Lediga jobb Volvo Business Services AB i Umeå

Se alla lediga jobb från Volvo Business Services AB i Umeå. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Umeå som finns inom det yrket.

Underhållselektriker

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra närmare 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare, med hög automationsgrad i ständig utveckling, vilket medför varierat arbetsinnehåll och stora möjligheter till personlig utveckling. Framtiden är här och vi ... Visa mer
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra närmare 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare, med hög automationsgrad i ständig utveckling, vilket medför varierat arbetsinnehåll och stora möjligheter till personlig utveckling.


Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion med mångfald och lean som nyckelord. Vi står inför en spännande digitaliseringsresa för att effektivisera underhållet av vår produktionsutrustning, där du i rollen som elektriker blir en viktig framtida spelare! Nu söker vi dig som lockas av att ingå i ett tvärfunktionellt processteam och som skulle drivas av att arbeta med underhåll och ständiga förbättringar av vår produktionsutrustning.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Avhjälpande och förebyggande underhåll i vår produktionsanläggning i Presshallen
Följa eldriftansvarigs utfärdade instruktioner vad gäller el-arbeten
Avrapportera, analysera och följa aktiviteter i vårt underhållsystem
Vid behov stödja och instruera övrig underhållspersonal vid felavhjälpning och rotorsaksanalys
Optimera och genomföra mindre förändringsarbeten i systemen
Delta i projekt i erforderlig omfattning

Din profil
Vi söker dig som är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig mer om underhållsteknik och utvecklas som person. Vi tror att du har en stark social kompetens, god samarbetsförmåga och trivs att arbeta tillsammans med olika funktioner.


Kvalifikationer
Teoretiska kunskaper motsvarande gymnasieskolans El-program med inriktning elteknik eller automation
Erfarenhet av arbete inom el/automation
Utbildning i Siemens TIA-portal och Simatic S7
Erfarenhet av praktiskt arbete med felsökning och programmering av PLC-systemErfarenhet av tillverknings- eller processindustri, arbete i IFS Underhållsystem, arbete i projekt och
robotkompetens är meriterande.


Arbetstid: Dagtid
Avtalsområde: Teknikavtalet IF Metall
Anställningsform: Visstid med möjlighet till förlängning


Låter det intressant?
Varmt välkommen med din ansökan senast 31 januari! Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor på avdelningen.


För mer information:
Linda Gunnarsson, Underhållsledare, 072 862 70 73
Lars Johansson, Underhållschef, 072 862 71 87
Anna Bjuhr, HR Business Partner, 072 862 72 36


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida. Visa mindre

Business Controller med intresse för digitalisering och IT

Eftersom vi alltid letar efter fantastiska medarbetare och ännu en av våra talanger har tagit sig an nya utmaningar, finns denna roll tillgänglig för dig här på Volvo i Umeå. Vill du vara med på en spännande resa där vi utvecklar framtidens lastbilar och även framtidens ekonomistyrning? Är du en strukturerad och självgående person som vill vara med och bidra till vår fabriks framgångar? Som Business Controller är du en ödmjuk person som tycker om att lyc... Visa mer
Eftersom vi alltid letar efter fantastiska medarbetare och ännu en av våra talanger har tagit sig an nya utmaningar, finns denna roll tillgänglig för dig här på Volvo i Umeå. Vill du vara med på en spännande resa där vi utvecklar framtidens lastbilar och även framtidens ekonomistyrning? Är du en strukturerad och självgående person som vill vara med och bidra till vår fabriks framgångar?


Som Business Controller är du en ödmjuk person som tycker om att lyckas genom andra, men som samtidigt kan utmana och ställa krav. Du har en grundmurad tilltro till ständiga förbättringar och älskar att driva och förbättra processer samt resultat. Som Business Controller gillar du utmaningarna i vår högintensiva och resultatorienterade miljö. Du tycker om att visa vägen och vara ett föredöme, att vara framåt och hålla sig i täten. Som Business Controller brinner du för att skapa förståelse för siffrorna samt att sätta de ekonomiska parametrarna in i ett större perspektiv.


Du kommer att vara ansvarig för att driva de ekonomiska frågorna inom ett av våra produktionsområden i fabriken samt att driva förändringsarbetet med att ta Business Control till nästa nivå vad det gäller digitalisering. Du sitter med i den operativa ledningsgruppen för processen och driver det ekonomiska förbättringsarbetet genom att vara en controller/partner i främst ekonomiska men även en del operationella frågeställningar. Digitalisering och förbättringar är ledord som karaktäriserar verksamheten. Du kommer att vara en del av Business Control-teamet som består av 5 kollegor och rapportera till ekonomichefen för fabriken. Tjänsten är placerad på Volvo i Umeå.


Vi vill att du:
Gillar att bygga relationer med olika typer av människor
Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva.
Säger vad du tycker och influerar för att skapa positiv förändring
Är en inspirerande och inkluderande förändringsledare som bygger tillit och har integritetVi söker dig som har:
Universitets- eller högskoleexamen inom Finans/Ekonomi
Erfarenhet från Business Control roller eller motsvarande
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösningar och ständiga förbättringar
Erfarenhet från industrin
Kommunikationsförmåga och kan beskriva siffror med ord
Intresse för och erfarenhet av digitalisering – tex Power BI, Qlik etcÄr du dessutom drivande och brinner för att förbättra så finns det en plats för dig här!


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka denna tjänsten.


Vi behöver din ansökan snarast, men senast den 16:e januari.


För mer information:
Lars Jonsson, Ekonomichef, +46 728627210
Johan Haag, HR-chef, +46 765538040


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida. Visa mindre

Project Manager

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.... Visa mer
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.


Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är van av att driva projekt, är intresserad av den senaste tekniken och känner dig redo att anta en ny utmaning. Hos oss kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här.


Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering och mångfald. I den här rollen kan du påverka framtidens produktion, får möjlighet till att bygga nätverk, framtida karriärmöjligheter och vara en del av Volvofamiljen.


Vi söker dig som är högskoleutbildad inom teknik, logistik, produktion eller alternativt motsvarande erfarenhetsnivå genom mångårigt arbete inom ovanstående områden. Erfarenhet av produktion- och industri installationer är meriterande. Har du ambitioner att utvecklas och driva framtidens projekt är detta rätt för dig.


Den vi söker kommer att driva projekt och utveckla den producerande verksamheten genom att:
Leda installationer och förändringar i vår produktionsprocess
Genomföra konceptstudier, inköpsprocesser och installationer med verifieringar
Samarbeta med andra projektledare, produktionstekniker och fler tvärfunktionella funktioner inom fabrikens alla områden
Arbeta med automation. IT, PLC, Robot är vanliga komponenter i våra uppdrag

Låter det intressant? Vi söker dig som:
Ser möjligheter där andra ser hinder
Är hands-on samtidigt som du arbetar strategiskt. Helhetstänk och resultatorientering krävs i vår miljö
Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring
Initierar ett gott samarbete med dina kollegor under bra och dåliga dagar

Vi tror också att du har:
Universitetsutbildning minst 180 HP inom relevant område, gärna civilingenjör med inriktning mot industriell ekonomi, kvalitet, automation eller liknande
Förmåga att organisera och prioritera bland komplexa problem
Tekniskt intresse och nyfikenhet
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar
Har en samarbetsvillig personlighet och gillar att spela i ett lag
Förmåga att kommunicera så att folk förstår

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan senast 26 september.


För mer information, vänligen kontakta:
Erik Lidquist, Master Plan & Projects Manager, 072 8628013
Jens Sjöström, HR Business Parnter, 072 8628870


Fackliga representanter:
Marie Nyman, Ledarna, 072 8628057
Torleif Hiitti, Unionen, 072 8627959
Steve Lindeberg, Akademikerna, 072 8627674 Visa mindre

Produktionsledare

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Världen vill ha Volvolastbilar, och det är nu! Tack vare hög efterfrågan har vi möjlighet att ta in flera nya produktionsledare. Vi söker dig som drivs av laga... Visa mer
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Världen vill ha Volvolastbilar, och det är nu! Tack vare hög efterfrågan har vi möjlighet att ta in flera nya produktionsledare. Vi söker dig som drivs av lagarbete och alltid eftersträvar att utveckla ditt team, vår verksamhet och dig själv. Du som har passion och entusiasm i allt du tar dig för, du som har en tydlig vision om framtiden och som sist men inte minst, alltid sätter kunden i fokus. Är detta du – då kan vi knappt vänta tills vi får träffa dig.


Som produktionsledare på Volvo Lastvagnar får du chansen att vara en del av ett fantastiskt företag, med engagerade medarbetare blir du en del av en organisation i världsklass och tillsammans utvecklar vi varandra. I rollen som produktionsledare hos oss arbetsleder och utvecklar du kompetenta medarbetare i produktion hos oss. Du ansvarar för processen inom ditt område och genom att coacha dina medarbetare når ni gemensamt uppsatta mål. Vidare är du en viktig pusselbit i en ledningsgrupp.


Personlig profil och kvalifikationer
För att vi ska bli en bra match ser vi att du har viljan att bidra till en bättre miljö och ökat välstånd i världen. Du behöver ha förmågan att vara strategisk i en operativ miljö och du har drivet att genomföra och slutföra det du startar. Vår verksamhet förändras dagligen, därför behöver du vara intresserad av förändring och vilja testa dig fram och vara kreativ. Sist men inte minst vill vi att du har modet att säga vad du tycker, att du drivs av att inspirera människor och gillar att ha kul på jobbet.

Inträdesbiljetten:
Relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper inom produktion-, logistik- eller kvalitetsledning
Har förmåga att organisera och prioritera, så att du får tid att leda på riktigt
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning, standardiserat arbetssätt och ständiga förbättringar
Kan kommunicera på svenska och engelska med tydlighet med olika typer av människor
Datorvana och erfarenhet av de vanliga i officepaketet
Bakgrund ifrån produktionsindustri är meriterande

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om ledarskap och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre

Underhållsingenjör

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra närmare 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Framtiden ser ljus ut och vi står inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion med mångfald och Lean som nyckelord. En förutsättning är krea... Visa mer
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra närmare 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Framtiden ser ljus ut och vi står inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion med mångfald och Lean som nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.


Nu söker vi en underhållsingenjör till underhållsteamet i Måleriet! Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av teknik och känner dig redo att anta en ny utmaning. Är du en sådan som brinner för att förbättra? Hos oss kan du göra skillnad!
Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering. I den här rollen ges möjlighet till att bygga nätverk, skapa kontakter, framtida karriärmöjligheter och påverka framtidens produktion.


Arbetsuppgifter:
Din primära arbetsuppgift är att tillsammans med kollegor identifiera behov av att utveckla metoder och processer för att säkerställa hög driftsäkerhet och kostnadseffektiv underhåll inom ansvarsområdet.
Samverka med produktionsteknik och central teknikavdelning för att synkronisera underhållsmetoder och reinvesteringsbehov. Arbeta med, samt utveckla investeringsmodeller för att säkerställa underhållsmässighet i nya anläggningar.
Aktivt delta och driva utveckling av underhållsmetoder med Total Productice Maintenance(TPM) som metodbas. Detta tillsammans med andra underhållsingenjörer i ett nätverk på Volvo Umeå och andra Volvo produktionsenheter.
Vi står inför en digitaliseringsresa på fabriken där underhåll deltar för att effektivisera vårt underhåll. Att använda digitalisering som ett verktyg för att införa behovsstyrt underhåll på komponentnivå och använda tekniken för att samla data för tidiga avvikelser är en möjlighet. Därför ser vi gärna att du har ett intresse i att aktivt delta i resan

Låter det intressant? Vi söker dig som:
Vill utvecklas professionellt
Ser möjligheter där andra ser hinder
Är hands-on samtidigt som du arbetar strategiskt. Helhetstänk och resultatorientering krävs i vår miljö
Arbetar proaktivt, då vi verkar i en föränderlig miljö
Säger vad du tycker och influerar för att skapa positiv förändring
Är en lagspelare som initierar ett gott samarbete med dina kollegor, både vid bra och utmanande dagar

Vi tror också att du har:
Universitetsutbildning minst 180 HP inom relevant område, gärna civilingenjör med inriktning mot industriell ekonomi, kvalitet, automation, maskin eller liknande
Förmåga att organisera och prioritera bland komplexa problem
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar
Kunskap inom TPM eller motsvarande underhållsmetodik
God förmåga att kommunicera och göra dig förstådd

Tidigare erfarenheter från liknande tjänster är meriterande men inte ett krav. Vi lägger största vikt vid att hitta rätt person och ser den här rekryteringen som ett första av många steg i en framtid hos oss. Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, är nyfiken, vill utvecklas och lära dig massvis om lastbilstillverkning så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi hanterar ansökningar löpande och behöver din ansökan senast 21/01/22.


För mer information, vänligen kontakta:
Olof Bergman, Manager Maintenance Paint shop 072 862 73 09
Matti Hedberg, Director Maintenance 072 862 73 71
Anna Bjuhr, HR Business Partner 072 862 71 63


Fackliga representanter:
Marie Nyman, Ledarna, 072 8628057
Torleif Hiitti, Unionen, 072 8627959,
Steve Lindeberg, Akademikerna, 072 8627674


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida. Visa mindre

Produktionstekniker

Vi söker dig som är intresserad av att tillsammans med oss förbättra och utveckla våra tillverkningsprocesser inom press och detaljtillverkning samt hyttsamansättning. Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetar... Visa mer
Vi söker dig som är intresserad av att tillsammans med oss förbättra och utveckla våra tillverkningsprocesser inom press och detaljtillverkning samt hyttsamansättning.


Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Industrin är en framtidsbransch som sjuder av innovation och utveckling. Vi på Volvokoncernen är stolta över att vara med och driva Sverige framåt med våra lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och drivlinor. Sverige är vår bas för såväl tillverkning som forskning och utveckling.


Vi söker nu efter dig som utstrålar passion, kreativitet och engagemang. Erfarenhet och utbildning är högst relevanta, men din inställning och ditt driv är avgörande. Vi står just nu inför ett stort teknikskifte, både inom vår produktion och inom de produkter vi tillverkar. Är du en ingenjör som gillar utmaningar och problemlösning i en teknikintensiv miljö så är det just dig vi söker!


Du kommer att ingå i ett team med uppdrag att följa upp och utveckla vår tillverkningsprocess för både dagens och framtidens produkter. Du är systematisk och noggrann, samt har en bra samarbetsförmåga och ser det som naturligt att involvera medarbetare i förändrings- och förbättringsarbetet.


Vi söker dig som:
Har en relevant högskole-/civiligenjörsutbildning, alternativt erfaranhet av tillverkande processer.
Kan kommunicera väl och få fram ditt budskap i olika samanhang.
Har en god social förmåga och kan arbeta både självständigt och i team.
Har ett strukturerat mål- och resultatinriktat arbetssätt
Har kunskaper inom LEAN med ett stort intresse för förbättringsarbeten och utveckling.
Har ett genuint intresse för processrelaterade frågor och teknikutvecklingKunskap och erfarenhet som är meriterande:
Erfarenhet av produktionstekniskt arbete och goda färdigheter i excel.
Erfarenhet av pressporcesser alternativt processer innehållande samanfogning.Arbetsuppgifter består främst av:
Driva förbättringar och förändringar i produktion samt lönsamhetsberäkna och utreda nyanskaffningar.
Uppdatera dokument som relaterar till produktion, kapacitetssätta produktionen och produktionssätta nya artiklar.
Delta i, och delvis driva, utveckling av arbetssätt och utifrån det upprätta och förvalta metodbeskrivningar
Stötta produktion i kvalitets- och avvikelsefrågor.Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig massvis och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka denna tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Tala gärna om i ditt CV eller personliga brev om du är intresserad av någon speciellt tillverkningsprocess eller bara generellt av produktionstekniskt arbete.


För ytterligare information vänligen kontakta:
Teknikchef press och detaljtillverkning Paula Larsson 072 862 81 63
Teknikchef hyttsamansättning Johan Holmgren 072 862 78 58
Elisabeth Lundell, HR, tel. 072 862 72 36
Steve Lindeberg, facklig representant Akademikerna, 072 862 76 74
Torleif Hiitti, facklig representant Unionen, 072 862 79 59
Marie Nyman, facklig representant Ledarna, 072 862 80 57


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida. Visa mindre

Mek konstruktör till Industrial Engineering

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Framtiden ser ljus ut och har just genomfört en av de största rekryteringarna vi någonsin gjort. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot hål... Visa mer
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Framtiden ser ljus ut och har just genomfört en av de största rekryteringarna vi någonsin gjort. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.


Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av teknik och känner dig redo att anta en ny utmaning. Kanske är du en sådan som brinner för att förbättra? Hos oss kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här.


Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering och mångfald. I den här rollen kan du påverka, få möjlighet till att bygga nätverk, skapa kontakter, framtida karriärmöjligheter och påverka framtidens produktion.


Vi söker nu en konstruktör till industrial engineering. Jobbet innebär att utveckla och förbättra verktyg och hjälpmedel till vår tillverkningsprocess tillsammans i ett nätverk av kollegor och leverantörer. Som konstruktör jobbar du i vårt cad plattform i nära samarbete med vår mekaniska verkstad och underleverantörer. Dina prototyper tillverkar du ibland i vår 3d skrivare. Vi löser våra kunders problem samtidigt som vi utvecklar våra egna metoder och arbetssätt. Volvo är ett globalt företag där du ofta samarbetar med utländska kollegor och leverantörer. Volvo jobbar i en PLM-plattform, allt från design och hållfasthetsberäkning av enskild artikel, till robot och processimuleringar av hela produktionsenheter i fabrikens Virtuell tvilling.


Låter det intressant? Vi söker dig som:
Är Högskole- eller civilingenjör med inriktning design, mekanik eller likvärdigt
Har goda CAD-kunskaper, med fördel inom Catia, Solidworks eller Inventor
Om du har erfarenhet av pneumatik och elektromekanik är det meriterande
Behärskar Svenska och Engelska som är vårt koncernspråk
Har en stark vilja att lära nytt och utvecklas
Trivs med varierande arbetsuppgifter och har mycket på gång samtidigt
Gillar utmaningar och lära medan du görOm du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt.


