Lediga jobb som Statistiker i Umeå

Se lediga jobb som Statistiker i Umeå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Umeå som finns hos arbetsgivaren.

Statistiker till Övergripande planering

Ansök    Sep 7    Umeå kommun    Statistiker
Samhällsbyggnadsförvaltningen inom Umeå Kommun består av Miljö- och hälsoskydd, Övergripande planering, Bygglov, Detaljplanering, Lantmäteri samt Strategiskt stöd. Förvaltningen har ca 220 anställda medarbetare. Vårt mål är att bidra till ett säkert, tryggt och långsiktigt hållbart samhälle med goda livsmiljöer. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Är du intresserad av att arbeta med Umeås långsiktiga samhällsutveckli... Visa mer
Samhällsbyggnadsförvaltningen inom Umeå Kommun består av Miljö- och hälsoskydd, Övergripande planering, Bygglov, Detaljplanering, Lantmäteri samt Strategiskt stöd. Förvaltningen har ca 220 anställda medarbetare. Vårt mål är att bidra till ett säkert, tryggt och långsiktigt hållbart samhälle med goda livsmiljöer. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss.Är du intresserad av att arbeta med Umeås långsiktiga samhällsutveckling?

På Övergripande planering arbetar vi med strategiska utvecklingsfrågor inom social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet.

Vårt uppdrag omfattar bland annat bostadsförsörjning, klimat- och miljöfrågor, jämställdhet, folkhälsa, tillgänglighet och brottsförebyggande frågor. Vi gör analyser och prognoser, omvärldsbevakar samt tar fram underlag inom områden som är av strategisk betydelse för Umeås utveckling.

Nu söker vi en vikarie för en av våra statistiker som ska vara föräldraledig.

Dina arbetsuppgifter 

Som statistiker/analytiker hos oss kommer du bland annat att arbeta med

- Statistiskt utredande arbete
- Kvantitativt analysarbete
- Framställa resultat och rapporter
- Kommunikativt och utåtriktat arbete i att kommunicera resultat och utredningar 

Om dig

Vi söker en person med högskoleutbildning med samhällsvetenskaplig inriktning exempelvis nationalekonomi, statistik eller kulturgeografi. Har du även erfarenhet av att arbeta i R och/eller GIS är det meriterande. Du är van att presentera underlag i såväl tal som skrift. Du är strukturerad och har en god analysförmåga. Du kan dra slutsatser från kvalitativa och kvantitativa undersökningar. För att trivas i rollen bör du vara utåtriktad och kommunikativ. Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är initiativtagande och gillar att arbeta i team. 

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Vikariat, heltid, med start 2022-12-01 till och med 2023-10-31.

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare till Regionalt cancercentrum norr, Umeå

Ansök    Sep 22    REGION VÄSTERBOTTEN    Statistiker
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Sveriges sex regionala cancercentrum är regionernas kunskapsorganisation inom cancerområdet. På uppdrag av de fyra nordligaste regionerna arbetar Regionalt cancercentrum norr (RCC Norr) för att skapa en jämlik och patientfokuserad cancervård av hög kvalitet, med den nationella canc... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Sveriges sex regionala cancercentrum är regionernas kunskapsorganisation inom cancerområdet. På uppdrag av de fyra nordligaste regionerna arbetar Regionalt cancercentrum norr (RCC Norr) för att skapa en jämlik och patientfokuserad cancervård av hög kvalitet, med den nationella cancerstrategin som utgångspunkt. Våra mål är att färre ska insjukna i cancer och att fler ska överleva längre, med en bättre livskvalitet.

RCC Norr ansvarar för samordning av standardiserade vårdförlopp (SVF) och nationella vårdprogram inom cancerområdet, samt för verksamhetsutveckling baserad på kvalitetsdata. Som registercentrumorganisation stödjer RCC Norr utvecklingen av flera nationella register. Som kunskapsorganisation samverkar RCC Norr med Norrlandsregionernas linjeorganisationer och genom sjukvårdsregionala processledare, som tillsammans med tvärprofessionella sjukvårdsregionala arbetsgrupper bedriver förbättringsarbete. Vi arbetar i hög utsträckning med distansöverbryggande mötesteknik mellan de fyra Norrlandsregionerna och med landet i övrigt.

På Regionalt cancercentrum norr arbetar du tillsammans med engagerade kollegor inom olika yrkeskategorier men med samma fokus att förbättra cancervården. För att möta ett ökat behov av statistisk kompetens och systemutveckling så behöver RCC förstärka personalstyrkan. Du kommer att vara en del av en spännande arbetsplats med stora möjligheter till kompetensutveckling och lärande. Det finns goda möjligheter att planera arbetet utifrån dina behov då vi tillåter flexibla arbetstider under eget ansvar.

ARBETSUPPGIFTER
Som verksamhetsutvecklare hos oss skapar du förutsättningar för samarbeten, ny kunskap och en stark framtid.

Tjänsten har fokus på utveckling av arbetet på IT-plattformen INCA, både nationellt och sjukvårdsregionalt. En central del i RCCs uppdrag som stöd för utveckling av cancervården är uppföljning av cancervården och att tillhandahålla ändamålsenliga analyser och rapporter. För att möjliggöra detta fångas omfattande datamängder som följer en cancerpatients väg genom vården samt uppföljning efter avslutad behandling. En del av utvecklingsarbetet innebär därför att utveckla hanteringen av stora datamängder från datalager i INCA-miljön. Ett annat viktigt område är att utveckla arbetet med utdata från registerplattformen.

Tjänsten innefattar mycket kontakter, såväl internt som externt. Du kommer att vara RCC Norrs representant i en nationell arbetsgrupp med särskilt ansvar för delar av utvecklingen av INCA-plattformen och arbeta för att implementera nationellt utarbetade lösningar i norra sjukvårdsregionen. I det sjukvårdsregionala arbetet kommer du att samarbeta med många medarbetare inom RCC Norr, såsom statistiker, systemutvecklare, registeradministratörer och vårdutvecklare.

KVALIFIKATIONER
För detta jobb behöver du ha relevant högskole- eller universitetsutbildning med fördjupning med inriktning mot statistik eller dataanalys samt ha ett intresse av att arbeta med IT-lösningar. Flerårig erfarenhet av att arbeta med IT-plattformen INCA är ett krav. Du ska ha mycket goda kunskaper i att programmera i statistikprogrammet r. Det är också meriterande att ha erfarenhet och intresse av att programmera i programspråk som exempelvis sql samt erfarenhet av Shiny eller Markdown/LaTeX. Du har goda kunskaper i svenska både muntligt och skriftligt.

Du är en självständig och kommunikativ person med god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och lösningsorienterad, med förmåga att komma med innovativa lösningar. Du är engagerad, noggrann och tar gärna ett helhetsansvar både för det egna arbetet och verksamheten i stort, tillsammans med kollegor.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Forskningsingenjör, tidsbegränsad anställning

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, sam... Visa mer
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer https://www.umu.se/jobba-hos-oss/


Institutionen för matematik och matematisk statistik bedriver forskning inom beräkningsmatematik, diskret matematik, matematisk modellering och analys samt matematisk statistik. Vår undervisning bedrivs på alla nivåer och omfattar matematik, matematisk statistik samt beräkningsvetenskap. Bland våra samarbetspartners finns internationella forskargrupper, akademiska institutioner, offentliga organisationer och företag.Institutionen för matematik och matematisk statistik söker en forskningsingenjör på heltid i åtta månader till ett multidisciplinärt forskningssamarbete med institutionen för odontologi.

Jobbet sker i nära samarbete med forskare inom projektet. Sista ansökningsdag 2022-09-15.

Beskrivning
Vi söker en forskningsingenjör till ett odontologiskt projekt där vi med hjälp av GWAS data och kliniska data vill studera tandhälsa med avseende på karies och tandlossning. Projektet ingår i ett konsortium med ca 500 000 individer från 21 olika studier. I mån av intresse och erfarenhet finns även möjlighet att delta i andra omics-baserade studier.

Arbetsuppgifter
Du ska arbeta med databashantering, programmering, bioinformatik och statistisk modellering. Arbetet sker i ett tvärvetenskapligt team tillsammans med forskare från flera institutioner. Vi söker dig som är självständig men som också fungerar bra i grupp. 

Kvalifikationer
Arbetet kräver att du har:

- Civilingenjörsexamen i datavetenskap, masterexamen i matematisk statistik eller motsvarande.
- Forskningserfarenhet inom matematisk statistik, statistik eller beräkningsvetenskap.
- Mycket goda kunskaper inom maskininlärning.
- Gedigen erfarenhet av att arbeta med stora och komplexa data.
- Mycket goda programmeringskunskaper i R och Python.
- Mycket goda kunskaper i databashantering.
- Mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift, både på svenska och engelska.
- Erfarenhet av självständigt utvecklingsarbete och lätt för att samarbeta.
- Kunskaper inom genetik. 

Det är meriterande om du har:

- Färdigheter i att analysera GWAS data.
- Kunskaper inom medicin.

Villkor
Anställningen är en särskild visstidsanställning på heltid i åtta månader under perioden 2022-10-01 - 2023-05-31. 

Ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 2022-09-15. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Till ansökan bifogas:

- Personligt brev med kortfattad beskrivning av erfarenheter som gör dig lämpad för befattningen och varför du är intresserad av anställningen.
- Curiculum Vitae (meritförteckning).
- Examensbevis och betygsutdrag från högskolestudier.
- Publikationslista.
- Namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner.

Mer information
Mer information om anställningen: universitetslektor Patrik Rydén, e-post: [email protected], tel: 090-7869562.

Mer information om institutionen:
https://www.umu.se/institutionen-for-matematik-och-matematisk-statistik/

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Forskningsstödjande Statistiker till Registercentrum Norr, Umeå

Ansök    Aug 23    REGION VÄSTERBOTTEN    Statistiker
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Staben för forskning, utbildning och innovation (FoUI) leder, initierar och följer upp regionens engagemang i forsknings- och utbildningsfrågor. Staben består av sex enheter som vardera leds av en enhetschef. Registercentrum Norr är sedan 2012 ett regionalt kompetenscentrum till st... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Staben för forskning, utbildning och innovation (FoUI) leder, initierar och följer upp regionens engagemang i forsknings- och utbildningsfrågor. Staben består av sex enheter som vardera leds av en enhetschef. Registercentrum Norr är sedan 2012 ett regionalt kompetenscentrum till stöd för nationella kvalitetsregister och innefattar också sektionen för kunskapsstyrning som stödjer den kunskapsbaserade vården. Vi stödjer även klinisk forskning lokalt genom expertis inom vetenskapsmetodik och statistik.

Registercentrum Norr har kompetens inom IT, registerkonstruktion, statistik, klinisk forskning, juridik, och epidemiologi. Vi är en enhet där verksamheten till stor del bygger på ett nära samarbete mellan många yrkeskategorier. Vi stödjer kvalitetsregister bland annat genom att utveckla metoder och presentationsformer för användning av registerdata för planering, uppföljning och utveckling av hälso- och sjukvården och för klinisk forskning. Vår ambition är att ligga i fronten när det gäller nya innovativa metoder och du erbjuds ett roligt, självständigt och omväxlande arbete. Vi har en flexibel arbetsplats där du får möjligheten att aktivt utveckla verksamheten med nya tankar och idéer.

ARBETSUPPGIFTER
Som statistiker hos oss kommer du huvudsakligen att arbeta med stöd till kliniska forskningsstudier. Vi erbjuder stöd till många olika typer av studier, såväl kliniska prövningar som epidemiologiska studier. Forskningsstöd kan innebära både enklare konsultationer och långvariga samarbeten där du bidrar med expertis i samtliga steg i forskningsprocessen, från planering till publicering. I arbetet kan också undervisning på grund- och forskarutbildningsnivå, samt analysstöd till kvalitetsregister och nationella programområden ingå. Vi ser positivt till sökande av forskningsmedel till egen forskning inom tjänsten, eller fortsättning på befintliga forskningssamarbeten där finansiering av forskningstid redan finns.

KVALIFIKATIONER
För detta jobb behöver du ha mycket goda kunskaper inom statistik/machine learning/bioinformatik och vetenskapsmetodik, samt ha genomförd forskarutbildning eller ha flera års erfarenhet av medicinsk forskning. Erfarenhet inom epidemiologisk forskning, kliniska prövningar, och studiedesign är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av forskningskonsultationer, undervisning eller arbete med hälsodatabaser. Du utrycker dig väl skriftligt, både på svenska och engelska, och har vana att skriva vetenskaplig text.

Du är en serviceinriktad, initiativtagande och flexibel person med stort intresse för forskning och forskningsmetodik. Ditt arbetssätt är inkluderande och stödjande. Du tycker om att samarbeta och kan kommunicera pedagogiskt med personer med annan yrkesbakgrund.


ÖVRIGT
I urvalsprocessen kommer arbetsprover att tillämpas och provanställning kan komma att bli aktuellt. Intervjuer sker löpande.

Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Doktorand i matematisk statistik inom programmet WASP AI

Institutionen för matematik och matematisk statistik utlyser en anställning som doktorand i matematisk statistik med fokus på geometrisk djupinlärning. Anställningen omfattar 4 års forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. Sista ansökningsdag är 19 september 2022. Projektbeskrivning och arbetsuppgifter Maskininlärning, och särskilt djupa neurala nätverk, har under det tidiga 2000-talet haft m... Visa mer
Institutionen för matematik och matematisk statistik utlyser en anställning som doktorand i matematisk statistik med fokus på geometrisk djupinlärning.

Anställningen omfattar 4 års forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. Sista ansökningsdag är 19 september 2022.

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter
Maskininlärning, och särskilt djupa neurala nätverk, har under det tidiga 2000-talet haft mycket stor inverkan på både forskning såväl som på samhället i stort. Denna snabba utveckling har både möjliggjort stora framsteg, men också fört stora utmaningar med sig. Ett subfält inom maskininlärning är så kallad geometrisk djupinlärning. Detta begrepp kan innebära många saker, men i grunden handlar det om situationer när indatan är av typer som vanligen inte betraktas. Det kan till exempel handla om en 3D-modell, ett punktmoln eller en sfärisk bild. Att hantera den typen av indata i ett neuralt nätverk ställer speciella krav på nätverkens utformning.

En av de mer intressanta spörsmålen är så kallad ekvivarians. En viktig egenskap hos de populära faltningsnätverken är att de är translationsekvivarianta, det vill säga att en translation i indatan leder till en translation av utdatan. Med indata av annan typ krävs ekvivarians med avseende på andra grupper av transformationer, både av diskret och kontinuerlig typ. Exempel på intressanta forskningsfrågor är hur sådana nätverk kan konstrueras, hur de kan tränas, och vilka matematiska egenskaper de har.

Huvudsyftet med projektet är att på olika sätt utveckla nya metoder och ny teori inom geometrisk djup inlärning. Detta kan till exempel omfatta design av nya nätverksarkitekturer, analys av universalitetsegenskaper, undersökning av nya klasser av transformationer och också tillämpningar på simulerad och verklig data. Doktoranden förväntas även delta i samarbeten i våra övriga pågående AI-relaterade projekt.

Projektet är en del av AI/Math spåret inom Wallenberg AI, Autonomous Systems, and Software Program (WASP) och doktoranden kommer att delta i WASP forskarskola. Se https://wasp-sweden.org/graduate-school/ för mer information.

Kvalifikationer
Den sökande ska ha grundläggande behörighet genom avlagd examen på avancerad nivå, om minst 240 högskolepoäng (hp) varav minst 60 hp ska vara på avancerad nivå. För att uppfylla kravet på särskild behörighet att antas till utbildning på forskarnivå i matematisk statistik krävs att den sökande har minst 60 hp inom huvudområdet matematisk statistik, statistik alternativt matematik, varav minst 15 hp på avancerad nivå. Behörig är även den som på annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Utmärkta kunskaper i programmering (företrädesvis MatLab eller Python) och goda kunskaper i engelska i både tal och skrift krävs. Dokumenterade kunskaper och erfarenheter i signalbehandling, maskininlärning och bildanalys är meriterande, likaså kunskaper inom differentialgeometri och representationsteori.

Du som doktorand förväntas ta en aktiv roll i detta projekt och i arbete på institutionen. Du har ett vetenskapligt förhållningssätt, kan arbeta självständigt, och är strukturerad, flexibel och lösningsorienterad. Framför allt har du en stark ambition att kontinuerligt utveckla din egen förmåga och att utvecklas till en självständig forskare.

