Lediga jobb som Säkerhetsansvarig, IT i Umeå

Se lediga jobb som Säkerhetsansvarig, IT i Umeå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Umeå som finns hos arbetsgivaren.

Konsult inom Cyber Security

Ansök    Aug 1    Knightec AB    Säkerhetsansvarig, IT
Därför är detta jobbet för dig Knightec är inne i en expansiv fas med stora möjligheter till utveckling för både Dig, Knightec och våra kunder. Du får arbeta i ett företag som är övertygade om att mångfald, nyfikenhet och samarbete är viktiga delar i vårt framgångsrecept. Vi sätter våra kunder och konsulter i fokus med viljan att göra skillnad, varje dag! Vi breddar nu vårt arbete inom cyber security och söker dig som tillsammans med oss vill ta ansvar fö... Visa mer
Därför är detta jobbet för dig
Knightec är inne i en expansiv fas med stora möjligheter till utveckling för både Dig, Knightec och våra kunder. Du får arbeta i ett företag som är övertygade om att mångfald, nyfikenhet och samarbete är viktiga delar i vårt framgångsrecept. Vi sätter våra kunder och konsulter i fokus med viljan att göra skillnad, varje dag!

Vi breddar nu vårt arbete inom cyber security och söker dig som tillsammans med oss vill ta ansvar för att Knightec utvecklas inom detta område. Tillsammans med kollegor får du driva utvecklingen av området cyber security i regionen och hjälpa våra kunder med att utveckla säkra system.

Vi söker dig som har jobbat med cyber security tidigare och nu vill ta dig an en nyckelroll i att vidareutveckla Knightecs erbjudande på det här området. Vi söker även dig som jobbar med närliggande kompetensområden men nu vill fokusera och utvecklas specifikt inom din cyber security kompetens.

Du har ett stort intresse för säkerhet i datorsystem och du kan ha erfarenhet av mjukvaruutveckling, liksom kännedom om regelverk och standarder inom securityområdet. Arbetet innebär både delaktighet kring den strategiska utvecklingen av securityområdet samt att förmedla dina kunskaper vidare både inom Knightec och till våra kunder.

Som konsult på Knightec arbetar du i varierande uppdrag, både längre och kortare, inom olika branscher och du har en nära dialog med våra kunder. Ofta genomförs uppdragen i team där du levererar tillsammans med fler konsultkollegor från Knightec. Konsultarbetet kräver en nyfikenhet och engagemang för att bidra till Knightecs och våra kunders utveckling. För att trivas hos oss på Knightec gillar du att samarbeta, dela med dig av din kunskap och är intresserad av att utveckla relationer med våra kunder och kollegor. Genom ett proaktivt arbete och ett stort engagemang löser vi tillsammans kundens utmaningar.

Vi erbjuder dig:

- En stimulerande arbetsplats präglad av prestigelöshet och gemenskap

- Mycket goda utvecklingsmöjligheter och riktigt gott kaffe

- Framgångsrika, internationella kunder med utmanande uppdrag

- Kompetenta och kreativa kollegor

- Konkurrenskraftiga förmåner

- Roliga aktiviteter där du är med och formar vår företagskultur

Låter detta som något för dig? Rekrytering sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

På Knightec är vi konsulter inom teknik, digitalisering och ledarskap. Vi arbetar med kvalitets-, säkerhets- och hållbarhetsfrågor under hela produktlivscykeln, från produktidé till slutprodukt. Bland våra kunder finns flera av Sveriges största industriföretag inom branscher som fordon, life science, säkerhet, förpackning och industri.

Vi drivs av övertygelsen om att team med en mångfald av kompetens, bakgrund, etnicitet, kön, ålder etc, är nyckeln till framgång. Idag består Knightec av fler än 30 olika nationaliteter och en tredjedel av våra medarbetare är kvinnor. Vår ambition är att öka mångfalden betydligt mer. Egenskaper som värderas högt är målmedvetenhet, affärsmässighet och samarbetsvilja. Idag är vi över 800 anställda och finns på nio orter i Sverige, från Umeå i norr till Lund i söder. Visa mindre

IVO söker inspektör inom informationssäkerhet (Umeå)

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) söker inspektör med inriktning på informationssäkerhet för medverkan i vår tillsyn över hur vårdgivarna uppfyller kraven på säkerhetsåtgärder och incidentrapportering enligt NIS-regleringen. IVO ansvarar för tillsyn över hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvårdspersonal, socialtjänst och verksamhet enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Myndigheten ansvarar också för viss tillståndsprövn... Visa mer
Inspektionen för vård och omsorg (IVO) söker inspektör med inriktning på informationssäkerhet för medverkan i vår tillsyn över hur vårdgivarna uppfyller kraven på säkerhetsåtgärder och incidentrapportering enligt NIS-regleringen.