Avtalsområde: Teknikavtalet (Unionen/Adakemikerna/Ledarna)
Arbetstider: Dagtid
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse


Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Kent Sundberg, Chef: 072 8627287
Fredrik Nilsson, HRBP; 072 8627967


Fackliga representanter: Marie Nyman tel 072 8628057 för Ledarna, Steve Lindeberg tel 072 8627674 för Akademikerna, Torleif Hiitti tel 072 8627959 för Unionen


Du är välkommen med ditt CV och personliga brev senast den 12:e December 2021.


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida. Visa mindre

Produktionsledare till SVP, Mätrummet samt IMC

Produktionsledare Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Världen vill ha Volvolastbilar, och det är nu! Vi behöver dig som har passion och entusiasm i allt du tar dig för, du som har en tydlig vision o... Visa mer
Produktionsledare


Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Världen vill ha Volvolastbilar, och det är nu! Vi behöver dig som har passion och entusiasm i allt du tar dig för, du som har en tydlig vision om framtiden och som sist men inte minst, alltid sätter kunden i fokus. Är detta du – då kan vi knappt vänta tills vi får träffa dig.


Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av teknik och känner dig redo att anta en ny utmaning. Kanske är du en sådan som brinner för att förbättra? Hos oss kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här.


Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering och mångfald. I den här rollen kan du påverka, få möjlighet till att bygga nätverk, skapa kontakter, framtida karriärmöjligheter och påverka framtidens produktion.


Vi söker nu en produktionsledare till SVP (Special Vehicles Production) Inom SVP har vi en nyckelroll för fabrikens produktionsförberedelser och projektbyggande, samt för vår mättekniska kompetens. I den rollen har vi uppdraget att förbereda och producera våra framtida, kundanpassade produkter samt reservtillverkning av våra utgående produkter. Inom SVP har vi också uppdraget att vara med att utveckla och testa framtida produktionsmetoder.


Vi söker dig som:
Har en relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper inom produktion-, logistik- eller kvalitetsledning.
Har erfarenhet i rollen som chef för team inom produktion eller motsvarande.
Är hands-on samtidigt som du arbetar strategiskt. Helhetstänk och resultatorientering krävs i vår miljö.
Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva.
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring.
Initierar ett gott samarbete med dina kollegor under bra och dåliga dagar.

Vi tror att du har:
Förmåga att organisera och prioritera, så att du får tid att leda på riktigt.
Förmåga att bygga förtroende och ser vikten av involvering.
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar.
Har en inspirerande, inkluderande och samarbetsvillig personlighet.
Förmåga att kommunicera, stort som smått, på ett pedagogiskt sätt.
Erfarenhet av att arbeta i en högpresterande produktion samt av att arbeta tvärfunktionellt med övriga funktioner inom verksamheten.
Tidigare erfarenheter från att jobba i stora förändringsprojekt.

Är du redo för utmaningen?


Vi arbetar med att skapa starka team, vilka genom att arbeta med ständiga förbättringar ska nå våra gemensamma mål. Uppdraget för dig som produktionsledare är att coacha dina team i deras förändringsresa. Om du brinner för att utveckla individer och gruppernas kompetenser är du den vi söker. Du kommer att tillhöra SVP´s ledningsgrupp och rapportera till gruppchef SVP.


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Avtalsområde: Teknikavtalet (Unionen/Sveriges ingenjörer/Ledarna)
Arbetstider: Dagtid
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse


För mer information:
Fredrik Åström Kärr, Gruppchef SVP 072-862 77 53
Fredrik Nilsson, HRBP 072-862 79 67


Fackliga representanter
Akademikerna Steve Lindeberg 072-862 76 74
Ledarna Marie Nyman 072-862 80 57,
Unionen Torleif Hitti 070-394 41 14, Visa mindre

Teknisk projektledare till Industrial Engineering

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Framtiden ser ljus ut och har just genomfört en av de största rekryteringarna vi någonsin gjort. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot hål... Visa mer
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Framtiden ser ljus ut och har just genomfört en av de största rekryteringarna vi någonsin gjort. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.


Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av teknik och känner dig redo att anta en ny utmaning. Kanske är du en sådan som brinner för att förbättra? Hos oss kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här.


Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering och mångfald. I den här rollen kan du påverka, få möjlighet till att bygga nätverk, skapa kontakter, framtida karriärmöjligheter och påverka framtidens produktion.


Vi söker nu en en teknisk projektledare till industrial engineering. Som teknisk projektledare driver du process och maskinförändringar inom vår hyttfabrik. Arbetet utförs tillsammans med processägare, experter och leverantörer för att nå våra högt ställda mål. Dina arbetsuppgifter består av planering och genomförande från förstudier till test och verifiering inför produktionsstart.


Du leder troligen flera parallella uppdrag och fördjupar dig i någon av våra processer som är tung pressning, karossammansättning eller måleri och ytbehandling. Våra processer har hög automationsgrad. De flesta steg i tillverkningen utförs av robotar i kluster i samarbete med maskiner och fixturer. I denna maskintunga miljö arbetar människor som ska vara trygga, säkra och jobba med en god ergonomi.


Låter det intressant? Vi söker dig som:
Är högskole- eller civilingenjör med inriktning produktionsteknik, industriell ekonomi, maskinteknik eller motsvarande
Har en stark vilja att lära nytt och utvecklas
Besitter grunderna i CAD-verktyg tex Catia, Solidworks eller Inventor
Trivs med varierande arbetsuppgifter och har mycket på gång samtidigt
Gillar utmaningar och lära medan du gör
Behärskar Svenska och Engelska som är vårt koncernspråk
Erfarenhet av styrsystem kan vara meriterande
Erfarenhet av projektledning är meriterande

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt.


Avtalsområde: Teknikavtalet (Unionen/Adakemikerna/Ledarna)
Arbetstider: Dagtid
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse


Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Kent Sundberg Chef: 072 8627287
Fredrik Nilsson HRBP: 072 8627967


Fackliga representanter: Marie Nyman tel 072 8628057 för Ledarna, Steve Lindeberg tel 072 8627674 för Akademikerna, Torleif Hiitti tel 072 8627959 för Unionen


Du är välkommen med ditt CV och personliga brev senast den 12:e December 2021.


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida. Visa mindre

Ledare för vår förrådsverksamhet

Vi är med våra ca 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Hos oss produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Framtiden ser ljus ut och vi står inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion med mångfald och lean som nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt. Nu söke... Visa mer
Vi är med våra ca 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Hos oss produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Framtiden ser ljus ut och vi står inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion med mångfald och lean som nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.


Nu söker vi en ledare till förrådsverksamheten, som är en viktig del i försörjningen av reservdelar och förnödenheter till fabrikens produktionsprocesser. Vi vill komma i kontakt dig som vill bli en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av logistik, värdeflöden och ekonomi. Kanske är du en sådan som brinner för att förbättra och effektivisera? Då kan du göra skillnad hos oss!


Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering och mångfald. I den här rollen får du möjlighet till att bygga nätverk och skapa kontakter, karriärmöjligheter och påverka framtidens produktion. Har du ambitioner att utvecklas och jobba i ett inspirerande och kreativt team så är detta jobb rätt för dig!


Arbetsuppgifter:
Din primära arbetsuppgift är att tillsammans med ditt team förvalta och säkerställa att rätt reservdelar och förnödenheter är tillgängliga i rätt tid
Utveckla logistikprocesser och reservdelsflöden för förrådsverksamheten för att minimera stopptider i produktionsutrustningarna
Aktivt bidra till att minska fabrikens kostnader för bundet kapital och ytor genom information, värdeflödesanalyser och externa avtal om försörjning
Använda TPM-metoder som en grundläggande bas för utveckling av verksamheten

Låter det intressant? Vi söker dig som:
Vill utvecklas professionellt
Ser möjligheter där andra ser hinder
Är hands-on samtidigt som du arbetar strategiskt, ett helhetstänk och resultatorientering krävs i vår miljö
Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva
Säger vad du tycker och influerar för att skapa positiv förändring
Initierar ett gott samarbete med dina kollegor, både vid bra och vid utmanande dagar

Vi söker en ledare som inspirerar andra och är en lagspelare. Vidare är du tydlig i din kommunikation och duktig på att prioritera och organisera uppgifter. Tidigare erfarenheter från liknande tjänster är meriterande men inte ett krav.


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer att intervjua kandidater löpande under processen och behöver din ansökan senast 17 November.


För mer information, vänligen kontakta:
Matti Hedberg, Director Maintenance 072 862 73 71
Anna Bjuhr, HR Business Partner 072 862 71 63


Fackliga representanter:
Marie Nyman, Ledarna, 072 862 80 57
Torleif Hiitti, Unionen, 072 862 79 59
Steve Lindeberg, Akademikerna, 072 862 76 74


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida. Visa mindre

Logistikingenjör

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Världen vill ha Volvolastbilar, och det är nu! Vi behöver dig som har passion och entusiasm i allt du tar dig för, du som har en tydlig vision om framtiden och som s... Visa mer
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Världen vill ha Volvolastbilar, och det är nu! Vi behöver dig som har passion och entusiasm i allt du tar dig för, du som har en tydlig vision om framtiden och som sist men inte minst, alltid sätter kunden i fokus. Är detta du – då kan vi knappt vänta tills vi får träffa dig.


Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av teknik och känner dig redo att anta en ny utmaning. Kanske är du en sådan som brinner för att förbättra? Hos oss kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här.


Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering och mångfald. I den här rollen kan du påverka, få möjlighet till att bygga nätverk, skapa kontakter, framtida karriärmöjligheter och påverka framtidens produktion.


Vi söker nu logistikutvecklare till vår fabrik. Tidigare erfarenhet av liknade tjänster är meriterande men inte ett krav. Vi lägger största vikt vid att rätt person och ser den här rekryteringen som ett första av många steg i en framtid hos oss. Har du ambitioner att utvecklas är detta rätt för dig.


I de här rollerna stöttar du den producerande verksamheten i uppgifter som att:
Analysera och utveckla processens prestanda
Optimera materialhantering och flöden
Föreslå och genomföra rationaliseringar
Driva och genomföra ständiga förbättringar
Genomföra metodstudier och metodbeskrivningar
Driva produkt- och processförändringar

Du deltar i processteam och bidrar därigenom till områdets långsiktiga lönsamhet, utveckling och konkurrensförmåga. I rollen är det naturligt att samarbeta med andra funktioner, delta i och leda projekt.


Låter det intressant? Vi söker dig som:
Vill utvecklas professionellt
Ser möjligheter där andra ser hinder
Är hands-on samtidigt som du arbetar strategiskt. Helhetstänk och resultatorientering krävs i vår miljö
Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring
Initierar ett gott samarbete med dina kollegor under bra och dåliga dagar

Vi tror också att du har:
Universitetsutbildning minst 180 HP inom relevant område, gärna civilingenjör med inriktning mot logistik, industriell ekonomi, kvalitet, automation eller liknande
Förmåga att organisera och prioritera bland komplexa problem
Tekniskt intresse och nyfikenhet
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar
Har en samarbetsvillig personlighet och gillar att spela i ett lag
Förmåga att kommunicera så att folk förstår

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt.


För mer information, vänligen kontakta:
Erika Söderlund, Manager Logistic Development, 072 8627535
Eddy Khier, Engineering Director, +33 651491460
Fredrik Nilsson, HR, 072 8627967


Fackliga representanter:
Marie Nyman, Ledarna, 072 8628057
Torleif Hiitti, Unionen, 072 8627959,
Steve Lindeberg, Akademikerna, 072 8627674
Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida. Visa mindre

Produktionstekniker till Special Vehicles Production

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Framtiden ser ljus ut och har just genomfört en av de största rekryteringarna vi någonsin gjort. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot hål... Visa mer
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Framtiden ser ljus ut och har just genomfört en av de största rekryteringarna vi någonsin gjort. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.


Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av teknik och känner dig redo att anta en ny utmaning. Kanske är du en sådan som brinner för att förbättra? Hos oss kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här.


Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering och mångfald. I den här rollen kan du påverka, få möjlighet till att bygga nätverk, skapa kontakter, framtida karriärmöjligheter och påverka framtidens produktion.


Vi söker nu en produktionstekniker till SVP (Special Vehicles Production). Tidigare erfarenhet av liknade tjänster är meriterande men inte ett krav. Vi lägger största vikt vid att rätt person och ser den här rekryteringen som ett första av många steg i en framtid hos oss. Har du ambitioner att utvecklas är detta rätt för dig.


I de här rollerna stöttar du den producerande verksamheten i uppgifter som att:
Analysera och utveckla processens prestanda
Föreslå och genomföra rationaliseringar
Driva och genomföra ständiga förbättringar
Genomföra metodstudier och metodbeskrivningar
Ta fram och uppdatera bemanning- och operationsunderlag
Genomföra produkt- och processförändringar

Du deltar i SVP´s lokal ledningsgrupp och bidrar därigenom till områdets långsiktiga lönsamhet, utveckling och konkurrensförmåga. I rollen är det naturligt att samarbeta med andra funktioner, delta i och leda projekt.


Låter det intressant? Vi söker dig som:
Vill utvecklas professionellt
Ser möjligheter där andra ser hinder
Är hands-on samtidigt som du arbetar strategiskt. Helhetstänk och resultatorientering krävs i vår miljö.
Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva.
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring.
Initierar ett gott samarbete med dina kollegor under bra och dåliga dagar.Vi tror också att du har:
Universitetsutbildning minst 180 HP inom relevant område, gärna civilingenjör med inriktning mot industriell ekonomi, kvalitet, automation eller liknande.
Förmåga att organisera och prioritera bland komplexa problem
Tekniskt intresse och nyfikenhet
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar.
Har en samarbetsvillig personlighet och gillar att spela i ett lag
Förmåga att kommunicera så att folk förstår.

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt.


För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Åström-Kärr, Gruppschef SVP, 072 8627753
Fredrik Nilsson, HR Business Partner 072 8627967


Fackliga representanter:
Marie Nyman, Ledarna, 072 8628057
Torleif Hiitti, Unionen, 072 8627959,
Steve Lindeberg, Akademikerna, 072 8627674
Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida. Visa mindre

Verktygsmekaniker till Underhåll

I rollen som Verktygsmekaniker kommer du främst att arbeta med att säkerställa funktionalitet i pressverktyg som används i våra hydrauliska och mekaniska pressar. Detta sker genom att vi utför förebyggande och avhjälpande underhåll. I uppgiften ingår att analysera ytor och funktioner i verktygen och avgöra eventuella förbättringar avseende tekniska funktioner och medverka i kontinuerligt förbättringsarbete samt ombyggnadsarbeten. Huvudsakliga arbetsuppgi... Visa mer
I rollen som Verktygsmekaniker kommer du främst att arbeta med att säkerställa funktionalitet i pressverktyg som används i våra hydrauliska och mekaniska pressar. Detta sker genom att vi utför förebyggande och avhjälpande underhåll. I uppgiften ingår att analysera ytor och funktioner i verktygen och avgöra eventuella förbättringar avseende tekniska funktioner och medverka i kontinuerligt förbättringsarbete samt ombyggnadsarbeten.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Utföra akut avhjälpande underhållsåtgärder
Utföra reparationer, felsökning och förebyggande underhåll på pressverktyg enligt arbetsorder
Rapportera utfört arbete i underhållssystemet
Utföra installationer och ombyggnationer i pressverktyg
Analysera ytor och beläggningar
Arbeta aktivt med att bibehålla och förbättra statusen genom ständiga förbättringar på verksamhet

Vi söker dig som har
Teoretiska kunskaper minst motsvarande gymnasieskolans industriprogram
Kompetens inom svetsning och maskinbearbetning
Ett genuint säkerhetstänkande
God problemlösningsförmåga, är drivande och kan ta självständiga initiativ
Är Systematiskt och noggrann
Goda datakunskaper (Office 365)
Behärska engelska i tal och skrift
Kompetens inom hållfasthetslära och automationskompetens är meriterande

Som person är du kommunikativ, har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad med stort kundfokus och engagemang. Du arbetar strukturerat och är öppen för förändringar. Vidare har du god problemlösningsförmåga.


Arbetstid: Skift
Avtalsområde: Teknikavtalet IF Metall
Anställningsform: Visstid med möjlighet till förlängning


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om underhållsteknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor.


För mer information:


Mattias Sandström, Underhållsledare, tel. 090-8627828
Anna Bjuhr, HR, tel. 072-8627163
Dan Nilsson, facklig representant IF Metall, tel. 090-8627861


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida. Visa mindre

Die Engineer/ Verktygsingenjör

Vi söker dig som är intresserad av framtagning och utveckling av pressverktyg Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Industrin är en framtidsbransch som sjuder av innovation och utveckling. Vi på Volvok... Visa mer
Vi söker dig som är intresserad av framtagning och utveckling av pressverktyg


Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Industrin är en framtidsbransch som sjuder av innovation och utveckling. Vi på Volvokoncernen är stolta över att vara med och driva Sverige framåt med våra lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och drivlinor. Sverige är vår bas för såväl tillverkning som forskning och utveckling.


Vi söker nu efter dig som utstrålar passion, kreativitet och engagemang. Erfarenhet och utbildning är högst relevanta, men din inställning och ditt driv är avgörande. Vi står just nu inför ett stort teknikskifte, både inom vår produktion och inom de produkter vi tillverkar. Är du en ingenjör som gillar utmaningar och problemlösning i en teknikintensiv miljö så är det just dig vi söker!


Du kommer att ingå i ett team med uppdrag att utveckla industrins pressverktyg för både dagens och framtidens produkter. Du är systematisk och noggrann, samt har en bra samarbetsförmåga och ser det som naturligt att involvera medarbetare i förändrings- och förbättringsarbetet.