Bedömningar av de behöriga sökande grundar sig på den sökandes kvalifikationer och förutsättningar att tillgodogöra sig forskarutbildningen.

Om anställningen
Anställningen syftar till en doktorsexamen och doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt egen forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. Deltagande i WASP forskarskola ingår i studierna. I arbetsuppgifterna kan undervisning och annat institutionsarbete (upp till max 20%) ingå. Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid eller upp till fem år vid undervisning deltid. Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandanställning. Tillträde vintern 2022/2023 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansökan görs via vårt rekryteringssystem senast 19 september 2022. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på svenska eller engelska:

- personligt brev med en kortfattad beskrivning av dina kvalifikationer och forskningsintressen. Motivera varför du söker utbildningsplatsen samt beskriv hur dina kvalifikationer och meriter är relevanta för anställningen.
- curriculum vitae.
- styrkta kopior av examensbevis eller motsvarande, inklusive dokumentation av genomförda akademiska kurser, erhållna betyg, och ev. andra intyg.
- examensarbete och publikationer med relevans för anställningen ska bifogas i det fall det finns sådana. Om du inte har slutfört examensarbetet, skicka in en sammanfattning. Sammanfattningen av examensarbetet kan vara högst 5 sidor inklusive figurer och referenser.
- kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Sökande uppmuntras att tillhandahålla resultat från GMAT (eller GRE) och TOEFL/IELTS tester om tillgängligt.

Institutionen för matematik och matematisk statistik värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi ser därför gärna kvinnor som sökande till befattningen.

Enligt Högskoleförordningen (12 kap, 2§) kan beslutet om anställning inte överklagas.

Mer information
Ytterligare information ges av professor Jun Yu ([email protected]), biträdande universitetslektor Axel Flinth ([email protected]) eller prefekt Åke Brännström ([email protected]).

Mer information om institutionen: https://www.umu.se/institutionen-for-matematik-och-matematisk-statistik/

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Doktorand i beräkningsvetenskap med inriktning mot matematisk statistik

Institutionen för matematik och matematisk statistik bedriver forskning inom beräkningsmatematik, diskret matematik, matematisk modellering och analys samt matematisk statistik. Vår undervisning bedrivs på alla nivåer och omfattar matematik, matematisk statistik samt beräkningsvetenskap. Bland våra samarbetspartners finns internationella forskargrupper, akademiska institutioner, offentliga organisationer och företag. Institutionen för matematik och ma... Visa mer
Institutionen för matematik och matematisk statistik bedriver forskning inom beräkningsmatematik, diskret matematik, matematisk modellering och analys samt matematisk statistik. Vår undervisning bedrivs på alla nivåer och omfattar matematik, matematisk statistik samt beräkningsvetenskap. Bland våra samarbetspartners finns internationella forskargrupper, akademiska institutioner, offentliga organisationer och företag.Institutionen för matematik och matematisk statistik utlyser en anställning som doktorand i beräkningsvetenskap med inriktning mot matematisk statistik med fokus på maskininlärning med medicinska tillämpningar.

Anställningen omfattar fyra års forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. Sista ansökningsdag är 30 september 2022.

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter
Sjukvården kan effektiviseras genom att planera operationer och efterföljande postoperativ vård bättre än idag. Ett planeringsverktyg förutsätter att vårdtiderna kan predikteras med hjälp av tillgängliga data, vilka inkluderar pre-kirurgiska data, operationsdata, postoperativa data och olika typer av registerdata.   

Som doktorand kommer du att arbeta inom en tvärvetenskaplig forskargrupp. Målet är att utveckla tekniker inom maskininlärning, som kan användas för att för skatta vårdtider och identifiera riskfaktorer som bidrar till långa behandlingstider. Kännedom om riskfaktorer förväntas bidra till en ökad förståelse för hur vården kan effektiviseras.  

Projektet har även ambitionen att utveckla ett systematiskt arbetssätt som använder stora och komplexa data tillsammans med maskininlärning för att effektivisera vårdprocesser. 

Projektet finansieras gemensamt av Region Västerbotten och Umeå universitet och doktoranden kommer att vara anknuten till Företagsforskarskolan vid Umeå universitet:
https://www.umu.se/forskning/forska-med-oss/forskarskolor/foretagsforskarskolan/

Kvalifikationer
Doktoranden kommer antas i forskarutbildningsämnet beräkningsvetenskap med inriktning matematisk statistik.

För att bli antagen till utbildning på forskarnivå krävs det att den sökande har grundläggande behörighet genom avlagd examen på avancerad nivå, eller slutförda kursfordringar om minst 240 högskolepoäng (hp) varav minst 60 hp på avancerad nivå, eller motsvarande utländsk utbildning, eller motsvarande kvalifikationer. För att uppfylla kravet på särskild behörighet att antas till utbildning på forskarnivå i beräkningsvetenskap krävs att den sökande har minst 90 hp beräkningsvetenskapliga kurser varav minst 30 hp på avancerad nivå. Med beräkningsvetenskapliga kurser avses kurser med stora kvantitativa, statistiska eller datavetenskapliga inslag såsom kurser i datavetenskap, matematik och matematisk statistik. Behörig är även den som på annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Vi söker en driven person med stort intresse för forskningsområdet, som är intresserad av både teoriutveckling och tvärvetenskapliga tillämpningar. Goda kunskaper i statistik eller matematisk statistik, programmering och engelska är ett krav. Inom projektet kommer doktoranden att samarbeta med forskare från icke-matematiska discipliner och kliniker inom vården. Erfarenhet av tvärvetenskapliga samarbeten och kunskaper i svenska är därför meriterande.

Sökande med examen från ett utländskt universitet uppmuntras att tillhandahålla resultat från GMAT (eller GRE) och TOEFL/IELTS tester om tillgängligt.

Bedömningar av de behöriga sökande grundar sig på den sökandes kvalifikationer och förutsättningar att tillgodogöra sig forskarutbildningen.

Om anställningen
Anställningen syftar till en doktorsexamen och doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt egen forskarutbildning, vilket innefattar såväl aktivt deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan undervisning eller annat institutionsarbete (upp till 20%) ingå. Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid eller upp till fem år vid undervisning på deltid. Månadslön enligt fastställd lönestege för doktorandanställning vid Umeå universitet. Tillträde november 2022 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansökan görs via vårt rekryteringssystem senast 30 september 2022. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska eller svensk i PDF eller Word-format:

- Personligt brev med en kortfattad beskrivning av dina kvalifikationer och forskningsintressen. Motivera varför du söker utbildningsplatsen samt beskriv hur dina kvalifikationer och meriter är relevanta för anställningen.
- Curriculum vitae.
- Styrkta examensbevis eller motsvarande, inklusive dokumentation av genomförda akademiska kurser, erhållna betyg samt eventuellt andra intyg.
- Examensarbete och publikationer med relevans för anställningen ska bifogas i de fall det finns sådana. Om du inte har slutfört examensarbetet, skicka in en sammanfattning på högst 5 sidor inklusive figurer och referenser.
- Testresultat från GMAT (eller GRE) och TOEFL/IELTS om tillgängligt.
- Kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Institutionen för matematik och matematisk statistik värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför särskilt kvinnor som sökande till befattningen.

Enligt Högskoleförordningen (12 kap, 2§) kan beslutet om anställning inte överklagas.

Mer information
För ytterligare information kontakta forskningsledare Patrik Rydén via e-post [email protected] eller telefon 070-4823555.

Mer information om institutionen för matematik och matematisk statistik:
https://www.umu.se/institutionen-for-matematik-och-matematisk-statistik/

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Utredare till Högskoleprovet

Ansök    Jun 16    Umeå Universitet    Statistiker
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, sam... Visa mer
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.


Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på:https://umu.se/jobba-hos-oss/
Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap söker utredare till högskoleprovsprojektet.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2022-07-01.

Arbetsuppgifter
Som utredare inom Högskoleprovet kommer du främst att bistå verksamheten med psykometrisk kompetens i syfte att säkerställa provets kvalitet. Arbetsuppgifterna handlar övergripande om att ta fram fakta/data, analysera, tolka och sammanställa resultat utifrån olika typer av frågeställningar kopplade till Högskoleprovet, men också om utvecklingsarbete.

Mer detaljerat kan detta handla om att:

- Utvärdera och dokumentera provets egenskaper för fortsatt provutveckling och forskning om provet.
- Arbeta med metodutveckling, exempelvis när det rör ekvivalering och normering, samt designen av nya uppgiftsbanker
- Stödja provutvecklingen av framför allt de kvantitativa delproven. Det kan handla om konstruktion och granskning i de fall när förstärkning krävs, men främst genom en rådgivande roll.
- Stödja kompetensutvecklingen för nya forskare och provutvecklare inom området (psykometrisk teori och metod),
- På andra sätt bidra med sin kompetens där behov finns.

En stor del av arbetet sker i nära samarbete med verksamhetens projektledare, provutvecklare, statistiker och systemutvecklare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en doktorsexamen i beteendevetenskapliga mätningar eller innehar motsvarande vetenskaplig kompetens som innebär att du har goda kunskaper i psykometrisk teori och metod med avseende på kunskapsprov. Arbetet förutsätter att du behärskar statistiska programvaror av relevans för anställningen samt att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Tidigare erfarenhet av arbetsuppgifter som innefattat självständigt arbete med uppgifter som krävt planering, utredning, kvalitetssäkring, dokumentation och uppföljning, är meriterande.

För att passa för arbetet krävs att du motiveras av analytiskt och problemlösande arbete. Att arbeta självständigt med eget ansvar ingår som en del av arbetet, men då arbetet till stor del sker tillsammans med andra är även god samarbetsförmåga viktigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Tjänstgöringsorten är Umeå.

Ansökan
Till ansökan bifogas:
- CV
- Personligt brev
- Examensbevis/intyg/betyg från eftergymnasial utbildning
- Examensbevis från forskarutbildning
- Övriga merithandlingar du vill åberopa

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.
Din ansökan skall vara inkommen till Umeå universitet senast 2022-07-01.

Mer om oss
Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap har ca 115 anställda verksamma inom utbildning, forskning och uppdragsverksamhet. Institutionen har en bred profil som vilar på en tvärvetenskaplig och praxisnära grund. Inom institutionen studeras bland annat villkor för lärande i sociala, kulturella och institutionella sammanhang, informationsteknikens möjligheter för lärande samt bedömning och utvärdering.

Vid institutionen framställs, på uppdrag av Universitets- och högskolerådet, merparten av Högskoleprovet. Arbetet med Högskoleprovet bedrivs i en projektgrupp som för närvarande består av drygt 10 medarbetare. Gruppen behöver förstärkning i form av utredare som kan bistå verksamheten med psykometrisk kompetens vid analys och utvecklingsarbete.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Ewa Rolfsman 090-786 7606, [email protected] eller universitetslektor och projektledare Christina Wikström 090-786 5570, [email protected]

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Statistiker till Regionalt cancercentrum norr, Umeå

Ansök    Maj 11    REGION VÄSTERBOTTEN    Statistiker
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Sveriges sex regionala cancercentrum är regionernas kunskapsorganisation inom cancerområdet. På uppdrag av de fyra nordligaste regionerna arbetar Regionalt cancercentrum norr (RCC Norr) för att skapa en jämlik och patientfokuserad cancervård av hög kvalitet, med den nationella canc... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Sveriges sex regionala cancercentrum är regionernas kunskapsorganisation inom cancerområdet. På uppdrag av de fyra nordligaste regionerna arbetar Regionalt cancercentrum norr (RCC Norr) för att skapa en jämlik och patientfokuserad cancervård av hög kvalitet, med den nationella cancerstrategin som utgångspunkt. Våra mål är att färre ska insjukna i cancer och att fler ska överleva längre, med en bättre livskvalitet.

RCC Norr ansvarar för samordning av standardiserade vårdförlopp (SVF) och nationella vårdprogram inom cancerområdet, samt för verksamhetsutveckling baserad på kvalitetsdata. Som registercentrumorganisation stödjer RCC Norr utvecklingen av flera nationella register. Som kunskapsorganisation samverkar RCC Norr med Norrlandsregionernas linjeorganisationer och genom sjukvårdsregionala processledare, som tillsammans med tvärprofessionella sjukvårdsregionala arbetsgrupper bedriver förbättringsarbete. Vi arbetar i hög utsträckning med distansöverbryggande mötesteknik mellan de fyra Norrlandsregionerna och med landet i övrigt.

På Regionalt cancercentrum norr arbetar du tillsammans med engagerade kollegor inom olika yrkeskategorier men med samma fokus att förbättra cancervården. För att möta ett ökat behov av statistisk kompetens och systemutveckling så behöver RCC förstärka personalstyrkan. Du kommer att vara en del av en spännande arbetsplats med stora möjligheter till kompetensutveckling och lärande. Det finns goda möjligheter att planera arbetet utifrån dina behov då vi tillåter flexibla arbetstider under eget ansvar.

ARBETSUPPGIFTER
Som statistiker hos oss skapar du förutsättningar för samarbeten, ny kunskap och en stark framtid. En central del i RCCs uppdrag som stöd för utveckling av cancervården är uppföljning av cancervården och att tillhandahålla ändamålsenliga analyser och rapporter. För att möjliggöra detta fångas omfattande datamängder som följer en cancerpatients väg genom vården samt uppföljning efter avslutad behandling. Arbetet innebär därför hantering av stora datamängder från flera datalager. Du kommer att tillhöra en grupp med statistiker som samarbetar närmast med systemutvecklare, registeradministratörer men även till exempel vårdutvecklare. Du kommer också att ha nationella kontakter i form av personal från landets övriga RCC.

KVALIFIKATIONER
För detta jobb behöver du ha relevant högskole- eller universitetsutbildning med fördjupning med inriktning mot statistik eller dataanalys samt ha ett intresse av att arbeta med IT-lösningar. Erfarenhet av att arbeta med epidemiologiska eller medicinska data och erfarenhet av programmering är meriterande. Det är också meriterande att ha erfarenhet och intresse av att programmera i olika programspråk som exempelvis sql eller html och om du har erfarenhet av Shiny eller Markdown/LaTeX . Vi ser gärna att du har goda kunskaper i att hantera komplicerade datamängder och har erfarenhet av statistikprogrammet r. Du har goda kunskaper i svenska och i att uttrycka dig i skrift.

Du är en självständig och kommunikativ person med god samarbetsförmåga. Du är också engagerad, noggrann och tar gärna ett helhetsansvar både för det egna arbetet och verksamheten i stort, tillsammans med kollegor.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Postdoktor i statistik

Ansök    Maj 20    Umeå Universitet    Statistiker
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, sam... Visa mer
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.


Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på:https://umu.se/jobba-hos-oss/
Enheten för Statistik, Handelshögskolan, söker en Postdoktor i ämnet Statistik med inriktning mot metodutveckling inom kausal och semiparametrisk inferens.

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-09.

Vid Enheten för Statistik, bedrivs såväl metodologisk som tillämpad forskning i samarbete med forskare från andra ämnen – främst med samhällsvetenskapliga och medicinska tillämpningar. Vi erbjuder en forskningsmiljö med tillgång till såväl internationella som nationella nätverk. Vår huvudsakliga forskningsprofil är metoder och mjukvara för analys av stora och komplexa datamaterial, med tillämpningar inom exempelvis utvärdering av arbetsmarknadsåtgärder, hälsa och vårdkvalitet samt storskaliga kunskapsmätningar. För ytterligare information, se: https://www.umu.se/handelshogskolan/om/statistik/

Arbetsuppgifter
Din forskning kommer att bedrivas inom de externfinansierade forskningsprojekten ” https://mmw.wallenberg.org/maskininlarning-studier-av-orsakssamband-med-hjalp-av-stora-databaser” och ” https://www.umu.se/forskning/projekt/varfor-ar-varden-och-halsan-ojamlik/”. Du kommer att planera och genomföra egen, oberoende forskning men förväntas också samarbeta med forskare vid enheten samt forskare inom andra ämnesområden. Anställningen kan, vid behov och efter överenskommelse, innehålla upp till 20% undervisning vid enheten.

Anställningen är på heltid under två år. Tillträde enligt överenskommelse, dock senast november 2022.

