Lediga jobb Atea Sverige AB i Umeå

Se alla lediga jobb från Atea Sverige AB i Umeå. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Umeå som finns inom det yrket.

Vi söker fler kollegor till Affärsstöd i Umeå

Ansök    Sep 22    Atea Sverige AB    Säljkonsulent
Atea i region norr växer och vi känner glädjande en ökad efterfrågan hos våra kunder. Vi behöver därför hitta nya kollegor till vår gruppering inom Affärstöd med placering i Umeå. Vi söker dig som älskar att ge service i kombination med ett brinnande intresse för att göra affärer och skapa värde för såväl våra kunder som Atea som företag. Här vill man jobba! Kontoret i Umeå är en fantastisk arbetsplats. På tre nyrenoverade våningsplan samlas ett 100-tal m... Visa mer
Atea i region norr växer och vi känner glädjande en ökad efterfrågan hos våra kunder. Vi behöver därför hitta nya kollegor till vår gruppering inom Affärstöd med placering i Umeå. Vi söker dig som älskar att ge service i kombination med ett brinnande intresse för att göra affärer och skapa värde för såväl våra kunder som Atea som företag.

Här vill man jobba!
Kontoret i Umeå är en fantastisk arbetsplats. På tre nyrenoverade våningsplan samlas ett 100-tal medarbetare, alla med olika kompetenser och förmågor. Inom Affärsstöd är vi 15 personer. Titta gärna in hos oss via https://www.atea.se/om-atea/vara-kontor/umea/
I rollen som Affärsstöd fungerar man som stöd och bollplank till både våra kunder, säljare och leverantörer när det kommer till produktleveransen.Du ansvarar för att kvalitén alltid är på topp och du säkerställer att ömsesidiga förväntningar uppfylls. Man kan säga att du blir produktleveransansvarig för några av våra kunder. Du har till viss del en säljande roll men ditt fokus ligger på kundnöjdhet kopplat till avtalsefterlevnad, prisfrågor, produktfrågor och rådgivning. Vår målsättning är en produktleverans i toppklass från start till mål. Du arbetar via telefon och mail i vardagen men du träffar också kunder i digitala möten via Teams mellan varven.

Vi lyckas tillsammans!
På Atea anser vi att våra olikheter är vår styrka. Men med det sagt finns det också viktiga delar som förenar oss i våra roller och i vår kultur. Det vi har gemensamt inom Affärstöd är att vi alla har ett teknikintresse i grunden samt älskar att ge service och arbeta lösningsorienterat. Vi tror att det mesta går att lära sig på Atea men vi vet att du får en kortare startsträcka om du tidigare arbetat i en kundorienterad roll där du varit användare av något ärendehanterings-/affärssystem. Det vi också trivs med i vår grupp är att den ena dagen inte är den andra lik. På ett strukturerat och energiskt sätt löser vi de frågeställningar som dyker upp. En viktig del är att inge förtroende och skapa ett lugn hos motparten att vi löser den uppkomna situationen på bästa sätt. Det här är en roll där man trivs med att arbeta självständigt men samtidigt har vetskapen om att man har hela laget i ryggen för råd, bollning och stöttning. Vill du också bli en del av vår grupp, tveka inte att söka till oss! Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Välkommen med din ansökan! 
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten eller hur det är att arbeta på Atea är du välkommen att kontakta Daniel Holloman, Chef Affärsstöd, på telefon 090 712812 alternativt [email protected] Lou Sjöholm Mineur, Talent Acquisition Partner, på 073 862 27 83 eller [email protected] Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

IT-specialist med fokus NetApp

Brinner du för storage lösningar och är redo för nästa steg? Tycker du att det är kul att arbeta i en driftorganisation som förespråkar fortbildning och utveckling och där du får arbeta långsiktigt med kunder? Atea Managed Services söker dig som vill jobba i team där det råder ”en för alla och alla för en”, där man känner samhörighet och där vi stöttar och delar varandras vardag. Helt enkelt ett team som tillsammans tas sig an både små som stora utmaningar... Visa mer
Brinner du för storage lösningar och är redo för nästa steg? Tycker du att det är kul att arbeta i en driftorganisation som förespråkar fortbildning och utveckling och där du får arbeta långsiktigt med kunder? Atea Managed Services söker dig som vill jobba i team där det råder ”en för alla och alla för en”, där man känner samhörighet och där vi stöttar och delar varandras vardag. Helt enkelt ett team som tillsammans tas sig an både små som stora utmaningar och möjligheter. 

Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi. Vill du vara med och bygga Sverige med it med oss? 


Din roll i laget
Vi på Atea Managed Services (AMS) har ett uppdrag att leverera en stabil och kostnadseffektiv tjänsteleverans. Det innebär såväl leveranser från Ateas eget datacenter, som fjärrdrift av lokala installationer ute hos våra kunder och/eller kundägda datacenter. Närheten till vår kund är viktigt då vi tillhandahåller tjänster i kundägda datacenter. 

I rollen som it-specialist kommer du att ta ansvar för hela eller delar av våra kunders it-miljö genom att svara på tekniska frågor, göra installationer samt övervaka deras driftmiljö och system. Genom logiskt tänkande och felsökningsmetodik kommer du att säkerställa driften inom it hos våra kunder. Du kommer också att bidra och ge stöd med din tekniska kunskap till våra kunders utveckling, genom att sätta dig in i deras verksamhet och förstå den ur ett it-perspektiv.
Hos oss erbjuds du en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya möjligheter att lösa uppgifter tillsammans med dina kollegor och dina kunder. AMS Operations består av en härlig mix med olika bakgrunder och kompetenser. Gemensamt för oss alla är att vi jobbar som ett lag för att ge våra kunder bästa support och stödja deras utveckling framåt, med Sveriges bästa kundnöjdhet som mål och här kommer du bli en nyckelspelare.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
Att hålla plattformen levande och anamma nyheter med stor nyfikenhet för att bidra till kunders digitala förflyttning och utveckling inom it.
Driftinförande med leverans- och driftförvaltning genom felsökning, installation och uppgradering, övervakning och förbättring.
Att bidra till utveckling av våra tjänster på området, kravställning och deltagande i implementations- och utvecklingsprojekt.


Vad söker vi hos dig
Kanske har du tidigare arbetat som konsult fokusera på men vill nu arbeta mer långsiktigt. Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som it-specialist på AMS Operations ser vi att du är en person som alltid sätter kunden i fokus, är lösningsorienterad och levererar på tid men även tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet. Du planerar ditt arbete i förväg samt organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. Du är även en god problemlösare med analytiska förmågor samt har stort teknikintresse och drivkraft att lära sig ny teknik. Du är flexibel och har en positiv inställning till förändringar och kan snabbt anpassa dig till nya situationer. Du har god förmåga att samarbeta med inom teamet eller den omgivande organisationen.


För att lyckas i tjänsten som it-specialist bör du ha:
Några års erfarenhet inom datacenter; operations eller/och monitoring.
Goda kunskaper kring metodisk felsökning och felavhjälpning av storage server och nätverk.
Behärskar både svenska och engelska i tal och skrift samt har B-körkort.

Du har goda kunskaper inom:
Netapp eller likvärdiga storagelösningar
Dell EMC och HPE hårdvara.

Meriterande är om du har:
Erfarenhet av Veeam
Erfarenhet av VMware vSphere, vCenter, vRealize och vSAN
Erfarenhet inom programmering t.ex. powershell, ansible, python och bash
Aktuella certifieringar gällande Dell/EMC produkter tex Isilon, Unity eller hyperkonvergerande lösningar från HPE/Cisco.


Vårt erbjudande till dig
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål. Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.


Kontakta oss
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kalpana Begum, funktionschef, via [email protected] alternativt telefonnummer 031-744 51 16. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. Visa mindre

IT-Specialist / Nätverkstekniker

Ansök    Aug 29    Atea Sverige AB    Nätverkstekniker
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Managed Services dig som vill jobba som nätverkstekniker med fokus på nätverkstjänster inom Ateas nationella tjänsteleverans till kunder. Du kan arbeta från Stockholm eller Umeå. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget... Visa mer
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Managed Services dig som vill jobba som nätverkstekniker med fokus på nätverkstjänster inom Ateas nationella tjänsteleverans till kunder. Du kan arbeta från Stockholm eller Umeå. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.
Vi på AMS består av en härlig mix av olika kompetenser då vår verksamhet hanterar hela processen från erbjudande till leverans och allt däremellan. Oavsett om kunden vill outsourca delar av eller hela it-driften är vi våra kunders driftpartner där vi tillsammans med kund kontinuerligt utvecklar deras it-miljö samt frigör deras tid vilket möjliggör att de kan fokusera på sin kärnverksamhet. Området har en snabb tillväxt och ses som en av de viktigaste i nuvarande och framtida erbjudanden till våra kunder. Lär mer om hur det är att arbeta på AMS här.
Din roll i laget
Rollen som nätverkstekniker på Atea innefattar ett stort antal tjänster såsom LAN, WLAN, brandvägg, lastbalansering mm. I rollen arbetar du normalt remote, d.v.s. du sitter tillsammans med dina kollegor i Ateas kontor, samtidigt som du samverkar med leveransledare och underleverantörer som arbetar ute hos kunderna. Du kommer ingå i ett team med 11st personer och dina kollegor sitter idag huvudsakligen i Stockholm och Umeå. 

AMS har fördelen att leverera den senaste tekniken till flertalet kunder från en trygg miljö tillsammans med väldigt kunniga och seniora medarbetare. Här har du chans och möjligheten att verkligen fokusera på ditt teknikområde och kan tänka långsiktigt både för dig själv och dina kunder. 
Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder. Du kommer att få en gedigen introduktion till rollen och arbetssättet med en fadder som jobbar inom teamet. Du kommer successivt tilldelas mer komplexa uppgifter som du förväntas kunna driva på egen hand, men med stöttning där du behöver.
Som person känner du troligtvis igen dig på följande personliga kompetenser:
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som it-specialist ser vi att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter och strukturerar ditt arbete självständigt. Vi ser att du kan fattar snabba beslut och tar initiativ. Sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Sätter upp höga mål för sig själv och arbetar hårt för att uppnå dem. Är motiverad och jobbfokuserad och söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter.
För att lyckas i tjänsten som nätverkstekniker bör du ha kunskaper inom något eller några av följande område:
Erfarenhet av design, drift och förvaltning  
Har kunskaper inom CISCO och gärna certifierad i CCNP-nivå samt CMNA.
Har kunskaper inom Fortinet och gärna certifierad NSE Level 4.
Har kunskaper inom HP Aruba och gärna certifierad ACMA.
Är flytande i svenska i såväl tal som skrift samt har goda kunskaper i engelska
Det är meriterande om du;
Har vana att arbeta med både nyetableringar i projekt samt drift av befintliga leveranser.
Har tidigare erfarenhet av att arbeta med Linux.
Har tidigare erfarenhet av ITIL.
Vårt erbjudande till dig 
Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa.
Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.
Kontakta oss
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Niklas Janevi via [email protected] telefonnummer 073-367 19 71.  Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på?Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag.
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.
Varmt välkommen med din ansökan!
­
Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. Visa mindre

IT-specialister Datacenter

Ansök    Aug 29    Atea Sverige AB    Drifttekniker, data
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Managed Services (AMS) i Umeå dig som vill jobba som IT-specialist med fokus på våra nationella datacenters där många spännande nya initiativ pågår. Atea är en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i IT-infrastruktur. Teamet Teamet be... Visa mer
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Managed Services (AMS) i Umeå dig som vill jobba som IT-specialist med fokus på våra nationella datacenters där många spännande nya initiativ pågår. Atea är en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i IT-infrastruktur.

Teamet
Teamet består av kompetenta, drivna och ansvarstagande IT-specialister som jobbar tätt tillsammans och alltid ställer upp för varandra. "Högt i tak", "roligt på jobbet" och "lagkänsla" är några omdömen de själva beskriver sitt team med.  I Umeå är vi 15 stycken på AMS. Och hela kontoret inrymmer totalt 100-talet medarbetare, alla med olika kompetenser och förmågor. På Ateas karriärsida kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss på AMS.

Din roll i laget
I rollen som IT-specialist på Atea ansvarar du för att hjälpa kunder i deras IT-miljö med installation, leveranser, support och felsökning. Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.
Vi söker dig som har god erfarenhet av underhåll och uppgraderingar av VMware och som vill ha utmaningen av att jobba i en stor, modern och komplex VMware-miljö. Vi jobbar också processbaserat enligt ITIL.

Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som IT-specialist inom datacenter är:
Drift och förvaltning av datacentret samt regelbundet underhåll
3rd line ärendehantering, felsökning och problemutredningar
Bistå kollegor med problemlösning, driftsättande av nya kundmiljöer samt projektarbete

Vårt erbjudande till dig 
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av IT-infrastruktur och tillhörande tjänster.  
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som IT-specialist på AMS ser vi att du är en person som alltid sätter kunden i fokus, är lösningsorienterad, levererar i tid, men också tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet.
Du planerar ditt arbete i förväg samt organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare så att deadlines hålls. Hög motivation och jobbfokus präglar ditt arbetssätt och du söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Du kan lätt anpassa dig när förutsättningar förändras och du är flexibel i ditt tillvägagångssätt.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
För att lyckas i någon av tjänsterna som IT-specialist inom datacenter bör du ha:
Erfarenhet och kompetens inom datacenter och molnmiljöer i allmänhet och VMwares produktportfölj i synnerhet
Ett gediget intresse för felsökning, optimering och felavhjälpning
Behärska både svenska och engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du dessutom har något av följande:
Linuxkompetens
Software-defined network (SDN)
Erfarenhet av automation
Erfarenhet av backup eller storage på djupare/enterprise nivå

Vill du bli en del av landslaget?
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Diego Adibzadeh, via [email protected] telefonnummer 073 862 27 17. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. Visa mindre

IT-Specialist / Nätverkstekniker

Ansök    Aug 29    Atea Sverige AB    Nätverkstekniker
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Managed Services dig som vill jobba som nätverkstekniker med fokus på nätverkstjänster inom Ateas nationella tjänsteleverans till kunder. Du kan arbeta från Stockholm eller Umeå. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget... Visa mer
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Managed Services dig som vill jobba som nätverkstekniker med fokus på nätverkstjänster inom Ateas nationella tjänsteleverans till kunder. Du kan arbeta från Stockholm eller Umeå. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.
Vi på AMS består av en härlig mix av olika kompetenser då vår verksamhet hanterar hela processen från erbjudande till leverans och allt däremellan. Oavsett om kunden vill outsourca delar av eller hela it-driften är vi våra kunders driftpartner där vi tillsammans med kund kontinuerligt utvecklar deras it-miljö samt frigör deras tid vilket möjliggör att de kan fokusera på sin kärnverksamhet. Området har en snabb tillväxt och ses som en av de viktigaste i nuvarande och framtida erbjudanden till våra kunder. Lär mer om hur det är att arbeta på AMS här.
Din roll i laget
Rollen som nätverkstekniker på Atea innefattar ett stort antal tjänster såsom LAN, WLAN, brandvägg, lastbalansering mm. I rollen arbetar du normalt remote, d.v.s. du sitter tillsammans med dina kollegor i Ateas kontor, samtidigt som du samverkar med leveransledare och underleverantörer som arbetar ute hos kunderna. Du kommer ingå i ett team med 11st personer och dina kollegor sitter idag huvudsakligen i Stockholm och Umeå. 

AMS har fördelen att leverera den senaste tekniken till flertalet kunder från en trygg miljö tillsammans med väldigt kunniga och seniora medarbetare. Här har du chans och möjligheten att verkligen fokusera på ditt teknikområde och kan tänka långsiktigt både för dig själv och dina kunder. 
Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder. Du kommer att få en gedigen introduktion till rollen och arbetssättet med en fadder som jobbar inom teamet. Du kommer successivt tilldelas mer komplexa uppgifter som du förväntas kunna driva på egen hand, men med stöttning där du behöver.
Som person känner du troligtvis igen dig på följande personliga kompetenser:
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som it-specialist ser vi att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter och strukturerar ditt arbete självständigt. Vi ser att du kan fattar snabba beslut och tar initiativ. Sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Sätter upp höga mål för sig själv och arbetar hårt för att uppnå dem. Är motiverad och jobbfokuserad och söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter.
För att lyckas i tjänsten som nätverkstekniker bör du ha kunskaper inom något eller några av följande område:
Erfarenhet av design, drift och förvaltning  
Har kunskaper inom CISCO och gärna certifierad i CCNP-nivå samt CMNA.
Har kunskaper inom Fortinet och gärna certifierad NSE Level 4.
Har kunskaper inom HP Aruba och gärna certifierad ACMA.
Är flytande i svenska i såväl tal som skrift samt har goda kunskaper i engelska
Det är meriterande om du;
Har vana att arbeta med både nyetableringar i projekt samt drift av befintliga leveranser.
Har tidigare erfarenhet av att arbeta med Linux.
Har tidigare erfarenhet av ITIL.
Vårt erbjudande till dig 
Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa.
Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.
Kontakta oss
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Richard Forss på [email protected] telefonnummer 070 623 01 76  Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på?Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag.
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.
Varmt välkommen med din ansökan!
­
Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. Visa mindre

IT-specialister Datacenter

Ansök    Aug 29    Atea Sverige AB    Drifttekniker, data
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Managed Services (AMS) i Umeå dig som vill jobba som IT-specialist med fokus på våra nationella datacenters där många spännande nya initiativ pågår. Atea är en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i IT-infrastruktur. Teamet Teamet bes... Visa mer
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Managed Services (AMS) i Umeå dig som vill jobba som IT-specialist med fokus på våra nationella datacenters där många spännande nya initiativ pågår. Atea är en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i IT-infrastruktur.
Teamet
Teamet består av kompetenta, drivna och ansvarstagande IT-specialister som jobbar tätt tillsammans och alltid ställer upp för varandra. "Högt i tak", "roligt på jobbet" och "lagkänsla" är några omdömen de själva beskriver sitt team med.  I Umeå är vi 15 stycken på AMS. Och hela kontoret inrymmer totalt 100-talet medarbetare, alla med olika kompetenser och förmågor. På Ateas karriärsida kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss på AMS.
Din roll i laget
I rollen som IT-specialist på Atea ansvarar du för att hjälpa kunder i deras IT-miljö med installation, leveranser, support och felsökning. Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.
Vi söker dig som har god erfarenhet av underhåll och uppgraderingar av VMware och som vill ha utmaningen av att jobba i en stor, modern och komplex VMware-miljö. Vi jobbar också processbaserat enligt ITIL.
Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som IT-specialist inom datacenter är:
Drift och förvaltning av datacentret samt regelbundet underhåll
3rd line ärendehantering, felsökning och problemutredningar
Bistå kollegor med problemlösning, driftsättande av nya kundmiljöer samt projektarbete
Vårt erbjudande till dig 
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av IT-infrastruktur och tillhörande tjänster.  
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.
Som person känner du troligtvis igen dig på följande:
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som IT-specialist på AMS ser vi att du är en person som alltid sätter kunden i fokus, är lösningsorienterad, levererar i tid, men också tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet.
Du planerar ditt arbete i förväg samt organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare så att deadlines hålls. Hög motivation och jobbfokus präglar ditt arbetssätt och du söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Du kan lätt anpassa dig när förutsättningar förändras och du är flexibel i ditt tillvägagångssätt.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
För att lyckas i någon av tjänsterna som IT-specialist inom datacenter bör du ha:
Erfarenhet och kompetens inom datacenter och molnmiljöer i allmänhet och VMwares produktportfölj i synnerhet
Ett gediget intresse för felsökning, optimering och felavhjälpning
Behärska både svenska och engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du dessutom har något av följande:
Linuxkompetens
Software-defined network (SDN)
Erfarenhet av automation
Erfarenhet av backup eller storage på djupare/enterprise nivå
Vill du bli en del av landslaget?
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Tingelf, Funktionschef Operations & LeveransområdesAnsvarig Platform, via [email protected] telefonnummer 090-71 28 45. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. Visa mindre

