Lediga jobb som Arbetsmiljöingenjör i Umeå

Se lediga jobb som Arbetsmiljöingenjör i Umeå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Umeå som finns hos arbetsgivaren.

EHS-Specialist

Bli en del av något helt livsavgörande Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier. På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbe... Visa mer
Bli en del av något helt livsavgörande
Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.
På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att lära så att du kan få fart på din karriär och förbättra dina färdigheter på lång sikt.
Vi på Cytiva är stolta över att arbeta tillsammans med en grupp av nio andra Danaher Life Sciences-företag. Tillsammans är vi pionjärer inom vetenskap och medicin och utvecklar produkter som hjälper forskare i kampen att rädda liv.
Som EHS-specialist är du ett expertstöd när det gäller att uppfylla myndighetskrav, lagar och förordningar för att utveckla samt förbättra arbetsmiljön.
Du kommer att arbeta med bland annat:
Implementera, driva och utveckla arbetsmiljöarbetet och arbete mot ISO-standarder
Planera, stödja och följa upp det systematiska arbetsmiljöarbetet med riskbedömningar, kartläggningar, händelseutredningar, exponeringsmätningar och revisioner samt utarbeta förslag till åtgärder.
Följa, tolka och rapportera förändringar i arbetsmiljöregler, såväl när det gäller svensk lagstiftning som Cytiva:s interna regler
Delta vid interna audits/inspektioner
Utbilda inom arbetsmiljöområdet
Stödja våra chefer och medarbetare med din specialistkompetens för en säkrare arbetsmiljöTjänsten är tillsvidare och förlagd till dagtid och vi söker dig som är
Vi söker dig som är högskole- eller universitetsutbildad inom arbetsmiljöområdet eller har annan relevant utbildning/erfarenhet. Du bör även ha en gedigen yrkeserfarenhet av arbetsmiljöfrågor och vara väl insatt och kunnig i lagar och föreskrifter. Vi ser gärna att du har erfarenhet att arbeta inom tillverkningsindustrin och har kompetens inom kemikalieområdet och ISO-standarder. Som person är du organiserad och strukturerad med god förmåga att förklara och förankra dina beslut. Du jobbar i en supportfunktion där det är viktigt att ha ett övergripande perspektiv där du bedriver ett framåtsyftande förbättringsarbete. Du arbetar mycket självständigt och uppskattar samverkan med andra. Du uttrycker dig obehindrat både muntligt och skriftligt på svenska och på engelska.
För frågor rörande tjänsten kontakta anställande chef: Tomas Högström på
[email protected]
Vill du veta mer? Spana in vår Careers webbsida, Instagram-kanal och LinkedIn-sida!
Cytiva är en 3,3 miljarder USD global ledare inom biovetenskap med nästan 7 000 anställda i 40 länder som är hängivna vårt uppdrag att främja och påskynda behandlingar. Som en pålitlig partner till kunder världen över bidrar Cytiva till ett effektivt arbetsflöde till forskning och utveckling, säkerställer tillverkning och leverans av omvälvande mediciner till patienter.
Cytiva är en del av Danaher-familjen, en global nyskapare inom vetenskap och teknologi som är hängiven att hjälpa kunder att lösa komplexa utmaningar samt förbättra livskvaliteten välden över.
When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 80,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.
At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.
If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out. Visa mindre

HSSEQ-samordnare

Ansök    Sep 22    Vattenfall AB    Arbetsmiljöingenjör
Har du erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljö, miljö, elsäkerhet och kvalitet inom elbranschen, bygg- och anläggning eller processindustrin? Nu söker vi en engagerad HSSEQ-samordnare, kom och jobba med oss! Inom enheten Construction Services bygger vi elledningar och elkraftstationer för kunder i hela Sverige. I ditt arbete kommer du att fokusera på Health, Safety, Security, Environment och Quality (HSSEQ) i vår projektverksamhet. Du kommer att vara ett ... Visa mer
Har du erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljö, miljö, elsäkerhet och kvalitet inom elbranschen, bygg- och anläggning eller processindustrin? Nu söker vi en engagerad HSSEQ-samordnare, kom och jobba med oss!
Inom enheten Construction Services bygger vi elledningar och elkraftstationer för kunder i hela Sverige. I ditt arbete kommer du att fokusera på Health, Safety, Security, Environment och Quality (HSSEQ) i vår projektverksamhet. Du kommer att vara ett stöd för organisationen genom att sakkunnigt och systematiskt leda HSSEQ-arbetet. En viktig del av ditt jobb är att på ett hållbart sätt säkerställa att lagstiftning och kundkrav följs. Inom Vattenfall går säkerheten alltid först och ditt ansvar kommer vara att garantera efterlevnad inom dessa frågor.
Exempel på dina ansvarsområden och arbetsuppgifter:
Bistå med HSSEQ-kompetens till chefer och projektledare, delta i projekt från anbudsfas och hela vägen genom planering, produktion fram till uppföljning
Ta fram arbetsmiljöplaner, miljöplaner, följa upp miljöåtgärdsplaner och upprätta projektförteckningar för exempelvis fordon och kemikalier
Delta i riskbedömningar, skyddsronder, uppföljningar och kontroller/revisioner på site
Säkerställa efterlevnad av krav för fordon, maskiner samt projektmedarbetarnas kompetens (utbildningar och tillstånd)
Stödja projektledare och/eller BAS-U-ansvarig med avvikelsehantering och utredningar
Systematiskt arbete med verksamhetsutveckling inom HSSEQ-området, exempelvis dokumentation, instruktioner och utbildningar
Arbeta med entreprenadjuridik utifrån ett HSSEQ-perspektiv
Delta i förvaltningsrådet för vår projektprocess.Dina kvalifikationer som HSSEQ-samordnare
För denna tjänst ser vi gärna att du är van vid att arbeta självständigt som samordnare och att du även har erfarenhet att som specialist bistå en projektorganisation med din kompetens inom HSSEQ-området. Ditt arbetssätt präglas av att du tar ansvar, har en god initiativförmåga och ett stort engagemang.
Du har:
Ingenjörsutbildning inom arbetsmiljö-, miljö- eller kvalitet, eller motsvarande dokumenterad kompetens inom HSSEQ-området
Gärna utbildningar i BAS-P och BAS-U och standarder som exempelvis ISO45001, ISO14001, ISO9001.

Utöver det har du erfarenhet av:
Systematiskt arbete med arbetsmiljö-, miljö- och kvalitetsfrågor
Att identifiera och tillämpa relevant lagstiftning, rådande praxis, normer och standarder inom HSSEQ-området
Arbete med riskhantering och incidenter.

Tjänsteresor inom Sverige förekommer en till två dagar per vecka. Körkort (B) är ett krav.
Placeringsort
Du kommer att utgå från något av våra kontor i exempelvis Luleå, Umeå, Uppsala, Solna eller Göteborg. Placering på någon annan större Vattenfall Services-etablering kan också vara möjligt.
Vill du veta mer?
För mer information kontakta gärna enhetschef Ronny Hjalmarsson. Fackliga representanter är Gunilla Eriksson Unionen, Massimo Bresnik SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.
Är du intresserad av en ny utmaning hos oss?
Ansök via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 10 oktober, 2022. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt och ange till vilken ort du söker.
Vi ser fram emot din ansökan!
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats
Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Läs mer om oss på https://www.vattenfall.se/services/ och följ oss gärna via LinkedIn (Vattenfall Services Nordic AB) och Instagram (vattenfallservices).
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vattenfall Services är ledande inom underhålls-, entreprenad- och konsulttjänster för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Hos oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och i en framtidsbransch. Vi behöver fler energihjältar som vill utvecklas tillsammans med oss och vara med på resan mot ett fossilfritt liv. Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör

Feelgood är Sveriges ledande hälsoföretag för det moderna arbetslivet. Vi hjälper företag och organisationer att förbättra produktivitet och sänka kostnader genom att arbeta systematiskt och förebyggande med arbetsmiljö, hållbar hälsa, ledarskap, medarbetarskap och vid behov rehabilitering eller krishantering. Vi har idag 700 medarbetare som möter kunderna både digitalt och på ca 120 platser i Sverige. Totalt omfattar Feelgoods 8 000 kunder 800 000 medarb... Visa mer
Feelgood är Sveriges ledande hälsoföretag för det moderna arbetslivet. Vi hjälper företag och organisationer att förbättra produktivitet och sänka kostnader genom att arbeta systematiskt och förebyggande med arbetsmiljö, hållbar hälsa, ledarskap, medarbetarskap och vid behov rehabilitering eller krishantering.

Vi har idag 700 medarbetare som möter kunderna både digitalt och på ca 120 platser i Sverige. Totalt omfattar Feelgoods 8 000 kunder 800 000 medarbetare. Feelgood grundades 1995 och ägs sedan 2021 av den finska vårdkoncernen Terveystalo Healthcare OY.

Läs mer på www.feelgood.se

Med visionen Sveriges friskaste kunder är vår uppgift att vara experter inom de olika delarna av företagshälsa för att komma med förslag till vad kunden bör göra. Nyckeln i vårt arbete är ett konsultativt arbetssätt. Det innebär att vi tillsammans med kunden utvecklar en gemensam bild av vad de behöver och deras förutsättningar.

Vi söker nu en arbetsmiljöingenjör till Umeå och vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du bidrar till en bättre arbetsmiljö för människor på olika arbetsplatser. Arbetsuppgifterna är varierande där du möter många olika branscher och arbetsmiljöer. Hos oss blir du en del av ett tvärprofessionellt lag, du har goda möjligheter att styra din tid och får arbeta i fina lokaler centralt vid älven.

Du kommer att vara ett konsultativt stöd till våra kunder i det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Arbetsuppgifterna spänner över ett brett fält:

• Kunddialog, utbildningar och rådgivning när det gäller arbetsmiljö
• Stöd till kundföretag när det gäller systematiskt arbetsmiljöarbete och övriga lagar och föreskrifter inom arbetsmiljöområdet
• Arbetsmiljömätningar, kartläggning och riskbedömning inom t.ex. buller, luftföroreningar, belysning, inomhusklimat, vibrationer och kemikalier
• Viktig resurs för kundföretaget för stöd och kontakt inom byggnadsrelaterad ohälsa.
• Analysera och rapportera resultat samt ge åtgärdsförslag
• Deltagande i skyddskommittéer hos våra kundföretag

Vi söker dig som har högskoleutbildning med arbetsmiljöinriktning eller likvärdig kompetens. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som arbetsmiljöingenjör. Du är intresserad av att hålla utbildningar vilket innebär att pedagogisk skicklighet värderas högt. Du bör ha ett nyfiket, affärsmässigt och konsultativt förhållningssätt, vara utåtriktad och ta initiativ i såväl kundarbetet som det interna teamarbetet. Du förstår helhetssynen av människan i arbetslivet och vill arbeta på ett förebyggande och promotivt sätt.

Du är en del av ett nätverk av andra arbetsmiljöingenjörer inom Feelgood, men måste kunna arbeta självständigt på lokal nivå. Ditt arbetsområde är framför allt i Umeå med omnejd men du kommer även att arbeta mot våra kunder i Skellefteå, Piteå och Luleå.

Vi ser vidare att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, har goda IT-kunskaper samt B-körkort med tillgång till egen bil.

Omfattning: Tillsvidareanställning på 100%. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde vid överenskommelse.

Har du frågor?

Kontakta Konsultchef Jimmy Lundqvist

E-post: [email protected]

Telefon: 073-6463714

Sista ansökningsdatum är 28 oktober. Vi intervjuar fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsdatum gått ut.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör till Previa i mellersta Norrland

Ansök    Jul 4    AB Previa    Arbetsmiljöingenjör
Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Previa har 1 000 medarbetare på över 90 orter över hela landet. Sedan 2014 ingår Previa i Falck som är Nordens största koncern inom hälsa i arbetslivet. Previa kommer snart att byta namn och framöver gå under varumärket Falck. I januari 2023 byts bolagsnamnet, men införandet av det nya varumärket inleds redan i april 2022 och kommer göras steg för steg tills alla Previas närmare 100 enheter över hela ... Visa mer
Previa är Sveriges ledande företag inom företagshälsa. Previa har 1 000 medarbetare på över 90 orter över hela landet. Sedan 2014 ingår Previa i Falck som är Nordens största koncern inom hälsa i arbetslivet.

Previa kommer snart att byta namn och framöver gå under varumärket Falck. I januari 2023 byts bolagsnamnet, men införandet av det nya varumärket inleds redan i april 2022 och kommer göras steg för steg tills alla Previas närmare 100 enheter över hela Sverige har bytt utseende. Hela namnbytet är klart i början av 2023. Läs mer på previa.se/falck

Vill du utvecklas och satsa på framtiden med oss på Previa?
Vi hjälper våra kunder att skapa resultat genom människor. Det gör vi genom att effektivisera organisationer, utveckla ledare, skapa engagemang hos medarbetare och bidra till positiva arbetsmiljöer hos våra kunder.

Som arbetsmiljöingenjör i Previa har du en mycket viktig roll i arbetet med att skapa värde och resultat för våra kunder. Du arbetar med att stötta våra kundföretag i att utveckla sin verksamhet gällande arbetsmiljöfrågor och synliggöra systematiskt arbetsmiljöarbete som ett effektivt chefsverktyg för verksamhetsledning. Du är också en viktig länk i våra kundteam som består av kompetens inom teknik, beteendevetenskap, organisationsutveckling, medicin, ergonomi och hälsoutveckling.

Du kommer bl.a. att arbeta med:

• Kundkontakter, utbildningar samt chefsrådgivning
• Stöd till kundföretag gällande uppfyllandet av myndighetskrav, lagar och förordningar
• Tekniska mätningar, kartläggning och riskbedömning inom t.ex. buller, belysning, inneklimat, vibrationer och kemikalier
• Utvärdera resultat och ta fram åtgärdsförslag tillsammans med kund
• Att vara en aktiv samarbetspartner i det systematiska arbetsmiljöarbetet hos kund

Vi söker dig som har en arbetsmiljöingenjörsutbildning, högskoleutbildning med inriktning arbetsmiljö eller motsvarande relevant utbildning. Du skall inneha ingenjörsmässig kompetens att utreda och analysera den fysiska arbetsmiljön, utvärdera föreslagna lösningar eller bistå med förslag på åtgärder. Du har en förmåga och intresse av att leverera i digitala verktyg och vara delaktig i Previas digitala resa. Du behärskar svenska i tal och skrift.

Som person är du är erfaren och drivande, med förmåga att arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra. Du har en pedagogisk förmåga och är tydlig i din kommunikation, såväl muntligt som skriftligt.

Vi erbjuder dig:

• Ett arbete i en av Sveriges framtidsbranscher
• Trevliga kollegor och arbete i team med andra yrkesgrupper
• Möjlighet till kompetensutveckling inom företagshälsa
• Intressanta kunder, både inom privat och offentlig sektor

Som arbetsmiljöingenjör i Previa arbetar du som konsult utifrån våra värderingar - värdeskapande, samspelande och modiga.

Övrigt:
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tjänstgöringsgrad 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten innebär resor vilket innebär att du måste ha körkort och gärna tillgång till egen bil i tjänsten. Placeringsort för tjänsten kan diskuteras då du kommer att arbeta över en större geografi i mellersta Norrland så som Sundsvall, Örnsköldsvik, Umeå och Skellefteå. Arbetstid helgfria vardagar 8-17.

Är du intresserad?
Vid frågor är du välkommen att kontakta Tf Konsultchef Helen Salomonsson på [email protected] alternativt tel nr 0950-57 46 66.

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31. Urval och intervjuer sker löpande.

Vi undanber oss kontakt med annonserings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Senior Arbetsmiljöingenjör

Ansök    Aug 17    SCA Obbola AB    Arbetsmiljöingenjör
SCA Obbola AB En hållbar arbetsplats – en renare värld På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet SCA Obbola är i en stark expansionsfas med målet att bli Framtidens Fabrik. En stark säkerhetsku... Visa mer
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld


På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet
SCA Obbola är i en stark expansionsfas med målet att bli Framtidens Fabrik. En stark säkerhetskultur är en förutsättning för att nå det målet. Nu när vår arbetsmiljöingenjör går vidare till nya uppdrag inom koncernen söker vi en arbetsmiljöingenjör som tillsammans med oss vill arbeta med förändring och utveckling av verksamheten!Varmt välkommen med din ansökan!


Din nästa utmaning

Hälsa och säkerhet står som högsta prioritet hos oss på SCA och som arbetsmiljöingenjör blir du en nyckelperson i arbetet för en trygg och hållbar arbetsplats.  I rollen som arbetsmiljöingenjör, inom stödfunktion Hälsa och säkerhet, förväntas du vara sakkunnig och den som leder, initierar, stöttar och utvecklar det systematiska arbetsmiljöarbetet inom SCA Obbola.  Du samarbetar på bred front i organisationen med företagsledning, ledare, medarbetare och skyddsombud.  

Vem är du?

För att trivas i rollen är du en person som drivs av att utveckla verksamhet och har ett intresse och engagemang rörande frågor kring arbetsmiljö och säkerhetskultur. Du är processinriktad, strukturerad och har en stark egen drivkraft att leverera resultat. Du har kunskapen och förmågan att omsätta lagar och regler inom arbetsmiljöområdet till fungerande rutiner och arbetssätt i praktiken och stöttar våra chefer och ledare i det systematiska arbetsmiljöarbetet.  Din kommunikations- och pedagogiska förmåga är god och du tycker om att arbeta i team och utveckla människor och organisationer. 
Du har relevant högskoleexamen och arbetslivserfarenhet inom, arbetsmiljö, hälsa och säkerhet, verksamhetsutveckling eller annat område som kan vara bidragande i rollen som arbetsmiljöingenjör. För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar. 


Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?


För mer information om tjänsten: Åsa Alvarsson, HR-chef, 070-557 42 53, [email protected] 
För mer information om rekryteringsprocessen: Alma Gustafsson, HR-specialist, 070-264 12 27, [email protected] 
Fackliga representanter: 
Unionen - Elisabeth Burström 090-154 173, Ledarna – Peter Olsson 090-15 41 11, Sveriges ingenjörer – Michael Larsson 090-15 41 85. 


Sista ansökningsdag är: 2022-08-14. 
Urval och intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag. 

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

. Visa mindre

Uppdragsledare miljö

Job Description Vi erbjuder dig möjligheten att använda din erfarenhet och ditt stora intresse av förorenade områden och ditt engagemang för en hållbar samhällsutveckling för att utveckla kunskapsområdet tillsammans med erfarna och inspirerande kollegor. I din roll kommer du att arbeta i olika projektgrupper där du deltar i miljöarbetet med förorenade områden. För att trivas och lyckas i den här rollen tror vi att du har några års erfarenhet av förorenade ... Visa mer
Job Description
Vi erbjuder dig möjligheten att använda din erfarenhet och ditt stora intresse av förorenade områden och ditt engagemang för en hållbar samhällsutveckling för att utveckla kunskapsområdet tillsammans med erfarna och inspirerande kollegor. I din roll kommer du att arbeta i olika projektgrupper där du deltar i miljöarbetet med förorenade områden. För att trivas och lyckas i den här rollen tror vi att du har några års erfarenhet av förorenade områden och motiveras av att lösa våra kunders problem i nära samarbete med andra miljökonsulter i Sverige och internationellt. Om du är vår nya Miljökonsult inom förorenade områden - klicka på knappen ”I;m interested”.

Inviting bright minds
Vill du utveckla din expertis i en öppen, samarbetsinriktad och inspirerande kultur? Vill du vara med och arbeta för en hållbar framtid? Med våra intressanta projekt och kreativa lösningar strävar vi efter att utveckla vår bransch. Du kommer bli en del av ett globalt företag med en stabil tillväxt sedan starten 1945 som fortfarande präglas av våra grundares värderingar att bidra till ett bättre samhälle. Med teknik skapar vi tillsammans nytta för människan, natur och samhälle.

Du kommer att tillhöra vår enhet Environment and Health
Som vår nya Uppdragsledare inom förorenade områden kommer du att vara en del av vår växande verksamhet inom Environment and Health. Genom våra globala tjänsteområden driver och samordnar vi tekniken för att lära av varandra och kunna anta de mest utmanande projekten, exempelvis anordnar Ramboll internt regionala nätverksmöten inom förorenade områden i Europa och USA. Inom Environment and Health arbetar vi kontinuerligt med att utveckla teknik och arbetsmetoder där medarbetarna själva driver utvecklingen. Som stiftelseägt bolag är vår uttalade målsättning att bidra till att förbättra de samhällen vi verkar i. Hos oss på Ramboll är samarbete och laganda viktigt och vi strävar efter att varje medarbetare skall få möjlighet att utvecklas efter sina förutsättningar och inom de områden som den önskar. Ramboll har en stark extern utbildningsverksamhet som drivs av våra anställda och som vi också använder för intern utveckling.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
· Utföra Miljötekniska mark- och grundvattenundersökningar, riskbedömningar och åtgärdsutredningar.
· Arbeta i samtliga roller i våra projekt, som uppdragsledare, teknikansvarig eller handläggare
· Proaktiv dialog med våra kunder, myndigheter och andra intressenter
· Arbeta med uppdrag som rör exempelvis exploatering, tillsynsärenden, överlåtelser (Environmental due diligence), huvudstudier, drivmedelsstationer, PFAS, klorerade kolväten, förorenade byggnader eller sediment.
· Fältarbete och resor i tjänsten kan förekomma

Utvecklas tillsammans med oss
När du blir en del av Ramboll kommer vi att göra vårt bästa för att stötta dig i din personliga och professionella utveckling. För att lyckas i den här rollen tror vi att du har:
· Relevant högskoleutbildning som civilingenjör, miljövetare, naturvetare eller motsvarande
· Ett genuint intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor
· God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska
· B-körkort
· Minst fem års erfarenhet av utredning och åtgärder av förorenade områden, t ex som konsult, entreprenör, beställare eller från miljömyndighet

Vi ser det som meriterande om du även har erfarenhet av förorenade byggnader.

Du är en person vars främsta drivkraft är att uppnå resultat i projekt som adderar reellt värde. Tack vare din strategiska infallsvinkel och samarbetsförmåga lyckas du möta våra kunders krav och leverera lösningar anpassade till morgondagens samhälle. Du är flexibel och trivs när du utmanas i intressanta projekt som inbegriper såväl lokalt som internationellt samarbete. Vidare uppskattas du av dina kollegor för din förmåga att bidra till god stämning och laganda på enheten. För att du ska växa och utvecklas krävs ett ledarskap som stöder, coachar och inkluderar dig i strategiska beslut.

Välkommen till Ramboll Environment & Health
Ramboll utvecklar innovativa och forskningsbaserade lösningar som bidrar till ett bättre klimat genom att minska föroreningar och återställa naturliga miljöer. Vi är ett av världens ledande konsultföretag inom miljö och våra experter hanterar kundernas mest utmanande miljöfrågor.

Ramboll i Sverige
Ramboll är ett av Sveriges största teknik-, design- och konsultföretag med fler än 2000 experter på 30 kontor över hela landet. Varje dag löser vi tekniska utmaningar för att göra livet bättre för människor och natur. Vårt engagemang för hållbarhet innefattar även fokus på hållbara medarbetare och vi arbetar därför ständigt med frågor kopplade till ledarskap, hälsa, säkerhet och en god balans mellan arbetsliv, familjeliv och fritid.

Din ansökan
Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Bifoga ditt CV och personliga brev som beskriver varför du är rätt person för det här jobbet. Vi ser fram emot din ansökan senast den
2022-09-01. Vi genomför intervjuer löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Visa mindre

Senior Arbetsmiljöingenjör

Ansök    Jun 27    SCA Obbola AB    Arbetsmiljöingenjör
SCA Obbola AB En hållbar arbetsplats – en renare värld På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet SCA Obbola är i en stark expansionsfas med målet att bli Framtidens Fabrik. En stark säkerhetsku... Visa mer
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld


På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet
SCA Obbola är i en stark expansionsfas med målet att bli Framtidens Fabrik. En stark säkerhetskultur är en förutsättning för att nå det målet. Nu när vår arbetsmiljöingenjör går vidare till nya uppdrag inom koncernen söker vi en arbetsmiljöingenjör som tillsammans med oss vill arbeta med förändring och utveckling av verksamheten!Varmt välkommen med din ansökan!


Din nästa utmaning

Hälsa och säkerhet står som högsta prioritet hos oss på SCA och som arbetsmiljöingenjör blir du en nyckelperson i arbetet för en trygg och hållbar arbetsplats.  I rollen som arbetsmiljöingenjör, inom stödfunktion Hälsa och säkerhet, förväntas du vara sakkunnig och den som leder, initierar, stöttar och utvecklar det systematiska arbetsmiljöarbetet inom SCA Obbola.  Du samarbetar på bred front i organisationen med företagsledning, ledare, medarbetare och skyddsombud.  

Vem är du?

För att trivas i rollen är du en person som drivs av att utveckla verksamhet och har ett intresse och engagemang rörande frågor kring arbetsmiljö och säkerhetskultur. Du är processinriktad, strukturerad och har en stark egen drivkraft att leverera resultat. Du har kunskapen och förmågan att omsätta lagar och regler inom arbetsmiljöområdet till fungerande rutiner och arbetssätt i praktiken och stöttar våra chefer och ledare i det systematiska arbetsmiljöarbetet.  Din kommunikations- och pedagogiska förmåga är god och du tycker om att arbeta i team och utveckla människor och organisationer. 
Du har relevant högskoleexamen och arbetslivserfarenhet inom, arbetsmiljö, hälsa och säkerhet, verksamhetsutveckling eller annat område som kan vara bidragande i rollen som arbetsmiljöingenjör. För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar. 


Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?