Behörighet och förkunskapskrav
Den sökande ska ha en doktorsexamen i statistik (eller motsvarande område). Prioritet ges till sökande som har erhållit sin doktorsexamen för högst tre år sedan sista ansökningsdatum. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. En sökande som erhållit sin doktorsexamen innan dess kan beaktas under speciella omständigheter. Speciella omständigheter inkluderar sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fack eller liknande.

Det huvudsakliga bedömningskriteriet är dokumenterad vetenskaplig skicklighet. Den sökande förväntas ha dokumenterad erfarenhet av:

- att utveckla statistiska metoder inom kausal och semiparametrisk inferens, inklusive metoder baserade på algoritmer för maskininlärning.
- förmåga att arbeta såväl självständigt som i en del av en forskargrupp.

Vidare krävs utmärkta kunskaper i programmering i relevanta programmeringsspråk samt utmärkta skriftliga och muntliga kommunikationsfärdigheter i engelska.

Du har goda sociala färdigheter och ett fokuserat, flexibelt och proaktivt arbetssätt. Dokumenterad erfarenhet av interdisciplinära forskningsprojekt och -samarbeten är meriterande.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla:

- Ett personligt brev som beskriver dina forskningsintressen (max två sidor).
- En forskningsplan (max fem sidor).
- CV
- Publikationslista.
- Kopior av doktorsavhandling och relevanta publikationer.
- Kopior av relevanta examensbevis och annan dokumentation som du vill inkludera som stöd för din ansökan.
- Namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.

Din ansökan ska vara inkommen via universitetets rekryteringssystem senast 2022-06-09.

Information
För mer information kontakta Professor Xavier de Luna, 090-7865559, mailto:[email protected]

Mer om Handelshögskolan


Läs mer om Handelshögskolan här: https://www.umu.se/handelshogskolan/

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Amanuens, frontend-programmering, matematik och matematisk statistik

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, sam... Visa mer
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.


Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på:https://umu.se/jobba-hos-oss/


Institutionen för matematik och matematisk statistik bedriver forskning inom beräkningsmatematik, diskret matematik, matematisk modellering och analys samt matematisk statistik. Vår undervisning bedrivs på alla nivåer och omfattar matematik, matematisk statistik samt beräkningsvetenskap. Bland våra samarbetspartners finns internationella forskargrupper, akademiska institutioner, offentliga organisationer och företag.Institutionen för matematik och matematisk statistik söker en amanuens med inriktning mot frontend-programmering.

Anställning är tidsbegränsad och på deltid. Sista ansökningsdag 2022-05-03.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att bistå forskningsprojektet prehospital resursoptimering (https://www.prehospitalresursoptimering.se) med främst programmering. Forskningsprojektet är tvärvetenskapligt och handlar om att utveckla metoder för att optimera ambulansverksamheten i Sverige. Projektet bedrivs i samarbete med de fyra nordligaste regionerna och Helseplan AB. Vid institutionen arbetar för närvarande sex personer inom projektet. Som amanuens kommer du att arbeta för forskargruppen med väldefinierade frågeställningar. I arbetet ingår även att dokumentera och presentera lösningarna både skriftligt och muntligt, samt att delta i forskargruppens möten. 

Kompetenskrav
Du som söker anställning som amanuens ska vara inskriven på kurs vid Umeå universitet och ha minst 45 högskolepoäng i matematik, matematisk statistik, programmering eller andra beräkningsvetenskapliga ämnen. Du ska ha ett intresse för forskning, ha social kompetens och ha förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av frontend-programmering. Som person är du arbetsam, ordningsam och nyfiken.

Om anställningen
Anställningens omfattning kommer att vara 25 - 50 procent av heltid under 3 -12 månader med början den 1 juni 2022 eller enligt överenskommelse.

Ansökan 
Ansökan görs i rekryteringssystemet Varbi senast 3 maj 2022, se knappen längst ner på sidan. Ansökan ska vara på högst två A4-sidor och innehålla en beskrivning av de kunskaper och erfarenheter som du har och som du anser är relevanta för arbetet.

Urvalet bland sökande görs utifrån den sökandes meriter, lämplighet och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna en ökning av antalet kvinnor som söker amanuenstjänst hos oss och vi vill därför särskilt uppmuntra dem att söka. 

Mer information 
För mer information kontakta forskningsprojektets vetenskapliga ledare Patrik Rydén, [email protected] eller 070-4823555.

Mer information om institutionen hittar du på:
https://www.umu.se/institutionen-for-matematik-och-matematisk-statistik/

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Amanuenser med forskningsinriktning, matematik och matematisk statistik

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, sam... Visa mer
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.


Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på:https://umu.se/jobba-hos-oss/


Institutionen för matematik och matematisk statistik bedriver forskning inom beräkningsmatematik, diskret matematik, matematisk modellering och analys samt matematisk statistik. Vår undervisning bedrivs på alla nivåer och omfattar matematik, matematisk statistik samt beräkningsvetenskap. Bland våra samarbetspartners finns internationella forskargrupper, akademiska institutioner, offentliga organisationer och företag.Institutionen för matematik och matematisk statistik söker amanuenser med forskningsinriktning.

Anställningarna är tidsbegränsad och på deltid. Sista ansökningsdag 2022-05-24.

Arbetsuppgifter 
Arbetet består av att bistå forskningsprojektet prehospital resursoptimering (https://www.prehospitalresursoptimering.se) med matematik, statistik och programmering. Forskningsprojektet är tvärvetenskapligt och handlar om att utveckla metoder för att optimera ambulansverksamheten i Sverige. Projektet bedrivs i samarbete med de fyra nordligaste regionerna och Helseplan AB. Vid institutionen arbetar för närvarande sex personer inom projektet och vi avser förstärka projektet med upp till sex forskningsamanuenser. Som amanuens kommer du att arbeta för forskargruppen med väldefinierade frågeställningar. I arbetet ingår även att dokumentera och presentera lösningarna både skriftligt och muntligt, samt att delta i forskargruppens möten.  

Kompetenskrav 
Du som söker anställning som amanuens ska vara inskriven på kurs vid Umeå universitet och ha minst 45 högskolepoäng i matematik, matematisk statistik, programmering eller andra beräkningsvetenskapliga ämnen. Du ska ha ett intresse för forskning, ha social kompetens och ha förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du ska ha goda kunskaper i programmering och utöver det mycket goda kunskaper i antingen programmering matematik eller matematisk statistik. Som person är du arbetsam, ordningsam och nyfiken.

Om anställningen 
Anställningarnas omfattning kommer att vara mellan 25 och 50 procent av heltid under 3 till 12 månader, med början den 1 juni 2022 eller enligt överenskommelse senare under sommaren eller hösten 2022. Det finns även möjlighet till utökad anställning över sommaren.

Ansökan 
Ansökan görs i rekryteringssystemet Varbi senast 24 maj 2022, se knappen längst ner på sidan. Ansökan ska vara högst två A4-sidor och innehålla en beskrivning av de kunskaper och erfarenheter som du har och tycker är relevanta för arbetet. 

Urvalet bland sökande görs utifrån den sökandes meriter, lämplighet och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna en ökning av antalet kvinnor som söker amanuenstjänst hos oss och vi vill därför särskilt uppmuntra dem att söka. 

Mer information 
För mer information kontakta forskningsprojektets vetenskapliga ledare Patrik Rydén, [email protected] eller 070-4823555.

Mer information om institutionen hittar du på:
https://www.umu.se/institutionen-for-matematik-och-matematisk-statistik/

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Forskningsstödjande Statistiker till Registercentrum Norr, Umeå

Ansök    Apr 1    REGION VÄSTERBOTTEN    Statistiker
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Staben för forskning, utbildning och innovation (FoUI) leder, initierar och följer upp regionens engagemang i forsknings- och utbildningsfrågor. Staben består av sex enheter som vardera leds av en enhetschef. Registercentrum Norr är sedan 2012 ett regionalt kompetenscentrum till s... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Staben för forskning, utbildning och innovation (FoUI) leder, initierar och följer upp regionens engagemang i forsknings- och utbildningsfrågor. Staben består av sex enheter som vardera leds av en enhetschef. Registercentrum Norr är sedan 2012 ett regionalt kompetenscentrum till stöd för nationella kvalitetsregister och innefattar också sektionen för kunskapsstyrning som stödjer den kunskapsbaserade vården. Vi stödjer även klinisk forskning lokalt genom expertis inom vetenskapsmetodik och statistik.

Registercentrum Norr har kompetens inom IT, registerkonstruktion, statistik, klinisk forskning, juridik, och epidemiologi. Vi är en enhet där verksamheten till stor del bygger på ett nära samarbete mellan många yrkeskategorier. Vi stödjer kvalitetsregister bland annat genom att utveckla metoder och presentationsformer för användning av registerdata för planering, uppföljning och utveckling av hälso- och sjukvården och för klinisk forskning. Vår ambition är att ligga i fronten när det gäller nya innovativa metoder och du erbjuds ett roligt, självständigt och omväxlande arbete. Vi har en flexibel arbetsplats där du får möjligheten att aktivt utveckla verksamheten med nya tankar och idéer.

ARBETSUPPGIFTER
Som statistiker hos oss kommer du huvudsakligen att arbeta med stöd till kliniska forskningsstudier. Vi erbjuder stöd till många olika typer av studier, såväl kliniska prövningar som epidemiologiska studier. Forskningsstöd kan innebära både enklare konsultationer och långvariga samarbeten där du bidrar med expertis i samtliga steg i forskningsprocessen, från planering till publicering. I arbetet kan också undervisning på grund- och forskarutbildningsnivå, samt analysstöd till kvalitetsregister och nationella programområden ingå. Vi ser positivt till sökande av forskningsmedel till egen forskning inom tjänsten, eller fortsättning på befintliga forskningssamarbeten där finansiering av forskningstid redan finns.

KVALIFIKATIONER
För detta jobb behöver du ha mycket goda kunskaper inom statistik/machine learning/bioinformatik och vetenskapsmetodik, samt ha genomförd forskarutbildning eller ha flera års erfarenhet av medicinsk forskning. Erfarenhet inom epidemiologisk forskning, kliniska prövningar, och studiedesign är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av forskningskonsultationer, undervisning eller arbete med hälsodatabaser. Du utrycker dig väl skriftligt, både på svenska och engelska, och har vana att skriva vetenskaplig text.

Du är en serviceinriktad, initiativtagande och flexibel person med stort intresse för forskning och forskningsmetodik. Ditt arbetssätt är inkluderande och stödjande. Du tycker om att samarbeta och kan kommunicera pedagogiskt med personer med annan yrkesbakgrund.


ÖVRIGT
I urvalsprocessen kommer arbetsprover att tillämpas och provanställning kan bli aktuellt.

Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Statistiker till Registercentrum Norr, Umeå

Ansök    Apr 1    REGION VÄSTERBOTTEN    Statistiker
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Staben för forskning, utbildning och innovation (FoUI) leder, initierar och följer upp regionens engagemang i forsknings- och utbildningsfrågor. Staben består av sex enheter som vardera leds av en enhetschef. Registercentrum Norr är sedan 2012 ett regionalt kompetenscentrum till s... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Staben för forskning, utbildning och innovation (FoUI) leder, initierar och följer upp regionens engagemang i forsknings- och utbildningsfrågor. Staben består av sex enheter som vardera leds av en enhetschef. Registercentrum Norr är sedan 2012 ett regionalt kompetenscentrum till stöd för nationella kvalitetsregister och innefattar också sektionen för kunskapsstyrning som stödjer den kunskapsbaserade vården. Vi stödjer även klinisk forskning lokalt genom expertis inom vetenskapsmetodik och statistik.

Registercentrum Norr har kompetens inom IT, registerkonstruktion, statistik, klinisk forskning, juridik, och epidemiologi. Vi är en enhet där verksamheten till stor del bygger på ett nära samarbete mellan många yrkeskategorier. Vi stödjer kvalitetsregister bland annat genom att utveckla metoder och presentationsformer för användning av registerdata för planering, uppföljning och utveckling av hälso- och sjukvården och för klinisk forskning. Vår ambition är att ligga i fronten när det gäller nya innovativa metoder och du erbjuds ett roligt, självständigt och omväxlande arbete. Vi har en flexibel arbetsplats där du får möjligheten att aktivt utveckla verksamheten med nya tankar och idéer.

ARBETSUPPGIFTER
Som statistiker hos oss ger du viktig service och möjliggör insatser som bidrar till en förbättrad vård och hälsa. Du stöttar kollegor som arbetar med verksamhetsplanering och uppföljning med statistiska underlag. I arbetet ingår bland annat analyser och visualisering av registerdata, arbete med automatiserade rapporter och underlag till presentationer. Du är också delaktig i utveckling och validering av kvalitetsregister, i många fall i nära samarbete med registerhållare och intressenter i vården. Det arbete som utförs används för att förbättra sjukvården eller bidra till forskning. Hos oss kommer du ingå i en grupp av statistiker med bred kompetens, som tillsammans stödjer varandra och arbetar med gemensamma lösningar för att optimera och kvalitetssäkra registerdata.

KVALIFIKATIONER
För detta jobb behöver du en akademisk examen med inriktning statistik, eller annan utbildning som bedöms likvärdig samt mycket god erfarenhet av programvaran R. Det är meriterande om du har kunskaper inom r-markdown, programmering, agila arbetssätt, GIT, relationsdatabaser, erfarenhet av arbete med kvalitetsregister och hälsodatabaser. Arbete inom RedCap är önskvärt.

Du är en serviceinriktad, initiativtagande och strukturerad person som är villig att lära och utvecklas och vill bidra till kvalitetsutvecklingen inom hälso- och sjukvården. Ditt arbetssätt är inkluderande och stödjande och du kan kommunicera pedagogiskt i olika tvärprofessionella grupper. Du kan arbeta både självständigt och i nära samarbete med kollegor.

ÖVRIGT
I urvalsprocessen kommer arbetsprover att tillämpas och provanställning kan bli aktuellt.

Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

WASP AI Program: Doktorand i matematisk statistik eller beräkningsvetenskap

Institutionen för matematik och matematisk statistik utlyser en anställning som doktorand i antingen matematisk statistik eller beräkningsvetenskap med inriktning matematisk statistik med fokus på samspel mellan optimering och maskininlärning. Anställningen omfattar fyra års forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. Sista ansökningsdag är 15 maj 2022. Projektbeskrivning och arbetsuppgifter Sa... Visa mer
Institutionen för matematik och matematisk statistik utlyser en anställning som doktorand i antingen matematisk statistik eller beräkningsvetenskap med inriktning matematisk statistik med fokus på samspel mellan optimering och maskininlärning.

Anställningen omfattar fyra års forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. Sista ansökningsdag är 15 maj 2022.

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter
Samspelet mellan optimering och maskininlärning är hörnstenen i många viktiga framsteg inom slutledningssystem och artificiell intelligens under det senaste decenniet. De allra flesta maskininlärningsapplikationer modelleras och löses som ett optimeringsproblem. Maskininlärning kräver utveckling av nya optimeringsmetoder för att tillgodose ökande komplexitet i modelleringar tillsammans med enorma mängder data. I motsats till det traditionella black-box-optimeringsramverket är en helhetsbild av modellering och optimering central för dessa nya algoritmer.

Huvudsyftet med detta doktorandprojekt är att utveckla nya grundsatser och algoritmer för att utöka de praktiska och teoretiska gränserna för optimering och maskininlärning. Detta projekt utforskar stokastisk approximation och randomiserad linjär algebra för att introducera nya metoder som är effektiva för högdimensionella problem, samt potentiellt utforska deras tillämpningar inom statistisk inlärning, djupa neurala nätverk och förstärkningsinlärning.

Projektet är en del av AI/MLX spåret inom Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program (WASP) och doktoranden kommer att delta i WASP forskarskola, se https://wasp-sweden.org/graduate-school/ för mer information.

Kvalifikationer
Doktoranden kommer antingen antas i forskarutbildningsämnet matematisk statistik eller i forskarutbildningsämnet beräkningsvetenskap med inriktning matematisk statistik.

För att bli antagen till utbildning på forskarnivå krävs det att den sökande har grundläggande behörighet genom avlagd examen på avancerad nivå, eller slutförda kursfordringar om minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller motsvarande utländsk utbildning, eller motsvarande kvalifikationer.

