Lediga jobb som Civilingenjör, produktion, maskin i Umeå

Se lediga jobb som Civilingenjör, produktion, maskin i Umeå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Umeå som finns hos arbetsgivaren.

Konsulter inom Säkra Industriella IT-Miljöer

Combitech expanderar och vi vill bli fler konsulter inom cybersäkerhet i Luleå eller Umeå. Om du vill hjälpa tillverknings- och processindustrier i deras digitaliseringsresa, genom att förbättra Cybersäkerheten i deras industriella IT-miljöer, är detta en tjänst för dig! Din roll som Konsult inom säkra industriella IT-miljöer I Sverige idag sker en ökad digitalisering av olika tillverknings- och processindustrier som en del av transformationen mot In... Visa mer
Combitech expanderar och vi vill bli fler konsulter inom cybersäkerhet i Luleå eller Umeå. Om du vill hjälpa tillverknings- och processindustrier i deras digitaliseringsresa, genom att förbättra Cybersäkerheten i deras industriella IT-miljöer, är detta en tjänst för dig!


Din roll som Konsult inom säkra industriella IT-miljöer

I Sverige idag sker en ökad digitalisering av olika tillverknings- och processindustrier som en del av transformationen mot Industri 4.0 som beskriver hur digitaliseringen kan öka effektiviteten och konkurrenskraften hos industrin. I takt med att dessa produktionsmiljöer digitaliseras och insamlade data hamnar i molntjänster, för att finnas tillgängliga för t ex analyser och simuleringar, ökar naturligtvis behovet av cybersäkerhet och en genomtänkt arkitektur.I din roll kommer du stödja våra kunder i deras transformationsarbete genom att säkra befintliga OT-miljöer med olika nätverk, OT-system och IIoT-lösningar. Uppdragen kan innebära att vi hjälper kunden identifiera ett nuläge och utifrån det lägger vi upp en plan för att nå önskat läge och säkerhetsnivå. Vi jobbar ofta i team när vi stödjer industrier i deras digitaliseringsresa och din del blir då säkerheten i den Industriella OT-miljön.

Vem är du?

Vi tror att du har erfarenhet från en produktions- eller processmiljö. Det behöver inte nödvändigtvis vara i samband med säkerhet, men du har fått en känsla för de speciella förutsättningarna som finns inom produktion eller processindustri. Du har även någon form av utbildning eller bakgrund inom OT-säkerhet, IT-säkerhet eller informationssäkerhet.Meriterande är kunskap kring ISO/IEC 62443 och någon form av relevant certifiering.Uppdragen förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.Som person är du en kreativ problemlösare som fokuserar på att leverera förstklassig service inom utsatt tid. Du är utåtriktad och har lätt för att knyta kontakter med nya människor. Vidare är du handlingskraftig och trivs med att arbeta både i team så väl som självständigt.


Konsulter hos oss kännetecknas av god samarbetsförmåga och hög professionalism. Vi värdesätter en hög ambitionsnivå och vilja att utvecklas. Som konsult är du ambassadör för Combitech hos våra kunder, därför sätter vi stor vikt vid din sociala förmåga och personlighet.Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande.

Kom och gör skillnad

På Combitech ingår vårt kompetensutvecklingsprogram Combitech GROW som en naturlig del i din anställning! Vi ger dig möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar till både personlig och professionell utveckling, samtidigt som du arbetar i spännande och givande uppdrag.Hos oss får du vara med och utveckla teknikområden för att möta kraven på framtidens digitala samhälle. Vi har flera projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också flygande hjärtstartare, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga!Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor! Visa mindre

Mekanikkonstruktör till R&D Redskapsutveckling

Är du en erfaren mekanikkonstruktör som vill testa nya utmaningar? Hos oss har du nu chansen att bidra till jordbrukets framtid genom utveckling av redskap till frontlastare och hjullastare! Vi ser en fortsatt växande efterfrågan på redskap till den globala marknaden vilket gör att vi planerar att presentera flertalet nya produkter under kommande år. Vi behöver därför fortsätta att stärka vårt utvecklingsteam med ytterligare en produktutvecklare! Om jobbe... Visa mer
Är du en erfaren mekanikkonstruktör som vill testa nya utmaningar? Hos oss har du nu chansen att bidra till jordbrukets framtid genom utveckling av redskap till frontlastare och hjullastare! Vi ser en fortsatt växande efterfrågan på redskap till den globala marknaden vilket gör att vi planerar att presentera flertalet nya produkter under kommande år. Vi behöver därför fortsätta att stärka vårt utvecklingsteam med ytterligare en produktutvecklare!

Om jobbet
Inom avdelningen R&D Redskapsutveckling som idag består av nio personer, ansvarar vi för utveckling av redskap från koncept till produktinförande. Arbetet sker i nära samarbete med marknad-, sälj-, och vår globala produktionsorganisation. Vi samarbetar även med slutanvändare av våra produkter.

Vi söker dig som är en erfaren mekanikkonstruktör som gillar att arbeta både med bredd och spets.
I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

- utveckling av redskap från koncept till produktionsinförande
- mekanisk och hydraulisk konstruktion i 3D CAD
- verifiering av produkter genom simuleringar (FEM mm.)
- verifieringar genom labbtester och tester i fält


Är du rätt för rollen?
Vi söker dig som har minst tre års relevant erfarenhet av mekanisk design av svetsade konstruktioner. Tidigare erfarenhet av utmattningsdimensionering, FEA och hydraulikkonstruktion är önskvärt. För att vara aktuell för tjänsten krävs ingenjörsutbildning på universitetsnivå inom exempelvis maskinteknik.

För att trivas hos oss är det viktigt att du tar ansvar för ditt arbete och att du har ett analyserande och innovativt tankesätt. Du gillar variation i arbetet och att arbeta med olika typer av uppgifter inom utvecklingsprocessen. Vi ser också att du gillar att samarbeta med andra och att du utför ditt arbete med noggrannhet.

Praktisk erfarenhet t.ex. inom jordbruk, arbete med arbetsfordon eller produktion är meriterande.

I denna roll behöver du ha goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift, du behöver även B-körkort.

Intresserad?
Skicka in CV och personligt brev där det framkommer varför du passar till denna roll senast 2 oktober 2022.

Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Tomas Nygren, Head of R&D Implements, 090-170 551.
Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Emma Ekeståhl, HR-generalist, 090-170420.

Vi ser fram emot din ansökan!

Bra att veta
Placeringsort: Brännland
Typ av anställning: Tillsvidareanställning
Vi tillämpar hybridkontor där du har möjlighet att jobba på distans två dagar i veckan så länge det fungerar med verksamheten.

Vad kan Ålö erbjuda dig?
På Ålö får du arbeta i en internationell miljö för ett världsledande företag. Våra medarbetare beskriver atmosfären hos oss som familjär med härlig stämning mellan kollegor, både inom och mellan avdelningar. Arbetsmässigt finns stor frihet under ansvar, korta beslutsvägar och stora möjligheter till att utvecklas.

Att arbeta hos oss innebär att vara en del av ett team med stark framåtanda, drivkraft och ambition - alltid med kundens bästa i fokus. Vi verkar för att våra kunder ska mötas av produkter med hög kvalitet och det är viktigt för oss att vara nytänkande inom branschen. Genom teknisk utveckling i framkant bidrar vi till framtidens jordbruk.

Som personalförmåner erbjuder vi bland annat flexibla arbetstider och arbetstidsförkortning då vi tycker det är viktigt att våra medarbetare ska kunna anpassa arbetet efter vad som passar i varje individs livssituation. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag, massage på arbetsplatsen och Wellify app för att öka möjligheterna för våra medarbetare att få in rörelse som en del av vardagen. Vi erbjuder dessutom möjlighet till förmånscykel och privat sjukvårdsförsäkring.

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en stor mångfald tillför och vi välkomnar därför sökanden av olika kön och bakgrund. Visa mindre

Standardiseringsingenjör

Om företaget Komatsu Forest är sedan 2004 en del i Komatsu-koncernen men har ända sedan 1961 varit synonymt med innovationer och lösningar för ett hållbart skogsbruk. Vi är idag en internationell koncern med huvudkontor och teknikcentrum i Umeå, Sverige. Med cirka 1 400 anställda är Komatsu Forest en av världens största skogsmaskintillverkare och finns representerat på samtliga marknader där mekaniserat skogsbruk bedrivs. Vi är en internationell koncern so... Visa mer
Om företaget
Komatsu Forest är sedan 2004 en del i Komatsu-koncernen men har ända sedan 1961 varit synonymt med innovationer och lösningar för ett hållbart skogsbruk. Vi är idag en internationell koncern med huvudkontor och teknikcentrum i Umeå, Sverige. Med cirka 1 400 anställda är Komatsu Forest en av världens största skogsmaskintillverkare och finns representerat på samtliga marknader där mekaniserat skogsbruk bedrivs. Vi är en internationell koncern som vet att mångfald bidrar till goda resultat och en bättre arbetsplats.

Den tekniska utvecklingen drivs av R&D på Komatsu Forest som består av över 100 ingenjörer där vi dagligen utmanar oss själva och våra produkter för att ständigt bli bättre.

Du kommer att vara del av ett härligt gäng där vi har högt i tak, bra gemenskap och företagskultur där vi hjälper varandra att utvecklas. Vi jobbar som ett team, som lyckas tillsammans!
Vill du läsa mer om Komatsu Forest så är du välkommen att besöka vår hemsida: https://www.komatsuforest.se/


Dina arbetsuppgifter
Du kommer att vara navet i vårt standardiseringsarbete och en viktig kugge i vårt utvecklingsteam. Tjänsten innebär att, tillsammans med kollegor från olika kompetensområden samt extern expertis, ta fram nya och revidera befintliga standarder, för att stödja vårt långsiktiga utvecklingsarbete. Tjänsten innebär också bevakning och uppföljning av internationella standarder och direktiv.

I tjänsten ingår även att utbilda och förmedla information till andra. Att kunna kommunicera och dokumentera information på ett lättförståeligt sätt är därför en viktig del av jobbet. Du kommer att ha en stor frihet i att driva och planera ditt dagliga arbete. Eftersom vi befinner oss i en miljö i ständig utveckling kommer det finnas behov av att utveckla standarder på nya teknikområden. Du kommer att ges stora möjligheter att bredda din kompetens i denna roll.


Din profil
Vi tror att du som söker är civil- eller högskoleingenjör. Du har arbetat några år med standardiseringsarbete för produktutveckling dvs att ta fram interna standarder för konstruktionsarbete (mekanik, el, elektronik, hydraulik, mjukvaruutveckling eller liknande) med utgångspunkt i internationella standarder. Du har en passion för struktur, ordning och reda. Du har lätt för att kommunicera med människor i olika roller och uttrycker dig lika bra i tal som i skrift, på svenska så väl som på engelska. Att hämta in en mängd olika fakta, åsikter och perspektiv och sammanfoga det till en gemensam plattform – en ny standard – är något som inspirerar dig.

Du är en noggrann person som är engagerad och sugen på att arbeta i en kreativ miljö med stark känsla för kvalitet och ständig utveckling.


Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Rickard Rehnmark på telefon: 070?821 53 48. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 16 oktober, via www.clockworkpersonal.se Visa mindre

Produktionstekniker till Engaleda

Engaleda förstärker nu sitt konsultteam med ytterligare en produktionstekniker. Oavsett om du är nyutexaminerad eller har några års erfarenhet inom området finns det utvecklingsmöjligheter som passar just dig. Kan detta vara din nästa utmaning? Sök i så fall tjänsten redan idag då urval sker löpande! Om Engaleda Engaleda är ett konsultbolag inom teknik med stor bredd och erfarenhet inom till exempel Life Science, lantbruks- och skogsmaskiner, motorfordon,... Visa mer
Engaleda förstärker nu sitt konsultteam med ytterligare en produktionstekniker. Oavsett om du är nyutexaminerad eller har några års erfarenhet inom området finns det utvecklingsmöjligheter som passar just dig. Kan detta vara din nästa utmaning? Sök i så fall tjänsten redan idag då urval sker löpande!

Om Engaleda
Engaleda är ett konsultbolag inom teknik med stor bredd och erfarenhet inom till exempel Life Science, lantbruks- och skogsmaskiner, motorfordon, förnybar energi/batteri- och ackumulatortillverkning, livsmedel samt försvarsindustri. Engaledas nätverk är stort i Sverige men främst etablerat i Norrland. På Engaleda vet vi att personligt engagemang och ledarskap är centralt för att utvecklas positivt både som individ och i grupp. Engagemang och ledarskap speglar vad vi levererar i våra uppdrag till våra kunder, såväl som internt hos oss. Vår vision är; "Vi skapar de bästa förutsättningarna för att alla ska lyckas! Med engagemang och ledarskap inspirerar vi människor till en mer hållbar vardag, verksamhet och värld!".

Om rollen
Som konsult inom produktionsteknik kommer du att att kunna jobba inom flera kompetensområden. Detta innefattar allt från projektdeltagande till beredning, tidsstudier, utredningar, analyser av kravuppfyllnad, kostnads-, flöde- och processoptimeringar och mycket mer. I vissa uppdrag ingår det att leda kundens utvecklingsprojekt och team, i andra ingår du i kundens utvecklingsteam.

En liten inblick i det våra olika uppdrag kan innefatta:
? tid - och metodstudier
? optimeringar i produktion
? analyser och utredningar
? arbetsmiljö, hälsa och säkerhet
? logistik och lager
? ständiga förbättringar
? leverantörskvalitet


Kvalifikationer
Vi ser att du är högskoleingenjör med inriktning mot maskinteknik eller har motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Vi ser att du har ett stort intresse för att arbeta med ständiga förbättringar och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av automation eller produktionsarbete. Det är även viktigt att du kan uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift samt innehar B-körkort. Du bör även ha goda kunskaper i Office-paketet. 

Vi söker dig med stort driv och engagemang som gillar att arbeta tillsammans med andra för att lösa problem. Vi värdesätter din analytiska förmåga samt förmåga att arbeta metodiskt och strukturerat. 

Vi erbjuder dig 
Vill du vara med att skapa värden som möjliggör en hållbar framtid där människor, företag och vår planet växer tillsammans? Vi erbjuder innovativa arbetsplatser med stora karriärmöjligheter världen över, där samarbete och utveckling står i centrum. Vi tror att det mesta går att uppnå tillsammans. Hos oss kommer du att ha kul på jobbet och ingen dag kommer att vara den andra lik! 

Ansök
Du söker tjänsten via ansökningslänken med registrerat CV på www.jksgroup.se. Skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, då vi arbetar med ett löpande urval. Har du frågor om tjänsten är du givetvis välkommen att kontakta Johanna Holmberg på telefonnummer 042-12 12 16 eller via mail [email protected]

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Teknisk projektledare till ALTEN

Vi på ALTEN Umeå söker just nu dig som vill jobba som teknisk projektledare!   Hos oss varierar projekten i upplägg, bredd, längd och storlek – allt beroende på våra kunders behov. Detta gör att du kan förvänta dig en stor variation i ditt arbete. Dem flesta av projekten vi arbetar med i Umeå är ute hos kund men det förekommer även inhouse projekt på vårt lokala kontor. Projekten du kan komma arbeta med kan finnas inom olika områden, därav ser vi gärna a... Visa mer
Vi på ALTEN Umeå söker just nu dig som vill jobba som teknisk projektledare!

 

Hos oss varierar projekten i upplägg, bredd, längd och storlek – allt beroende på våra kunders behov. Detta gör att du kan förvänta dig en stor variation i ditt arbete. Dem flesta av projekten vi arbetar med i Umeå är ute hos kund men det förekommer även inhouse projekt på vårt lokala kontor. Projekten du kan komma arbeta med kan finnas inom olika områden, därav ser vi gärna att du har en nyfikenhet samt öppenhet för olika branscher. I rollen som projektledande konsult består främst arbetsuppgifterna av att driva och leda ett team i projekt. Exempelvis kan dina arbetsuppgifter vara allt från att skapa insikt om projektets bakgrund, effektmål och förutsättningar till att ta fram aktivitetsplaner och tidsramar. Du kommer påverka, utreda, analysera, utvärdera, föreslå, leda, besluta, genomföra och löpande följa upp olika handlingsalternativ.

 

DU SOM PERSON
För att rollen som projektledare ska passa dig ser vi att du har en god förståelse för produktutveckling och/eller processer. Då du kommer driva och leda ett team är det viktigt att du är duktig på att skapa engagemang hos människor runt omkring dig, samt har en god kommunikativ sida gentemot medarbetare och kunder. Att arbeta strategiskt är något som faller sig naturligt för dig och du vill alltid att arbetet ska drivas framåt.


KRAVPROFIL
Erfarenhet av att leda och driva olika tekniska projekt inom produktutveckling, produktion och/eller industrialisering. Det kan handla om allt från mekanik, elektronik och process.
Erfarenhet av att ha jobbat med tvärfunktionellt utvecklingsarbete.
Du har några års relevant arbetslivserfarenhet som projektledare där du bland annat fått presentera för ledningsgrupper, arbeta med kvalitet och med tids- och kostnadsaspekter.
Du behärskar svenska och engelska obehindrat.

MERITERANDE
Erfarenhet av kontakt med leverantörer, nationellt och internationellt.
Har god förståelse och erfarenhet gällande säkerhet och arbetsmiljö.
Relevant certifiering inom Projektledning.
Det är även meriterande om du har erfarenhet från stora projekt och innehar en BAS P/U licens.

 

OM ALTEN
ALTEN är ett konsultbolag som utvecklar och levererar kompetens för världsledande företag, små som stora, med konsulter inom teknik, IT och biokemi. Våra kunder återfinns inom branscher som fordon, telekom, försvar, energi, verkstadsindustri, läkemedel och medicinteknik, där våra konsulter är verksamma genom hela produktutvecklingskedjan. Varje medarbetare är lika viktig i ALTENs framgång! Vi drivs av att se människor växa och utvecklas, därför skapar vi möjligheter att få arbeta med det man har passion för. Vi erbjuder såväl nationella som internationella möjligheter och tillsammans med din coachande chef bygger du din karriär så att du kan utvecklas och förverkliga dina mål och drömmar.

Som konsult får du både en teamkänsla i ditt uppdrag och en riktigt härlig gemenskap på ALTEN. Genom våra interna nätverk ALTEN Sports, [email protected] och ALTEN Innovation ges du möjlighet att driva frågor och aktiviteter som just du brinner för, tillsammans med dina kollegor. Allt är självklart frivilligt. Balans mellan arbete och privatliv värderar vi högt. Självklart har vi kollektivavtal. Utöver detta har vi förmåner så som friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar.

 

Vid frågor är du välkommen att kontakta Anna Nejati, Business Manager, [email protected] eller Rebecca Malmborg, Talent Acqusition Partner, [email protected] 

 

OBS! Urvalsprocessen kommer ta längre tid, detta på grund av semestertider. Vi kommer hantera alla ansökningar så snart som möjligt. Visa mindre

Optimeringsingenjör

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i ... Visa mer
Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!
Nu söker Vattenfall Vattenkraft en optimeringsingenjör till någon av våra etableringar i Sverige.
Har du arbetat med energisystem, vattenkraft och optimeringsfrågor? Då kan denna tjänst vara något för dig!
Du kommer att ingå i avdelning Produktionsstöd. I avdelningen är vi 15 kollegor (system-, utvecklings- och optimeringsingenjörer) från Jokkmokk i norr till Trollhättan i syd. Vi arbetar bland annat med störningsanalyser, produktionsutredningar, elmarknads- och optimeringsfrågor. Vi stödjer verksamhetens användare både med support och utveckling av IT-system/applikationer för styrning och övervakning av kraftproduktion/processer, fjärr- och tillståndskontroll, planering och underhåll.
Som optimeringsingenjör har du en viktig roll i vår produktionsverksamhet. Exempel på dina arbetsuppgifter/ansvarsområden:
• Analys, kontroll och optimering av vår produktionsportfölj i nära samarbete med vår kraftsystemspecialist och produktionsledning
• Ansvara för att ta fram och revidera optimeringsunderlag (SEVAP är vårt optimeringsprogram) för produktionscentraler och produktionsledning
• Övergripande planering och stöd vid genomförande av verkningsgradsprover (turbinprov)
• Prekvalificering av våra aggregat för leverans av systemtjänster
• Löpande dela dina kunskaper och utbilda vid behov
• Fungera som tekniskt stöd för projekt- och produktionsverksamheten.
Dina kvalifikationer
Du är har högskole-/universitetsutbildning med inriktning energi, maskinteknik, optimering eller motsvarande erfarenheter.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med energisystemfrågor, vattenkraft, optimering, analyser, beräkningar, statistik och programmering (VBA, MATLAB). Erfarenhet av provning och idrifttagning av roterande maskiner är meriterande.
Vi söker dig som tycker om att arbeta lösningsorienterat både på egen hand och i samarbete med andra. Du motiveras av att ta reda på orsak och verkan, du arbetar strukturerat och har god samarbetsförmåga. Du har uttrycker dig tydligt i tal och skrift (både svenska och engelska). Resor till våra olika anläggningar i Sverige ingår i arbetet, B-körkort är därför ett krav.
Placeringsort
Flexibel vid någon av Vattenfall Vattenkrafts etableringar, exempelvis Umeå, Älvkarleby, Solna eller annan ort – ange gärna ditt önskemål.
Vill du veta mer?
För frågor om tjänsten, kontakta gärna rekryterande chef Benny Stenström, 070-571 98 05. Fackliga representanter är Anneli Jönsson Ledarna, Samuel Jernlif Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.
Utveckla din klimatsmarta karriär hos oss
Tillsammans arbetar vi för en fossilfri framtid. Vattenkraft står för en stor andel av Vattenfalls totala elproduktion, och det är det viktigaste förnybara energislaget såväl inom Vattenfalls produktion som i det europeiska energisystemet.
Ansök vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 5 juni, 2022. Vänta inte med att skicka in din ansökan, vi gör löpande urval. Välkommen med din ansökan!
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Vattenfall Vattenkraft är en del av Sveriges samhällskritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är tjänsten du söker säkerhetsklassad kommer, i enlighet med säkerhetsskyddslagen, registerkontroll och säkerhetsintervju genomföras innan anställning. Visa mindre

QA Engineer Release

Hjälp oss att förbättra tillgången till livsavgörande behandlingar som kan förändra människors hälsa Vi är Cytiva, en global leverantör av teknologier och tjänster som främjar och påskyndar utvecklingen och tillverkningen av läkemedel. Som tidigare del av GE Healthcare har vi ett rikt arv av värdefull erfarenhet och en nystart sedan 2020. Våra kunder bedriver livsavgörande forskning och produktion, alltifrån biologisk forskning till utveckling av nya vacci... Visa mer
Hjälp oss att förbättra tillgången till livsavgörande behandlingar som kan förändra människors hälsa
Vi är Cytiva, en global leverantör av teknologier och tjänster som främjar och påskyndar utvecklingen och tillverkningen av läkemedel. Som tidigare del av GE Healthcare har vi ett rikt arv av värdefull erfarenhet och en nystart sedan 2020.
Våra kunder bedriver livsavgörande forskning och produktion, alltifrån biologisk forskning till utveckling av nya vacciner, läkemedel, cell- och genterapier. Vårt uppdrag är att leverera verktygen och tjänsterna som de behöver, allt för att kunna leverera snabbare och säkrare vård till patienter.
Då efterfrågan av våra produkter är hög söker vi nu tre frisläppningsansvariga till QA i Umeå. Du kommer att arbeta i ett team på ca 20 personer och ha ett tätt samarbete med erfarna kollegor där laganda, flexibilitet, tillit och kvalitetstänk är avgörande för ett bra resultat. Vår avdelning befinner sig i en spännande utvecklingsfas med ett växande team. Hos oss får du möjligheten att vara med och påverka utvecklingen av vårt arbete.

