Lediga jobb Norrmejerier Ekonomisk fören i Umeå

Se alla lediga jobb från Norrmejerier Ekonomisk fören i Umeå. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Umeå som finns inom det yrket.

Planerare Råvara till Norrmejerier

Vill du driva den operativa råvaruplaneringen på Norrmejerier och göra gott tillsammans med oss? Vi söker nu en Planerare Råvara till Logistikavdelningen. Din vardag hos oss Som Planerare Råvara har du ett ansvar för den operativa råvaruplaneringen som hanterar och reglerar över-/underskott av mjölkråvara på Norrmejerier, med huvudfokus Umeå mejeri. Du säkerställer att inkommande råvara tas om hand på bästa sätt och fördelar råvaran mellan produktionsavdel... Visa mer
Vill du driva den operativa råvaruplaneringen på Norrmejerier och göra gott tillsammans med oss? Vi söker nu en Planerare Råvara till Logistikavdelningen.
Din vardag hos oss
Som Planerare Råvara har du ett ansvar för den operativa råvaruplaneringen som hanterar och reglerar över-/underskott av mjölkråvara på Norrmejerier, med huvudfokus Umeå mejeri. Du säkerställer att inkommande råvara tas om hand på bästa sätt och fördelar råvaran mellan produktionsavdelningarna på Umeå mejeri. Du planerar för process av råvaran utifrån lagd produktionsplan och planerar detaljerat ystningstakten på ysterierna. Du ansvarar för löpande översyn av produktionsplanen tillsammans med mjölkbehandlingen på Umeå mejeri, exempelvis avseende produktionsfrekvens, produktionsdagar och volym per dag/vecka.
I din vardag hos oss arbetar du aktivt med lokalisering och förståelse av svinn och planerar för lämpliga svinnparametrar i planeringen av procesavdelningarna. Du vidareutvecklar verktyg, arbetssätt och rutiner för råvaruplanering och dokumenterar dessa. I din vardag leder du mjölkplaneringsmöten som hanterar operativa frågeställningar kopplade till flödet av inkommande råvara tillsammans med ansvariga för intransport. Du är även ansvarig för recepthanteringen i IFS.
Tjänsten är vid Umeå mejeri där du ingår som en del i Logistikavdelningen tillsammans med 10 kollegor. Du rapporterar till Chef Logistik.
Vi söker dig
Du som söker har en relevant högskole-eller universitetsutbildning inom logistik eller planering, alternativt motsvarande kompetens. Du har flerårig erfarenhet av arbete med process och/eller förpackning som operatör eller planerare. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i IFS. Du har en förmåga att se helheten och har god förståelse för flödet på ett mejeri. Du har en kostnadsmedvetenhet och kan utmana och söka alternativa lösningar och förbättringar.
Du är ansvarsfull, flexibel, prestigelös och lösningsorienterad. Arbetet innefattar både externa och interna kontakter, vilket förutsätter att du är serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga. Dina många kontaktytor förutsätter även att du kan kommunicera väl i tal och skrift, på svenska såväl som engelska. Du har god analytisk förmåga, datorvana och har erfarenhet av att bearbeta data i exempelvis Excel.
Vi erbjuder dig
Norrmejerier är ett norrländskt livsmedelsföretag och en viktig samhällsaktör, som gör gott. Tillsammans förenas vår passion och mångåriga hantverk med tekniska färdigheter när vi förädlar mjölk till produkter i världsklass. På Norrmejerier arbetar vi med produkter och varumärken som folk i hela landet känner till och gillar – och som är en viktig del av människors liv.
Här kommer du att arbeta hos en av Umeås största privata arbetsgivare, ett levande företag med mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk, och vi ägs av norrländska mjölkbönder. Norrländsk mjölkproduktion är en förutsättning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Vi tänker och agerar långsiktigt utifrån naturens begränsningar.
Norrmejerier är ett stort, men litet företag där varje enskild medarbetare är betydelsefull. Hos oss finns utrymme att växa och ta ansvar. Vi skapar möjligheter för mångfald och utveckling, vi gör skillnad och vi gör det tillsammans.
För mer information om tjänsten kontakta:
Erik Rönnberg, Chef Logistik, Tel: 090- 18 28 07. Mobil: 070- 713 08 66. E-post: [email protected].
Facklig kontaktperson:
Fredrik Oskarsson, Tel: 090- 18 29 42. Mobil: 070- 298 58 33. E-post: [email protected].
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss, senast den 31 juli 2024.
En norrländsk upplevelse. Som gör gott.
Den friska norrländska naturen och klimatet ger oss unika förutsättningar. Vår norrländska mjölkråvara är näringstät och lämnar naturligt ett mindre avtryck på vår jord. Det är helt enkelt skillnad på mjölk och mjölk.
Precis som vår natur, ger vi dig storslagna upplevelser med våra produkter. Från vår hage till din mage, förädlar vi vår norrländska mjölkråvara till ett brett sortiment av mejeriprodukter i världsklass.
Vi ger dig upplevelsen av Norrland i ett paket.
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 350 lokala bönder varav 275 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Norrgott® och Norrlogisk®. Norrmejerier sysselsätter cirka 440 årsanställda och omsätter ca 2 miljarder kronor per år. Visa mindre

Nätverksspecialist till Norrmejerier

Din vardag hos oss Som Nätverksspecialist har du en kritisk roll i att upprätthålla och förbättra Norrmejeriers nätverksinfrastruktur, vilket är avgörande för vår verksamhet som bedrivs dygnet runt. I din vardag kommer du att ansvara för vår nätverksinfrastruktur och hantera en mångfald av utrustning, såsom switchar, routrar, Wi-Fi, brandväggar och IPS-system. Du kommer att vara den drivande kraften bakom utvecklingen inom området och delta i och leda olik... Visa mer
Din vardag hos oss
Som Nätverksspecialist har du en kritisk roll i att upprätthålla och förbättra Norrmejeriers nätverksinfrastruktur, vilket är avgörande för vår verksamhet som bedrivs dygnet runt. I din vardag kommer du att ansvara för vår nätverksinfrastruktur och hantera en mångfald av utrustning, såsom switchar, routrar, Wi-Fi, brandväggar och IPS-system. Du kommer att vara den drivande kraften bakom utvecklingen inom området och delta i och leda olika IT-relaterade uppdrag, allt med målet att optimera, automatisera och förbättra våra tekniska system. Dessutom kommer du att vara involverad i implementeringen av nya processer och utrustningar, där din tekniska kompetens och erfarenhet kommer att vara viktig för framgång.
Huvudsakliga arbetsuppgifter tillsammans med teamet:
Leda och genomföra nätverksprojekt: Planera och genomföra nätverksrelaterade projekt, inklusive uppgraderingar och nyinstallationer
Utveckla automatiserade lösningar: Använda skript och andra verktyg för att automatisera rutinmässiga nätverksuppgifter
Optimera nätverksprestanda: Identifiera och implementera förbättringar för att öka nätverkets effektivitet och prestanda.
Dokumentera nätverkskonfigurationer: Skapa och underhålla detaljerad dokumentation över nätverkstopologi, konfigurationer och ändringar.
Implementera säkerhetsåtgärder: Konfigurera brandväggar, VPNs och andra säkerhetslösningar för att skydda nätverket mot obehörig åtkomst och cyberhot.
Utföra säkerhetsrevisioner: Regelbundet granska nätverkets säkerhet och vidta nödvändiga åtgärder för att hantera sårbarheter.

IT inom Norrmejerier är en integrerad del av hela affärsprocessen. Du blir en del av ett team på drygt 10 medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi arbetar tillsammans på vår digitaliseringsresa och driver vår digitala transformation där du blir en del i teamet med att utveckla morgondagens systemstöd för Norrmejerier.
Vi söker dig
Vi söker dig med en examen inom data- eller systemvetenskap och flera års dokumenterad erfarenhet av arbete med IT-infrastruktur, inte minst inom kommunikationsområdet. Du förväntas ha god erfarenhet av Windows-miljöer i större organisationer och vara väl insatt i virtualiseringsplattformar. Meriterande är erfarenhet från tillverkande industri, samt kunskaper inom Datacenter och PowerShell. Du förstår vikten av god dokumentation i samband med ditt arbete och vi värdesätter din förmåga att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna och framstegen inom IT-området.
För att lyckas i rollen krävs att du är ansvarstagande, strukturerad, metodisk och analytisk. Du är självgående och trivs med varierande arbetsuppgifter. Med flexibilitet och innovation kan du effektivt implementera och genomföra komplexa processer och problemlösningar. Sociala färdigheter är viktiga då du kommer ha många kontaktytor, både internt och externt. Du är lyhörd och hanterar kommunikation på svenska och engelska, både i tal och skrift.
Vi erbjuder dig
Norrmejerier är ett norrländskt livsmedelsföretag och en viktig samhällsaktör som gör gott. Tillsammans förenas vår passion och mångåriga hantverk med tekniska färdigheter när vi förädlar mjölk till produkter i världsklass. På Norrmejerier arbetar vi med produkter och varumärken som folk i hela landet känner till och gillar – och som är en viktig del av människors liv.
Norrmejerier är ett stort, men litet företag där varje enskild medarbetare är betydelsefull. Hos oss finns utrymme att växa och ta ansvar. Vi skapar möjligheter för mångfald och utveckling i en inspirerande och utvecklande arbetsmiljö som det är roligt att komma till varje dag.
Vi gör skillnad och vi gör det tillsammans.
Annat viktigt att veta
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du tillhör Norrmejeriers IT-avdelning och kommer vara placerad på Umeå mejeri tillsammans med andra kollegor från IT. Resor mellan våra anläggningar ingår som en naturlig del av arbetet.
För mer information om tjänsten kontakta:
Marcus Lithner, IT-chef, tfn: 070-643 34 75.
Facklig kontaktperson:
Kontakta vårt kundcenter för att nå våra fackliga kontaktpersoner inom Livsmedelsarbetareförbundet, Unionen och Ledarna på telefon: 090-18 49 98.
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss.
Vi vill ha din ansökan senast 18 augusti 2024.
Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.
En norrländsk upplevelse. Som gör gott.
Norrmejerier är en av Umeås största privata arbetsgivare, ett levande företag med mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk, och vi ägs av norrländska mjölkbönder. Norrländsk mjölkproduktion är en förutsättning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Vi tänker och agerar långsiktigt utifrån naturens begränsningar.
Den friska norrländska naturen och klimatet ger oss unika förutsättningar. Vår norrländska mjölkråvara är näringstät och lämnar naturligt ett mindre avtryck på vår jord. Det är helt enkelt skillnad på mjölk och mjölk. Precis som vår natur, ger vi dig storslagna upplevelser med våra produkter. Vi ger dig upplevelsen av Norrland i ett paket.
Välkommen med din ansökan!
Om arbetsgivaren - Norrmejerier
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 350 lokala bönder varav 275 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Norrgott® och Norrlogisk®. Norrmejerier sysselsätter cirka 440 årsanställda och omsätter ca 2 miljarder kronor per år. Visa mindre

Produktionstekniker till Norrmejerier

Har du ett gediget intresse för produktionsteknik och vill ta en nyckelroll i Norrmejeriers produktionsutveckling? Vi söker nu en Produktionstekniker som vill bli en del av avdelningen Teknik, Underhåll & IT vid Umeå mejeri. Din vardag hos oss Att välja norrländska produkter har betydelse – nu och i framtiden – för svensk livsmedelsproduktion, det lokalproducerade, arbetstillfällen och våra öppna landskap. Som Produktionstekniker har du en viktig roll i ti... Visa mer
Har du ett gediget intresse för produktionsteknik och vill ta en nyckelroll i Norrmejeriers produktionsutveckling? Vi söker nu en Produktionstekniker som vill bli en del av avdelningen Teknik, Underhåll & IT vid Umeå mejeri.
Din vardag hos oss
Att välja norrländska produkter har betydelse – nu och i framtiden – för svensk livsmedelsproduktion, det lokalproducerade, arbetstillfällen och våra öppna landskap. Som Produktionstekniker har du en viktig roll i tillverkningen av våra norrländska mejeriprodukter. Du ansvarar för ett brett område där du säkerställer och optimerar processflöden för leveranser. I din vardag stödjer du produktionen genom att driva det tekniska förbättringsarbetet. Detta gör du genom att analysera produktions-och processdata, identifierar avvikelser och möjligheter förbättringar. I ett nära samarbete med produktion och underhåll skapar och förverkligar du planer för att löpande öka produktivitet och lönsamhet.
I din vardag hos oss förekommer även arbete i projektform tillsammans med kollegor från andra avdelningar och externa kontakter för att ständigt utveckla och förbättra produktivitet och produktkvalitet. Du får vara med när produkter blir till från idé till dess att den når kunderna.
Tjänsten är en tillsvidareanställning vid Umeå mejeri där du ingår som en del i avdelningen Teknik, Underhåll & IT. Du rapporterar till Chef för Teknik, Underhåll & IT.
Vi söker dig
Vi söker dig som har relevant teknisk ingenjörsutbildning eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt. Du har dokumenterad utbildning inom eller praktisk erfarenhet från produktionstekniskt/processtekniskt arbete. Det är meriterande om du har utbildning eller praktisk erfarenhet från arbete i förändrings-och utvecklingsprojekt, samt erfarenhet av att utveckla produktionsflöden. Det är meriterande om du även har erfarenhet av att läsa och förstå tekniska underlag, har arbetat med produktionseffektivitet (TAK) och har en mejeriteknisk utbildning. Det är en fördel om du har arbetat med IFS eller liknande system.
Du som söker är analytisk, målinriktad och en entusiastisk lagspelare med förmågan att skapa motivation och energi samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du har en förmåga att på ett engagerat och pedagogiskt sätt överföra kunskap och plantera förbättringsidéer i organisationen. Du är strukturerad och resultatinriktad i arbetet för att nå uppsatta mål. Arbetet innefattar både interna och externa kontaktytor, därmed tror vi att du får energi av att bygga relationer och att du värnar om förståelse för din omgivnings behov och utmaningar. På ett enkelt och lättförståeligt sätt hanterar du och överför information, i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
Resor mellan våra anläggningar ingår i arbetet, därav är B-körkort ett krav.
Vi erbjuder dig
Norrmejerier är ett norrländskt livsmedelsföretag och en viktig samhällsaktör, som gör gott. Tillsammans förenas vår passion och mångåriga hantverk med tekniska färdigheter när vi förädlar mjölk till produkter i världsklass. På Norrmejerier arbetar vi med produkter och varumärken som folk i hela landet känner till och gillar – och som är en viktig del av människors liv.
Här kommer du att arbeta hos en av Umeås största privata arbetsgivare, ett levande företag med mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk, och vi ägs av norrländska mjölkbönder. Norrländsk mjölkproduktion är en förutsättning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Vi tänker och agerar långsiktigt utifrån naturens begränsningar.
Norrmejerier är ett stort, men litet företag där varje enskild medarbetare är betydelsefull. Hos oss finns utrymme att växa och ta ansvar. Vi skapar möjligheter för mångfald och utveckling, vi gör skillnad och vi gör det tillsammans.
Övrigt
För mer information om tjänsten kontakta:
Erik Johansson, Chef Tekniska projekt, telefon: 070-538 81 34.
Marcus Lithner, Chef Teknik, Underhåll & IT, telefon: 070-643 34 75.
Facklig kontaktperson:
Kontakta vårt kundcenter för att nå våra fackliga kontaktpersoner inom Livsmedelsarbetareförbundet, Unionen och Ledarna på telefon: 090-18 49 98.
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss.
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast 23 augusti 2024.
En norrländsk upplevelse. Som gör gott.
Den friska norrländska naturen och klimatet ger oss unika förutsättningar. Vår norrländska mjölkråvara är näringstät och lämnar naturligt ett mindre avtryck på vår jord. Det är helt enkelt skillnad på mjölk och mjölk.
Precis som vår natur, ger vi dig storslagna upplevelser med våra produkter. Från vår hage till din mage, förädlar vi vår norrländska mjölkråvara till ett brett sortiment av mejeriprodukter i världsklass.
Vi ger dig upplevelsen av Norrland i ett paket.
Om arbetsgivaren - Norrmejerier
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 350 lokala bönder varav 275 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Norrgott® och Norrlogisk®. Norrmejerier sysselsätter cirka 440 årsanställda och omsätter ca 2 miljarder kronor per år. Visa mindre

Norrmejerier - Kvalitetschef

Vill du driva och utveckla kvalitetsarbete på en strategisk nivå? Har du erfarenhet av producerade bolag och är en coachande och inspirerande ledare? Nu hjälper vi Norrmejerier att hitta deras nya Kvalitetschef – välkommen med din ansökan eller hör av dig om du vill veta mer! Norrmejerier söker en Kvalitetschef i en delvis ny roll som ska driva kvalitetsarbetet på ett affärsmässigt sätt och ha en hög strategisk förmåga. Som Kvalitetschef har du en förvänta... Visa mer
Vill du driva och utveckla kvalitetsarbete på en strategisk nivå? Har du erfarenhet av producerade bolag och är en coachande och inspirerande ledare? Nu hjälper vi Norrmejerier att hitta deras nya Kvalitetschef – välkommen med din ansökan eller hör av dig om du vill veta mer!
Norrmejerier söker en Kvalitetschef i en delvis ny roll som ska driva kvalitetsarbetet på ett affärsmässigt sätt och ha en hög strategisk förmåga. Som Kvalitetschef har du en förväntan på att dels utveckla kvalitetsarbetet på en strategisk nivå och omfatta ett större område såsom övergripande förbättringsarbete, dokumentstyrning, företagsrisker, samt att även komma närmare produktionen.
Du rapporterar till Chef Hållbarhet, Kvalitet & Gård och sitter även med i Varuförsörjnings ledningsgrupp. I ditt team ingår totalt 17 personer, där du har 5 till dig direktrapporterande personer (varav 2 är chefer och har egna team).
Tjänsten är tillsvidare och är placerad på mejeriet i Umeå (där du ska vara på plats minst 4 dagar/veckan). Av dessa dagar kommer vissa att vara på mejeriet i Burträsk.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär bl a:
• Ansvara för mål, struktur och strategier gällande kvalité för att nå produktion och logistik i världsklass
• Driva förbättringsarbete för att hela verksamheten och jobba mot långsiktiga mål
• Leda, coacha och inspirera ett team med 5 direktrapporterande, totalt 17 personer
• Ansvarig för struktur och uppdatering av företagets policys och riktlinjer
• Delta i interna och externa projekt
• Leda företagets krisorganisation
• Ansvara för övergripande riskvärderingar
• Ansvara för struktur samt implementering av dokumentstyrning
• Ansvara för omvärldsbevakning inom kvalité samt ingå i nätverk inom området
Vi ser att du har:
• Naturvetenskaplig/teknisk akademisk eller högskoleutbildning
• Ledarutbildning i någon form är meriterande
• Minst 10 års erfarenhet av strategiskt kvalitetsarbete samt dokumenthantering
• Goda kunskaper inom kvalitetsområdet och just livsmedelssäkerhet är meriterande
• Flera års erfarenhet av ledarskap
• Erfarenhet av att coacha, leda och utveckla individer och grupper
• God förståelse och erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete och förändringsprocesser
• Svenska och engelska – goda kunskaper i tal och skrift
• God datorvana
Personliga egenskaper:
• Trygg ledare som vill utveckla andra. Kan leda, inspirera och bana väg.
• Affärsmässig, strukturerad, driven och lösningsorienterad
• Mål, uppföljning och förbättringsarbete är tydliga styrkor
• God samarbetsförmåga och lätt att sätta sig in i olika perspektiv och utmaningar
• Förmåga att se helheter och inte fastna i detaljer
• God kommunikatör, tydlig, som kan engagera och entusiasmera
• Förmåga att se helheter och inte fastna i detaljer
• Delar Norrmejeriers grundläggande värderingar
Om arbetsgivaren – Norrmejerier:
Norrmejerier Ek. Förening är Sveriges nordligaste mejeriförening och ägs av 365 lokala norrländska bönder varav 290 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. De förädlar årligen drygt 200 miljoner kilo mjölk vid sina mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I deras produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Norrgott® och Norrlogisk®. Norrmejerier sysselsätter cirka 440 årsanställda och omsätter cirka 2,1 miljarder kronor per år. Läs mer på www.norrmejerier.se
På Norrmejerier arbetar idag närmare 440 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. De har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver de vara lönsamma idag och det är allas ansvar att bidra till gemensamma målen. Till vår framtid.
Hur ansöka:
I denna process arbetar Norrmejerier med Academic Search. Du ansöker via ”Ansök nu” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya person-uppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.
För frågor, vänligen kontakta Senior Consultant Executive Search & Interim Management, Ulrika Wåhl Langstedt, [email protected]
Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt! Visa mindre

Processoperatörer till Grillost Norrmejerier

Är du en motiverad, ansvarstagen och driven medarbetare som vill göra gott i ett norrländskt företag med högkvalitativa produkter? Titta då närmre på denna annons nu när vi söker Processoperatörer till avdelning Grillost på Umeå mejeri. Din vardag hos oss Att välja norrländska produkter har betydelse – nu och i framtiden – för svensk livsmedelsproduktion, det lokalproducerade, arbetstillfällen och våra öppna landskap. Som Processoperatör har du en viktig r... Visa mer
Är du en motiverad, ansvarstagen och driven medarbetare som vill göra gott i ett norrländskt företag med högkvalitativa produkter? Titta då närmre på denna annons nu när vi söker Processoperatörer till avdelning Grillost på Umeå mejeri.
Din vardag hos oss
Att välja norrländska produkter har betydelse – nu och i framtiden – för svensk livsmedelsproduktion, det lokalproducerade, arbetstillfällen och våra öppna landskap. Som Processoperatör har du en viktig roll i att sköta drift av samtliga maskintyper, där du även är delaktig i operatörsunderhållet. I rollen har du ett kvalitetsansvar för de produkter som lämnar avdelningen, enligt fastställda metoder för provuttag och kontroller. I din vardag hos oss arbetar du för en effektiv produktion med så lite svinn och slöseri som möjligt.
Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på säkerhet, kvalitet och hygien och du har därav ett stort ansvar för att slutresultatet når upp till kraven avseende arbetsmiljö, miljö, hygien och livsmedelssäkerhet. Du är därför en viktig del i vårt arbete med ständiga förbättringar, stora som små. I arbetet ingår att du arbetar på ett systematiskt och strukturerat arbetssätt och bidrar till att utveckla arbetet på avdelningen tillsammans med kollegor och produktionsledare. I rollen ingår det att kommunicera med ledare och medarbetare samt arbeta med utveckling av positionsstandarder och rutiner. Truckkörning förekommer.
Vi söker ett flertal nya medarbetare, tjänsterna är tillsvidare respektive vikariat med tillträde så snart som möjligt. På Grillostavdelningen tillämpas kontinuerligt 3-skift och du är underställd Produktionsledare Grillost.
Vi söker dig
Du som söker har gymnasieutbildning, gärna med inriktning teknik eller process, alternativt motsvarande erfarenhet. Tidigare erfarenhet inom tillverkande industri, gärna livsmedelsindustrin, är meriterande. Vi tror att du har ett stort engagemang, god initiativförmåga samt hög ansvarskänsla då arbetet kräver ett flexibelt arbetssätt och god initiativförmåga. Du följer regler, föregår med gott exempel och arbetar med hög noggrannhet.
Vi söker dig som har god fysisk förmåga, eftersom arbetet emellanåt kan vara tungt. Det förekommer lyft och ibland står/går du under hela skiftet, vilket kräver en bra grundfysik. Dina kontaktytor är många och du kan uttrycka dig väl på svenska, i både tal och skrift. Resor kan förekomma mellan anläggningarna, därav är B-körkort ett krav. Truckkort är meriterande.
Vi erbjuder dig
Norrmejerier är ett norrländskt livsmedelsföretag och en viktig samhällsaktör, som gör gott. Tillsammans förenas vår passion och mångåriga hantverk med tekniska färdigheter när vi förädlar mjölk till produkter i världsklass. På Norrmejerier arbetar vi med produkter och varumärken som folk i hela landet känner till och gillar – och som är en viktig del av människors liv.
Här kommer du att arbeta hos en av Umeås största privata arbetsgivare, ett levande företag med mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk, och vi ägs av norrländska mjölkbönder. Norrländsk mjölkproduktion är en förutsättning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Vi tänker och agerar långsiktigt utifrån naturens begränsningar.
Norrmejerier är ett stort, men litet företag där varje enskild medarbetare är betydelsefull. Hos oss finns utrymme att växa och ta ansvar. Vi skapar möjligheter för mångfald och utveckling, vi gör skillnad och vi gör det tillsammans.
Övrigt
För mer information om tjänsten kontakta:
Linda Strand, Produktionsledare Grillostavdelningen, telefon: 090- 18 28 73 eller mejl till [email protected].
Facklig kontaktperson:
Kontakta vår kundservice för att nå våra fackliga kontaktpersoner inom Livsmedelsarbetareförbundet, Unionen och Ledarna på telefon: 090-18 49 98.
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss.
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast 17 juni 2024. Urval och intervjuer sker löpande.
En norrländsk upplevelse. Som gör gott.
Den friska norrländska naturen och klimatet ger oss unika förutsättningar. Vår norrländska mjölkråvara är näringstät och lämnar naturligt ett mindre avtryck på vår jord. Det är helt enkelt skillnad på mjölk och mjölk.
Precis som vår natur, ger vi dig storslagna upplevelser med våra produkter. Från vår hage till din mage, förädlar vi vår norrländska mjölkråvara till ett brett sortiment av mejeriprodukter i världsklass.
Vi ger dig upplevelsen av Norrland i ett paket.
Om arbetsgivaren - Norrmejerier
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 350 lokala bönder varav 275 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Norrgott® och Norrlogisk®. Norrmejerier sysselsätter cirka 440 årsanställda och omsätter ca 2 miljarder kronor per år. Visa mindre

Produktionstekniker till Norrmejerier

Har du ett gediget intresse för produktionsteknik och vill ta en nyckelroll i Norrmejeriers produktionsutveckling? Vi söker nu en Produktionstekniker som vill bli en del av avdelningen Teknik, Underhåll & Fastighet vid Umeå mejeri. Din vardag hos oss Att välja norrländska produkter har betydelse – nu och i framtiden – för svensk livsmedelsproduktion, det lokalproducerade, arbetstillfällen och våra öppna landskap. Som Produktionstekniker har du en viktig ro... Visa mer
Har du ett gediget intresse för produktionsteknik och vill ta en nyckelroll i Norrmejeriers produktionsutveckling? Vi söker nu en Produktionstekniker som vill bli en del av avdelningen Teknik, Underhåll & Fastighet vid Umeå mejeri.
Din vardag hos oss
Att välja norrländska produkter har betydelse – nu och i framtiden – för svensk livsmedelsproduktion, det lokalproducerade, arbetstillfällen och våra öppna landskap. Som Produktionstekniker har du en viktig roll i tillverkningen av våra norrländska mejeriprodukter. Du ansvarar för ett brett område där du säkerställer och optimerar processflöden för leveranser. I din vardag stödjer du produktionen genom att driva det tekniska förbättringsarbetet. Detta gör du genom att analysera produktions-och processdata, identifierar avvikelser och möjligheter förbättringar. I ett nära samarbete med produktion och underhåll skapar och förverkligar du planer för att löpande öka produktivitet och lönsamhet.
I din vardag hos oss förekommer även arbete i projektform tillsammans med kollegor från andra avdelningar och externa kontakter för att ständigt utveckla och förbättra produktivitet och produktkvalitet. Du får vara med när produkter blir till från idé till dess att den når kunderna.
Tjänsten är en tillsvidareanställning vid Umeå mejeri där du ingår som en del i avdelningen Teknik, Underhåll & Fastighet. Du rapporterar till Chef för Teknik, Underhåll & Fastighet.
Vi söker dig
Vi söker dig som har relevant teknisk ingenjörsutbildning eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt. Du har dokumenterad utbildning inom eller praktisk erfarenhet från produktionstekniskt/processtekniskt arbete. Det är meriterande om du har utbildning eller praktisk erfarenhet från arbete i förändrings-och utvecklingsprojekt, samt erfarenhet av att utveckla produktionsflöden. Det är meriterande om du även har erfarenhet av att läsa och förstå tekniska underlag, har arbetat med produktionseffektivitet (TAK) och har en mejeriteknisk utbildning. Det är en fördel om du har arbetat med IFS eller liknande system.
Du som söker är analytisk, målinriktad och en entusiastisk lagspelare med förmågan att skapa motivation och energi samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du har en förmåga att på ett engagerat och pedagogiskt sätt överföra kunskap och plantera förbättringsidéer i organisationen. Du är strukturerad och resultatinriktad i arbetet för att nå uppsatta mål. Arbetet innefattar både interna och externa kontaktytor, därmed tror vi att du får energi av att bygga relationer och att du värnar om förståelse för din omgivnings behov och utmaningar. På ett enkelt och lättförståeligt sätt hanterar du och överför information, i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
Resor mellan våra anläggningar ingår i arbetet, därav är B-körkort ett krav.
Vi erbjuder dig
Norrmejerier är ett norrländskt livsmedelsföretag och en viktig samhällsaktör, som gör gott. Tillsammans förenas vår passion och mångåriga hantverk med tekniska färdigheter när vi förädlar mjölk till produkter i världsklass. På Norrmejerier arbetar vi med produkter och varumärken som folk i hela landet känner till och gillar – och som är en viktig del av människors liv.
Här kommer du att arbeta hos en av Umeås största privata arbetsgivare, ett levande företag med mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk, och vi ägs av norrländska mjölkbönder. Norrländsk mjölkproduktion är en förutsättning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Vi tänker och agerar långsiktigt utifrån naturens begränsningar.
Norrmejerier är ett stort, men litet företag där varje enskild medarbetare är betydelsefull. Hos oss finns utrymme att växa och ta ansvar. Vi skapar möjligheter för mångfald och utveckling, vi gör skillnad och vi gör det tillsammans.
Övrigt
För mer information om tjänsten kontakta:
Erik Johansson, Chef för Teknik, Underhåll & Fastighet, telefon: 070-538 81 34.
Facklig kontaktperson:
Kontakta vårt kundcenter för att nå våra fackliga kontaktpersoner inom Livsmedelsarbetareförbundet, Unionen och Ledarna på telefon: 090-18 49 98.
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss.
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast 28 juni 2024.
En norrländsk upplevelse. Som gör gott.
Den friska norrländska naturen och klimatet ger oss unika förutsättningar. Vår norrländska mjölkråvara är näringstät och lämnar naturligt ett mindre avtryck på vår jord. Det är helt enkelt skillnad på mjölk och mjölk.
Precis som vår natur, ger vi dig storslagna upplevelser med våra produkter. Från vår hage till din mage, förädlar vi vår norrländska mjölkråvara till ett brett sortiment av mejeriprodukter i världsklass.
Vi ger dig upplevelsen av Norrland i ett paket.
Om arbetsgivaren - Norrmejerier
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 350 lokala bönder varav 275 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Norrgott® och Norrlogisk®. Norrmejerier sysselsätter cirka 440 årsanställda och omsätter ca 2 miljarder kronor per år. Visa mindre