Vi söker dig som:
Har en relevant högskole-/civiligenjörsutbildning, alternativt stor erfaranhet av pressverktyg.
Kan kommunicera väl och få fram ditt budskap i olika samanhang.
Har en god social förmåga och kan arbeta både självständigt och i team.
Har ett strukturerat mål- och resultatinriktat arbetssätt
Har kunskaper inom LEAN med ett stort intresse för förbättringsarbeten och utveckling.
Har ett genuint intresse för pressverktyg genom hela dess livscykel.

Kunskap och erfarenhet som är meriterande:
Verktygssimulering, främst Autoform
Arbete med startmodeller för verktyg
Kunskap inom CAD, främst Catia

Arbetsuppgifter består främst av:
Utreda, lönsamhetsberäkna, anskaffning, uppföljning, inprovning och överlämnande av nya pressverktyg.
Samarbeta med produktionen och underhåll för att säkerställa verktygets funktion i produktion.
Driva förbättringar och förändringar på befintliga verktyg samt lönsamhetsberäkna och utreda nyanskaffningar.
Uppdatera dokument som realterar till verktygen så som ritningsdokumentation, CAD-data och verktygs-/presstandard.
Delta i, och delvis driva, utveckling av arbetssätt och teknikutveckling rörande pressverktyg.

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig massvis och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka denna tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


För ytterligare information vänligen kontakta:
Teknikchef Paula Larsson 072 862 81 63
Elisabeth Lundell, HR, tel. 072 862 72 36
Steve Lindeberg, facklig representant Akademikerna, 072 862 76 74
Torleif Hiitti, facklig representant Unionen, 072 862 79 59
Marie Nyman, facklig representant Ledarna, 072 862 80 57 Visa mindre

Production Director Body-in-White

Umeå Plant is one of the Volvo Groups largest plants. With over 1700 employees, we are one of Northern Sweden’s largest industries. We produce cabs to Volvo Trucks, with everything from stamping sheet metal to welding and painting complete cabs. Our facility is one of the world’s most modern with advanced technology and competent employees. Times are changing, and fast! We are in the beginning of a transformation of our business where we move into new te... Visa mer
Umeå Plant is one of the Volvo Groups largest plants. With over 1700 employees, we are one of Northern Sweden’s largest industries. We produce cabs to Volvo Trucks, with everything from stamping sheet metal to welding and painting complete cabs. Our facility is one of the world’s most modern with advanced technology and competent employees.


Times are changing, and fast! We are in the beginning of a transformation of our business where we move into new technologies, business models, products, processes and competencies. Do you want to be a part of our journey? As our current talent is leaving for a new position, this possibility opens up for you.


As our Production Director Body-in-White you will have a key role in the on-going transformation of the business. You will manage the Body-in-White organization against set safety, quality, delivery and financial targets. You will be responsible for creating and developing a flexible, high quality and cost efficient process. You will continue the implementation of Volvo Production System (VPS), which means to implement standardized ways of working, develop the organization and achieve contribution from all employees. This position is a very important role in the Umeå Organization. You will be a member of the Plant Management Team, reporting directly to the Vice President & General Manager. You will manage a team of managers which you will be responsible to lead and develop. In total your organization is around 500 employees.


Main activities and responsibilities for this role
Be the driving force to develop the body-in-white process and organization to become a benchmark within our industry
Continue to develop our body-in-white towards proactive way of working
Leading your team to support activities for optimization and stabilization of production facilities in the value flow, as well as all indirect material supply
Be able to lead strategic and organizational development for your function in collaboration with the production functions, as well as other support functionsCritical competencies and experience


We are looking for a goal-oriented leader with a strong drive to deliver and have the ability to continually develop and improve the organization and its employees. Excellent communication skills are essential to be able to build networks and create trusting relationships. You believe in building a knowledge based organization with a strong teamwork as a foundation.

You share our believes that the Volvo Production System as well as the Volvo leadership skills through our Volvo Values is the way forward for us to continue to success in this industry.
Demonstrating a high and solid level in competencies for the leading leader level, you will be an inspiring and inclusive leader as well as an active team member.

The ideal candidate for this positions has a long experience and knowledge of production and experience from management within operations. Further, you are able to demonstrate a clear vision, a global mind-set and successful people & culture oriented leadership. At Volvo we are actively working to establish teams which will take maximum advantage of the strength inherent in differences in knowledge, experience, age, gender and nationality.


Apply today! We are reviewing applications continuously.


For more information, please contact:


Patrik Nyström, VP Umeå Plant, 0728627484
Johan Haag, Director HR, 0765538040 Visa mindre

On Site Delivery Specialist

On Site Delivery Specialist Are you a positive, service minded team player? Do you have a passion for IT and business and want to be a part of an enthusiastic team which delivers first class solutions? Embrace the opportunity and be a part of Volvo Group IT! Send your application today. About the company: Group IT is a global company and part of the Volvo Group. You will get an opportunity to work with our experienced and highly motivated team that ... Visa mer
On Site Delivery Specialist


Are you a positive, service minded team player? Do you have a passion for IT and business and want to be a part of an enthusiastic team which delivers first class solutions? Embrace the opportunity and be a part of Volvo Group IT! Send your application today.


About the company:


Group IT is a global company and part of the Volvo Group. You will get an opportunity to work with our experienced and highly motivated team that delivers reliable industrial IT solutions and insightful consulting services. We employ over 1000 employees worldwide who work in an open and enthusiastic atmosphere where human diversity, mutual respect and the highest professional standards are essential components.


About the job:


You will join the onsite team as an Infrastructure Operation Professional in Umeå. Quality and continuous improvements out of a LEAN leadership will be essential in this position. In your daily work you will primarily work with daily operations including continuous improvement and preventive maintenance of the IT equipment and applications used in production at the local Volvo Plant. Furthermore, you will get the opportunity to participate in industrial projects meeting driven by local business or/and Group IT. Customer success is always in our mind.


Some of the activities you will be working with are:
Configuration and installation of factory equipment and applications
Work in projects and participate in project meetings driven by the customer or Group IT
Administrative work such as documentation, updates, quality work etc.
Time critical support of factory applications and equipment, problem solving
Preventive maintenance and continuous improvement
Support and problem solving of factory equipment and applications
Project implementations into runtime
Documentation
Process roles as Change implementer, QRIT chairman, ect
OBO HCL in office deliveriesAbout you:


We expect you to have a degree from university studies (or similar) and a couple of years of experience working in a technical support job or similar role. You have good knowledge of LEAN and previous experience from working with customer contacts. Your solid knowledge of ITIL processes, support tools, as well as infrastructure components will give you the necessary foundation to deliver good results. In addition, you are interested in new technologies and to further develop yourself and others. We see that you are a positive, structured person who is working with a high service level and like to work toward deadlines. Your proficiency in problem analysis and problem solving will come in handy. Your passion for IT and technology along with your ability to manage and drive change in way of working and Processes will give you a good foundation in your future work


Qualifications / requirements for the job:
Relevant university degree, or similar
1-2 years of experience from working with technical support
1-2 years of experience from IT within manufacturing industry
Excellent knowledge of computer hardware and software
Knowledge of LAN and WAN communications (TCP/IP)
Documented experience from working in customer contacts
Experience from LEAN, quality work, and continuous improvements
Good communication skills in English and Swedish, both spoken and written
Good knowledge about Office 365 and cloud
Driving licenseCharacteristics for the job:
Demonstrated customer focus and dedicated to adding value to the customer
Excellent team-player that collaborates well with others and builds good relationships
Strong communication skills and interpersonal skills
Is open to change and enjoys the challenge of unfamiliar tasks
Action oriented - pursues tasks with energy, takes own initiatives, drives, and has the need to finish
Strong analytical skills - ability to anticipate, identify and solve problems also in complex, difficult or stressful situations
Change oriented - actively suggests improvements, manage, supports and drives change with an open and innovative mindset
Acts with a strong sense of urgency
Structured and organized with good handling (administration) of documentation as neededAdditional qualifications include:
AD knowledge
Experience from working in projects
Experience of project implementations in runtime.
Certification in some infrastructure area, LAN, WIN server etc.
Knowledge about PLC equipment in factory environment
Experience about working in ITIL processes
Knowledge about LEAN (and VPS)
Leadership skillsAbout the employment:
Work hours:
Daytime or scheduled time, shift Monday- Friday
Available for overtime if needed
Available for on CallTo Volvo the diversity is important, so we encourage female applicants!


Start date:
as soon as possibleFor further information:
Anders Gustafsson, Line Manager +46 908627489


Maria Börjesson, HRBP +46 31 3221030 Visa mindre

Logistics Development Manager

Ansök    Sep 9    Volvo Business Services AB    Logistiker
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Världen vill ha Volvolastbilar, och det är nu! Vi behöver dig som har passion och entusiasm i allt du tar dig för, du som har en tydlig vision om framtiden och som s... Visa mer
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Världen vill ha Volvolastbilar, och det är nu! Vi behöver dig som har passion och entusiasm i allt du tar dig för, du som har en tydlig vision om framtiden och som sist men inte minst, alltid sätter kunden i fokus. Är detta du – då kan vi knappt vänta tills vi får träffa dig.


Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är har ett stort intresse av att forma framtidens logistikflöden och känner dig redo att anta en ny utmaning. Hos oss kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här.


Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering och mångfald. I den här rollen kan du påverka, få möjlighet till att bygga nätverk, skapa kontakter, framtida karriärmöjligheter och påverka framtidens produktion.


Vi söker en chef till vår logistikutvecklingsavdelning, vars huvuduppgifter blir att arbeta med att optimera materialhanteringen och interna flöden samt utveckla ditt team för framtidens behov. Vidare arbetar du med framtida teknik, automatisering och kommande projekt inom koncernen. Har du ambitioner att utvecklas är detta rätt för dig.


Du kommer att ansvara för att utveckla våra logistikflöden från leverantör till förbrukningsställe och i samband med detta verka för att uppfylla våra globala riktlinjer och strategier. Vidare kommer du också att representera Umeåfabriken i olika nätverk inom Volvokoncernen.


Låter det intressant? Vi söker dig som:
• Är resultatinriktad och van att leda ditt team mot mål
• Ser möjligheter där andra ser hinder
• Inspirerar och coachar i ditt ledarskap
• Är hands-on samtidigt som du arbetar strategiskt. Helhetstänk och resultatorientering krävs i vår miljö.
• Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva.
• Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring.
• Initierar ett gott samarbete med dina kollegor under bra och dåliga dagar.


Vi tror också att du har:
• Universitetsutbildning minst 180 HP inom relevant område, gärna civilingenjör med inriktning mot logistik, industriell ekonomi, kvalitet, automation eller liknande
• Förmåga att organisera och prioritera bland komplexa problem
• Tekniskt intresse
• Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar
• Har en samarbetsvillig personlighet och gillar att spela i ett lag
• Mycket god förmåga att uttrycka dig väl på engelska och svenska i tal och skrift
Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Sista ansökningsdag 26 september. Vi kommer se över kandidater löpande och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.


För mer information, vänligen kontakta:
Eddy Khier, Engineering Director, +33 651491460
Jens Sjöström, HR, 072 8628870


Fackliga representanter:
Marie Nyman, Ledarna, 072 8628057
Torleif Hiitti, Unionen, 072 8627959,
Steve Lindeberg, Akademikerna, 072 8627674 Visa mindre

Project Manager

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.... Visa mer
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.


Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är van av att driva projekt, är intresserad av den senaste tekniken och känner dig redo att anta en ny utmaning. Hos oss kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här.


Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering och mångfald. I den här rollen kan du påverka framtidens produktion, får möjlighet till att bygga nätverk, framtida karriärmöjligheter och vara en del av Volvofamiljen.


Vi söker dig som är högskoleutbildad inom teknik, logistik, produktion eller alternativt motsvarande erfarenhetsnivå genom mångårigt arbete inom ovanstående områden. Erfarenhet av produktion- och industri installationer är meriterande. Har du ambitioner att utvecklas och driva framtidens projekt är detta rätt för dig.


Den vi söker kommer att driva projekt och utveckla den producerande verksamheten genom att:
Leda installationer och förändringar i vår produktionsprocess
Genomföra konceptstudier, inköpsprocesser och installationer med verifieringar
Samarbeta med andra projektledare, produktionstekniker och fler tvärfunktionella funktioner inom fabrikens alla områden
Arbeta med automation. IT, PLC, Robot är vanliga komponenter i våra uppdrag

Låter det intressant? Vi söker dig som:
Ser möjligheter där andra ser hinder
Är hands-on samtidigt som du arbetar strategiskt. Helhetstänk och resultatorientering krävs i vår miljö
Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring
Initierar ett gott samarbete med dina kollegor under bra och dåliga dagar

Vi tror också att du har:
Universitetsutbildning minst 180 HP inom relevant område, gärna civilingenjör med inriktning mot industriell ekonomi, kvalitet, automation eller liknande
Förmåga att organisera och prioritera bland komplexa problem
Tekniskt intresse och nyfikenhet
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar
Har en samarbetsvillig personlighet och gillar att spela i ett lag
Förmåga att kommunicera så att folk förstår

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan senast 26 september.


För mer information, vänligen kontakta:
Erik Lidquist, Master Plan & Projects Manager, 072 8628013
Jens Sjöström, HR Business Parnter, 072 8628870


Fackliga representanter:
Marie Nyman, Ledarna, 072 8628057
Torleif Hiitti, Unionen, 072 8627959
Steve Lindeberg, Akademikerna, 072 8627674 Visa mindre

Die Engineer / Verktygsingenjör

Vi söker dig som är intresserad av arbete med pressverktyg och pressning av plåtartiklar. Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Som stort, internationellt industriföretag behöver vi hela tiden försäkra o... Visa mer
Vi söker dig som är intresserad av arbete med pressverktyg och pressning av plåtartiklar.


Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Som stort, internationellt industriföretag behöver vi hela tiden försäkra oss om att det även i framtiden finns kompetenta, välutbildade medarbetare som kan tillverka våra världsledande lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och drivlinor.


Industrin är en framtidsbransch som sjuder av innovation och utveckling. Vi på Volvokoncernen är stolta över att vara med och driva Sverige framåt med våra lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och drivlinor. Sverige är vår bas för såväl tillverkning som forskning och utveckling. Visste du även att varje industrijobb inom Volvokoncernen också ger ytterligare fem personer jobb utanför våra väggar? Som till exempel konsulter, underleverantörer eller andra yrkesgrupper som arbetar för oss. Det bidrar till svensk välfärd, och det känns fint.


På denna arbetsplats kan Du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här – du måste vilja förbättra allt för vår organisation, våra medarbetare och bidra till den stora omställningen inom branschen. Vi tror att du utstrålar passion, kreativitet, engagemang och humor. Erfarenhet och utbildning är högst relevanta, men din inställning och ditt mod är avgörande.


Vi söker en Ingenjör som gillar utmaningar och problemlösning till Volvo GTO Umeå. Du kommer att ingå i ett team med uppdrag att utveckla industrins pressverktyg för både dagens och kommande produkter. Du är systematisk och noggrann, samt har en bra samarbetsförmåga och ser det som naturligt att involvera medarbetare i förändrings- och förbättringsarbetet.

Arbetsuppgifter består främst av:
Anskaffning, uppföljning, inprovning och överlämnande av pressverktyg.
Samarbeta med produktionen och underhåll för att säkerställa verktygets

funktion i produktion
Initiera och genomföra förbättringar / förändringar på befintliga verktyg.
Lönsamhetsberäkna och utreda nyanskaffningar.
Uppdatera ritningsdokumentation / CAD-data.
Utreda och införa beslutade produktändringar (ÄO/Projekt).
Upprätthålla avdelningens verktygs- och presstandard.Vi arbetar med Catia som mjukvara för våra verktyg
Kunskap och erfarenhet som är meriterande:
Verktygssimulering (Autoform)
Scanning av verktyg samt ytmodellering
Arbete med startmodeller för verktyg
Samarbete med verktygsleverantörerDu som söker har erfarenhet från tillverkande industri inom pressnings- och förbättringsarbete. Du är högskoleutbildad ingenjör eller har en teknisk utbildning från gymnasiet kompletterad med stor erfarenhet av verktygstekniska arbetsuppgifter. Du är en god kommunikatör i både engelska och svenska.


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig massvis och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka denna tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Visa mindre

Manager Engineering

Do you want to be part of improving the production line at the Umeå factory for one of the world's best-selling trucks in a team with a great passion for technology? With us, you can make a difference and see your improvements become a reality! The fantastic job - what you will do with us! As a Manager Engineering in Umeå, you work with your team towards a selected area in the factory. The job requires good communication skills to establish relations... Visa mer
Do you want to be part of improving the production line at the Umeå factory for one of the world's best-selling trucks in a team with a great passion for technology? With us, you can make a difference and see your improvements become a reality!


The fantastic job - what you will do with us!


As a Manager Engineering in Umeå, you work with your team towards a selected area in the factory. The job requires good communication skills to establish relationships within the Umeå factory but also with our colleagues in other European factories. As a Manager Engineering, you are expected to provide our factory's input on issues related to technical parts, both for the product and for the process.


The main responsibility lies in preparing production for product and process changes both continuously and in the long term, we create conditions for the employees who build the parts for the trucks, by seeing and creating an understanding of their needs.


Who are you?


You are a curious and engaged leader who leads with passion and enjoy performing through your team. You are good at communicating and like to build relationships with different types of people and see the benefits in teamwork. You are fun to work with and you would love to explore new grounds within Production Engineering. You have a strong interest in production development and are interested in taking on upcoming challenges in the automotive industry.


We think that you are a good problem solver with the goal of finding improvements and solutions to drive the factory forward. You work without prestige, fact-based and it is easy to see situations from different perspectives and from that arrive at the root cause. You are motivated by constantly developing yourself, your environment and your team.