Dina arbetsuppgifter
Säkerställa att kvalitetsdokumentation är korrekt
Ta frisläppningsbeslut dvs godkänna eller underkänna system, baserat på systemets release checklista
Hantera avvikelser, dispenser och omarbeten, granska, ge återkoppling såsom korrigeringar/kompletteringar till utfärdare, samt godkänna avvikelser, dispenser och avvikelser
Vid kundauditeringar beskriva vår frisläppningsprocess
Att bidra med din kvalitetskunskap i vårt förbättringsarbete

Vem är du
Högskoleingenjör eller motsvarande utbildning
Du är noggrann och drivande
Du ska kunna arbeta självständigt och i grupp
Goda kunskaper i svenska och engelska såväl tal som skrift


Tidigare arbete på en QA-avdelning med erfarenhet av frisläppning och avvikelsehantering är meriterande men inget krav. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.
Som person är du kvalitetsmedveten, noggrann och bra på att hålla ordning och skapa struktur i ditt arbete. Du har lätt för att samarbeta, ta till dig instruktioner, planera och arbeta självständigt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Vilka är vi?
Oavsett din roll, ger vi dig ett syfte och en utmaning varje arbetsdag. Om du drivs av att göra världen till en bättre plats genom vetenskap och medicin, kommer du att känna dig hemma här. Är du flexibel, nyfiken och envis är du rätt person. Trivs du dessutom i en global kultur, kan detta vara platsen för din fortsatta karriär.
För Frågor Rörande Tjänsten KontaktaThomas Wallin, QA Leader, [email protected], +46 90 150 007
Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan redan idag!
Vill du veta mer? Spana in vår Careers webbsida, Instagram-kanal och LinkedIn-sida!
Cytiva som omsätter 3,3 miljarder USD, är en global ledare inom biovetenskap med nästan 7 000 anställda i 40 länder, hängivna uppdraget att främja och påskynda medicinska behandlingar.
Cytiva är en del av Danaher-familjen, en global nyskapare inom vetenskap och teknologi som är hängiven att hjälpa kunder att lösa komplexa utmaningar samt förbättra livskvaliteten världen över.
Danaher Corporation and all Danaher Companies are equal opportunity employers that evaluate qualified applicants without regard to race, color, national origin, religion, sex, age, marital status, disability, veteran status, sexual orientation, gender identity, or other characteristics protected by law. The “EEO is the Law” poster is available here.
When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 69,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.
At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.
If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out. Visa mindre

Production Advisor

Job Description Summary The Production Advisor is responsible for performing Process and Quality improvement activities to achieve Standardization and cost-out by waste elimination. This includes projects for supplier improvement, increasing, production, improving supply chain to reduce cost and achieve stability, reducing lead time and improving labor productivity. This person will collaborate with a cross functional teams (including R&D, Production Engin... Visa mer
Job Description Summary
The Production Advisor is responsible for performing Process and Quality improvement activities to achieve Standardization and cost-out by waste elimination. This includes projects for supplier improvement, increasing, production, improving supply chain to reduce cost and achieve stability, reducing lead time and improving labor productivity. This person will collaborate with a cross functional teams (including R&D, Production Engineering, Quality, Production, Supply chain) and other Site Leadership and utilize their expertise and experience to create and execute a effective plan for the factory.
Job Description
Lead and effectively interface with cross-functional team to execute the factory goals.
Demonstrate Leadership in problem identification and problem solving activities with Root cause corrective action through Daily Management execution
Coach and develop dynamic value stream maps to determine bottlenecks and constraints within production.
Maintain and Improve Safety and ergonomics standards in operations
Identify opportunities to improve On time delivery (Internal and External), reduce lead time, improve Labor productivity and keep highest level of quality.
Coach and demonstrate critical thinking through the use of Komatsu way and PDCA methodologies to solve complex problems.
Drive, Lead and Support Kaizens at all levels of in production and drive continuous improvement activities throughout the value stream to achieve business results.
Work with Operational teams to reduce and eliminate disruptions in production.
Drive measurable improvements in productivity and product flow,
Lead multiple projects Visa mindre

Communication Co-op for Industrial Engineering and Management students

Volvo Group Trucks Operations, Umeå is Volvo Groups largest production unit of cabs for Volvo's heavy-duty trucks. The main market is Europe, but the Umeå plant also supplies other markets in Asia, Africa, North and South America and Australia with cabs and cab parts. The cab plant in Umeå has a capacity of 75,000 cabs and is one of Norrland's largest industries with about 1800 employees. The production facility is one of the world's most modern cab pla... Visa mer
Volvo Group Trucks Operations, Umeå is Volvo Groups largest production unit of cabs for Volvo's heavy-duty trucks.


The main market is Europe, but the Umeå plant also supplies other markets in Asia, Africa, North and South America and Australia with cabs and cab parts. The cab plant in Umeå has a capacity of 75,000 cabs and is one of Norrland's largest industries with about 1800 employees. The production facility is one of the world's most modern cab plants with advanced manufacturing technology based on robots and computerized monitoring.


Our ambition with co-op


You will get an opportunity to work together with highly skilled colleagues in a global environment, which provides opportunities for you to develop both on a professional and personal level. You will work in close collaboration with various stakeholders, delivering cutting edge solutions and services in line with the Volvo Group Strategy.


To perform the job successfully, an individual should demonstrate the following competencies:
Communicative – Being able to work with strategic business development and quality through others
Problem Solving - Identifies and resolves problems in a timely manner; Gathers and analyzes information skillfully; Develops alternative solutions; Works well in group problem solving situations
Technical Skills - Assesses own strengths and weaknesses; Pursues training and development opportunities; Strives to continuously build knowledge and skills; Shares expertise with others
Customer Service - Responds to requests for service and assistance; Meets commitments
Teamwork - Exhibits objectivity and openness to others' views; Gives and welcomes feedback; Contributes to building a positive team spirit; Puts success of team above own interests

With Volvo Group Trucks Operations, you will be part of a global and diverse team of highly skilled professionals who work with passion, trust each other and embrace change to stay ahead. We make our customers win!


For further information, please contact:
Elisabeth Lundell, Director Communications; 072-8627236 [email protected]


Kindly note that due to GDPR, we will not accept applications via mail. Please use our career site. Visa mindre

Lead Engineer CAB Special Vehicles Sweden

Lead Engineer CAB Special Vehicles Sweden The focus for Volvo Trucks is to be the world leader in sustainable transport solutions and Special Vehicles is an important contributor to achieve that. To make this happen we need talented people onboard! This is us, your new colleagues The team is truly cross functional with a mix of people from different areas; chassis, cab, electrical & wiring, software, chief project managers and also vehicle and geome... Visa mer
Lead Engineer CAB Special Vehicles Sweden


The focus for Volvo Trucks is to be the world leader in sustainable transport solutions and Special Vehicles is an important contributor to achieve that. To make this happen we need talented people onboard!


This is us, your new colleagues


The team is truly cross functional with a mix of people from different areas; chassis, cab, electrical & wiring, software, chief project managers and also vehicle and geometrical architects.
Together we have a broad and long experience from developing Volvo Trucks Heavy Duty products. Our culture is based on trust, accountability and a business mindset and we all share the same belief that everything is possible if we do it together.
Our way of working is lean and we continuously develop and implement innovative ways of working to secure high performance in time to market, quality and reduced development costs for all our products.


Role Description


You will be responsible for the cab engineering activities within Special Vehicles Development, Umeå.
As a core member in our team, we offer you to work in an atmosphere and culture with a team spirit and can-do-attitude. For this position the main responsibilities are:
Lead and take part of the cab design activities from concept to industrialization for Special Vehicles products and deliver technical solutions agreed with our customers
Drive the technical dialogue with Engineering, Manufacturing, Purchasing and Suppliers/Partners
Develop and share acquired competence and provide technical advice
Contribute in continuous improvement activities
Participate in business development and innovationEducation, Experience, Knowledge and Skills


For success in this role we expect you to have a university degree in Mechanical Engineering or similar technical field of study as well as work experience in the relevant field for a minimum of 7 years. You have specifically strong knowledge of design components related to the cab area such as BiW, exterior and/or interior parts. Previous experience from Volvo Trucks will be considered as a plus.
You are curious and thrive to take the lead with courage and integrity and feel comfortable working autonomously. You have ability to build trust and to manage networking across the engineering-, manufacturing-, purchasing and sales and marketing organizations.
We find that well balanced work teams increase group dynamics, creativity and new approaches to solutions and we are actively working to establish teams that will take maximum advantage of the strength inherent to differences in knowledge, experience, age, gender and nationality, among others.
If you have an open mindset to new innovative ways of working and gets energized by working close to the customer and constantly evolving to meet their needs, you might be our next colleague.


Are we a perfect match?


We can’t promise you an effortless job, but what we can promise you are some really skilled colleagues and some truly exciting challenges to work with. We are eager to learn from you and you will get fantastic opportunities to learn and develop with us. So, if you are a person who is flexible, who rather see challenges as positive and is ready to take some actions? Then we hope to hear from you.


Curious and have some questions, call me:


Hiring Manager – Susanne Urbán, Group Manager SVD Cab & Customer Adaptation Umeå, +46 728627074


Kindly note that due to GDPR, we will not accept applications via mail. Please use our career site. Visa mindre

Mechanical Techlead

Why should you want this job? Let me tell you a short story. Knightec, as a company, has the ambition to take on larger overall commitments for our customers. To make this type of assignment a forward-leaning and coordinating person is of utmost importance, and it is around this role that the projects are revolving. That person is you, and you are the critical component. The role means that you are the one who is technically leading product development pr... Visa mer
Why should you want this job?
Let me tell you a short story. Knightec, as a company, has the ambition to take on larger overall commitments for our customers. To make this type of assignment a forward-leaning and coordinating person is of utmost importance, and it is around this role that the projects are revolving. That person is you, and you are the critical component.

The role means that you are the one who is technically leading product development projects forward. As you will develop products with different technical interfaces, you will be actively working to communicate with the team, teams in adjacent areas of expertise (in addition to mechanical engineering). The role will mean that you have to be independent and make quick estimates and decisions. To sum it up, your task is to help the team move forward.

You will work with existing customers but are also involved in sales to new customers. This means that you are involved early in projects to understand the customers' needs and present potential proposals and solutions to inquiries. Projects will vary, but they will always be towards product development.

Build a career that you can be proud of
At Knightec, your development is our development. What we offer you is not a laid-out road for you to walk down. We do things a bit differently. You are in control of your development, no matter which path you want to take. If it's to reach a new role in the future or a specific technology, we will be there to help you move forward.

You will be surrounded by people that care. Not just about the project and technology, but about each other. We do it as a team. That's the way forward.

Required skills
- Have experience working with advanced product development of products that contain several competence interfaces.

- Have led technical projects in product development, digital or physical

- Worked with product structures and various materials planning systems (MPS) and product data systems (PDM)

- Understanding of the production process - in terms of testing, subcontractors, manufacturing cost, manufacturing process, and tools

One Knightec
Knightec is a new breed in the art of engineering with over 750 colleagues in ten locations around Sweden. We are consultants with our soul in digitalization who strive forward together. Visa mindre

Projektledare till ALTEN

OM ALTEN ALTEN är ett konsultbolag som utvecklar och levererar kompetens för världsledande företag, små som stora, med konsulter inom teknik, IT och biokemi. Vi finns i över 30 länder, har huvudkontor i Paris och har fler än 38 000 anställda varav 88 procent är ingenjörer. I Sverige är vi närmare 1 500 medarbetare och arbetar från kontor på elva orter. Våra kunder återfinns inom branscher som fordon, telekom, försvar, energi, verkstadsindustri, läkemedel ... Visa mer
OM ALTEN
ALTEN är ett konsultbolag som utvecklar och levererar kompetens för världsledande företag, små som stora, med konsulter inom teknik, IT och biokemi. Vi finns i över 30 länder, har huvudkontor i Paris och har fler än 38 000 anställda varav 88 procent är ingenjörer. I Sverige är vi närmare 1 500 medarbetare och arbetar från kontor på elva orter. Våra kunder återfinns inom branscher som fordon, telekom, försvar, energi, verkstadsindustri, läkemedel och medicinteknik, där våra konsulter är verksamma genom hela produktutvecklingskedjan.

 

ALTEN NORR
ALTEN Umeå är ett av de två kontor som tillhör region Norr. Kontoret i Umeå har sedan etableringen 2013 vuxit till cirka 40 medarbetare idag.

 

UPPDRAGEN
Hos oss varierar sig projekten i upplägg, bredd, längd och storlek – allt beroende på våra kunders behov. Detta gör att du kan förvänta dig en stor variation i ditt arbete. Dem flesta av projekten vi arbetar med i Umeå är ute hos kund men det förekommer även inhouse projekt på vårt lokala kontor. Projekten du kan komma arbeta med kan finnas inom olika områden, därav ser vi gärna att du har en nyfikenhet samt öppenhet för olika branscher. I rollen som projektledande konsult består främst arbetsuppgifterna av att driva och leda ett team i projekt.

 

DU SOM PERSON
För att rollen som projektledare ska passa dig ser vi att du har en god förståelse för produktutveckling eller processer. Då du ska driva och leda ett team är det viktigt att du är duktig på att skapa engagemang hos människor runt omkring dig. Du visar en god kommunikativ sida mot bland annat medarbetare och kunder. Att arbeta strategiskt är något som faller sig naturligt för dig och du vill alltid att arbetet ska drivas framåt.

Exempelvis kan dina arbetsuppgifter vara allt från att skapa insikt om projektets bakgrund, effektmål och förutsättningar till att ta fram aktivitetsplaner och tidsramar. Du kommer påverka, utreda, analysera, utvärdera, föreslå, leda, besluta, genomföra och löpande följa upp olika handlingsalternativ.


KRAVPROFIL
Erfarenhet av att leda och driva olika tekniska projekt inom produktutveckling, produktion eller industrialisering. Det kan handla om allt från mekanik, elektronik, process och produktion.
Erfarenhet av att ha jobbat med tvärfunktionellt utvecklingsarbete.
Förmåga att analysera, vara kreativ och ta initiativ samt strukturerad och strategisk i ditt arbetssätt.
Du har några års relevant arbetslivserfarenhet som projektledare där du bland annat fått presentera för ledningsgrupper, arbeta med kvalitet och med tids- och kostnadsaspekter.
Du behärskar svenska och engelska obehindrat.

MERITERANDE
Erfarenhet av kontakt med leverantörer, nationellt och internationellt.
Har god förståelse och erfarenhet gällande säkerhet och arbetsmiljö
Det är även meriterande om du har erfarenhet från stora projekt och innehar en BAS P/U licens.
Relevant certifiering inom Projektledning.

Just nu har vi flera intressanta uppdragsförfrågningar inom området, tveka inte att höra av dig!

 

VAD VI ERBJUDER
Varje medarbetare är lika viktig i ALTENs framgång! Vi drivs av att se människor växa och utvecklas, därför skapar vi möjligheter att få arbeta med det man har passion för. På ALTEN har vi ett stort utbud av uppdrag hos flera av de främsta företagen i Sverige i flera olika branscher, där dina önskemål styr din väg framåt. Vi erbjuder såväl nationella som internationella möjligheter och tillsammans med din coachande chef bygger du din karriär så att du kan utvecklas och förverkliga dina mål och drömmar!

Som konsult får du både en teamkänsla i ditt uppdrag och en riktigt härlig gemenskap på ALTEN. Genom våra interna nätverk ALTEN Sports, [email protected] och ALTEN Innovation ges du möjlighet att driva frågor och aktiviteter som just du brinner för, tillsammans med dina kollegor. Allt är självklart frivilligt. Balans mellan arbete och privatliv värderar vi högt. Självklart har vi kollektivavtal. Utöver detta har vi förmåner så som friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar.

WE BELIEVE IN GROWING TOGETHER.

 

KONTAKTINFORMATION
Vid frågor är du välkommen att kontakta Rickard Holm, ansvarig gruppchef, på [email protected] eller Lukas Grönroos, ansvarig HR Partner, på [email protected] Visa mindre

Projektledare till ALTEN

OM ALTEN ALTEN är ett konsultbolag som utvecklar och levererar kompetens för världsledande företag, små som stora, med konsulter inom teknik, IT och biokemi. Vi finns i över 30 länder, har huvudkontor i Paris och har fler än 38 000 anställda varav 88 procent är ingenjörer. I Sverige är vi närmare 1 500 medarbetare och arbetar från kontor på elva orter. Våra kunder återfinns inom branscher som fordon, telekom, försvar, energi, verkstadsindustri, läkemedel ... Visa mer
OM ALTEN
ALTEN är ett konsultbolag som utvecklar och levererar kompetens för världsledande företag, små som stora, med konsulter inom teknik, IT och biokemi. Vi finns i över 30 länder, har huvudkontor i Paris och har fler än 38 000 anställda varav 88 procent är ingenjörer. I Sverige är vi närmare 1 500 medarbetare och arbetar från kontor på elva orter. Våra kunder återfinns inom branscher som fordon, telekom, försvar, energi, verkstadsindustri, läkemedel och medicinteknik, där våra konsulter är verksamma genom hela produktutvecklingskedjan.

 

ALTEN NORR
ALTEN Umeå är ett av de två kontor som tillhör region Norr. Kontoret i Umeå har sedan etableringen 2013 vuxit till cirka 40 medarbetare idag.

 

UPPDRAGEN
Hos oss varierar sig projekten i upplägg, bredd, längd och storlek – allt beroende på våra kunders behov. Detta gör att du kan förvänta dig en stor variation i ditt arbete. Dem flesta av projekten vi arbetar med i Umeå är ute hos kund men det förekommer även inhouse projekt på vårt lokala kontor. Projekten du kan komma arbeta med kan finnas inom olika områden, därav ser vi gärna att du har en nyfikenhet samt öppenhet för olika branscher. I rollen som projektledande konsult består främst arbetsuppgifterna av att driva och leda ett team i projekt.

 

DU SOM PERSON
För att rollen som projektledare ska passa dig ser vi att du har en god förståelse för produktutveckling eller processer. Då du ska driva och leda ett team är det viktigt att du är duktig på att skapa engagemang hos människor runt omkring dig. Du visar en god kommunikativ sida mot bland annat medarbetare och kunder. Att arbeta strategiskt är något som faller sig naturligt för dig och du vill alltid att arbetet ska drivas framåt.

Exempelvis kan dina arbetsuppgifter vara allt från att skapa insikt om projektets bakgrund, effektmål och förutsättningar till att ta fram aktivitetsplaner och tidsramar. Du kommer påverka, utreda, analysera, utvärdera, föreslå, leda, besluta, genomföra och löpande följa upp olika handlingsalternativ.


KRAVPROFIL
Erfarenhet av att leda och driva olika tekniska projekt inom produktutveckling, produktion eller industrialisering. Det kan handla om allt från mekanik, elektronik, process och produktion.
Erfarenhet av att ha jobbat med tvärfunktionellt utvecklingsarbete.
Förmåga att analysera, vara kreativ och ta initiativ samt strukturerad och strategisk i ditt arbetssätt.
Du har några års relevant arbetslivserfarenhet som projektledare där du bland annat fått presentera för ledningsgrupper, arbeta med kvalitet och med tids- och kostnadsaspekter.
Du behärskar svenska och engelska obehindrat.

MERITERANDE
Erfarenhet av kontakt med leverantörer, nationellt och internationellt.
Har god förståelse och erfarenhet gällande säkerhet och arbetsmiljö
Det är även meriterande om du har erfarenhet från stora projekt och innehar en BAS P/U licens.
Relevant certifiering inom Projektledning.

Just nu har vi flera intressanta uppdragsförfrågningar inom området, tveka inte att höra av dig!

 

VAD VI ERBJUDER
Varje medarbetare är lika viktig i ALTENs framgång! Vi drivs av att se människor växa och utvecklas, därför skapar vi möjligheter att få arbeta med det man har passion för. På ALTEN har vi ett stort utbud av uppdrag hos flera av de främsta företagen i Sverige i flera olika branscher, där dina önskemål styr din väg framåt. Vi erbjuder såväl nationella som internationella möjligheter och tillsammans med din coachande chef bygger du din karriär så att du kan utvecklas och förverkliga dina mål och drömmar!

Som konsult får du både en teamkänsla i ditt uppdrag och en riktigt härlig gemenskap på ALTEN. Genom våra interna nätverk ALTEN Sports, [email protected] och ALTEN Innovation ges du möjlighet att driva frågor och aktiviteter som just du brinner för, tillsammans med dina kollegor. Allt är självklart frivilligt. Balans mellan arbete och privatliv värderar vi högt. Självklart har vi kollektivavtal. Utöver detta har vi förmåner så som friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar.

WE BELIEVE IN GROWING TOGETHER.

 

KONTAKTINFORMATION
Vid frågor är du välkommen att kontakta Rickard Holm, ansvarig gruppchef, på [email protected] eller Lukas Grönroos, ansvarig HR Partner, på [email protected] Visa mindre

Underhållsingenjör

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra närmare 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Framtiden ser ljus ut och vi står inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion med mångfald och Lean som nyckelord. En förutsättning är krea... Visa mer
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra närmare 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Framtiden ser ljus ut och vi står inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion med mångfald och Lean som nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.


Nu söker vi en underhållsingenjör till underhållsteamet i Måleriet! Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av teknik och känner dig redo att anta en ny utmaning. Är du en sådan som brinner för att förbättra? Hos oss kan du göra skillnad!
Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering. I den här rollen ges möjlighet till att bygga nätverk, skapa kontakter, framtida karriärmöjligheter och påverka framtidens produktion.


Arbetsuppgifter:
Din primära arbetsuppgift är att tillsammans med kollegor identifiera behov av att utveckla metoder och processer för att säkerställa hög driftsäkerhet och kostnadseffektiv underhåll inom ansvarsområdet.
Samverka med produktionsteknik och central teknikavdelning för att synkronisera underhållsmetoder och reinvesteringsbehov. Arbeta med, samt utveckla investeringsmodeller för att säkerställa underhållsmässighet i nya anläggningar.
Aktivt delta och driva utveckling av underhållsmetoder med Total Productice Maintenance(TPM) som metodbas. Detta tillsammans med andra underhållsingenjörer i ett nätverk på Volvo Umeå och andra Volvo produktionsenheter.
Vi står inför en digitaliseringsresa på fabriken där underhåll deltar för att effektivisera vårt underhåll. Att använda digitalisering som ett verktyg för att införa behovsstyrt underhåll på komponentnivå och använda tekniken för att samla data för tidiga avvikelser är en möjlighet. Därför ser vi gärna att du har ett intresse i att aktivt delta i resan

Låter det intressant? Vi söker dig som:
Vill utvecklas professionellt
Ser möjligheter där andra ser hinder
Är hands-on samtidigt som du arbetar strategiskt. Helhetstänk och resultatorientering krävs i vår miljö
Arbetar proaktivt, då vi verkar i en föränderlig miljö
Säger vad du tycker och influerar för att skapa positiv förändring
Är en lagspelare som initierar ett gott samarbete med dina kollegor, både vid bra och utmanande dagar

Vi tror också att du har:
Universitetsutbildning minst 180 HP inom relevant område, gärna civilingenjör med inriktning mot industriell ekonomi, kvalitet, automation, maskin eller liknande
Förmåga att organisera och prioritera bland komplexa problem
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar
Kunskap inom TPM eller motsvarande underhållsmetodik
God förmåga att kommunicera och göra dig förstådd

Tidigare erfarenheter från liknande tjänster är meriterande men inte ett krav. Vi lägger största vikt vid att hitta rätt person och ser den här rekryteringen som ett första av många steg i en framtid hos oss. Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, är nyfiken, vill utvecklas och lära dig massvis om lastbilstillverkning så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi hanterar ansökningar löpande och behöver din ansökan senast 21/01/22.


För mer information, vänligen kontakta:
Olof Bergman, Manager Maintenance Paint shop 072 862 73 09
Matti Hedberg, Director Maintenance 072 862 73 71
Anna Bjuhr, HR Business Partner 072 862 71 63


Fackliga representanter:
Marie Nyman, Ledarna, 072 8628057
Torleif Hiitti, Unionen, 072 8627959,
Steve Lindeberg, Akademikerna, 072 8627674


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida. Visa mindre

Teknisk projektledare till Industrial Engineering

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Framtiden ser ljus ut och har just genomfört en av de största rekryteringarna vi någonsin gjort. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot hål... Visa mer
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Framtiden ser ljus ut och har just genomfört en av de största rekryteringarna vi någonsin gjort. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.


Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av teknik och känner dig redo att anta en ny utmaning. Kanske är du en sådan som brinner för att förbättra? Hos oss kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här.


Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering och mångfald. I den här rollen kan du påverka, få möjlighet till att bygga nätverk, skapa kontakter, framtida karriärmöjligheter och påverka framtidens produktion.


Vi söker nu en en teknisk projektledare till industrial engineering. Som teknisk projektledare driver du process och maskinförändringar inom vår hyttfabrik. Arbetet utförs tillsammans med processägare, experter och leverantörer för att nå våra högt ställda mål. Dina arbetsuppgifter består av planering och genomförande från förstudier till test och verifiering inför produktionsstart.


Du leder troligen flera parallella uppdrag och fördjupar dig i någon av våra processer som är tung pressning, karossammansättning eller måleri och ytbehandling. Våra processer har hög automationsgrad. De flesta steg i tillverkningen utförs av robotar i kluster i samarbete med maskiner och fixturer. I denna maskintunga miljö arbetar människor som ska vara trygga, säkra och jobba med en god ergonomi.


Låter det intressant? Vi söker dig som:
Är högskole- eller civilingenjör med inriktning produktionsteknik, industriell ekonomi, maskinteknik eller motsvarande
Har en stark vilja att lära nytt och utvecklas
Besitter grunderna i CAD-verktyg tex Catia, Solidworks eller Inventor
Trivs med varierande arbetsuppgifter och har mycket på gång samtidigt
Gillar utmaningar och lära medan du gör
Behärskar Svenska och Engelska som är vårt koncernspråk
Erfarenhet av styrsystem kan vara meriterande
Erfarenhet av projektledning är meriterande

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt.


Avtalsområde: Teknikavtalet (Unionen/Adakemikerna/Ledarna)
Arbetstider: Dagtid
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse


Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Kent Sundberg Chef: 072 8627287
Fredrik Nilsson HRBP: 072 8627967


Fackliga representanter: Marie Nyman tel 072 8628057 för Ledarna, Steve Lindeberg tel 072 8627674 för Akademikerna, Torleif Hiitti tel 072 8627959 för Unionen


Du är välkommen med ditt CV och personliga brev senast den 12:e December 2021.


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida. Visa mindre

Die Engineer/ Verktygsingenjör

Vi söker dig som är intresserad av framtagning och utveckling av pressverktyg Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Industrin är en framtidsbransch som sjuder av innovation och utveckling. Vi på Volvok... Visa mer
Vi söker dig som är intresserad av framtagning och utveckling av pressverktyg


Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Industrin är en framtidsbransch som sjuder av innovation och utveckling. Vi på Volvokoncernen är stolta över att vara med och driva Sverige framåt med våra lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och drivlinor. Sverige är vår bas för såväl tillverkning som forskning och utveckling.


Vi söker nu efter dig som utstrålar passion, kreativitet och engagemang. Erfarenhet och utbildning är högst relevanta, men din inställning och ditt driv är avgörande. Vi står just nu inför ett stort teknikskifte, både inom vår produktion och inom de produkter vi tillverkar. Är du en ingenjör som gillar utmaningar och problemlösning i en teknikintensiv miljö så är det just dig vi söker!


Du kommer att ingå i ett team med uppdrag att utveckla industrins pressverktyg för både dagens och framtidens produkter. Du är systematisk och noggrann, samt har en bra samarbetsförmåga och ser det som naturligt att involvera medarbetare i förändrings- och förbättringsarbetet.


Vi söker dig som:
Har en relevant högskole-/civiligenjörsutbildning, alternativt stor erfaranhet av pressverktyg.
Kan kommunicera väl och få fram ditt budskap i olika samanhang.
Har en god social förmåga och kan arbeta både självständigt och i team.
Har ett strukturerat mål- och resultatinriktat arbetssätt
Har kunskaper inom LEAN med ett stort intresse för förbättringsarbeten och utveckling.
Har ett genuint intresse för pressverktyg genom hela dess livscykel.

Kunskap och erfarenhet som är meriterande:
Verktygssimulering, främst Autoform
Arbete med startmodeller för verktyg
Kunskap inom CAD, främst Catia

Arbetsuppgifter består främst av:
Utreda, lönsamhetsberäkna, anskaffning, uppföljning, inprovning och överlämnande av nya pressverktyg.
Samarbeta med produktionen och underhåll för att säkerställa verktygets funktion i produktion.
Driva förbättringar och förändringar på befintliga verktyg samt lönsamhetsberäkna och utreda nyanskaffningar.
Uppdatera dokument som realterar till verktygen så som ritningsdokumentation, CAD-data och verktygs-/presstandard.
Delta i, och delvis driva, utveckling av arbetssätt och teknikutveckling rörande pressverktyg.

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig massvis och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka denna tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


För ytterligare information vänligen kontakta:
Teknikchef Paula Larsson 072 862 81 63
Elisabeth Lundell, HR, tel. 072 862 72 36
Steve Lindeberg, facklig representant Akademikerna, 072 862 76 74
Torleif Hiitti, facklig representant Unionen, 072 862 79 59
Marie Nyman, facklig representant Ledarna, 072 862 80 57 Visa mindre

Produktionstekniker

Ålö, med sitt varumärke Quicke, är en av världens största leverantörer av lastare inom lantbruksmaskiner. Med bolag i 10 länder, fabriker i 4 länder och kunder i mer än 50 länder är Quicke ett självklart val för många kunder inom lantbruk. Vi står för 30 procent av världsmarknaden för lastare inom segmentet för traktorer med motorer över 50 hk. Försäljningen av lastare och redskap uppgick till totalt 2,0 miljarder SEK 2020. Varumärket Quicke och varumärket... Visa mer
Ålö, med sitt varumärke Quicke, är en av världens största leverantörer av lastare inom lantbruksmaskiner. Med bolag i 10 länder, fabriker i 4 länder och kunder i mer än 50 länder är Quicke ett självklart val för många kunder inom lantbruk. Vi står för 30 procent av världsmarknaden för lastare inom segmentet för traktorer med motorer över 50 hk. Försäljningen av lastare och redskap uppgick till totalt 2,0 miljarder SEK 2020. Varumärket Quicke och varumärket ROCKINGER utgör tillsammans Business Line Agriculture inom JOST. JOST är en ledande global producent och leverantör av säkerhetskritiska system till kommersiella fordonsindustrin med sina starka brands JOST, ROCKINGER, TRIDEC och Quicke. JOST sysselsätter mer än 3 500 medarbetare över hela världen och är noterade på Frankfurtsbörsen sedan 20 juli 2017.

För mer information om Ålö, besök www.alo.se (http://www.alo.se) eller (http://www.quicke.nu/)

För mer information om JOST, besök (http://www.jost-world.com/)

Gillar du att arbeta med utveckling och vill vara med på vår resa att skapa världens effektivaste lastarfabrik? Gillar du mixen av att arbeta med teknik och människor? Då är du rätt person för oss!

Om tjänsten

Vi söker nu en produktionstekniker till vår fabrik i Brännland. Vi erbjuder ett omväxlande och intressant arbete vid en ständigt utvecklande tillverkningsenhet med engagerade och hjälpsamma kollegor.

Tjänsten innefattar arbete nära vår dagliga produktion där du både kommer att befinna dig i fabriken och på vårt intilliggande kontor. Du kommer att arbeta med både större och mindre förbättringsarbeten med hänsyn till arbetsmiljö och effektivisering, samt anpassa processen för nya produkt- och processärenden.

I tjänsten ingår att delta i och leda projekt, utveckla befintlig produktionsutrustning eller utreda behov av ny utrustning, analysera och effektivisera arbetsupplägg (lean), produktkvalitet, processverifiering, ansvara för maskininvesteringar med mera.

Din profil

Du är högskoleutbildad ingenjör med inriktning mot maskinteknik, vi välkomnar både nyexaminerade och de som hunnit få några års erfarenhet efter sin examen att söka. Alternativt har du mångårig arbetslivserfarenhet inom liknande arbete. Det är meriterande om du har kunskap inom:

- Solid Edge eller liknade 3D CAD verktyg
- Affärssystem (Movex) eller underhållssystem
- Vision, automation och robotar (Fanuc)
- Förbehandling, pulvermålning, svetsning och/eller montagearbete


Som person är du drivande, analytisk, vill ha helhetssyn och slutföra det du har påbörjat. Arbetet handlar om att kombinera teknik med människor, vilket kräver att du har god förmåga att kommunicera med medarbetare för att lyckas i tjänsten.

Verkar detta intressant?

För mer information kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig chef, Jonas Örmin på 070-2813112 alternativt HR Generalist, Emma Ekeståhl på 073-0983763. Ansök med CV och personligt brev så snart som möjligt men senast 2021-10-21. Urval sker löpande.Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Produktionstekniker

Ålö, med sitt varumärke Quicke, är en av världens största leverantörer av lastare inom lantbruksmaskiner. Med bolag i 10 länder, fabriker i 4 länder och kunder i mer än 50 länder är Quicke ett självklart val för många kunder inom lantbruk. Vi står för 30 procent av världsmarknaden för lastare inom segmentet för traktorer med motorer över 50 hk. Försäljningen av lastare och redskap uppgick till totalt 2,0 miljarder SEK 2020. Varumärket Quicke och varumärket... Visa mer
Ålö, med sitt varumärke Quicke, är en av världens största leverantörer av lastare inom lantbruksmaskiner. Med bolag i 10 länder, fabriker i 4 länder och kunder i mer än 50 länder är Quicke ett självklart val för många kunder inom lantbruk. Vi står för 30 procent av världsmarknaden för lastare inom segmentet för traktorer med motorer över 50 hk. Försäljningen av lastare och redskap uppgick till totalt 2,0 miljarder SEK 2020. Varumärket Quicke och varumärket ROCKINGER utgör tillsammans Business Line Agriculture inom JOST. JOST är en ledande global producent och leverantör av säkerhetskritiska system till kommersiella fordonsindustrin med sina starka brands JOST, ROCKINGER, TRIDEC och Quicke. JOST sysselsätter mer än 3 500 medarbetare över hela världen och är noterade på Frankfurtsbörsen sedan 20 juli 2017.

För mer information om Ålö, besök www.alo.se (http://www.alo.se) eller (http://www.quicke.nu/)

För mer information om JOST, besök (http://www.jost-world.com/)

Gillar du att arbeta med utveckling och vill vara med på vår resa att skapa världens effektivaste lastarfabrik? Gillar du mixen av att arbeta med teknik och människor? Då är du rätt person för oss!

Om tjänsten

Vi söker nu en produktionstekniker till vår fabrik i Brännland. Vi erbjuder ett omväxlande och intressant arbete vid en ständigt utvecklande tillverkningsenhet med engagerade och hjälpsamma kollegor.

Tjänsten innefattar arbete nära vår dagliga produktion där du både kommer att befinna dig i fabriken och på vårt intilliggande kontor. Du kommer att arbeta med både större och mindre förbättringsarbeten med hänsyn till arbetsmiljö och effektivisering, samt anpassa processen för nya produkt- och processärenden.

I tjänsten ingår att delta i och leda projekt, utveckla befintlig produktionsutrustning eller utreda behov av ny utrustning, analysera och effektivisera arbetsupplägg (lean), produktkvalitet, processverifiering, ansvara för maskininvesteringar med mera.

Din profil

Du är högskoleutbildad ingenjör med inriktning mot maskinteknik, vi välkomnar både nyexaminerade och de som hunnit få några års erfarenhet efter sin examen att söka. Alternativt har du mångårig arbetslivserfarenhet inom liknande arbete. Det är meriterande om du har kunskap inom:

- Solid Edge eller liknade 3D CAD verktyg
- Affärssystem (Movex) eller underhållssystem
- Vision, automation och robotar (Fanuc)
- Förbehandling, pulvermålning, svetsning och/eller montagearbete


Som person är du drivande, analytisk, vill ha helhetssyn och slutföra det du har påbörjat. Arbetet handlar om att kombinera teknik med människor, vilket kräver att du har god förmåga att kommunicera med medarbetare för att lyckas i tjänsten.

Verkar detta intressant?

För mer information kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig chef, Jonas Örmin på 070-2813112 alternativt HR Generalist, Emma Ekeståhl på 076-7898253. Ansök med CV och personligt brev så snart som möjligt men senast 2021-10-21. Urval sker löpande.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Erfaren produktionstekniker / projektledare

Ålö, med sitt varumärke Quicke, är en av världens största leverantörer av lastare inom lantbruksmaskiner. Med bolag i 10 länder, fabriker i 4 länder och kunder i mer än 50 länder är Quicke ett självklart val för många kunder inom lantbruk. Vi står för 30 procent av världsmarknaden för lastare inom segmentet för traktorer med motorer över 50 hk. Försäljningen av lastare och redskap uppgick till totalt 2,1 miljarder SEK 2019. Varumärket Quicke och varumärket... Visa mer
Ålö, med sitt varumärke Quicke, är en av världens största leverantörer av lastare inom lantbruksmaskiner. Med bolag i 10 länder, fabriker i 4 länder och kunder i mer än 50 länder är Quicke ett självklart val för många kunder inom lantbruk. Vi står för 30 procent av världsmarknaden för lastare inom segmentet för traktorer med motorer över 50 hk. Försäljningen av lastare och redskap uppgick till totalt 2,1 miljarder SEK 2019. Varumärket Quicke och varumärket ROCKINGER utgör tillsammans Business Line Agriculture inom JOST. JOST är en ledande global producent och leverantör av säkerhetskritiska system till kommersiella fordonsindustrin med sina starka brands JOST, ROCKINGER, TRIDEC, Edbro och Quicke. JOST sysselsätter mer än 3 500 medarbetare över hela världen och är noterade på Frankfurtsbörsen sedan 20 juli 2017.

För mer information om Ålö, besök www.alo.se (http://www.alo.se/) eller (http://www.quicke.nu/)För mer information om JOST, besök (http://www.jost-world.com/)

Brinner du för utveckling och vill vara med på vår resa att skapa världens effektivaste lastarfabrik? Gillar du mixen av att arbeta med teknik och människor? Då är du rätt person för oss!
En av våra tekniker har gått vidare inom organisationen och därmed söker vi en ny produktionstekniker till vår fabrik i Brännland.

Om tjänsten

Vi erbjuder ett omväxlande och intressant arbete vid en ständigt utvecklande tillverkningsenhet med engagerade och hjälpsamma kollegor. Din hemvist är fabriken i Brännland men även andra tillverkningsenheter inom ÅLÖ AB kan bli aktuella.
Du kommer att arbeta nära den dagliga produktionen, med både större och mindre förbättringsarbeten med hänsyn till arbetsmiljö och effektivisering. Anpassa processen för nya produkt- och processärenden.
I ditt arbete ingår bland annat att delta i och leda projekt, utreda behov av ny produktionsutrustning eller utveckla befintlig, analysera och effektivisera arbetsupplägg, processverifiering, ansvara för maskininvesteringar etc.

Din profil

Du är högskoleutbildad ingenjör med inriktning mot maskinteknik alternativt har mångårig arbetslivserfarenhet inom liknande verksamhet.
Meriterande om du har kunskap inom:

- Solid Edge eller liknade 3D CAD verktyg
- Affärssystem (Movex) eller underhållssystem
- Vision, automation och robotar (Fanuc)
- Förbehandling, pulvermålning, svetsning och/eller montagearbete


Som person ska du vara analytisk, drivande, ha helhetssyn och vara van att slutföra det du har påbörjat. Eftersom arbetet handlar om att kombinera teknik med människor så krävs en god förmåga att kommunicera med medarbetare inom alla nivåer.

Verkar detta intressant?

För mer information kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig chef, Jonas Örmin på 070-2813112 alternativt Tina Björkman, HR Manager på 090-170511. Ansök med CV och personligt brev så snart som möjligt men senast den 2021-09-05. Visa mindre

Senior Mechanical Techlead

Why should you want this job? Let me tell you a short story. Knightec, as a company, has the ambition to take on larger overall commitments for our customers. To make this type of assignment a forward-leaning and coordinating person is of utmost importance, and it is around this role that the projects are revolving. That person is you, and you are the critical component. The role means that you are the one who is technically leading product development pr... Visa mer
Why should you want this job?
Let me tell you a short story. Knightec, as a company, has the ambition to take on larger overall commitments for our customers. To make this type of assignment a forward-leaning and coordinating person is of utmost importance, and it is around this role that the projects are revolving. That person is you, and you are the critical component.

The role means that you are the one who is technically leading product development projects forward. As you will develop products with different technical interfaces, you will be actively working to communicate with the team, teams in adjacent areas of expertise (in addition to mechanical engineering). The role will mean that you have to be independent and make quick estimates and decisions. To sum it up, your task is to help the team move forward.

You will work with existing customers but are also involved in sales to new customers. This means that you are involved early in projects to understand the customers' needs and present potential proposals and solutions to inquiries. Projects will vary, but they will always be towards product development.

Build a career that you can be proud of
At Knightec, your development is our development. What we offer you is not a laid-out road for you to walk down. We do things a bit differently. You are in control of your development, no matter which path you want to take. If it's to reach a new role in the future or a specific technology, we will be there to help you move forward.

You will be surrounded by people that care. Not just about the project and technology, but about each other. We do it as a team. That's the way forward.

Required skills
- Have experience working with advanced product development of products that contain several competence interfaces.
- Have led technical projects in product development, digital or physical
- Worked with product structures and various materials planning systems (MPS) and product data systems (PDM)
- Understanding of the production process - in terms of testing, subcontractors, manufacturing cost, manufacturing process, and tools


One Knightec
Knightec is a new breed in the art of engineering with over 750 colleagues in ten locations around Sweden. We are consultants with our soul in digitalization who strive forward together. Visa mindre

Testingenjör

Bli en del av något helt livsavgörande Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier. På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbe... Visa mer
Bli en del av något helt livsavgörande
Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.
På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att lära så att du kan få fart på din karriär och förbättra dina färdigheter på lång sikt.
Vi på Cytiva är stolta över att arbeta tillsammans med en grupp av nio andra Danaher Life Sciences-företag. Tillsammans är vi pionjärer inom vetenskap och medicin och utvecklar produkter som hjälper forskare i kampen att rädda liv.
Vad du ska göra
Som kvalitets- och testingenjör kommer du att ansvara för att utveckla och förbättra testmetoder och testfixturer som används för att säkra kvalitén på medicinteknisk utrustning innan den skickas till våra kunder som är världens stora läkemedelstillverkare. I rollen som testingenjör kommer du att:
Arbeta tillsammans med produktionspersonalen för att lösa produktions- och kvalitetsproblem relaterade till test; metoder, processer, verktyg och testutrustning.
Delta i felsökning av system under ibland stressiga förhållanden med stor påverkan på leveranstider och produktkvalitet till kund.
Jobba med att förbättra produktkvaliteten genom att identifiera problem, föreslå och utveckla kostnadseffektiva lösningar för test samt implementera dessa i produktionen.
Hjälpa till att svara på kundcase när det är funktionsrelaterade fel på sålda utrustningar.

Vem är du
Vi söker dig som gärna har några års erfarenhet från provning och testautomatisering eller motsvarande produktionsnära ingenjörsarbete inom industrin. Vi söker dig som:
Har god förståelse för design av mjukvara och hårdvara relaterad till test.
Är tekniskt utbildad med Högskole- eller Civilingenjörsutbildning med inriktning mot exempelvis el/elektronik, data eller motsvarande.
Hanterar både svenska och engelska i tal och skrift.
Har brett tekniskt know-how och intresse.
God förmåga att självständigt lösa problem och att fatta egna beslut.
Meriterande är kunskaper inom databaser och testprogrammering med tex LabView.
Som person vill vi att du klarar av att planera och organisera ditt arbete på ett realistiskt sätt.
Du är noggrann i ditt arbete för att tillfredsställa kundernas krav på kvalitet och service.

Vi befinner oss just nu i en expansiv fas och är i stort behov av ny personal. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För frågor rörande den här tjänsten vänligen kontakta Anders Hamrén på [email protected] Varmt välkommen med din ansökan!
När du börjar hos oss blir du en del i Danahers globala organisation, där 68 000 människor varje dag går till jobbet fast beslutna om att hjälpa våra kunder vinna. Som medarbetare kommer du att få prova nya saker, arbeta hårt och utveckla dina färdigheter. Erfarna chefer och kollegor ger vägledning med stöd av kraftfulla Danaher Business System och en etablerad organisation.
Danaher arbetar målmedvetet med en mångsidig och inkluderande kultur där alla känner att de hör hemma och alla röster hörs. Vi tror på våra medarbetare och de unika perspektiv som de bidrar med till varje utmaning, därför ger vi dig möjligheten att flytta fram gränserna för vad som är möjligt.
Om du någon gång har undrat över vad som finns inom dig så kan du nu få svaret.
Danaher Corporation och alla Danaher-företag är arbetsgivare med lika möjligheter som utvärderar kvalificerade sökande utan hänsyn till ras, färg, nationellt ursprung, religion, kön, ålder, civilstånd, funktionshinder, sexuell läggning, könsidentitet eller andra egenskaper som skyddas av lagen. Visa mindre

Produktionstekniker

Ålö, med sitt varumärke Quicke, är en av världens största leverantörer av lastare inom lantbruksmaskiner. Med bolag i 10 länder, fabriker i 4 länder och kunder i mer än 50 länder är Quicke ett självklart val för många kunder inom lantbruk. Vi står för 30 procent av världsmarknaden för lastare inom segmentet för traktorer med motorer över 50 hk. Försäljningen av lastare och redskap uppgick till totalt 2,1 miljarder SEK 2019. Varumärket Quicke och varumärket... Visa mer
Ålö, med sitt varumärke Quicke, är en av världens största leverantörer av lastare inom lantbruksmaskiner. Med bolag i 10 länder, fabriker i 4 länder och kunder i mer än 50 länder är Quicke ett självklart val för många kunder inom lantbruk. Vi står för 30 procent av världsmarknaden för lastare inom segmentet för traktorer med motorer över 50 hk. Försäljningen av lastare och redskap uppgick till totalt 2,1 miljarder SEK 2019. Varumärket Quicke och varumärket ROCKINGER utgör tillsammans Business Line Agriculture inom JOST. JOST är en ledande global producent och leverantör av säkerhetskritiska system till kommersiella fordonsindustrin med sina starka brands JOST, ROCKINGER, TRIDEC, Edbro och Quicke. JOST sysselsätter mer än 3 500 medarbetare över hela världen och är noterade på Frankfurtsbörsen sedan 20 juli 2017.

För mer information om Ålö, besök www.alo.se (http://www.alo.se/) eller (http://www.quicke.nu/)För mer information om JOST, besök (http://www.jost-world.com/)

Brinner du för utveckling och vill vara med på vår resa att skapa världens effektivaste lastarfabrik? Gillar du mixen av att arbeta med teknik och människor? Då är du rätt person för oss!
En av våra tekniker har gått vidare inom organisationen och därmed söker vi en ny produktionstekniker till vår fabrik i Brännland.

Om tjänsten

Vi erbjuder ett omväxlande och intressant arbete vid en ständigt utvecklande tillverkningsenhet med engagerade och hjälpsamma kollegor. Din hemvist är fabriken i Brännland men även andra tillverkningsenheter inom ÅLÖ AB kan bli aktuella.
Du kommer att arbeta nära den dagliga produktionen, med både större och mindre förbättringsarbeten med hänsyn till arbetsmiljö och effektivisering. Anpassa processen för nya produkt- och processärenden.
I ditt arbete ingår bland annat att delta i och leda projekt, utreda behov av ny produktionsutrustning eller utveckla befintlig, analysera och effektivisera arbetsupplägg, processverifiering, ansvara för maskininvesteringar etc.

Din profil

Du är högskoleutbildad ingenjör med inriktning mot maskinteknik alternativt har mångårig arbetslivserfarenhet inom liknande verksamhet.
Meriterande om du har kunskap inom:

- Solid Edge eller liknade 3D CAD verktyg
- Affärssystem (Movex) eller underhållssystem
- Vision, automation och robotar (Fanuc)
- Förbehandling, pulvermålning, svetsning och/eller montagearbete


Som person ska du vara analytisk, drivande, ha helhetssyn och vara van att slutföra det du har påbörjat. Eftersom arbetet handlar om att kombinera teknik med människor så krävs en god förmåga att kommunicera med medarbetare inom alla nivåer.

Verkar detta intressant?

För mer information kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig chef, Jonas Örmin på 070-2813112 alternativt Tina Björkman, HR Manager på 090-170511. Ansök med CV och personligt brev så snart som möjligt men senast den 2021-08-01. Visa mindre

Senior projektledare till Knightec North

Försprång startar i tanken. Innovation börjar med att våga tänka nytt och prova det oprövade. Hos oss möts idéer och individer och utvecklar projekt i världsklass. Från egna hemma-robotar till framtidens algoritmer med kvalitetstänk i alla branscher. Här möts intresse och yrke på ett och samma ställe. Knightec har på rekordtid intagit topplats som en av Sveriges bästa arbetsgivare och konsultföretag. Kulturen präglas av öppenhet och professionalitet, en t... Visa mer
Försprång startar i tanken. Innovation börjar med att våga tänka nytt och prova det oprövade. Hos oss möts idéer och individer och utvecklar projekt i världsklass.

Från egna hemma-robotar till framtidens algoritmer med kvalitetstänk i alla branscher. Här möts intresse och yrke på ett och samma ställe. Knightec har på rekordtid intagit topplats som en av Sveriges bästa arbetsgivare och konsultföretag. Kulturen präglas av öppenhet och professionalitet, en tredjedel av de anställda är kvinnor och en dryg femtedel har utländsk bakgrund - en strategisk satsning som visar att mångfald ger affärs- och kundnytta på högsta nivå.

I region North arbetar våra medarbetare med olika uppdrag med sin bas på våra kontor i Örnsköldsvik eller Umeå. För denna roll kommer din anställning utgå från kontoret i Umeå där du antingen arbetar på uppdrag ute hos kund eller arbetar ifrån kontoret. Knightec North står inför en stor tillväxtresa och om du är en nyfiken, omtänksam och prestigelös samt känner igen dig i våra värderingar, då vill vi att du ska bli en av oss!

Som Projektledare på Knightec består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av att leda och driva projekt (vi hoppas att det känns självklart). I rollen kommer din förmåga att skapa engagemang i din omgivning och samhörighet kring projektet bli en viktig del i ditt arbete och vi tror att du ser delaktighet som en viktig framgångsfaktor. Formellt ansvarar du för att projekten du arbetar i genomförs med angiven kvalitet/kvantitet inom beslutade tids- och kostnadsramar med fokus på kundens bästa.

Du drivs av att utveckla och har arbetat minst 5 år som projektledare i någon form av produkt-, system- eller produktionsutvecklingsprojekt eller annan ledarskapsorienterad/koordinerande roll. Du har gedigen erfarenhet från industrin och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från konsultyrket. Är du dessutom certifierad eller har dokumenterad utbildning inom projektledning (t.ex. PMI eller IPMA), Lean, förändringsledning och/eller verksamhetsutveckling är det positivt. Då uppdragen ofta genomförs på plats hos svenska och internationella kunder i nära samarbete med andra, krävs god kommunikationsförmåga på både svenska och engelska.

Som senior konsult kommer du genom din förmåga och erfarenhet bli mycket betydelsefull för våra kunder och även en viktig aktör i att bygga upp strategiska affärer för Knightec i regionen samt stötta och utveckla mindre erfarna kollegor.

Som konsult hos Knightec är du en viktig kugge i vår tillväxtresa. Ny teknik förändrar världen snabbare än någonsin. Med spetskompetens skapar vi morgondagens lösningar för våra kunder. Hos oss får du ett helt gäng härliga kollegor och en ledare som kommer att vara närvarande och stötta dig i din utveckling. Tillsammans lyfter vi blicken och sätter upp både kortsiktiga och långsiktiga karriärmål. Vår förhoppning är ett långsiktigt samarbete och att vi tillsammans kommer att utvecklas.

Om du har några frågor kring annonsen, kontakta Emma Book 070-678 28 11. Visa mindre

PRODUKTIONSTEKNIKER TILL ALTEN UMEÅ

Vi söker nu produktionstekniker som ständigt vill analysera, förbättra, utveckla och effektivisera processer till vårt team i Umeå! För att passa in i rollen som produktionstekniker och i teamet är det därmed viktigt att du är utåtriktad, kommunikativ i svenska och engelska, proaktiv i ditt tillvägsgångssätt, teamplayer såväl som bekväm med att ta egna beslut, öppen för att se saker ur nya synvinklar och har ett effektiviseringstänk.  Om ALTEN ALTEN är et... Visa mer
Vi söker nu produktionstekniker som ständigt vill analysera, förbättra, utveckla och effektivisera processer till vårt team i Umeå! För att passa in i rollen som produktionstekniker och i teamet är det därmed viktigt att du är utåtriktad, kommunikativ i svenska och engelska, proaktiv i ditt tillvägsgångssätt, teamplayer såväl som bekväm med att ta egna beslut, öppen för att se saker ur nya synvinklar och har ett effektiviseringstänk. 

Om ALTEN
ALTEN är ett konsultbolag som utvecklar och levererar kompetens för världsledande företag med konsulter inom teknik, IT och biokemi. Vi finns i över 25 länder, har huvudkontor i Paris och har fler än 34 000 anställda varav 88 procent är ingenjörer. I Sverige är vi över 1 700 medarbetare och arbetar från kontor på tolv orter. Våra kunder återfinns inom branscher som fordon, telekom, försvar, energi, verkstadsindustri, läkemedel och medicinteknik, där våra konsulter är verksamma genom hela produktutvecklingskedjan.


Som produktionstekniker inom tillverkande industri kommer du att vara i händelsernas centrum. Du ansvarar för det produktionstekniska upplägget på ett antal produktionsavsnitt och kommer ha breda kontaktytor mot produktion, processutveckling, logistik, teknisk beredning och konstruktion. 

Dina främsta arbetsuppgifter blir exempelvis;

-beredning av nya och ändrade artiklar,

-balansering och beläggningsberäkning,

-genomförande av produkt-, förbättrings- och investeringsprojekt,

-ständiga förbättringar inom kvalitet och produktivitet,

-utveckling och förbättring av metoder och tillverknings- och monteringsprocesser.

Vi ser att du har en färdigställd högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant inråde, samt har några års arbetslivserfarenhet från tillverkande industri. Erfarenhet från automatiserade processer är mycket meriterande. I fokus är ett genuint teknikintresse kombinerat med projektledaregenskaper där nyfikenhet och respekt för människan är viktigt.

Vad vi erbjuder dig
Varje medarbetare är lika viktig i ALTENs framgång! Vi drivs av att se människor växa och utvecklas, därför skapar vi möjligheter att få arbeta med det man har passion för. På ALTEN har vi ett stort utbud av uppdrag hos flera av de främsta företagen i Sverige i flera olika branscher, där dina önskemål styr din väg framåt. Vi erbjuder såväl nationella som internationella möjligheter och tillsammans med din coachande chef bygger du din karriär så att du kan utvecklas och förverkliga dina mål och drömmar!
Som konsult får du både en teamkänsla i ditt uppdrag och en riktigt härlig gemenskap på ALTEN. Genom våra interna nätverk ALTEN Sports, [email protected] och ALTEN Innovation ges du möjlighet att driva frågor och aktiviteter som just du brinner för, tillsammans med dina kollegor. Allt är självklart frivilligt. Balans mellan arbete och privatliv sätter vi högst på listan. Självklart har vi kollektivavtal. Utöver detta har vi förmåner såsom friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar.

We believe in growing together!

Blir du nyfiken på att höra mer? Välkommen in med din ansökan till Alten, Europas ledande teknikkonsultbolag med ett stort lokalt hjärta. Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig gruppchef Rickard Holm på [email protected] eller Victoria Vikman, ansvarig HR Partner på [email protected] Observera att under julledigheten är vi inte tillgängliga och ansökningarna kommer gås igenom tidigast v.2. Trevlig jul och gott nytt år! Visa mindre

Junior projektledare med industrierfarenhet

Försprång startar i tanken. Innovation börjar med att våga tänka nytt och prova det oprövade. Hos oss möts idéer och individer och utvecklar projekt i världsklass. Från förbättringsprojekt inom produktionskvalitet till stora komplexa investerings- och produktprojekt i alla branscher. Här möts intresse och yrke på ett och samma ställe. Knightec har på rekordtid intagit topplats som en av Sveriges bästa arbetsgivare och konsultföretag. Kulturen präglas av ö... Visa mer
Försprång startar i tanken. Innovation börjar med att våga tänka nytt och prova det oprövade. Hos oss möts idéer och individer och utvecklar projekt i världsklass.

Från förbättringsprojekt inom produktionskvalitet till stora komplexa investerings- och produktprojekt i alla branscher. Här möts intresse och yrke på ett och samma ställe. Knightec har på rekordtid intagit topplats som en av Sveriges bästa arbetsgivare och konsultföretag. Kulturen präglas av öppenhet och professionalitet, en tredjedel av de anställda är kvinnor och en dryg femtedel har utländsk bakgrund - en strategisk satsning som visar att mångfald ger affärs- och kundnytta på högsta nivå.

I region North arbetar våra medarbetare med olika uppdrag med sin bas på våra kontor i Örnsköldsvik eller Umeå. För denna roll kommer din anställning utgå från något av våra kontor där du antingen arbetar själv eller i team på uppdrag ute hos någon av våra kunder. Knightec North står inför en stor tillväxtresa och om du är en nyfiken, omtänksam och prestigelös ingenjör som känner igen dig i våra värderingar, då vill vi att du ska bli en av oss!

Som projektledare på Knightec arbetar du med uppdrag inom projektledning, kvalitet- och verksamhetsutveckling där vi hjälper våra kunder att effektivisera, utveckla eller certifiera sin verksamhet och produkter utifrån riskbedömningar, krav och standarder. Som mindre erfaren projektledare driver och leder du delar av projekt enligt uppsatt tidplan och budget med tillhörande ansvar. Du arbetar ofta i team med en mer senior projektledare för att tillsammans uppnå resultat.

Vi söker dig som har påbörjat din resa mot att bli projektledare och har ett par års arbetslivserfarenhet inom industrin. Du har tidigare arbetat i koordinerande roller som exempelvis projektsamordnare eller delprojektledare. Har du även erfarenhet från fordonsbranschen är det meriterande. I grunden har du en ingenjörsutbildning samt god kommunikationsförmåga på både svenska och engelska. Vidare är du prestigelös och gillar att agera spindeln i nätet och lösa problem, högt som lågt i samarbete med andra.

Som konsult hos Knightec är du en viktig kugge i vår tillväxtresa. Ny teknik förändrar världen snabbare än någonsin. Med spetskompetens skapar vi morgondagens lösningar för våra kunder. Hos oss får du ett helt gäng härliga kollegor och en ledare som kommer att vara närvarande och stötta dig i din utveckling. Tillsammans lyfter vi blicken och sätter upp både kortsiktiga och långsiktiga karriärmål. Vår förhoppning är ett långsiktigt samarbete och att vi tillsammans kommer att utvecklas.

Om du har några frågor kring annonsen, kontakta Emma Book 070-678 28 11. Visa mindre

Senior projektledare till Knightec North

Försprång startar i tanken. Innovation börjar med att våga tänka nytt och prova det oprövade. Hos oss möts idéer och individer och utvecklar projekt i världsklass. Från egna hemma-robotar till framtidens algoritmer med kvalitetstänk i alla branscher. Här möts intresse och yrke på ett och samma ställe. Knightec har på rekordtid intagit topplats som en av Sveriges bästa arbetsgivare och konsultföretag. Kulturen präglas av öppenhet och professionalitet, en t... Visa mer
Försprång startar i tanken. Innovation börjar med att våga tänka nytt och prova det oprövade. Hos oss möts idéer och individer och utvecklar projekt i världsklass.

Från egna hemma-robotar till framtidens algoritmer med kvalitetstänk i alla branscher. Här möts intresse och yrke på ett och samma ställe. Knightec har på rekordtid intagit topplats som en av Sveriges bästa arbetsgivare och konsultföretag. Kulturen präglas av öppenhet och professionalitet, en tredjedel av de anställda är kvinnor och en dryg femtedel har utländsk bakgrund - en strategisk satsning som visar att mångfald ger affärs- och kundnytta på högsta nivå.

I region North arbetar våra medarbetare med olika uppdrag med sin bas på våra kontor i Örnsköldsvik eller Umeå. För denna roll kommer din anställning utgå från någon av dessa kontor där du antingen arbetar på uppdrag ute hos kund eller arbetar ifrån något av våra kontor. Knightec North står inför en stor tillväxtresa och om du är en nyfiken, omtänksam och prestigelös samt känner igen dig i våra värderingar, då vill vi att du ska bli en av oss!

Som Projektledare på Knightec består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av att leda och driva projekt (vi hoppas att det känns självklart). I rollen kommer din förmåga att skapa engagemang i din omgivning och samhörighet kring projektet bli en viktig del i ditt arbete och vi tror att du ser delaktighet som en viktig framgångsfaktor. Formellt ansvarar du för att projekten du arbetar i genomförs med angiven kvalitet/kvantitet inom beslutade tids- och kostnadsramar med fokus på kundens bästa.

Du drivs av att utveckla och har arbetat minst 3 års erfarenhet som projektledare i någon form av produkt-, system- eller produktionsutvecklingsprojekt eller annan ledarskapsorienterad/koordinerande roll. Du har gedigen erfarenhet från industrin och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från konsultyrket. Är du dessutom certifierad eller har dokumenterad utbildning inom projektledning (t.ex. PMI eller IPMA), Lean, förändringsledning och/eller verksamhetsutveckling är det positivt. Då uppdragen ofta genomförs på plats hos svenska och internationella kunder i nära samarbete med andra, krävs god kommunikationsförmåga på både svenska och engelska.

Som senior konsult kommer du genom din förmåga och erfarenhet bli mycket betydelsefull för våra kunder och även en viktig aktör i att bygga upp strategiska affärer för Knightec i regionen samt stötta och utveckla mindre erfarna kollegor.

Som konsult hos Knightec är du en viktig kugge i vår tillväxtresa. Ny teknik förändrar världen snabbare än någonsin. Med spetskompetens skapar vi morgondagens lösningar för våra kunder. Hos oss får du ett helt gäng härliga kollegor och en ledare som kommer att vara närvarande och stötta dig i din utveckling. Tillsammans lyfter vi blicken och sätter upp både kortsiktiga och långsiktiga karriärmål. Vår förhoppning är ett långsiktigt samarbete och att vi tillsammans kommer att utvecklas.

Om du har några frågor kring annonsen, kontakta Emma Book 070-678 28 11. Visa mindre

Postdoktor, 2 år, i reglerteknik och AI för robotapplikationer

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också. Institutionen för tillämpad fysik och elektronik har cirka 90 anställda och bedriver utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå samt forskning inom tekniska ä... Visa mer
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Institutionen för tillämpad fysik och elektronik har cirka 90 anställda och bedriver utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå samt forskning inom tekniska ämnesområden.

Institutionen ansvarar för 660 helårsstudenter inom energi-, bygg- och maskinteknik samt elektronik och medieteknik.  Mer information om institutionen kan hittas på hemsidan www.tfe.umu.se.

Vi söker nu en högt kvalificerad postdoktor, som vill bidra till vår forskning inom rörelseplanering och styrdesign för att utföra kontaktoperationer av robotmanipulatörer som använder mekaniska modeller och maskininlärningsbaserade tekniker. Anställningen är begränsad till två år på heltid med startdatum 1 november 2019 eller enligt överenskommelse.

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter
Projektets primära mål är att utveckla maskininlärningsinspirerade metoder för robotmanipulationer utan fast grepp. Möjliga applikationer handlar om att automatisera olika uppgifter som kräver antingen att uppfylla ensidiga begränsningar, på grund av interaktionen med en omgivning, eller icke-prehensil (som att jonglera eller trycka) manipulering av ett objekt. 

Den viktigaste forskningsfrågan i projektet är hur man kan överföra en förmåga att utföra samma eller modifierade rörelser från en skicklig robot (eller en människa) till en annan eller samma robot som hanterar interaktionsrelaterade begränsningar som inte är prehensila. I fallet med självöverföring kan tekniken som ska utvecklas komma att kräva omprogrammering på grund av förändringar i driftsförhållanden eller i specifikationerna för uppgiften. 

Målet är att utnyttja möjligheter till överföring av förmågor via en optimeringssökning för parametrar som definierar invarianter, karakterisera ett riktat beteende, möjliggöra användning av AI och eventuellt djupinlärning, imiteringsinlärning och lärande med demonstrationsteknologier för dynamisk rörelseplanering med mekaniska modeller. 

Den förväntade fördelen med tekniken som ska utvecklas är att minska klyftan mellan AI-planering och avancerade metoder för robotstyrning och att utveckla delar av en skalbar teknik, för nya krävande applikationer för rörelse- och kraftinteraktionsstyrning. Detta är ett mycket ambitiöst projekt med mycket hög potential för ett genombrott inom robotindustrin samt för publicering av högkvalitativa forskningsdokument. 

Postdoktorn förväntas bedriva forskning på hög nivå, utveckla programvara och hårdvarudemonstratorer, publicera vid toppkonferenser och i högt rankade tidskrifter inom reglerteknik, robotik och automatisering samt att samarbeta med våra kollegor. Den sökande måste också vara redo att delta i handledning av doktorander, söka externa bidrag och vara aktiv i forskningsgruppens engagemang i den internationella vetenskapliga och industriella verksamheten.

Kvalifikationer
För behörighet till anställningen krävs en doktorsexamen eller en utländsk examen som anses motsvara en doktorsexamen i elektronik, elektroteknik eller programvaruteknik, eller inom robotik, eller inom ett motsvarande område, starkt relaterat till projektet.  Examen bör vara avlagd högst tre år före ansökningstidens utgång, om inte särskilda skäl föreligger.

Du ska vara mycket motiverad och ansvarsfull, ha goda sociala färdigheter och du ska vara passionerad för att utvecklas både som en individuell forskare och som medlem i ett litet forskarteam. God kunskap i engelska, både i skrift och i tal samt dokumenterat god förmåga att skriva vetenskapliga publikationer krävs.

Tidigare erfarenhet från och kurser i reglerteknik, robotik, inbyggda system och maskininlärning är mycket meriterande.

Stor hänsyn kommer att tas till personliga egenskaper som samarbets- och kommunikationsförmåga samt förmåga att ta initiativ och arbeta självständigt.

Ansökan
En komplett ansökan ska innehålla följande dokument:

- Ett följebrev, inklusive en beskrivning av dina forskningsintressen (max 2 A4-sidor), dina skäl till att söka anställningen och din kontaktinformation
- Ditt curriculum vitae inklusive en lista över publikationer med en kort beskrivning av dina bidrag till de publikationer där flera medförfattare finns
- Kopior av ditt doktorsexamensbevis, inklusive dokumentation av avslutade akademiska kurser och andra betyg
- En elektronisk kopia av din doktorsavhandling
- Kontaktinformation till minst två referenspersoner
- Andra dokument som du vill åberopa

Ansökan måste vara skriven på engelska (företrädesvis) eller svenska och skickas in via vårt elektroniska rekryteringssystem Varbi. Dokument som skickas elektroniskt måste vara antingen i Word- eller PDF-format. Logga in på systemet och ansök via knappen i slutet av denna sida. Sista ansökningsdag är 24 september 2019. 

För mer information, vänligen kontakta Docent Leonid Freidovich, , +46(0)90-786 7646 eller Professor Zonghua Gu, .

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Senior Supplier Capability and Process Leader

Role Summary:We are a $5 billion business with more than 11,000 individuals in over 100 countries. GE Healthcare Life Sciences works with cutting edge technology enabling and advancing the discovery, diagnosis and medical treatments of the present and the future. Join GE Healthcare Life Sciences as Senior Supplier Capability and Process Leader in either Umeå or Uppsala. This is a great opportunity for a self-driven expert in this field to lead this new ini... Visa mer
Role Summary:We are a $5 billion business with more than 11,000 individuals in over 100 countries. GE Healthcare Life Sciences works with cutting edge technology enabling and advancing the discovery, diagnosis and medical treatments of the present and the future. Join GE Healthcare Life Sciences as Senior Supplier Capability and Process Leader in either Umeå or Uppsala. This is a great opportunity for a self-driven expert in this field to lead this new initiative.Essential Responsibilities:In this role you will be responsible for the development, assessment and execution of selecting capable suppliers and ensuring they introduce components that deliver exceptional product quality for our customers. The Senior Supplier Capability and Process Leader will use deep technical/process knowledge and influencing skills within the organization and suppliers, to define and execute supplier selection in alignment with GE Healthcare and industry standards as well as providing leadership, technical direction and support to extended virtual staff across region(s).Key responsibilities include:Provide leadership and technical direction for supplier selection processPromote technical excellence in region(s), support teams through technical challenges and lead special projects with key suppliersEstablish and maintain positive relationships with required external and internal interfaces to ensure that customer requirements are understood and being achievedEffectively communicate technical, regulatory and compliance aspects of supplier selection activities vertically and horizontally in the organizationEnsure positive actions are taken to encourage growth, technical development, and improved interpersonal skills across supplier development and capabilitiesTeam player able to work closely with a global cross-functional teams and open to sharing information and best practices with themQualifications/Requirements:Bachelor or Master Degree in Mechanical Engineering or similarDeep technical expertise and experience in design and manufacturing processes in metal fabrication & machining and/or plasticsSignificant experience with Quality Management System tools, continuous improvement methodologies and in-depth understanding of site level products and related processesExperience in supporting a manufacturing environmentValid EU work permissionDesired Characteristics:Significant experience in product development and industrialization including problem solving, root cause analyses and leading and influencing others to drive change (cross functionally and globally)Proven leadership in lean manufacturing processes using Six Sigma toolsProven leadership in a quality role, with understanding of quality systems deployment including production and process controls and CAPAExcellent oral communication skills and demonstrated experience with communicating within all levels of the organization and teaching best practices Visa mindre

Senior Supplier Capability and Process Leader

Role Summary:We are a $5 billion business with more than 11,000 individuals in over 100 countries. GE Healthcare Life Sciences works with cutting edge technology enabling and advancing the discovery, diagnosis and medical treatments of the present and the future. Join GE Healthcare Life Sciences as Senior Supplier Capability and Process Leader in either Umeå or Uppsala. This is a great opportunity for a self-driven expert in this field to lead this new ini... Visa mer
Role Summary:We are a $5 billion business with more than 11,000 individuals in over 100 countries. GE Healthcare Life Sciences works with cutting edge technology enabling and advancing the discovery, diagnosis and medical treatments of the present and the future. Join GE Healthcare Life Sciences as Senior Supplier Capability and Process Leader in either Umeå or Uppsala. This is a great opportunity for a self-driven expert in this field to lead this new initiative.Essential Responsibilities:In this role you will be responsible for the development, assessment and execution of selecting capable suppliers and ensuring they introduce components that deliver exceptional product quality for our customers. The Senior Supplier Capability and Process Leader will use deep technical/process knowledge and influencing skills within the organization and suppliers, to define and execute supplier selection in alignment with GE Healthcare and industry standards as well as providing leadership, technical direction and support to extended virtual staff across region(s).Key responsibilities include:Provide leadership and technical direction for supplier selection processPromote technical excellence in region(s), support teams through technical challenges and lead special projects with key suppliersEstablish and maintain positive relationships with required external and internal interfaces to ensure that customer requirements are understood and being achievedEffectively communicate technical, regulatory and compliance aspects of supplier selection activities vertically and horizontally in the organizationEnsure positive actions are taken to encourage growth, technical development, and improved interpersonal skills across supplier development and capabilitiesTeam player able to work closely with a global cross-functional teams and open to sharing information and best practices with themQualifications/Requirements:Bachelor or Master Degree in Mechanical Engineering or similarDeep technical expertise and experience in design and manufacturing processes in metal fabrication & machining and/or plasticsSignificant experience with Quality Management System tools, continuous improvement methodologies and in-depth understanding of site level products and related processesExperience in supporting a manufacturing environmentValid EU work permissionDesired Characteristics:Significant experience in product development and industrialization including problem solving, root cause analyses and leading and influencing others to drive change (cross functionally and globally)Proven leadership in lean manufacturing processes using Six Sigma toolsProven leadership in a quality role, with understanding of quality systems deployment including production and process controls and CAPAExcellent oral communication skills and demonstrated experience with communicating within all levels of the organization and teaching best practices Visa mindre

Nyexaminerad Produktionstekniker med intresse för flödessimulering till ...

Försprång startar i tanken. Innovation börjar med att våga tänka nytt och prova det oprövade. Hos oss möts idéer och individer och utvecklar projekt i världsklass. Hos Knightec hittar du premiumkonsulter som brinner för att utmana kunden och utveckla affären. Knightec har på rekordtid intagit topplats som en av Sveriges bästa arbetsgivare och konsultföretag. Kulturen präglas av öppenhet och professionalitet. En tredjedel av de anställda är kvinnor och en ... Visa mer
Försprång startar i tanken. Innovation börjar med att våga tänka nytt och prova det oprövade. Hos oss möts idéer och individer och utvecklar projekt i världsklass.

Hos Knightec hittar du premiumkonsulter som brinner för att utmana kunden och utveckla affären. Knightec har på rekordtid intagit topplats som en av Sveriges bästa arbetsgivare och konsultföretag. Kulturen präglas av öppenhet och professionalitet. En tredjedel av de anställda är kvinnor och en dryg femtedel har utländsk bakgrund. Vi jobbar bland annat med projekt för effektivare produktion, och med att utveckla kundens verksamhet för att möta nya tuffare krav.

Vilka är vi?
I region Northingår kontoren iÖrnsköldsvikochUmeå, där det förstnämnda också är huvudkontoret på Knightec. I hela regionen är vi ca 50 st anställda inom affärsområdet Technology. Vistår inför en tillväxtresa och har som ambition att vara 70 anställda till 2020. Vi söker nu dig som är produktionsteknikertill ett av våra kontor i region North.

Vem är du?
Du harstuderat en utbildning mot produktionsprocesser och besitter en stor nyfikenhet kring frågorinom produktionsteknik. Vi ser det som positivt om flödessimuleringär för dig ett bekant begrepp och gärna något du har kommit i kontakt med under studier och/eller exjobb och något du vill fördjupa din inom.

Du vill utvecklas inom områden så somolika tillverkningsmetoder och förändring samt optimering inom produktion. Är dessutom frågor somautomatisering eller begrepp somLEAN/Six Sigma/5S lockande ser vi det som extra intressant.

Du ären person som har en god analytisk förmåga och brinner för problemlösning.Du ärsocialt lagd och prestigelös med en god samarbetsförmåga. Du tycker om att arbeta på ett strukturerat och effektivt vis.Du tycker om att dela med dig av dina kunskaper samtidigt som du självständigt kan driva ditt eget arbete framåt.

Givet rollens krav på god kommunikativ förmåga ser vi att kvalificerande sökanden kommunicerar obehindrat i tal och skrift på såväl Svenska som Engelska.

Vad erbjuder vi?
Du fårett helt gäng härliga kollegor och en ledare som kommer att vara närvarande och stötta dig i din utveckling. Tillsammans lyfter vi blicken och sätter upp både kortsiktiga och långsiktiga karriärmål. Vår förhoppning är ett långsiktigt samarbete och att vi tillsammans kommer att utvecklas. För dig som vill så ges även möjlighet att engagera sig i vårt nätverk för jämställdhet, VERA samt vårt Skolsamarbete där vi inspirerar högstadieelever i utsatta om områden att läsa vidare. Vi samarbetar även med Ingenjörer utan gränser.

Om du har några frågor kring annonsen, kontakta Per Tjernberg på 073-805 44 48 Visa mindre

Senior Supplier Capability and Process Expert

Role Summary:We are a $5 billion business with more than 11,000 individuals in over 100 countries. GE Healthcare Life Sciences works with cutting edge technology enabling and advancing the discovery, diagnosis and medical treatments of the present and the future. Join the GE Healthcare Life Sciences as Senior Supplier Capability and Process Expert.Essential Responsibilities:In this role you will be responsible for the development, assessment and execution ... Visa mer
Role Summary:We are a $5 billion business with more than 11,000 individuals in over 100 countries. GE Healthcare Life Sciences works with cutting edge technology enabling and advancing the discovery, diagnosis and medical treatments of the present and the future. Join the GE Healthcare Life Sciences as Senior Supplier Capability and Process Expert.Essential Responsibilities:In this role you will be responsible for the development, assessment and execution of selecting capable suppliers and ensuring they introduce components that deliver exceptional product quality for our customers. The Senior Supplier Capability and Process Expert will use deep technical/process knowledge and influencing skills within the organization and suppliers, to define and execute supplier selection in alignment with GE Healthcare and industry standards as well as providing leadership, technical direction and support to extended virtual staff across region(s).Key responsibilities include: Provide leadership and technical direction for supplier selection processPromote technical excellence in region(s), support teams through technical challenges and lead special projects with key suppliersEstablish and maintain positive relationships with required external and internal interfaces to ensure that customer requirements are understood and being achievedEffectively communicate technical, regulatory and compliance aspects of supplier selection activities vertically and horizontally in the organizationEnsure positive actions are taken to encourage growth, technical development, and improved interpersonal skills across supplier development and capabilitiesTeam player able to work closely with a global cross-functional teams and open to sharing information and best practices with themQualifications/Requirements:Bachelor or Master Degree in an Engineering or other technical disciplineDeep technical expertise and experience in design and manufacturing processes in metal fabrication & machining and/or plasticsSignificant experience with Quality Management System tools, continuous improvement methodologies and in-depth understanding of site level products and related processesExperience in supporting a manufacturing environmentValid EU work permissionDesired Characteristics:Significant experience in product development and industrialization including problem solving, root cause analyses and leading and influencing others to drive change (cross functionally and globally)Proven leadership in lean manufacturing processes using Six Sigma toolsProven leadership in a quality role, with understanding of quality systems deployment including production and process controls and CAPAExcellent oral communication skills and demonstrated experience with communicating within all levels of the organization and teaching best practices Visa mindre