Maskinoperatör till Norrmejerier

Är du intresserad av processer & teknik och vill göra skillnad tillsammans med oss på Norrmejerier? Ta då chansen att utvecklas tillsammans med oss, ett norrländskt mejeri med högkvalitativa produkter. Vi söker nu en Maskinoperatör till vår Förpackningsavdelning vid Umeå mejeri. Din vardag hos oss Att välja norrländska produkter har betydelse – nu och i framtiden – för svensk livsmedelsproduktion, det lokalproducerade, arbetstillfällen och våra öppna land... Visa mer
Är du intresserad av processer & teknik och vill göra skillnad tillsammans med oss på Norrmejerier? Ta då chansen att utvecklas tillsammans med oss, ett norrländskt mejeri med högkvalitativa produkter. Vi söker nu en Maskinoperatör till vår Förpackningsavdelning vid Umeå mejeri.
Din vardag hos oss
Att välja norrländska produkter har betydelse – nu och i framtiden – för svensk livsmedelsproduktion, det lokalproducerade, arbetstillfällen och våra öppna landskap. Som maskinoperatör på Förpackningsavdelningen arbetar du i huvudsak med drift, skötsel och förebyggande underhåll av våra förpackningsmaskiner med tillhörande kringutrustning. I rollen har du ett kvalitetsansvar för de produkter som lämnar förpackningsavdelningen enligt fastställda metoder för kontroller. Arbetsrotation ingår och arbetet kräver att du som medarbetare arbetar för en effektiv produktion, med så lite svinn som möjligt.
Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på säkerhet, kvalitet och hygien och i din vardag har du ett stort ansvar för att dessa följs. Du blir en viktig del i vårt arbete med ständiga förbättringar, både vad gäller positionsstandarder och rutiner. Din vardag hos oss innefattar bland annat repetitiva lyft, så du bör ha en god fysisk förmåga.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på Förpackningsavdelningen vid Umeå mejeri. Arbetet är förlagt på tvåskift, vilket innebär att det förekommer arbete på kvällar, helger och nätter.
Vi söker dig
Vi söker dig som har lägst en gymnasial utbildning, gärna inom processteknik, livsmedel, teknik eller mekanik. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med livsmedel i processindustri, lagerarbete och har goda kunskaper om hygienregler. Erfarenhet av att köra förpackningsmaskiner eller bearbetningsmaskiner, samt om du har truckkort och B-körkort är meriterande. Du hanterar och överför information på ett enkelt och lättförståeligt sätt, i tal och skrift både på svenska och engelska, både internt och externt.
Med ett stort engagemang och en god initiativförmåga bidrar du till att utveckla arbetet i vårt team tillsammans med kollegor och produktionsledare. Vi tror att du som söker är systematisk och strukturerad i ditt arbetssätt, och kan arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Dina kontaktytor är många, därav söker vi dig som är lyhörd och har en god samarbetsförmåga.
Vi erbjuder dig
Norrmejerier är ett norrländskt livsmedelsföretag och en viktig samhällsaktör, som gör gott. Tillsammans förenas vår passion och mångåriga hantverk med tekniska färdigheter när vi förädlar mjölk till produkter i världsklass. På Norrmejerier arbetar vi med produkter och varumärken som folk i hela landet känner till och gillar – och som är en viktig del av människors liv.
Här kommer du att arbeta hos en av Umeås största privata arbetsgivare, ett levande företag med mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk, och vi ägs av norrländska mjölkbönder. Norrländsk mjölkproduktion är en förutsättning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Vi tänker och agerar långsiktigt utifrån naturens begränsningar.
Norrmejerier är ett stort, men litet företag, där varje enskild medarbetare är betydelsefull. Hos oss finns utrymme att växa och ta ansvar. Vi skapar möjligheter för mångfald och utveckling, vi gör skillnad och vi gör det tillsammans.
Övrigt
För mer information om tjänsten kontakta:
Magnus Viklund, Produktionsledare Förpackning, Tel: 090-18 28 56, Mobil: 076-144 48 10. E-post: [email protected]
Facklig kontaktperson:
Janne Vaattovaara, Livs ombudsman Umeå mejeri, Tel 090-18 49 41 E-post: [email protected]
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss.
Vi vill ha din ansökan senast den 6 maj 2024, urval och Intervjuer sker dock löpande så skicka in din ansökan så snart du kan!
En norrländsk upplevelse. Som gör gott.
Den friska norrländska naturen och klimatet ger oss unika förutsättningar. Vår norrländska mjölkråvara är näringstät och lämnar naturligt ett mindre avtryck på vår jord. Det är helt enkelt skillnad på mjölk och mjölk.
Precis som vår natur, ger vi dig storslagna upplevelser med våra produkter. Från vår hage till din mage, förädlar vi vår norrländska mjölkråvara till ett brett sortiment av mejeriprodukter i världsklass.
Vi ger dig upplevelsen av Norrland i ett paket.
Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler. Visa mindre

Vikarierande Redovisningsekonom till Norrmejerier

Din vardag hos oss Finansavdelningen på Norrmejerier består av 8 personer som både jobbar med Redovisning och Controlling och är placerad i Umeå. Redovisningsgruppen arbetar med kund-, leverantörs- och medlemsreskontra och löpande bokföring. Tjänsten är till att börja med ett ettårigt vikariat med tillträde 2024-07-29 eller enligt överenskommelse. Som redovisningsekonom kommer ditt huvudansvar ligga inom kundreskontra men som en del av Redovisningsgruppen ... Visa mer
Din vardag hos oss
Finansavdelningen på Norrmejerier består av 8 personer som både jobbar med Redovisning och Controlling och är placerad i Umeå. Redovisningsgruppen arbetar med kund-, leverantörs- och medlemsreskontra och löpande bokföring. Tjänsten är till att börja med ett ettårigt vikariat med tillträde 2024-07-29 eller enligt överenskommelse. Som redovisningsekonom kommer ditt huvudansvar ligga inom kundreskontra men som en del av Redovisningsgruppen kommer du även att vara backup inom gruppen vilket innebära varierande arbetsuppgifter.
Vi söker dig
Du som söker har en Civilekonomutbildning på högskolenivå eller flera års erfarenhet inom liknande tjänster. Förmågan att effektivt utnyttja digitala hjälpmedel är en viktig del i rollen så hög kompetens inom Officepaketet och främst Excel är en förutsättning. Det är meriterade om du har erfarenhet i affärssystemet IFS. Vi ser även att du har en god förståelse för löpande kvalitativ bokföring samt att du är bra på att uttrycka dig i tal och skrift.
Som person tror vi att du är strukturerad, noggrann och kan jobba bra i grupp men samtidigt är självgående när det krävs. Är du serviceinriktad, engagerad, problemlösningsorienterad och har en positiv attityd är vi övertygade om att du kommer att trivas hos oss. En viktig del inom Finansavdelningen är att arbeta med utveckling och förbättringar inom sitt område och i rollen som redovisningsekonom är du därmed delaktig i förbättringsprojekt. Att ha erfarenhet kring att driva mindre projekt är meriterade men inte ett krav.
Vi erbjuder dig
Norrmejerier är ett norrländskt livsmedelsföretag och en viktig samhällsaktör, som gör gott. Tillsammans förenas vår passion och mångåriga hantverk med tekniska färdigheter när vi förädlar mjölk till produkter i världsklass. På Norrmejerier arbetar vi med produkter och varumärken som folk i hela landet känner till och gillar – och som är en viktig del av människors liv.
Här kommer du att arbeta hos en av Umeås största privata arbetsgivare, ett levande företag med mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk, och vi ägs av norrländska mjölkbönder. Norrländsk mjölkproduktion är en förutsättning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Vi tänker och agerar långsiktigt utifrån naturens begränsningar.
Norrmejerier är ett stort, men litet företag där varje enskild medarbetare är betydelsefull. Hos oss finns utrymme att växa och ta ansvar. Vi skapar möjligheter för mångfald och utveckling, vi gör skillnad och vi gör det tillsammans.
Annat viktigt att veta
Rollen är placerad på huvudkontoret i Umeå där du ingår i Finansavdelningen tillsammans med 7 kollegor. Tjänsten är ett vikariat på heltid.
För mer information om tjänsten kontakta:
Daniel Edblom, Chef Finans & IT, [email protected], Mobil 070-275 75 21
Kontakta vårt kundcenter för att nå våra fackliga kontaktpersoner inom Livsmedelsarbetareförbundet, Unionen och Ledarna på telefon: 090-18 49 98.
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss, senast den 14 juni 2024.
En norrländsk upplevelse. Som gör gott.
Den friska norrländska naturen och klimatet ger oss unika förutsättningar. Vår norrländska mjölkråvara är näringstät och lämnar naturligt ett mindre avtryck på vår jord. Det är helt enkelt skillnad på mjölk och mjölk.
Precis som vår natur, ger vi dig storslagna upplevelser med våra produkter. Från vår hage till din mage, förädlar vi vår norrländska mjölkråvara till ett brett sortiment av mejeriprodukter i världsklass.
Vi ger dig upplevelsen av Norrland i ett paket. Visa mindre

Chef Lab till Norrmejerier

Är du en positiv och målinriktad ledare som vill göra gott i ett norrländskt företag med högkvalitativa produkter? Vi söker nu en chef till avdelningen Lab med placering vid Umeå mejeri. Laboratoriet vid Umeå mejeri och Burträsk mejeri består av totalt 9 medarbetare. Anläggningen vid Umeå mejeri omfattar produktion av färskvaror och ost (ysteri, lager och förädling). Många av produkterna ska levereras ut snabbt och kräver omgående laboratorieanalyser och ... Visa mer
Är du en positiv och målinriktad ledare som vill göra gott i ett norrländskt företag med högkvalitativa produkter? Vi söker nu en chef till avdelningen Lab med placering vid Umeå mejeri.
Laboratoriet vid Umeå mejeri och Burträsk mejeri består av totalt 9 medarbetare. Anläggningen vid Umeå mejeri omfattar produktion av färskvaror och ost (ysteri, lager och förädling). Många av produkterna ska levereras ut snabbt och kräver omgående laboratorieanalyser och snabba beslut. Burträsk mejeri är ett ysteri där produkterna lagras i många månader innan de förädlas och levereras ut.
Rollen som Chef Lab innebär att leda, fördela och samordna mänskliga och tekniska resurser för att skapa ett så bra resultat som möjligt för verksamheten. Du är delaktig i förbättringsarbetet och ansvarar för framtagande av rutiner och metoder och säkerställer att dessa följs. Tillsammans med Laboratoriesamordnare ansvarar du för att fastställa hur nya produkter ska kontrolleras. Vidare deltar du i såväl utredningar som interna och externa projekt som har påverkan på kvalitet och livsmedelssäkerhet.
Burträsk och Umeå mejerier är certifierade enligt FSSC 22000. Umeå mejeri tillverkar vissa EKO-/KRAV-produkter och är således EKO-KRAV-certifierat. Norrmejerier är miljöcertifierat enligt ISO 14001.
Vi söker dig
Vi söker dig som har ett för uppdraget relevant naturvetenskaplig eller teknisk universitets- eller högskoleutbildning, exempelvis Biomedicinsk analytiker eller examen inom kemi/biologi/mikrobiologi. Vi tror att du har erfarenhet av arbete inom kemi/biologi/mikrobiologi och/eller kvalitetsarbete samt förståelse för laboratoriearbete.
För att lyckas i rollen har du goda ledaregenskaper och god samarbetsförmåga. Ledarutbildning och erfarenhet av att coacha, leda och utveckla individer och grupper är meriterande. Utbildning inom livsmedel är också meriterande såväl som arbetslivserfarenhet av kvalitetsarbete inom Livsmedelsindustrin eller Läkemedelsindustrin. Vi ser positivt på om du har kunskaper om livsmedelssäkerhet och HACCP och god förståelse och/eller erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete och förändringsprocesser.
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen krävs att du är en strukturerad och målinriktad person med god analytisk förmåga. Du har en positiv inställning och har förmåga att se möjligheter och lösningar.
Du hanterar och överför information på ett enkelt och lättförståeligt sätt, i tal och skrift både på svenska och engelska. B-körkort är ett krav då resor till Burträsk mejeri ingår.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt. Tjänsten är placerad vid Umeå mejeri och rollen är underställd Chef Kvalitet.
Vi erbjuder dig
Norrmejerier är ett norrländskt livsmedelsföretag och en viktig samhällsaktör, som gör gott. Tillsammans förenas vår passion och mångåriga hantverk med tekniska färdigheter när vi förädlar mjölk till produkter i världsklass. På Norrmejerier arbetar vi med produkter och varumärken som folk i hela landet känner till och gillar – och som är en viktig del av människors liv.
Här kommer du att arbeta hos en av Umeås största privata arbetsgivare, ett levande företag med mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk, och vi ägs av norrländska mjölkbönder. Norrländsk mjölkproduktion är en förutsättning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Vi tänker och agerar långsiktigt utifrån naturens begränsningar.
Norrmejerier är ett stort, men litet företag, där varje enskild medarbetare är betydelsefull. Hos oss finns utrymme att växa och ta ansvar. Vi skapar möjligheter för mångfald och utveckling, vi gör skillnad och vi gör det tillsammans.
Övrigt
För mer information kontakta:
Stina Printz, Chef Hållbarhet, Kvalitet & Gård, Tel: 070-7202722, E-post: [email protected]
Facklig kontaktperson:
Fredrik Oskarsson, Unionen, Tel: 090- 18 29 42, E-post: [email protected]
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss.
Vi vill ha din ansökan senast den 21 maj 2024. Urval och intervjuer sker dock löpande så skicka in din ansökan så snart du kan!
En norrländsk upplevelse. Som gör gott.
Den friska norrländska naturen och klimatet ger oss unika förutsättningar. Vår norrländska mjölkråvara är näringstät och lämnar naturligt ett mindre avtryck på vår jord. Det är helt enkelt skillnad på mjölk och mjölk.
Precis som vår natur, ger vi dig storslagna upplevelser med våra produkter. Från vår hage till din mage, förädlar vi vår norrländska mjölkråvara till ett brett sortiment av mejeriprodukter i världsklass.
Vi ger dig upplevelsen av Norrland i ett paket. Visa mindre

Logistikutvecklare till Norrmejerier

Har du goda kunskaper inom logistikområdet och ett intresse för att initiera och driva teknisk utveckling? Vi söker nu en Logistikutvecklare som vill bli en del av Logistikavdelningen vid Umeå mejeri. ?Din vardag hos oss Att välja norrländska produkter har betydelse – nu och i framtiden – för svensk livsmedelsproduktion, det lokalproducerade, arbetstillfällen och våra öppna landskap. Som Logistikutvecklare blir du en viktig del för Norrmejerier då du drive... Visa mer
Har du goda kunskaper inom logistikområdet och ett intresse för att initiera och driva teknisk utveckling? Vi söker nu en Logistikutvecklare som vill bli en del av Logistikavdelningen vid Umeå mejeri.
?Din vardag hos oss
Att välja norrländska produkter har betydelse – nu och i framtiden – för svensk livsmedelsproduktion, det lokalproducerade, arbetstillfällen och våra öppna landskap. Som Logistikutvecklare blir du en viktig del för Norrmejerier då du driver ett förbättringsarbete för att utveckla metoder och system i syfte att skapa ett effektivt varuflöde. Du driver Norrmejeriers teknikutveckling framåt inom Logistik med syfte att löpande utmana och genomföra optimeringar och effektiviseringar. I din vardag leder du projekt inom framförallt logistikområdet, men även inom andra delar av Varuförsörjning.
Tjänsten är vid Umeå mejeri där du ingår som en del i Logistikavdelningen tillsammans med 10 kollegor. Du rapporterar till Chef Logistik.
Vi söker dig
Vi söker dig som har en civilingenjörsutbildning med särskild kompetens inom Logistik/Supply Chain eller dokumenterat mångårigt arbete av att arbeta med projektledning och/eller avancerade analyser inom logistikområdet. Du har erfarenhet av att delta i eller leda logistikprojekt och av att arbeta med logistikflöden, såväl operativt som med utveckling av metoder, system och verktyg för dessa.
Du som söker är ansvarsfull, flexibel och prestigelös. Arbetet innehåller både externa och interna kontakter vilket förutsätter en god samarbetsförmåga, samt att du på ett inspirerande sätt kan kommunicera och driva förbättringar på ett strukturerat sätt. Du är van att arbeta verksamhetsnära i dialog med andra personer och har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som engelska. Din datorvana är god, du har en hög analytisk kompetens och har erfarenhet av avancerade dataanalyser i exempelvis Excel. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom tillverkande industri, exempelvis livsmedelsindustrin.
Resor mellan våra anläggningar ingår i arbetet, därav är B-körkort ett krav.
Vi erbjuder dig
Norrmejerier är ett norrländskt livsmedelsföretag och en viktig samhällsaktör, som gör gott. Tillsammans förenas vår passion och mångåriga hantverk med tekniska färdigheter när vi förädlar mjölk till produkter i världsklass. På Norrmejerier arbetar vi med produkter och varumärken som folk i hela landet känner till och gillar – och som är en viktig del av människors liv.
Här kommer du att arbeta hos en av Umeås största privata arbetsgivare, ett levande företag med mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk, och vi ägs av norrländska mjölkbönder. Norrländsk mjölkproduktion är en förutsättning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Vi tänker och agerar långsiktigt utifrån naturens begränsningar.
Norrmejerier är ett stort, men litet företag där varje enskild medarbetare är betydelsefull. Hos oss finns utrymme att växa och ta ansvar. Vi skapar möjligheter för mångfald och utveckling, vi gör skillnad och vi gör det tillsammans.
Övrigt
För mer information om tjänsten kontakta:
Erik Rönnberg, Chef Logistik, Tel: 090- 18 28 07. Mobil: 070- 713 08 66. E-post: [email protected].
Facklig kontaktperson:
Fredrik Oskarsson, Tel: 090- 18 29 42. Mobil: 070- 298 58 33. E-post: [email protected]
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss.
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast 25 april 2024.
En norrländsk upplevelse. Som gör gott.
Den friska norrländska naturen och klimatet ger oss unika förutsättningar. Vår norrländska mjölkråvara är näringstät och lämnar naturligt ett mindre avtryck på vår jord. Det är helt enkelt skillnad på mjölk och mjölk.
Precis som vår natur, ger vi dig storslagna upplevelser med våra produkter. Från vår hage till din mage, förädlar vi vår norrländska mjölkråvara till ett brett sortiment av mejeriprodukter i världsklass.
Vi ger dig upplevelsen av Norrland i ett paket. Visa mindre

HR-specialist till Norrmejerier

Vi söker dig som vill vara en del av Norrmejeriers HR- & Kommunikationsavdelning och göra gott tillsammans med oss! Som HR-specialist erbjuds du ett omväxlande och brett uppdrag där du i ditt dagliga arbete jobbar nära chefer och medarbetare i frågor som rör HR. ?Din vardag hos oss HR-funktionen utgör inom Norrmejerier ett kvalificerat stöd inom kompetensförsörjning, organisations- och ledarutveckling, omställning, arbetsmiljö, rehabilitering, arbetsrätt ... Visa mer
Vi söker dig som vill vara en del av Norrmejeriers HR- & Kommunikationsavdelning och göra gott tillsammans med oss! Som HR-specialist erbjuds du ett omväxlande och brett uppdrag där du i ditt dagliga arbete jobbar nära chefer och medarbetare i frågor som rör HR.
?Din vardag hos oss
HR-funktionen utgör inom Norrmejerier ett kvalificerat stöd inom kompetensförsörjning, organisations- och ledarutveckling, omställning, arbetsmiljö, rehabilitering, arbetsrätt samt facklig samverkan. I denna roll som HR-specialist kommer du främst att arbeta med frågor som berör organisationsutveckling, avtals- och lönefrågor, arbetsrätt samt facklig samverkan. I arbetet utgör du ett stöd för våra ledare i såväl operativa som strategiska frågor. Rollen inrymmer även en dialog med externa kontakter såsom bland annat företagshälsovård och myndigheter.
Vi erbjuder dig
Norrmejerier är ett norrländskt livsmedelsföretag och en viktig samhällsaktör, som gör gott. Tillsammans förenas vår passion och mångåriga hantverk med tekniska färdigheter när vi förädlar mjölk till produkter i världsklass. På Norrmejerier arbetar vi med produkter och varumärken som folk i hela landet känner till och gillar – och som är en viktig del av människors liv.
Här kommer du att arbeta hos en av Umeås största privata arbetsgivare, ett levande företag med mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk, och vi ägs av norrländska mjölkbönder. Norrländsk mjölkproduktion är en förutsättning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Vi tänker och agerar långsiktigt utifrån naturens begränsningar.
Norrmejerier är ett stort, men litet företag där varje enskild medarbetare är betydelsefull. Hos oss finns utrymme att växa och ta ansvar. Vi skapar möjligheter för mångfald och utveckling, vi gör skillnad och vi gör det tillsammans.
Vem är du?
Vi söker dig som är lösningsorienterad, prestigelös och förtroendeskapande med integritet och gott omdöme. Du är van att driva egna frågor, samt att arbeta med utveckling och förbättring. Samtidigt är du strukturerad och metodisk med mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du som person är engagerad i ditt arbete, relationsskapande och gillar att utmana nya situationer. Du vinner förtroende genom att vara trygg i dig själv, ärlig samt lyhörd i mötet med andra.
Du som söker har en personalvetarutbildning på akademisk nivå eller likvärdig utbildning. För att passa i denna roll tror vi att du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete där uppgifter knutna till arbetsrätt, facklig samverkan och förhandlingar varit betydande. Vi tror även att du har god kunskap om aktuell lagstiftning avseende arbetsmiljö och organisationer i förändring. Det är meriterande om du har erfarenhet av tillverkande industri. B-körkort är ett krav då resor mellan våra anläggningar förekommer som en naturlig del i tjänsten.
Annat viktigt att veta
Rollen är placerad på huvudkontoret i Umeå där du ingår i HR- & Kommunikationsavdelningen tillsammans med 7 kollegor. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.
För mer information om tjänsten kontakta:
Gabriella Rahm, Chef HR- & Kommunikation, [email protected], Mobil 070-185 61 20
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss, senast den 15 april 2024.
En norrländsk upplevelse. Som gör gott.
Den friska norrländska naturen och klimatet ger oss unika förutsättningar. Vår norrländska mjölkråvara är näringstät och lämnar naturligt ett mindre avtryck på vår jord. Det är helt enkelt skillnad på mjölk och mjölk.
Precis som vår natur, ger vi dig storslagna upplevelser med våra produkter. Från vår hage till din mage, förädlar vi vår norrländska mjölkråvara till ett brett sortiment av mejeriprodukter i världsklass.
Vi ger dig upplevelsen av Norrland i ett paket. Visa mindre

Vaktmästare till Norrmejerier

Har du tidigare erfarenhet som fastighetsskötare eller vaktmästare och vill arbeta i ett norrländskt företag med mejeriprodukter i världklass? På grund av en kommande pensionsavgång söker vi en vaktmästare till Norrmejerier och Umeå mejeri. Din vardag hos oss Som vaktmästare hos oss arbetar du inom ett brett område och med varierande arbetsuppgifter inom vaktmästeri för våra anläggningar Umeå mejeri och vårt huvudkontor. Ditt arbete består av allmän fasti... Visa mer
Har du tidigare erfarenhet som fastighetsskötare eller vaktmästare och vill arbeta i ett norrländskt företag med mejeriprodukter i världklass? På grund av en kommande pensionsavgång söker vi en vaktmästare till Norrmejerier och Umeå mejeri.
Din vardag hos oss
Som vaktmästare hos oss arbetar du inom ett brett område och med varierande arbetsuppgifter inom vaktmästeri för våra anläggningar Umeå mejeri och vårt huvudkontor. Ditt arbete består av allmän fastighetsskötsel inomhus och utomhus, till exempel gräsklippning och snöskottning/sandning samt rondering och förebyggande skötsel av fastigheterna.
Vidare samordnar du felanmälningar och utför enklare reparationsarbeten. Du har ansvar för bilvård på företagsbilar vid Umeå mejeri och huvudkontoret. I rollen ingår även ansvar för distribution av internpost och annat som hanteras mellan våra anläggningar.
Vi söker dig
Du som söker har gymnasieutbildning och B-körkort. Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och/eller el-utbildning är meriterande.
Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper. Du har förmåga att ta egna initiativ, är noggrann som och att hålla god ordning och struktur är en självklarhet för dig. För att trivas i rollen är det även viktigt att du är serviceinriktad, ansvarstagande och positiv som person.
Vi erbjuder dig
Norrmejerier är ett norrländskt livsmedelsföretag och en viktig samhällsaktör, som gör gott. Tillsammans förenas vår passion och mångåriga hantverk med tekniska färdigheter när vi förädlar mjölk till produkter i världsklass. På Norrmejerier arbetar vi med produkter och varumärken som folk i hela landet känner till och gillar – och som är en viktig del av människors liv.
Norrmejerier är ett stort, men litet företag där varje enskild medarbetare är betydelsefull. Hos oss finns utrymme att växa och ta ansvar. Vi skapar möjligheter för mångfald och utveckling i en inspirerande och utvecklande arbetsmiljö som det är roligt att komma till varje dag.
Vi gör skillnad och vi gör det tillsammans.
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:
Beppo Östensson, Produktionsledare Processpool och bemanning, Tel 090-18 28 03
Facklig kontaktperson:
Janne Vaattovaara, Livs, Tel. 090-18 49 41
Ansökan
Välkommen med en skriftlig ansökan med CV samt ett personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten senast den 20 mars 2024.
En norrländsk upplevelse. Som gör gott.
Norrmejerier är en av Umeås största privata arbetsgivare, ett levande företag med mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk, och vi ägs av norrländska mjölkbönder. Norrländsk mjölkproduktion är en förutsättning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Vi tänker och agerar långsiktigt utifrån naturens begränsningar.
Den friska norrländska naturen och klimatet ger oss unika förutsättningar. Vår norrländska mjölkråvara är näringstät och lämnar naturligt ett mindre avtryck på vår jord. Det är helt enkelt skillnad på mjölk och mjölk. Precis som vår natur, ger vi dig storslagna upplevelser med våra produkter. Vi ger dig upplevelsen av Norrland i ett paket. Visa mindre

Semestervikarier till Umeå mejeri

På Norrmejerier hittar du Norrlands roligaste sommarjobb! Nu söker vi sommarvikarier till flera avdelningar på Umeå mejeri. Är du intresserad av livsmedelsproduktion där högteknologi, hantverk och innovation går hand i hand så kan Norrmejerier vara sommarjobbet för dig! Vi erbjuder sommarjobb på olika avdelningar inom produktion, förpackning och lager samt underhållsavdelning, leverantörsbutik och lab. Vi tar del av ansökningar och kallar till intervjuer l... Visa mer
På Norrmejerier hittar du Norrlands roligaste sommarjobb! Nu söker vi sommarvikarier till flera avdelningar på Umeå mejeri. Är du intresserad av livsmedelsproduktion där högteknologi, hantverk och innovation går hand i hand så kan Norrmejerier vara sommarjobbet för dig!
Vi erbjuder sommarjobb på olika avdelningar inom produktion, förpackning och lager samt underhållsavdelning, leverantörsbutik och lab. Vi tar del av ansökningar och kallar till intervjuer löpande. Även du som sökt jobb hos oss tidigare är välkommen att söka igen. Vi värdesätter medarbetare som kan tillföra flera perspektiv och med olika erfarenheter.
Information om tjänsten
Arbetsuppgifterna inom produktion och förpackning innebär i huvudsak att sköta drift av samtliga maskintyper på den enskilda avdelningen. Truckkörning kan ingå och du är till viss del delaktig i operatörsunderhåll.
På kyllagret består dina arbetsuppgifter i huvudsak av att plocka och rangera varor till våra kunder. I vissa uppgifter ingår truckkörning.
På underhållsavdelningen arbetar du med att utföra planerat underhåll på vår processutrustning och förpackningsmaskiner samt utför felsökning och reparationer.
I leverantörsbutiken hanterar du inkommande ordrar från våra anställda och medlemmar, som köper våra produkter, arbetskläder samt viktiga förbrukningsvaror som används vid mjölkproduktion.
På labbet arbetar du med provtagning och analys av produkter och omgivning. Du arbetar i nära samarbete med mejeriets produktionsavdelningar.
Arbetet innebär skiftgång (i vissa fall dagtid) och pågår i ca 10-14 veckor under perioden maj-augusti, beroende på avdelning. Beroende på upplärningstid på avdelningen kan det vara aktuellt med upplärning i mars-april.
Till följd av säkerhetsbestämmelser vill vi att du som söker är över 18 år.
Vi söker dig
Du som söker har lägst gymnasial utbildning, gärna inom process/teknik/mekanik eller naturvetenskaplig utbildning. Det är meriterande om du tidigare arbetat inom processindustri, gärna med läkemedel eller livsmedel, samt om du har goda kunskaper om hygienregler inom livsmedelsindustri. Truckkort är meriterande. Arbetet inom produktion, kyllager och leverantörsbutik kräver en god fysik då uppgifterna innebär både lyft och manuellt arbete.
Vi erbjuder dig
Norrmejerier är ett norrländskt livsmedelsföretag och en viktig samhällsaktör, som gör gott. Tillsammans förenas vår passion och mångåriga hantverk med tekniska färdigheter när vi förädlar mjölk till produkter i världsklass. På Norrmejerier arbetar vi med produkter och varumärken som folk i hela landet känner till och gillar – och som är en viktig del av människors liv.
Norrmejerier är ett stort, men litet företag där varje enskild medarbetare är betydelsefull. Hos oss finns utrymme att växa och ta ansvar. Vi skapar möjligheter för mångfald och utveckling i en inspirerande och utvecklande arbetsmiljö som det är roligt att komma till varje dag.
Vi gör skillnad och vi gör det tillsammans.
Annat viktigt att veta
Flest lediga tjänster finns det inom produktion och på kyllagret. I ansökan kommer du att få ange vilken/vilka avdelningar som du är intresserad av. Vi prioriterar personer som kan jobba hela sommaren.
Då det är svårt med bussförbindelser till mejeriet så är det en fördel om du har B-körkort, dock inte ett krav.
Vid frågor om tjänsten, kontakta:
Anna Nord, Rekryterare jobbet.se, tfn: 073-9816414, e-mail: [email protected]
Wilma Barthelsson, Rekryterare jobbet.se, tfn: 070-4661669, e-mail: [email protected]
Ansökan
Välkommen med CV och personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten senast den 22 februari 2024.
En norrländsk upplevelse. Som gör gott.
Norrmejerier är en av Umeås största privata arbetsgivare, ett levande företag med mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk, och vi ägs av norrländska mjölkbönder. Norrländsk mjölkproduktion är en förutsättning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Vi tänker och agerar långsiktigt utifrån naturens begränsningar. Visa mindre

Produktutvecklare till Norrmejerier

Vi söker just nu en erfaren och nyfiken produktutvecklare till Norrmejerier. Vill du arbeta i ett norrländskt företag med mejeriprodukter i världsklass? Det är ett plus om du älskar ost! Din vardag hos oss Som produktutvecklare på Norrmejerier utvecklar du nya spännande produkter för våra konsumenter och kunder i hela landet. Du är också med och vidareutvecklar våra befintliga produkter utifrån både våra varumärkens och kunders behov. Tills vardags arbeta... Visa mer
Vi söker just nu en erfaren och nyfiken produktutvecklare till Norrmejerier. Vill du arbeta i ett norrländskt företag med mejeriprodukter i världsklass? Det är ett plus om du älskar ost!
Din vardag hos oss
Som produktutvecklare på Norrmejerier utvecklar du nya spännande produkter för våra konsumenter och kunder i hela landet. Du är också med och vidareutvecklar våra befintliga produkter utifrån både våra varumärkens och kunders behov. Tills vardags arbetar du i tätt samarbete med ostmästare, processtekniker samt med externa kontakter. I din roll bidrar du till att stärka vår position, driva kontinuerlig utveckling av våra produkter och driva kostnadsförbättringar i vår strävan att göra skillnad utifrån våra långsiktiga sortimentstrategier. Allt från att förstå och tolka idé/beställning, utvärdera nya råvaror och råvaruleverantörer, skapa recept, genomföra kostnadsberäkningar, labb-och storskalestester allt i tät interaktion med konsument för att slutligen leverera till en nöjd kund och slutkonsument.
Vi söker dig
Du som söker har en naturvetenskaplig akademisk examen gärna med specialinriktning mot livsmedel, t ex livsmedelskemi/mikrobiologi alternativt kemi. Du har flera års erfarenhet inom produktutveckling, gärna inom livsmedels- eller läkemedelsindustrin. Erfarenhet från produktutveckling inom ost/mejeri är meriterande. Dokumenterad erfarenhet inom projektledning är meriterande.
Som produktutvecklare hos oss har du ett intresse för matlagning, ditt mod och nyfikenhet går hand i hand med förmågan för problemlösning. Ditt driv gör att du hittar effektivare lösningar än de uppenbara.
För att lyckas i denna roll kan du hantera flera komplexa utvecklingsprojekt samtidigt och tillför en stark drivkraft att "få det att hända" vilket inspirerar andra att vara med. Som produktutvecklare hos oss är det viktigt att du trivs med att ha många kontaktytor där samarbete ligger dig varmt om hjärtat. Du är ansvarstagande med en stark känsla för både kvalitet och service.
Du hanterar och överför information på ett enkelt och lättförståeligt sätt, i tal och skrift både på svenska och engelska, både internt och externt. B-körkort ett krav.
Vi erbjuder dig
Norrmejerier är ett norrländskt livsmedelsföretag och en viktig samhällsaktör, som gör gott. Tillsammans förenas vår passion och mångåriga hantverk med tekniska färdigheter när vi förädlar mjölk till produkter i världsklass. På Norrmejerier arbetar vi med produkter och varumärken som folk i hela landet känner till och gillar – och som är en viktig del av människors liv.
Norrmejerier är ett stort, men litet företag där varje enskild medarbetare är betydelsefull. Hos oss finns utrymme att växa och ta ansvar. Vi skapar möjligheter för mångfald och utveckling i en inspirerande och utvecklande arbetsmiljö som det är roligt att komma till varje dag.
Vi gör skillnad och vi gör det tillsammans.
Annat viktigt att veta
Rollen är placerad på Umeå mejeri där du ingår i Produktutvecklingsavdelningen som består av både förpacknings- och produktutvecklare. Utvecklingsteamet är en del av avdelningen Marknad & Innovation.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.
För mer information om tjänsten kontakta: Cecilia Järvholm, Chef Produktutveckling, [email protected], Tel: 070-397 08 30 eller Amanda Fousinette, HR-koordinator, [email protected], Tel: 076-149 62 28
Facklig kontaktperson: Kontakta vårt kundcenter för att nå våra fackliga kontaktpersoner inom Livsmedelsarbetareförbundet, Unionen och Ledarna på telefon: 090-18 49 98.
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss, senast den 22 januari 2024.
Om oss
En norrländsk upplevelse. Som gör gott.
Norrmejerier är en av Umeås största privata arbetsgivare, ett levande företag med mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk, och vi ägs av norrländska mjölkbönder. Norrländsk mjölkproduktion är en förutsättning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Vi tänker och agerar långsiktigt utifrån naturens begränsningar.
Den friska norrländska naturen och klimatet ger oss unika förutsättningar. Vår norrländska mjölkråvara är näringstät och lämnar naturligt ett mindre avtryck på vår jord. Det är helt enkelt skillnad på mjölk och mjölk. Precis som vår natur, ger vi dig storslagna upplevelser med våra produkter. Vi ger dig upplevelsen av Norrland i ett paket.
Välkommen med din ansökan!
Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler. Visa mindre

Sommarvikariat Planering och Inköp, Umeå och Luleå mejeri

På Norrmejerier hittar du Norrlands roligaste sommarjobb. Nu söker vi sommarvikarier till flera avdelningar på olika orter. Är du intresserad av livsmedelsproduktion där högteknologi, hantverk och innovation går hand i hand så kan Norrmejerier vara sommarjobbet för dig! Till våra avdelningar Planering resp. Inköp söker vi planerare som vill arbeta med produktionsplanering, råvarufördelning, materialavrop och transporter. Som produktionsplanerare säkerställ... Visa mer
På Norrmejerier hittar du Norrlands roligaste sommarjobb. Nu söker vi sommarvikarier till flera avdelningar på olika orter. Är du intresserad av livsmedelsproduktion där högteknologi, hantverk och innovation går hand i hand så kan Norrmejerier vara sommarjobbet för dig!
Till våra avdelningar Planering resp. Inköp söker vi planerare som vill arbeta med produktionsplanering, råvarufördelning, materialavrop och transporter. Som produktionsplanerare säkerställer du tillsammans med dina kollegor att Norrmejeriers produktion, utefter kundens order samt prognostiserat behov, produceras och levereras i rätt tid. Som råvaruplanerare ansvarar du för att vår råvara förbrukas på ett optimalt sätt. I rollen som operativ inköpare ansvarar du för att insatsvaror och emballage finns tillgängligt. Du bevakar speciella kund- eller produktkrav samt detaljplanerar inom områdena transport, produktion, material eller råvara.
Tjänsten är på dagtid under perioden juni-augusti. Vi söker 1-2 personer till Luleå och 3-4 personer till Umeå. I ansökan får du ange om du är intresserad av att arbete på Umeå eller Luleå mejeri, samt vilken planerartjänst du i första hand söker.
Vi söker dig
Du som söker har lägst gymnasial utbildning. Det är meriterande om du har, eller för tillfället går, en utbildning inom planering och logistik. Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, t ex arbete med inköp, produktions- eller transportplanering är också meriterande.
Som person har du en god analytisk och logisk förmåga. Du är noggrann, strukturerad och har ett gott ordningssinne. Eftersom det i tjänsten ingår en hel del kontakter med interna och externa intressenter ställs höga krav på sociala färdigheter. Du är van att arbeta självständigt såväl som i grupp och har förmågan att hantera många ärenden samtidigt. Det är ett krav att du behärskar engelska i både tal och skrift.
Vi erbjuder dig
Norrmejerier är ett norrländskt livsmedelsföretag och en viktig samhällsaktör, som gör gott. Tillsammans förenas vår passion och mångåriga hantverk med tekniska färdigheter när vi förädlar mjölk till produkter i världsklass. På Norrmejerier arbetar vi med produkter och varumärken som folk i hela landet känner till och gillar – och som är en viktig del av människors liv.
Norrmejerier är ett stort, men litet företag där varje enskild medarbetare är betydelsefull. Hos oss finns utrymme att växa och ta ansvar. Vi skapar möjligheter för mångfald och utveckling i en inspirerande och utvecklande arbetsmiljö som det är roligt att komma till varje dag.
Vi gör skillnad och vi gör det tillsammans.
Vill du veta mer om tjänsten, kontakt:
Chef Logistik Erik Rönnberg, tfn 090-18 28 07, e-post [email protected]
Chef Planering Ann-Sofie Forsgren, tfn 090-18 28 18, e-post [email protected]
Chef Inköp Staffan Strömqvist, tfn 090-18 49 14, e-post [email protected]
Ansökan
Välkommen med CV och personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten senast den 20 februari 2024.
En norrländsk upplevelse. Som gör gott.
Norrmejerier är en av Umeås största privata arbetsgivare, ett levande företag med mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk, och vi ägs av norrländska mjölkbönder. Norrländsk mjölkproduktion är en förutsättning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Vi tänker och agerar långsiktigt utifrån naturens begränsningar. Visa mindre

Semestervikarier till Luleå mejeri, Norrmejerier

Norrmejerier söker semestervikarier till Luleå Mejeri. Urval sker löpande, så skicka in din ansökan så snart du kan. Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på kvalitet och hygien och du får därför ett stort ansvar för att slutresultatet når upp till våra krav. Vi söker i huvudsak semestervikarier inom produktion/förpackning samt lager-/terminalarbete. Arbetsuppgifterna inom produktion och förpackning innebär i huvudsak att sköta drift av sa... Visa mer
Norrmejerier söker semestervikarier till Luleå Mejeri. Urval sker löpande, så skicka in din ansökan så snart du kan.
Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på kvalitet och hygien och du får därför ett stort ansvar för att slutresultatet når upp till våra krav. Vi söker i huvudsak semestervikarier inom produktion/förpackning samt lager-/terminalarbete. Arbetsuppgifterna inom produktion och förpackning innebär i huvudsak att sköta drift av samtliga maskintyper på den enskilda avdelningen, viss truckkörning kan ingå. Du är till viss del delaktig i operatörsunderhåll. Arbetsuppgifterna på vårt kyllager handlar i huvudsak om att plocka och rangera varor till våra kunder. Arbetet i kyllagret innebär även truckkörning. Norrmejerier lägger stort fokus på att arbeta med ständiga förbättringar, små som stora, där samtlig personal är delaktig.
Arbetet innebär skiftgång (i vissa fall dagtid) och pågår i ca 10-14 veckor under perioden juni-augusti, beroende på avdelning.
Vi söker dig
Du som söker har utbildning på gymnasienivå. Tjänsten ställer krav på teknisk fallenhet och som person är du driven, nyfiken, självständig, ansvarstagande och är bra på att samarbeta. Du har lätt att se och förstå flöden och processer samt jobbar för en god struktur och god ordning. Meriterande är om du tidigare arbetat i processindustri, samt om du har goda kunskaper om hygienregler.
Till följd av säkerhetsbestämmelser vill vi att du som söker är över 18 år.
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:
Pirjo Jaukka, Produktionsledare, tel 0920-242494
Anders Lundström, Produktionsledare, tel 0920-242415
Ansökan
Välkommen med CV och personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten senast den 25 maj 2023.
Urval sker löpande, så skicka gärna din ansök så snart som möjligt.
Om oss
Hos oss på Norrmejerier arbetar idag drygt 450 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas.
Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö där vi satsar på att låta våra medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan. Visa mindre

Brand manager till Norrmejerier

Vi tror på tillväxt genom starka varumärken och konsumentdriven innovation. Är du en engagerad och driven person med erfarenhet av marknadsföring och kommunikation som vill jobba med produkter och starka varumärken som folk känner till och gillar? Gillar du dessutom ost kan du vara den vi söker! För att säkra vår nya kategoristrategi och ostportföljens utveckling utökar vi teamet med en till Brand Manager inom kategori ost. I varumärkesportföljen för ost f... Visa mer
Vi tror på tillväxt genom starka varumärken och konsumentdriven innovation. Är du en engagerad och driven person med erfarenhet av marknadsföring och kommunikation som vill jobba med produkter och starka varumärken som folk känner till och gillar? Gillar du dessutom ost kan du vara den vi söker!
För att säkra vår nya kategoristrategi och ostportföljens utveckling utökar vi teamet med en till Brand Manager inom kategori ost. I varumärkesportföljen för ost finns utöver Norrmejeriers egna ostar även företagets viktigaste varumärke - Västerbottensost® – en nationalsymbol som förra året fyllde hela 150 år!
Din vardag hos oss
Som Brand Manager är ditt uppdrag att genom kommunikation, sortiment och medieval underhålla och stärka Norrmejeriers varumärken och affär. Du jobbar med en kombination av kortsiktigt taktisk- samt långsiktig strategisk kommunikation i syfte att hamna högt i medvetandet hos konsumenter och få varumärket att spela roll. Du är hjärnan bakom våra marknadsinsatser och håller i både planeringen, genomförandet och uppföljningen. Målet? Ökad försäljning och långsiktig lönsamhet. Den nyligen framtagna strategin utifrån varumärke och sortiment visar vart vi ska och tillsammans med teamet tar du fram årlig marknadsplan för att leverera på strategin och skapa tillväxt och positivt resultat på sista raden. Du är beställare och tillsammans med våra externa byråpartners växlar du ut marknadsinsatserna i effektiva kampanjer och aktiviteter som sticker ut.
Du blir en del av ett glatt och erfaret team med ytterligare 1 brand manager, 1 product manager och 1 projektledare och du rapporterar till Kategorichef Ost. Utöver kollegorna på avdelningen jobbar du nära produktutveckling, försäljning och produktion. Inom Marknad & Innovation finns även ett produktutvecklingsteam, insights/analys, samt Kategori Mejeri där Norrmejeriers mejerivarumärken ingår.
Välkommen till ett engagerat och roligt team där du har stora möjligheter att utvecklas och att få vara med och påverka!
Vi söker dig
Vi söker dig som för tjänsten har en relevant utbildning på högskole-/universitetsnivå eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har minst tre års dokumenterad arbetslivserfarenhet av marknadsföring på marknadsavdelning, reklambyrå eller motsvarande där du arbetat på både strategisk- och taktisk nivå med varumärkesarbete och kommunikation, gärna inom FMCG. För rollen krävs god kunskap och förståelse för marknadsförings- och kategoristrategier samt förståelse för försäljning och kundens behov. Erfarenhet av projektledning är meriterande men inte ett krav.
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med engagemang och stark egen drivkraft. För rollen krävs att du kan arbeta självständigt, är målfokuserad och ansvarstagande samt analytisk med förmåga att se helheter. Vi tror att framgång nås genom samarbete, vi söker därför en lagspelare som trivs att arbeta tillsammans med andra. I rollen har du många kontaktytor internt och externt så din goda förmåga att kommunicera är centrala egenskaper för att lyckas i rollen. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.
Annat viktigt att veta
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret i Umeå. Tillträde enligt överenskommelse. I tjänsten ingår budgetansvar.
För mer information om tjänsten kontakta: Sophie Wassberg, Kategorichef ost, tfn 0730770640
Vi erbjuder dig
Norrmejerier är ett norrländskt livsmedelsföretag och en viktig samhällsaktör, som gör gott. Tillsammans förenas vår passion och mångåriga hantverk med tekniska färdigheter när vi förädlar mjölk till produkter i världsklass. På Norrmejerier arbetar vi med produkter och varumärken som folk i hela landet känner till och gillar – och som är en viktig del av människors liv.
Norrmejerier är ett stort, men litet företag där varje enskild medarbetare är betydelsefull. Hos oss finns utrymme att växa och ta ansvar. Vi skapar möjligheter för mångfald och utveckling i en inspirerande och utvecklande arbetsmiljö som det är roligt att komma till varje dag.
Vi gör skillnad och vi gör det tillsammans.
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss.
Vi vill ha din ansökan senast 17/12. Vi jobbar med löpande urval så skicka in din ansökan så snart du kan!
Om oss
En norrländsk upplevelse. Som gör gott.
Norrmejerier är en av Umeås största privata arbetsgivare, ett levande företag med mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk, och vi ägs av norrländska mjölkbönder. Norrländsk mjölkproduktion är en förutsättning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Vi tänker och agerar långsiktigt utifrån naturens begränsningar.
Den friska norrländska naturen och klimatet ger oss unika förutsättningar. Vår norrländska mjölkråvara är näringstät och lämnar naturligt ett mindre avtryck på vår jord. Det är helt enkelt skillnad på mjölk och mjölk. Precis som vår natur, ger vi dig storslagna upplevelser med våra produkter. Vi ger dig upplevelsen av Norrland i ett paket.
Välkommen med din ansökan!
Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler. Visa mindre

Förpackningsutvecklare till Norrmejerier

Din vardag hos oss I din roll som förpackningsutvecklare på Norrmejerier arbetar du inom avdelningen Marknad och innovation. Med mat, starka varumärken och innovation i fokus skapas en inspirerande och utvecklande arbetsmiljö som det är roligt att komma till varje dag. Ditt ansvar är att förpackningsutveckla primär, sekundär och tertiär samt optimera våra befintliga förpackningslösningar. Hela varukedjan är viktig; från hantering inom produktion, lager och... Visa mer
Din vardag hos oss
I din roll som förpackningsutvecklare på Norrmejerier arbetar du inom avdelningen Marknad och innovation. Med mat, starka varumärken och innovation i fokus skapas en inspirerande och utvecklande arbetsmiljö som det är roligt att komma till varje dag.
Ditt ansvar är att förpackningsutveckla primär, sekundär och tertiär samt optimera våra befintliga förpackningslösningar. Hela varukedjan är viktig; från hantering inom produktion, lager och transport till kundens och slutkonsumentens perspektiv.
Du arbetar i projektform där du som förpackningsutvecklare har totalansvar för alla förpackningsfrågor i tätt samarbete med vår miljöspecialist. I rollen är det viktigt med ett stort omvärldsintresse och blick för framtiden. Du har förmåga att skapa externa kontaktnät inom förpackningsområdet, med fördel inom livsmedel. Arbetet ställer krav på att du har god kunskap om både olika förpackningars funktion såsom material och till viss del tryckteknik, att du har ett intresse för hållbarhetsfrågor samt bidrar med konsument- och kundinsikter.
Vi erbjuder dig
Norrmejerier är ett norrländskt livsmedelsföretag och en viktig samhällsaktör, som gör gott. Tillsammans förenas vår passion och mångåriga hantverk med tekniska färdigheter när vi förädlar mjölk till produkter i världsklass. På Norrmejerier arbetar vi med produkter och varumärken som folk i hela landet känner till och gillar – och som är en viktig del av människors liv.
Här kommer du att arbeta hos en av Umeås största privata arbetsgivare, ett levande företag med mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk, och vi ägs av norrländska mjölkbönder. Norrländsk mjölkproduktion är en förutsättning för långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Vi tänker och agerar långsiktigt utifrån naturens begränsningar.
Norrmejerier är ett stort, men litet företag där varje enskild medarbetare är betydelsefull. Hos oss finns utrymme att växa och ta ansvar. Vi skapar möjligheter för mångfald och utveckling, vi gör skillnad och vi gör det tillsammans.
Vem är du?
Du som söker har en högskole-/universitetsutbildning med inriktning mot material/teknik/kemi. Vi ser också att du har erfarenhet inom förpackningsarbete/-utveckling inom någon av branscherna livsmedel, läkemedel eller industri.
Vi tror att du även har god kunskap av vad implementering i produktion innebär och det är och meriterande att du tidigare haft en projektledande roll eller utbildning inom projektledning. Hållbarhets- och/eller miljörelaterade arbetsuppgifter ingår i tätt samarbete med miljöspecialist varför kunskap inom området efterfrågas.
För att lyckas i denna roll kan du hantera komplexa problemlösningar och har förmåga att hantera flera projekt parallellt. Då du är ensam specialist inom ditt område så krävs det att du är självgående, kan självständigt dra slutsatser och har en hög koordinationsförmåga.
Som person är du strukturerad och analytisk, kommunikativ och en nyfiken lagspelare. Du tycker om att få saker att hända och inspirerar andra att vara med. Arbetet innebär många kontaktytor så dina sociala egenskaper är viktiga. Du är ansvarstagande med en stark känsla för både slutkvalitet och service. På ett enkelt och lättförståeligt sätt hanterar du och överför information, i tal och skrift både på svenska och engelska.
Annat viktigt att veta
Rollen är placerad på Umeå mejeri där du ingår i Produktutvecklingsavdelningen som består av både förpacknings- och produktutvecklare. Utvecklingsteamet är en del av avdelningen Marknad & Innovation.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. B-körkort ett krav.
För mer information om tjänsten kontakta:
Cecilia Järvholm, Chef Produktutveckling, [email protected], Tel: 070-397 08 30
Amanda Fousinette, HR-koordinator, [email protected], Tel: 076-149 62 28
Facklig kontaktperson:
Kontakta vårt kundcenter för att nå våra fackliga kontaktpersoner inom Livsmedelsarbetareförbundet, Unionen och Ledarna på telefon: 090-18 49 98.
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss, senast den 7 december 2023.
En norrländsk upplevelse. Som gör gott.
Den friska norrländska naturen och klimatet ger oss unika förutsättningar. Vår norrländska mjölkråvara är näringstät och lämnar naturligt ett mindre avtryck på vår jord. Det är helt enkelt skillnad på mjölk och mjölk.
Precis som vår natur, ger vi dig storslagna upplevelser med våra produkter. Från vår hage till din mage, förädlar vi vår norrländska mjölkråvara till ett brett sortiment av mejeriprodukter i världsklass.
Vi ger dig upplevelsen av Norrland i ett paket.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Semestervikarier till Ånäset ostlager, Norrmejerier

Vi söker semestervikarier till Ånäset ostlager. Din vardag hos oss Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på kvalitet och hygien och du får därför ett stort ansvar för att slutresultatet når upp till våra krav. Arbetsuppgifterna handlar i huvudsak om lagerarbete men också att sköta drift av samtliga maskintyper på den enskilda anläggningen. Du är till viss del delaktig i operatörsunderhåll. Arbetet innebär även truckkörning. Norrmejerier lä... Visa mer
Vi söker semestervikarier till Ånäset ostlager.
Din vardag hos oss
Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på kvalitet och hygien och du får därför ett stort ansvar för att slutresultatet når upp till våra krav. Arbetsuppgifterna handlar i huvudsak om lagerarbete men också att sköta drift av samtliga maskintyper på den enskilda anläggningen. Du är till viss del delaktig i operatörsunderhåll. Arbetet innebär även truckkörning. Norrmejerier lägger stort fokus på att arbeta med ständiga förbättringar, små som stora, där samtlig personal är delaktig.
Arbetet sker under dagtid och pågår i ca 1-2 månader under perioden juni-augusti.
Vi söker dig
Du som söker har utbildning på gymnasienivå. Som person tror vi att du har teknisk fallenhet, är självständig, har ansvarskänsla och är bra på att samarbeta. Meriterande är om du tidigare arbetat inom lager, samt om du har goda kunskaper om hygienregler. Då truckkörning kan utgöra viss del av arbetsuppgifterna är även truckkort meriterande.
Till följd av säkerhetsbestämmelser vill vi att du som söker är över 18 år.
Vill du veta mer om tjänsten, kontakt:
Frida Rudin, Produktionsledare Burträsk mejeri, tfn 072-242 70 47
Ansökan
Välkommen med CV och personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten senast den 23 april 2023.
Urval sker löpande, så skicka gärna din ansök så snart som möjligt.
Om oss
Hos oss på Norrmejerier arbetar idag drygt 450 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas.
Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö där vi satsar på att låta våra medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan. Visa mindre

Projektledare/Product Manager för Verum®, Fjällfil® och Fjällyoghurt®

Vill du vara med och göra gott? Vi söker dig som med engagemang och stort intresse för livsmedel är redo att bidra till tillväxt och lönsamhet genom att ansvara för sortimentsutveckling och för att projektleda produktlanseringar inom varumärkena Verum®, Fjällfil® och Fjällyoghurt®. Din vardag hos oss Vår norrländska mjölkråvara förädlas till njutningsbara produkter av hög kvalitet där du i rollen som projektledare/product manager har ansvar för optimering ... Visa mer
Vill du vara med och göra gott? Vi söker dig som med engagemang och stort intresse för livsmedel är redo att bidra till tillväxt och lönsamhet genom att ansvara för sortimentsutveckling och för att projektleda produktlanseringar inom varumärkena Verum®, Fjällfil® och Fjällyoghurt®.
Din vardag hos oss
Vår norrländska mjölkråvara förädlas till njutningsbara produkter av hög kvalitet där du i rollen som projektledare/product manager har ansvar för optimering och utveckling av produktportföljen inom varumärkena Verum®, Fjällfil® och Fjällyoghurt®, varumärken som är strategiskt viktiga för Norrmejerier. Du får en viktig roll i att säkra relevans på marknaden med rätt erbjudande utifrån kund- och konsumentperspektiv som bidrar till lönsam tillväxt för Norrmejerier. Du deltar aktivt i framtagning av varumärkenas strategiska planer med innovation och sortiment i fokus samt tar fram sortiments-, förpacknings- och prisstrategi i linje med dessa. I rollen säkerställer du att konsument- och shopperinsikter inom kategorin kontinuerligt tas tillvara på i sortimentsarbetet. Du arbetar nära brand manager och trade marketing manager där ni tillsammans med försäljningsavdelningen säkerställer framgångsrika och lönsamma produktlanseringar som bidrar till ett starkare varumärke och värde för kunden. I rollen som projektledare driver du arbetet med lanseringar från idé till färdig produkt i butikshyllorna och säkerställer att projektet håller tidsramar, budget och uppnår utsatta mål.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret i Umeå. Tillträde enligt överenskommelse.
Vi söker dig
Du som söker har en för tjänsten relevant utbildning på högskole-/universitetsnivå, till exempel civilekonomutbildning, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har mångårig erfarenhet av projektledning inom livsmedelsområdet, eller liknande erfarenhet. Förståelse för produktutveckling, marknadsföring, försäljning och arbete med konsument- och shopperinsikter är ett krav samt goda kunskaper inom ekonomi/ekonomiska kalkyler och nyckeltal. Förståelse för kategoriarbete inom FMCG är meriterande.
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med engagemang och stark egen drivkraft. För rollen krävs att du är ansvarstagande, effektiv, strukturerad och har god koordinationsförmåga. Du är analytisk med förmåga att se helheter och är bra på att planera aktiviteter och projekt samt att genomföra och följa upp arbetet. Du är en lagspelare som motiveras av att leda en grupp mot uppsatta mål och resultat. I rollen har du många kontaktytor internt och externt så god kommunikation och samarbetsförmåga är centrala egenskaper för att lyckas i rollen. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.
Vi erbjuder dig
Här finns ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet till yrkesutveckling där du får utlopp för dina färdigheter i en organisation med nära till beslut. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och Göra gott för Norrland!
För mer information om tjänsten kontakta:
Maria Skogelid, Kategorichef mejeri, tfn 0705601579
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss.
Vi arbetar med löpande urval.
Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.
Om oss
På Norrmejerier arbetar idag närmare 440 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid. Visa mindre

Semestervikarier till Burträsk mejeri

Vi söker semestervikarier till Burträsk mejeri. På mejeriet i Burträsk tillverkar vi Västerbottensost® det är nämligen endast där som Västerbottensost kan få sin unika smak. Receptet och hantverket sedan 1872 har gått i arv från Ostmästare till Ostmästare och genom åren har vi moderniserat och byggt ut mejeriet för att kunna tillverka Västerbottensost även till kommande generationer ostälskare. Mjölken som blir till Västerbottensost kommer, som den alltid ... Visa mer
Vi söker semestervikarier till Burträsk mejeri.
På mejeriet i Burträsk tillverkar vi Västerbottensost® det är nämligen endast där som Västerbottensost kan få sin unika smak. Receptet och hantverket sedan 1872 har gått i arv från Ostmästare till Ostmästare och genom åren har vi moderniserat och byggt ut mejeriet för att kunna tillverka Västerbottensost även till kommande generationer ostälskare. Mjölken som blir till Västerbottensost kommer, som den alltid har gjort, från norrländska mjölkgårdar som drivs av Norrmejeriers ägare, de norrländska mjölkbönderna.
Din vardag hos oss
Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på kvalitet och hygien och du får därför ett stort ansvar för att slutresultatet når upp till våra krav. Arbetsuppgifterna innebär i huvudsak att sköta drift av samtliga maskintyper på den enskilda avdelningen. Du är till viss del delaktig i operatörsunderhåll. Norrmejerier lägger stort fokus på att arbeta med ständiga förbättringar, små som stora, där samtlig personal är delaktig.
Arbetet innebär skiftgång och pågår i ca 10-14 veckor under perioden juni-augusti, beroende på avdelning.
Vi söker dig
Du som söker har gymnasial utbildning. Tjänsten ställer krav på analytisk förmåga, logiskt tänkande och teknisk fallenhet. Som person är du driven, nyfiken, självständig, ansvarstagande och är bra på att samarbeta. Du har lätt att se och förstå flöden och processer samt jobbar för en god struktur och god ordning. Meriterande är om du tidigare arbetat i processindustri, samt om du har goda kunskaper om hygienregler. Även travers och truckkort är meriterande.
Till följd av säkerhetsbestämmelser vill vi att du som söker är över 18 år.
Vill du veta mer om tjänsten, kontakt:
Frida Rudin, Produktionsledare Burträsk mejeri, tfn 072-242 70 47
Ansökan
Välkommen med CV och personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten senast den 23 april 2023.
Urval sker löpande, så skicka gärna din ansök så snart som möjligt.
Om oss
Hos oss på Norrmejerier arbetar idag drygt 450 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas.
Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö där vi satsar på att låta våra medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan. Visa mindre

