Lediga jobb Vedea AB i Umeå

Se alla lediga jobb från Vedea AB i Umeå. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Umeå som finns inom det yrket.

Försäljningschef till OK Västerbotten

Ansök    Jan 12    Vedea AB    Försäljningschef
OK Västerbotten är en kooperativ förening som ägs av sina medlemmar och drivs på demokratisk grund. Vi är idag fler än 96 000 medlemmar och driver 36 bensin- och automatstationer runt om i Västerbotten. Samtliga stationer samarbetar under varumärket OKQ8. Besök gärna www.okvasterbotten.se OK Västerbotten är marknadsledande i länet. Med service- och kundinriktade medarbetare bygger vi framtidens drivmedelskedja på ett både samhälls- och klimatmässigt hållb... Visa mer
OK Västerbotten är en kooperativ förening som ägs av sina medlemmar och drivs på demokratisk grund. Vi är idag fler än 96 000 medlemmar och driver 36 bensin- och automatstationer runt om i Västerbotten. Samtliga stationer samarbetar under varumärket OKQ8. Besök gärna www.okvasterbotten.se
OK Västerbotten är marknadsledande i länet. Med service- och kundinriktade medarbetare bygger vi framtidens drivmedelskedja på ett både samhälls- och klimatmässigt hållbart sätt. Vi vill även fortsättningsvis vara den självklara lokala drivmedelsleverantören och söker därför en försäljningschef till vårt huvudkontor i Umeå.
Vill du bli en av oss?
I din roll som försäljningschef kommer ditt huvudsakliga fokus vara att leda och utveckla vår affär för framtiden samt ansvara för övergripande försäljningsstrategier – målet är att ställa om till mer fossilfria alternativ, fortsatt vara marknadsledare på drivmedel samt att förverkliga en omsättningsökning på 100 % för butik och tjänster. Du ansvarar för utvecklingen av våra butiker, säkerställer vårt arbetssätt SMART, planerar och följer upp kampanjer och events på stationerna samt utvecklar nya metoder och möjligheter för försäljning. Du är en tydlig beställare gällande marknadsföring/kommunikation och i samråd med vd, ekonomichef och säljchefer ansvarar du även för våra affärsutvecklande investeringar på stationerna. Befattningen har resultat- och budgetansvar och är arbetsledande gentemot säljcheferna på respektive station. Du har regelbunden dialog med ledningsteamen på stationerna och övriga interna kontaktytor är säljrepresentant OKQ8, OKQ8 centralt, ledningsgruppen samt vd, som du även rapporterar till.
Är du den vi söker?
Du har högskoleexamen eller motsvarande utbildningsnivå samt erfarenheter av ledande befattning, projektledning och/eller arbetsledning med gott resultat. Du har även erfarenheter från affärsutveckling och förändringsarbete inom relevanta områden samt mångårig erfarenhet från detaljhandeln samt goda kunskaper kring vad som driver försäljning och lönsamhet inom butik. För att lyckas bör du ha god förståelse för varumärkets betydelse kopplat till affären, samt vara bekväm med att arbeta i digitala miljöer.
Du är en kommunikativ, engagerad och tydlig ledare som har förmågan att motivera och entusiasmera sina medarbetare. Du är en leveransfokuserad lagspelare som är van att dra slutsatser av stora mängder information och utifrån både kort- och långsiktiga behov ta initiativ och nödvändiga beslut. Med både affärsmässighet och kreativitet motiveras du av att utveckla och driva förändring från idé till effekt. Det är viktigt att du dessutom är diplomatisk och strukturerad samt har ett pedagogiskt och prestigelöst förhållningssätt till kollegor och samarbetspartners.
Din ansökan
OK Västerbotten samarbetar med Vedea Rekrytering och Åsa Holmström, 0720-50 52 80. Du är välkommen med din ansökan senast 30 januari 2022 via www.vedea.se/CV. Utöver CV vill vi att du skriver om dig själv och berättar varför du passar här hos oss. Ange OK Västerbotten som referens.
Vår arbetsmiljö
En bra arbetsmiljö och ett gott medarbetarskap med möjlighet att utvecklas och själv kunna påverka arbetsplatsens utveckling är viktigt i vår förening. Vi har ett gemensamt lean-baserat arbetssätt, kallat SMART, som alla stationer arbetar efter. Vi har även genomfört en utvecklingsinsats för att stärka ledarskapet, utveckla ett mer kommunikativt och säljcoachande ledarskap samt skapa ledarteam som jobbar mer tillsammans. Vi tror att det, utöver att göra oss mer hållbara på sikt, också skapar glädje och lönsamhet i våra verksamheter. Visa mindre

Mäklarassistent/kontorsansvarig till Mäklarcity

Ansök    Jan 14    Vedea AB    Fastighetsmäklarassistent
Mäklarcity är ett välskött bolag med lång erfarenhet och väldigt gott renommé. Vi tror på Umeå och bostadsmarknaden. Nu planerar vår högt värderade medarbetare Inger sin pension och vi söker därför hennes efterträdare – en serviceinriktad och strukturerad person som delar vår vision och våra värderingar. Vi erbjuder dig ett utmanande och spännande arbete i ett framgångsrikt team. Ditt nya arbete På Mäklarcity arbetar vi konsultativt och nära våra kunder oc... Visa mer
Mäklarcity är ett välskött bolag med lång erfarenhet och väldigt gott renommé. Vi tror på Umeå och bostadsmarknaden. Nu planerar vår högt värderade medarbetare Inger sin pension och vi söker därför hennes efterträdare – en serviceinriktad och strukturerad person som delar vår vision och våra värderingar. Vi erbjuder dig ett utmanande och spännande arbete i ett framgångsrikt team.
Ditt nya arbete
På Mäklarcity arbetar vi konsultativt och nära våra kunder och ger dem alltid goda och faktabaserade råd och rekommendationer. Vi vill ge kunden möjlighet att känna sig lugn och trygg genom hela processen. Ditt arbete innebär ett övergripande ansvar för att hålla kontoret i topp för våra kunder. Utöver att koordinera och kontrollera inkommande ärenden kommer du även assistera och avlasta mäklarna i deras dagliga arbete med kundkontakter, marknadsföring och administration. Du utgår från vårt kontor i Umeå.
Dina kvalifikationer
Du har många års arbetslivserfarenhet framför allt från roller där planering och administration – i kombination med högt tempo och kundservice – varit avgörande för framgång. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet som mäklarassistent/mäklare eller har genomgått en mäklarassistentutbildning. Du har körkort samt mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.
Självklart är du strukturerad med god förmåga att administrera och organisera. Dessutom behöver du vara trygg i din egen kompetens samt både lösnings- och serviceinriktad – det är viktigt för oss att du sätter ett högt värde i ett professionellt och trevlig bemötande. Utöver detta är det viktigt att du har en stilistisk känsla och förmåga gällande layout och text.
Din ansökan
Mäklarcity samarbetar med Vedea och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Välkommen med din ansökan senast den 9 februari 2022 via www.vedea.se/CV. Ange Mäklarcity som referens.
Organisationsbeskrivning
Mäklarcity grundades 1992 och är idag ett ledande mäklarkontor i Umeå. Under 2021 förmedlade vi fler än 420 bostäder. Vi på Mäklarcity är kända för att göra saker på annorlunda sätt. Alltid med kundens bästa för ögonen. Vi arbetar nära kunden och vet att varje hem har sin historia. Vi gör alltid vårt bästa för att tillgodose våra kunders högt ställda förväntningar. Besök oss gärna på vårt kontor på Kungsgatan 64 i Umeå. Ni hittar oss även via www.maklarcity.se, samt via Facebook och Instagram. Visa mindre

Platschef till Kvarken Ports i Umeå

Ansök    Nov 4    Vedea AB    Platschef, anläggning
Fram till 2026 investeras det nu 1,4 miljarder kronor i Umeå hamn. Den årlig godshanteringen förväntas fördubblas och det tillsammans med de satsningar som bland annat SCA och Komatsu gör i sina nya fabriker, innebär stora utvecklingsmöjligheter för Umeå som logistiknav. Vi förstärker nu vår verksamhet i Umeå med en affärsdriven platschef som vill medverka till att ytterligare stärka Umeå som norra Skandinavien logistiknav. Här finns stora möjligheter att ... Visa mer
Fram till 2026 investeras det nu 1,4 miljarder kronor i Umeå hamn. Den årlig godshanteringen förväntas fördubblas och det tillsammans med de satsningar som bland annat SCA och Komatsu gör i sina nya fabriker, innebär stora utvecklingsmöjligheter för Umeå som logistiknav.
Vi förstärker nu vår verksamhet i Umeå med en affärsdriven platschef som vill medverka till att ytterligare stärka Umeå som norra Skandinavien logistiknav. Här finns stora möjligheter att påverka och skapa goda kommersiella förutsättningar för långsiktigt hållbara transporter.
Ditt nya arbete
I din roll som platschef blir du övergripande operativt ansvarig för driftverksamheten i Umeå hamn med drygt 20 medarbetare. Ditt arbete innebär i stora drag att disponera driftverksamhetens totala resurser så att omsättning, ekonomiskt resultat, kundtillfredsställelse och medarbetartillfredsställelse uppnås maximalt. Inom den egna verksamheten finns specialister inom hamn och sjöfart och du har även vid behov tillgång till Umeå Kommunkoncerns samlade kompetens. I din roll förväntas du samarbeta med kommunens övriga bolag för att utveckla kommunens samlade logistikerbjudande. Du rapporterar till vd för Kvarken Ports som utgår från Vasa.
Önskvärda kvalifikationer
Du har flerårig erfarenhet av ledarskap med bevisat gott resultat, både medarbetarmässigt som ekonomiskt. Du bör även ha erfarenhet från större driftorganisation där förhandlingar varit en del av ditt ansvarsområde. Vi ser gärna att du har högskoleutbildning med inriktning marknad/ekonomi. Rollen kräver goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Vi tror att det är viktigt med kunskap/förståelse från politiskt styrd verksamhet.
Som person är du affärsmässig, beslutsam och drivande. Dessutom har du lätt för att strukturera och planera ditt arbete. Du är socialt säker och har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer såväl internt som externt. Som ledare sätter du klart definierade mål och värdesätter engagemang, utveckling och tydlig kommunikation.
Din ansökan
Kvarken Ports samarbetar med Vedea och Åsa Holmström, 0720-50 52 80 (www.vedea.se). Det går även bra att kontakta Gunnar Dahlberg, styrelseordförande, 076-109 51 91 eller Fredrik Lundberg, vd UKF, 070-300 84 56. Välkommen med din ansökan senast den 30 november via www.vedea.se/CV. Märk din ansökan med PLATSCHEF.
Organisationsbeskrivning
Kvarken Ports Ltd ägs till lika delar av Umeå Hamn AB och Vasa Stad och är ett gemensamt hamnbolag för Umeå och Vasa där samarbetet bidrar till att stärka hamnarnas marknadsposition i det växande handelsutbytet mellan Östersjöländerna. Kvarken Ports har som mål att driva kvalitetshamnar med fokus på kundernas behov och klimatsmarta lösningar. Umeå hamn är en av de största hamnarna i norra Skandinavien med en årlig godshantering på f.n. cirka 2,5 miljoner ton, som inom en 10-årsperiod förväntas fördubblas. Hälften av de produkter som passerar hamnen kommer från skogen såsom kraftliner, trävaror med mera. Hamnen ligger strategiskt vid den naturligt kortaste vägen mellan Sverige och Finland över norra Bottenhavet och är en året-runt hamn. Kvarken Ports (Kvarkenhamnar AB) har ca 30 medarbetare och omsätter omkring 85 MKR. Besök gärna kvarkenports.com för mer information. Visa mindre

Utvecklingschef till SoliferPolar

Ansök    Okt 5    Vedea AB    Utvecklingschef
Vill du arbeta med produktutveckling i ett företag i mycket stark utveckling? Lockas du av utmaningen att leda ett utvecklingsteam och utvecklingsprojekt i ett företag som tillverkar fritidsglädje och Den Nya Semesterlyxen? Då kanske rollen som utvecklingschef är något för dig. Ditt nya arbete I rollen som utvecklingschef hos oss får du använda dina kunskaper inom produktutveckling från idé till överlämning av ny produkt till produktion. Du har personalans... Visa mer
Vill du arbeta med produktutveckling i ett företag i mycket stark utveckling? Lockas du av utmaningen att leda ett utvecklingsteam och utvecklingsprojekt i ett företag som tillverkar fritidsglädje och Den Nya Semesterlyxen? Då kanske rollen som utvecklingschef är något för dig.
Ditt nya arbete
I rollen som utvecklingschef hos oss får du använda dina kunskaper inom produktutveckling från idé till överlämning av ny produkt till produktion. Du har personalansvar och leder ett utvecklingsteam på i dagsläget 6 personer som designar och konstruerar husvagnar. Teamet består av konstruktörer inom chassi, kaross, VVS, gasol, elektronik, styrsystem, inredning och teknisk dokumentation. Du leder alla produktutvecklingsprojekt inom dina expertområden i samverkan både internt och externt. Du bidrar aktivt till nya utvecklingsprojekt och godkända produkter.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att svara för design, konstruktion, underlag för beredning, produktvård för produktion, marknad och eftermarknad. Du ansvarar för utveckling av verktyg och arbetsmetoder inom utvecklingsavdelningen. Du ser till att ansvarig för teknisk dokumentation får underlag för bild och textframställning av våra instruktionsböcker, reservdelsunderlag och annan teknisk information. En viktig del i denna roll innebär att se till att nya produkter uppfyller de krav som ställs via lagar eller förordningar från olika myndigheter.
I rollen ingår samverkan med kunder samt till stor del med marknadsgruppen, säljavdelningen, inköp, teknik- och produktionsgruppen samt ekonomi. Du är medlem i företagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD.
Du utgår från Dorotea, med stora möjligheter att delvis arbeta på distans.
Din profil
?Vi tror att du har en bakgrund inom projektledning och produktutveckling. Vi ser gärna att du har tidigare ledarerfarenhet samt erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt. Det är meriterande om du även har en teknisk utbildningsbakgrund samt kunskaper inom CAD- och PDM-system – vi använder Solid Edge och Teamcenter, samt att du är en van användare av affärssystem – vi använder Monitor. Vi förutsätter att du uttrycker dig väl på både svenska och engelska.
Din personlighet väger tungt i urvalsprocessen. Vi söker dig med stort engagemang som har förmågan att självständigt driva ditt eget arbete framåt, samtidigt som du trivs i nära samarbete med olika funktioner inom företaget. Du är kommunikativ, professionell och kvalitetsmedveten. Egenskaper som är särskilt värdefulla i denna roll är att man är noggrann, strukturerad och lösningsorienterad.
Då vi har en övervikt av manliga medarbetare ser vi gärna kvinnliga sökanden till tjänsten.
Din ansökan
I denna process samarbetar vi med Vedea och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Om du har frågor om tjänsten går det bra att kontakta VD Tony Ekström, 070-351 51 64, [email protected] Välkommen med din ansökan snarast, men senast den 30 oktober via www.vedea.se/CV. Vi tillämpar löpande rekrytering – urval kan ske innan sista ansökningsdag.
Facklig representant: Stig Figaro, Unionen, 0942-520 11, [email protected]
Organisationsbeskrivning
SoliferPolar tillverkar husvagnar och husbilar med särskild tanke på vårt nordiska klimat. I över 50 år har företaget levt sig in i hur regn och sol, kyla och värme kommer att påverka kundens boende. På Polarfabriken i Dorotea läggs stort fokus på vad husvagnsfrihet egentligen är. Oavsett vart husvagnsägaren styr sin semester ska vagnarna ge komfort och bekvämlighet. Då behövs en husvagn som klarar både värme och kyla. Därför passar det extra bra att fabriken ligger i Lappland – vilket är ett perfekt ställe att testa så att husvagnarna verkligen håller måttet i vinterklimat. På fabriken i Dorotea arbetar ca 110 personer, varav 27 personer med administrativa uppgifter. Läs mer om SoliferPolar på http://www.soliferpolar.com Visa mindre

VD till Ariser AB

Ansök    Sep 30    Vedea AB    Verkställande direktör
Ariser AB kan se tillbaka på många års framgångsrik marknadsnärvaro och har under åren byggt upp en gedigen erfarenhets- och kompetensbredd inom bolaget. Vi söker en vd som värdesätter vår historik. Och som kan identifiera och förmedla våra möjligheter framåt, samt leda oss vidare på vår resa till nya nivåer. Ditt nya uppdrag I rollen som vd för det personalägda bolaget Ariser arbetar du nära styrelsen och är dess förlängda arm för att skapa en organisati... Visa mer
Ariser AB kan se tillbaka på många års framgångsrik marknadsnärvaro och har under åren byggt upp en gedigen erfarenhets- och kompetensbredd inom bolaget. Vi söker en vd som värdesätter vår historik. Och som kan identifiera och förmedla våra möjligheter framåt, samt leda oss vidare på vår resa till nya nivåer.
Ditt nya uppdrag
I rollen som vd för det personalägda bolaget Ariser arbetar du nära styrelsen och är dess förlängda arm för att skapa en organisation som tillfredsställer krav och behov från kunderna, medarbetarna och ägarna. Du driver verksamheten på ett affärsmässigt, kundfokuserat och hållbart sätt, och arbetar utifrån ett helhetsperspektiv med att självständigt leda och ge medarbetarna förutsättningar till ökad kompetens och motivation. Du ansvarar för avkastning och verksamhetens utveckling framåt och är huvudlänken mellan företagets samtliga enheter. Du utgår från Umeå och rapporterar till styrelsen.
Dina kvalifikationer
Du har mångårig erfarenhet av strategiskt ledarskap där kraven på affärsmässighet, ekonomistyrning och utveckling varit stora. Du bör ha en IT- och/eller marknadsinriktad högskoleutbildning samt goda erfarenheter av att driva försäljning till företag, förändrings- och utvecklingsprocesser. Har du dessutom relevant branscherfarenhet från konsultverksamhet ser vi det som meriterande.
Ditt ledarskap genomsyras av engagemang och kommunikation och du får människor att växa och se möjligheter genom förtroende, delegering och tydlighet. Ditt ledarskap är dessutom affärsinriktat och målstyrt, samtidigt som du är lyhörd och bygger goda och transparenta relationer såväl internt som externt. Du är strategisk med målet att motivera och stötta medarbetarna i arbetet att förverkliga organisationens mål. Vi förutsätter att du är strukturerad och har goda kunskaper i både svenska och engelska.
Vår arbetsplats
Vi strävar efter att vara den bästa arbetsgivaren och har stort fokus på våra medarbetares hälsa och utveckling. Vi har en platt organisation där arbetet ska kännas meningsfullt och erbjuda stora utvecklingsmöjligheter.
Din ansökan
Ariser AB samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 0720-50 52 80. För mer information om tjänsten kontakta styrelseordföranden Crister Stjernfelt, 073-398 00 04. Välkommen med din ansökan senast den 24 oktober 2021 via www.vedea.se/CV. Ange Ariser som referens.
Organisationsbeskrivning
Med över 30 år i branschen och fler än 60 experter är vi en ledande aktör när det gäller digitalisering och verksamhetsanpassning av system och processer. Allt vi gör grundar sig på vårt engagemang och vår vilja att hitta den bästa lösningen för våra kunder. Vår främsta målgrupp är företag inom tillverkning, distribution, underhåll och service där vi levererar både tjänster och produkter som stöttar och effektiviserar verksamhetskritiska processer. Ariser växer och vi välkomnar hela tiden nya engagerade medarbetare. Besök gärna www.ariser.se. Visa mindre

Affärsfokuserad HR-chef Konsultia AB

Ansök    Okt 11    Vedea AB    Personalchef/HR-chef
Konsultia förstärker nu organisationen med en HR-chef som ska bidra med engagemang och helhetsperspektiv i bolagets fortsatta tillväxtresa. Vi söker dig som gillar affärsnära HR-arbete, tar stort eget ansvar och trivs med både operativa och strategiska arbetsuppgifter. Ditt nya arbete Konsultias framgång bygger på våra medarbetare och vår företagskultur – därför är ditt främsta uppdrag att rekrytera och utveckla medarbetare i linje med vår värdegrund. Du ... Visa mer
Konsultia förstärker nu organisationen med en HR-chef som ska bidra med engagemang och helhetsperspektiv i bolagets fortsatta tillväxtresa. Vi söker dig som gillar affärsnära HR-arbete, tar stort eget ansvar och trivs med både operativa och strategiska arbetsuppgifter.
Ditt nya arbete
Konsultias framgång bygger på våra medarbetare och vår företagskultur – därför är ditt främsta uppdrag att rekrytera och utveckla medarbetare i linje med vår värdegrund. Du har övergripande ansvar för HR-frågor och tillsammans med övriga chefer driver du kultur- och värderingsarbetet framåt. Med ett tydligt affärsfokus stöttar du dagligen organisationens chefer i deras utmaningar och tar initiativ till samt driver igenom förändringar. Du arbetar nära verksamheten som i dagsläget finns i hela norra Sverige. Ytterligare geografisk expansion finns i planerna. Du är huvudkontakt gentemot våra externa parter inom HR och vår branschorganisation Almega. Du utgår från huvudkontoret i Umeå, rapporterar till vd och ingår i företagets ledningsgrupp.
Exempel på ansvarsområden och arbetsuppgifter:
Aktivt bidra till att nå bolagets affärsmål avseende tillväxt, lönsamhet, kund- och medarbetarnöjdhet.
Chefsstöd
Kompetensförsörjning och rekrytering
Arbetsrättsliga frågor, arbetsmiljö, fackliga förhandlingar och relationer.
Rehabilitering och huvudkontakt gentemot företagshälsovården.
Lön, anställningsvillkor, pension, försäkringar, kollektivavtal m.m.

Konsultias ledord är engagemang, ansvar, kundfokus och kul på jobbet. Dessa vägleder oss i det dagliga arbetet och i rollen som HR-chef är du en viktig ambassadör för bolaget, både internt och externt.
Dina kvalifikationer
Du har relevant utbildning och några års erfarenhet av brett HR-arbete där du drivit utvecklings- och förändringsarbete i rollen som HR-partner, HR-generalist, HR-specialist eller liknande. Vi ser gärna att du också har ett par års erfarenhet av chefs- eller ledarskap. Erfarenhet av arbete i tillväxtföretag är ett stort plus.
Din profil
Vi söker dig som motiveras av förändring, utveckling och högt tempo. Du är handlingskraftig och har förmågan att utifrån verksamhetens behov fatta såväl snabba som väl övervägda strategiska beslut. Ditt arbetssätt präglas av engagemang, ansvarskänsla, struktur och resultatfokus. Du delar vår inställning att människor växer med ansvar. Du är tydlig i din kommunikation, har hög integritet och bygger och bibehåller förtroendefulla relationer. Vi förutsätter att du med en positiv attityd kommer att bidra aktivt till ett gott samarbetsklimat.
Din ansökan
Konsultia AB samarbetar i denna rekrytering med Vedea AB och Åsa Holmström, 072-050 52 80. För mer information om tjänsten går det bra att kontakta vd Jimmy Rönnblom, 072-517 26 11. Välkommen med din ansökan senast den 7 november via www.vedea.se/CV. Ange KONSULTIA som referens.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på företagets huvudkontor i Umeå. Körkort är ett krav. För resor i tjänsten finns poolbil men ibland kan tillgång till egen bil behövas.
Organisationsbeskrivning
FÖR SVENSK INDUSTRI FRAMÅT - Svensk industri är mer konkurrensutsatt än någonsin och förändringstakten ställer allt högre krav på kompetensförsörjning och produktion i balans. Sedan 2014 har vi erbjudit bemanningslösningar som stärker våra kunders förmåga att optimera toppar, dalar och allt däremellan. Tack vare målmedvetenhet och ett värderingsdrivet förhållningssätt med höga resultat i kund- och medarbetarutvärderingar har vi vuxit snabbt och med god lönsamhet. Det tänker vi fortsätta göra. 2022 räknar vi med att omsätta 250 MSEK och fokus är att bli norra Sveriges ledande aktör inom vår nisch. I dagsläget har vi kontor i Borlänge, Bollnäs, Sundsvall, Örnsköldsvik, Umeå, Skellefteå, Piteå och Luleå. Läs gärna mer om oss på www.konsultia.se Visa mindre

Kundansvarig Företag Swedbank Umeå

Ansök    Apr 29    Vedea AB    Företagsrådgivare
Med 4 miljoner privatkunder och 300 000 företagskunder är Svensk bankverksamhet Swedbanks största affärsområde. Tillsammans med sparbankerna erbjuder vi kunderna många fysiska mötesplatser, ett dygnet runt-öppet kundcenter och bankens digitala kanaler. Besök gärna www.swedbank.se Har du en passion för att ge hög service och överträffa kundens förväntningar? Vedea söker nu kundansvarig till Swedbanks företagsavdelning i Umeå. Hos oss på Swedbank har du möjl... Visa mer
Med 4 miljoner privatkunder och 300 000 företagskunder är Svensk bankverksamhet Swedbanks största affärsområde. Tillsammans med sparbankerna erbjuder vi kunderna många fysiska mötesplatser, ett dygnet runt-öppet kundcenter och bankens digitala kanaler. Besök gärna www.swedbank.se
Har du en passion för att ge hög service och överträffa kundens förväntningar? Vedea söker nu kundansvarig till Swedbanks företagsavdelning i Umeå.
Hos oss på Swedbank har du möjlighet att:
bli en del av ett team som jobbar tillsammans med stort engagemang, hög kompetens och stort driv,
få arbeta lyhört med omtanke om kunden och utgöra den avgörande skillnaden för företagskunden,
samarbeta med andra kollegor genom att bli en viktig del av ett team som alltid drivs av att tillsammans överträffa kundernas förväntningar,
bli bryggan till bankens portfölj av olika tjänster och lösningar genom dialog och rådgivning.

I denna roll som företagsrådgivare behöver du:
besitta erfarenhet och kunskap inom företagsrådgivning och företagsanalys,
ha ett stort kontaktnät inom näringslivet i Umeå samt
ha Swedsec rådgivingslicens och Bolånelicens.

Dessutom har du hög social kompetens; är utåtriktad och håller hög servicenivå samt är resultatfokuserad och har ett driv att ta in nya företagskunder till banken. Du tar egna initiativ och har förmågan att med stort engagemang hantera hela kundens affär. Det är även viktigt att du är en lagspelare och har lätt för att samarbeta med dina kollegor.
”Bli en del av vårt team och arbeta på ett kontor med högt i tak och starkt affärsdriv. Vi är en grupp som stöttar varandra och inspireras och gläds av framgångar. Jag ser dig som en del i en grupp som hjälps åt och som tillsammans skapar bra förutsättningar för att göra affärer och skapar en positiv arbetsmiljö. Jag värdesätter gemenskap, samarbete och delaktighet i gruppen och det är av största vikt att alla trivs. Jag arbetar aktivt för att mina medarbetare ska utvecklas och att varje individ ska vara en del av både utveckling och resultatskapande på kontoret. Som ledare ser jag vikten av teamets samlade prestation och varje individs bidrag till det samlade resultatet” – Niclas Nygren Johansson din framtida chef.
Din ansökan
Vi samarbetar i denna rekrytering med Vedea och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Välkommen med din ansökan snarast via www.vedea.se/cv. Urval sker löpande. Ange SWEDBANK som referens. Visa mindre

Verkställande direktör till VAKIN AB

Ansök    Aug 31    Vedea AB    Verkställande direktör
Varje dag gör våra medarbetare skillnad i livsmiljön för drygt 145 000 personer! Vakin, Vatten- och Avfallskompetens i Norr AB, är ett kompetensbolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning inom Umeå, Vindeln och Nordmalings kommun. Kommunerna arbetar tillsammans för att värna världens viktigaste livsmedel, vatten, och för en hållbar livsmiljö. Läs gärna mer om oss via www.vakin.se. Vill du leda vår resa vidare in i framtiden? Då vå... Visa mer
Varje dag gör våra medarbetare skillnad i livsmiljön för drygt 145 000 personer! Vakin, Vatten- och Avfallskompetens i Norr AB, är ett kompetensbolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning inom Umeå, Vindeln och Nordmalings kommun. Kommunerna arbetar tillsammans för att värna världens viktigaste livsmedel, vatten, och för en hållbar livsmiljö. Läs gärna mer om oss via www.vakin.se.
Vill du leda vår resa vidare in i framtiden?
Då vår nuvarande verkställande direktör planerar sin pension söker vi hans efterträdare för att leda oss vidare in i framtiden. Vi har många utmanande infrastrukturprojekt på gång och vår ambitionsnivå är hög. Vakin är en ledande aktör i branschen nationellt och har dessutom drivit flera internationella branschprojekt genom åren. Till rollen som vd söker vi en utvecklingsinriktad person med stort intresse av att driva hållbart förändringsarbete.
Vi erbjuder
Vi arbetar med en av samhällets mest betydelsefulla funktioner: rent dricksvatten, miljösäkert avlopp och effektiv avfallshantering. Vi erbjuder dig en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att tillsammans skapa en god livsmiljö för våra kunder. Vi strävar hela tiden efter att personalen ska trivas, utvecklas och må bra, och är stolta över att kunna erbjuda friskvård, goda träningsmöjligheter, kompetensutveckling och en jämställd arbetsplats.
Din roll som vd hos oss
Som vd är du bolagets högsta chef och ytterst ansvarig för verksamheten och dess utveckling. Du arbetar med stort eget ansvar och leder och utvecklar bolaget med fokus på det uppdrag som styrelsen, och det ägarkommunerna – Umeå, Vindeln och Nordmaling – anger. Du ingår i Umeå kommunkoncerns vd-grupp samt är länken och verkar för utökad samverkan mellan de kommuner som i dagsläget ingår i kompetensbolaget. Du är en viktig aktör i den strategiska utvecklingen av Vakins verksamhet framåt, där det finns goda möjligheter att hitta gemensamma lösningar med andra kommuner. Till din hjälp har du totalt 170 medarbetare varav 9 direktrapporterande. Vd utgår från Vakins huvudkontor beläget på Ön i Umeå och rapporterar till respektive ägarbolags styrelser med dess ordföranden.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning, gärna civilingenjör inom energi &milj;ö, väg & vatten, samhällsbyggnad eller annan teknisk inriktning. Du har flerårig strategisk ledarerfarenhet som inkluderat förändringsarbete samt ledning och utveckling av andra ledare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av samhällsbyggnad i form av stora och långsiktiga teknik- och infrastrukturprojekt. Du bör även ha god erfarenhet av att skapa nya samarbeten och affärer och vi ser det som meriterande om du dessutom har erfarenhet av att ha verkat inom offentlig verksamhet. Du uttrycker dig flytande på svenska i både tal och skrift och då tjänsten är säkerhetsklassad (säkerhetsklass 2) krävs det även svenskt medborgarskap.
Är du den vi söker efter?
Du har ett väl utvecklat kund- och miljöfokus samt ett stort intresse av att driva hållbart förändringsarbete som leder oss närmare ett cirkulärt samhälle. Du är dessutom en tydlig och kommunikativ ledare med god förmåga att motivera och utveckla dina medarbetare. För att lyckas tror vi även att det är viktigt med en stark vilja och förmåga att hitta långsiktiga och innovativa lösningar, affärer och samarbeten som bidrar till en ljus framtid.
För mer information kontakta:
Per-Erik Johansson, styrelseordförande, 070-589 50 35
Ingrid Unden Lindehell, HR-chef, 070-611 99 97

Fackliga representanter:
Conny Persson, SACO, 070-517 13 99
Michael Bock, Ledare, 070-580 62 92
Jörgen Norman, Kommunal, 070-288 06 73
Urban Gregorsson, Vision, 070-252 80 05

Sista ansökningsdag är söndag den 26 september 2021
Vakin samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Välkommen med din intresseanmälan märkt VAKIN via www.vedea.se/CV.
Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av jämställdhet sätter grunden för en mer kreativ och innovativ miljö. Vi arbetar därför aktivt med att öka vår jämställdhet och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång.
Eftersom vi inför rekryteringsarbetet har tagit ställning till rekryteringskanaler vill vi inte att mediesäljare, rekryteringssajter och liknande kontaktar oss. Visa mindre