IVO ansvarar för tillsyn över hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvårdspersonal, socialtjänst och verksamhet enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Myndigheten ansvarar också för viss tillståndsprövning

Avdelning Syd har ett nationellt samordningsuppdrag avseende tillsynen av hälso- och sjukvårdens informationssäkerhet. Tjänsten innebär placering vid någon av våra regionala avdelningar i landet.Rollen som inspektör

Arbetet sker både enskilt och tillsammans i nationellt team med inspektörer med bakgrund inom informationssäkerhet och juridik. Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. att innefatta granskning och inspektioner av vårdgivares informationssäkerhet, göra bedömningar och delta i beslutsprocesser. Du ska utifrån ett patient- och brukarperspektiv och med vår tillsynspolicy i ryggen fokusera på vad som är angeläget för enskilda och för olika grupper av människor. Tillsynen ska präglas av tydlighet, trovärdighet, integritet och effektivitet samt utgå från den statliga värdegrunden. Resor i arbetet förekommer.


Kravprofil


• Akademisk utbildning inom data- eller systemvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant för uppdraget.
• Erfarenhet av arbete med it- och informationssäkerhetsfrågor
• Erfarenhet av projektarbete
• God kommunikativ förmåga både skriftligen och muntligen

Vi söker dig som kan arbeta självständigt och har förmågan att effektivt prioritera och strukturera flera olika arbetsuppgifter samtidigt. Du har även en god analytisk förmåga, är noggrann och strukturerad och kan snabbt sätta dig in i komplexa frågeställningar. Vidare är du initiativtagande och har en mycket god samarbetsförmåga. Det är av vikt att du är trygg i dina bedömningar och på ett konstruktivt sätt kan omsätta och beakta andras synpunkter och perspektiv. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Meriterande


• God kännedom om hälso- och sjukvårdens organisation
• Erfarenhet av en granskande roll som intern- eller externrevisor
• Erfarenhet av riskanalys inom IT
• Kunskap om regelverk såsom ISO27001, ITIL m.fl.
• Erfarenhet av projektledning
• Juridisk kompetens inom lagen om informationssäkerhet (LIS)
• Erfarenhet av tillsynsarbete

 

Vad kan IVO erbjuda dig?

 Vi erbjuder dig en utvecklande roll i en spännande kunskapsorganisation. Du får chansen att arbeta i en dynamisk miljö där du tillsammans med dina kollegor bidrar till vårt kontinuerliga arbete med att utveckla en modern och kraftfull tillsyn i Sverige. IVO följer ständigt utvecklingen i omvärlden och uppmuntrar initiativ till egen kunskapsutveckling. Vi arbetar kontinuerligt med nya arbetssätt, -metoder och verktyg för att nå bästa resultat.

Vi strävar efter en sammansättning medarbetare som speglar samhällets mångfald. Anställningen är tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Tjänsten avser heltid med placering i någon av myndighetens regioner/avdelningar som finns i Umeå, Stockholm, Jönköping, Örebro, Göteborg och Malmö.

Det kommer att göras en bakgrundskontroll samt en registerkontroll på slutkandidaten.Ansök senast 28 augusti 2022

Vi vill att du skickar in ett CV samt ett personligt brev där du presenterar dig själv och beskriver vad som lockar dig i uppdraget och hur du tänker att du kan bidra. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Märk din ansökan med diarienummer 2.1.1- 22225/2022 och ansök senast 28 augusti 2022. 

I den här rekryteringsprocessen samarbetar IVO med Experis. För frågor om tjänsten vänligen kontakta nationell samordnare på IVO (kontaktuppgifter nedan) och för frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta rekryteringskonsult Mats Andersson.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Vi undanber oss vänligen säljsamtal för ytterligare rekrytering och annonsering.

 

 


IVO bidrar till en säker vård och omsorg

Inspektionen för vård och omsorgs (IVO) uppdrag är att genom tillsyn och tillståndsprövning bidra till en vård och omsorg som är säker, har god kvalitet och bedrivs i enlighet med lagar och andra föreskrifter.

Myndigheten kännetecknas av ett stort engagemang samt en bred och djup kunskap och förståelse för hälso- och sjukvård samt omsorg i Sverige. IVO drivs av visionen om att vi har koll, att vi skapar lärande och att vi gör vården och omsorgen säkrare och bättre. Vi finns till för vård- och omsorgstagarna.