Mejeriarbetare till Ostförädlingen, Norrmejerier

Gillar du att ta ansvar, är driven och engagerad, ser möjligheter och vill fortsätta utvecklas i ett norrländskt företag med högkvalitativa produkter? Då ska du läsa vidare! Till Ostförädlingen söker vi nu medarbetare för tillsvidareanställning samt vikarier för våra ordinarie medarbetare under deras studieledigheter. ?Din vardag hos oss Inom Norrmejerier hanteras våra egenproducerade ostar vid Ostförädlingsavdelning där vi synar, bitar, river, skivar samt... Visa mer
Gillar du att ta ansvar, är driven och engagerad, ser möjligheter och vill fortsätta utvecklas i ett norrländskt företag med högkvalitativa produkter? Då ska du läsa vidare!
Till Ostförädlingen söker vi nu medarbetare för tillsvidareanställning samt vikarier för våra ordinarie medarbetare under deras studieledigheter.
?Din vardag hos oss
Inom Norrmejerier hanteras våra egenproducerade ostar vid Ostförädlingsavdelning där vi synar, bitar, river, skivar samt förpackar osten inför försäljning. Arbetsuppgifterna innebär i huvudsak att sköta driften av samtliga maskintyper på avdelningen i ett schema som bygger på arbetsrotation. Du är även delaktig i operatörsunderhåll samt att du ska kunna skriva och dokumentera vissa rapporter, rutiner, beskrivningar, etc. Arbetet kräver även en god fysik då uppgifterna innebär både lyft och manuellt arbete. I vissa uppgifter ingår även truckkörning.
I rollen har du ett kvalitetsansvar för de produkter som lämnar produktionsavdelningen, enligt fastställda metoder för provuttag och kontroller. I uppdraget ingår att du som medarbetare arbetar för en effektiv produktion med så lite svinn och slöseri som möjligt.
Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på säkerhet, kvalitet och hygien och du får därför ett stort ansvar för att slutresultatet når upp till våra krav avseende arbetsmiljö, miljö, hygien och livsmedelssäkerhet. Du är därför en viktig del i vårt arbete med ständiga förbättringar, små som stora. I arbetet ingår att du arbetar på ett systematiskt och strukturerat arbetssätt och bidrar till att utveckla arbetet på avdelningen tillsammans med kollegor och produktionsledare. I rollen ingår det att kommunicera med ledare och medarbetare samt arbeta med utveckling av positionsstandarder och rutiner.
Vi söker medarbetare för tillsvidareanställning samt vikariat under kortare eller längre perioder med stora möjligheter till förlängning.
Du arbetar 2-skift och är placerad vid Umeå mejeri.
Vi söker dig
Du som söker har relevant utbildning, lägst gymnasial gärna inom process, teknik eller mekanik. Meriterande är om du tidigare arbetat med livsmedel i processindustri samt har goda kunskaper om hygienregler inom livsmedelsindustri. Då truckkörning kan utgöra viss del av arbetsuppgifterna är truckkort meriterande.
Vi tror att du har ett stort engagemang, god initiativförmåga samt hög ansvarskänsla då arbetet kräver ett flexibelt arbetssätt och god initiativförmåga. Du följer regler, föregår med gott exempel och arbetar med hög noggrannhet.
Du kommer ha många kontaktytor, så dina sociala egenskaper är viktiga, att du är lyhörd och har god förmåga till samarbete. Du hanterar och överför information på ett enkelt och lättförståeligt sätt, i tal och skrift både på svenska och engelska, både internt och externt.
Vi erbjuder dig
Här finns ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet till yrkesutveckling där du får utlopp för dina färdigheter i en organisation som fortsätter utvecklas. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och Göra gott för Norrland!
För mer information om tjänsten kontakta:
Emma Grandin produktionsledare Ostförädlingen [email protected] eller telefon: 072-238 70 79
Facklig kontaktperson:
Janne Vaattovaara, Klubbordförande Livs [email protected] eller telefon: 073-060 76 16
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss.
Ansökningar behandlas löpande under så därför vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 5 mars 2023.
Om oss
På Norrmejerier arbetar idag närmare 450 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid. Visa mindre

Semestervikarier till Umeå mejeri

Gör gott tillsammans med oss i sommar! På Norrmejerier söker vi nu semestervikarier till vår produktion i Umeå. Vi söker nu semestervikarier till vår produktion och förpackning vid Umeå mejeri. Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på kvalitet och hygien och du får därför ett stort ansvar för att slutresultatet når upp till våra krav. Arbetsuppgifterna inom produktion och förpackning innebär i huvudsak att sköta drift av samtliga maskinty... Visa mer
Gör gott tillsammans med oss i sommar! På Norrmejerier söker vi nu semestervikarier till vår produktion i Umeå.
Vi söker nu semestervikarier till vår produktion och förpackning vid Umeå mejeri. Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på kvalitet och hygien och du får därför ett stort ansvar för att slutresultatet når upp till våra krav. Arbetsuppgifterna inom produktion och förpackning innebär i huvudsak att sköta drift av samtliga maskintyper på den enskilda avdelningen, viss truckkörning kan ingå. Du är till viss del delaktig i operatörsunderhåll. Norrmejerier lägger stort fokus på att arbeta med ständiga förbättringar, små som stora, där samtlig personal är delaktig.
Arbetet innebär skiftgång (i vissa fall dagtid) och pågår i ca 10-14 veckor under perioden maj-augusti, beroende på avdelning.
Vi söker dig: Du som söker har utbildning på gymnasienivå. Tjänsten ställer krav på teknisk fallenhet och som person är du driven, nyfiken, självständig, ansvarstagande och är bra på att samarbeta. Du har lätt att se och förstå flöden och processer samt jobbar för en god struktur och god ordning. Meriterande är om du tidigare arbetat i processindustri, samt om du har goda kunskaper om hygienregler.
Till följd av säkerhetsbestämmelser vill vi att du som söker är över 18 år.
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:
Christian Gunnarsson, Produktionschef mejeri, tel. 090184924
Ulf Greve, Produktionschef ost, tel. 090184710
Ansökan: Välkommen med CV och personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten senast den 20 mars 2023.
Urval sker löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.


Hos oss på Norrmejerier arbetar idag drygt 450 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas.
Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö där vi satsar på att låta våra medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan. Visa mindre

Vikarier till Planeringsavdelningen, Umeå mejeri

Är du en analytisk person med erfarenhet av planering och logistik? Vi söker nu dig som vill arbeta som planerare inom något av områdena transport, produktion och material hos oss på Norrmejerier i sommar. Din vardag hos oss Som planerare säkerställer du att Norrmejeriers produktion, transporter och materialåtgång planeras och/eller produceras i rätt tid utifrån ordrar och prognostiserat behov. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter varierar beroende på vilket ... Visa mer
Är du en analytisk person med erfarenhet av planering och logistik? Vi söker nu dig som vill arbeta som planerare inom något av områdena transport, produktion och material hos oss på Norrmejerier i sommar.
Din vardag hos oss
Som planerare säkerställer du att Norrmejeriers produktion, transporter och materialåtgång planeras och/eller produceras i rätt tid utifrån ordrar och prognostiserat behov. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter varierar beroende på vilket av områdena transport, produktion eller material du arbetar mot. Uppgifterna kan till exempel innebära att göra beräkningar och upprätta underlag, identifiera och analysera behovsförändringar samt bevaka speciella kund- eller produktkrav. I rollen som planerare ingår även en hel del kommunikation med våra produktionsledare för att snabbt kunna agera och förändra produktionsplanerna då de ständigt behöver anpassas efter yttre omständigheter. Ett viktigt stöd i ditt arbete som planerare är affärssystemet IFS.
Vi söker dig
För att vara aktuell för denna roll har du gymnasieutbildning. Det är meriterande om du har utbildning inom planering och logistik, för tillfället går en utbildning med logistikinriktning eller har jobbat/jobbar med liknande uppgifter. Som person har du en god analytisk och logisk förmåga. Du är noggrann, strukturerad och har ett gott ordningssinne.
Eftersom det i tjänsten ingår en hel del kontakter med interna och externa intressenter ställs höga krav på sociala färdigheter. Du är van att arbeta självständigt såväl som i grupp och har förmågan att hantera många ärenden samtidigt. Erfarenhet av motsvarande uppgifter är meriterande. Det är ett krav att du behärskar engelska i både tal och skrift.
Vikariaten är på heltid under sommaren med placering på Umeå mejeri. Tillträde och upplärning enligt överenskommelse.
För mer information om tjänsten, kontakta:
Chef Inköp och Logistik Erik Rönnberg, Tel 090-18 28 07, [email protected]
Chef Planering Ann-Sofie Forsgren, Tel 090-18 28 18, [email protected]
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du söker tjänsten senast den 3 mars 2023. Visa mindre

Chef Restaurang och Storkök

Har du bred erfarenhet inom försäljning och vill vara med och bidra till Norrmejeriers försäljningsutveckling? Vi söker nu en chef till verksamhetsområdet Restaurang och Storkök som vill vara med och skapa affärsmässiga och goda relationer och strategisk tillväxt, med fokus på att skapa en starkare position på marknaden för våra varumärken. Din vardag hos oss Vår nuvarande chef för Restaurang och Storkök går i pension och vi söker nu hans efterträdare. So... Visa mer
Har du bred erfarenhet inom försäljning och vill vara med och bidra till Norrmejeriers försäljningsutveckling? Vi söker nu en chef till verksamhetsområdet Restaurang och Storkök som vill vara med och skapa affärsmässiga och goda relationer och strategisk tillväxt, med fokus på att skapa en starkare position på marknaden för våra varumärken.
Din vardag hos oss
Vår nuvarande chef för Restaurang och Storkök går i pension och vi söker nu hans efterträdare. Som chef för Restaurang och Storkök (RS) arbetar du i nära samarbete med kollegor inom Försäljningsavdelningen med att säkerställa att uppsatta affärs-, volym-, och omsättningsmål nås på ett konkurrenskraftigt sätt. Du ansvarar för att förhandla avtal med extern säljkår genom ett aktivt och värdeskapande samarbete.
I rollen erbjuds ett omväxlande uppdrag där du ansvarar för att planera, leda, följa upp och utvärdera arbetet inom RS med våra centrala grossister samt målsätta och styra vår externa säljkår mot uppsatt strategi. Du upprättar kundplaner över strategier och utveckling för egna kunder samt upprättar budget och prognoser. Vidare är du en viktig länk mellan kunder, fältet och ledningsgruppen för försäljning i arbetet med att samla in och förmedla information till kunder och återkoppla viktiga insikter från fältet.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad vid vårt huvudkontor i Umeå.
Vi söker dig
Vi tror att du som söker har en för tjänsten relevant utbildning inom ekonomi, försäljning och ledarskap eller motsvarande teoretisk kompetens. Det är meriterande om du har utbildning inom ledarskap och/eller förhandling. Vidare har du god produkt- och kategorikunskap samt bred erfarenhet inom försäljning, där erfarenhet av fäljtsälj är meriterande.
Som person är du affärsorienterad och prestigelös med hög social förmåga. För att lyckas i rollen ser vi att du har god förmåga att planera- och organisera, är initiativrik och analytiskt lagd. Du hanterar och överför information på ett enkelt och lättförståeligt sätt, i tal och skrift på såväl svenska som engelska och du är van att arbeta i Officepaketet.
Vi erbjuder dig
Här finns ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet till yrkesutveckling där du får utlopp för dina färdigheter i en organisation med nära till beslut. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och göra gott för Norrland!
För mer information om tjänsten kontakta:
Tom Johansson, Chef Försäljning DVH och RS, [email protected], Tel: 070-353 00 21
Amanda Fousinette, HR-administratör, [email protected], Tel: 090-18 29 91
Ansökan Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss. Vi vill ha din ansökan senast den 9 november 2022.
Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.
Om oss
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.
På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

Förpackningsutvecklare

Har du erfarenhet av att optimera förpackningar utifrån funktion, material och hållbarhet? Vill du arbeta i en stimulerande och utvecklande miljö i ett uppdrag för hållbara norrländska produkter? Vi söker just nu en driven och nyfiken förpackningsutvecklare till Norrmejerier. Din vardag hos oss Som Förpackningsutvecklare kommer du att utveckla nya samt befintliga förpackningslösningar i syfte att uppnå bästa möjliga lönsamhet, kvalitet och hållbarhet. Du ... Visa mer
Har du erfarenhet av att optimera förpackningar utifrån funktion, material och hållbarhet? Vill du arbeta i en stimulerande och utvecklande miljö i ett uppdrag för hållbara norrländska produkter? Vi söker just nu en driven och nyfiken förpackningsutvecklare till Norrmejerier.
Din vardag hos oss
Som Förpackningsutvecklare kommer du att utveckla nya samt befintliga förpackningslösningar i syfte att uppnå bästa möjliga lönsamhet, kvalitet och hållbarhet. Du kommer att arbeta med hela vårt sortiment inom varumärkena Norrmejerier, Västerbottensost, Verum, Fjällfil, Fjällyoghurt och Norrgott.
Arbetet ställer krav på att du har kunskap om material och olika förpackningars funktion samt kan bidra med konsument- och kundinsikter med avseende på olika förpackningslösningar. Du kalkylerar förpackningskostnader samt säkerställer funktion genom att genomföra hanteringstest i varuflödet och butikstester. I arbetet ingår även att aktivt delta i produktutvecklingsavdelningens arbete med att förbättra arbetsrutiner, dokumentation samt utveckla interna kompetenser.
I din vardag arbetar du i projektform tillsammans med kollegor på andra avdelningar samt externa kontakter. I viss mån kommer du även projektleda samt delta med kompetens och expertkunskaper i andra utvalda projekt. I rollen ingår omvärldsbevakning, bevakning av lagstiftning, samt att driva utveckling kopplat till våra uppsatta hållbarhetsmål.
Rollen är placerad på Umeå mejeri där du ingår i Produktutvecklingsavdelningen som består av både förpacknings- och produktutvecklare.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Testkörningar kan komma att ske på obekväm arbetstid. Resor mellan våra anläggningar ingår i arbetet, därav är B-körkort ett krav.


Vi söker dig
Vi ser gärna att du som söker har en högskole-/universitetsutbildning med inriktning mot materialteknik/kemi eller logistik/supply chain. Vi tror att du har några års erfarenhet inom livsmedels-, läkemedels- eller verkstadsbranschen och förpackningsarbete sedan tidigare.
Projektledande roll eller utbildning inom projektledning, hållbarhets- och/eller miljörelaterade arbetsuppgifter samt kunskap om vad implementering i produktion innebär är både önskvärt och meriterande.
För att lyckas i denna roll innehar du en skicklighet att hantera komplexa problemlösningar och kan självständigt dra slutsatser när du hanterar flera utvecklingsprojekt samtidigt. Du tillför en stark drivkraft att "få det att hända" vilket inspirerar andra att vara med. Arbetet innebär många kontaktytor, så dina sociala egenskaper är viktiga, att du är lyhörd och har god förmåga till samarbete. Du är ansvarstagande med en stark känsla för både kvalitet och service.
På ett enkelt och lättförståeligt sätt hanterar du och överför information, i tal och skrift både på svenska och engelska, både internt och externt. Som person är du strukturerad och analytisk, driven och resultatinriktad, allt för att nå uppsatta mål.

Vi erbjuder dig
Här finns ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet till yrkesutveckling där du får utlopp för dina färdigheter i en organisation som fortsätter utvecklas. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och Göra gott för Norrland!


För mer information om tjänsten kontakta:
Cecilia Järvholm, Chef Produktutveckling, [email protected], Tel: 070-397 08 30
Carola Nilsson, HR specialist, [email protected] Tel: 073-064 36 50
Facklig kontaktperson:
Kontakta vår reception för att nå våra fackliga kontaktpersoner inom Livsmedelsarbetareförbundet, Unionen och Ledarna på telefon 090-18 49 98.
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss.
Vi vill ha din ansökan senast 2022-12-11
Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.

Om oss
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.
På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid. Visa mindre

Laboratorieanalytiker

Är du intresserad av laboratoriearbete och vill tillsammans med oss säkerställa att våra produkter gör fortsatt gott för våra kunder? Norrmejerier har ett brett sortiment av mejeriprodukter med olika fetthalter, smaker, ekologiska, nyckelhålsmärkta och laktosfria alternativ som du kommer i kontakt med. Din vardag hos oss En av våra medarbetare går i pension så nu söker vi dig som i rollen som Laboratorieanalytiker är en viktig del i det dagliga arbetet p... Visa mer
Är du intresserad av laboratoriearbete och vill tillsammans med oss säkerställa att våra produkter gör fortsatt gott för våra kunder? Norrmejerier har ett brett sortiment av mejeriprodukter med olika fetthalter, smaker, ekologiska, nyckelhålsmärkta och laktosfria alternativ som du kommer i kontakt med.

Din vardag hos oss
En av våra medarbetare går i pension så nu söker vi dig som i rollen som Laboratorieanalytiker är en viktig del i det dagliga arbetet på laboratoriet där du analyserar produktprover och råvaror kemiskt, mikrobiologiskt och sensoriskt (lukt- och smakbedömningar). I uppdraget ingår också provtagning och kontroll av tillverkningsprocesser och produktionsmiljöer på mejeriets produktionsavdelningar.
Du rapporterar resultaten i vårt labdatasystem samt utvärderar, och rapporterar till interna kunder. Vidare kommer du att uppdatera styrande dokument samt vara en stödjande funktion i arbetet med kvalitets- och livsmedelssäkerhetsfrågor och delta i vår strävan att ständigt förbättras.
Du blir en viktig del i vårt team som är placerat vid laboratoriet vid Umeå mejeri och tillhör avdelningen Kvalitet, miljö och lab. Tjänsten är en tillsvidareanställning där du arbetar dagtid och har schemalagt arbete vissa söndagar, vilket ingår i tjänsten.

Vi söker dig
Vi tror att du har för tjänsten en relevant naturvetenskaplig eller teknisk universitets- eller högskoleutbildning, som exempelvis Biomedicinsk analytiker eller examen inom mikrobiolog/kemi/biologi. Utbildning inom livsmedel är meriterande, liksom tidigare erfarenhet av laboratoriearbete, gärna från livsmedels- eller läkemedelsbranschen.
Rollen kräver god laboratorievana, där du har ett systematiskt och noggrant arbetssätt, är analytisk, flexibel med sinne för hygien och kvalitet. Du kommer ha många kontaktytor så dina sociala egenskaper är viktiga, att du är lyhörd och har god förmåga till samarbete samtidigt som du kan agera och vara självgående i dina specifika arbetsuppgifter. Då arbetsgruppen är liten och resultatet är beroende av samarbete är du också lyhörd för din omgivning och kan rycka in och hjälpa dina kollegor när så behövs.
Du hanterar och överför information på ett enkelt och lättförståeligt sätt på svenska i både tal och skrift.


Vi erbjuder dig
Här finns ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet till yrkesutveckling där du får utlopp för dina färdigheter i en organisation som fortsätter utvecklas. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och Göra gott för Norrland!


För mer information om tjänsten kontakta:
Elin Norlin Wingfors, Chef Lab, lokal kvalitet och miljö. Tel. 090-18 28 28, 070-356 04 30

Facklig kontaktperson:
Kontakta vårt Kundcenter för att nå våra fackliga kontaktpersoner på telefon 090-18 49 98.

Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss.
Vi vill ha din ansökan senast den 6 november 2022


Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.

Om oss
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.
På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

IT tekniker

Drivs du av att hitta tekniska lösningar och vill vara med och driva vår digitala transformation och utveckla morgondagens systemstöd? Vill du ha ett varierande och utvecklande arbete i ett norrländskt företag med högkvalitativa system och livsmedelsprodukter, då bör du läsa vidare. Din vardag hos oss Som IT tekniker kommer du, utifrån din tekniska kompetens, att arbeta nära vår produktionsverksamhet och andra avdelningar samt externa leverantörer, allt... Visa mer
Drivs du av att hitta tekniska lösningar och vill vara med och driva vår digitala transformation och utveckla morgondagens systemstöd? Vill du ha ett varierande och utvecklande arbete i ett norrländskt företag med högkvalitativa system och livsmedelsprodukter, då bör du läsa vidare.

Din vardag hos oss
Som IT tekniker kommer du, utifrån din tekniska kompetens, att arbeta nära vår produktionsverksamhet och andra avdelningar samt externa leverantörer, allt i syfte att optimera, förbättra och utveckla våra tekniska system genom automation och systemstöd. Du deltar i och leder olika IT relaterade uppdrag. I arbetsuppgifterna ingår installation, underhåll, övervakning, support samt att åtgärda uppkomna fel och driftstörningar.

Dina fokusområden är att verka för hög tillgänglighet av våra IT system och utveckla automatiserade lösningar för vår IT infrastruktur. Du deltar vid implementering av nya processer och utrustningar.

Vi söker dig
Vi ser gärna att du har en examen inom data- eller systemvetenskap, men annan motsvarande bakgrund är också intressant. Vi tror att du ett antal års erfarenhet och en bred kunskap inom IT. Det är meriterande om du har erfarenhet från tillverkande industri, av Server, VMware, PowerShell, system för styrning av produktionshårdvara så som vågar, etikettskrivare och RFID lösningar.
För att lyckas i rollen tror vi att du har erfarenhet av Windows-miljöer i större organisationer, virtualiseringsplattformar, kan dokumentation samt håller dig uppdaterad på vad som händer inom området
Som person trivs du med varierande uppgifter med en hög grad av självständighet där du även kan påverka och styra din arbetsdag. Du är strukturerad, ansvarstagande, metodisk samt har en god analytisk förmåga. Du trivs med att ha många kontaktytor och samarbetar gärna med andra men agerar självgående i specifika arbetsuppgifter. Du är flexibel, har ett innovativt tankesätt, samt kan hantera, genomföra och implementera komplexa processer och problemlösningar.
Du kommer ha många kontaktytor, både internt och externt, så dina sociala egenskaper är viktiga, du är lyhörd och bidrar till god stämning och till ett gott samarbete. Du hanterar och överför information på ett enkelt och lättförståeligt sätt, i tal och skrift både på svenska och engelska.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering vid inom Norrmejeriers IT-avdelning men du är placerad på Umeå mejeri tillsammans med andra kollegor från IT. Resor mellan våra anläggningar ingår i arbetet, därav är det en fördel om du har B-körkort.

Vi erbjuder dig
IT inom Norrmejerier är en integrerad del av hela affärsprocessen. Vi är ett team på drygt 10 medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi arbetar tillsammans på vår digitaliseringsresa och driver vår digitala transformation där du blir en del i teamet med att utveckla morgondagens systemstöd för Norrmejerier. Här sätter vi även ett stort fokus på kompetensutveckling.
Här finns ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet till yrkesutveckling där du får utlopp för dina färdigheter i en flexibel organisation. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och Göra gott för Norrland!

För mer information om tjänsten kontakta:
Marcus Lithner, IT-chef, 090-18 29 04, 070-643 34 75


Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss.
Vi vill ha din ansökan senast 2022-10-26
Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.

Om oss
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.
På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

Omvärldsanalytiker

Har du ett brinnande intresse för, och tidigare erfarenhet av att bevaka, sammanställa och analysera det som sker i omvärlden? Ser du mönster kopplat till trender, konsumentbeteenden och samhällsutveckling och kan dra slutsatser och ge förslag på konkreta åtgärder utifrån det? Har du kunskap om vilka metoder som finns tillgängliga för datainsamling och analys och vill ligga i framkant i att utveckla dessa? Vi söker nu en omvärldsanalytiker med stort öra mo... Visa mer
Har du ett brinnande intresse för, och tidigare erfarenhet av att bevaka, sammanställa och analysera det som sker i omvärlden? Ser du mönster kopplat till trender, konsumentbeteenden och samhällsutveckling och kan dra slutsatser och ge förslag på konkreta åtgärder utifrån det? Har du kunskap om vilka metoder som finns tillgängliga för datainsamling och analys och vill ligga i framkant i att utveckla dessa?
Vi söker nu en omvärldsanalytiker med stort öra mot marken och en fingertoppskänsla för fakta och omständigheter som behöver adresseras i vår alltjämt föränderliga omvärld. Vill du vara med och bidra till lönsamhet och utveckling och samtidigt göra gott så har du alla förutsättningar hos oss på Norrmejerier!
Din vardag hos oss
Som Omvärldsanalytiker har du ett övergripande ansvar för att bevaka och analysera omvärlden med fokus på trender och samhällsutveckling, konsument och shopper, med fokus på våra kategorier/livsmedel och det som har en påverkan på vår affär. Du visualiserar och tar fram underlag rörande vår och marknadens utveckling samt har en nyckelroll i framtagningen av business cases som visar på möjligheter och utmaningar med fokus på lönsam tillväxt. I rollen jobbar du med allt från att sammanställa och analysera månadsdata i form av bl a marknadsandelar, tar fram scenarieranalyser och långsiktiga volymprognoser och projektleder kategoriprojekt och egna/inköpta marknadsundersökningar. I arbetet ingår en bred palett av analys, sammanställning av material och presentationer för diverse ledningsgrupper inom företaget.
Tjänsten har flera viktiga integrationspunkter, både inom kategoriorganisationen men också tvärfunktionellt med Finans, företagsledning och Försäljning avseende omvärldsdata och analys.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad vid vårt huvudkontor i Umeå.
Vi söker dig
Du som söker har en för tjänsten relevant utbildning på högskole-/universitetsnivå, till exempel civilekonomutbildning eller samhällsvetare. Det är meriterande om du även har utbildning inom marknadsföring. Du har god kunskap och erfarenhet av analytiskt- och strategiskt arbete och har hög förmåga att skapa förståelse för komplexa data.
Som person är du strukturerad, kommunikativ och trygg i dig själv. Du är förtroendeingivande och har lätt för att samarbeta med andra samtidigt som du trivs med självständigt arbete. För att trivas i rollen tror vi även att du är affärsinriktad och drivs av att skapa resultat. Du hanterar och överför information på ett enkelt och lättförståeligt sätt, i tal och skrift på såväl svenska som engelska och du är van att arbete i Officepaketet.
Vi erbjuder dig
Här finns ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet till yrkesutveckling där du får utlopp för dina färdigheter i en organisation med nära till beslut. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och göra gott för Norrland!
För mer information om tjänsten kontakta:
Victoria Johansson, Chef Kategori Mejeri, [email protected], Tel: 070-269 29 39
Amanda Fousinette, HR-administratör, [email protected], Tel: 090-18 29 91
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss. Vi vill ha din ansökan senast den 21 oktober 2022.
Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.
Om oss
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.
På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

Statistik- och kundanalytiker

Är du en erfaren analytiker som vill arbeta i ett omväxlande uppdrag där du är med och bidrar till Norrmejerier utveckling och lönsamhet? Vi söker nu en Statistik- och kundanalytiker till vår Försäljningsavdelning. Din vardag hos oss I rollen bidrar du med att utveckla och tillämpa statistik, teorier och analyser för att på kundnivå utveckla befintliga affärer och uppnå Norrmejeriers affärsmål. Du ansvarar för statistik, analys och prognoser som i sin tur... Visa mer
Är du en erfaren analytiker som vill arbeta i ett omväxlande uppdrag där du är med och bidrar till Norrmejerier utveckling och lönsamhet? Vi söker nu en Statistik- och kundanalytiker till vår Försäljningsavdelning.
Din vardag hos oss
I rollen bidrar du med att utveckla och tillämpa statistik, teorier och analyser för att på kundnivå utveckla befintliga affärer och uppnå Norrmejeriers affärsmål. Du ansvarar för statistik, analys och prognoser som i sin tur bidrar till utveckling av försäljningen inom kategorier, sortiment och artiklar. I nära samarbete med dina kollegor på Försäljningsavdelningen utvecklar du försäljningen för att skapa ökad lönsamhet.
Som statistik- och kundanalytiker driver du tillsammans med säljkåren och KAM arbetet med att implementera förändringar och förbättringar avseende pris, lönsamhet och sortiment. I uppdraget ingår att verka för att Norrmejerier har dialog med kundernas kategoriansvariga samt ge säljkåren underlag för det praktiska arbetet i butik. Vidare agerar du rådgivande vid volymbudget, prognoser, periodiseringar och långsiktiga volym- och lönsamhetssimuleringar såväl som rådgivande inför prisrevideringar.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad vid vårt huvudkontor i Umeå.
Vi söker dig
Du som söker har en för tjänsten relevant utbildning på högskole-/universitetsnivå, till exempel som statistiker eller nationalekonom. Vi ser även att du har tidigare erfarenhet av arbete av analytiskt- och strategiskt arbete som analytiker eller motsvarande roll.
Som person är du målinriktad, drivande och tycker om att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra människor. Vi tror att du är strukturerad, analytisk och metodisk, ser vad som behöver göras och äger förmågan att göra det. Du är kommunikativ och kan förmedla lösningar på ett tydligt sätt. Du kommer ha många kontaktytor, vilket ställer krav på goda sociala egenskaper och god samarbetsförmåga. Du hanterar och överför information på ett enkelt och lättförståeligt sätt, i tal och skrift på såväl svenska som engelska och du är van att arbeta i Officepaketet.
Vi erbjuder dig
Här finns ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet till yrkesutveckling där du får utlopp för dina färdigheter i en organisation med nära till beslut. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och göra gott för Norrland!
För mer information om tjänsten kontakta:
Tom Johansson, Chef Försäljning DVH och RS, [email protected], Tel: 070-353 00 21
Amanda Fousinette, HR-administratör, [email protected], Tel: 090-18 29 91
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss. Vi vill ha din ansökan senast den 21 oktober 2022.
Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.
Om oss
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.
På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

IT tekniker

Drivs du av att hitta tekniska lösningar och vill vara med och driva vår digitala transformation och utveckla morgondagens systemstöd? Vill du ha ett varierande och utvecklande arbete i ett norrländskt företag med högkvalitativa system och livsmedelsprodukter, då bör du läsa vidare. Din vardag hos oss Som IT tekniker kommer du, utifrån din tekniska kompetens, att arbeta nära vår produktionsverksamhet och andra avdelningar samt externa leverantörer, allt... Visa mer
Drivs du av att hitta tekniska lösningar och vill vara med och driva vår digitala transformation och utveckla morgondagens systemstöd? Vill du ha ett varierande och utvecklande arbete i ett norrländskt företag med högkvalitativa system och livsmedelsprodukter, då bör du läsa vidare.

Din vardag hos oss
Som IT tekniker kommer du, utifrån din tekniska kompetens, att arbeta nära vår produktionsverksamhet och andra avdelningar samt externa leverantörer, allt i syfte att optimera, förbättra och utveckla våra tekniska system genom automation och systemstöd. Du deltar i och leder olika IT relaterade uppdrag. I arbetsuppgifterna ingår installation, underhåll, övervakning, support samt att åtgärda uppkomna fel och driftstörningar.

Dina fokusområden är att verka för hög tillgänglighet av våra IT system och utveckla automatiserade lösningar för vår IT infrastruktur. Du deltar vid implementering av nya processer och utrustningar.

Vi söker dig
Vi ser gärna att du har en examen inom data- eller systemvetenskap, men annan motsvarande bakgrund är också intressant. Vi tror att du ett antal års erfarenhet och en bred kunskap inom IT. Det är meriterande om du har erfarenhet från tillverkande industri, av Server, VMware, PowerShell, system för styrning av produktionshårdvara så som vågar, etikettskrivare och RFID lösningar.
För att lyckas i rollen tror vi att du har erfarenhet av Windows-miljöer i större organisationer, virtualiseringsplattformar, kan dokumentation samt håller dig uppdaterad på vad som händer inom området
Som person trivs du med varierande uppgifter med en hög grad av självständighet där du även kan påverka och styra din arbetsdag. Du är strukturerad, ansvarstagande, metodisk samt har en god analytisk förmåga. Du trivs med att ha många kontaktytor och samarbetar gärna med andra men agerar självgående i specifika arbetsuppgifter. Du är flexibel, har ett innovativt tankesätt, samt kan hantera, genomföra och implementera komplexa processer och problemlösningar.
Du kommer ha många kontaktytor, både internt och externt, så dina sociala egenskaper är viktiga, du är lyhörd och bidrar till god stämning och till ett gott samarbete. Du hanterar och överför information på ett enkelt och lättförståeligt sätt, i tal och skrift både på svenska och engelska.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering vid inom Norrmejeriers IT-avdelning men du är placerad på Umeå mejeri tillsammans med andra kollegor från IT. Resor mellan våra anläggningar ingår i arbetet, därav är det en fördel om du har B-körkort.

Vi erbjuder dig
IT inom Norrmejerier är en integrerad del av hela affärsprocessen. Vi är ett team på drygt 10 medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi arbetar tillsammans på vår digitaliseringsresa och driver vår digitala transformation där du blir en del i teamet med att utveckla morgondagens systemstöd för Norrmejerier. Här sätter vi även ett stort fokus på kompetensutveckling.
Här finns ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet till yrkesutveckling där du får utlopp för dina färdigheter i en flexibel organisation. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och Göra gott för Norrland!

För mer information om tjänsten kontakta:
Marcus Lithner, IT-chef, 090-18 29 04, 070-643 34 75


Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss.
Vi vill ha din ansökan senast 2022-10-05
Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.

Om oss
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.
På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

Systemingenjör inom automationsteknik

Är du vår nästa systemingenjör? Har du god förståelse för tekniska system och vill ha ett varierande och utvecklande arbete i en komplex tillverkningsindustri? Vill du även utvecklas i ett norrländskt företag med högkvalitativa system och livsmedelsprodukter? Då är vi nog rätt för varandra! Din vardag hos oss Som systemingenjör kommer du att arbeta nära verksamheten och våra stödfunktioner som tex vår underhållsavdelning i syfte att optimera och utveckl... Visa mer
Är du vår nästa systemingenjör? Har du god förståelse för tekniska system och vill ha ett varierande och utvecklande arbete i en komplex tillverkningsindustri? Vill du även utvecklas i ett norrländskt företag med högkvalitativa system och livsmedelsprodukter?
Då är vi nog rätt för varandra!

Din vardag hos oss
Som systemingenjör kommer du att arbeta nära verksamheten och våra stödfunktioner som tex vår underhållsavdelning i syfte att optimera och utveckla våra tekniska system som används för att styra och följa upp vår produktion. I arbetsuppgifterna ingår utvecklingsarbete, testning, driftsättning och support samt att du är delaktig i våra produktionsprojekt. Du kommer att vara vår expert på vårt HMI system som idag består av InTouch och System Platform samt i arbetet med Siemens PLC system.
Som systemingenjör får du en viktig roll för att utveckla lösningar samt genomföra kontinuerliga förbättringar för att optimera och förbättra befintliga processer. I arbetet ingår även att aktivt delta i vårt arbete med att förbättra arbetsrutiner, dokumentation samt utveckla interna kompetenser.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av
· Övergripande ansvar för utveckling av HMI och PLC system
· Utforma och förbättra strukturer för loggning, spårbarhet och uppföljning
· HMI och PLC programmering
· Dokumentation
· Felsökning och underhåll av processystem
· Delta vid implementering av nya processer och utrustningar
IT inom Norrmejerier är en integrerad del av hela affärsprocessen. Vi är ett team på drygt 10 personer som arbetar med vår digitaliseringsresa och driver vår digitala transformation där du blir en del i teamet med att utveckla morgondagens systemstöd för Norrmejerier.


Vi söker dig
Vi tror att du har en bakgrund som system- eller automationsingenjör från högskola, yrkeshögskola, alternativt bred och relevant arbetslivserfarenhet av automation. Vi ser även att du har erfarenhet av industriella projekt. Vidare har du arbetat med utveckling mot server samt ett par års erfarenhet inom PLC och HMI programmering. Meriterande är om du arbetat med Siemens S7 PLC-system, InTouch och System Platform.
Som person trivs du med varierande uppgifter och vill arbeta med ständiga förbättringar genom automation och systemstöd. Du är strukturerad och arbetar metodiskt med en god analytisk förmåga. Du är ansvarstagande med en stark känsla för både kvalitet och service och levererar i tid och med hög kvalitet. Du är trivs med att ha många kontaktytor och samarbetar gärna med andra men agerar självgående i specifika arbetsuppgifter. Du är flexibel, har ett innovativt tankesätt, kan hantera samt genomföra och implementera komplexa processer och problemlösningar.
Du kommer ha många kontaktytor, både internt och med externa leverantörer, så dina sociala egenskaper är viktiga, att du är lyhörd och har god förmåga till samarbete. Du hanterar och överför information på ett enkelt och lättförståeligt sätt, i tal och skrift både på svenska och engelska.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering vid inom Norrmejeriers IT-avdelning men du är placerad på Umeå mejeri tillsammans med andra kollegor från IT. Resor mellan våra anläggningar ingår i arbetet, därav är B-körkort ett krav.


Vi erbjuder dig
Här finns ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet till yrkesutveckling där du får utlopp för dina färdigheter i en flexibel organisation. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och Göra gott för Norrland!


För mer information om tjänsten kontakta:
IT-chef Marcus Lithner, 090-18 29 04, 070-643 34 75


Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss.
Vi vill ha din ansökan senast 2022-10-26
Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.

Om oss
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.
På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

IT - Infrastrukturspecialist till Norrmejerier

Hos oss på Norrmejerier är IT en integrerad del av hela affärsprocessen. Vi har en modern IT-miljö som ligger i framkant inom många områden. För att fortsätta digitaliseringsresan söker vi nu en Infrastrukturspecialist som kommer att vara med och driva vår digitala transformation. Din vardag hos oss Som Infrastrukturspecialist kommer du med din kompetens inom infrastruktur att delta i och leda olika IT-relaterade uppdrag, där optimering och effektivisering... Visa mer
Hos oss på Norrmejerier är IT en integrerad del av hela affärsprocessen. Vi har en modern IT-miljö som ligger i framkant inom många områden. För att fortsätta digitaliseringsresan söker vi nu en Infrastrukturspecialist som kommer att vara med och driva vår digitala transformation.
Din vardag hos oss
Som Infrastrukturspecialist kommer du med din kompetens inom infrastruktur att delta i och leda olika IT-relaterade uppdrag, där optimering och effektivisering av vår IT-miljö är en viktig del. I din vardag hos oss hanterar du olika system i ständig förändring med höga krav på tillgänglighet. Detta innefattar inte minst ansvar för drift och utveckling av vår Windows-miljö, deploy inom server och klient och utveckling av automatiserade lösningar för IT-infrastruktur. Din vardag innefattar även arbete med virtualiseringsplattformar, datalager och säkerhetsarbete.
Rollen ställer krav på en hög grad av självständighet där du till stor del själv styr din arbetsdag. Tjänsten är direkt underställd IT-chef och är en tillsvidareanställning på heltid med placering vid IT-avdelningen i Umeå. I din vardag arbetar du med hela Norrmejeriers infrastruktur, som finns utspridd på flera orter.
Vi söker dig
Du som söker har en bred kunskap inom IT- infrastruktur. Vi ser gärna att du har en examen inom data-eller systemvetenskap, men annan motsvarande bakgrund är även av intresse. Du har erfarenhet av Windows-miljöer i större organisationer, VMware och Server. Det är även meriterande om du har erfarenhet av Powershell, Backup-lösningar och säkerhetsarbeten. I din roll som IT-Infrastrukturspecialist är de viktigaste egenskaperna, utöver din tekniska förståelse, en god samarbetsförmåga och att du är strukturerad, analytisk och kommunikativ. Du har ett stort personligt ansvarstagande, trivs med varierande uppgifter och uppskattar att arbeta i grupp.
För att lyckas i denna roll håller du dig uppdaterad på vad som händer inom området och tar dig gärna an nya utmaningar. Du levererar i tid och med hög kvalitet, skapar god stämning, bidrar till ett gott samarbete och finner det naturligt att både få och ge feedback. Du kommer internt att ha kontakt med alla som utnyttjar Norrmejeriers IT-funktioner, men även extern kontakt med IT-leverantörer ingår i tjänsten. Därmed ställs det krav på att du kan utrycka dig flytande, i tal och skrift, på både svenska och engelska.
Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö, på en arbetsplats med kollegor som brinner för att utveckla Norrmejerier genom IT. Du blir vid IT-avdelningen en del av ett team på fler än tio personer, där ett stort fokus sätts på kompetensutveckling.
Som arbetsgivare vill vi värna om visionen om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet. Alla hos oss har ett gemensamt ansvar för att förverkliga visionen och tillsammans kan vi skapa en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vårt förhållningssätt genomsyras av värdeorden glädje, stolthet och flexibilitet.
Här trivs vi med att arbeta tillsammans och göra gott för Norrland!
För mer information om tjänsten kontakta:
Marcus Lithner, IT-chef, [email protected], tel: 090-18 29 04, 070-643 34 75
Amanda Fousinette, HR-administratör, [email protected], tel: 090-18 29 91
Facklig representant:
Peder Nilsson för Unionen, [email protected] , tel: 090-18 28 71, 070-551 74 30
Ansökan
Välkommen med en skriftlig ansökan med CV och personligt brev där du berättar om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss. Vi vill ha din ansökan senast CV senast den 26 oktober 2022.
Om oss
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.
På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

IT - Infrastrukturspecialist till Norrmejerier

Hos oss på Norrmejerier är IT en integrerad del av hela affärsprocessen. Vi har en modern IT-miljö som ligger i framkant inom många områden. För att fortsätta digitaliseringsresan söker vi nu en Infrastrukturspecialist som kommer att vara med och driva vår digitala transformation. Din vardag hos oss Som Infrastrukturspecialist kommer du med din kompetens inom infrastruktur att delta i och leda olika IT-relaterade uppdrag, där optimering och effektivisering... Visa mer
Hos oss på Norrmejerier är IT en integrerad del av hela affärsprocessen. Vi har en modern IT-miljö som ligger i framkant inom många områden. För att fortsätta digitaliseringsresan söker vi nu en Infrastrukturspecialist som kommer att vara med och driva vår digitala transformation.
Din vardag hos oss
Som Infrastrukturspecialist kommer du med din kompetens inom infrastruktur att delta i och leda olika IT-relaterade uppdrag, där optimering och effektivisering av vår IT-miljö är en viktig del. I din vardag hos oss hanterar du olika system i ständig förändring med höga krav på tillgänglighet. Detta innefattar inte minst ansvar för drift och utveckling av vår Windows-miljö, deploy inom server och klient och utveckling av automatiserade lösningar för IT-infrastruktur. Din vardag innefattar även arbete med virtualiseringsplattformar, datalager och säkerhetsarbete.
Rollen ställer krav på en hög grad av självständighet där du till stor del själv styr din arbetsdag. Tjänsten är direkt underställd IT-chef och är en tillsvidareanställning på heltid med placering vid IT-avdelningen i Umeå. I din vardag arbetar du med hela Norrmejeriers infrastruktur, som finns utspridd på flera orter.
Vi söker dig
Du som söker har en bred kunskap inom IT- infrastruktur. Vi ser gärna att du har en examen inom data-eller systemvetenskap, men annan motsvarande bakgrund är även av intresse. Du har erfarenhet av Windows-miljöer i större organisationer, VMware och Server. Det är även meriterande om du har erfarenhet av Powershell, Backup-lösningar och säkerhetsarbeten. I din roll som IT-Infrastrukturspecialist är de viktigaste egenskaperna, utöver din tekniska förståelse, en god samarbetsförmåga och att du är strukturerad, analytisk och kommunikativ. Du har ett stort personligt ansvarstagande, trivs med varierande uppgifter och uppskattar att arbeta i grupp.
För att lyckas i denna roll håller du dig uppdaterad på vad som händer inom området och tar dig gärna an nya utmaningar. Du levererar i tid och med hög kvalitet, skapar god stämning, bidrar till ett gott samarbete och finner det naturligt att både få och ge feedback. Du kommer internt att ha kontakt med alla som utnyttjar Norrmejeriers IT-funktioner, men även extern kontakt med IT-leverantörer ingår i tjänsten. Därmed ställs det krav på att du kan utrycka dig flytande, i tal och skrift, på både svenska och engelska.
Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö, på en arbetsplats med kollegor som brinner för att utveckla Norrmejerier genom IT. Du blir vid IT-avdelningen en del av ett team på fler än tio personer, där ett stort fokus sätts på kompetensutveckling.
Som arbetsgivare vill vi värna om visionen om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet. Alla hos oss har ett gemensamt ansvar för att förverkliga visionen och tillsammans kan vi skapa en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vårt förhållningssätt genomsyras av värdeorden glädje, stolthet och flexibilitet.
Här trivs vi med att arbeta tillsammans och göra gott för Norrland!
För mer information om tjänsten kontakta:
Marcus Lithner, IT-chef, [email protected], tel: 090-18 29 04, 070-643 34 75
Amanda Fousinette, HR-administratör, [email protected], tel: 090-18 29 91
Facklig representant:
Peder Nilsson för Unionen, [email protected] , tel: 090-18 28 71, 070-551 74 30
Ansökan
Välkommen med en skriftlig ansökan med CV och personligt brev där du berättar om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss. Vi vill ha din ansökan senast CV senast den 10 september 2022.
Om oss
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.
På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

Strategisk inköpare till Norrmejerier

Är du en erfaren, driven och affärsmässig inköpare som vill vara med och fortsätta utveckla vår affär i ett norrländskt företag med hållbara och högkvalitativa produkter? Då kan detta vara tjänsten för dig! Din vardag hos oss Som strategisk inköpare kommer du att ingå i teamet för Inköp och Logistik vid Umeå mejeri. Rollen ger dig möjligheter att bygga ett omfattande nätverk, både internt och externt. I din roll bidrar du till att stärka Norrmejeriers mar... Visa mer
Är du en erfaren, driven och affärsmässig inköpare som vill vara med och fortsätta utveckla vår affär i ett norrländskt företag med hållbara och högkvalitativa produkter? Då kan detta vara tjänsten för dig!
Din vardag hos oss
Som strategisk inköpare kommer du att ingå i teamet för Inköp och Logistik vid Umeå mejeri. Rollen ger dig möjligheter att bygga ett omfattande nätverk, både internt och externt. I din roll bidrar du till att stärka Norrmejeriers marknadsposition genom att driva kontinuerlig utveckling och kostnadsoptimeringar.
I din vardag arbetar du med att utveckla strategier för din inköpskategori. Du ansvarar för att förhandla, aktivt förvalta och vidareutveckla Norrmejeriers leverantörsavtal. Du upprättar affärsavtal i enlighet med Norrmejeriers inköpsstrategi, inköpspolicy och rutiner. Som strategisk inköpare ansvarar du även för att utfärda RFQ, utvärdera offerter och förhandla pris och villkor. I din vardag arbetar du aktivt och metodiskt med spendanalys och marknadsscanning i syfte att identifiera effektiviseringar, presentera och driva dessa tillsammans med relevant funktion. Du har ett kommersiellt ansvar att stödja projekt och program inom de olika verksamhetsområdena och att kontinuerligt utvärdera marknadskonkurrenskraften. I rollen har du även ansvar för att hantera materialbrister och logistiska problem.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och tillsättning sker enligt överenskommelse. Affärsresor ingår i tjänsten.
Vi söker dig
Du som söker har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot kvalificerat inköp, ekonomi, affärsjuridik eller teknik. Vi ser gärna att du har minst fem års erfarenhet av strategiskt inköp. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med kategoristyrt inköp inom livsmedelsindustri eller inom tillverkande industri.
Du kommer ha många kontaktytor, vilket ställer krav på goda sociala egenskaper och god samarbetsförmåga. Du är lyhörd och kan förmedla lösningar på ett tydligt och kommunikativt sätt. Du hanterar och överför information på ett enkelt och lättförståeligt sätt, i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
För att lyckas i rollen har du en god förmåga att lösa problem, prioritera och fatta beslut samt förmåga att skifta perspektiv utifrån uppdragets karaktär och förutsättningar. Du är väl insatt och trygg med generella inköpsprocessen från idé till kontraktering och förvaltning. Du är bekväm med att arbeta med tvärfunktionella team där du säkerställer och ansvarar för Norrmejeriers kommersiella intressen. Vi tror att du har ett starkt fokus på hållbarhet och tar hänsyn till såväl tekniska, sociala, ekonomiska som miljömässiga faktorer som kan komma att påverka Norrmejeriers behov på sikt.
Vi erbjuder dig
Här finns ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet till yrkesutveckling där du får utlopp för dina färdigheter i en organisation med nära till beslut. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och göra gott för Norrland!
För mer information om tjänsten kontakta:
Erik Rönnberg, Chef Inköp och Logistik, [email protected], Tel: 090-18 28 07
Amanda Fousinette, HR-administratör, [email protected], Tel: 090-18 29 91
Facklig kontaktperson:
Peder Nilsson, Unionen, [email protected], Tel: 090-18 28 71
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss. Vi vill ha din ansökan senast den 15 september 2022.


Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.


Om oss
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.
På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

Strategisk inköpare till Norrmejerier

Är du en erfaren, driven och affärsmässig inköpare som vill vara med och fortsätta utveckla vår affär i ett norrländskt företag med hållbara och högkvalitativa produkter? Då kan detta vara tjänsten för dig! Din vardag hos oss Som strategisk inköpare kommer du att ingå i teamet för Inköp och Logistik vid Umeå mejeri. Rollen ger dig möjligheter att bygga ett omfattande nätverk, både internt och externt. I din roll bidrar du till att stärka Norrmejeriers mar... Visa mer
Är du en erfaren, driven och affärsmässig inköpare som vill vara med och fortsätta utveckla vår affär i ett norrländskt företag med hållbara och högkvalitativa produkter? Då kan detta vara tjänsten för dig!
Din vardag hos oss
Som strategisk inköpare kommer du att ingå i teamet för Inköp och Logistik vid Umeå mejeri. Rollen ger dig möjligheter att bygga ett omfattande nätverk, både internt och externt. I din roll bidrar du till att stärka Norrmejeriers marknadsposition genom att driva kontinuerlig utveckling och kostnadsoptimeringar.
I din vardag arbetar du med att utveckla strategier för din inköpskategori. Du ansvarar för att förhandla, aktivt förvalta och vidareutveckla Norrmejeriers leverantörsavtal. Du upprättar affärsavtal i enlighet med Norrmejeriers inköpsstrategi, inköpspolicy och rutiner. Som strategisk inköpare ansvarar du även för att utfärda RFQ, utvärdera offerter och förhandla pris och villkor. I din vardag arbetar du aktivt och metodiskt med spendanalys och marknadsscanning i syfte att identifiera effektiviseringar, presentera och driva dessa tillsammans med relevant funktion. Du har ett kommersiellt ansvar att stödja projekt och program inom de olika verksamhetsområdena och att kontinuerligt utvärdera marknadskonkurrenskraften. I rollen har du även ansvar för att hantera materialbrister och logistiska problem.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och tillsättning sker enligt överenskommelse. Affärsresor ingår i tjänsten.
Vi söker dig
Du som söker har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot kvalificerat inköp, ekonomi, affärsjuridik eller teknik. Vi ser gärna att du har minst fem års erfarenhet av strategiskt inköp. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med kategoristyrt inköp inom livsmedelsindustri eller inom tillverkande industri.
Du kommer ha många kontaktytor, vilket ställer krav på goda sociala egenskaper och god samarbetsförmåga. Du är lyhörd och kan förmedla lösningar på ett tydligt och kommunikativt sätt. Du hanterar och överför information på ett enkelt och lättförståeligt sätt, i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
För att lyckas i rollen har du en god förmåga att lösa problem, prioritera och fatta beslut samt förmåga att skifta perspektiv utifrån uppdragets karaktär och förutsättningar. Du är väl insatt och trygg med generella inköpsprocessen från idé till kontraktering och förvaltning. Du är bekväm med att arbeta med tvärfunktionella team där du säkerställer och ansvarar för Norrmejeriers kommersiella intressen. Vi tror att du har ett starkt fokus på hållbarhet och tar hänsyn till såväl tekniska, sociala, ekonomiska som miljömässiga faktorer som kan komma att påverka Norrmejeriers behov på sikt.
Vi erbjuder dig
Här finns ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet till yrkesutveckling där du får utlopp för dina färdigheter i en organisation med nära till beslut. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och göra gott för Norrland!
För mer information om tjänsten kontakta:
Erik Rönnberg, Chef Inköp och Logistik, [email protected], Tel: 090-18 28 07
Amanda Fousinette, HR-administratör, [email protected], Tel: 090-18 29 91
Facklig kontaktperson:
Peder Nilsson, Unionen, [email protected], Tel: 090-18 28 71
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss. Vi vill ha din ansökan senast den 31 augusti 2022.


Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.


Om oss
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.
På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

Underhållsmekaniker

Vill du arbeta med kompetenta kollegor i en stimulerande miljö med möjlighet till fortsatt yrkesutveckling? Norrmejerier söker nu en driftig underhållsmekaniker som gillar att felsöka, åtgärda och hitta förbättringar för att upprätthålla vår maskintillgänglighet inom mejeriet i Umeå. Din vardag hos oss Umeå mejeri är en unik anläggning och den enda i Sverige med så bred och omfattande produktion i en omväxlande miljö med modern processutrustning till b... Visa mer
Vill du arbeta med kompetenta kollegor i en stimulerande miljö med möjlighet till fortsatt yrkesutveckling? Norrmejerier söker nu en driftig underhållsmekaniker som gillar att felsöka, åtgärda och hitta förbättringar för att upprätthålla vår maskintillgänglighet inom mejeriet i Umeå.


Din vardag hos oss
Umeå mejeri är en unik anläggning och den enda i Sverige med så bred och omfattande produktion i en omväxlande miljö med modern processutrustning till både förpackningsmaskiner och robotar.
Nu söker vi en Underhållsmekaniker som i det dagliga arbetet stödjer produktionen i uppföljning och avvikelsehantering. Du genomför reparationer bland annat av ventiler, motorer, transportörer och hydraulik samt pneumatik. Du ingår i underhållsteamet, som rapporterar direkt till underhållschef, med både automationare och mekaniker där den gemensamma ambitionen är att utveckla arbetet på lång sikt samt gå från akut till förebyggande underhåll.
I syfte att skapa effektiva och hållbara processer och därmed möjliggöra planering och nyttjande av anläggningen på ett effektivt sätt är du tillsammans med dina kollegor med och förbättrar och utvecklar metoder, system och arbetssätt, allt för att säkerställa tillgänglighet i produktionen av våra populära produkter.

Vi söker dig
För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har en verkstadsteknisk- eller mekanisk utbildning eller annan utbildning och erfarenhet vi bedömer likvärdig, gärna eftergymnasial. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från verkstads- eller processindustrin samt svets/TIG kunskap. Meriterande är om du har dokumenterad utbildning eller praktisk erfarenhet av projektarbete.
Vi tror att du är en person som gillar att ta dig an problem på ett lösningsorienterat sätt. Du är strukturerad och tar ansvar för arbetet genom att sätta dig in i olika situationer, prioriterar och löser dina uppgifter, är serviceminded och kan samarbeta med andra. Du har kunskap och förmåga att på ett pedagogiskt sätt överföra kunskap och påverka förbättringar i organisationen.
Då rollen innebär många kontaktytor är dina sociala egenskaper är viktiga, likväl som att du är lyhörd och har god förmåga till samarbete. Du hanterar och överför information på ett enkelt och lättförståeligt sätt, i tal och skrift, både internt och externt.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid Umeå mejeri där skiftgång och beredskap ingår. B- körkort är ett krav för tjänsten.


?Vi erbjuder dig
Här finns ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet till yrkesutveckling i en brant uppstigande kurva där du får utlopp för dina färdigheter i en organisation med nära till beslut. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och Göra gott för Norrland!

För mer information om tjänsten kontakta:
Erik Johansson Teknisk chef, Mobil: 070-538 81 34
Carola Nilsson, HR avdelningen, Mobil 073-064 36 50

Facklig kontaktperson:
Janne Vaattovaara, [email protected], Mobil: 073-060 76 16

Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss. Vi vill ha din ansökan senast 22-06-12
Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.

Om oss
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.
På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

Kommunikationschef

Din vardag hos oss Vi spelar en viktig roll på frukostbord, i skolmatsalar, vid midsommarfiranden och i vardagen framför allt i Norrland, men också i resten av Sverige. Vi gör det med goda produkter, vi fokuserar på hållbarhet och klimat och vill vara en god arbetsgivare. Vi jobbar med viktiga produkter och har ett stort ansvar för att möjliggöra för våra ägare att kunna driva mjölkgårdar i Norrland för att hålla landskapen öppna, kunna säkra vår självhush... Visa mer
Din vardag hos oss
Vi spelar en viktig roll på frukostbord, i skolmatsalar, vid midsommarfiranden och i vardagen framför allt i Norrland, men också i resten av Sverige. Vi gör det med goda produkter, vi fokuserar på hållbarhet och klimat och vill vara en god arbetsgivare.
Vi jobbar med viktiga produkter och har ett stort ansvar för att möjliggöra för våra ägare att kunna driva mjölkgårdar i Norrland för att hålla landskapen öppna, kunna säkra vår självhushållningsgrad och kunna erbjuda konsumenter goda och hållbara produkter. Därför är det viktigt att vi är duktiga, effektiva och lönsamma och ständigt strävar efter att bli bättre. I rollen som kommunikationschef bidrar du i högsta grad till att vi når våra mål. Kommunikationschefen ansvarar för såväl extern som intern kommunikation och rapporterar till Chef HR & Kommunikation. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Umeå och närvaro på plats på våra andra anläggningar ibland är också en del av jobbet.
Arbetsuppgifter
I rollen som kommunikationschef är du ansvarig för både företagsövergripande intern och extern kommunikation och hjälper företaget, styrelse och ägare att se till att vi kan berätta för externa intressenter vad vi gör. Du hjälper till att påverka när det behövs och är en central person vid eventuella kriser. Ansvaret omfattar mediebevakning och mediehantering samt att planera och producera nyheter och informationsmaterial. Du driver arbetet med vår hållbarhetskommunikation externt och internt i nära samarbete med hållbarhetschefen, med övergripande ansvar för intern kommunikation och att se till att alla medarbetare får den information de behöver. Att röra sig mycket ute i organisationen, för att kommunicera och lyssna är avgörande för att lyckas. Tätt samarbete med vår kommunikatör för medlemsfrågor (som ansvarar för kommunikationen direkt till våra ägare) ingår också i arbetet.
Din bakgrund
Det här är inte ditt första jobb i en viktig kommunikationsroll, utan vi söker dig som har arbetat några år med framförallt PR, krishantering och internkommunikation med en relevant examen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller liknande.
Lika viktigt är ett stort engagemang och att du är duktig på att ta egna initiativ och har förmågan att effektivt driva arbetet för resultat i en organisation där vi jobbar tillsammans för att nå våra mål. Du ser själv behov och möjligheter och utvecklar själv din roll och hjälper oss att framgångsrikt jobba mot vår vision.
Du har en pedagogisk förmåga och kan se både till delar och helheten. Du är operativ och kan producera kommunikationsmaterial och hantera mediekontakter genom att vara ansvarstagande, strukturerad, inlyssnande och samtidigt kommunikativ. Du hanterar och överför information på ett enkelt och lättförståeligt sätt, på såväl svenska som engelska i tal och skrift.
Vi erbjuder dig
Detta är ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet att utvecklas. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och satsar på att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet.
För mer information om tjänsten kontakta:
Ebba Stragne tel +46(0)768 00 98 08 e-post: [email protected]
Erik Haglöf tel +46(0)708 441160 e-post: [email protected]
Välkommen med din ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din kompletta ansökan som inkluderar ett personligt brev samt CV. Visa mindre

Ansvarig för digital kommunikation och sponsring inom Norrmejerier

Norrmejerier söker en vikarie som ska ansvara för varumärkenas utveckling i sociala plattformar, på hemsidor och via samarbeten. Vill du vara med på vår spännande resa där vi stärker de norrländska konsumenternas relation till Norrmejerier och utvecklar varumärkena Verum och Fjällfil/Fjällyoghurt i hela Sverige? Då kan det här vara intressant för dig! Din vardag hos oss En stor del av arbetet handlar om att producera, publicera och analysera innehåll i soc... Visa mer
Norrmejerier söker en vikarie som ska ansvara för varumärkenas utveckling i sociala plattformar, på hemsidor och via samarbeten. Vill du vara med på vår spännande resa där vi stärker de norrländska konsumenternas relation till Norrmejerier och utvecklar varumärkena Verum och Fjällfil/Fjällyoghurt i hela Sverige? Då kan det här vara intressant för dig!
Din vardag hos oss
En stor del av arbetet handlar om att producera, publicera och analysera innehåll i sociala kanaler och via hemsidor för varumärkena Norrmejerier, Verum och Fjällfil/Fjällyoghurt. Du ansvarar för att kommunikationen ligger i linje med varumärkenas grafiska profil, varumärkesplattform och strategiska målsättningar.
Du kommer ha en central roll i vårt team med stora möjligheter att påverka och vara med i utvecklingen av vår digitala verksamhet. Förutom ett nära samarbete i teamet har du även kontakt med vår mediebyrå för att optimera och växla ut varumärkenas mediemix avseende de digitala kanalerna. Du jobbar även nära vår reklambyrå gällande samordning med övriga aktiviteter för att säkerställa full utväxling av våra digitala kampanjer. I rollen ingår även ansvar för samarbeten i form av exempelvis influencers, sponsring och produktsampling.
Du sätter mål och nyckeltal för webb och sociala kanaler för att ständigt anpassa och utveckla den digitala verksamheten, du ansvarar även för uppföljning och rapportering.
Rollen är ett vikariat under ca ett år med start den 15 augusti 2022. Tjänsten är placerad vid Norrmejeriers huvudkontor i Umeå.
Vi söker dig
Du som söker detta vikariat är driven, kreativ och har en passion för digital marknadsföring. Du behöver ha känsla för bild och form och ha koll på de senaste trenderna inom det digitala landskapet och förmåga att omsätta det till värdeskapande effekt i linje med varumärkenas målsättningar på kort och lång sikt.
Din analytiska förmåga är god, du ser vad som behöver göras och kan omsätta det i såväl strategi som handling. Du har en stark egen motor. Som person är du är trygg och självständig. Självklart besitter du god samarbetsförmåga och är en lagspelare som sätter teamets framgångar före det egna jaget.
För rollen krävs en akademisk utbildning inom marknadsföring/kommunikation/online eller motsvarande erfarenhet. Du behöver ha god förståelse och hög kompetens inom digital kommunikation. Du har förmågan och kan verktygen för att optimera den digitala delen av vår mediemix och ser vad som driver trafik och bygger varumärket i prioriterade målgrupper. Du sätter innehåll, budskap och tonalitet oavsett om det handlar om film, text eller bild.
Verktyg som du behöver hantera är exempelvis Adobe-paketet med fokus på Photoshop, Officepaketet, Google Adwords och Google Analytics. Det är ytterligare en fördel om du har erfarenhet av sökordsoptimering.
Välkommen till ett engagerat och roligt team där du har stora möjligheter att utvecklas och att få vara med och påverka!
Vi erbjuder dig
Hos oss får du ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet att utvecklas. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och Göra gott för Norrland!
För mer information om tjänsten kontakta:
Maria Skogelid, Produktgruppschef Verum/Fjäll, e-post [email protected], tel 070-56 01 579
Ragnar Tapani, Produktgruppschef Norrmejerier, e-post [email protected], tel 072-22 96 693
Facklig kontaktperson:
Lina Jonsson, Unionen, e-post [email protected] , tel 090-18 29 85
Ansökan
Välkommen med en skriftlig ansökan med CV och ett personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten. Urval sker löpande men vi vill ha din ansökan senast 23 maj 2022.


Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.
Om oss
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.


På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss
? Visa mindre

Servicetekniker inom kyla

Är du en ansvarstagande Servicetekniker som vill vara med skapa mervärde för Norrmejeriers medlemmar ute på gård? Här erbjuds du ett stimulerande och varierande jobb inom kyla för arbeten med mjölktankar och kringutrustning hos medlemmar i området Robertsfors-Härnösand. Din vardag hos oss I rollen som servicetekniker inom kyla jobbar du med mjölktankar och kringutrustning hos medlem ute på gård. I arbetsuppgifterna ingår service och problemlösning av mjöl... Visa mer
Är du en ansvarstagande Servicetekniker som vill vara med skapa mervärde för Norrmejeriers medlemmar ute på gård? Här erbjuds du ett stimulerande och varierande jobb inom kyla för arbeten med mjölktankar och kringutrustning hos medlemmar i området Robertsfors-Härnösand.
Din vardag hos oss
I rollen som servicetekniker inom kyla jobbar du med mjölktankar och kringutrustning hos medlem ute på gård. I arbetsuppgifterna ingår service och problemlösning av mjölkgårdarnas kyltankar och dess automatdiskar samt att arbeta för ständiga förbättringar i enlighet med företagets mål och visioner. I uppdraget verkar du även för att våra medlemmar följer våra kvalitetsregler och leveransvillkor mm.
I arbetet ingår även beredskap enligt uppsatt schema.
Vi söker dig
Du som söker tjänsten är certifierad kyltekniker och har ett gediget intresse för teknik och automation. Meriterande är om du är utbildad mekaniker eller automationstekniker.
Rollen kräver;
- certifikat F-gaser Kategori 1,
- nödvändig el-utbildning för godkännande av egenkontrollprogram, helst auktorisation AL eller begränsad
- kunskaper i Tig svetsning,
- utbildning i Heta arbeten
Eftersom arbetsuppgifterna ibland innefattar transporter av kyltankar till och från gård så är det meriterande med BE-körkort. Förarbevis för hjullastare och truck ser vi också som meriterande.
Som person är du trygg, driven, prestigelös och förtroendeskapande med integritet och gott omdöme. Befattningen kräver god analytisk förmåga, skicklighet att hantera komplexa problemlösningar samt god förmåga att dokumentera. Du är noggrann och samarbetar bra i grupp då arbetet är en del i kvalitetsarbetet med mjölkråvaran i hela Norrmejerier. Kontakter med Norrmejeriers medlemmar ingår i arbetsuppgifterna så du ska behärska svenska i tal och skrift.
Tjänsten är ett sommarvikariat under veckorna 23-33, 2022.
Vi erbjuder dig
Hos oss får du ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet att utvecklas. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Norrmejerier är ingenting utan våra medarbetare. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och Göra gott för Norrland!
För mer information om tjänsten kontakta:
Simon Brändström, Teamledare/Kvalitetskoordinator Medlemsservice, Tel 073-057 59 69, [email protected]
Facklig kontaktperson:
Janne Vaattovaara, Koncernfacklig ordförande Livs, Tel. 090184941, [email protected]
Ansökan
Välkommen med en skriftlig ansökan med CV och ett personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten. Urval sker löpande men vi vill ha din ansökan senast 2022-05-20
Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.
Om oss
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.
På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

Automationstekniker

Vill du ha ett stimulerande och varierande arbete med kompetenta kollegor och möjlighet till fortsatt utveckling både personligt och professionellt? Vi söker nu ansvarstagande automationstekniker som vill vara med och upprätthålla maskintillgängligheten inom mejeriet i Umeå. Din vardag hos oss I rollen som automationstekniker är du en viktig kugge i Underhållsavdelnings arbete med att gå från akut till förebyggande underhåll för att produktionen av våra ... Visa mer
Vill du ha ett stimulerande och varierande arbete med kompetenta kollegor och möjlighet till fortsatt utveckling både personligt och professionellt? Vi söker nu ansvarstagande automationstekniker som vill vara med och upprätthålla maskintillgängligheten inom mejeriet i Umeå.
Din vardag hos oss
I rollen som automationstekniker är du en viktig kugge i Underhållsavdelnings arbete med att gå från akut till förebyggande underhåll för att produktionen av våra uppskattade mejeriprodukter ska fungera så smidigt som möjligt. Arbetet är omväxlande i en miljö med processutrustning till moderna förpackningsmaskiner och robotar. Här finns möjligheter till yrkesutveckling i en brant uppstigande kurva där du lätt får utlopp för dina färdigheter i en organisation med nära till beslut. I och med den förändringsresa som vi inom Norrmejerier gjort senaste året vill vi fortsätta utveckla underhållsteamet och söker nu fler medarbetare.
Som automationstekniker är du en del av vårt 7-mannateam med både styr- och reglertekniker samt mekaniker och du rapporterar direkt till underhållschef. Tillsammans ansvarar ni för planering, uppföljning och dokumentation av förebyggande underhåll i vår produktionsanläggning. Du hanterar felsökning, åtgärder, konstruktion och idrifttagning samt ansvarar för dokumentation och förebyggande underhåll av el- och instrumentinstallationer. Arbetet innebär daglig kontakt med interna och externa kunder samt med teknisk underhållspersonal hos våra leverantörer.
Norrmejerier tillverkar färska mejeriprodukter som mjölk, fil och yoghurt men även olika sorters ost som förädlas till skivad, riven och bitad ost. Umeå mejeri är en unik anläggning och den enda i Sverige med så bred och omfattande produktion.
Vi söker dig
För att lyckas i rollen som automationstekniker ser vi helst att du har en teknisk utbildning inom styr & reglerteknik, el- eller automation. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av starkströmsmotorer och frekvensdrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av något av följande styrsystem Simatic Manager, Siemens S7 eller Wonderware. B- körkort är ett krav för tjänsten.
Vi tror att du är en teamspelare som är kommunikativ, strukturerad och tar ansvar för arbetet. Som person kan du sätta dig in i olika situationer, prioritera i dina uppgifter, är lösningsfokuserad och kan skapa engagemang för att motivera andra.
Du kommer ha många kontaktytor, så dina sociala egenskaper är viktiga, att du är lyhörd och har god förmåga till samarbete. Du hanterar och överför information på ett enkelt och lättförståeligt sätt, i tal och skrift, både internt och externt.
Tjänsterna innebär tillsvidareanställning med placering vid Umeå mejeri där skiftgång och beredskap ingår.
Vi erbjuder dig
Hos oss får du ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet att utvecklas. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och Göra gott för Norrland!
För mer information om tjänsten kontakta:
Erik Johansson Teknisk chef, Mobil: 070-538 81 34
Carola Nilsson, HR avdelningen, Mobil 073-064 36 50
Facklig kontaktperson:
Janne Vaattovaara, [email protected], Mobil: 073-060 76 16
Ansökan
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss. Vi vill ha din ansökan senast 22-05-15
Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.

Om oss
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.
På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

HR-specialist

Norrmejeriers söker nu en HR-specialist till vårt verksamhetsområde för varuförsörjning och dess olika anläggningar. I rollen erbjuds du ett omväxlande och brett uppdrag där du i ditt dagliga arbete kommer att agera konsultativt gentemot chefer och ledare i frågor som rör HR. Din vardag hos oss HR- & kommunikationsavdelningen utgör inom Norrmejerier ett kvalificerat stöd i frågor som rör bland annat kompetensförsörjning, organisations- och ledarutveckling,... Visa mer
Norrmejeriers söker nu en HR-specialist till vårt verksamhetsområde för varuförsörjning och dess olika anläggningar. I rollen erbjuds du ett omväxlande och brett uppdrag där du i ditt dagliga arbete kommer att agera konsultativt gentemot chefer och ledare i frågor som rör HR.
Din vardag hos oss
HR- & kommunikationsavdelningen utgör inom Norrmejerier ett kvalificerat stöd i frågor som rör bland annat kompetensförsörjning, organisations- och ledarutveckling, omställning, arbetsmiljö, rehabilitering, arbetsrätt och facklig samverkan. I din roll som HR-specialist inom Varuförsörjningen arbetar du dagligen med att stödja chefer och ledare inom dessa HR-relaterade områden samt utveckla och implementera rutiner för verksamheten. Arbetet är huvudsakligen konsultativt och operativt, men i viss mån också strategiskt och förebyggande. I din roll ingår även en dialog med externa kontakter såsom bland annat företagshälsovård, myndigheter, mfl.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Umeå. Till största del är din arbetsplats ute på mejerierna så i uppdraget ingår resor mellan våra anläggningar i Luleå, Burträsk, Ånäset och Umeå. Du ingår i en grupp tillsammans med fem medarbetare och rapporterar till HR-chef
Vi erbjuder dig
Hos oss får du ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet att utvecklas. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Norrmejerier är ingenting utan våra medarbetare. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och Göra gott för Norrland!
Vi söker dig
Vi söker dig som är lösningsorienterad, prestigelös och förtroendeskapande med integritet och gott omdöme. Du är van att driva egna frågor, samt att arbeta med utveckling och förbättring. Samtidigt är du strukturerad och metodisk med mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du som person är engagerad i ditt arbete, relationsskapande och gillar att utmana nya situationer. Du vinner förtroende genom att vara trygg i dig själv, ärlig samt lyhörd i mötet med andra.
Du som söker har en personalvetarutbildning på akademisk nivå eller likvärdig utbildning. För att passa i denna roll tror vi att du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete där uppgifter knutna till arbetsmiljö, arbetsrätt och personalförsörjning varit betydande. Det är meriterande om du har erfarenhet av tillverkande industri. B-körkort är ett krav då resor mellan våra anläggningar förekommer som en naturlig del i tjänsten.
För mer information om tjänsten kontakta:
Gabriella Rahm, Chef HR- & Kommunikation, [email protected] , Mobil 070-185 61 20
Facklig kontaktperson:
Lina Jonsson för Unionen, [email protected] , tel 090- 18 29 85
Ansökan
Välkommen med en skriftlig ansökan med CV och personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten senast den 27 april 2022. Visa mindre

Sommarvikariat planerare till Umeå mejeri

Norrmejerier söker nu en sommarvikarie till planeringsavdelning som ska arbeta med produktionsplanering. Är du en analytisk person med erfarenhet av planering och logistik? Då kan det här vara en tjänst för dig! Din vardag hos oss Som vikarierande planerare säkerställer du tillsammans med dina kollegor att Norrmejeriers produktion, utefter kundens order samt prognostiserat behov, produceras i rätt tid. Du kommer bevaka speciella kund- eller produktkrav sam... Visa mer
Norrmejerier söker nu en sommarvikarie till planeringsavdelning som ska arbeta med produktionsplanering. Är du en analytisk person med erfarenhet av planering och logistik? Då kan det här vara en tjänst för dig!
Din vardag hos oss
Som vikarierande planerare säkerställer du tillsammans med dina kollegor att Norrmejeriers produktion, utefter kundens order samt prognostiserat behov, produceras i rätt tid. Du kommer bevaka speciella kund- eller produktkrav samt utifrån lagerläge detaljplanera produktionen. I arbetet ingår även en hel del kommunikation med våra produktionsledare för att snabbt kunna agera och förändra produktionsplanerna då de ständigt behöver anpassas efter yttre omständigheter. Ett viktigt stöd i ditt arbete som planerare är affärssystemet IFS.
Vi söker dig
För att vara aktuell för denna roll har du gymnasieutbildning. Det är meriterande om du har utbildning inom planering och logistik, för tillfället går en utbildning med logistikinriktning eller har jobbat/jobbar med liknande uppgifter. Som person har du en god analytisk och logisk förmåga. Du är noggrann, strukturerad och har ett gott ordningssinne.
Eftersom det i tjänsten ingår en hel del kontakter med interna och externa intressenter ställs höga krav på sociala färdigheter. Du är van att arbeta självständigt såväl som i grupp och har förmågan att hantera många ärenden samtidigt. Erfarenhet av motsvarande uppgifter är meriterande. Det är ett krav att du behärskar engelska i både tal och skrift.
Tjänsten är ett vikariat på heltid under sommaren med placering på Umeå mejeri. Tillträde och upplärning enligt överenskommelse.
För mer information om tjänsten, kontakta:
Chef Inköp och Logistik Erik Rönnberg, Tel 090-18 28 07, [email protected]
Facklig kontaktperson:
Peder Nilsson för Unionen, Tel 090-18 28 71, 070-551 74 30
Ansökan
Välkommen med en skriftlig ansökan med CV samt personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten senast den 21 mars 2022.
Om oss
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.
På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

Kvalitetsspecialist

Vill du ha en bred och spännande roll inom kvalitet och livsmedelssäkerhet? Just nu söker vi en driven och ansvarsfull kvalitetsspecialist som vill arbeta med systematiskt kvalitetsarbete och bidra till fortsatt hög kvalitet på våra goda norrländska mejeriprodukter och stödja oss i arbetet att bli ännu bättre. Din vardag hos oss Som kvalitetsspecialist har du en viktig roll i vårt förebyggande kvalitetsarbete genom att du samordnar arbetet med kvalitets... Visa mer
Vill du ha en bred och spännande roll inom kvalitet och livsmedelssäkerhet?
Just nu söker vi en driven och ansvarsfull kvalitetsspecialist som vill arbeta med systematiskt kvalitetsarbete och bidra till fortsatt hög kvalitet på våra goda norrländska mejeriprodukter och stödja oss i arbetet att bli ännu bättre.

Din vardag hos oss
Som kvalitetsspecialist har du en viktig roll i vårt förebyggande kvalitetsarbete genom att du samordnar arbetet med kvalitetscertifieringar och arbetar för att dessa upprätthålls. Du arbetar aktivt med att följa upp och utveckla befintligt ledningssystem för livsmedelssäkerhet och produktkvalitet vilket bidrar till att Norrmejerier uppfyller fastställda mål inom området.
Du stödjer organisationen inom livsmedelslagstiftning och är sakkunnig och rådgivande i kvalitets- och livsmedelssäkerhetsfrågor. En stor del av arbetet handlar om att planera, följa upp och förbättra Norrmejeriers HACCP-arbete samt att leda HACCP-team och vara delaktig i implementeringen, allt för att säkerställa att våra produkter fortsatt håller hög kvalitet och lever upp till våra kunder och konsumenters förväntningar.
Du planerar och följer upp Norrmejeriers arbete med interna revisioner. Du stödjer interna revisionsgruppen och genomför själv interna revisioner.
En del av din vardag består av att svara på kundenkäter och utföra leverantörsbedömningar. Likaså att bidra med kompetens i projekt och att arbeta med avvikelsehantering och förbättringar. I tjänsten ingår att ta fram utbildningsmaterial och hålla i utbildningar inom kvalitet och livsmedelssäkerhet.
Du ingår i avdelningen Kvalitet, Miljö & Lab där du blir en del av ett team med stort engagemang.


Vi söker dig
Vi vill att du som söker har en högskoleutbildning inom naturvetenskap/livsmedel. Du har flera års arbetslivserfarenhet av kvalitetsarbete, gärna från livsmedelsbranschen eller läkemedelsindustrin. Du har dokumenterad kunskap om och erfarenhet av HACCP-arbete, livsmedelslagstiftning och livsmedelssäkerhet. Meriterande är om du har erfarenhet av interna revisioner, avvikelsehantering och har arbetat med dokumenthanteringssystem.
För att passa i rollen krävs att du är analytisk, strukturerad samt gillar att stödja i utredningar för att hitta grundorsaker och bidra till att förbättringar implementeras. Som person kan du sätta dig in i olika situationer, prioritera i dina uppgifter, är lösningsfokuserad och har en pedagogisk förmåga att skapa engagemang för att motivera andra.
Du kommer ha många kontaktytor, så dina sociala egenskaper är viktiga, att du är lyhörd och har god förmåga till samarbete. Du hanterar och överför information på ett enkelt och lättförståeligt sätt, i tal och skrift, både internt och externt.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid Umeå mejeri. I tjänsten förekommer resor till våra mejerier i Burträsk och Luleå, vilket förutsätter B-körkort.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet att utvecklas. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Norrmejerier är ingenting utan våra medarbetare. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och Göra gott för Norrland!

För mer information om tjänsten kontakta:
Sofia Lindgren Chef Kvalitet & Miljö, [email protected],
Mobil: 070-386 59 90
Carola Nilsson, HR avdelningen, Mobil 073-064 36 50

Facklig kontaktperson:
Anna Lindgren Unionen, [email protected],Tel 0920-24 24 55

Ansökan
Välkommen med en skriftlig ansökan med CV och ett personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten. Urval sker löpande men vi vill ha din ansökan senast 18/4.
Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.

Om oss
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.
På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

Säljare

Norrmejerier söker nu en säljare på dagligvaruhandeln med kundansvar på distriktet Skellefteå/Piteå. Har du ett genuint intresse och engagemang för försäljning och vill arbeta med starka norrländska varumärken? Då kan detta vara en roll för dig! Din vardag hos oss I rollen som säljare ansvarar du för kontakterna med dagligvarubutiker i distriktet och arbetar med att ge en ökad kunskap om våra produkter och varumärken. I dina arbetsuppgifter ingår att utv... Visa mer
Norrmejerier söker nu en säljare på dagligvaruhandeln med kundansvar på distriktet Skellefteå/Piteå. Har du ett genuint intresse och engagemang för försäljning och vill arbeta med starka norrländska varumärken? Då kan detta vara en roll för dig!
Din vardag hos oss
I rollen som säljare ansvarar du för kontakterna med dagligvarubutiker i distriktet och arbetar med att ge en ökad kunskap om våra produkter och varumärken. I dina arbetsuppgifter ingår att utveckla relationer med kunder och i samverkan med dem jobba med sortiment och kampanjer för att hitta bra säljlösningar gällande Norrmejeriers sortiment.
Med kreativitet, kunskap och aktivt samarbete är ditt uppdrag att skapa värde för våra kunder och för Norrmejerier. Vi erbjuder en stark produktportfölj med varumärken som Norrmejerier®, Fjällfil®, Verum® och Västerbottensost®. Du tillhör Försäljningsavdelningen i ett etablerat säljteam med väl utarbetade rutiner och säljstöd.
Lämplig bostadsort: Skellefteå/Piteå med omnejd.
Vi söker dig
Vi söker dig som tidigare arbetat med försäljning, gärna inom dagligvaruhandeln. Du har erfarenhet av att arbeta självständigt och under eget ansvar. Vi förväntar oss också ett stort engagemang för uppgiften och att du är flexibel i ditt arbetssätt.
Du som söker har lägst gymnasieutbildning samt några års erfarenhet av liknande försäljningsarbete på fältet alternativt erfarenhet genom avdelningsansvar i butik. Då vi arbetar med säljstödsystem är datorvana ett krav och innehav av B-körkort är en förutsättning för tjänsten.
Som person är du självgående, driven och initiativrik. Du har ett positivt synsätt och ser utvecklings- och affärsmöjligheter. I denna roll krävs att du är intresserad av och har goda kunskaper i butiksekonomi och marginaler. Du trivs med ett utåtriktat arbete och har god förmåga att kommunicera och möta kunder. Du har ett genuint intresse för försäljning, är resultatfokuserad och beredd att satsa det lilla extra för dina kunder. Vi tror att du är nyfiken och engagerad, ser vad som behöver göras och äger förmågan att göra det.
Vi erbjuder dig
Hos oss får du ett spännande arbete i en stimulerande miljö med möjlighet att utvecklas. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Norrmejerier är ingenting utan våra medarbetare. Vi månar om vår personal och satsar på intern rörlighet, att våra medarbetare får växa, både på ett personligt och professionellt plan och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi med att arbeta tillsammans och att Göra gott för Norrland!
För mer information om tjänsten, kontakta:
Anneli Tivelius, Säljkårschef Dagligvaruhandel, [email protected] Tel 073-08 00 751
Facklig kontaktperson:
Lina Jonsson, Unionen, Tel 090-18 29 85
Ansökan
Välkommen med en skriftlig ansökan med CV och personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten. Urval sker löpande men vi vill ha din ansökan senast den 18 april.
Om oss
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 390 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.
På Norrmejerier arbetar idag närmare 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

Hållbarhetschef Norrmejerier

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag med varumärken som Västerbottensost, Verum & Fjällfil och en omsättning runt 2 miljarder kronor. Men, framför allt så är vi ett företag som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid nä... Visa mer
Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag med varumärken som Västerbottensost, Verum & Fjällfil och en omsättning runt 2 miljarder kronor. Men, framför allt så är vi ett företag som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Vi visar omsorg om människor och djur genom att hålla landskapen öppna, lantbruken hållbara, produkterna lokala och transporterna korta. På så vis vårdar vi inte bara vårt Norrland utan även vår planet. För i en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång som vi tillsammans vill ta tillvara, alltid försöka förbättra och bygga framtiden på. För oss är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även innefattar omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.


Hållbarhetschef Norrmejerier
Din vardag hos oss
Norrmejerier är en ekonomisk förening, och vi ägs av våra leverantörer – de norrländska mjölkbönderna. Vi tillverkar viktiga, goda produkter som spelar en central roll från frukost till kvällsmackan på köksbord i över halva Sverige. Därför är allt vårt arbete, inkluderat hållbarhet, något som är större och går längre än bara företaget.
Som Hållbarhetschef ansvarar du för Norrmejeriers övergripande strategiska hållbarhetsarbete i hela värdekedjan - från primärproduktion till kund och konsument, samt mot samhället. För oss inkluderar hållbarhet miljö, etik, ekonomi och hälsa, och hållbarhetsarbetet är en integrerad del av vår affär. I din roll säkerställer du att Norrmejerier bidrar till ett levande Norrland och en hållbar planet, och till att vi kan fortsätta göra gott.
Rollen som hållbarhetschef rapporterar till företagets VD och ansvarar för att utveckla, förankra och integrera Norrmejeriers hållbarhetsstrategi i hela företaget och i allt vi gör. Du leder arbetet, men arbetar nära såväl Företagsledning som ägare och leverantörer, och tillsammans med flera nyckelroller i företaget. Du säkerställer att hållbarhetsstrategin blir en integrerad del av affärsstrategin, att mål sätts och följs upp, att hållbarhet beaktas i större strategiska beslut som investeringar eller andra större projekt, och hjälper till att visa vägen för våra ägares strävan att fatta långsiktigt hållbara beslut.
Omvärldsbevakning inom hållbarhetsområdet ingår som en naturlig och viktig del i arbetet. Du analyserar och tar ställning till olika externa rapporter, ny lagstiftning, globala och regionala mål, verktyg och modeller samt hållbarhetsinitiativ ur ett Norrmejerier-perspektiv. Du bygger nätverk och strategiska samarbeten inom hållbarhetsområdet, medverkar och representerar Norrmejerier i vissa forum och så vidare.
I rollen ingår ansvar för Norrmejeriers hållbarhetspolicy, hållbarhetsredovisning, uppförandekod och andra styrande dokument som är relevanta inom området. Du säkerställer att det övergripande hållbarhetsarbetet är synkroniserat med företagets ledningssystem för gård, miljö och energi i samråd med ansvariga inom ägarledet och inom kvalitet, miljö och energi.
Du driver det viktiga arbetet med hållbarhetskommunikation internt till ägare och medarbetare för att sprida kunskap och förståelse, och gör det med stöd av internkommunikation, medlemsorganisation och ledning. Du engagerar företagets ägare, ledning och medarbetare inom hållbarhet så att hela företaget, som en naturlig del av vardagen, går åt samma håll mot en hållbar framtid. Du kommunicerar också externt via olika kanaler och fungerar som talesperson och ibland föredragshållare för Norrmejeriers hållbarhetsarbete.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Umeå. Du är direkt underställd VD, och har nära samarbete med funktionerna Medlem och Kvalité & Miljö, men arbetar mycket självständigt.


Vi erbjuder dig
· En intressant roll där du dels verkligen kan påverka, och dels kan utvecklas och lära dig nytt
· Att arbeta med produkter och varumärken som är viktiga i konsumenternas vardag
· Att vara en del av en dynamisk organisation där vi jobbar tillsammans för att nå våra syften och mål
· Att få arbeta med hållbarhetsförbättringar i allt från arbetet på mjölkgård till förpackningar på köksborden
· Att kunna bidra till en levande norrländsk mjölkproduktion och ett levande och öppet Norrland
· Att få göra en verklig skillnad genom att göra gott, varje dag.


Vi söker dig
Du som söker denna roll arbetar förmodligen som hållbarhetsansvarig idag. Kanske är du verksam inom jordbruks- eller livsmedelsnäringen? Du har bred och djup kunskap inom hållbarhetsområdet i hela kedjan från primärproduktion och leverantörsled, via livsmedelsproduktion till kund- och konsumentled. Du har god erfarenhet av strategiskt hållbarhetsarbete, kommunikativt ledarskap och förändringsarbete. Du är duktig på att kommunicera och är bekväm med att presentera och föreläsa. Erfarenhet av att göra hållbarhetsredovisningar, LCA-analyser och riskbedömningar av leverantörskedjor är meriterande, likaså erfarenhet från arbete med ledningssystem.
Vidare krävs att du har en akademisk utbildning inom naturvetenskap eller hållbarhet. Utbildning och erfarenhet inom lantbruk är meriterande, likaså ledarutbildning och/eller kommunikationsutbildning.
Som person är du strategisk, driven och målfokuserad och tycker om att jobba i team. Du är kommunikativ och förtroendeingivande och har en fallenhet för att motivera och engagera mot gemensamma mål. Du arbetar systematiskt och noggrant och har en förmåga att anta helhetsperspektiv och se samband, värdera risker och se olika lösningar och scenarier.


Välkommen med din ansökan
Välkommen med en skriftlig ansökan med CV och ett personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten senast den 24 januari 2022.
Sök tjänsten via: https://rc.jobbet.se/ansök/ckxpy1igc239701n8nmocjs2700


Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

Underhållschef till Norrmejerier

Har du erfarenhet inom underhåll och söker nya utmaningar? Vill du vara med och påverka och göra gott för Norrland, då är det här en möjlighet för dig. Norrmejerier söker en Underhållschef som ska ansvara för våra produktionsanläggningar i Umeå, Burträsk och Ånäset. Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på kvalitet och hygien och arbetet genomförs i en avancerad teknologisk industri med hög automatiseringsgrad. Som underhållschef har du ... Visa mer
Har du erfarenhet inom underhåll och söker nya utmaningar? Vill du vara med och påverka och göra gott för Norrland, då är det här en möjlighet för dig.


Norrmejerier söker en Underhållschef som ska ansvara för våra produktionsanläggningar i Umeå, Burträsk och Ånäset. Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på kvalitet och hygien och arbetet genomförs i en avancerad teknologisk industri med hög automatiseringsgrad. Som underhållschef har du en nyckelroll med stor betydelse för produktionsenhetens kapacitet, kvalitet samt utveckling av arbetssätt på våra mejerier, allt för att bidra till pålitliga, säkra och kostnadseffektiva processer och vår produktivitet.

Din vardag hos oss
I din roll kommer du att ansvara för anläggningarnas underhåll och säkerställa produktionsutrustningens tillgänglighet. Du ska planera och följa upp förebyggande underhåll samt utveckla vårt underhåll mot ett proaktivt arbetssätt.
Du ser till att anläggningen är fullt fungerande och produktionsutrustningens drifttid och prestanda är konsekvent, planerar kort- och långsiktiga underhåll och modifieringar av anläggningen och dess infrastruktur för att svara mot framtida behov och krav. I arbetet ingår att hantera tillsyn av energieffektivitet och andra miljöaspekter samt ha en framåtblickande resursplanering. Du har interna och externa dialoger för daglig samordning. Du säkerställer att anläggningen följer vår policy och rutiner samt att lagar och bestämmelser följs.
Till din hjälp har du en grupp om ett tjugotal medarbetare samt tre underhållstekniker. Rollen som Underhållschef rapporterar till Chef Teknik UH & Fastighet
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Umeå.

Vi söker dig
För att vara aktuell för denna roll söker vi dig som har mångårig arbetslivserfarenhet från liknande roll för ett företags produktionsutrustning och underhåll från livsmedels- eller läkemedelsindustrin. Du har god erfarenhet av strategiskt och proaktivt underhållsarbete, kommunikativt ledarskap och förändringsarbete.
Du som söker har en för uppdraget relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens. B-körkort är krav.
För att du ska vara framgångsrik i denna roll ser vi att du är tydlig och effektiv i din kommunikation och trivs lika bra i mötesrummet som i produktionen. Du är trygg i ditt ledarskap, öppen och nyfiken för nya samarbeten och arbetssätt. Vi tror att du är resultatfokuserad, gillar att ha ett tydligt ansvar med korta beslutsvägar samt har förmågan att skapa effektiva och ansvarstagande team. Du arbetar systematiskt, organiserat och förebyggande i en dynamisk organisation där vi jobbar tillsammans för att nå våra syften och mål.


Vi erbjuder dig
Ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö där vi satsar på att låta våra medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan. Vi månar om balans i livet, att kombinera arbete, fritid och en hälsosam livsstil. Som arbetsgivare jobbar vi mot visionen om den ”Goda arbetsplatsen” som präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Vi har alla ett gemensamt ansvar för att förverkliga visionen och vårt förhållningssätt ska genomsyras av företagets värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet.
För mer information om tjänsten kontakta:
Erik Johansson, Chef Teknik UH & Fastighet, Tfn +46 705 388 134, [email protected]
Mathias Gärdh, Chef Varuförsörjning [email protected]
Facklig kontaktperson
Beppo Östensson för Ledarna, [email protected] tfn 090-18 28 03
Anna Lindgren för Unionen, [email protected], tfn 0920-24 24 55


Ansökan
Välkommen med en skriftlig ansökan med CV och ett personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten senast den 20 februari 2022. Urval sker löpande så skicka din ansökan så snart du kan.


Om oss
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 410 lokala bönder varav 308 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län Norrmejerier sysselsätter ca 500 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. ”
Hos oss på Norrmejerier arbetar idag drygt 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. Tillsammans ser vi till att mjölken från de norrländska gårdarna förädlas och bidrar till god betalning till våra ägare, de norrländska mjölkbönderna. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och imorgon. Det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

Key Account Manager till Norrmejerier

Vi tror oss kunna erbjuda ett av Umeås roligaste och mest utmanande uppdrag inom komplex försäljning. Vill du vara med och bidra till lönsamhet och utveckling och samtidigt göra gott så har du alla förutsättningar hos oss på Norrmejerier! ?Din vardag hos oss Som Key Account Manager kommer du att ansvara för försäljningsutvecklingen hos en av våra nyckelkunder. Ansvaret innebär att skapa förutsättningar för strategisk tillväxt avseende volymer och att skapa... Visa mer
Vi tror oss kunna erbjuda ett av Umeås roligaste och mest utmanande uppdrag inom komplex försäljning. Vill du vara med och bidra till lönsamhet och utveckling och samtidigt göra gott så har du alla förutsättningar hos oss på Norrmejerier!
?Din vardag hos oss
Som Key Account Manager kommer du att ansvara för försäljningsutvecklingen hos en av våra nyckelkunder. Ansvaret innebär att skapa förutsättningar för strategisk tillväxt avseende volymer och att skapa en starkare position på marknaden avseende våra varumärken. I din vardag arbetar du proaktivt och lösningsfokuserat för att tillsammans med kunden bryta ny mark och anta de utmaningar som t ex en ökad e-handel innebär. Förutom dina personliga styrkor använder du bland annat strategiska kundplaner, budget och prognoser, marknadsanalyser och kompetenta kollegor som verktyg för att säkerställa utveckling och resultat.
Vem är du?
Du som söker har ett intresse för det lokala och hållbara. Du har erfarenhet, kapacitet och personlighet att driva lönsamhet utifrån en roll som Key Account Manager, vilket mer konkret innebär:
Stort intresse för försäljning och omfattande erfarenhet av att skapa värde och tillväxt hos kund
Goda kunskaper i ekonomi och förmåga att räkna på komplexa lönsamhetskalkyler
Vana att förhandla med professionella inköpare
Goda kunskaper i Officepaketet samt i det svenska och engelska språket, såväl i tal som skrift
Akademisk examen inom ekonomi, sälj eller marknad eller likvärdig kompetens

Ett plus om du har produkt- och kategorikunskaper samt erfarenheter av hur ett sortiment presterar i hylla och hur man aktivt utvecklar detta tillsammans med kunden. Har du kompetens inom kundinsiktsbaserat arbetssätt kommer även den väl till pass.
Eftersom stora delar av arbetet innebär planering och samarbeten tillsammans med såväl interna som externa intressenter krävs att du har en hög social förmåga, är prestigelös och kommunikativ samt ser helheten och driver processer lösningsorienterat med ett stort engagemang.
Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö där kundorienteringen sätts i fokus. Vi satsar på att låta våra medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan. Som arbetsgivare jobbar vi mot visionen om den ”Goda arbetsplatsen”. Den präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Vi har alla ett gemensamt ansvar för att förverkliga visionen och vårt förhållningssätt ska genomsyras av företagets värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet.

För mer information om tjänsten kontakta:
Tom Johansson, Chef Försäljning, tfn 0703530021, [email protected]
Facklig kontaktperson
Anna Lindgren för Unionen, [email protected], tfn 0920-24 24 55
Beppo Östensson för Ledarna, [email protected], tfn 090-18 28 03
Välkommen med din ansökan
Välkommen med en skriftlig ansökan med CV och ett personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten senast den 20 februari 2022.

Hos oss på Norrmejerier arbetar idag drygt 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. Tillsammans ser vi till att mjölken från de norrländska gårdarna förädlas och bidrar till god betalning till våra ägare, de norrländska mjölkbönderna. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och imorgon. Det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas.
Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö där vi satsar på att låta våra medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

Kundkommunikatör till Norrmejerier

Som kundkommunikatör har du en viktig roll i kommunikationen med våra kunder, konsumenter och andra intressenter. Tillsammans med kollegorna på Kundcenter säkerställer du en hög servicegrad och hög kvalitet i kundbemötandet genom att vara serviceinriktad, intresserad och visar närvaro i varje samtal genom att lyssna aktivt och kommunicera tydligt. I rollen som kundkommunikatör kommer du att: • Besvara telefonsamtal och e-post från Norrmejeriers befintliga ... Visa mer
Som kundkommunikatör har du en viktig roll i kommunikationen med våra kunder, konsumenter och andra intressenter. Tillsammans med kollegorna på Kundcenter säkerställer du en hög servicegrad och hög kvalitet i kundbemötandet genom att vara serviceinriktad, intresserad och visar närvaro i varje samtal genom att lyssna aktivt och kommunicera tydligt.
I rollen som kundkommunikatör kommer du att:
• Besvara telefonsamtal och e-post från Norrmejeriers befintliga och potentiella kunder och konsumenter.
• Bevaka våra kanaler i sociala medier och löpande besvara de kommentarer och frågeställningar som inkommer.
• Registrera kundordrar och reklamationer.
• Kommunicera information kring förändringar och avvikelser till kunder.
Norrmejerier arbetar med ett leanbaserat arbetssätt där vi lägger stor vikt vid att löpande jobba med förbättringar och utveckling i verksamheten. Vi ser Norrmejerier som en kedja där varje medarbetare är en viktig länk som får vår kedja att hålla ihop. Vi har alla olika roller inom Norrmejerier, men är alla lika viktiga för att skapa glädje och stolthet över det vi gör tillsammans.
Tjänsten är ett vikariat t.o.m. 2022-08-31 med möjlighet till förlängning. Vi ser gärna tillträde så snart det är möjligt. Arbetstiden är dagtid och är placerad på Umeå mejeri.
Vi erbjuder dig
• Ett intressant arbete i en spännande miljö där du som person och din kompetens är viktig.
• Engagerade och stöttande ledare och kollegor i såväl Umeå, Luleå, Burträsk och Ånäset.
• Att kunna bidra till en levande norrländsk mjölkproduktion och ett levande Norrland.
• Att få göra en verklig skillnad genom att göra gott, varje dag.
Vi söker dig
Vi söker dig som har lägst gymnasieutbildning och god kommunikationsförmåga i tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kundservice och kundrelationer. Vidare kräver rollen datorvana och kunskaper i Officepaketet.
I denna roll lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är företagets röst utåt och rollen kräver en förmåga att vara lyhörd och kunna kommunicera tydligt. Då vissa av uppgifterna är av administrativ karaktär samt kommunikation i skrift så krävs det att du har en hög grad av noggrannhet och är bra på att formulera dig. Vidare söker vi dig som är stresstålig, flexibel och lösningsorienterad. Du tar ansvar och bidrar till att utveckla dig själv, dina kollegor och arbetet på avdelningen.
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:
Anders Dahl, Kundcenterchef, tfn 0701088769
Facklig kontaktperson
Linda Grimborg för Unionen, tfn 090182925
Välkommen med din ansökan!
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten. Vi behöver din ansökan senast 22 oktober 2021.
Hos oss på Norrmejerier arbetar idag drygt 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

Mekaniker till Umeå Mejeri

Till Umeå mejeri söker vi nu en mekaniker med verkstadsteknisk - eller mekanisk utbildning och erfarenhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning. ?Vill du vara med och göra gott? Umeå mejeri är Norrmejeriers största mejeri och egentligen fem olika mejerier i en och samma anläggning. Det är en modern anläggning där vi tillverkar färska och goda mejeriprodukter som mjölk, fil och yoghurt. Där tillverkas också många sorters ost som lagras och förädlas till sk... Visa mer
Till Umeå mejeri söker vi nu en mekaniker med verkstadsteknisk - eller mekanisk utbildning och erfarenhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning.
?Vill du vara med och göra gott?
Umeå mejeri är Norrmejeriers största mejeri och egentligen fem olika mejerier i en och samma anläggning. Det är en modern anläggning där vi tillverkar färska och goda mejeriprodukter som mjölk, fil och yoghurt. Där tillverkas också många sorters ost som lagras och förädlas till skivad, riven och bitad ost på mejeriet. Umeå mejeri är den enda anläggningen i Sverige med så bred och omfattande produktion. Mjölken som förädlas på anläggningen kommer från norrländska mjölkgårdar som drivs av Norrmejeriers ägare, de norrländska mjölkbönderna.
Din vardag hos oss
Som Mekaniker vid Umeå mejeri kommer du att ha en viktig roll i tillverkningen av våra norrländska mejeriprodukter. Du arbetar dagligen tillsammans med andra mekaniker och tekniker för att säkerställa en trygg och kontinuerlig tillverkning på mejeriet genom förebyggande arbete, och reparationer bland annat av ventiler, motorer, transportörer och hydraulik samt pneumatik. Du kommer också att arbeta nära våra automationstekniker med problemlösning inom mekanik samt med rapportskrivning. Svetsning och maskinbearbetning och underhåll av våra lastbilar ingår också i tjänsten. Som livsmedelsproducent ställer vi höga krav på kvalitet och hygien vilket också är en viktig del av arbetet. Norrmejerier arbetar med ett leanbaserat arbetssätt där vi lägger stor vikt vid att löpande jobba med förbättringar och utveckling i verksamheten. Vi ser Norrmejerier som en kedja där varje medarbetare är en viktig länk som får vår kedja att hålla ihop. Vi har alla olika roller inom Norrmejerier, men är alla lika viktiga för att skapa glädje och stolthet över det vi gör tillsammans.
Vi erbjuder dig
Ett intressant arbete med goda utvecklingsmöjligheter i ett modernt mejeri med avancerad teknologi där du som person och din kompetens är viktig.
Att vara en del i det stolta team på Umeå mejeri som ansvarar för tillverkning av många av våra norrländska mejeriprodukter.
Att kunna bidra till en levande norrländsk mjölkproduktion och ett levande Norrland
Att få göra en verklig skillnad genom att göra gott, varje dag

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid Umeå mejeri. Beredskap ingår i tjänsten.
Vi söker dig
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med vilja, driv och stort engagemang. Du bygger förtroende, är serviceinriktad, noggrann och strukturerad och van att självständigt prioritera och planera ditt arbete. Du har lätt för att samarbeta med både interna och externa samarbetspartners. Du tar ansvar och bidrar till att utveckla dig själv, dina kollegor och arbetet på avdelningen.
Vi tror att du har en verkstadsteknisk- eller mekanisk utbildning eller annan utbildning och erfarenhet vi bedömer likvärdig. Har du tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från verkstads- eller processindustrin samt svets/TIG kunskap är det meriterande.
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:
Underhållschef Fredrik Lundström, Tel 070-676 52 93, [email protected]
Facklig företrädare
Janne Vaattovaara, för Livs, Tel 073-060 76 16, [email protected]
Ansökan
Välkommen med en skriftlig ansökan med CV och ett personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten. Vi ser framemot din ansökan senast 6 Oktober 2021. Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart du kan. Visa mindre

Medarbetare Leverantörsbutiken

Vi söker nu en medarbetare för vikariatanställning till vår Leverantörsbutik på Norrmejerier. ?Din vardag hos oss Norrmejeriers leverantörsbutik ingår i Norrmejeriers Medlemsservice och finns till för alla medlemmar och anställda inom Norrmejerier. Butikens uppdrag är att genom tjänster skapa mervärden för Norrmejeriers medlemmar så att de får möjlighet till en lönsam mjölkproduktion. Vid butiken jobbar två personer. Som medarbetare på leverantörsbutiken a... Visa mer
Vi söker nu en medarbetare för vikariatanställning till vår Leverantörsbutik på Norrmejerier.
?Din vardag hos oss Norrmejeriers leverantörsbutik ingår i Norrmejeriers Medlemsservice och finns till för alla medlemmar och anställda inom Norrmejerier. Butikens uppdrag är att genom tjänster skapa mervärden för Norrmejeriers medlemmar så att de får möjlighet till en lönsam mjölkproduktion. Vid butiken jobbar två personer.
Som medarbetare på leverantörsbutiken arbetar du med löpande butiksjobb. Tillsammans med kollegor säkerställer du en hög kvalitet i bemötandet genom att vara serviceinriktad i kontakten med våra medlemmar och anställda inom Norrmejeriers ekonomiska förening.
I rollen som medarbetare på leverantörsbutiken kommer du att:
- Säkerställa att rätt förnödenheter och livsmedel skickas till rätt avsändare.
- Vara delaktig i uppföljning, analys och rapportering, mm.
- Vara delaktig i att ta fram idéer hur lager och förrådet ska struktureras
- Kommunicera information kring förändringar och avvikelser till kunder
- Arbeta för ständiga förbättringar inom områdena försäljning och lager, aktivt delta i avdelningens Lean-arbete genom att förbättra arbetsrutiner, instuktioner, dokumentation.
Norrmejerier arbetar med ett leanbaserat arbetssätt där vi lägger stor vikt vid att löpande jobba med förbättringar och utveckling i verksamheten. Vi ser Norrmejerier som en kedja där varje medarbetare är en viktig länk som får vår kedja att hålla ihop. Vi har alla olika roller inom Norrmejerier, men är alla lika viktiga för att skapa glädje och stolthet över det vi gör tillsammans.
Tjänsten är en vikariat t.o.m 2022-01-31 med möjlighet till förlängning. Vi ser gärna tillträde så snart om möjligt. Arbetstiden är 75 % dagtid och anställningen är inom Medlemsservice och är placerad på Umeå mejeri.
Vi söker dig
Vi söker dig som är intresserad av att arbeta i butik samt har datorvana och goda kunskaper i att arbeta i Officepaketet. Som person är du serviceinriktad och innehar ett driv och ett engagemang samt en vilja att göra gott för medlemmarna och föreningen. Du trivs med varierande uppgifter, håller god ordning omkring dig samt tar ansvar och levererar i tid och med hög kvalitet.
Befattningen kräver att du är noggrann och samarbetar bra i grupp då arbetet är en del i kvalitetsarbetet med mjölkråvaran inom Norrmejerier. Du ska samtidigt ha förmågan att arbeta självständigt och ta egna initiativ.
Du som söker har godkänd gymnasial utbildning och gärna erfarenhet av kundservice och kundrelationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med försäljning, packning och lagerhantering. Då du har daglig kontakt med många olika kunder och intressenter behärskar du svenska i tal och skrift. I arbetet ingår tunga lyft samt att köra truck. Vi ser det som meriterande om du arbetat med affärssystemet IFS.
Vad erbjuder vi dig? Gör gott är Norrmejeriers sätt att se till Norrlands bästa, nu och i framtiden. Som arbetsgivare strävar vi mot visionen om den goda arbetsplatsen, vilket präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Alla i företaget har ett gemensamt ansvar i att förverkliga visionen, där vårt förhållningssätt genomsyras av företagets värdeord, som är glädje, stolthet och flexibilitet. Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö där vi satsar på att låta våra medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan.
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta: Helena Jonsson, Avdelningsansvarig leverantörsbutiken, tfn 090-182936, 073-057 59 69
Facklig kontaktperson Janne Vaattovaara, Livs, tfn 090-184941
Välkommen med din ansökan!
Välkommen med en skriftlig ansökan med personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten samt ditt CV. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 22 oktober 2021.
Hos oss på Norrmejerier arbetar idag drygt 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

Redovisningsassistent till finansavdelningen

I Umeå finns Norrmejeriers huvudkontor, där finns vår ledning och övergripande funktioner, bland annat Finans, HR, IT, Marknad, Försäljning och Kommunikation, som tillsammans med våra mejerier ser till att mjölken från de norrländska gårdarna förädlas och bidrar till god betalning till våra norrländska bönder. Till vår finansavdelning söker vi nu en vikarierande redovisningsassistent. Din vardag hos oss Redovisningsgruppen på Norrmejerier är en del av fin... Visa mer
I Umeå finns Norrmejeriers huvudkontor, där finns vår ledning och övergripande funktioner, bland annat Finans, HR, IT, Marknad, Försäljning och Kommunikation, som tillsammans med våra mejerier ser till att mjölken från de norrländska gårdarna förädlas och bidrar till god betalning till våra norrländska bönder. Till vår finansavdelning söker vi nu en vikarierande redovisningsassistent.
Din vardag hos oss
Redovisningsgruppen på Norrmejerier är en del av finansavdelningen och arbetar med kund-, leverantörs- och medlemsreskontra, logistikadministration och löpande bokföring. Som redovisningsassistent arbetar du med löpande bokföring, inbetalningar, fakturering, registervård etc. I rollen ingår även att vara backup inom redovisningsgruppen vilket kan innebära varierande arbetsuppgifter.
Tjänsten är ett vikariat under 6 månader med tillträde så snart det kan ske. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Umeå.
Norrmejerier arbetar med ett leanbaserat arbetssätt där vi lägger stor vikt vid att löpande jobba med förbättringar och utveckling i verksamheten. Vi ser Norrmejerier som en kedja där varje medarbetare är en viktig länk som får vår kedja att hålla ihop. Vi har alla olika roller inom Norrmejerier, men är alla lika viktiga för att skapa glädje och stolthet över det vi gör tillsammans.
Vi erbjuder dig
- Ett intressant arbete i en spännande miljö där du som person och din kompetens är viktig.
- Engagerade och stöttande ledare och kollegor i såväl Umeå, Luleå, Burträsk och Ånäset.
- Att kunna bidra till en levande norrländsk mjölkproduktion och ett levande Norrland
- Att få göra en verklig skillnad genom att göra gott, varje dag
Vem är du?
För att lyckas i rollen har du akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande relevant erfarenhet från löpande redovisning och ekonomiadministrativ funktion. Vi ser det som meriterande om du läst inriktning mot redovisning. Det är viktigt att du har goda kunskaper i främst Microsoft Excel men även övriga program inom Officepaketet. Vi ser även att du har en god förståelse för löpande kvalitativ bokföring samt att du är bra på att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Tjänsten kräver att du är serviceinriktad och bekväm med interna och externa kontaktytor, kontakter med svenska samt utländska kunder ingår i arbetsuppgifterna.
Som person är du självgående, noggrann och du tar ansvar för ditt arbete. Du drivs av att leverera kvalitet och arbetar professionellt med ditt uppdrag. Vidare tror vi att du är problemlösningsorienterad, engagerad och har ett stort intresse för siffror. Stämmer ovanstående in på dig är vi övertygade om att du kommer trivas med oss.
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:
Johan Westerlund, Controllerschef, tfn 0703855828
Facklig kontaktperson
Linda Grimborg för Unionen, tfn 090182925


Hos oss på Norrmejerier arbetar idag drygt 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas
Läs mer om hur det är att jobba med oss på https://www.norrmejerier.se/jobba-med-oss
Välkommen med din ansökan!
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten. Vi behöver din ansökan senast 2021-08-26. Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart du kan. Visa mindre

Produktionstekniker

Norrmejeriers tre mejerianläggningar finns i Luleå, Burträsk och Umeå. Här tillverkas goda norrländska mejeriprodukter som mjölk, fil, yoghurt och ost. Umeå mejeri är den största anläggningen och här finns också vår avdelning för verksamhetsutveckling, underhåll i Umeå samt central teknik & biflöden (TUB). Till teknikavdelningen söker vi nu en produktionstekniker med ett gediget intresse för produktionsteknik som vill ta en nyckelroll i vår produktionsutve... Visa mer
Norrmejeriers tre mejerianläggningar finns i Luleå, Burträsk och Umeå. Här tillverkas goda norrländska mejeriprodukter som mjölk, fil, yoghurt och ost. Umeå mejeri är den största anläggningen och här finns också vår avdelning för verksamhetsutveckling, underhåll i Umeå samt central teknik & biflöden (TUB). Till teknikavdelningen söker vi nu en produktionstekniker med ett gediget intresse för produktionsteknik som vill ta en nyckelroll i vår produktionsutveckling.
Din vardag hos oss
Som produktionstekniker har du en viktig roll i tillverkningen av våra norrländska mejeriprodukter. Du arbetar dagligen för att stödja vår produktion med att säkerställa optimal produktivitet och ständigt förbättra vår produktivitet och produktionsutveckling. Detta gör du genom att analysera produktions- och processdata, identifiera möjligheter till förbättringar och leda och koordinera förbättringsarbetet. I samarbete med produktion, underhåll och leverantörer ansvarar du för optimering av produktionsutrustningen och ta fram förslag till investeringar. I rollen ingår även att du initierar, deltar i och leder produktionstekniska projekt som en del av Teknikavdelningen.
Norrmejerier arbetar med ett leanbaserat arbetssätt där vi lägger stor vikt vid att löpande jobba med förbättringar och utveckling i verksamheten. Vi ser Norrmejerier som en kedja där varje medarbetare är en viktig länk som får vår kedja att hålla ihop. Vi har alla olika roller inom Norrmejerier, men är alla lika viktiga för att skapa glädje och stolthet över det vi gör tillsammans.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid Umeå mejeri. Du ingår i teknikavdelningen och rapporterar till Teknisk direktör.
Vi erbjuder dig
• Ett intressant och utmanande arbete i ett modernt mejeri med avancerad teknologi där du som person och din kompetens är viktig.
• Engagerade och stöttande ledare och kollegor i såväl Umeå och Luleå som i Burträsk, Ånäset och Lycksele.
• Att kunna bidra till en levande norrländsk mjölkproduktion och ett levande Norrland
• Att få göra en verklig skillnad genom att göra gott, varje dag
Vi söker dig
För att lyckas i den här rollen bör du ha ett gediget intresse för produktionsteknik och en förmåga att på ett pedagogiskt sätt överföra kunskap och plantera förbättringsidéer i organisationen. Det betyder att du är duktig på att skapa relationer både internt och externt. Som person är du analytisk, målinriktad och en entusiastisk lagspelare med förmågan att skapa motivation och energi samtidigt som du kan arbeta självständigt.
Vi söker dig med relevant teknisk ingenjörsutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har dokumenterad utbildning inom eller praktisk erfarenhet från produktionstekniskt arbete och kan läsa och förstå tekniska underlag. Det är meriterande om du har dokumenterad utbildning eller praktisk erfarenhet från arbete i förändrings- och utvecklingsprojekt samt erfarenhet av utveckling av produktionsflöden. B-körkort är krav.
För mer information om tjänsten, kontakta:
Erik Johansson, Teknisk direktör, tfn 0705388134
Facklig kontaktperson:
Peder Nilsson för Unionen, tel. 090182871
Välkommen med din ansökan
Välkommen med en skriftlig ansökan med CV och ett personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten senast den 15 augusti 2021.
Hos oss på Norrmejerier arbetar idag drygt 500 stolta medarbetare vars hjärta slår lite extra för Norrland. Vi har ett värdefullt syfte – att göra gott. För att kunna bidra till en bättre morgondag behöver vi vara lönsamma idag och det är allas vårt ansvar att bidra till våra gemensamma mål. Till vår framtid.
Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö där vi satsar på att låta våra medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan.
Läs mer om hur det är att arbeta på Norrmejerier på www.norrmejerier.se/jobba-med-oss Visa mindre

Umeå mejeri söker operatörer till Ostförädlingen och Grillostavdelningen

Umeå mejeri söker processoperatörer till Ostförädlingen och vår nystartade Grillostavdelning. Arbetet Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på kvalitet och hygien och som anställd får du därför ett stort ansvar för att slutresultatet når upp till våra krav. Norrmejerier lägger stort fokus på att arbeta med ständiga förbättringar, små som stora, där samtliga medarbetare är delaktiga. Arbetsuppgifterna inom Ostförädlingen och Grillost innebä... Visa mer
Umeå mejeri söker processoperatörer till Ostförädlingen och vår nystartade Grillostavdelning.
Arbetet
Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på kvalitet och hygien och som anställd får du därför ett stort ansvar för att slutresultatet når upp till våra krav. Norrmejerier lägger stort fokus på att arbeta med ständiga förbättringar, små som stora, där samtliga medarbetare är delaktiga.
Arbetsuppgifterna inom Ostförädlingen och Grillost innebär i huvudsak att sköta drift av samtliga maskintyper på de enskilda avdelningarna. Du är delaktig i operatörsunderhåll och viss truckkörning kan ingå.
Arbetet innebär skiftgång där det i en del av tjänsterna ingår helgarbete. Tillsättning sker enligt överenskommelse.
Dina egenskaper
Du som söker tjänst inom Norrmejeriers produktion har utbildning på gymnasienivå eller motsvarande kompetens. Då tjänsterna ställer krav på teknisk fallenhet krävs ett intresse för teknik och mekanik samt en förmåga att se och förstå flöden och processer. Som person är du driven, nyfiken och självständig. Med ett stort engagemang samt ett systematiskt och strukturerat arbetssätt bidrar du till att utveckla arbetet på avdelningen tillsammans med kollegor och produktionsledare. Arbetet kräver ett flexibelt arbetssätt och god initiativförmåga.
Vad erbjuder vi dig?
Gör gott är Norrmejeriers sätt att se till Norrlands bästa, nu och i framtiden. Som arbetsgivare strävar vi mot visionen om den goda arbetsplatsen, vilket präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Alla i företaget har ett gemensamt ansvar i att förverkliga visionen, där vårt förhållningssätt genomsyras av företagets värdeord, som är glädje, stolthet och flexibilitet. Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö där vi satsar på att låta våra medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan.
Har du frågor om Ostförädlingen, kontakta: Lisa Johansson, Produktionsledare, Tel 0730-957687,
E-post [email protected]
eller Anders Sehlstedt, Produktionsledare, Tel 090182838,
E-post: [email protected]
Har du frågor om Grillostavdelningen, kontakta: Patrik Sörman, Produktionsledare vid Grillostavdelningen, Tel 090182873,
E-post: [email protected]
Facklig företrädare för Livs: Janne Vaattovaara, Livs ombudsman Umeå mejeri, Tel 090184941,
E-post: [email protected]
Din ansökan: Välkommen med din ansökan innehållande bifogat CV och Personligt brev senast den 9 mars 2021. I samband med att du lämnar din ansökan vill vi att du anger till vilken avdelning du söker. Skicka in din ansökan så snart du kan då urval sker löpande. Visa mindre

Avdelningsansvarig Leverantörsbutiken, Medlemsservice Norrmejerier

Om Norrmejerier Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 422 lokala bönder varav 354 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjä... Visa mer
Om Norrmejerier
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 422 lokala bönder varav 354 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 550 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.


Norrmejeriers leverantörsbutik ingår i Norrmejeriers Medlemsservice och finns till för alla medlemmar och anställda inom Norrmejerier. Butikens uppdrag är att genom tjänster skapa mervärden för Norrmejeriers medlemmar så att de får möjlighet till en lönsam mjölkproduktion. Vid butiken jobbar två personer.
Nuvarande avdelningsansvarig kommer att gå vidare internt till annan befattning och vi söker nu dennes ersättare.


Arbetet
Som ansvarig för Leverantörsbutiken inom Norrmejerier arbetar du dagligen med att optimera dess verksamhet och försäljning.
I uppdraget ingår att planera verksamheten, dess inköp, försäljning och kampanjer samt leveranser av varor och förnödenheter samt informationsutskick till Norrmejeriers medlemmar och anställda. I arbetsuppgifterna ingår också ett ansvar för uppföljning, analys och ekonomisk rapportering, beräkning av försäljningspriser samt bevakning av relevant lagstiftning. Dessutom ingår som en del i uppdraget att hantera lagersystem för bib-kylar, returhantering och inleveranser av nya kylar, samt att genom ordermottagning distribuera till Norrmejeriers kunder inom kategorin restaurang och storhushåll. I arbetet ingår att aktivt leda och delta i avdelningens lean-arbete.
Tjänsten är en tillsvidareanställning inom Medlemsservice och placerad vid Umeå Mejeri. Tillträde enligt överenskommelse.


Vem är du?
Vi söker dig som är intresserad av att driva butik samt har goda kunskaper att arbeta i affärssystem och Officepaketet. Som person är du driven, prestigelös och förtroendeskapande med hög integritet och gott omdöme. Du trivs med varierande uppgifter, håller god ordning omkring dig samt tar ansvar och levererar i tid och med hög kvalitet. Befattningen kräver god analytisk förmåga, skicklighet i komplex problemlösning samt en god förmåga att dokumentera. Du är noggrann och samarbetar bra i grupp då arbetet är en del i kvalitetsarbetet med mjölkråvaran inom Norrmejerier.
Du som söker har godkänd gymnasial utbildning och gärna en vidareutbildning inom ekonomi och livsmedel, liksom erfarenhet av att driva butik. Då du har daglig kontakt med många olika kunder och intressenter behärskar du svenska i tal och skrift. I arbetet ingår tunga lyft samt att köra truck. Vi ser det som meriterande om du arbetat med affärssystem såsom IFS och Astro.


Vad erbjuder vi dig?
Gör gott är Norrmejeriers sätt att se till Norrlands bästa, nu och i framtiden. Som arbetsgivare strävar vi mot visionen om den goda arbetsplatsen, vilket präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Alla i företaget har ett gemensamt ansvar i att förverkliga visionen, där vårt förhållningssätt genomsyras av företagets värdeord, som är glädje, stolthet och flexibilitet. Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö där vi satsar på att låta våra medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan.


Ansökan
Välkommen med en skriftlig ansökan med personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten samt ditt CV. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 11 januari 2021. Sök tjänsten via https://www.norrmejerier.se/ Visa mindre

Maskinoperatör till förpackningsavdelningen, Umeå mejeri

Vi söker nu en maskinoperatör till förpackningsavdelningen vid Umeå mejeri. Ditt uppdrag Som medarbetare på förpackningsavdelningen vid Umeå mejeri innebär dina arbetsuppgifter i huvudsak arbete med förpackningsmaskiner med tillhörande kringutrustning samt drift och förebyggande underhåll av samtliga maskintyper i ett schema som bygger på arbetsrotation. I rollen har du ett kvalitetsansvar för de produkter som lämnar produktionsavdelningen enligt fastst... Visa mer
Vi söker nu en maskinoperatör till förpackningsavdelningen vid Umeå mejeri.


Ditt uppdrag
Som medarbetare på förpackningsavdelningen vid Umeå mejeri innebär dina arbetsuppgifter i huvudsak arbete med förpackningsmaskiner med tillhörande kringutrustning samt drift och förebyggande underhåll av samtliga maskintyper i ett schema som bygger på arbetsrotation. I rollen har du ett kvalitetsansvar för de produkter som lämnar produktionsavdelningen enligt fastställda metoder för kontroller. Uppdraget kräver att du som medarbetare arbetar för en effektiv produktion med så lite svinn och slöserier som möjligt


Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på säkerhet, kvalitet och hygien och du får därför ett stort ansvar för att slutresultatet når upp till våra krav avseende arbetsmiljö, miljö, hygien och livsmedelssäkerhet. Norrmejerier lägger stort fokus på Ofel genom att arbeta med ständiga förbättringar, små som stora, där samtlig personal är delaktig både inom och mellan avdelningar. I rollen ingår det att kommunicera med ledare och kollegor samt arbeta med utveckling av positionsstandarder och rutiner.


Till avdelningen söker vi en person för tillsvidareanställning på heltid där arbetet innebär skiftgång (2-skift) med jobb var 8:e helg och natt var 8:e vecka. Tillträde sker enligt överenskommelse. Lön utbetalas enligt avtal.


Ofel
Sedan 2008 har vi infört Lean-produktion som arbetssätt i hela företaget, något som vi kallar för Ofel. Det är Norrmejeriers sätt att arbeta strukturerat med ständiga förbättringar. Vi agerar, reflekterar och korrigerar avvikelser som en naturlig del av vårt arbetssätt. Genom små förbättringar i verksamheten når vi våra målsättningar och skapar värde tillsammans.


Dina egenskaper
Du som söker har ett intresse för teknik och mekanik, har helst erfarenhet av att köra förpackningsmaskiner eller bearbetningsmaskiner, samt goda kunskaper om hygienregler inom livsmedelsindustri. Du har lätt för att arbeta tillsammans med andra personer i team och även stor ansvarskänsla. Med ett stort engagemang, god initiativförmåga samt ett systematiskt och strukturerat arbetssätt bidrar du till att utveckla arbetet på avdelningen tillsammans med kollegor och produktionsledare. Arbetet kräver ett flexibelt arbetssätt och god initiativförmåga. Du följer regler, föregår med gott exempel och arbetar med hög noggrannhet.


Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:
Robert Hedman, Produktionsledare vid förpackningsavdelningen, Tel 090 - 184945, [email protected]

Facklig företrädare för Livs:
Janne Vaattovaara, Livs ombudsman Umeå mejeri, Tel 090 - 184941, [email protected]


Din ansökan
Välkommen med en skriftlig ansökan med personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten samt ett CV senast den 31 januari 2021. Skicka in din ansökan så snart du kan då urval sker löpande. Visa mindre

Processoperatörer till Ysteriet, Umeå mejeri

Till Ysteriet i Umeå söker vi nu processoperatörer. Jobbet På Norrmejeriers Ysteri i Umeå produceras idag ostarna Herrgård, Greve, Präst och Folke. Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på kvalitet och hygien och du får därför ett stort ansvar för att slutresultatet når upp till våra krav. Som processoperatör på Ysteriet utför du löpande olika kontroller och analyser i processen. Administrativa uppgifter i form av dokumentation ingår i arb... Visa mer
Till Ysteriet i Umeå söker vi nu processoperatörer.
Jobbet På Norrmejeriers Ysteri i Umeå produceras idag ostarna Herrgård, Greve, Präst och Folke. Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på kvalitet och hygien och du får därför ett stort ansvar för att slutresultatet når upp till våra krav.
Som processoperatör på Ysteriet utför du löpande olika kontroller och analyser i processen. Administrativa uppgifter i form av dokumentation ingår i arbetet. Rollen kräver att du tar eget ansvar samt att du deltar i förbättringsarbetet och de dagliga styrningar som sker på avdelningen. Tillsammans med kollegor utför du förebyggande underhåll samt inrapporteringar i LIA och IFS på avdelningen. I uppdraget utgör hygien- och rengöringsarbete en betydande del av arbetsuppgifterna. Du ansvarar för att säkerställa att den produkt du levererar vidare matchar de krav som ställs.
Tjänsterna är tillsvidare och innebär skiftgång med bland annat helg och nattarbete. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Ofel Sedan 2008 har vi infört Lean-produktion som arbetssätt i hela företaget, något som vi kallar för Ofel. Det är Norrmejeriers sätt att arbeta strukturerat med ständiga förbättringar. Vi agerar, reflekterar och korrigerar avvikelser som en naturlig del av vårt arbetssätt. Genom små förbättringar i verksamheten når vi våra målsättningar och skapar värde tillsammans.
Dina egenskaper Vi söker dig med ett intresse för teknik, samt har goda kunskaper om hygienregler inom livsmedelsindustri. Arbetet kräver ett flexibelt arbetssätt med hög noggrannhet samtidigt som du är bekväm med att fatta snabba beslut under tidspress. Du har förmågan att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt och en positiv inställning till de utmaningar som arbete på en processavdelning innebär. Vidare har du ett stort engagemang, är nyfiken och har en vilja att utveckla arbetet på avdelningen tillsammans med kollegor och produktionsledare.
Vi söker dig med en utbildning på gymnasienivå och tidigare arbetat med livsmedel i processindustri. Då det är skiftgång på avdelningen så krävs det att du är öppen för alla typer av arbetstider.
Vill du veta mer, kontakta Jonathan Karlsson, Arbetsledare Ysteri Tel. 090 -184938, [email protected]
Facklig företrädare Janne Vaattovaara, Livs, Tel. 090 - 184941
Välkommen med din ansökan! Välkommen med ett CV och personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten senast den 7 februari 2021. Skicka in din ansökan så snart du kan då urval sker löpande. Visa mindre

Systemingenjör inom automationsteknik till Norrmejeriers IT-avdelning

Inom Norrmejerier är IT en integrerad del av hela affärsprocessen. IT-miljön är modern och ligger i framkant på många områden. Till IT-avdelningen, ett team på ca 10 personer, söker vi nu en Systemingenjör som vill delta i vår digitaliseringsresa och driva vår digitala transformation samt utveckla morgondagens systemstöd. Arbetet Som systemingenjör inom automationsteknik arbetar du dagligen med att optimera våra tekniska system som används för att styra ... Visa mer
Inom Norrmejerier är IT en integrerad del av hela affärsprocessen. IT-miljön är modern och ligger i framkant på många områden. Till IT-avdelningen, ett team på ca 10 personer, söker vi nu en Systemingenjör som vill delta i vår digitaliseringsresa och driva vår digitala transformation samt utveckla morgondagens systemstöd.


Arbetet
Som systemingenjör inom automationsteknik arbetar du dagligen med att optimera våra tekniska system som används för att styra och följa upp vår produktion. Du kommer att vara delaktig i våra produktionsprojekt och i arbetsuppgifterna ingår utvecklingsarbete, testning, driftsättning och support. Du kommer att bli expert på vårt HMI system som idag består av InTouch och System Platform.
Tjänsten innebär ett varierande och utvecklande arbete i en komplex tillverkningsindustri.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av
Övergripande ansvar för utveckling av HMI och PLC system
Utforma och förbättra strukturer för loggning, spårbarhet och uppföljning
HMI och PLC programmering
Dokumentation
Felsökning och underhåll av processystem
Delta vid implementering av nya processer och utrustningar

Arbetet innebär många samarbeten med Norrmejeriers olika avdelningar samt externa leverantörer, vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga. Vidare krävs för rollen en hög grad av självständighet där du som medarbetare till stor del själv styr din arbetsdag.
Tjänsten är en tillsvidareanställning inom Norrmejeriers IT-avdelning och placerad vid Umeå Mejeri. Tillträde enligt överenskommelse.


Vem är du?
För rollen krävs en bred kunskap inom automation. Vidare trivs du med varierande uppgifter och vill arbeta med ständiga förbättringar genom automation och systemstöd.
Du som söker tjänsten har en bakgrund som system- eller automationsingenjör från högskola, yrkeshögskola, alternativt relevant arbetslivserfarenhet av automation. Du har både bred och djup kompetens inom industriella projekt, har arbetat med utveckling mot server samt ett par års erfarenhet inom PLC och HMI programmering.
Som person håller du god ordning omkring dig, är strukturerad och arbetar metodiskt. Du har god analytisk förmåga, tar ansvar och levererar i tid och med hög kvalitet. Du är en lagspelare som sprider god stämning och stimuleras av problemlösning.
Du kommunicerar flytande på svenska och engelska i tal och skrift. Vi ser det som meriterande om du arbetat med Siemens S7 PLC-system, InTouch, System Platform och databasutveckling. Körkort klass B är ett krav för tjänsten.


Vad erbjuder vi dig?
Gör gott är Norrmejeriers sätt att se till Norrlands bästa, nu och i framtiden. Som arbetsgivare strävar vi mot visionen om den goda arbetsplatsen, vilket präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Alla i företaget har ett gemensamt ansvar i att förverkliga visionen, där vårt förhållningssätt genomsyras av företagets värdeord, som är glädje, stolthet och flexibilitet. Vi erbjuder en spännande och utmanande arbetsplats i en stimulerande miljö med kollegor som brinner för att bygga Norrmejerier med IT, medarbetare som tar personligt ansvar och bidrar med ett stort engagemang. Vi satsar på att låta medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan och fokuserar därför mycket på kompetensutveckling.
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:
IT-chef Marcus Lithner, 090-18 29 04, 070-643 34 75
Fackliga representanter:
Peder Nilsson för Unionen, 090-18 28 71, 070-551 74 30


Ansökan
Välkommen med en skriftlig ansökan med personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten samt ditt CV. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 22 november. Visa mindre

Timvikarier till Burträsk Mejeri

Vi söker nu timvikarier till vår produktion i Burträsk som vill jobba extra vid behov. Burträsk mejeri Burträsk mejeri är sedan 1937 beläget mitt i hjärtat av Burträsk och där tillverkas Västerbottensost. Fortfarande används receptetet som utvecklades 1872 av Ulrika Eleonora Lindström. Idag arbetar ett 40-tal personer vid Burträsk mejeri och den senaste utbyggnaden gjordes 2014 och har möjliggjort att tillverkningen kan öka. Jobbet Vi erbjuder dig ett in... Visa mer
Vi söker nu timvikarier till vår produktion i Burträsk som vill jobba extra vid behov.
Burträsk mejeri
Burträsk mejeri är sedan 1937 beläget mitt i hjärtat av Burträsk och där tillverkas Västerbottensost. Fortfarande används receptetet som utvecklades 1872 av Ulrika Eleonora Lindström. Idag arbetar ett 40-tal personer vid Burträsk mejeri och den senaste utbyggnaden gjordes 2014 och har möjliggjort att tillverkningen kan öka.
Jobbet
Vi erbjuder dig ett intressant arbete i en teknologisk processindustri med hög mekaniseringsgrad. Arbetsuppgifterna innebär i huvudsak att sköta drift av samtliga maskintyper på den enskilda avdelningen. Du är till viss del även delaktig i operatörsunderhåll. Norrmejerier lägger stort fokus på att arbeta med ständiga förbättringar, små som stora, där samtlig personal är delaktig. Som livsmedelsproducent ställer Norrmejerier höga krav på kvalitet och hygien och du får därför ett stort ansvar för att slutresultatet når upp till våra krav.
Som timvikarie arbetar du extra vid behov och täcker upp vid sjukdom, ledighet etc. Arbetet innebär skiftgång och arbetstiderna kan variera.

Vem söker vi?
Du som söker har utbildning på gymnasienivå eller motsvarande kompetens. Vi söker dig som är driven, nyfiken, självständig, ansvarstagande och är bra på att samarbeta. Arbetet ställer krav på analytisk förmåga, logiskt tänkande och teknisk fallenhet. Du har lätt att se och förstå flöden och processer samt jobbar för en god struktur och god ordning. Meriterande är om du tidigare arbetat i processindustri, samt om du har goda kunskaper om hygienregler. Till följd av säkerhetsbestämmelser vill vi att du som söker är över 18 år.
Vad erbjuder vi dig?
Gör gott är Norrmejeriers sätt att se till Norrlands bästa, nu och i framtiden. Som arbetsgivare strävar vi mot visionen om den goda arbetsplatsen, vilket präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Alla i företaget har ett gemensamt ansvar i att förverkliga visionen, där vårt förhållningssätt genomsyras av företagets värdeord, som är glädje, stolthet och flexibilitet. Vi erbjuder en spännande och utmanande arbetsplats i en stimulerande miljö. Vi satsar på att låta medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan.
Vill du veta mer, kontakta:
Linda Lundström, Produktionsledare Burträsk mejeri, tel. 090-184714

Vi ser fram emot din ansökan!
Välkommen med en skriftlig ansökan med personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten samt ditt CV. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 15 januari 2021. Visa mindre

Underhållsmekaniker

Då en av våra medarbetare går vidare mot nya utmaningar söker vi nu en underhållsmekaniker till vår anläggning i Burträsk. Burträsk mejeri Burträsk mejeri är sedan 1937 beläget mitt i hjärtat av Burträsk och där tillverkas Västerbottensost. Fortfarande används receptet som utvecklades 1872 av Ulrika Eleonora Lindström. Idag arbetar ett 40-tal personer vid Burträsk mejeri och den senaste utbyggnaden gjordes 2014 och har möjliggjort att tillverkni... Visa mer
Då en av våra medarbetare går vidare mot nya utmaningar söker vi nu en underhållsmekaniker till vår anläggning i Burträsk.
Burträsk mejeri
Burträsk mejeri är sedan 1937 beläget mitt i hjärtat av Burträsk och där tillverkas Västerbottensost. Fortfarande används receptet som utvecklades 1872 av Ulrika Eleonora Lindström. Idag arbetar ett 40-tal personer vid Burträsk mejeri och den senaste utbyggnaden gjordes 2014 och har möjliggjort att tillverkningen kan öka. Till Burträsk mejeri hör även ett Ostlager i Ånäset. Invid Burträsk mejeri finns Västerbottensost Besökscenter som är ett uppskattat turistmål sommartid.
Arbetet
Som underhållsmekaniker hos oss arbetar du med felsökning och reparationer av maskiner och planerat underhåll på våra produktionsavdelningar. I tjänsten ingår det att initiera och genomföra tekniska förbättringar för att minimera produktionsbortfall. Vi erbjuder ett intressant arbete med goda utvecklingsmöjligheter i en avancerad teknologisk processindustri, med en hög automationsgrad. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid i vilken det ingår beredskapstjänstgöring. Tillträdesdag enligt överenskommelse
Ofel
Sedan 2008 har vi infört Lean som arbetssätt i hela företaget, något som vi kallar för Ofel. Det är Norrmejeriers sätt att motivera medarbetare till att ständigt utmana och förbättra vår verksamhet. Vi agerar, reflekterar och korrigerar avvikelser som en naturlig del av vårt arbetssätt. Genom små förbättringar i verksamheten når vi våra målsättningar och skapar värde tillsammans.
Vem är du?
Vi söker dig som brinner för teknik och mekanik, samt har goda kunskaper om processer. I din roll som underhållsmekaniker ingår du i ett team med mekaniker och andra supportfunktioner inom såväl process som lagring. För att passa i rollen krävs att du är en problemlösare som gillar att arbeta självständigt och hantera många ärenden. Du har också lätt för att arbeta med andra personer och med ett stort engagemang, god initiativförmåga samt ett systematiskt och strukturerat arbetssätt bidrar du till att utveckla arbetet på avdelningen. Arbetet kräver ett flexibelt arbetssätt, hög noggrannhet och en förmåga att ta eget ansvar.
Vi söker dig som har en mekanikerutbildning eller utbildning inom styr och reglerteknik. Gärna svetskunskaper samt påbyggnadskurser med liknande inriktning. Erfarenhet från processindustri samt livsmedelsindustrin är meriterande liksom dokumenterade elkunskaper. Vi tar stor hänsyn till dina personliga egenskaper.
Vad erbjuder vi dig?
Norrmejeriers devis är "Gör Gott". Som arbetsgivare jobbar vi mot visionen om den "Goda arbetsplatsen". Den präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Vi har alla ett gemensamt ansvar för att förverkliga visionen och vårt förhållningssätt ska genomsyras av företagets värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö där vi satsar på att låta våra medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan.
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:
Tore Nilsson, Produktionsledare, Underhåll & fastighet Burträsk
[email protected], tel. 090-18 47 12
Facklig representant:
Sandra Nylén, Livs tel. 090-18 47 06
Välkommen med din ansökan!
Välkommen med en skriftlig ansökan med personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten samt ett CV senast den 29 September 2020. Visa mindre

IT - tekniker

IT inom Norrmejerier Inom Norrmejerier är IT en integrerad del av hela affärsprocessen. IT-miljön är modern och ligger i framkant på många områden. Till IT-avdelningen, ett team på ca 10 personer, söker vi nu en IT-tekniker som vill delta i vår digitaliseringsresa och driva vår digitala transformation samt utveckla morgondagens systemstöd. Arbetet I arbetet som IT-tekniker verkar du för en hög tillgänglighet av produktionssystemen och utvecklar automatis... Visa mer
IT inom Norrmejerier
Inom Norrmejerier är IT en integrerad del av hela affärsprocessen. IT-miljön är modern och ligger i framkant på många områden. Till IT-avdelningen, ett team på ca 10 personer, söker vi nu en IT-tekniker som vill delta i vår digitaliseringsresa och driva vår digitala transformation samt utveckla morgondagens systemstöd.


Arbetet
I arbetet som IT-tekniker verkar du för en hög tillgänglighet av produktionssystemen och utvecklar automatiserade lösningar för IT-infrastruktur. Du deltar i och leder olika IT-relaterade uppdrag med fokus på våra producerande miljöer samt deltar vid implementering av nya processer och utrustningar. Befattningen innefattar även installationer, underhåll, övervakning, support samt att åtgärda uppkomna fel och driftstörningar. Support och dokumentation ses som naturliga delar i ditt uppdrag.


Arbetet innebär många samarbeten med Norrmejeriers olika avdelningar samt externa leverantörer, vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga. Vidare krävs för rollen en hög grad av självständighet där du som medarbetare till stor del själv styr din arbetsdag.


Tjänsten är en tillsvidareanställning inom Norrmejeriers IT-avdelning och placerad vid Umeå Mejeri. Tillträde enligt överenskommelse.


Vem är du?
Du som söker har en bred kunskap inom IT och minst 5 års yrkeserfarenhet inom området. Du är strukturerad med förmåga till stort personligt ansvarstagande. Vidare trivs du med varierande uppgifter och vill arbeta med ständiga förbättringar genom automation och systemstöd.


För att lyckas i rollen ser vi att:
… du har erfarenhet av Windows-miljöer i större organisationer
… du har erfarenhet av nätverkskommunikation
… du har erfarenhet av virtualiseringsplattformar
… du är van att dokumentera ditt arbete
… du håller dig uppdaterad på vad som händer inom området
… du kommunicerar flytande på svenska och engelska
… du har god ordning och jobbar metodiskt
… du har god analytisk förmåga
… du levererar i tid och med hög kvalitet
… du skapar god stämning och bidrar till ett gott samarbete
… du finner det naturligt att både få och ge feedback


Meriterande är om du har erfarenhet av tillverkande industri samt av Server, VMware, PowerShell, system för styrning av produktionshårdvara såsom vågar, etikettskrivare och RFID lösningar.


Vi ser gärna att du har en akademisk examen inom data- eller systemvetenskap, men annan motsvarande bakgrund är också intressant. Körkort klass B är ett krav för tjänsten.


Vad erbjuder vi dig?
Gör gott är Norrmejeriers sätt att se till Norrlands bästa, nu och i framtiden. Som arbetsgivare strävar vi mot visionen om den goda arbetsplatsen, vilket präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Alla i företaget har ett gemensamt ansvar i att förverkliga visionen, där vårt förhållningssätt genomsyras av företagets värdeord, som är glädje, stolthet och flexibilitet. Vi erbjuder en spännande och utmanande arbetsplats i en stimulerande miljö med kollegor som brinner för att bygga Norrmejerier med IT, medarbetare som tar personligt ansvar och bidrar med ett stort engagemang. Vi satsar på att låta medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan och fokuserar därför mycket på kompetensutveckling.


Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:
IT-chef Marcus Lithner, 090-18 29 04, 070-643 34 75


Fackliga representanter:
Peder Nilsson för Unionen, 090-18 28 71, 070-551 74 30


Ansökan
Välkommen med en skriftlig ansökan med personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten samt ditt CV. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 9 augusti. Visa mindre

Ekonomiassistent till Reskontra, semestervikariat

Vi söker en semestervikarierande ekonomiassistent till Reskontragruppen i Umeå! Reskontragruppen på Norrmejerier består av fem personer och är placerad på huvudkontoret i Umeå. Gruppen är en del av finansavdelningen och arbetar med kund-, leverantörs- och medlemsreskontra, logistikadministration och löpande bokföring. Som ekonomiassistent arbetar du med löpande bokföring, inbetalningar, fakturering, registervård etc. Som en del av reskontragruppen kommer d... Visa mer
Vi söker en semestervikarierande ekonomiassistent till Reskontragruppen i Umeå!
Reskontragruppen på Norrmejerier består av fem personer och är placerad på huvudkontoret i Umeå. Gruppen är en del av finansavdelningen och arbetar med kund-, leverantörs- och medlemsreskontra, logistikadministration och löpande bokföring. Som ekonomiassistent arbetar du med löpande bokföring, inbetalningar, fakturering, registervård etc. Som en del av reskontragruppen kommer du även att vara backup inom gruppen vilket kan innebära varierande arbetsuppgifter.
Tjänsten är ett vikariat över sommaren med chans till förlängning. Tillträde i början på juni.


Vem är du?
För att lyckas i rollen har du akademisk utbildning inom ekonomi eller minst 5 års erfarenhet av redovisningsarbete. Vi ser det som meriterande om du läst inriktning mot redovisning. Det är viktigt att du har goda kunskaper i främst Microsoft Excel men även övriga program inom Officepaketet. Vi ser även att du har en god förståelse för löpande kvalitativ bokföring samt att du är bra på att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Tjänsten kräver att du är serviceinriktad och bekväm med interna och externa kontaktytor, kontakter med svenska samt utländska kunder ingår i arbetsuppgifterna.
Som person är du självgående, noggrann och du tar ansvar för ditt arbete. Du drivs av att leverera kvalitet och arbetar professionellt med ditt uppdrag. Vidare tror vi att du är problemlösningsorienterad, engagerad och har ett stort intresse för siffror. Stämmer ovanstående in på dig är vi övertygade om att du kommer trivas med oss.
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta: Elin Sundström, Teamledare reskontragruppen, 090-18 29 81
För facklig information: Lina Jonsson för Unionen, 090-18 29 85
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten. Vi behöver din ansökan senast 2020-04-15. Urval sker löpande. Visa mindre

Systemingenjör inom automationsteknik till Norrmejeriers IT-avdelning

IT inom Norrmejerier Inom Norrmejerier är IT en integrerad del av hela affärsprocessen. IT-miljön är modern och ligger i framkant på många områden. Till IT-avdelningen, ett team på ca 10 personer, söker vi nu en Systemingenjör som vill delta i vår digitaliseringsresa och driva vår digitala transformation samt utveckla morgondagens systemstöd. Arbetet Som systemingenjör inom automationsteknik arbetar du dagligen med att optimera våra tekniska system som a... Visa mer
IT inom Norrmejerier
Inom Norrmejerier är IT en integrerad del av hela affärsprocessen. IT-miljön är modern och ligger i framkant på många områden. Till IT-avdelningen, ett team på ca 10 personer, söker vi nu en Systemingenjör som vill delta i vår digitaliseringsresa och driva vår digitala transformation samt utveckla morgondagens systemstöd.


Arbetet
Som systemingenjör inom automationsteknik arbetar du dagligen med att optimera våra tekniska system som används för att styra och följa upp vår produktion. Du kommer att vara delaktig i våra produktionsprojekt och i arbetsuppgifterna ingår utvecklingsarbete, testning, driftsättning och support. Du kommer att bli expert på vårt HMI system som idag består av InTouch och System Platform.


Tjänsten innebär ett varierande och utvecklande arbete i en komplex tillverkningsindustri.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av
Övergripande ansvar för utveckling av HMI och PLC system
Utforma och förbättra strukturer för loggning, spårbarhet och uppföljning
HMI och PLC programmering
Dokumentation
Felsökning och underhåll av processystem
Delta vid implementering av nya processer och utrustningar

Arbetet innebär många samarbeten med Norrmejeriers olika avdelningar samt externa leverantörer, vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga. Vidare krävs för rollen en hög grad av självständighet där du som medarbetare till stor del själv styr din arbetsdag.


Tjänsten är en tillsvidareanställning inom Norrmejeriers IT-avdelning och placerad vid Umeå Mejeri. Tillträde enligt överenskommelse.


Vem är du?
För rollen krävs en bred kunskap inom automation. Vidare trivs du med varierande uppgifter och vill arbeta med ständiga förbättringar genom automation och systemstöd.


Du som söker tjänsten har en bakgrund som system- eller automationsingenjör från högskola, yrkeshögskola, alternativt relevant arbetslivserfarenhet av automation. Du har både bred och djup kompetens inom industriella projekt, har arbetat med utveckling mot server samt ett par års erfarenhet inom PLC och HMI programmering.


Som person håller du god ordning omkring dig, är strukturerad och arbetar metodiskt. Du har god analytisk förmåga, tar ansvar och levererar i tid och med hög kvalitet. Du är en lagspelare som sprider god stämning och stimuleras av problemlösning.


Du kommunicerar flytande på svenska och engelska i tal och skrift. Vi ser det som meriterande om du arbetat med Siemens S7 PLC-system, InTouch, System Platform och databasutveckling. Körkort klass B är ett krav för tjänsten.


Vad erbjuder vi dig?
Gör gott är Norrmejeriers sätt att se till Norrlands bästa, nu och i framtiden. Som arbetsgivare strävar vi mot visionen om den goda arbetsplatsen, vilket präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Alla i företaget har ett gemensamt ansvar i att förverkliga visionen, där vårt förhållningssätt genomsyras av företagets värdeord, som är glädje, stolthet och flexibilitet. Vi erbjuder en spännande och utmanande arbetsplats i en stimulerande miljö med kollegor som brinner för att bygga Norrmejerier med IT, medarbetare som tar personligt ansvar och bidrar med ett stort engagemang. Vi satsar på att låta medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan och fokuserar därför mycket på kompetensutveckling.


Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:
IT-chef Marcus Lithner, 090-18 29 04, 070-643 34 75


Fackliga representanter:
Peder Nilsson för Unionen, 090-18 28 71, 070-551 74 30


Ansökan
Välkommen med en skriftlig ansökan med personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten samt ditt CV. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 9 augusti. Visa mindre

Laboratorieanalytiker till Umeå mejeri

Gör gott med oss i rollen som Laboratorieanalytiker! I rollen som Laboratorieanalytiker deltar du i det dagliga arbetet vid laboratoriet på Umeå mejeri där du kommer att analysera produktprover kemiskt, mikrobiologiskt och sensoriskt (lukt- och smakbedömningar). I uppdraget ingår även provtagning och kontroll av tillverkningsprocesser och produktionsmiljöer. Du kommer att utvärdera resultat, rapportera data i vårt labdatasystem och delta i arbetet med kva... Visa mer
Gör gott med oss i rollen som Laboratorieanalytiker!
I rollen som Laboratorieanalytiker deltar du i det dagliga arbetet vid laboratoriet på Umeå mejeri där du kommer att analysera produktprover kemiskt, mikrobiologiskt och sensoriskt (lukt- och smakbedömningar). I uppdraget ingår även provtagning och kontroll av tillverkningsprocesser och produktionsmiljöer. Du kommer att utvärdera resultat, rapportera data i vårt labdatasystem och delta i arbetet med kvalitets- och livsmedelssäkerhetsfrågor.
Du arbetar nära produktion och kommer bli en del av en engagerad grupp på 8 personer som samarbetar nära varandra. Tjänsten är en tillsvidareanställning där du arbetar dagtid och är placerad vid laboratoriet vid Umeå mejeri.
Sedan 2008 har vi infört Lean Produktion som arbetssätt i hela företaget, något som vi kallar för Ofel. Det är Norrmejeriers sätt att motivera medarbetare till att ständigt utmana och förbättra vår verksamhet. Vi agerar, reflekterar och korrigerar avvikelser som en naturlig del av vårt arbetssätt. Genom små förbättringar i verksamheten når vi våra målsättningar och skapar värde tillsammans.


Vem är du?
Tjänsten kräver god laboratorievana, där du har ett systematiskt och noggrant arbetssätt. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är analytisk, flexibel och har ett sinne för hygien. Då arbetsgruppen är liten och resultatet är beroende av samarbete är du lyhörd på din omgivning och kan kommunicera väl i tal och skrift. Du trivs i en stabil miljö med fasta rutiner men är heller inte rädd för att rycka in och hjälpa dina kollegor när så behövs.
Du som söker har för tjänsten relevant universitets- eller högskoleutbildning (ex. Biomedicinsk analytiker, kemi/mikrobiologi). Tidigare erfarenhet av laboratoriearbete är meriterande, gärna från livsmedels- eller läkemedelsbranschen.
Vad erbjuder vi dig? Vår vision är att Göra gott. Som arbetsgivare jobbar vi för den goda arbetsplatsen som präglas av en helhetssyn vilken förutsätter engagemang och delaktighet. Alla inom Norrmejerier har ett gemensamt ansvar att leva upp till visionen där förhållningssättet ska genomsyras av företagets värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö.
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta: Elin Norlin Wingfors, Laboratoriechef Umeå mejeri. Tel. 090-182828, 0703560430
Facklig kontaktperson: Linda Grimborg för Unionen, Tel 090-18 29 25
Välkommen med en skriftlig ansökan med CV och ett personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten. Vi behöver din ansökan senast 23/4. Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart du kan!
Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes. Visa mindre