För forskarutbildningsämnet matematisk statistik krävs att den sökande har minst 60 högskolepoäng inom ämnesområdena matematisk statistik, statistik och matematik varav minst 15 högskolepoäng på avancerad nivå.

För forskarutbildningsämnet beräkningsvetenskap krävs att den sökande har minst 90 högskolepoäng i beräkningsvetenskapliga kurser varav minst 30 högskolepoäng på avancerad nivå. Med beräkningsvetenskapliga kurser avses kurser med stora kvantitativa, statistiska eller datavetenskapliga inslag såsom kurser i datavetenskap, matematik och matematisk statistik.

Behörig är även den som på annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Utmärkta kunskaper i programmering (företrädesvis MatLab eller Python) och goda kunskaper i engelska i både tal och skrift krävs. Dokumenterade kunskaper och erfarenheter i optimering och maskininlärning är meriterande. 

Du förväntas att ta en aktiv roll i utveckling av doktorandprojektet och i arbete på institutionen, samt ha en vetenskaplig och resultatinriktad strategi till ditt arbete. Du bör därför ha en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är strukturerad, flexibel och lösningsorienterad. 

Bedömningar av de behöriga sökande grundar sig på den sökandes kvalifikationer och förutsättningar att tillgodogöra sig forskarutbildningen.

Om anställningen
Anställningen syftar till en doktorsexamen och doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt egen forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. Deltagande i WASP forskarskola ingår i studierna. I arbetsuppgifterna kan undervisning och annat institutionsarbete (max 20%) ingå. Anställningen är tidsbegränsad till motsvarande fyra år heltid eller upp till fem år vid undervisning deltid. Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandanställning. Tillträde hösten 2022 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansökan görs via vårt rekryteringssystem senast 15 maj 2022. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska eller svenska:

- Personligt brev med kort beskrivning av dina kvalifikationer och forskningsintressen. Motivera varför du söker denna anställning samt beskriv hur dina kvalifikationer och meriter är relevanta för anställningen;
- Curriculum vitae;
- Styrkta examensbevis eller motsvarande, inklusive dokumentation av genomförda akademiska kurser, erhållna betyg, och ev. andra intyg;
- Uppsatser och publikationer med relevans för anställningen ska bifogas i de fall det finns sådana. Om du inte har slutfört examensarbetet, skicka in en sammanfattning. Sammanfattningen av examensarbetet kan vara högst fem sidor inklusive figurer och referenser (teckenstorlek 11).
- Kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Sökande med examen från ett utländskt universitet uppmuntras att tillhandahålla testresultat från GMAT (eller GRE) och TOEFL/IELTS om tillgängligt.

Institutionen för matematik och matematisk statistik värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför särskilt  kvinnor som sökande till befattningen.

Enligt Högskoleförordningen (12 kap, 2§) kan beslutet om anställning inte överklagas.

Mer information
Mer information ges av biträdande lektor Alp Yurtsever [email protected] För ytterligare frågor kan du även kontakta prefekt Åke Brännström, [email protected]

Mer information om institutionen: https://www.umu.se/institutionen-for-matematik-och-matematisk-statistik/ 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Doktorand i matematisk statistik inom programmet WASP AI

Institutionen för matematik och matematisk statistik utlyser en anställning som doktorand i matematisk statistik med fokus på geometrisk djupinlärning. Anställningen omfattar 4 års forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. Sista ansökningsdag är 1 maj 2022. Projektbeskrivning och arbetsuppgifter Maskininlärning, och särskilt djupa neurala nätverk, har under det tidiga 2000-talet haft mycket s... Visa mer
Institutionen för matematik och matematisk statistik utlyser en anställning som doktorand i matematisk statistik med fokus på geometrisk djupinlärning.

Anställningen omfattar 4 års forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. Sista ansökningsdag är 1 maj 2022.

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter
Maskininlärning, och särskilt djupa neurala nätverk, har under det tidiga 2000-talet haft mycket stor inverkan på både forskning såväl som på samhället i stort. Denna snabba utveckling har både möjliggjort stora framsteg, men också fört stora utmaningar med sig. Ett subfält inom maskininlärning är så kallad geometrisk djupinlärning. Detta begrepp kan innebära många saker, men i grunden handlar det om situationer när indatan är av typer som vanligen inte betraktas. Det kan till exempel handla om en 3D-modell, ett punktmoln eller en sfärisk bild. Att hantera den typen av indata i ett neuralt nätverk ställer speciella krav på nätverkens utformning.

En av de mer intressanta spörsmålen är så kallad ekvivarians. En viktig egenskap hos de populära faltningsnätverken är att de är translationsekvivarianta, det vill säga att en translation i indatan leder till en translation av utdatan. Med indata av annan typ krävs ekvivarians med avseende på andra grupper av transformationer, både av diskret och kontinuerlig typ. Exempel på intressanta forskningsfrågor är hur sådana nätverk kan konstrueras, hur de kan tränas, och vilka matematiska egenskaper de har.

Huvudsyftet med projektet är att på olika sätt utveckla nya metoder och ny teori inom geometrisk djup inlärning. Detta kan till exempel omfatta design av nya nätverksarkitekturer, analys av universalitetsegenskaper, undersökning av nya klasser av transformationer och också tillämpningar på simulerad och verklig data. Doktoranden förväntas även delta i samarbeten i våra övriga pågående AI-relaterade projekt.

Projektet är en del av AI/Math spåret inom Wallenberg AI, Autonomous Systems, and Software Program (WASP) och doktoranden kommer att delta i WASP forskarskola. Se https://wasp-sweden.org/graduate-school/ för mer information.

Kvalifikationer
Den sökande ska ha grundläggande behörighet genom avlagd examen på avancerad nivå, om minst 240 högskolepoäng (hp) varav minst 60 hp ska vara på avancerad nivå. För att uppfylla kravet på särskild behörighet att antas till utbildning på forskarnivå i matematisk statistik krävs att den sökande har minst 60 hp inom huvudområdet matematisk statistik, statistik alternativt matematik, varav minst 15 hp på avancerad nivå. Behörig är även den som på annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Utmärkta kunskaper i programmering (företrädesvis MatLab eller Python) och goda kunskaper i engelska i både tal och skrift krävs. Dokumenterade kunskaper och erfarenheter i signalbehandling, maskininlärning och bildanalys är meriterande, likaså kunskaper inom differentialgeometri och representationsteori.

Du som doktorand förväntas ta en aktiv roll i detta projekt och i arbete på institutionen. Du har ett vetenskapligt förhållningssätt, kan arbeta självständigt, och är strukturerad, flexibel och lösningsorienterad. Framför allt har du en stark ambition att kontinuerligt utveckla din egen förmåga och att utvecklas till en självständig forskare.

Bedömningar av de behöriga sökande grundar sig på den sökandes kvalifikationer och förutsättningar att tillgodogöra sig forskarutbildningen.

Om anställningen
Anställningen syftar till en doktorsexamen och doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt egen forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. Deltagande i WASP forskarskola ingår i studierna. I arbetsuppgifterna kan undervisning och annat institutionsarbete (upp till max 20%) ingå. Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid eller upp till fem år vid undervisning deltid. Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandanställning. Tillträde hösten 2022 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansökan görs via vårt rekryteringssystem senast 1 maj 2022. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på svenska eller engelska:

- personligt brev med en kortfattad beskrivning av dina kvalifikationer och forskningsintressen. Motivera varför du söker utbildningsplatsen samt beskriv hur dina kvalifikationer och meriter är relevanta för anställningen.
- curriculum vitae.
- styrkta kopior av examensbevis eller motsvarande, inklusive dokumentation av genomförda akademiska kurser, erhållna betyg, och ev. andra intyg.
- examensarbete och publikationer med relevans för anställningen ska bifogas i det fall det finns sådana. Om du inte har slutfört examensarbetet, skicka in en sammanfattning. Sammanfattningen av examensarbetet kan vara högst 5 sidor inklusive figurer och referenser.
- kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Sökande uppmuntras att tillhandahålla resultat från GMAT (eller GRE) och TOEFL/IELTS tester om tillgängligt.

Institutionen för matematik och matematisk statistik värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi ser därför gärna kvinnor som sökande till befattningen.

Enligt Högskoleförordningen (12 kap, 2§) kan beslutet om anställning inte överklagas.

Mer information
Ytterligare information ges av professor Jun Yu ([email protected]), biträdande universitetslektor Axel Flinth ([email protected]) eller prefekt Åke Brännström ([email protected]).

Mer information om institutionen: https://www.umu.se/institutionen-for-matematik-och-matematisk-statistik/

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Förste forskningsingenjör i matematisk statistik

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, sam... Visa mer
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.


Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på:https://umu.se/jobba-hos-oss/


Institutionen för matematik och matematisk statistik bedriver forskning inom beräkningsmatematik, diskret matematik, matematisk modellering och analys samt matematisk statistik. Vår undervisning bedrivs på alla nivåer och omfattar matematik, matematisk statistik samt beräkningsvetenskap. Bland våra samarbetspartners finns internationella forskargrupper, akademiska institutioner, offentliga organisationer och företag.Institutionen för matematik och matematisk statistik söker en förste forskningsingenjör i matematisk statistik, med fokus på utveckling av inferensmetoder under restriktioner.

Anställningen är tidsbegränsad till 11 månader och kräver doktorsexamen i matematisk statistik, statistik eller motsvarande. Sista ansökningsdag är 2022-03-18.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med utveckling av inferensmetoder för spatiala punktprocesser under restriktioner och funktionell dataanalys. Du kommer även att arbeta med implementering av de utvecklade metoderna företrädesvis i programvaran R. Projekten kommer att genomföras i nära samarbete med forskare vid institutionen.

Vem söker vi?
Du har en doktorsexamen i matematisk statistik, statistik eller motsvarande.

Goda kunskaper i programmering i R samt utmärkta skriftliga och muntliga   kommunikationsfärdigheter i engelska krävs för anställningen.

Det är meriterande om du har:

- erfarenhet av att arbeta med spatiala punktprocesser och spatial stokastisk modellering.
- erfarenhet av att arbeta med funktionell dataanalys.
- förmåga att arbeta såväl självständigt som i en del av en forskargrupp.

Om anställningen
Anställningen är på heltid och är tidsbegränsad till 11 månader under perioden 2022-07-01 - 2023-05-31.

Så här ansöker du
Du ansöker via vårt rekryteringssystem senast 2022-03-18. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Din ansökan ska innehålla:

- en kortfattad beskrivning (en sida) av dig själv, dina tidigare forskningsmeriter, vad som gör dig lämpad för projektet och varför du är intresserad av tjänsten och ämnesområdet.
- meritförteckning (CV).
- vidimerade kopior av betygsutdrag och examensbevis från högskolestudier.
- en publikationsförteckning.
- namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner.

Mer information
Ytterligare information lämnas av professor Sara Sjöstedt de Luna 070-6069315, [email protected], eller prefekt Åke Brännström, 090-786 78 62, [email protected]

Mer information om institutionen:
https://www.umu.se/institutionen-for-matematik-och-matematisk-statistik/

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Doktorand i inlärningsteori för djupa neurala nätverk

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, sam... Visa mer
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.


Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på:https://umu.se/jobba-hos-oss/


Institutionen för matematik och matematisk statistik bedriver forskning inom beräkningsmatematik, diskret matematik, matematisk modellering och analys samt matematisk statistik. Vår undervisning bedrivs på alla nivåer och omfattar matematik, matematisk statistik samt beräkningsvetenskap. Bland våra samarbetspartners finns internationella forskargrupper, akademiska institutioner, offentliga organisationer och företag.Institutionen för matematik och matematisk statistik söker en doktorand i matematisk statistik med inriktning mot inlärningsteori för djupa neurala nätverk.

Anställningen omfattar fyra års forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. Sista ansökningsdag 9 mars 2022.

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter
Djupa neurala nätverk (DNN) har revolutionerat maskininlärning och artificiell intelligens under de senaste åren. En matematisk teori för DNN som förklarar dess framgång och ger vägledning för utövarna, är under snabb utveckling. Centralt för denna teori är den förmåga till generalisering som styr DNN:s prestanda för nya data. Empirisk riskminimering (ERM) är den förhärskande teoretiska ramen när det gäller att kvantifiera generaliseringen av DNN, varvid komplexiteten i hypotesklassen för alla DNN med samma arkitektur mäts med Rademacher-komplexitet, VC-dimension, eller något liknande mått för komplexitet.

Huvudsyftet med detta doktorandprojekt är att utveckla en ny inlärningsteori för neurala nätverk för att ta itu med de grundläggande bristerna i ovan nämnda komplexitetsmått, såsom dess beroende av hypotesklassen och datafördelningen. Den viktiga målsättningen är att införa ett nytt mått för komplexitet för DNN, samt att utforska dess tillämpningar inom AI, inklusive medicinsk avbildning, automatiserad kvalitetskontroll och självkörande bilar. Teorier och verktyg kommer att utvärderas på både simulerade och verkliga data. Doktoranden förväntas även delta i samarbeten i våra övriga pågående AI-relaterade projekt.

Kvalifikationer
Den sökande ska ha grundläggande behörighet genom avlagd examen på avancerad nivå, om minst 240 högskolepoäng (hp) varav minst 60 hp ska vara på avancerad nivå. För att uppfylla kravet på särskild behörighet att antas till utbildning på forskarnivå i matematisk statistik krävs att den sökande har minst 60 hp inom ämnesområdena matematisk statistik, statistik och matematik varav minst 15 hp på avancerad nivå. Behörig är även den som på annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. 

Utmärkta kunskaper i programmering (företrädesvis MatLab, Python eller R) och goda kunskaper i engelska i både tal och skrift krävs. Dokumenterade kunskaper och erfarenheter i signalbehandling och bildanalys är meriterande.

Du förväntas att ta en aktiv roll i detta tvärvetenskapliga samarbete och ha en vetenskaplig och resultatinriktad strategi till ditt arbete. Du bör därför ha en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är strukturerad, flexibel och lösningsorienterad.

Bedömningar av de behöriga sökande grundar sig på den sökandes kvalifikationer och förutsättningar att tillgodogöra sig forskarutbildningen.

Sökande med examen från ett utländskt universitet uppmuntras att tillhandahålla resultat från GMAT (eller GRE) och TOEFL/IELTS tester om tillgängligt.

Om anställningen
Anställningen syftar till en doktorsexamen och doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt egen forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan undervisning och annat institutionsarbete (upp till max 20%) ingå. Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid eller upp till fem år vid undervisning deltid. Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandanställning. Tillträde våren 2022 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker via vårt e-rekryteringssystem Varbi. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Sista ansökningsdag är 9 mars 2022. Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på svenska eller engelska:

- ett personligt brev med en kortfattad beskrivning av dina kvalifikationer och forskningsintressen. Motivera varför du söker utbildningsplatsen samt beskriv hur dina kvalifikationer och meriter är relevanta för anställningen.
- ett curriculum vitae.
- styrkta kopior av examensbevis eller motsvarande, inklusive dokumentation av genomförda akademiska kurser, erhållna betyg och ev. andra intyg.
- examensarbete och publikationer ska bifogas i de fall det finns sådana.
- kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Institutionen för matematik och matematisk statistik värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi ser därför gärna kvinnor som sökande till befattningen.

Enligt Högskoleförordningen (12 kap, 2§) kan beslutet om anställning inte överklagas.

Mer information
Ytterligare information ges av biträdande universitetslektor Armin Eftekhari, [email protected] eller prefekt Åke Brännström, [email protected]

Mer information om institutionen:
https://www.umu.se/institutionen-for-matematik-och-matematisk-statistik/

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Doktorand i beräkningsvetenskap med inriktning mot matematisk statistik

Institutionen för matematik och matematisk statistik söker i samarbete med Genusforskarskolan en doktorand i beräkningsvetenskap med inriktning mot matematisk statistik – Teori och metoder för datadrivna beslutsstöd med tillämpningar inom svensk ambulanssjukvård med ett särskilt fokus på genus. Doktorandanställningen omfattar fyra års heltidsstudier och är placerad vid institutionen för matematik och matematisk statistik, med start 1 september 2022. Sis... Visa mer
Institutionen för matematik och matematisk statistik söker i samarbete med Genusforskarskolan en doktorand i beräkningsvetenskap med inriktning mot matematisk statistik – Teori och metoder för datadrivna beslutsstöd med tillämpningar inom svensk ambulanssjukvård med ett särskilt fokus på genus.

Doktorandanställningen omfattar fyra års heltidsstudier och är placerad vid institutionen för matematik och matematisk statistik, med start 1 september 2022. Sista ansökningsdag är 6 mars 2022. 

Institutionen för matematik och matematisk statistik vid Umeå universitet bedriver forskning och forskarutbildning inom ämnena beräkningsvetenskap, matematik och matematisk statistik. Institutionen har ca 90 medarbetare, varav ca 20 är doktorander. För mer information om institutionen, http://www.umu.se/institutionen-for-matematik-och-matematisk-statistik/

Genusforskarskolan har sedan 2001 medfinansierat doktorander vid alla fakulteter vid Umeå universitet. En doktorand kopplad till genusforskarskolan får ta del av en unik och dynamisk forskautbildningsmiljö, i vilken ca 30 doktorander för närvarande deltar. För mer information om Genusforskarskolan, se https://www.umu.se/forskning/utbildning-pa-forskarniva/forskarskolor/genusforskarskolan/ 

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter
Som doktorand kommer du att arbeta inom ett tvärvetenskapligt projekt som syftar till att utveckla teorier och metoder för datadrivna beslutsstöd med tillämpningar inom svensk ambulanssjukvård med ett särskilt fokus på genus. Hälso- och sjukvården i Sverige, ska enligt lag vara jämlik, där jämlik vård bland annat innebär att vård och behandling ska ges på lika villkor till alla oavsett kön, ålder, bostadsort, funktionalitet eller sexuell läggning, och oavsett kombinationer av dessa. En stor utmaning är hur Sveriges regioner, med hjälp av tillgängliga data, kan ta organisatoriska beslut som leder till att vården utvecklas i en “önskad” riktning definierad utifrån befintliga värdegrunder och lagar.

Organisationer har tillgång till allt större och mer komplexa data, men hur kan vi använda statistiska metoder, inklusive maskininlärningsmetoder, för att omvandla dessa data till bra beslut? Mer specifikt ämnar forskningsprojektet besvara följande centrala frågor: 

- Utifrån en värdegrund – hur väger vi ihop olika intressen när vi tar beslut?
- Hur tar vi optimala beslut?
- Vilken information behövs för att ta besluten?
- Hur använder vi statistiska metoder för att ta fram den nödvändiga informationen ur tillgängliga data?

Se komplett beskrivning: https://umu.varbi.com/what:job/jobID:475428/?lang=se

Behörighetskrav
Den sökande ska ha grundläggande behörighet genom avlagd examen på avancerad nivå, om minst 240 högskolepoäng (hp) varav minst 60 hp ska vara på avancerad nivå. För att uppfylla kravet på särskild behörighet att antas till utbildning på forskarnivå i beräkningsvetenskap krävs att den sökande har minst 90 hp beräkningsvetenskapliga kurser, varav minst 30 hp på avancerad nivå. Med beräkningsvetenskapliga kurser avses kurser med stora kvantitativa, statistiska eller datavetenskapliga inslag såsom kurser i datavetenskap, matematik och matematisk statistik samt relevanta kurser i biologi, ekologi, fysik och kemi. Behörig är även den som på annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Kvalifikationer
Du har en magisterexamen i matematisk statistik, magisterexamen i tillämpad matematik, civilingenjör eller motsvarande examen inom ett närliggande område.

Vi söker en driven person med stort intresse för forskningsområdet, som är beredd att ta sig an utmaningarna i projektet som innefattar både teoriutveckling inom matematisk statistik och tvärvetenskapliga tillämpningar.

Goda kunskaper i statistik eller matematisk statistik, programmering (företrädesvis MatLab, Python eller R) och engelska är ett krav. Goda kunskaper i svenska är meriterande. Kunskaper i genusvetenskap och kunskaper om genusforskning är meriterande.

Du förväntas att ta en aktiv roll i projektet, vilket inkluderar att ha tvärvetenskapliga samarbeten med forskare från icke-matematiska discipliner och externa samarbeten med ambulanspersonal från Sveriges regioner. Du bör därför vara lösningsorienterad, flexibel, strukturerad och vara bra på att kommunicera och samarbeta.

Bedömningar av de behöriga sökande grundar sig på den sökandes kvalifikationer och förutsättningar att tillgodogöra sig forskarutbildningen.

Sökande med examen från ett utländskt universitet uppmuntras att tillhandahålla resultat från GMAT (eller GRE) och TOEFL/IELTS tester om tillgängligt.

Om anställningen
Anställningen syftar till en doktorsexamen och doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt egen forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan undervisning och annat institutionsarbete (upp till max 20%) ingå. Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid eller upp till fem år vid undervisning deltid. Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandanställning. Tillträde 1 september 2022.

Ansökan
Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på svenska eller engelska:

- ett personligt brev med en kortfattad beskrivning av dina kvalifikationer och forskningsintressen. Motivera varför du söker utbildningsplatsen samt beskriv hur dina kvalifikationer och meriter är relevanta för anställningen.
- ett curriculum vitae.
- styrkta kopior av examensbevis eller motsvarande, inklusive dokumentation av genomförda akademiska kurser, erhållna betyg, och ev. andra intyg.
- examensarbete och publikationer ska bifogas i de fall det finns sådana.
- kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Institutionen för matematik och matematisk statistik värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi ser därför gärna kvinnor som sökande till befattningen.

Du söker via vårt e-rekryteringssystem Varbi med dnr AN 2.2.1-188-22. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Sista ansökningsdag är 2022-03-06.

Enligt Högskoleförordningen (12 kap, 2§) kan beslutet om anställning inte överklagas.

Mer information
För ytterligare information kontakta Patrik Rydén på e-post: [email protected] eller telefon: 090-7869562.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Forskningsingenjör i rumslig statistik för analys av dynamik i kapellgap

Institutionen för skogens ekologi och skötsel Sveriges lantbruksuniversitet, Institutionen för skogens ekologi och skogsbruk, söker kandidater för en position inom tillämpad geografisk statistik. Avdelningen omfattar 100 personer varav cirka 10 är professorer. Vårt uppdrag är att främja förståelsen för skogsekosystemprocesser och att utveckla principerna för skogsekosystemhantering. För mer information: http://www.slu.se/en/departments/forest-ecology-manag... Visa mer
Institutionen för skogens ekologi och skötsel
Sveriges lantbruksuniversitet, Institutionen för skogens ekologi och skogsbruk, söker kandidater för en position inom tillämpad geografisk statistik. Avdelningen omfattar 100 personer varav cirka 10 är professorer. Vårt uppdrag är att främja förståelsen för skogsekosystemprocesser och att utveckla principerna för skogsekosystemhantering. För mer information: http://www.slu.se/en/departments/forest-ecology-management/.  

Sökanden erbjuds en tre månaders anställning som forskningsingenjör för att analysera kronhölje och gapdynamik baserat på luftburna laserskanning (ALS) -data från svenska skogar. Forskningsmål kommer att behandlas i ett tvärvetenskapligt forskningsarbete med metoder från rumslig och slumpmässig statistik och skogens ekologi. Pionjärprojektet omfattar både tillämpade och teoretiska uppgifter. Detta kan innefatta bearbetning av fjärranalysdata samt analys av bilddata.  

Arbetsuppgifter:

• Analysera ALS-data från svenska skogar med metoder från punkt- och slumpmässig statistik,
• Utforma nya rumsliga och icke-rumsliga metoder för att noggrant kvantifiera dynamiken i skogens kapellframsteg i syfte att diagnostisera framtida katastrofer i god tid.
• Relatera gapdynamik och kapellens intensitet för att härleda näthotspotentialer i svenska skogar.  

Kvalifikationer:
Vi söker någon som är välorganiserad, exakt och med tidigare erfarenhet av att arbeta självständigt enligt en tidsplan. Det är en fördel om du har arbetat med liknande uppgifter tidigare.

En framgångsrik kandidat bör ha


• en magisterexamen i statistik,
• dokumenterad erfarenhet av punkt- och slumpmässig statistik,
• erfarenhet av bearbetning av ALS eller liknande data om möjligt.

Placering:
Umeå

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 3 månader.

Omfattning:
100%

Tillträde:
1 oktober 2021 elle enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-08-30.

Ansökan ska innehålla följande dokument, gärna skrivna på engelska: 1) ett personligt brev som beskriver dig själv, din motivation för att söka jobbet och en kort arbetsplan som beskriver ditt projekt, 2) ett CV som beskriver din utbildning, publikationer, relevant arbete och erfarenhet samt kontaktinformation för två referenser. 3) MSc-certifikat.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Kunskapsstyrningsanalytiker, Registercentrum Norr, Umeå

Ansök    Jun 2    REGION VÄSTERBOTTEN    Statistiker
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Forskning och utveckling, FoU, är en viktig del i Region Västerbotten, nu och i framtiden. Staben för forskning och utbildning leder, initierar och följer upp regionens engagemang i forsknings- och utbildningsfrågor. Staben driver också rent praktiskt och konkret viss verksamhet re... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Forskning och utveckling, FoU, är en viktig del i Region Västerbotten, nu och i framtiden. Staben för forskning och utbildning leder, initierar och följer upp regionens engagemang i forsknings- och utbildningsfrågor. Staben driver också rent praktiskt och konkret viss verksamhet relaterad till forskning, utbildning och innovation.

Registercentrum Norr tillhör FoU-staben och är en bred organisation med uppdrag relaterade till kvalitetsregister, kunskapsstyrning och klinisk forskning. Registercentrum Norr har, som ett av Sveriges sex nationella registercentrumorganisationer, i uppdrag att stödja nationella kvalitetsregister. Målet är att skapa förutsättningar för att kvalitetsregister i ökad utsträckning används integrerat i hälso- och sjukvården samt för forskning och innovation. Enheten arbetar med att upprätthålla en tydlig, kompetent och hållbar organisation och IT-plattform för drift, utveckling och support för kvalitetsregister anslutna till Registercentrum Norr samt att tillhandahålla statistisk och forskningsmetodologisk kompetens och stöd i juridiska frågor.

Registercentrum Norr stödjer nationell, sjukhusregional och lokal kunskapsstyrning inom uppföljning och analys. Vi bidrar med statistisk expertis, utdata och visualisering av data. Vårt arbete utförs i samarbete med nationella programområdesgrupper, Norra sjukvårdsregionförbundet och den lokala kunskapsstyrningen inom Region Västerbotten

Nu söker Registercentrum Norr en kunskapsstyrningsanalytiker med placering i Umeå.

ARBETSUPPGIFTER
Som Kunskapsstyrningsanalytiker hos oss skapar du förutsättningar för samarbeten, ny kunskap och en stark framtid.

I denna roll ser du helheten och potentialen samt tar oss modigt framåt i visionen mot en kunskapsstyrd vård. Du samarbetar i ett team och arbetar för att frigöra handlingskraft inom kunskapsstyrningen. Du samarbetar med hela norra sjukvårdsregionen för att ta fram hållbara processer för kvalitetsuppföljning, ger stöd i analysfrågor och sammanställer data.

Du organiserar områden inom kunskapsstyrningen, strukturerar datainsamling och sammanställer dessa på ett effektivt sätt. Detta innebär bland annat att lokalisera och planera insamling av data för kvalitetssäkring av vården, sammanställa data, framställa rapporter samt skriftlig och muntlig kommunikation av resultat och utredningar.

Du ingår i ett team där ni tillsammans ska arbeta fram dessa processer. Därför gillar du att samarbeta och besitter en social kompetens, samtidigt tar du ansvar och kan driva arbetet framåt tillsammans med dina kollegor.

KVALIFIKATIONER
För det här jobbet behöver du ha en grundläggande universitetsutbildning eller arbetslivserfarenhet inom statistik och erfarenhet av att sammanställa data i Excel eller liknande program. Det är meriterande om du har erfarenhet av statistikprogramvara, datastruktur och datakvalitetssäkring, sjukvård eller vårddata, Teams eller liknande digitala samarbetsverktyg samt programspråken R, matlab, SPSS eller liknande. Det är även meriterande om du har en kandidatexamen eller högre inom statistik.

Som person är du social och driven. Du behöver ha en god förmåga att strukturera och analysera med fokus på att lösa problem. Du trivs med utveckling och har inget emot av att ta ett stort ansvar för att stödja Norra sjukvårdsregionen i kunskapsstyrningsfrågor.


ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Statistiker till Regionalt cancercentrum norr, Umeå

Ansök    Aug 25    REGION VÄSTERBOTTEN    Statistiker
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Sveriges sex regionala cancercentrum är regionernas kunskapsorganisation inom cancerområdet. På uppdrag av de fyra nordligaste regionerna arbetar Regionalt cancercentrum norr (RCC Norr) för att skapa en jämlik och patientfokuserad cancervård av hög kvalitet, med den nationella canc... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Sveriges sex regionala cancercentrum är regionernas kunskapsorganisation inom cancerområdet. På uppdrag av de fyra nordligaste regionerna arbetar Regionalt cancercentrum norr (RCC Norr) för att skapa en jämlik och patientfokuserad cancervård av hög kvalitet, med den nationella cancerstrategin som utgångspunkt. Våra mål är att färre ska insjukna i cancer och att fler ska överleva längre, med en bättre livskvalitet.

RCC Norr ansvarar för samordning av standardiserade vårdförlopp (SVF) och nationella vårdprogram inom cancerområdet, samt för verksamhetsutveckling baserad på kvalitetsdata. Som registercentrumorganisation stödjer RCC Norr utvecklingen av flera nationella register. Som kunskapsorganisation samverkar RCC Norr med Norrlandsregionernas linjeorganisationer och genom sjukvårdsregionala processledare, som tillsammans med tvärprofessionella sjukvårdsregionala arbetsgrupper bedriver förbättringsarbete. Vi arbetar i hög utsträckning med distansöverbryggande mötesteknik mellan de fyra Norrlandsregionerna och med landet i övrigt.

På Regionalt cancercentrum norr arbetar du tillsammans med engagerade kollegor inom olika yrkeskategorier men med samma fokus att förbättra cancervården. För att möta ett ökat behov av statistisk kompetens behöver RCC Norr förstärka med ytterligare en statistiker. Du kommer att vara en del av en spännande arbetsplats med stora möjligheter till kompetensutveckling och lärande.

ARBETSUPPGIFTER
Som statistiker hos oss ger du viktig service och möjliggör insatser som påverkar många. En central del i RCCs uppdrag som stöd för utveckling av cancervården är uppföljning av cancervården och att tillhandahålla ändamålsenliga analyser och rapporter. För att möjliggöra detta samlas omfattande datamängder med information om cancerpatientens väg genom vården samt uppföljning efter avslutad behandling. Arbetet innebär därför hantering av stora datamängder där god förmåga att organisera data och programmera är en fördel.

Det finns också goda möjligheter att som statistiker inrikta sig mot metodstöd. Du kommer att arbeta i en miljö som efterfrågar statistisk kompetens inom forskning och vid analyser som avser kvalitetssäkring av vården.

Du kommer att tillhöra en grupp med åtta andra statistiker. Du kommer också att samarbeta med statistiker från landets övriga RCC. Som statistiker på RCC arbetar du i ett eller flera nationella diagnosbaserade team tillsammans med andra statistiker och har ett nära samarbete med vården. Det finns goda möjligheter att planera arbetet utifrån dina behov då vi tillåter flexibla arbetstider under eget ansvar.

KVALIFIKATIONER
För det här jobbet behöver du relevant högskole-/universitetsutbildning med fördjupning som har en inriktning mot statistik eller dataanalys. Att vara disputerad inom statistik eller ett annat område som rör dataanalys samt erfarenhet från epidemiologisk eller medicinsk forskning är meriterande.

Vi ser gärna att du har goda kunskaper i att hantera komplicerade datamängder och har erfarenhet av statistikprogrammet r. Det är också meriterande att ha erfarenhet och intresse av att programmera i olika programspråk som exempelvis r, sql eller html.

Är detta något för dig?
Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Statistiker till Övergripande planering, Umeå kommun

Ansök    Mar 23    Umeå kommun    Statistiker
Är du intresserad av att arbeta med Umeås långsiktiga samhällsutveckling? På Övergripande planering arbetar vi med den övergripande fysiska planeringen i kommunen. Vårt uppdrag omfattar bland annat översiktsplanering, bostadsförsörjning, strategisk hållbar utveckling och planering av större infrastrukturprojekt. Vi gör analyser och prognoser, omvärldsbevakar samt tar fram underlag inom områden som är av strategisk betydelse för Umeås utveckling. Nu sök... Visa mer
Är du intresserad av att arbeta med Umeås långsiktiga samhällsutveckling? På Övergripande planering arbetar vi med den övergripande fysiska planeringen i kommunen.