Myndigheten har cirka 770 anställda. Arbetet med tillsyn bedrivs vid sex regionala avdelningar runt om i landet. Avdelningarna för tillståndsprövning och analys är placerade i Stockholm, liksom myndighetens två övergripande avdelningar verksamhetsstöd och generaldirektörens stab. Visa mindre

Advisor inom Product Safety

Ansök    Sep 22    Knightec AB    Säkerhetsansvarig, IT
Därför är detta jobbet för dig Knightec är inne i en expansiv fas med stora möjligheter till utveckling för både Dig, Knightec och våra kunder. Du får arbeta i ett företag som är övertygade om att mångfald, nyfikenhet och samarbete är viktiga delar i vårt framgångsrecept. Vi sätter våra kunder och konsulter i fokus med viljan att göra skillnad, varje dag! Advisor inom Product Safety på Q&M är en central roll i utvecklingen av kompetensområdet, med syfte ... Visa mer
Därför är detta jobbet för dig

Knightec är inne i en expansiv fas med stora möjligheter till utveckling för både Dig, Knightec och våra kunder. Du får arbeta i ett företag som är övertygade om att mångfald, nyfikenhet och samarbete är viktiga delar i vårt framgångsrecept. Vi sätter våra kunder och konsulter i fokus med viljan att göra skillnad, varje dag!

Advisor inom Product Safety på Q&M är en central roll i utvecklingen av kompetensområdet, med syfte att över tid säkerställa Knightecs relevans för våra kunders framtida utmaningar. Detta sker genom ett nära samarbete med ledare och konsultkollegor i företaget. Arbetet präglas av egen leverans i team eller individuellt, samt en hög grad av kunddialoger, kunskapsdelning i försäljnings- och leveransprojekt och i övrigt vara proaktiv i marknadspositioneringen av tjänsterna. Kunddialogerna hålls på strategisk och taktisk nivå med befintliga kunder samt identifiera och kontakta nya kunder för att skapa affärsmöjligheter.

Huvudsakligen kommer rollen innebära att utföra uppdrag för kunds räkning med tyngdpunkt på Cyber Security och Functional Safety. Rollen innebär även att agera rådgivande hos kund för att generera nya uppdrag, öka lönsamheten och stärka den strategiska utvecklingen.

I rollen som Advisor förväntas man ta ansvar för resultat till kund, genom att medverka i sammansättningen av leveransteam och att leda projekt inom området, samt vara delaktig i kunddialoger och affärsutveckling inom relevanta områden. Advisor levererar i ett eller flera uppdrag parallellt, på plats eller på distans. Omfattningen i leverans kan vara upp till 100%, beroende av övriga aktuella åtaganden.

Advisor utvecklar och förmedlar specialiserad kunskap inom Cyber Security och Functional Safety i affärsområdet samt överskridande mellan våra affärsområden, genom att parallellt med uppdrag hos kund, dela kunskap och stötta medarbetare. En del i rollen innebär framtagande av utbildningar, seminarier och liknande både externt mot marknaden och internt på Knightec planeras och genomförs.

Vi erbjuder dig:

- En stimulerande arbetsplats präglad av prestigelöshet och gemenskap

- Mycket goda utvecklingsmöjligheter och riktigt gott kaffe

- Framgångsrika, internationella kunder med utmanande uppdrag

- Kompetenta och kreativa kollegor

- Konkurrenskraftiga förmåner

- Roliga aktiviteter där du är med och formar vår företagskultur

Låter detta som något för dig? Rekrytering sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

På Knightec är vi konsulter inom teknik, digitalisering och ledarskap. Vi arbetar med kvalitets-, säkerhets- och hållbarhetsfrågor under hela produktlivscykeln, från produktidé till slutprodukt. Bland våra kunder finns flera av Sveriges största industriföretag inom branscher som fordon, life science, säkerhet, förpackning och industri.

Vi drivs av övertygelsen om att team med en mångfald av kompetens, bakgrund, etnicitet, kön, ålder etc, är nyckeln till framgång. Idag består Knightec av fler än 30 olika nationaliteter och en tredjedel av våra medarbetare är kvinnor. Vår ambition är att öka mångfalden betydligt mer. Egenskaper som värderas högt är målmedvetenhet, affärsmässighet och samarbetsvilja. Idag är vi över 800 anställda och finns på nio orter i Sverige, från Umeå i norr till Lund i söder. Visa mindre

IT - kunnig! Gå vidare i roll inom Cyber- och Informationssäkerhet?

Vill du ha ett spännande jobb med kontaktytor både internt och externt, där du får arbeta med det allra senaste inom cybersäkerhet? Då är rollen som Compliance Security Officer (CSO) hos BAE Systems Hägglunds jobbet för dig. Tveka inte att skicka in din ansökan och bli en del av ett internationellt, expansivt och innovativt företag inom försvarsindustrin.   Din framtida utmaning Som CSO leder och genomför du regelefterlevnad inom IT- och cybersäkerhet... Visa mer
Vill du ha ett spännande jobb med kontaktytor både internt och externt, där du får arbeta med det allra senaste inom cybersäkerhet? Då är rollen som Compliance Security Officer (CSO) hos BAE Systems Hägglunds jobbet för dig.

Tveka inte att skicka in din ansökan och bli en del av ett internationellt, expansivt och innovativt företag inom försvarsindustrin.

 

Din framtida utmaning
Som CSO leder och genomför du regelefterlevnad inom IT- och cybersäkerhetsområdet. Du tolkar
nationella och internationella standarder för IT- och cybersäkerhet. Exempel på standarder du jobbar med är ISO 27000, CMMC level 2, UK Cyber Essentials, FMV ISM. Du ansvarar för IT säkerhetsramverket och följer upp regelefterlevnad hos våra underleverantörer.
Resor ingår i arbetet; uppskattningsvis har du genomsnittligt 30 resdagar per år.
Rollen innebär att du har kontaktytor externt, framförallt mot vår IT-partner TietoEvry, samt många kontaktytor internt.


Du ingår i Information Management and Technologies (IM&T) som består av ett 20-tal medarbetare. Du rapporterar till IT-säkerhetschefen. Avdelningen är en så kallad Shared Service där vi tillhandahåller IT och kringliggande tjänster till BAE Systems affärsenheter i Sverige.

 

Vi söker dig med
Bred domänkunskap inom IT- och Cybersäkerhet. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska med erfarenhet att på egen hand producera styrande dokument. Akademisk bakgrund/examen med erfarenhet av revisioner, kontroller och uppföljning. Utbildningar kring CISSP, CISM, CISA, CGEIT är meriterande.

 

Den du är
Rollen kräver stor social kompetens och förmåga att självständigt hantera kravstandarder. Din vardag kommer att präglas av samverkan, planering, revidering av styrande dokument och prioriteringar. Därför behöver du vara strukturerad, men ändå flexibel och hitta vägar framåt. Du är en god organisatör som har koll på detaljerna, du brinner för möjligheten att bli en av Sveriges främsta experter på nationella och internationella cybersäkerhetsstandarder.

 

Vad du blir en del av
Du kommer att få arbeta både med det allra senaste inom IT och cybersäkerhet. Jobbet erbjuder dig dessutom att specialisera dig inom ämnen du ser gynnar BAE Systems Sverige.Om du inte kan se filmen, klicka på länken: https://youtu.be/sbvv-Jm2PhI


BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har 82 500 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur.


Kontaktperson
Är du intresserad och vill veta mera, kontakta IT-säkerhetschef Eliaz Fält, 070 038 71 59 eller rekryteringskonsult Maria Josefsson 070 - 842 23 35, [email protected]


Tjänsten är en tillsvidareanställning och placeringsort är Karlskoga eller Örnsköldsvik.

Urvalsprocessen sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 10 april! 

Observera att du ansöker om denna tjänst via BAE Systems egen karriärsida genom att följa denna länk: https://baesystems.varbi.com/what:job/jobID:486955/?lang=se

Vi arbetar med försvarssekretess, vilket innebär både legala krav samt speciella krav från våra kunder på oss som företag. Alla som anställs ska därför genomgå säkerhetskontroll och drogtest.

Varmt välkommen med din ansökan!

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Säkerhetskonsult inom IT till spännande och välbetalda uppdrag!

Hej och hjärtligt välkommen till att arbeta som säkerhetskonsult inom IT tillsammans med oss på PersonalExpressen! PersonalExpressen rekryterar, bemannar och förmedlar professionell, ambitiös och jordnära IT-personal efter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de konsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral, hög ambitionsnivå och en hög grad av individuellt självgå... Visa mer
Hej och hjärtligt välkommen till att arbeta som säkerhetskonsult inom IT tillsammans med oss på PersonalExpressen!
PersonalExpressen rekryterar, bemannar och förmedlar professionell, ambitiös och jordnära IT-personal efter våra kunders behov och önskemål. Vi är noga med att de konsulter vi presenterar för våra kunder matchar våra förväntningar gällande humanistiska grundvärderingar, god arbetsmoral, hög ambitionsnivå och en hög grad av individuellt självgående. Det förväntar sig våra kunder av oss och det förväntar vi oss av våra konsulter.
Tillbaka får du som söker dig in till oss ett engagerat, genuint och personligt bemötande och en stor nyfikenhet både kopplat till dig som person och kopplat till dig som yrkesutövare. Vi är helt enkelt Sveriges mest personliga konsultföretag och det är vi stolta över!
Vidare är vi ett företag som utöver de spännande och varierande uppdragen vi kan erbjuda till dig som konsult alltid vill växa tillsammans med våra medarbetare - både som kollegor och som människor. Vi är övertygade om att den ambitionen från oss som arbetsgivare är det bästa receptet som finns för en gemensam yrkesmässig framgång och för ett gemensamt privat välmående!
Vilken typ av uppdrag vi kan erbjuda...
På PersonalExpressen upphandlar vi löpande gentemot de största statliga myndigheterna i Sverige. Det innebär att vi från PersonalExpressens sida de kommande åren kommer att kunna erbjuda dig som söker dig in till oss en lång rad prestigefyllda statliga konsultuppdrag - inte minst inom ramarna för Försvarsmakten och dess verksamheter.
Utöver detta har vi en lång rad samarbetspartners inom det privata näringslivet vars konsultavrop vi är med och tar del av. Med oss vid din sida får du alltså en unik möjlighet att bli erbjuden toppuppdrag inom ramarna för ditt kompetensområde såväl till det offentliga som till det privata näringslivet. Det viktigaste för oss är att vi först får lära känna dig och dina ambitioner för framtiden - sedan får du både vårt upphandlingsteam genetmot statliga myndigheter och vårt säljteam gentemot privata företag som dina personliga stöttepelare framåt i karriären.
Med oss på PersonalExpressen vid din sida kommer du alltid att ha möjlighet att själv styra din resa framåt. Först när du är både nöjd och stolt över de uppdrag du blir erbjuden kommer vi att vara nöjda och stolta över oss själva och vår egen insats. Låt oss ta oss an din framtid tillsammans!
Ta steget och bli egenkonsult - vi hjälper dig att starta eget aktiebolag och ger dig allt stöd du behöver på din företagarresa framåt!
Har du gått i tankar på att bli egenkonsult och starta aktiebolag? Bra - då har du kommit precis rätt! PersonalExpressen har lång erfarenhet av att hjälpa konsulter att starta aktiebolag med allt vad det innebär - både initialt i uppstartsfasen samt sedan löpande. Vi erbjuder alla egenkonsulter som arbetar på uppdrag genom oss stöd med bankkontakt, bokföring, löneutbetalningar, fakturering, månadsvisa skattedeklarationer samt bokslutsarbetet. På så vis kan vi hjälpa dig som vill starta ditt egna aktiebolag både med att få ditt första uppdrag förmedlat till dig samt med att hantera allt det du inte kan eller vill lägga tid på löpande. Kanske är det detta som hållit dig tillbaka från att ta steget tidigare? Kontakta gärna någon av våra medarbetare vid intresse så berättar vi mer om hur vi får just dig att lyckas inte bara som IT-konsult utan som din egna IT-konsult. På PersonalExpressen älskar vi att samarbeta med personer som har höga ambitioner för sig själv och sin framtida yrkeskarriär!
Hur vi förmedlar uppdrag för bästa möjliga resultat...
På PersonalExpressen har vi ambitionen att alltid kunna erbjuda våra konsulter längre uppdrag på plats ute hos våra kunder. Vår affärsidé är att arbeta nära både våra kunder och våra konsulter och genom denna närhet kunna skapa förutsättningar till att samtliga inblandade parter får utvecklas och växa tillsammans över tid. Det innebär att det är viktigt för oss att du som arbetar som konsult genom oss kommer till en kund där du ser dig själv kunna trivas och må bra över tid samtidigt som du får använda din yrkesmässiga kunskap och dina erfarenheter på ett så stimulerande och utvecklande sätt som möjligt. De flesta av våra konsulter på PersonalExpressen idag har jobbat tillsammans med oss i många år - det hoppas vi att du också ska vilja göra!
Mer om oss PersonalExpressen...
PersonalExpressen gör idag mycket mer än att bara förmedla konsultuppdrag inom IT-sektorn. Vi arbetar med bemanning av chefer, läkare, sjuksköterskor, lärare och andra samhällsviktiga yrkesgrupper där det offentliga på olika sätt är vår kund. På grund av detta känns det också naturligt för oss att även inom ramarna för vår IT-del kunna erbjuda våra konsulter uppdrag på statliga myndigheter eller hos andra offentliga uppdragsgivare. Digitaliseringen har kommit långt inom det offentliga i Sverige jämfört med många andra länder men det finns fortfarande minst sagt mycket att göra och därmed även många viktiga konsultuppdrag att förmedla.
Vi tror även på att slå alla våra affärsområden ihop när det kommer till att anordna gemensamma konsultträffar, sommarfester, julfester, konsultresor eller bara att bjuda in till spontana after-works och andra roliga evenemang. På så vis blir du som kommer in som ny konsult hos oss direkt en del av den större familjen på PersonalExpressen där vi idag samlar över 400 konsulter från olika branscher, sektorer och affärsområden! Vi ser helt enkelt värdet i att vara en arbetsgivare där människor med olika bakgrund och intressen inte bara möts utan även frodas, växer och utvecklas tillsammans. Vill du få ut något extra av ditt yrkesliv och möta erfarna och kompetenta människor med annan utbildningsbakgrund än du själv så har du kommit helt rätt till oss på PersonalExpressen. Då tror vi också att du kommer att trivas väldigt gott tillsammans med oss inte bara på kort sikt utan för många år framöver.
Sammanfattningsvis ser vi verkligen fram emot att få lära känna både dig och dina karriärsambitioner. Återigen hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen - hoppas du vill skicka din ansökan till oss redan idag! Visa mindre

Informationssäkerhetsansvarig

Detta erbjuder vi dig: Bostaden står inför en spännande utveckling med många olika projekt inom digitalisering. Söker du en roll där du får möjlighet att arbeta både operativt och strategiskt? Vill du vara med på en spännande resa mot nya mål och resultat? På Bostaden kommer du att jobba ihop med engagerade och drivna kollegor som strävar efter att hela tiden utvecklas och nå resultat. Vi går en spännande och föränderlig framtid till mötes där vi vill tänk... Visa mer
Detta erbjuder vi dig:
Bostaden står inför en spännande utveckling med många olika projekt inom digitalisering.
Söker du en roll där du får möjlighet att arbeta både operativt och strategiskt? Vill du vara med på en spännande resa mot nya mål och resultat?
På Bostaden kommer du att jobba ihop med engagerade och drivna kollegor som strävar efter att hela tiden utvecklas och nå resultat. Vi går en spännande och föränderlig framtid till mötes där vi vill tänka nytt och kreativt. Vi erbjuder dig goda förmåner samt en inspirerande och satsande arbetsplats.
Detta är en helt ny och spännande roll inom företaget som du kommer ha stora möjligheter att få vara med och påverka och utforma.
För dig med energi och handlingskraft finns goda möjligheter att vara med och bidra till utvecklingen av verksamheten hos oss! Välkommen!


Arbetsbeskrivning:
Som Informationssäkerhetsansvarig ansvarar du för att leda, samordna, och följa upp vårt arbete med informationssäkerhet. I jobbet ingår även att du ska samordna insatser tillsammans med vårt dataskyddsombud och säkerställa att policys och riktlinjer för informationssäkerhet efterlevs.
Du blir en viktig pusselbit i vår digitala transformation och ansvarar för att informationssäkerheten blir en naturlig del i kravställning och utveckling av digitala tjänster. Informationssäkerhetsansvarig kommer att fungera som ett stöd till företagets verksamheter med sin specialistkompetens och rapporterar till vår IT-chef.


Kompetensprofil:
Vi söker dig som har:
· akademisk utbildning inom exempelvis data- och systemvetenskap, juridik eller annan relevant utbildning
· några års erfarenhet av arbete med informationssäkerhet eller informationssäkerhetsrelaterade arbetsuppgifter
· praktisk erfarenhet av att utveckla en organisations informationssäkerhetsarbete i enlighet med vedertagna standards på såväl strategisk som operativ nivå
· kunskap om/erfarenhet av ramverk för informationssäkerhetsarbete, exempelvis ISO 27001 eller NIST
· svenska, goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift
· svenskt medborgarskap.


Det är meriterande om du har:
· formell certifiering inom informationssäkerhetsområdet, exempelvis CISM, CISSP, CISA eller motsvarande
· erfarenhet av att integrera informationssäkerhetsarbetet med andra närliggande processer på strategisk nivå
· erfarenhet av IT-styrning, exempelvis via PM3 eller ITIL
· erfarenhet av arbete med dataskydd, dataskyddsförordningen och annan registerlagstiftning
· erfarenhet av projektledning
· vana att koordinera och genomföra informations- och utbildningsinsatser
· erfarenhet av att leda arbete med riskanalyser och informationsklassificering

Personliga egenskaper:
För att lyckas i den här rollen måste du på ett rakt och tydligt sätt kunna förmedla ditt budskap på såväl ledningsnivå, som i den operativa verksamheten eller i ett tekniskt utvecklingsprojekt. Som person är du bra på att skapa relationer, du är strukturerad och har god analytisk förmåga och kan se helheter. En förutsättning för att klara det här jobbet är att du är självgående, kan ta egna initiativ, och vågar ifrågasätta.

Är du intresserad?
Vi strävar efter en bred och blandad personalgrupp när det gäller kön, ålder och etnisk bakgrund.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.
Välkommen att söka jobbet senast den 24 april.
För mer information om tjänsten kontakta gärna någon av oss:
Johan Nyström, IT-chef, 090-17 76 34 alternativt [email protected]
Malin Höber, HR-specialist, 090-17 76 41
Urban Holmberg, Unionen, 090-17 75 58

Eftersom vi inför rekryteringsarbetet har tagit ställning till rekryteringskanaler vill vi inte att mediasäljare, rekryteringssajter och liknande kontaktar oss.

Om Bostaden:
Bostaden vill erbjuda det bästa boendet i Umeåregionen, med långsiktig hållbarhet för människor, ekonomi och miljö. Bostaden är ett allmännyttigt bostadsföretag och den största uthyraren av lägenheter och studentbostäder i regionen. För närvarande är vi 180 medarbetare och förvaltar cirka 15 000 lägenheter. Våra värdeord är öppenhet, omtanke, affärsmässighet och alla människors lika värde. Både hyresgäster och medarbetare ska känna stolthet, trygghet och gemenskap hos oss. Visa mindre

Information Security Engineer

We are looking for you who want to make a difference and help us build a safer digital society! If you share our passion in information security and want to work in an organization that encourages innovation and self-drive, we hope this opportunity might be the one for you! How we work As an Information Security Engineer you will be offered a challenging and varied role. You will be a part of our GRC team where the work is permeated by a friendly and g... Visa mer
We are looking for you who want to make a difference and help us build a safer digital society! If you share our passion in information security and want to work in an organization that encourages innovation and self-drive, we hope this opportunity might be the one for you!How we work

As an Information Security Engineer you will be offered a challenging and varied role. You will be a part of our GRC team where the work is permeated by a friendly and generous culture. As a consultant at Orange Cyberdefense you will be encouraged to develop, partly through certifications and educations, partly by broadening your skills and try new types of projects. We encourage our employees to learn new products in new areas and keep challenging themselves.You will be working with some of the most leading companies in Sweden and some of the more hands-on job tasks will be:

- Conducting due diligence
- Introducing and implementing LIS to our customers
- Information classification
- Leading educations
- Project management of specific projects of example ISO, GDPR and continuity management.
Our offer

As an employee at Orange Cyberdefense you will get the opportunity to work closely with some of the experts in the field and in an innovative and friendly company where we together contribute to the continued development of the company. With the latest technology, customers in the Nordics region and a growing company supporting you, you are given the opportunity to create and contribute to a safer society.

Working at Orange Cyberdefense will give you the chance to develop both personally and professionally. New challenges are our favourite challenges. Orange Cyberdefense has an environment with a high rate of change and quick decision-making combined with sensitivity to our employees. We believe that by providing an atmosphere where we try to have fun at work, love what we do and a work life balance, we will also get the best end results.Who are you?

We are looking for you with a big curiosity, team oriented and an eagerness to get challenged and to challenge. You love to build relationships, finding solutions and are not afraid to ask when there is something you don’t understand. In situations you do understand you are not late to take initiative. You have a good social ability and you love working in a team both with your colleagues and your customers.Your background

- Work experience of Information Security
- An advantage is if you have experience of cybersecurity, CISSP certification and GRC
- Knowledge in Swedish and English


How to join us?

Join us by sending your application through our application form. The selection is ongoing and the position can be filled before the last application date. If you have any questions you are welcome to contact responsible recruiter Helena Feldt ([email protected]rdefense.com). Visa mindre

Systemkonsult inom IT-säkerhet

Är du skicklig och intresserad eller rent av senior inom IT-säkerhet och brandväggar? Jobbar du med datahallar och nätverk? Nu har du möjlighet att få bli en del av Hi5's härliga gäng i Umeå. Vi söker två personer till dessa tjänster och vi vill träffa både dig med många års erfarenhet men också dig som nyligen har påbörjat din IT-karriär. Läs mer nedan och bli inspirerad.  Om tjänsten Som systemkonsult med ansvar för brandväggar och nätverk på Hi5 arbeta... Visa mer
Är du skicklig och intresserad eller rent av senior inom IT-säkerhet och brandväggar? Jobbar du med datahallar och nätverk? Nu har du möjlighet att få bli en del av Hi5's härliga gäng i Umeå. Vi söker två personer till dessa tjänster och vi vill träffa både dig med många års erfarenhet men också dig som nyligen har påbörjat din IT-karriär. Läs mer nedan och bli inspirerad. 

Om tjänsten
Som systemkonsult med ansvar för brandväggar och nätverk på Hi5 arbetar du med den högsta tekniska nivån för våra tjänster och system i de egna datahallarna och även i de externa datahallar hos våra kunder som vi levererar tjänster till. Detta innebär att du kommer ha det yttersta ansvaret och befogenheterna för de system du ansvarar för ut mot kund. Vi erbjuder dig en kombination av operativt och strategiskt arbete med nätverk och datahallar ut mot våra långvariga kundrelationer och ger i tjänsten stora möjligheter till att få påverka både sitt eget arbete och de tjänster som Hi5 levererar.

Du kommer bland annat: Delta i design, utveckling och förvaltning av plattformarna.
Leda förändringsprojekt för det aktuella plattformarna.
Bevaka branschutveckling gällande säkerhet för att kunna leverera bästa lösningarna till våra kunder gällande brandväggar och nätverk.
Om dig
Du har ett starkt intresse för säkerhet, nätverk och kommunikation och har arbetat med detta i ett antal år. Du är lösningsorienterad, ansvarstagande, prestigelös och sätter ett stort värde i det arbete du utför. Du vill och har med fördel jobbat som konsult tidigare och trivs både i teamet och att vara ute hos kund. Du är nyfiken och ser ofta möjligheter till utveckling och nytänkande. Du är en öppen och kommunikativ lagspelare och en trygg representant för de tjänster som Hi5 erbjuder.
Du har: Mycket god kompetens inom TCP/IP och network security.
God kompetens inom någon eller några av följande områden: nätverksdesign,
nätverkssäkerhet
nätverksredundans.
nätverksvirtualisering.
routing och layer 2.

Goda kunskaper inom VmWare

Har du dessutom jobbat med detta är det meriterande: Clavister Brandväggar
Cisco
PRTG
Certifieringar inom brandväggar och nätverk

Tjänst: Tillsvidare
Ort: Umeå
Start: Omgående eller enligt överenskommelse

Intresserad?
Ansökningar hanteras löpande. I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup. Har du frågor så vänd dig till rekryteringskonsult Andreas Lindqvist, [email protected] alt 073-413 06 11. Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Specialist Cyber Security Services

Ansök    Sep 10    ABB AB    Säkerhetsansvarig, IT
Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future. At ABB, we have the clear goal of driving diversity and inclusion across all dimensions: gender, LGBTQ+, abilities, ethnicity and generations. Together, we are embarking on a journey where each and every one of us, individually and collectively, welcomes and celebrates individual differences. ... Visa mer
Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.
At ABB, we have the clear goal of driving diversity and inclusion across all dimensions: gender, LGBTQ+, abilities, ethnicity and generations. Together, we are embarking on a journey where each and every one of us, individually and collectively, welcomes and celebrates individual differences.
You will be part of ABB Energy Industries in Sweden, which is a business unit within ABB's Industrial Automation division that offers a complete range of electrical automation and Digitization solutions for nuclear power, District heating, hydropower, Water, Pharma and chemicals. The unit's solutions are based on ABB's industry-leading technology solutions.
The role is reporting to Head of Digital Delivery and is part of the Digital Team in ABB Energy Industry Operations.


Your responsibilities
Implementing Secure solutions in OT/IT systems, performing Cyber security assessments and providing remedies for identified security gaps.
Implementing robust System & Network architecture.
Performing Cyber Security fingerprint for OT/IT network infrastructure. Implementing Disaster recovery methods for OT/IT systems.
Delivering security update services, cybersecurity fingerprint as a part of service agreements.
Providing services like hardening of IT/OT system, Roll-based access, Security controls so customers can comply to Cyber security standards. (e.g. NIS directive).Your background
In order to fit in the role, you can have a Bachelor´s in computer science or Information technology, but the important thing is that you have a working experience in Cyber Security Solutions, Services & IT-Architecture/infrastructure.
Experience and knowledge in implementing Cybersecurity solutions for Control Systems and/or SCADA is advantageous.
Knowledge in Network Intrusion Detection (NID) and Security Information & Event Management (SIEM) is positive.
Qualification in any of the certifications is considered advantageous (e.g. MCSA, GISP, ISA/IEC 62443).
Good knowledge of Swedish and English, both oral and writing skills, is a prerequisite.
It is seen as an advantage when you have around 5 years of experience, but we place emphasis on your personality: self-reliance trouble shooting acumen & accountability.More about us
Recruiting Manager (Krishna Kumar, +4621-34 30 78) will answer your questions about the position. Union representatives – Sveriges Ingenjörer: (Torbjörn U Ericsson, +4621-34 25 72), Unionen: (Lennart Rixman, +4621-32 52 25), Ledarna: (Leif Öhrberg, +4621-34 23 25). All other questions can be directed to Talent Partner (Therese Ideblad, +46 90 17 68 04).
You are welcome to apply the latest by October 10. Please note that selection will be done on an ongoing basis and the position may be filled before last day of application.
We look forward to receiving your application (documents submitted in English are appreciated). If you want to discover more about ABB, take another look at our website www.abb.com. Visa mindre