Required knowledge/experience
You have a passion for developing people, operations and product and are a communicative team player that values the full diversity of the team.
Minimum three years of previous leader experience
Most of your meetings and emails will be in English, hence you need to be fluent in both speaking and writing in English and Swedish
Engineering & technology interest
A BSc or MSc Engineering or equivalent work life experience


Curious, and have some questions? Contact us!
Magnus Grundell, Production Director, tel 073-902 68 74
Elisabeth Lundell, HRBP, tel 072-862 72 36
Torleif Hiitti, Unionen, tel 072-862 79 59
Steve Lindeberg, Akademikerna, tel 072-862 76 74
Marie Nyman, Ledarna, tel 072-862 80 57 Visa mindre

Logistikingenjör

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Världen vill ha Volvolastbilar, och det är nu! Vi behöver dig som har passion och entusiasm i allt du tar dig för, du som har en tydlig vision om framtiden och som s... Visa mer
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Världen vill ha Volvolastbilar, och det är nu! Vi behöver dig som har passion och entusiasm i allt du tar dig för, du som har en tydlig vision om framtiden och som sist men inte minst, alltid sätter kunden i fokus. Är detta du – då kan vi knappt vänta tills vi får träffa dig.


Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av teknik och känner dig redo att anta en ny utmaning. Kanske är du en sådan som brinner för att förbättra? Hos oss kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här.


Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering och mångfald. I den här rollen kan du påverka, få möjlighet till att bygga nätverk, skapa kontakter, framtida karriärmöjligheter och påverka framtidens produktion.


Vi söker nu logistikutvecklare och tekniker till vår fabrik. Tidigare erfarenhet av liknade tjänster är meriterande men inte ett krav. Vi lägger största vikt vid att rätt person och ser den här rekryteringen som ett första av många steg i en framtid hos oss. Har du ambitioner att utvecklas är detta rätt för dig.


I de här rollerna stöttar du den producerande verksamheten i uppgifter som att:
Analysera och utveckla processens prestanda
Optimera materialhantering och flöden
Föreslå och genomföra rationaliseringar
Driva och genomföra ständiga förbättringar
Genomföra metodstudier och metodbeskrivningar
Driva produkt- och processförändringar

Du deltar i processteam och bidrar därigenom till områdets långsiktiga lönsamhet, utveckling och konkurrensförmåga. I rollen är det naturligt att samarbeta med andra funktioner, delta i och leda projekt.


Låter det intressant? Vi söker dig som:
Vill utvecklas professionellt
Ser möjligheter där andra ser hinder
Är hands-on samtidigt som du arbetar strategiskt. Helhetstänk och resultatorientering krävs i vår miljö
Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring
Initierar ett gott samarbete med dina kollegor under bra och dåliga dagar

Vi tror också att du har:
Universitetsutbildning minst 180 HP inom relevant område, gärna civilingenjör med inriktning mot logistik, industriell ekonomi, kvalitet, automation eller liknande
Förmåga att organisera och prioritera bland komplexa problem
Tekniskt intresse och nyfikenhet
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar
Har en samarbetsvillig personlighet och gillar att spela i ett lag
Förmåga att kommunicera så att folk förstår

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt.


För mer information, vänligen kontakta:
Vilhelm Östergren, Manager Logistic Development, 072 8628045
Eddy Khier, Engineering Director, +33 651491460
Jens Sjöström, HR, 072 8628870


Fackliga representanter:
Marie Nyman, Ledarna, 072 8628057
Torleif Hiitti, Unionen, 072 8627959,
Steve Lindeberg, Akademikerna, 072 8627674 Visa mindre

Ledaraspirant

Ansök    Jul 7    Volvo Business Services AB    Teamledare
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Världen vill ha Volvolastbilar, och det är nu! Tack vare hög efterfrågan har vi möjlighet att ta in flera nya gruppchefer. Vi söker dig som drivs av lagarbete ... Visa mer
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Världen vill ha Volvolastbilar, och det är nu! Tack vare hög efterfrågan har vi möjlighet att ta in flera nya gruppchefer. Vi söker dig som drivs av lagarbete och alltid eftersträvar att utveckla ditt team, vår verksamhet och dig själv. Du som har passion och entusiasm i allt du tar dig för, du som har en tydlig vision om framtiden och som sist men inte minst, alltid sätter kunden i fokus. Är detta du – då kan vi knappt vänta tills vi får träffa dig.


Vi söker dig med ledaregenskaper som ännu inte har hunnit ha en chefsbefattning. Vi tror att du har ett intresse och potential för ledarskap. Kanske har du en bakgrund inom idrott eller förening där du haft ledande roller?
Som ledaraspirant hos oss börjar du på våravdelning för VPS (Volvo Production System) för att där lära dig grunderna i vår verksamhet. Du ingår i ett individuellt anpassat program och går sedan in i en ledande roll där du får möjlighet att träna och utvecklas. Under resans gång har du en mentor och går olika utbildningar för att ge dig bästa förutsättningarna.


I din framtida roll som första linjens chef är det ditt uppdrag att utveckla verksamheten och medarbetarna inom ramen för Volvos värderingar.


Du ska ha en färsk examen på minst högskolenivå, gärna med teknisk inriktning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där vi ser att du bland annat måste ha god självkännedom och genuint intresse av att leda och utveckla människor.


Inträdesbiljetten:
Relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper inom produktion-, logistik- eller kvalitetsledning.
Har förmåga att organisera och prioritera
Kan kommunicera på svenska och engelska med tydlighet med olika typer av människor.
Bakgrund från/kunskaper om industri/teknik kan vara meriterande
Intresse för och förmåga att utmanas och utvecklaFör mer information, vänligen kontakta:
Johan Haag, Director HR, 076 5538040
Patrik Gavelin, Director VPS, 072 8627239


Fackliga representanter:
Marie Nyman, Ledarna, 072 8628057
Torleif Hiitti, Unionen, 072 8627959,
Steve Lindeberg, Akademikerna, 072 8627674 Visa mindre

Underhållselektriker

I rollen som Underhållselektriker kommer du främst att arbeta med att säkerställa driftsäkerheten i produktionsutrustning genom att utföra förebyggande och avhjälpande underhåll. I uppgiften ingår också analysarbete avseende tekniska störningar och medverkan i kontinuerligt förbättringsarbete samt ombyggnadsarbeten i utrustningar. Som person är du kommunikativ, har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad med stort kundfokus. Du arbetar strukturerat, oc... Visa mer
I rollen som Underhållselektriker kommer du främst att arbeta med att säkerställa driftsäkerheten i produktionsutrustning genom att utföra förebyggande och avhjälpande underhåll. I uppgiften ingår också analysarbete avseende tekniska störningar och medverkan i kontinuerligt förbättringsarbete samt ombyggnadsarbeten i utrustningar.
Som person är du kommunikativ, har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad med stort kundfokus. Du arbetar strukturerat, och är öppen för förändringar. Vidare har du god problemlösningsförmåga.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Utföra akut avhjälpande underhållsåtgärder under produktion
Utföra reparationer, felsökning och förebyggande underhåll på produktionsutrustning enligt arbetsorder
Rapportera utfört arbete i underhållssystemet
Utföra installationer och ombyggnationer i maskinutrustning
Felsökning i PLC-system
Analysera tekniska störningar
Arbeta aktivt med att bibehålla och förbättra statusen på anläggningen
Följa elsäkerhetsanvisningar för Volvo, Umeå

Vi söker dig som har
Teoretiska kunskaper minst motsvarande gymnasieskolans El-program med inriktning elteknik eller automation
Utbildning i Skötsel av elanläggningar
Robot och automationskompetens är meriterande
Meriterande är minst två års allsidig industrierfarenhet inom el-området under senaste fem åren
Erfarenhet av nyinstallation
Erfarenhet av PLC-programmering och/eller av liknande processer
God problemlösningsförmåga, är drivande och kan ta självständiga initiativ
Är Systematiskt och noggrann
Goda datakunskaper (Office 365)
Behärska engelska i tal och skrift

Arbetstid: 4-skift
Avtalsområde: Teknikavtalet IF Metall
Anställningsform: Visstid


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om underhållsteknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor.


För mer information:
Mikael Markström, Underhållschef, tel. 090-8627758
Elisabeth Lundell, HR, tel. 090-8627236
Dan Nilsson, facklig representant IF Metall, tel. 090-8627861 Visa mindre

Gruppchef

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Världen vill ha Volvolastbilar, och det är nu! Tack vare hög efterfrågan har vi möjlighet att ta in flera nya gruppchefer. Vi söker dig som drivs av lagarbete ... Visa mer
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Världen vill ha Volvolastbilar, och det är nu! Tack vare hög efterfrågan har vi möjlighet att ta in flera nya gruppchefer. Vi söker dig som drivs av lagarbete och alltid eftersträvar att utveckla ditt team, vår verksamhet och dig själv. Du som har passion och entusiasm i allt du tar dig för, du som har en tydlig vision om framtiden och som sist men inte minst, alltid sätter kunden i fokus. Är detta du – då kan vi knappt vänta tills vi får träffa dig.


Som gruppchef på Volvo Lastvagnar får du chansen att vara en del av ett fantastiskt företag, med engagerade medarbetare blir du en del av en organisation i världsklass och tillsammans utvecklar vi varandra. I rollen som gruppchef hos oss arbetsleder och utvecklar du kompetenta medarbetare i produktion hos oss. Du ansvarar för processen inom ditt område och genom att coacha dina medarbetare når ni gemensamt uppsatta mål. Vidare är du en viktig pusselbit i en ledningsgrupp.


Personlig profil och kvalifikationer
För att vi ska bli en bra match ser vi att du har viljan att bidra till en bättre miljö och ökat välstånd i världen. Du behöver ha förmågan att vara strategisk i en operativ miljö och du har drivet att genomföra och slutföra det du startar. Vår verksamhet förändras dagligen, därför behöver du vara intresserad av förändring och vilja testa dig fram och vara kreativ. Sist men inte minst vill vi att du har modet att säga vad du tycker, att du drivs av att inspirera människor och gillar att ha kul på jobbet.

Inträdesbiljetten:
Relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper inom produktion-, logistik- eller kvalitetsledning.
Har förmåga att organisera och prioritera, så att du får tid att leda på riktigt
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning, standardiserat arbetssätt och ständiga förbättringar
Kan kommunicera på svenska och engelska med tydlighet med olika typer av människor.
Datorvana och erfarenhet av de vanliga i officepaketet
Bakgrund ifrån produktionsindustri är meriterandeOm du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om ledarskap och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt.


För mer information, vänligen kontakta:
Johan Haag, Director HR, 076 5538040
Johan Åström, Director Paint, 072 8627845
Lina Zackrisson, Director Body-in-White, 072 8628156


Fackliga representanter:
Marie Nyman, Ledarna, 072 8628057
Torleif Hiitti, Unionen, 072 8627959,
Steve Lindeberg, Akademikerna, 072 8627674 Visa mindre

Senior Project Buyer Capex Investments

Ansök    Jul 2    Volvo Business Services AB    Inköpare
Do you hold a few years of work experience and are eager to develop your skills and career further by finding THAT right place to work? If yes – then the Volvo Group Trucks Purchasing (GTP) is the right place for you. We are a global team of 1 300 high performing employees aiming at world-class purchasing. We like to work hard, have fun and are committed to customer and Volvo Group success. This is your chance to join us on our journey and develop togeth... Visa mer
Do you hold a few years of work experience and are eager to develop your skills and career further by finding THAT right place to work? If yes – then the Volvo Group Trucks Purchasing (GTP) is the right place for you. We are a global team of 1 300 high performing employees aiming at world-class purchasing. We like to work hard, have fun and are committed to customer and Volvo Group success.


This is your chance to join us on our journey and develop together with us, because now we are looking for a Project Buyer to be located in Umeå.


What is our offer to you?
This is an opportunity to join the Cabs & Vehicle and Industrial Trucks Investment team in Europe. We are a team spread over three sites in Sweden & France and now we are eager to welcome a newcomer to our team. We especially value a high level of energy and a positive spirit - we truly offer a good time at work.


In this position, you will have the possibility to interact with people from the whole world and to get a good insight into different cultures and people. You will develop and grow through formal trainings, but mostly through learning by doing and interacting with colleagues around the world.


What will you work with as Project Buyer within our team?
You will be responsible for handling sourcing of CAPEX investments (production equipment) to the Volvo sites in Sweden and the base of responsibility will be to work towards the Group Trucks Operations site in Umeå. Within the Investment team, we work with the mindset that the right buyer should work with the right project, meaning that depending on person, level of experience and skills, the projects will vary.


Your Main Responsibilities:
Drive purchasing activities for Capex Investment projects
Lead supplier negotiations
Build and maintain strong business relationships with our suppliers
Build and maintain strong relationship with internal stakeholders
Build strategic business plans for specific segment(s)

Who are you?
We believe that you are a person with integrity, high energy and passion for performance. You have a good spirit, spread positive energy around you and are good at communication, both verbal and written. We also think that you have a holistic view and an ability to be pragmatic.


Since the job is about building relationships plus negotiating and convincing others about the best solutions and ways of working, we also believe you should have good networking skills, analytical skills and the ability to be effective in a variety of presentation settings.


Desired Education & Experience:
Master of Science or Business Administration
Excellent spoken and written English and Swedish

That’s a lot of requirements and responsibilities you might think, but don’t worry if you don’t match all listed criteria. At Volvo Group we believe in hire for attitude and train for skills! So if you are eager to learn, love doing business, and have the drive to take on new challenges, you will love it here. Apply today!


Do you have questions? Are you curious to learn more about the job? Call me!
Hanna Eliasson, Purchasing Manager Cabs & Vehicle and Industrial Trucks +46 739 02 83 71 Visa mindre

Underhållsmekaniker

I rollen som Underhållsmekaniker kommer du främst att arbeta med att säkerställa driftsäkerheten i produktionsutrustning genom att utföra förebyggande och avhjälpande underhåll. I uppgiften ingår också analysarbete avseende tekniska störningar och medverkan i kontinuerligt förbättringsarbete samt ombyggnadsarbeten i utrustningar. Som person är du kommunikativ, har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad med stort kundfokus och engagemang. Du arbetar st... Visa mer
I rollen som Underhållsmekaniker kommer du främst att arbeta med att säkerställa driftsäkerheten i produktionsutrustning genom att utföra förebyggande och avhjälpande underhåll. I uppgiften ingår också analysarbete avseende tekniska störningar och medverkan i kontinuerligt förbättringsarbete samt ombyggnadsarbeten i utrustningar.
Som person är du kommunikativ, har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad med stort kundfokus och engagemang. Du arbetar strukturerat, och är öppen för förändringar. Vidare har du god problemlösningsförmåga.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Utföra akut avhjälpande underhållsåtgärder under produktion
Utföra reparationer, felsökning och förebyggande underhåll på produktionsutrustning enligt arbetsorder
Rapportera utfört arbete i underhållssystemet
Utföra installationer och ombyggnationer i maskinutrustning
Analysera tekniska störningar
Arbeta aktivt med att bibehålla och förbättra statusen genom ständiga förbättringar på anläggningen
Följa elsäkerhetsanvisningar för Volvo, Umeå

Vi söker dig som har
Teoretiska kunskaper minst motsvarande gymnasieskolans industriprogram
Kompetens inom Robot och automation
Ett genuint säkerhetstänkande
Meriterande är kompetens inom tribologi eller maskinbearbetning
Robot och automationskompetens är meriterande
Meriterande är minst två års allsidig industrierfarenhet inom el-området under senaste fem åren
Erfarenhet av nyinstallation
God problemlösningsförmåga, är drivande och kan ta självständiga initiativ
Är Systematiskt och noggrann
Goda datakunskaper (Office 365)
Behärska engelska i tal och skrift

Arbetstid: 4-skift
Avtalsområde: Teknikavtalet IF Metall
Anställningsform: Visstid


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om underhållsteknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor.


För mer information:
Mikael Markström, Underhållschef, tel. 090-8627758
Elisabeth Lundell, HR, tel. 090-8627236
Dan Nilsson, facklig representant IF Metall, tel. 090-8627861 Visa mindre

Produktionsledare

Vi söker nu produktionsledare till Gården, där bla hanteringen av orderläggning & lastning/hantering av färdiga produkter sker, men även godsmottagning av inkommande gods ingår. Positionen ingår organisatoriskt Måleriet UC och är på dagtid. Här kan du påverka, få möjlighet till att bygga nätverk, skapa kontakter och framtida karriärmöjligheter för dig själv och dina medarbetare. Du får ansvar för en avdelning med ca 30 kompetenta medarbetare och leder... Visa mer
Vi söker nu produktionsledare till Gården, där bla hanteringen av orderläggning & lastning/hantering av färdiga produkter sker, men även godsmottagning av inkommande gods ingår. Positionen ingår organisatoriskt Måleriet UC och är på dagtid.


Här kan du påverka, få möjlighet till att bygga nätverk, skapa kontakter och framtida karriärmöjligheter för dig själv och dina medarbetare.


Du får ansvar för en avdelning med ca 30 kompetenta medarbetare och leder den framåt. Du har den drivande rollen och utvecklar dina medarbetare. För dig är det naturligt att visa vägen och vara ett föredöme, att visa framåtanda och hålla dig i täten. Vi tror att du brinner för att förbättra arbetsplatsen med hänsyn till säkerhet, kvalitet, leverans och kostnad. Att vara skicklig på att anpassa ditt ledarskap för att hitta människors olika drivkrafter är ett måste. Du värdesätter mångfald och jämställdhet, allt efter övertygelsen om att detta leder till utveckling. Rollen inkluderar tvärfunktionellt samarbete med teknikorganisationen, underhåll, Volvo Production System, HR, kvalitet och ekonomi.


Vi söker dig som:
Vill leda och utveckla medarbetare
Är hands-on samtidigt som du arbetar strategiskt. Helhetstänk och resultatorientering krävs i vår miljö
Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring
Initierar ett gott samarbete med dina kollegor under bra och dåliga dagar

Vi tror att du har:
Förmåga att organisera och prioritera, så att du får tid att leda på riktigt
Förmåga att bygga förtroende och ser vikten av involvering
Intresse för och potential inom ledarskap
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar
Har en inspirerande, inkluderande och samarbetsvillig personlighet
Förmåga att kommunicera, stort som smått, på ett pedagogiskt sätt
Utbildning inom produktion, teknik, logistik eller liknande
Stort mått av hederlighet och tillit

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig massvis om ledarskap och människor och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt.


För mer information, vänligen kontakta:
Olle Bergman, Area Manager, 072 8627309


Fackliga representanter:
Marie Nyman, Ledarna, 0728628057
Torleif Hiitti, Unionen, 0728627959
Steve Lindeberg, Akademikerna, 0728627674 Visa mindre

Produktionstekniker

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Framtiden ser ljus ut och har just genomfört en av de största rekryteringarna vi någonsin gjort. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot hål... Visa mer
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Framtiden ser ljus ut och har just genomfört en av de största rekryteringarna vi någonsin gjort. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.


Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av teknik och känner dig redo att anta en ny utmaning. Kanske är du en sådan som brinner för att förbättra? Hos oss kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här.


Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering och mångfald. I den här rollen kan du påverka, få möjlighet till att bygga nätverk, skapa kontakter, framtida karriärmöjligheter och påverka framtidens produktion.


Vi söker nu en produktionstekniker till vårt måleri. Tidigare erfarenhet av liknade tjänster är meriterande men inte ett krav. Vi lägger största vikt vid att rätt person och ser den här rekryteringen som ett första av många steg i en framtid hos oss. Har du ambitioner att utvecklas är detta rätt för dig.


I de här rollerna stöttar du den producerande verksamheten i uppgifter som att:
Analysera och utveckla processens prestanda
Föreslå och genomföra rationaliseringar
Driva och genomföra ständiga förbättringar
Genomföra metodstudier och metodbeskrivningar
Ta fram och uppdatera bemanning- och operationsunderlag
Genomföra produkt- och processförändringar

Du deltar i processteam och bidrar därigenom till områdets långsiktiga lönsamhet, utveckling och konkurrensförmåga. I rollen är det naturligt att samarbeta med andra funktioner, delta i och leda projekt.
Låter det intressant? Vi söker dig som:
Vill utvecklas professionellt
Ser möjligheter där andra ser hinder
Är hands-on samtidigt som du arbetar strategiskt. Helhetstänk och resultatorientering krävs i vår miljö.
Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva.
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring.
Initierar ett gott samarbete med dina kollegor under bra och dåliga dagar.Vi tror också att du har:
Universitetsutbildning minst 180 HP inom relevant område, gärna civilingenjör med inriktning mot industriell ekonomi, kvalitet, automation eller liknande.
Förmåga att organisera och prioritera bland komplexa problem
Tekniskt intresse och nyfikenhet
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar.
Har en samarbetsvillig personlighet och gillar att spela i ett lag
Förmåga att kommunicera så att folk förstår.

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt.


För mer information, vänligen kontakta:
Johan Haag, Director HR, 076 5538040
Johan Åström , Director Paint, 072 8627845


Fackliga representanter:
Marie Nyman, Ledarna, 072 8628057
Torleif Hiitti, Unionen, 072 8627959,
Steve Lindeberg, Akademikerna, 072 8627674 Visa mindre

Underhållselektiker med installationsvana

I rollen som Underhållselektriker inom avdelning El/Media kommer du att arbeta med att säkerställa driftsäkerheten i de mediaförsörjande systemen på fabriken (El, gas, kyla, tryckluft etc.) genom att utföra förebyggande och avhjälpande underhåll samt om- och nyinstallationer i elanläggningen. I uppgiften ingår också analysarbete avseende tekniska störningar och medverkan i kontinuerligt förbättringsarbete. Som person är du kommunikativ, har god samarbetsfö... Visa mer
I rollen som Underhållselektriker inom avdelning El/Media kommer du att arbeta med att säkerställa driftsäkerheten i de mediaförsörjande systemen på fabriken (El, gas, kyla, tryckluft etc.) genom att utföra förebyggande och avhjälpande underhåll samt om- och nyinstallationer i elanläggningen. I uppgiften ingår också analysarbete avseende tekniska störningar och medverkan i kontinuerligt förbättringsarbete.
Som person är du kommunikativ, har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad med stort kundfokus. Du arbetar strukturerat, och är öppen för förändringar. Vidare har du god problemlösningsförmåga.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Utföra installationer och ombyggnationer i elanläggningen
Utföra reparationer, felsökning och förebyggande underhåll på mediaförsörjningssystem enligt arbetsorder
Rapportera utfört arbete i underhållssystemet
Utföra installationer och ombyggnationer i elanläggningen
Analysera tekniska störningar
Arbeta aktivt med att bibehålla och förbättra statusen på anläggningen
Delta i utredningar och projekt i erforderlig omfattning
Följa elsäkerhetsanvisningar för Volvo, Umeå

Vi söker dig som har
Teoretiska kunskaper minst motsvarande gymnasieskolans El-program med inriktning elteknik eller automation
Minst två års allsidig industrierfarenhet inom el-området under senaste fem åren
Erfarenhet av nyinstallation i industrimiljö
God kännedom om regelverk för elinstallationer och elsäkerhet
ESA-utbildning
God problemlösningsförmåga, är drivande och kan ta självständiga initiativ
Är Systematisk och noggrann
Goda datakunskaper (Office 365)
Behärskar engelska i tal och skrift

Meriterande egenskaper
Erfarenhet av PLC-programmering och/eller av liknande processer
Automationskompetens
Pannskötarutbildning

Arbetstid: Dagtid, tjänsten innefattar arbetsberedskap
Avtalsområde: Teknikavtalet IF Metall
Startdatum: Enligt överenskommelse


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om underhållsteknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor.


För mer information:
Lars Holmström, Underhållsledare, tel. 090-8627350
Urban Wikström, Underhållschef, tel. 090-8627523
Alf Eriksson, facklig representant IF Metall, tel. 090-8628146 Visa mindre

HR Business Partner

Umeå Plant is one of the Volvo Groups largest plants. With 1700 employees, we are one of Northern Sweden’s largest industries. We produce cabs to Volvo Trucks, with everything from stamping sheet metal to welding and painting complete cabs. Our facility is one of the world’s most modern with advanced technology and competent employees. Times are changing, and fast! In the last year we have hired more than 500 new employees. We are in the beginning of a t... Visa mer
Umeå Plant is one of the Volvo Groups largest plants. With 1700 employees, we are one of Northern Sweden’s largest industries. We produce cabs to Volvo Trucks, with everything from stamping sheet metal to welding and painting complete cabs. Our facility is one of the world’s most modern with advanced technology and competent employees.


Times are changing, and fast! In the last year we have hired more than 500 new employees. We are in the beginning of a transformation of our business where we move into new technologies, business models, products, processes and competencies. Do you want to be a part of our journey? As our current talent is leaving for a manager position at site, this key Human Resources Business Partner role opens up for you!


The Human Resource Business partner is future oriented and loves the challenges our high pace and result oriented environment brings. It is a social job with an intellectual challenge. As a Business Partner at the plant you are part of at least one cross-functional management team as well as the HR team.


We work hard and operate as one team. We care about people, growth, excellence and results. This is the place where you can make a difference. It’s actually a requirement to working here – you need to be passionate about making things better for our organization, employees and customers. The function consists of 9 brilliant people and covers besides HR also Safety and Unions.


What we absolutely need you to do
Know, learn and keep up-to-date on the HR stuff
Support the organization and its managers in all HR-related topics
Learn something new every day
Be a trusted business partner and coach to our leaders on our journey towards success
Be proactive, we move too fast to be reactive
Speak up, influence to create positive change

The ticket to ride
University degree within Human Resources
Experience of generalist HR work
Be able to deal with the typical issues that come with employing staff
A can-do mind-set with drive and energy for improvements and change
Communicate so everyone can understand what you’re trying to say
Have a killer personality, not the personality of a killer
The ability to build long-term, trusting relationships
Experience from leadership and/or an industrial environment could be a plus

If you are looking for a challenge in a high pace environment, have a deep understanding of the human software and an interest for the automotive industry, you are most welcome with your application.


We need your application as soon as possible, and June 13th at the latest.


For more information please contact:
Johan Haag, Director HR & Safety, 0765 538040


Union representatives
Marie Nyman, Ledarna, 0728 628057
Torleif Hiitti, Unionen, 0728 627959
Steve Lindeberg, Akademikerna, 0728 627674 Visa mindre

HR Specialist

Volvo i Umeå är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Vi producerar hytter till Volvo Lastvagnar, med allt från plåtpressning till karosseri och målning av hytter. Vår fabrik är en av världens modernaste med avancerad teknologi och kompetenta medarbetare. Vi står inför stora förändringar. Vi är i början av en transformation av vår bransch där vi satsar på ny teknologi, affärsmodeller, pr... Visa mer
Volvo i Umeå är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Vi producerar hytter till Volvo Lastvagnar, med allt från plåtpressning till karosseri och målning av hytter. Vår fabrik är en av världens modernaste med avancerad teknologi och kompetenta medarbetare.


Vi står inför stora förändringar. Vi är i början av en transformation av vår bransch där vi satsar på ny teknologi, affärsmodeller, produkter processer och kompetenser. Vill du vara med på vår resa? Vi söker nu en HR Specialist inom Rehabilitering och Omställning till att stötta oss.


Vi söker dig med passion för och erfarenhet av att arbeta med människor i behov av förändring. Arbetet är framåtinriktad och handlar om att ge rätt stöd till att finna hållbara lösningar. Som HR Specialist arbetar du nära ihop med chefer och har samtidigt ett nära samarbete med dina kollegor på HR-avdelningen.
Vi tror på att arbeta resultatinriktat som ett team. Vi bryr oss om människor, utveckling, att prestera och leverera resultat. Här kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att arbeta här – du behöver vara passionerad över att göra det bättre för vår organisation och våra medarbetare.

Som HR specialist har du uppgifter som:
Arbeta med medarbetare i behov av förändring
Stötta chefer och medarbetare i rehabilitering och omställning
Utbilda chefer och andra
Ha ett nära samarbete med chefer, HR, företagshälsovård och externa parter
Stå för specilistkompetensen internt
Utveckla processer och verktyg
Förebyggande arbete inom hälsa och välbefinnande

Vi söker dig som har:
Högskole/Universitetsutbildning inom HR, hälsa eller annat relevant område
Flera års erfarenhet av rehabilitering och omställning
Gedigen kunskap inom området, särskilt inom rehabilitering, arbetsanpassning och arbetsrätt
Bred kunskap och erfarenhet av arbetslivet och arbetsmarknaden
Hög energi och resultatorienterat arbetssätt
Förmåga att kommunicera med interna och externa parter

Stämmer detta in på dig? Om du söker en utmaning i en föränderlig miljö och har en passion för att arbeta med människor är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 13 juni.


För mer information om tjänste, vänligen kontakta:
Johan Haag, Director HR & Safety, 0765 538040


Fackliga representanter:
Marie Nyman, Ledarna, 0728 628057
Torleif Hiitti, Unionen, 0728 627959
Steve Lindeberg, Akademikerna, 0728 627674 Visa mindre

Truckförare till Volvo Lastvagnar

Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. Ett steg är att förstärka produktionen med truckförare. Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400+ anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Som stort, inter... Visa mer
Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. Ett steg är att förstärka produktionen med truckförare.
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400+ anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Som stort, internationellt industriföretag behöver vi hela tiden försäkra oss om att det även i framtiden finns kompetenta, välutbildade medarbetare som kan tillverka våra världsledande produkter.


För att arbeta hos oss är nyfikenhet, vilja och ambition är det viktigaste! Hos oss finns en mängd olika yrken att upptäcka, alltifrån svetsare till maskinoperatör och logistiker. Kanske är industrin nytt för dig? Kanske har du erfarenhet av liknande arbete inom industrin, eller har arbetat hos oss tidigare och vill komma tillbaka? I vilket fall ska du inte tveka att söka.


Industrin är en framtidsbransch som sjuder av innovation och utveckling. Vi i Volvokoncernen är stolta över att vara med och driva Sverige framåt med våra lastbilar. Sverige är vår bas för såväl tillverkning som forskning och utveckling. Visste du att varje industrijobb inom Volvokoncernen också ger ytterligare fem personer jobb utanför våra väggar? Som till exempel konsulter, underleverantörer eller andra yrkesgrupper som arbetar för oss. Det bidrar till allas vår välfärd.


På denna arbetsplats kan Du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här – du måste vilja förbättra ditt arbete, dig själv och bidra till den stora omställningen inom branschen. Vi tror att du vill utvecklas tillsammans med oss i framtiden.


Vi söker dig som
Har B-körkort, truckkort TLP10 och erfarenhet av att köra truck (bifoga ett foto på ditt truckkort i ditt CV)
Andra typer av truckbehörigheter och erfarenhet av att köra tyngre fordon såsom hjullastare eller lastbil är meriterande
Vill arbeta i en teknisk industri
Bidrar till en positiv kultur. Vi bygger världens bästa lastbilar och vill vara föredömen
Är hands-on samtidigt som du gillar att tänka steget längre
Vill lära dig nytt och utvecklas tillsammans med oss
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring
Kan jobba i team, samarbeta med dina kollegor under bra och dåliga dagar
Gymnasieutbildning med godkänt i kärnämnena svenska, engelska och matte A
Kan och vill arbeta skift och nätter

Vi erbjuder en arbetsplats med bra villkor, härlig kultur och många framtida möjligheter. De flesta av våra anställda har jobbat länge hos oss, många hela sina yrkesliv. Vi tycker det säger något om oss.


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om teknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor.


Vi kommer se över kandidater löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan så snart som möjligt.


Anställningsform:
Visstid. Omgående start.


För mer information:
Sven Ericsson, Rekryteringsansvarig, 070-5172979
Johnny Bergmark, Produktionsledare, 072-8627786
Elisabeth Lundell, HRBP, 072-8627236
Jan-Olov Karlsson, Facklig representant IF Metall, 072-8627230 Visa mindre

Framtidens Industrimedarbetare

Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. Ett steg är att förstärka produktionen med framtidens industrimedarbetare. Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400+ anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbet... Visa mer
Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. Ett steg är att förstärka produktionen med framtidens industrimedarbetare.


Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400+ anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Som stort, internationellt industriföretag behöver vi hela tiden försäkra oss om att det även i framtiden finns kompetenta, välutbildade medarbetare som kan tillverka våra världsledande produkter.


För att arbeta hos oss är nyfikenhet, vilja och ambition är det viktigaste! Hos oss finns en mängd olika yrken att upptäcka, alltifrån svetsare till maskinoperatör och logistiker. Kanske är industrin nytt för dig? Kanske har du erfarenhet av liknande arbete inom industrin, eller har arbetat hos oss tidigare och vill komma tillbaka? I vilket fall ska du inte tveka att söka.


Industrin är en framtidsbransch som sjuder av innovation och utveckling. Vi i Volvokoncernen är stolta över att vara med och driva Sverige framåt med våra lastbilar. Sverige är vår bas för såväl tillverkning som forskning och utveckling. Visste du att varje industrijobb inom Volvokoncernen också ger ytterligare fem personer jobb utanför våra väggar? Som till exempel konsulter, underleverantörer eller andra yrkesgrupper som arbetar för oss. Det bidrar till allas vår välfärd.


På denna arbetsplats kan Du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här – du måste vilja förbättra ditt arbete, dig själv och bidra till den stora omställningen inom branschen. Vi tror att du vill utvecklas tillsammans med oss i framtiden.


Vi söker dig som
Vill arbeta i en teknisk industri
Bidrar till en positiv kultur. Vi bygger världens bästa lastbilar och vill vara föredömen
Är hands-on samtidigt som du gillar att tänka steget längre
Vill lära dig nytt och utvecklas tillsammans med oss
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring
Kan jobba i team, samarbeta med dina kollegor under bra och dåliga dagar
Gymnasieutbildning med godkänt i kärnämnena svenska, engelska och matte A
Har B-körkort
Kan och vill arbeta skift

Vi erbjuder en arbetsplats med bra villkor, härlig kultur och många framtida möjligheter. De flesta av våra anställda har jobbat länge hos oss, många hela sina yrkesliv. Vi tycker det säger något om oss.


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om teknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor.


Vi kommer se över kandidater löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan så snart som möjligt.


Anställningsform:
Visstid. Omgående start.


För mer information:
Sven Ericsson, Rekryteringsansvarig, 070-5172979
Jenny Lundgren Strand, Produktionschef, 072-8627919
Jan-Olov Karlsson, Facklig representant IF Metall, 072-8627230 Visa mindre

Underhållsingeniör

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Framtiden ser ljus ut och just nu genomför vi en av de största rekryteringarna vi någonsin gjort. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot h... Visa mer
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Framtiden ser ljus ut och just nu genomför vi en av de största rekryteringarna vi någonsin gjort. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.


Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av teknik och känner dig redo att anta en ny utmaning. Kanske är du en sådan som brinner för att förbättra? Hos oss kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här.


Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering och mångfald. I den här rollen kan du påverka, få möjlighet till att bygga nätverk, skapa kontakter, framtida karriärmöjligheter och påverka framtidens produktion.