Teknisk chef till Norrtåg AB

Norrtåg är den regionala tågtrafiken i Norrland och finansieras av de fyra nordligaste regionerna. Norrtåg AB är beställare av trafiken och tillhandahåller fordon och depå till den upphandlade operatören som kör trafiken. Tågtrafiken är en viktig faktor för Norrlands regionala utveckling och ska tillsammans med övrig kollektivtrafik bilda ett väl sammanhållet och attraktivt trafiksystem. Bolaget verkar för att på affärsmässiga grunder, erbjuda samhällsekon... Visa mer
Norrtåg är den regionala tågtrafiken i Norrland och finansieras av de fyra nordligaste regionerna. Norrtåg AB är beställare av trafiken och tillhandahåller fordon och depå till den upphandlade operatören som kör trafiken. Tågtrafiken är en viktig faktor för Norrlands regionala utveckling och ska tillsammans med övrig kollektivtrafik bilda ett väl sammanhållet och attraktivt trafiksystem. Bolaget verkar för att på affärsmässiga grunder, erbjuda samhällsekonomiskt effektiva, attraktiva och långsiktigt hållbara resmöjligheter för de som bor i, verkar i eller besöker regionen. Läs mer om vår verksamhet via www.norrtagab.se
Norrtåg växer och står inför flera utmanande och spännande trafikutvecklingsprojekt regionalt samt i Sverige och Norden. Vi söker nu en affärsorienterad teknisk chef, som drivs av att verka i förändring.
Vi erbjuder
Regional tågtrafik är ett expansivt utvecklingsområde som växer över hela världen. Norrtåg är ett litet och smidigt bolag i en stor verksamhet där vi har en nyckelroll som motor och kontaktyta mot operatör, underhållare, fordonsleverantörer och myndigheter. Ytterst är målet många och nöjda kunder med hjälp av trafik med hög kvalité. Vi erbjuder ett spännande arbete med en hög grad av påverkan och utvecklingsmöjligheter I en tid av stark utveckling.
Ditt nya arbete
Hos oss blir du en viktig bidragande kraft i vårt arbete att bilda ett väl sammanhållet och attraktivt trafiksystem. I rollen som teknisk chef arbetar du med affärs- och processutveckling. Du arbetar kontinuerligt med fordonsförsörjning och underhåll i nära dialog med de operatörer vi utsett att köra och underhålla våra fordon. Det primära fokusområdet är Norrtågs fordonsflotta och underhållsinfrastruktur. Du ska initiera och medverka till att åtgärder för att utveckla fordonen genomförs, att fordonen trafikeras och underhålls på ett optimalt sätt och att underhållsplaneringen görs med god framförhållning på ett kostnadseffektivt sätt. Tågtrafik baseras på långsiktighet där livscykelperspektivet är centralt för att nå målet god trafikkvalitet och tillgänglighet. Du rapporterar till vd och ingår i Norrtågs ledningsgrupp samt i flera nationella nätverk kring fordon och depåer. Norrtågs verksamhet utgår från Umeå men vi ser positivt på distansarbete I viss omfattning. Uppdraget omfattar nationella resor uppskattningsvis en dag/vecka.
Är du den vi söker?
Vi tror att det är viktigt att du har ett strategiskt och affärsmässigt helhetsperspektiv då kontaktytorna är många och ansvarsområdena breda. Du är även målinriktad och beslutsam samt van att självständigt prioritera bland olika frågeställningar. Då du arbetar med ständiga förbättringar är det även viktigt med ett strukturerat och processinriktat tänk. För att lyckas tror vi dessutom att du är lyhörd och kommunikativ samt har god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer såväl internt som externt.
Vi ser gärna att du har relevant teknisk utbildning, gärna på högskolenivå. Du har ledarerfarenhet från större tekniska projekt, där förhandling har ingått, samt god erfarenhet av att leda och driva processer. Självklart är du teknikintresserad och har du dessutom erfarenhet av systematiskt och resultatinriktat förbättringsarbete från teknikbranschen, ser vi det som meriterande. Rollen kräver goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Din ansökan
Norrtåg AB samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-05 05 280. För vidare information om tjänsten vänligen kontakta vd Maria Höglander, 070-625 87 18. Välkommen med din ansökan märkt med NORRTÅG senast den 3 oktober 2021 via www.vedea.se/CV. Visa mindre

Brandchef till Umeå

Ansök    Mar 18    Vedea AB    Brandchef
Umeå kommun söker brandchef till Umeregionens brandförsvar Vill du bidra till att skapa välfärd och samhällsnytta? Vill du arbeta aktivt för ett tryggt samhälle? Då vill vi gärna veta mer om dig! Vår nuvarande brandchef Lars Tapani planerar sin pension. Som hans efterträdare ges du möjligheten att fortsätta leda en självständig och väl fungerande verksamhet framåt. Dessutom både medverka och påverka det pågående utvecklingsarbetet av det interna och extern... Visa mer
Umeå kommun söker brandchef till Umeregionens brandförsvar
Vill du bidra till att skapa välfärd och samhällsnytta? Vill du arbeta aktivt för ett tryggt samhälle? Då vill vi gärna veta mer om dig! Vår nuvarande brandchef Lars Tapani planerar sin pension. Som hans efterträdare ges du möjligheten att fortsätta leda en självständig och väl fungerande verksamhet framåt. Dessutom både medverka och påverka det pågående utvecklingsarbetet av det interna och externa regionsamarbetet inom brandförsvaret.
Ditt uppdrag
Umeregionens brandförsvar, där Umeå, Vindeln och Robertsfors ingår, har idag ett kommunöverskridande samarbete under en gemensam ledning som möjliggör en bättre kostnadseffektivitet samt högre utvecklingsförmåga och kvalitet i samordningen av kommunernas enskilda resurser. Utöver övergripande verksamhetsansvar är du som brandchef ansvarig för att skapa en organisation som tillfredsställer krav och behov från både medborgare och medarbetare. Till din hjälp har du en stab samt tre enhetschefer med delegerat drift- och arbetsmiljöansvar för deras respektive enheter inom Räddningstjänst, Olycksförebyggande samt Säkerhet. Som brandchef är du föredragande och nämndsansvarig chef i Brand- och räddningsnämnden och ingår dessutom i stadsdirektörens ledningsgrupp. Tjänsten utgår från Umeå och är aktuell för säkerhetsprövning.
Din profil
Du har mångårig chefserfarenhet som inkluderat budget- och resultatansvar, gärna inom verksamhet med beredskap. Du har stor förståelse och intresse för vår samhällsviktiga verksamhet, och gärna erfarenhet från politisk styrd verksamhet. Det bör ha utbildning på högskolenivå, gärna med ekonomisk inriktning. Det är även en fördel om du är utbildad brandingenjör, men det är inget krav. Rollen förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Ditt ledarskap präglas av engagemang, tydlig kommunikation och handlingskraft. Du bygger långsiktiga relationer och står för ett öppet och involverande ledarskap. Du motiveras av att arbeta målinriktat och har ett genuint intresse för strategiska framtidsfrågor inom området. Du har integritet och har även förmågan att förhålla dig lugn och sansad i pressade och krisbetonande situationer.
Din intresseanmälan
I denna rekrytering samarbetar vi med Vedea AB (www.vedea.se) och Åsa Holmström, 0720-50 52 80. För mer information går det även bra att kontakta stadsdirektör Margaretha Alfredsson, 0705-58 23 80. Du är välkommen med din intresseanmälan märkt BRANDCHEF senast den 14 april 2021 via www.vedea.se/cv.
Fackliga kontaktpersoner:
Kommunal, Emelie Persson, 090-16 18 87
SACO, Joakim Åsberg, 090-16 28 29
Vision, Marie Sandström, 070-278 03 35
BRF/Brandmännens Riksförbund, David Sagebo, 070- 615 55 17

Organisationsbeskrivning
Umeåregionens brandförsvar är en stor del av Umeås totala tillväxt och hör organisatoriskt till stadsledningskontoret i Umeå kommun. Umeå brandförsvar leds politiskt av en för Umeå, Vindeln och Robertsfors gemensam brand-och räddningsnämnd, där Umeå är värdkommun. Verksamheten har tre enheter inom olycksförebyggande, räddning samt säkerhet med totalt ca 230 medarbetare varav ca 150 personer är RiB – Räddningspersonal i Beredskap. I Umeåregionens brandförsvar finns det totalt tio brandstationer. På Umeå brandstation arbetar heltidsanställda brandmän. De övriga nio är deltidsstationer i Holmsund, Hörnefors, Tavelsjö, Sävar, Botsmark, Robertsfors, Ånäset, Vindeln och Åmsele. Utöver att vi just nu bygger en ny brandstation i Umeå arbetar vi aktivt med att utöka möjligheterna till fler kommunöverskridanden samarbeten. Läs gärna mer via www.umea.se/brand Visa mindre

Ekonomichef till Happy Homes

Ansök    Apr 27    Vedea AB    Ekonomichef
Vi söker en utvecklingsinriktad ekonomichef till en ny verksamhetsnära roll där du förväntas vara delaktig i både strategiska och operativa beslut inom företaget. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och mångsidigt arbete och möjlighet att vara en del av ett spännande företag i en dynamisk bransch med hög digital utvecklingstakt. Din roll som ekonomichef Som ekonomichef har du det övergripande ansvaret för bolagets ekonomifunktion som bedrivs med butiker o... Visa mer
Vi söker en utvecklingsinriktad ekonomichef till en ny verksamhetsnära roll där du förväntas vara delaktig i både strategiska och operativa beslut inom företaget. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och mångsidigt arbete och möjlighet att vara en del av ett spännande företag i en dynamisk bransch med hög digital utvecklingstakt.
Din roll som ekonomichef
Som ekonomichef har du det övergripande ansvaret för bolagets ekonomifunktion som bedrivs med butiker och verksamheter i både Umeå och Skellefteå. Arbetet innefattar bland annat bokföring, genomförande av månads-/kvartals- och årsbokslut, moms-, arbetsgivar- samt inkomstskattedeklarationer. Till din hjälp har du två medarbetare. Du tar kontinuerligt fram analyser och presenterar utfall och prognos till vd och styrelse. Ekonomichefen förväntas se över och utveckla befintliga ekonomiska processer, rutiner och arbetssätt och är även kontaktperson mot extern leverantör rörande lönehantering samt mot revisorer och myndigheter. Utöver att du blir den ekonomiska experten på företaget förväntas du dessutom fungera som stöd till övriga chefer rörande arbetsrätt, förhandlingar och avvecklingsarbete. Du kommer även ha en stor och viktig roll i företagets kompetensinventering, organisationsutveckling och arbetsmiljöarbete. Du utgår från Umeå och rapporterar till vd.
Din profil
Du har mångårig erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete som gett dig goda kunskaper i att självständigt genomföra redovisnings- och bokslutsarbete samt risk- och ekonomianalys. HR-kunskaper och tidigare erfarenheter som controller är meriterande. Du kan svenska i både tal och skrift samt har goda IT-kunskaper.
Du är en trygg och självständig person som trivs i en kravställande roll. Du har modet att ifrågasätta och drivet att hitta nya vägar framåt. Du trivs med att utveckla och förbättra och vi förutsätter att du är både analytisk och strukturerad samt har ett affärsmässigt förhållningssätt.
Din ansökan
Happy Homes samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 0720-50 52 80. Gällande tjänsten går det även bra att kontakta vd Mattias Åkesson, 070-366 11 07. Välkommen med din ansökan märkt EKONOMICHEF, senast den 16 maj 2021 via www.vedea.se/CV.
Organisationsbeskrivning
Happy Homes är Sveriges äldsta färghandelskedja med runt 100 butiker runt om i landet, alla med lokala rötter. Våra handlare har bred kunskap inom färg, tapeter och golv efter många år i butik, ibland i flera generationer. Det gör oss till den genuina och jordnära färghandelskedja som alla våra butiker brinner för att samverka inom. Happy Homes i Umeå och Skellefteå drivs av Umeå Färg och Tapet AB som ägs av familjen Larsson sedan 1942. De ingår i kedjan Happy Homes sedan 2010. Umeå Färg och Tapet AB erbjuder utöver färg, tapet och golv även ett flertal hantverkartjänster. Verksamheten omsätter kring 100 Mkr och har ca 40 anställda. Läs mer om Happy Homes i Umeå via www.happyhomes.se/umea Visa mindre

Affärsfokuserad ekonomichef Konsultia AB

Ansök    Apr 29    Vedea AB    Controller
Konsultia förstärker nu organisationen med en ekonomichef som ska bidra med engagemang och helhetsperspektiv till bolagets utveckling. Vi söker dig som brinner för affärsnära ekonomiarbete, som gillar att arbeta både operativt och strategiskt med ett stort eget ansvar. Vi erbjuder dig en nyckelroll med möjlighet att göra skillnad i vår fortsatta tillväxtresa. Ditt nya arbete Som ekonomichef har du det övergripande ansvaret för Konsultias ekonomiprocesser.... Visa mer
Konsultia förstärker nu organisationen med en ekonomichef som ska bidra med engagemang och helhetsperspektiv till bolagets utveckling. Vi söker dig som brinner för affärsnära ekonomiarbete, som gillar att arbeta både operativt och strategiskt med ett stort eget ansvar. Vi erbjuder dig en nyckelroll med möjlighet att göra skillnad i vår fortsatta tillväxtresa.
Ditt nya arbete
Som ekonomichef har du det övergripande ansvaret för Konsultias ekonomiprocesser. Du rapporterar till vd och ingår i företagets ledningsgrupp där du förväntas bidra aktivt till att nå bolagets affärsmål avseende tillväxt, lönsamhet, kund- och medarbetarnöjdhet. Med ett tydligt affärsfokus stöttar du dagligen organisationens chefer i deras utmaningar och tar initiativ till samt driver igenom förändringar. Du arbetar nära verksamheten och besöker regelbundet våra platskontor som i dagsläget finns i hela norra Sverige. Ytterligare geografisk expansion finns i planerna. Du ansvarar för våra externa parter inom ekonomi och administration, exempelvis lönekonsulter och IT/systemkonsulter, och har i dagsläget personalansvar för en ekonomiassistent/administratör. Du utgår från vårt huvudkontor i Umeå.
Exempel på ansvarsområden och arbetsuppgifter:
Skattefrågor, moms, deklarationer samt extern och intern rapportering.
Löpande redovisning, månadsrapporter, årsbokslut samt årsredovisning.
Budget, prognosarbete samt måluppföljning.
Finansiering och avtalshantering

Vår värdegrund är engagemang, ansvar, kundfokus och kul på jobbet. Detta vägleder oss i vårt arbete. Du blir ett föredöme för vår värdegrund och en viktig ambassadör för företaget.
Dina kvalifikationer
Du har relevant utbildning samt några års erfarenhet av brett och kvalificerat ekonomiarbete där utvecklings- och förändringsarbete har ingått. Vi förutsätter att du har praktisk erfarenhet och goda kunskaper inom redovisning och har du dessutom ett par års chefserfarenhet är det meriterande. Vi tror att du har tidigare erfarenhet från yrkesroll som till exempel ekonomichef, ekonomikonsult, controller eller liknande. Erfarenhet av arbete i tillväxtföretag är ett stort plus.
Din profil
Vi söker dig som motiveras av förändring, utveckling och högt tempo. Du är handlingskraftig och har förmågan att utifrån verksamhetens behov fatta såväl snabba som väl övervägda strategiska beslut. Ditt arbetssätt präglas av engagemang, ansvarskänsla, struktur och resultatfokus. Du är även tydlig i din kommunikation, har hög integritet och bygger och bibehåller förtroendefulla relationer. Vi förutsätter att du med en positiv attityd kommer att bidra aktivt till ett gott samarbetsklimat.
Din ansökan
Konsultia AB samarbetar i denna rekrytering med Vedea AB och Åsa Holmström, 072-050 52 80. För mer information om tjänsten går det även bra att kontakta vd Jimmy Rönnblom, 072-517 26 11. Ansök senast den 23 maj via www.vedea.se/CV. Ange KONSULTIA som referens.
Organisationsbeskrivning
FÖR SVENSK INDUSTRI FRAMÅT - Svensk industri är mer konkurrensutsatt än någonsin och förändringstakten ställer allt högre krav på kompetensförsörjning och produktion i balans. Sedan 2014 har vi erbjudit bemanningslösningar som stärkt våra kunders förmåga att optimera toppar, dalar och allt däremellan. Tack vare målmedvetenhet och ett värderingsdrivet förhållningssätt med höga resultat i kund- och medarbetarutvärderingar har vi vuxit snabbt och med god lönsamhet. Det tänker vi fortsätta göra. 2021 räknar vi med att omsätta 150 MSEK och fokus är att bli norra Sveriges ledande aktör inom vår nisch. I dagsläget har vi kontor i Piteå, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall, Bollnäs och Borlänge. Läs gärna mer om oss på www.konsultia.se Visa mindre

Reservdelsansvarig till Götene Ufo AB

Ansök    Mar 8    Vedea AB    Reservdelschef
Götene Ufo AB bildades 2015 genom att Götene Construction Equipment AB (GCE) förvärvade bolaget Umeå Försäljning AB (UFO). Götene är ett gammalt och anrikt bolag från 1953 som idag koncentrerar sin verksamhet på konstruktion, tillverkning och försäljning av redskap till grävmaskiner och hjullastare. Götene Ufo AB omsätter ca 108 MKR och har ca 44 anställda. Götene Ufo är ett av i dagsläget två bolag i koncernen Guse Partners AB. Det andra bolaget är Siljum... Visa mer
Götene Ufo AB bildades 2015 genom att Götene Construction Equipment AB (GCE) förvärvade bolaget Umeå Försäljning AB (UFO). Götene är ett gammalt och anrikt bolag från 1953 som idag koncentrerar sin verksamhet på konstruktion, tillverkning och försäljning av redskap till grävmaskiner och hjullastare. Götene Ufo AB omsätter ca 108 MKR och har ca 44 anställda. Götene Ufo är ett av i dagsläget två bolag i koncernen Guse Partners AB. Det andra bolaget är Siljum Mekan AB som går under namnet Siljum. Siljum är en av Sveriges ledande tillverkare av plogar och multiskopor. Koncernen finns representerade på tre orter; Götene i Västra Götaland samt Bygdsiljum och Umeå i Västerbotten. Läs mer om bolagen via www.goteneufo.se och www.siljummekan.se.
Vi skapar just nu en gemensam kultur- och koncernstrategi med en stark plattform som ger positiva synergieffekter i koncernens alla bolag. Vår gemensamma säljstrategi är en viktig pusselbit och efter att nu har tillsatt en säljansvarig söker vi nu även en tekniskt kunnig reservdelsanasvarig som har intresse för sälj och eftermarknad.
Ditt nya arbete
I ditt uppdrag som reservdelsanasvarig ansvarar du för att följa upp och utvärdera reservdelsförsäljning, lager av reservdelar samt komma med förslag till nödvändiga förändringar. Du ger service till kunder i närområdet, svarar på orderförfrågningar, hanterar order in- och ut ur lagret samt ser till att reservdelar och reservdelsböcker är uppdaterade i vårt affärssystem och på vår hemsida. Du bistår även våra kunder vid reklamationer samt arbetar praktiskt i vår verkstad för att anpassa produkter före leverans. Du rapporterar till säljansvarig och utgår ifrån Umeå.
Din profil
Du är tekniskt kunnig och har vana att läsa och förstå reservdelsböcker. Du är även praktiskt lagd, har erfarenhet av att köra maskiner som hjullastare och förstår detaljerna i våra produkter. Tillsammans med din tekniska kompetens behöver du vara intresserad av försäljning och genom det stötta våra säljare i frågor om eftermarknad. Du har god vana av att arbeta i affärssystem och det är viktigt att du kan kommunicera både på svenska och engelska.
Du är strukturerad och har god förmåga att planera och organisera ditt arbete för att hantera arbetstoppar på ett effektivt sätt. Du är dessutom en lyhörd lagspelare med god förmåga att skapa förtroende och bygga relationer.
Din ansökan
Vi samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Det går även bra att kontakta koncern-vd Birgitta Boström, 070-536 17 76. Välkommen med din ansökan senast den 16 mars 2021 via www.vedea.se/cv. Ange GÖTENE UFO som referens. Visa mindre

Koncerninköpschef till Komatsu Forest

Ansök    Jan 22    Vedea AB    Inköpschef
Komatsu Forest etablerar nu en strategisk koncerngemensam inköpsorganisation och söker en erfaren inköpschef som med stort mandat får möjlighet att utforma Komatsu Forest globala och strategiska inköpsarbete. Komatsu Forest erbjuder dig en innovativ och spännande arbetsplats med kontaktnät, inköp och distribution världen över. Hos oss får du en unik möjlighet att vara delaktig i stora globala affärer. Ditt arbete som chef för strategiskt koncerninköp I d... Visa mer
Komatsu Forest etablerar nu en strategisk koncerngemensam inköpsorganisation och söker en erfaren inköpschef som med stort mandat får möjlighet att utforma Komatsu Forest globala och strategiska inköpsarbete. Komatsu Forest erbjuder dig en innovativ och spännande arbetsplats med kontaktnät, inköp och distribution världen över. Hos oss får du en unik möjlighet att vara delaktig i stora globala affärer.
Ditt arbete som chef för strategiskt koncerninköp
I den nya rollen som koncerninköpschef blir du ansvarig för att, tillsammans med medarbetare och ledning, forma vårt framtida arbetssätt för inköp i koncernen. Du blir en nyckelperson att utifrån koncernperspektivet driva förändringsarbete, processutveckling och analys.
Som chef för strategiskt koncerninköp förväntas du:
- i samarbete med den globala organisationen, utveckla organisationen och processen för ett effektivt och konkurrenskraftigt inköp,
- ta ansvar för att utveckla och införa koncerngemensamma inköpsstrategier.
I rollen ingår även direkt ansvar för hanteringen och utvecklingen av våra strategiska leverantörer. Då vi är ett globalt företag är kontaktytorna många. Utöver samarbeten med övriga Komatsu-bolag i Sverige och världen, finns en stor andel av våra leverantörer utanför Sverige, i egna bolag både inom och utanför EU.
Strategiskt koncerninköp, men totalt 4 medarbetare, kommer att vara en del i en matrisorganisation med direktrapportering från de lokala inköpsorganisationerna. Du rapporterar direkt till CEO och är placerad i Umeå. Tjänsten innebär resor både inrikes och utrikes.
Vem söker vi?
Du har mångårig erfarenhet från ansvarsroll som strategisk inköpare samt några års erfarenhet av att leda människor. Det är meriterande om du utöver din erfarenhet har relevant utbildning på högskole- eller universitetsnivå. För att lyckas i denna roll behöver du ha goda affärsjuridiska kunskaper samt god vana och förmåga att både förhandla och upprätta avtal. Det är dessutom viktigt att du behärskar både svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.
Du är målorienterad, affärsmässig och har förmågan att både se och befästa helheten. Här använder du både din lyhörda och analytiska sida. I dina tidigare yrkesroller har du förstått vikten av att samarbeta och skapa långsiktigt hållbara relationer – alltid med en transparant och tydlig målbild. Du motiveras av att bidra till både företagets och teamets utveckling och uppsatta mål.
Din ansökan
Komatsu Forest samarbetar i denna rekrytering med Vedea och rekryteringskonsult Åsa Holmström, 0720-50 52 80. Gällande tjänsten går det också bra att kontakta CEO Jens Bengtsson, 090-70 94 43 eller [email protected] Du är välkommen med din ansökan senast 14 februari 2021 via www.vedea.se/CV. Märk din ansökan med Inköpschef i ärenderaden.
Komatsu Forest är en internationell koncern med huvudkontor och teknikcentrum i Umeå, Sverige. Med cirka 1 400 anställda och tillverkning i Sverige och USA är Komatsu Forest en av världens största skogsmaskintillverkare och finns representerat på samtliga marknader där mekaniserat skogsbruk bedrivs. Kundrelationerna världen över hanteras av egna säljbolag och återförsäljare. Besök gärna www.komatsuforest.com. Visa mindre

Renhållningschef till Vakin Avfall & Återvinning

Ansök    Dec 21    Vedea AB    Avdelningschef, kommun
Varje dag gör våra medarbetare skillnad i livsmiljön för drygt 145 000 personer! Vakin, Vatten- och Avfallskompetens i Norr AB, är ett kompetensbolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning inom Umeå, Vindeln och Nordmalings kommun. Besök gärna www.vakin.se för mer information. Är du en person som vill driva hållbart förändringsarbete? Vill du leda resan mot det cirkulära samhället? Vi söker en nyfiken och framtidsorienterad Renhål... Visa mer
Varje dag gör våra medarbetare skillnad i livsmiljön för drygt 145 000 personer! Vakin, Vatten- och Avfallskompetens i Norr AB, är ett kompetensbolag som ansvarar för vatten och avlopp samt avfall och återvinning inom Umeå, Vindeln och Nordmalings kommun. Besök gärna www.vakin.se för mer information.
Är du en person som vill driva hållbart förändringsarbete?
Vill du leda resan mot det cirkulära samhället?

Vi söker en nyfiken och framtidsorienterad Renhållningschef som ser möjligheter i avfall som resurs. Vi behöver dig som har engagemang och nya idéer och som vill leda arbetet med att bygga upp ett nytt sätt att se på avfall, där förebyggande och återbruk är i fokus. Vi ska klättra högre upp i avfallstrappan.
Vi erbjuder
Som anställd hos Vakin arbetar du med en av våra mest betydelsefulla funktioner: rent dricksvatten, miljösäkert avlopp och effektiv avfallshantering. Hos oss blir du helt enkelt en av Umeås viktigaste doldisar. Vakin kan erbjuda dig en riktigt bra arbetsplats, där vi hela tiden strävar efter att personalen ska trivas, utvecklas och må bra. Vi är stolta över att kunna erbjuda friskvård, goda träningsmöjligheter, kompetensutveckling och en jämställd arbetsplats.
Ditt nya arbete
Som renhållningschef ansvarar du för att leda och utveckla avfallshanteringen i Vakins förnärvarande tre kommuner: Umeå, Vindeln och från 1/1 2021 Nordmaling. Du arbetar med utgångspunkt från våra kunders förväntningar och lagstiftningens krav, i samverkan med intressenter i regionen. Allt sker i ett nära samarbete med Vakins personal som helhet och närmast med avdelningens 25 medarbetare. Förutom traditionella uppgifter som ingår i avdelningens uppdrag, som tillstånd, miljörapporter, upphandling och planering, ska du driva utveckling av nya tjänster och affärsmodeller till våra kunder. I Vakins bolagsledning medverkar Du till att bolaget utvecklas som en regional resurs, tillsammans med dina kollegor. Du rapporterar till vd och utgår från Vakins huvudkontor beläget på Ön i Umeå.
Din profil
Vi söker dig som har högskoleutbildning, gärna inom miljö, service, teknik eller ledarskap. Du har chefserfarenhet och är van att leda och följa upp verksamhet, medarbetare och ekonomi. Det är meriterande om du har erfarenhet av stora förändringsprojekt, att skapa nya samarbeten och affärer.
Som person är du strategisk, drivande och utvecklingsorienterad med sinne för goda affärer. Du bidrar till ökat kundfokus och goda arbetsrelationer. För att driva avfallsverksamheten framåt tror vi även att det är viktigt med nätverkande, omvärldsbevakning och en stark vilja att hitta långsiktiga och innovativa lösningar.
För mer information kontakta:
Tomas Blomqvist, VD, 070-518 27 47
Ingrid Unden Lindehell, HR chef, 070-611 99 97
Helen Holm, HR Strateg rekrytering, 070-263 00 34
Fackliga representanter:
Conny Persson, SACO, 070-517 13 99
Olle Hagberg, Vision, 070-580 41 27
Din ansökan
Vakin samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Välkommen med din ansökan märkt VAKIN senast söndagen den 24 januari 2021 via www.vedea.se/CV.
Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av jämställdhet sätter grunden för en mer kreativ och innovativ miljö. Vi arbetar därför aktivt med att öka vår jämställdhet och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång. Visa mindre

Kanslichef till Svenska kyrkan

Vill du bidra med mera himmel i Umeå? Har du arbetat med strategisk verksamhetsplanering? Har du goda erfarenheter av att leda i förändring? Vedea rekrytering söker en kanslichef till Svenska kyrkan i Umeå och vill då gärna veta mer om dig! Svenska kyrkan i Umeå (Umeå pastorat) består av 67 000 medlemmar, sex församlingar, hundratals ideella och förtroendevalda, ca 160 anställda samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet. Rollen som ... Visa mer
Vill du bidra med mera himmel i Umeå? Har du arbetat med strategisk verksamhetsplanering? Har du goda erfarenheter av att leda i förändring? Vedea rekrytering söker en kanslichef till Svenska kyrkan i Umeå och vill då gärna veta mer om dig!
Svenska kyrkan i Umeå (Umeå pastorat) består av 67 000 medlemmar, sex församlingar, hundratals ideella och förtroendevalda, ca 160 anställda samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet.
Rollen som kanslichef inom Svenska kyrkan i Umeå är en relativt ny lednings-/chefstjänst för utveckling och samordning av pastoratskansliet. Pastoratskansliet, med dess 30 medarbetare, har i uppdrag att stödja församlingsverksamheten, kyrkoherden samt arbetsutskott och kyrkoråd utifrån fastställda mål och styrdokument.
Kanslichefens huvudsakliga ansvarområden
Leda, planera och samordna arbetet vid pastoratskansliet.
Övergripande ansvara för administration, fastighet, ekonomi och IT.
Särskilt ansvara för budgetprocess med uppföljning av verksamheter och ekonomi.
Utvärdera och utveckla Umeå pastorats avtal och samarbete med Luleå stifts servicebyrå inom områdena ekonomi, löneadministration och IT-stöd.
Arbetsleda enhetschefer inom kanslichefens uppdragsområden.
Ansvara för att bibehålla och utveckla samarbetet mellan kansliets stödfunktioner och verksamheterna.
Biträda kyrkoherden i kyrkoråd, arbets- och kyrkogårdsutskott samt kyrkofullmäktige.

Kanslichefen är direkt underställd kyrkoherde, ingår i ledningsgruppen och leder pastoratskansliets arbete utifrån kyrkoherdens delegation. Arbetsplatsen är belägen centralt i Umeå. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Vem är du?
Du har gedigen erfarenhet av kvalificerat ledarskap som innefattat strategiskt arbete med budget, verksamhetsplanering och uppföljning. Vi ser gärna att du i dina tidigare ansvarsroller har arbetat strategiskt med frågor som hör till kansliets ansvarsområden, som fastighet, HR och administration. Har du dessutom intresse och/eller förståelse för tillitsbaserat ledarskap ser vi det som meriterande. Du är medlem i Svenska kyrkan, har relevant chefs- och ledarutbildning samt högskoleexamen inom ekonomi och/eller motsvarande kunskaper och erfarenheter förvärvade på annat sätt.
Du har förmågan att leda människor i förändring, mod att pröva nya vägar samt och lyhördhet inför organisationens tidigare erfarenheter. Du har kapacitet att fatta nödvändiga beslut och leda organisationen mot både nuvarande och framtida mål. Då rollen har många kontaktytor behöver du även vara samarbetsvillig, diplomatisk samt duktig på att bygga och bibehålla goda relationer. Vi förutsätter att du har kännedom eller kan tillägna dig en bred förståelse för den kyrkliga tradition som finns i Umeå och som präglar organisationen. Det är värdefullt om du har erfarenhet av att arbeta i en demokratiskt styrd organisation.
Din ansökan
Svenska kyrkan samarbetar med Vedea Rekrytering och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Du är välkommen med din ansökan märkt KANSLICHEF senast den 7 januari 2021 via www.vedea.se/CV.
För mer information om Svenska kyrkan i Umeå som arbetsplats
Gå in på www.svenskakyrkan.se/umea/jobb. Där kan du dessutom se medarbetarintervjuer och läsa mer om din framtida arbetsplats. Visa mindre

Säljansvarig till Götene Ufo AB

Ansök    Dec 21    Vedea AB    Försäljningschef
Vi skapar just nu en gemensam kultur- och koncernstrategi med en stark plattform som ger positiva synergieffekter i koncernens alla bolag. Vår gemensamma säljstrategi är självfallet en viktig pusselbit och vi söker därför en tekniskt intresserad säljansvarig med hög affärsintegritet som har förmågan att bygga en stark och motiverande säljkultur i koncernen. Ditt nya arbete I ditt nya uppdrag som säljansvarig har du personal- och resultatansvar och blir ytt... Visa mer
Vi skapar just nu en gemensam kultur- och koncernstrategi med en stark plattform som ger positiva synergieffekter i koncernens alla bolag. Vår gemensamma säljstrategi är självfallet en viktig pusselbit och vi söker därför en tekniskt intresserad säljansvarig med hög affärsintegritet som har förmågan att bygga en stark och motiverande säljkultur i koncernen.
Ditt nya arbete
I ditt nya uppdrag som säljansvarig har du personal- och resultatansvar och blir ytterst ansvarig för att skapa en försäljningsavdelning som tillfredsställer krav och behov från kunderna, medarbetarna och ägarna. Du arbetar med analys av marknads- och konkurrensförhållande, utvecklar strategier för försäljning och marknadsföring samt både leder försäljningsarbetet och säljer själv. Du har ansvar för ett eget säljdistrikt, bearbetar nya kunder samt utvecklar befintlig kundstock. För att nå våra mål gällande resultat och kvalitet är det avgörande att du arbetar nära konstruktions- och produktionsavdelningen och kontinuerligt utbildar och motiverar dina medarbetare gällande bland annat försäljning, produktkännedom och kvalitetsmedvetenhet. Försäljningsavdelningen består av totalt fyra säljare, inklusive denna roll samt två ordermottagare/innesäljare. Du rapporterar till vd, utgår ifrån Umeå och kan räkna med 1–2 hotellnätter/vecka.
Din profil
Vi söker dig med lång erfarenhet av kvalificerad försäljning där du haft möjlighet att arbeta fram affärsavtal med bevisat gott resultat. Du har även god erfarenhet av att aktivt leda och motivera dina medarbetare att vilja göra det lilla extra för verksamheten i stort. Du bör vara väl insatt i arbetsmiljö- och tillståndsfrågor och har du dessutom arbetat som maskinförare ser vi det som starkt meriterande. Tidigare erfarenhet av affärssystemet Monitor är en fördel och vi förutsätter att du har god datorvana med tyngdpunkten på Excel. Du bör ha eftergymnasial utbildning inom försäljning, marknad och/eller teknik. Dessutom måste du ha goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
Du är en affärsdriven och utvecklingsorienterad ledare som motiverar dina medarbetare i arbetet att förverkliga organisationens mål. Du är målinriktad och visar engagemang i både det operativa och strategiska arbetet. Du utstrålar trovärdighet genom att vara kommunikativ och samarbetsinriktad. Dessutom älskar du att göra bra affärer, hitta nya lösningar och förstår vikten av långsiktiga relationer.
Din ansökan
Vi samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Det går även bra att kontakta koncern-vd Birgitta Boström, 070-536 17 76. Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2021 via www.vedea.se/cv. Ange GÖTENE UFO som referens.
Organisationsbeskrivning
Götene Ufo AB bildades 2015 genom att Götene Construction Equipment AB (GCE) förvärvade bolaget Umeå Försäljning AB (UFO). Götene är ett gammalt och anrikt bolag från 1953 som idag koncentrerar sin verksamhet på konstruktion, tillverkning och försäljning av redskap till grävmaskiner och hjullastare. Götene Ufo AB omsätter ca 108 MKR och har ca 44 anställda. Götene Ufo är ett av i dagsläget två bolag i koncernen Guse Partners AB. Det andra bolaget är Siljum Mekan AB som går under namnet Siljum. Siljum är en av Sveriges ledande tillverkare av plogar och multiskopor. Koncernen finns representerade på tre orter; Götene i Västra Götaland samt Bygdsiljum och Umeå i Västerbotten. Läs mer om bolagen via www.goteneufo.se och www.siljummekan.se. Visa mindre

Laboratorieingenjör till Nordic Biomarker Umeå

Ansök    Nov 6    Vedea AB    Laboratorieingenjör, kemi
Med världen som marknad är Nordic Biomarker ett litet storföretag inom Life science, närmare bestämt IVD, som under samma tak forskar, utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsreagens för koagulationsdiagnostik. Vi växer snabbt – utöver en omsättningsökning på hela 80 % det senaste året så har vi blivit trångbodda. I Umeå är vi för närvarande 30 medarbetare som ser fram emot att få flytta in i våra helt nya lokaler på Umestan i januari 2021. Moderna lokal... Visa mer
Med världen som marknad är Nordic Biomarker ett litet storföretag inom Life science, närmare bestämt IVD, som under samma tak forskar, utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsreagens för koagulationsdiagnostik. Vi växer snabbt – utöver en omsättningsökning på hela 80 % det senaste året så har vi blivit trångbodda. I Umeå är vi för närvarande 30 medarbetare som ser fram emot att få flytta in i våra helt nya lokaler på Umestan i januari 2021. Moderna lokaler, inspirerade av vårt nordiska läge och Arktis. Besök gärna www.nordicbiomarker.com.
Vi fortsätter att växa och bredda vår verksamhet, bland annat inom kvalitetskontroll, vilket gör att vi nu söker en problemlösare till en spännande roll som laboratorieingenjör. Nordic Biomarker är ett snabbt växande företag inom life science med rötterna i koagulationsdiagnostik, där slutprodukterna används på sjukhus runt om i världen för att hjälpa att sätta diagnos kring koagulationssjukdomar. Utöver att vi är en arbetsplats med fantastiska kollegor, som brinner för utveckling, gemensamma mål och som ställer upp för varandra, kan vi dessutom erbjuda dig stora möjligheter att utvecklas och lära dig nytt inom området.
Ansvarsområden
I rollen som laboratorieingenjör på avdelningen för kvalitetskontroll arbetar du med kvalitetskontroll av råvaror och av våra färdiga produkter med extra fokus på projekt och utredningar samt vidareutveckling av analysmetoder och processer. Rollen handlar även till stor del om problemlösning om något gått fel vid tillverkning eller slutkontroll. Du förväntas, med god förståelse för metoder inom kvalitetskontroll och fördjupad produktförståelse, bistå med expertkompetens inom projekt och utredningar. Avdelningen har totalt fem medarbetare inklusive kontrollansvarig, tillika närmsta chef. Dina kontaktytor är framför allt internt inom QC, men i vissa tvärfunktionella projekt har man kontakt med de flesta avdelningarna. Tjänsten är på heltid med placering i Umeå.
Vem är du?
Vi tror att du har motsvarande master inom biokemi, bioteknik eller kemi alternativt flerårig, relevant arbetslivserfarenhet tillsammans med kandidatexamen inom liknande ämnen. Det är meriterande om du har arbetat i ett koagulationslaboratorium och/eller har erfarenhet från arbete med utredningar, metodoptimering eller processutveckling, eller inom fälten medicinsk teknik eller in vitro-diagnostik. Arbetet kräver goda Office-kunskaper, gärna med tyngd i Excel. Dessutom goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift.
I denna roll behöver du vara en kommunikativ, analytisk problemlösare som trivs såväl med att driva projekt som att hålla presentationer. Du har förmågan att se helheten och det är även viktigt att du är strukturerad och noggrann samt trivs med arbete i laborativ miljö.
Vilka är vi?
Vi är en svensk originaltillverkare av kvalitetsreagens för koagulationsdiagnostik som tillgodoser kunder runt om i världen med kundanpassade lösningar.
Vi utför kontinuerlig forskning och utveckling samt har en växande produktportfölj.
Vi finns i Umeå.

Din ansökan
Nordic Biomarker AB samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-05 05 280. Du är välkommen med din ansökan senast den 29 november 2020 via www.vedea.se/CV, märk din ansökan med LABORATORIEINGENJÖR. Visa mindre

Centrumansvarig till Visit Umeå AB

Ansök    Okt 20    Vedea AB    Centrumledare
Umeå är i stark tillväxt där centrum är både hjärtat och en växande arena för evenemang och andra typer av mötesplatser. Här träffas människor på veckodagar och helger för att inspireras och uppleva många olika typer av områden inom bland annat idrott, mat, nöje, shopping, kultur och mycket mer. Vi ser en trend i att fler människor väljer att bosätta sig i centrum samt att företag i större utsträckning väljer att etablera sina kontor i centrum. I rollen s... Visa mer
Umeå är i stark tillväxt där centrum är både hjärtat och en växande arena för evenemang och andra typer av mötesplatser. Här träffas människor på veckodagar och helger för att inspireras och uppleva många olika typer av områden inom bland annat idrott, mat, nöje, shopping, kultur och mycket mer. Vi ser en trend i att fler människor väljer att bosätta sig i centrum samt att företag i större utsträckning väljer att etablera sina kontor i centrum.
I rollen som centrumansvarig kan vi erbjuda dig en betydande roll i Umeå centrums utveckling framåt och därigenom en tydlig delaktighet i Umeås tillväxtresa för att kunna tillgodose Umeås mål om att vara 200 000 invånare år 2050.
Ditt nya uppdrag som centrumansvarig
Du leder och samordnar arbetet med att stärka centrums position som Umeås viktigaste mötesplats. Rollen innebär budgetansvar samt ansvar för att leda arbetet med att utveckla, marknadsföra och sälja in Umeå Centrum mot relevanta målgrupper, samt att i nära samverkan med aktörer i centrum bygga en levande och attraktiv stadskärna. Du är vår specialist på stadskärnan och dess utveckling.
Rollen innefattar både strategiska och operativa frågor som till exempel:
omvärldsbevakning och ansvar för framtagande och genomförande av Visit Umeås verksamhetsstrategi samt marknads- och aktivitetsplan för Umeå centrum,
projektledning och marknadsföringsinsatser som till exempel events, marknadsföring och lobbying mot relevanta målgrupper och intressenter,
ansvarig för samarbeten och utveckling med medlemmar, intressenter och ägare som tex Umeå Kommun, fastighetsägare, parkeringsbolag,
ansvar för medlemsrekrytering, medlemskommunikation och medlemsvård,

Visit Umeå är en arbetsplats där alla kollegor arbetar tillsammans med utmanade och utvecklande frågor. Vårt mål är att erbjuda en plats för personlig utveckling där kunskap- och insiktsarbete är grunden till vårt arbete. Centrumansvarig är placerad i Umeå och rapporterar till vd Visit Umeå.
Dina kvalifikationer
Du bör ha erfarenhet av att driva projekt samt erfarenhet av både budgetarbete och affärsplaner. Har du dessutom arbetat med förändrings- och utvecklingsarbete ser vi det som meriterande. Det är viktigt att du har både god förståelse samt intresse för näringens specifika villkor (handel, restaurang, evenemang etc.). Du har B-körkort samt behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. Erfarenhet av digitala produkter/tjänster och marknadsföring är meriterande.
Du är en handlingskraftig, drivande strateg med god affärsförståelse och ett analytiskt tankesätt. Du är även duktig på att kommunicera samt bra på att både skapa och bibehålla goda relationer. Du trivs i förändringsarbete och för oss är det även viktigt att dina värderingar samspelar med våra hållbarhetsvärderingar.
Din ansökan
Visit Umeå AB samarbetar i denna rekrytering med Vedea och Åsa Holmström, 072-050 52 80.
Gällande tjänsten går det även bra att kontakta vd Sara Gustavsson, 070-266 24 23. Välkommen med din ansökan senast den 11 november 2020 via www.vedea.se/CV. Märk din ansökan med Visit Umeå.
Organisationsbeskrivning
Visit Umeå AB har ca 200 medlemmar i Umeås centrum, som är en av Umeås viktigaste mötesplatser. Här finns ett brett och rikt utbud av handel, caféer, restauranger, nöje, kultur, evenemang, aktiviteter, hotell och mycket mer. Visit Umeå arbetar tillsammans med sina medlemmar och övriga centrumintressenter med att skapa och upprätthålla ett attraktivt och levande centrum. Visit Umeå AB arbetar också med utveckling, positionering och marknadsföring av Umeå och Umeåregionen som en attraktiv plats för möten, evenemang såväl som för privat och affärsturism. Besök gärna www.visitumea.se. Visa mindre

Logistikutvecklare till Komatsu Forest AB

Ansök    Sep 21    Vedea AB    Logistiker
Vedea rekrytering söker erfaren logistikutvecklare till CSB, Customer Service Business - Komatsu Forest i Umeå. Vi erbjuder dig en innovativ och spännande arbetsplats med kontaktnät och distribution världen över. Du blir en nyckelperson att utifrån affärsstrategiska beslut implementera logistikprojekt som effektiviserar vårt logistiska flöde för eftermarknad globalt. Allt i syfte för att skapa maximal servicegrad för våra kunder. Ditt arbete som logistikut... Visa mer
Vedea rekrytering söker erfaren logistikutvecklare till CSB, Customer Service Business - Komatsu Forest i Umeå.
Vi erbjuder dig en innovativ och spännande arbetsplats med kontaktnät och distribution världen över. Du blir en nyckelperson att utifrån affärsstrategiska beslut implementera logistikprojekt som effektiviserar vårt logistiska flöde för eftermarknad globalt. Allt i syfte för att skapa maximal servicegrad för våra kunder.
Ditt arbete som logistikutvecklare
Logistik inom Komatsu Forest CSB innebär att ständigt analysera, utmana, ta fram förbättringsförslag och implementera föreslagna förändringar för att möjliggöra hållbara resultat. Som logistikutvecklare arbetar du med optimering av Inbound och Outbound flöde för centrallagret och vår säljdistribution.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
initiera, driva och följa upp globala projekt inom lagerhantering, logistikplanering och ICT-system som optimerar flöden och processer. Syftet är att skapa bättre tillgänglighet, kvalitet, leveransprecision och kostnadsbesparingar,
medverka vid transportupphandlingar,
utveckla lagerhållnings policys,
utmana processer för att ständigt utveckla vårt sätt att arbeta och uppnå KPI: er.

Du kommer att vara super user i våra order managementsystem SYNCRON samt vara en global support till vårt återförsäljningsnät gällande order management, lagerhållning och policys. Vi arbetar i affärssystemen Dynamix AX och INFOR XA. Tjänsten är placerad i Umeå och innebär resor både inrikes och utrikes samt kräver B-körkort.
Vem söker vi?
Du har mångårig erfarenhet av logistikutveckling och vi ser gärna att du även har en civilingenjörsutbildning med logistikinriktning. För att lyckas är det dessutom viktigt att du har väldigt god förmåga att kommunicera både skriftligen och muntligen på svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.
Du är affärsmässig, kommunikativ och har förmågan att se helheten. Vidare tror vi att du är en relationsskapande engagerad teamspelare, som trivs i mötet med kund. Du motiveras av att bidra till både teamets och företagets utveckling och uppsatta mål.
Din ansökan
Komatsu Forest samarbetar i denna rekrytering med Vedea och Åsa Holmström, 0720-50 52 80. Gällande tjänsten går det också bra att kontakta General Manager Elin Wennerholm, 072-147 12 01 eller [email protected] Du är välkommen med din ansökan senast 11 oktober 2020 via www.vedea.se/CV. Märk din ansökan med Logistikutvecklare i ärenderaden.
Komatsu Forest är en internationell koncern med huvudkontor och teknikcentrum i Umeå, Sverige. Med cirka 1 400 anställda och tillverkning i Sverige och USA är Komatsu Forest en av världens största skogsmaskintillverkare och finns representerat på samtliga marknader där mekaniserat skogsbruk bedrivs. Kundrelationerna världen över hanteras av egna säljbolag och återförsäljare. Besök gärna www.komatsuforest.com. Visa mindre

VD till AC-Net Västerbotten

Ansök    Aug 27    Vedea AB    Verkställande direktör
Vi söker dig som brinner för att utveckla Västerbotten som region samt har intresse av och kunskap om bredbandsfrågor. Du kanske är i ett läge att ta nästa steg i karriären och redo att axla ett vd-uppdrag. Möjligheter På en marknad där teknisk utveckling och digitalisering går allt snabbare ges du som vd stora möjligheter att utveckla AC-Net till en av Sveriges ledande regionala aktörer och samtidigt bidra till att öka affärerna för länets stadsnät. Ägand... Visa mer
Vi söker dig som brinner för att utveckla Västerbotten som region samt har intresse av och kunskap om bredbandsfrågor. Du kanske är i ett läge att ta nästa steg i karriären och redo att axla ett vd-uppdrag.
Möjligheter
På en marknad där teknisk utveckling och digitalisering går allt snabbare ges du som vd stora möjligheter att utveckla AC-Net till en av Sveriges ledande regionala aktörer och samtidigt bidra till att öka affärerna för länets stadsnät. Ägandet av bolagen har omstrukturerats och förutom ny vd har även styrelserna förändrats. Som vd blir du anställd i AC-Net Externservice och hyrs ut på deltid till AC-Net Internservice. Tillsammans med de nya styrelserna får du en viktig roll i bolagens framtida inriktning.
Ditt nya uppdrag
AC-Net är en liten organisation, vilket innebär en stor spännvidd av arbetsuppgifter. Du ansvarar för att skapa en organisation som tillfredsställer krav och behov från kunderna, medarbetarna och ägarna. Utöver det övergripande ansvaret för försäljning, drift och nätutveckling samt resultat- och budgetansvar, kommer du att ha en aktiv roll i framtagande av framtida strategier och planer för respektive bolag. Till din hjälp har du i dagsläget två medarbetare som arbetar framförallt med försäljning och leverans. Dina externa kontaktytor är bland annat telekomoperatörer, kommunerna i Västerbottens län samt relevanta nätverk inom branschen. Övriga kontaktytor är medarbetare, ägarrepresentanter samt respektive styrelse, som du även rapporterar till. Tjänsten är på heltid och utgår från Umeå.
Dina kvalifikationer
Du har några års erfarenhet av kvalificerat ledarskap där ekonomi- och verksamhetsstyrning har ingått. Vi ser gärna att du har högskole- eller universitetsexamen med inriktning mot IT och/eller ekonomi. Har du dessutom erfarenhet av teknisk företagsförsäljning, telekombranschen, stadsnätsverksamhet och/eller drift och utveckling av fiberbaserade nätverk ser vi det som starkt meriterande. Du bör ha insikt i det offentliga företagandets villkor och utmaningar samt god förståelse av politiskt styrd verksamhet. Du har B-körkort och då befattningen kan bli föremål för säkerhetsklassning krävs även svenskt medborgarskap.
Du förstår betydelsen av ett väl utbyggt och modernt kommunikationsnät för utveckling av samhälle och näringsliv i Västerbottens län. Du motiveras av att utveckla dig själv, medarbetare och bolagen och genom det Västerbottens läns alla stadsnät. Du har förmågan att bygga goda och transparenta relationer med styrelse, anställda och verksamhetens olika intressenter. För att lyckas bör du vara en god kommunikatör, i såväl tal som skrift, och ha förmågan att analysera, strukturera och presentera såväl kvalitativ som kvantitativ information, på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt.
Din ansökan
AC-Net Externservice AB samarbetar med Vedea och Åsa Holmström, 0720-50 52 80. För mer information om tjänsten går det bra att kontakta styrelseordföranden Anders V Pettersson, 070-326 98 78. Välkommen med din intresseanmälan senast 27 september 2020 via www.vedea.se/CV. Ange AC Net som referens.
Organisationsbeskrivning
AC-Net tillhandahåller regionnätet i Västerbotten – ett stabilt, snabbt och säkert optofiberbaserat nät. Vi är ett tryggt och enkelt alternativ för företag, offentliga verksamheter, operatörer och tjänsteleverantörer med behov av hög nätkapacitet och säker kommunikation. AC-Net bildades 1997 och ägs idag av Region Västerbotten, Företagarna Västerbotten, Skellefteå Kraft och Umeå Energi Umenet. AC-Net har en viktig roll i den regionala utvecklingen och för att på bästa sätt möta marknadens behov är AC-Net sedan 2014 uppdelad i de två bolagen AC-Net Internservice AB och AC-Net Externservice AB. AC-Net Internservice äger och utvecklar infrastrukturen och har som uppgift att tillhandahålla ett regionalt kommunikationsnät till ägare och Västerbottens läns kommuner. AC-Net Externservices uppgift är främst att vara återförsäljare av kapacitets- och svartfibertjänster till AC Net Internservice och de kommunalägda stadsnäten i Västerbottens län, och kunderna utgörs bland annat av nationella telekomoperatörer och tjänsteleverantörer. Bolagen har tre anställda och omsatte tillsammans 36 miljoner kronor 2019. Besök gärna http://www.ac-net.se/ Visa mindre

Kvalitetsingenjör till QA-avdelningen på Nordic Biomarker

Nordic Biomarker är ett snabbt växande bioteknikföretag med rötterna i koagulationsdiagnostik. Vi behöver nu bli fler medarbetare som kan bidra till vår fina Nordic-anda som återspeglas i värdeorden Tillsammans, Glöd och Stolthet. Är du en kvalitetsingenjör som känner igen dig i våra värdeord? Då är det kanske dig vi söker till vårt huvudkontor i Umeå. Branschen är under ständig förändring och hos oss ges du stora möjligheter att fördjupa och utveckla din ... Visa mer
Nordic Biomarker är ett snabbt växande bioteknikföretag med rötterna i koagulationsdiagnostik. Vi behöver nu bli fler medarbetare som kan bidra till vår fina Nordic-anda som återspeglas i värdeorden Tillsammans, Glöd och Stolthet. Är du en kvalitetsingenjör som känner igen dig i våra värdeord? Då är det kanske dig vi söker till vårt huvudkontor i Umeå. Branschen är under ständig förändring och hos oss ges du stora möjligheter att fördjupa och utveckla din kompetens inom området samt bidra till att forma verksamhetens regulatoriska processer.
Ansvarsområden
På Nordic Biomarker ingår du i en engagerad och kvalitetsmedveten organisation där du får insyn i företagets många olika processer, från utveckling, tillverkning till att vår produkt är ute på marknaden och används runt om i världen. Kvalitetsingenjören ingår i en grupp med två andra kvalitetsingenjörer samt QA-chef. I koncernen finns ytterligare fyra kollegor inom QA.
Arbetsuppgifterna är varierande, och ställer höga krav på att du kan sätta dig in i olika frågeställningar och agera rådgivande i många situationer. Ditt ansvarsområde inom QA är att tolka de regulatoriska kraven samt implementera dem i våra processer. Du är även vår representant för att i utvecklingsprojekten säkerställa att våra produkter uppfyller uppsatta krav på dokumentation. Utöver koncernövergripande samarbete gällande de regulatoriska frågorna kommer du arbeta i nära samarbete med FoU samt med marknadsavdelningen då nya produkter tas fram.
Vem är du?
Du har högskoleutbildning med inriktning naturvetenskap/teknik eller kvalitet. Du har några års erfarenhet från kvalitetsarbete, relaterat till medicintekniska produkter. Det är även viktigt att du har erfarenhet av arbete med teknisk dokumentation för att upprätthålla CE-märkta produkter. Arbetet kräver goda Office-kunskaper samt goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift.
Du är driven och lösningsorienterad och har förmågan att hantera många uppgifter samtidigt. Självklart är du både analytisk och strukturerad. Det är dessutom viktigt att du har lätt för att samarbeta och kan sätta dig in i andras perspektiv. 
Vilka är vi?
Vi är en svensk originaltillverkare av kvalitetsreagens för koagulationsdiagnostik som tillgodoser kunder runt om i världen med kundanpassade lösningar.
Vi utför kontinuerlig forskning och utveckling samt har en växande produktportfölj.
Vi finns i Umeå.

Din ansökan
Nordic Biomarker AB samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-05 05 280. Du är välkommen med din ansökan senast den 12 mars 2020 via www.vedea.se/CV, märk din ansökan med KVALITETSINGENJÖR.
Organsiationsbeskrivning
Med världen som marknad är Nordic Biomarker ett litet storföretag inom bioteknik, som under samma tak forskar, utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsreagens för koagulationsdiagnostik. Vi växer snabbt – utöver en omsättningsökning på hela 50 % det senaste året så har vi blivit trångbodda. I Umeå är vi för närvarande 27 medarbetare som ser fram emot att få flytta in i våra nya lokaler i slutet av 2020. Besök gärna www.nordicbiomarker.com. Visa mindre

VD till Umeå Hamn AB

Ansök    Aug 19    Vedea AB    Verkställande direktör
Umeå hamn är en av de största hamnarna i norra Skandinavien med en årlig godshantering på f.n. cirka 2,5 miljoner ton. Hälften av de produkter som passerar hamnen kommer från skogen såsom kraftliner, trävaror med mera. Hamnen ligger strategiskt vid den naturligt kortaste vägen mellan Sverige och Finland över norra Bottenhavet och är en året-runt hamn. Hamnarna i Umeå och Vasa ingår i det gemensamma bolaget Kvarken Ports Ltd (Kvarkenhamnar AB), som ägs till... Visa mer
Umeå hamn är en av de största hamnarna i norra Skandinavien med en årlig godshantering på f.n. cirka 2,5 miljoner ton. Hälften av de produkter som passerar hamnen kommer från skogen såsom kraftliner, trävaror med mera. Hamnen ligger strategiskt vid den naturligt kortaste vägen mellan Sverige och Finland över norra Bottenhavet och är en året-runt hamn. Hamnarna i Umeå och Vasa ingår i det gemensamma bolaget Kvarken Ports Ltd (Kvarkenhamnar AB), som ägs till lika delar av Umeå Hamn AB och Vasa Stad. Umeå Hamn är sedan 2020 ett helägt kommunalt dotterbolag till Umeå Kommunföretag (UKF). Bolaget äger och förvaltar anläggningarna men driften av hamnverksamheten har sedan 2015 överförts till Kvarkenhamnar AB. Besök gärna http://www.umeahamn.se/ för mer information.
Volymerna i bolaget ökar varför det just nu projekteras och genomförs investeringar för 1,4 miljarder kronor fram till 2024. Till detta kommer investeringar i den nya passagerar- och lastfärjan Aurora Bothnia för 1,4 miljarder kronor. Då tidigare vd har avslutat sitt uppdrag söker vi nu en ny vd som har förmågan att med stort engagemang och kunskap optimera och förvalta bolagets investeringar.
Ditt nya arbete
Umeå Hamn ansvarar för att tillhandahålla hamninfrastruktur för framför allt Kvarkenhamnar men även övriga verksamma i hamnområdet. I detta ingår ansvar för att de av Umeå Hamn ägda fastigheterna ska vara i sådant skick att hamnverksamheten kan utföras på ett ändamålsenligt sätt samt vara beställarombud för de investeringar som ska utföras i Umeå hamn. Som vd är du ytterst ansvarig för verksamheten och för att skapa en organisation som tillfredsställer krav och behov från både kund och ägare. Detta innebär ansvar för planering och genomförande av strategiska investeringsprojekt samt fortlöpande fastighetsförvaltning som underhåll, övervakning av säkerhet och energibesparingar. Till din hjälp finns kompetens inom UKF-koncernen vad gäller ekonomi, HR och projektledning samt infrastrukturfrågor. Du bygger sedan upp din organisation i samverkan med övriga bolag i koncernen. Vd rapporterar till bolagsstyrelsen och ingår även i UKFs vd-grupp.
Önskvärda kvalifikationer
Du har flerårig erfarenhet från fastighetsförvaltning och/eller hamnverksamhet samt erfarenhet av förhandling och upphandling i större projektorganisationer. Vi ser gärna att du har någon form av ingenjörsutbildning på högre nivå samt chefserfarenhet där resultatansvar ingått. Har du dessutom själv drivit större projekt med goda resultat, ser vi det som meriterande. Som person är du affärsmässig och visar gott omdöme i dina beslut. Du är även kommunikativ och gillar att bygga långsiktiga relationer. Dessutom har du lätt att strukturera och planera ditt arbete. Vi tror att det är viktigt med kunskap/förståelse från politiskt styrd verksamhet.
Din ansökan
Umeå Hamn samarbetar med Vedea och Åsa Holmström, 0720-50 52 80 (www.vedea.se). Om du har frågor om tjänsten går det bra att kontakta Fredrik Lundberg, tf vd/tillika vd UKF, 070-300 84 56 eller Lennart Holmlund, styrelseordförande, 070-550 47 85. Välkommen med din intresseanmälan, märkt med Umeå Hamn, senast den 13 september via www.vedea.se/cv. Visa mindre

Produktionschef life science - Nordic Biomarker

Ansök    Aug 10    Vedea AB    Produktionschef, tillverkning
Hos oss på Nordic Biomarker erbjuds du en viktig roll som produktionschef. Vi är ett snabbt växande företag inom life science med rötterna i koagulationsdiagnostik, där slutprodukterna används på sjukhus runt om i världen för att hjälpa att sätta diagnos kring koagulationssjukdomar. Utöver att vi är en arbetsplats med fantastiska kollegor, som brinner för utveckling, gemensamma mål och som ställer upp för varandra, kan vi dessutom erbjuda dig en roll där d... Visa mer
Hos oss på Nordic Biomarker erbjuds du en viktig roll som produktionschef. Vi är ett snabbt växande företag inom life science med rötterna i koagulationsdiagnostik, där slutprodukterna används på sjukhus runt om i världen för att hjälpa att sätta diagnos kring koagulationssjukdomar. Utöver att vi är en arbetsplats med fantastiska kollegor, som brinner för utveckling, gemensamma mål och som ställer upp för varandra, kan vi dessutom erbjuda dig en roll där du är med och påverkar och formar organisationen för att stötta bolagets fortsatta tillväxt och det ökande antalet produktionslinjer. Bolaget står just nu inför en spännande tid då nya produkter skall lanseras och då det sker en omorganisation där delar av dotterbolagets verksamhet ska tas över.
Ansvarsområden
Som produktionschef har du det övergripande ansvaret för Nordic Biomarkers kvalitetsstyrda tillverkning av koagulationsreagenser och förväntas vara en ödmjuk men tydlig ledare och förebild för din personal. Du har ansvar för flera produktionslinjer som beredning, fyllning, kit-packning samt frystorkning av produkt. Du är ansvarig för produktionspersonalen som i dagsläget består av ett tiotal personer och dessutom är du kontinuerligt involverad i förbättringsarbete vad gäller arbetsmiljö och produktionsfrågor i en verksamhet som ständigt utvecklas och växer.
Förväntningar på denna roll:
daglig styrning av tillverkning och resurser för att möta kundkrav, orderstock och prognoser
att utveckla och ta tillvara på kompetensen hos dina medarbetare
att vara en aktiv medlem i den operativa ledningsgruppen
att arbeta fram långsiktiga strategiska planer för verksamheten
att systematiskt utveckla och optimera produktionsprocesser och flöden i enlighet med befintliga kvalitetskrav

Vem är du?
Du har naturvetenskaplig eller teknisk högskoleutbildning inom området life science (ex. bioteknik, biomedicin) eller närliggande område. Dessutom har du erfarenhet av ledarskap och då gärna av att leda och driva produktion inom reglerad tillverkande processindustri, IVD eller läkemedel. Arbetet kräver även god kunskap av planering och ISO 13485, QSR eller andra närliggande regelverk. Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift.
Du är en kommunikativ och tydlig ledare med ett strategiskt och analytiskt tankesätt, men som inte drar sig för att hugga tag där det behövs. Det är viktigt att du har förståelse för hur en fråga kan vara en del av ett större sammanhang och därigenom kan prioritera och planera produktionen på bästa sätt. Detta tror vi kräver både beslutsamhet samt ett systematiskt arbetssätt. Du har hög energi och arbetskapacitet och gillar att driva många samtidigt pågående projekt. Du har ett genuint intresse för värdegrundsfrågor samt förmågan att motivera och få dina medarbetare att växa.
Vilka är vi?
Vi är en svensk originaltillverkare av kvalitetsreagens för koagulationsdiagnostik som tillgodoser kunder runt om i världen med kundanpassade lösningar.
Vi utför kontinuerlig forskning och utveckling samt har en växande produktportfölj.
Vi finns i Umeå.

Din ansökan
Nordic Biomarker AB samarbetar med Vedea och Åsa Holmström, 072-05 05 280. Du är välkommen med din ansökan senast den 6 september 2020 via www.vedea.se/CV, märk din ansökan med PRODUKTIONSCHEF.
Organisationsbeskrivning
Med världen som marknad är Nordic Biomarker ett litet storföretag inom Life science, närmare bestämt IVD, som under samma tak forskar, utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsreagens för koagulationsdiagnostik. Vi växer snabbt – utöver en omsättningsökning på hela 80 % det senaste året så har vi blivit trångbodda. I Umeå är vi för närvarande 30 medarbetare som ser fram emot att få flytta in i våra helt nya lokaler på Umestan i januari 2021. Moderna lokaler, inspirerade av vårt nordiska läge och Arktis. Besök gärna www.nordicbiomarker.com. Visa mindre

HR-generalist till Svenska kyrkan i Umeå

Ansök    Feb 17    VEDEA AB    HR-specialist/HR-adviser
Svenska kyrkan i Umeå söker en HR-generalist som tillsammans med HR-strateg ska bidra till fortsatt utveckling av HR-frågor i organisationen, för att möta dagens och framtidens behov och utmaningar inom olika områden. I rollen som HR-generalist förväntas du kunna samarbeta med olika människor i organisationen, bidra med nya infallsvinklar och idéer samt bidra till ett kreativt klimat. Du arbetar självständigt och har huvudansvar för områdena kompetensförs... Visa mer
Svenska kyrkan i Umeå söker en HR-generalist som tillsammans med HR-strateg ska bidra till fortsatt utveckling av HR-frågor i organisationen, för att möta dagens och framtidens behov och utmaningar inom olika områden.
I rollen som HR-generalist förväntas du kunna samarbeta med olika människor i organisationen, bidra med nya infallsvinklar och idéer samt bidra till ett kreativt klimat. Du arbetar självständigt och har huvudansvar för områdena kompetensförsörjning, rehabilitering samt frågor runt hälsa och friskvård. Du är även kontaktperson till vår servicebyrå gällande frågor om löner och andra ersättningar. Inom området arbetsmiljöfrågor delar du huvudansvaret med HR-strategen.
Som HR-generalist är du direkt underställd kanslichef inom Svenska kyrkan i Umeå. HR-generalisten har ett mycket nära samarbete med HR-strategen, som har huvudansvar för samordning och ledning av HR-frågor i pastoratet. Arbetsplatsen är belägen centralt i Umeå. Tjänsten är på heltid och tillträdet är den 1 juni eller enligt överenskommelse.
Vem är du?
Du är personalvetare och har flerårig erfarenhet av arbete med HR-frågor. Vi ser gärna att du har en grundläggande samstämmighet med Svenska kyrkans värdegrund.
Du är en självständig och strukturerad person som har lätt för att samarbeta och växla mellan olika perspektiv. Du bör ha förmågan att kombinera ett driv för utveckling av pastoratets HR-arbete med en lyhördhet för de erfarenheter och behov som finns i pastoratet och hos dess ledare. Du har lätt för att kommunicera med andra, både skriftligt och muntligt.
Din ansökan
Svenska kyrkan samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-050 52 80.
Det går även bra att kontakta:
Gustav Eriksson, kanslichef på 090-200 25 07 eller [email protected]
Jenny Björk, HR-strateg på 090-200 25 13 eller [email protected]  
Anneli Brage, Vision på 073-227 43 37.

Välkommen med din ansökan märkt HR-generalist senast den 8 mars 2020 via www.vedea.se/CV.  
Svenska kyrkan i Umeå (Umeå pastorat) består av sex församlingar i samverkan med en omfattande verksamhet i 13 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet. 
Svenska kyrkan är både en professionell organisation och landets största folkrörelse med många människor aktivt engagerade på olika sätt.
Svenska kyrkan arbetar internationellt för en mer rättfärdig värld.
Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/umea. Visa mindre

Laborant FoU till Nordic Biomarker

Ansök    Feb 3    VEDEA AB    Laborant, biologi
Nordic Biomarker är ett snabbt växande bioteknikföretag med rötterna i koagulationsdiagnostik. Vi behöver nu bli fler medarbetare som kan bidra till vår fina Nordic-anda som återspeglas i värdeorden Tillsammans, Glöd och Stolthet. Är du en serviceinriktad laborant som känner igen dig i våra värdeord? Då är det kanske dig vi söker till vårt huvudkontor i Umeå. Vi erbjuder dig en möjlighet att bidra till utvecklingen och framtagandet av Nordic Biomarkers fra... Visa mer
Nordic Biomarker är ett snabbt växande bioteknikföretag med rötterna i koagulationsdiagnostik. Vi behöver nu bli fler medarbetare som kan bidra till vår fina Nordic-anda som återspeglas i värdeorden Tillsammans, Glöd och Stolthet. Är du en serviceinriktad laborant som känner igen dig i våra värdeord? Då är det kanske dig vi söker till vårt huvudkontor i Umeå. Vi erbjuder dig en möjlighet att bidra till utvecklingen och framtagandet av Nordic Biomarkers framtida produkter.  
Ansvarsområden
I rollen som laborant inom FoU på Nordic Biomarker arbetar du tillsammans med en grupp av forskningsingenjörer och stöttar dem i deras projekt. Tjänsten innebär framförallt laborativt arbete, dessutom ingår det att sammanställa data och bidra med rapportskrivning i forsknings- och utvecklingsprojekten. Du förväntas även under projektetens genomförande, se till att delresultat och data kommuniceras i rätt tid till aktuell projektledare. I en del mindre projekt kan det bli aktuellt att du som laborant själv planerar och tar mer ansvar för genomförandet. 
Vem är du?
Du har naturvetenskaplig utbildning på gymnasienivå tillsammans med relevant laberfarenhet och/eller naturvetenskaplig/teknisk högre utbildning inom biokemi, bioteknik, molekylärbiologi eller närliggande område. Du har goda Office-kunskaper samt goda språkkunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift.
I rollen som laborant är det även viktigt att du är serviceinriktad, strukturerad och noggrann samt trivs med praktiskt arbete i laborativ miljö. 
Vilka är vi?
Vi är en svensk originaltillverkare av kvalitetsreagens för koagulationsdiagnostik som tillgodoser kunder runt om i världen med kundanpassade lösningar.
Vi utför kontinuerlig forskning och utveckling samt har en växande produktportfölj.
Vi finns i Umeå.

Din ansökan
Nordic Biomarker AB samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-05 05 280. Du är välkommen med din ansökan senast den 23 februari 2020 via www.vedea.se/CV, märk din ansökan med LABORANT.
Organsiationsbeskrivning
Med världen som marknad är Nordic Biomarker ett litet storföretag inom bioteknik, som under samma tak forskar, utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsreagens för koagulationsdiagnostik. Vi växer snabbt – utöver en omsättningsökning på hela 50 % det senaste året så har vi blivit trångbodda. I Umeå är vi för närvarande 27 medarbetare som ser fram emot att få flytta in i våra nya lokaler i slutet av 2020. Besök gärna www.nordicbiomarker.com. Visa mindre

Kommunchef till Robertsfors kommun

Ansök    Feb 4    VEDEA AB    Kommundirektör
Robertsfors kommun befinner sig mitt i en expansiv arbetsmarknadsregion, och är mitt i ett aktivt förändringsarbete för att nå kommunens vision med hållbar utveckling för invånarna i Sveriges bästa kommun! Vill du som kommunchef leda detta arbete i samspel med kommunstyrelsen, ledningsgrupp, verksamhet och omvärld? Då vill vi gärna veta mer om dig! Vi erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete i en kommun där värdegrunden – den nära kommunen med... Visa mer
Robertsfors kommun befinner sig mitt i en expansiv arbetsmarknadsregion, och är mitt i ett aktivt förändringsarbete för att nå kommunens vision med hållbar utveckling för invånarna i Sveriges bästa kommun!
Vill du som kommunchef leda detta arbete i samspel med kommunstyrelsen, ledningsgrupp, verksamhet och omvärld? Då vill vi gärna veta mer om dig!
Vi erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete i en kommun där värdegrunden – den nära kommunen med öppenhet mellan människor, idéer och platser – genomsyrar strategier och arbete, och där du i stark samverkan med andra kan utvecklas och även utveckla vår verksamhet.
Ditt uppdrag
Vi värnar om innovation och förnyelse i verksamheten. Detta förutsätter ett involverande och inlyssnande ledarskap där du tillsammans med ledningsgruppen utvecklar och skapar strategier som gynnar verksamheten på lång sikt. I detta arbeta är ett nära samspel med närliggande myndigheter, föreningar och organisationer avgörande för måluppfyllelsen. Som kommunchef är du kommunens högsta tjänsteman och svarar inför kommunstyrelsen. Du är ytterst ansvarig för att utifrån politiska ramverk och beslut säkerställa en ändamålsenlig verksamhet. Du leder förvaltningens ledningsgrupp och har det övergripande ansvaret för kommunens utvecklings-, kvalitets-, myndighets- och effektiviseringsfrågor. Vi ser gärna att du har möjlighet att utgå ifrån en bostad i regionen. Tillträde enligt överenskommelse.
Dina meriter och förmågor
Du har gedigen erfarenhet från strategisk ledande befattning där både ekonomi- och resultatansvar har ingått. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda förändringsarbete. Har du dessutom erfarenhet av samhällsplanering ser vi det som starkt meriterande. Vi tror även att det är viktigt att du från ett tjänstemannaperspektiv, har erfarenhet av demokratisk styrd organisation samt förståelse för dess komplexitet.  Du har relevant utbildning från högskola eller motsvarande och mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
Robertsfors kommun lägger stor vikt vid din personliga kompetens. Vi söker en trygg och demokratisk ledare som har förmågan att skapa delaktighet och inspirera sina medarbetare att arbeta för kommunens övergripande mål. För att lyckas bör du vara både lyhörd och pedagogisk samt även lösningsorienterad och drivande. Då rollen innefattar många kontaktytor, såväl internt som externt, är det även viktigt att du är kommunikativ samt har förmågan att prioritera både din egen och andras tid.
Din intresseanmälan
I denna rekrytering samarbetar vi med Vedea AB (www.vedea.se) och Åsa Holmström, 0720-50 52 80. För mer information går det även bra att kontakta kommunalrådet Patrik Nilsson, 070-297 82 22. Välkommen med din intresseanmälan märkt Kommunchef, senast 1 mars 2020 via www.vedea.se/CV.
Organisationsbeskrivning
Robertsfors kommun ligger mellan Umeå och Skellefteå, mitt i en expansiv arbetsmarknadsregion där vi är mitt i ett aktivt förändringsarbete för att säkerställa att vi fortsätter att vara en attraktiv arbetsgivare. Robertsfors kommun är den nära kommunen med öppenhet mellan människor, idéer och platser. Här bor ca 6 800 invånare och bland de ca 900 företagen som är starkt dominerat av tillverkningsindustrin, finns även en utpräglad jordbruksnäring samt en stark föreningskultur. Den största arbetsgivaren är Robertsfors kommun med totalt 750 anställda. Besök gärna www.robertsfors.se Visa mindre

Produktionschef till Svensk Markservice AB

Ansök    Aug 22    VEDEA AB    Produktionschef, anläggning
Svensk Markservice är idag Sveriges ledande företag inom markskötsel, vårt mål är att vara nordisk mästare i markservice, och vi är på god väg! Våra värderingar är tydliga och genomsyrar vår verksamhet i alla led – Vi levererar; vi är lösningsorienterade och håller vad vi lovar. Vi tänker efter; vi sätter oss in kundens verksamhet och tar ansvar för kunden och vår affär. Vi växer; vi vill utmana oss själva och genom det utvecklas. Och sist men inte minst s... Visa mer
Svensk Markservice är idag Sveriges ledande företag inom markskötsel, vårt mål är att vara nordisk mästare i markservice, och vi är på god väg! Våra värderingar är tydliga och genomsyrar vår verksamhet i alla led – Vi levererar; vi är lösningsorienterade och håller vad vi lovar. Vi tänker efter; vi sätter oss in kundens verksamhet och tar ansvar för kunden och vår affär. Vi växer; vi vill utmana oss själva och genom det utvecklas. Och sist men inte minst så gillar vi det vi gör – vi har kul på jobbet! Känner du igen dig i våra värderingar och trivs med att arbeta övergripande med ledarskap, affärer och utveckling – då är det kanske dig vi söker.Ditt nya arbeteI rollen som produktionschef har du resultat- och personalansvar samt huvudansvaret för affären, leveransen och utvecklingen av vår enhet där vi arbetar med markservice. Projekten varierar inom skötsel och anläggning av utemiljöer - från lekplatser och skolor till parker och torg. Ditt fokus kommer ligga på att göra din produktionsenhet framgångsrik. Genom att coacha och utveckla dina medarbetare samt utöva ett kommunikativt och delaktigt ledarskap, förväntas du utveckla verksamheten och skapa enighet kring våra värderingar. Du blir en del av vårt erfarna team i Umeå och kommer att arbeta i nära samarbete med dina produktionschefskollegor. Du rapporterar till regionchef och ingår i regionens ledningsgrupp. I arbetsuppgifterna ingår också att medverka i anbudsprocessen tillsammans med regionens affärsutvecklingsenhet.  Din profilDu är en erfaren ledare som har god förståelse för att driva affärer på ett kundnära sätt. Dina tidigare ledarroller har inkluderat ekonomi-, resultat- och arbetsmiljöansvar, gärna från en producerande verksamhet. Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning som exempelvis landskapsingenjör, byggnadsingenjör eller motsvarande erfarenhet. Har du dessutom kunskaper inom avtals- och entreprenadjuridik ser vi det som meriterande, men vi fäster störst vikt vid dina ledaregenskaper. Du har körkort och uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.I rollen som produktionschef finns det stora möjligheter att utveckla affärerna, sina medarbetare och sig själv. Därför tror vi att det är viktigt att du är affärsdriven och resultatorienterad samt har förmågan att se möjligheter och ta avgörande beslut. Du är kommunikativ och kvalitetsmedveten och motiveras av att tillsammans med dina medarbetare implementera och utveckla förbättringsarbetet.Din ansökanSvensk Markservice samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Välkommen med din ansökan märkt PRODUKTIONSCHEF senast 18 september 2019 via www.vedea.se/CV. Svensk Markservice AB, ägs av Green Landscaping Holding AB och är ett av Sveriges största företag inom markskötsel och markanläggning. Vi anlägger, sköter och underhåller den yttre miljön åt ägare och förvaltare av park och fastighetsmark. Verksamheten har funnits i snart 30 år och har en fast etablering på ett trettiotal orter över hela landet. Svensk Markservice omsätter ca 800 Mkr och sysselsätter omkring 1 000 medarbetare under högsäsong. Läs gärna mer om oss via www.svenskmarkservice.se. Visa mindre

Säljchef till OKQ8 Ersboda i Umeå

Ansök    Okt 16    VEDEA AB    Försäljningschef
OK Västerbotten är en kooperativ förening som ägs av sina medlemmar och drivs på demokratisk grund. Vi är idag fler än 90 000 medlemmar och driver 36 bensin- och automatstationer runt om i Västerbotten. Samtliga stationer samarbetar under varumärket OKQ8. En bra arbetsmiljö och ett gott medarbetarskap med möjlighet att utvecklas och själv kunna påverka arbetsplatsens utveckling är viktigt i vår förening. Vi har ett gemensamt lean-baserat arbetssätt, kallat... Visa mer
OK Västerbotten är en kooperativ förening som ägs av sina medlemmar och drivs på demokratisk grund. Vi är idag fler än 90 000 medlemmar och driver 36 bensin- och automatstationer runt om i Västerbotten. Samtliga stationer samarbetar under varumärket OKQ8.
En bra arbetsmiljö och ett gott medarbetarskap med möjlighet att utvecklas och själv kunna påverka arbetsplatsens utveckling är viktigt i vår förening. Vi har ett gemensamt lean-baserat arbetssätt, kallat SMART, som alla stationer arbetar efter. Just nu genomför vi en utvecklingsinsats för att stärka ledarskapet, utveckla ett mer kommunikativt och säljcoachande ledarskap samt skapa ledarteam som jobbar mer tillsammans. Vi tror att det, utöver att göra oss mer hållbara på sikt, också skapar glädje och lönsamhet i våra verksamheter.
OKQ8 Ersboda
På OKQ8 Ersboda arbetar vi som ett team för att nå uppsatta mål och förväntar oss att alla tar ansvar för att arbetet ska bli utfört. Arbetet är varierande då vi erbjuder varor och tjänster inom flera områden, bl.a. har vi ett stort utbud inom mat och kiosk, där vi tillreder del av maten själva. Utöver det har vi försäljning av drivmedel, bilistiska varor, släpvagn, biltvätt, snabbtvättar samt tvätta-själv-hallar. Vi är även paketombud. 
Till stationen i Ersboda söker vi Dig som älskar försäljning och som tycker att det bästa som finns är att träffa människor. Vi vill se att Du är glad, positiv och alltid har kunden i fokus. Du ska vara öppen för nya idéer och även ha modet och viljan att anta utmaningar och förändringar med ett tydligt fokus på framtiden. 
Vill du bli en av oss?
I rollen som säljchef är du en del av OK Västerbotten och bidrar till att utveckla föreningen och stationen i enlighet med övergripande mål och strategier. Du ansvarar för att stationen är säljande, har god lönsamhet och nöjda kunder. Du säkerställer att vi arbetar fullt ut enligt vårt SMART-koncept, fullföljer det åtagande vi har som återförsäljare åt OKQ8 samt anammar de arbetssätt vi gemensamt beslutar om inom OK Västerbotten. Du tar ansvar för att skapa en säljkultur med tydligt säljfokus genom att motivera och coacha dina medarbetare. Rollen innebär fullt ansvar för stationsdriften, personalansvar för ca 9 medarbetare samt budget- och resultatansvar. Du ingår i ett ledarteam bestående av ledningsgrupp och säljchefer och bidrar aktivt för att skapa goda relationer både internt och externt.
Är du den vi söker?
För att lyckas krävs det att du gillar förändring, försäljning och ledarskap. Ett grundkrav är att du har sälj- och ledarerfarenhet som gett dig förståelse för vad som driver försäljning och lönsamhet. För att få teamet på stationen med dig är det viktigt att du kan skapa förtroende genom att vara tydlig och trovärdig. Du trivs med att arbeta med förbättringar och tar initiativ som gagnar verksamheten. Du uppskattar struktur, är leveransfokuserad och förstår din roll i helheten. Du är bekväm med digitaliseringen som påverkar vår utveckling framåt. Körkort är ett krav.
Din ansökan
OK Västerbotten samarbetar med Vedea Rekrytering och Åsa Holmström, 0720-50 52 80. Du är välkommen med din ansökan senast 11 november 2019 via www.vedea.se/CV. Utöver CV vill vi att du skriver om dig själv och berättar varför du passar här hos oss. Ange OKQ8 Ersboda som referens. Visa mindre

Laboratorieingenjör inom cellodling till Nordic Biomarker

Ansök    Feb 3    VEDEA AB    Molekylärbiolog
Nordic Biomarker är ett snabbt växande bioteknikföretag med rötterna i koagulationsdiagnostik. Vi behöver nu bli fler medarbetare som kan bidra till vår fina Nordic-anda som återspeglas i värdeorden Tillsammans, Glöd och Stolthet. Är du en laboratorieingenjör som känner igen dig i våra värdeord? Då är det kanske dig vi söker till vårt huvudkontor i Umeå. Vi erbjuder dig stora möjligheter att utvecklas och lära dig nytt inom området, samt vara med och forma... Visa mer
Nordic Biomarker är ett snabbt växande bioteknikföretag med rötterna i koagulationsdiagnostik. Vi behöver nu bli fler medarbetare som kan bidra till vår fina Nordic-anda som återspeglas i värdeorden Tillsammans, Glöd och Stolthet. Är du en laboratorieingenjör som känner igen dig i våra värdeord? Då är det kanske dig vi söker till vårt huvudkontor i Umeå. Vi erbjuder dig stora möjligheter att utvecklas och lära dig nytt inom området, samt vara med och forma avdelningens framtid.
Ansvarsområden
Laboratorieingenjören ingår i en grupp med två andra laboratorieingenjörer samt ansvarig chef, tillika platschef. Ditt arbete är inom cellodling, där du utefter befintliga processer, arbetar självständigt med produktion av våra antikroppar. Huvudsakliga arbetsuppgifter är cellodling, proteinrening, flödesfiltrering, lösningsberedningar och allmänt laboratoriearbete. Dina kontaktytor är produktion, FoU samt avdelningarna för kvalitet och kvalitetskontroll.
Vem är du?
Du har naturvetenskaplig eller teknisk högskoleutbildning inom biokemi, bioteknik, molekylärbiologi eller närliggande område. Det är viktigt att du har några års erfarenhet av steriltekniskt arbete samt erfarenhet av laboratorie-/produktionsarbete med cellodling och proteinrening. Arbetet kräver goda Office-kunskaper samt goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift.
I denna roll är det även viktigt att du är strukturerad och noggrann samt trivs med praktiskt arbete i laborativ miljö.
Vilka är vi?
Vi är en svensk originaltillverkare av kvalitetsreagens för koagulationsdiagnostik som tillgodoser kunder runt om i världen med kundanpassade lösningar.
Vi utför kontinuerlig forskning och utveckling samt har en växande produktportfölj.
Vi finns i Umeå.

Din ansökan
Nordic Biomarker AB samarbetar med Vedea rekrytering och Åsa Holmström, 072-05 05 280. Du är välkommen med din ansökan senast den 23 februari 2020 via www.vedea.se/CV, märk din ansökan med LABORATORIEINGENJÖR.
Organsiationsbeskrivning
Med världen som marknad är Nordic Biomarker ett litet storföretag inom bioteknik, som under samma tak forskar, utvecklar, tillverkar och säljer kvalitetsreagens för koagulationsdiagnostik. Vi växer snabbt – utöver en omsättningsökning på hela 50 % det senaste året så har vi blivit trångbodda. I Umeå är vi för närvarande 27 medarbetare som ser fram emot att få flytta in i våra nya lokaler i slutet av 2020. Besök gärna www.nordicbiomarker.com. Visa mindre

Vd till Umeå kommunföretag AB

Ansök    Apr 3    VEDEA AB    Verkställande direktör
Umeå kommun söker ny vd till kommunkoncernen Umeå kommunföretag ABVill du bo och verka i en stad som Vill mer? Vill du få möjlighet att skapa goda resultat både genom att utveckla kommunen och dess bolag samt genom att på ett affärsmässigt sätt skapa samhällsnytta som även kommer näringslivet till gagn? Då vill vi gärna veta mer om dig!Umeå erbjuderUmeå är och har under många år haft rollen som tillväxtmotor i norra Sverige och har under 2000-talet vuxit m... Visa mer
Umeå kommun söker ny vd till kommunkoncernen Umeå kommunföretag ABVill du bo och verka i en stad som Vill mer? Vill du få möjlighet att skapa goda resultat både genom att utveckla kommunen och dess bolag samt genom att på ett affärsmässigt sätt skapa samhällsnytta som även kommer näringslivet till gagn? Då vill vi gärna veta mer om dig!Umeå erbjuderUmeå är och har under många år haft rollen som tillväxtmotor i norra Sverige och har under 2000-talet vuxit mer än de flesta andra svenska städer. Visionen är att växa till 200 000 invånare till år 2050. Vi kan erbjuda två universitet samt ett universitetssjukhus med spetsforskning nationellt och internationellt. Vi ligger långt fram när det gäller hållbarhet, har västvärldens snabbaste bredband samt ligger i topp när det gäller bl.a. forskning, IT, bioteknik, kultur och verkstadsindustri. Umeå. Vill mer! Och vi är högst medvetna om att framgång är en färskvara.Ditt uppdragSom vd för Umeå kommunföretag AB blir du länken mellan de kommunala bolagen, kommunledningen samt näringslivet. Du arbetar med stort eget ansvar och leder moderbolagets verksamhet med fokus på att skapa en organisation som tillfredsställer krav och behov från medborgarna, medarbetarna och ägarna. Du spelar en viktig roll för koncernens strategiska utveckling och är där ansvarig för att säkerställa koncernsamordningen och både leda och stötta kommunbolagens vd:ar. Du arbetar aktivt med omvärldsbevakning för att på bästa sätt medverka till koncernens satsning på innovativa och ekonomiskt intressanta lösningar som bidrar till både regional tillväxt och hållbar utveckling. Vd rapporterar till Umeå kommunföretags styrelse och ordförande som tillika är kommunstyrelsens ordförande. Tjänsten är belägen i Umeå och du har Umeå som bas. Din profilDitt ledarskap präglas av engagemang, tydlig kommunikation och integritet. Du är utvecklingsorienterad och har en naturlig förmåga att etablera och utveckla hållbara relationer. Du är strategisk och involverande och motiveras av att arbeta målinriktat för att tillsammans kunna nå positiva resultat och därmed bidra till affärsmässig samhällsnytta. Du har akademisk examen eller annan likvärdig utbildning. Du har gedigen ledarerfarenhet från koncernövergripande perspektiv där ekonomistyrning har ingått. Vi ser gärna att dina erfarenheter har innefattat utvecklingsinriktat arbete med stor vikt på affärsmässighet och strategiska framtidsfrågor. Du har mycket goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift, samt vana av att använda engelska i tal.Din intresseanmälanI denna rekrytering samarbetar vi med Vedea AB (www.vedea.se) och Åsa Holmström, 0720-50 52 80. För mer information går det även bra att kontakta stadsdirektör Margaretha Alfredsson, 0705-58 23 80. Du är välkommen med din intresseanmälan märkt Umeå kommunföretag senast den 28 april 2019 via www.vedea.se/cv.OrganisationsbeskrivningUmeå Kommunföretag, UKF, är moderbolag för Umeå kommuns samtliga aktiebolag och har till uppdrag att ombesörja att medborgarna får den kvalitet som efterfrågas, nu och i framtiden. UKF vilar på fyra ben: kollektivtrafiken, ungt entreprenörskap, administrationen av koncernen samt ägandet av dotterbolagen. Dotterbolagen bedriver verksamhet som levererar service och tjänster åt kommunens invånare; bostäder, vattenförsörjning, avlopp, renhållning, energi, hamnanläggningar, parkering och kulturutbud. Exempel på dotterbolag som ingår i koncernen är Umeå Energi AB, Vatten och Avfallskompetens i Norr AB, AB Bostaden, Infrastruktur i Umeå AB, Västerbottens Museum AB och Norrlandsoperan AB. Läs gärna mer via www.ukf.umea.se. Visa mindre

Ekonomichef till UPAB

Ansök    Jun 10    VEDEA AB    Ekonomichef
Upab är i framkant och arbetar aktivt för ett hållbart växande Umeå! Vi är engagerade och brinner för den lokala samhällsutvecklingen. Som stadens parkeringsbolag har vi ett ansvar att vara framsynta, att möta nya behov som våra kunder och samhället utvecklar. Vi söker till en ny roll en erfaren ekonomichef som vill vara med på vår resa. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och mångsidigt arbete och möjlighet att vara en del av ett spännande företag i en dy... Visa mer
Upab är i framkant och arbetar aktivt för ett hållbart växande Umeå! Vi är engagerade och brinner för den lokala samhällsutvecklingen. Som stadens parkeringsbolag har vi ett ansvar att vara framsynta, att möta nya behov som våra kunder och samhället utvecklar. Vi söker till en ny roll en erfaren ekonomichef som vill vara med på vår resa. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och mångsidigt arbete och möjlighet att vara en del av ett spännande företag i en dynamisk bransch med hög digital utvecklingstakt. Då det är en ny befattning kommer du även att ha stora möjligheter att påverka rollens framtida utformning.Ditt nya arbeteFör att underlätta verksamhetsstyrning och uppfylla behov som finns för analys och uppföljningsarbete, har vi skapat en ny roll med särskild inriktning mot analys och verksamhetsstöd. Som ekonomichef blir du övergripande ansvarig för ekonomifunktionen och ansvarar för bolagets ekonomistyrning och bokslutsprocess. Du kommer ha personal-, budget- och resultatansvar för avdelningen, som i dagsläget består av ekonomi, administration, IT och kommunikation, totalt fem personer. Verksamheten står inför en förändringsprocess med ökad digitalisering. Ekonomichefen kommer vara högst delaktig i denna process och förväntas driva utvecklingsarbete kopplat till optimering av ekonomiprocesserna samt identifiera förbättringsinitiativ i den övriga verksamheten. Utöver detta kommer du ansvara för att bland annat: utveckla kompetens och verktyg för verksamhetsstöd och analys,utveckla bolagets processer kring budget och prognosdriva kompetensutveckling av bolagets chefer gällande ekonomiska modeller och processoptimering,utveckla kundfokus och kunddialog genom att kontinuerligt träffa berörda parter för uppföljning,kontinuerligt analysera och rapportera utfall och prognos.Ekonomichefen rapporterar till vd och är en del av Upabs ledningsgrupp. Tjänsten är placerad i Umeå och startdatum är beräknat till årsskiftet 2019-2020. Din profilDu är civilekonom eller har likvärdig utbildning samt mångårig ledarerfarenhet där förhandling och förändringsarbete har ingått. Du har goda kunskaper och flera års erfarenhet av bokslut, årsredovisningsarbete, ekonomianalys och controllerfunktion, samt erfarenhet av omvärldsanalys och riskhantering. Vi ser gärna att du dessutom har arbetat med modellering, processförbättringar och digitalisering. Du kan svenska i både tal och skrift samt har goda IT-kunskaper.Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och skapar engagemang genom att ge ansvar och mandat anpassat efter individens förmåga. Du har förmågan att se helheten i många detaljer och på ett målinriktat sätt leda människor i förändring. Du är förtroendegivande och vi förutsätter att du är både analytisk och strukturerad samt har ett affärsmässigt och agilt förhållningssätt. Din ansökan                            Upab samarbetar i denna rekrytering med Vedea AB och Åsa Holmström, 072-05 05 280. Det går även bra att kontakta vd Elin Pietroni, 070-518 12 39. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Ansök senast den 18 augusti 2019 via www.vedea.se/CV. Märk din ansökan med EKONOMICHEF.Organisationsbeskrivning Umeå Parkerings AB (Upab) är Umeå kommuns parkeringsbolag. Upab driver parkeringshusen Järnvägsallén, Nanna, Parketten, Navet och Dragonen och står inför att bygga ett nytt parkeringshus i kv Muraren. Vi ansvarar för driften av all gatumarksparkering inom kommunen och på många privata parkeringsområden. Stadskärnans attraktivitet och förnyelse är av vitalt intresse för hela stadens utveckling och som huvudansvarig för besöksparkeringen i centrum har Upab en viktig roll att medverka till detta. Vi arbetar för att ge våra kunder bästa möjliga parkeringsservice. Visa mindre

Ekonomichef till UPAB

Ansök    Jul 15    VEDEA AB    Ekonomichef
Upab är i framkant och arbetar aktivt för ett hållbart växande Umeå! Vi är engagerade och brinner för den lokala samhällsutvecklingen. Som stadens parkeringsbolag har vi ett ansvar att vara framsynta, att möta nya behov som våra kunder och samhället utvecklar. Vi söker till en ny roll en erfaren ekonomichef som vill vara med på vår resa. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och mångsidigt arbete och möjlighet att vara en del av ett spännande företag i en dy... Visa mer
Upab är i framkant och arbetar aktivt för ett hållbart växande Umeå! Vi är engagerade och brinner för den lokala samhällsutvecklingen. Som stadens parkeringsbolag har vi ett ansvar att vara framsynta, att möta nya behov som våra kunder och samhället utvecklar. Vi söker till en ny roll en erfaren ekonomichef som vill vara med på vår resa. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och mångsidigt arbete och möjlighet att vara en del av ett spännande företag i en dynamisk bransch med hög digital utvecklingstakt. Då det är en ny befattning kommer du även att ha stora möjligheter att påverka rollens framtida utformning.Ditt nya arbeteFör att underlätta verksamhetsstyrning och uppfylla behov som finns för analys och uppföljningsarbete, har vi skapat en ny roll med särskild inriktning mot analys och verksamhetsstöd. Som ekonomichef blir du övergripande ansvarig för ekonomifunktionen och ansvarar för bolagets ekonomistyrning och bokslutsprocess. Du kommer ha personal-, budget- och resultatansvar för avdelningen, som i dagsläget består av ekonomi, administration, IT och kommunikation, totalt fem personer. Verksamheten står inför en förändringsprocess med ökad digitalisering. Ekonomichefen kommer vara högst delaktig i denna process och förväntas driva utvecklingsarbete kopplat till optimering av ekonomiprocesserna samt identifiera förbättringsinitiativ i den övriga verksamheten. Utöver detta kommer du ansvara för att bland annat: utveckla kompetens och verktyg för verksamhetsstöd och analys,utveckla bolagets processer kring budget och prognosdriva kompetensutveckling av bolagets chefer gällande ekonomiska modeller och processoptimering,utveckla kundfokus och kunddialog genom att kontinuerligt träffa berörda parter för uppföljning,kontinuerligt analysera och rapportera utfall och prognos.Ekonomichefen rapporterar till vd och är en del av Upabs ledningsgrupp. Tjänsten är placerad i Umeå och startdatum är beräknat till årsskiftet 2019-2020. Din profilDu är civilekonom eller har likvärdig utbildning samt mångårig ledarerfarenhet där förhandling och förändringsarbete har ingått. Du har goda kunskaper och flera års erfarenhet av bokslut, årsredovisningsarbete, ekonomianalys och controllerfunktion, samt erfarenhet av omvärldsanalys och riskhantering. Vi ser gärna att du dessutom har arbetat med modellering, processförbättringar och digitalisering. Du kan svenska i både tal och skrift samt har goda IT-kunskaper.Du är trygg och tydlig i ditt ledarskap och skapar engagemang genom att ge ansvar och mandat anpassat efter individens förmåga. Du har förmågan att se helheten i många detaljer och på ett målinriktat sätt leda människor i förändring. Du är förtroendegivande och vi förutsätter att du är både analytisk och strukturerad samt har ett affärsmässigt och agilt förhållningssätt. Din ansökan                            Upab samarbetar i denna rekrytering med Vedea AB och Åsa Holmström, 072-05 05 280. Det går även bra att kontakta vd Elin Pietroni, 070-518 12 39. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Ansök senast den 18 augusti 2019 via www.vedea.se/CV. Märk din ansökan med EKONOMICHEF.Organisationsbeskrivning Umeå Parkerings AB (Upab) är Umeå kommuns parkeringsbolag. Upab driver parkeringshusen Järnvägsallén, Nanna, Parketten, Navet och Dragonen och står inför att bygga ett nytt parkeringshus i kv Muraren. Vi ansvarar för driften av all gatumarksparkering inom kommunen och på många privata parkeringsområden. Stadskärnans attraktivitet och förnyelse är av vitalt intresse för hela stadens utveckling och som huvudansvarig för besöksparkeringen i centrum har Upab en viktig roll att medverka till detta. Vi arbetar för att ge våra kunder bästa möjliga parkeringsservice. Visa mindre

Kyrkogårdschef till Svenska kyrkan i Umeå

Ansök    Mar 20    VEDEA AB    Produktionschef, anläggning
Till en ny roll söker vi nu en kyrkogårdschef som har viljan och förmågan att fortsätta utveckla och effektivisera vår verksamhet på ett målinriktat och affärsmässigt sätt. Vi erbjuder dig goda möjligheter att själv vara med och driva utveckling och förändring utifrån de behov och krav som finns från staten och medborgarna i samhället. Att arbeta för Svenska kyrkan innebär att få vara en del av ett sammanhang som gör mycket gott i samhället och för våra m... Visa mer
Till en ny roll söker vi nu en kyrkogårdschef som har viljan och förmågan att fortsätta utveckla och effektivisera vår verksamhet på ett målinriktat och affärsmässigt sätt.

Vi erbjuder dig goda möjligheter att själv vara med och driva utveckling och förändring utifrån de behov och krav som finns från staten och medborgarna i samhället. Att arbeta för Svenska kyrkan innebär att få vara en del av ett sammanhang som gör mycket gott i samhället och för våra medmänniskor.

Ditt nya arbete
Som kyrkogårdschef för Svenska kyrkan i Umeå kommer du att ha det övergripande ansvaret för kyrkogårds-förvaltningen som inkluderar begravningsverksamhet. Verksamheten har ca: 20 helårsanställda i olika yrkesgrupper, samt ett antal säsongsanställda. Direkt underställda är två kyrkogårdsföreståndare, administrativ sekreterare, kyrkogårdstekniker, landskapsingenjör samt fyra administrativa assistenter. Som kyrkogårdschef förväntas du driva utvecklings-, effektiviserings- och förändringsfrågor. Du blir även den som säkerställer att arbetsmiljön och de miljömässiga föreskrifterna efterlevs. Du kommer att vara föredragande tjänsteman i kyrkogårdsutskottet som bereder frågor till kyrkorådet, är organisatoriskt direkt underställd kyrkoherden, du leder kyrkogårdsförvaltningens ledningsgrupp samt ingår i pastoratskansliets ledningsgrupp. Arbetsplatsen är belägen centralt i Umeå.

Din erfarenhet
Du har relevant högskoleutbildning samt flerårig ledarerfarenhet där personal-, ekonomi-, verksamhets- och arbetsmiljöansvar har ingått. Dessutom bör du ha erfarenhet från framgångsrikt förbättringsarbete där du som ledare har skapat förutsättningar samt satt klara och tydliga mål för medarbetarna att arbeta mot. Du har ett strukturerat arbetssätt med tydliga inslag av kontinuerlig styrning och uppföljning i nära samverkan med övriga ledningsfunktioner och samarbetspartners. Då du är ansvarig för myndighetsutövning är det särskilt viktigt att du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift. Vi ser gärna att du har en grundläggande samstämmighet samt lojalitet med svenska kyrkans värdegrund.

Din personlighet
Du är en kommunikativ och engagerad ledare som med lyhördhet tar tillvara medarbetarnas kunskaper och vet hur du ska motivera dina medarbetare. Du inger förtroende och har förmågan att skapa goda relationer både inom och utanför organisationen. Du är dessutom uthållig i dialog och påverkan samt värdesätter och förmedlar vikten av ordning och reda. Vi förutsätter att du är både målinriktad och affärsmässig.

Din ansökan
Svenska kyrkan samarbetar med Vedea AB och Åsa Holmström, 072-050 52 80. Gällande tjänsten går det bra att kontakta personalstrateg Jenny Björk, 090-200 25 13, [email protected], alternativt tf. kyrkoherde Lisa Tegby, [email protected] Du är välkommen med din ansökan senast den 8 april 2019 via www.vedea.se/cv. Ange Kyrkogårdschef som referens. Visa mindre