Lediga jobb som Miljöhandläggare i Umeå

Se lediga jobb som Miljöhandläggare i Umeå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Umeå som finns hos arbetsgivaren.

Miljöspecialist

Ansök    Jan 14    Trafikverket    Miljöhandläggare
Som miljöspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Miljöspecialist Arbetsuppgifter Hos oss på Stora projekt kommer du huvudsakligen att arbeta med att stödja program Norrbotniabanan med operativt arbete rörande miljöfrågor inom exempelvis mark, vatten, luft, buller, klimat och natur. Du kommer tillsammans med projek... Visa mer
Som miljöspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Miljöspecialist

Arbetsuppgifter

Hos oss på Stora projekt kommer du huvudsakligen att arbeta med att stödja program Norrbotniabanan med operativt arbete rörande miljöfrågor inom exempelvis mark, vatten, luft, buller, klimat och natur. Du kommer tillsammans med projektledningen ansvara för att samordna och driva miljöarbetet gentemot konsulter och entreprenörer. I utredningsskedet ligger fokus på utredningar, samråd och miljökonsekvensbeskrivning (MKB). I produktionsfas stödjer du projektledaren med byggrelaterade miljöfrågor som att säkerställa lagefterlevnad och föra dialog med tillsynsmyndigheter. I dags läget ligger tyngdpunkten för denna tjänst i produktionsfas.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mailadress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.
Intervjuer kommer att hållas över Skype under v 7 och 8.

Kvalifikationer

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen som miljöspecialist har du förmåga att tänka strategiskt och se helheter utifrån aspekter såsom teknik, miljö, juridik, ekonomi och samhällsbyggnad. Du är van att arbeta självständigt och agera med lyhördhet och flexibilitet samtidigt som du bidrar till välfungerande samarbete i alla sammanhang. Med hjälp av din goda kommunikationsförmåga engagerar och förmedlar du ditt budskap på ett enkelt och tydligt sätt.
Vi söker dig som
har högskoleexamen (minst 180 hp/120 p) inom naturvetenskap eller samhällsbyggnad, alternativt annan akademisk utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
har flera års erfarenhet av arbete inom miljöområdet
har en bred generell miljökompetens som innefattar miljölagstiftning och arbete med olika miljöfrågor
har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
har körkort för personbil

Det är meriterande om du
har erfarenhet av arbete kopplat till byggande av infrastruktur (järnväg)
har erfarenhet av utredningsarbete
har god kunskap inom Miljöbalken
har erfarenhet av tillsyn/miljökontroll


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.
#LI-MH1 Visa mindre

Miljöhandläggare / Projektledare till Envix

Ansök    Jan 12    Bravura Sverige AB    Miljöhandläggare
Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas! Om tjänsten: Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du an... Visa mer
Om Bravura:

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!

Om tjänsten:

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Envix Nord AB.

Om företaget:

Envix Nord AB är ett miljöteknikföretag med bas i Umeå och Stockholm, men verkar över hela landet. De utgör en kombination mellan forskare, praktiskt erfarna konsulter och entreprenörer. Deras affärsidé och verksamhet bidrar till att minska belastningen på miljön och att öka hushållningen med naturens resurser.

På Envix jobbar experter inom tjänster för miljöteknik, jord, berg och vattenrening med kapacitet att framgångsrikt genomföra stora som små projekt, med både bredd och spets samlad under samma tak. Envix har gedigen erfarenhet av att hjälpa företag att hitta lösningar och åtgärda miljöproblem. Ofta är problemen komplexa och det krävs både expertkunskap och avancerad utrustning för att komma till rätta med dem.

Envix kan hjälpa till i alla delar av processen, antingen med olika tjänster eller med helhetslösningar där de analyserar problemet, tar fram en lösning och genomför de åtgärder som krävs.

Arbetsuppgifter:

I rollen som miljöhandläggare/projektledare kommer du främst fokusera på området förorenad mark och tillståndsprocesser. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar utförande av provtagning, rapportskrivning, kundkontakt, riskbedömningar och budgeteringar.

På Envix arbetar du tillsammans med omkring 20 medarbetare med varierad expertis. Beroende på projektets storlek arbetar du antingen självständigt eller tillsammans med kollegor. I dina egna projekt ansvarar du för tidsplanering, budgetering, kundkontakt och utförande och dess framdrift.

Du får även möjlighet att vara involverad i projekt där du är delaktig från utredning till utförande. Detta innebär en stor variation på arbetsuppgifterna och bred kunskapsutveckling.

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Utbildning inom miljö med naturvetenskaplig bakgrund
• Erfarenhet av att driva projekt
• Erfarenhet av rapportskrivning
• Erfarenhet av tillståndsprocesser och avfallsfrågor är meriterande
• Obehindrad svenska i tal, mycket goda kunskaper i skrift
• B-körkort

För att trivas i rollen som miljöhandläggare/projektledare bör du vara en duktig skribent då du kommer att skriva rapporter. Vidare ser vi att du kan driva ditt eget arbete framåt och trivs i en roll där du får ta stort eget ansvar och kan påverka ditt eget arbete. Vi tror att du motiveras av din nyfikenhet att lära dig mer och tycker om att hitta nya lösningar som gör jobbet både roligare och bättre.

Övrig information:

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Umeå
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: http://bravura.se/min-profil/fragor-och-svar/

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla [email protected] så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Miljöhandläggare, miljö, projektledare, teknik, miljöteknik, Envix, heltid, Västerbotten, Umeå Visa mindre

Miljöhandläggare tillståndsprövning av miljöfarlig verksamhet

Länsstyrelsen i Västerbottens län är regeringens företrädare och därmed en samlande kraft i länet. Vi gör hållbar utveckling möjlig i hela länet, lyder vår vision. Vi arbetar för en långsiktig ekonomisk, ekologisk och socialt hållbar utveckling och ett starkt näringsliv. Länsstyrelsen fungerar som länken mellan den nationella, regionala och lokala nivån och verkar i denna roll för att nationella mål får genomslag i länet och att olika samhällsintressen sam... Visa mer
Länsstyrelsen i Västerbottens län är regeringens företrädare och därmed en samlande kraft i länet. Vi gör hållbar utveckling möjlig i hela länet, lyder vår vision. Vi arbetar för en långsiktig ekonomisk, ekologisk och socialt hållbar utveckling och ett starkt näringsliv. Länsstyrelsen fungerar som länken mellan den nationella, regionala och lokala nivån och verkar i denna roll för att nationella mål får genomslag i länet och att olika samhällsintressen samordnas. En stor del av våra uppdrag utför vi i nära samverkan med länets kommuner, näringsliv, ideella sektor och medborgare.

Allt vårt arbete genomsyras av den statliga värdegrunden och dess sex grundläggande principer: demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt, effektivitet och service. Vårt arbets- och förhållningssätt har dessutom tre ytterligare kännetecken som är vägledande för hur våra medarbetare förväntas ta sig an sitt uppdrag: vi ska vara samarbetsinriktade, lärande och kollegiala.

Länsstyrelsen eftersträvar att vara en modern och attraktiv arbetsgivare där det ska vara möjligt att kombinera kvalificerade och stimulerande arbetsuppgifter med en livssituation i balans. Vi vill därför utöver din lön kunna erbjuda dig bra förmåner och villkor. Vi har en flexibel syn på arbete, och ger långtgående möjligheter där verksamheten tillåter att kombinera arbete på kontoret med distansarbete. Länsstyrelsen har för närvarande ca 300 medarbetare och landshövdingen är myndighetschef.

ARBETSUPPGIFTER
Miljöenheten hanterar frågor inom en stor del av miljöbalkens område för en hållbar utveckling. Vi bedriver tillsyn och prövning av allt från stora industrianläggningar till mindre vattenärenden. Många av miljöfrågorna finns inom expansiva näringar som bland annat täkter, trävaruindustri, gruvor och vindkraft. Vi söker dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande miljö.

Vi söker nu en handläggare till gruppen som arbetar med prövning av miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken. Arbetet kommer både innebära handläggning av tillståndsärenden i miljöprövningsdelegationen och att företräda myndigheten i mark- och miljödomstolen.
Arbetsuppgifterna innebär att hålla i och genomföra samrådsprocessen enligt 6 kap. inför att ansökan om miljöfarlig verksamhet lämnas in. Därtill ansvarar du för beredning av tillståndsärenden gällande exempelvis täktverksamhet, vindkraft och avfallsanläggningar enligt 9 kap. miljöbalken i miljöprövningsdelegationen.
Länsstyrelsen i Västerbotten har för närvarande många pågående prövningsärenden i domstol, med både nyetablering av gruvor och utredningar av stora industrietableringar som klassas som tillståndspliktiga miljöfarliga verksamheter. De branscher som även kan bli aktuella att hantera är avloppsreningsverk, trävaruindustri, infrastruktur och fiskodlingar.
Arbetet innefattar många kontaktytor med enskilda, företag, kommuner och andra myndigheter. Utformningen av din tjänst kommer till viss del att påverkas av din kompetens och erfarenhet.

KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och goda kunskaper om miljölagstiftningens tillämpning för miljöfarliga verksamheter.
• Du bör ha erfarenhet av att arbeta med prövning och/eller tillsyn av miljöfarlig verksamhet inom privat eller offentlig sektor eller annan erfarenhet som bedöms likvärdig.
• Du ska vara resultatinriktad, ha god analytisk förmåga och vara bra på att arbeta självständigt och samtidigt ha god samarbetsförmåga.
• Du ska också ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift, då externa kontakter och att skriva beslut är en viktig del av arbetet.

Vid urval kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
B-körkort krävs, då fältbesök ingår i tjänsten.

Provanställning kan komma att tillämpas.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation. Visa mindre

Miljöhandläggare med inriktning på naturmiljötillsyn

Länsstyrelsen i Västerbottens län är regeringens företrädare och därmed en samlande kraft i länet. ”Vi gör hållbar utveckling möjlig i hela länet”, lyder vår vision. Vi arbetar för en långsiktig ekonomisk, ekologisk och socialt hållbar utveckling och ett starkt näringsliv. Länsstyrelsen fungerar som länken mellan den nationella, regionala och lokala nivån och verkar i denna roll för att nationella mål får genomslag i länet och att olika samhällsintressen s... Visa mer
Länsstyrelsen i Västerbottens län är regeringens företrädare och därmed en samlande kraft i länet. ”Vi gör hållbar utveckling möjlig i hela länet”, lyder vår vision. Vi arbetar för en långsiktig ekonomisk, ekologisk och socialt hållbar utveckling och ett starkt näringsliv. Länsstyrelsen fungerar som länken mellan den nationella, regionala och lokala nivån och verkar i denna roll för att nationella mål får genomslag i länet och att olika samhällsintressen samordnas. En stor del av våra uppdrag utför vi i nära samverkan med länets kommuner, näringsliv, ideella sektor och medborgare.

Allt vårt arbete genomsyras av den statliga värdegrunden och dess sex grundläggande principer: demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt, effektivitet och service. Vårt arbets- och förhållningssätt har dessutom tre ytterligare kännetecken som är vägledande för hur våra medarbetare förväntas ta sig an sitt uppdrag: vi ska vara samarbetsinriktade, lärande och kollegiala.

Länsstyrelsen eftersträvar att vara en modern och attraktiv arbetsgivare där det ska vara möjligt att kombinera kvalificerade och stimulerande arbetsuppgifter med en livssituation i balans. Vi vill därför utöver din lön kunna erbjuda dig goda förmåner och villkor. Vi har en flexibel syn på arbete, och ger långtgående möjligheter – där verksamheten tillåter – att kombinera arbete på kontoret med distansarbete. Länsstyrelsen har för närvarande ca 300 medarbetare och landshövdingen är myndighetschef.

Miljöutmaningarna är många och förändras ständigt. Vi erbjuder ett omväxlande arbete med många kontakter inom och utanför länet, från det lokala och regionala arbetet till internationell nivå. Vi söker dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande miljö!

ARBETSUPPGIFTER
På Miljöenheten arbetar vi med tillsyn och prövning inom miljöbalkens område av allt från stora industrianläggningar till mindre vattenverksamheter. Enheten präglas av framåtanda och vi har engagerade medarbetare med breda, djupa och varierade kompetenser. Arbetsmiljön är kreativ och utvecklande och alla har en stor del eget ansvar. Vi arbetar digitalt och erbjuder medarbetarförmåner som bland annat flexibel arbetstid, semesterväxling och friskvårdsbidrag.
Vi söker nu en ny kollega som ska stärka enheten med handläggning av samråd enligt 12 kap 6§ miljöbalken samt tillståndsprövning och tillsyn av markavvattning. Även andra förkommande arbetsuppgifter inom arbetsgruppen kan bli aktuella. Arbetsuppgifterna innebär att säkerställa att verksamheter som t.ex. elnätsunderhåll, mineralprospektering och markavvattning genomförs på ett sätt som påverkar natur- och kulturmiljö så lite som möjligt. Detta sker genom att granska inkomna handlingar och ställa relevanta villkor för verksamheten. Arbetet sker huvudsakligen vid datorn, men fältbesök förekommer.
Uppgifterna innefattar många kontaktytor med enskilda, företag, kommuner och andra myndigheter. Du har stora möjligheter att påverka arbetets innehåll utifrån din erfarenhet, ditt intresse och verksamhetens fortlöpande behov.

KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning med ekologisk inriktning och som har god förmåga att bedöma effekter av olika former av verksamhet på naturmiljön
• Du bör också ha goda kunskaper om miljölagstiftningens och förvaltningslagens tillämpning och tillsynsmyndigheters funktion och organisation
• Du bör ha erfarenhet av att arbeta med tillsyn och/eller prövning med stöd av miljöbalken inom privat eller offentlig sektor
• Du ska vara resultatinriktad, ha god analytisk förmåga och vara bra på att arbeta självständigt och samtidigt ha god samarbetsförmåga
• Du ska också ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift, då externa kontakter och att skriva beslut är en viktig del av arbetet

Vid urval kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
B-körkort krävs, då fältbesök ingår i tjänsten.

Provanställning kan komma att tillämpas.
Vi kommer att granska inkomna ansökningar kontinuerligt och genomföra intervjuer under ansökningstiden.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation. Visa mindre

Miljöhandläggare med inriktning på tillsyn av täktverksamhet

Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat-... Visa mer
Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap.

Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 280 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef.
Vår vision lyder: Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!

Miljöutmaningarna är många och förändras ständigt. Vi erbjuder ett omväxlande arbete med många kontakter inom och utanför länet, från det lokala och regionala arbetet till nationell nivå. Vi söker dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande miljö!

ARBETSUPPGIFTER
På Miljöenheten arbetar vi med tillsyn och prövning inom miljöbalkens område av allt från stora industrianläggningar till mindre vattenverksamheter. Enheten präglas av framåtanda och vi har engagerade medarbetare med breda, djupa och varierade kompetenser. Arbetsmiljön är kreativ och utvecklande och alla har en stor del eget ansvar. Vi arbetar digitalt och erbjuder medarbetarförmåner som bland annat flexibel arbetstid, distansarbete, semesterväxling och friskvårdsbidrag.
Vi söker nu en handläggare som kommer att jobba med miljöbalkstillsyn främst med fokus på täktverksamhet. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som förutom täkttillsyn ansvarar för bl.a. tillsyn av vindkraft, artskydd och samråd enligt 12 kap 6 §. De huvudsakliga arbetsuppgifterna för tjänsten är tillsyn av täktverksamhet, både i fält och från kontoret. Tillsynen kan vara egeninitierad eller startas av t.ex. klagomål eller lagstadgade krav. I arbetet ingår även att stötta kollegor med tillsyn av andra verksamheter inom gruppens ansvarsområden.
Arbetet innebär kontakter både inom Länsstyrelsen men framförallt med verksamhetsutövare och privatpersoner samt genom tillsynsvägledning till kommunala nämnder. Vi söker därför en kommunikativ person som gillar att samverka med andra. För att lyckas väl i din roll som miljöhandläggare bör du vara noggrann och trivas med att utreda miljöfrågor. Tjänstens utformning kommer i viss omfattning att påverkas av din kompetens och erfarenhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och goda kunskaper i miljölagstiftningen. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och kompetens när vi tillsätter tjänsten.
• Du bör ha erfarenhet av att arbeta med tillsyn och/eller prövning kopplat till miljöbalken inom privat eller offentlig sektor.
• Erfarenhet av arbete med täktverksamhet eller geologisk kompetens är meriterande.
• Du ska vara resultatinriktad, ha god analytisk förmåga och vara bra på att arbeta självständigt. Det är också viktigt att du har god samarbetsförmåga.
• Du ska ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift, då externa kontakter och att skriva beslut är en viktig del av arbetet.
• B-körkort krävs, då fältbesök ingår i tjänsten.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation. Visa mindre

Vikarierande täkthandläggare prövning av miljöfarlig verksamhet

Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat-... Visa mer
Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap.

Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 280 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef.
Vår vision lyder: Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!

Miljöenheten präglas av framåtanda och vi har engagerade medarbetare med breda, djupa och varierade kompetenser. Arbetsmiljön är kreativ och utvecklande och alla har en stor del eget ansvar. Vi arbetar digitalt och erbjuder medarbetarförmåner som bland annat flexibel arbetstid, distansarbete, semesterväxling och friskvårdsbidrag.

ARBETSUPPGIFTER
Miljöenheten hanterar frågor inom en stor del av miljöbalkens område. Vi bedriver tillsyn och prövning av allt från stora industrianläggningar till mindre vattenärenden. Många av miljöfrågorna finns inom expansiva näringar som bland annat gruvor och vindkraft. Vi söker dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande miljö.

Tjänsten gäller ett vikariat under ett år för en medarbetare som ska vara tjänstledig. Arbetet kommer främst att innebära att hålla i och genomföra samrådsprocessen enligt 6 kap. samt handläggning av tillståndsärenden för täktverksamhet enligt 9 kap. miljöbalken i miljöprövningsdelegationen. Arbetet innefattar många kontaktytor med enskilda, företag, kommuner och andra myndigheter.

KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och har goda kunskaper om miljölagstiftningens tillämpning för miljöfarliga verksamheter.
• Du bör ha erfarenhet av att arbeta med prövning och/eller tillsyn av täktverksamhet inom privat eller offentlig sektor eller annan erfarenhet som bedöms som likvärdig.
• Du ska vara resultatinriktad, ha god analytisk förmåga och vara bra på att arbeta självständigt och samtidigt ha god samarbetsförmåga.
• Du ska också ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift, då externa kontakter och att skriva beslut är en viktig del av arbetet.

Vid urval kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort krävs, då fältbesök ingår i tjänsten.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation. Visa mindre

Vikariat som miljöhandläggare prövning av miljöfarlig verksamhet

Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat-... Visa mer
Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap.

Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 280 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef.
Vår vision lyder: Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!

Miljöenheten präglas av framåtanda och vi har engagerade medarbetare med breda, djupa och varierade kompetenser. Arbetsmiljön är kreativ och utvecklande och alla har en stor del eget ansvar. Vi arbetar digitalt och erbjuder medarbetarförmåner som bland annat flexibel arbetstid, distansarbete, semesterväxling och friskvårdsbidrag.

ARBETSUPPGIFTER
Miljöenheten hanterar frågor inom en stor del av miljöbalkens område. Vi bedriver tillsyn och prövning av allt från stora industrianläggningar till mindre vattenärenden. Många av miljöfrågorna finns inom expansiva näringar som bland annat gruvor och vindkraft. Vi söker dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande miljö.

Tjänsten gäller ett vikariat under ett år för en medarbetare som ska vara föräldraledig. Arbetet kommer i första hand att innebära att hålla i och genomföra samrådsprocessen enligt 6 kap. samt handläggning av tillståndsärenden enligt 9 kap. miljöbalken i miljöprövningsdelegationen. Arbetet innefattar många kontaktytor med enskilda, företag, kommuner och andra myndigheter.

KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och har goda kunskaper om miljölagstiftningens tillämpning för miljöfarliga verksamheter.
• Du bör ha erfarenhet av att arbeta med prövning och/eller tillsyn av miljöfarlig verksamhet inom privat eller offentlig sektor eller annan erfarenhet som bedöms som likvärdig.
• Du ska vara resultatinriktad, ha god analytisk förmåga och vara bra på att arbeta självständigt och samtidigt ha god samarbetsförmåga.
• Du ska också ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift, då externa kontakter och att skriva beslut är en viktig del av arbetet.

Vid urval kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort krävs, då fältbesök ingår i tjänsten.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation. Visa mindre

Avtalshandläggare (visstid) - Vattenfall Services, Umeå

Ansök    Apr 23    Vattenfall AB    Miljöhandläggare
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation. Avdelningen Miljö och Tillstånd består av 20 medarbetare stationerade på fyra olika orter i Sverige. Vi söker nu en avtalshandläggare till Umeå. Tjänsten är en visstidsanställning till 31 december 2021. Din roll som avtalshandläggare A... Visa mer
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.
Avdelningen Miljö och Tillstånd består av 20 medarbetare stationerade på fyra olika orter i Sverige. Vi söker nu en avtalshandläggare till Umeå. Tjänsten är en visstidsanställning till 31 december 2021.


Din roll som avtalshandläggare
Avdelningen hanterar avtal och tillståndsärenden inom nyanslutningsärenden. I din roll som avtalshandläggare kommer du hantera
• Markupplåtelseavtal med markägare
• Tillstånd från kommun och länsstyrelse såsom strandskyddsdispensern, bygglov, rivningstillstånd, tillstånd för intrång i natur-/kulturreservat och vattenverksamhet
• Tillstånd från Trafikverket, Maritima Museet, Sjöfartsverket, fiskvårdsområden, samebyar och Skogsvårdsstyrelse samt polistillstånd enligt ordningslagen och informationsbrev.


Om dig
• Kvalificerad yrkesutbildning eller högskole-/universitetsutbildning gärna med inriktning mot miljö eller fastighetsrätt. Alternativ arbetslivserfarenhet inom avtal och tillståndshantering inom infrastrukturprojekt.
• Är van datoranvändare och hanterar flertalet program inom Microsoft Office
• Talar och skriver svenska obehindrat
• Engelska i tal och skrift är meriterande
• B-körkort
Vi ser gärna att du tidigare har arbetat i ArcGIS eller liknande system för kartframställning.
Rollen kräver att du är noggrann, ordningsam och serviceinriktad samt trivs med att ha många bollar i luften.


Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Ibrahim Alturk, tfn 070-218 26 50. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Johanna Marklund, tfn 070-307 84 82


Fackliga representanter för denna tjänst är Dennis Krantz Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Placeringsort
Umeå

Anställningsform
Visstidsanställning


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Känns detta som ett jobb för dig?
Vi ser fram emot din ansökan senast den 9 maj 2021!

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se


Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!


Följ oss gärna
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Senior miljöhandläggare prövning av miljöfarlig verksamhet

Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat-... Visa mer
Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap.

Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 280 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef.
Vår vision lyder: Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!

Miljöenheten präglas av framåtanda och vi har engagerade medarbetare med breda, djupa och varierade kompetenser. Arbetsmiljön är kreativ och utvecklande och alla har en stor del eget ansvar. Vi arbetar digitalt och erbjuder medarbetarförmåner som bland annat flexibel arbetstid, distansarbete, semesterväxling och friskvårdsbidrag.

ARBETSUPPGIFTER
Miljöenheten hanterar frågor inom en stor del av miljöbalkens område. Vi bedriver tillsyn och prövning av allt från stora industrianläggningar till mindre vattenärenden. Många av miljöfrågorna finns inom expansiva näringar som bland annat gruvor och vindkraft. Vi söker dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande miljö.

Vi söker nu en senior handläggare till arbetsgruppen som arbetar med prövning av miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken. Arbetet kommer både innebära handläggning av tillståndsärenden i miljöprövningsdelegationen och att företräda myndigheten i mark- och miljödomstolen. Länsstyrelsen i Västerbotten har för närvarande många pågående prövningsärenden i domstol, med både nyetablering av gruvor och utredningar av stora industrietableringar som klassas som tillståndspliktiga miljöfarliga verksamheter. Arbetsuppgifterna innebär också att hantera samrådsprocessen inför att ansökan om miljöfarlig verksamhet lämnas in. De branscher som bland annat kan bli aktuella är avloppsreningsverk, sågverksindustri, fiskodling och avfallsanläggningar.
Arbetet innefattar många kontaktytor med enskilda, företag, kommuner och andra myndigheter. Utformningen av din tjänst kommer till viss del att påverkas av din kompetens och erfarenhet.

KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och har goda kunskaper om miljölagstiftningens tillämpning för miljöfarliga verksamheter.
• Du bör ha minst 5 års erfarenhet av att arbeta med prövning och/eller tillsyn av miljöfarlig verksamhet inom privat eller offentlig sektor eller annan erfarenhet som bedöms likvärdig.
• Du ska vara resultatinriktad, ha god analytisk förmåga och vara bra på att arbeta självständigt och samtidigt ha god samarbetsförmåga.
• Du ska också ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift, då externa kontakter och att skriva beslut är en viktig del av arbetet.

Vid urval kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort krävs, då fältbesök ingår i tjänsten.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation. Visa mindre

Miljöhandläggare inom kalkning och miljöövervakning

Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat-... Visa mer
Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap.

Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 260 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef.
Vår vision lyder: Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara delaktig i länsstyrelsens långsiktiga arbete med att följa upp tillståndet och statusen i vår limniska naturmiljö? Då ska du söka denna heltidstjänst på Miljöanalysenheten som sträcker sig hela 2021 med möjlighet till förlängning.

Tjänsten innebär att vara delansvarig för den uppföljning i fält som sker årligen inom kalkningsverksamheten samt ansvarig för genomförande av projekt och delprogram inom den regionala miljöövervakningen. Exempelvis sker uppföljning/inventering av vattenkemi, bottenfauna, elfiske, nätfiske, flodpärlmussla, inventering vägtrummor för att kartlägga vandringshinder för fisk.

Tjänsten innebär att planera, förbereda, koordinera, kvalitetssäkra och vara delaktig i samordningen av fältverksamheten. Du kommer ha ett delat ansvar i att utbilda, stötta och leda arbetet för alla personer som säsongsanställs för inventering och provtagning.

Tjänsten innebär också att du själv i stor utsträckning kommer vara ute i fält för provtagning/inventering perioden april till oktober. Tjänsten innebär även fältarbete/koordinering av verksamheten delar av den normala semesterperioden juli-aug.

I arbetet ingår också att sammanställa fältdata, analysera data, rapportera data till datavärdar, skriva rapporter, delta på möten och konferenser som är kopplade till verksamheten, jobba med kommunikation av verksamheten både internt och externt.
Även andra verksamhetsanknutna arbetsuppgifter på enheten kan bli aktuella.

Just nu pågår en Covid-19 pandemi vilket fått effekten att vi blivit mer digitaliserade och jobbar stor del hemifrån. Vi följer gällande riktlinjer.

KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du har naturvetenskaplig utbildning med inriktning mot biologi, naturgeografi, limnologi, skog eller liknande.

Värderad arbetslivserfarenhet:

• Kunskap och erfarenhet av arbete inom ämnesområdet vattenmiljö och gärna i arbetsmoment som tjänsten innebär
• Erfarenhet av projektledning/samordning/koordinering
• Erfarenhet av naturvetenskapligt arbete inom offentlig sektor
• Erfarenhet och vana av fältarbete
• Erfarenhet av att jobba i team och projektorienterat
• God vana av GIS

Kompetenser, färdigheter och personliga egenskaper:

• Du är beredd att jobba i fält och på obekväm arbetstid
• Du har den fysik och uthållighet som krävs för fältarbete och trivs med att vara ute stor del av året
• Du är resultatinriktad, engagerad, självgående, flexibel och driven
• Du har sociala färdigheter och god samarbetsförmåga
• Du är effektiv, ansvarstagande och serviceinriktad
• Du är strukturerad, noggrann, ordningsam, välorganiserad
• Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• Du har B-körkort

Vi sätter mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation. Visa mindre

Vill du jobba med miljöfrågor och hållbar samhällsutveckling?

Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat-... Visa mer
Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap.

Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 260 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef.
Vår vision lyder: Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!ARBETSUPPGIFTER
Miljöutmaningarna är många och förändras ständigt. Vi erbjuder ett omväxlande arbete med många kontakter inom och utanför länet, från det lokala och regionala arbetet till internationell nivå. Vi söker dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande miljö!

På Miljöenheten arbetar vi med tillsyn och prövning inom miljöbalkens område av allt från stora industrianläggningar till mindre vattenverksamheter. Enheten präglas av framåtanda och vi har engagerade medarbetare med breda, djupa och varierade kompetenser. Arbetsmiljön är kreativ och utvecklande och alla har en stor del eget ansvar. Vi arbetar digitalt och erbjuder medarbetarförmåner som bland annat flexibel arbetstid, distansarbete, semesterväxling och friskvårdsbidrag.
Vi söker nu en ny kollega som ska stärka enheten inom tillsyn av vindkraft och samråd enligt 12 kap 6§ miljöbalken. Även andra former av tillsyn kan bli aktuellt. Grunden i tillsynen är att följa upp att verksamhetsutövaren sköter sin egenkontroll och följer tillståndsgivna villkor. Tillsynsarbetet sker framförallt genom besök vid verksamheten, samrådsmöten samt genom hantering av inlämnade ärenden. Frågor som ofta är aktuella i tillsynen är t.ex. påverkan på naturmiljö och rennäring.
Arbetsuppgifterna innebär också att säkerställa att verksamheter som t.ex. underhåll av elnät, mineralprospektering och bredbandsutbyggnad genomförs på ett sätt som påverkar natur- och kulturmiljö så lite som möjligt.
Uppgifterna innefattar många kontaktytor med enskilda, företag, kommuner och andra myndigheter. Du har stora möjligheter att påverka arbetets innehåll utifrån din erfarenhet, ditt intresse och verksamhetens fortlöpande behov.

KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och goda kunskaper om miljölagstiftningens och förvaltningslagens tillämpning för miljöfarliga verksamheter och tillsynsmyndigheters funktion och organisation
• Du bör ha erfarenhet av att arbeta med tillsyn och/eller prövning av miljöfarlig verksamhet inom privat eller offentlig sektor
• Erfarenhet av vindkraft eller 12:6 samråd är meriterande
• Du ska vara resultatinriktad, ha god analytisk förmåga och vara bra på att arbeta självständigt och samtidigt ha god förmåga att skapa goda relationer och samarbeta i grupp
• Du ska också ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift, då externa kontakter och att skriva beslut är en viktig del av arbetet
• B-körkort krävs, då fältbesök ingår i tjänsten

Vid urval kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi kommer att granska inkomna ansökningar kontinuerligt och genomföra intervjuer under ansökningstiden.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation. Visa mindre

Miljöhandläggare med inriktning på tillsyn av vattenverksamhet

Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat-... Visa mer
Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap.

Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 260 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef.
Vår vision lyder: Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!
ARBETSUPPGIFTER
Vill du jobba med miljöfrågor och hållbar samhällsutveckling?
Miljöutmaningarna är många och förändras ständigt. Vi erbjuder ett omväxlande arbete med många kontakter inom och utanför länet, från det lokala och regionala arbetet till internationell nivå. Vi söker dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande miljö!

På Miljöenheten arbetar vi med tillsyn och prövning inom miljöbalkens område av allt från stora industrianläggningar till mindre vattenverksamheter. Enheten präglas av framåtanda och vi har engagerade medarbetare med breda, djupa och varierade kompetenser. Arbetsmiljön är kreativ och utvecklande och alla har en stor del eget ansvar. Vi arbetar digitalt och erbjuder medarbetarförmåner som bland annat flexibel arbetstid, distansarbete, semesterväxling och friskvårdsbidrag.

En av våra kollegor ska nu gå på föräldraledighet och vi söker därför en vikarie som ska jobba med tillsyn av vattenverksamhet. Några exempel kan vara bryggor, muddring, vattenbortledning, dammar, vattenkraftverk och vägtrummor. Arbetet kan omfatta handläggning av tillsynsärenden utifrån både klagomål och egeninitierade ärenden. Även handläggning av anmälningspliktig vattenverksamhet, samråd inför tillståndsprövning och yttranden till domstol kan vara aktuellt.
Uppgifterna innefattar många kontaktytor med enskilda, företag, kommuner och andra myndigheter. Utformningen av din tjänst kommer att påverkas av din kompetens och erfarenhet.

KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och har goda kunskaper om miljölagstiftningens och förvaltningslagens tillämpning för miljöfarliga verksamheter och tillsynsmyndigheters funktion och organisation
• Du bör ha erfarenhet av att arbeta med tillsyn och/eller prövning av miljöfarlig verksamhet inom privat eller offentlig sektor
• Erfarenhet av arbete med vattenverksamhet är meriterande
• Du ska vara resultatinriktad, ha god analytisk förmåga och vara bra på att arbeta självständigt. Det är också viktigt att du har god samarbetsförmåga
• Du ska ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift, då externa kontakter och att skriva beslut är en viktig del av arbetet
• B-körkort krävs, då fältbesök ingår i tjänsten

Vid urval kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi kommer att granska inkomna ansökningar kontinuerligt och genomföra intervjuer under ansökningstiden.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation. Visa mindre

Miljöhandläggare med inriktning på tillsyn av miljöfarlig verksamhet

Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat-... Visa mer
Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap.

Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 260 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef.
Vår vision lyder: Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!

ARBETSUPPGIFTER
Miljöenheten hanterar frågor inom en stor del av miljöbalkens område. Vi bedriver tillsyn och prövning av allt från stora industrianläggningar till mindre vattenärenden. Många av miljöfrågorna finns inom expansiva näringar som bland annat gruvor, smältverk och vindkraft. Vi erbjuder ett utåtriktat och omväxlande arbete med många kontakter inom och utanför länet, från det lokala och regionala arbetet till internationell nivå. Enheten präglas av framåtanda och vi har engagerade medarbetare med breda, djupa och varierade kompetenser. Vi arbetar digitalt och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, semesterväxling, friskvårdsbidrag m.m. Vi söker dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande miljö.

Som miljöhandläggare med inriktning på tillsyn kommer du främst att arbeta med miljötillsyn av industrier. Grunden i tillsynen är att följa upp att verksamhetsutövaren sköter sin egenkontroll och följer tillståndsgivna villkor för verksamheten. Arbetet utgår från vårt tillsynsansvar vilket innebär allt från att hantera tillståndsremisser och utredningsvillkor till att handlägga inkommande anmälningsärenden och miljörapporter samt att kommunicera miljöfrågor i olika samverkansgrupper. Uppgiften innefattar många kontaktytor med enskilda, företag, kommuner och andra myndigheter. Du har stora möjligheter att påverka arbetets innehåll utifrån din erfarenhet, ditt intresse och verksamhetens fortlöpande behov.

KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och har goda kunskaper om miljölagstiftningens och förvaltningslagens tillämpning för miljöfarliga verksamheter och tillsynsmyndigheters funktion och organisation.
• Du bör ha erfarenhet av att arbeta med tillsyn och/eller prövning av miljöfarlig verksamhet inom privat eller offentlig sektor.
• Du ska vara resultatinriktad, ha god analytisk förmåga och vara bra på att arbeta självständigt och samtidigt ha god samarbetsförmåga.
• Du ska också ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift, då externa kontakter och att skriva beslut är en viktig del av arbetet.

• Vid urval kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

• B-körkort krävs, då fältbesök ingår i tjänsten.

• Provanställning kan komma att tillämpas.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation. Visa mindre

Vill du jobba med miljöfrågor och hållbar samhällsutveckling?

Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat-... Visa mer
Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap.

Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 260 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef.
Vår vision lyder: Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!

Miljöutmaningarna är många och förändras ständigt. Vi erbjuder ett omväxlande arbete med många kontakter inom och utanför länet, från det lokala och regionala arbetet till olika former av samverkan och projekt på nationell nivå. Vi söker dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande miljö!

ARBETSUPPGIFTER
På Miljöenheten arbetar vi med tillsyn och prövning inom olika expansiva näringar i länet som bland annat gruvor, smältverk och vattenkraft. Enheten präglas av framåtanda och vi har engagerade medarbetare med breda, djupa och varierade kompetenser. Vi är en blandning av miljöinspektörer, biologer, jurister, naturgeografer och ingenjörer m.m. Stämningen på enheten är kreativ och utvecklande. Alla medarbetare får ett stort ansvar för såväl det egna arbetet som det gemensamma utvecklingsarbetet. Vi erbjuder medarbetarförmåner som bland annat möjlighet till distansarbete, flexibel arbetstid, semesterväxling och friskvårdsbidrag.

Som handläggare på Miljöenheten kommer du i första hand att arbeta med tillståndsprövning av vindkraft. Andra typer av prövningar kan också bli aktuella, t.ex. industrier eller grus- och bergtäkter.

Arbetet kommer både innebära handläggning av tillståndsärenden för miljöfarlig verksamhet i miljöprövningsdelegationen och att företräda Länsstyrelsen i mark- och miljödomstolen. Arbetet innefattar många kontaktytor med enskilda, företag, kommuner och andra myndigheter. Utformningen av din tjänst kommer till viss del att påverkas av din kompetens och erfarenhet. Du har stora möjligheter att påverka arbetets innehåll utifrån din erfarenhet, ditt intresse och verksamhetens fortlöpande behov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och har goda kunskaper om miljölagstiftningens och förvaltningslagens tillämpning för miljöfarliga verksamheter och tillsynsmyndigheters funktion och organisation.

• Du bör ha erfarenhet av att arbeta med prövning och/eller tillsyn av miljöfarlig verksamhet inom privat eller offentlig sektor
• Du ska vara resultatinriktad, ha god analytisk förmåga och vara bra på att arbeta självständigt och samtidigt ha god samarbetsförmåga
• Du ska också ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift, då externa kontakter och att skriva beslut är en viktig del av arbetet
• B-körkort krävs, då resor ingår i tjänsten

Vid urval kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Provanställning kan komma att tillämpas.
Vi kommer att granska inkomna ansökningar kontinuerligt och genomföra intervjuer under ansökningstiden.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation. Visa mindre

Miljöhandläggare med inriktning på tillsyn av miljöfarlig verksamhet

Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat-... Visa mer
Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap.

Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 260 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef.
Vår vision lyder: Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!

ARBETSUPPGIFTER
Vill du jobba med miljöfrågor och hållbar samhällsutveckling?

Miljöutmaningarna är många och förändras ständigt. Vi erbjuder ett omväxlande arbete med många kontakter inom och utanför länet, från det lokala och regionala arbetet till internationell nivå. Vi söker dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande miljö!

Som handläggare på Miljöenheten kommer du att arbeta med miljötillsyn inom expansiva näringar som bland annat gruvor, smältverk och vindkraft. Arbetet innebär tillsyn och prövning inom miljöbalkens område av allt från stora industrianläggningar till mindre vattenärenden. Enheten präglas av framåtanda och vi har engagerade medarbetare med breda, djupa och varierade kompetenser. Arbetsmiljön är kreativ och utvecklande och alla har en stor del eget ansvar. Vi arbetar digitalt och erbjuder medarbetarförmåner som bland annat flexibel arbetstid, semesterväxling och friskvårdsbidrag.

Grunden i tillsynen är att följa upp att verksamhetsutövaren sköter sin egenkontroll och följer tillståndsgivna villkor för verksamheten. Arbetet innebär allt från att hantera tillståndsremisser och utredningsvillkor till att handlägga inkommande anmälningsärenden och miljörapporter samt att kommunicera miljöfrågor i olika samverkansgrupper. Uppgiften innefattar många kontaktytor med enskilda, företag, kommuner och andra myndigheter. Du har stora möjligheter att påverka arbetets innehåll utifrån din erfarenhet, ditt intresse och verksamhetens fortlöpande behov.

Beroende på kommande budgetbeslut så kan det eventuellt bli aktuellt med rekrytering av två medarbetare till tjänsten.

KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och har goda kunskaper om miljölagstiftningens och förvaltningslagens tillämpning för miljöfarliga verksamheter och tillsynsmyndigheters funktion och organisation.
• Du bör ha erfarenhet av att arbeta med tillsyn och/eller prövning av miljöfarlig verksamhet inom privat eller offentlig sektor.
• Du ska vara resultatinriktad, ha god analytisk förmåga och vara bra på att arbeta självständigt och samtidigt ha god samarbetsförmåga.
• Du ska också ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift, då externa kontakter och att skriva beslut är en viktig del av arbetet.
• Vid urval kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
• B-körkort krävs, då fältbesök ingår i tjänsten.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi kommer att granska inkomna ansökningar kontinuerligt och genomföra intervjuer under ansökningstiden.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation. Visa mindre

Research assistant in Citizen Science

Department of Wildlife, Fish, and Environmental Studies The Department of Wildlife, Fish, and Environmental Studies, SLU, Umeå, is looking for a research assistant that will help with the development of a bibliographic database of publications on data quality and standardisation in citizen science and other tasks related to data quality in citizen science. The position is available at the Megafauna and Sustainability unit of the Department of Wildlife, ... Visa mer
Department of Wildlife, Fish, and Environmental Studies
The Department of Wildlife, Fish, and Environmental Studies, SLU, Umeå, is looking for a research assistant that will help with the development of a bibliographic database of publications on data quality and standardisation in citizen science and other tasks related to data quality in citizen science.

The position is available at the Megafauna and Sustainability unit of the Department of Wildlife, Fish, and Environmental Studies at The Swedish University of Agricultural Sciences in Umeå, Sweden. The department offers a creative and stimulating environment and performs internationally recognised basic and applied research, education and environmental monitoring in the research areas: animal ecology, aquatic ecology, molecular ecology and restoration ecology (see https://www.slu.se/en/departments/wildlife-fish-environmental-studies/research/research-areas/ ). The department has a large proportion of international employees and well-established national and international collaborations, which gives opportunities for fruitful exchange.
Duties:
The successful candidate will perform a systematic review and other tasks within the Vinnova funded project “ARenas for co-operation through Citizen Science” (ARCS) work package on Data quality and standardization, which is led by Dr Tim Hofmeester. You will collaborate with ARCS team members within the “data quality and standardization” work package, reading and tagging papers developing a bibliographical database of publications on data quality and standardization in citizen science. Based on this, the candidate will assist in summarizing this information, both written and visual, for publication, amongst others on the ARCS platform.

Qualifications:
Applicants should hold an MSc in environmental sciences, environmental communication or similar. We are looking for a highly motivated and team-oriented candidate with documented experience with citizen science and involving society in science. The successful candidate should have knowledge of citizen science literature and bibliometric analyses. Familiarity with current developments and central stakeholders, both in Sweden and internationally, in the field of citizen science will count as a merit. The successful candidate should have experience in collaborative and capacity-building projects, preferably in the field of citizen science. A basic understanding of the Swedish language will be seen as a strong merit.

Place of work:
Umeå

Form of employment:
Fixed term employment of 6 months.

Extent:
50%

Starting date:
16 January 2020

Application:
We welcome your application no later than 2020-01-06, use the button below.

Academic union representatives:
https://internt.slu.se/en/my-employment/employee-associations/kontaktpersoner-vid-rekrytering/The Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) develops the understanding and sustainable use and management of biological natural resources. The university ranks well internationally within its subject areas. SLU is a research-intensive university that also offers unique degree programmes in for example rural development and natural resource management, environmental economics, animal science and landscape architecture.

SLU has just over 3,000 employees, 5,000 students and a turnover of SEK 3 billion. The university has invested heavily in a modern, attractive environment on its campuses in Alnarp, Umeå and Uppsala.

www.slu.se

SLU is an equal opportunity employer. Visa mindre

Miljöhandläggare med inriktning på förorenade områden

Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat-... Visa mer
Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap.

Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 260 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef.
Vår vision lyder: Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!

ARBETSUPPGIFTER
Miljöenheten hanterar frågor inom en stor del av miljöbalkens område. Vi bedriver tillsyn och prövning av allt från stora industrianläggningar till mindre vattenärenden. Många av miljöfrågorna finns inom expansiva näringar som bland annat gruvor, smältverk och vindkraft. Vi erbjuder ett utåtriktat och omväxlande arbete med många kontakter inom och utanför länet, från det lokala och regionala arbetet till internationell nivå. Enheten präglas av framåtanda och vi har engagerade medarbetare med breda, djupa och varierade kompetenser. Vi arbetar digitalt och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, semesterväxling, friskvårdsbidrag m.m. Vi söker dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande miljö.

Som miljöhandläggare med inriktning på förorenade områden kommer du främst arbeta med tillsyn och vägledningsfrågor. Eftersom en stor del av länets förorenade områden har en koppling till gruvverksamhet är det meriterande om man har tidigare erfarenhet av efterbehandling av gruvor. Du har stora möjligheter att påverka arbetets innehåll utifrån din erfarenhet, ditt intresse och verksamhetens fortlöpande behov.

KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och har goda kunskaper om miljölagstiftningens och förvaltningslagens tillämpning för arbetet med förorenade områden.
• Du bör ha erfarenhet av att arbeta med förorenade områden inom privat eller offentlig sektor.
• Det är meriterande om du har erfarenhet av efterbehandling av gruvor.
• Du ska vara resultatinriktad, ha god analytisk förmåga och vara bra på att arbeta självständigt och samtidigt ha god samarbetsförmåga.
• Du ska också ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift, då externa kontakter och att skriva beslut är en viktig del av arbetet.

• Vid urval kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

• B-körkort krävs, då fältbesök ingår i tjänsten.

• Provanställning kan komma att tillämpas.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation. Visa mindre

Vikarierande miljöhandläggare för prövning av miljöfarlig verksamhet

Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat-... Visa mer
Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap.

Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 260 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef.
Vår vision lyder: Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!

ARBETSUPPGIFTER
Miljöenheten hanterar frågor inom en stor del av miljöbalkens område. Vi bedriver tillsyn och prövning av allt från stora industrianläggningar till mindre vattenärenden. Många av miljöfrågorna finns inom expansiva näringar som bland annat gruvor och vindkraft. Vi söker dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande miljö. Miljöenheten söker nu en vikarie till prövningsgruppen.

Vi söker en vikarierande miljöhandläggare med inriktning mot prövning av miljöfarlig verksamhet som till exempel avfallsanläggningar, sågverk eller avloppsanläggningar. Arbetet kommer både innebära handläggning av tillståndsärenden för miljöfarlig verksamhet i miljöprövningsdelegationen och sammanställning av yttranden till mark- och miljödomstolen. Länsstyrelsen i Västerbotten har för närvarande många pågående prövningsärenden i domstol, med både nyetablering av gruvor och utredningar av stora miljöfarliga verksamheter. Arbetet innefattar många kontaktytor med enskilda, företag, kommuner och andra myndigheter.
Utformningen av din tjänst kommer till viss del att påverkas av din kompetens och erfarenhet.

KVALIFIKATIONER
• Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och har goda kunskaper om miljölagstiftningens tillämpning för miljöfarliga verksamheter.
• Du bör ha erfarenhet av att arbeta med prövning och/eller tillsyn av miljöfarlig verksamhet inom privat eller offentlig sektor.
• Du ska vara resultatinriktad, ha god analytisk förmåga och vara bra på att arbeta självständigt och samtidigt ha god samarbetsförmåga.
• Du ska också ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift, då externa kontakter och att skriva beslut är en viktig del av arbetet.

Vid urval kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
B-körkort krävs, då fältbesök ingår i tjänsten.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd Visa mindre

Miljöhandläggare med inriktning på tillsyn av dammsäkerhet

Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat-... Visa mer
Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap.

Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 260 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef.
Vår vision lyder: Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!

ARBETSUPPGIFTER
Miljöenheten har ca 36 medarbetare som hanterar frågor inom en stor del av miljöbalkens område. Vi bedriver tillsyn och prövning av allt från stora industrianläggningar till mindre markavvattningar. Många av miljöfrågorna finns inom expansiva näringar som bland annat vindkraft och gruvor. Vi söker nu dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande miljö.

Vi söker nu en person som ska ersätta en av våra dammsäkerhetshandläggare som går i pension. Som dammsäkerhetshandläggare kommer du främst att arbeta med tillsyn enligt miljöbalken av dammsäkerheten vid större dammar som används av vattenkraftindustrin.
Grunden i tillsynen är att följa upp att dammägaren sköter sin egenkontroll, följer gällande lagstiftning och bedriver verksamheten på sådant sätt att dammsäkerheten säkerställs.
Arbetet utgår från vårt tillsynsansvar, vilket bland annat innebär att granska och följa upp den årliga dammsäkerhetsrapporteringen, delta i besiktningar som utförs av oberoende experter, följa upp rapportering från besiktningar och rapportera till Svenska kraftnät.
Uppgiften innefattar många kontaktytor mot framför allt företag och andra myndigheter.
Tjänsten innebär främst arbete med dammsäkerhet, men kan även komma att innehålla inslag av prövning och tillsyn av vattenverksamhet.
Tjänstens inriktning kan komma att förändras över tid beroende på din kompetens och önskemål samt verksamhetens behov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har naturvetenskaplig högskoleutbildning och goda kunskaper i miljölagstiftningen eller relevant erfarenhet från branschen. Vi kommer att lägga stor vikt vid din personlighet och kompetens när vi tillsätter tjänsten.
• Du bör ha erfarenhet av tillsyn enligt miljöbalken eller erfarenhet från vattenkraftsbranschen.
• Erfarenhet av dammsäkerhetsarbete och tillsyn/prövning av vattenverksamhet är meriterande.
• Du ska vara resultatinriktad, initiativrik och vara bra på att arbeta självständigt. Det är också viktigt att du har god samarbetsförmåga.
• Du ska ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift.
• Du ska ha B-körkort.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd Visa mindre

Forskningsassistent i medborgarforskningsprojekt

Institutionen för vilt, fisk och miljö Institutionen för vilt, fisk och miljö vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU i Umeå, söker en forskningsassistent som vill hjälpa till med utvecklingen av en bibliografisk databas av publikationer om datakvalitet och standardisering i medborgarforskning och andra relaterade uppgifter. Institutionen för vilt, fisk och miljö (VFM) är en del av den skogsvetenskapliga fakulteten vid SLU. Vår institution är baserad i Ume... Visa mer
Institutionen för vilt, fisk och miljö
Institutionen för vilt, fisk och miljö vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU i Umeå, söker en forskningsassistent som vill hjälpa till med utvecklingen av en bibliografisk databas av publikationer om datakvalitet och standardisering i medborgarforskning och andra relaterade uppgifter.

Institutionen för vilt, fisk och miljö (VFM) är en del av den skogsvetenskapliga fakulteten vid SLU. Vår institution är baserad i Umeå med verksamhet i hela Sverige samt även utanför Sveriges gränser. VFM:s ansvarsområde är forskning, undervisning och miljöanalys (FOMA) inom våra fyra fokusområden: akvatisk ekologi, molekylär ekologi, restaureringsekologi (terrestra och akvatiska miljöer) och zooekologi. Våra ansvarsområden bidrar till att uppfylla SLU:s nationella åtaganden för terrestra och akvatiska habitat. Vår verksamhet är behovsdriven och öppen för samarbete både nationellt och internationellt. VFM har cirka 60 anställda och en omsättning på cirka 60 miljoner per år. Våra anställda kommer från mer än 10 länder, vilket bidrar till en internationell och välkomnande atmosfär. Mer information finns på institutionens hemsida: http://www.slu.se/en/departments/wildlife-fish-environmental-studies/

Arbetsuppgifter:
I denna tjänst kommer du att utföra en systematisk översyn inom det Vinnova-finansierade projektet ”Arenor för samverkan via medborgarforskning” (ARCS). Du kommer att fokusera på arbetspaketet om datakvalitet och standardisering, som leds av dr Tim Hofmeester. I ditt jobb kommer du att samarbeta med ARCS-teammedlemmar , läsa och märka artiklar för att utveckla en bibliografisk databas med publikationer om datakvalitet och standardisering i medborgarforskning. Du kommer också att hjälpa till att sammanfatta denna information, både skriftligt och visuellt för publicering, bland annat på ARCS-plattformen. Även andra uppgifter kan bli aktuella.

Kvalifikationer:
Du som söker ska ha avlagt mastersexamen inom miljövetenskap, miljökommunikation eller motsvarande. Vi letar efter en motiverad, samarbetsorienteradmedarbetare med dokumenterad erfarenhet från området medborgarforskning och att involvera samhället i vetenskap. Du bör ha kunskap om medborgarvetenskaplig litteratur och bibliometriska analyser. Förtrogenhet med den aktuella utvecklingen inom medborgarforskning och centrala intressenter, både i Sverige och internationellt, kommer att räknas meriterande. Du bör även ha erfarenhet av samarbetsprojekt och kapacitetsuppbyggande projekt, helst inom medborgarforskning.

En grundläggande förståelse av det svenska språket meriterande.

Placering:
Umeå

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 6 månader

Omfattning:
50%

Tillträde:
16 januari 2020

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-01-06.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Miljösamordnare till hållbar konsumtion

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med nationell och internation... Visa mer
Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med nationell och internationell spetsforskning samt utbildning av hälso- och sjukvårdens alla professioner.

Tjänsten som Miljösamordnare är placerad inom Region Västerbottens Inköpsverksamhet. Det är en länsövergripande verksamhet med totalt 75 medarbetare fördelade över länet. Region Västerbottens centrala inköpsfunktioner återfinns i avdelningar för strategiskt inköp, upphandling, logistik samt miljö. Verksamheten ansvarar för inköp, upphandling och anskaffning av varor tjänster och utrustningar motsvarande ett samlat värde om 4.1 miljarder per år samt för att leda, utveckla, samordna och följa upp regionens arbete inom miljöområdet. Våra leverantörer återfinns i huvudsak i Norden och vi har även ett nära samarbete med kommunerna i Västerbotten. Våra kunder representerar all verksamhet inom Region Västerbotten.

Vi söker nu en Miljösamordnare för hållbar utveckling.

ARBETSUPPGIFTER
I arbetsuppgifterna som miljösamordnare inom hållbar konsumtion ingår utrednings- och uppföljningsuppdrag inom miljöområden där regionen har en påverkan, framförallt med fokus på hållbar konsumtion. Du kommer arbeta med utveckling och uppföljning av miljökrav i regionens upphandlingar av varor, utrustningar och tjänster. Som medarbetare inom miljöavdelningen ingår det också att delta i verksamhetens utvecklingsarbete avseende gemensamma processer och arbetsmetoder.

Dina huvudsakliga arbetsområden kommer vara:
• genomförande av aktiviteter med syfte att nå mål om klimatanpassad verksamhet, giftfri miljö och hållbar resursanvändning.
• genomförande av miljöanalyser kopplat till regionens konsumtion och upphandlingar
• stödja strategiskt inköp och upphandling vid formulering av miljökrav och utvärdering av anbud vid upphandlingar
• genomförande av uppföljningar
• arbeta strategiskt med miljöfrågor tillsammans med miljöavdelningen


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och goda kunskaper om miljömässiga hållbarhetsfrågor. Tjänsten kräver kunskap om lagen om offentlig upphandling samt miljölagstiftning och goda kunskaper om miljöpåverkan från konsumtion i ett livscykelperspektiv. Det är viktigt att du uttrycker dig väl på svenska såväl som på engelska i både tal och skrift och att du har är bekväm med att prata inför stora grupper. Arbetslivserfarenhet inom området meriterande.

Detta är en ny tjänst inom Region Västerbotten och du får möjligheten att vara med och utveckla uppdraget. För att nå framgång vill vi att du är självgående, strukturerad, kommunikativ och ha en mycket god samarbetsförmåga.


ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Miljöhandläggare med inriktning på miljöfarlig verksamhet

Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat-... Visa mer
Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap.

Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 260 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef.
Vår vision lyder: Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!

ARBETSUPPGIFTER
Miljöenheten hanterar frågor inom en stor del av miljöbalkens område. Vi bedriver tillsyn och prövning av allt från stora industrianläggningar till mindre vattenärenden. Många av miljöfrågorna finns inom expansiva näringar som bland annat gruvor, smältverk och vindkraft. Vi söker dig som vill arbeta i en spännande och utvecklande miljö.

Som erfaren miljöhandläggare kommer du främst att arbeta med miljötillsyn av avloppsreningsverk och verksamheter inom gummi, plast och ytbehandlingsindustri. Grunden i tillsynen är att följa upp att verksamhetsutövaren sköter sin egenkontroll och följer tillståndsgivna villkor för verksamheten. Arbetet utgår från vårt tillsynsansvar vilket innebär allt från att hantera tillståndsremisser och utredningsvillkor till att handlägga inkommande anmälningsärenden och miljörapporter samt att kommunicera miljöfrågor i olika samverkansgrupper. Uppgiften innefattar många kontaktytor med enskilda, företag, kommuner och andra myndigheter. Övriga arbetsuppgifter utgör i nuläget ett delansvar för tillsynsvägledning och fortlöpande revision av överlåten tillsyn till länets kommuner. Andra arbetsuppgifter är att företräda myndigheten vid prövningar i mark- och miljödomstolen och föredra ärenden i Länsstyrelsens miljöprövningsdelegation. Övriga arbetsuppgifter innefattar även att anordna vägledningskonferenser för länets kommuner. Du har stora möjligheter att påverka arbetets innehåll utifrån din erfarenhet, ditt intresse och verksamhetens fortlöpande behov.

KVALIFIKATIONER
- Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och har goda kunskaper om miljölagstiftningens och förvaltningslagens tillämpning för miljöfarliga verksamheter och tillsynsmyndigheters funktion och organisation.
- Du bör ha erfarenhet av att arbeta med tillsyn och/eller prövning av miljöfarlig verksamhet inom privat eller offentlig sektor
- Kunskaper om avloppsreningsverk, gummi, plast och/eller ytbehandlingsindustri kopplat till miljö- och hälsoeffekter är meriterande
- Du ska vara resultatinriktad, ha god analytisk förmåga och vara bra på att arbeta självständigt och samtidigt ha god samarbetsförmåga
- Du ska också ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift, då externa kontakter och att skriva beslut är en viktig del av arbetet
- Vid urval kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper
- B-körkort krävs, då fältbesök ingår i tjänsten

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd Visa mindre

Projektledare för hållbarhetsprojekt till Miljö - och Hälsoskydd

Miljö- och hälsoskydd är en del av Umeå kommun som bland annat arbetar med tillsyn enligt miljöbalken och kontroll enligt livsmedelslagen. Dessutom arbetar vi aktivt med miljöfrågor i den kommunala planeringen och konsumentrådgivning. Vårt mål är att bidra till ett säkert, tryggt och långsiktigt hållbart samhälle med goda livsmiljöer. Umeå kommun vill växa hållbart och stärka miljö- och hållbarhetsarbetet i kommunen. Vi söker nu en projektledare ti... Visa mer
Miljö- och hälsoskydd är en del av Umeå kommun som bland annat arbetar med tillsyn enligt miljöbalken och kontroll enligt livsmedelslagen. Dessutom arbetar vi aktivt med miljöfrågor i den kommunala planeringen och konsumentrådgivning. Vårt mål är att bidra till ett säkert, tryggt och långsiktigt hållbart samhälle med goda livsmiljöer.Umeå kommun vill växa hållbart och stärka miljö- och hållbarhetsarbetet i kommunen.

Vi söker nu en projektledare till ett hållbarhetsprojekt som ska forma en färdplan mot ett koldioxidneutralt Umeå 2030.

Projektet inriktar sig på tre fokusområden; Livsstil och konsumtion, Mobilitet och tillgänglighet samt planering och byggd miljö. Digitalisering och medborgarengagemang är genomgående inslag i alla fokusområden. Projektet ska analysera och identifiera vilka förutsättningar och åtgärder som måste utvecklas och implementeras för att lyckas med omställningen till ett koldioxidneutralt och livskraftigt samhälle redan år 2030.

Projektet finansieras av Vinnova inom ramen för Viable Cities – det strategiska innovationsprogrammet för smarta och hållbara städer. Lokala huvudpartners är Umeå energi och Umeå universitet. Projektet kommer genomföras i nära samverkan med aktörer från hela samhället (universitet, föreningar, näringsliv och offentlig sektor).Dina arbetsuppgifter
Som projektledare kommer du ha det övergripande ansvaret för att planera, leda och följa upp projektet.

I rollen ansvarar du även för:

-   Kontakt och rapportering till finansiärer och berörda myndigheter
-   Beredning av ärenden till projektets styrgrupp respektive arbetsgrupp
-   Dokumentation av ställningstaganden och beslut
-   Framtagande av underlagsmaterial inför upphandling samt utvärdering av inkomna anbud
-   Fortlöpande utvärdering samt ekonomiskt ansvar för projektet

Projektet innebär mycket kontakter gentemot politiker, tjänstemän, massmedia och kommunens invånare.

Om dig
Vi söker dig med högskoleutbildning i energi, miljö, samhällsplanering eller annan likvärdig utbildning. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta i projekt, med fördel inom detta område. Vi ser det som positivt om du har erfarenhet av större samverkansprojekt, gärna i rollen som projektledare. 

Som person är du kommunikativ och har god förmåga att samarbeta med andra och skapa goda relationer. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du kan snabbt sätta dig in i nya uppgifter och du är strukturerad i ditt arbete. Vi tror också att du är serviceinriktad, positiv och kreativ, och du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.Övrigt
Projektanställning, heltid. 20190901 – 20210831. Tjänsten blir aktuell under förutsättning att projektet beviljas, besked om det ges i mitten på augusti.

Om Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre