Lediga jobb som Avdelningschef, statlig i Umeå

Se lediga jobb som Avdelningschef, statlig i Umeå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Umeå som finns hos arbetsgivaren.

Områdeschef universitetsservice, tillsvidare

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, sam... Visa mer
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer https://www.umu.se/jobba-hos-oss/
Beskrivning

Universitetsservice är Umeå universitets serviceorganisation som förenklar vardagen på campus för anställda, studenter och besökare.

Det gör vi bland annat genom att ge service och stöd, sköta de bokningsbara undervisningslokalerna och mötesrummen, lokalvård, paket- och godshantering, passerkort/UmU-kort, posthantering, växel och telefoni, samt säkra tentamina. Vi erbjuder även tjänster inom tryck, labbdisk och pentrytjänst.

Universitetsservice består av sex olika områden och nu söker vi en ny områdeschef till en av dessa områden. 

Arbetsuppgifter

Som områdeschef ansvarar du för att planera, leda och följa upp den dagliga servicen mot fastställda mål. Du medverkar i olika forum med fastighetsägare, samarbetspartners och universitetsservice kunder och medarbetare för att skapa de bästa lösningarna i vardagen, men även för framtiden. Du ingår i universitetsservice operativa chefsgrupp där du tillsammans med dina kolleger leder det operativa arbetet.

I din roll som områdeschef har du personalansvar för ett tjugotal medarbetare och som chef stödjer du dem i det dagliga arbetet. Du kommer att ha ett övergripande processansvar inom någon av service tjänster, där du förväntas planera, förbättra och följa upp tjänsten och dess ekonomi, för att standardisera leveransen till våra kunder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

- Flerårig chefserfarenhet med personalansvar från större organisation.
- Erfarenhet av att planera, organisera och genomföra förändringsarbete i större organisation.
- En tydlig och god kommunikativ förmåga där du på ett pedagogiskt sätt kan entusiasmera medarbetare, kunder och samarbetsparter för att erhålla resultat som ledare.
- God kommunikativ förmåga muntligt och skriftligt i såväl svenska som engelska.

Meriterande är:

- Utbildning inom ledarskap
- Erfarenhet av affärsmässighet och ekonomiskt ansvar 

Önskvärda personliga förmågor:

Att skapa och främja samarbete, relationer och arbetsglädje är naturliga inslag in ditt arbete. Du arbetar strukturerat och trivs med att leda, fatta beslut och följa upp.

Du är en kreativ problemlösare som både initierar och slutför utifrån ett verksamhetsorienterat förhållningssätt. Genom samarbete på olika nivåer, kännetecknas du som prestigelös och skapar därmed resultat tillsammans med andra. Du har stor erfarenhet av att bygga gruppkänsla genom delaktighet och motivation. Med din kommunikativa förmåga inspirerar du din omgivning, skapar och innehar ett driv för ständiga förbättringar för att utveckla verksamheten.

Du har erfarenhet och kan påvisa goda resultat av förändringsledning av processer och arbetssätt som lett till långsiktig framgång.

Mångfalden av situationer och karaktären på de frågor som kan uppstå ställer höga krav på lyhördhet, förmåga att prioritera samt anpassad kommunikation utifrån dess mottagare

Villkor

Anställningen avser en tillsvidareanställning på heltid från 2022-11-01 eller överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

För ytterligare information gällande anställningen är du välkommen att ta kontakt med Enhetschef Joakim Hallstig, tel: 090-786 78 05, e-post: [email protected]

Vid frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-specialist Tatja Anundsson, tel: 090-786 70 30, e-post: [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Gruppchef till stöd/servicegrupp inom lokalpolisområde Umeå

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Polisområde Västerbotten består av tre lokalpolisområden, LPO Umeå, Södra Lappland och Skellefteå. Lokalpolisområde Umeå har verksamhet i Umeå, Vännäs, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln s... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisområde Västerbotten består av tre lokalpolisområden, LPO Umeå, Södra Lappland och Skellefteå. Lokalpolisområde Umeå har verksamhet i Umeå, Vännäs, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln samt Bjurholm.

Gruppen Stöd/service 1 som finns i Umeå hanterar lokalpolisområdets externa service såsom receptionsverksamhet med t ex. passhantering, hittegods samt beslagsverkssamhet.

Vi söker nu gruppchef till lokalpolisområde Umeå, Stöd/Service grupp 1 med placeringsort Umeå.

ARBETSUPPGIFTER
Som gruppchef för Stöd/Service rapporterar du till lokalpolisområdeschefen där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhetsområden inom den externa servicen, men även att tillsammans med övriga chefer och arbetsledare vara en del i lokalpolisområdets samtliga verksamhetsområden.

Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten. Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Svensk polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104) med godkänd aspirantutbildning
• Minst 6 månaders aktuell erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
• Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
• Erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet med fördel från offentlig förvaltning

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

• Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
• Ingått i ledningsforum
• Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
• Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen
• Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt nivå

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna på https://polisen.se/ledarkriterier/
Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

ÖVRIGT
Anställning:
• Tillsvidareanställning som polisinspektör i funktionen gruppchef
• Placeringsort: Umeå

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 9 maj 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Områdeschef, tillsvidare

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, sam... Visa mer
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.


Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på:https://umu.se/jobba-hos-oss/
Beskrivning

Universitetsservice är Umeå universitets serviceorganisation som förenklar vardagen på campus för anställda, studenter och besökare.

Det gör vi bland annat genom att ge service och stöd, sköta de bokningsbara undervisningslokalerna och mötesrummen, lokalvård, paket- och godshantering, passerkort/UmU-kort, posthantering, växel och telefoni, samt säkra tentamina. Vi erbjuder även tjänster inom tryck, labbdisk och pentrytjänst.

Universitetsservice består av sex olika områden och nu söker vi en områdeschef till ett av dessa p.g.a. en kommande pensionsavgång.

Arbetsuppgifter

Som områdeschef ansvarar du för att planera, leda och följa upp den dagliga servicen mot fastställda mål. Du medverkar i olika forum med fastighetsägare, samarbetspartners och universitetsservice kunder och medarbetare för att skapa de bästa lösningarna i vardagen, men även för framtiden. Du ingår i universitetsservice operativa chefsgrupp där du tillsammans med dina kolleger leder det operativa arbetet.

I din roll som områdeschef har du personalansvar för ett tjugotal medarbetare och som chef stödjer du dem i det dagliga arbetet. Att skapa och främja samarbete, relationer och arbetsglädje är naturliga inslag in ditt arbete. Du arbetar strukturerat och trivs med att leda, fatta beslut och följa upp.

Du är en kreativ problemlösare som både initierar och slutför utifrån ett verksamhetsorienterat förhållningssätt. Genom samarbete på olika nivåer, kännetecknas du som prestigelös och skapar därmed resultat tillsammans med andra. Du har stor erfarenhet av att bygga gruppkänsla genom delaktighet och motivation. Med din kommunikativa förmåga inspirerar du din omgivning, skapar och innehar ett driv för ständiga förbättringar för att utveckla verksamheten.

Du har erfarenhet och kan påvisa goda resultat av förändringsledning av processer och arbetssätt som lett till långsiktig framgång.

Du kommer att ha ett övergripande processansvar inom någon av service tjänster, där du förväntas planera, förbättra och följa upp tjänsten och dess ekonomi, för att standardisera leveransen till våra kunder.

Mångfalden av situationer och karaktären på de frågor som kan uppstå ställer höga krav på lyhördhet, förmåga att prioritera samt anpassad kommunikation utifrån dess mottagare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

- Flerårig chefserfarenhet med personalansvar från större organisationer.
- Erfarenhet av att planera, organisera och genomföra förändringsarbete i större organisationer.
- En tydlig och god kommunikativ förmåga där du på ett pedagogiskt sätt kan entusiasmera medarbetare, kunder och samarbetsparter för att erhålla resultat som ledare.
- God kommunikativ förmåga muntligt och skriftligt i såväl svenska som engelska.

Meriterande är:

- Utbildning inom ledarskap
- Erfarenhet av affärsmässighet och ekonomiskt ansvar 
- Erfarenhet av arbete inom universitet eller högskola

Villkor

Anställningen avser en tillsvidareanställning på heltid från 2022-09-01. Provanställning kan komma att tillämpas.

För ytterligare information gällande anställningen är du välkommen att ta kontakt med Enhetschef Joakim Hallstig, tel: 090-786 78 05, e-post: [email protected]

Vid frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-specialist Tatja Anundsson, tel: 090-786 70 30, e-post: [email protected]

Din ansökan ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2022-04-29!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Projektledare för Högskoleprovet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, sam... Visa mer
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.
Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap söker en projektledare för Högskoleprovet.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2021-09-08.

Beskrivning
Vid Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap bedrivs konstruktion, analys, utvärdering samt forsknings- och utvecklingsarbete kring Högskoleprovet. Arbetet sker på uppdrag av Universitets- och högskolerådet och utförs av en arbetsgrupp bestående av ca 15 medarbetare som arbetar med provutveckling, administration, IT och statistisk bearbetning. Arbetet leds av en projektledare som har det övergripande ansvaret för verksamheten och dess personal.

Arbetsuppgifter
Som projektledare för Högskoleprovet arbetar du både strategiskt och operativt. Din huvudsakliga uppgift är att leda, planera, organisera, utveckla och följa upp verksamheten och medarbetarnas arbete. I personalansvaret ingår såväl medarbetarsamtal som lönesamtal.

I arbetsuppgifterna ingår även ansvar för budget, avtal, upphandlingar, tidsplaner, lokalfrågor och redovisning av verksamhetsinformation samt att tillse att de regler och direktiv som styr verksamheten, efterlevs. Du företräder också verksamheten i olika sammanhang bl.a. är du kontaktperson gentemot uppdragsgivaren samt i relation till massmedia, allmänhet och andra intressenter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen samt dokumenterad erfarenhet av att leda verksamhet och personal. Du har också erfarenhet av arbete med budget och ekonomisk uppföljning. Vidare har du en välutvecklad förmåga att kommunicera muntligen och skriftligen, både på engelska och svenska.

För anställningen är det meriterande med chefs- och ledarskapsutbildning. Då Högskoleprovet behandlar stora datamängder är det även meriterande med en akademisk examen på master- eller forskarnivå med egna erfarenheter av kvantitativa forskningsmetoder. Det är också önskvärt med en bakgrund från offentlig verksamhet, särskilt meriterande är det om du har erfarenhet från universitet/högskola.

Som person är du välstrukturerad, prestigelös, tydlig och en skicklig relationsbyggare med förmågan att skapa ett gott arbetsklimat. Du är också en närvarande och tillgänglig ledare som både kan stötta och utmana medarbetare. Eftersom arbetsbelastningen och uppgifterna kan variera med tiden, bör du även ha förmåga att klara tillfälliga arbetsanhopningar och ha lätt för att anpassa dig till förändringar. Vi förutsätter att du har ett genuint intresse av högre utbildning och forskning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Tjänstgöringsorten är Umeå.

Ansökan
Till ansökan bifogas:
- CV
- Personligt brev
- Examensbevis/intyg/betyg från eftergymnasial utbildning
- Övriga merithandlingar du vill åberopa

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.
Din ansökan skall vara inkommen till Umeå universitet senast 2021-09-08.

Mer om oss
Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap har drygt 110 anställda verksamma inom utbildning, forskning och uppdragsverksamhet. Institutionen har en bred profil som vilar på en tvärvetenskaplig och praxisnära grund. Inom institutionen studeras bland annat villkor för lärande i sociala, kulturella och institutionella sammanhang, informationsteknikens möjligheter för lärande samt bedömning och utvärdering.

Vid institutionen framställs, på uppdrag av Universitets- och högskolerådet, merparten av Högskoleprovet. Arbetet med Högskoleprovet bedrivs i en projektgrupp som för närvarande består av ca 15 medarbetare. Gruppen behöver nu en ny projektledare som kan leda det arbetet. För mer information om Högskoleprovet och dess verksamhet, se: https://www.umu.se/institutionen-for-tillampad-utbildningsvetenskap/hprov/

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Ewa Rolfsman, 090-786 7606.

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Områdeschef för Området för läkarutbildning, vid Kansliet för medicin

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, sam... Visa mer
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.


Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på:https://umu.se/jobba-hos-oss/


Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.Vid Kansliet för medicin finns idag ca 40 medarbetare som arbetar med frågor inom ekonomi, HR, kommunikation, utbildning och administrativt stöd till läkarutbildningen.

Vi söker nu en områdeschef till läkarutbildningens administration som utgörs av ca 15 medarbetare.

Arbetsbeskrivning
Som områdeschef kommer du att ha ansvar för att leda det dagliga arbetet för de administratörer inom läkarutbildningen som är organisatoriskt placerade vid Kansliet för medicin. I arbetet ingår att fortsätta det utvecklingsarbete som inletts med att samordna administrationen inom läkarutbildningen inom Kansliet för medicin. Samordningen skapar förutsättningar för att utveckla administrationen, öka kompetens samt minska sårbarhet inom läkarutbildningens studieadministration.

I anställningen ingår att ge stöd till programledningen för läkarutbildningen och ha ett samordningsuppdrag för administration av läkarutbildningen, bland annat vid införande av olika administrativa stödsystem. Detta arbete innebär både strategiskt och operativt arbete samt samverkan externt med regioner . Du kommer därmed att ha ett nära samarbete med, och rapportera direkt till, såväl kanslichefen som programrådsdirektören för läkarutbildningen.

I arbetsuppgifterna ingår ansvar för personal- och verksamhetsfrågor, såsom att främja samarbete och arbeta för en god arbetsmiljö. Som områdeschef kommer du att ansvara för utvecklingssamtal och lönesamtal. Du kommer att vara direkt underställd kanslichefen och ingå i kansliets ledningsgrupp.

I arbetsuppgifterna ingår även att, som en del i kansliets ledningsgrupp, arbeta för att utveckla kansliets arbete och att ge både operativt och strategiskt stöd till fakultetens verksamhet utifrån dina kompetensområden. Handläggning och beredning av ärenden i programrådet för läkarutbildning kan ingå i anställningen. Arbetsuppgifterna kommer att kunna förändras över tid.

Kvalifikationer
Du har relevant akademisk examen på lägst kandidatnivå och tidigare erfarenhet av att leda personal, planera och följa upp verksamhet. Du har en god blick för helheten, är driven, nytänkande, kan prioritera och delegera och du ska ha en god förmåga att engagera och entusiasmera dina medarbetare. Du ska ha god planeringsförmåga och lätt för att samarbeta. Goda kunskaper i Officepaketet är en självklarhet. Viktigt i rollen som områdeschef är att du har god förmåga att utrycka dig i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Som områdeschef har du en roll med stort ansvar och stor delaktighet. Som person är du därför självständig, initiativrik, har hög integritet, god analytisk förmåga och du månar om dina medarbetare. Stor vikt kommer därför att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen är tillsvidare på heltid med start enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV.  Du ansöker via vårt rekryteringssystem och ansökan ska vara inkommen senast 2022-04-07. 

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta kanslichef Ann-Christin Edlund, https://umu.varbi.com/center/tool/position/487900/edit/tab:3/ann-christin. [email protected] eller HR-samordnare Elin Enqvist https://umu.varbi.com/center/tool/position/487900/edit/tab:3/[email protected]

 

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Gruppchef till stöd/servicegrupp inom lokalpolisområde Umeå

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Polisområde Västerbotten består av tre lokalpolisområden, LPO Umeå, Södra Lappland och Skellefteå. Lokalpolisområde Umeå har verksamhet i Umeå, Vännäs, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln s... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisområde Västerbotten består av tre lokalpolisområden, LPO Umeå, Södra Lappland och Skellefteå. Lokalpolisområde Umeå har verksamhet i Umeå, Vännäs, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln samt Bjurholm.

Gruppen Stöd/service 1 som finns i Umeå hanterar lokalpolisområdets externa service såsom receptionsverksamhet med t ex. passhantering, hittegods samt beslagsverkssamhet.

Vi söker nu gruppchef till lokalpolisområde Umeå, Stöd/Service grupp 1 med placeringsort Umeå.


ARBETSUPPGIFTER
Som gruppchef för Stöd/Service rapporterar du till lokalpolisområdeschefen där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhetsområden inom den externa servicen, men även att tillsammans med övriga chefer och arbetsledare vara en del i lokalpolisområdets samtliga verksamhetsområden.

Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten. Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Svensk polisexamen med godkänd aspirant och/eller annan för funktionen relevant examen
• Minst 6 månaders aktuell erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
• Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
• Erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet med fördel från offentlig förvaltning

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

• Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
• Ingått i ledningsforum
• Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
• Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen
• Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt nivå

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna på https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/ledarkriterier/
Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

ÖVRIGT
Placeringsort: Umeå
Tillsvidareanställning som polisinspektör resp. handläggare i funktionen gruppchef med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 24 feb 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Avdelningschef vid Umeå universitetsbibliotek

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, s... Visa mer
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.
Avdelningen för vetenskaplig kommunikation ansvarar för samordning och utveckling av bibliotekets forskar- och lärandestöd samt undervisning.

Avdelningens centrala verksamhetsområden är att tillhandahålla stöd i publiceringsfrågor, att kvalitetssäkra data för t.ex. medelstilldelning och bibliometriska analyser. Till avdelningen för vetenskaplig kommunikation hör också samordningsansvar för hantering av forskningsdata. På avdelningen finns även Studieverkstaden som erbjuder stöd för utveckling av studenters generella kompetenser.

Utvecklingen mot öppen vetenskap gör att området är under stark utveckling och tillväxt gällande forskningsdatahantering och vetenskaplig publicering. Den höga förändringstakten ställer krav på både initiativ- och utvecklingskraft. Breddat deltagande i universitetets utbildningar och en ökad digitalisering av undervisningen ställer krav på utveckling och ett ökat stöd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som avdelningschef leder du arbetet och utvecklar verksamheten, du har personalansvar för avdelningens 22 medarbetare. Du ingår i Umeå universitetsbiblioteks ledningsgrupp och ansvarar tillsammans med överbibliotekarien och övriga avdelningschefer för det strategiska arbetet för hela Umeå universitetsbibliotek. Vi strävar efter ständiga förbättringar och utveckling av vår verksamhet. Därför söker vi dig som är handlingskraftig och utvecklingsinriktad. Förankring av och information om verksamheten inom universitetet är en viktig del. Deltagande i regionala och nationella nätverk ingår i tjänsten.

Kompetenskrav

Du har akademisk examen inom ett för verksamheten relevant område och tidigare ledarerfarenhet. Ditt ledarskap präglas av förmåga att delegera för att effektivt nå gemensamma mål. Det är naturligt för dig att skapa engagemang och motivation genom delaktighet och genom att ge utrymme för kreativitet och utveckling. Tillit är en viktig del i universitetets arbetssätt och styrning. Du vet hur du ska göra för att organisera arbetet på bästa sätt och skapa rätt förutsättningar för hållbart medarbetarskap, gott ledarskap och en smidig organisation.

Som person är du kommunikativ, har lätt att skapa förtroendefulla relationer, har mycket god samarbetsförmåga och kan därmed skapa ett tillitsfullt samarbete med universitetets institutioner, forskare och lärare. Du har en god blick för helheten, är analytisk och har ett strategiskt och långsiktigt perspektiv. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska samt har god IT-kompetens.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Meriterande kompetenskrav

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom universitets- och högskolesektorn och kunskap om och förståelse för högre utbildning och forskning samt forskningens infrastruktur. 

Villkor

Anställningen avser heltid och gäller tills vidare, sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. Umeå universitet tillämpar individuell lönesättning. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Din ansökan ska vara inkommen via universitetets e-rekryteringssystem senast 2021-04-16.

I rekryteringsprocessen förekommer intervjuer och referenstagning.

Närmare upplysningar lämnas av Överbibliotekarie Mikael Sjögren, tel. 090-786 96 80, 070- 582 65 66 [email protected] Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Administrativ chef Hanna Rantamäki, 090-786 62 71, 072-526 64 36 [email protected]

Facklig information lämnas av SACO Stefan Fleig, [email protected] tel. 090-786 59 98, OFR-S Lena Folkesson, tel. 090-786 59 79, [email protected], SEKO 090-786 52 96.

Umeå universitetsbibliotek är med sina ca 110 anställda och omfattande verksamhet ett av Sveriges större forskningsbibliotek och en central strategisk resurs för all forskning och utbildning vid Umeå universitet. Biblioteket består av huvudbiblioteket, Medicinska biblioteket och biblioteket vid Konstnärligt campus. Det servar i första hand universitetets studenter, lärare och forskare, men är även öppet för allmänheten. Framtiden för Universitetsbiblioteket innebär spännande utmaningar på flera områden så som undervisning, forskarstöd, utveckling av den fysiska studiemiljön och satsningar på att göra våra samlingar och digitala resurser allt mer öppna och lättillgängliga.

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Avdelningschef vid Umeå universitetsbibliotek

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 34 000 studenter och 4 000 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, s... Visa mer
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 34 000 studenter och 4 000 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.
Avdelningen för vetenskaplig kommunikation ansvarar för samordning och utveckling av bibliotekets undervisning, lärandestöd och forskarstöd.

Arbete med stöd för öppen vetenskap och publiceringsfrågor är centrala uppgifter, liksom kvalitetssäkring av data för utvärdering och medelstilldelning. Avdelningen ansvarar också för bibliometriska analyser och samordningsansvar för hantering av forskningsdata inom universitet. Studieverkstaden erbjuder stöd för utveckling av studenters generella kompetenser. Studieverkstaden består i dag av skriv- och studiehandledare samt bibliotekarier som arbetar integrerat. Undervisning och handledning erbjuds, på svenska och engelska, inom akademiskt skrivande, muntlig presentationsteknik, studieteknik, referenshantering och informationssökning. Nationellt samarbete och utveckling inom avdelningens ansvarsområden är en viktig del. På avdelningen arbetar i dagsläget tjugotvå personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som avdelningschef leder du arbetet och utvecklar verksamheten. Du ingår i Umeå universitetsbiblioteks ledningsgrupp och ansvarar tillsammans med överbibliotekarien och övriga avdelningschefer för det strategiska arbetet för hela Umeå universitetsbibliotek. Vi strävar efter ständiga förbättringar och utveckling av vår verksamhet. Därför söker vi dig som är handlingskraftig och utvecklingsinriktad samt har en förmåga att tillvarata våra medarbetares kreativitet, engagemang och vilja till utveckling. Förankring av och information om verksamheten inom universitetet är en viktig del. Deltagande i regionala och nationella nätverk ingår i tjänsten.

Kompetenskrav
Du har akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annat lämpligt område samt har tidigare erfarenhet av att leda personal. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska samt har god IT-kompetens.

Som person är du kommunikativ, har lätt att skapa förtroendefulla relationer, mycket god samarbetsförmåga och kan därmed skapa ett tillitsfullt samarbete med universitetets institutioner, forskare och lärare. Du har en god blick för helheten är analytisk och har förmåga att prioritera och delegera. Du har ett strategiskt och långsiktigt perspektiv och ett coachande förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Tidigare erfarenhet av universitets- och högskolesektorn och kunskap om och förståelse för högre utbildning och forskning samt forskningens infrastruktur.

Meriterande kompetenskrav

- Ett stort intresse för och erfarenhet av arbete med öppen vetenskap
- Erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete.
- Intresse och erfarenhet av undervisningsfrågor samt frågor rörande IT och digital utveckling.
- Då avdelningen för Vetenskaplig kommunikation har ett agilt arbetssätt ser vi det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av agil arbetsmetod.

Villkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare, sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. Umeå universitet tillämpar individuell lönesättning. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan
Din ansökan ska vara inkommen via universitetets e-rekryteringssystem senast 2021-03-15.

I rekryteringsprocessen förekommer intervjuer och referenstagning.

Närmare upplysningar lämnas av:
Överbibliotekarie Mikael Sjögren, tel. 090-786 96 80, 070- 582 65 66, [email protected]
Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Administrativ chef Hanna Rantamäki, 090-786 62 71, 072-526 64 36, [email protected]

Facklig information lämnas av:
SACO Stefan Fleig, [email protected] tel. 090-786 59 98, OFR-S Lena Folkesson, tel. 090-786 59 79, [email protected], SEKO 090-786 52 96.

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitetsbibliotek är med sina ca 110 anställda och omfattande verksamhet ett av Sveriges större forskningsbibliotek och en central strategisk resurs för all forskning och utbildning vid Umeå universitet. Biblioteket består av huvudbiblioteket, Medicinska biblioteket och biblioteket vid Konstnärligt campus. Det servar i första hand universitetets studenter, lärare och forskare, men är även öppet för allmänheten. Framtiden för Universitetsbiblioteket innebär spännande utmaningar på flera områden så som undervisning, forskarstöd, utveckling av den fysiska studiemiljön och satsningar på att göra våra samlingar och digitala resurser allt mer öppna och lättillgängliga.

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Enhetschef Studentcentrum

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, s... Visa mer
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.
Uppdraget

Studentcentrum ansvarar för de universitetsövergripande studieadministrativa processerna för antagning, examen och tillgodoräknande vid Umeå universitet.

Studenthälsovård, studievägledning, samordning av stöd för studenter med funktionsnedsättning samt förvaltning av studieadministrativa system är andra viktiga ansvarsområden.

Vi söker dig som vill leda Studentcentrums verksamhet med utgångspunkt i grunderna för en god förvaltning och bidra till att förverkliga visionen för Umeå universitet i vilken en viktig del är administrativt stöd och service som främjar utbildning, forskning och innovation i framkant.

Vid Studentcentrum arbetar cirka 50 personer inom tre olika områden: antagning, examina och Ladok respektive studievägledning, studentstöd och studenthälsa. Varje område leds av en områdeschef som är underställd dig som enhetschef. I ditt chefsuppdrag ingår personal-, verksamhets- och budgetansvar. Arbetsuppgifterna inom Studentcentrum omfattar allt från kvalificerad handläggning och professionell vägledning, via studentstöd och studenthälsa, till systemförvaltning. Du är som ansvarig för studenthälsan universitetets representant som vårdgivare enligt hälso- och sjukvårdslagen. I din roll har du också som uppgift att företräda Umeå universitet i kontakter med chefer med motsvarande ansvar för studieadministration vid andra lärosäten i syfte att främja en effektiv och rättssäker hantering vid Sveriges universitet och högskolor.