Specialistsäljare Managed Services

Ansök    Nov 1    Atea Sverige AB    Key account manager
Drift, outsourcing, it som tjänst eller managed services – kärt barn har många namn! Just nu söker vi på Atea Managed Services dig som vill jobba som specialistsäljare med fokus på våra managerade tjänster. Vi tycker att det är viktigt att finnas nära våra kunder och därför söker vi dig som kan utgå från vårt kontor i Malmö. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt an... Visa mer
Drift, outsourcing, it som tjänst eller managed services – kärt barn har många namn! Just nu söker vi på Atea Managed Services dig som vill jobba som specialistsäljare med fokus på våra managerade tjänster. Vi tycker att det är viktigt att finnas nära våra kunder och därför söker vi dig som kan utgå från vårt kontor i Malmö. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.
Din roll i laget
Managed Services är ett fokusområde för Atea och uppdraget består i att bearbeta befintliga samt nya kunder, men även att stödja och vägleda kundansvariga/kundteam avseende försäljning av managerade tjänster och outsourcing. I rollen som specialistsäljare jobbar du ofta med större kunder med komplex försäljning. Du kommer också att agera anbudsansvarig för medelstora och större tjänsteaffärer där du ansvarar för Ateas olika specialistresurser, i syfte att skapa ett vinnande anbud.
Du erbjuds en utvecklande roll där du ingår i en nationell grupp för att taktiskt och operativt förflytta Atea och våra kunder inom området Managed Services. Våra kundavtal varierar från regionala till globala. Till din hjälp har du ett av it-marknadens starkaste varumärken, ett team med kollegor som brinner för tjänsteaffärer och en vältrimmad leveransorganisation.
Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som specialistsäljare är:
Tillsammans med kundteam/anbudsteam driva försäljningen av Ateas strategiska satsning inom Managed Services.
Med hög grad av affärsmannaskap ansvara för kostnadskalkylering inom Managed Services affärer.
På taktisk nivå utveckla nya och befintliga kunder inom Managed Services.
Vad söker vi hos dig
Som person känner du troligtvis igen dig på att du är en affärsmässig utmanare som tycker om att ta personligt ansvar och uppvisar även stor integritet. Du ser möjligheter och är inte rädd för att ta initiativ. Du arbetar strukturerat, både på egen hand och i grupp samt är driven och analytisk. Du har ett coachande förhållningssätt till kollegor och kunder och räds inte att utmana både kunder och kollegor i vardagen. Att hålla föredrag är inte främmande för dig och du trivs med att förmedla vårt budskap.
För att lyckas i tjänsten som specialistsäljare bör du ha följande kunskaper:
Erfarenhet på C-level inom försäljning i it-branschen och outsourcing.
Mycket god erfarenhet kring affärsprocesser kopplat till tjänsteleveranser
Deltagit i ett flertal större upphandlingar, både privata och offentliga
Säkerställa lönsamhet i affärer inom affärsområdet som man ansvarar för eller deltar i
Vårt erbjudande till dig
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.
Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.
Kontakta oss
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Johansson, chef försäljning Atea Managed Services, via [email protected] telefonnummer 073-862 25 06. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekrytering- och bemanningsföretag.
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.
Varmt välkommen med din ansökan!
­
Atea har samlat IT-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. Visa mindre

Funktionschef med fokus på platform

Ansök    Jul 25    Atea Sverige AB    Driftchef, data
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på AMS Operations dig som vill jobba som funktionschef med fokus på drift inom leveransområdet plattform. Atea Managed Services Operations ingår i Atea’s satsning OneAMS. AMS är fler än 1300 medarbetare i fem länder, vi levererar tjänster och drift inom hela spektrumet av it-tjänster till kunder i Norden och Baltikum.   Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brin... Visa mer
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på AMS Operations dig som vill jobba som funktionschef med fokus på drift inom leveransområdet plattform.
Atea Managed Services Operations ingår i Atea’s satsning OneAMS. AMS är fler än 1300 medarbetare i fem länder, vi levererar tjänster och drift inom hela spektrumet av it-tjänster till kunder i Norden och Baltikum.  
Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.
Din roll i laget
Rollen är tvådelad där du dels arbetar som funktionschef över en grupp it-specialister och dels som leveransområdesansvarig inom plattform.
I rollen som leveransområdesansvarig plattform innebär det att du har övergripande ansvar för en stabil plattformsleverans till Atea’s kunder vilket omfattar, kvalité, förbättringsarbete, budget och kapacitetsplanering. Du är en del av ett mycket erfaret team av funktionschefer som ingår i AMS Operations ledningsgrupp. Ni samarbetar dagligen samt ansvarar för era respektive områden.
Som funktionschef har du personalansvar över seniora it-specialister inom flera olika kompetensområden. Som ledare inom AMS Operations har du bland annat ansvar för rekrytering, lönesamtal och kompetensutveckling av medarbetarna. 
Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor, medarbetare och dina kunder. 
”Jag upplever att Atea är en organisation med fantastisk kultur och härliga kollegor. Ett företag som lever sina värderingar. Har man drivet och tar personligt ansvar för sin egen utveckling upplever jag att man kan gå hur långt som helst på företaget.” – Kalpana, funktionschef inom AMS Operations
Vad söker vi hos dig?
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som funktionschef ser vi att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare dina uppgifter och åtaganden.
Du är bra på att bygga relationer inom ditt team, mellan andra team samt med våra kunder.
För att lyckas i tjänsten som funktionschef bör du ha följande erfarenheter:
Tidigare ledare med personalansvar
Tidigare erfarenhet av drift och leverans av it som tjänst, gärna med fokus på plattform
Erfarenhet av processrelaterat arbetssätt
Då den här tjänsten är säkerhetsklassad behöver du vara svensk medborgare. Du hanterar svenska och engelska flytande i så väl tal som skrift. 
Vårt erbjudande till dig 
Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.
På Atea har vi möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov samt våra egna som medarbetare. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos kund, på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen.
Kontakta oss 
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef [email protected] telefonnummer 0733671971. Under sommaren kommer vi inte kunna svara på några frgåor men vi ser gärna att du söker redan idag.
Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.
Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.
Varmt välkommen med din ansökan!

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. Visa mindre

Vi söker fler kollegor till Affärsstöd i Umeå

Ansök    Mar 29    Atea Sverige AB    Kundtjänstmedarbetare
Atea i region norr växer och vi känner glädjande en ökad efterfrågan hos våra kunder. Vi behöver därför hitta nya kollegor till vår gruppering inom Affärstöd med placering i Umeå. Vi söker dig som älskar att ge service i kombination med ett brinnande intresse för att göra affärer och skapa värde för såväl våra kunder som Atea som företag. Här vill man jobba! Kontoret i Umeå är en fantastisk arbetsplats. På tre nyrenoverade våningsplan samlas ett 100-tal m... Visa mer
Atea i region norr växer och vi känner glädjande en ökad efterfrågan hos våra kunder. Vi behöver därför hitta nya kollegor till vår gruppering inom Affärstöd med placering i Umeå. Vi söker dig som älskar att ge service i kombination med ett brinnande intresse för att göra affärer och skapa värde för såväl våra kunder som Atea som företag.

Här vill man jobba!
Kontoret i Umeå är en fantastisk arbetsplats. På tre nyrenoverade våningsplan samlas ett 100-tal medarbetare, alla med olika kompetenser och förmågor. Inom Affärsstöd är vi 15 personer. Titta gärna in hos oss via https://www.atea.se/om-atea/vara-kontor/umea/
I rollen som Affärsstöd fungerar man som stöd och bollplank till både våra kunder, säljare och leverantörer när det kommer till produktleveransen.Du ansvarar för att kvalitén alltid är på topp och du säkerställer att ömsesidiga förväntningar uppfylls. Man kan säga att du blir produktleveransansvarig för några av våra kunder. Du har till viss del en säljande roll men ditt fokus ligger på kundnöjdhet kopplat till avtalsefterlevnad, prisfrågor, produktfrågor och rådgivning. Vår målsättning är en produktleverans i toppklass från start till mål. Du arbetar via telefon och mail i vardagen men du träffar också kunder i digitala möten via Teams mellan varven.

Vi lyckas tillsammans!
På Atea anser vi att våra olikheter är vår styrka. Men med det sagt finns det också viktiga delar som förenar oss i våra roller och i vår kultur. Det vi har gemensamt inom Affärstöd är att vi alla har ett teknikintresse i grunden samt älskar att ge service och arbeta lösningsorienterat. Vi tror att det mesta går att lära sig på Atea men vi vet att du får en kortare startsträcka om du tidigare arbetat i en kundorienterad roll där du varit användare av något ärendehanterings-/affärssystem. Det vi också trivs med i vår grupp är att den ena dagen inte är den andra lik. På ett strukturerat och energiskt sätt löser vi de frågeställningar som dyker upp. En viktig del är att inge förtroende och skapa ett lugn hos motparten att vi löser den uppkomna situationen på bästa sätt. Det här är en roll där man trivs med att arbeta självständigt men samtidigt har vetskapen om att man har hela laget i ryggen för råd, bollning och stöttning. Vill du också bli en del av vår grupp, tveka inte att söka till oss! Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Välkommen med din ansökan! 
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten eller hur det är att arbeta på Atea är du välkommen att kontakta Daniel Holloman, Chef Affärsstöd, på telefon 090 712812 alternativt [email protected] Lou Sjöholm Mineur, Talent Acquisition Partner, på 073 862 27 83 eller [email protected] Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

It-specialist inom backup och storage

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Vill du jobba på ett av Sveriges mest spännande företag och känner att du vill lära dig något nytt varje dag så är du välkommen till oss. Just nu söker vi på AMS Operation dig som vill jobba som it-specialist inom lagring- och backuplösningar på vårt kontor i Umeå. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar ... Visa mer
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Vill du jobba på ett av Sveriges mest spännande företag och känner att du vill lära dig något nytt varje dag så är du välkommen till oss.
Just nu söker vi på AMS Operation dig som vill jobba som it-specialist inom lagring- och backuplösningar på vårt kontor i Umeå.
Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.
Kort om AMS:
Oavsett om kunden vill outsourca delar av eller hela it-driften är vi på AMS, Atea Managed Services, våra kunders driftpartner där vi tillsammans med kund kontinuerligt utvecklar och ökar effektiviteten i it-organisationen vilket leder till att frigöra tid för våra kunder så de kan fokusera på sin kärnverksamhet.
Vi på AMS Operations har ett uppdrag att leverera en stabil och kostnadseffektiv tjänsteleverans. Det innebär såväl leveranser från eget datacenter som fjärrdrift av lokala installationer ute hos våra kunder.

Din roll i laget
Rollen innebär omfattande arbete kring planering, driftsättning, felhantering och förvaltning av flera datacenter inom Sverige. Dagligen kommer du och dina kollegor jobba tillsammans med leverantör i allt gällande storage, backup och virtualisering. Allt detta sker inom en struktur och ett ramverk som bygger på Information Technology Infrastructure Library (ITIL).
Du kommer ingå i vår nationella tjänsteleverans där du får arbeta med drift, förvaltning, spännande projekt och förbättringsarbete inom ditt specialistområde.
Våra kunder består av en mix både gällande storlek samt privat och offentlig sektor.
Du erbjuds en varierande och utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och kunder. Vårt team präglas av ambition och gemenskap.

"På Atea får du jobba med ett gäng jordnära och härliga kollegor med expertkunskap. Jag har sedan jag började lärt mig otroligt mycket tack vare fokus på kompetensutveckling och möjlighet att jobba med den senaste tekniken i spännande projekt."– Gustav, it-specialist

Vad söker vi hos dig?
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som it-specialist på AMS ser vi att du är en person som alltid sätter kunden i fokus, är lösningsorienterad, levererar i tid men också tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet.
Du planerar ditt arbete i förväg samt organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt arbete och driver dina processer vidare så att deadlines hålls. Hög motivation och jobbfokus präglar ditt arbetssätt och du söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Du kan lätt anpassa dig när förutsättningar förändras och du är flexibel i ditt tillvägagångssätt.
För att lyckas i tjänsten som it-specialist bör du ha:
Flertalet års erfarenhet och bred kunskap inom datacenter och lagrings- och backuplösningar
Ett gediget intresse för felsökning, optimering och felavhjälpning
Kunskap inom
Backup på djupare/enterprise nivå
Storage/filserver på enterprise nivå
Linuxkompetens
Dessutom ska du kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. 
Meriterande är om du har:
Certifieringar inom lagring och backup
Netbackup på djupare/enterprise nivå
Erfarenhet av storage, Dell/EMC
Erfarenhet av HPE Server

Vårt erbjudande till dig 
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.  
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Tingelf, leveransansvarig, via [email protected] telefonnummer 090-71 28 45. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.
Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. Visa mindre

It-specialist inom backup och storage

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Vill du jobba på ett av Sveriges mest spännande företag och känner att du vill lära dig något nytt varje dag så är du välkommen till oss. Just nu söker vi på AMS Operation dig som vill jobba som it-specialist inom lagring- och backuplösningar på vårt kontor i Umeå. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar ... Visa mer
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Vill du jobba på ett av Sveriges mest spännande företag och känner att du vill lära dig något nytt varje dag så är du välkommen till oss.
Just nu söker vi på AMS Operation dig som vill jobba som it-specialist inom lagring- och backuplösningar på vårt kontor i Umeå.
Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.
Kort om AMS:
Oavsett om kunden vill outsourca delar av eller hela it-driften är vi på AMS, Atea Managed Services, våra kunders driftpartner där vi tillsammans med kund kontinuerligt utvecklar och ökar effektiviteten i it-organisationen vilket leder till att frigöra tid för våra kunder så de kan fokusera på sin kärnverksamhet.
Vi på AMS Operations har ett uppdrag att leverera en stabil och kostnadseffektiv tjänsteleverans. Det innebär såväl leveranser från eget datacenter som fjärrdrift av lokala installationer ute hos våra kunder.

Din roll i laget
Rollen innebär omfattande arbete kring planering, driftsättning, felhantering och förvaltning av flera datacenter inom Sverige. Dagligen kommer du och dina kollegor jobba tillsammans med leverantör i allt gällande storage, backup och virtualisering. Allt detta sker inom en struktur och ett ramverk som bygger på Information Technology Infrastructure Library (ITIL).
Du kommer ingå i vår nationella tjänsteleverans där du får arbeta med drift, förvaltning, spännande projekt och förbättringsarbete inom ditt specialistområde.
Våra kunder består av en mix både gällande storlek samt privat och offentlig sektor.
Du erbjuds en varierande och utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och kunder. Vårt team präglas av ambition och gemenskap.

"På Atea får du jobba med ett gäng jordnära och härliga kollegor med expertkunskap. Jag har sedan jag började lärt mig otroligt mycket tack vare fokus på kompetensutveckling och möjlighet att jobba med den senaste tekniken i spännande projekt."– Gustav, it-specialist

Vad söker vi hos dig?
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som it-specialist på AMS ser vi att du är en person som alltid sätter kunden i fokus, är lösningsorienterad, levererar i tid men också tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet.
Du planerar ditt arbete i förväg samt organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt arbete och driver dina processer vidare så att deadlines hålls. Hög motivation och jobbfokus präglar ditt arbetssätt och du söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Du kan lätt anpassa dig när förutsättningar förändras och du är flexibel i ditt tillvägagångssätt.
För att lyckas i tjänsten som it-specialist bör du ha:
Flertalet års erfarenhet och bred kunskap inom datacenter och lagrings- och backuplösningar
Ett gediget intresse för felsökning, optimering och felavhjälpning
Kunskap inom
Backup på djupare/enterprise nivå
Storage/filserver på enterprise nivå
Linuxkompetens
Behärska både svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande är om du har:
Certifieringar inom lagring och backup
Netbackup på djupare/enterprise nivå
Erfarenhet av storage, Dell/EMC
Erfarenhet av HPE Server

Vårt erbjudande till dig 
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.  
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Tingelf, leveransansvarig, via [email protected] telefonnummer 090-71 28 45. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.
Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. Visa mindre

Specialistsäljare Managed Services

Ansök    Okt 20    Atea Sverige AB    Key account manager
Drift, outsourcing, it som tjänst eller managed services – kärt barn har många namn! Just nu söker vi på Atea Managed Services dig som vill jobba som specialistsäljare med fokus på våra managerade tjänster. Vi tycker att det är viktigt att finnas nära våra kunder och därför söker vi främst dig som kan utgå från något av våra kontor i Luleå, Gävle, Sundsvall eller Umeå. I andra hand letar vi efter dig som finns i Stockholm men gillar att resa. Vi erbjuder d... Visa mer
Drift, outsourcing, it som tjänst eller managed services – kärt barn har många namn! Just nu söker vi på Atea Managed Services dig som vill jobba som specialistsäljare med fokus på våra managerade tjänster. Vi tycker att det är viktigt att finnas nära våra kunder och därför söker vi främst dig som kan utgå från något av våra kontor i Luleå, Gävle, Sundsvall eller Umeå. I andra hand letar vi efter dig som finns i Stockholm men gillar att resa. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.
Din roll i laget
Managed Services är ett fokusområde för Atea och uppdraget består i att bearbeta befintliga samt nya kunder, men även att stödja och vägleda kundansvariga/kundteam avseende försäljning av managerade tjänster och outsourcing. I rollen som specialistsäljare jobbar du ofta med större kunder med komplex försäljning. Du kommer också att agera anbudsansvarig för medelstora och större tjänsteaffärer där du ansvarar för Ateas olika specialistresurser, i syfte att skapa ett vinnande anbud.
Du erbjuds en utvecklande roll där du ingår i en nationell grupp för att taktiskt och operativt förflytta Atea och våra kunder inom området Managed Services. Våra kundavtal varierar från regionala till globala. Till din hjälp har du ett av it-marknadens starkaste varumärken, ett team med kollegor som brinner för tjänsteaffärer och en vältrimmad leveransorganisation.
Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som specialistsäljare är:
Tillsammans med kundteam/anbudsteam driva försäljningen av Ateas strategiska satsning inom Managed Services.
Med hög grad av affärsmannaskap ansvara för kostnadskalkylering inom Managed Services affärer.
På taktisk nivå utveckla nya och befintliga kunder inom Managed Services.
Vad söker vi hos dig
Som person känner du troligtvis igen dig på att du är en affärsmässig utmanare som tycker om att ta personligt ansvar och uppvisar även stor integritet. Du ser möjligheter och är inte rädd för att ta initiativ. Du arbetar strukturerat, både på egen hand och i grupp samt är driven och analytisk. Du har ett coachande förhållningssätt till kollegor och kunder och räds inte att utmana både kunder och kollegor i vardagen. Att hålla föredrag är inte främmande för dig och du trivs med att förmedla vårt budskap.
För att lyckas i tjänsten som specialistsäljare bör du ha följande kunskaper:
Erfarenhet på C-level inom försäljning i it-branschen och outsourcing.
Mycket god erfarenhet kring affärsprocesser kopplat till tjänsteleveranser
Deltagit i ett flertal större upphandlingar, både privata och offentliga
Säkerställa lönsamhet i affärer inom affärsområdet som man ansvarar för eller deltar i
Vårt erbjudande till dig
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.
Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart.
Kontakta oss
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Johansson, chef försäljning Atea Managed Services, via [email protected] telefonnummer 073-862 25 06. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekrytering- och bemanningsföretag.
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.
Varmt välkommen med din ansökan!
­
Atea har samlat IT-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2500 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. Visa mindre

It-specialist Citrix/Virtual Client till Atea Operations

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Lockas du av att utmanas, utvecklas vara en del av ett erfaret team med kollegor från hela landet? Just nu söker vi på Atea Operations dig som vill jobba som it-specialist med fokus på Citrix/Virtual Client på vårt kontor i Umeå. Vi erbjuder digen arbetsplats sompräglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar... Visa mer
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Lockas du av att utmanas, utvecklas vara en del av ett erfaret team med kollegor från hela landet? Just nu söker vi på Atea Operations dig som vill jobba som it-specialist med fokus på Citrix/Virtual Client på vårt kontor i Umeå.
Vi erbjuder digen arbetsplats sompräglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.
Kort om oss på AMS:
Oavsett om kunden vill outsourca delar av eller hela it-driften är vi på AMS, Atea Managed Services, våra kunders driftpartner där vi tillsammans med kund kontinuerligt utvecklar och ökar effektiviteten i it-organisationen vilket leder till att frigöra tid för våra kunder så att de kan fokusera på sin kärnverksamhet.
Vi på AMS Operations har ett uppdrag att leverera en stabil och kostnadseffektiv tjänsteleverans. Det innebär såväl leveranser från eget datacenter som fjärrdrift av lokala installationer ute hos våra kunder. Vi finns på flera orter runt om i Sverige.
Din roll i laget
Vi söker dig som är specialist eller en aspirerande stjärna inom området. Du kommer ingå i vår nationella tjänsteleverans där du får arbeta med drift, förvaltning, spännande projekt och förbättringsarbete inom Citrix och Virtual Client Operations. Våra kunder består av en mix både gällande storlek samt privat och offentlig sektor. Du kommer arbeta med allt ifrån Citrix Hypervisor, Virtual Apps och Desktops, och MS RDS till AppLayering, i tätt samarbete med andra delar av vår tjänsteleverans såsom t.ex. tjänsteägare och datacenter- och klientspecialister.
Du erbjuds en varierande och utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och kunder. Vårt team präglas av ambition och gemenskap.
"På Atea får du jobba med ett gäng jordnära och härliga kollegor med expertkunskap. Jag har sedan jag började lärt mig otroligt mycket tack vare fokus på kompetensutveckling och möjlighet att jobba med den senaste tekniken i spännande projekt."– Gustav, it-specialist
Vad söker vi hos dig?
Du är lyhörd för kundens behov, strukturerad och serviceinriktad i din framtoning med ett stort tekniskt intresse för Citrix och branschen. Vidare är du driven, självgående och sporras av att ha en varierande vardag med stora och små utmaningar. Vi arbetar alltid i team så din förmåga att samarbeta med andra är oerhört viktig. Kundens bästa och affärsmässighet är en självklarhet för dig.
För att lyckas i tjänsten som it-specialist bör du ha:
Bred erfarenhet av arbete i större Citrix-miljöer
Ett gediget intresse för felsökning, optimering och felavhjälpning
Behärska både svenska och engelska i tal och skrift
God samarbetsförmåga
Meriterande är god kunskap i Citrix Hypervisor, FS Logix och AppLayering.
Vårt erbjudande till dig 
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.  
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.
Kontakta oss
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Vix Viktoria Herjeryd, funktionschef, via [email protected] telefonnummer 08-477 47 47. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Välkommen med din ansökan!
Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.
Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass. Visa mindre