Vi söker en underhållsingenjör till underhållsteamet i press och detaljtillverkningen. Tidigare erfarenheter från liknande tjänster är meriterande men inte ett krav. Vi lägger största vikt vid att rätt person och ser den här rekryteringen som ett första av många steg i en framtid hos oss. Har du ambitioner att utvecklas är detta rätt för dig
Arbetsuppgifter för den här rollen:
Din primära arbetsuppgift är att tillsammans med ditt underhållsteam identifiera behov av att utveckla metoder och processer för att säkerställa hög driftsäkerhet och kostnadseffektiv underhåll inom ansvarsområdet
Samverka nära med produktionstekniska och centrala teknikavdelningen för att synkronisera underhållsmetoder och reinvesteringsbehov med investeringsmodeller för att säkerställa underhållsmässighet i nya anläggningar
Aktivt delta och driva utveckling av underhållsmetoder med Total Productice Maintenance(TPM) som metodbas med andra underhållsingenjörer i ett nätverk på Volvo Umeå och andra Volvo produktionsenheter
Vi står inför en digitaliseringsresa på fabriken där underhåll deltar för att effektivisera vårt underhåll. Att använda digitalisering som ett verktyg för att införa behovsstyrt underhåll på komponentnivå och använda tekniken för att samla data för tidiga avvikelser är en möjlighet. Därför ser vi gärna att du har ett intresse i att aktivt delta i resan

Låter det intressant? Vi söker dig som:
Vill utvecklas professionellt
Ser möjligheter där andra ser hinder
Är hands-on samtidigt som du arbetar strategiskt. Helhetstänk och resultatorientering krävs i vår miljö
Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring
Initierar ett gott samarbete med dina kollegor under bra och dåliga dagar

Vi tror också att du har:
Universitetsutbildning minst 180 HP inom relevant område, gärna civilingenjör med inriktning mot industriell ekonomi, kvalitet, automation, maskin eller liknande
Förmåga att organisera och prioritera bland komplexa problem
Tekniskt intresse och nyfikenhet
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar
Kunskap inom TPM eller motsvarande underhållsmetodik
Har en samarbetsvillig personlighet och gillar att spela i ett lag
Förmåga att kommunicera så att folk förstår

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.
Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan senast 6 Juni.


För mer information, vänligen kontakta:
Matti Hedberg, Director Maintenance, 072 8627371


Fackliga representanter:
Marie Nyman, Ledarna, 072 8628057
Torleif Hiitti, Unionen, 072 8627959,
Steve Lindeberg, Akademikerna, 072 8627674 Visa mindre

Lackerare/Målare Volvo Lastvagnar

Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. Ett steg är att förstärka produktionen med lackerare/målare. Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400+ anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Som stort, ... Visa mer
Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. Ett steg är att förstärka produktionen med lackerare/målare. Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400+ anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Som stort, internationellt industriföretag behöver vi hela tiden försäkra oss om att det även i framtiden finns kompetenta, välutbildade medarbetare som kan tillverka våra världsledande produkter.


För att arbeta hos oss är nyfikenhet, vilja och ambition är det viktigaste! Hos oss finns en mängd olika yrken att upptäcka, alltifrån svetsare till maskinoperatör och logistiker. Kanske är industrin nytt för dig? Kanske har du erfarenhet av liknande arbete inom industrin, eller har arbetat hos oss tidigare och vill komma tillbaka? I vilket fall ska du inte tveka att söka.


Industrin är en framtidsbransch som sjuder av innovation och utveckling. Vi i Volvokoncernen är stolta över att vara med och driva Sverige framåt med våra lastbilar. Sverige är vår bas för såväl tillverkning som forskning och utveckling. Visste du att varje industrijobb inom Volvokoncernen också ger ytterligare fem personer jobb utanför våra väggar? Som till exempel konsulter, underleverantörer eller andra yrkesgrupper som arbetar för oss. Det bidrar till allas vår välfärd.


På denna arbetsplats kan Du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här – du måste vilja förbättra ditt arbete, dig själv och bidra till den stora omställningen inom branschen. Vi tror att du vill utvecklas tillsammans med oss i framtiden.


Vi söker dig som
Har en fallenhet för lackering/målning. Detta kan var av olika bakgrund yrkesmässigt som privat
Har ett öga för slipning och polering
Vill arbeta i en teknisk industri
Bidrar till en positiv kultur. Vi bygger världens bästa lastbilar och vill vara föredömen
Är hands-on samtidigt som du gillar att tänka steget längre
Vill lära dig nytt och utvecklas tillsammans med oss
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring
Kan jobba i team, samarbeta med dina kollegor under bra och dåliga dagar
Gymnasieutbildning med godkänt i kärnämnena svenska, engelska och matte A
Kan och vill arbeta skift och nätter

Vi erbjuder en arbetsplats med bra villkor, härlig kultur och många framtida möjligheter. De flesta av våra anställda har jobbat länge hos oss, många hela sina yrkesliv. Vi tycker det säger något om oss.


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om teknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor.


Vi kommer se över kandidater löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan så snart som möjligt.


Anställningsform:
Visstid. Omgående start.


För mer information:
Sven Ericsson, Rekryteringsansvarig, 070-5172979
Olof Bergman, Area Manager, 072-8627309
Fredrik Nilsson, HRBP, 072-8627967
Åsa Dahlsten, Facklig representant IF Metall, 072-8627644 Visa mindre

Lackerare/Målare Volvo Lastvagnar

Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. Ett steg är att förstärka produktionen med lackerare/målare. Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400+ anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Som stort, ... Visa mer
Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. Ett steg är att förstärka produktionen med lackerare/målare. Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400+ anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Som stort, internationellt industriföretag behöver vi hela tiden försäkra oss om att det även i framtiden finns kompetenta, välutbildade medarbetare som kan tillverka våra världsledande produkter.


För att arbeta hos oss är nyfikenhet, vilja och ambition är det viktigaste! Hos oss finns en mängd olika yrken att upptäcka, alltifrån svetsare till maskinoperatör och logistiker. Kanske är industrin nytt för dig? Kanske har du erfarenhet av liknande arbete inom industrin, eller har arbetat hos oss tidigare och vill komma tillbaka? I vilket fall ska du inte tveka att söka.


Industrin är en framtidsbransch som sjuder av innovation och utveckling. Vi i Volvokoncernen är stolta över att vara med och driva Sverige framåt med våra lastbilar. Sverige är vår bas för såväl tillverkning som forskning och utveckling. Visste du att varje industrijobb inom Volvokoncernen också ger ytterligare fem personer jobb utanför våra väggar? Som till exempel konsulter, underleverantörer eller andra yrkesgrupper som arbetar för oss. Det bidrar till allas vår välfärd.


På denna arbetsplats kan Du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här – du måste vilja förbättra ditt arbete, dig själv och bidra till den stora omställningen inom branschen. Vi tror att du vill utvecklas tillsammans med oss i framtiden.


Vi söker dig som
Har en fallenhet för lackering/målning. Detta kan var av olika bakgrund yrkesmässigt som privat
Har ett öga för slipning och polering
Vill arbeta i en teknisk industri
Bidrar till en positiv kultur. Vi bygger världens bästa lastbilar och vill vara föredömen
Är hands-on samtidigt som du gillar att tänka steget längre
Vill lära dig nytt och utvecklas tillsammans med oss
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring
Kan jobba i team, samarbeta med dina kollegor under bra och dåliga dagar
Gymnasieutbildning med godkänt i kärnämnena svenska, engelska och matte A
Kan och vill arbeta skift och nätter

Vi erbjuder en arbetsplats med bra villkor, härlig kultur och många framtida möjligheter. De flesta av våra anställda har jobbat länge hos oss, många hela sina yrkesliv. Vi tycker det säger något om oss.


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om teknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor.


Vi kommer se över kandidater löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan så snart som möjligt.


Anställningsform:
Visstid. Omgående start.


För mer information:
Sven Ericsson, Rekryteringsansvarig, 070-5172979
Olof Bergman, Area Manager, 072-8627309
Fredrik Nilsson, HRBP, 072-8627967
Åsa Dahlsten, Facklig representant IF Metall, 072-8627644 Visa mindre

Underhållselektriker

I rollen som Underhållselektriker kommer du främst att arbeta med att säkerställa driftsäkerheten i produktionsutrustning genom att utföra förebyggande och avhjälpande underhåll. I uppgiften ingår också analysarbete avseende tekniska störningar och medverkan i kontinuerligt förbättringsarbete samt ombyggnadsarbeten i utrustningar. Som person är du kommunikativ, har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad med stort kundfokus. Du arbetar strukturerat, oc... Visa mer
I rollen som Underhållselektriker kommer du främst att arbeta med att säkerställa driftsäkerheten i produktionsutrustning genom att utföra förebyggande och avhjälpande underhåll. I uppgiften ingår också analysarbete avseende tekniska störningar och medverkan i kontinuerligt förbättringsarbete samt ombyggnadsarbeten i utrustningar.
Som person är du kommunikativ, har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad med stort kundfokus. Du arbetar strukturerat, och är öppen för förändringar. Vidare har du god problemlösningsförmåga.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Utföra akut avhjälpande underhållsåtgärder under produktion
Utföra reparationer, felsökning och förebyggande underhåll på produktionsutrustning enligt arbetsorder
Rapportera utfört arbete i underhållssystemet
Utföra installationer och ombyggnationer i maskinutrustning.
Felsökning i PLC-system
Analysera tekniska störningar
Arbeta aktivt med att bibehålla och förbättra statusen på anläggningen
Följa elsäkerhetsanvisningar för Volvo, Umeå

Vi söker dig som har
Teoretiska kunskaper minst motsvarande gymnasieskolans El-program med inriktning elteknik eller automation
Utbildning i Skötsel av elanläggningar
Robot och automationskompetens är meriterande
Meriterande är minst två års allsidig industrierfarenhet inom el-området under senaste fem åren
Erfarenhet av nyinstallation
Erfarenhet av PLC-programmering och/eller av liknande processer
God problemlösningsförmåga, är drivande och kan ta självständiga initiativ
Är Systematiskt och noggrann
Goda datakunskaper (Office 365)
Behärska engelska i tal och skrift

Arbetstid: Skift
Avtalsområde: Teknikavtalet IF Metall
Anställningsform: Visstid


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om underhållsteknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor.


För mer information:
Underhållschef Mikael Markström Tel: 090-8627118
Underhållschef Lars Johansson Tel: 090-8627187
Underhållschef Urban Wikström Tel: 090-8627523
Lisbeth Wretling, HR, tel. 090-8627422
Facklig representant IF Metall, Musa Fuad 072-8627128 Visa mindre

Robotoperatörer

Vår fabrik i Umeå är en av de mest automatiserade fabrikerna i Europa och vi rampar nu upp för framtiden. Vi söker nya robotoperatörer som ska vara med och utveckla verksamheten tillsammans med ett team som har en härlig gemenskap och hög komptens. Tar du sikte mot att bli nästa generationens robotoperatör eller har du erfarenhet inom robotteknik, el & automation? Ta vara på denna möjlighet att bli en av oss! I rollen som Robotoperatör kommer du att till... Visa mer
Vår fabrik i Umeå är en av de mest automatiserade fabrikerna i Europa och vi rampar nu upp för framtiden. Vi söker nya robotoperatörer som ska vara med och utveckla verksamheten tillsammans med ett team som har en härlig gemenskap och hög komptens. Tar du sikte mot att bli nästa generationens robotoperatör eller har du erfarenhet inom robotteknik, el & automation? Ta vara på denna möjlighet att bli en av oss!


I rollen som Robotoperatör kommer du att tillsammans med ett produktionsteam ansvara för den dagliga driften av vår robotline. I arbetsuppgifterna ingår bland annat skötsel och drift av vår produktionsutrustning, starta upp felsökning vid oplanerade stopp och störningar. Vi ser gärna att du har utbildning eller tidigare arbetserfarenhet inom automation och gärna ABB robotsystem.


Det är viktigt att du är en lagspelare, har ett naturligt kvalitétstänk samt ett driv att ständigt förbättra verksamheten.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Säkerställa driften på våran anläggning
Starta upp felsökning och inkludera stödfunktioner.
Genomföra rotorsaksanalyser.
Avhjälpa dom problem/störningar som uppkommer under drift på våran anläggning med tillhörande dokumenation
Utföra förebyggande underhåll på vår utrustning

Det vi söker hos vår robotoperatör:

Systematisk och noggrann.
God robotkunskap och datavana.
God kunskap i svenska och engelska i tal och skrift.
Robotutbildning ABB IRC 5.

Arbetstid: 3-skift
Avtalsområde: Teknikavtalet IF Metall
Tillträde: Enligt överenskommelse


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö och vill utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor.


För mer information:
Mikael Åhl, Area Manager Kaross tel. 072-8627635
Jens Sjöström HR, tel. 072-8628870
Mikael Eriksson, facklig representant IF Metall, tel. 072-8627468 Visa mindre

Produktionsledare

Volvo i Umeå söker Produktionsledare Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Framtiden ser ljus ut och just nu genomför vi en av de största rekryteringarna vi någonsin gjort. Vi står också inför en... Visa mer
Volvo i Umeå söker
Produktionsledare


Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1700 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Framtiden ser ljus ut och just nu genomför vi en av de största rekryteringarna vi någonsin gjort. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är rätt ledarskap. Vi söker dig som tror på att lyckas genom andra.


Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering och mångfald. I den här rollen kan du påverka, få möjlighet till att bygga nätverk, skapa kontakter och framtida karriärmöjligheter.


Du får ansvar för en avdelning med ca 30 kompetenta medarbetare och leder den framåt. Du har den drivande rollen och utvecklar dina medarbetare. För dig är det naturligt att visa vägen och vara ett föredöme, att visa framåtanda och hålla dig i täten. Vi tror att du brinner för att förbättra arbetsplatsen med hänsyn till säkerhet, kvalitet, leverans och kostnad. Att vara skicklig på att anpassa ditt ledarskap för att hitta människors olika drivkrafter är ett måste. Du värdesätter mångfald och jämställdhet, allt efter övertygelsen om att detta leder till utveckling. Rollen inkluderar tvärfunktionellt samarbete med teknikorganisationen, underhåll, Volvo Production System, HR, kvalitet och ekonomi.


Vi söker dig som:
Vill leda och utveckla medarbetare
Är hands-on samtidigt som du arbetar strategiskt. Helhetstänk och resultatorientering krävs i vår miljö
Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring
Initierar ett gott samarbete med dina kollegor under bra och dåliga dagar

Vi tror att du har:
Förmåga att organisera och prioritera, så att du får tid att leda på riktigt
Erfarenhet av, intresse för och potential inom ledarskap
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar
Har en inspirerande, inkluderande och samarbetsvillig personlighet
Förmåga att kommunicera så att folk förstår
Utbildning inom produktion, teknik, logistik eller liknande
Stort mått av hederlighet och tillit

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig massvis om ledarskap och människor och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt.


För mer information, vänligen kontakta:
Lina Zackrisson, Director Body-in-White, 072 8628156
Johan Åström, Director Paint, 072 8627845
Johan Haag, Director HR, 076 5538040


Fackliga representanter:
Marie Nyman, Ledarna, 0728628057
Torleif Hiitti, Unionen, 0728627959
Steve Lindeberg, Akademikerna, 0728627674 Visa mindre

Truckförare till Volvo Lastvagnar

Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. Ett steg är att förstärka produktionen med truckförare. Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400+ anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Som stort, inter... Visa mer
Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. Ett steg är att förstärka produktionen med truckförare.
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400+ anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Som stort, internationellt industriföretag behöver vi hela tiden försäkra oss om att det även i framtiden finns kompetenta, välutbildade medarbetare som kan tillverka våra världsledande produkter.


För att arbeta hos oss är nyfikenhet, vilja och ambition är det viktigaste! Hos oss finns en mängd olika yrken att upptäcka, alltifrån svetsare till maskinoperatör och logistiker. Kanske är industrin nytt för dig? Kanske har du erfarenhet av liknande arbete inom industrin, eller har arbetat hos oss tidigare och vill komma tillbaka? I vilket fall ska du inte tveka att söka.


Industrin är en framtidsbransch som sjuder av innovation och utveckling. Vi i Volvokoncernen är stolta över att vara med och driva Sverige framåt med våra lastbilar. Sverige är vår bas för såväl tillverkning som forskning och utveckling. Visste du att varje industrijobb inom Volvokoncernen också ger ytterligare fem personer jobb utanför våra väggar? Som till exempel konsulter, underleverantörer eller andra yrkesgrupper som arbetar för oss. Det bidrar till allas vår välfärd.


På denna arbetsplats kan Du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här – du måste vilja förbättra ditt arbete, dig själv och bidra till den stora omställningen inom branschen. Vi tror att du vill utvecklas tillsammans med oss i framtiden.


Vi söker dig som
Har B-körkort, truckkort TLP10 och erfarenhet av att köra truck (bifoga ett foto på ditt truckkort i ditt CV)
Andra typer av truckbehörigheter och erfarenhet av att köra tyngre fordon såsom hjullastare eller lastbil är meriterande
Vill arbeta i en teknisk industri
Bidrar till en positiv kultur. Vi bygger världens bästa lastbilar och vill vara föredömen
Är hands-on samtidigt som du gillar att tänka steget längre
Vill lära dig nytt och utvecklas tillsammans med oss
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring
Kan jobba i team, samarbeta med dina kollegor under bra och dåliga dagar
Gymnasieutbildning med godkänt i kärnämnena svenska, engelska och matte A
Kan och vill arbeta skift och nätter

Vi erbjuder en arbetsplats med bra villkor, härlig kultur och många framtida möjligheter. De flesta av våra anställda har jobbat länge hos oss, många hela sina yrkesliv. Vi tycker det säger något om oss.


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om teknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor.


Vi kommer se över kandidater löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan så snart som möjligt.


Anställningsform:
Visstid. Omgående start.


För mer information:
Sven Ericsson, Rekryteringsansvarig, 070-5172979
Johnny Bergmark, Produktionsledare, 072-8627786
Elisabeth Lundell, HRBP, 072-8627236
Jan-Olov Karlsson, Facklig representant IF Metall, 072-8627230 Visa mindre

Framtidens Industrimedarbetare

Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. Ett steg är att förstärka produktionen med framtidens industrimedarbetare. Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400+ anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbet... Visa mer
Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. Ett steg är att förstärka produktionen med framtidens industrimedarbetare.


Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400+ anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Som stort, internationellt industriföretag behöver vi hela tiden försäkra oss om att det även i framtiden finns kompetenta, välutbildade medarbetare som kan tillverka våra världsledande produkter.


För att arbeta hos oss är nyfikenhet, vilja och ambition är det viktigaste! Hos oss finns en mängd olika yrken att upptäcka, alltifrån svetsare till maskinoperatör och logistiker. Kanske är industrin nytt för dig? Kanske har du erfarenhet av liknande arbete inom industrin, eller har arbetat hos oss tidigare och vill komma tillbaka? I vilket fall ska du inte tveka att söka.


Industrin är en framtidsbransch som sjuder av innovation och utveckling. Vi i Volvokoncernen är stolta över att vara med och driva Sverige framåt med våra lastbilar. Sverige är vår bas för såväl tillverkning som forskning och utveckling. Visste du att varje industrijobb inom Volvokoncernen också ger ytterligare fem personer jobb utanför våra väggar? Som till exempel konsulter, underleverantörer eller andra yrkesgrupper som arbetar för oss. Det bidrar till allas vår välfärd.


På denna arbetsplats kan Du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här – du måste vilja förbättra ditt arbete, dig själv och bidra till den stora omställningen inom branschen. Vi tror att du vill utvecklas tillsammans med oss i framtiden.


Vi söker dig som
Vill arbeta i en teknisk industri
Bidrar till en positiv kultur. Vi bygger världens bästa lastbilar och vill vara föredömen
Är hands-on samtidigt som du gillar att tänka steget längre
Vill lära dig nytt och utvecklas tillsammans med oss
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring
Kan jobba i team, samarbeta med dina kollegor under bra och dåliga dagar
Gymnasieutbildning med godkänt i kärnämnena svenska, engelska och matte A
Har B-körkort
Kan och vill arbeta skift

Vi erbjuder en arbetsplats med bra villkor, härlig kultur och många framtida möjligheter. De flesta av våra anställda har jobbat länge hos oss, många hela sina yrkesliv. Vi tycker det säger något om oss.


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om teknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor.


Vi kommer se över kandidater löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan så snart som möjligt.


Anställningsform:
Visstid. Omgående start.


För mer information:
Sven Ericsson, Rekryteringsansvarig, 070-5172979
Jenny Lundgren Strand, Produktionschef, 072-8627919
Jan-Olov Karlsson, Facklig representant IF Metall, 072-8627230 Visa mindre

Sommarjobb för studenter inom kommunikation

Hur mår du? Det är verkligen annorlunda tider just nu. Vi har ett 2020 bakom oss som präglats av inställda evenemang och restriktioner. Såhär i början av 2021 är vi nog många som undrar hur året kommer att bli. Hur kommer det kommande året se ut i dessa tider av osäkerhet? Det är inte lätt att svara på den frågan, men vi inom Volvokoncernen vill göra vårt bästa för att bidra till hopp och framtidstro. När vi tänker på Volvokoncernens varumärke och det vi... Visa mer
Hur mår du? Det är verkligen annorlunda tider just nu. Vi har ett 2020 bakom oss som präglats av inställda evenemang och restriktioner. Såhär i början av 2021 är vi nog många som undrar hur året kommer att bli. Hur kommer det kommande året se ut i dessa tider av osäkerhet? Det är inte lätt att svara på den frågan, men vi inom Volvokoncernen vill göra vårt bästa för att bidra till hopp och framtidstro.


När vi tänker på Volvokoncernens varumärke och det vi står för kan vi inte låta bli att känna en, i alla fall liten, känsla av lugn. Som när vi läser om vårt mål att producera 100 % fossilfria fordon. Men kanske främst, som i tider som dessa, veta att vi är med och säkrar eldriften på våra sjukhus med hjälp av våra generatoraggregat. Som anställd på Volvokoncernen är det svårt att inte känna både en stolthet och hopp över vårt bidrag i samhället. Vill du också få möjligheten att vara en del av vårt arbete med att utveckla ett tryggare samhälle genom att utveckla hållbara transportlösningar?


Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.
Denna sommar söker vi en student som vill jobba inom vår kommunikationsavdelning med alla förekommande uppgifter inom internkommunikation, såsom producera material till chefer, uppdatera och utveckla intranätet, stärka och utveckla den digitala internkommunikationen. Du har gärna påbörjat en högskoleutbildning inom media och kommunikation, med viktigast är att du brinner för att arbeta med dessa frågor.
Vi söker dig som är student inom medie och kommunikationsvetenskap eller närliggande område. Kanske studerar du sista terminen på ett mastersprogram? Exakt vilken utbildning är inte det viktigaste. Däremot tror vi att du:
Har ambitionen och drivet att utvecklas in kommunikation
Är en lagspelare som kan samarbeta
En hög grad av integritet och mod, och förmåga att skapa förtroende
Är en relationsskapande, diplomatisk, bestämd och dynamisk person
Tar initiativ och självständigt kan hantera varierande och komplexa uppgifter och situationer
Har förmågan att analysera och lösa problem snabbt med hög kvalitet
Kan förtroendefullt och tydligt uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi vill att du bifogar CV med personligt brev där du berättar vem du är, om dina framtidsambitioner och intressen.


Intervjuer kommer att hållas löpande, så vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt!


För mer information:
Malin Andersson, Director Communication, 072-8627389
Elisabeth Lundell, HR Change Manager, 072-8627236 Visa mindre

Management trainee

Management Trainee Umeå Plant is one of the Volvo Groups largest plants. With 1400 employees, we are one of Northern Europe’s largest industries. We produce cabs to Volvo Trucks, with everything from stamping sheet metal to welding and painting complete cabs. Our facility is one of the world’s most modern with advanced technology and competent employees. Are you looking for a career within management? This position will give you a unique opportunity and ... Visa mer
Management Trainee
Umeå Plant is one of the Volvo Groups largest plants. With 1400 employees, we are one of Northern Europe’s largest industries. We produce cabs to Volvo Trucks, with everything from stamping sheet metal to welding and painting complete cabs. Our facility is one of the world’s most modern with advanced technology and competent employees.


Are you looking for a career within management? This position will give you a unique opportunity and be your springboard to a successful future within leadership at a leading, international company.


We are now looking for a Management Trainee
This job includes two roles. One is to learn management by working closely with the plant manager and his management team. The other to provide administrative support as management assistant.


As Management trainee, you work closely with the plant manager and management team in day-to-day activities that will give you loads of opportunity and development. We believe you have a big interest in management and the challenges of managing a big organization. You participate in our meetings and activities. You manage some projects or activities and act as the stand in and represents the plant manager in different forums.


What we absolutely need you to do:
Manage your boss when needed
Support with different tasks including administration
Manage and participate in different projects and activities
Set-up, plan and develop front office processes and services
Lead the front office service team and secure services
Act as a stand in and represent the plant manager in different forums
Support structure and efficient ways of working
Plan meetings and activities, create agendas and support meetings
Coordinate and track activities
Support with traveling and visits
Manage scope of operations in close co-operation with business control, HR and maintenance

The ticket ro ride:
We believe you recently graduated and are at the beginning of a fantastic career. You probably have some work experience. You have a Master of Science or Business Administration Degree. You speak and read Swedish and English fluently.


As a person you have strong communication skills and well-developed interpersonal skills. Your perseverance, energy and drive to improve are what make you great! You are open minded, have a positive attitude and like to learn new things. You seize challenges and opportunities with positive energy! And of course, you have a customer and business oriented mindset and a great interest in leadership and management and want to be a part of a world-class automotive company.


We also believe you are an efficient administrator and business developer, good knowledge of MS office programs and tools. You need to be able to go into the small details and manage a big variety of tasks efficiently and with high quality.


We see this position as a place to learn management. We believe you will have this position for a few years, and then proceed to another position within our organization. This position requires personal maturity and a great deal of integrity and trust.


The position is located at the Volvo Plant in Umeå and requires occasional travel.


For more information, please contact:
Patrik Nyström, VP Umeå Plant, 0728627484
Johan Haag, Director HR, 0765538040 Visa mindre

Produktionsingenjör

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt... Visa mer
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.


Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av teknik och känner dig redo att anta en ny utmaning. Hos oss kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här.


Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering och mångfald. I den här rollen kan du påverka framtidens produktion, får möjlighet till att bygga nätverk, framtida karriärmöjligheter och vara en del av Volvofamiljen.


Vi söker dig som är ingenjör, som både kommer hantera linjens behov av ständiga förbättringar och stora produktprojekt. Erfarenhet av produktion- och industri installationer är meriterande. Du är intresserad av produktionsteknik och konstruktion. Har du ambitioner att utvecklas är detta rätt för dig.


De ingenjörer vi söker kommer att stötta du den producerande verksamheten genom att:
Leda installationer och förändringar i vår produktionsprocess
Genomföra konceptstudier, inköpsprocesser och installationer med verifieringar
Samarbeta med bland andra produktionstekniker, projektledare och underhåll inom fabrikens alla områden
Arbeta med automation. IT, PLC, Robot är vanliga komponenter i våra uppdrag
Ingå i processteam och bidrar därigenom till områdets långsiktiga lönsamhet, utveckling och konkurrensförmåga

Låter det intressant? Vi söker dig som:
Ser möjligheter där andra ser hinder
Är hands-on samtidigt som du arbetar strategiskt. Helhetstänk och resultatorientering krävs i vår miljö
Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring
Initierar ett gott samarbete med dina kollegor under bra och dåliga dagar

Vi tror också att du har:
Universitetsutbildning minst 180 HP inom relevant område, gärna civilingenjör med inriktning mot maskin, industriell ekonomi, kvalitet, automation eller liknande
Förmåga att organisera och prioritera bland komplexa problem
Tekniskt intresse och nyfikenhet
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar
Har en samarbetsvillig personlighet och gillar att spela i ett lag
Förmåga att kommunicera så att folk förstår

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan senast 28 mars.


För mer information, vänligen kontakta:
Kent Sundberg, Manager Industrial Engineering, 072 8627287
Jens Sjöström, HR Business Partner, 072 8628870


Fackliga representanter:
Marie Nyman, Ledarna, 072 8628057
Torleif Hiitti, Unionen, 072 8627959,
Steve Lindeberg, Akademikerna, 072 8627674 Visa mindre

Framtidens Industrimedarbetare

Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. Ett steg är att förstärka produktionen med framtidens industrimedarbetare. Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400+ anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbet... Visa mer
Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. Ett steg är att förstärka produktionen med framtidens industrimedarbetare.


Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400+ anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Som stort, internationellt industriföretag behöver vi hela tiden försäkra oss om att det även i framtiden finns kompetenta, välutbildade medarbetare som kan tillverka våra världsledande produkter.


För att arbeta hos oss är nyfikenhet, vilja och ambition är det viktigaste! Hos oss finns en mängd olika yrken att upptäcka, alltifrån svetsare till maskinoperatör och logistiker. Kanske är industrin nytt för dig? Kanske har du erfarenhet av liknande arbete inom industrin, eller har arbetat hos oss tidigare och vill komma tillbaka? I vilket fall ska du inte tveka att söka.


Industrin är en framtidsbransch som sjuder av innovation och utveckling. Vi i Volvokoncernen är stolta över att vara med och driva Sverige framåt med våra lastbilar. Sverige är vår bas för såväl tillverkning som forskning och utveckling. Visste du att varje industrijobb inom Volvokoncernen också ger ytterligare fem personer jobb utanför våra väggar? Som till exempel konsulter, underleverantörer eller andra yrkesgrupper som arbetar för oss. Det bidrar till allas vår välfärd.


På denna arbetsplats kan Du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här – du måste vilja förbättra ditt arbete, dig själv och bidra till den stora omställningen inom branschen. Vi tror att du vill utvecklas tillsammans med oss i framtiden.


Vi söker dig som
Vill arbeta i en teknisk industri
Bidrar till en positiv kultur. Vi bygger världens bästa lastbilar och vill vara föredömen
Är hands-on samtidigt som du gillar att tänka steget längre
Vill lära dig nytt och utvecklas tillsammans med oss
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring
Kan jobba i team, samarbeta med dina kollegor under bra och dåliga dagar
Gymnasieutbildning med godkänt i kärnämnena svenska, engelska och matte A
Har B-körkort
Kan och vill arbeta skift

Vi erbjuder en arbetsplats med bra villkor, härlig kultur och många framtida möjligheter. De flesta av våra anställda har jobbat länge hos oss, många hela sina yrkesliv. Vi tycker det säger något om oss.


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om teknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor.


Vi kommer se över kandidater löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan så snart som möjligt.


Anställningsform:
Visstid. Omgående start.


För mer information:
Sven Ericsson, Rekryteringsansvarig, 070-5172979
Jenny Lundgren Strand, Produktionschef, 072-8627919
Jan-Olov Karlsson, Facklig representant IF Metall, 072-8627230 Visa mindre

HR-Praktik med möjlighet till sommarjobb

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Vill du få värdefulla erfarenheter av praktiskt HR-arbete och vara en del av vår kompetenta HR-avdelning på en av Sveriges största industrier? Vill du få möjlighet a... Visa mer
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Vill du få värdefulla erfarenheter av praktiskt HR-arbete och vara en del av vår kompetenta HR-avdelning på en av Sveriges största industrier? Vill du få möjlighet att tillämpa dina nya kunskaper under handledning av erfarna specialister? Vill du vara med och göra skillnad där det händer?


Vi erbjuder en praktikplats med under våren 2021. Hos oss får du erfarenheter av operativt såväl som strategiskt HR-arbete, meriter och nätverk som kan vara en värdefull start på din framtida karriär. Du kommer både att vara en del av vårt dagliga arbete och själv kunna anpassa vissa delar av innehållet efter dina intressen och ambitioner. Du arbetar nära våra HR Business Partners i uppgifter som kan handla om många olika områden såsom rekrytering, arbetsmiljö, hälsa, mångfald, organisation, analyser, arbetsrätt, med mera. En typisk uppgift skulle kunna vara att hjälpa oss med rekrytering.


Vi tänker oss en praktikperiod mellan mars och maj, på hel- eller deltid i kombination med studier. För rätt person finns möjlighet till betalt sommarjobb mellan juni och augusti.


Vi söker dig som är student inom HR eller närliggande område. Kanske läser du till personalvetare? Kanske studerar du sista terminen på ett mastersprogram? Exakt vilken utbildning är inte det viktigaste. Däremot tror vi att du:
Har ambitionen och drivet att utvecklas inom HR
Är en lagspelare som kan samarbeta
En hög grad av integritet och mod, och förmåga att skapa förtroende
Är en relationsskapande, diplomatisk, bestämd och dynamisk person
Tar initiativ och självständigt kan hantera varierande och komplexa uppgifter och situationer
Har förmågan att analysera och lösa problem snabbt med hög kvalitet
Kan förtroendefullt och tydligt uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi vill att du bifogar CV med personligt brev där du berättar vem du är, om dina framtidsambitioner och intressen. Skriv gärna också hur du tänker dig upplägg med dagar och närvaro.


Intervjuer kommer att hållas löpande, så vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt!


Kontaktpersoner:
Johan Haag, Director HR, 076-5538040
Jens Sjöström, HR Business Partner, 072-8628870


Placering: Volvo Umeåfabriken, Bölevägen. Med anledning av Covid-19 kan en del distansarbete förekomma
Period: Under vårterminen 2021
Ersättning: Tjänsten är en oavlönad praktikplats. För rätt person finns möjlighet till betalt sommarjobb mellan juni och augusti Visa mindre

Produktionstekniker

Volvo i Umeå söker Produktionstekniker Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativit... Visa mer
Volvo i Umeå söker
Produktionstekniker


Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.


Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av teknik och känner dig redo att anta en ny utmaning. Kanske är du en sådan som brinner för att förbättra? Hos oss kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här.


Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering och mångfald. I den här rollen kan du påverka, få möjlighet till att bygga nätverk, skapa kontakter, framtida karriärmöjligheter och påverka framtidens produktion.


Vi söker två produktionstekniker, där den ena tjänsten riktar sig mot vår press- och detaljtillverkning och den andra mot vårt måleri. Tidigare erfarenhet av liknade tjänster är meriterande men inte ett krav. Vi lägger största vikt vid att rätt person och ser den här rekryteringen som ett första av många steg i en framtid hos oss. Har du ambitioner att utvecklas är detta rätt för dig.


I de här rollerna stöttar du den producerande verksamheten i uppgifter som att:
Analysera och utveckla processens prestanda
Föreslå och genomföra rationaliseringar
Driva och genomföra ständiga förbättringar
Genomföra metodstudier och metodbeskrivningar
Ta fram och uppdatera bemanning- och operationsunderlag
Genomföra produkt- och processförändringar

Du deltar i processteam och bidrar därigenom till områdets långsiktiga lönsamhet, utveckling och konkurrensförmåga. I rollen är det naturligt att samarbeta med andra funktioner, delta i och leda projekt.


Låter det intressant? Vi söker dig som:
Vill utvecklas professionellt
Ser möjligheter där andra ser hinder
Är hands-on samtidigt som du arbetar strategiskt. Helhetstänk och resultatorientering krävs i vår miljö
Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring
Initierar ett gott samarbete med dina kollegor under bra och dåliga dagar

Vi tror också att du har:
Universitetsutbildning minst 180 HP inom relevant område, gärna civilingenjör med inriktning mot industriell ekonomi, kvalitet, automation eller liknande
Förmåga att organisera och prioritera bland komplexa problem
Tekniskt intresse och nyfikenhet
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar
Har en samarbetsvillig personlighet och gillar att spela i ett lag
Förmåga att kommunicera så att folk förstår

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan senast 14 februari.


För mer information, vänligen kontakta:
Johan Haag, Director HR, 076 5538040
Jörgen Bäckman, Director Stamping&Parts; Production, 072 8627124
Johan Åström, Director Paint, 072 8627845


Fackliga representanter:
Marie Nyman, Ledarna, 072 8628057
Torleif Hiitti, Unionen, 072 8627959,
Steve Lindeberg, Akademikerna, 072 8627674 Visa mindre

Sommarjobb för studenter på Volvo Lastvagnar i Umeå

Hur mår du? Det är verkligen annorlunda tider just nu. Vi har ett 2020 bakom oss som präglats av inställda evenemang och restriktioner. Såhär i början av 2021 är vi nog många som undrar hur året kommer att bli. Hur kommer det kommande året se ut i dessa tider av osäkerhet? Det är inte lätt att svara på den frågan, men vi inom Volvokoncernen vill göra vårt bästa för att bidra till hopp och framtidstro. När vi tänker på Volvokoncernens varumärke och det vi... Visa mer
Hur mår du? Det är verkligen annorlunda tider just nu. Vi har ett 2020 bakom oss som präglats av inställda evenemang och restriktioner. Såhär i början av 2021 är vi nog många som undrar hur året kommer att bli. Hur kommer det kommande året se ut i dessa tider av osäkerhet? Det är inte lätt att svara på den frågan, men vi inom Volvokoncernen vill göra vårt bästa för att bidra till hopp och framtidstro.


När vi tänker på Volvokoncernens varumärke och det vi står för kan vi inte låta bli att känna en, i alla fall liten, känsla av lugn. Som när vi läser om vårt mål att producera 100 % fossilfria fordon. Men kanske främst, som i tider som dessa, veta att vi är med och säkrar eldriften på våra sjukhus med hjälp av våra generatoraggregat. Som anställd på Volvokoncernen är det svårt att inte känna både en stolthet och hopp över vårt bidrag i samhället. Vill du också få möjligheten att vara en del av vårt arbete med att utveckla ett tryggare samhälle genom att utveckla hållbara transportlösningar?


Vill du få erfarenhet av att jobba i produktion och hjälpa oss bygga våra produkter? Eller vill du vara med och supportera vår verksamhet med allt ifrån administrativa uppgifter till produktutveckling? Oavsett intresse så kan vi ha jobbet för dig den här sommaren!


Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Till fabriken i Umeå söker vi studenter som är intresserade av en spännande och utvecklande sommar inom lastbilstillverkning. Du som söker har en god samarbetsförmåga, gillar att arbeta i lag samt har driv och vill vara med och bidra till framtiden.


Denna sommar söker vi studenter som vill jobba inom vår produktion med alla förekommande uppgifter inom plåtpressning, karosseri och måleri, såsom att sköta maskiner eller robotar, köra truck, måla eller svetsa. Vår fabrik är igång dygnet runt så du behöver kunna arbeta skift vilket kan innebära tidiga morgnar, sena kvällar eller nätter.


För att söka sommarjobb till Volvokoncernen har vi vissa urvalskriterier, men det är din unika personlighet och det du kan bidra med som är viktigast för oss!


För att söka sommarjobb hos oss måste du:
Vara student under hela 2021. Det är också viktigt att du anger vad du studerar för tillfället alternativt sökt inför hösten.
Du måste vara minst 18 år vid sommarjobbets början.Hur du söker:
Du gör din ansökan genom att klicka på ansök längst ned i denna annons. Vi vill att du med din ansökan bifogar personligt brev samt CV. Du väljer själv om du vill skriva på svenska eller engelska. Skriv i din ansökan lite om din utbildning och om du har något specifikt område som intresserar dig mest. Ange även gärna vilka veckor som du är tillgänglig.
För att öka dina chanser till att få ett sommarjobb är det viktigt att du lyfter fram dina kunskaper och att du svarar tydligt på de frågor som anges i ansökan t.ex. om du har körkort B eller C/truckkort samt behörighet. Glöm inte att ladda upp ett foto på ditt truckkort som en bilaga (båda sidor).
Glöm även inte att hålla utkik i din mail och även skräpposten då vår kommunikation sker främst via mail.
Vi behöver din ansökan senast 1:a mars. Men vi tillsätter sommarjobben löpande, så tveka inte att ansöka redan idag!Ansökningar som kommer in via brev eller e-post tar vi tyvärr inte med i rekryteringsprocessen.


Har du frågor om sommarjobb eller rekryteringsprocessen, kontakta oss gärna:
Email: [email protected]


Tekniska frågor vid ev. inloggningsproblem eller uppladdning av dokument, kontakta:
Email: [email protected] ?(skriv på engelska).

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Underhållselektriker

I rollen som Underhållselektriker kommer du främst att arbeta med att säkerställa driftsäkerheten i produktionsutrustning genom att utföra förebyggande och avhjälpande underhåll. I uppgiften ingår också analysarbete avseende tekniska störningar och medverkan i kontinuerligt förbättringsarbete samt ombyggnadsarbeten i utrustningar. Som person är du kommunikativ, har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad med stort kundfokus. Du arbetar strukturerat, ... Visa mer
I rollen som Underhållselektriker kommer du främst att arbeta med att säkerställa driftsäkerheten i produktionsutrustning genom att utföra förebyggande och avhjälpande underhåll. I uppgiften ingår också analysarbete avseende tekniska störningar och medverkan i kontinuerligt förbättringsarbete samt ombyggnadsarbeten i utrustningar.


Som person är du kommunikativ, har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad med stort kundfokus. Du arbetar strukturerat, och är öppen för förändringar. Vidare har du god problemlösningsförmåga.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Utföra akut avhjälpande underhållsåtgärder under produktion
Utföra reparationer, felsökning och förebyggande underhåll på produktionsutrustning enligt arbetsorder
Rapportera utfört arbete i underhållssystemet
Utföra installationer och ombyggnationer i maskinutrustning.
Analysera tekniska störningar
Arbeta aktivt med att bibehålla och förbättra statusen på anläggningen
Följa elsäkerhetsanvisningar för Volvo, Umeå

Vi söker dig som har:
Teoretiska kunskaper minst motsvarande gymnasieskolans El-program med inriktning elteknik eller automation
Minst två års allsidig industrierfarenhet inom el-området under senaste fem åren.
ESA-utbildning.
Robot och automationskompetens.
Erfarenhet av nyinstallation.
Erfarenhet av PLC-programmering och/eller av liknande processer
God problemlösningsförmåga, är drivande och kan ta självständiga initiativ
Är Systematiskt och noggrann
Goda datakunskaper (Office 365)
Behärska engelska i tal och skrift.

Arbetstid: kift
Avtalsområde: Teknikavtalet IF Metall
Anställningsform: Visstid


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om underhållsteknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor.


För mer information:


Mikael Markström, Underhållschef, tel. 072-8627758
Elisabeth Lundell, HR, tel. 072-8627236
Torbjörn Lindgren, facklig representant IF Visa mindre

Framtidens industrimedarbetare

Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. Ett steg är att förstärka produktionen med framtidens industrimedarbetare. Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1200+ anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbe... Visa mer
Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. Ett steg är att förstärka produktionen med framtidens industrimedarbetare.


Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1200+ anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Som stort, internationellt industriföretag behöver vi hela tiden försäkra oss om att det även i framtiden finns kompetenta, välutbildade medarbetare som kan tillverka våra världsledande produkter.


För att arbeta hos oss är nyfikenhet, vilja och ambition är det viktigaste! Hos oss finns en mängd olika yrken att upptäcka, alltifrån svetsare till maskinoperatör och logistiker. Kanske är industrin nytt för dig? Kanske har du erfarenhet av liknande arbete inom industrin, eller har arbetat hos oss tidigare och vill komma tillbaka? I vilket fall ska du inte tveka att söka.


Industrin är en framtidsbransch som sjuder av innovation och utveckling. Vi i Volvokoncernen är stolta över att vara med och driva Sverige framåt med våra lastbilar. Sverige är vår bas för såväl tillverkning som forskning och utveckling. Visste du att varje industrijobb inom Volvokoncernen också ger ytterligare fem personer jobb utanför våra väggar? Som till exempel konsulter, underleverantörer eller andra yrkesgrupper som arbetar för oss. Det bidrar till allas vår välfärd.


På denna arbetsplats kan Du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här – du måste vilja förbättra ditt arbete, dig själv och bidra till den stora omställningen inom branschen. Vi tror att du vill utvecklas tillsammans med oss i framtiden.


Vi söker dig som:
Vill arbeta i en teknisk industri
Bidrar till en positiv kultur. Vi bygger världens bästa lastbilar och vill vara föredömen
Är hands-on samtidigt som du gillar att tänka steget längre
Vill lära dig nytt och utvecklas tillsammans med oss
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring
Kan jobba i team, samarbeta med dina kollegor under bra och dåliga dagar
Gymnasieutbildning med godkänt i kärnämnena svenska, engelska och matte A
Har B-körkort
Kan och vill arbeta skift

Vi erbjuder en arbetsplats med bra villkor, härlig kultur och många framtida möjligheter. De flesta av våra anställda har jobbat länge hos oss, många hela sina yrkesliv. Vi tycker det säger något om oss.


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om teknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor.


Vi kommer se över kandidater löpande och så tveka inte med att skicka in din ansökan så snart som möjligt.


Anställningsform:
Visstid. Omgående start.


För mer information:
Lisbeth Wretling, HR, 0728627422
Elisabeth Lundell, HR, 0728627236
Fredrik Nilsson, HR, 0728627967
Jens Sjöström, HR, 0728628870
Jenny Lundgren Strand, Produktionschef, 0728627453
Jan-Olov Karlsson, Facklig representant IF Metall, 0728627230 Visa mindre

Produktionsledare

Volvo i Umeå söker Produktionsledare Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är rätt ledarsk... Visa mer
Volvo i Umeå söker
Produktionsledare


Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1400 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är rätt ledarskap. Vi söker dig som tror på att lyckas genom andra.


Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering och mångfald. I den här rollen kan du påverka, få möjlighet till att bygga nätverk, skapa kontakter och framtida karriärmöjligheter.


Du får ansvar för en avdelning med ca 30 kompetenta medarbetare och leder den framåt. Du har den drivande rollen och utvecklar dina medarbetare. För dig är det naturligt att visa vägen och vara ett föredöme, att visa framåtanda och hålla dig i täten. Vi tror att du brinner för att förbättra arbetsplatsen med hänsyn till säkerhet, kvalitet, leverans och kostnad. Att vara skicklig på att anpassa ditt ledarskap för att hitta människors olika drivkrafter är ett måste. Du värdesätter mångfald och jämställdhet, allt efter övertygelsen om att detta leder till utveckling. Rollen inkluderar tvärfunktionellt samarbete med teknikorganisationen, underhåll, Volvo Production System, HR, kvalitet och ekonomi.


Vi söker dig som:
Vill leda och utveckla medarbetare
Är hands-on samtidigt som du arbetar strategiskt. Helhetstänk och resultatorientering krävs i vår miljö
Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring
Initierar ett gott samarbete med dina kollegor under bra och dåliga dagarVi tror att du har:
Förmåga att organisera och prioritera, så att du får tid att leda på riktigt
Erfarenhet av, intresse för och potential inom ledarskap
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar
Har en inspirerande, inkluderande och samarbetsvillig personlighet
Förmåga att kommunicera så att folk förstår
Utbildning inom produktion, teknik, logistik eller liknande
Stort mått av hederlighet och tillit

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig massvis om ledarskap och människor och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan senast 10 januari.


Johan Haag, Director HR, 0765538040
Elisabeth Lundell, HRBP, 0728627236


Fackliga representanter:


Marie Nyman, Ledarna, 0728628057
Torleif Hiitti, Unionen, 0728627959,
Steve Lindeberg, Akademikerna, 0728627674 Visa mindre

Underhållsmekaniker

I rollen som Underhållsmekaniker kommer du främst att arbeta med att säkerställa driftsäkerheten i produktionsutrustning genom att utföra förebyggande och avhjälpande underhåll. I uppgiften ingår också analysarbete avseende tekniska störningar och medverkan i kontinuerligt förbättringsarbete samt ombyggnadsarbeten i utrustningar. Som person är du kommunikativ, har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad med stort kundfokus. Du arbetar strukturerat, o... Visa mer
I rollen som Underhållsmekaniker kommer du främst att arbeta med att säkerställa driftsäkerheten i produktionsutrustning genom att utföra förebyggande och avhjälpande underhåll. I uppgiften ingår också analysarbete avseende tekniska störningar och medverkan i kontinuerligt förbättringsarbete samt ombyggnadsarbeten i utrustningar.

Som person är du kommunikativ, har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad med stort kundfokus. Du arbetar strukturerat, och är öppen för förändringar. Vidare har du god problemlösningsförmåga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Utföra akut avhjälpande underhållsåtgärder under produktion
Utföra reparationer, felsökning och förebyggande underhåll på produktionsutrustning enligt arbetsorder
Rapportera utfört arbete i underhållssystemet
Utföra installationer och ombyggnationer i maskinutrustning
Analysera tekniska störningar
Arbeta aktivt med att bibehålla och förbättra statusen på anläggningen

Vi söker dig som har
Kunskaper samt erfarenhet inom mekanik, hydraulik, pneumatik samt smörjteknik
Utbildning motsvarande minst 3-årig gymnasial industriprogram eller likvärdig eftergymnasial utbildning
God problemlösningsförmåga, är drivande och kan ta självständiga initiativ
Har kunskap om ritningsläsning då det gäller felsökning i mekaniska komponenter
Är Systematisk och lösningsorienterad
Goda datakunskaper (Office 365)
Behärska engelska i tal och skriftArbetstid: Skiftgång 3-skift.

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om underhållsteknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För mer information:
Lars Johansson, Underhållchef, tel. 072-8627187
Thomas Lundberg Underhållsledare tel. 072-8628048
Elisabeth Lundell, HR, tel. 072-8627236
Dan Nilsson, facklig representant IF Metall, tel. 072-8627861 Visa mindre

El- och automations-specialist PLC/IT

Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. Vi söker dig som har minst gymnasiekompetens inom elteknik eller automation, och som skulle drivas av att arbeta med underhåll och ständiga förbättringar av vår produktionsutrustning. Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1200+ anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar ti... Visa mer
Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. Vi söker dig som har minst gymnasiekompetens inom elteknik eller automation, och som skulle drivas av att arbeta med underhåll och ständiga förbättringar av vår produktionsutrustning.
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1200+ anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare, med hög automationsgrad i ständig utveckling, vilket medför varierat arbetsinnehåll och stora möjligheter till personlig utveckling.


PLC/IT-rollen är en central funktion på avdelningen och du är vår länk mot Automationsgruppen och Volvo IT.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Stödja medarbetare i projekt och Processteam gällande PLC/IT-frågor.
Vid behov stödja och instruera övrig underhållspersonal vid felavhjälpning och rotorsaksanalys
Optimera och genomföra mindre förändringsarbeten i systemen.
Delta i projekt i erforderlig omfattning.
Driva utveckling av metoder och arbetssätt inom underhåll kopplade till PLC/IT.
Säkerställa tillgång till nödvändig felsökningsutrustning och programvaror samt strukturerad hantering av dessa.
Vara internutbildare på avdelningen samt deltagare i det lokala Automationsnätverket.

Vi söker dig som har:
Teoretiska kunskaper minst motsvarande gymnasieskolans El-program med inriktning elteknik eller automation
Minst två års praktisk erfarenhet av arbete inom el/automation
Utbildning i Siemes TIA-portal och Simatic S7
Erfarenhet av praktiskt arbete med felsökning och programmering av PLC-system
God kännedom om standarder för området.

Meriterande är ifall du dessutom har:
Erfarenhet av tillverknings- eller processindustri
Erfarenhet av arbete i IFS Underhållsystem
Fördjupade kunskaper/utbildning inom överordnade styrsystem WinCC och Ifix
Erfarenhet/kompetens gällande VMT positioneringssystem
Erfarenhet av arbete i projekt
Robotkompetens

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om underhållsteknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor.

För mer information


Lars Holmström, Underhållsledare, tel. 072-8627350
Elisabeth Lundell, HR, tel. 072-8627236
Micael Ekström, facklig representant IF Metall, tel. 072-8627485 Visa mindre

Framtidens Industrimedarbetare

Framtidens Industrimedarbetare Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. Ett steg är att förstärka produktionen med framtidens industrimedarbetare. Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1200+ anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avanc... Visa mer
Framtidens Industrimedarbetare


Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. Ett steg är att förstärka produktionen med framtidens industrimedarbetare.


Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1200+ anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Som stort, internationellt industriföretag behöver vi hela tiden försäkra oss om att det även i framtiden finns kompetenta, välutbildade medarbetare som kan tillverka våra världsledande produkter.

För att arbeta hos oss är nyfikenhet, vilja och ambition är det viktigaste! Hos oss finns en mängd olika yrken att upptäcka, alltifrån svetsare till maskinoperatör och logistiker. Kanske är industrin nytt för dig? Kanske har du erfarenhet av liknande arbete inom industrin, eller har arbetat hos oss tidigare och vill komma tillbaka? I vilket fall ska du inte tveka att söka.

Industrin är en framtidsbransch som sjuder av innovation och utveckling. Vi i Volvokoncernen är stolta över att vara med och driva Sverige framåt med våra lastbilar. Sverige är vår bas för såväl tillverkning som forskning och utveckling. Visste du att varje industrijobb inom Volvokoncernen också ger ytterligare fem personer jobb utanför våra väggar? Som till exempel konsulter, underleverantörer eller andra yrkesgrupper som arbetar för oss. Det bidrar till allas vår välfärd.

På denna arbetsplats kan Du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här – du måste vilja förbättra ditt arbete, dig själv och bidra till den stora omställningen inom branschen. Vi tror att du vill utvecklas tillsammans med oss i framtiden.

Vi söker dig som
Vill arbeta i en teknisk industri
Bidrar till en positiv kultur. Vi bygger världens bästa lastbilar och vill vara föredömen
Är hands-on samtidigt som du gillar att tänka steget längre
Vill lära dig nytt och utvecklas tillsammans med oss
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring
Kan jobba i team, samarbeta med dina kollegor under bra och dåliga dagar
Gymnasieutbildning med godkänt i kärnämnena svenska, engelska och matte A
Har B-körkort
Kan och vill arbeta skiftVi erbjuder en arbetsplats med bra villkor, härlig kultur och många framtida möjligheter. De flesta av våra anställda har jobbat länge hos oss, många hela sina yrkesliv. Vi tycker det säger något om oss.

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om teknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor.


Vi kommer se över kandidater löpande och så tveka inte med att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Anställningsform:
Visstid. Omgående start.


För mer information:
Lisbeth Wretling, HR, 0728627422
Elisabeth Lundell, HR, 0728627236
Fredrik Nilsson, HR, 0728627967
Therese Sundberg, Produktionschef, 0728627453
Jan-Olov Karlsson, Facklig representant IF Metall, 0728627230 Visa mindre