Studentcentrum är en av elva enheter inom Universitetsförvaltningen som leds av universitetsdirektören och är universitetets gemensamma administration och ansvarar för att ge administrativt stöd och service till universitetets ledning och samlade verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

- Akademisk examen.
- Flerårig erfarenhet av chefs- och ledaruppdrag, gärna i en större organisation.
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vi ser det som meriterande om du har:

- Erfarenhet av ärendehandläggning eller myndighetsutövning.
- Erfarenhet av arbete inom eller med utbildning.

Vi söker dig som är strategisk och drivande med förmåga att långsiktigt och uthålligt samordna och utveckla verksamheten vid Studentcentrum utifrån vad som är bäst för hela universitetet. Du är strukturerad och kan skapa en fungerande enhet med tydliga roller och mandat och trivs med att arbeta i enlighet med gällande regler och rutiner. Det är också viktigt att du är kommunikativ och har god samarbetsförmåga för att kunna lyssna och fånga utbildningsverksamhetens behov, informera proaktivt och tydligt, samt främja samarbete och en god arbetsmiljö för ett hållbart arbetsliv. För att lyckas väl i uppdraget krävs det att du har vilja och förmåga att samverka konstruktivt. Du ska aktivt verka för en god samverkan med såväl medarbetare som arbetstagarorganisationer. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen är en tillsvidare anställning. Provanställning kan komma att tillämpas.
Sista ansökningsdag 2021-04-12.

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Områdeschef Gemensamma försäkringsfrågor för verksamhetsområdet Kontroll

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar. Vi söker nu en områdeschef till arbetet med att säkerställa korrekta utbetalningar och motverka bidragsbrott på Försäkringskassan. Områdeschefens ansvar är i... Visa mer
Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Vi söker nu en områdeschef till arbetet med att säkerställa korrekta utbetalningar och motverka bidragsbrott på Försäkringskassan. Områdeschefens ansvar är inom verksamhetsområdet kontrollutredningar. Det geografiska ansvarsområdet omfattar norra Sverige med enheter placerade i Stockholm, Uppsala, Örebro och Umeå. Du har fyra underställda enhetschefer som ingår i din ledningsgrupp och din placeringsort kan vara någon av dessa orter.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som chef i Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättssäker och effektiv samt präglas av en god service. Du leder verksamheten utifrån en helhetssyn och med respekt för fattade beslut. Genom dialog om verksamhetens syfte, mål och strategier skapar du förutsättningar för att enhetschefer ska kunna och vilja ta stort ansvar för områdets resultat och för sin egen utveckling. I rollen som Områdeschef ingår personalansvar, budgetansvar och det yttersta resultat- och uppföljningsansvaret för ditt område. Du förväntas att ta ett strategiskt helhetsansvar för ditt område men även att agera operativt utifrån lokala förutsättningar.

Ditt engagemang i ledarskapet är stort och den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Genom att balansera kortsiktiga krav på resultat med en långsiktigt hållbar verksamhet erbjuder du enhetscheferna och medarbetarna i ditt område en hälsofrämjande arbetsmiljö. Du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån vad situationen och uppdraget kräver.

Som Områdeschef ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp och bidrar där med din kompetens och ditt engagemang. I områdets ledningsgrupp styr du det strategiska arbetet tillsammans med dina enhetschefer och stödfunktioner. Ledningsgruppen i Nord består av fyra enhetschefer. Du är en god kommunikatör på både individ- och gruppnivå och representerar Försäkringskassan i externa samarbeten och i mediekontakter. Som områdeschef hanterar du sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Vi söker dig som


• Har akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
• Har god ledarskapsförmåga
• Är initiativtagande, målinriktad och skapar resultat
• Kan skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål
• Har god självkännedom och är stabil som person
• Har god organisatorisk förståelse och kan omsätta denna i verksamheten
• Samarbetar och samverkar effektivt med andra
• Har god kommunikativ förmåga

Det är meriterande om du


• Har erfarenhet av operativt och strategiskt ledarskap
• Har erfarenhet av att leda chefer
• Har erfarenhet av ledarskap i liknande verksamhet
• Har erfarenhet av att leda på distans
• Har erfarenhet av nära samarbete med kollegor på distans
• Har god förståelse för Försäkringskassans uppdrag
• Har körkort för personbil

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
En tillsvidareanställning, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Placeringsort kan vara Stockholm, Uppsala, Örebro eller Umeå. Resor ingår i tjänsten. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kan arbetspsykologiska test komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbets­upp­gifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Vi kommer att göra en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner
Chef Britt-Marie Hultström, 010-116 30 05 (för frågor om tjänsten). HR-specialist Stig Lindblom, 010-116 90 63 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Therés Henriksson, 010-114 15 19, Saco-S: Daniel Vestman, 010-112 05 34, Seko: Johanna Grundström, 010-115 30 44.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 12 januari 2021. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddad identitet kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40. Visa mindre

Områdeschef universitetsservice

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också. Beskrivning Universitetsservice är Umeå universitets serviceorganisation som förenklar vardagen på campus för anställda, studenter och besökare. Det gör vi bland annat... Visa mer
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Beskrivning

Universitetsservice är Umeå universitets serviceorganisation som förenklar vardagen på campus för anställda, studenter och besökare.

Det gör vi bland annat genom att ge service och stöd, sköta de bokningsbara undervisningslokalerna och mötesrummen, lokalvård, paket- och godshantering, passerkort/UmU-kort, posthantering, växel och telefoni, samt säkra tentamina. Vi erbjuder även tjänster inom tryck, labbdisk och pentrytjänst.

Universitetsservice består av sex olika områden och nu söker vi en områdeschef till ett av dessa.

Arbetsuppgifter

Som områdeschef ansvarar du för att planera, leda och följa upp den dagliga servicen mot fastställda mål. Du medverkar i olika forum med fastighetsägare, samarbetspartners och universitetets kunder och medarbetare för att skapa de bästa lösningarna i vardagen men även för framtiden. Du ingår i Universitetsservice operativa chefsgrupp där du tillsammans med dina kolleger leder det operativa arbetet.

I din roll som områdeschef har du personalansvar för ett tjugotal medarbetare och som chef stödjer du dem i det dagliga arbetet. Att skapa och främja samarbete, relationer och arbetsglädje är naturliga inslag in ditt arbete. Du arbetar strukturerat och trivs med att leda, fatta beslut och följa upp.

Du är en kreativ problemlösare som både initierar och slutför utifrån ett verksamhetsorienterat förhållningssätt. Genom samarbete på olika nivåer, kännetecknas du som prestigelös och skapar därmed resultat tillsammans med andra. Du har stor erfarenhet av att bygga gruppkänsla genom delaktighet och motivation, en kommunikativ förmåga att inspirera och förmedla energi driv framåt i din omgivning. Du har erfarenhet och kan påvisa goda resultat av förändringsledning av processer och arbetssätt som lett till långsiktig framgång.

Du kommer att ha ett övergripande processansvar inom någon av service processer, där du förväntas planera, förändra och följa upp processen och dess ekonomi, för att standardisera leveransen till våra kunder.

Mångfalden av situationer och karaktären på de frågor som kan uppstå ställer höga krav på lyhördhet, förmåga att prioritera samt anpassad kommunikation utifrån dess mottagare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

- Chefs- och ledarerfarenhet från större organisationer.
- Erfarenhet av att planera, organisera och genomföra förändringsarbete i större organisationer.
- En tydlig och god kommunikativ förmåga där du på ett pedagogiskt sätt kan entusiasmera medarbetare, kunder och samarbetsparter för att erhålla resultat som ledare.
- God kommunikativ förmåga muntligt och skriftligt i såväl svenska som engelska.

Meriterande är:

- Utbildning inom ledarskap
- Erfarenhet av affärsmässighet och ekonomiskt ansvar 
- Erfarenhet av arbete inom universitet eller högskola

Villkor

Tjänsten avser en tillsvidareanställning, men provanställning kan komma att tillämpas.

För ytterligare information gällande anställningen är du välkommen att ta kontakt med Enhetschef Joakim Hallstig, tel: 090-786 78 05, e-post: [email protected]

Vid frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-specialist Tatja Anundsson, tel 090-786 70 30, e-post: [email protected]

Din ansökan ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2020-03-11.

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Områdeschef universitetsservice

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också. Beskrivning Universitetsservice är Umeå universitets serviceorganisation som förenklar vardagen på campus för anställda, studenter och besökare. Det gör vi bland annat... Visa mer
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Beskrivning

Universitetsservice är Umeå universitets serviceorganisation som förenklar vardagen på campus för anställda, studenter och besökare.

Det gör vi bland annat genom att ge service och stöd, sköta de bokningsbara undervisningslokalerna och mötesrummen, lokalvård, paket- och godshantering, passerkort/UmU-kort, posthantering, växel och telefoni, samt säkra tentamina. Vi erbjuder även tjänster inom tryck, labbdisk och pentrytjänst.

Universitetsservice består av sex olika områden och nu söker vi en områdeschef till ett av dessa.

Arbetsuppgifter

Som områdeschef ansvarar du för att planera, leda och följa upp den dagliga servicen mot fastställda mål. Du medverkar i olika forum med fastighetsägare, samarbetspartners och universitetets kunder och medarbetare för att skapa de bästa lösningarna i vardagen men även för framtiden. Du ingår i Universitetsservice operativa chefsgrupp där du tillsammans med dina kolleger leder det operativa arbetet.

I din roll som områdeschef har du personalansvar för ett tjugotal medarbetare och som chef stödjer du dem i det dagliga arbetet. Att skapa och främja samarbete, relationer och arbetsglädje är naturliga inslag in ditt arbete. Du arbetar strukturerat och trivs med att leda, fatta beslut och följa upp.

Du är en kreativ problemlösare som både initierar och slutför utifrån ett verksamhetsorienterat förhållningssätt. Genom samarbete på olika nivåer, kännetecknas du som prestigelös och skapar därmed resultat tillsammans med andra. Du har stor erfarenhet av att bygga gruppkänsla genom delaktighet och motivation, en kommunikativ förmåga att inspirera och förmedla energi driv framåt i din omgivning. Du har erfarenhet och kan påvisa goda resultat av förändringsledning av processer och arbetssätt som lett till långsiktig framgång.

Du kommer att ha ett övergripande processansvar inom någon av service processer, där du förväntas planera, förändra och följa upp processen och dess ekonomi, för att standardisera leveransen till våra kunder.

Mångfalden av situationer och karaktären på de frågor som kan uppstå ställer höga krav på lyhördhet, förmåga att prioritera samt anpassad kommunikation utifrån dess mottagare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

- Flerårig chefserfarenhet med personalansvar från större organisationer.
- Erfarenhet av att planera, organisera och genomföra förändringsarbete i större organisationer.
- En tydlig och god kommunikativ förmåga där du på ett pedagogiskt sätt kan entusiasmera medarbetare, kunder och samarbetsparter för att erhålla resultat som ledare.
- God kommunikativ förmåga muntligt och skriftligt i såväl svenska som engelska.

Meriterande är:

- Utbildning inom ledarskap
- Erfarenhet av affärsmässighet och ekonomiskt ansvar 
- Erfarenhet av arbete inom universitet eller högskola

Villkor

Anställningen avser en tillsvidareanställning, men provanställning kan komma att tillämpas.

För ytterligare information gällande anställningen är du välkommen att ta kontakt med Enhetschef Joakim Hallstig, tel: 090-786 78 05, e-post: [email protected]

Vid frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-specialist Tatja Anundsson, tel: 090-786 70 30, e-post: [email protected]

Din ansökan ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2020-09-09.

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Enhetschef - Universitetsservice

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också. Beskrivning Universitetsservice är Umeå universitets serviceorganisation som förenklar vardagen på campus för anställda, studenter och besökare. Det gör vi bland annat ... Visa mer
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Beskrivning
Universitetsservice är Umeå universitets serviceorganisation som förenklar vardagen på campus för anställda, studenter och besökare.

Det gör vi bland annat genom att sköta de bokningsbara undervisningslokalerna och mötesrummen, lokalvård, paket- och godshantering, passerkort, posthantering, växel och telefoni, tentamensservice, inköpssamordning samt husservice och växtskötsel. Vi erbjuder även tjänster som tryck, labbdisk och pentrytjänst.

Vi är ungefär 170 anställda som jobbar vid Universitetsservice. Enheten består av fem FM-områden, Infocenter, samt ledning och stöd. Enheten ingår i Verksamhetsområde infrastruktur där även Lokalförsörjningsenheten är en del.

Nu söker vi en enhetschef som kan leda och utveckla Universitetsservice!

Arbetsuppgifter
Som enhetschef ansvarar du för att planera, leda och följa upp den dagliga servicen mot fastställda mål. Du medverkar i olika forum med universitetsanställda, fastighetsägare, samarbetspartners och universitetets kunder/medarbetare för att skapa de bästa lösningarna i vardagen men även för framtiden.

I din roll som enhetschef har du personalansvar för ett tiotal underställda FM-chefer som du stödjer i deras dagliga arbete. Du ingår också i verksamhetsområde infrastrukturs ledningsgrupp och förväntas bidraga till områdets gemensamma utveckling.