För mer information om tjänsten: Åsa Alvarsson, HR-chef, 070-557 42 53, [email protected] 
För mer information om rekryteringsprocessen: Alma Gustafsson, HR-specialist, 070-264 12 27, [email protected] 
Fackliga representanter: 
Unionen - Elisabeth Burström 090-154 173, Ledarna – Peter Olsson 090-15 41 11, Sveriges ingenjörer – Michael Larsson 090-15 41 85. 


Sista ansökningsdag är: 2022-08-14. 
Urval och intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag. 

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

. Visa mindre

KMA-ingenjör till Svevia Umeå

Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi en KMA-ingenjör till arbetschefsområde Västerbotten med placering i Umeå. Arbetschefsområdet står inför en spännande och expansiv tillväxt- och utvecklingsfas där vi förnyar och förbättrar oss mot framtidens marknad och krav. Ditt uppdrag som KMA-ingenjör Tjänsten som KMA-ingenjör hos oss innebär att du i f... Visa mer
Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi en KMA-ingenjör till arbetschefsområde Västerbotten med placering i Umeå. Arbetschefsområdet står inför en spännande och expansiv tillväxt- och utvecklingsfas där vi förnyar och förbättrar oss mot framtidens marknad och krav.

Ditt uppdrag som KMA-ingenjör
Tjänsten som KMA-ingenjör hos oss innebär att du i första hand stöttar och hjälper våra platschefer i det dagliga KMA-arbetet. I arbetsuppgifterna ingår också att axla en strategisk roll för att driva det övergripande arbetet på arbetschefsnivå. Till stor del handlar din vardag om att arbeta med interna mål och kundkrav som verksamheten möter inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Du kommer att ansvara för att följa upp att vi efterlever krav och säkerställa att vi utvecklar och implementerar effektiva och kvalitativa arbetssätt och processer. Allt för att våra arbetsplatser ska få så goda förutsättningar som möjligt att arbeta kvalitativt i sitt KMA-arbete.

I rollen ingår även ansvar för rapportering/analys av tillbud och olyckor samt årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet för att nå våra högt uppsatta mål om att ha branschens tryggaste och säkraste arbetsplatser.

Vem är du?
Vi söker dig som blir taggad av den här annonsen! Som ser att den här tjänsten skulle vara ett naturligt steg att ta och inte nöjer dig med att vara näst bäst. Du ska också trivas och motiveras av att växla det operativa arbetet ute i verksamheten med det strategiska arbetet i vår stab.

För att uppfylla våra krav bör du ha erfarenhet från produktion- eller entreprenadbranschen. Du ska ha några års erfarenhet av arbete med KMA-frågor som ledare eller i en roll som har en koppling till vår typ av verksamhet. Utöver det så är det meriterande om du dessutom förvärvat kunskap inom kvalitet och arbetsmiljö genom akademisk utbildning. Oavsett vem du är vill vi understryka hur viktigt det är för oss att du har KMA-frågan nära hjärtat och att du, med ditt engagemang, tillämpar metoder som gör att vi lyckas i vårt KMA-arbete.

Som person har du ett bra ordningssinne och krav på struktur. Samverkansytorna i den här tjänsten är många så en mycket bra kommunikation på olika nivåer kommer vara en framgångsfaktor. Vi vill att du bemöter kunder, chefer och övriga medarbetare i verksamheten på ett lyhört och förtroendeingivande sätt. Och till sist vill vi att du har goda IT-kunskaper och körkort för personbil.

Dela väg med oss
Vem du än är så kommer du att vara omgiven av många duktiga och härliga medarbetare som gärna vägleder dig och delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Du kommer bli en del av en stark gemenskap och en inspirerande kultur där alla är fokuserade på att tillsammans utveckla individen, teamet och affären. Vi månar också om att vara en arbetsplats för alla.

Det är som lag vi skapar framgång. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss?

Ansökan och information

Du ansöker enkelt genom att skicka in ditt CV och svara på några urvalsfrågor. Vår rekryteringsprocess bygger på ett kompetensbaserat arbetssätt, det är en förutsättning för att rekrytera kvalitetssäkert, inkluderande och fördomsfritt. Därför vill vi inte ha ett personligt brev.

Skicka in din ansökan snarast möjligt och som senast den 19 juni. Urval görs löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande arbetschef Vanja Fältén tel 072-503 50 71. Våra fackliga företrädare för Saco, Ledarna, Unionen och Seko når du via vår växel på telefon 08-404 10 00.

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning. Visa mindre

Konsult inom flödesanalys och miljöanpassning

Ansök    Maj 4    AFRY AB    Arbetsmiljöingenjör
Företagsbeskrivning AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi påskyndar övergången till ett hållbart samhälle. Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri, energi och digitalisering som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. Inkludering och mångfald – Vi vill attrahera personer med olika bakgrund och perspektiv till vår organisation. Mångfald är positiv... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi påskyndar övergången till ett hållbart samhälle.
Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri, energi och digitalisering som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. Inkludering och mångfald – Vi vill attrahera personer med olika bakgrund och perspektiv till vår organisation. Mångfald är positivt på många sätt för oss på AFRY. Vi vet att det driver både kreativitet och innovation.


Jobbeskrivning
AFRY har i många år framgångsrikt stöttat både svenska och internationella energiproducenter, och vi satsar nu på ytterligare expansion på denna spännande marknad! Vattenkraften i Sverige är under utveckling, då vi går mot ett kraftsystem med 100% fossilfri kraftproduktion. Utöver detta pågår ett intensivt arbete att omförhandla samtliga vattendomar för samtliga vattenkraftsdammar. Med över 500 vattenkraftsingenjörer är AFRY ett av världens största konsultbolag inom vattenkraft och vi vill vara med och driva utvecklingen inom området. Inom Sverige är vi ett 80-tal som arbetar med vattenkraft. Som ett led i vår NAP-satsning genomfördes under 2021 ett samgående med EKOM, specialister inom sötvattensekologi & experter på NAP-processen.
Läs mer om AFRY Vattenkraft här:
https://afry.com/sv/omrade/vattenkraft
I sektionen flödesanalys och miljöanpassning arbetar nu 12 konsulter med frågeställningar kopplade till vattenkraftens utmaningar inom detta område. Medarbetarna i sektionen har mellan 2 och 25 års erfarenhet och har en jämn könsfördelning samt är spridda över stora delar av landet. Sektionen söker nu nya medarbetare för att kunna hantera efterfrågan från våra kunder.
Tjänsten innebär en anställning som hydraulisk konsult inom sektionen. Sektionen arbetar brett med samtliga flödes och miljörelaterade frågeställningar inom vattenkraft. Exempel på detta kan vara utredningar om dammsäkerhet kopplat till flödesfrågor, ansökan om nya moderna miljövillkor för vattenkraft eller anpassning av byggåtgärder för bästa möjliga ekologiska nytta.
Denna tjänst är inriktad mot flödesrelaterade frågeställningar inom vattenkraft och kan beröra avbördningsberäkningar, flödesanalys och simulering, dammbrottssimulering, flödesdimensionering, översvämningskartering och annan gis-analys, hävert/rörströmningsberäkningar, genomförande av provtappning/svallprov eller andra frågeställningar.
Platsbesök och inmätningar förekommer regelbundet i arbetet. Arbetet utförs i nära samarbete med övriga konsulter inom gruppen och våra projekt är ofta multidisciplinära.


Kravspecifikation
Som person är du ödmjuk, flexibel, driven och engagerad. Du har förmågan att arbeta med flera projekt samtidigt och är både strukturerad och analytisk. Vi letar efter en person som gillar samarbete, är kommunikativ och gärna tar eget ansvar.
Vi söker dig som arbetat mer än 3 år inom relevant område. Du är utbildad inom lämpligt ingenjörsområde och har företrädelsevis en bakgrund inom vattenkraft med förståelse för vattenkraftens roll i Sveriges energisystem. Vidare har du tidigare arbetat med flertal av de exempel som anges ovan och är trygg i att arbeta självständigt i projekt.
Om detta stämmer in på dig och det är dags för dig att ta nästa steg i din karriär och utvecklas inom ditt teknikområde eller ta ett steg mot uppdragsledning är det dig vi söker.


Ytterligare information
Vi erbjuder en miljö för dig att utvecklas i.
AFRY arbetar aktivt med utveckling av våra medarbetare och ser ständigt till att på ett kvalitetssäkrat sätt kompetensutveckla vår personal. Detta sker bland annat genom utmanande roller i intressanta projekt – med stöd och support från medarbetare med längre erfarenhet.
Jag som blir din chef heter Anders Frisk. Min ledarskapsfilosofi är att ett väl fungerande team är grunden för en framgångsrik verksamhet. Med ett väl fungerande team skapas möjligheter till samarbete, feedback, utveckling och framsteg och utifrån detta genereras goda projektresultat och en hållbar utveckling. För att nå dit arbetar vi bland annat med samarbete i projekt, dialog, tydlig kommunikation, involvering i beslutsprocesser samt gemensam affärsutveckling.
Sista ansökningsdatum är 20 maj. Intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.
Kontaktuppgifter
Anders Frisk, Sektionschef
[email protected]
Maria Hansson, Rekryteringspartner
[email protected]
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

EHS-specialist till kund i Umeå

Vill du arbeta med miljö, hälsa och säkerhet på ett globalt företag i framkant? Motiveras du av att på riktigt göra skillnad? Då har vi den perfekta möjligheten för dig! Till ett tillverkande medtech-bolag i Umeå söker vi en engagerad EHS-specialist. Urval och intervjuer sker löpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag! Tjänsten är på heltid med start i januari och pågår fram till slutet av augusti 2022 med möjlighet till förlängning. Om tjänste... Visa mer
Vill du arbeta med miljö, hälsa och säkerhet på ett globalt företag i framkant? Motiveras du av att på riktigt göra skillnad? Då har vi den perfekta möjligheten för dig! Till ett tillverkande medtech-bolag i Umeå söker vi en engagerad EHS-specialist. Urval och intervjuer sker löpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Tjänsten är på heltid med start i januari och pågår fram till slutet av augusti 2022 med möjlighet till förlängning.

Om tjänsten
I rollen som EHS-specialist väntar en spännande vardag med varierande arbetsuppgifter med stor påverkansmöjlighet. Du kommer att ingå i ett team som tillsammans arbetar med att säkerställa att företaget uppfyller regler beträffande arbetsmiljö.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:
• Bevaka miljö- och arbetsmiljökraven vid utbyggnation
• Implementera, driva och utveckla arbetsmiljöarbetet och arbete mot ISO-standarder
• Planera, stödja och följa upp det systematiska arbetsmiljöarbetet med riskbedömningar, kartläggningar, händelseutredningar och revisioner samt utarbeta förslag till åtgärder.
• Följa, tolka och rapportera förändringar i arbetsmiljöregler, såväl när det gäller svensk lagstiftning och interna regler
• Delta vid interna audits/inspektioner
• Utbilda inom arbetsmiljöområdet
• Stödja organisationen för en säkrare miljö- och arbetsmiljöVem är du?
Du som söker har:
• En högskole- eller universitetsutbildning inom arbetsmiljöområdet eller har annan relevant utbildning/erfarenhet.
• En gedigen yrkeserfarenhet av arbetsmiljöfrågor och är väl insatt och kunnig i lagar och föreskrifter.
• En förmåga att uttrycka dig obehindrat både muntligt och skriftligt på svenska och på engelska.

Det är meriterande om du har:
• Utbildning i BAS-U och Bas-P är meriterande.
• Erfarenhet av miljö- och arbetsmiljöansvar vid utbyggnationer samt ISO-standard ses som meriterande.

Vi söker dig som har ett starkt intresse för arbetsmiljöfrågor och säkerhet. Du är organiserad och strukturerad med god förmåga att förklara och förankra dina beslut. Du jobbar i en supportfunktion där det viktigt att ha ett övergripande perspektiv där du bedriver ett framåtsyftande förbättringsarbete. Du arbetar mycket självständigt och uppskattar samverkan med andra.


Om verksamheten
Att hitta rätt person till rätt plats – det är vår kärnkompetens. Vi rekryterar chefer och specialister till praktiskt taget alla branscher, små som stora företag, inom såväl privat som offentlig sektor. Har du rekryterats av Poolia vet du att vår process är kvalitetssäkrad. Våra rekryterare kan din bransch, därför tar vi totalansvar för alla moment, från kravprofil till uppföljning. Men viktigast av allt är förstås resultatet: att du är rätt person på rätt plats. Visa mindre

EHS Specialist

Bli en del av något helt livsavgörande Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier. På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbe... Visa mer
Bli en del av något helt livsavgörande
Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.
På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att lära så att du kan få fart på din karriär och förbättra dina färdigheter på lång sikt.
Vi på Cytiva är stolta över att arbeta tillsammans med en grupp av nio andra Danaher Life Sciences-företag. Tillsammans är vi pionjärer inom vetenskap och medicin och utvecklar produkter som hjälper forskare i kampen att rädda liv.
Nu söker vi efter en EHS-specialist som ska arbeta på Cytivas EHS-avdelning på vår site i Umeå tillsammans med ytterligare tre andra medarbetare. Har du ett starkt intresse för arbetsmiljöfrågor och säkerhet. Då vill vi gärna höra ifrån dig. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning som sträcker sig fram till och med 31 augusti 2022 med god möjlighet till förlängning eller övergång i fast anställning.
Vad du ska göra
Bevaka miljö- och arbetsmiljökraven vid utbyggnation
Implementera, driva och utveckla arbetsmiljöarbetet och arbete mot ISO-standarder
Planera, stödja och följa upp det systematiska arbetsmiljöarbetet med riskbedömningar, kartläggningar, händelseutredningar och revisioner samt utarbeta förslag till åtgärder.
Följa, tolka och rapportera förändringar i arbetsmiljöregler, såväl när det gäller svensk lagstiftning och interna regler
Delta vid interna audits/inspektioner
Utbilda inom arbetsmiljöområdet

Vem du är
Högskole- eller universitetsutbildad inom arbetsmiljöområdet eller har annan relevant utbildning/erfarenhet.
Gedigen yrkeserfarenhet av arbetsmiljöfrågor och vara väl insatt och kunnig i lagar och föreskrifter.
Utbildning i BAS-U och Bas-P är meriterande.
Erfarenhet av miljö- och arbetsmiljöansvar vid utbyggnationer samt ISO-standard ses som meriterande.
Du uttrycker dig obehindrat både muntligt och skriftligt på svenska och på engelska.

Utöver detta ser vi gärna att du har erfarenhet att arbeta inom tillverkningsindustrin och har bred kompetens inom arbetsmiljöområdet. Som person är du organiserad och strukturerad med god förmåga att förklara och förankra dina beslut. Som EHS-specialist jobbar du i en supportfunktion där det är viktigt att ha ett övergripande perspektiv där du bedriver ett framåtsyftande förbättringsarbete. Du arbetar mycket självständigt och uppskattar samverkan med andra.
Vi befinner oss just nu i en expansiv fas och är i stort behov av ny personal. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För frågor rörande den här tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef Tomas Högström på [email protected] Varmt välkommen med din ansökan!
När du börjar hos oss blir du en del i Danahers globala organisation, där 68 000 människor varje dag går till jobbet fast beslutna om att hjälpa våra kunder vinna. Som medarbetare kommer du att få prova nya saker, arbeta hårt och utveckla dina färdigheter. Erfarna chefer och kollegor ger vägledning med stöd av kraftfulla Danaher Business System och en etablerad organisation.
Danaher arbetar målmedvetet med en mångsidig och inkluderande kultur där alla känner att de hör hemma och alla röster hörs. Vi tror på våra medarbetare och de unika perspektiv som de bidrar med till varje utmaning, därför ger vi dig möjligheten att flytta fram gränserna för vad som är möjligt.
Om du någon gång har undrat över vad som finns inom dig så kan du nu få svaret. Visa mindre

Operativ Arbetsmiljöspecialist till Samhall

Vill du göra skillnad tillsammans med Sveriges viktigaste företag? Hos oss är du med och gör skillnad för många! Vi är rikstäckande med ca 25 000 anställda på 600 orter och omsätter ca 8 miljarder kronor per år. Vi erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning, handel och omsorg. Genom våra kunduppdrag utvecklar vi personer med funktionsnedsättning att öka sina möjligheter på den reguljära arbetsmarknaden. D... Visa mer
Vill du göra skillnad tillsammans med Sveriges viktigaste företag? Hos oss är du med och gör skillnad för många! Vi är rikstäckande med ca 25 000 anställda på 600 orter och omsätter ca 8 miljarder kronor per år. Vi erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning, handel och omsorg. Genom våra kunduppdrag utvecklar vi personer med funktionsnedsättning att öka sina möjligheter på den reguljära arbetsmarknaden. Det ger en kombination av kund-, medarbetar- och samhällsnytta som inget annat företag kan leverera. Läs mer på: www.samhall.se
Vill du anta en av våra nya specialistroller och vara den som bidrar till att förbättra verksamhetens arbete och öka organisationens kunskap inom arbetsmiljöområdet? Trivs du i en ansvarsfull roll där du får arbeta både operativt och proaktivt med att säkerställa en god fysisk arbetsmiljö? Då ska du söka tjänsten som operativ arbetsmiljöspecialist till Marknadsområde Nord som är indelat i 7 distrikt med verksamhet från Dalarna till Norrbotten. Du tillhör vår stab och rapporterar till HR-chef för MO Nord samt ingår i vårt nationella team som består av både specialister och strateger inom arbetsmiljöområdet.
Som operativ arbetsmiljöspecialist är du marknadsområdets sakkunniga expert på området och utgör ett viktigt stöd till främst chefer på våra arbetsplatser. Du ansvarar för att samordna förbättringsarbetet inom arbetsmiljö för marknadsområdet samt bidrar i utvecklingen av det systematiska arbetsmiljöarbetet för hela Samhall. Rollen innebär många kontaktytor främst med chefer, HR, skyddsombud, försäljningsorganisation och Arbetsmiljöverket.
Dina arbetsuppgifter innefattar:
· Sakkunnigt stöd i vardagen till chefer
· Se till att arbetssätt och riktlinjer efterlevs, utvecklas och följs upp
· Arbeta proaktivt med att säkerställa en god fysisk arbetsmiljö
· Genomföra orsaksanalyser av tillbud och arbetsskador
· Delta i arbetsmiljöinspektioner och vara behjälplig med att skriva svar på inspektionsmeddelanden till Arbetsmiljöverket
· Genomföra utbildningar för chefer och skyddsombud.
Vi söker dig med goda kunskaper inom arbetsmiljö och systematiskt arbetsmiljöarbete. Du har relevant utbildningsbakgrund och flerårig erfarenhet av arbete med fysisk arbetsmiljö, gärna som specialist samt har verkat praktiskt och operativt ute i drift. Du är flytande i svenska i både tal och skrift, meriterande med andra språkkunskaper. Vi förutsätter att du är en god användare av program inom MSOffice. Då tjänsten innefattar resor ställer vi krav på B-körkort.
Som person trivs du i en roll med stort eget ansvar där din förmåga att vara uppmärksam, pålitlig och engagerad värderas högt. Du har lätt för att samarbeta men känner dig också bekväm i att självständigt driva arbetsmiljöarbetet framåt. Du är analytisk, strukturerad, uthållig och lösningsfokuserad. För att lyckas i rollen är det också viktigt att du är coachande, kommunikativ samt duktig på att förmedla budskap och information anpassade efter målgrupp.
Tjänsten avser heltid och du blir anställd hos Samhall med placering på lämplig ort inom marknadsområde Nord. Samhalls fackliga kontaktpersoner: Jonny Viljeskogh för Unionen 0660-796 71, Johnny Schödin för SACO 060-16 82 03, Pontus Dilén för Ledarna 026-17 65 03.
Rekryteringen sker i samarbete med Rutinera i Sundsvall, för mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Petra Elf [email protected] 070-760 64 47. Din ansökan registrerar du på www.rutinera.se OBS! Ange att du söker tjänsten: ”Operativ arbetsmiljöspecialist” då urval och intervjuer sker löpande vill vi ha din ansökan omgående, dock senast den 15 maj 2022. Visa mindre

KMA-ingenjör till Västerbotten

Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi en KMA-ingenjör till arbetschefsområde Västerbotten med placering i Umeå. Arbetschefsområdet står inför en spännande och expansiv tillväxt- och utvecklingsfas där vi förnyar och förbättrar oss mot framtidens marknad och krav. Ditt uppdrag som KMA-ingenjör Tjänsten som KMA-ingenjör hos oss innebär att du i f... Visa mer
Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi en KMA-ingenjör till arbetschefsområde Västerbotten med placering i Umeå. Arbetschefsområdet står inför en spännande och expansiv tillväxt- och utvecklingsfas där vi förnyar och förbättrar oss mot framtidens marknad och krav.

Ditt uppdrag som KMA-ingenjör
Tjänsten som KMA-ingenjör hos oss innebär att du i första hand kommer att stötta och hjälpa våra platschefer i deras utmaningar gällande det dagliga KMA-arbetet. I arbetsuppgifterna ingår det också att axla en strategisk roll för att driva det övergripande arbetet på arbetschefsnivå. Till stor del handlar din vardag om att arbeta med interna mål och kundkrav som vi möter inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Du kommer att ansvara för att följa upp att vi efterlever kraven, men också säkerställer att vi utvecklar och implementerar effektiva och kvalitativa arbetssätt och processer, allt för att våra arbetsplatser ska ges bra förutsättningar att få kunskap i frågorna.

Självklart har du också ansvar för uppföljning och analys av tillbud och olyckor samt årligen följa upp och arbeta med det systematiska arbetsmiljöarbetet för att nå våra högt uppsatta mål om att ha branschens tryggaste och säkraste arbetsplatser.

Vem är du?
Vi söker dig som blir taggad av den här annonsen! Som ser att den här tjänsten skulle vara ett naturligt steg att ta och inte nöjer dig med att vara näst bäst. Du ska också trivas och motiveras av att växla det operativa arbetet ute i verksamheten med det strategiska arbetet i vår stab.

För att uppfylla våra krav bör du ha erfarenhet från produktion inom byggbranschen eller tillverkningsindustrin alternativt kan du ha arbetat med KMA-frågor som konsult eller hos någon av våra kunder. Utöver det så är det meriterande om du dessutom förvärvat kunskap inom kvalitet och arbetsmiljö genom akademisk utbildning. Vi vill dock understryka att det för oss är viktigt att du har frågorna nära hjärtat och med ditt engagemang tillämpar metoder som gör att vi lyckas i vårt KMA-arbete.

Som person har du ett bra ordningssinne och krav på struktur. Samverkansytorna i den här tjänsten är många så en mycket bra kommunikation på olika nivåer är en nödvändighet för att göra ett bra arbete. Vi vill att du bemöter kunder, chefer och övriga medarbetare i verksamheten på ett lyhört och förtroendeingivande sätt. Och till sist vill vi att du har goda IT-kunskaper och körkort för personbil.

Dela väg med oss
Vem du än är så kommer du att vara omgiven av många duktiga och härliga medarbetare som gärna vägleder dig och delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Du kommer bli en del av en stark gemenskap och en inspirerande kultur där alla är fokuserade på att tillsammans utveckla individen, teamet och affären. Vi månar också om att vara en arbetsplats för alla.

Det är som lag vi skapar framgång. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss?

Ansökan och information
Har du ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta arbetschef Vanja Fältén på telefonnummer 072-503 50 71. Våra fackliga företrädare för Saco, Ledarna, Unionen och Seko når du via vår växel på telefon 08-404 10 00.

Välkommen med din ansökan senast den 28 november 2021.

Svevia arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens för att främja att vi är en arbetsplats för alla.

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning. Visa mindre

EHS Specialist

Bli en del av något helt livsavgörande Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier. På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbe... Visa mer
Bli en del av något helt livsavgörande
Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.
På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att lära så att du kan få fart på din karriär och förbättra dina färdigheter på lång sikt.
Vi på Cytiva är stolta över att arbeta tillsammans med en grupp av nio andra Danaher Life Sciences-företag. Tillsammans är vi pionjärer inom vetenskap och medicin och utvecklar produkter som hjälper forskare i kampen att rädda liv.
Nu söker vi efter en EHS-specialist som ska arbeta på Cytivas EHS-avdelning på vår site i Umeå tillsammans med ytterligare tre andra medarbetare. Har du ett starkt intresse för arbetsmiljöfrågor och säkerhet. Då vill vi gärna höra ifrån dig.
Vad du ska göra
Bevaka miljö- och arbetsmiljökraven vid utbyggnation
Implementera, driva och utveckla arbetsmiljöarbetet och arbete mot ISO-standarder
Planera, stödja och följa upp det systematiska arbetsmiljöarbetet med riskbedömningar, kartläggningar, händelseutredningar och revisioner samt utarbeta förslag till åtgärder.
Följa, tolka och rapportera förändringar i arbetsmiljöregler, såväl när det gäller svensk lagstiftning och interna regler
Delta vid interna audits/inspektioner
Utbilda inom arbetsmiljöområdet

Vem du är
Högskole- eller universitetsutbildad inom arbetsmiljöområdet eller har annan relevant utbildning/erfarenhet.
Gedigen yrkeserfarenhet av arbetsmiljöfrågor och vara väl insatt och kunnig i lagar och föreskrifter.
Utbildning i BAS-U och Bas-P är meriterande.
Erfarenhet av miljö- och arbetsmiljöansvar vid utbyggnationer samt ISO-standard ses som meriterande.
Du uttrycker dig obehindrat både muntligt och skriftligt på svenska och på engelska.

Utöver detta ser vi gärna att du har erfarenhet att arbeta inom tillverkningsindustrin och har bred kompetens inom arbetsmiljöområdet. Som person är du organiserad och strukturerad med god förmåga att förklara och förankra dina beslut. Som EHS-specialist jobbar du i en supportfunktion där det är viktigt att ha ett övergripande perspektiv där du bedriver ett framåtsyftande förbättringsarbete. Du arbetar mycket självständigt och uppskattar samverkan med andra.
Vi befinner oss just nu i en expansiv fas och är i stort behov av ny personal. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För frågor rörande den här tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef Tomas Högström på [email protected] Varmt välkommen med din ansökan!
När du börjar hos oss blir du en del i Danahers globala organisation, där 68 000 människor varje dag går till jobbet fast beslutna om att hjälpa våra kunder vinna. Som medarbetare kommer du att få prova nya saker, arbeta hårt och utveckla dina färdigheter. Erfarna chefer och kollegor ger vägledning med stöd av kraftfulla Danaher Business System och en etablerad organisation.
Danaher arbetar målmedvetet med en mångsidig och inkluderande kultur där alla känner att de hör hemma och alla röster hörs. Vi tror på våra medarbetare och de unika perspektiv som de bidrar med till varje utmaning, därför ger vi dig möjligheten att flytta fram gränserna för vad som är möjligt.
Om du någon gång har undrat över vad som finns inom dig så kan du nu få svaret.
Danaher Corporation och alla Danaher-företag är arbetsgivare med lika möjligheter som utvärderar kvalificerade sökande utan hänsyn till ras, färg, nationellt ursprung, religion, kön, ålder, civilstånd, funktionshinder, sexuell läggning, könsidentitet eller andra egenskaper som skyddas av lagen. Visa mindre

EHS Specialist

Ansök    Okt 10    Cytiva Sweden AB    Arbetsmiljöingenjör
Bli en del av något helt livsavgörande Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier. På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbe... Visa mer
Bli en del av något helt livsavgörande
Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.
På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att lära så att du kan få fart på din karriär och förbättra dina färdigheter på lång sikt.
Vi på Cytiva är stolta över att arbeta tillsammans med en grupp av nio andra Danaher Life Sciences-företag. Tillsammans är vi pionjärer inom vetenskap och medicin och utvecklar produkter som hjälper forskare i kampen att rädda liv.
Nu söker vi efter en EHS-specialist som ska arbeta på Cytivas EHS-avdelning på vår site i Umeå tillsammans med ytterligare tre andra medarbetare. Har du ett starkt intresse för arbetsmiljöfrågor och säkerhet. Då vill vi gärna höra ifrån dig. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning som sträcker sig fram till och med 31 augusti 2022 med god möjlighet till förlängning eller övergång i fast anställning.
Vad du ska göra
Bevaka miljö- och arbetsmiljökraven vid utbyggnation
Implementera, driva och utveckla arbetsmiljöarbetet och arbete mot ISO-standarder
Planera, stödja och följa upp det systematiska arbetsmiljöarbetet med riskbedömningar, kartläggningar, händelseutredningar och revisioner samt utarbeta förslag till åtgärder.
Följa, tolka och rapportera förändringar i arbetsmiljöregler, såväl när det gäller svensk lagstiftning och interna regler
Delta vid interna audits/inspektioner
Utbilda inom arbetsmiljöområdet

Vem du är
Högskole- eller universitetsutbildad inom arbetsmiljöområdet eller har annan relevant utbildning/erfarenhet.
Gedigen yrkeserfarenhet av arbetsmiljöfrågor och vara väl insatt och kunnig i lagar och föreskrifter.
Utbildning i BAS-U och Bas-P är meriterande.
Erfarenhet av miljö- och arbetsmiljöansvar vid utbyggnationer samt ISO-standard ses som meriterande.
Du uttrycker dig obehindrat både muntligt och skriftligt på svenska och på engelska.

Utöver detta ser vi gärna att du har erfarenhet att arbeta inom tillverkningsindustrin och har bred kompetens inom arbetsmiljöområdet. Som person är du organiserad och strukturerad med god förmåga att förklara och förankra dina beslut. Som EHS-specialist jobbar du i en supportfunktion där det är viktigt att ha ett övergripande perspektiv där du bedriver ett framåtsyftande förbättringsarbete. Du arbetar mycket självständigt och uppskattar samverkan med andra.
Vi befinner oss just nu i en expansiv fas och är i stort behov av ny personal. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För frågor rörande den här tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef Tomas Högström på [email protected] Varmt välkommen med din ansökan!
När du börjar hos oss blir du en del i Danahers globala organisation, där 68 000 människor varje dag går till jobbet fast beslutna om att hjälpa våra kunder vinna. Som medarbetare kommer du att få prova nya saker, arbeta hårt och utveckla dina färdigheter. Erfarna chefer och kollegor ger vägledning med stöd av kraftfulla Danaher Business System och en etablerad organisation.
Danaher arbetar målmedvetet med en mångsidig och inkluderande kultur där alla känner att de hör hemma och alla röster hörs. Vi tror på våra medarbetare och de unika perspektiv som de bidrar med till varje utmaning, därför ger vi dig möjligheten att flytta fram gränserna för vad som är möjligt.
Om du någon gång har undrat över vad som finns inom dig så kan du nu få svaret.
Danaher Corporation och alla Danaher-företag är arbetsgivare med lika möjligheter som utvärderar kvalificerade sökande utan hänsyn till ras, färg, nationellt ursprung, religion, kön, ålder, civilstånd, funktionshinder, sexuell läggning, könsidentitet eller andra egenskaper som skyddas av lagen. Visa mindre

Säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö

Ansök    Mar 23    Trafikverket    Arbetsmiljöingenjör
Som säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö Arbetsuppgifter Vi söker dig som vill vara med och bidra till en säkrare arbetsplats i Trafikverkets stora och små väg- och järnvägsprojekt. I rollen som specialist tillför du en arbetsgrupp med hög kunskapsnivå och... Visa mer
Som säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.


Säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och bidra till en säkrare arbetsplats i Trafikverkets stora och små väg- och järnvägsprojekt. I rollen som specialist tillför du en arbetsgrupp med hög kunskapsnivå och ett verksamhetsområde som bygger större delen av Sveriges infrastruktur. Här får du vara med och guida vår projektverksamhet mot en proaktiv säkerhetskultur!
I rollen arbetar du främst inom området byggarbetsmiljö, men arbetet kommer även innebära frågor inom andra säkerhetsområden, t ex el- och trafiksäkerhet för väg och järnväg. Du arbetar med att stödja projektledningen med allt från projektplanering till genomförande och uppföljning. Du kommer även stödja distriktsledningen med uppföljning, sammanställning och analys.
I dina arbetsuppgifter ingår t ex att:
Stödja projekt i frågor om arbetssätt och verktyg inom bland annat byggarbetsmiljö
Delta vid möten för planering och genomförande av investeringsprojekt. Exempelvis överlämningsmöten mellan BAS-P och BAS-U, uppstartsmöten och byggmöten
Framtagande av förfrågningsunderlag för upphandling av konsultuppdrag och entreprenörer
Mottagningskontroll av leveranser från upphandlade konsultuppdrag och entreprenörer
Uppföljning av leverantörernas arbetsmiljöarbete, både genom granskning av dokument och arbetssätt men även ute på plats i entreprenader
Stödja vid rapportering och hantering av olyckor, tillbud och avvikelser

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt.
Då vi är en nationell organisation så förekommer det resor i Sverige och en stor del av arbetet sker via Skype.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi håller intervjuer via Skype 27-29 april.

Kvalifikationer

Vem är du? Vi söker dig som tar initiativ och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vi som jobbar inom enheten finns på olika ställen i landet, så därför ser vi att du trivs med att självständigt planera, prioritera och slutföra ditt arbete. Du är också skicklig på att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen. Det innebär till exempel att du är kommunikativ, lyhörd samt har god samarbetsförmåga. Du kommer att arbeta i många olika investeringsprojekt och är därför flexibel i ditt förhållningssätt och har en problemlösande analysförmåga.
Vi söker dig som
har utbildning inom bygg- och anläggning och/eller inom byggarbetsmiljöområdet eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
har erfarenhet som byggarbetsmiljöspecialist

Det är meriterande om du
har erfarenhet som KMA (kvalitet, miljö, arbetsmiljö)
har erfarenhet av att ha arbetat som BAS-P eller BAS-U gällande byggarbetsmiljöfrågor i olika skeden i större investeringsprojekt
har erfarenhet av arbete med el-/trafiksäkerhetsfrågor
har arbetat i bygg- och anläggningsbranschen


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Arbetsmiljöspecialist

På Tyréns arbetar vi med samhällsbyggnad med målet att skapa bättre förutsättningar för dagens och framtidens städer. Våra skickliga ingenjörer, arkitekter och samhällsplanerare gör skillnad varje dag, inom alla våra områden. Vi är en nyfiken och engagerad arbetsplats där innovation och hållbarhet visar vägen. Vi tror på våra medarbetare och satsar stort på forskning och utveckling. Nu kan du vara med och påverka morgondagen. För att framtiden spelar roll... Visa mer
På Tyréns arbetar vi med samhällsbyggnad med målet att skapa bättre förutsättningar för dagens och framtidens städer. Våra skickliga ingenjörer, arkitekter och samhällsplanerare gör skillnad varje dag, inom alla våra områden.

Vi är en nyfiken och engagerad arbetsplats där innovation och hållbarhet visar vägen. Vi tror på våra medarbetare och satsar stort på forskning och utveckling. Nu kan du vara med och påverka morgondagen. För att framtiden spelar roll.


Hos oss 

Tyréns erbjuder dig en stimulerande arbetsmiljö. Vi har en öppen och trevlig stämning med en blandad ålders- och könsfördelning. Vi är ett värderingsstyrt bolag med en företagskultur som grundad i vår vision- Unlocking the potential in people and places och vår mission - innovative design and engineering for the world we dream of. Våra värdeord -  Connect, challenge, create präglar vår företagskultur och vägleder oss i vår vardag.

Från Sundsvall upp till Umeå har vi två miljöavdelningar som även har kompetenser inom arbetsmiljö. Våra avdelningar har en bred kompetens inom arbetsmiljö och arbetar exempelvis med Bas-P, BPU samt HS-uppdrag inom samhällsbyggnadssektorn och mot industri.

I tjänsten som arbetsmiljöspecialist kommer du att arbeta i nära samarbete med kollegor på Tyréns inom samtliga teknikområden och över hela landet. Hos oss finns såväl planerare, byggnadsantikvarier, samhällsanalytiker som civilingenjörer med expertis inom bland annat väg, trafik, akustik, geoteknik och konstruktion. Din roll blir att driva arbetsmiljöarbetet tillsammans med våra specialister. Du får också en viktig roll i Tyréns utveckling av tjänster inom arbetsmiljö. Vi ser också gärna att du verkar som mentor för våra yngre förmågor.

Vem är du? 


• Vi söker dig som har jobbat minst 5 år i branschen och har en gedigen kunskap till rollen/ rollerna kopplat till arbetsmiljöfrågor såsom BAS-P/BPU och/eller KMA (HSSEQ).
• Du har en arbetsmiljöexamen eller likvärdig utbildning/erfarenhet.
• Gärna erfarenhet från entreprenadarbete och infrastrukturprojekt.
• Erfarenheter som projektledare samt utbildare är meriterande samt erfarenheter av maskindirektivet.
• Du hanterar både svenska och engelska på ett affärsmässigt sätt.
• Som person är du intresserad av samhällsfrågor, engagerad, initiativrik och delar gärna med dig av din kunskap.
• I ditt arbete är du affärsmässig och tar ansvar för att vi tillsammans når företagets och våra kunders mål. 

Om du känner att du är rätt person för tjänsten så vill vi önska dig varmt välkommen till en spännande, innovativ och kreativ arbetsplats. Placeringsort är på något av våra kontor i geografin Sundsvall- Umeå.

Välkommen med din ansökan! 

Vill du veta mer?  

Umeå – kontakta avdelningschef  Anna-Carin Sanfridsson, 073-066 37 96 , [email protected]

Sundsvall- Umeå kontakta avdelningschef Sandra Birgersson Roberts  073-027 98 09 , Sandra.BirgerssonRober[email protected]

Vi rekryterar löpande så skicka gärna din ansökan med CV och ett personligt brev redan idag.


Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad. I samspel med kunder och partners skapar vi hållbara lösningar inom stadsutveckling och infrastruktur. Vi har 3 000 medarbetare och verksamhet i Sverige, England, Estland, Litauen, Polen och Bulgarien.

Tyréns är stiftelseägt och vår ägandeform gör det möjligt för oss att satsa målmedvetet på forskning och utveckling inom samhällsbyggnadsområdet. Vi drivs av nyfikenhet och har ett nära samarbete med universitet och högskolor. Visa mindre

KMA-samordnare

Ansök    Jun 11    PEAB Sverige AB    Arbetsmiljöingenjör
Vi fortsätter att växa och vi söker en KMA- samordnare till Umeå. Vi söker dig som brinner för att arbeta med kvalitet-, miljö och arbetsmiljöfrågor till vår byggverksamhet i Umeå. Som KMA-samordnare kommer du att arbeta med bland annat följande: - Stötta cheferna och organisationen i våra projekt med frågor om kvalitet, arbetsmiljö och miljö. - Du säkerställer att projekten följer lagar, förordningar samt fastställda rutiner och att de arbetar med u... Visa mer
Vi fortsätter att växa och vi söker en KMA- samordnare till Umeå.

Vi söker dig som brinner för att arbeta med kvalitet-, miljö och arbetsmiljöfrågor till vår byggverksamhet i Umeå.

Som KMA-samordnare kommer du att arbeta med bland annat följande:

- Stötta cheferna och organisationen i våra projekt med frågor om kvalitet, arbetsmiljö och miljö.

- Du säkerställer att projekten följer lagar, förordningar samt fastställda rutiner och att de arbetar med upprätta planer och dokumentation inom områdena.

- Du jobbar nära produktionen och följer projekten från start till slut.

- Du medverkar vid riskbedömningar och arbetsberedningar vid behov.

- Medverka vid framtagandet av utbildningar inom AC-grupperna.

- Arbetar aktivt med rapporterande av riskobservationer, tillbud och olyckor. Tar fram statistik till organisationen och ta fram förslag på förändringar i rutiner och dokumentation.

Som KMA-samordnare är du en viktig stödfunktion till vår produktion och medverkar till att säkerställa att produktionen bedrivs mot ställda mål. I rollen ingår även att arbeta med att säkerställa att våra leverantörer uppfyller ställda krav, lagar och förordningar.

Till din hjälp har du ett nätverk av KMA samordnare i regionen som stöttar varandra och tillsammans verkar för ständiga förbättringar inom området.

För tjänsten ser vi att du har en relevant högskoleutbildning eller YH-utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med kvalitet, -miljö och arbetsmiljöfrågor. Erfarenhet från byggbranschen är meriterande.

Som person har du ett stort engagemang och har ett genuint intresse för kvalitet, -miljö och arbetsmiljöfrågor. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och kommunicera både muntligt och skriftligt i svenska språket. Vi förutsätter att du arbetar systematiskt samt gillar ordning och reda. Du är flexibel och är beredd att hjälpa till där det behövs. Körkort B och tillgång till bil krävs för tjänsten.

Urval sker löpande så ansök redan idag. Visa mindre

Säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö

Ansök    Mar 23    Trafikverket    Arbetsmiljöingenjör
Som säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö Arbetsuppgifter Vi söker dig som vill vara med och bidra till en säkrare arbetsplats i Trafikverkets stora och små väg- och järnvägsprojekt. I rollen som specialist tillför du en arbetsgrupp med hög kunskapsnivå och... Visa mer
Som säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.


Säkerhetsspecialist byggarbetsmiljö

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och bidra till en säkrare arbetsplats i Trafikverkets stora och små väg- och järnvägsprojekt. I rollen som specialist tillför du en arbetsgrupp med hög kunskapsnivå och ett verksamhetsområde som bygger större delen av Sveriges infrastruktur. Här får du vara med och guida vår projektverksamhet mot en proaktiv säkerhetskultur!
I rollen arbetar du främst inom området byggarbetsmiljö, men arbetet kommer även innebära frågor inom andra säkerhetsområden, t ex el- och trafiksäkerhet för väg och järnväg. Du arbetar med att stödja projektledningen med allt från projektplanering till genomförande och uppföljning. Du kommer även stödja distriktsledningen med uppföljning, sammanställning och analys. 
I dina arbetsuppgifter ingår t ex att:
- Stödja projekt i frågor om arbetssätt och verktyg inom bland annat byggarbetsmiljö
- Delta vid möten för planering och genomförande av investeringsprojekt. Exempelvis överlämningsmöten mellan BAS-P och BAS-U, uppstartsmöten och byggmöten
- Framtagande av förfrågningsunderlag för upphandling av konsultuppdrag och entreprenörer
- Mottagningskontroll av leveranser från upphandlade konsultuppdrag och entreprenörer
- Uppföljning av leverantörernas arbetsmiljöarbete, både genom granskning av dokument och arbetssätt men även ute på plats i entreprenader
- Stödja vid rapportering och hantering av olyckor, tillbud och avvikelser 
Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt.
Då vi är en nationell organisation så förekommer det resor i Sverige och en stor del av arbetet sker via Skype.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi håller intervjuer via Skype 27-29 april.

Kvalifikationer

Vem är du? Vi söker dig som tar initiativ och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vi som jobbar inom enheten finns på olika ställen i landet, så därför ser vi att du trivs med att självständigt planera, prioritera och slutföra ditt arbete. Du är också skicklig på att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen. Det innebär till exempel att du är kommunikativ, lyhörd samt har god samarbetsförmåga. Du kommer att arbeta i många olika investeringsprojekt och är därför flexibel i ditt förhållningssätt och har en problemlösande analysförmåga.
Vi söker dig som
har utbildning inom bygg- och anläggning och/eller inom byggarbetsmiljöområdet eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
har erfarenhet som byggarbetsmiljöspecialist

Det är meriterande om du
har erfarenhet som KMA (kvalitet, miljö, arbetsmiljö)
har erfarenhet av att ha arbetat som BAS-P eller BAS-U gällande byggarbetsmiljöfrågor i olika skeden i större investeringsprojekt
har erfarenhet av arbete med el-/trafiksäkerhetsfrågor
har arbetat i bygg- och anläggningsbranschen


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Arbetsmiljösamordnare Region Nord

Ansök    Feb 11    PEAB Sverige AB    Arbetsmiljöingenjör
Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 57 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm. Vi på Peab värnar om vår arbetsmiljö och arbetar ständigt aktivt med att utveckla den. Vill du bli en del av en inspirerande och stöttande orga... Visa mer
Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 57 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Vi på Peab värnar om vår arbetsmiljö och arbetar ständigt aktivt med att utveckla den. Vill du bli en del av en inspirerande och stöttande organisation där arbetsmiljöfrågor är centralt?
Vi jobbar med att bygga Nordens framtida samhälle och det gör vi med ett fokus på närproducerat byggande. 
Välkommen till en arbetsplats där kärnvärdena jordnära, utvecklande, personlig och pålitlig genomsyrar hela organisationen!

Just nu satsar vi enormt mycket på säker arbetsmiljö och söker därför en ansvarig för funktionen arbetsmiljö i region nord som vill vara med och bidra med utveckling.
Region Nords geografi omfattar Gävleborg, Dalarna, Västernorrland, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten.

Tjänsten innebär att kunna ha fokus på både regionsfrågor samt projektfrågor. Det kan t.ex. handla om att:

Utveckla och driva arbetet med vår säkerhetskultur och arbetsmiljöarbete
Ta fram underlag samt föredra för regionledning inom ramen för arbetsmiljöområdet
Ansvara och samordna Regionens tvärgrupp för arbetsmiljö
Stöd i det systematiska arbetsmiljöarbetet i syfte att skapa en säker och hälsosam arbetsmiljö på våra avdelningar ex. att agera stöd vid riskanalyser, avvikelserapportering osv.
Förbättra, utveckla och underhålla vårt ledningssystem för arbetsmiljö (ISO 45001)
Tolka och förmedla nyheter och information inom området från affärsområdet
Bistå som specialist och stöd i projekt vid inspektioner från myndigheter, genomföra projektronder och internrevisioner
Bistå och leda utredningar av tillbud och arbetsolyckor
Din roll

Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer att innefattas av systematiskt förbättringsarbete av vårt arbetsmiljöarbete.
I regionen kommer du att ansvara för ett litet team med specialister där vi samordnar arbetsmiljöfrågor mellan de olika AC-grupperna inom regionen. Så ditt intresse för miljö-, kvalitets- och HR frågor och dess samverkan med arbetsmiljö är viktigt. 

Du förväntas också vid förfrågan kunna föredra ärenden för regionens ledningsgrupp. Du kommer att företräda regionen i koncern-/affärsområdet gällande frågor inom arbetsmiljö samt delta och driva utvecklingsprojekt i nära samarbete med HR, kvalitet- och miljöfunktioner. 
I rollen ingår vidare att bidra med kunskap om arbetsmiljölagstiftningen och lösa arbetsmiljöproblem genom att föreslå adekvata lösningar samt bistå vid externa kontakter med kunder, myndigheter, branschorganisationer, leverantörer, studiebesök.

Du blir placerad på något av våra lokalkontor och har region Nord som arbetsområde. Körkort B ett krav då resor i tjänsten kommer att ingå.

Vi söker dig...

...som har flera års erfarenhet av systematiskt och operativt arbetsmiljöarbete, det är meriterande om det varit inom infrastruktur-/byggbranschen. Du behöver ha några års erfarenhet för att känna dig bekväm i rollen då du kommer behöva ta diskussioner, såväl internt som externt, gällande lagstiftning och Peabs policys inom området.
Vidare har du kunskap/erfarenhet om MTO samt om ledningssystem inom kvalitet och arbetsmiljö.

Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Vi har valt rekryteringkanaler varför vi vänligt men bestämt tackar nej från rekryterings- och annonsföretag vilka erbjuder sina tjänster.

Vi erbjuder Visa mindre

EHS - Specialist

Hjälp oss att förbättra tillgången till livsavgörande behandlingar som kan förändra människors hälsa Vi är Cytiva, en global leverantör av teknologier och tjänster som främjar och påskyndar utvecklingen och tillverkningen av terapier. Som tidigare del av GE Healthcare har vi ett rikt arv av värdefull erfarenhet och en nystart sedan 2020. Våra kunder bedriver livsavgörande forskning och produktion, alltifrån biologisk forskning till utveckling av nya vacc... Visa mer
Hjälp oss att förbättra tillgången till livsavgörande behandlingar som kan förändra människors hälsa
Vi är Cytiva, en global leverantör av teknologier och tjänster som främjar och påskyndar utvecklingen och tillverkningen av terapier. Som tidigare del av GE Healthcare har vi ett rikt arv av värdefull erfarenhet och en nystart sedan 2020.


Våra kunder bedriver livsavgörande forskning och produktion, alltifrån biologisk forskning till utveckling av nya vacciner, läkemedel, cell- och genterapier. Vårt uppdrag är att leverera verktygen och tjänsterna som de behöver, allt för att kunna leverera snabbare och säkrare vård till patienter.
Om rollen
Cytiva söker nu en EHS-specialist med placering på vår EHS-avdelning (Environment, Health, Safety) i Umeå. Som EHS-specialist är du ett expertstöd när det gäller att uppfylla myndighetskrav, lagar och förordningar för att utveckla samt förbättra arbetsmiljön.
Du kommer att arbeta med bland annat:


Implementera, driva och utveckla arbetsmiljöarbetet och arbete mot ISO-standarder
Planera, stödja och följa upp det systematiska arbetsmiljöarbetet med riskbedömningar, kartläggningar, händelseutredningar, exponeringsmätningar och revisioner samt utarbeta förslag till åtgärder.
Följa, tolka och rapportera förändringar i arbetsmiljöregler, såväl när det gäller svensk lagstiftning som Cytiva:s interna regler
Delta vid interna audits/inspektioner
Utbilda inom arbetsmiljöområdet
Stödja våra chefer och medarbetare med din specialistkompetens för en säkrare arbetsmiljö


Tjänsten är tills vidare och förlagd till dagtid.
Vem är du?
Vi söker dig som är högskole- eller universitetsutbildad inom arbetsmiljöområdet eller har annan relevant utbildning/erfarenhet. Du bör även ha en gedigen yrkeserfarenhet av arbetsmiljöfrågor och vara väl insatt och kunnig i lagar och föreskrifter. Vi ser gärna att du har erfarenhet att arbeta inom tillverkningsindustrin och har kompetens inom kemikalieområdet och ISO-standarder.
Som person är du organiserad och strukturerad med god förmåga att förklara och förankra dina beslut. Du jobbar i en supportfunktion där det är viktigt att ha ett övergripande perspektiv där du bedriver ett framåtsyftande förbättringsarbete. Du arbetar mycket självständigt och uppskattar samverkan med andra. Du uttrycker dig obehindrat både muntligt och skriftligt på svenska och på engelska.
Vilka är vi?
Oavsett din roll, ger vi dig ett syfte och en utmaning varje arbetsdag. Om du drivs av att göra världen till en bättre plats genom vetenskap och medicin, kommer du att känna dig hemma här. Är du flexibel, nyfiken och envis är du rätt person. Trivs du dessutom i en global kultur, kan detta vara platsen för din fortsatta karriär.


För frågor rörande tjänsten kontakta anställande chef: Tomas Högström på
[email protected]


Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är 31:a januari. Välkommen med din ansökan!
Vill du veta mer? Spana in vår Careers webbsida, Instagram-kanal och LinkedIn-sida! Visa mindre

KMA- samordnare

Ansök    Dec 4    PEAB Sverige AB    Arbetsmiljöingenjör
Vi söker dig som brinner för att arbeta med kvalitet-, miljö och arbetsmiljöfrågor till vår byggverksamhet i Umeå. Tjänsten är ett vikariat med start i början på januari fram till sista augusti med möjlighet till förlängning. Som KMA-samordnare kommer du att arbeta med bland annat följande: - Stötta cheferna och organisationen i våra projekt med frågor om kvalitet, arbetsmiljö och miljö. - Du säkerställer att projekten följer lagar, förordningar samt f... Visa mer
Vi söker dig som brinner för att arbeta med kvalitet-, miljö och arbetsmiljöfrågor till vår byggverksamhet i Umeå. Tjänsten är ett vikariat med start i början på januari fram till sista augusti med möjlighet till förlängning.

Som KMA-samordnare kommer du att arbeta med bland annat följande:

- Stötta cheferna och organisationen i våra projekt med frågor om kvalitet, arbetsmiljö och miljö.

- Du säkerställer att projekten följer lagar, förordningar samt fastställda rutiner och att de arbetar med upprätta planer och dokumentation inom områdena.

- Du jobbar nära produktionen och följer projekten från start till slut.

- Du medverkar vid riskbedömningar och arbetsberedningar vid behov.

- Medverka vid framtagandet av utbildningar inom AC-grupperna.

- Arbetar aktivt med rapporterande av riskobservationer, tillbud och olyckor. Tar fram statistik till organisationen och ta fram förslag på förändringar i rutiner och dokumentation.

Som KMA-samordnare är du en viktig stödfunktion till vår produktion och medverkar till att säkerställa att produktionen bedrivs mot ställda mål. I rollen ingår även att arbeta med att säkerställa att våra leverantörer uppfyller ställda krav, lagar och förordningar.

Till din hjälp har du ett nätverk av KMA samordnare i regionen som stöttar varandra och tillsammans verkar för ständiga förbättringar inom området.

För tjänsten ser vi att du har en relevant högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med kvalitet, -miljö och arbetsmiljöfrågor. Erfarenhet från byggbranschen är meriterande.

Som person har du ett stort engagemang och har ett genuint intresse för kvalitet, -miljö och arbetsmiljöfrågor. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och kommunicera både muntligt och skriftligt i svenska språket. Vi förutsätter att du arbetar systematiskt samt gillar ordning och reda. Du är flexibel och är beredd att hjälpa till där det behövs. Körkort B och tillgång till bil krävs för tjänsten.

Tjänsten är ett vikariat på heltid med start i januari. Urval sker löpande så ansök redan idag. Visa mindre

Arbetsmiljöutvecklare

Ansök    Sep 1    Umeå Energi AB    Arbetsmiljöingenjör
VI ÄR UMEÅ ENERGI - ÄR DU VÅR NYA ARBETSMILJÖUTVECKLARE? Vi ställer upp för varandra och för Umeå Energi för att tillsammans nå målsättningen att vara en samhällsutvecklare och positiv kraft i regionen. Vår ambition är utveckla vår arbetsmiljö och vårt medarbetarskap för att möta en ökad förändringstakt. En trygg och säker arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare som mår bra i förändring leder oss mot målet om en hållbar verksamhet. Nu söker ... Visa mer
VI ÄR UMEÅ ENERGI - ÄR DU VÅR NYA ARBETSMILJÖUTVECKLARE?
Vi ställer upp för varandra och för Umeå Energi för att tillsammans nå målsättningen att vara en samhällsutvecklare och positiv kraft i regionen. Vår ambition är utveckla vår arbetsmiljö och vårt medarbetarskap för att möta en ökad förändringstakt. En trygg och säker arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare som mår bra i förändring leder oss mot målet om en hållbar verksamhet.

Nu söker vi en Arbetsmiljöutvecklare som strategiskt och övergripande ansvarar för utveckling och förvaltning av vårt systematiska arbetsmiljöarbete.

DIN VARDAG HOS OSS
Som Arbetsmiljöutvecklare hos oss består din vardag av en kombination av strategiska frågor, planering, analys, utbildning, informationsinhämtning och kontakter med både myndigheter och medarbetare. I samarbete med kollegor tar du fram och implementerar riktlinjer och arbetssätt, följer upp och rapporterar tillämpning av dessa och lagefterlevnad, samt ansvarar för dokumentation inom arbetsmiljöområdet. Ditt arbete sker i nära samverkan med teamets Arbetsmiljösamordnare. Du driver och medverkar i interna och externa revisioner och presenterar resultat till ledningen. I rollen agerar du också rådgivare till hela verksamheten, ger stöd till ledning och chefer i olika frågor.

Omvärldsbevakning sker bland annat genom att nätverka i relevanta arbetsmiljöforum, det säkrar även utveckling i rollen och företaget.

ÄR DET HÄR DU?
Vi söker dig med intresse för säkra och trygga arbetsplatser, för människor och relationsbyggande. Du är lösningsfokuserad och vilar tryggt i frågor som rör ditt kompetensområde. Med tydlighet och god pedagogisk förmåga har du en framåtskridande dialog med verksamheten.

KVALIFIKATIONER FÖR TJÄNSTEN
Du har högskole- eller universitetsutbildning i praktisk och teoretisk arbetsmiljö för teknisk, fysisk och organisatorisk arbetsmiljö. Du kan även ha införskaffat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet eller motsvarande utbildningar. Vidare har du erfarenhet av att stötta och driva verksamheters systematiska arbetsmiljöarbete och goda kunskaper om arbetsmiljörisker ur ett MTO-perspektiv (Människa, Teknik, Organisation). Det är meriterande med erfarenhet från byggindustri, produktionsindustri, energibranschen och revisionsarbete både interna och externa. Du är väl bekant med Office-paketet. B-körkort är ett krav.

ANSÖKNINGSTID OCH KONTAKT
Välkommen med din ansökan via jobb.umeaenergi.se (https://jobb.umeaenergi.se/) senast 2020-09-20

För mer information kontakta gärna rekryterande chef Christian Skanderby, 070-644 11 71. Fackliga företrädare når du via vår växel, 090-16 00 00.

UMEÅ ENERGI
Umeå Energi AB är en energi- och kommunikationskoncern som utvecklar innovativa och hållbara lösningar för el, värme och bredband för och i samverkan med våra kunder. Vi är en ambitiös organisation med en tydlig vision och högt ställda mål i en framtidsbransch i snabb omställning.

Vår ambition är att både idag och på sikt vara kundens och medarbetarens val. Enkelhet, närhet och ansvar är kompassen som leder oss i vårt dagliga arbete. Tillsammans och i partnerskap utvecklar vi kontinuerligt våra erbjudanden för att möta marknadens behov. Vi menar att kraften i mötet människor emellan får saker att hända. Med respekt och omtanke för varandra och vår omvärld bidrar vi tillsammans till en hållbar framtid. Bli en del av vår gemenskap! Visa mindre

Vakin söker Arbetsmiljöingenjör

Varje dag gör våra medarbetare skillnad i livsmiljön för drygt 130 000 personer! Vakin, Vatten- och Avfallskompetens i Norr AB, är ett kompetensbolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning inom Umeå och Vindelns kommuner. I takt med att bolaget växer söker vi nu nya medarbetare. Vi erbjuder Som anställd hos Vakin arbetar du med en av våra mest betydelsefulla funktioner: rent dricksvatten, miljösäkert avlopp och effektiv avfall... Visa mer
Varje dag gör våra medarbetare skillnad i livsmiljön för drygt 130 000 personer!


Vakin, Vatten- och Avfallskompetens i Norr AB, är ett kompetensbolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning inom Umeå och Vindelns kommuner. I takt med att bolaget växer söker vi nu nya medarbetare.


Vi erbjuder


Som anställd hos Vakin arbetar du med en av våra mest betydelsefulla funktioner: rent dricksvatten, miljösäkert avlopp och effektiv avfallshantering. Hos oss blir du helt enkelt en av Umeås viktigaste doldisar.


Vakin kan erbjuda dig en riktigt bra arbetsplats, där vi hela tiden strävar efter att personalen ska trivas, utvecklas och må bra. Vi är stolta över att kunna erbjuda friskvård, goda träningsmöjligheter, kompetensutveckling och en jämställd arbetsplats.


Rollen som arbetsmiljöingenjör


I arbetsuppgifterna ingår förebyggande arbete som innebär att agera stöd och rådgivare till chefer och anställda i förekommande arbetsmiljöfrågor. Tillsammans med chefer deltar du i utvecklingen av rutiner inom det systematiska arbetsmiljöarbetet. Du bevakar, informerar, utbildar chefer och medarbetare om viktiga förändringar och nyheter inom lagstiftning och regelverk. Du deltar vid risk- och konsekvensanalyser, arbetsmiljöronder och skyddskommittémöten. I arbetet ingår även att stötta våra chefer med tolkning av regelverk och tekniska mätningar inom arbetsmiljöområdet.


Din personliga profil


För att passa i rollen hos oss ska du tycka om att arbeta på ett rådgivande proaktivt sätt och trivas att arbeta i team med andra yrkeskategorier.


Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Tidigare erfarenhet av arbete inom området är meriterande.


Du ska vara självgående och ha en utpräglad samarbetsförmåga och servicekänsla.


Som person ska du vara utåtriktad, drivande, noggrann och systematisk. Det är också viktigt att ha en lyhördhet gentemot verksamheternas behov samt att kunna arbeta proaktivt. Du ska kunna se helheter och arbeta långsiktigt men även operativt.


Vidare ska du ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.


När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.


Körkort B är ett krav.


Vi förutsätter att du delar vår devis -Tillsammans för en hållbar livsmiljö


Varaktighet


Tillsvidareanställning


Övrigt


Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsplatsen är belägen på Ön i Umeå i huvudsak.


För mer information kontakta:


Ingrid Undén Lindehell, HR chef,070-611 99 97


Cecilia Bergstén, HR-Strateg, 090-16 14 42, 072-221 24 92


Fackliga kontaktpersoner:


Eva Bertmar, SACO, 090-16 13 91


Olle Hagberg, Vision, 090-16 15 14


Sista ansökningsdag är onsdagen den 21 okt 2020Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras enligt §19 i säkerhetsskyddslagen.


Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av jämställdhet sätter grunden för en mer kreativ och innovativ miljö. Vi arbetar därför aktivt med att öka vår jämställdhet och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång.


Eftersom vi inför rekryteringsarbetet har tagit ställning till rekryteringskanaler vill vi inte att mediesäljare, rekryteringssajter och liknande kontaktar oss. Visa mindre

Health and Safety-specialister

Ansök    Feb 21    SCA    Arbetsmiljöingenjör
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för tryck och förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. Health and Safety-specialister SCA Obbola är just nu inne i en spännande fas med stora satsningar inför framtiden.... Visa mer
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för tryck och förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.Health and Safety-specialister

SCA Obbola är just nu inne i en spännande fas med stora satsningar inför framtiden. Just nu söker vi två engagerade och initiativtagande Health and Safety-specialister. Vill du vara med och bygga framtidens fabrik? Vill du skapa en tryggare och säkrare arbetsmiljö? Då kanske detta är din nya utmaning?

Din nästa utmaning

Du kommer att arbeta med att utveckla SCA Obbolas säkerhetskultur samt medarbetarnas hälsa och arbetsmiljö. I rollen som HS-specialist säkerställer du att rådande lagkrav och säkerhetsföreskrifter följs på bästa sätt. I och med expansionen av fabriken kommer du att ingå i ett team med åtta personer som är specialiserade inom skydd- och säkerhetsfrågor. Du kommer att arbeta som stöd i arbetsmiljöfrågor och besvara frågor, bevaka och rapportera fel/brister. Du genomför skyddsronder, safety walks, kontrollera byggarbetsmiljösamordnare, delta på bygg- och montagemöten och delta i riskbedömningar m.m. Du kommer även att delta i arbete med att ta fram informations- och utbildningsmaterial i arbetsmiljöfrågor samt hålla information och utbildningar.

Vem är du?

Vi ser gärna att du har kunskap om lagar och regler samt en utbildning inom arbetsmiljöområdet, alternativt praktisk arbetslivserfarenhet inom arbetsmiljöområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet från industri- eller byggsektorn t.ex. som BAS-U eller skyddsombud. Du tycker om att vägleda andra, har en förmågan att skapar en positiv atmosfär kring ditt arbete och du visar respekt för andra. Du tycker att det är sporrande att jobba med attityd och beteendeförändringar gällande skydd och säkerhet. Du gillar att arbeta systematiskt och dokumentera ditt arbete. Du är på ett engagerat sätt med och driver på arbetsuppgifter och uppdrag på en högklassig nivå. Du tar initiativ och ansvar för de processer som gäller för den specifika arbetsplatsen och du verkar för ett gott samarbete inom SCA. Du behärskar engelska väl i tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig?

Vi investerar 7,5 miljarder i Västerbottens framtid - bli en del av den! Vi erbjuder dig en varierande tjänst där du blandar kontorsarbete med att vistas ute i produktionsmiljö. Du blir en viktig kugge i säkerhetsarbetet på SCA Obbola. Här har du möjligheten att vara med när vi på SCA Obbola tillsammans skapar framtidens fabrik med fokus på arbetsmiljö, hälsa och säkerhet.

Vill du veta mer?

För ytterligare information om tjänsten: Rebecca Magnusson, Skydd- och säkerhetschef, 090-15 41 53, rebecca.magnusson[email protected] För ytterligare information om rekryteringsprocessen: Alma Gustafsson, Rekryteringsspecialist, 060-19 33 72, [email protected] Fackliga företrädare är: Michael Larsson, Sveriges Ingenjörer, [email protected] 090-154149. Mikael Kassman, Unionen [email protected] 090-154192. Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Rutinerad Arbetsmiljöingenjör till Eitech

Ansök    Dec 20    Experis    Arbetsmiljöingenjör
Eitech och Omexom utgör en idag betydande del av franska teknikkoncernen VINCI Energies verksamhet i Sverige. Eitech är ett lokalt varumärke som levererar allt från kompletta projekt till löpande installations- och servicetjänster inom elteknik. Omexom är ett globalt varumärke som erbjuder tekniska och nyckelfärdiga lösningar inom produktion, transformation och distribution av el. Läs mer om oss på www.eitech.se och www.omexom.se Arbetsbeskrivning Vi sök... Visa mer
Eitech och Omexom utgör en idag betydande del av franska teknikkoncernen VINCI Energies verksamhet i Sverige. Eitech är ett lokalt varumärke som levererar allt från kompletta projekt till löpande installations- och servicetjänster inom elteknik. Omexom är ett globalt varumärke som erbjuder tekniska och nyckelfärdiga lösningar inom produktion, transformation och distribution av el. Läs mer om oss på www.eitech.se och www.omexom.se

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som brinner för arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor och tillsammans med företagsledningen vill arbeta mot vårt mål "Safety Excellence". Du kommer att verka på både strategisk och operativ nivå i samarbete med en starkt engagerad företagsledning, ledare i linjen och övriga medarbetare. Arbetsområdet kommer att vara hela Sverige, men med fokus till norra Sverige. Rätt person har goda möjligheter till personlig utveckling och ett spännande arbete i en internationell koncern.

I rollen ingår följande arbetsuppgifter inom arbetsmiljö-, hälso- och säkerhetsområdet

* Vägleda, motivera och följa upp såväl strategiskt som operativt
* Stötta incidentutredningar och sprida lärdomar
* Omvärldsbevaka och implementera nya lagar och krav
* Upprätthålla funktionell arbetsmetodik och dokumentation
* Koordinera koncerngemensamma aktiviteter
* Ansvara för månads- och kvartalsrapportering
* Samordna arbetsmiljöutbildningar för chefer och medarbetare

Placeringsort: Vid något av våra kontor mellan Hudiksvall och Gällivare.Din bakgrund

Du har en arbetsmiljöingenjörsutbildning eller annan eftergymnasial teknisk utbildning med erfarenhet av arbetsmiljö- och säkerhetsarbete, eller alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har god och bred områdeskunskap, erfarenhet från bygg- eller installationsprojektverksamhet och minst 5 års erfarenhet från liknande arbete.

Du kan i tal och skrift kommunicera på ett tydligt och lättförståeligt sätt på både svenska och engelska. Du har även en god pedagogisk förmåga och trivs med att prata inför grupp. Kunskap om byggarbetsmiljösamordning och erfarenhet att leda arbetsmiljöutbildning är meriterande.

Du är en självgående, strukturerad och tar ansvar för egna arbetsuppgifter likväl för det gemensamma resultatet. Du inger förtroende, har lätt för att skapa goda relationer, eftersom arbetet innebär många kontakter, med både interna och externa intressenter.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis AB och har du frågor kan du kontakta vår rekryteringskonsult Tom Jakobsen på 070-270 27 67 eller [email protected]
Din ansökan vill vi ha via länken nedan senast den 19 januari 2020. Visa mindre

Initiativtagande Arbetsmiljöingenjör

Ansök    Maj 11    SCA Obbola AB    Arbetsmiljöingenjör
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, 2,6 miljoner hektar i norra Sverige. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för förpackningar och tryck, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. Initiativtagande Arbetsmiljöingenjör Din nästa utmaning Du kommer att arbeta med att utveckla SCA Obbolas säkerhet... Visa mer
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, 2,6 miljoner hektar i norra Sverige. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för förpackningar och tryck, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.Initiativtagande Arbetsmiljöingenjör

Din nästa utmaning

Du kommer att arbeta med att utveckla SCA Obbolas säkerhetskultur, medarbetarnas hälsa och arbetsmiljö. I rollen som Arbetsmiljöingenjör säkerställer du att rådande lagkrav och säkerhetsföreskrifter följs på bästa sätt. I och med expansionen av fabriken kommer du att ingå i ett team med åtta personer som är specialiserade inom skydd- och säkerhetsfrågor. Som Arbetsmiljöingenjör/Arbetsmiljösamordnare håller du dig ajour och har kompetens gällande myndighetskrav, regler och föreskrifter inom arbetsmiljöområdet. Du kommer att arbeta ute i anläggningen med olika ronderingar och kontroller men även administrativt med upprättande av rutiner, uppföljning och dokumentation. Du planerar och genomför informationsinsatser, utbildningar och internrevisioner. Du kommer även att delta i arbete med att ta fram informations- och utbildningsmaterial i arbetsmiljöfrågor samt hålla information och utbildningar.

Vem är du?

Vi ser gärna att du har kunskap om lagar och regler samt en utbildning inom arbetsmiljöområdet, alternativt praktisk arbetslivserfarenhet inom arbetsmiljöområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet från industri- eller byggsektorn, erfarenhet av IA-systemet och/eller BBS-metodiken, regler kring samordningsansvar, upprättande av systematiskt arbetsmiljöarbete, kunskap om regler för medicinska kontroller samt kännedom om arbetsmiljölagstiftningen rörande bygg- och anläggningsarbete. Du tycker om att vägleda andra, har en förmågan att skapar en positiv atmosfär kring ditt arbete och du visar respekt för andra. Du tycker att det är sporrande att jobba med attityd och beteendeförändringar gällande skydd och säkerhet. Du gillar att arbeta systematiskt och dokumentera ditt arbete. Du är på ett engagerat sätt med och driver på arbetsuppgifter och uppdrag på en högklassig nivå. Du tar initiativ och ansvar för de processer som gäller för den specifika arbetsplatsen och du verkar för ett gott samarbete inom SCA. Du behärskar engelska i tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig?

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet. Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Vill du veta mer?

Tjänsten är en projektanställning under tre års tid, med tillträde enligt överenskommelse. Varmt välkommen med din ansökan. För ytterligare information om tjänsten: Rebecca Magnusson Hälsa- och säkerhetschef 090-15 41 53 [email protected] För ytterligare information om rekryteringsprocessen: Alma Gustafsson HR-specialist, 060-19 33 72, [email protected] Fackliga företrädare är: Michael Larsson, Sveriges Ingenjörer, 090-154149, [email protected] Mikael Kassman, Unionen, 090-154192, [email protected] Visa mindre

Arbetsmiljösamordnare

Ansök    Maj 15    Umeå Energi    Arbetsmiljöingenjör
VI ÄR UMEÅ ENERGI - ÄR DU VÅR NYA ARBETSMILJÖSAMORDNARE? I energibranschens flexibla och mångsidiga miljö har vi ambitionen att ständigt utvecklas. Att skapa en säker och hälsosam arbetsplats är en prioriterad fråga. Nu behöver vi dig som vill göra skillnad. Vill du bidra till att upprätthålla och utveckla arbetsmiljön för alla våra medarbetare? Välkommen till oss på Umeå Energi. DIN VARDAG HOS OSS Du blir en del av vår HR-enhet som verkar för att stötta ... Visa mer
VI ÄR UMEÅ ENERGI - ÄR DU VÅR NYA ARBETSMILJÖSAMORDNARE?
I energibranschens flexibla och mångsidiga miljö har vi ambitionen att ständigt utvecklas. Att skapa en säker och hälsosam arbetsplats är en prioriterad fråga. Nu behöver vi dig som vill göra skillnad. Vill du bidra till att upprätthålla och utveckla arbetsmiljön för alla våra medarbetare? Välkommen till oss på Umeå Energi.

DIN VARDAG HOS OSS
Du blir en del av vår HR-enhet som verkar för att stötta organisationen inom lön, friskvård, strategi och arbetsmiljö. Hos oss arbetar du nära verksamheten för att bidra med rådgivning och genomföra främjande arbetsmiljöåtgärder. Genom daglig kontakt med medarbetare hanterar du riskbedömning, skyddsåtgärder, utredning och uppföljning. Arbetet sker i samverkan med koncernens övergripande arbetsmiljöutvecklare, bolagets elsäkerhetsansvariga, skyddsombud och chefer.

Arbetet som arbetsmiljösamordnare är omväxlande med många kontaktytor. Med god balans mellan styrande och stödjande säkerställer du lagefterlevnad och bygger förtroende. Du vägleder organisationen genom att systematiskt implementera arbetsprocesser och rutiner som främjar en olycksfri arbetsplats. Lagar, föreskrifter och riktlinjer utgör ramverket för rollen.

Du arbetar både strategiskt och operativt med att förvalta och utveckla, samordna, driva och följa upp och verksamhetens arbetsmiljöarbete. Förekommande arbetsuppgifter är medverkan vid revision, deltagande i skyddskommitté, analys och utredning av oönskade händelser.


ÄR DET HÄR DU?
Vi söker dig som har stort intresse för arbetsmiljöfrågor med fokus på fysisk och teknisk säkerhet. Du är analytisk, kvalitetsmedveten och lyhörd, med en naturlig förmåga att bygga och upprätthålla goda relationer. Med enkel och tydlig kommunikation hjälper du andra att lyckas. För att trivas i rollen uppskattar du teamarbete i kombination med egen tid för dokumentation, analys och bedömning av insatser.


KVALIFIKATIONER FÖR TJÄNSTEN
Du har relevant akademisk utbildning inom arbetsmiljö, miljö, säkerhet eller bygg. Vi tror att du har några års erfarenhet av arbete med arbetsmiljöfrågor. Du har körkort för personbil.

ANSÖKNINGSTID OCH KONTAKT
Välkommen med din ansökan via jobb.umeaenergi.se senast 2019-05-31


För mer information kontakta gärna rekryterande chef Christian Skanderby, 070-644 11 71 eller arbetsmiljöutvecklare Lotta Jonsson, 070-336 40 09. Fackliga företrädare når du via vår växel 090-16 00 00.


UMEÅ ENERGI
Umeå Energi AB är en energi- och kommunikationskoncern som utvecklar innovativa och hållbara lösningar för el, värme och bredband för och i samverkan med våra kunder. Vi är en ambitiös organisation med en tydlig vision och högt ställda mål i en framtidsbransch i snabb omställning. Visa mindre

Safety Manager

Komatsu Forest söker Kompetent och engagerad Safety manager till huvudkontoret i Umeå.Arbetsuppgifter I rollen som vår Safety manager har du det övergripande ansvaret för att leda och utveckla det systematiska miljö- och säkerhetsarbetet i Sverige samt stödja de globala verksamheterna. I denna roll jobbar du med det systematiska arbetsmiljöarbetet, ansvarar för att uppdatera styrdokument enligt gällande lagar och föreskrifter, du sköter kontakter med myndi... Visa mer
Komatsu Forest söker Kompetent och engagerad Safety manager till huvudkontoret i Umeå.Arbetsuppgifter I rollen som vår Safety manager har du det övergripande ansvaret för att leda och utveckla det systematiska miljö- och säkerhetsarbetet i Sverige samt stödja de globala verksamheterna. I denna roll jobbar du med det systematiska arbetsmiljöarbetet, ansvarar för att uppdatera styrdokument enligt gällande lagar och föreskrifter, du sköter kontakter med myndigheter och andra intressenter, arbetar med ergonomi och riskanalyser. Du kommer även att jobba med Komatsu Forest nya fabrik i Umeå och forma arbetsmiljön för dess produktion och kontor.Personliga egenskaperVi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser därför gärna att du som person är självständig, drivande och engagerad i ditt arbete. För att vara framgångsrik i rollen som Safety manager ser vi att du har ett systematiskt tillvägagångsätt, är strukturerad, initiativrik och trivs med eget ansvar. Du har en positiv attityd samt ser utveckling och effektivisering som något positivt och intressant. Du är affärsorienterad och motiveras av att nå högt uppsatta resultat.ErfarenhetVi ser gärna att du har ingenjörsutbildning med inriktning arbetsmiljö samt 3–5 års erfarenhet från produktion som Safety manager. Då du kommer att ha löpande kontakt med kollegor i Sverige, Europa, Asien samt Nord/Syd Amerika, bör du behärska både svenska och engelska i både tal och skrift. Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering som ger lika möjligheter för alla. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med försäljare i samband med rekryteringen. Visa mindre