Lediga jobb som Utbildningsledare i Umeå

Se lediga jobb som Utbildningsledare i Umeå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Umeå som finns hos arbetsgivaren.

Utbildningsledare till vår Folkbildningsverksamhet

Vi söker dig som är intresserad av samhälle, föreningsliv och folkbildning, och vill bli en del av vårt team på Folkuniversitetet i Umeå. Vi jobbar med ett brett utbud av kurser, studiecirklar, föreningssamarbeten, kulturarrangemang m.m. Balettakademien är en del av Folkuniversitetet och här finns också yrkeshögskola och olika former av uppdragsutbildningar och projekt. Om tjänsten: Som utbildningsledare inom folkbildning jobbar du aktivt med att utveckla... Visa mer
Vi söker dig som är intresserad av samhälle, föreningsliv och folkbildning, och vill bli en del av vårt team på Folkuniversitetet i Umeå.
Vi jobbar med ett brett utbud av kurser, studiecirklar, föreningssamarbeten, kulturarrangemang m.m. Balettakademien är en del av Folkuniversitetet och här finns också yrkeshögskola och olika former av uppdragsutbildningar och projekt.

Om tjänsten:
Som utbildningsledare inom folkbildning jobbar du aktivt med att utveckla och administrera vårt kursutbud, stödja föreningar och grupper som med hjälp av studiecirkeln vill lära sig mer, stödja fria kulturgrupper i sina uttryck och initierar och jobbar med arrangemang och samverkansprojekt. Du utbildar och introducerar cirkelledare och stöttar dem i sitt arbete. Du finns med från idé och planering till uppföljning och rapportering. Visst ekonomiskt ansvar ingår.
Du jobbar i ett team med andra utbildningsledare och rapporterar direkt till verksamhetschef. På arbetsplatsen finns också kollegor knutna till andra verksamheter inom Folkuniversitetet, totalt är vi ca 20 personer här.

Du som söker:
Vi vill att du som söker har intresse och engagemang i samhällsfrågor och i människors livslånga lärande. Du har tidigare arbetat med folkbildning och/eller med föreningar i civilsamhället. Du är van att tänka och arbeta flexibelt, vilket i det här sammanhanget innebär att vara öppen för nya initiativ och samarbeten, vara lyhörd för behov och efterfrågan i samhället och kunna konkretisera och pröva idéer. Du har god samarbetsförmåga och har vana av administration och kommunikation. Du känner dig hemma med Folkuniversitetets kärnvärden som bygger på universitetsanknytning, oberoende, förnyelse och internationalisering.

Kompetenskrav:
-Akademisk utbildning, eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig och relevant
-Minst 3-års arbetslivserfarenhet inom folkbildning, föreningsverksamhet eller andra relevanta uppdrag för tjänsten

Meriterande:
-Erfarenhet av arbete med mänskliga rättigheter och demokrati
-Erfarenhet av pedagogiskt arbete
-Körkort
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen: 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80 %, provanställning tillämpas.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan:
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2022-01-30 via vårt rekryteringsverktyg.
Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För mer information och frågor kontakta:
Kristina Jannerbo, verksamhetschef  [email protected] 090-71 14 66 Visa mindre

Enhetschef Umeå

Ansök    Nov 23    YrkesAkademin AB    Utbildningsledare
YrkesAkademin söker en Enhetschef till Umeå - gärna med erfarenhet av vuxenutbildning Vem är du? Vi söker dig som tidigare har haft personal- och budgetansvar och är trygg med att leda och fördela arbetet för personal med fokus på kvalitet och lönsamhet. Du drivs av att bygga upp och underhålla relationer med såväl kunder som leverantörer. Arbetsbeskrivning Som Enhetschef kommer ditt fokus vara att planera, leda och följa upp verksamheten enligt våra a... Visa mer
YrkesAkademin söker en Enhetschef till Umeå - gärna med erfarenhet av vuxenutbildning

Vem är du?

Vi söker dig som tidigare har haft personal- och budgetansvar och är trygg med att leda och fördela arbetet för personal med fokus på kvalitet och lönsamhet. Du drivs av att bygga upp och underhålla relationer med såväl kunder som leverantörer.

Arbetsbeskrivning

Som Enhetschef kommer ditt fokus vara att planera, leda och följa upp verksamheten enligt våra avtal med kunder, aktuella myndighetskrav samt våra interna riktlinjer.

Uppdraget innebär att du har personalansvar och är arbetsgivarrepresentant vilket innebär att du kontinuerligt utvecklar och förbättrar verksamheten samt är ambassadör för vår värdegrund.

Du kommer att ansvara för att arbeta fram en budget som också blir den grund varefter du styr och följer upp din verksamhet.

Det övergripande målet för YrkesAkademin är att deltagarna får jobb genom den kompetens som de erhåller hos oss. 8 av 10 som utbildas hos YrkesAkademin går direkt till ett nytt jobb, vilket vi är mycket stolta över!

Kvalifikationer:

• Arbetat på eller mot myndigheter och kommuner
• Erfarenhet av att leda och styra en verksamhet
• Haft budget- och resultatansvar
• Arbetat i Officepaketet
• Erfarenhet från verksamhetssystem (budget, personalsystem etc.)

Vi tror att du har:

• Arbetat på eller mot Arbetsförmedlingen
• Yrkesmässig erfarenhet från gymnasiet/Komvux
• Erfarenhet av pedagogiskt arbete
• Relevant bransch- och yrkeserfarenhet från transport och/eller industriAnställningsform

YrkesAkademin har kollektivavtal. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid 40 timmar/vecka.

Ansökan

Sök jobb genom att klicka på ansökningsknappen nedan. Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan tillsättas innan ansökningsperioden har gått ut. Har du frågor är du välkommen att kontakta: Owe Wedebrand på [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan!

Om YrkesAkademin

YrkesAkademin är en av Sveriges ledande leverantörer av yrkesutbildning. Vi har varit verksamma i branschen sedan 1997. Uppdragsgivare är främst statliga myndigheter och kommuner men vi riktar oss även till företag och privatpersoner. Vår verksamhet sträcker sig från Lappland till Skåne med omkring 400 anställda fördelade på ett 60-tal orter. Visa mindre

Produktspecialist

Ansök    Jan 14    Komatsu Forest AB    Utbildningsledare
Vill du vara med att skapa värden som möjliggör en hållbar framtid där människor, företag och vår planet växer tillsammans? Komatsu Forest erbjuder en innovativ arbetsplats med stora karriärmöjligheter världen över, där samarbete och utveckling står i centrum. ? Vi tror att det mesta går att uppnå – tillsammans. Arbetsuppgifter ??????????????Du kommer att arbeta med att ge teknisk support till tekniker och utbilda produktutbildare på våra säljbolag/import... Visa mer
Vill du vara med att skapa värden som möjliggör en hållbar framtid där människor, företag och vår planet växer tillsammans?
Komatsu Forest erbjuder en innovativ arbetsplats med stora karriärmöjligheter världen över, där samarbete och utveckling står i centrum. ?
Vi tror att det mesta går att uppnå – tillsammans.
Arbetsuppgifter
??????????????Du kommer att arbeta med att ge teknisk support till tekniker och utbilda produktutbildare på våra säljbolag/importörer världen över. Du kommer arbeta med att skapa utbildningsmaterial och genomföra utbildningar. Tillsammans med våra tekniker och specialister finner du lösningar på problem. För att effektivt minimera stilleståndstiden för kunden har tjänsten har ett tydligt fokus på att ett lättförståeligt sätt förmedla och dokumentera kunskap. Arbetet innebär kontakter och resor både nationellt och internationellt. Att arbeta med ständiga förbättringar är en naturlig del av ditt och teamets dagliga arbete.
Profil
???????Vi söker dig som har en teknisk kunskap och kompetens inom mekanik, hydraulik, elektronik (mekatronik). Du har troligen teknisk utbildning på högskolenivå eller annan motsvarande förvärvad kunskap i arbetslivet. Erfarenhet av tunga fordon, systematisk felsökning på komplexa system i kombination med en bred teknisk kunskap så har du bra förutsättningar att passa in i rollen.
???????Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har en öppen, positiv och lösningsorienterad personlighet. Du har lätt för att kommunicera och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du är bekväm med att tala inför grupp, har lätt för att skapa förtroende för långsiktiga samarbeten. Att ta egna initiativ, anpassa dig efter olika förutsättningar samt att fullfölja det du startat är en självklarhet för dig. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är en förutsättning för denna tjänst. Erfarenhet eller utbildning i pedagogik/retorik och/eller skoglig verksamhet anses som meriterande.
Urval sker löpande. Skicka din ansökan senast 2022-02-13 till: [email protected]
Märk Ansökan: "Produktspecialist, CSB"
Vi är ett globalt företag som vet att mångfald bidrar till goda resultat och en bättre arbetsplats.?
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Projektledare

Ansök    Nov 18    Umeå Universitet    Utbildningsledare
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, sam... Visa mer
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.


Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på:https://umu.se/jobba-hos-oss/
Personalenheten är universitetets centrala personalfunktion med uppdrag att driva, samordna och stödja utvecklingen av arbetsgivarpolitiken och personalprocesserna.

Vi ska i vårt stöd till ledning, chefer och medarbetare aktivt bidra till att Umeå universitet är en attraktiv arbetsgivare och en en framgångsrik verksamhet. 

Personalenheten söker Projektledare
Anställningen är en allmän visstidsanställning på 40 % under 12 månader, med tillträde snarast.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats och vad vi kan erbjuda dig- läs mer på:https://umu.se/jobba-hos-oss/

Projektbeskrivning
Forskarutbildning är ett av Umeå universitets viktigaste uppdrag och omfattar idag drygt 500 doktorander. För att bättre stödja antagna doktorander att fullfölja sin forskarutbildning, samt skapa förutsättningar för ett långt och hållbart arbetsliv, har ett universitetsövergripande utvecklingsprogram etablerats. Utvecklingsprogrammet, som vänder sig till både doktorander och handledare, leds av en projektledare och genomförs tillsammans med Umeå universitets personalenhet och företagshälsovården Feelgood.

Som projektledare ansvarar du övergripande för programmets aktualitet, interna marknadsföring, genomförande, utveckling och fortlevnad.

Arbetsuppgifter
Projektledaren ska:

- säkerställa programmets aktualitet och kvalité genom omvärldsbevakning och deltagande i, för programmet, aktuella och relevanta forum
- inom universitetet marknadsföra programmet och ansvara för rekrytering av deltagare och (vid behov) utbildande personal
- ansvara för planering och genomförande av programmet tillsammans med företagshälsovården och personalenheten vid Umeå universitet
- ansvara för att löpande uppdatera informationsmaterial, intranät, och övrig programinformation
- vid behov ge relevant stöd och praktisk hjälp till både deltagare och utbildande personal
- kontinuerligt utvärdera och arbeta med att vidareutveckla programmets innehåll och form
- på årlig basis utvärdera och avrapportera programmets genomförande och utfall till projektägaren
- ansvara för utvecklingsprogrammets budget

Kompetenskrav:
Vi söker dig som har en akademisk examen och erfarenhet av arbete inom universitet eller högskola. Du har dokumenterad kunskap om forskarutbildningens förutsättningar och innehåll och kunskaper i metoder för observation, intervju, utvärdering samt rapportering.

Du har god förmåga och erfarenhet av att organisera eller leda arbete i projektform och av att samverka med olika människor. Du har vidare en god förmåga och erfarenhet av att sammanställa och analysera uppnådda resultat som grund för fortsatt planering.

Vi ser även att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Närmare upplysningar lämnas av: personalchef Lars Nordlander, 090-786 61 93 eller HR-strateg Jeanette Lövqvist, 090-786 53 79

Facklig information lämnas av: Saco-S 090-786 53 65, Seko 090-786 52 96 och ST 090-786 54 31.

Din ansökan ska vara inkommen via universitetets e-rekryteringssystem senast onsdag den 8 december.

Varmt välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare för musik och scenkonst

Ansök    Okt 25    Sv Västerbotten    Utbildningsledare
Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av Sveriges största studieförbund med verksamhet i alla Sveriges kommuner och erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, bildning och samhällsengagemang. Nu satsar vi för framtiden för att nå och engagera ännu fler människor med studiecirklar, kurser, kultur med mera. Välkommen till SV! Nu söker vi efter en verksamhetsutvecklare som med sin kompetens och engagemang kan utveckla SVs ver... Visa mer
Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av Sveriges största studieförbund med verksamhet i alla Sveriges kommuner och erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, bildning och samhällsengagemang. Nu satsar vi för framtiden för att nå och engagera ännu fler människor med studiecirklar, kurser, kultur med mera.
Välkommen till SV! Nu söker vi efter en verksamhetsutvecklare som med sin kompetens och engagemang kan utveckla SVs verksamhet i Umeåregionen. Vi vill arbeta långsiktigt med att bygga upp ett nytänkande arbetssätt och verksamhet inom musik, scenkonst och kulturområdet. Vi söker dig som vill vara med i processen under en längre tid.
Som verksamhetsutvecklare hos oss får du ett spännande och givande arbete som innehåller många utmaningar men samtidigt stora möjligheter. Du kommer självständigt att få planera och organisera arbetet lokalt så att det följer verksamhetens mål och värdegrund. Du får stöd och utbyte i ett team av kollegor som jobbar mot samma mål men med en bredd av olika verksamhetsområden.
I arbetet ingår att skapa och vårda kontaktnät med en mängd olika aktörer, föreningar, grupper och individer. Därför söker vi dig som har ett brett nätverk inom musik- och scenkonstområdet i Umeåregionen.
I arbetet ingår också att dokumentera, administrera och upprätthålla kvalitet i verksamheten inom folkbildningens givna villkor.
Placeringsorten (gärna Umeå) blir navet för ett arbete som även omfattar närliggande kommuner och till viss del även hela Västerbotten.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 till 100%.
För att lyckas i arbetet bör du ha följande personliga förmågor:
Vi ser gärna att du är idérik, kreativ och nyfiken på andras engagemang samt har förmågan att omsätta dessa till verksamhet.
Du är utåtriktad, lyhörd, tycker om att möta nya människor och bygger nätverk.
Du är en lagspelare med god samarbetsförmåga.
Du har förmåga att kunna planera det egna arbetet och göra prioriteringar som leder mot uppsatta mål.
Du är flexibel då ny information eller nya riktlinjer dyker upp.
Du är lösningsorienterad och bra på att se och skapa möjligheter.

Grundläggande kompetens och erfarenhet:
Vi ser gärna att du har ett intresse och kunskap om musik och scenkonst, samarbeten och projekt inom kulturområdet.
Du har förmåga att uttrycka dig på ett sätt som gör att andra förstår och kan anpassa din kommunikation till olika personer och/eller situationer.
Du är bekväm med digitala kanaler och sociala medier.
Du kan själv organisera och hantera administrativa uppgifter effektivt.

Meriterande är:
Tidigare erfarenhet av folkbildning och studieförbund liksom erfarenheter från den idéburna sektorn.
Stort nätverk inom musik- och scenkonstområdet.
Grundläggande kunskaper i ljudteknik.
Grundläggande kunskaper i digital musikproduktion.
Pedagogisk erfarenhet.
Vana att skriva projektansökningar.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 50 - 100%. Provanställning 6 månader tillämpas. Placeringsort: Gärna Umeå, men arbetsområdet omfattar även närliggande kommuner och i viss mån hela Västerbotten. Tillträde 2022 01 10 eller enligt överenskommelse.
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.
Du söker tjänsten via vår hemsida. https://www.sv.se/om-sv/jobba-hos-sv/lediga-platser/verksamhetsutvecklare-sv-vasterbotten-sodra/
Vi gör urval och kallar till intervjuer löpande. Sista ansökningsdag 2021 11 23.
Är du nyfiken och vill veta mer? Du är välkommen att kontakta:
Anna-Karin Lövgren Verksamhetschef, 070-360 72 50 eller [email protected]
Christer Lindahl Facklig representant Unionen, 072-595 49 02 eller [email protected]
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Training specialist-Vattenfall

Ansök    Okt 20    Vattenfall AB    Utbildningsledare
Vill du vara med och bygga Nordens bästa kundservice genom att arbeta med och utveckla vår interna utbildning och utbildningsverksamhet? Vi söker nu en vikarierande Training Specialist till vårt team Process & Training inom Operations Support på Customer Service Nordic i Umeå. Vattenfall Kundservice Norden tilldelades i augusti fackförbundet Unionens pris för Sve-riges mest HBTQI-vänliga arbetsplats 2021. Vi vet att ett bra arbetsklimat, ett förstklassigt ... Visa mer
Vill du vara med och bygga Nordens bästa kundservice genom att arbeta med och utveckla vår interna utbildning och utbildningsverksamhet?
Vi söker nu en vikarierande Training Specialist till vårt team Process & Training inom Operations Support på Customer Service Nordic i Umeå.
Vattenfall Kundservice Norden tilldelades i augusti fackförbundet Unionens pris för Sve-riges mest HBTQI-vänliga arbetsplats 2021. Vi vet att ett bra arbetsklimat, ett förstklassigt kundmöte och ett innovativt tänkande baseras på att vi alla kompletterar varandra. Hos oss kan du med stolthet vara den du är! I vår verksamhet är medarbetarna och kunderna utgångspunkten för allt vi gör.
Vi tror på att framgång uppnås genom ett stort engagemang hos alla, att vi jobbar till-sammans som team i en inkluderande miljö där alla tar ansvar, vågar göra sin röst hörd, ställer krav på varandra och ger varandra feedback.
Vi erbjuder dig att jobba med interna utbildningsaktiviteter och coachande stöd med fo-kus på chefer, ledare samt även grupper/team inom kundservice, i ett ledande elbolag med internationell miljö
I ditt uppdrag kommer du att få ta ett stort ansvar såväl affärsmässigt som för din egen utveckling, vilket betyder att du som söker vill kliva in med 100% engagemang för att driva utveckling och utbildning framåt. Vi söker dig som har en helhetssyn och en god förstå-else för verksamhetens behov.


Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden
I uppdraget ingår att stödja verksamheten i syfte att nå affärsplanens uppsatta strategier och mål genom att bl.a:
• utveckla, planera, koordinera och genomföra olika interna utbildningsinsatser
• säkra kvalité och hög pedagogisk standard i utbildningsmaterial och metoder
• coacha, facilitera och ge metodstöd i utveckling, vid möten och i olika arbetspro-cesser till tex chefer och team/grupper
• bidra med stöd och säkra hög kvalité i on-boarding av ny personal
• utveckla test och metoder för verifieringar, uppföljning av kompetens och resultat
• bidra i kvalitetsarbetet på Kundservice (tex Legal Compliance Check)


Dina erfarenheter och kvalifikationer
• relevant akademisk utbildning eller motsvarande
• kunskap och erfarenhet av utbildning/pedagogiska uppdrag
• 5-7 års arbetslivserfarenhet
• intresse, och gärna tidigare erfarenhet, av coaching
• goda kunskaper i Microsoft Office
• förmåga att muntligt & skriftligt kommunicera/presentera på svenska och engelska


Det är meriterande om du har
• pedagogisk bakgrund
• erfarenhet/kunskap inom ledarskapsutbildning/utveckling
• erfarenhet/kunskap inom team-/grupputveckling
• erfarenhet/kunskap om förbättringsarbete och förändringsledning
• kännedom om Vattenfalls kundserviceprocesser och elbranschen
Du har god pedagogisk förmåga i kombination med ett operativt, lösningsorienterat för-hållningssätt samt en god kommunikativ förmåga. Genom tydlighet och en förmåga att strukturera, planera och prioritera skapar du bästa förutsättningar för en utbildnings-verksamhet med hög kvalité som främjar goda resultat. Du har en välutvecklad förmåga och ett stort intresse för kompetensutveckling och lärande så att kunskap omsätts i prak-tiken. Som person är du ansvarstagande och van att ta egna initiativ. Du har en förmåga att facilitera lärande och utveckling samt en mycket god samarbetsförmåga.


Placeringsort: Umeå.


Period: januari – december 2022, tillträde enligt överenskommelse.


Ansökan: Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 14 november 2021. Urval sker efter sista ansökningsdag.


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef He-lena Teglund +46 722 40 16 61.
För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Carolina Bölander +46 73 431 12 60.


Vi ser fram emot din ansökan!


Fackliga representanter för denna tjänst är: Shariar Badiei (Akademikerna), Christer Von Ahn (Unionen), Michael Mukka (SEKO), Cecilia Bodin (Ledarna). Du når alla via Vattenfalls växel, 08- 739 50 00.