Att skapa och främja samarbete, relationer och arbetsglädje är naturliga inslag in ditt arbete. Du arbetar strukturerat och trivs med att leda, fatta beslut och följa upp. Du är en kreativ problemlösare som både initierar och slutför utifrån ett verksamhetsorienterat förhållningssätt. Genom samarbete på olika nivåer, kännetecknas du som prestigelös och skapar därmed resultat tillsammans med andra. Du har stor erfarenhet av att bygga gruppkänsla genom delaktighet och motivation – gärna från organisationer i förändring. Mångfalden av situationer och karaktären på de frågor som kan uppstå ställer höga krav på lyhördhet, förmåga att prioritera samt anpassad kommunikation utifrån dess mottagare. Ditt ledarskap är tillitsbaserat.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- Chefs- och ledarerfarenhet från större organisationer eller motsvarande utbildning och erfarenhet som kan bedömas likvärdig.
- Erfarenhet av att planera, organisera och genomföra förändringsarbete i större organisationer.
- En tydlig och god kommunikativ förmåga där du på ett pedagogiskt sätt kan entusiasmera medarbetare, kunder och samarbetsparter för att erhålla resultat som ledare.
- God kommunikativ förmåga i såväl svenska som engelska.

Meriterande är:

- utbildning inom ledarskap
- erfarenhet av förhandling, avtal och kontrakt (SLA – service level agreements)
- erfarenhet av lean och logistikutveckling
- erfarenhet av inköp och upphandling
- erfarenhet av affärsmässighet och ekonomiskt ansvar
- erfarenhet av arbete inom universitet eller högskola

Villkor
Anställningen avser en tillsvidareanställning, men provanställning kan komma att tillämpas. Sista ansökningsdag 2019-10-17.

För ytterligare information gällande anställningen är du välkommen att ta kontakt med Verksamhetsområdeschef infrastruktur Richard Olsson. E-post: [email protected], tel.090-786 67 28 . Vid frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-specialist Tatja Anundsson, tel 090-786 70 30, e-post: [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Fakultetsdirektör

Fakulteten för skogsvetenskap Fakulteten för skogsvetenskap (S) bedriver forskning, utbildning, miljöanalys och samverkan inom verksamhetsområdet skog, det vill säga skogsekosystem och deras hållbara brukande. Merparten av skogsfakultetens 700 anställda och 850 studenter och forskarstuderande finns på Campus Umeå, ett område som delas med Umeå universitet. Fakulteten har tolv institutioner och ett flertal centrumbildningar och andra enheter. Fakultetskans... Visa mer
Fakulteten för skogsvetenskap
Fakulteten för skogsvetenskap (S) bedriver forskning, utbildning, miljöanalys och samverkan inom verksamhetsområdet skog, det vill säga skogsekosystem och deras hållbara brukande. Merparten av skogsfakultetens 700 anställda och 850 studenter och forskarstuderande finns på Campus Umeå, ett område som delas med Umeå universitet. Fakulteten har tolv institutioner och ett flertal centrumbildningar och andra enheter.

Fakultetskansliet vid fakulteten för skogsvetenskap utgör en del av universitetsadministrationen vid SLU och har sitt säte i Umeå. Kansliets främsta uppgift är att bistå fakultetens ledning med beslutsunderlag och administrativt stöd. Kansliet arbetar med planering, ärendeberedning, ekonomistyrning, uppföljning, expertstöd, löpande administration m.m. inom fakultetens olika verksamhetsområden. Kansliets personal är också sekreterare och föredragande i fakultetens olika nämnder, kommittéer och utskott. Utöver personal anställda vid fakultetskansliet arbetar här också personal anställda vid utbildnings-, personal- och kommunikationsavdelningen samt avdelningen för infrastruktur och grants office.

Arbetsuppgifter:
Fakultetsdirektören leder fakultetens kansli som idag utgör ca 30 personer, varav det direkta personalansvaret är för ca 17 personer, och som utgör ett kvalificerat administrativt och strategiskt stöd till fakultetsnämnd och fakultetsledning. Fakultetsdirektören ingår i fakultetens ledning, är ofta föredragande i fakultetsnämnden och samarbetar nära med fakultetens dekan. Organisatoriskt tillhör fakultetsdirektören universitetsadministrationen och är direkt underställd universitetsdirektören. Fakultetsdirektören ingår tillsammans med övriga fakultetsdirektörer och avdelningschefer i den administrativa chefsgruppen som bidrar till utvecklingen av hela universitetet.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har högskoleutbildning och gedigen chefserfarenhet med personalansvar från administrativ verksamhet, gärna från högskolesektorn. Forskarutbildning är meriterande men ej ett krav. Du är en skicklig och lösningsorienterad ledare med initiativkraft och självständighet. Anställningen ställer höga krav på kommunikativ förmåga och lyhördhet gentemot den akademiska ledningen och förmåga att entusiasmera och motivera dina medarbetare. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Ett genuint intresse för högre utbildning och forskning är en förutsättning.

Placering:
Umeå

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-05-06.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Områdeschef för studievägledning, studentstöd och studenthälsa

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också. Studentcentrum är universitetets sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. Studentcentrum består av fem verksamhetsområden; an... Visa mer
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Studentcentrum är universitetets sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer.

Studentcentrum består av fem verksamhetsområden; antagning, ladokgruppen, examina, studievägledning och studentstöd samt studenthälsan. Vår vision är att vi ska vara kända och efterfrågade för att vi underlättar studentens väg genom universitetet.

Till verksamhetsområdet studievägledning, studentstöd och studenthälsa söker vi nu en områdeschef. Verksamhetsområdet har som främsta uppgift att erbjuda olika former av stöd och vägledning till studenter: studievägledning, stöd för studenter med funktionsnedsättning och studenthälsovård. Inom ramen för studenthälsans uppdrag utgör vi också en viktig del av universitetets krisorganisation.

Du kommer att vara en del av Studentcentrums ledningsgrupp tillsammans med enhetschefen, övriga två områdeschefer och kommunikatören. Du har, förutom arbetsmiljöansvar, även personal- och budgetansvar för verksamheten som idag består av arton medarbetare, varav tre gruppledare, fördelade på de tre områdena.

Kompetenskrav

Vi söker dig med akademisk examen, eller motsvarande, som har erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete, gärna inom högskolesektorn.

Du har erfarenhet av att leda utvecklingsarbete och av att jobba med processutveckling som stöd för att åstadkomma ständiga förbättringar. Du är utrustad med stor nyfikenhet och vilja att lära nya saker. Kvalitet och medborgarfokus är viktiga begrepp i ditt arbete. Du har även ett strategiskt, uthålligt och lösningsfokuserat förhållningssätt med förmåga att inspirera och motivera.  Det är alltså viktigt att du bedriver ett utvecklande, inkluderande och tydligt ledarskap.

I arbetet ingår samarbete med andra aktörer och att bygga goda relationer. Stor vikt kommer därför att läggas på personliga egenskaper som lyhördhet, prestigelöshet och flexibilitet.

Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Eftersom Umeå universitet blir alltmer internationellt så är det positivt om du kan förstå och tala även ytterligare språk.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning 100%, provanställning kan komma att tillämpas.  Tillträde enligt överenskommelse. Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Vikarierande områdeschef till Universitetsservice

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också. Beskrivning Universitetsservice är Umeå universitets serviceorganisation som förenklar vardagen på campus för anställda, studenter och besökare. Det gör vi bland annat ... Visa mer
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Beskrivning
Universitetsservice är Umeå universitets serviceorganisation som förenklar vardagen på campus för anställda, studenter och besökare.

Det gör vi bland annat genom att sköta de bokningsbara undervisningslokalerna och mötesrummen, lokalvård, paket- och godshantering, passerkort/UmU-kort, posthantering, växel och telefoni, tentamensservice samt husservice och växtskötsel. Vi erbjuder även tjänster som tryck, labbdisk och pentrytjänst.

Umeå universitets lokaler är uppdelade i fem olika områden och nu söker vi en vikarierande områdeschef till ett av dessa.

Arbetsuppgifter
Som områdeschef ansvarar du för att planera, leda och följa upp den dagliga servicen mot fastställda mål. Du medverkar i olika forum med fastighetsägare, samarbetspartners och universitetets kunder/medarbetare för att skapa de bästa lösningarna i vardagen men även för framtiden. Du ingår i Universitetsservice operativa chefsgrupp där du tillsammans med dina kolleger leder det operativa arbetet.

I din roll som områdeschef har du personalansvar för ett tjugotal medarbetare och som chef stödjer du dem i det dagliga arbetet. Att skapa och främja samarbete, relationer och arbetsglädje är naturliga inslag in ditt arbete. Du arbetar strukturerat och trivs med att leda, fatta beslut och följa upp.

Du är en kreativ problemlösare som både initierar och slutför utifrån ett verksamhetsorienterat förhållningssätt. Genom samarbete på olika nivåer, kännetecknas du som prestigelös och skapar därmed resultat tillsammans med andra. Du har stor erfarenhet av att bygga gruppkänsla genom delaktighet och motivation – gärna från organisationer i förändring.

Mångfalden av situationer och karaktären på de frågor som kan uppstå ställer höga krav på lyhördhet, förmåga att prioritera samt anpassad kommunikation utifrån dess mottagare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
• Chefs- och ledarerfarenhet från större organisationer eller motsvarande utbildning och erfarenhet
som kan bedömas likvärdig.
• Erfarenhet av att planera, organisera och genomföra förändringsarbete i större organisationer.
• En tydlig och god kommunikativ förmåga där du på ett pedagogiskt sätt kan entusiasmera
medarbetare, kunder och samarbetsparter för att erhålla resultat som ledare.
• God kommunikativ förmåga i såväl svenska som engelska.

Meriterande är:
• utbildning inom ledarskap
• erfarenhet av förhandling, avtal och kontrakt (SLA – service level agreements)
• erfarenhet av lagar och avtal relevanta för området
• erfarenhet av inköp och upphandling
• erfarenhet av affärsmässighet och ekonomiskt ansvar
• erfarenhet av arbete inom universitet eller högskola

Villkor
Vikariat 2019-06-01--2019-08-31, HeltidUmeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Områdeschef till universitetsservice

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också. Beskrivning Universitetsservice är Umeå universitets serviceorganisation som förenklar vardagen på campus för anställda, studenter och besökare. Beskrivning Universit... Visa mer
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Beskrivning

Universitetsservice är Umeå universitets serviceorganisation som förenklar vardagen på campus för anställda, studenter och besökare.

Beskrivning

Universitetsservice är Umeå universitets serviceorganisation som förenklar vardagen på campus för anställda, studenter och besökare. Det gör vi bland annat genom att sköta de bokningsbara undervisningslokalerna och mötesrummen, lokalvård, paket- och godshantering, passerkort/UmU-kort, posthantering, växel och telefoni, tentamensservice, inköpssamordning samt husservice och växtskötsel. Vi erbjuder även tjänster som tryck, labbdisk och pentrytjänst.

Umeå universitets lokaler är uppdelade i fem olika områden och nu söker vi en områdeschef till ett av dessa. 

Arbetsuppgifter

Som områdeschef ansvarar du för att planera, leda och följa upp den dagliga servicen mot fastställda mål. Du medverkar i olika forum med fastighetsägare, samarbetspartners och universitetets kunder/medarbetare för att skapa de bästa lösningarna i vardagen men även för framtiden. Du ingår i Universitetsservice operativa chefsgrupp där du tillsammans med dina kolleger leder det operativa arbetet.

I din roll som områdeschef har du personalansvar för ett tjugotal medarbetare och som chef stödjer du dem i det dagliga arbetet. Att skapa och främja samarbete, relationer och arbetsglädje är naturliga inslag in ditt arbete. Du arbetar strukturerat och trivs med att leda, fatta beslut och följa upp.

Du är en kreativ problemlösare som både initierar och slutför utifrån ett verksamhetsorienterat förhållningssätt. Genom samarbete på olika nivåer, kännetecknas du som prestigelös och skapar därmed resultat tillsammans med andra. Du har stor erfarenhet av att bygga gruppkänsla genom delaktighet och motivation – gärna från organisationer i förändring.

Mångfalden av situationer och karaktären på de frågor som kan uppstå ställer höga krav på lyhördhet, förmåga att prioritera samt anpassad kommunikation utifrån dess mottagare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- Chefs- och ledarerfarenhet från större organisationer eller motsvarande utbildning och erfarenhet som kan bedömas likvärdig.
- Erfarenhet av att planera, organisera och genomföra förändringsarbete i större organisationer.
- En tydlig och god kommunikativ förmåga där du på ett pedagogiskt sätt kan entusiasmera medarbetare, kunder och samarbetsparter för att erhålla resultat som ledare. 
- God kommunikativ förmåga i såväl svenska som engelska. 

Meriterande är:

- utbildning inom ledarskap 
- erfarenhet av förhandling, avtal och kontrakt (SLA – service level agreements)
- erfarenhet av lagar och avtal relevanta för området
- erfarenhet av inköp och upphandling
- erfarenhet av affärsmässighet och ekonomiskt ansvar  
- erfarenhet av arbete inom universitet eller högskola

Villkor

Tjänsten avser en tillsvidareanställning, men provanställning kan komma att tillämpas.

För ytterligare information gällande anställningen är du välkommen att ta kontakt med TF enhetschef Joakim Hallstig, tel: 090-786 78 05, e-post: [email protected]

Vid frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-specialist Tatja Anundsson, tel 090-786 70 30, e-post: [email protected]

Din ansökan ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2019-04-19

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre