cv senast 16/2 till epost: [email protected] Skriv ”Vaktmästare Tegs församling” i ämnesraden.
Vi ser farm emot din ansökan! Visa mindre

Husmor

Ansök    Feb 2    Umeå Pastorat    Husmor
Har du erfarenhet av service- och serveringsverksamhet och är nyfiken på att arbeta i församling? Läs vidare! Umeå landsförsamling har till uppgift att bygga församling runt vår kyrka och det gör vi tillsammans. Medarbetare och ideella krafter samverkar för att leda verksamheten mot uppsatta mål samt fullgöra grunduppdraget runt gudstjänst, utbildning, diakoni och mission. Vår kyrka ska vara en kraft att räkna med i samhället. För det behövs vi alla p... Visa mer
Har du erfarenhet av service- och serveringsverksamhet och är nyfiken på att arbeta i församling?
Läs vidare!

Umeå landsförsamling har till uppgift att bygga församling runt vår kyrka och det gör vi tillsammans. Medarbetare och ideella krafter samverkar för att leda verksamheten mot uppsatta mål samt fullgöra grunduppdraget runt gudstjänst, utbildning, diakoni och mission. Vår kyrka ska vara en kraft att räkna med i samhället. För det behövs vi alla på olika sätt och tillsammans formar vi morgondagens kyrka och församling, en kyrka som sjuder av liv och engagemang, för hela livet! Backens kyrka och prästgård, som blir din arbetsplats ligger i en underbart vacker och historisk miljö.
Vi värnar om människan, att du ska trivas och ha möjlighet att forma verksamheten och teamet med just dina speciella gåvor. Vill du ingå och bidra i ett team med kompetenta och drivna medarbetare? Kom till oss. Du behövs!

I tjänsten ingår bland annat
Att laga mat, baka och servera mat och fika i församlingens verksamhet
Att tillsammans med anställda och ideella medarbetare bidra till församlingens trivsel och fortsatta utveckling
Ha koll på allergier, specialkost samt livsmedelshygienregler
Städning av kylskåp, skafferier mm.
Ansvar för budget och inköp till församlingens verksamhet
Att arbeta med och fortsätta utveckla vårt arbete med hållbarhets- och miljöfrågorOm dig
Vi söker dig med flerårig erfarenhet av att jobba med servering och som trivs med att möta människor i olika livssituationer. Du är öppen i mötet med andra, serviceinriktad och van att arbeta självständigt. Tidigare erfarenheter av att arbeta i kök och/ eller arbete inom Svenska kyrkan eller annan idéburen verksamhet är meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver ha B-körkort.
Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Arbetstid/arbetsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75%. Viss arbetstid är förlagd till kvällar och helger. Tillträde den enligt ök.

För mer information om tjänsten kontakta:
Församlingsherde Malou Wirström e-post: [email protected],
tel: 090-200 28 07

Facklig företrädare
Emelie Persson, Kommunal, e-post: [email protected], tel: 010-4429662

Instruktioner för ansökan
Skicka CV och personligt brev till [email protected] senast den 17/2. Ange "Husmor Umeå Lands” i ämnesraden. Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.


Tips: Kika gärna på våra medarbetarfilmer här: https://www.svenskakyrkan.se/umea/medarbetare-i-svenska-kyrkan-i-umea

Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar i samverkan med en omfattande verksamhet i 13 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet. Svenska kyrkan är både en professionell organisation och landets största folkrörelse med många människor aktivt engagerade på olika sätt. Svenska kyrkan arbetar internationellt för en mer rättfärdig värld.
Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/umea.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Kommunikatör med koll på ungas mediavanor

Mer än varannan person du möter i Umeå är medlem i Svenska kyrkan. Det är vi väldigt glada och stolta över! Samtidigt vet många yngre personer inte vad kyrkan gör eller är. Så det behöver vi bli bättre på att berätta om i kanaler och på sätt som är relevanta. Och det här du kommer in i bilden. Du har bra koll på unga människors mediavanor och är uppdaterad och nyfiken i sociala medier. Som en del av Svenska kyrkan i Umeås strategiska satsningar framåt söke... Visa mer
Mer än varannan person du möter i Umeå är medlem i Svenska kyrkan. Det är vi väldigt glada och stolta över! Samtidigt vet många yngre personer inte vad kyrkan gör eller är. Så det behöver vi bli bättre på att berätta om i kanaler och på sätt som är relevanta. Och det här du kommer in i bilden. Du har bra koll på unga människors mediavanor och är uppdaterad och nyfiken i sociala medier.
Som en del av Svenska kyrkan i Umeås strategiska satsningar framåt söker vi en till person till kommunikationsenheten. Vi är både stöd till andra i organisationen och en del av verksamheten.
En vanlig dag på jobbet kanske du bollar inlägg i sociala medier med pedagoger, formger en folder om samtalsstöd och peppar en grupp unga ideella som ska lära församlingsbor använda appen Kyrkguiden. Eller så arbetar du hela dagen i Creative Suite för att göra församlingarnas verksamhet synlig i tryck och på webb.
Vill du jobba i en organisation som vågar ta ställning och göra skillnad? Sök jobbet som kommunikatör i Svenska kyrkan i Umeå.


Du får
Arbeta tillsammans med ett trevligt gäng med kontor i centrala Umeå. Dina närmaste arbetskamrater är kommunikationsenheten som består av fyra personer med olika spetskompetenser. Vi kan grafisk form, text, film och foto, redigering, webbpublicering och projektledning och strävar hela tiden efter att lära oss mer och ligga i framkant som kommunikationsenhet. Alla driver egna projekt, men det är självklart att hjälpas åt.
Vi har teknik i framkant, möjligheter till kompetensutveckling och både friskvård och psalmsång på arbetstid för den som vill.
Det finns goda möjligheter till variation och utveckling beroende på vem du är, vad du kan och vad du vill.


Vi längtar efter
En femte kollega som vill ta ett roligt jobb på allvar. Vi tror att du kan planera ditt arbete självständigt och får saker ur händerna, samtidigt som du kan samarbeta och vara lyhörd för kollegor.


Du:
· har högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande och ett par års arbetslivserfarenhet
· bra koll på unga människors mediavanor och kanaler
· delar Svenska kyrkans värderingar https://www.svenskakyrkan.se/svenskakyrkansvardegrund
· är kreativ och har förmåga att tänka nytt
· har goda kunskaper i Adobe Creative Suite och grafisk form
· har goda kunskaper i Office-paketet
· uttrycker dig väl i text på svenska
· kan lämna arbetsprover på text, grafisk form eller något annat som du tror att vi skulle vilja se.


Det är meriterande om du har:
· varit engagerad i någon värdedriven organisation
· b-körkort
· jobbat med Office 365
· jobbat med rörlig bild
· är bekväm att leda utbildningar och coacha andra i kommunikationsfrågor
· skriver på engelska


Så här söker du
Skicka ditt CV, arbetsprover på text och grafisk form som du producerat. Skicka också ett personligt brev till e-post [email protected] med ”Kommunikatör” i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast 13 februari. Vi hoppas att du kan börja hos oss senare i vår men anpassar starten efter dina möjligheter.


Har du frågor?
Slå en signal till kommunikationschef Ralf Elo, 072-539 10 22
Eller skicka ett mejl till: [email protected]


Anneli Brage, Facklig företrädare, Vision
Telefon: 090-200 26 34
E-post: [email protected] Visa mindre

Husmor

Ansök    Feb 2    Umeå Pastorat    Husmor
Har du erfarenhet av service- och serveringsverksamhet och är nyfiken på att arbeta i församling? Läs vidare! Umeå landsförsamling har till uppgift att bygga församling runt vår kyrka och det gör vi tillsammans. Medarbetare och ideella krafter samverkar för att leda verksamheten mot uppsatta mål samt fullgöra grunduppdraget runt gudstjänst, utbildning, diakoni och mission. Vår kyrka ska vara en kraft att räkna med i samhället. För det behövs vi alla p... Visa mer
Har du erfarenhet av service- och serveringsverksamhet och är nyfiken på att arbeta i församling?
Läs vidare!

Umeå landsförsamling har till uppgift att bygga församling runt vår kyrka och det gör vi tillsammans. Medarbetare och ideella krafter samverkar för att leda verksamheten mot uppsatta mål samt fullgöra grunduppdraget runt gudstjänst, utbildning, diakoni och mission. Vår kyrka ska vara en kraft att räkna med i samhället. För det behövs vi alla på olika sätt och tillsammans formar vi morgondagens kyrka och församling, en kyrka som sjuder av liv och engagemang, för hela livet! Backens kyrka och prästgård, som blir din arbetsplats ligger i en underbart vacker och historisk miljö.
Vi värnar om människan, att du ska trivas och ha möjlighet att forma verksamheten och teamet med just dina speciella gåvor. Vill du ingå och bidra i ett team med kompetenta och drivna medarbetare? Kom till oss. Du behövs!

I tjänsten ingår bland annat
Att laga mat, baka och servera mat och fika i församlingens verksamhet
Att tillsammans med anställda och ideella medarbetare bidra till församlingens trivsel och fortsatta utveckling
Ha koll på allergier, specialkost samt livsmedelshygienregler
Städning av kylskåp, skafferier mm.
Ansvar för budget och inköp till församlingens verksamhet
Att arbeta med och fortsätta utveckla vårt arbete med hållbarhets- och miljöfrågorOm dig
Vi söker dig med flerårig erfarenhet av att jobba med servering och som trivs med att möta människor i olika livssituationer. Du är öppen i mötet med andra, serviceinriktad och van att arbeta självständigt. Tidigare erfarenheter av att arbeta i kök och/ eller arbete inom Svenska kyrkan eller annan idéburen verksamhet är meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver ha B-körkort.
Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Arbetstid/arbetsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75%. Viss arbetstid är förlagd till kvällar och helger. Tillträde den enligt ök.

För mer information om tjänsten kontakta:
Församlingsherde Malou Wirström e-post: [email protected],
tel: 090-200 28 07

Facklig företrädare
Emelie Persson, Kommunal, e-post: [email protected], tel: 010-4429662

Instruktioner för ansökan
Skicka CV och personligt brev till [email protected] senast den 17/2. Ange "Husmor Umeå Lands” i ämnesraden. Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.


Tips: Kika gärna på våra medarbetarfilmer här: https://www.svenskakyrkan.se/umea/medarbetare-i-svenska-kyrkan-i-umea

Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar i samverkan med en omfattande verksamhet i 13 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet. Svenska kyrkan är både en professionell organisation och landets största folkrörelse med många människor aktivt engagerade på olika sätt. Svenska kyrkan arbetar internationellt för en mer rättfärdig värld.
Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/umea.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Administratör till Tegs församling

Ansök    Nov 29    Umeå Pastorat    Administrativ assistent
Svenska kyrkan i Umeå söker en administratör med uppgift att ge stöd till anställda och förtroendevalda och att självständigt ansvara för administrativa uppgifter. Umeå pastorat består av sex församlingar och du kommer att tjänstgöra i Tegs församling och ha din arbetsplats på Tegskyrkan. Tegs församling består av ca 12500 medlemmar som bor och verkar i både stad och landsbygd. Församlingen har ett brett arbete inom både barn och familj och andlig fördjup... Visa mer
Svenska kyrkan i Umeå söker en administratör med uppgift att ge stöd till anställda och förtroendevalda och att självständigt ansvara för administrativa uppgifter. Umeå pastorat består av sex församlingar och du kommer att tjänstgöra i Tegs församling och ha din arbetsplats på Tegskyrkan.
Tegs församling består av ca 12500 medlemmar som bor och verkar i både stad och landsbygd. Församlingen har ett brett arbete inom både barn och familj och andlig fördjupning. Som administratör i församling arbetar du nära församlingsherden och övriga medarbetare och medlemmar i församlingen med beredning av underlag, ekonomirapporter, analyser, informationsskapande, inköp, scheman, planering mm. Du arbetar även nära församlingsrådet i din roll som sekreterare.
I ditt arbete ingår även aktivt deltagande i flera nätverksgrupper tillsammans med övriga administratörer, både från församlingarna men även pastoratskansliet, där ni löpande samarbetar och driver det administrativa stödet framåt.

Dina arbetsuppgifter
I tjänsten ingår bland annat att:
Vara sekreterare i församlingsrådet, arbetslaget och kommittéer. Det innefattar såväl att skriva kallelser och protokoll som praktiska förberedelser.
Bistå församlingsherden med förberedda underlag och löpande personal- och verksamhetsadministration.
Stödja medarbetare och förtroendevalda i praktisk systemhantering.
Skapa informationsuppdrag som att sammanställa information till månadsblad och affischer, uppdatera webbsidor externt och internt samt digitala anslagstavlor.
Arbeta med verksamhetsplan, budget och attestering av fakturor.
Göra inköp av kontorsmaterial, datorer mm och hålla kontakt med olika leverantörer.
Uppdatera, samla in och sammanställa register och statistik.
Viss del pastoratsgemensam administration
Tillsammans med administrativa kollegiet arbeta för ett utvecklande av administrativa stödprocesserOm dig
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi eller administration eller motsvarande kunskaper, samt arbetslivserfarenhet från administration eller ekonomihantering. Du har goda kunskaper i Officepaketet, gärna med Microsoft 365 och har lätt för att ta till dig nya system.
Det är meriterande, men inte ett krav för tjänsten, om du har arbetslivserfarenhet från administration eller ekonomihantering med anknytning till kyrkans verksamhet. Det är även meriterande om du är van att arbeta med andra datorprogram för webbpublicering och ekonomihantering eller har praktisk erfarenhet av att vara ett ledarstöd. Du behöver ha en bra överblick över årshjulets aktiviteter så att du kan ligga steget före planeringsmässigt.
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som Administratör hos oss. Som person är du strukturerad och gillar att ha ordning och reda. Du är positiv och serviceinriktad och trivs med att arbeta såväl självständigt som att samarbeta med andra. Du är van att uttrycka dig väl i både tal och skrift och kan anpassa nivån efter olika sammanhang och behov. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi förutsätter att du är medlem i svenska kyrkan och delar Svenska kyrkans värdegrund.


Arbetstid
Tjänsten är ett tidsbegränsat vikariat till 2022-06-30 på 100 % med tillträde i januari 2022 eller enligt överenskommelse. I tjänsten ingår viss kvällstjänstgöring, för sammanträden och någon enstaka helgtjänstgöring vid gemensamma aktiviteter. Din arbetsplats kommer att vara huvudsakligen på Tegs församlingsgård.


För mer information om tjänsten:
Katrin Nymberg, Rekryterande chef och församlingsherde Tegs församling
090 - 200 28 07
Victoria Hedberg, administrativ chef
Tel 090- 200 25 18


Facklig företrädare:
Anneli Brage, Vision.
Tel 073-227 43 37


Ansökan
Skicka CV och personligt brev till e-post [email protected] och skriv "Administratör Tegs församling" i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast 13/12. Visa mindre

Krematorietekniker

Ansök    Dec 9    Umeå Pastorat    Krematorievaktmästare
Umeå pastorat utgörs av sex församlingar och en kyrkogårdsförvaltning. I pastoratet finns också ett kansli med administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet. Kyrkogårdsförvaltningen består av två arbetsområden med 14 helårsanställda samt en expedition med 5 helårsanställda. Genom lyhördhet, tillit, uppmuntran och nyfikenhet skapar vi tillsammans förutsättningar för verksamheten att utvecklas och uppskattas av de som vi finns till fö... Visa mer
Umeå pastorat utgörs av sex församlingar och en kyrkogårdsförvaltning. I pastoratet finns också ett kansli med administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.
Kyrkogårdsförvaltningen består av två arbetsområden med 14 helårsanställda samt en expedition med 5 helårsanställda. Genom lyhördhet, tillit, uppmuntran och nyfikenhet skapar vi tillsammans förutsättningar för verksamheten att utvecklas och uppskattas av de som vi finns till för. Här får du möjlighet att bidra med din kompetens och din person till trivsam och professionell verksamhet!
Tjänsten är placerad i norra delen av Umeå, en levande universitetsstad och en av de städer som växer mest i landet. Läs mer gärna på https://www.umea.se/


Dina arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att du arbetar som krematorietekniker men även som kapellvaktmästare/kyrkogårdsarbetare vid behov. I rollen som krematorietekniker ingår att arbeta med kremationer och underhåll på teknisk och mekanisk utrustning samt ansvara för egenkontroll och miljöredovisning. I tjänsten ingår en del administrativt och ett visst budgetansvar. Arbetet är fysiskt ansträngande.


Om dig
Vi söker dig som har gymnasieutbildning inom teknik, med inriktning styr- och reglerteknik och/eller kunskap om förbrännings- och rökprocesser eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, till exempel krematorieteknik steg 1-3. Vidare krävs goda kunskaper av att arbeta i modern datamiljö, att uttrycka sig väl i tal och skrift i svenska språket samt kunskap och förmåga inom service och administration. För tjänsten krävs även B-körkort.
Meriterande är om du är panncertifierad. Du behöver kunna behärska engelska i tal. Kunskap i andra språk är meriterande. Även tidigare erfarenhet av arbete inom begravningsområdet är meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet vid tillsättningen av denna tjänst. Som person är du positiv, lösningsfokuserad, självgående samt trygg och stabil. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt, vilket ställer krav på samarbets- och kommunikationsförmåga. Hög integritet är ett måste då arbetet innebär möten med människor i sorg. Arbetet är komplext och många uppgifter hanteras samtidigt varför du måste kunna strukturera och planera ditt arbete samt vara noggrann. För att trivas och passa i organisationen behöver du vara engagerad, prestigelös och serviceinriktad. Du stimuleras av frågor som gäller utvecklings- och förbättringsområden.
Arbetstid/arbetsvillkor
Tillsvidare 100%, provanställning kan komma att tillämpas.


För mer information om tjänsten kontakta:
Anna-Karin Danielsson, Kyrkogård- och krematorieföreståndare
Tele: 090-200 25 50
E-post: [email protected]


Fackliga företrädare
Peter Werner, KyrkA
Telefon: 0911-27 41 15
E-post: [email protected]


Emelie Persson, Kommunal
[email protected]


Ansökan
Skicka CV och personligt brev till [email protected] och skriv "Krematorietekniker" i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 9 januari 2022. Om du är en av de som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Präst till Umeå stads församling

I centrala Umeå står Umeå stads kyrka mitt i livet och bruset. Kyrkorummet är betydelsefullt för många människor i olika livsskeden. Diakonala behov, gudstjänstgemenskap, kultur. Vill du arbeta med att möta detta? Läs vidare! Om Umeå stads kyrka, Umeå stadsförsamling Umeå stads kyrka har ett rikt gudstjänst- och konsertliv. I kyrkan ryms både gemenskap och kultur. Samtidigt är kyrkan också en plats för enskildhet. Många människor kommer till kyrkan för a... Visa mer
I centrala Umeå står Umeå stads kyrka mitt i livet och bruset. Kyrkorummet är betydelsefullt för många människor i olika livsskeden. Diakonala behov, gudstjänstgemenskap, kultur. Vill du arbeta med att möta detta? Läs vidare!

Om Umeå stads kyrka, Umeå stadsförsamling
Umeå stads kyrka har ett rikt gudstjänst- och konsertliv. I kyrkan ryms både gemenskap och kultur. Samtidigt är kyrkan också en plats för enskildhet. Många människor kommer till kyrkan för att sitta ned en stund. I centrala Umeå blir utsattheten också märkbar. Där har också kyrkan en roll att spela. Arbetslaget i Umeå stads kyrka, med församlingsgården Öst på stan, består av 18 medarbetare som arbetar i tre team med olika fokusområden – ”Samtal och ungdom”, ”Mötesplatser och diakoni” samt ”Kyrkorum och kultur”. Teamen driver utveckling inom respektive fokusområde samtidigt som samverkan sker mellan såväl teamen och medarbetare på arbetsplatsen och i övriga församlingen.
Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Umeå stads kyrka tillsammans med Västerslättskyrkan, Ersbodakyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda.
Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i teamet ”Kyrkorum och kultur” med uppdraget att tillsammans med både anställda och ideella medarbetare söka vägar att vara kyrka i centrala Umeå. I uppdraget ingår att:
· Tillsammans med anställda och ideella medarbetare utveckla gudstjänst- och församlingslivet i Umeå stads kyrka. En del av detta är att skapa kopplingar mellan gudstjänstlivet och vardagsverksamheten, bland annat i relation till barnkörer och annan verksamhet.
· Söka vägar att möta såväl diakonala behov som kyrkans kulturverksamhet
· Arbeta med konfirmander och kyrkliga handlingar i hela pastoratet.

Om dig
Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är trygg, tycker om att skapa nya kontakter och fördjupa relationer, samt samspela med andra. Vi utgår från att du är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning, delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.


Arbetstid/arbetsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 220301 eller enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten kontakta:


Församlingsherde
Anders Sandberg
Telefon: 090-200 25 48
E-post: [email protected]

Arbetsledare
Maria Hammarström
Telefon: 090-200 26 17
E-post: [email protected]


Facklig företrädare
Peter Werner, KyrkaA
Telefon: 0911-27 41 15
E-post: [email protected]

Anneli Brage, Vision
Telefon: 090-200 26 34
E-post: [email protected]

Ansökan
Skicka CV och personligt brev till [email protected] och skriv "Präst Umeå stads kyrka" i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 9/1 2021. Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.

Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Diakon till Tegs församling

Ansök    Nov 17    Umeå Pastorat    Diakon
Nu söker vi en diakon till Tegs församling under vårterminen. Vill du vara ett stöd till människor i livets brytpunkter är detta kanske en tjänst för dig. Diakontjänsten ingår i ett arbetslag där tre andra diakoner också tjänstgör. Tillsammans verkar ni för församlingens diakonala arbete. Tjänsten innebär många möten i livets skeden. Du kommer ha en aktiv del i att möta nyblivna föräldrar, men också leda samtal i pastoratets sorgegrupper. Du ingår i Teg... Visa mer
Nu söker vi en diakon till Tegs församling under vårterminen. Vill du vara ett stöd till människor i livets brytpunkter är detta kanske en tjänst för dig.


Diakontjänsten ingår i ett arbetslag där tre andra diakoner också tjänstgör. Tillsammans verkar ni för församlingens diakonala arbete. Tjänsten innebär många möten i livets skeden. Du kommer ha en aktiv del i att möta nyblivna föräldrar, men också leda samtal i pastoratets sorgegrupper. Du ingår i Tegs församlings arbetslag och har ett nära samarbete med övriga personer i församlingens arbetslag. Flexibilitet ett måste, samt förmåga att samverka, även med övriga yrkeskategorier och ideella.

Om dig
Du är diakonvigd eller på väg dit och har flerårig erfarenhet och goda kunskaper av arbete med diakonala frågor. Du har en bred erfarenhet av möten med människor och är van att hantera livets alla faser. Pedagogiskt kunnande samt att kunna förmedla tro och kyrkliga grundvärden till både till barn och äldre är av stor vikt. Du bör känna dig väl bekväm med att prata om både dopfrågor och frågor vid livets slutskede. Vana av att leda grupper är meriterande. Du bör ha god struktur, förmåga att prioritera samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du bör även ha lätt för att samarbeta med kollegor och handleda ideella i arbete. Även musikaliskt kunnande kan vara en fördel i tjänsten.
Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.


Anställningsvillkor
Tjänsten är visstid med omfattningen 45%. Tillträde enligt överenskommelse.


För mer information
Katrin Nymberg, församlingsherde
E-post: [email protected]
Telefon: 090-200 29 13


Fackliga företrädare
KyrkA Peter Werner
E-post: [email protected]
Telefon: 0911- 27 41 15


Vision Anneli Brage
E-post: [email protected]
Telefon: 073-227 43 37


Ansökan
Skicka CV och personligt brev till [email protected] och skriv ”Diakon Teg” i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 25/11.

Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet. Visa mindre

Präst till Ålidhems församling

Präst Är du prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan och har erfarenhet av att arbeta i församling? Vill du vara med och bygga relationer och skapa förtroendefulla samarbeten? Kanske är det dig vi söker till denna viktiga tjänst. Om Ålidhems församling Ålidhems församling är en av sex församlingar i Umeå pastorat. Församlingen ligger i en expansiv del av Umeå och präglas av närheten till universitetet och Norrlands universitetssjukhus. Ålidhems församling h... Visa mer
Präst
Är du prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan och har erfarenhet av att arbeta i församling? Vill du vara med och bygga relationer och skapa förtroendefulla samarbeten? Kanske är det dig vi söker till denna viktiga tjänst.

Om Ålidhems församling
Ålidhems församling är en av sex församlingar i Umeå pastorat. Församlingen ligger i en expansiv del av Umeå och präglas av närheten till universitetet och Norrlands universitetssjukhus. Ålidhems församling har ca 13 000 medlemmar, ett 40-tal anställda och omfattar även Kyrkstugan, Tomtebo och Kyrkan på Campus. Arbetslaget präglas av mycket värme och kreativitet.
I församlingen finns även Carlskyrkan som är en samarbetskyrka EFS-Svenska kyrkan. Den bedriver ett livaktigt arbete präglat av ideellt engagemang och miljötänk.


Dina arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Ålidhemsenheten tillsammans med bl.a. diakoner, pedagoger, musiker och övriga präster. Som präst i Umeå arbetar du även med förrättningar i andra församlingar inom Umeå pastorat.
I arbetet ingår att:
Värna om gudstjänsten och hela dess sammanhang
Möta människor i samband med dop, vigsel, konfirmandundervisning och begravning
Vara med och bygga vidare på församlingens familjearbete i samverkan med våra pedagoger


Om dig
Du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper: du är trygg, tar egna initiativ och trivs med att både arbeta med egna uppgifter och i team med andra. Du värdesätter gudstjänstens olika språk och vill stödja andra som vill dela tro och liv. Körkort behövs för tjänsten.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Arbetstid/arbetsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysningar
Sista ansökningsdag är den 6 oktober. Intervjuer kommer att hållas i Ålidhemskyrkan den 11/10 samt den 14/10.

För mer information om tjänsten kontakta;
Ingrid Holmström Pavval, församlingsherde i Ålidhems församling
Telefon: 090-200 27 01
E-post [email protected]

Per Bäckman, Ålidhemsenheten
Telefon: 090-200 27 21
Epost: [email protected]

Facklig företrädare
Peter Werner, KyrkA
Telefon: 0911-27 41 15
E-post: [email protected]

Instruktioner för ansökan
Skicka CV och personligt brev till u[email protected] och skriv "Präst Ålidhem” i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 6 oktober.

Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Vaktmästare till Tegs församling

Ansök    Okt 14    Umeå Pastorat    Kyrkvaktmästare
Tegs kyrka kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Vi söker efter dig som vill hjälpa oss att driva vår församling och våra verksamheter framåt. Du behövs här! Du kommer sköta ljud och ljus under gudstjänster, dop och begravningar. Du kommer också arbeta mycket med lokalvård och se till att lokalerna är fräscha och rena. F... Visa mer
Tegs kyrka kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Vi söker efter dig som vill hjälpa oss att driva vår församling och våra verksamheter framåt. Du behövs här!
Du kommer sköta ljud och ljus under gudstjänster, dop och begravningar. Du kommer också arbeta mycket med lokalvård och se till att lokalerna är fräscha och rena.
För att klara jobbet krävs det att du är serviceinriktad och självgående. Du behöver också ha ett visst tekniskt kunnande eftersom sådana uppgifter ingår i tjänsten. Utbildning inom städ är starkt meriterande. Vidare behöver du ha god social förmåga då du kommer möta många människor i olika skeden av livet. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.
Tjänsten är tidsbegränsad till och med 2022-03-31 på 100% med tillträde 2021-12-01, eller enligt överenskommelse. I tjänsten ingår vaktmästaruppgifter främst i Tegs kyrka, men även vid andra lokaler i församlingen vid behov. Tjänsten innebär arbete dag, kväll och helg.
För mer information
Arbetsledare Therese Ferngren Edlund [email protected] 090-200 29 66
Facklig företrädare
Kommunal [email protected]
Ansökan
Välkommen med din ansökan med personligt brev och cv senast 4/11 till epost: [email protected] Skriv ”Vaktmästare Tegs församling” i ämnesraden. Intervjuer kommer att ske 11/11 och 12/11. Visa mindre

Präst

Tycker du om att skapa nya relationer? Vill du leda människor till tro och hjälpa människor att växa i tro? Vill du vara med och hitta nya sätt att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel? Läs vidare! Om Ersbodakyrkan, Umeå stadsförsamling Ersbodakyrkan ligger i en mångkulturell stadsdel i norra delarna av Umeå med cirka 10 000 invånare. Arbetslaget i Ersbodakyrkan består av 10 medarbetare som från hösten planeras arbeta i två team med olika fokusområden – ... Visa mer
Tycker du om att skapa nya relationer? Vill du leda människor till tro och hjälpa människor att växa i tro? Vill du vara med och hitta nya sätt att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel? Läs vidare!
Om Ersbodakyrkan, Umeå stadsförsamling
Ersbodakyrkan ligger i en mångkulturell stadsdel i norra delarna av Umeå med cirka 10 000 invånare. Arbetslaget i Ersbodakyrkan består av 10 medarbetare som från hösten planeras arbeta i två team med olika fokusområden – ”Mission och mångfald” samt ”Idealitet och Samhälle”. Teamen driver utveckling inom respektive fokusområden samtidigt som samverkan sker mellan teamen och medarbetare på arbetsplatsen och i övriga församlingen. Du kommer att ingå i teamet ”Idealitet och samhälle” med uppdraget att fördjupa befintliga, och söka nya, relationer med personer, föreningar och organisationer på Ersboda samt arbeta med möjliggörande av sammanhang, delaktighet och idealitet.
Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Ersbodakyrkan tillsammans med Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som just nu är inne i en process att söka vägar in i ett syftesdrivet och mer agilt organiserande.
Dina arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Ersbodakyrkan och tillsammans med diakon, musiker, pedagog och vaktmästare ingå i teamet ”Idealitet och Samhälle”.
Tillsammans med övriga medarbetare i arbetslaget arbetar ni tillsammans med att vara kyrka på Ersboda. I uppdraget ingår att:
Bygga relationer och skapa förtroendefulla samarbeten
Tillsammans med anställda och ideella medarbetare utveckla gudstjänst- och församlingslivet i Ersbodakyrkan.
Arbeta med en mångfald av människor i alla åldrar och från olika kulturer
Arbeta med konfirmander och kyrkliga handlingar i hela pastoratet

Om dig
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg. Vi utgår från att du är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning, delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.
Arbetstid/arbetsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Tillträde den 1 januari 2022 eller enligt överenskommelse.
För mer information om tjänsten kontakta:
Församlingsherde Anders Sandberg (från den 16 juli)
Telefon: 090-200 25 48
E-post: [email protected]
Fackliga företrädare
Peter Werner, KyrkA
Telefon: 0911-27 41 15
E-post: [email protected]
Anneli Brage, Vision
Telefon: 090-200 26 34
E-post: [email protected]
Ansökan
Skicka CV och personligt brev till [email protected] och skriv "Präst Ersbodakyrkan" i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 20 augusti. Om du är en av de som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.
Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Administratör

Ansök    Jun 10    Umeå Pastorat    Sekreterare
Administratör Umeå landsförsamling Umeå landsförsamling har ca 11 000 medlemmar och bedriver verksamhet bl.a vid den vackra renoverade prästgården på Backen, Backens kyrka och Grisbackakyrkan. Som administratör i församling arbetar du nära församlingsherden och övriga medarbetare och medlemmar i församlingen med beredning av underlag, ekonomirapporter o analyser, informationsskapande, inköp, scheman, planering mm. Du arbetar även nära församlingsrådet i ... Visa mer
Administratör Umeå landsförsamling
Umeå landsförsamling har ca 11 000 medlemmar och bedriver verksamhet bl.a vid den vackra renoverade prästgården på Backen, Backens kyrka och Grisbackakyrkan. Som administratör i församling arbetar du nära församlingsherden och övriga medarbetare och medlemmar i församlingen med beredning av underlag, ekonomirapporter o analyser, informationsskapande, inköp, scheman, planering mm. Du arbetar även nära församlingsrådet i din roll som sekreterare.
I ditt arbete ingår även aktivt deltagande i flera nätverksgrupper tillsammans med övriga administratörer, både från församlingarna men även pastoratskansliet, där ni löpande samarbetar och driver det administrativa stödet framåt.

Dina arbetsuppgifter
I tjänsten ingår bland annat att:
Vara sekreterare i församlingsrådet, arbetslaget och kommittéer. Det innefattar såväl att skriva kallelser och protokoll som praktiska förberedelser.
Bistå församlingsherden med förberedda underlag och löpande personal- och verksamhetsadministration.
Stödja medarbetare och förtroendevalda i praktisk systemhantering.
Skapa informationsuppdrag som att sammanställa information till månadsblad och affischer, uppdatera webbsidor externt och internt samt digitala anslagstavlor.
Arbeta med verksamhetsplan, budget och attestering av fakturor.
Göra inköp av kontorsmaterial, datorer mm och hålla kontakt med olika leverantörer.
Uppdatera, samla in och sammanställa register och statistik.
Viss del pastoratsgemensam administration
Tillsammans med administrativa kollegiet arbeta för ett utvecklande av administrativa stödprocesser

Om dig
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi eller administration eller motsvarande kunskaper, samt arbetslivserfarenhet från administration eller ekonomihantering. Du har goda kunskaper i Officepaketet, gärna med Microsoft 365 och har lätt för att ta till dig nya system.
Det är meriterande, men inte ett krav för tjänsten, om du har arbetslivserfarenhet från administration eller ekonomihantering med anknytning till kyrkans verksamhet. Det är även meriterande om du är van att arbeta med andra datorprogram för webbpublicering och ekonomihantering eller har praktisk erfarenhet av att vara ett ledarstöd. Du behöver ha en bra överblick över årshjulets aktiviteter så att du kan ligga steget före planeringsmässigt.
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som Administratör hos oss. Som person är du strukturerad och gillar att ha ordning och reda. Du är positiv och serviceinriktad och trivs med att arbeta såväl självständigt som att samarbeta med andra. Du är van att uttrycka dig väl i både tal och skrift och kan anpassa nivån efter olika sammanhang och behov. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi förutsätter att du är medlem i svenska kyrkan och delar Svenska kyrkans värdegrund.


Om tjänsten
Tjänsten är ett tidsbegränsat vikariat till 2022-05-31 på 75 % med tillträde i augusti 2021 eller enligt överenskommelse. I tjänsten ingår viss kvällstjänstgöring, för sammanträden och någon enstaka helgtjänstgöring vid gemensamma aktiviteter. Din arbetsplats kommer att vara huvudsakligen i Backens prästgård.

För mer information om tjänsten:
Victoria Hedberg, administrativ chef
Tel 076-134 23 56
Malou Wirström, Rekryterande chef och församlingsherde Umeå landsförsamling
090 - 200 28 07

Facklig företrädare:
Anneli Brage, Vision.
Tel 073-227 43 37


Ansökan
Skicka CV och personligt brev till e-post [email protected] och skriv "Administratör Umeå landsförsamling" i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast 23 juni.


Om oss
Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar med en omfattande verksamhet i 12 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet. Visa mindre

Församlingspedagog

Ansök    Jul 7    Umeå Pastorat    Församlingspedagog
Tycker du om barn? Är du kreativ och pedagogisk? Vill du vara med och hitta nya sätt att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel? Läs vidare! Om Ersbodakyrkan, Umeå stadsförsamling Ersbodakyrkan ligger i en mångkulturell stadsdel i norra delarna av Umeå med cirka 10 000 invånare. Arbetslaget i Ersbodakyrkan består av 10 medarbetare som från hösten kommer arbeta i två team med olika fokusområden – ”Mission och mångfald” samt ”Idealitet och Samhälle”. Teamen ... Visa mer
Tycker du om barn? Är du kreativ och pedagogisk? Vill du vara med och hitta nya sätt att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel? Läs vidare!
Om Ersbodakyrkan, Umeå stadsförsamling
Ersbodakyrkan ligger i en mångkulturell stadsdel i norra delarna av Umeå med cirka 10 000 invånare. Arbetslaget i Ersbodakyrkan består av 10 medarbetare som från hösten kommer arbeta i två team med olika fokusområden – ”Mission och mångfald” samt ”Idealitet och Samhälle”. Teamen driver utveckling inom respektive fokusområde samtidigt som samverkan sker mellan teamen och medarbetare på arbetsplatsen och i övriga församlingen. Du kommer att ingå i teamet ”Idealitet och samhälle” med uppdraget att fördjupa befintliga, och söka nya, relationer med personer, föreningar och organisationer på Ersboda samt arbeta med möjliggörande av sammanhang, delaktighet och idealitet. Du har ett särskilt uppdrag att skapa sammanhang för barnen.
Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Ersbodakyrkan tillsammans med Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som just nu är inne i en process att söka vägar in i ett syftesdrivet och mer tillitsbaserat organiserande.
Dina arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Ersbodakyrkan och tillsammans med diakon, musiker, präst och vaktmästare ingå i teamet ”Idealitet och Samhälle”. Tillsammans med övriga medarbetare i arbetslaget arbetar ni tillsammans med att vara kyrka på Ersboda. I uppdraget ingår att:
Bygga relationer och skapa förtroendefulla samarbeten
Tillsammans med anställda och ideella medarbetare utveckla församlingslivet i Ersbodakyrkan
Arbeta med verksamhet som har fokus på barn - som barnkör, barngrupper för låg- och mellanstadiebarn, öppen förskola och kontakter med skolor.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad församlingspedagog, musikpedagog eller har annan pedagogisk högskoleexamen. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är tycker om att skapa nya kontakter, är möjlighetsorienterad och flexibel.
Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.
Arbetstid/arbetsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75 % med tillträde den 1 september eller enligt överenskommelse.
För mer information om tjänsten kontakta:
Församlingsherde Anders Sandberg (efter 16 juli)
Telefon: 090-200 25 48
E-post: [email protected]
Arbetsledare Carolina Paulson (till 9 juli)
Telefon: 090-200 26 16
E-post: [email protected]
Fackliga företrädare
Peter Werner, KyrkA
Telefon: 0911-27 41 15
E-post: [email protected]
Per Edberg, Lärarförbundet
Telefon: 090-164931
E-post: [email protected]


Ansökan
Skicka CV och personligt brev till [email protected] och skriv "Pedagog Ersbodakyrkan" i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 20 augusti. Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.
Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Kyrkvaktmästare

Ansök    Jun 3    Umeå Pastorat    Kyrkvaktmästare
Kyrkvaktmästare Umeå Maria församling Är du praktiskt kunnig och trivs med att möta människor i olika skeden av livet? Svenska kyrkan söker nu en kyrkvaktmästare till Umeå Maria församling. Mariakyrkan Mariakyrkan i Umeå Maria församling ligger i stadsdelen Marieberg i norra Umeå. Som kyrkvaktmästare blir du en del av Mariakyrkans arbetslag som består av ca: 13 medarbetare. I församlingen finns utrymme för många kreativa uttryck för kristen tro. I ... Visa mer
Kyrkvaktmästare
Umeå Maria församling
Är du praktiskt kunnig och trivs med att möta människor i olika skeden av livet? Svenska kyrkan söker nu en kyrkvaktmästare till Umeå Maria församling.
Mariakyrkan
Mariakyrkan i Umeå Maria församling ligger i stadsdelen Marieberg i norra Umeå. Som kyrkvaktmästare blir du en del av Mariakyrkans arbetslag som består av ca: 13 medarbetare.
I församlingen finns utrymme för många kreativa uttryck för kristen tro.

I arbetet ingår bland annat:
- Tjänstgöring vid gudstjänster, begravningar och dop
- Lokalvård
- Arbete med miljö och hållbarhet
- Att möta människor i olika skeden av livet

Under hösten -21 kommer du vara en del i att starta och bygga upp en caféverksamhet i Ålidhemskyrkan som Umeå Maria församling har ett nära samarbete med.

Om dig
Du har flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och i tidigare anställningar visat att du både fungerar väl i samspel med andra och har en god förmåga att arbeta självständigt och planera ditt arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av ljudteknik och arbete i församling eller annan idéburen verksamhet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.


Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.


Arbetsvillkor
Anställningen är tillsvidare. Arbete på kvällar och helger ingår. Tillträde den 1 augusti eller enligt överenskommelse.


För mer information om tjänsten kontakta:
Församlingsherde Maria Lundgren, e-post: [email protected], tel: 090-200 27 77?


Facklig företrädare
Emelie Persson, Kommunal, e-post: [email protected], tel. 010-442 96 62
Ansökan
Skicka CV, personligt brev till [email protected] och skriv "Kyrkvaktmästare Umeå Maria" i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 17 juni. Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.


Tips: Kika gärna på våra medarbetarfilmer här: https://www.svenskakyrkan.se/umea/medarbetare-i-svenska-kyrkan-i-umea

Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar i samverkan med en omfattande verksamhet i 13 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet.
Svenska kyrkan är både en professionell organisation och landets största folkrörelse med många människor aktivt engagerade på olika sätt.
Svenska kyrkan arbetar internationellt för en mer rättfärdig värld.
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Husmor

Ansök    Jun 3    Umeå Pastorat    Husmor
Husmor Umeå Maria församling, 50 % Har du erfarenhet av service- och serveringsverksamhet och nyfiken på att arbeta i församling? Läs vidare! Mariakyrkan Mariakyrkan i Umeå Maria församling ligger i stadsdelen Marieberg i norra Umeå. Som husmor blir du en del av Mariakyrkans arbetslag som består av ca: 13 medarbetare. I församlingen finns utrymme för många kreativa uttryck för kristen tro. I tjänsten ingår bland annat Att förbereda och servera mat och... Visa mer
Husmor
Umeå Maria församling, 50 %
Har du erfarenhet av service- och serveringsverksamhet och nyfiken på att arbeta i församling?
Läs vidare!

Mariakyrkan
Mariakyrkan i Umeå Maria församling ligger i stadsdelen Marieberg i norra Umeå. Som husmor blir du en del av Mariakyrkans arbetslag som består av ca: 13 medarbetare. I församlingen finns utrymme för många kreativa uttryck för kristen tro.

I tjänsten ingår bland annat
Att förbereda och servera mat och fika i församlingens verksamhet
Att tillsammans med anställda och ideella medarbetare bidra till församlingens trivsel och fortsatta utveckling
Ansvar för budget och inköp till församlingens verksamhet
Att arbeta med och fortsätta utveckla vårt arbete med hållbarhets- och miljöfrågorOm dig
Vi söker dig med flerårig erfarenhet av att jobba med servering och som trivs med att möta människor i olika livssituationer. Du är öppen i mötet med andra, serviceinriktad och van att arbeta självständigt. Tidigare erfarenheter av att arbeta i kök och/ eller arbete inom Svenska kyrkan eller annan idéburen verksamhet är meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Arbetstid/arbetsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 %. Viss arbetstid är förlagd till kvällar och helger. Tillträde den 16 augusti eller enligt ök.

För mer information om tjänsten kontakta:
Församlingsherde Maria Lundgren, e-post: [email protected], tel: 090-200 27 77?
Facklig företrädare
Emelie Persson, Kommunal, e-post: [email protected], tel: 010-4429662

Instruktioner för ansökan
Skicka CV och personligt brev till [email protected] senast den 17 juni. Ange "Husmor Umeå Maria” i ämnesraden. Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.


Tips: Kika gärna på våra medarbetarfilmer här: https://www.svenskakyrkan.se/umea/medarbetare-i-svenska-kyrkan-i-umea


Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar i samverkan med en omfattande verksamhet i 13 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet.
Svenska kyrkan är både en professionell organisation och landets största folkrörelse med många människor aktivt engagerade på olika sätt.
Svenska kyrkan arbetar internationellt för en mer rättfärdig värld.
Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/umea.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Församlingspedagog

Ansök    Jun 3    Umeå Pastorat    Församlingspedagog
Församlingspedagog Umeå Maria församling, vikariat 50 % Mariakyrkan Mariakyrkan i Umeå Maria församling ligger i stadsdelen Marieberg i norra Umeå. Som vikarierande församlingspedagog blir du en del av Mariakyrkans arbetslag som består av ca: 13 medarbetare. I församlingen finns utrymme för många kreativa uttryck för kristen tro. Om arbetet I arbetet som församlingspedagog i Umeå Maria församling kommer du möta barn och deras familjer i olika gruppe... Visa mer
Församlingspedagog
Umeå Maria församling, vikariat 50 %
Mariakyrkan
Mariakyrkan i Umeå Maria församling ligger i stadsdelen Marieberg i norra Umeå. Som vikarierande församlingspedagog blir du en del av Mariakyrkans arbetslag som består av ca: 13 medarbetare.
I församlingen finns utrymme för många kreativa uttryck för kristen tro.

Om arbetet
I arbetet som församlingspedagog i Umeå Maria församling kommer du möta barn och deras familjer i olika grupper och verksamheter. Tillsammans med dina arbetskamrater på olika sätt att bidra till församlingens arbete med barn och familjer. Det innebär exempelvis att planera och genomföra gudstjänster för alla åldrar, samt ordna pyssel och andra aktiviteter.


Om dig
Du har högskoleexamen inom pedagogik, och/eller utbildning som församlingspedagog samt erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar. För att lyckas i rollen behöver du vara pedagogisk, lyhörd och bra på att samspela med andra. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i församling eller från annan idéburen verksamhet. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.


Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.


Arbetsvillkor
Arbetet är en tidsbegränsad anställning på 50 %, i första hand under höstterminen. Arbete på kvällar och helger förekommer. Tillträde den 16 augusti eller enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten kontakta:
Församlingsherde Maria Lundgren, e-post: [email protected], tel: 090-200 27 77?


Facklig företrädare
Per Edberg, Lärarförbundet, tel. 070-586 60 93 eller e-post: [email protected]

Ansökan
Skicka CV, personligt brev till [email protected] och skriv "Församlingspedagog Umeå Maria" i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 17 juni. Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.


Tips: Kika gärna på våra medarbetarfilmer här: https://www.svenskakyrkan.se/umea/medarbetare-i-svenska-kyrkan-i-umea
Om oss
Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar i samverkan med en omfattande verksamhet i 13 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet.
Svenska kyrkan är både en professionell organisation och landets största folkrörelse med många människor aktivt engagerade på olika sätt.
Svenska kyrkan arbetar internationellt för en mer rättfärdig värld.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Kantor

Ansök    Maj 28    Umeå Pastorat    Kantor
Vik kantor Umeå landsförsamling Lockas du av en miljö där tradition möter nytänkande? Vill du vara med och utveckla musiklivet i församlingen i en expansiv stadsdel i Umeå? Läs vidare! Om Umeå landsförsamling Församlingen finns i en växande del av Umeå. Här finns också ett historiskt område med en medeltida kyrka i centrum. Under 2017 invigdes församlingens nya verksamhetslokaler med en renoverad prästgård och intilliggande paviljong i en unik kombination... Visa mer
Vik kantor
Umeå landsförsamling
Lockas du av en miljö där tradition möter nytänkande? Vill du vara med och utveckla musiklivet i församlingen i en expansiv stadsdel i Umeå? Läs vidare!
Om Umeå landsförsamling
Församlingen finns i en växande del av Umeå. Här finns också ett historiskt område med en medeltida kyrka i centrum. Under 2017 invigdes församlingens nya verksamhetslokaler med en renoverad prästgård och intilliggande paviljong i en unik kombination. Lokalerna ger goda förutsättningar för församlingens vardagsverksamhet, ett arbete som du som medarbetare är med och formar.
Dina arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Umeå landsförsamling tillsammans med bland annat församlingspedagoger, präster, diakon och organist. Som kantor kommer du att tjänstgöra vid gudstjänster och kyrkliga handlingar och där stort fokus ligger på barn och ungdomar. Du kommer få ett ansvar att fortsätta arbetet med att utveckla våra gudstjänster med sång och musik, leda och förmedla sångglädje till barn och unga, samt i kören Backen Gospel. Vi hoppas att du tycker om att arbeta med olika musikstilar.
Hör vår kantor Jenny berätta om sitt arbete här: https://www.svenskakyrkan.se/umea/medarbetare-i-svenska-kyrkan-i-umea
Om dig
Du är utbildad kantor och drivs av att arbeta tillsammans och att utveckla verksamheten tillsammans med ideella och anställda i församlingen. Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som kantor hos oss. Vi ser gärna att du är duktig på att samarbeta, har förmåga till nytänkande och trivs med att både arbeta med egna uppgifter och i team med andra. Körkort behövs för tjänsten.
Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.
Arbetstid/arbetsvillkor
Vikariat på 100 %, med trolig möjlighet till förlängning. Tillträde augusti -21 eller enligt ök.
För mer information om tjänsten kontakta:
Församlingsherde Malou Wirström, tel 090-200 28 07 el e-post: [email protected]


Facklig företrädare
Per Edberg, Lärarförbundet, tel. 070-586 60 93 eller e-post: [email protected]
Instruktioner för ansökan
Skicka CV och personligt brev till [email protected] och skriv "Vik kantor Umeå landsförsamling” i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 21/6.

Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, HR-funktion och kommunikationsenhet.
https://www.youtube.com/watch?v=gcBtiE_lVmY
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Församlingspedagog

Ansök    Maj 3    Umeå Pastorat    Församlingspedagog
Om arbetsgivaren Umeå landsförsamling har till uppgift att bygga församling runt vår kyrka och det gör vi tillsammans. Medarbetare och ideella krafter samverkar för att leda verksamheten mot uppsatta mål samt fullgöra grunduppdraget runt gudstjänst, utbildning, diakoni och mission. Vår kyrka ska vara en kraft att räkna med i samhället. För det behövs vi alla på olika sätt och tillsammans formar vi morgondagens kyrka och församling, en kyrka som sjuder av l... Visa mer
Om arbetsgivaren
Umeå landsförsamling har till uppgift att bygga församling runt vår kyrka och det gör vi tillsammans. Medarbetare och ideella krafter samverkar för att leda verksamheten mot uppsatta mål samt fullgöra grunduppdraget runt gudstjänst, utbildning, diakoni och mission. Vår kyrka ska vara en kraft att räkna med i samhället. För det behövs vi alla på olika sätt och tillsammans formar vi morgondagens kyrka och församling, en kyrka som sjuder av liv och engagemang, för hela livet! Backens kyrka och prästgård, som blir din arbetsplats ligger i en underbart vacker och historisk miljö.
Vi värnar om människan, att du ska trivas och ha möjlighet att forma verksamheten och teamet med just dina speciella gåvor. Vill du ingå och bidra i ett team med kompetenta och drivna medarbetare? Kom till oss. Du behövs!

Om arbetet
Arbetet som församlingspedagog i Umeå lands församling innebär att arbeta med barn och ungdomar i olika åldrar, från de allra minsta till konfirmander och unga vuxna. Detta gör vi tillsammans i utvecklande team där samarbete är viktigt och nya idéer värdesätts. Vi är i startgroparna för något nytt och vill tillsammans med dig sätta upp mål och visioner samt utveckla verksamheten i linje med dessa.

Om dig
Du har högskoleexamen inom pedagogik, och/eller utbildning som församlingspedagog samt erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar i åldrarna 0-25 år. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, för att lyckas i rollen behöver du vara pedagogisk, lyhörd bra på att samarbeta. Vi värdesätter också förmåga att bidra med nya idéer i långsiktiga perspektiv för att utforma visioner och mål, samt driv, uthållighet och engagemang för att uppnå dessa.

Medlemskap i Svenska kyrkan är ett krav.

Arbetsvillkor
Arbetet är en visstidsanställning på i ett år, 100%, med tillträde den 23/8. Arbete på kvällar och helger förekommer.

Ansökan

Skicka CV, personligt brev till [email protected] och skriv "Församlingspedagog Backen". Vi vill ha din ansökan senast den 12 maj 2021.

Kontakter:
Församlingsherde Malou Wirström e-post: [email protected],
tel: 090-200 28 07

Fackliga företrädare
Nicklas Bäckström, Lärarförbundet, e-post: [email protected] och tel. 090-164934
Peter Werner, KyrkA, e-post: [email protected] och tel. 0911-27 41 15

Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Sommarjobb på konfirmationsläger

Ansök    Maj 20    Umeå Pastorat    Köksbiträde
Varje år anordnar Svenska Kyrkan i Umeå en mängd olika konfirmationsläger runt om i Umeå. Att vara på läger är en fantastisk upplevelse för alla inblandade och en väldigt viktig del av lägerupplevelsen är maten. Därför söker vi nu fyra köksassistenter, som tillsammans med våra husmödrar ska laga och servera mat på vår egen lägergård i Tavelsjö samt till våra innebandykonfirmander i Ålidhemskyrkan. Dina arbetsuppgifter I tjänsten som köksassistent kommer ... Visa mer
Varje år anordnar Svenska Kyrkan i Umeå en mängd olika konfirmationsläger runt om i Umeå. Att vara på läger är en fantastisk upplevelse för alla inblandade och en väldigt viktig del av lägerupplevelsen är maten. Därför söker vi nu fyra köksassistenter, som tillsammans med våra husmödrar ska laga och servera mat på vår egen lägergård i Tavelsjö samt till våra innebandykonfirmander i Ålidhemskyrkan.

Dina arbetsuppgifter
I tjänsten som köksassistent kommer du få ägna dig åt vanligt förekommande uppgifter i ett kök. Exempel på arbetsuppgifter är matlagning, bakning, diskning, servering, städning av lokalen.


Om dig
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas som sommarjobbare på lägergården. Som person är du öppen, social och noggrann då tjänsten innebär mycket kontakt med människor. Läger innebär ofta ett högt tempo och kräver stor flexibilitet. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund. Det är meriterande om du har erfarenhet av matlagning eller motsvarande sedan tidigare, men det är inget krav för tjänsten.


Arbetsvillkor
· Timanställning
· Arbetsplats: Kyrkans lägergård, Tavelsjö eller Ålidhemskyrkan

Ansökan
Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV senast den 3 juni, till epost: [email protected] Skriv ”Köksassistent” i ämnesraden. Urval sker löpande.
För mer information om tjänsten, kontakta:
· Carolina Paulsson
090-200 26 16
[email protected]
Om arbetsgivaren
Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar och bildar tillsammans Umeå pastorat. Kyrkstugan är en del av Ålidhems församling där Ålidhemskyrkan och Carlskyrkan ingår. Pastoratets kansli finns i samma hus som Stadskyrkans församlingsgård, Östra Esplanaden 9. Visa mindre

Administrativ assistent till kyrkogårdsförvaltningen

Ansök    Apr 15    Umeå Pastorat    Administrativ assistent
Kyrkogårdsförvaltningen i Umeå söker dig som vill ingå i ett arbetslag som arbetar med administration och service inom begravningsverksamheten. Om oss på kyrkogårdsförvaltningen Svenska kyrkan i Umeå sköter på statens uppdrag begravningsverksamheten i Umeå pastorat. I vårt förvaltningsområde ingår Norra kyrkogården, Västra kyrkogården, Backens kyrkogård, Röbäcks kyrkogård och Tavelsjö kyrkogård. På Norra kyrkogården finns även vårt krematorium. Förvaltnin... Visa mer
Kyrkogårdsförvaltningen i Umeå söker dig som vill ingå i ett arbetslag som arbetar med administration och service inom begravningsverksamheten.
Om oss på kyrkogårdsförvaltningen
Svenska kyrkan i Umeå sköter på statens uppdrag begravningsverksamheten i Umeå pastorat. I vårt förvaltningsområde ingår Norra kyrkogården, Västra kyrkogården, Backens kyrkogård, Röbäcks kyrkogård och Tavelsjö kyrkogård. På Norra kyrkogården finns även vårt krematorium. Förvaltningen har cirka 20 helårsanställda, och under sommarsäsongen ytterligare ett sjuttiotal säsongsanställda.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
• Att svara på frågor som kommer via besökare, telefon och e-post
• Handläggning av begravningsärenden och gravskötselbeställningar
• Registreringsarbete i våra gemensamma system
Om dig
Vi söker dig som:
• Uttrycker dig väl i tal och skrift
• Är van att arbeta med dator som verktyg
• Har lätt för att lära dig nya datasystem
Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av att hjälpa kunder via telefon
• erfarenhet av orderhantering/beställningar
• dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete.
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som administrativ assistent. Som person är du noggrann och har ett gott ordningssinne. Du har initiativförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra.
Arbetsvillkor
Anställningen är ett vikariat på heltid med tillträde från 28 juni 2021 till 6 augusti 2021. Arbetsplatsen är i församlingsgården, Östra Esplanaden 9.
Ansökan
Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV senast den 30 april till epost: [email protected] Märk din ansökan med ”Administrativ assistent” i ämnesraden. Urval sker löpande så sök tjänsten redan idag.
För mer information om tjänsten, kontakta:
Susanne Jonsson, administrativ sekreterare på e-post [email protected], eller telefon 090-200 25 11
Facklig representant
Annelie Brage, Vision på e-post [email protected]
eller telefon 073-227 43 37. Visa mindre

Präst till Ersbodakyrkan

Ersbodakyrkan, Umeå stadsförsamling Tycker du om att skapa nya relationer? Vill du leda människor till tro och hjälpa människor att växa i tro? Vill du vara med och hitta nya sätt att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel? Läs vidare! Om Ersbodakyrkan, Umeå stadsförsamling Ersbodakyrkan ligger i en mångkulturell stadsdel i norra delarna av Umeå med cirka 10 000 invånare. Arbetslaget i Ersbodakyrkan består av 10 medarbetare som från hösten planeras arb... Visa mer
Ersbodakyrkan, Umeå stadsförsamling
Tycker du om att skapa nya relationer? Vill du leda människor till tro och hjälpa människor att växa i tro? Vill du vara med och hitta nya sätt att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel? Läs vidare!

Om Ersbodakyrkan, Umeå stadsförsamling
Ersbodakyrkan ligger i en mångkulturell stadsdel i norra delarna av Umeå med cirka 10 000 invånare. Arbetslaget i Ersbodakyrkan består av 10 medarbetare som från hösten planeras arbeta i två team med olika fokusområden – ”Mission och mångfald” samt ”Idealitet och Samhälle”. Teamen driver utveckling inom respektive fokusområden samtidigt som samverkan sker mellan teamen och medarbetare på arbetsplatsen och i övriga församlingen. Du kommer att ingå i teamet ”Idealitet och samhälle” med uppdraget att fördjupa befintliga, och söka nya, relationer med personer, föreningar och organisationer på Ersboda samt arbeta med möjliggörande av sammanhang, delaktighet och idealitet.
Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Ersbodakyrkan tillsammans med Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som just nu är inne i en process att söka vägar in i ett syftesdrivet, mer agilt, organiserande.


Dina arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Ersbodakyrkan och tillsammans med diakon, musiker, pedagog och vaktmästare ingå i teamet ”Idealitet och Samhälle”. Tillsammans med övriga medarbetare i arbetslaget arbetar ni tillsammans med att vara kyrka på Ersboda. I uppdraget ingår att:
Bygga relationer och skapa förtroendefulla samarbeten

· Tillsammans med anställda och ideella medarbetare utveckla gudstjänst- och församlingslivet i Ersbodakyrkan
· Arbeta med en mångfald av människor i alla åldrar och från olika kulturer
· Arbeta med konfirmander och kyrkliga handlingar i hela pastoratet

Om dig
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg. Vi utgår från att du är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning, delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Arbetstid/arbetsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 210823 eller enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten kontakta:

Församlingsherde
Anders Sandberg
Telefon: 090-200 25 48
E-post: [email protected]


Facklig företrädare
Peter Werner, KyrkaA
Telefon: 0911-27 41 15
E-post: [email protected]

Anneli Brage, Vision
Telefon: 090-200 26 34
E-post: [email protected]

Ansökan
Skicka CV och personligt brev till [email protected] och skriv "Präst Ersbodakyrkan" i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 13 maj. Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.

Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Vaktmästare

Ansök    Apr 15    Umeå Pastorat    Kyrkvaktmästare
Är du serviceinriktad, tekniskt kunnig och vill arbeta i en vacker miljö? Umeå stadsförsamling söker nu vikarierande vaktmästare till Umeå stads kyrka, 24 juni – 15 augusti 2021. Om arbetsgivaren Umeå stadsförsamling är en av sex församlingar som sedan 2014 bildar Umeå pastorat. De kyrkor som ingår i stadsförsamlingen är Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan, Ersbodakyrkan och Ersmarkskyrkan. Församlingen sträcker sig från Umeå stadskärna till Umeås ytterka... Visa mer
Är du serviceinriktad, tekniskt kunnig och vill arbeta i en vacker miljö? Umeå stadsförsamling söker nu vikarierande vaktmästare till Umeå stads kyrka, 24 juni – 15 augusti 2021.
Om arbetsgivaren
Umeå stadsförsamling är en av sex församlingar som sedan 2014 bildar Umeå pastorat. De kyrkor som ingår i stadsförsamlingen är Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan, Ersbodakyrkan och Ersmarkskyrkan. Församlingen sträcker sig från Umeå stadskärna till Umeås ytterkanter och är, med sina 34.000 invånare, Västerbottens största församling.
Dina arbetsuppgifter
Arbetet innebär vaktmästaruppgifter vid gudstjänster, kyrkliga handlingar, konserter samt städ. Huvudsaklig arbetsplats är Umeå stads kyrka men arbete kan även förekomma i församlingens andra kyrkor och lokaler vid behov. Arbetstiderna varierar mellan dag, kväll och helg.
Om dig
Vi söker dig som är serviceinriktad, har tekniskt kunnande och är flexibel. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.
Arbetsvillkor
Anställningsform: Vikariat
Omfattning: Heltid
Anställningsperiod: Från 24 juni till och med 15 augusti
Ansökan
Välkommen med din ansökan med personligt brev, cv med referenser senast den 30 april till epost: [email protected] Skriv ”Vaktmästare, Umeå stadsförsamling” i ämnesraden.
För mer information
· Carolina Paulson, arbetsledare
E-post: [email protected]
Telefon: 090-200 26 16
Facklig företrädare
· Emelie Persson, kommunal
E-post: [email protected]
Telefon: 010-442 96 62
· Anneli Brage, vision
E-post: [email protected]
Telefon: 073-227 43 37
Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.


Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Präst med teckenspråkskompetens

Ansök    Dec 15    Umeå Pastorat    Komminister
Vill du vara med och skapa sammanhang för döva och hörselskadade i Umeå och Skellefteå? Vill du finnas med i utvecklingen av konfirmand- och ungdomsverksamhet för döva och hörselskadade ungdomar i stiftet? Då är denna tjänst någonting för dig! Dina arbetsuppgifter Teckenspråk är ett prioriterat område i stiftet vad gäller tillgänglighet för att exempelvis dela tro, då den som är beroende av teckenspråk bara har ett språk. Du kommer att ha både eget och ... Visa mer
Vill du vara med och skapa sammanhang för döva och hörselskadade i Umeå och Skellefteå? Vill du finnas med i utvecklingen av konfirmand- och ungdomsverksamhet för döva och hörselskadade ungdomar i stiftet? Då är denna tjänst någonting för dig!

Dina arbetsuppgifter
Teckenspråk är ett prioriterat område i stiftet vad gäller tillgänglighet för att exempelvis dela tro, då den som är beroende av teckenspråk bara har ett språk. Du kommer att ha både eget och delat ansvar för det teckenspråkiga gudstjänstlivet och tillsammans med diakon och diakoniassistent också leda och samordna enskilda samtal och verksamhet i grupp.
Verksamhet för konfirmander, ungdomar, familjer samt hembesök är också en del av tjänsten. För övrigt bidrar du i samarbetet med övriga medarbetare som delar uppdraget att arbeta med teckenspråk samt är med och driver en offensiv satsning på teckenspråkigt arbete, för alla åldrar.


Om dig
Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och kan teckenspråk. Du trivs när du får söka nya vägar och utveckla verksamhet tillsammans med andra. Du är prestigelös och vill skapa förutsättningar för människor att komma till sin rätt. Du behöver ha B-körkort.
Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.


Arbetsvillkor
Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten tillsätts i samverkan mellan våra pastorat och med stöd av stiftet, arbetsgivare är Umeå pastorat. Arbetstiden fördelas, som regel, lika mellan Umeå och Skellefteå med utgångspunkt varannan vecka i vardera pastorat.
Församlingsgården Öst på stan är primärt tjänsteställe i Umeå, Sankt Olovs församling och kyrka i Skellefteå.

Om oss
Den teckenspråkiga verksamheten i Umeå pastorat är förlagd i Umeå stadsförsamling som med sina 34 000 invånare är Västerbottens största församling. I församlingen finns fyra kyrkor: Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan, Ersbodakyrkan samt Ersmarkskyrkan som är en samarbetskyrka. Församlingen omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda.
Den teckenspråkiga verksamheten i Skellefteå pastorat är förlagd i Sankt Olovs församling i centrala Skellefteå har cirka 20 000 invånare, varav cirka 15 500 tillhör Svenska kyrkan. Den har fyra kyrkor inklusive en samarbetskyrka med EFS, Sjukhuskyrka och Skolkyrka samt ett krematorium och två kyrkogårdar. I verksamheten finns 30-talet anställda och många frivilliga medarbetare.

För mer information
Anders Sandberg, församlingsherde i Umeå stadsförsamling
E-post: [email protected]
Telefon: 090-200 25 48
Katarina Häggmark, Diakon, Skellefteå
E-post: [email protected]
Telefon: 0910 - 787962


Fackliga företrädare
KyrkA Peter Werner
E-post: [email protected]
Telefon: 0911- 27 41 15


Vision Anneli Brage
E-post: [email protected]
Telefon: 073-227 43 37


Ansökan
Skicka CV, personligt brev till [email protected] och skriv "Präst med teckenspråkskompetens" i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 3 januari 2020.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Diakon

Ansök    Dec 15    Umeå Pastorat    Diakon
Nu söker vi en diakon till Tavelsjö församling. Vill du vara med och bygga vår församling samt vara ett nav för vårt diakonala arbete? Då kan det här jobbet vara något för dig! Om arbetet Rollen som diakon i Tavelsjö församling är en klassisk ”församlingsbyggande” roll. I det ser vi en bred tjänst som innefattar ansvar för barn och ungas andliga fördjupning, inte minst genom en aktiv roll i barngrupper och gudstjänstliv. Arbete med äldre är en central ... Visa mer
Nu söker vi en diakon till Tavelsjö församling. Vill du vara med och bygga vår församling samt vara ett nav för vårt diakonala arbete? Då kan det här jobbet vara något för dig!

Om arbetet
Rollen som diakon i Tavelsjö församling är en klassisk ”församlingsbyggande” roll. I det ser vi en bred tjänst som innefattar ansvar för barn och ungas andliga fördjupning, inte minst genom en aktiv roll i barngrupper och gudstjänstliv. Arbete med äldre är en central del, med gemenskapsbyggande verksamheter som till exempel arrangerande av föredrag och andakter, uppsökande verksamhet och aktiviteter på äldreboende. Vidare är sorgearbete och engagemang i pastoratets konfirmandverksamhet en viktig del av arbetet. Diakonen ansvarar för församlingens diakonala arbete, dess upprätthållande och utveckling samt är ett nav för både kollegor och ideella.

Diakonen har ett nära samarbete med övriga personer i församlingens arbetslag. I den lilla församlingen är flexibilitet ett måste, samt förmåga att samverka även med övriga yrkeskategorier och volontärer. Du kommer att ingå i pastoratets diakonkollegium som har regelbundna träffar och erfarenhetsutbyten. Konfirmandarbete sker i samverkan med övriga funktioner i pastoratet. I övrigt förekommer ofta samverkan med andra aktörer i Tavelsjö, som till exempel skola och äldreomsorg.

Diakonen ingår i Tavelsjö församlings arbetslag och är direkt underställd församlingsherden.

Om dig
Du är diakonvigd och har flerårig erfarenhet och goda kunskaper av arbete med diakonala frågor. Du har en förmåga att kombinera ett driv för utveckling med en lyhördhet för de erfarenheter som finns och de behov som organisationen och dess ledare har. Viktigt är också att kunna samarbeta med olika roller och personligheter i organisationen, att våga komma med idéer och bidra till ett kreativt klimat. Du har en bred erfarenhet av möten med människor och är van att hantera livets alla faser. Pedagogiskt kunnande samt att kunna förmedla tro och kyrkliga grundvärden till både till barn och äldre är av stor vikt. Vana av att leda grupper är meriterande. Du bör ha god struktur, förmåga att prioritera samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. B-körkort är nödvändigt för denna tjänst.
Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Anställningsvillkor
Tjänsten är tillsvidare med omfattningen 75%. Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information
Johannes Nord, församlingsherde
E-post: [email protected]
Telefon: 090-200 29 76


Fackliga företrädare
KyrkA Peter Werner
E-post: [email protected]
Telefon: 0911- 27 41 15

Vision Anneli Brage
E-post: [email protected]
Telefon: 073-227 43 37

Ansökan
Skicka CV och personligt brev till [email protected] och skriv ” Diakon Tavelsjö” i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 17/1.

Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.
Tavelsjö är den till antalet invånare minsta men till ytan största församlingen. Bygden domineras av jordbrukslandskap och församlingsborna är utspridda i ett antal byar med Tavelsjö som huvudort. I församlingen ingår Tavelsjö kyrka, församlingsgården, Svedjans kapell och kyrkans lägergård. Inom församlingens gränser ligger också Tavelsjö gamla och nya kyrkogård. På den senare finns också Tavelsjö gravkapell. Visa mindre

Vaktmästare

Ansök    Mar 26    Umeå Pastorat    Kontorsvaktmästare
Tegs kyrka söker en vaktmästare när våra ordinarie är på sommarsemester! Tegs kyrka kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Vi söker efter dig som vill hjälpa till att hålla Himlaborgen igång under sommaren med allt vad det innebär. Du kommer få sköta ljud och ljus under gudstjänster, dop och begravningar, se till att loka... Visa mer
Tegs kyrka söker en vaktmästare när våra ordinarie är på sommarsemester! Tegs kyrka kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Vi söker efter dig som vill hjälpa till att hålla Himlaborgen igång under sommaren med allt vad det innebär.
Du kommer få sköta ljud och ljus under gudstjänster, dop och begravningar, se till att lokalerna är fräscha och rena genom städning, och förhoppningsvis kan du även jobba vid några konserter om rådande läge så tillåter.
För att klara jobbet krävs det att du är serviceinriktad, och självgående. Du behöver också ha ett visst tekniskt kunnande, eftersom sådana uppgifter ingår i tjänsten. Vidare behöver du en god social förmåga då du kommer möta många människor i olika skeden av livet. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet.
Vikariatet är mellan 7 juni och 18 juli. I tjänsten ingår vaktmästaruppgifter främst i Tegs kyrka, men kan även vara andra lokaler i församlingen vid behov. Tjänsten innebär arbete dag, kväll och helg.
För mer information
Arbetsledare Therese Ferngren Edlund [email protected] 090-200 29 66
Facklig företrädare
Kommunal [email protected]
Ansökan
Välkommen med din ansökan med personligt brev och cv senast 18/4 till epost: [email protected] Skriv ”Vaktmästare, Tegs församling” i ämnesraden. Visa mindre

Husmor 50 %

Ansök    Aug 28    Umeå Pastorat    Husmor
Husmor 50 % Har du erfarenhet av service- och serveringsverksamhet och nyfiken på att arbeta i församling? Läs vidare! Mariakyrkan Mariakyrkan i Umeå Maria församling ligger i stadsdelen Marieberg i norra Umeå. Som husmor blir du en del av Mariakyrkans arbetslag som består av ca: 15 medarbetare. I församlingen finns utrymme för många kreativa uttryck för kristen tro. I tjänsten ingår Att förbereda och servera mat och fika i församlingens verksamhet... Visa mer
Husmor
50 %
Har du erfarenhet av service- och serveringsverksamhet och nyfiken på att arbeta i församling? Läs vidare!


Mariakyrkan
Mariakyrkan i Umeå Maria församling ligger i stadsdelen Marieberg i norra Umeå. Som husmor blir du en del av Mariakyrkans arbetslag som består av ca: 15 medarbetare. I församlingen finns utrymme för många kreativa uttryck för kristen tro.


I tjänsten ingår
Att förbereda och servera mat och fika i församlingens verksamhet
Att introducera och handleda ideella
Att tillsammans med övriga arbetslaget bidra till god verksamhet och miljö i Mariakyrkan
Att arbeta utifrån Svenska kyrkans mål i hållbarhets- och miljöfrågorOm dig
Vi söker dig med erfarenhet av att jobba med servering och att möta människor i olika livssituationer. Du är öppen i mötet med andra, serviceinriktad och van att arbeta självständigt. Tidigare erfarenheter av att arbeta i kök och/ eller arbete inom Svenska kyrkan eller liknande organisation är det meriterande.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Arbetstid/arbetsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 %. Viss arbetstid är förlagd till kvällar och helger. Tillträde den 1 november eller enligt ök.

För mer information om tjänsten kontakta:
Församlingsherde Maria Lundgren, e-post: [email protected], tel: 090-200 27 77?


Facklig företrädare
Emelie Persson, Kommunal, e-post: [email protected], tel: 010-4429662

Instruktioner för ansökan
Skicka CV och personligt brev till [email protected] senast den 11 september. Ange "Husmor Umeå Maria” i ämnesraden. Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.


Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar i samverkan med en omfattande verksamhet i 13 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet.
Svenska kyrkan är både en professionell organisation och landets största folkrörelse med många människor aktivt engagerade på olika sätt.
Svenska kyrkan arbetar internationellt för en mer rättfärdig värld.
Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/umea.Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Familjerådgivare

Vill du bli en del av vår diakonala verksamhet och göra skillnad för människor i deras nära relationer? En av våra medarbetare går nu i pension och därför söker Svenska kyrkan i Umeå en familjerådgivare. Om arbetet Verksamheten har sitt huvudsakliga fokus på relationsbehandling vid samlevnadsproblem med par, familjer och enskilda. I samtalen kan också tro- och existentiella frågor komma upp. I uppgiften ingår viss utåtriktad verksamhet och administratio... Visa mer
Vill du bli en del av vår diakonala verksamhet och göra skillnad för människor i deras nära relationer? En av våra medarbetare går nu i pension och därför söker Svenska kyrkan i Umeå en familjerådgivare.

Om arbetet
Verksamheten har sitt huvudsakliga fokus på relationsbehandling vid samlevnadsproblem med par, familjer och enskilda. I samtalen kan också tro- och existentiella frågor komma upp. I uppgiften ingår viss utåtriktad verksamhet och administration.

Om dig
Vi söker dig som har en grundutbildning som socionom, psykolog, präst eller annan likvärdig akademisk examen med vidareutbildning, minst 45 högskolepoäng (om det inte ingår i grundutbildningen). Vidareutbildningen kan vara utbildning i psykosocialt behandlingsarbete, grundläggande psykoterapiutbildning, parterapiutbildning, familjeterapeututbildning eller annan jämförbar utbildning. Du ska ha arbetslivserfarenhet inom ett relevant yrkesområde.
Arbetet sker i stor utsträckning självständigt så du behöver vara bekväm med att möta och hantera svåra saker på egen hand. Du behöver vara öppen för kollegial handledning och ha god förmåga att samarbeta.
Erfarenhet av parsamtal/terapi, eller annan erfarenhet av att bedriva terapi inriktad på relationer är meriterande, så även om du är auktoriserad familjerådgivare. Vidare ser vi det som meriterande om du har arbetserfarenhet av att hantera konflikter, prata om sexualitet samt tros- och existentiella frågor.
Utöver detta ser vi att du har en viss datorvana eftersom det är en del av arbetet.

Anställningsvillkor
Tjänsten är på 100 % och din arbetsplats kommer att vara i Umeå stads församlingsgård. Tillträde i augusti 2021, eller enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten
Katarina Glas, arbetsledare
E-post: [email protected]
Telefon: 090-200 25 23
Elisabet Jonsson, familjerådgivare
E-post: [email protected]
Telefon: 090-200 25 32

Fackliga representanter
Anneli Brage, Vision
E-post: [email protected]
Telefon: 073-227 43 37

Ansökan
Skicka CV och personligt brev till [email protected] och skriv ”Familjerådgivare” i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 18/1.

Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet. Visa mindre

Kyrkogårdsarbetare

Kyrkogårdsarbetare Backens arbetsområde Vi söker nu en kunnig och självständig kyrkogårdsarbetare till Backens arbetsområde och Röbäcks kyrkogård. Är det du? Begravningsverksamheten i Umeå Svenska kyrkan i Umeå sköter på uppdrag av staten kyrkogårdarna och begravningsverksamheten för alla som bor i Umeå och Tavelsjö, oavsett livsåskådning eller medlemskap i Svenska kyrkan. Om arbetet Tjänsten är ett vikariat tom 2021-04-30 och är förlagd till Backens... Visa mer
Kyrkogårdsarbetare
Backens arbetsområde
Vi söker nu en kunnig och självständig kyrkogårdsarbetare till Backens arbetsområde och Röbäcks kyrkogård. Är det du?


Begravningsverksamheten i Umeå
Svenska kyrkan i Umeå sköter på uppdrag av staten kyrkogårdarna och begravningsverksamheten för alla som bor i Umeå och Tavelsjö, oavsett livsåskådning eller medlemskap i Svenska kyrkan.


Om arbetet
Tjänsten är ett vikariat tom 2021-04-30 och är förlagd till Backens arbetsområde med särskilt ansvar för Röbäcks kyrkogård. Huvudsakliga arbetsuppgifter är skötsel av gräsytor, planteringar, grusytor samt mindre anläggningsarbeten. Arbetet utförs både för hand och med maskin. Vintertid även snöskottning samt beredskap för snöröjning. Arbetet innehåller även städning, samt en del tyngre och enformiga moment som ställer krav på en god fysik. I tjänsten ingår även att möta närstående och tjänstgöra vid begravning och urnsättning.


Om dig
Vi söker dig som är självgående och ansvarstagande, tar initiativ och har god samarbetsförmåga. Du har en god social kompetens och tycker om att arbeta tillsammans med andra. Du är en positiv och flexibel problemlösare och har både kunskap och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.


Krav för tjänsten
· Minst gymnasial utbildning, gärna inom trädgård/naturbruk.
· Erfarenhet av grönyteskötsel/kyrkogårdsskötsel.
· B-körkort
· Kunskap och erfarenhet att köra förekommande maskiner.


Meriterande
· Kunskap och erfarenhet av att utföra grundläggande anläggningsarbeten.
· Motorsågskörkort.
· Erfarenhet från arbetsledande befattning
· Hjullastarbehörighet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Om tjänsten
Tjänsten är ett vikariat på ca: 6 månader, från 15 oktober till den 30 april, med ev möjlighet till förlängning.

För mer information om tjänsten kontakta:
Kyrkogårdschef Ewa Larsson e-post: [email protected], tel: 090-200 2529


Facklig företrädare
Emelie Persson, Kommunal, e-post: [email protected], tel: 010-4429662Instruktioner för ansökan
Skicka CV och personligt brev till [email protected] senast den 14 september. Ange "Kyrkogårdsarbetare” i ämnesraden. Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.


Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar i samverkan med en omfattande verksamhet i 13 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet.
Svenska kyrkan är både en professionell organisation och landets största folkrörelse med många människor aktivt engagerade på olika sätt.
Svenska kyrkan arbetar internationellt för en mer rättfärdig värld.
Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/umea.Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Församlingspedagog med musikinriktning

Ansök    Jul 1    Umeå Pastorat    Församlingspedagog
ARBETSPLATS ÅLIDHEMS FÖRSAMLING Ålidhems församling är en av sex församlingar i Umeå. Församlingen ligger i en expansiv del av Umeå och präglas av närheten till universitetet och Norrlands universitetssjukhus. Ålidhems församling har ca 13 000 medlemmar, ett 40-tal anställda och har verksamhet i både Ålidhemskyrkan, kyrkstugan, Tomtebo, Kyrkan på campus och Carlskyrkan som är en samarbetskyrka med EFS. Arbetslaget präglas av mycket värme och kreativitet. ... Visa mer
ARBETSPLATS ÅLIDHEMS FÖRSAMLING
Ålidhems församling är en av sex församlingar i Umeå. Församlingen ligger i en expansiv del av Umeå och präglas av närheten till universitetet och Norrlands universitetssjukhus. Ålidhems församling har ca 13 000 medlemmar, ett 40-tal anställda och har verksamhet i både Ålidhemskyrkan, kyrkstugan, Tomtebo, Kyrkan på campus och Carlskyrkan som är en samarbetskyrka med EFS. Arbetslaget präglas av mycket värme och kreativitet.


DINA ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Ålidhemskyrkan tillsammans med präster, diakoner, musiker och övriga pedagoger. Du ansvarar för att leda olika barngrupper i åldrar upp till 13 år.
I arbetet ingår:


Att tillsammans med kollega leda barnkörer som medverkar i gudstjänst
Delat ledarskap för öppen förskola/annan barnverksamhet
Vara med i gemensamma satsningar och projekt.OM DIG
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleexamen inom musik, alternativt annan pedagogisk examen och relevant musikutbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av församlingsarbete och har arbetat med barn och musik i pedagogisk verksamhet.


Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du trygg, tar eget initiativ och ansvar för uppgifter samtidigt som du fungerar bra med att arbeta i team.
Körkort behövs för tjänsten.


Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och vill vara med och utveckla vårt församlingsliv.


ARBETSTID/ARBETSVILLKOR
Anställningen är ett vikariat på 75 % till och med den 31 december 2020, med ev möjlighet till förlängning. Tillträde den 1 september eller enligt överenskommelse. Viss arbetstid är förlagd till kvällar och helger.
För mer information om tjänsten kontakta:
Församlingsherde Ingrid Holmström Pavval (Semester från den 15 juli.)
Tel 090-200 2701 [email protected]

FACKLIGA FÖRETRÄDARE
Nicklas Bäckström, Lärarförbundet, e-post: [email protected] och
telefon 090-16 49 34
Peter Werner, KyrkA, e.post: [email protected] och
telefon 0911-27 41 15


INSTRUKTIONER FÖR ANSÖKAN
Skicka CV och personligt brev till [email protected] och skriv "Församlingspedagog musik" i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 3 augusti 2020.


Vi ser fram emot din ansökan!


Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar i samverkan med en omfattande verksamhet i 13 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet.


Svenska kyrkan är både en professionell organisation och landets största folkrörelse med många människor aktivt engagerade på olika sätt.


Svenska kyrkan arbetar internationellt för en mer rättfärdig värld.


Läs gärna mer och titta på filmerna på www.svenskakyrkan.se/umea


(Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? VI är tacksamma för att du inte kontaktar oss om det. Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.) Visa mindre

Administratör

Ansök    Maj 14    Umeå Pastorat    Administrativ assistent
SVENSKA KYRKAN I UMEÅS ADMINISTRATIVA ENHET, UMEÅ LANDSFÖRSAMLING Svenska kyrkan i Umeås administrativa enhet är en stödjande enhet med tio medarbetare, varav fyra arbetar på pastoratskansliet med bokning av kyrkliga handlingar samt övrig personal- och medlemsadministration, och sex medarbetare som jobbar som administratörer vid våra olika församlingar, där Du blir en av dem. Umeå landsförsamling har ca 11 000 medlemmar och bedriver verksamhet bl.a vid den... Visa mer
SVENSKA KYRKAN I UMEÅS ADMINISTRATIVA ENHET, UMEÅ LANDSFÖRSAMLING
Svenska kyrkan i Umeås administrativa enhet är en stödjande enhet med tio medarbetare, varav fyra arbetar på pastoratskansliet med bokning av kyrkliga handlingar samt övrig personal- och medlemsadministration, och sex medarbetare som jobbar som administratörer vid våra olika församlingar, där Du blir en av dem. Umeå landsförsamling har ca 11 000 medlemmar och bedriver verksamhet bl.a vid den vackra renoverade prästgården på Backen, Backens kyrka och Grisbackakyrkan. Som administratör i församling arbetar du nära församlingsherden och övriga medarbetare och medlemmar i församlingen med beredning av underlag, ekonomirapporter o analyser, informationsskapande, inköp, scheman, planering mm. Du arbetar även nära församlingsrådet i din roll som sekreterare.


DINA ARBETSUPPGIFTER
I tjänsten ingår bland annat att:
Vara sekreterare i församlingsrådet, ledningsgruppen och kommittéer. Det innefattar såväl att skriva kallelser och protokoll som praktiska förberedelser.
Bistå församlingsherden med förberedda underlag och löpande personaladministration.
Skapa informationsuppdrag som att sammanställa information till månadsblad och affischer, uppdatera webbsidor externt och internt samt digitala anslagstavlor.
Arbeta med verksamhetsplan, budget och attestering av fakturor.
Göra inköp av kontorsmaterial, datorer mm och hålla kontakt med olika leverantörer.
Uppdatera, samla in och sammanställa register och statistik.
Viss tjänstgöring i den centrala administrativa enheten på pastoratskansliet
Tillsammans med hela administrativa enheten arbeta för ett utvecklande av rutiner och gemensamma arbetssätt.


OM DIG
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi eller administration eller motsvarande kunskaper, samt arbetslivserfarenhet från administration eller ekonomihantering. Du har goda kunskaper i Officepaketet och har lätt för att ta till dig nya system.Det är meriterande, men inte ett krav för tjänsten, om du har arbetslivserfarenhet från administration eller ekonomihantering med anknytning till kyrkans verksamhet. Det är även meriterande om du är van att arbeta med andra datorprogram för webbpublicering och ekonomihantering eller har praktisk erfarenhet av att vara ett ledarstöd. Du behöver ha en bra överblick över årshjulets aktiviteter så att du kan ligga steget före planeringsmässigt.
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som Administratör hos oss. Som person är du strukturerad och gillar att ha ordning och reda. Du är positiv och serviceinriktad och trivs med att arbeta såväl självständigt som att samarbeta med andra. Du är van att uttrycka dig väl i både tal och skrift och kan anpassa nivån efter olika sammanhang och behov. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi förutsätter att du är medlem i svenska kyrkan och delar Svenska kyrkans värdegrund.


ARBETSTID
Tjänsten är ett tidsbegränsat vikariat på 75 % till och med 31 maj 2021 med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde augusti eller enligt överenskommelse. I tjänsten ingår viss kvällstjänstgöring, för sammanträden och någon enstaka helgtjänstgöring vid gemensamma aktiviteter. Din arbetsplats kommer att vara huvudsakligen i Backens prästgård.
FÖR MER INFORMATION OM TJÄNSTEN:
Victoria Hedberg, administrativ chef. Tel 090-200 25 18


FACKLIG FÖRETRÄDARE:
Anneli Brage, Vision. Tel 073-227 43 37


ANSÖKAN
Skicka CV och personligt brev till e-post [email protected] och skriv "Administratör Umeå landsförsamling" i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast 5 juni.


OM OSS
Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar med en omfattande verksamhet i 13 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet. Visa mindre