Om organisationen
Vattenfall Kundservice är en nordisk organisation inom Vattenfallkoncernen som ser till att över en miljon kunder får en service i världsklass. I vår svenska verksamhet finns ca 220 med-arbetare i Stockholm och Umeå som arbetar för att överträffa våra kunders förväntningar. Våra kunder består av privatpersoner, energibolag, industrier och andra företag.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Utbildningsledare

Folkuniversitetet i Umeå söker en utbildningsledare med särskild inriktning mot IKT till våra yrkeshögskoleutbildningar Yrkeshögskoleutbildning (Yh-utbildning) är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier och stark arbetslivsanknytning. Utbildningarna erbjuds inom branscher där det finns en uttalad efterfrågan på kompetens. Utmärkande för Folkuniversitetets yrkeshögskola är att de företag och organisationer som är knutna till utb... Visa mer
Folkuniversitetet i Umeå söker en utbildningsledare med särskild inriktning mot IKT till våra yrkeshögskoleutbildningar

Yrkeshögskoleutbildning (Yh-utbildning) är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier och stark arbetslivsanknytning. Utbildningarna erbjuds inom branscher där det finns en uttalad efterfrågan på kompetens. Utmärkande för Folkuniversitetets yrkeshögskola är att de företag och organisationer som är knutna till utbildningarna är aktiva när det gäller såväl planering som genomförande av utbildningarna.

Vi söker dig som vill arbeta med vuxenutbildning i en miljö som bygger på folkbildningens värdegrund. För alla utbildningsledare inom vår yrkeshögskoleverksamhet är grunden att du tar ett helhetsansvar för utbildningarnas samtliga faser. För den här tjänsten gäller särskilt att du också tar ansvar för de övergripande informations- och kommunikationsteknologi (IKT)-frågor som är aktuella. Då flera a våra utbildningar ges på distans är det viktigt kunna ge såväl undervisande konsulter, studeranden och utbildningsledarkollegor stöd i dessa frågor så att vi kan genomföra utbildningarna med hög kvalitet. Konkret rör det sig bland annat om att ha god förståelse för olika it-system såsom vår lärplattform, zoom, Teams och system för antagning och prov. Vi försöker så långt det går att undvika ensamarbete så det är av stor vikt att du uppskattar att arbeta tillsammans med andra.

Kompetenskrav:
Högskoleutbildning inom relevant område eller annan erfarenhet som bedöms som likvärdig. 
God förmåga att uttrycka dig skriftligt.
God datorvana. 

Meriterande: 
Erfarenhet av YH eller annan vuxenutbildningsverksamhet. 
Erfarenhet av arbete med ansökningar och planering av utbildning.
Erfarenhet av distansundervisning. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och erfarenhet. I det här sammanhanget innebär det bland annat att du är flexibel och gärna tar dig an olika arbetsuppgifter, samt att du har förmåga att organisera och strukturera ditt eget arbete. 

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. 

Anställning:Tillträde omgående
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning.

Kontaktuppgifter: 
För mer information om tjänsten kontakta verksamhetschef Patrik Häggqvist, [email protected] Visa mindre

Språkpedagog till SLU-biblioteket

Vill du bidra till SLU-bibliotekets arbete med att stötta undervisningen vid SLU?  SLU-biblioteket är en organisation med en stark kultur av delaktighet och ansvarstagande som bygger på ett klimat av förtroende och öppenhet. Vi utvecklar vårt strategiska arbete utifrån våra användares beteenden och behov i syfte att erbjuda relevanta tjänster som skapar värde. Vi arbetar därför?aktivt?med att fördjupa?vårt samarbete inom SLU.  SLU-biblioteket söker en sp... Visa mer
Vill du bidra till SLU-bibliotekets arbete med att stötta undervisningen vid SLU? 

SLU-biblioteket är en organisation med en stark kultur av delaktighet och ansvarstagande som bygger på ett klimat av förtroende och öppenhet. Vi utvecklar vårt strategiska arbete utifrån våra användares beteenden och behov i syfte att erbjuda relevanta tjänster som skapar värde. Vi arbetar därför?aktivt?med att fördjupa?vårt samarbete inom SLU. 

SLU-biblioteket söker en språkpedagog, med fokus på undervisning och handledning med placering vid SLU-biblioteket i Umeå.

En del av bibliotekets stödverksamhet utgörs av Språkverkstaden som stöttar studenter och doktorander i det akademiska skrivandet på svenska och engelska, med möjlighet att höja kvaliteten på sina skriftliga arbeten.

 Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som är engagerad med att handleda och undervisa på såväl svenska som engelska. Du har språkpedagogisk kompetens och vill fortsätta utveckla arbetet med stöd till undervisningen vid SLU. Du kommer att arbeta inom avdelningen för Utbildningsstöd som ansvarar för stöd till undervisningen på grund- och avancerad nivå.

Undervisningen utvecklas och utförs i nära samarbete med kollegor inom biblioteket liksom med andra kollegor inom SLU. Stor del av arbetet utförs digitalt då vi arbetar ortsövergripande med all undervisning och handledning. I arbetet ingår även viss bemanning av bibliotekets allmänna servicepunkter. Andra arbetsuppgifter i biblioteket kan också förekomma

Vi söker dig som vill vara med och utveckla SLU-bibliotekets pedagogiska stöd och som vill ha utmanande och kreativa arbetsuppgifter.

 Kvalifikationer:

Lärarexamen med inriktning språk eller högskoleexamen i engelska. Du har också pedagogisk kompetens, gärna högskolepedagogisk sådan. Du har dokumenterad erfarenhet av undervisning och/eller handledning, gärna på högskolenivå. Du har kunskap om vetenskapliga texters stil och struktur. Erfarenhet av arbete på en språkverkstad är meriterande. Erfarenhet av undervisning i engelska som främmande språk och av distansundervisning är meriterande.

Du besitter mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift.

Du är initiativtagande och har lätt för att skapa nya relationer och samarbeta med andra. Du tar stort eget ansvar i din yrkesroll och tillsammans med andra arbetar du  för att uppnå gemensamma mål. Du är kvalitetsmedveten och är van att använda ditt omdöme när komplexa överväganden krävs. Du är lösningsorienterad och hittar snabbt förslag på hantering av utmaningar och problem.

Sista ansökningsdagen är den 7 september.

 

 Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Forskningssamordnare, 50%

Ansök    Apr 21    Umeå Universitet    Utbildningsledare
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, sam... Visa mer
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.
Humanistiska fakulteten med ca.

420 anställda, över 6200 studenter och fler än 100 forskarstuderande ansvarar för en omfattande utbildnings- och forskningsverksamhet. Verksamheten består av ett tjugotal huvudområden vid sammanlagt fem institutioner och tre enheter. För mer information om fakultetens verksamhet se: https://www.umu.se/humanistisk-fakultet/.

Kansliet för humaniora har tio medarbetare med olika specialistfunktioner inom forskning, utbildning, personal, ekonomi och kommunikation. Kansliets uppgift är att ge ett kvalificerat administrativt och strategiskt stöd till fakultetsledningen, fakultetsnämnden och institutionerna.

Vi söker en forskningssamordnare till Kansliet för humaniora. Anställningen är  tillsvidare på 50 % med tillträde 16 augusti eller enligt överenskommelse. Kansliet för humaniora bjuder på en trevlig arbetsmiljö, omväxlande och varierande arbetsuppgifter och stort eget ansvar i arbetet.

Arbetsuppgifter
Som forskningssamordnare är du handläggare för forskningsfrågor och för doktorandfrågor vid Humanistisk fakultet.
Du kommer att få varierande uppgifter inom en rad ansvarsområden: du bereder underlag till fakultetsnämnd och dekanens beslutsmöte; du är handläggare i fakultetens forskningsstrategiska kommitté vilket bland annat innefattar att föredra ärenden, ta fram statistik samt att göra kartläggningar och utredningar på kommitténs uppdrag, samt skriva mötesanteckningar; som handläggare kommer du att ha övergripande ansvar för kvalitetsarbete i forskarutbildning och forskning; du är även handläggare för fakultetens olika utlysningar av forskningsmedel; du svarar på remisser och förfrågningar och bistår i processer som rör utlysningar och ansökningar; du följer även upp och analyserar fortlöpande fakultetens forskningsverksamhet.

En viktig arbetsuppgift för forskningssamordnaren är att representera fakulteten och tillvarata dess intressen i forsknings- och forskarutbildningsfrågor i universitetsgemensamma råd och arbetsgrupper.

Arbetet med forskarutbildnings- och doktorandfrågor vid fakulteten innefattar att handlägga ärenden som rör forskarutbildning. Du ansvarar för viss omvärldsbevakning: följer händelser lokalt vid Umeå universitet, liksom utvecklingen inom forskarutbildning nationellt och internationellt. Du arbetar nära studierektorerna för forskarutbildning och de forskarskolor som Humanistisk fakultets doktorander hör till, främst Humanistiska forskarskolan. Kansliet arbetar i team vilket innebär en kontinuerlig utveckling av befattningshavarnas arbetsuppgifter och det innebär att arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid. Du får stort eget ansvar för arbetet.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har akademisk doktorsexamen inom humaniora eller samhällsvetenskap.

Du ska ha god kunskap om och intresse för forskningsfrågor. Du har en väl utvecklad analytisk förmåga och du kan arbeta självständigt. Du har erfarenhet av att utreda, samordna, leda eller utveckla administrativa processer inom offentlig verksamhet. God datorvana är ett krav. Arbetet kräver god förmåga att samarbeta och samverka med flera aktörer såsom prefekter/ föreståndare, dekaner, andra forskningshandläggare, Enheten för forskningsstöd och samverkan, studierektorer, finansiärer och anställda vid fakulteten för att nämna några.

Rollen som forskningssamordnare kräver att du tar egna initiativ, eftersöker information och driver dina frågor i en kunskapsbaserad organisation. God förmåga att självständigt planera, organisera och prioritera ditt arbete är en förutsättning liksom god förmåga att arbeta med många arbetsuppgifter och processer parallellt. Du är serviceinriktad och skicklig på skriftlig och muntlig framställning.

Myndighetsspråket är svenska. Du ska vara skicklig på att formulera dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Övriga önskvärda kvalifikationer
God kunskap om nationella och internationella forskningsfinansiärer samt erfarenheter av att söka externa forskningsmedel eller av att bedöma andras forskning, exempelvis som opponent, ledamot av betygskommitté, eller i peer-reviewuppdrag, är meriterande. Erfarenhet av utvärderingsprocesser är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av offentlig förvaltning eller har god kunskap om högskolesektorns organisation och regelverk.

Vid bedömning kommer mycket stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsort är Umeå och för att kunna fullgöra arbetsuppgifterna krävs hög närvaro i miljön.

Ansökan
Till ansökan bifogas:

1. Ett personligt brev
2. CV/meritförteckning
3. Kopior av intyg och examensbevis

Handlingar som skickas elektroniskt ska vara i Word- eller PDF-format.

Ansökan ska göras i e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 12 maj 2021.

Övrigt
Humanistiska fakulteten eftersträvar en jämn könsfördelning. Då merparten av anställda vid humanistiska kansliet är kvinnor ser vi gärna manliga sökande.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Närmare upplysningar lämnas av Lena Högback, kanslichef, 090-786 57 36, [email protected] eller Elena Lindholm, forskningssamordnare, 090-786 52 44, [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

RFSU Umeå söker en projektledare för sexualupplysning på lättare svenska

RFSU utgår från övertygelsen om sexualitetens och samlevnadens centrala roll för individ och samhälle. RFSU har ett frihetsperspektiv och rättighetsperspektiv på sexualiteten som utgår från allas frihet att vara, frihet att välja och frihet att njuta. RFSU arbetar med upplysning, utbildning och opinionsbildning genom att arrangera kurser, konferenser och delta i debatter. Arbetet sker lokalt, nationellt och internationellt. Läs vidare om oss på rfsu.se Br... Visa mer
RFSU utgår från övertygelsen om sexualitetens och samlevnadens centrala roll för individ och samhälle. RFSU har ett frihetsperspektiv och rättighetsperspektiv på sexualiteten som utgår från allas frihet att vara, frihet att välja och frihet att njuta. RFSU arbetar med upplysning, utbildning och opinionsbildning genom att arrangera kurser, konferenser och delta i debatter. Arbetet sker lokalt, nationellt och internationellt. Läs vidare om oss på rfsu.se

Brinner du för sexualupplysning och mänskliga rättigheter samtidigt som du är kreativ och har sinne för ordning och struktur? Tycker du det är viktigt att alla får tillgång till kunskap för att utveckla sin sexuella hälsa?

Då kan det här uppdraget passa dig perfekt! RFSU Umeå söker en projektledare med ansvar för den målgruppsinriktade sexualupplysningen på lättare svenska. Tjänsten är en projektanställning som kommer att ligga på 50-70% och du kommer arbeta nära projektledaren med ansvar för den breda sexualupplysningsverksamheten.

 
Vi söker:
Vi söker dig som har erfarenhet av att ha ett projektledande ansvar. Du är organiserad, strukturerad och bra på att arbeta med parallella arbetsuppgifter och disponera din tid. Du kan formulera dig väl i skrift och känner dig bekväm med att prata inför andra. Då du huvudsakligen kommer arbeta nära en annan projektledare, men med egna ansvarsområden, är det viktigt att du kan samarbeta men även arbeta självständigt. Vi utgår från att du har ett inkluderande tillvägagångssätt och kunskap om antirasism. Projektledaren behöver ha kunskap om rasistiska strukturer med utgångspunkt i kunskap om normer, diskriminering och maktordningar.
Det är meriterande om du har kunskap eller erfarenhet av att jobba med SRFR-frågor kopplade till SRHR. Vi ser gärna att du i någon form arbetat inom ideell sektor tidigare och har tidigare erfarenhet av projektarbete. Vi utgår från att du delar våra värderingar om allas rätt att vara, välja och njuta. Meriterande för tjänsten är tidigare arbete (ideellt/avlönat) med personer som har erfarenhet av migration.
 

I uppdraget ingår:Samordning av RFSU Umeås informatörsverksamhet med särskilt ansvar över sexualupplysning för personer med migrationserfarenhet.


Planering och utveckling av informatörsverksamheten tillsammans med RFSU Umeås styrelse och kansli.


Marknadsföring av sexualupplysningspass riktat till skolor i Västerbottens län.


Administration av passbokning och projektmedel.


Handleda och hålla utbildningar för RFSU Umeås informatörer samt yrkesverksamma.


Att jobba målstyrt och med resultatuppföljning inom projektets budget och mål.


Vara delaktig i RFSU Umeås organisations- och verksamhetsutveckling.


Att skriva ansökningar till olika finansiärer och rapportera till desamma.


Verksamhetens målgrupp är unga och vuxna med erfarenhet av migration. Du ska vilja och kunna möta målgruppen i den situation de befinner sig i.


 
Mångfald:
Vi tror att medarbetare med olika kompetenser, perspektiv och erfarenheter kan bidra till ett mer kreativt arbetsklimat och till att RFSU Umeå blir en än mer relevant organisation i samhället. Vi ser det därför som en fördel att personer vi rekryterar har olika etnisk och social bakgrund, kön, könsöverskridande identitet och/eller uttryck, tro, ålder, funktionsvariationer och sexuell läggning.
 
 
Om RFSU:
RFSU utgår från övertygelsen om sexualitetens och samlevnadens centrala roll för individ och samhälle. RFSU har ett frihetsperspektiv och rättighetsperspektiv på sexualiteten som utgår från allas frihet att vara, frihet att välja och frihet att njuta. RFSU arbetar med upplysning, utbildning och opinionsbildning genom att arrangera kurser, konferenser och delta i debatter. Arbetet sker lokalt, nationellt och internationellt. Läs vidare om oss på rfsu.se och rfsu.se/vad-vi-gor/nara-dig/lokalforeningar/rfsu-umea/.
 
 
Information och ansökan:
Tjänsten är placerad på RFSU Umeås kontor på Kungsgatan 42 i centrala Umeå.
 
Tjänsten är en projektanställning på 50-70%, beroende på beviljade projektmedel, med start senast 2021-03-01 fram till 2022-01-30 men med möjlighet till förlängning. Vi ser gärna att du har möjlighet till inskolning i slutet av februari. Arbetsplatsen har kollektivavtal genom KFO, friskvårdsbidrag och tillämpar 37,5 h arbetsvecka. En del av arbetstiden är förlagd till kvällar och helger. Ansök gärna så snart som möjligt, dock senast 2021-01-10. Urval och intervjuer sker löpande.
 
Ansök via knappen nedan genom att svara på några korta frågor, lämna dina kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV/meritförteckning och Personligt brev.
 
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Vi söker en nya utbildningsledare inom YH

Ansök    Feb 1    Tcc Holding AB    Utbildningsledare
TCC Holding AB är ett privat och oberoende företag som främst arbetar inom transportsektor järnväg. Företaget etablerades våren 2000 och är idag verksam inom området utbildning (grundutbildningar, fortbildning, uppföljning kompletterande utbildningar mm), urvalstester järnväg, samt lastsäkringar och special kompetens inom järnvägens regelverk. TCC arbetar också inom säkerhetsstyrning och säkerhetsutbildningar. I företaget finns mycket stor erfarenhet och b... Visa mer
TCC Holding AB är ett privat och oberoende företag som främst arbetar inom transportsektor järnväg. Företaget etablerades våren 2000 och är idag verksam inom området utbildning (grundutbildningar, fortbildning, uppföljning kompletterande utbildningar mm), urvalstester järnväg, samt lastsäkringar och special kompetens inom järnvägens regelverk. TCC arbetar också inom säkerhetsstyrning och säkerhetsutbildningar.
I företaget finns mycket stor erfarenhet och bred kompetens inom ovanstående områden.
Vi söker nu en medarbetare till vårt team i Umeå samt en medarbetare som kan utgå från vårt huvudkontor i Stockholm.
Om tjänsten: Arbetet innebär att vara nav i utbildningen vilket innebär både administrativa sysslor och mycket kontakt med de studerande, lärare, praktikplatser, gästföreläsare, arbetsgivare och myndigheter.
Yrkeshögskoleutbildning svarar mot en konkret efterfrågan på arbetsmarknaden och drivs i nära samarbete med arbetslivet. Utbildningarna varvar teori och praktik för att förbereda de studerande inför sitt kommande arbetsliv.
Arbetsuppgifter: Uppdraget som utbildningsledare innebär att planera, bemanna och kvalitetssäkra våra utbildningar.
I rollen ingår också att:
Vara bollplank och stöd till lärare och undervisande konsulter, men också att ha utvecklingssamtal och utvärderingsträffar med de studerande.
Administration och samordning gällande de studerande samt utbildningarnas ledningsgrupper.
Samordna, följa upp och utveckla utbildningen på nationell nivå.
Kontinuerlig kontakt och uppföljning med inblandade intressenter såsom studerande, ledningsgrupp och myndighet.
Administrera betygsrapportering och sköta kontakten med myndigheter
Hantera studerandeplattform och enklare former av olika IT-system

Dina Kompetenser och färdigheter
Eftersom du arbetar nära studerande, konsulter/lärare, kollegor och samarbetsföretag är det viktigt att du är en positiv person med en mycket god förmåga att samarbeta.
Du har en drivkraft och engagemang för utveckling av individer och handleda grupper till att uppnå ett gemensamt mål.
Du är samarbetsvillig, noggrann och lösningsorienterad
Du har en god förmåga att planera, prioritera och arbeta strukturerat
Vi söker dig som har erfarenhet och kunskap inom administration och mycket goda kunskaper i Office-paketet och goda datakunskaper. Erfarenhet av vuxenpedagogik är meriterande. VI använder oss av PBL så erfarenheter av projektledning är meriterande. Har du även erfarenhet av utbildningsadministration eller till och med YH-utbildningar är även det meriterande.
Din svenska är mycket god i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. En medarbetare hos oss bör vara strukturerad, noggrann, socialt trygg och trivas med snabba omställningar. Vi i teamet är lagspelare och ser att du som söker tjänsten delar vår syn på samarbete och gemenskap som nycklar till en trevlig arbetsmiljö och framgångsrikt arbete.
Anställningsvillkor: Anställningen är en heltidstjänst 100%. I tjänsten igår en del resor då flera av utbildningarna bedrivs på olika platser i landet. Krav på B-körkort.
Kontaktuppgifter: För mer information om tjänsterna kontakta Utbildningssamordnare, Mathilda Idhult tel 070-2371882 mån-tors 16:00-17:00 eller mejla till [email protected]
Ansökan: Din ansökan skickas till [email protected] och skall innehålla ett CV och ett personligt brev. I din ansökan vill vi att du även anger referenser.
Sista ansökningsdag 26 februari 2021. Rekryteringsarbetet pågår löpande så därför kan sista ansökningsdag komma att förändras. Visa mindre

Coach/handledare

Folkuniversitetet i Umeå söker en handledare på heltid Vi söker en handledare till vårt uppdrag från Arbetsförmedlingen Rusta och matcha (KROM). Rusta och matcha riktar sig till arbetssökande som är i behov av stöd för att nå målet att lösa sin arbetslöshetssituation.  Om tjänsten: Som coach/handledare hos Folkuniversitetet ska du planera, vägleda och handleda arbetssökande personer både individuellt och i grupp. Du ska stötta den arbetssökande utifrån d... Visa mer
Folkuniversitetet i Umeå söker en handledare på heltid

Vi söker en handledare till vårt uppdrag från Arbetsförmedlingen Rusta och matcha (KROM). Rusta och matcha riktar sig till arbetssökande som är i behov av stöd för att nå målet att lösa sin arbetslöshetssituation. 

Om tjänsten:
Som coach/handledare hos Folkuniversitetet ska du planera, vägleda och handleda arbetssökande personer både individuellt och i grupp. Du ska stötta den arbetssökande utifrån dennes förutsättningar och tillsammans sätta relevanta mål för insatsen. Du ansvarar för att kartlägga deltagatens behov och förutsättningar samt för att planera stöd och aktiviteter för varje deltagare. Du ansvarar även för att följa upp deltagarens utveckling mot målet. Du upprättar individuella utvecklingsplaner och håller utvecklingsmöten med deltagaren. Målet för deltagarna är att komma till arbete eller utbildning. Aktivt arbete gentemot arbetsgivare och kännedom om vuxenutbildning krävs för att tillhandahålla ett ändamålsenligt stöd. Även andra arbetsuppgifter relaterat till Yrkeshögskola-utbildningar vi bedriver kan vara aktuellt. 

Kompetenskrav:
Du har minst två års högskoleutbildning inom relevanta områden samt minst två års arbetetslivserfarenhet motsvarande heltid under de senaste fem åren. Alternativt har du minst ett års heltidsstudier på eftergymnasial nivå samt minst tre års arbetslivserfarenhet inom relevanta områden motsvarande heltid under de senaste fem åren.

Meriterande:
Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet samt arbetslivserfarenhet med liknande arbetsuppgifter. 

Som person är du flexibel och har förmåga att organisera och prioritera ditt eget arbete, du kan engagera, motivera och uppmuntra. Du har en hög social kompetens och är duktig på att nätverka. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska och engelska, och det är meriterande om du kan ett tredje språk. 

Tjänsten är ett vikariat 1/3-21 - 30/9-21 med möjlighet till förlängning.
Tillträde snarast efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2020-02-07

Kontaktuppgifter:
För mer information om tjänsten kontakta verksamhetschef Patrik Häggqvist, [email protected] Visa mindre

Utbildare till Eductus inom lokalvård

Sedan starten 1991 har vi utvecklats till ett av Sveriges största företag inom vuxenutbildning. Vi har ca 500 medarbetare på ett 50 orter runt om i Sverige. Vi erbjuder målinriktade utbildningar som leder till jobb. Eductus är ett bolag med en levande värdegrund, vi är stolta över den och lever efter den - varje dag. På så sätt hjälper vi våra elever och deltagare ut i jobb och bidrar till ett bättre Sverige Eductus Eductus grundades 1991 och är idag... Visa mer
Sedan starten 1991 har vi utvecklats till ett av Sveriges största företag inom vuxenutbildning. Vi har ca 500 medarbetare på ett 50 orter runt om i Sverige. Vi erbjuder målinriktade utbildningar som leder till jobb.

Eductus är ett bolag med en levande värdegrund, vi är stolta över den och lever efter den - varje dag. På så sätt hjälper vi våra elever och deltagare ut i jobb och bidrar till ett bättre Sverige

Eductus

Eductus grundades 1991 och är idag ett av Sveriges största företag inom vuxenutbildning. Vi har cirka 600 medarbetare på 70 orter runt om i Sverige. Vi ger människor utveckling och jobb genom utbildning, coachning och matchning.

Eductus är ett bolag med en levande värdegrund, vi är stolta över den och lever efter den - varje dag. Det är så vi skapar samhällsnytta. Nu välkomnar vi nya medarbetare som vill utveckla Eductus i samma anda. På så sätt hjälper vi våra elever och deltagare ut i jobb och bidrar till ett bättre Sverige. Det är viktigt för oss att du identifierar dig med vår koncerns övergripande värderingar; tillit, mod och passion.

Eductus söker nu utbildare inom Lokalvård. Vi söker utbildare till arbetsmarknadsutbildningen ” Lokalvård, hemservice, sanering och servicevärd inom vården” inom områdena:

• Lokalvård
• Hemservice
• Servicevärd inom vården
• Sanering


Arbetsuppgifter

• I uppdraget ingår att utforma, samordna och anpassa utbildningen utifrån individens förutsättningar och de aktuella kraven på arbetsmarknaden.
• I din roll ingår relationsbyggande med vår kund, Arbetsförmedlingen och företag inom branschen.
• Anskaffning av praktikplatser.


Utbildningen består av teori, arbetsplatsförlagt lärande som är individuellt anpassad. Målet för utbildningen är att deltagaren blir anställningsbar.

Arbetslivserfarenhet Utbildningsuppdraget kräver god kännedom om branschens kompetenskrav. Du skall ha utbildat och arbetat inom området. Du skall ha:

• Minst två (2) års yrkeserfarenhet från sitt undervisningsområde och minst ett (1) års erfarenhet av arbete med vuxenutbildning inom yrkesområdet inom senaste 3-årsperioden.
• Goda datakunskaper och du använder gärna digitala hjälpmedel i undervisningen.


Meriterande

• Erfarenhet av utbildningsadministration
• Kunskap om arbetsmarknadsregler
• Arbetat med språksvaga
• Yrkeskompetensbevis PRYL alt. SRY


Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som kreativitet, flexibilitet, samarbetsförmåga och vilja att utveckla verksamheten. Du fokuserar på lösningar och möjligheter och är beredd att utveckla gemensamma metoder och dig själv. Att ha ett coachande förhållningssätt är en självklarhet för oss. Du kan komma att arbeta på flera orter.

Hur vi rekryterar Vi rekryterar löpande.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning med möjlighet till förlängning. Tjänsten är heltid eller deltid.

Ansökningsförfarande Vi tar enbart emot ansökningar via ansökningslänken nedan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden är slut. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

För mer information kontakta: Bodil Kero, 

 Mail: [email protected] Visa mindre

Utbildningsledare

Folkuniversitetet i Västerbotten söker en utbildningsledare med placering i Umeå Folkuniversitetet har fått medel från Socialstyrelsen för att motverka ofrivillig ensamhet hos äldre. Pga coronapandemin har dessutom ytterligare medel tillförts, och under hösten har vi därför möjlighet att projektanställa 1-2 personer för detta arbete.  Syftet är att hjälpa personer i målgruppen att bryta ensamhet och isolering, som kan uppkomma av många olika skäl. Vi tro... Visa mer
Folkuniversitetet i Västerbotten söker en utbildningsledare med placering i Umeå

Folkuniversitetet har fått medel från Socialstyrelsen för att motverka ofrivillig ensamhet hos äldre. Pga coronapandemin har dessutom ytterligare medel tillförts, och under hösten har vi därför möjlighet att projektanställa 1-2 personer för detta arbete. 

Syftet är att hjälpa personer i målgruppen att bryta ensamhet och isolering, som kan uppkomma av många olika skäl. Vi tror att folkbildningens sammanhang med små grupper, möjlighet till utveckling, social gemenskap och lärande är en fin möjlighet, oavsett var i livet man står. Trots ett stort ubud i samhället finns det många som inte tar del av detta, och coronapandemin har ytterligare begränsat möjligheterna. Projektet syftar dels till ett aktivt uppsökande arbete som kan lotsa personer till befintlig verksamhet, dels att skapa nya verksamheter i form av kurser, studiecirklar, kulturprogram m.m. Vi ser också en möjlighet att i projektet hjälpa fler att bli trygga med digitala hjälpmedel och digitala tjänster. 

Vi söker engagerade personer som med kort startsträcka kan hitta arbetssätt och möjligheter. Du trivs med sociala kontakter och är kreativ och flexibel i att hitta vägen mot målet; att minska ensamhet och lägga grunden för ett långsiktigt arbete som består efter projektiden. Till din hjälp har du Folkuniversitetets övriga resurser med studieverksamheter, föreningssamarbeten m.m. 
Kompetenskrav:
Gymnasiekompetens
Meriterande:
Erfarenhet av folkbildning

Din ansökan ska innehålla ett CV och ett personligt brev där du beskriver din syn på frågan om ensamhet i samhället och vad du tror en folkbildningsorganisation kan göra i det sammanhanget. 
Stor vikt kommer att läggas personlig lämplighet och erfarenhet, i det här sammanhanget innebär det blan annat att du är flexibel och kreativ, att du har förmåga att organisera och prioritera ditt eget arbete. 

Antal tjänster: 1-2, 50-100 procent
Anställningstid: t o m 2020-12-31, tillträde enligt överenskommelse i aug-sept
Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringsverktyg. 

Kontaktuppgifter.
För mer information om tjänsten kontakta distriktschef Martin Höög, [email protected] 090-711440
Under semestern har vi begränsad möjlighet att svara på frågor. Visa mindre

Utbildare till Eductus inom lokalvård

Eductus är ett av Sveriges största företag inom vuxenutbildning. Vi arbetar med utbildning inom svenska för invandrare, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning. Det gör vi med kvalitet, engagemang och med våra studerandes nästa steg i sikte. Vår vision är 100% i jobb. För oss betyder det att jobb alltid ska vara slutmålet. Med rätt kunskaper så finns det ett jobb för alla. Där kommer våra utbildningar in. Som en byggsten på vägen. Nu letar vi efter en... Visa mer
Eductus är ett av Sveriges största företag inom vuxenutbildning. Vi arbetar med utbildning inom svenska för invandrare, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning. Det gör vi med kvalitet, engagemang och med våra studerandes nästa steg i sikte.

Vår vision är 100% i jobb. För oss betyder det att jobb alltid ska vara slutmålet. Med rätt kunskaper så finns det ett jobb för alla. Där kommer våra utbildningar in. Som en byggsten på vägen. Nu letar vi efter en ny kollega som delar vår vision och söker en arbetsplats där steget mellan tanke och handling är kort. Känner du, precis som vi, att resultat, engagemang, nytänkande och tydlighet är viktiga parametrar i ditt arbete? Då har du hittat rätt!

Eductus grundades 1991 och idag finns vi över hela Sverige med huvudkontor i Göteborg. Vi är ca 300 anställda.

Eductus

Eductus söker nu utbildare inom Lokalvård. Vi söker utbildare till arbetsmarknadsutbildningen ” Lokalvård, hemservice, sanering och servicevärd inom vården” inom områdena:

• Lokalvård
• Hemservice
• Servicevärd inom vården
• Sanering


Arbetsuppgifter

• I uppdraget ingår att utforma, samordna och anpassa utbildningen utifrån individens förutsättningar och de aktuella kraven på arbetsmarknaden.
• I din roll ingår relationsbyggande med vår kund, Arbetsförmedlingen och företag inom branschen.
• Anskaffning av praktikplatser.


Utbildningen består av teori, arbetsplatsförlagt lärande som är individuellt anpassad. Målet för utbildningen är att deltagaren blir anställningsbar.

Arbetslivserfarenhet Utbildningsuppdraget kräver god kännedom om branschens kompetenskrav. Du skall ha utbildat och arbetat inom området. Du skall ha:

• Minst två (2) års yrkeserfarenhet från sitt undervisningsområde och minst ett (1) års erfarenhet av arbete med vuxenutbildning inom yrkesområdet inom senaste 3-årsperioden.
• Goda datakunskaper och du använder gärna digitala hjälpmedel i undervisningen.


Meriterande

• Erfarenhet av utbildningsadministration
• Kunskap om arbetsmarknadsregler
• Arbetat med språksvaga
• Yrkeskompetensbevis PRYL alt. SRY


Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som kreativitet, flexibilitet, samarbetsförmåga och vilja att utveckla verksamheten. Du fokuserar på lösningar och möjligheter och är beredd att utveckla gemensamma metoder och dig själv. Att ha ett coachande förhållningssätt är en självklarhet för oss. Du kan komma att arbeta på flera orter.

Hur vi rekryterar Vi rekryterar löpande.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning med möjlighet till förlängning. Tjänsten är heltid eller deltid.

Ansökningsförfarande Vi tar enbart emot ansökningar via ansökningslänken nedan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden är slut. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

För mer information kontakta: Bodil Kero, 

 Mail: [email protected] Visa mindre

Utbildningsledare till Lärarhögskolan vid Umeå universitet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också. Lärarhögskolan vid Umeå universitet är en universitetsgemensam organisation med uppdrag att samordna, utveckla och kvalitetssäkra lärarutbildning och utbildningsvetenskap ... Visa mer
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Lärarhögskolan vid Umeå universitet är en universitetsgemensam organisation med uppdrag att samordna, utveckla och kvalitetssäkra lärarutbildning och utbildningsvetenskap vid Umeå universitet samt att vara en angelägenhet för hela universitetet och samverka med parter såväl inom som utanför universitet.

Beskrivning
Vid Lärarhögskolan finns ett kansli med 20 medarbetare inom utbildnings- och forskningsledning, ekonomi, administration, kommunikation och studievägledning. Vi söker en utbildningsledare till Lärarhögskolans kansli. Anställningen avser heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde den 1 februari 2020 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Utbildningsledaren handlägger övergripande utbildningsfrågor inom Lärarhögskolan och är föredragande i Lärarhögskolans styrelse, vid föreståndarens beslutsmöten och i olika beredande organ. I arbetsuppgifterna ingår utredningar, uppföljningar, utvärderingar, kvalitetsfrågor samt arbete med budget, årsredovisning, remisser och policyfrågor. Arbetet sker i nära samarbete med Lärarhögskolans ledning och andra befattningshavare på kansliet samt i dialog med medverkande institutioner i Umeå universitets lärarprogram. Du kommer även att vara en kvalificerad resurs till ett par av Lärarhögskolans programråd.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har forskarexamen och har erfarenhet av planering och uppföljning.
Du har erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete vid statlig myndighet. Erfarenhet av och kännedom om  lärarutbildningens områden är ett krav. Arbetsuppgifterna ställer även krav på flexibilitet, självständighet, samarbetsförmåga, servicekänsla och god förmåga till skriftlig och muntlig framställning på svenska och engelska. Du är självgående, strukturerad och har förmåga till helhetssyn. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
God kännedom om högskolesektorns organisation, villkor och regelverk är meriterande samt erfarenheter av arbete som studierektor eller liknande. Egen lärarutbildning är även meriterande.

Välkommen med din ansökan!

 

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Forskningssamordnare, 20%

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också. Várdduo - Centrum för samisk forskning söker en forskningssamordnare. Anställningen omfattar två år (20%).  https://www.umu.se/vaartoe-centrum-for-samisk-forskning/ be... Visa mer
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Várdduo - Centrum för samisk forskning söker en forskningssamordnare.

Anställningen omfattar två år (20%). 

https://www.umu.se/vaartoe-centrum-for-samisk-forskning/ består huvudsakligen av forskning och forskarutbildning, till stor del finansierad av externa bidrag. Som unikt kompetenscentrum för samisk forskning i Sverige är forskningsinformation och samverkan en central del av verksamheten.

I anslutning till utvecklingen inom urfolksstudier internationellt, och utifrån etiska perspektiv, präglas verksamheten vid Várdduo i o?kande grad av samverkan med det samiska samhället.

Att forskningsfrågorna ska vara förankrade i och ha hög angelägenhetsgrad för det samiska samhället samt att forskningsresultaten ska komma det samiska samhället till del är viktiga utgångspunkter, som också? ställer krav på? verksamheten.

Arbetsuppgifter
I din roll som forskningssamordnare stödjer du Várdduo och dess forskare genom att organisera och ansvara för seminarieverksamhet och större evenemang såsom Lars Thomasson symposiet och Elsa Laula symposiet, externa kontakter och representation. Du bidrar även till kärnverksamheten i dess utveckling genom att ge strategiskt stöd i frågor kring forskningsansökningar och omvärldsbevakning med fokus på urfolksrelaterade frågor. 

Kompetenskrav
För anställningen krävs doktorsexamen med relevant inriktning för Várdduos verksamhetsområde. Du ska ha erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, liksom erfarenhet av annat nätverksarbete och/eller samverkansarbete. Därutöver krävs god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska, god samarbetsförmåga samt god förmåga till självständigt arbete. 

Övriga önskvärda kvalifikationer
Kännedom om Várdduos verksamhet liksom ett eget kontaktnät inom samisk forskning är önskvärt. Det är meriterande om du har utbildning och erfarenhet med mediainriktning. För alla anställningar vid Várdduo gäller att samisk språklig och kulturell kompetens är en merit. 

Ansökan
Ansökan ska innehålla följande dokument:

(1) Ett kortfattat personligt brev som beskriver dina erfarenheter och dina skäl att söka anställningen
(2) Ett Curriculum Vitae inkl. information om akademiska examen (kopior av examensbevis), intyg, anställningar etc.
(3) En lista på 2-3 referenspersoner inkl. kontaktuppgifter 

Ansökan ska göras i e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2020-01-30.

Övriga upplysningar
Anställningen är på 20% i två år med tillträde 2020-03-01 eller enligt överenskommelse. 

Den som anställs förväntas bidra till att utveckla forskningsmiljön vid institutionen och hög närvaro i miljön är ett krav. 

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av föreståndare Krister Stoor (090-786 62 75 , [email protected] ). 

För information om institutionen, se https://www.umu.se/vaartoe-centrum-for-samisk-forskning/. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Utbildningsledare

Folkuniversitetet i Västerbotten söker en utbildningsledare med placering i Umeå Folkuniversitetet har fått medel från Socialstyrelsen för att motverka ofrivillig ensamhet hos äldre. Pga coronapandemin har dessutom ytterligare medel tillförts, och under hösten har vi därför möjlighet att projektanställa 1-2 personer för detta arbete.  Syftet är att hjälpa personer i målgruppen att bryta ensamhet och isolering, som kan uppkomma av många olika skäl. Vi tro... Visa mer
Folkuniversitetet i Västerbotten söker en utbildningsledare med placering i Umeå

Folkuniversitetet har fått medel från Socialstyrelsen för att motverka ofrivillig ensamhet hos äldre. Pga coronapandemin har dessutom ytterligare medel tillförts, och under hösten har vi därför möjlighet att projektanställa 1-2 personer för detta arbete. 

Syftet är att hjälpa personer i målgruppen att bryta ensamhet och isolering, som kan uppkomma av många olika skäl. Vi tror att folkbildningens sammanhang med små grupper, möjlighet till utveckling, social gemenskap och lärande är en fin möjlighet, oavsett var i livet man står. Trots ett stort ubud i samhället finns det många som inte tar del av detta, och coronapandemin har ytterligare begränsat möjligheterna. Projektet syftar dels till ett aktivt uppsökande arbete som kan lotsa personer till befintlig verksamhet, dels att skapa nya verksamheter i form av kurser, studiecirklar, kulturprogram m.m. Vi ser också en möjlighet att i projektet hjälpa fler att bli trygga med digitala hjälpmedel och digitala tjänster. 

Vi söker engagerade personer som med kort startsträcka kan hitta arbetssätt och möjligheter. Du trivs med sociala kontakter och är kreativ och flexibel i att hitta vägen mot målet; att minska ensamhet och lägga grunden för ett långsiktigt arbete som består efter projektiden. Till din hjälp har du Folkuniversitetets övriga resurser med studieverksamheter, föreningssamarbeten m.m. 
Kompetenskrav:
Gymnasiekompetens
Meriterande:
Erfarenhet av folkbildning

Antal tjänster: 1-2, 50-100 procent
Anställningstid: t o m 2020-12-31, tillträde enligt överenskommelse i aug-sept

Din ansökan ska innehålla ett CV och ett personligt brev där du beskriver din syn på frågan om ensamhet i samhället och vad du tror en folkbildningsorganisation kan göra i det sammanhanget. 
Stor vikt kommer att läggas personlig lämplighet och erfarenhet, i det här sammanhanget innebär det blan annat att du är flexibel och kreativ, att du har förmåga att organisera och prioritera ditt eget arbete. 

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringsverktyg. 

Kontaktuppgifter.
För mer information om tjänsten kontakta distriktschef Martin Höög, [email protected] 090-711440
Under semestern har vi begränsad möjlighet att svara på frågor. Visa mindre

Utbildningsledare 50 %

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också. Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 14 institutioner och ett 80-tal ämnesinrikt... Visa mer
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.


Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 14 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.Arbetsuppgifter 
Din uppgift som utbildningsledare är att självständigt initiera och driva pedagogiskt utvecklingsarbete för både campus och distansutbildningar, som ska komma hela fakulteten till gagn.

Detta innefattar till exempel att anordna återkommande seminarier med fokus på aktuell pedagogik samt verka för att fakultetsövergripande master-kurser kommer till stånd. Vidare kan arbetet komma att innefatta arbete som pedagogisk resurs för institutionerna gällande utbildningsstrategiska satsningar. Inom arbetet ingår även att ingå i det team som arbetar med utbildning på grund och avancerad nivå vid fakulteten.

Kvalifikationer 
Sökanden ska vara disputerad inom medicin eller därvid närliggande naturvetenskapliga ämnen, och ska ha erfarenhet som lärare och/eller forskare, företrädesvis vid den Medicinska fakulteten inom Umeå universitet. Erfarenhet från pedagogiskt utvecklingsarbete på olika nivåer är en merit. Vidare är kunskap om fakultetens olika utbildningsprogram och dess förutsättningar också en merit. 

Villkor
Anställningen är  som utbildningsledare vid Medicinska fakulteten motsvarar är på deltid, 50 % under sex månader, med start 1 januari 2020.

Ansökan
Ansökan görs via e-rekryteringssystemet Varbi och ska vara inkommen senast 24 oktober 2019.

Ansökan ska innehålla:

- CV
- Personligt brev

Välkommen in med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Projektledare , Nätbaserat lärande , Umeå

Vi söker nu en Projektledare till Nätbaserat lärande Vi har en målsättning att göra E-lärande till en naturlig del i våra medarbetares kompetensutveckling och behöver nu stärka vår organisation med en Projektledare till nätbaserat lärande i enheten för kompetensförsörjning och rekrytering. Nätbaserat lärande ansvarar för lärplattformen larandelandsting.se där våra medarbetare tar del av kompetensutveckling som spänner från introduktionsutbildningar och... Visa mer
Vi söker nu en Projektledare till Nätbaserat lärande

Vi har en målsättning att göra E-lärande till en naturlig del i våra medarbetares kompetensutveckling och behöver nu stärka vår organisation med en Projektledare till nätbaserat lärande i enheten för kompetensförsörjning och rekrytering.

Nätbaserat lärande ansvarar för lärplattformen larandelandsting.se där våra medarbetare tar del av kompetensutveckling som spänner från introduktionsutbildningar och medicinska rutiner till specifika handledningar i olika medicinteknisk utrustning. Funktionen återfinns i enheten för Kompetensutveckling och Rekrytering i HR-staben där vi är 13 kollegor med olika erfarenheter, kunskaper och intressen som vi använder som en styrka för att få varandra att växa. HR-stabens gemensamma uppdrag är att bidra till ökad måluppfyllelse för verksamhet och ledning på alla nivåer genom kompetent och rätt stöd inom HR området. Vi finns i Umeå, Lycksele och Skellefteå och vi stöttar arbetsplatser i hela länet. Vi är nyfikna på vad du kan bidra med i vår grupp!

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med nationell och internationell spetsforskning samt utbildning av hälso- och sjukvårdens alla professioner.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill utveckla Region Västerbottens kompetensutveckling!

I rollen som Projektledare arbetar du med att skapa lärande som bidrar till verksamhetens och våra medarbetares utveckling mot en mer patientsäker vård. Du tillför nya perspektiv på lärande och kompetensutveckling och har förmågan att guida verksamheten till rätt format för olika kompetensutvecklingsinsatser. Vi står även inför behov av utveckling av våra IT lösningar för lärande där du kommer att ha en stor del i att leda arbetet med att utveckla våra IT-plattformer.

Som Projektledare driver du även produktionsprocesser från start till mål. Här arbetar du med att omsätta verksamhetens behov av kompetensutveckling till färdiga webbutbildningar av hög kvalitet. Du ansvarar för hela produktionsprocessen från uppstart, innehållsmanus, pedagogisk idé och utformning, produktion såsom film, animation, test, lansering och förvaltning av produktionen ur ett tekniskt perspektiv.

Du arbetar i team med två kollegor som arbetar som medieproducenter. Ni arbetar tillsammans med gemensamma möten för arbetsfördelning och produktionsplanering samt utvecklar kvalitet och arbetsprocesser inom funktionen.

Du deltar självklart i omvärldsbevakning inom området för att hitta nya vägar i arbetet i relevanta nätverk. Enhetschef för Kompetensutveckling och Rekrytering är din närmsta chef.

KVALIFIKATIONER
För att tillföra vårt team ny kompetens söker vi dig med relevant yrkeshögskole- eller högskoleutbildning inom IT och/eller pedagogik, gärna med inriktning mot e-Learning och Learning Designer. Du har flera års yrkeserfarenhet av arbete kopplat till kompetensutveckling i arbetslivet där du arbetat med Blended Learning.

Du har kompetens inom relevanta författarverktyg och kan hantera i våra digitala mediaformat och utvecklingsverktyg. Såsom exempelvis Adobe serien, Final Cut, Camtasia, SCORM, Storyline, Moodle. Meriterande är god dokumenterad erfarenhet av projektledning, kompetensutveckling, olika lärformer samt verksamhetsutveckling inom området.

Som person är du initiativtagande, analytisk, kvalitetsmedveten och har förmågan att arbeta aktivt med utvecklingsarbete och egna produktioner. Du är ser värdet av nära samarbete med dina kollegor, är duktig på att hitta nya lösningar och slutför arbetsuppgifter med ett gott resultat av hög kvalitet inom deadline. Du innehar god förmåga att kommunicera och förmedla kunskap och information på ett kommunikativt, pedagogiskt och inspirerande sätt.

-Välkommen att jobba med oss!

ÖVRIGT
Välkommen att söka med ditt CV och ett personligt brev där du berättar mer om varför du är intresserad av att jobba med oss och vad du kan bidra med.
- Du är varmt välkommen att kontakta Malin Vennberg för mer information om tjänsten.
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Visa mindre

Utbildningsledare

Ansök    Nov 13    Folkuniversitetet    Utbildningsledare
Folkuniversitetet söker en Utbildningsledare till verksamheten Folkbildning. 80 % tillsvidare. Vi söker dig som intresserad av samhälle, föreningsliv och folkbildning och vill bli en del av vårt team på Folkuniversitetet i Umeå. Vi Jobbar med ett brett utbud av kurser, studiecirklar, föreningssamarbeten, kulturarrangemang m.m. Balettakademien är en del av Folkuniversitetet och här finns också yrkeshögskola och olika former av uppdragsutbildningar och pro... Visa mer
Folkuniversitetet söker en Utbildningsledare till verksamheten Folkbildning. 80 % tillsvidare.
Vi söker dig som intresserad av samhälle, föreningsliv och folkbildning och vill bli en del av vårt team på Folkuniversitetet i Umeå. Vi Jobbar med ett brett utbud av kurser, studiecirklar, föreningssamarbeten, kulturarrangemang m.m. Balettakademien är en del av Folkuniversitetet och här finns också yrkeshögskola och olika former av uppdragsutbildningar och projekt. 
 
Om tjänsten:
Som utbildningsledare inom Folkbildning jobbar du aktivt med att utveckla och administrera vårt kursutbud, stödja föreningar och grupper som med hjälp av studiecirkeln vill lära sig mer, stödja fria kulturgrupper i sina uttryck och initiera och jobbar med arrangemang och samverkansprojekt. Du utbildar och introducerar cirkelledare och stöttar dem i sitt arbete. Du finns med från idé och planering till uppföljning och rapportering. Visst ekonomiskt ansvar ingår. Du jobbar i ett team med andra utbildningsledare och rapporterar direkt till distriktschef. På arbetsplatsen finns också kollegor knutna till andra verksamheter inom Folkuniversitetet, totalt är vi ca 20 personer här. 
 
Du som söker:
Vi vill att du som söker har intresse och engagemang i samhällsfrågor och i människors livslånga lärande. Du är van att tänka och arbeta flexibelt, vilket i det här sammanhanget innebär att vara öppen för nya initiativ och samarbeten, vara lyhörd för behov och efterfrågan i samhället och kunna konkretisera och pröva idéer. Du har god samarbetsförmåga och har vana av administration och kommunikation. Du känner dig hemma med Folkuniversitetets kärnvärden som bygger på universitetsanknytning, oberoende, förnyelse och internationalisering. 
 
Kompetenskrav:
- Akademisk utbildning, eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig och relevant 
- Datavana
 
Meriterande:
- Förenings- eller studieförbundserfarenhet
- Körkort
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten är en tillsvidare på 80 %, provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. 
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2019-12-04 via vårt rekryteringsverktyg. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande. 
 
För mer information och frågor kontakta:
Martin Höög, distriktschef [email protected] tel. 090-711440
 
Om Folkuniversitetet i Sverige
Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar. 
www.folkuniversitetet.se, Visa mindre

Kocklärare

Ansök    Jun 3    Astar AB , Umeå    Utbildningsledare
Astar är ett utvecklingsföretag som genomför utbildning inom: Kommunal vuxenutbildning, Utbildning i svenska för invandrare, Arbetsmarknadsutbildningar, Yrkeshögskola och Företagsutbildningar. Med ca 450 anställda finns vi på ungefär 50 orter runt om i Sverige. Astar är ett affärsområde i ThorenGruppen och tillsammans med våra kollegor i Sverige erbjuder vi ett livslångt lärande från förskola, grundskola, gymnasium till vuxenutbildning. Med våra värdeor... Visa mer
Astar är ett utvecklingsföretag som genomför utbildning inom: Kommunal vuxenutbildning, Utbildning i svenska för invandrare, Arbetsmarknadsutbildningar, Yrkeshögskola och Företagsutbildningar.

Med ca 450 anställda finns vi på ungefär 50 orter runt om i Sverige. Astar är ett affärsområde i ThorenGruppen och tillsammans med våra kollegor i Sverige erbjuder vi ett livslångt lärande från förskola, grundskola, gymnasium till vuxenutbildning.

Med våra värdeord är MOD, KRAFT och PASSION med HJÄRTA tillsammans med vår Mångfaldscertifiering mot GDCF* vill vi ge alla människor en chans att lysa som stjärnor på arbetsmarknaden. Både som anställd hos oss eller som en av våra studenter eller deltagare.

I mars 2017 placerade sig Astar som enda utbildningsbolag på listan över Sveriges 15 bästa arbetsplatser i mätning av Great Place to Work. Något vi är mycket stolta över och arbetar varje dag med att skapa en bra arbetsplatskultur.Nu söker vi kocklärare till vår restaurang- och storhushållsutbildning i Umeå.

Är du intresserad av att bli en viktig resurs för människor på deras olika vägar mot arbete och delaktighet i samhället? Tycker du det är roligt och utmanande att arbeta flexibelt med nya arbetssätt och metoder som utgår från våra elevers behov och önskemål?

Vi på Astar tror på människor! Vi tror att alla har drömmar och visioner om vilka de vill vara och vad de vill göra. Att alla har unika förmågor och erfarenheter och med rätt förutsättningar så kan alla hitta och utveckla sin inneboende talang. Alla har förutsättningar att bli en lysande stjärna på arbetsmarknaden.

Din profil

För att arbeta som lärare i vår restaurangutbildning krävs det att du har minst 1 års erfarenhet av att utbilda vuxna inom yrkesområdet (gymnasium, kommunal vuxenutbildning och/eller arbetsmarknadsutbildning) inom den senaste 3-årsperioden samt minst 2 års yrkeserfarenhet från undervisningsområdet

Vi ser gärna att du är utbildad restauranglärare men uppfyller du ovanstående krav och har ett starkt engagemang och ett pedagogiskt sinne så kommer du långt hos oss. Inriktningen på utbildningen är restaurang och storhushåll. All utbildning motsvarar skolverkets nationella kursplaner tillsammans med Arbetsförmedlingens egna önskningar om innehåll.

I utbildningen blandas både teoretiska och praktiska moment, så du måste trivas i båda undervisningssituationerna. Vi lägger stort fokus vid ett verklighetsnära och individanpassat arbetssätt där vi vill att deltagarna ska få utveckla de kompetenser som efterfrågas i arbetslivet. Under utbildningen ger vi eleverna stora möjligheter till praktik/APL som är individuellt anpassad. Vi strävar efter ett verklighetsnära förhållningssätt genom nära samarbete med näringslivet. Vi ser därför gärna att du har ett brett nätverk i branschen och att du trivs med att utveckla samarbeten med lokala arbetsgivare för att säkerställa en bra matchning mellan deltagare och arbetsgivare.

Plats: Umeå

Omfattning: 100%

Egenskaper

För att trivas hos oss på Astar behöver du ha en flexibel inställning till ditt arbete. Ingen dag är den andra lik och tempot är tidvis högt. Men har du ett inkluderande förhållningssätt, viljan att hjälpa andra och förmågan att prioritera och planera för att i nästa stund tänka om, passar du bra hos oss. Vi har högt till tak och skrattar ofta och mycket. Mod, Kraft och Passion med Hjärtat är våra värdeord och de ligger till grund för allt vårt arbete. Så med en utåtriktad personlighet och positiv inställning kommer du långt hos oss. 

Vi erbjuder

ASTAR som ligger under ThorenGruppen AB erbjuder dig en plats i en spännande organisation som vill utveckla medarbetarupplevelse, hälsa och arbetsmiljö. Du får även tillgång till utbildning/friskvårdspeng och får varje år delta i Thoren Tillsammans, en unik konferens fylld med föreläsningar och inspiration för ThorenGruppens alla anställda. 

ASTAR erbjuder även sina medarbetare:

- Möjlighet att påverka
- Korta beslutsvägar
- Fantastiska kollegor
- Kreativ arbetsplats
- Varierande och intressanta arbetsuppgifter
- Kompetensutveckling

Vi vill arbeta med branschens mest engagerade medarbetare - är du en av dem så tveka inte utan sök idag!

Sista ansökningsdag: 2019-06-30, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag så ansök därför så snart som möjligt. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. 

För information: För mer information om företaget eller tjänsten är du välkommen att kontakta rektor/enhetschef Hans Brändström, 072 - 452 49 05.

Alla människor har en inneboende talang. ”A star” betyder ”en stjärna” och syftar till att synliggöra vår verksamhets ambition att hitta, och utveckla stjärnan inom varje individ.

Vårt uppdrag är att ge alla människor oavsett bakgrund möjlighet att hitta sin talang, utveckla den och bli sin egen stjärna.

Vår vision är att Astar ska bli det ledande utvecklingsföretaget som tänder stjärnor genom att attrahera och utveckla Sveriges kommande yrkestalanger.

Läs mer om oss på www.astar.se eller www.thorengruppen.se

*Global Diversity Certifikation Foundation Visa mindre

Lärare inom Handel - och administration

Ansök    Jun 12    Astar AB , Umeå    Utbildningsledare
Astar är ett utvecklingsföretag som genomför utbildning inom: Kommunal vuxenutbildning, Utbildning i svenska för invandrare, Arbetsmarknadsutbildningar, Yrkeshögskola och Företagsutbildningar. Med ca 400 anställda finns vi på ungefär 50 orter runt om i Sverige. Astar är ett affärsområde i ThorenGruppen och tillsammans med våra kollegor i Sverige erbjuder vi ett livslångt lärande från förskola, grundskola, gymnasium till vuxenutbildning. Med våra värdeor... Visa mer
Astar är ett utvecklingsföretag som genomför utbildning inom: Kommunal vuxenutbildning, Utbildning i svenska för invandrare, Arbetsmarknadsutbildningar, Yrkeshögskola och Företagsutbildningar.

Med ca 400 anställda finns vi på ungefär 50 orter runt om i Sverige. Astar är ett affärsområde i ThorenGruppen och tillsammans med våra kollegor i Sverige erbjuder vi ett livslångt lärande från förskola, grundskola, gymnasium till vuxenutbildning.

Med våra värdeord är MOD, KRAFT och PASSION med HJÄRTA tillsammans med vår Mångfaldscertifiering mot GDCF* vill vi ge alla människor en chans att lysa som stjärnor på arbetsmarknaden. Både som anställd hos oss eller som en av våra studenter eller deltagare.

I mars 2017 placerade sig Astar som enda utbildningsbolag på listan över Sveriges 15 bästa arbetsplatser i mätning av Great Place to Work. Något vi är mycket stolta över och arbetar varje dag med att skapa en bra arbetsplatskultur.Är du intresserad av att bli en viktig resurs för människor på deras olika vägar mot arbete och delaktighet i samhället? Tycker du det är roligt och utmanande att arbeta flexibelt med nya arbetssätt och metoder som utgår från våra elevers behov och önskemål?

Vi på Astar tror på människor! Vi tror att alla har drömmar och visioner om vilka de vill vara och vad de vill göra.

Att alla har unika förmågor och erfarenheter och med rätt förutsättningar så kan alla hitta och utveckla sin inneboende talang. Alla har förutsättningar att bli en lysande stjärna på arbetsmarknaden.

Nu söker vi lärare till vårt Handels- och administration utbildning i Umeå.

Din profil

För att arbeta som lärare i Handel- och administration krävs det att du har minst 1 års erfarenhet av att utbilda vuxna inom yrkesområdet (gymnasium, kommunal vuxenutbildning och/eller arbetsmarknadsutbildning) inom den senaste 3-årsperioden. Yrkeserfarenhet från undervisningsområdet meriterande.

Vi ser gärna att du är utbildad inom Handels- och administration men uppfyller du ovanstående krav och har ett starkt engagemang och ett pedagogiskt sinne så kommer du långt hos oss. All utbildning motsvarar skolverkets nationella kursplaner tillsammans med Arbetsförmedlingens egna önskningar om innehåll.

I utbildningen blandas både teoretiska och praktiska moment, så du måste trivas i båda undervisningssituationerna. Vi lägger stort fokus vid ett verklighetsnära och individanpassat arbetssätt där vi vill att deltagarna ska få utveckla de kompetenser som efterfrågas i arbetslivet. Under utbildningen ger vi eleverna stora möjligheter till praktik/APL som är individuellt anpassad. Vi strävar efter ett verklighetsnära förhållningssätt genom nära samarbete med näringslivet. Vi ser därför gärna att du har ett brett nätverk i branschen och att du trivs med att utveckla samarbeten med lokala arbetsgivare för att säkerställa en bra matchning mellan deltagare och arbetsgivare.

Plats: Umeå

Omfattning: 50%

Egenskaper

För att trivas hos oss på Astar behöver du ha en flexibel inställning till ditt arbete. Ingen dag är den andra lik och tempot är tidvis högt. Men har du ett inkluderande förhållningssätt, viljan att hjälpa andra och förmågan att prioritera och planera för att i nästa stund tänka om, passar du bra hos oss. Vi har högt till tak och skrattar ofta och mycket. Mod, Kraft och Passion med Hjärtat är våra värdeord och de ligger till grund för allt vårt arbete. Så med en utåtriktad personlighet och positiv inställning kommer du långt hos oss. 

Vi erbjuder

ASTAR som ligger under ThorenGruppen AB erbjuder dig en plats i en spännande organisation som vill utveckla medarbetarupplevelse, hälsa och arbetsmiljö. Du får även tillgång till utbildning/friskvårdspeng och får varje år delta i Thoren Tillsammans, en unik konferens fylld med föreläsningar och inspiration för ThorenGruppens alla anställda. 

ASTAR erbjuder sina medarbetare:

- Möjlighet att påverka
- Korta beslutsvägar
- Fantastiska kollegor
- Kreativ arbetsplats
- Varierande och intressanta arbetsuppgifter
- Kompetensutveckling

Vi vill arbeta med branschens mest engagerade medarbetare - är du en av dem så tveka inte utan sök idag!

Sista ansökningsdag: 2019-06-30, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag så ansök därför så snart som möjligt. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. 

För information: För mer information om företaget eller tjänsten är du välkommen att kontakta rektor/enhetschef Hans Brändström, 072 - 452 49 05.

Alla människor har en inneboende talang. ”A star” betyder ”en stjärna” och syftar till att synliggöra vår verksamhets ambition att hitta, och utveckla stjärnan inom varje individ.

Vårt uppdrag är att ge alla människor oavsett bakgrund möjlighet att hitta sin talang, utveckla den och bli sin egen stjärna.

Vår vision är att Astar ska bli det ledande utvecklingsföretaget som tänder stjärnor genom att attrahera och utveckla Sveriges kommande yrkestalanger.

Läs mer om oss på www.astar.se eller www.thorengruppen.se

*Global Diversity Certifikation Foundation Visa mindre