Vårt uppdrag omfattar bland annat översiktsplanering, bostadsförsörjning, strategisk hållbar utveckling och planering av större infrastrukturprojekt. Vi gör analyser och prognoser, omvärldsbevakar samt tar fram underlag inom områden som är av strategisk betydelse för Umeås utveckling.

Nu söker vi en vikarie för en av våra statistiker som ska vara tjänstledig.

Dina arbetsuppgifter 
Som statistiker hos oss kommer du bland annat att arbeta med

- Statistiskt utredande arbete,
- kvantitativt analysarbete,
- framställning av resultat och rapporter,
- skriftlig och muntlig kommunikation av resultat och utredningar.

Om dig
Vi söker en statistiker med högskoleutbildning med samhällsvetenskaplig inriktning, exempelvis nationalekonomi, statsvetenskap, statistik eller kulturgeografi. Har du även erfarenhet av att arbeta i R och/eller GIS är det meriterande. Dina kunskaper i svenska är goda i såväl tal som skrift.

Du är strukturerad och har en problemlösande analysförmåga. Du har god förmåga att dra slutsatser från kvalitativa respektive kvantitativa undersökningar. Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och gillar att arbeta i team. För att trivas i rollen bör du vara utåtriktad och kommunikativ.

Bifoga personligt brev och cv.

Övrigt
Vikariat, heltid, med tillträde 2021-06-01 till och med 2022-06-01.

Om Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 12 000 medarbetare.  Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i 8 förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner här

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med. Visa mindre

Postdoktorer i statistik och data science

Ansök    Feb 18    Umeå Universitet    Statistiker
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 34 000 studenter och 4 000 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, s... Visa mer
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 34 000 studenter och 4 000 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.
Handelshögskolan, enheten för statistik, söker postdoktorer i statistik som kan bedriva kvalificerad statistisk forskning.

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-15.

Enheten för statistik har ca 30 anställda och bedriver forskning inom statistik och data science, vilket inkluderar både statistisk metodutveckling och empirisk forskning, den senare i nära samarbete med forskare från andra vetenskaper. Vi erbjuder en forskningsmiljö med tillgång till nationella och internationella nätverk. Vår forskningsprofil fokuserar på utveckling av nya statistiska metoder och mjukvara för analyser av stora och komplexa datamängder. Tillämpningen inkluderar bland annat utvärdering av arbetsmarknadsåtgärder, hälso- och sjukvård, samt storskaliga kunskapsprov. Mer information finns på: https://umu.se/handelshogskolan/om/statistik/.

Arbetsbeskrivning
Den sökande förväntas planera och utföra självständig forskning, men även arbeta i nära samarbete med andra forskare vid institutionen samt med forskare från andra discipliner. Forskningen ska vara relevant för enhetens forskningsprofil. Tjänsten inkluderar upp till 20% undervisning på grundläggande och avancerad nivå i statistik.

Tillträde sker efter överenskommelse, dock senast 1 september 2021.

Behörighet och förkunskapskrav
Sökande ska ha en doktorsexamen i statistik/matematisk statistik/data science (eller relaterat område). Prioritet ges till sökande som har erhållit sin doktorsexamen inom tre år från sista ansökningsdatum. En sökande som erhållit sin doktorsexamen innan dess kan beaktas under speciella omständigheter. Speciella omständigheter inkluderar sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fack eller liknande.

Det viktigaste bedömningskriteriet för anställningen är dokumenterad vetenskaplig skicklighet. Den sökande förväntas ha dokumenterad erfarenhet och förmåga av:

- Att utveckla statistiska metoder för analys av stora och komplexa datamängder.
- Att arbeta självständigt samt vara del av en forskargrupp.

Utöver detta, krävs excellenta färdigheter i relevanta programmeringsspråk samt excellent kommunikationsförmåga i skriven och talad engelska.

Du måste ha god samarbetsförmåga och kunna arbeta fokuserat, flexibelt och proaktivt.  Erfarenhet av tvärvetenskapliga forskningsprojekt och samarbeten med forskare från andra fält är meriterande.

Ansökan
Ansökan ska innehålla:

- Personligt brev med en beskrivning av ditt forskningsintresse.
- Förslag på forskningsplan (max 5 sidor).
- Curriculum Vitae.
- Publikationslista.
- Kopior av avhandlingen och relevanta artiklar.
- Kopior av betyg, examensbevis och annan dokumentation som du vill åberopa.
- Kontaktuppgifter med e-postadresser till två eller flera referenspersoner.

Du ansöker via universitets e-rekryteringssystem och ansökan ska vara inkommen senast 2021-04-15.

Information
För mer information kontakta Professor Xavier de Luna 090-786 55 59, mailto:[email protected], Professor Marie Wiberg 090-786 95 24, mailto:[email protected],
Professor Marie Eriksson 090-786 61 08, mailto:[email protected]

Mer om Handelshögskolan
Som en internationellt respekterad, nationellt inflytelserik och regionalt förankrad del av Umeå universitet bidrar Handelshögskolan till samhällsutvecklingen genom utbildning och forskning av hög internationell standard.

I samspel med vårt omgivande samhälle bedriver vi utbildning och forskning som bidrar till individers förståelse, förmåga och ansvarstagande vad gäller samhällets utmaningar och betydelsen av hållbar utveckling. Vi är AACSB-ackrediterade och hållbarhetscertifierade enligt miljöledningsstandarden ISO14001.

Vi utbildar ansvarfulla individer som med insikter i samhällets utmaningar, oavsett sin framtida yrkesroll, kan göra skillnad på såväl lokal som global nivå. Det gör vi genom att integrera lärande om och för hållbar utveckling i våra utbildningar. Forskningsmiljön medger både bredd och djup på ett sätt som uppmuntrar till initiering av nya forskningsområden samtidigt som etablerade områden upprätthålls och utvecklas.

Vi är ca 140 anställda fördelat mellan vårt kansli och våra enheter för företagsekonomi, nationalekonomi och statistik. Ca 3300 studenter passerar årligen våra kurser och program. Vi bedriver utbildning från grund- till forskarutbildningsnivå i företagsekonomi, nationalekonomi och statistik.

Enheten för statistik har ca 30 anställda. Vi bedriver statistisk grundforskning och empirisk forskning i nära samarbete med andra vetenskaper.

Läs mer om Handelshögskolan här: https://www.umu.se/handelshogskolan/

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

WASP AI Program: Doktorand i optimering och maskininlärning

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, s... Visa mer
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.


Institutionen för matematik och matematisk statistik bedriver forskning inom beräkningsmatematik, diskret matematik, matematisk modellering och analys samt matematisk statistik. Vår undervisning bedrivs på alla nivåer och omfattar matematik, matematisk statistik samt beräkningsvetenskap. Bland våra samarbetspartners finns internationella forskargrupper, akademiska institutioner, offentliga organisationer och företag.Institutionen för matematik och matematisk statistik utlyser en anställning som doktorand i matematisk statistik med fokus på samspel mellan optimering och maskininlärning.

Anställningen omfattar 4 års forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. Sista ansökningsdag är 2021-06-15.

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter
Samspelet mellan optimering och maskininlärning är hörnstenen i många viktiga framsteg inom slutledningssystem och artificiell intelligens under det senaste decenniet. De allra flesta maskininlärningsapplikationer modelleras och löses som ett optimeringsproblem. Maskininlärning kräver utveckling av nya optimeringsmetoder för att tillgodose ökande komplexitet i modelleringar tillsammans med enorma mängder data. I motsats till det traditionella black-box-optimeringsramverket är en helhetsbild av modellering och optimering central för dessa nya algoritmer. Huvudsyftet med detta doktorandprojekt är att utveckla nya grundsatser och algoritmer för att utöka de praktiska och teoretiska gränserna för optimering och maskininlärning. Detta projekt utforskar stokastisk approximation och randomiserad linjär algebra för att introducera nya metoder som är effektiva för högdimensionella problem, samt potentiellt utforska deras tillämpningar inom statistisk inlärning, djupa neurala nätverk och förstärkningsinlärning. Projektet är en del av WASP AI/MLX (https://wasp-sweden.org).

Kvalifikationer
Doktoranden kommer antingen antas i forskarutbildningsämnet matematisk statistik eller i forskarutbildningsämnet beräkningsvetenskap med inriktning matematisk statistik.

Grundläggande behörighet
För att bli antagen till utbildning på forskarnivå krävs det att den sökande har grundläggande behörighet genom avlagd examen på avancerad nivå, eller slutförda kursfordringar om minst 240 hp varav minst 60 hp på avancerad nivå, eller motsvarande utländsk utbildning, eller motsvarande kvalifikationer.

Särskild behörighet
För forskarutbildningsämnet matematisk statistik krävs att den sökande har minst 60 hp inom ämnesområdena matematisk statistik, statistik och matematik varav minst 15 hp på avancerad nivå. För forskarutbildningsämnet beräkningsvetenskap krävs att den sökande har minst 90 hp i beräkningsvetenskapliga kurser (såsom datavetenskap, matematik och matematisk statistik) varav minst 30 hp på avancerad nivå. Behörig är även den som på annat sätt inom eller utom landet  förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. Utmärkta kunskaper i programmering (företrädesvis MatLab eller Python) krävs. Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift krävs. Dokumenterade kunskaper och erfarenheter i optimering och maskininlärning är meriterande. Du förväntas att ta en aktiv roll i utveckling av doktorandprojektet och i arbete på institutionen, samt ha en vetenskaplig och resultatinriktad strategi till ditt arbete. Du bör därför ha en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är strukturerad, flexibel och lösningsorienterad. Bedömningar av de behöriga sökande grundar sig på den sökandes kvalifikationer och förutsättningar att tillgodogöra sig forskarutbildningen.

Om anställningen
Anställningen syftar till en doktorsexamen och doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt egen forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. Deltagande i WASP forskarskola ingår i studierna. I arbetsuppgifterna kan undervisning och annat institutionsarbete (max 20%) ingå. Anställningen är tidsbegränsad till motsvarande fyra år heltid eller upp till fem år vid undervisning deltid. Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandanställning. Tillträde hösten 2021 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansökan görs via vårt rekryteringssystem senast 15 juni 2021. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska eller svenska:

- Personligt brev med kort beskrivning av dina kvalifikationer och forskningsintressen. Motivera varför du söker denna anställning samt beskriv hur dina kvalifikationer och meriter är relevanta för anställningen;
- Curriculum vitae;
- Styrkta examensbevis eller motsvarande, inklusive dokumentation av genomförda akademiska kurser, erhållna betyg, och ev. andra intyg;
- Uppsatser och publikationer med relevans för anställningen ska bifogas i de fall det finns sådana;
- Kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Institutionen värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi ser därför gärna kvinnor som sökande till befattningen. Enligt Högskoleförordningen (12 kap, 2§) kan beslutet om anställning inte överklagas.

Mer information
Ytterligare information ges av professor Jun Yu, [email protected] alternativt prefekt Åke Brännström, [email protected]

Mer om institutionen: https://www.umu.se/institutionen-for-matematik-och-matematisk-statistik/

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Statistiker, Riksstroke, Registercentrum Norr, FoU-staben, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Riksstroke är ett nationellt kvalitetsregister som startade 1994 och omfattar samtliga 72 strokeenheters registrering av det akuta strokeinsjuknandet och uppföljningar vid 3 och 12 månader efter insjuknandet. Riksstroke är sjukhusens verktyg för kontinuerlig kvalitetsutveckling av ... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Riksstroke är ett nationellt kvalitetsregister som startade 1994 och omfattar samtliga 72 strokeenheters registrering av det akuta strokeinsjuknandet och uppföljningar vid 3 och 12 månader efter insjuknandet. Riksstroke är sjukhusens verktyg för kontinuerlig kvalitetsutveckling av strokesjukvården. Syftet är att bidra till att strokevården håller en hög och jämn kvalitet över hela landet. Riksstroke är också en mycket värdefull kunskapsbas för forskning inom strokeområdet och leds av en nationell styrgrupp. Det mesta av Riksstrokes praktiska arbete utförs av ett kansli förlagt vid Registercentrum Norr i Umeå.

Som statistiker kommer du att arbeta vid Riksstrokes kansli som består idag av registerhållare, kanslichef, systemförvaltare, nationell koordinator och senior statistiker. Du kommer också ingå i Registercentrum Norrs statistikerteam, som lägger stor vikt vid erfarenhetsutbyte och dialog för att stödja och utveckla gruppens och individens metodkunskaper.
ARBETSUPPGIFTER
Som statistiker hos oss ger du viktig service och möjliggör insatser som påverkar många. Du stöttar kollegor som arbetar med verksamhetsplanering och uppföljning med statistiska underlag. I arbetet ingår bland annat analyser av registerdata, konstruktion av grafer, arbete med automatiserade rapporter och underlag till presentationer, i många fall i nära samarbete med registerhållare. Du är också delaktig i utveckling och validering av registret och agerar testare tillsammans med Riksstrokes IT-leverantör. Ditt arbetssätt är samordnande vilket betyder att du deltar i kansliets och styrgruppens olika möten.

KVALIFIKATIONER
För detta jobb behöver du en kandidatexamen med inriktning statistik, eller annan utbildning som bedöms likvärdig samt erfarenhet av programvaran SPSS och Microsoft Office. Det är meriterande om du har kunskaper inom R och har arbetat med kvalitetsregister och hälsodatabaser.

Du är en serviceinriktad, initiativtagande, strukturerad person och intresserad av att bidra till kvalitetsutvecklingen inom hälso- och sjukvården. Ditt arbetssätt är inkluderande och stödjande och du kan kommunicera pedagogiskt med många olika människor.


ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Postdoktor i statistik, 2 år

Ansök    Nov 11    Umeå Universitet    Statistiker
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också. Vid Enheten för Statistik, Handelshögskolan, Umeå Universitet bedrivs metodologisk forskning med samhälls­vetenskapliga och medicinska tillämpningar. Huvudforskningspro... Visa mer
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Vid Enheten för Statistik, Handelshögskolan, Umeå Universitet bedrivs metodologisk forskning med samhälls­vetenskapliga och medicinska tillämpningar.

Huvudforskningsprofilen är Modeller och metoder för analys av data från administrativa register och longitudinella studier. Dessutom är forskarna aktiva inom många tvärvetenskapliga projekt. Fokus för denna specifika anställning är utveckling av inferensmetoder och klustringsmetoder för funktionella data med tillämpningar framför allt på rörelsedata. Arbetet sker delvis inom ramen för forskningsprojektet ” Statistiska metoder för analys av rörelsedata”.

Arbetsuppgifter
Din forskning kommer att bedrivas inom ett multidisciplinärt forskningsprojekt som både inkluderar statistisk metodutveckling och tillämpade projekt. De teoretiska projekten är inriktade mot inferensmetoder för funktionella data med fokus på domänselektion samt klustringsmetoder för funktionella data, medan de tillämpade projekten i huvudsak kopplar till analys av rörelsedata. Projekten kommer att genomföras i nära samarbete med forskare vid enheten, vid institutionen för matematik och matematisk statistik, samt med forskare från andra discipliner. Undervisning (på svenska) i en omfattning om maximalt 20% kan vara en del av anställningen.

Anställningen är på heltid under två år. Det är önskvärt att sökanden kan börja januari 2021.

Behörighet
Sökande bör ha en doktorsexamen i statistik/matematisk statistik (eller motsvarande område). Doktorsexamen ska vara avlagd högst tre år före ansökningstidens utgång om inte särskilda skäl föreligger. Kandidaten förväntas ha dokumenterad erfarenhet av

- att utveckla statistiska metoder för funktionella data,
- förmåga att arbeta såväl självständigt som i en del av en forskargrupp

Vidare krävs utmärkta kunskaper i programmering i R samt utmärkta skriftliga och muntliga kommunikationsfärdigheter i engelska.

Projektet kommer att vara baserat på ett tvärvetenskapligt samarbete med empiriska forskare. Du har goda sociala färdigheter och arbetar på ett fokuserat och produktivt sätt. Erfarenhet av interdisciplinär forskning och tvärvetenskapliga samarbeten, särskilt kopplat till analys av rörelsedata, är meriterande.

Ansökan 
Din ansökan ska innehålla:

- Ett ansökningsbrev som beskriver dina forskningsintressen (max 2 sidor).
- CV 
- Publikationslista.
- Kopior av relevanta examensbevis och annan dokumentation som du vill inkludera som stöd för din ansökan.
- Namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.

Din ansökan ska vara inkommen via universitetets e-rekryteringssystem senast 2020-12-01.

Information
För mer information om anställningen kontakta Lina Schelin, 090-7865530, mailto:[email protected], Sara Sjöstedt de Luna, 090-7865406, mailto:[email protected], eller biträdande prefekt Marie Eriksson, 090-7866108, mailto:[email protected]

Mer om Handelshögskolan
Som en internationellt respekterad, nationellt inflytelserik och regionalt förankrad del av Umeå universitet bidrar Handelshögskolan till samhällsutvecklingen genom utbildning och forskning av hög internationell standard.

I samspel med vårt omgivande samhälle bedriver vi utbildning och forskning som bidrar till individers förståelse, förmåga och ansvarstagande vad gäller samhällets utmaningar och betydelsen av hållbar utveckling.

Vi är ca 150 anställda fördelat mellan vårt kansli och våra enheter för företagsekonomi, nationalekonomi och statistik. Ca 3000 studenter passerar årligen våra kurser och vi bedriver utbildning från grund- till forskarutbildningsnivå i företagsekonomi, nationalekonomi och statistik.

Enheten för statistik har ca 35 anställda. Vi bedriver statistisk grundforskning och empirisk forskning i nära samarbete med andra vetenskaper.

Handelshögskolan är AACSB-ackrediterad och hållbarhetscertifierad enligt miljöledningsstandarden ISO14001. Läs mer om Handelshögskolan här: https://www.umu.se/handelshogskolan/

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Projektassistent i matematisk statistik (prehospital vård)

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också. Institutionen för matematik och matematisk statistik söker en projektassistent i matematisk statistik med tillämpningar inom om prehospital vård. Anställningen är tidsb... Visa mer
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Institutionen för matematik och matematisk statistik söker en projektassistent i matematisk statistik med tillämpningar inom om prehospital vård.

Anställningen är tidsbegränsad från 2020-03-01 till 20-08-31. Sista ansökningsdag 2020-02-12.

Beskrivning
Som projektassistent kommer du att arbeta inom ett samarbetsprojekt (www.prehospitalresursoptimering.se) med de nordligaste regionerna (Region Jämtland-Härjedalen, Region Norrbotten, Region Västerbotten och Region Västernorrland) samt SOS Alarm. En åldrande befolkning, urbanisering och medicinska framsteg ställer krav på en flexibel ambulanssjukvård. Projektet syftar till att via avancerad statistik modellera de olika stegen i den prehospitala kedjan och att utveckla ett beslutsverktyg, som via storskaliga datadrivna simuleringar, gör det möjligt att organisera ambulansenheterna så att verksamheten optimeras.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består bland annat av statistisk modellering av de olika stegen i den prehospitala vårdkedjan, via analys av stora och komplexa data samt av avancerad matematisk programmering i MatLab och Python. Projektet är tvärvetenskapligt och en viktig arbetsuppgift är att kommunicera dina resultat till samarbetspartners med begränsade kunskaper inom statistik och datavetenskap.

Kvalifikationer
Du har en masterexamen i matematik/matematisk statistik/industriell statistik eller motsvarande. Du har erfarenhet av:
- att arbeta med statistisk modellering av stora och komplexa data.
- att arbeta med prehospitala data.
- att programmera i MatLab och Python.
- att kommunicera teoretiska resultat till personer med begränsade kunskaper inom matematik, statistik och datavetenskap.
God samarbetsförmåga men även förmåga att arbeta självständigt är ett krav. Vidare krävs utmärkta kunskaper i svenska och engelska.

Om anställningen
Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad från 2020-03-01 till 2020-08-31.

Ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 2020-02-12. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Din ansökan ska innehålla:

- ett personligt brev med en beskrivning av dig själv, vad som gör dig lämpad för denna anställning och varför du är intresserad av projektet.
- Curriculum Vitae.
- publikationsförteckning.
- betygsutdrag och examensbevis.
- kontaktuppgifter till två referenspersoner.

Information
Mer information på oss finns på https://www.umu.se/institutionen-for-matematik-och-matematisk-statistik/

Kontaktperson: universitetslektor Patrik Rydén, tel: 090-786 95 62, [email protected]

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Postdoktor (två år) i optimering för statistisk inlärning

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också. Institutionen för matematik och matematisk statistik söker en postdoktor i matematisk statistik inom centret Wallenberg AI, Autonomous Systems, and Software Program (WASP)... Visa mer
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Institutionen för matematik och matematisk statistik söker en postdoktor i matematisk statistik inom centret Wallenberg AI, Autonomous Systems, and Software Program (WASP), med fokus på forskning inriktad mot optimering för statistisk inlärning.

Sista ansökningsdag är 30 september 2019.

Anställningen avser heltid under 24 månader vid Institutionen för matematik och matematisk statistik. Innehavaren av anställningen förväntas bedriva excellent forskning, aktivt delta i forskningssamarbete samt delta i de dagliga aktiviteterna inom forskningsmiljön. Tillträde sker under hösten 2019 eller enligt överenskommelse.

Bakgrund
Utvecklingen av artificiell intelligens (AI) är i ett brett perspektiv ett av de mest spännande framstegen under 2000-talet som öppnar upp för nya möjligheter, men också innebär stora utmaningar. Centret WASP lanserar ett program för att utveckla matematiken inom AI, med målet att stärka kompetensen inom AI i Sverige. Den här utlysningen är en del av detta program. WASP:s vision är forskningsexcellens och industriell relevans inom dessa områden. För mer information om forskning och andra aktiviteter se http://wasp-sweden.org/

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter
Industrirobotar, autonoma bilar, algoritmer för aktiehandel och djup nätverksassisterad utvärdering av medicinska bilder, kräver i ständigt växande omfattning att intelligenta och automatiserade beslut kan fattas i realtid från komplexa och heterogena data. Detta medför oöverträffade teoretiska och algoritmiska utmaningar och möjligheter för forskare när det gäller intelligent insamling och omvandling av data till information, prediktion och intelligenta beslut.

Optimeringsteori är viktigt för modern statistisk inlärning och ligger i framkant när det gäller framstegen inom AI. Huvudsyftet med detta postdoktorsprojekt är att utveckla nästa generation av optimeringsverktyg till de ovanstående utmaningarna med avseende på modern statistisk inlärning, samt att utforska dess tillämpningar inom AI, inklusive medicinsk avbildning, automatiserad kvalitetskontroll och självkörande bilar. Teorier och verktyg kommer att utvärderas avseende både simulerade och verkliga data.

Innehavaren av anställningen uppmuntras att utveckla sin egen forskningsagenda, i nära samarbete med mentorer och kollegor. Potentiella områden av intresse inkluderar, men inte begränsat till:

- Träning av generativa kontradiktoriska nätverk
- Icke-konvexa algoritmer för linjära inversproblem (till exempel compressive sensing)
- Robust optimering och försvar mot kontradiktoriska attacker i djupa neurala nät
- Vilken roll överparametrisering har i träning och generalisering av djupa neurala nät
- Global geometri för icke-konvexa problem
- Effektiva och skalbara algoritmer för bunden icke-konvex optimering
- Tillämpning av Langevins dynamik och andra Monte-Carlo-tekniker i optimering
- Online och lagringsoptimala algoritmer för storskalig konvexoptimering

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en doktorsexamen i matematisk statistik, tillämpad matematik eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Examen ska vara avlagd högst tre år före ansökningstidens utgång om inte särskilda skäl föreligger. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.

Dokumenterade kunskaper och erfarenheter av modern statistisk inlärning och optimeringsteori krävs liksom utmärkta kunskaper i programmering (helst MatLab, Python och R) och kommunikationsfärdigheter i muntlig och skriftlig engelska.

Forskningsuppgifterna kräver genomgående stor självständighet, noggrannhet och engagemang. Dokumenterad vetenskaplig drivkraft beaktas därför särskilt, liksom förmåga att arbeta såväl självständigt som i en del av en forskargrupp.

Dokumenterad framgångsrik forskningspublikation och erfarenhet i optimering för statistisk inlärning är särskilt meriterande. Erfarenhet av interdisciplinär forskning och tvärvetenskapliga samarbeten, särskilt i det aktuella tillämpningsområdet, är meriterande.

Ansökan
En fullständig ansökan ska innehålla:

- Ett följebrev med en kortfattad beskrivning (en sida) av dig själv, dina tidigare forskningsmeriter, vad som gör dig lämpad för projektet och varför du är intresserad av ämnesområdet
- Ett curriculum vitae med en komplett publikationsförteckning
- Styrkta kopior av doktorsexamensbevis samt andra relevanta examensbevis liksom relevanta betygsutdrag
- Kopior av (maximalt fem) relevanta publikationer samt din doktorsavhandling
- En forskningsplan, 3-4 sidor, i vilken du beskriver de forskningsfrågor du vill undersöka och hur du kommer att bidra till forskningsprojektet
- Namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner
- Eventuellt övriga handlingar du vill åberopa

Institutionen för matematik och matematisk statistik värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi ser därför gärna kvinnor som sökande till befattningen.

Ansökan med tillhörande handlingar ska vara skriven på svenska eller engelska. Du söker via vårt e-rekryteringssystem Varbi. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Sista ansökningsdag är 30 september 2019.

Mer information
Ytterligare information ges av professor Jun Yu, 090-786 51 27, [email protected], eller prefekt Åke Brännström, 090-786 78 62, [email protected] Mer information: https://www.umu.se/institutionen-for-matematik-och-matematisk-statistik/

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Statistiker, Registercentrum Norr, FoU-staben, Umeå

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat. Registercentrum Norr drivs sedan 2012 inom Region Västerbotten. Utöver uppdraget som kompetenscentrum till stöd för nationella kvalitetsregister är Registercentrum Norr en del av norra sjukvårdsregionens regionala nod inom Klinisk Forskning Sverige, ett samarbete mellan Sveriges sex... Visa mer
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.
Registercentrum Norr drivs sedan 2012 inom Region Västerbotten. Utöver uppdraget som kompetenscentrum till stöd för nationella kvalitetsregister är Registercentrum Norr en del av norra sjukvårdsregionens regionala nod inom Klinisk Forskning Sverige, ett samarbete mellan Sveriges sex sjukvårdsregioner och Vetenskapsrådet. Vi utgör en del av den forskningsstödjande infrastruktur som erbjuds kliniska forskare inom den norra sjukvårdsregionen.

Som statistiker vid Registercentrum Norr arbetar du både med akademin, nationella kvalitetsregister, verksamheter inom hälso- och sjukvård samt sjukvårdshuvudmän. Du ingår i ett engagerat statistikerteam, som lägger stor vikt vid erfarenhetsutbyte och dialog för att stödja och utveckla gruppens och individens metodkunskaper. Vi prioriterar välmående och balans i livet hos våra medarbetare, och erbjuder många möjligheter till kompetensutveckling som till exempel egen forskning.
ARBETSUPPGIFTER
Som statistiker hos oss kommer du huvudsakligen att arbeta med rådgivning till kliniska forskare inför och under arbetet med kliniska studier, såväl kliniska prövning som epidemiologiska studier samt registerstudier. Forskarstöd kan innebära både enklare konsultationer och långvariga partnerskap där du bidrar med expertis i samtliga steg i den kliniska forskningsprocessen från planering till publicering. I arbetet ingår också undervisning på grund- och forskarutbildningsnivå samt analysstöd till kvalitetsregister och nationella programområden. I arbete med kvalitetsregister ligger särskilt fokus på att utveckla metoder och presentationsformer för användning av registerdata för planering, uppföljning och utveckling av hälso- och sjukvården och för klinisk forskning.

KVALIFIKATIONER
För detta jobb behöver du ha mycket goda kunskaper inom statistik och epidemiologi samt genomförd forskarutbildning med flera års erfarenhet av klinisk forskning. Det är meriterande om du har erfarenhet av forskningskonsultation, undervisning eller arbete med kvalitetsregister och hälsodatabaser. Arbete med programvaror som R, SAS, SPSS LaTeX är meriterande. R används på den IT-plattform som vi framför allt arbetar mot, och är därför särskilt viktigt.

Du är en serviceinriktad, initiativtagande, flexibel person som brinner för statistik och forskning. Ditt arbetssätt är inkluderande och stödjande. Du tycker om att samarbeta och kan kommunicera pedagogiskt med andra, ofta personer med annan yrkesbakgrund. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Postdoktor (två år) i statistisk inlärning med gleshet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också. Institutionen för matematik och matematisk statistik söker en postdoktor i matematisk statistik inom programmet Wallenberg AI, Autonomous systems and software program (WAS... Visa mer
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Institutionen för matematik och matematisk statistik söker en postdoktor i matematisk statistik inom programmet Wallenberg AI, Autonomous systems and software program (WASP), med fokus på forskning inriktad mot statistisk inlärning med gleshet och dess utvidgning.

Sista ansökningsdag är 30 september 2019.

Anställningen avser heltid under 24 månader vid Institutionen för matematik och matematisk statistik. Innehavaren av anställningen förväntas bedriva excellent forskning, aktivt delta i forskningssamarbete samt delta i de dagliga aktiviteterna inom forskningsmiljön. Tillträde sker under hösten 2019 eller enligt överenskommelse.

Bakgrund
Utvecklingen av artificiell intelligens (AI) är i ett brett perspektiv ett av de mest spännande framstegen under 2000-talet som öppnar upp för nya möjligheter, men också innebär stora utmaningar. Centret WASP lanserar ett program för att utveckla matematiken inom AI, med målet att stärka kompetensen inom AI i Sverige. Den här utlysningen är en del av detta program. WASP:s vision är forskningsexcellens och industriell relevans inom dessa områden. För mer information om forskning och andra aktiviteter se http://wasp-sweden.org/.

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter
Industrirobotar, autonoma bilar, algoritmer för aktiehandel och djup nätverksassisterad utvärdering av medicinska bilder, kräver i ständigt växande omfattning att intelligenta och automatiserade beslut kan fattas i realtid från komplexa och heterogena data. Detta medför oöverträffade teoretiska och algoritmiska utmaningar och möjligheter för forskare när det gäller intelligent insamling och omvandling av data till information, prediktion och intelligenta beslut.

Modern statistisk inlärning ligger i framkant när det gäller dessa framsteg. Huvudsyftet med detta postdoktorsprojekt är att utveckla banbrytande matematiska och statistiska teorier och nästa generation av beräkningsverktyg till de ovanstående utmaningarna med betoning på statistisk inlärning med gleshet och andra framväxande datamodeller, samt att utforska dess tillämpningar inom AI, inklusive medicinsk avbildning, automatiserad kvalitetskontroll och självkörande bilar. Teorier och verktyg kommer att utvärderas på både simulerade och verkliga data.

Att förstå och nyttja gleshet och struktur för att extrahera användbar information från stora datamängder i syfte att fatta optimala beslut kommer att vara den huvudsakliga forskningsinriktningen för denna anställning. Innehavaren av anställningen uppmuntras att utveckla sin egen forskningsagenda, i nära samarbete med mentorer och kollegor. Potentiella områden av intresse inkluderar, men är inte begränsat till:

- Inlärning med multistrukturer (såsom gleshet och rang-restriktion)
- Intelligent datainsamling och osäkerhetskvantifiering i medicinsk bildbehandling
- Tid-data avvägningar i inlärning
- Statistisk inlärning med generativa kontradiktoriska nätverk och deras geometri
- Streaming och distribuerade algoritmer för reducering av dimensionalitet (till exempel gles principalkomponentanalys)
- Försvar mot kontradiktoriska attacker i djupa neurala nät

Kvalifikationer
Vi söker dig som har doktorsexamen i matematisk statistik, tillämpad matematik eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Examen ska vara avlagd högst tre år före ansökningstidens utgång om inte särskilda skäl föreligger. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.

Dokumenterade kunskaper och erfarenheter av modern statistisk inlärning och optimeringsteori krävs, liksom utmärkta kunskaper i programmering (helst MatLab, Python och R) och kommunikationsfärdigheter i tal och skrift engelska.

Forskningsuppgifterna kräver genomgående stor självständighet, noggrannhet och engagemang. Dokumenterad vetenskaplig drivkraft beaktas därför särskilt, liksom förmåga att arbeta såväl självständigt som i en del av en forskargrupp.

Dokumenterad framgångsrik forskningspublikation och erfarenhet i statistisk inlärning med gleshet och andra framväxande datamodeller är särskilt meriterande. Erfarenhet av interdisciplinär forskning och tvärvetenskapliga samarbeten, särskilt i det aktuella tillämpningsområdet, är meriterande.

Ansökan ska innehålla

- Ett följebrev med en kortfattad beskrivning (en sida) av dig själv, dina tidigare forskningsmeriter, vad som gör dig lämpad för projektet och varför du är intresserad av ämnesområdet.
- Ett curriculum vitae, med en komplett publikationsförteckning.
- Styrkta kopior av doktorsexamensbevis samt andra relevanta examensbevis liksom relevanta betygsutdrag.
- Kopior av (maximalt fem) relevanta publikationer inklusive din doktorsavhandling.
- En forskningsplan, 3-4 sidor, i vilken du beskriver de forskningsfrågor du vill undersöka och hur du kommer att bidra till forskningsprojektet.
- Namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner.
- Eventuellt övriga handlingar du vill åberopa.

Institutionen för matematik och matematisk statistik värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi ser därför gärna kvinnor som sökande till befattningen.

Ansökan med tillhörande handlingar ska vara skriven på svenska eller engelska. Du söker via vårt e-rekryteringssystem Varbi. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Sista ansökningsdag är 30 september 2019.

Mer information
Ytterligare information ges av professor Jun Yu 090-786 51 27, [email protected], eller prefekt Åke Brännström, 090-786 78 62, [email protected] Mer information: https://www.umu.se/institutionen-for-matematik-och-matematisk-statistik/

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Postdoktor i utveckling av nya markfuktighetskartor med AI

Institutionen för skogens ekologi och skötsel En tidsbegränsad anställning som postdoktor ledigförklaras vid skogsvetenskapliga fakulteten, institutionen för skogens ekologi och skötsel, Umeå. Institutionen bedriver forskning och utbildning för en ökad förståelse av skogliga ekosystem och de processer som driver dessa, samt att vidareutveckla principerna för hur skogsekosystem bäst kan förvaltas. Institutionen består av 90 personer varav 12 är professorer.... Visa mer
Institutionen för skogens ekologi och skötsel
En tidsbegränsad anställning som postdoktor ledigförklaras vid skogsvetenskapliga fakulteten, institutionen för skogens ekologi och skötsel, Umeå. Institutionen bedriver forskning och utbildning för en ökad förståelse av skogliga ekosystem och de processer som driver dessa, samt att vidareutveckla principerna för hur skogsekosystem bäst kan förvaltas. Institutionen består av 90 personer varav 12 är professorer. Vårt uppdrag är att verka för ökad förståelse av skogliga ekosystem och de processer som driver dessa, samt att vidareutveckla principerna för hur skogsekosystem bäst kan förvaltas. För mer information om institutionen se http://www.slu.se/institutioner/skogens-ekologi-skotsel/.

Projektet är en del i ett påbörjat EU-projekt i syfte att motverka läckage av miljögifter till Östersjön och postdoktorn kommer framför allt att arbeta med det projektet i samarbete och handledning av docent Anneli Ågren. Ett aktivt deltagande i projektets samarbeten och utveckling är därför ett krav i tjänsten. Tjänsten är också kopplad till fortlöpande miljöanalys (FOMA) och genomförs även i samarbete med andra myndigheter som SGU och Skogsstyrelsen.

Arbetsuppgifter:
I det två-åriga projektet ingår framförallt att framställa nya markfuktighetskartor över Sverige utifrån digitala terrängindicier beräknade från lantmäteriets nationella laserskanning. Kartmodellerna ska kombinera nationella inventeringar med maskininlärning.

Kvalifikationer:
Doktorsexamen bör vara i markvetenskap eller närliggande skoglig vetenskap alternativt biostatistik eller liknande. Övriga kvalifikationer är 1) Dokumenterad erfarenhet av geografiska informationssystem (GIS). 2) Erfarenhet av programmering i R och Python. 3) Kunskap om maskininlärning. 4) Erfarenhet av att hantera stora datamängder och arallella beräkningar. 5) God förmåga att uttrycka sig i engelska i tal och skrift. Det är även en merit att kunna visa på god förmåga till samarbete såväl som självständigt arbete. Anställningen är avsedd för en junior forskare och vi söker främst personer som avlagt doktorsexamen för högst tre år sedan.

Placering:
Umeå

Anställningsform:  
Tidsbegränsad anställning 24 månader 

Omfattning:
100%

Tillträde:
191001 eller efter överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-09-02.

Ansökan måste innehålla: en sammanfattning av forskningserfarenhet, förväntan på tjänsten och framtida forskningsintressen (max 1 A4), CV och kontaktuppgifter till två referenser.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Statistiker , Region Västerbotten , GynOp

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med nationell och internation... Visa mer
Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med nationell och internationell spetsforskning samt utbildning av hälso- och sjukvårdens alla professioner.


Vårt mål är att förbättra vården – vill du vara med och göra skillnad?

GynOp är ett nationellt kvalitetsregister inom gynekologisk kirurgi som används integrerat i vården. Vi samlar in uppgifter som t.ex. används för kvalitetssäkring, kvalitetsförbättring, forskning samt för att göra vården mer jämlik.

GynOp består av sju självständiga och samarbetande delregister. Region Västerbotten är huvudman och vi hör till Registercentrum Norr (RCN). Registeransvariga och GynOp-kansliets personal bildar en nationell arbetsgrupp på ca 10 personer. De ansvarar för att driva och utveckla registret.

All större gynekologisk kirurgi ingår; hysterektomier och andra större operationer av livmodern, t.ex. borttagande av myom, operation av äggstockar och äggledare, gynekologisk tumörkirurgi, hysteroskopier, framfalls- och inkontinenskirurgi samt sutur av bristning i samband med förlossning. Både slutenvårds- och dagvårdsoperationer ingår.

Vi söker nu en statistiker!


ARBETSUPPGIFTER
Som statistiker hos GynOp arbetar du som en del av kansliet som för närvarande består av kanslichef, nationell koordinator, registeranalytiker och senior statistiker. Arbetet kräver god kunskap om GynOps applikation, dess innehåll och funktion vilket du kommer erhålla under inskolningen.

Dina viktigaste arbetsuppgifter kommer att vara:
• Att hjälpa personer som arbetar med verksamhetsplanering och uppföljning med att ta fram och beräkna statistiska underlag
• Analysera registerdata, konstruera grafer och underlag till presentationer och arbeta med automatiserade rapporter från GynOp
• Skriva, utveckla och testa R-kod och SPSS-syntaxer
• Arbeta med samkörningar av registerdata från olika källor och administrera utlämnande av detta till olika mottagare
• Utveckling och testning av nya funktioner i GynOps programvara i nära samarbete med registrets it-leverantör.
• Delta i GynOp-kansliets och arbetsgruppens olika möten

Arbetet är flexibelt och självständigt. Det innebär resor inom Sverige, ca 15-20 dagar/år.


KVALIFIKATIONER
Kandidatexamen med inriktning statistik, eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Erfarenhet och kunskaper inom programvaran R är ett krav.

Det är meriterande om du har:
• Kunskaper i SPSS samt vana av windows office program/office 365
• Tidigare erfarenhet från register- eller kvalitetsregisterarbete
• Erfarenhet från sjukvården och kunskap i medicinsk terminologi
• Tidigare erfarenhet av utveckling/testning av datasystem

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och samarbetsförmåga. Du ska vara noggrann, serviceinriktad, pedagogisk, flexibel och intresserad av att bidra till kvalitetsutvecklingen inom hälso- och sjukvården. Du gillar att arbeta i tvärprofessionell miljö och att träffa nya människor.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Visa mindre

Doktorand i matematisk statistik inom programmet WASP AI

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också. Institutionen för matematik och matematisk statistik söker en doktorand i matematisk statistik med inriktning mot statistisk inlärning med gleshet och djupa nätverksmodell... Visa mer
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Institutionen för matematik och matematisk statistik söker en doktorand i matematisk statistik med inriktning mot statistisk inlärning med gleshet och djupa nätverksmodeller.

Anställningen omfattar 4 års forskningstid. Sista ansökningsdag 2019-08-30.

Bakgrund
Utvecklingen av artificiell intelligens (AI) är i ett brett perspektiv ett av de mest spännande framstegen under 2000-talet och den öppnar för nya möjligheter, men innebär även stora utmaningar. Centrumet Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program (WASP) lanserar ett program för att utveckla matematiken inom AI, med målet att stärka kompetensen inom AI i Sverige. Utlysningen av denna doktorandanställning är en del av detta program. WASPs vision är att uppnå och upprätthålla forskningsexcellens och industriell relevans inom dessa områden. För mer information se http://wasp-sweden.org/

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter
När det gäller industrirobotar, autonoma bilar, algoritmer för aktiehandel och djupa nätverkassisterad utvärdering av medicinska bilder, krävs i ständigt växande omfattning att intelligenta och automatiserade beslut kan fattas i realtid från komplexa och heterogena data. Detta medför oöverträffade teoretiska och algoritmiska utmaningar och möjligheter för forskare när det gäller intelligent insamling och omvandling av data till information, prediktion och intelligenta beslut.

Modern statistisk inlärning ligger i framkant när det gäller dessa framsteg. Huvudsyftet med detta doktorandprojekt är att utveckla banbrytande matematiska och statistiska teorier och nästa generation av beräkningsverktyg till de ovanstående utmaningarna med betoning på statistisk inlärning med gleshet och andra framväxande datamodeller samt att utforska dess tillämpningar inom AI, inklusive medicinsk avbildning, automatiserad kvalitetskontroll och självkörande bilar. Teorier och verktyg kommer att utvärderas på både simulerade och verkliga data.

Att förstå och nyttja gleshet och struktur för att extrahera användbar information från stora datamängder i syfte att fatta optimala beslut kommer att vara den huvudsakliga forskningsinriktningen för denna anställning, där vi undersöker datamodeller alltifrån gleshet och rangrestriktion, till djupa nätverksmodeller såsom generativa kontradiktoriska nätverk.

Det övergripande målet med detta projekt är att utveckla nya matematiska, statistiska och beräkningsvetenskapliga metoder för gles och strukturerad signalbehandling samt att utveckla det teoretiska ramverket och utforska relaterade tillämpningar inom AI. Doktoranden förväntas även delta i samarbeten i våra pågående AI-relaterade projekt.

Behörighetskrav
Den sökande ska ha grundläggande behörighet genom avlagd examen på avancerad nivå, om minst 240 högskolepoäng (hp) varav minst 60 hp ska vara på avancerad nivå. För att uppfylla kravet på särskild behörighet att antas till utbildning på forskarnivå i matematisk statistik krävs att den sökande har minst 90 hp inom huvudområdet matematisk statistik, varav minst 30 hp på avancerad nivå. Behörig är även den som på annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Kvalifikationer
Du har en magisterexamen i matematisk statistik eller tillämpad matematik, civilingenjörsexamen eller motsvarande examen inom ett relaterat fält. Utmärkta kunskaper i programmering (företrädesvis MatLab, Python eller R) krävs. Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift krävs. Dokumenterade kunskaper och erfarenheter i signalbehandling och bildanalys är meriterande.

Du förväntas att ta en aktiv roll i detta tvärvetenskapliga samarbete och ha en vetenskaplig och resultatinriktad strategi till ditt arbete. Du bör därför ha en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är strukturerad, flexibel och lösningsorienterad.

Bedömningar av de behöriga sökande grundar sig på den sökandes kvalifikationer och förutsättningar att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Sökande med examen från ett utländskt universitet uppmuntras att tillhandahålla resultat från GMAT (eller GRE) och TOEFL/IELTS tester om tillgängligt.

Om anställningen
Anställningen syftar till en doktorsexamen och doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt egen forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan undervisning och annat institutionsarbete (max 20%) ingå. Anställningen är tidsbegränsad till 4 år heltid eller upp till 5 år vid undervisning deltid. Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandanställning. Tillträde hösten 2019 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på svenska eller engelska:

- ett personligt brev med en kortfattad beskrivning av dina kvalifikationer och forskningsintressen. Motivera varför du söker utbildningsplatsen samt beskriv hur dina kvalifikationer och meriter är relevanta för anställningen
- ett curriculum vitae
- styrkta kopior av examensbevis eller motsvarande, inklusive dokumentation av genomförda akademiska kurser, erhållna betyg, och ev andra intyg
- examensarbete och publikationer ska bifogas i de fall det finns sådana
- kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Institutionen värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi ser därför gärna kvinnor som sökande till befattningen. Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem Varbi, logga in via knappen längst ner på sidan. Sista ansökningsdag är 2019-08-30. Enligt Högskoleförordningen (12 kap, 2§) kan beslutet om anställning inte överklagas.

Mer information
Ytterligare information ges av professor Jun Yu, 090-7865127, [email protected]

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Statistiker

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också. Arbetsgruppen för Högskoleprovet söker en statistiker för ett omväxlande arbete med goda möjligheter till utveckling av statistiska analyser för prov- och registerdata kop... Visa mer
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Arbetsgruppen för Högskoleprovet söker en statistiker för ett omväxlande arbete med goda möjligheter till utveckling av statistiska analyser för prov- och registerdata kopplade till Högskoleprovet.

Arbetsgruppen för Högskoleprovet söker en statistiker för ett omväxlande arbete med goda möjligheter till utveckling av statistiska analyser för prov- och registerdata kopplade till Högskoleprovet. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 25 april 2019.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att:

- analysera provdata, exempelvis genom strukturella ekvationsmodeller och modellering med Item Response Theory
- genomföra ekvivaleringsstudier
- sammanställa analyser i tekniska rapporter
- skapa datafiler, specifikt i SPSS-format
- utföra kvalitetskontroll av data, inklusive bortfallshantering
- handlägga interna och externa förfrågningar gällande statistik och utdrag från registerdata; från mottagande av förfrågan till leverans
- dokumentera processer och kvalitetsarbete gällande data och statistik
- designa, förbereda och administrera experiment och enkätundersökningar samt analysera data från dessa
- implementera nya metoder för analys av provdata

I arbetsuppgifterna ingår också att bistå med metodstöd och kunskapsförmedling inom området samt att handha vissa administrativa uppgifter inom Högskoleprovets verksamhetsområde.

Kvalifikationer
För detta arbete söker vi dig som minst har en magister- eller masterexamen inom statistik eller matematisk statistik. Du har erfarenhet av arbete med enkätdata och stora databaser/registerdata med hjälp av exempelvis SPSS eller R och har grundläggande programmeringskunskaper. Du har också goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift. Kunskaper i och praktisk erfarenhet av psykometriska metoder och modeller, specifikt Item Response Theory och ekvivalering, är meriterande liksom goda kunskaper i och mer avancerade programmeringskunskaper. Goda kunskaper i de regelverk som styr datalagring generellt och lagring av personuppgifter specifikt, är också meriterande.

För arbetet krävs att du är noggrann, analytisk, strukturerad och serviceinriktad. Att arbeta självständigt med eget ansvar ingår som en del av arbetet, men då arbetet till stor del sker tillsammans med andra, är även god samarbets- och kommunikationsförmåga en förutsättning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Tjänstgöringsorten är Umeå. Sista ansökningsdag är 2019-04-25.

Ansökan
Till ansökan bifogas:
- CV
- Personligt brev
- Examensbevis
- Intyg/betyg och övriga merithandlingar du vill åberopa

Mer om oss
Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap har drygt 115 anställda verksamma inom utbildning, forskning och uppdragsverksamhet. Institutionen har en bred profil som vilar på en tvärvetenskaplig och praxisnära grund. För mer information om institutionens verksamhet se: http://www.umu.se/institutionen-for-tillampad-utbildningsvetenskap/

Vid institutionen framställs, på uppdrag av Universitets- och högskolerådet, merparten av Högskoleprovet. Arbetet med Högskoleprovet bedrivs i en projektgrupp som för närvarande består av drygt 10 medarbetare. Gruppen behöver nu förstärkas med en statistiker.

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre